Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ **** ΙΟΥΛΙΟΣ 2024 - 11/7/24 - 20/7/24

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ



ΘΕΑ  ΑΘΗΝΑ









ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ






1.Ο Ιερός Άρχων Φωτός Ζευς, είναι αρχηγός επτά Συμπάντων και 13 Γαλαξιών.



Οι  Ολύμπιοι  του  Διός: Στα σύμπαντα  αυτά ο  δικός  σας  τρόπος  ζωής  είναι αδιανόητος, αφού ο
ΖΕΥΣ
Κρόνος  δεν  κατάφερε  να  εισχωρήσει  σε  κανένα  από  αυτά.  Το πρώτο Σύμπαν είναι το πιο μεγάλο και παρουσιάζει σαν κύριο γνω - ρισμα την απόλυτη τήρηση της ιεραρχικής εξουσίας. Το εκπροσωπεί η Ήρα, η θεά της ιερής εξουσίας των ουρανών, της δικαιοσύνης και της  αυστηρότατης  τήρησης των  νόμων. Το  όνομα  του  σύμπαντος αυτού είναι "Ταώς" (Παγώνι).








Το δεύτερο Σύμπαν και το πιο φωτεινό, εκπροσωπείται από τον Απόλλωνα, που είναι το σύμβολο του φωτός και του πνεύματος της  ελευθερίας. Είναι το  σύμπαν  που  έχει  φθάσει  στο τελευταίο επίπεδο φωτός.Οι οντότητες βιώνουν τη μακαριότητα και απαστράπτουν  σαν φωτεινοί αστέρες. Το όνομα του σύμπαντος αυτού είναι "Λύρα", ονομασία που έδωσε ο Απόλλωνας στον αστερισμό της Λύρας, στην οποία είναι "Μέγας Αυτοκράτωρ Φωτός".







Το τρίτο Σύμπαν είναι το πιο τέλειο, στο οποίο  τα πάντα  διέπονται από τη σοφία  και  την τέλεια αρμονία της δημι­ουργίας. Το εκπροσωπεί η Αθηνά που είναι το πνεύμα της σοφίας, της αληθείας, της δικαιοσύνης του  μεγάλου  πα­τέρα  Δία. Το  όνομα  του  σύμπαντος  αυτού  είναι "Γλαύξ".Στο τέταρτο Σύμπαν υπάρχει η απόλυτη  φυσική αρμονία και  η  ιδανική  καλλιέργεια  των  φυτών. Η Δήμητρα εκφράζει το πνεύμα της αγάπης και της αληθείας, της μητρικής στοργής και της τέλειας σχέσης  μεταξύ  των  ανθρώπων  που  κυριαρχούν  στο  σύμπαν   αυτό,  το πνεύμα  του  απόλυτου αλτρου αλτρουισμού. Το σύμπαν αυτό ονομάζεται "Στάχυς".






Η Eστία εκφράζει τις ιδιότητες του  πέμπτου Σύμπαντος,  δηλαδή  το  πνεύμα  της  οικογενειακής
ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ
θαλπωρής, της μη­τρικής  στοργής, της οικογενειακής  συνοχής, της αγάπης,της ελπίδας,του αιωνίου φωτός και της αληθείας. Το  όνομα του σύμπαντος αυτού είναι "Ελευθερία".Ο Ερμής εκφράζει το έκτο Σύμπαν, στο οποίο επικρατεί το πνεύμα του ελέους, της συγχώρησης και της μεγαλοψυ­χίας προς τον άνθρωπο.Είναι υπηρέτης των ψυχων ψυχών  και  αγγελιαφόρος  του  Πανύψιστου  Διός. 






Οι άνθρωποι  του σύμπαντος   αυτού   έχουν απαλλαγεί  από τις  δουλείες   του   υλικού  σώματος. Πολλές είναι οι αρετές που εκφράζονται στο σύμπαν αυτό, που είναι πιο αρμονικό σύμπαν συνύ - παρξης των όντων τουΤο όνομα του είναι Ουτοπία.Τέλος, το  έβδομο  Σύμπαν  που  εκφράζει  το πνεύμα του αιωνίου πυρός, της ανανέωσης των κόσμων, της συνεχούς  αναγέννησης και αναδη - μιουργίας, το εκπροσωπεί ο Ήφαιστος και ονομάζεται "Πυρά".






Οι Ολύμπιοι του Διός: "Το Σύμπαν το οποίο  οι γήινοι  επιστήμονες  ονομάζουν  δικό  σας σύμπαν, φέρει το όνομα "Αλκυών". Μέσα σε αυτό έχουν  εισχωρήσει από το δεύτερο Σύμπαν, που  ανήκει στην κυριαρχία του Διός,13 γαλαξίες που διοικού­νται από την ηλιακή ιεραρχία των ονομαζόμενων από εσάς θεών του Ολύμπου. Οι  δεκατρείς  γαλαξίες  είναι:  Μεγάλη Ανδρομέδα  (Μ-31),  Μικρή Ανδρομέδα (Μ-32), Μικρή Ανδρομέδα (Μ-110), Παρθένος, Τοξότης. Πήγασος, Πλειάδες, Μεγάλη Άρκτος,Κένταυρος,Κάμινος,Κασσιόπεια,Κόμη Βερενίκης και ο Σπειροειδής.Στο σύμπαν Αλκυών υπάρχουν 12.000.000.000 πολιτισμοί από τους οποίους  τα 7.000.000.000  είναι  υπερπο­λιτισμοί, η εξέλιξη των οποίων είναι ασύλληπτη από την ανθρώπινη νοημοσύνη.





Το δικό σας Σύμπαν είναι ένα από τα τριάντα δύο της δημιουργίας  που περιστρέφονται γύρω από παγκόσμια ψυχή που είναι το  κέντρο της αιωνιότητας.Ο αριθμός  των  κατοικημένων  πλανητών πλανητών αυξάνει συνέχεια  από  τις εποικήσεις  που γίνονται με βάσει τα  συμπαντικά  σχέδια. Η περιοχή του γαλαξία που βρίσκεται το ηλιακό σας σύστημα είναι από  τις  πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.Υπάρχουν τέλεια σύμπαντα για τα οποία ο ανθρώπινος  τρόπος  σκέψης  είναι  άγνωστος και αδιανόητος, αφού βιώνουν καταστάσεις ουράνιας ευδαιμονίας".

(Γεράσημος Καλογεράκης) 







2.Η Ιστορία του Ήλιου της Βεργίνας που όλοι πρέπει να γνωρίζουν.





Ο Ήλιος της  Βεργίνας (αλλιώς “Αστέρι της Βεργίνας”) είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε
Ο ΗΛΙΟΣ  ΤΗΣ
ΒΕΡΓΙΝΑΣ
ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν  και ο Ήλιος  της  Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω  των Μακεδό - νων, οι  οποίοι  το  χρησιμοποίησαν  ως  σύμβολο  της   δυναστείας Αργεαδών  στο  Βασίλειο  της Μακεδονίας. Ο  τυπικός  Ήλιος  της Βεργίνας, αποτελείται  από 16  ακτίνες. Μπορούμε  επίσης  να  τον δούμε και με 12 ή ακόμα και 8 ακτίνες του Ήλιου. 





Ο Ήλιος με  τις  δεκαέξι  ακτίνες  αντιπροσωπεύει  τα  εξής:  Οι  4 ακτίνες  αντιπροσωπεύουν  τα  4 στοιχεία της φύσης, Γη, Θαλασσα,Αλάσσα,Φωτιά,Αέρας και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπρο - σωπεύουν τους 12  θεούς του Ολύμπου. Χαρακτηριστική εικόνα, που επεξηγεί τις ονομασίες των 16 ακτίνων.




Η Ιστορία του Ήλιου της Βεργίνας  που όλοι πρέπει να  γνωρίζουν. Ο Ήλιος της  Βεργίνας,  κατά
ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΛΟ
κυριότητα  συμβολίζει  κάτι  το  παρθένο.  Για  αυτό  και  συνήθως  βλέπουμε  το  αρχαίο  αυτό  Ελληνικό  σύμβολο, στην  παρθένο  θεά Αθηνά. Αλλά και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις,μπορεί να ταυτιστεί και  με  τον  θεό Απόλλωνα. Ο Ήλιος  της  Βεργίνας  αποτέλεσε  ενα  κοινό  σύμβολο  της αρχαίας Ελλάδας και το βρίσκουμε σε κέρματα, αγγεία,  τοιχογραφίες  και  αγάλματα,  πολύ  πριν   το  Μακεδονικό βασίλειο και την δυναστεία των Αργεάδων.








Δεκαεξάστεροι  και  Οχτάστεροι  Ήλιοι  παρουσιάζονται  συχνά  σε  Ελληνιστικά  νομίσματα  και ασπίδες της Περιόδου. Επίσης υπαρχει και αριθμός απεικονίσεων Αθηναίων Οπλιτών  να φέρουν ένα πανομοιότυπο δεκαεξάκτινο σύμβολο στη πανοπλία τους, απο τον 6ο π.Χ. αιώνα καθώς και σε νομίσματα,από τη νησιωτική μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στη Κέρκυρα, εύρημα 5ου π.Χ. αιώνα, Λοκρίδα, 4ο π.Χ. αιώνα.Μετά την ένωση των  Ελλήνων  υπό  την αρχηγεία  του  Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Ήλιος της  Βεργίνας αποτέλεσε το κύριο σύμβολο της Ελληνικής εθνογέννεσης.




Το σύμβολο του Ήλιου της  Βεργίνας αποτέλεσε ένα από τα αρχαία σύμβολα της Ελλάδος, πολύ πριν την άνοδο του Ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας. Δεκάδες νομίσματα, αγγεία κ.α  που φέρουν το σύμβολο, βρέθηκαν σε πάρα πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος, εκτός της Μακεδονίας.






3.To ταξίδι του αρχέγονου αερίου.




ΑΡΧΕΓΟΝΟ  ΑΕΡΙΟΥ
Μια ομάδα αστροφυσικών κατάφερε για πρώτη φορά να προσομοι - ώσει  το ταξίδι  του  αρχέγονου  αερίου  που χρονολογείται  από  το πρώιμο  σύμπαν μέχρι  το στάδιο  όπου  παρασύρεται σε  ένα δίσκο υλικού τροφοδοτώντας μια μοναδική υπερμεγέθη μαύρη τρύπα.





Η νέα προσομοίωση υπολογιστή ανατρέπει ιδέες για τέτοιους δίσκους που κρατούν οι αστρονόμοι από τη δεκαετία του 1970  και ανοίγει το δρόμο για νέες ανακαλύψεις  για το  πώς αναπτύσσονται και εξελίσσονται οι μαύρες τρύπες και οι γαλαξίες.





4.Αντικείμενο που μοιάζει με κάμερα στον Αρη.





Αντικείμενο που μοιάζει με κάμερα φωλιασμένο μέσα σε ένα αυλάκι σε έναν βράχο του Άρη. Μία
ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ 
ΚΑΜΕΡΑ
μετά από  πιο προσεκτική  εξέταση  μια  ενδιαφέρουσα  λεπτομέρεια αναδύεται ακριβώς στα αριστερά του βράχου,ένα ευδιάκριτο, μαύρο και γυαλιστερό ορθογώνιο αντικείμενο που μοιάζει με αυτό που μοιά- ζει με κάμερα φωλιασμένη μέσα σε ένα αυλάκι  στην  επιφάνεια  του βράχου. 








Η τοποθέτηση αυτού  του φαινομενικά  τεχνητού  αντικειμένου έρχεται  σε πλήρη  αντίθεση με το φυσικό περιβάλλον προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την προέλευση  και  τον  σκοπό  του.  Καθώς φαίνεται περίεργο και απίθανο η NASA  να έβαλε  το αντικείμενο  μέσα  στο αυλάκι  του  βράχου, εγείρει την πιθανότητα μιας άγνωστης οντότητας που τοποθέτησε το αντικείμενο  που μοιάζει  με κάμερα για να παρατηρήσει το περιβάλλον του Άρη ή τελικά το ρόβερ Perseverance της NASA. 



Προσθέτοντας στο μυστήριο,ένα άλλο ασυνήθιστο χαρακτηριστικό στην  ίδια εικόνα τραβάει  την προσοχή,ένας παράξενος βράχος που απεικονίζει ένα κεφάλι σαν πουλί που προφανώς  τοποθετεί - ται πάνω  από άλλους  βράχους. Ωστόσο, η  πιο  εντυπωσιακή  ανωμαλία  είναι  ένας  στρογγυλός κύκλος,ο οποίος θα μπορούσε να είναι ένα μάτι, χαραγμένος στον βράχο, χωρίς σημάδια φυσικού σχηματισμού. 


Η παρουσία  και των δύο αντικειμένων υποδηλώνει την πιθανή  παρουσία  τρέχουσας ή προηγού - μενης ζωής ενός πολιτισμού στον Άρη.





5.Edgar Cayce,o κοιμησμένος προφήτης. (Αποσπάσματα από τις προφητείες τους)

 




Πριν κλείσει το έτος 2024, θα λάβετε τηλεπαθητικά μηνύματα από  μητρικά σκάφη που προέρχο -
ΜΗΤΡΙΚΑ 
ΣΚΑΦΗ
νται από μακρινά αστρικά συστήματα. Αυτά τα μηνύματα θα απευθύνονται σε πολυδιάστατα όντα που βρίσκονται σε αποστολή στη Γη. Αυτές  οι  οντότητες, που λειτουργούν στο επίπεδο της Γης εδώ  και χιλιετίες, θα  έχουν το κρίσιμο καθήκον να   διευκολύνουν  την  πνευματική  αφύπνιση  και  να ανεβάσουν τη συνείδηση της ανθρωπότητας.






Η αποστολή  έχει ανατεθεί σε αυτά τα πολυδιάστατα όντα θα εστιάσει σε τρεις βασικές πτυχές:

α. Αναπροσαρμογή ενέργειας: Θα  εργαστούν  για  την εξισορρόπηση  και  την επούλωση των ενε - ργειακών δικτύων του πλανήτη,  βοηθώντας  στη διάλυση  των αρνητικών  ενεργειακών  μοτίβων που συσσωρεύονται ανά τους αιώνες. Αυτή  η ευθυγράμμιση  θα επιτρέψει  στις δονήσεις της Γης να αυξηθούν, διευκολύνοντας ένα πιο αρμονικό περιβάλλον ευνοϊκό για την πνευματική ανάπτυξη.



β. Ενεργοποίηση DNA ύπνου: Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες συχνότητες που μεταδίδονται από μητρικά σκάφη, αυτά τα όντα θα ενεργοποιήσουν τμήματα του ανθρώπινου DNA που έχουν παρα- μείνει ανενεργά.  Αυτό θα  έχει ως  αποτέλεσμα  την επέκταση  των  ψυχικών  και  τηλεπαθητικών ικανοτήτων  των  ανθρώπων,  επιτρέποντάς  τους  να  συνδέονται  πιο  εύκολα  με  τον  δικό  τους ανώτερο εαυτό και άλλες διαστάσεις.


γ. Προετοιμασία  για  Επαφή:  Θα  καθοδηγήσουν  εκείνους  που  είναι  προετοιμασμένοι  για  την πρώτη συνειδητή  επαφή  με  φιλάνθρωπους εξωγήινους  πολιτισμούς. Αυτές  οι  συναντήσεις  θα  γίνουν αρχικά μέσα από όνειρα  και  βαθύ  διαλογισμό,  αλλά  τελικά  θα  εκδηλωθούν  σε  φυσικό επίπεδο, προετοιμάζοντας την ανθρωπότητα για ένα μέλλον διαγαλαξιακής συνεργασίας.


Καθώς αυτά τα τηλεπαθητικά μηνύματα λαμβάνονται και αποκρυπτογραφούνται,η ανθρωπότητα ανθρωπότητα θα αρχίσει να βιώνει μια σημαντική αλλαγή προς  μια  νέα εποχή  διαφωτισμού  και κοσμικής ενότητας.





6.Οι πυραμίδες του Teotihuacán έχουν Υγρο Μερκούριο μέσα τους.





Το μυστήριο των αρχαίων πυραμίδων του Teotihuacán κλιμακώθηκε το 2015, όταν οι  τελευταίες
ΑΡΧΑΙΑ   ΠΥΡΑΜΙΔΑ
ανακαλύψεις του Teotijuacán  που έγιναν από μια ομάδα  αρχαιολό- γων περιλάμβαναν μεγάλες εκπλήξεις που δεν μπορούσαν να εξηγή - εθούν και μετέτρεψαν την υπόθεση σε ένα άλυτο μυστήριο,περισσό- τερο από ότι ήταν ήδη ένα μέρος.









Υγρός υδράργυρος ανακαλύφθηκε κάτω από την πυραμίδα του ήλιου στο Teotihuacan, καθώς και ένα δωμάτιο με ένα στρώμα  πέτρας, ακολουθούμενο από ένα  άλλο  μαρμαρυγία και στη συνέχεια άλλο ένα  από  πέτρα. Υγρός  υδράργυρος  είχε  τοποθετηθεί  εκεί  από τον  αρχαίο  πολιτισμό  για κάποιον άγνωστο λόγο,αλλά  ήταν ακόμα  πιο παράξενο να βρεθούν  σπηλιές των οποίων οι τοίχοι ήταν γεμάτοι με πυρίτη,ένα λαμπερό χρυσό ορυκτό που θα μπορούσε να είναι αγωγός ηλεκρισμού ηλεκτρισμού. Στον ίδιο χώρο ανακαλύφθηκαν χρυσές σφαίρες  από ένα παράξενο υλικό.  Δεν είναι γνωστό πώς δούλεψαν ή γιατί.





Υγρός υδράργυρος, μαρμαρυγία και χρυσές σφαίρες ήταν οι τελευταίες ανακαλύψεις στο Teotihu- acán το 2015, αλλά είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι μόνο  10% έχει  εξαχθεί από το κοίτασμα.  Το 90% του Teotihuac δεν έχει εξερευνήσει, και είμαι σίγουρος  ότι όταν ξεθάψουν και  διερευνηθούν διερευνηθούν τα  πάντα, οι  εκπλήξεις  θα είναι  ακόμα  μεγαλύτερες.  Πιστεύεται  ότι  το  μεγάλο  μυστήριο της πυραμίδας είναι ότι έχει λειτουργήσει,όπως άλλοι, για παράδειγμα η Μεγάλη Πυρα- μίδα, ως εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.




Ακόμα δεν μπορέσαμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστήρια των πυραμίδων του Teotihuacán ή αυτών της Αιγύπτου της Γκίζας. Αυτές  οι προηγμένες  κοινωνίες  χρησιμοποίησαν τεχνολογία και μαθηματικά  για  να ταιριάξουν  τις  πυραμίδες  και  τις μετρήσεις  τους  με  χάρτες  του  ηλιακού  συστήματος. Αυτοί που έχτισαν το Teotihuacán είχαν γνώση του ηλιακού συστήματος, κάτι που οι αρχαίοι κάτοικοι δεν μπορούσαν να έχουν.





7. Ενα σημαντικό κύμα πολυδιάστατων κοσμικών ενεργειών.





Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, ένα σημαντικό κύμα πολυδιάστατων κοσμικών ενεργειών ανα - 
ΩΡΙΩΝ
μένεται  στην πραγματικότητά μας.  Αυτές  οι ενέργειες,  που  προέρχονται από μια σπάνια  ευθυγράμμιση  αστρικών  συστημάτων  στον γαλαξία  της Ανδρομέδας, θα  διασχίσουν  τον  χωροχρόνο  και  θα  δημιουργήσουν  μια βαθιά σύνδεση με τη Γη, προκαλώντας σημαντικούς μετασχηματισμούς.













10 Ιουλίου Αφύπνιση της φύσης: Η 10η Ιουλίου θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας δονητικής αφύ- πνισης στη φύση.  Δέντρα, φυτά  και  υδάτινα  σώματα  θα αρχίσουν  να αντηχούν  σε  υψηλότερη συχνότητα, εκπέμποντας μια λεπτή λάμψη που είναι αισθητή σε εκείνους με ανεπτυγμένη ενεργει- ακή ευαισθησία. Τα ζώα θα παρουσιάζουν ασυνήθιστες συμπεριφορές ηρεμίας και σύνδεσης, σαν να είναι συντονισμένα με τις γνώσεις των προγόνων.






11 Ιουλίου Ανθρώπινος Συγχρονισμός:  Στις  11 Ιουλίου οι άνθρωποι  θα αρχίσουν να βιώνουν μια βαθύτερη σύνδεση με το φυσικό  τους περιβάλλον. Θα παρατηρηθεί  αύξηση  της διαίσθησης  και της ενσυναίσθησης, διευκολύνοντας  την  πιο  αποτελεσματική  και  συμπονετική  επικοινωνία. Οι διαπροσωπικές σχέσεις θα ενισχυθούν και οι κοινότητες θα ανακαλύψουν νέους τρόπους συνεργα- σίας και αρμονίας.





12 Ιουλίου Δημιουργική Εκδήλωση: Η 12η Ιουλίου θα είναι μια εποχή υψηλής δημιουργικότητας και εκδήλωσης. Οι πολυδιάστατες ενέργειες θα διευκολύνουν την υλοποίηση  των προθέσεων και των  επιθυμιών, υπό την προϋπόθεση  ότι ευθυγραμμίζονται  με  τη  συλλογική  ευημερία  και  τη φυσική ισορροπία.Θα υπάρξει ένα κύμα καλλιτεχνικής έμπνευσης,καινοτομίες πράσινης τεχνολο- γίας και δημιουργικές λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα.





Προέλευση των πολυδιάστατων ενεργειών: Αυτές οι ενέργειες προέρχονται από μια συγκεκριμένη περιοχή του γαλαξία της Ανδρομέδας,γνωστή στους αστρονόμους ως Κοσμική Ζώνη του  Ωρίωνα Αυτή η ζώνη είναι μια διαστατηπύλη όπου διαφορετικές  πραγματικότητες  και χρονικές γραμμές συγκλίνουν.Σε σπάνια περίπτωση, τα αστρικά συστήματα σε αυτή τη  ζώνη  θα ευθυγραμμιστούν ευθυγραμμιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να απελευθερώνουν  μια  σειρά καθαρών  ενεργειών, που δεν μολύννονται από τον χρόνο ή τον χώρο.





Αυτές  οι πολυδιάστατες  ενέργειες  θα ταξιδέψουν στο διάστημα  με ταχύτητες πέρα από  το φως, διεισδύοντας στη διάστασή μας και θα συνδεθούν με τον συντονισμό της Γης.  Αυτή  η αλληλεπί - δραση θα δημιουργήσει ένα δονητικό πεδίο που θα επηρεάσει όλα τα έμβια όντα,  διευκολύνοντας μια διαδικασία ανύψωσης και επέκτασης της συλλογικής συνείδησης.




Εν ολίγοις,10,11 και 12 Ιουλίου θα φέρουν μια έγχυση κοσμικών ενεργειών που θα αφυπνίσουν τη φύση,  θα  συγχρονίσουν  την  ανθρωπότητα  και  θα ανοίξουν  πόρτες  σε  μια άνευ προηγουμένου δημιουργική εκδήλωση. Αυτή θα είναι μια ευοίωνη στιγμή για να αγκαλιάσουμε τη σύνδεση με το σύνολο και να ευθυγραμμιστούμε με τις υψηλότερες δονήσεις του σύμπαντος.

(Santa Llama)



8.Ο Γαλαξίας  της  Ανδρομέδας.




Αυτό  τραβήχτηκε   στις  3 π.μ.  της  10/7/24.  Μόνο  1 ώρα  12x5  λεπτά  έκθεση. Εκπληκτικό  το 
ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ
μπορείς να αποτυπώσεις σε μια σκοτεινή τοποθεσία.Αν και αρκετές δεκάδες  μικροί  γαλαξίες   βρίσκονται   πιο  κοντά  στον  δικό  μας Γαλαξία, ο γαλαξίας  της Ανδρομέδας είναι ο κοντινότερος μεγάλος σπειροειδής γαλαξίας στον δικό μας.







Εκτός από τα μεγάλα και μικρά νέφη του Μαγγελάνου, ορατά από το Νότιο Ημισφαίριο της Γης, ο γαλαξίας  της  Ανδρομέδας  είναι  ο  φωτεινότερος  εξωτερικός γαλαξίας  που είναι ορατός στον νυχτερινό ουρανό μας. Και, στα 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός, είναι  το πιο  μακρινό  πράγμα  που μπορούμε να δούμε εμείς οι άνθρωποι με χωρίς βοήθεια μάτι.





9.Αστερισμός του Υδροχόου.





650 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Υδροχόου,υπάρχει ένα αστέρι  που  περνάει τα  τελευ -
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΥ

ταία στάδια της ζωής του. Το αέριο  και η σκόνη  που  απελευθερώνει σχη - σχηματίζουν  ένα  πολύχρωμο  νεφέλωμα  με  ένα  φωτεινό γαλαζοπράσινο κέντρο που περιβάλλεται από ζεστό πορτοκαλί.










Δεν είναι απλά μια όμορφη εικόνα, είναι και επιστημονικό θαύμα. Πλανητικά νεφελώματα, όπως το Μάτι του Θεού, σχηματίζονται  από  το εξωτερικό  αέριο ενός άστρου  που  ανατινάζεται  στα τελικά στάδια της αστρικής  εξέλιξης. Αυτή  η διαδικασία  είναι σαν  το αστέρι  που  δείχνει  την τελευταία υπέροχη επίδοσή του στο σύμπαν. 



Είμαστε τυχεροί που αποτυπώσαμε αυτή την υπέροχη σκηνή μέσα από τον φακό του υπέρυθρου τηλεσκοπίου ESO. Κάθε φωτογραφία είναι μια εξερεύνηση και φόρος τιμής στα άπειρα μυστήρια του σύμπαντος. 





10.Γαλαξιακές Δυνάμεις Φωτός .





Πρόσφατα, οι Γαλαξιακές Δυνάμεις Φωτός  ενεπλάκησαν  σε  ένα περιστατικό  στον πλανήτη σας.
ΓΑΛΑΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΦΩΤΟΣ
Μια μεγάλη καταβόθρα κατάπιε το κέντρο ενός γηπέδου ποδοσφαί - ρου στο νότιο Ιλινόις, στο Σικάγο στις United  Ηνωμένες  Πολιτείες, κατέβασε μαζί της έναν μεγάλο στύλο φωτισμού. Η τρύπα εκτιμάται ότι έχει πλάτος τουλάχιστον 100 πόδια και βάθος  έως  και  50 πόδια. Η  εξήγηση για  το γεγονός αυτό  ήταν ένα ορυχείο  που κατέρρευσε κάτω από αυτό το οικόπεδο.Αυτό δεν είναι αλήθεια.







Κάτω  από  αυτό το  αθλητικό γήπεδο, πρόσφατα  ξεκίνησε  τη λειτουργία  της  μια εγκατάσταση κλωνοποίησης ανθρώπων,η Διοίκηση Ashtar  κατέστρεψε  ολόκληρη τη δομή, η οποία  είχε  μέσα μερικούς Ρεπτίλιανς.Για μερικά χρόνια,οι Σκοτεινές Οντότητες εργάζονταν σε ένα νέο εργοστάσιο κλωνοποίησης,το οποίο θα κλωνοποιούσε ανθρώπους από το στάδιο του μωρού μέχρι την ενηλι - κίωση.  Οι  κορυφαίοι  επιστήμονές  τους  βρήκαν  μια  πιο προηγμένη  έκδοση  της  διαδικασίας κλωνοποίησης, που θα έκανε τους κλώνους να διαρκούν πολύ περισσότερο, όλα  ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία. Οι Γαλαξιακές Δυνάμεις Φωτός το ανατίναξαν χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία τους από την τροχιά της Γης.




Επέλεξαν να πραγματοποιήσουν την καταστροφή αυτού του υπόγειου κτιρίου την ώρα που δεν θα υπήρχε  κανείς  στο πεδίο, ιδικά παιδιά. Ἡ ἔκρηξη  της ἐγκατάστασης  κλωνοποίησης  προκάλεσε τήν καταβόθρα. Το Σκοτάδι ήθελε  να κλωνοποιήσει ανθρώπους  προκειμένου να αντικαταστήσει όλους τους νεκρούς πολιτικούς, προέδρους, ηθοποιούς και κακοποιούς. Οι παλιοί κλώνοι τους δεν λειτουργούν σωστά  και  όλα τα εργοστάσια  κλωνοποίησης καταστράφηκαν πριν από λίγο καιρό από τη Διοίκηση Ashtar.

(Πρέσβειρα των Γαλαξιακών Ελαφρών Δυνάμεων)




11.Πυραμίδες ανακαλύφθηκαν στα ανοικτά της Φλόριντα.




Δύο  γιγάντιες  κρυστάλλινες  πυραμίδες εξακριβώθηκαν από  Αμερικανούς  και  Γάλλους επιστή -
ΔΥΟ   ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ
μονες  στο "Τρίγωνο των Βερμούδων" κοντά στη Φλόριντα. Με τη χρήση σόναρ, ο ωκεανογράφος Dr. M.Verlag  ανακάλυψε  γιγάντιες γυάλινες πυραμίδες σε βάθος δύο χιλιάδων μέτρων. 








Η χρήση  άλλων συσκευών  επέτρεψε  στους επιστήμονες  να διαπιστώσουν  ότι  αυτοί οι γυάλινοι γίγαντες είναι  και  φτιαγμένοι από μια ουσία  που μοιάζει  με  κρύσταλλο  και  είναι σχεδόν  τρεις φορές μεγαλύτεροι από την πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο.




Σε συνέντευξη Τύπου στις Μπαχάμες, ο επιστήμονας  παρουσίασε  έκθεση με τις ακριβείς  συντε - ταγμένες των πυραμίδων. Το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής τεκμηρίωσης έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο  και αυτή η επαναστατική  ανακάλυψη έχει αντιθέτως  παραπεμφθεί σε περιθωριακούς δημοσιογράφους.






12.Ποιες ήταν οι Νύμφες Υάδες.



            

Στην ελληνική μυθολογία  οι  Υάδες,  λέξη που σημαίνει  "οι της βροχής",  ήταν αδελφές Νύμφες,
ΝΥΜΦΕΣ  ΥΑΔΕΣ
που έφερναν τη  βροχή  (από το αρχαίο ρήμα υώ = βρέχω). Οι Υάδες θεωρούνταν  οι  θεότητες  της  βροχής στον  ουρανό  και  στη  γη  οι νύμφες της γονιμοποιού υγρασίας, οι πηγές και οι ποταμοί, οι τροφοί της φύσης. Στα  αρχαία κείμενα  οι  Υάδες αναφέρονται σαν βροχερά άστρα, τα οποία δημιουργούν θύελλες, υγρασία και"υετόν", γιατί η θέση τους σε σχέση με τον Ήλιο επιδρούσε στον καιρό.






Μερικοί υποθέτουν, ότι η ονομασία προέρχεται από τις λέξεις "ύειν" και "υετός", που σημαίνουν βρέχει και βροχή.Παλαιότερα ονομάζονταν Δωδωνίδες νύμφες αλλά όταν ο Δίας τις μεταμόρφωσε σε αστέρια τις ονόμασεΥάδες (από το ρήμα ὕω=στέλνω βροχή), γιατί την ημέρα που γεννήθηκε ο Διόνυσος  ο Δίας  έριξε  βροχή στη  γη  (Απολλόδ. 3.29) ή  από το επίθετο  του Διόνυσου, Υης  που δόθηκε στον θεό, επειδή την περίοδο  των γιορτών  του  έβρεχε. Έτσι ο Οβίδιος αναφέρει,δηλαδή "Οι Υάδες υπό των Ελλήνων από τις βροχές ονομάστηκαν" και στην "Αινειάδα" ο Βιργίλιος "και τις βροχερές Υάδες".Και όπως η μητέρα του  Διόνυσου,  Σεμέλη, αποκαλούνταν και Ὕη, έτσι και αυτές ονομάστηκαν Υάδες.





Θεωρούνταν κόρες  του Τιτάνα Άτλαντα  και  μιας Ωκεανίδας, της Αίθρας  ή της  Πλειόνης ενώ ο Υγίνος δίνει και την πιθανότητα να ήταν κόρες του Ύαντα και της Βοιωτίας. Είχαν και ένα  θνητό πατέρα ανάλογα με τα τοπικά συμφέροντα ήταν ο  βασιλιάς  της  Κρήτης Μελισσέας, ο Ερεχθέας Ερεχθέας (αθηναϊκή εκδοχή), ο Κάδμος (θηβαϊκή εκδοχή).Ο αριθμός τους δεν είναι σταθερός το ίδιο και τα ονόματά τους.Τα ονόματα των Υάδων  ποικίλλουν  στους διάφορους  μυθογράφους. Η επικρατέστερη ίσως εκδοχή θέλει τα ονόματά τους να είναι τα εξής:"Αισύλη, Κορωνίδα, Κλέεια, Φαιώ, Ευδώρη, Αμβροσία, Διώνη, Πολυξώ, Κισσηίδα,  Νύσα, Ερατώ, Εριφία,  Βρομίη,  Αρσινόη, Πεδίλη, Φυτώ, Θυώνη,Προδίκη, Φάολα.





Στην επικρατέστερη εκδοχή πάντως, ο Ύας ήταν  αδελφός τους. Οι Υάδες μαζί  με τις 7  Πλειάδες αποτελούν τις 14 Ατλαντίδες, αλλιώς γνωστές ως Δωδωνίδες καθώς ήταν νύφες της Δωδώνης που δόθηκε ο θεός Διόνυσος σε αυτές  ως  βρέφος  για να τον μεγαλώσουν, μετ'εμπιστοσύνης του Διός. Διός. Οι Υάδες είναι συνδεδεμένες  με τον Διόνυσο και την    ανατροφή του: "και ο Ερμής πήρε το παιδί και το έφερε στις Νύμφες που κατοικούσαν στη Νύσα της Μικράς Ασίας.  Οι μύθοι παραδί - δουν ότι Νύμφες παρίστανται στη γέννηση του Διόνυσου  και  ότι ο Ερμής παραδίδει  στις κουρο - τρόφους Νύμφες της κισσοστεφανωμένης Νύσσας τον Διόνυσο. 





Σύμφωνα με ύστερες μαρτυρίες (Υγίνος,Σχόλια του Σέρβιου στον Βιργίλιο,Διόδωρος Σικελιώτης) η Νύμφη Νύσα μεγάλωσε τον μικρό Διόνυσο πάνω  στο ομώνυμο  βουνό.  Από φόβο προς την Ήρα οι Υάδες εμπιστεύτηκαν το μωρό στη θεία του Ινώ, την αδελφή της Σεμέλης, άλλη  θυγατέρα  του Κάδμου· αυτές κατέφυγαν στη γιαγιά τους, την Τηθύ. Εκεί ο Δίας τις μεταμόρφωσε σε αστερισμό, αφού πρώτα η Μήδεια τις έκανε να ξανανιώσουν.Παραδίδεται ακόμη ότι η μεταμόρφωση συντε - λείται, όταν ο βασιλιάς  Λυκούργος της Θράκης  κυνήγησε  τις τροφούς μέχρι τη θάλασσα. Τότε ο Δίας τις λυπήθηκε και τις μεταμόρφωσε.




Ενίοτε  η μεταμόρφωσή  τους  αποδίδεται  στη  θλίψη τους για τον χαμό του αδελφού τους Ύαντα από τσίμπημα φιδιού, από λιοντάρι  ή  αγριογούρουνο. Αυτό τις  οδήγησε  στην αυτοκτονία. Μετά τον θάνατο τουΎαντα οι Υάδες άρχισαν να κλαίνε από τη λύπη τους ασταμάτητα (μια μυθολογική αιτιολόγηση για το "κλάμα" της βροχής). Τότε οι θεοί  τις λυπήθηκαν  και  τις μεταμόρφωσαν σε αστέρια.Άλλη εκδοχή είναι ότι έγιναν αστέρια από τον Δία σε ανταμοιβή για το έργο τους να ανα- θρέψουν έναν Θεό. Η εμφάνισή  στο ουράνιο στερέωμα, πολύ  κοντά  στις αδελφές τους  Πλειάδες Πλειάδες,  συνέπιπτε με την εποχή των βροχών της άνοιξης. 




Στη λήξη των Ελευσινίων οι μύστες άδειαζαν δυο κρατήρες, προφανώς γεμάτους με νερό, τον ένα στην Ανατολή και τον άλλον στη Δύση, φωνάζοντας προς τον ουρανό ὕει, δηλαδή βρέξε, και  προς τη γη κύε, δηλαδή σύλλαβε. Επομένως,δεν αποκλείεται οι απεικονίσεις δύο μόνο Υάδων,όσες ήταν αρχικά, που αδειάζουν δύο κρατήρες με νερό, για να σβήσουν τη φωτιά που έβαλε ο Αμφιτρύωνας ή ο Αντήνορας για να κάψει την Αλκμήνη, πέρα από το να αφηγούνται εικαστικά τον σχετικό μύθο μπορεί να παραπέμπουν  και στο τελετουργικό της  επίκλησης προς τον θεό των καιρικών φαινο -  μένων Δία να στείλει βροχή και να γονιμοποιήσει την καμένη από το κρύο ή τη ζέστη γη, που εδώ προσωποποιείται στη μορφή της Αλκμήνης.

Σε όλα τα αρχαία ελληνικά κείμενα,επίσης, αναφέρονται οι Υάδες, σε μυθολογικό επίπεδο.

  



13.Ο Άρης ήταν παγωμένος και υγρός πριν από δισεκατομμύρια χρόνια





Σήμερα ο  Άρης είναι κρύος και  ξηρός. Πριν  από δισεκατομμύρια  χρόνια, ωστόσο, υπήρχε υγρό
ΠΛΑΝΗΤΗΣ  ΑΡΗΣ
νερό   στην  επιφάνειά  του  και  οι  επιστήμονες   έχουν  από   καιρό γοητευτεί από το πώς θα μπορούσε να ήταν  ο πλανήτης εκείνη  την εποχή.Μια νέα μελέτη εξετάζει από δείγματα εδάφους  που  συγκε - ντρώθηκαν από το ρόβερ Curiosity της  NASA  και τα συγκρίνει με παρόμοιο έδαφος στη Γη. Αυτό  παρέχει ένα παράθυρο  για  το  πώς ήταν η  επιφάνεια του Άρη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια και  ότι ήταν πραγματικά μια ψυχρή, υγρή ερημιά ενός πλανήτη.  






Το Curiosity έχει περάσει πάνω από  μια δεκαετία  στον κρατήρα  Gale, το ορόσημο του  Άρη  στο οποίο προσγειώθηκε το 2012. Ο κρατήρας  πλάτους  100 μιλίων  σχηματίστηκε  από  πρόσκρουση αστεροειδών πριν από περίπου 3,5 έως 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια.Επιλέχθηκε ως τόπος προσγεί - ωσης του Curiosity λόγω των πολλών ενδείξεων ότι κάποτε ήταν λίμνη. Τα δείγματα εδάφους που συγκέντρωσε το Curiosity από τον κρατήρα έχουν πολλά διακριτικά χαρακτηριστικά, που  περιέ - χουν πυρίτιο και είναι πλούσια σε σίδηρο αλλά ελλιπή σε αλουμίνιο.Στη Γη,αυτό το είδος εδάφους σχηματίζεται από "σερπεντινοποίηση"  μια γεωλογική  διαδικασία  που  έχει  ως  αποτέλεσμα  τη μετατροπή διαφόρων ορυκτών σε σερπεντινίτη.





Κυρίως,αυτή η διαδικασία απαιτεί υγρό νερό  και ως εκ  τούτου, η παρουσία υλικού  με παρόμοια σύνθεση στον κρατήρα Gale παρέχει περαιτέρω στοιχεία ότι ο  κρατήρας κάποτε ήταν γεμάτος με νερό.Το άλλο βασικό χαρακτηριστικό των δειγμάτων του  Άρη  είναι  ότι  είναι  σε  μεγάλο  βαθμό άμορφα με ακτίνες-Χ, πράγμα που σημαίνει  ότι δεν έχουν επαναλαμβανόμενη κρυσταλλική  δομή που μπορεί να ανιχνευθεί με περίθλαση ακτίνων Χ. Η  άμορφη  φύση  των  δειγμάτων  προκάλεσε έκπληξη για τους επιστήμονες,κυρίως επειδή το άμορφο υλικό θεωρείται γενικά μόνο μετασταθές είναι ευαίσθητο στη μετατροπή σε πιο θερμοδυναμικά σταθερές  και  πιο  κρυσταλλικές  ορυκτές  φάσεις.



Το  γιατί δεν  συνέβη  αυτό  στον  κρατήρα  Gale παραμένει  ασαφές, αλλά  μια θεωρία είναι ότι η διαδικασία μετατροπής εμποδίζεται από "κινητικά περιοριστικές συνθήκες, όπως  οι ψυχρότερες θερμοκρασίες". Αν συμβαίνει αυτό, υποδηλώνει ότι ο Άρης ήταν πάντα ένα κρύο μέρος.






14.Δύο Τιτάνες.




Περίπου  2,5 δισεκατομμύρια  έτη  φωτός μακριά, ένας  γαλαξίας έχει στο κέντρο  του ένα ζευγάρι
MAYΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ
υπερμεγέθης μαύρες τρύπες. Η περιοχή φωτίζεται από το ζεστό αέριο και τα φωτεινά  αστέρια  που  περιβάλλουν  τα  αντικείμενα. Η  μάζα  κάθε  μαύρης τρύπας είναι περισσότερο από 800 εκατομμύρια φορές αυτή του Ήλιου μας. 








Καθώς  σταδιακά  κινούνται  πιο  κοντά  σε  μια οριστική  και  τρομερή σπείρα, θα  αρχίσουν  να στέλνουν κυματιστικά βαρυτικά κύματα στο χωροχρόνο.Τα ζευγάρια των μαύρων τρυπών παρά- γουν τα ισχυρότερα βαρυτικά κύματα στο σύμπαν.




Στο σημερινό σύμπαν, τα δύο τέρατα εκπέμπουν ήδη αυτά τα βαρυτικά  κύματα, αλλά ακόμα  και με την ταχύτητα του φωτός τα κύματα που ξεσπάγονται από αυτά δεν θα φτάσουν σε εμάς για ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

https://arxiv.org/abs/1907.03757?M






15.Επιτολή του Σείριου.




Η ώρα  της ευθυγράμμισης  του  Σείριου με τον ήλιο μας  Απόλλωνα στο σύμπαν μας  Άρτεμη, και
ΕΠΙΤΟΛΗ ΣΕΙΡΙΟΥ
στον γαλαξία  μας  Ιριδανό, είναι  η  ώρα  κατά  την  οποία  ξεκινά η  Ανατολή, κατά  την  πρώτη  ημέρα  του Ελλάνιου  έτους  μας  και  η  ώρα αυτή είναι κατά κάποια λεπτά διαφορετική  σε κάθε σημείο του πλανήτη μας Γαία Δήμητρα.







Ο αρχαίος Σείριος και το Ελληνικό  καλοκαίρι : Στην  κλασική  αρχαιότητα  οι πρόγονοί  μας  δεν  χρησιμοποιούσαν  την λέξη "καύσων", αλλά την λέξη "καύμα"  και  αναφέρονταν  σε  εκείνη  την περίοδο όπου ανέτειλε ο Σείριος ταυτόχρονα με τον Ήλιο.Ο Κικέρων και ο Βιργίλιος  θεωρούν ότι λόγω  της  καλοκαιρινής  ζέστης  το καύμα είναι  υπεύθυνο  για  τα "κυνικά καύματα", δηλαδή τα εγκαύματα που προκαλούνται  σε όσους  εκτίθενται  στην  αλόγιστη  επίδραση  του  ήλιου, ενώ το θεωρούσαν υπαίτιο και για την λύσσα των σκύλων. Ίσως έτσι προέκυψε στην Αγγλική, στις μέρες μας, η έκφραση "Dog heat" που χρησιμοποιείται στην Εσπερία για να περιγράψει  τέτοιες  καιρι - κές συνθήκες.




Στην  αρχαιότητα  λοιπόν  το  χρονικό  διάστημα  μετά  την 21 Ιουλίου  αναφέρεται σαν "Κυνάδες ημέρες". Ο ποιητής Αλκαίος γράφει: "Δροσίστε  τα πνευμόνια  σας με  κρασί, γιατί  το αστέρι του Κυνός ο Σείριος έρχεται τριγύρω. Η εποχή  είναι δύσκολη και όλα διψούν  κάτω από τη ζέστη και το τζιτζίκι τραγουδάει γλυκά κάτω από τα φύλλα γυναίκες τότε είναι αρκετά μιαρές και οι άνδρες αδύναμοι,όσο ο Σείριος τσουρουφλίζει τα κεφάλια τους και τα γόνατά τους."Στα αρχαία ελληνικα ελληνικά αποκαλούσαν τις πιο ζεστές ημέρες  του  καλοκαιριού  "κυνάδες ημέρες" που  έρχονταν όταν ανέτειλε τα ξημερώματα μαζί με τον Ήλιο ο Σείριος, ο πιο λαμπρός αστέρας του ουρανού.



Ο Σείριος  ανήκει  στον  αστερισμό  του "Μεγάλου Κυνός" που  αναπαριστά  ένα  από  τα  σκυλιά του Ωρίωνα, του μυθικού κυνηγού.  Όπως πίστευαν οι αρχαίοι, ο Σείριος με την πνοή  του  έφερνε την ξηρασία στους ανθρώπους. Όταν το σκυλί πέθανε μεταμορφώθηκε σε αστερισμό.Ο  Ωρίωνας, ο Μεγάλος Κύων και ο Μικρός Κύων (το δεύτερο σκυλί του Ωρίωνα) είναι  αστερισμοί  που  από την Ελλάδα φαίνονται καλύτερα τους χειμερινούς μήνες. Το  καλοκαίρι  φαίνονται  για  λίγο  πριν ανατείλει ο Ήλιος.



Την  ίδια  αντίληψη για τον Σείριο  και τις "σκυλίσιες" ημέρες του καύσωνα είχαν και οι Ρωμαίοι που  τις ονόμαζαν  "dies  caniculares".  Το  ίδιο  πέρασε  και  στα  αγγλικά,  που  μιλάμε   για   τις "dog days" και στα γαλλικά όπου ο καύσωνα λέγεται "canicule".Για  να ακολουθήσετε όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γνωρίζετε  τι ακριβώς είναι ο Σείριος  και  τι επιτελείται  πάνω στον πλανήτη μας εκείνη την στιγμή.Και φυσικά  τι  θέλετε εσείς  από  αυτό το φυσικό φαινόμενο.Την ώρα απλά την βρίσκετε μέσω Ίντερνετ βάζοντας την τοποθεσία στην οποία θα βρίσκεστε.


Να υπολογίσετε  επίσης, το  να μην  υπάρχει βουνό  όπου  θα κρύβει  τον ήλιο σε εκείνο το σημείο  κατά την Ανατολή.


(Ίων Μάγγος)







16.Το Αίνιγμα "Ανουνάκι".



 

Το Αίνιγμα Ανουνάκι εμβαθύνει στο μυστηριώδες βασίλειο της αρχαίας  Μεσοποταμιακής  μυθο -
ΑΝΟΥΝΑΚΙ
λογίας,  εστιάζοντας  στα  αινιγματικά   όντα  γνωστά  ως  Ανουνάκι. Σεβαστοί ως θεοί από τους Σουμέριους, τους Ακκαδιανούς  και τους Βαβυλώνιους,οι Ανουνάκι πιστεύεται ότι κατέβηκαν από τον ουρανό στη Γη, διαμορφώνοντας  την πορεία  της ανθρώπινης ιστορίας  με βαθιούς τρόπους.






Σύμφωνα με αρχαία κείμενα, όπως το "Enuma Elish" και  το "Έπος της Άτραχασις", οι Ανουνάκι έπαιξαν  κομβικούς ρόλους στη  δημιουργία της ανθρωπότητας, την εγκαθίδρυση  του πολιτισμού και την ανάπτυξη των πρώιμων πολιτισμών. Η προέλευσή τους,  ωστόσο, παραμένουν  καλυμμένη από μυστήριο, με κάποιες ερμηνείες να υποδηλώνουν εξωγήινη ή απόκοσμη προέλευση.



Ένα από τα κεντρικά αινίγματα γύρω από  τους Ανουνάκι περιστρέφεται γύρω  από  την υποτιθέ - μενη προηγμένη γνώση και τεχνολογία τους. Από την κατασκευή μνημειωδών κατασκευών όπως τα "ζιγκουράτ" μέχρι την υποτιθέμενη γενετική χειραγώγηση των ανθρώπων, οι Ανουνάκι συχνά απεικονίζονται ως διαθέσιμες δυνατότητες πολύ πέρα από εκείνες των αρχαίων πολιτισμών.






Στη σύγχρονη εποχή, η έννοια  των  Ανουνάκι  έχει γίνει  συνυφασμένη  με περιθωριακές  θεωρίες όπως η θεωρία των αρχαίων αστροναυτών και οι αφηγήσεις συνωμοσίας. Μερικοί  υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι οι Anunnaki συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ανθρώπινες  υποθέσεις, διαμορφών - νοντας τις κοινωνικές δομές, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις.



Παρά την έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων για την ύπαρξη  των Ανουνάκι ως φυσικών όντων, η κληρονομιά τους  αντέχει  ως  ένα  σαγηνευτικό αίνιγμα  που  συνεχίζει  να  εμπνέει  κερδοσκοπία, συζήτηση και εξερεύνηση στα βάθη της αρχαίας μυθολογίας  και την προέλευση  του ανθρώπινου πολιτισμού.






17.Μια μοναδική έκρηξη πρόκειται να αποκαλύψει ένα νέο αστέρι στον ουρανό.





Ενα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο,ένα καινούργιο το νέο αστέρι η "Νova" θα εμφανιστεί σύντο- μα
ΝΕΟ  ΑΣΤΕΡΙ
Η  NOVA
στον  νυχτερινό ουρανό! Η "Τ-Coronae Borealis"  (T CrB),  που βρίσκεται  στον  αστερισμό  "Βόρειος  Στεφανός"   αναμένεται  να εκραγεί  μέσα  στους  επόμενους   μήνες,   προσφέροντας  μας   την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα σπάνιο φαινόμενο.











Η "T- CrB", που απέχει 3.000 έτη φωτός από εμάς, είναι συνήθως πολύ αμυδρή για  να την δούμε. Όμως, κάθε περίπου 80 χρόνια, εκρήγνυται  και γίνεται 1.500  φορές  πιο φωτεινή από το συνηθι - σμένο. Αυτό το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα μιας αλληλεπίδρασης  μεταξύ του λευκού  νάνου και του συνοδευτικού του, ενός κόκκινου  γίγαντα. Ο λευκός νάνος απορροφά αέρια από  τον κόκκινο γίγαντα,  δημιουργώντας  έναν  δίσκο  συσσώρευσης.  Όταν  η  πίεση  και η  θερμοκρασία  γίνουν εξαιρετικά υψηλές, προκαλείται μια θερμοπυρηνική αντίδραση στην επιφάνεια του λευκού νάνου, με αποτέλεσμα την εκθαμβωτική έκρηξη.





Το φαινόμενο  αυτό  έχει  παρατηρηθεί  δύο φορές  στο  παρελθόν, το 1866   και  το  1946,  και  οι αστρονόμοι είναι τώρα σε επιφυλακή για την επόμενη  έκρηξη, η  οποία  προβλέπεται  να  συμβεί σύντομα. Ήδη, από το 2015, η "T- CrB" εισήλθε σε κατάσταση  υψηλής  φωτεινότητας,  και  τον Μάρτιο  του 2023  παρατηρήθηκε  μια  σύντομη  μείωση της  φωτεινότητάς,  που  προμηνύει την επερχόμενη έκρηξη.Ο αστερισμός Στέφανος Βόρειος είναι καλύτερα ορατός περίπου στις 8:30 με 9:00 μ.μ., ειδικά από περιοχές της Αυστραλίας  και  της  Νέας Ζηλανδίας. Το Νova αναμένεται να έχει λαμπρότητα περίπου 2.5 μεγέθους,  γεγονός  που  το καθιστά  εύκολα  ορατό ακόμη  και  από πόλεις, αν ξέρεις πού να κοιτάξεις.



Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία! Βγες έξω  και  παρατήρησε  τον ουρανό τώρα για να καταγράψεις την "T -CrB"  πριν και  μετά  την έκρηξη, καθώς  είναι  πολύ πιθανό το φαινόμενο να είναι ορατό από πολλά σημεία της Γης.Θα δούμε σύντομα κοσμικό γεγονός που καταγράφηκε πρώτη φορά σε μεσαιωνικό χειρόγραφο!


https://www.youtube.com/watch?v=4FWiaWlMGLg








18.Ένας δεύτερος πλανήτης βρέθηκε από το πλησιέστερο αστέρι στον Ήλιο.





Βρίσκεται μόλις 4,2 έτη φωτός μακριά, το αστέρι "Proxima Centauri" έχει τώρα και έναν κόσμο
PROXIMA  CENTAURI
σαν τη Γη  στην κατοικήσιμη  ζώνη  του  και μια πιο μακρινή  υπερ  Γη.  Ο  πλησιέστερος  ουράνιος  γείτονάς  μας,το αστέρι " Proxima Centauri", έχει πιθανότατα έναν δεύτερο πλανήτη.Ο πλανήτης, που ονομάζεται "Proxima c", έχει μάζα τουλάχιστον περίπου 6 φορές τη Γη  και  περιφέρεται  γύρω  από  τον  μικροσκοπικό  κόκκινο   νάνο ξενιστή του μία φορά κάθε 5,2 χρόνια. 








Εάν  επιβεβαιωθεί, η  σούπερ-Γη   που  ανακαλύφθηκε  πρόσφατα,  θα  είναι  ο δεύτερος  επίγειος  κόσμος που βρίσκεται στο σύστημα "Proxima Centauri", το οποίο βρίσκεται μόλις 4,2 έτη φωτός από τη Γη.Σύμφωνα με τους ερευνητές,  η  ανακάλυψη του "Proxima c"  θα μπορούσε  να  δώσει πληροφορίες   για το  πώς  σχηματίζονται  πλανήτες  χαμηλής  μάζας  γύρω  από αστέρια χαμηλής μάζας, ειδικά όταν οι πλανήτες ξεκινούν τη  ζωή  τους  πολύ  πέρα ​​ από  τη  γραμμή  χιονιού, ενός αστεριού, όπου το νερό μετατρέπεται σε συμπαγή πάγο.  




Το αστέρι "Proxima Centauri" έχει από καιρό αιχμαλωτίσει  την  αστρονομική  κοινότητα.  Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ο κόκκινος νάνος  είναι  το  πλησιέστερο  αστέρι  στον Ήλιο,  πράγμα  που  σημαίνει  ότι  οι  μελλοντικές διαστρικές  αποστολές  όπως  το Breakthrough Starshot, πιθανότατα θα ξεκινήσουν με τολμηροποίηση πρώτα  στο σύστημα  Proxima  Centauri. Επιπλέον,τον Αύγουστο του 2016, ανακοίνωσε  την ανακάλυψη  ενός  επίγειου  πλανήτη σε τροχιά στη μέση της κατοικήσιμης ζώνης του  Proxima Centauri. Ο κόσμος  στο  μέγεθος  της  Γης,  που ονομάστηκε "Proxima b", δημιούργησε ελπίδες ότι ένας δυνητικά  φιλικός προς τη ζωή πλανήτης θα μπορούσε να κρύβεται ακριβώς δίπλα,από κοσμική άποψη, φυσικά. 





Η  εύρεση   ενός  δεύτερου  πλανήτη   γύρω  από  το "Proxima  Centauri"  όχι  μόνο  αυξάνει  την
ελκυστικότητα της πιο προσεκτικής εξερεύνησης του συστηματος αλλά  εγείρει  επίσης  μερικά  σημαντικά ερωτήματα  σχετικά  με ένα  χαρακτηριστικό  πλανητικών  συστημάτων  που ο  νομαζεται γραμμή χιονιού. Η γραμμή   χιονιού   αναφέρεται   στην  ελάχιστη  απόσταση από ένα  αστέρι  στην  οποία  μόρια, όπως  το  νερό, το μεθάνιο  ή  το  διοξείδιο  του  άνθρακα,  παγώνουν   και    γίνονται στερεά.Σύμφωνα  με  τα περισσότερα  μοντέλα  σχηματισμού πλα- νητών,  είναι  πιο  εύκολο να δημιουργηθεί  ένας  πλανήτης υπερ-Γης όταν σχηματίζεται κοντά στη γραμμή του χιονιού,  καθώς οι παγωμένοι κόκκοι τείνουν να σβήνουν μαζί πιο εύκολα και γρήγορα.




Οι  επιστήμονες  λένε  ότι  ο  σχηματισμός  μιας  υπερ-Γης  πολύ  πέρα ​​από τη γραμμή του χιονιού προκαλεί μοντέλα σχηματισμού  σύμφωνα  με τα οποία  η  γραμμή  του  χιονιού  είναι  ένα  γλυκό σημείο για την αύξηση της υπερ-Γης, λόγω  της συσσώρευσης  παγωμένων  στερεών σε εκείνη τη θέση, ή υποδηλώνει  ότι  ο  πρωτοπλανητικός  δίσκος  ήταν  πολύ  θερμότερος  από  ό,τι  συνήθως πιστεύαμε.Ωστόσο, προτού οι ερευνητές καταφέρουν να βγάλουν σαρωτικά συμπεράσματα για το πώς σχηματίστηκε το "Proxima c", λένε ότι χρειάζονται πρόσθετα στοιχεία για να επιβεβαιώσουν πλήρως την ύπαρξή του.








19.Αρχαίες μεταφρασμένες πλάκες των Σουμερίων .




Σύμφωνα με αρχαίες μεταφρασμένες πλάκες των Σουμερίων, οκτώ πολύ μακρά όντα ήρθαν στη
ΠΛΑΚΕΣ   ΤΩΝ 
ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ
Γη και κυβέρνησαν για 241.000 χρόνια. Κάθε ένα από αυτά τα πλα- σματα πρέπει να έχει ζήσει χιλιάδες χρόνια.Αυτό ανακαλύφθηκε σε πήλινο τάμπλετ  4.000  ετών από  τον Γερμανοαμερικανό  ερευνητή Hermann Hilprecht, γύρω στις αρχές του 20ου αιώνα.








Το πιο αμφιλεγόμενο αρχαίο Σουμερικό έγγραφο, ονομάζει οκτώ αρχαίους μονάρχες που "έπεσαν" από τον ουρανό και κυβέρνησαν για σχεδόν  διακόσιες πενήντα χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα  με την αφήγηση, ομάδα οκτώ ευφυών "πλασμάτων" έλεγχε τη Μεσοποταμία για 241.200 χρόνια πριν τη Μεγάλη Κατακλυσμό.





Οι Σουμέριοι ήταν ένας εξελιγμένος πολιτισμός που υπήρχε πριν από περίπου 7000 χρόνια, μεταξύ των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη στη Μεσοποταμία, που τελικά έγιναν Βαβυλώνα και τώρα είναι Ιράκ και Συρία.Ο πάπυρος που περιγράφει  λεπτομερώς τον κατάλογο  των Σουμερίων  ηγεμόνων και τις περιόδους βασιλείας τους ήταν το  πιο αξιοσημείωτο λείψανο  που ανακαλύφθηκε από την αρχαία τοποθεσία των Σουμερίων στο Ιράκ. Ο  Hilprecht  ανακάλυψε  τουλάχιστον  18  παρόμοια δισκία σφηνοειδούς (c. 2017-1794 π.Χ).





Δεν ήταν πανομοιότυπες, αλλά μοιράστηκαν αυτές  τις πληροφορίες  που πιστεύεται ότι προέρχο - νται από μία μοναδική πηγή των Σουμερίων. Περισσότερα από δώδεκα αντίγραφα του καταλόγου των Σουμερίων βασιλιάδων έχουν ανακαλυφθεί στη Βαβυλώνα  και την Ασσυρία, καθώς  και  στη Βασιλική Βιβλιοθήκη της  Νινευή από τον 7ο αιώνα  π.Χ.   Ο  κατάλογος  των  Σουμερίων περιλα- μβάνει τα ονόματα αρκετών γενεών βασιλιάδων που κυβέρνησαν την αρχαία Μεσοποταμία,καθώς και το μήκος και τη θέση της βασιλείας τους.





Το  έγγραφο  περιλάμβανε  επίσης  τα  γεγονότα  της  Μεγάλης Πλημμύρας, θρύλους, ιστορίες του Γκιλγκαμές και ιστορίες για μοναρχούς πλημμύρας. Πριν την πλημμύρα,ο κατάλογος των Σουμε - ρίων είχε ως  εξής: "Το βασίλειο ήταν  στην  Eridug  αφού κατέβηκε  από τον  ουρανό. Ο Αλουλίμ έγινε βασιλιάς της Eridug και βασίλευσε για 28.800 χρόνια.Για 36.000 χρόνια βασίλευσε ο Alaljar. Δύο μονάρχες κυβέρνησαν για 64.800 χρόνια. Το βασίλειο μεταφέρθηκε στην Bad-tibia  μετά  την κατάρρευση του Eridug.





Οι En-men-Luana κυβερνούσαν την Bad-tibira για 43.200 χρόνια. Για 28.800 χρόνια βασίλευσε το En-men-gal-ana.Για 36.000 χρόνια βασίλευσε ο Ντουμουζί,ο ποιμένας.Τρεις βασιλιάδες κυβέρνη - σαν συνολικά 108.000 χρόνια. Το  βασίλειο μεταφέρθηκε στο Λάραγκ  μετά  την κατάρρευση  του Bad-tibira.Το En-sipad-ana βασίλευσε το Λάραγκ για 28.800 χρόνια. Υπήρχε μόνο ένας μονάρχης που  κυβέρνησε  για  28.800 χρόνια. Η  βασιλεία  μεταφέρθηκε  στη  Ζιμπίρ  μόλις  κατέρρευσε  ο Λάραγκ. 




Ο En-men-dur-ana έγινε βασιλιάς της Ζιμπίρ και βασίλευσε για 21.000 χρόνια. Υπήρχε μόνο ένας
ΣΟΥΜΕΡΙΟΙ 
που κυβέρνησε για 21.000 χρόνια.Η βασιλεία μεταφέρθηκε μετα στο Shuruppag όταν κατέρρευσε η Ζιμπίρ. Ο Ubara-Tutu έγινε βασιλιάς του Shuruppag και βασίλευσε για 18.600 χρόνια. Υπήρχε  μόνο  ένας μονάρχης που κυβέρνησε για 18.600 χρόνια.Κυβέρνησαν για 241.200 χρόνια, με 5 πόλεις και 8 βασιλιάδες.Τότε η παλίρροια ανέβηκε γρη - γορα.Πώς κατάφεραν οι 8 βασιλιάδες να κυριαρχήσουν  στον κόσμο για 241.200 χρόνια; 





Υπήρξε μεγάλη διαμάχη για την εκτεταμένη βασιλεία των πρώτων μονάρχων. Η Etana, η  Lugal-banda και ο Gilgamesh ήταν μεταξύ των  μυθολογικών  και θρυλικών ατόμων  που  εμφανίζονται στη λίστα, το καθένα βασιλεύει για μια απίθανη στιγμή. Μερικοί άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν θεοί με μεγαλύτερες ζωές από τους ανθρώπους. Περιλαμβάνεται  επίσης  κατάλογος  των  κανονισμών και της βασιλείας τους μετά την πλημμύρα.Πολλοί άνθρωποι πίστευαν  για μεγάλο  χρονικό διά - διάστημα ότι ήταν απλά sumerian ερμηνείες θρυλικών μύθων. 




Άρχισαν να αναγνωρίζουν κάποια από τα ονόματα της λίστας των κυβερνήτων.Μερικοί ερευνητές ανακάλυψαν σημαντικούς παραλληλισμούς μεταξύ  της λίστας  των  Σουμερίων  βασιλιάδων  και του βιβλίου της Γένεσης.Για παράδειγμα,ο κατάλογος κάλυπτε τους οκτώ μονάρχες που κυβέρνη - σαν για γενιές πριν την πλημμύρα, καθώς και  τις οκτώ  γενιές  που  συνέβησαν μεταξύ  Αδάμ και Νώε πριν τη Μεγάλη Κατακλυσμή. Έτσι, μετά την πλημμύρα, η διαβίωση άρχισε να μειώνεται.


Οι ιστορικοί εξακολουθούν να μπερδεύονται από το αίνιγμα  της  Λίστας  των Σουμερίων επειδή περιέχει περίεργες πληροφορίες για ιστορικά γεγονότα.






20.Ο υπολογισμός της περιμέτρου της Γής από τον Ερατοσθένη.





Πρώτη  φορά  στην Ιστορία  της  Μαθηματικής Γεωγραφίας,  κατά  την  οποία  έγινε πραγματική
ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ
μέτρηση για τον υπολογισμό της περιμέτρου της Γης, ήταν από τον Ερατοσθένη  τον  Κυρηναίο,   ο  οποίος  υπολόγισε  με  εκπληκτική ακρίβεια την περίμετρο της Γης από ένα πηγάδι στο Ασσουάν. 









Για τη μέτρηση αυτή ο Ερατοσθένης είχε γράψει ιδιαίτερη πραγματεία, όπως πληροφορούμαστε από  την "Διόπτρα"  του Ήρωνος  του  Αλεξανδρέως,  ο  οποίος  αναφερόμενος  στο  μέγεθος  της περιμέτρου  της  Γης  σημειώνει: "Ερατοσθένης  εν  τω  επιγραφομένω  περί  αναμετρήσεως  της Γης". Πληροφορίες  προγενέστερων  του  Ερατοσθένη  αστρονόμων  έλεγαν, ότι  περί την Συήνη (σημερινό Ασσουάν)  την  21ην Ιουνίου οι ακτίνες του  Ήλιου έπεφταν  κάθετα  προς το οριζόντιο επίπεδο. Αυτό  το  συμπέραιναν  εξ  αιτίας  ενός  πηγαδιού, το οποίο κάθε 21η  Ιουνίου φωτιζόταν ολόκληρο από τις ακτίνες του Ήλιου μέχρι τον πυθμένα του.






Με  την  βοήθεια  του  βασιλιά Πτολεμαίου, ο  οποίος  διέθεσε  το αναγκαίο  σώμα  βηματιστών, ο
Ερατοσθένης μέτρησε  την απόσταση  "Συήνης – Αλεξάνδρειας", την οποίαν  βρήκε  5.000  στάδια ( βλ. σχήμα). Μετά  μέτρησε  τη γωνία, που σχηματίζεται στην Αλεξάνδρεια  από την κατακόρυφο του  τόπου  των  ακτίνων  του  Ήλιου  και  την  βρήκε  ίση  με  το πεντηκοστό της περιφέρειας  κύκλου και λίγο περισσότερο ακόμα, περίπου  8  πρώτα  λεπτά  (γωνία"φ "στο  σχήμα). Με  τον παρα- κάτω απλό τρόπο υπολόγισε το μήκος της περιμέτρου της Γης ίσο προς 252.000 στάδια.




Το  στάδιο  της  ελληνιστικής  εποχής υπολογίζεται ίσο με  157,5 μέτρα  (κατʼ άλλους  164 μ ). Τα 252.000 στάδια ισούνται με 39.690 χιλιόμετρα. Με σημερινές δορυφορικές  μετρήσεις  προκύπτει, πως ο μέσος όρος της περιμέτρου της Γης είναι 40.048 χιλιόμετρα.







21.Τα μυστικά της Ακρόπολης.Τι κρύβεται κάτω απ' τον ιερό βράχο;





Οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι έχουν βρεθεί τουλάχιστον  μία  φορά  στον
ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι περισσότεροι όμως  απ’ όσους πήγαν εκεί δεν ήξεραν το παραμικρό για τα μυστικά που κρύβονταν  κάτω από τα  πόδια  τους. Η Ακρόπολη  δεν  είναι  μόνο  ένα  από  τα  πιά γνωστά αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου που στολίζεται από μερι- κά από τα ομορφότερα κτίσματα της  ελληνικής  αρχαιότητας, αλλά είναι παράλληλα και ένας τόπος που  κρύβει πολλά  και  σημαντικά μυστικά !





Σύμφωνα με την συμβατική ιστορία, δεν είναι  γνωστό  το  πότε  η  Ακρόπολη  κατοικήθηκε  για πρώτη φορά. Οι απόψεις σχετικά με τους πρώτους οικισμούς  στην  Ακρόπολη  ποικίλουν σε ένα φάσμα που αρχίζει από την 3η και τελειώνει στην 6η χιλιετία προ Χριστού. Οι αρχαιολόγοι παρα- δέχονται ότι στην Ακρόπολη υπάρχουν πολλά οικοδομικά επίπεδα,κάποια από τα οποία παραμέ - νουν άγνωστα ακόμα και σήμερα. Αυτό συμβαίνει επειδή, κάθε φορά  που κτιζόταν η  Ακρόπολη, τα νέα οικοδομήματα χτίζονταν πάνω στα προηγούμενα. Και δεν θα ήταν επιτρεπτό για κανέναν λόγο, για να βρούμε τι κρύβεται  στις αρχαιότερες  στρώσεις, να δημιουργήσουμε  οποιοδήποτε πρόβλημα στις νεότερες. Η Ακρόπολη λοιπόν έχει πολλά μυστικά ακόμα που περιμένουν να ανα - λυφθούν.




Στην νότια πλευρά της Ακρόπολης μάλιστα έχουν βρεθεί μεγάλα κομμάτια πέτρας. Αυτό γέννησε την υποψία ότι έχουν αφαιρεθεί με κάποιον τρόπο από το εσωτερικό του βράχου. Ως εκ τούτου θα ήταν πολύ πιθανό κάτω από την Ακρόπολη να υπάρχουν υπόγειοι θάλαμοι και στοές.Ερευνώντας το θέμα, μπορούμε με ασφάλεια  να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι  κάτω  από  την Ακρόπολη υπάρχουν υπόγειες δίοδοι οι οποίες καταλήγουν σε πολλά σημεία της Αττικής. Αν και η πρόσβαση σήμερα σε τέτοιες στοές είναι πολύ δύσκολη,σε άλλες εποχές κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και έτσι έχουμε διάφορες   μαρτυρίες  οι  οποίες μας  μιλούν  για ένα  εκτεταμένο  δίκτυο  στοών στην Αττική  με κέντρο την Ακρόπολη.




Μία αρχαία αναφορά που αποκαλύπτει,όχι απλά,ότι υπήρχαν στοές κάτω από την Ακρόπολη,αλλά και πως,τότε τουλάχιστον,υπήρχε υπόγεια επικοινωνία με κάποιο παραθαλάσσιο μέρος,είναι αυτή του Παυσανία του περιηγητή που έζησε τον 2ο μετά Χριστόν αιώνα. Σύμφωνα  με  τον  Παυσανία λοιπόν, στο Ερεχθείο υπάρχει ένα "φρέαρ" που έχει σχήμα τρίαινας,μέσα από το οποίο,κάθε φορά που έπνεε νότιος άνεμος, ακούγονταν ήχοι κυμάτων. Το χάσμα αυτό όντως υπάρχει  στο  Ερεχθείο και, κατά τους αρχαίους χρόνους είχε λατρευτική σημασία καθώς οι αρχαίοι  απέδιδαν την  δημι - ουργία του στον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας. Ο ήχος  των κυμάτων  που  ακουγόταν  μέσα από  αυτό  θα  μπορούσε  κάλλιστα να συνεπάγεται  πως  υπήρχε, αν  δεν υπάρχει ακόμα,υπόγεια επικοινωνία της Ακρόπολης με την θάλασσα.





Μια άλλη σημαντική πηγή που μας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν διάφορες υπόγειες σήραγγες κάτω από την Αττική είναι και το γεγονός ότι η Ιστορία  παραδέχεται ότι οι στοές  αυτές  χρησιμοποιή - θηκαν από τους Έλληνες κατά τον καιρό  της επανάστασης του 1821. Και μετά όμως την απελευ - θέρωση της Ελλάδος,τα σπήλαια δεν ξεχάστηκαν,αλλά έγιναν λημέρια ληστών,όπως  του περιβό - ητου λήσταρχου Νταβέλη, ο οποίος με ορμητήριο το σπήλαιο  της  Πεντέλης  που πήρε το όνομά του, μέσα από τις υπόγειες στοές, μπορούσε να εμφανίζεται σχεδόν σε  όποιο σημείο  της Αττικής ήθελε και μετά να εξαφανίζεται πάλι μέσα από τα σπήλαια αυτά.





Εκτός όμως από τα ιστορικά στοιχεία για την ύπαρξη στοών κάτω  από την  Ακρόπολη  και  κάτω από την Αττική γενικότερα, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι γεωλογικά αποδεδειγμένο  πως  κάτω από την Ακρόπολη υπάρχει νερό. Το νερό αυτό αποδεδειγμένα δεν είναι στάσιμο αλλά κινείται και έρχεται από κάπου και καταλήγει κάπου αλλού. Το νερό όμως  δεν θα μπορούσε  να κινηθεί με την μορφή υπόγειων ποταμών,σε περίπτωση που η γη ήταν απολύτως συμπαγής.Αυτό λοιπόν ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψη ότι κάτω από την Αττική υπάρχουν στοές, σήραγγες και σπήλαια.



Αν υπάρχει όμως ένα τέτοιο υπόγειο δίκτυο στοών κάτω από την Αθήνα και αν οι αρχαίοι  ήξεραν για την ύπαρξή του, γεννιέται η απορία ως τι τα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι.Το γεγονός ότι κοντά σε κάθε μεγάλη έξοδο του υπογείου δικτύου στοών βρίσκεται και κάποιο  μεγάλο αρχαίο ελληνικό ιερό, ενώ σε μικρότερες εισόδους υπάρχουν εκεί αρχαίοι  βωμοί, μας  οδηγεί  στο  συμπέρασμα ότι οι στοές χρησιμοποιούνταν  από  τους  ιερείς των  μεγάλων  ιερατείων της  αρχαιότητας, όπως για παράδειγμα το ιερατείο της Αθηνάς στην Ακρόπολη και το ιερατείο της Δήμητρας στηνΕλευσίνα. 




22.Τμημα του φλοιού της Γης λείπει.





Ένα μεγάλο τμήμα του φλοιού της Γης λείπει, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πλέον τι
ΦΛΟΙΟΣ  ΤΗΣ  ΓΗΣ
μπορεί να συνέβη με αυτό.  Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος μας βάζει στους επιστήμονες συνεχώς γρίφους, με νέες τεχνολογίες να προσπα- θήσουν να δώσουν απάντηση.









Ένα τέτοιο μυστήριο  είναι  γνωστό ως  "The Great Unconformity"  και αναφέρεται  στο γεγονός ότι  μεγάλα  μέρη  του φλοιού της Γης   λείπουν από το γεωλογικό  αρχείο του  πλανήτη μας. Νέα στοιχεία αποκάλυψαν ότι η εξαφάνισή τους  θα μπορούσε να οφείλεται σε σοβαρή  διάβρωση που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας εποχής όπου σχεδόν ολόκληρος  ο πλανήτης  ήταν  καλυμμένος  με πάγο.






Το αποτέλεσμα είναι  ένα κενό  στο ιζηματογενές αρχείο, το οποίο εμφανίζεται  όταν  η ηλικία των πετρωμάτων  αλλάζει απότομα  λόγω της διάβρωσης  προηγούμενων  πετρωμάτων, τα οποία  στη συνέχεια αντικαθίστανται από νεότερα πετρώματα.Ακριβώς αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε το 1869 για πρώτη φορά στο Grand Canyon στην Αριζόνα. Πιο συγκεκριμένα,οι επιστήμονες  παρα - τήρησαν ότι η ηλικία των πετρωμάτων άλλαζε απότομα  και διαπίστωσαν  ότι αυτό  επαναλαμβά- νονταν σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο. 


Οι συγγραφείς της μελέτης μπόρεσαν να υπολογίσουν ότι ένας παγκόσμιος μέσος  όρος 3-5  χιλιο - μέτρων πετρωμάτων εξαφανίστηκε λόγω της παγετώδους διάβρωσης. Όσον  αφορά  τη  σημερινή θέση  αυτών, υποστηρίζεται  ότι  οι  παγετώνες  που  διάβρωσαν  τα  ιζηματογενή  πετρώματα  τα ξέβρασαν επίσης στη θάλασσα.






23.Υάδες και  Αλκμήνη,Νύμφες της βροχής.

 



Οι Υάδες στην Μυθολογία ήταν οι αδελφές  Νύμφες της βροχής. Η ονομασία τους προέρχεται από
ΥΑΔΕΣ
το  αρχαίο  ρήμα  υώ  =  βρέχω. Οι  Υάδες  ήταν   κόρες  του  Τιτάνα    Άτλαντα και της Πλειόνης,  σύμφωνα  με τον  Υγίνο  ή  της  Αίθρας κατα  τον  Οβίδιο.  Άλλοι  συγγραφείς  θεωρούν  τις  Νύμφες   αυτές κόρες του Ύαντα και   της  Βοιωτίας. Στην   επικρατέστερη   εκδοχή πάντως, ο Ύας ήταν αδελφός τους. 









Οι Υάδες μαζί με τις 7  Πλειάδες αποτελούν  τις 14  Ατλαντίδες, αλλιώς  γνωστές  ως  Δωδωνίδες καθώς ήταν νύφες προερχόμενες από τη Δωδώνη, που  σ’αυτές  δόθηκε, κατά  μία  εκδοχή, ο θεός Διόνυσος  ως  βρέφος  για  να  τον μεγαλώσουν, κατόπιν  επιθυμίας  του Δία. Στην τελευταία αυτή υπηρεσία τους προς τον Διόνυσο οφείλουν   και  την ονομασία  τους  Νυσιάδες, σύμφωνα  με  τον Νόννο.




Μετά τον θάνατο του αδελφού τους, Ύαντα, σε ένα κυνήγι του από ένα λιοντάρι, οι Υάδες άρχισαν ένα ατέλειωτο γοερό κλάμα από τη  λύπη  τους. Έτσι  αιτιολογούσαν  οι  αρχαίοι  και  το "κλάμα" των βροχών. Τότε οι θεοί τις λυπήθηκαν και  τις μεταμόρφωσαν  σε  αστέρια. Άλλη εκδοχή θεωρεί ότι έγιναν αστέρια από τον Δία σε ανταμοιβή για το έργο τους να αναθρέψουν έναν Θεό.



 Συγκεκριμένα, όταν ο Λυκούργος απείλησε την ασφάλεια του Διονύσου, οι Υάδες,με την εξαίρεση της Αμβροσίας, κατέφυγαν με το βρέφος-θεό και τη βοήθεια  της  Θέτιδας, στην  Θήβα, όπου  τον εμπιστεύτηκαν στην Ινώ. Τότε ο Δίας τους έδειξε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι έσωσαν το γιο του, τοποθετώντας τις μεταξύ των αστέρων. 




Στην Αστρονομία γνωρίζουμε το ανοικτό σμήνος αστέρων με την ονομασία Υάδες που βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου. Μάλιστα, κατά μία εκδοχή, ο αδελφός τους τοποθετήθηκε κι αυτός στον ουρανό με τη μορφή του αστερισμού του Υδροχόου. Άλλη  μια  συνάφεια των Υάδων  με τις βροχές είναι και η εμφάνιση  του σμήνους  των "αστέρων Υάδων" πριν την αυγή στις αρχές του φθινοπώρου,η "εώα επιτολή" τους, κατά τους αρχαίους, που προμήνυε κάθε χρόνο το τέλος του ξερού καλοκαιριού και τις πρώτες βροχές για τις μεσογειακές χώρες.





Τα ονόματα των Υάδων ποικίλλουν στους διάφορους μυθογράφους.Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει τα ονόματά τους να είναι   τα εξής:  Φάολα, Αμβροσία, Ευδώρα, Κορωνίς  και  Πολυξώ. Σε  αυτές προστίθενται συνήθως η Θυώνη και η Προδίκη, θεωρούμενες ετεροθαλείς αδελφές των προηγου - μένων, γιατί ήταν κόρες του Ύαντα ή του Άτλαντα από την Αίθρα. 




Κατά τον Ησίοδο, οι Υάδες  ήταν  πέντε: η Φαισύλη, η Κορωνίς, η Κλεεία ή Κλειώ, η Φαιώ και η Ευδώρα.  Για  το  Θαλή  το  Μιλήσιο  οι  Υάδες  ήταν  μόνο  δύο,  ενώ  για  τον Ευριπίδη  τρεις. Ο Διόδωρος αναφέρει και τα ονόματα Φιλία, Κορωνίδα και Κλεις. Ο Φερεκύδης αναφέρει μόνο έξι απ' αυτές και τις καλεί Δωδωναίες Νύμφες και τροφούς του Διονύσου.


(Κωνσταντίνος  Οικονόμου)





24. Ο Κεραυνος του Διός.




Την συσκευή αυτή έκλεψε και παρέδωσε στον Κρόνο ο Προμηθεύς κατά την "Μεγάλην  Αποστα- 
Ο  ΚΕΡΑΥΝΟΣ
σία", με  σκοπό  να  καταστρέψει  τις  δυνάμεις της 7ης  Αποστολής. Πρόκειται για συσκευή "πρώτο-ύλης", ασυγκρίτως ισχυρότερη από οποιοδήποτε πυρηνικό όπλο, η οποία αν χρησιμοποιηθεί  μπορεί  να προκαλέσει τρομαχτικές καταστροφές,  ακόμα  και  να  εκτροχιάσει τον πλανήτη.








Την  συσκευή   αυτή   έκλεψε   και  παρέδωσε  στον  Κρόνο  ο  Προμηθεύς  κατά  την "Μεγάλην Αποστασία", με σκοπό να καταστρέψει τις δυνάμεις της 7ης Αποστολής,όταν συνεργάστηκε μαζί του και υπάκουσε  στις  εντολές του. Ο  Κρόνος ο  οποίος  δεν  διέθετε  τις  τεράστιες  ποσότητες ενέργειας που απαιτούντο  για  την  ενεργοποίηση  του "Κεραυνού", διέταξε  τον  Προμηθέα  να επιστρέψει την συσκευή στον Δία.





Αργότερα ο Προμηθεύς  προσχώρησε  στις δυνάμεις του Διός  και απελογήθη  σ' αυτόν,  δίδοντας την υπόσχεση ότι δεν θα παραβιάσει ξανά τις εντολές του. Ο Ζευς του παραχώρησε νέο βιολογικό εργαστήριο   στον  Καύκασο,  όπου  κάτω  από  αυστηρή  εποπτεία, ανέλαβε  να  επαναφέρει  τον άνθρωπο  στις  αρχικές προδιαγραφές  της  Αυτοκρατορίας,  αφαιρώντας  από  τον  γενετικό  του κώδικα τις επεμβάσεις του Κρόνου.






25.Νibiru  Hercolubus, o "Πλανήτης-Χ".




Είναι μπλέ γνωστός και ως Νibiru Hercolubus. Είναι ένας Μεγάλος Πλανήτης, πολύ  μεγαλύτερος
από τον Δία, που κάθε 12.960 χρόνια επιστρέφει και περνάει κοντά στην  τροχιά  της  Γης. Προκαλώντας,  με  τη  μαγνητική  δύναμη, μεταβολές   στον  Άξονα  της  Γης,  αυξημένη  θερμοκρασία,  ελξη ηφαιστειακής λάβας και επανενεργοποίηση ηφαιστείων.






Επίσης αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας του Πλανήτη και μεταβολές στο "Μαγνητικό του Πεδίο". Η τελευταία  φορά  που πέρασε  το Νιμπιρου  κοντά  στη  Γη  προκάλεσε  βύθιση  της. Η Ατλαντίδα, δημιουργώντας ισχυρούς σεισμούς και μεγάλα τσουνάμις που θάφτηκε στον  βυθό της θάλασσας πριν  από 12.000  χρόνια. Και  πάλι, το  πλησιάζει  το  Ηλιακό  μας  σύστημα,  και  ήδη αλλοιώνει  τα  μαγνητικά  πεδία   και  τις  τροχιές  των  Εξωπλανητων  (Δίας, Κρόνος,  Ουρανός, Ποσειδώνας  και  Πλούτωνας). 




Έρχεται  το Νιμπίρου και θα αρχίσει να κοιτάζει σε κάποιες  περιοχές  του στερεώματος  σαν  να  υπάρχουν δυο Ηλιοι στον ουρανό και όταν σταθεί ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο θα προκαλέσει το τριήμερο του σκότους.






26.Τι σχέση έχει το κηρύκειο του Ερμή με το ανθρώπινο DNA;




Το σχήμα του DNA είναι γνωστό σε όλους μας, αυτό που δεν είναι γνωστό είναι μεγάλη ομοιότητα
ΚΗΡΥΚΕΙΟ  ΤΟΥ
ΕΡΜΗ
με το κηρύκειο του Ερμή και το σήμα  του  Ασκληπιού  στην αρχαία Ελλάδα.  Το  κηρύκειο  του  Ερμή   έχει  μεγάλη  ομοιότητα   με   το έμβλημα του Ασκληπιού, το οπoίο  στην  συνέχεια  υιοθετήθηκε από τους γιατρούς και την ιατρική επιστήμη.






Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ασκληπιός διδάχθηκε την επιστήμη της ιατρικής από  τον Χείρωνα, έχει γίνει τόσο διάσημος γιατρός που  όχι μόνο βοήθησε τους ανθρώπους  να ξεφύγουν  το θάνατο, αλλά όπως αναφέρεται με την επιστήμη του ανάστησε και πολλούς  νεκρούς. Στην  Οδύσσεια του Ομήρου έχουμε και άλλες πληροφορίες, το όνομα Κίρκη δεν είναι τυχαίο, αλλά τα γράμματα που το αποτελούν βρίσκονται και στην λέξη κηρύκειο.Το όνομα του γιου του Οδυσσέα και της Κίρκης είναι  Τηλέγονος  (Τηλε = μακριά και γόνος). Η  Κίρκη  είχε τέσσερις  θεραπευτές  "αμφιπόλους", όσες και οι βάσεις του DNA, θα μπορούσε  να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός  αλλά ας μην ξεχνάμε πως έχει σωθεί μόλις το 3% των έργων των αρχαίων συγγραφέων.




Σύμφωνα με τον Απολλόδωρο το κηρύκειο του Ερμή είχε εφευρεθεί  από το μάντη Τειρεσία όταν και   βρήκε  στην  Κυλλήνη  δύο  ζευγαρωμένα  φίδια  και   επειδή   τα   χώρισε  πληγώνοντας  τα μετατράπηκε σε γυναίκα. Ο Τειρεσίας για να χωρίσει τα  δύο φίδια χρησιμοποίησε ένα  ραβδί. Τα φίδια τυλίχτηκαν αντικριστά πάνω στο ραβδί  σε σχήμα  8  και  στην κορυφή  παίρνοντας  έτσι το σχήμα  "φ".Ο  αριθμός "φ" αναφέρεται  από  τον  Πυθαγόρας  τον  5ο αιώνα  (πχ ) τον  οποίο  και χρησιμοποίησαν ο Ικτίνος ο Φειδίας και ο Καλλικράτης στην κατασκευή ναών αλλά και  οικοδο - μημάτων. Το  σχήμα  που  πήραν τα δύο αυτά φίδια  καθώς  τυλίγονταν  πάνω  στο ραβδί  μοιάζει εκπληκτικά με τον έλικα του DNA. Αργότερα ο Τειρεσίας συνάντησε τα φίδια ζευγαρωμένα οπότε και έγινε και πάλι άνδρας.





Eπίσης  ένας  άλλος  μύθος  λέει  ότι κάποτε ο Ερμής βρήκε δύο φίδια να μάχονται το ένα το άλλο, έτσι χρησιμοποίησε το ραβδί του για να τα χωρίσει από τότε λοιπόν το σύμβολο των φιδιών πάνω στο  ραβδί  στολισμένο  με  τις  φτερούγες  του  "Θεού  Ερμή"  συμβολίζει  την ομόνοια   και  την πάταξη της διχόνοιας.Το κηρύκειο συμβολίζει της δύο αντίθετες δυνάμεις μέσω των οποίων είναι αναγκασμένη να λειτουργεί η ανθρώπινη αντίληψη. Συμβολίζει  το αρσενικό  και  το  θηλυκό που ενώνονται προκειμένου να δημιουργηθεί ο άνθρωπος. Επίσης τα φίδια μπλέκονται σχηματίζοντας εφτά κύκλους που λέγεται ότι συμβολίζει το DNA. O αριθμός επτά μόνο τυχαίος  δεν είναι καθώς χρησιμοποιείτε κατά κόρον στην αρχαιότητα.




Για  πολλούς  η  Ελληνική  Μυθολογία  αποτελεί  πηγή  φαντασίας  των  προγόνων  μας , αλλά  το γεγονός  ότι  πολλά  πράγματα  τα  οποία  βλέπουμε  ως  τυχαία  σύμβολα  στον  αρχαίο  κόσμο, τα συναντάμε καθώς εξελίσσεται  η  επιστήμη, θα  πρέπει  να μας  κάνει  να  αναρωτηθούμε,  μήπως  τελικά γνωρίζουμε ελάχιστα για τους προγόνους μας ;







27. Ανακαλύφθηκε σπηλιά στη Σελήνη.Ιδανικό μέρος για να ζήσουν οι άνθρωποι.






Μια σπηλιά   100  μέτρων  βάθους  ανακάλυψαν  στη  Σελήνη  οι επιστήμονες, σύμφωνα  με  τους 
ΣΕΛΗΝΗ
οποίους θα μπορούσε  να  είναι  ιδανικό  μέρος  για  να  χτίσουν  μια μόνιμη βάση οι άνθρωποι. Συνιστά μάλλον,  ένα από τα εκατοντάδες σπήλαια  που "κρύβονται" σε   έναν  υπόγειο,  ανεξερεύνητο  κόσμο. Για  να  καταστεί  δυνατή  η επιβίωση  των ανθρώπων  στη Σελήνη, όμως, θα  χρειαστεί  να βρουν  τρόπους να  προστατευτούν από  την ακτινοβολία, τις  ακραίες  θερμοκρασίες  και  τις ακραίες  καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο διάστημα.









Πιθανόν οι άνθρωποι να ζουν σε σεληνιακές σπηλιές τα επόμενα 20-30 χρόνια.Η πρώτη Βρετανίδα αστροναύτης που  ταξίδεψε στο  διάστημα,  Helen Sharman, σε συνέντευξή της στο BBC ανέφερε πως το σπήλαιο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα έμοιαζε με ένα καλό μέρος  για βάση, ενώ συμπλή - ρωσε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν ενδεχομένως  να  ζουν  σε  σεληνιακές   σπηλιές   τα  επόμενα 20-30 χρόνια. Η  σπηλιά  εντοπίστηκε  με  τη  χρήση  ραντάρ  για  τη  διείσδυση στην είσοδο μιας σπηλιάς σε μια βραχώδη πεδιάδα που ονομάζεται Mare Tranquillitatis.Είναι ορατή με γυμνό μάτι από τη Γη, και είναι επίσης το σημείο όπου προσγειώθηκε το Apollo 11 το 1969.






Το σπήλαιο έχει έναν φεγγίτη στην επιφάνεια της Σελήνης,που οδηγεί σε κατακόρυφους και  προ -
ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕ 
ΦΕΓΓΙΤΗ

εξέχοντες τοίχους και ένα επικλινές δάπεδο που μπορεί να εκτείνεται κι άλλο κάτω από το έδαφος.Κατασκευάστηκε πριν από εκατομύρια ή δισεκατομμύρια χρόνια,όταν λάβα κύλησε  στη  Σελήνη,  δημιου - ργώντας ένα τούνελ μέσα από  το βράχο. Κατ'αναλογία  με τη Γη θα μπορούσε  να μοιάζει  με το ηφαιστειακό σπήλαιο  στο  "Λανθαρότε της Ισπανίας",εξηγούν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι οι ερευνη - τές επισκέφτηκαν αυτά τα σπήλαια ως μέρος της δουλειάς τους. Σε  τελική  ανάλυση, η  ζωή  στη Γη  ξεκίνησε  σε σπηλιές, οπότε  είναι λογικό να μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι μέσα σε αυτές στη Σελήνη.Το  σπήλαιο δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί πλήρως, αλλά οι ερευνητές ελπίζουν ότι  ραντάρ, κάμερες  ή  ακόμα  και  ρομπότ  θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη χαρτογράφηση του.






Να σημειωθεί πως,οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν για  πρώτη  φορά ότι  υπήρχαν σπήλαια  στη Σελήνη πριν από περίπου 50 χρόνια. Στη συνέχεια, το 2010,  μια κάμερα  σε αποστολή που ονομά - ζεται "Lunar   Reconnaissance   Orbiter " τράβηξε  φωτογραφίες   σπήλαια  που  οι  επιστήμονες πίστευαν ότι θα μπορούσαν να είναι είσοδοι σπηλαίων.Πόσο βάθος έχει το σπήλαιο;Αλλά οι ερευ - νητές  δεν  γνώριζαν  πόσο  βαθιές  μπορεί  να είναι  οι σπηλιές  αυτές  ή  αν είχαν καταρρεύσει.Οι επιστήμονες έχουν τώρα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα,αν και πρέπει να γίνουν πολύ περισότερα για να κατανοήσουμε την πλήρη κλίμακα του σπηλαίου. Επίσης  έχουνε  πολύ  καλές  εικόνες  της επιφάνειας,ανάλυσης έως  και 25 εκατοστών, μπορούμε  να  δούμε  τα  σημεία  προσγείωσης  του Apollo, αλλά δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια. Υπάρχουν τερά- στιες ευκαιρίες που μένουν να ανακαλυφθούν,δήλωσαν οι επιστήμονες. 





Μετά από αυτό ανοίγει ο δρόμος για την εξερεύνηση σπηλαίων στον Άρη.Η έρευνα αυτή φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για την εξερεύνηση σπηλαίων στον Άρη στο μέλλον. Αυτό  θα  μπορούσε  να ανοίξει την πόρτα για την  εύρεση στοιχείων  ζωής  στον  πλανήτη  αυτό.Το σπήλαιο που βρέθηκε της Σελήνης θα μπορούσε να βοηθήσει στην απάντηση  θεμελιωδών ερωτημάτων  σχετικά με την ιστορία της Σελήνης, ακόμη και του ηλιακού μας συστήματος.Οι βράχοι μέσα στο σπήλαιο δεν θα είναι τόσο διαβρωμένοι από  τις  διαστημικές  καιρικές συνθήκες, επομένως μπορεί να παρέχουν ένα εκτεταμένο γεωλογικό αρχείο δισεκατομμυρίων ετών.






28.Οι μέρες της Γης μεγαλώνουν γιατί οι πάγοι λιώνουν και η ίδια γυρίζει πιο αργά.





Οι πάγοι των πόλων λιώνουν και ο πλανήτης μας αρχίζει να γυρίζει πιο αργά, κάνοντάς τις
ΠΑΓΟΙ  ΤΩΝ  ΠΟΛΩΝ
ημέρες πιο μακριές με "πρωτοφανή"  ρυθμό,  όπως  δείχνει  νέα  έρευνα. Το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία και την Ανταρκτική αυξάνει τη μάζα γύρω από τον ισημερινό, επιβραδύνοντας  την περιστροφή της Γης.Η διαδικασία μοιάζει με την κίνηση μιας σκιέρ όταν ανοίγει τα χέρια της σε μια περιστροφή. Το φαινόμενο  αυτό αυξάνει την αδρά - νεια και επιβραδύνει την περιστροφή.











Η  Γη, αν  και  συνήθως  θεωρείται  σφαίρα,  είναι  στην  πραγματικότητα  "πλατυσφαιροειδής", δηλαδή με ένα  ελαφρύ  φούσκωμα  στον  ισημερινό. Το σχήμα  της μεταβάλλεται συνεχώς  λόγω παλίρροιων, τεκτονικών  πλακών  και γεωλογικών γεγονότων. Κάτι  περίεργο  συμβαίνει  με  τον πυρήνα της Γης και αλλάζει την διάρκεια  της ημέρας! Η έρευνα  χρησιμοποίησε τεχνικές για να μετρήσει  τις  αλλαγές  στην  περιστροφή  της  Γης  με  ακρίβεια  χιλιοστού  του  δευτερολέπτου. Αρχαίες ηλιακές εκλείψεις χρησιμοποιήθηκαν επίσης για ιστορική ανάλυση.





Όπως φάνηκε,  η ημέρα  επιμηκύνεται   ήδη   κατά   μερικά  χιλιοστά   του  δευτερολέπτου   λόγω της παλιρροϊκής  τριβής  από  τη  Σελήνη,  που  προκαλεί  μια  επιβράδυνση  2,40  χιλιοστών  του δευτερολέπτου ανά αιώνα. Όμως,  η έρευνα καταλήγει ότι,  εάν οι εκπομπές  αερίων θερμοκηπίου συνεχιστούν με υψηλό ρυθμό, η επίδραση του κλίματος θα ξεπεράσει αυτή της Σελήνης  μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα.  Από το  1900,  το κλίμα  έχει  αυξήσει  τη  διάρκεια  της  ημέρας  κατά  0,8 χιλιοστά του δευτερολέπτου. 




Μέχρι το 2100, η χειρότερη περίπτωση προβλέπει αύξηση 2,2 χιλιοστών του δευτερολέπτου λόγω του κλίματος. Αυτό μπορεί να φαίνεται ελάχιστο,  αλλά είναι  κρίσιμο  για  τη  διαστημική και τη γήινη πλοήγηση, σύμφωνα με τον Adhikari. Για παράδειγμα, η ακριβής  θέση της Γης είναι ζωτι - κής  σημασίας  για την επικοινωνία  με  διαστημόπλοια, όπως  τα Voyager,  όπου  ακόμα  και  μια μικρή απόκλιση μπορεί να προκαλέσει τεράστιες διαφορές στην πορεία τους.





29.Βαθύς λάκκος στο φεγγάρι.





Ο  βαθύς λάκκος στο φεγγάρι μπορεί να είναι η είσοδος στο σπήλαιο  που θα μπορούσε να λειτου -
ΒΑΘΥΣ  ΛΑΚΚΟΣ
ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
ργήσει  ως σεληνιακή  βάση. Μπορεί  τελικά να βρήκαμε ένα σημείο εισόδου  στις  σπηλιές  που  κρύβονται  κάτω  από την επιφάνεια του φεγγαριού,  το  οποίο  θα  μπορούσε  να  προστατεύσει  τους  μελλο - ντικου  μελλοντικούς αστροναύτες από την επικίνδυνη ακτινοβολία. 





 





Υπάρχει  ένα  δίκτυο σπηλαίων  κρυμμένο ακριβώς  κάτω από την επιφάνεια  του φεγγαριού  και φεγγαριού και οι ερευνητές  μπορεί να  βρήκαν  τελικά ένα σημείο  πρόσβασης. Αυτά  τα σπήλαια είχαν προβλεφθεί εδώ και καιρό, αλλά μέχρι τώρα ήταν δύσκολο να αποδειχθεί η  ύπαρξή  τους ή να  βρεθεί  ένας  τρόπος για μελλοντικές  αποστολές  να  τα εξερευνήσουν άμεσα. Η επιφάνεια του φεγγαριού είναι γεμάτη με λάκκους και τους λεγόμενους φεγγίτες, τα οποία είναι ανοίγματα  στην οροφή μιας σπηλιάς που πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν από  την κατάρρευση  αρχαίων  σωλήνων λάβας,σήραγγες που σχηματίζονται ως ροές λάβας κάτω από έναν συμπαγή φλοιό. 





Οι  επιστήμονες  ανέλυσαν εκ νέου παρατηρήσεις  ραντάρ για  τα βαθύτερα γνωστά από  αυτά τα χαρακτηριστικά,  που  ονομάζονται "Mare Tranquillitatis", τα οποία  λήφθηκαν  από  το "Lunar Reconnaissance Orbiter" της NASA το 2010Χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις και συγκρίσεις με σωλήνες λάβας στη Γη,οι ερευνητές διαπίστωσαν  ότι ο λάκκος "Mare Tranquillitatis"  φαίνεται να οδηγεί σε μια  μεγάλη  σπηλιά  θαμμένη τουλάχιστον  130  μέτρα κάτω  από τη γη. Το σπήλαιο φαίνεται να έχει πλάτος περίπου 45 μέτρα και μήκος τουλάχιστον 30 μέτρα, αν  και  θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο.



30.Εντοπίστηκαν παράξενα φώτα στην ατμόσφαιρα της Γης στις 15/7/2024.



Το  διάστημα  είναι συναρπαστικό  σημείο για τους αστροναύτες ειδικά αν βλέπεις πράγματα που
ΠΑΡΑΞΕΝΑ  ΦΩΤΑ
μοιάζουν  με επιστημονική  φαντασία.  Ένα  μέλος  του   " Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού", κατάφερε να τραβήξει  μια φωτογραφία με κόκκινα φώτα στην ατμόσφαιρα της Γης.





Πιο συγκεκριμένα, το μέλος της αποστολής Crew-8 της SpaceX Matthew Dominick παρουσιάζει μια φωτογραφία με το εν λόγω εντυπωσιακό φαινόμενο. Το φαινόμενο δημιουργείται  πάνω  από καταιγιδοφόρα νέφη στη μεσόσφαιρα του πλανήτη μας, το πάνω τμήμα της ατμόσφαιρας.



Δημιουργήθηκαν στα 53 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης και οι συντεταγμένες  του φαινο - μένου ήταν κοντά στην Αφρική.  Η NASA εξηγεί ότι,  είναι πολύχρωμες  εκρήξεις ενέργειας  που εμφανίζονται πάνω από καταιγίδες ως αποτέλεσμα της  δραστηριότητας που συμβαίνει μέσα και κάτω από καταιγίδες στη Γη.






31.Κρυφοί σκοτεινοί κομήτες απειλούν την ανθρωπότητα. 





Οι σχεδόν αόρατοι "σκοτεινοί κομήτες" μπορεί να έφεραν μεγάλο μέρος του νερού που βρίσκεται
ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ  ΚΟΜΗΤΕΣ
στη Γη.Ωστόσο, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι αυτοί οι κομήτες μπορεί να αποτελούν και μια σοβαρή απειλή για τον πλανήτη μας.Η μελέτη που δημοσιεύεται  στο  περιοδικό  Icarus  και  είναι  διαθέσιμη  στο "arXiv", αποκαλύπτει ότι αυτοί οι κομήτες είναι μικροί,   περιστρέ- φονται  γρήγορα  και  πλησιάζουν  τη  Γη  από  άλλες  περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.








Παρά τον θετικό τους ρόλο στη μεταφορά νερού  και  άλλων ζωτικών  στοιχείων,  οι  επιστήμονες προειδοποιούν για  τον κίνδυνο που οι σκοτεινοί  κομήτες.  Λόγω της δυσκολίας εντοπισμού τους, μπορούν  να  πλησιάσουν  τη  Γη   χωρίς  προειδοποίηση,  ίσως  και  να  την  χτυπήσουν  προτού  προλάβουμε να αντιδράσουμε.



Κομήτης   φωτεινότερος   από   άστρο   θα  περάσει  "δίπλα"  στη  Γη,  ορατός   με  γυμνό   μάτι.  Αυτοίοι κομήτες δεν παρουσιάζουν τα συνήθη σημάδια αερίων ή εξάτμισης πτητικών στοιχείων, αλλά και δεν κινούνται στις τυπικές τροχιές των  μεγαλύτερων  κομητών.  Αντίθετα, φαίνεται να επιδεικνύουν μη βαρυτική επιτάχυνσ που υποδηλώνει ότι κάποια άλλη δύναμη τους επηρεάζει.





Για  να  προστατεύσουμε  τον  πλανήτη  μας,  πρέπει  να  μελετήσουμε  αυτόν  τον  πληθυσμό από σκοτεινούς κομήτες και άλλα ουράνια σώματα, ώστε να βρούμε τρόπους εντοπισμού τους προτού να είναι αργά για τη Γη και εμάς. Έτσι, θα μπορέσουμε να προβλέψουμε τις μελλοντικές κινήσεις τους και να προετοιμαστούμε κατάλληλα.





32.Κάτι περίεργο συμβαίνει στη Σελήνη.Εντοπίστηκαν υπόγεια τούνελ!



Μια ομάδα επιστημόνων από το University of Trento στην Ιταλία, δημοσίευσε ερευνητική μελέτη
ΥΠΟΓΕΙΑ  ΤΟΥΝΕΛ
για  μια  ανακάλυψη  ορόσημο  στη Σελήνη. Πιο  συγκεκριμένα, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες απέδειξαν  την  ύπαρξη  μιας σήραγγας στο σεληνιακό υπέδαφος. Φαίνεται ότι πρόκειται για έναν ολόκληρο σωλήνα από λάβα, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες.









Το 2010,το όργανο Miniature Radio Frequency της  NASA,απέκτησε δεδομένα που περιλάμβαναν μια υπόγεια δομή τούνελ στη περιοχή Mare Tranquilitatis. Χρόνια αργότερα  αναλύσαμε  εκ νέου αυτά τα δεδομένα με πολύπλοκες τεχνικές επεξεργασίας σήματος  που αναπτύξαμε πρόσφατα  και ανακαλύψαμε  ανακλάσεις  ραντάρ από  την περιοχή  του λάκκου  που εξηγούνται  καλύτερα  από έναν υπόγειο σπήλαιο. Η ανακάλυψη αυτή παρέχει την πρώτη άμεση απόδειξη μιας προσβάσιμης σύραγγας λάβας κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης, αναφέρουν οι επιστήμονες.





Η μελέτη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις μελλοντικές  αποστολές  στη Σελήνη, ένα  περιβάλλον άκρως εχθρικό για την ανθρώπινη ζωή. Οι  επιφανειακές  θερμοκρασίες  στη φωτισμένη  πλευρά φθάνουν τους 127 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι θερμοκρασίες στη πλευρά που δεν έχει φως τους -173 βαθμούς κελσίου. Η κοσμική και ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να είναι 150 φορές  πιο  ισχυρή  στη σεληνιακή επιφάνεια από ό,τι στη Γη και υπάρχει διαρκής απειλή πρόσκρουσης μετεωριτών.



Αυτές  οι  συνθήκες   οδηγούν  στην  ανάγκη  εύρεσης  ασφαλών  περιοχών  για   την   κατασκευή υποδομω υποδομών που θα μπορούν να υποστηρίξουν τη συνεχή εξερεύνηση. Σπήλαια όπως αυτό προσφέρουν μια λύση στο πρόβλημα αυτό.






33.M2-9: Τα φτερά ενός νεφελώματος πεταλούδας.





Εκτιμώνται καλύτερα τα αστέρια για την τέχνη τους αφού πεθάνουν;Βασικά τα αστέρια
Μ2-9
συνήθως δημιουργούν τις πιο καλλιτεχνικές επιδείξεις καθώς πεθαίνουν. Στην περίπτωση αστεριών χαμηλής μάζας όπως ο Ήλιος μας και το  M2-9 που απεικονίζονται εδώ, τα αστέρια μεταμορφώνονται από κανονικά αστέρια σε λευκούς νάνου αποβάλλοντας τους εξωτερικούς φακέλου  αερίου.







Το  αναλωμένο  αέριο  συχνά σχηματίζει  μια  εντυπωσιακή  επίδειξη  που  ονομάζεται  πλανητικό νεφέλωμα που εξασθενεί σταδιακά μέσα σε χιλιάδες χρόνια.Το  M2-9, ένα  νεφέλωμα  πεταλούδας 2100 έτη φωτός μακριά που φαίνεται σε  αντιπροσωπευτικά  χρώματα, έχει  φτερά που  λένε  μια παράξενη αλλά ημιτελή ιστορία. Στο κέντρο, δύο αστέρια τροχιά γύρω από  έναν  αέριο  δίσκο  10 φορές την τροχιά του Πλούτωνα.




Ο αποβλημένος φάκελος  του ετοιμοθάνατου  άστρου  ξεσπά  από  τον  δίσκο  δημιουργώντας  τη διπολική εμφάνιση. Πολλά παραμένουν άγνωστα για τις φυσικές διαδικασίες που προκαλούν και διαμορφώνουν το πλανητικό νεφέλωμα.






34.Tο Ηλιακό σύστημα έχει μελετηθεί.





Φαίνεται ότι το Ηλιακό Σύστημα έχει  μελετηθεί  από  την ανθρωπότητα, αν  όχι  πλήρως, τότε με
ΓΗ  ΓΙΑ  ΕΡΕΥΝΑ
πλήρη λεπτομέρεια. Οι πλανήτες  έχουν αναγνωριστεί  όλοι εδώ  και πολύ  καιρό,  τα  ρόβερ  ταξιδεύουν  στον  Άρη  για λίγο, κομήτες και αστεροειδείς έχουν σχεδόν  μετρηθεί  με το όνομα, και  ακόμα και το χώμα  από  έναν  από  αυτούς πάρθηκε  και  παραδόθηκε  στη Γη για έρευνα. 










Αλλά εδώ  έμειναν  άναυδοι οι επιστήμονες.Αποδεικνύεται  ότι ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του μακρινού  νέφους  Oort  που βρίσκεται σε απόσταση ενός έτους φωτός από τον Ήλιο, είναι βυθισμένο σε μια γιγαντιαία φούσκα! Η διάμετρος του είναι 1000  έτη φωτός. 


Και το αξιοσημείωτο, ο Ήλιος μας είναι πρακτικά στο  κέντρο  αυτής της φούσκας ! Πραγματικά ζούμε σε μια τεράστια φούσκα; Και πώς λειτουργεί πραγματικά το ηλιακό μας σύστημα;







35.Η Ευρωπαϊκή αποστολή θα μελετήσει αστεροειδή που θα πλησιάσει πολύ τη Γη.





Πρόκειται   για  τον  διαστημικό  βράχο  "Απόφις"  που  θα  μας επισκεφτεί  το  2029.  Αμέτρητοι
ΒΡΑΧΟΣ  ΑΠΟΦΙΣ
διαστημικοί βράχοι,αστεροειδείς,κομήτες, κυκλοφορούν στο ηλιακό μας σύστημα και η τροχιά ορισμένων  εξ αυτών  τους οδηγεί  κάποια στιγμή στο να περάσουν στη διαστημική  μας γειτονιά  με  κάποιους να περνάνε σε πιο μεγάλη απόσταση από τη Γη και σε άλλοι να περνούν σε κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας.










Έχει δημιουργηθεί μάλιστα μια ειδική υπηρεσία από  τη  NASA  που  εντοπίζει και  μελετά  τους  διαστημικούς    βράχους  αυτής  της  κατηγορίας   με  αποστολή  να  παρακολουθούνται    εκείνοι  που  θεωρούνται δυνητικά απειλητικοί  για τη Γη  και  την ανθρωπότητα. Επίσης  το  ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος RAMSES θα συναντηθεί με έναν τέτοιο αστεροειδή, τον Άποφις, ο οποίος θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη  το 2029, για  να μελετήσει  πώς η  γήινη  βαρύτητα  επηρεάζει τη συμπεριφορά του. Η ταχεία  αποστολή "Άποφις" για  την ασφάλεια στο διάστημα , το  RAMSES προβλέπει ένα "ραντεβού", αν και σε μεγάλη απόσταση,  με  τον  αστεροειδή  που  έχει  διάμετρο περίπου 375 μέτρα. 




Ο "Άπόφις" θα περάσει από απόσταση 32.000 χιλιομέτρων από τη Γη  στις 13 Απριλίου  2029  και θα είναι για λίγο ορατός με γυμνό μάτι από την Ευρώπη, την Αφρική και  ορισμένες  περιοχές  της Ασίας.  Οι αστρονόμοι  αποκλείουν κάθε  πιθανότητα να πέσει ο αστεροειδής αυτός στη  Γη μέσα  στα επόμενα 100 χρόνια. Όμως θα πλησιάσει πολύ κοντά  στον πλανήτη  μας, κάτι  που  θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο γεγονός αφού συμβαίνει μία φορά κάθε 5-10.000 χρόνια. Το διαστημικό σκάφος RAMSES  θα εκτοξευθεί  τον  Απρίλιο  του  2028  για να είναι παρόν στο "ραντεβού" του  με  τον αστεροειδή τον Φεβρουάριο του 2029, δύο μήνες προτού να πλησιάσει  στο  εγγύτερο  σημείο του ως προς τη Γη. 




Τα όργανα θα μελετήσουν μεταξύ  άλλων  το σχήμα  και  την  επιφάνειά του αλλά κυρίως πώς τον επηρεάζει η γήινη έλξη."Έχουμε ακόμη πάρα πολλά πράγματα να μάθουμε για  τους αστεροειδεiς σημείωσε ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής  Έρευνας (CNR  CNRS)  του Αστεροσκοπείου της Κυανής Ακτής και ειδικός σε αυτά τα ουράνια σώματα. Η επίσημη απόφαση για την έναρξη της αποστολής αναμένεται ότι θα ληφθεί από το συμβούλιο της ESA τον Νοέμβριο του 2025.





20/7/2024                                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
                                                               ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα  (ΠΖ) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.