Κυριακή 9 Απριλίου 2023

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ *** 1/4/23 - 10/4/23 +

 

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Οπως έχω ανακοινώσει,τα άρθρα μου είναι μόνον  για το Διάστημα, για τους Ανδρομέδιους,Ολύμπιους,κλπ.



















ΔΙΑΣΤΗΜΑ 


1.Οι επιστήμονες μπερδεύτηκαν όταν βρήκαν μια μαύρη τρύπα να εκτοξεύει έναν πίδακα σε έναν γειτονικό γαλαξία.

 

Εκτός από την ανακάλυψη των πρώτων στοιχείων μιας μαύρης τρύπας που εκτοξεύει έναν πίδακα σε έναν άλλο γαλαξία, οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι οι πίδακες εμφανίζονται σε ζευγάρια. Αυτή η μαύρη τρύπα είναι μοναδική.Πολίτες επιστήμονες βοήθησαν τους αστρονόμους στην ανακάλυψη μιας σπάνιας μαύρης τρύπας που πυροβολεί έναν εκρηκτικό πίδακα σε έναν
EKΡΗΚΤΙΚΟΣ  ΠΙΔΑΚΑΣ

άλλο γαλαξία.Μια μαύρη τρύπα βρίσκεται περίπου ένα δισεκατομμύριο έτη φωτός από τη Γη στον γαλαξία RAD12.Οι γαλαξίες μπορούν να χωριστούν σε δύο κύριους τύπους με βάση τη μορφολογία τους: σπειροειδείς γαλαξίες και ελλειπτικούς γαλαξίες. Υπάρχει μια αφθονία ψυχρού αερίου και σκόνης σε σπειροειδείς βραχίονες που φαίνονται οπτικά μπλε. Με ετήσιο ρυθμό ενός αστεριού σαν τον Ήλιο, οι σπειροειδείς γαλαξίες παράγουν ένα νέο αστέρι ετησίως κατά μέσο όρο. Αντίθετα, οι ελλειπτικοί γαλαξίες είναι κίτρινοι και δεν διαθέτουν διακριτικά χαρακτηριστικά όπως οι σπειροειδείς βραχίονες.Σπάνια οι ελλειπτικοί γαλαξίες συμβάλλουν στη δημιουργία άστρων. Οι αστρονόμοι εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για το γιατί δεν παράγουν νέα αστέρια εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Οι δράστες φαίνεται να είναι τεράστιες ή υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες.Εκπέμποντας τεράστιους πίδακες, αυτές οι μαύρες τρύπες «τέρας» εξαντλούν το δροσερό αέριο και τη σκόνη που απαιτούνται για τον μελλοντικό σχηματισμό άστρων.Το 2013, χρησιμοποιήθηκαν οπτικά δεδομένα από το Sloan Digital Sky Survey (SDSS) και ραδιοφωνικά δεδομένα από το Very Large Array (FIRST) για την εξέταση του RAD12. 

Οι  επακόλουθες RAD12.Φαίνεται να προέρχεται από τον πυρήνα του RAD12 ένα κωνικό στέλεχος νεανικού πλάσματος που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα ορατά αστέρια. Στην πολύχρωμη εικόνα του GMRT, το πιο αχνό και παλαιότερο πλάσμα εκτείνεται σημαντικά πέρα ​​από το κεντρικό κωνικό στέλεχος σαν ένα κάλυμμα μανιταριού. Η δομή εκτείνεται σε περισσότερα από
SDSS

440 εκατομμύρια έτη φωτός, η οποία είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τον γαλαξία-ξενιστή.Ποτέ άλλοτε δεν έχει παρατηρηθεί σύγκρουση πίδακα με έναν τεράστιο γαλαξία όπως ο RAD12-B. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το RAD12 δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε συναντήσει στο παρελθόν. Στο μέλλον, οι ελλειπτικοί γαλαξίες μπορεί να μην έχουν το ψυχρό αέριο που απαιτείται για την παραγωγή νέων αστέρων ως αποτέλεσμα τέτοιων αλληλεπιδράσεων.Ο Δρ Ananda Hota, ο κύριος ερευνητής της μελέτης,εξηγεί ότι η ανακάλυψη ενός μοναδικού συστήματος βελτιώνει την κατανόησή μας για το πώς η ανάδραση ραδιοείδας επηρεάζει το σχηματισμό άστρων στους γαλαξίες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.Ισχυρές ενδείξεις υποδηλώνουν ότι το ραδιόφωνο του RAD12 συγκρούεται με τον αδελφό του γαλαξία.Με βάση τις παρατηρήσεις του GMRT και τα δεδομένα από άλλα τηλεσκόπια, συμπεριλαμβανομένου του ραδιοτηλεσκοπίου MeerKAT.



2.Πλανήτης Ιάπετος και η σχέση του με την Αρχαία Ελλάδα...Μύθος ή πραγματικότητα; Ενας παράξενος δορυφόρος stealth.  



Ο Ιαπετός είναι ένα Πλατωνικό στερεό,δορυφόρος stealth 2,8 δισεκατομμυρίων ετών κατασκευασμένος με ανθρακονήματα.Ένα Φουλερένιο στερεό.Ενα κόλουρο εικοσάεδρο.
Ταυτόχρονα είναι κι ένας πλανήτης μάχης Iapetus Death Star.Ο Ιαπετός κατασκευάστηκε από τους *Κύνες του Σειρίου.Τι σκοπό εξυπηρέτησε στο Ηλιακό μας σύστημα αυτό το υπερόπλο.Οπως θα δούμε,μεταξύ των άλλων καθηκόντων του,έκανε την γαιωμορφοποίηση του πλανήτη Γη!

Ο δορυφόρος του Κρόνου,Ιαπετός είναι γνωστός για την έντονη διαφορά της λευκαύγειας
ΙΑΠΕΤΟΣ  ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ 

ανάμεσα στις δύο πλευρές του από τις οποίες η μία είναι σχεδόν εντελώς λευκή και η άλλη σχεδόν εντελώς σκοτεινή κι έχει χαρακτηριστεί ως “φεγγάρι γινγκ – γιανγκ”. Ωστόσο,η εξερεύνηση του από την αποστολή δορυφόρου "Κασσίνι-Χόιχενς" αποκάλυψε και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά,όπως μια οροσειρά που διατρέχει τον ισημερινό του. Οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της σκοτεινής περιοχής φθάνουν τους 130 K (-143 °C ή -226 °F) στον ισημερινό.Οι φωτεινότερες επιφάνειες απορροφούν λιγότερο ηλιακό φως, έτσι οι θερμοκρασίες εκεί φθάνουν μόνο περίπου τους 100 Κ (-173 °C ή-280 °F).


H τροχιά του Ιαπετού είναι παράξενα ασυνήθιστη σε σχέση με τους υπόλοιπους δορυφόρους του πλανήτη.Περιστρέφεται γύρω από τον Κρόνο σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι το επόμενο εσωτερικό φεγγάρι,ο Τιτάνας.Η τροχιά του έχει μεγάλη κλίση με το επίπεδο περιστροφής των υπόλοιπων δορυφόρων.Μόνο η τροχιά ανώμαλων εξωτερικών δορυφόρων, όπως η Φοίβη (δορυφόρος) έχουν μεγαλύτερη κλίση. Η αιτία αυτού του φαινομένου είναι άγνωστη.Λόγω της
ΙΑΠΕΤΟΣ

μεγάλης απόστασης από τον Κρόνο και της έντονα κεκλιμένης τροχιάς,ο Ιαπετός είναι το μόνο μεγάλο φεγγάρι από το οποίο τα δαχτυλίδια του Κρόνου είναι σαφώς ορατά.Από τους υπόλοιπους εσωτερικούς δορυφόρους,οι δακτύλιοι φαίνονται από το πλάι και έτσι είναι δύσκολα ορατοί.Από τον Ιαπετό,ο Κρόνος φαίνεται να έχει διάμετρο 1° 56' (τέσσερις φορές μεγαλύτερη από της Σελήνης,) όπως αυτή φαίνεται από την Γη και έχει φωτογραφηθεί από την διαστημοσυσκευή "Κασσίνι". Ωστόσο,η τροχιά του κάνει την παρατήρηση από μικρή απόσταση δύσκολη.Το Κασσίνι έκανε ένα κοντινό πέρασμα από τον Ιαπετό, σε απόσταση 1.227 χιλιομέτρων, στις 10 Σεπτεμβρίου 2007.

Στην Ελληνική μυθολογία ο Ιαπετός,μαζί με τον μικρότερο αδελφό του,τον Κρόνο ήταν οι ισχυρότεροι των Τιτάνων και προπάντων, εκείνοι στους οποίους εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη εχθρότητα του Δία, μετά την επικράτησή του. Ήταν υιός του Ουρανού και της Γαίας και υιοί του
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

υπήρξαν ο Προμηθέας, ο Άτλαντας, ο Επιμηθέας, ο Μενοίτιος, καθώς κι άλλοι, ακόμη, περίφημοι Ιαπετίδες όπως ονομάστηκαν. Σημαντικότεροι εξ αυτών φέρονται ο Άτλας, που βάσταγε στους ώμους του τον Ουρανό και ο Προμηθέας,ο μόνος εκ των Ιαπετιδών που δεν πολέμησε κατά την Τιτανομαχία, έδωσε στην ανθρωπότητα το Πυρ (ψυχή) και την έβγαλε από την βαρβαρότητα.Τον Ιαπετό αναφέρουν ο Όμηρος κι ο Ησίοδος ως κυβερνήτη των Τιτάνων πριν την επικράτηση του Δία κι ότι ακόμη τον αναγνώριζαν ως Δημιουργό των ανθρώπων,ακόμη και μετά την επικράτηση του Δία,όπως στην Κνωσό, στην Αρκαδία, Κιλικία κ.α.

Σε μελέτες που έκαναν ερευνητές για τον Ησίοδο,λένε ότι ο Ιαπετός ονομάστηκε έτσι λόγω της κίνησής του,«ίεσθαι και πέτεσθαι» και τον παραλληλίζουν με την κίνηση του Νου,που ερευνά και
ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΙΑΠΕΤΟΣ

αναζητά.Επίσης σύμφωνα με τον Μέγιστο Ηράκλειτο «τα πάντα ρει μηδέν επί το αυτό μένει» και με τον Βίλχελμ Ράιχ να μας λέει ότι «η ζωή είναι κίνηση».
Αριθμολογικά ο Ιαπετός αθροίζει το 666. Ας μην βιαστούν οι αδαείς κι ανόητοι θρησκόληπτοι να ουρλιάξουν… ο “διάβολος” γιατί το 666 συμβολίζει τον άνθρακα 6 πρωτόνια, 
6 νετρόνια,6 ηλεκτρόνια, είναι η βάση της ανθρακούχας μορφής ζωής στον πλανήτη μας,άρα έχει σχέση με την Ζωή που δημιούργησε ο δορυφόρος του Κρόνου ο Ιαπετός.
Χρειάστηκε να εκτοξευθεί το Cassini (Cassini Mission to Saturn/NASA) και να μας δώσει τις εκπληκτικές εικόνες του συνθετικού ειδικού Synthetic Aperture Radar (SAR), για να πάρουμε όλες τις απαντήσεις γι’ αυτήν την εκπληκτική Σελήνη του Κρόνου, που μάλιστα έχει την πιο καταπληκτική θέα πανοράματος του πλανήτη της.

Ο Ιαπετός έχει μονίμως την ίδια πλευρά του γυρισμένη στον Κρόνο κι αυτό θυμίζει, όλως

περιέργως, την δική μας Σελήνη.Ο Ιαπαετός είναι το πιο ακατανόητο,αλλά αναμφίβολα,το μοναδικά πιο σημαντικό αντικείμενο στο Ηλιακό Σύστημα.Τον Ιαπετό πρωτοείδε στο τηλεσκόπιο ο Jean-Dominique Cassini, το 1671. Για αυτό και δόθηκε το όνομά του στο διαστημόπλοιο τιμής ένεκεν. Τον ονόμασε ο Sir John Herschel, το 1847.Για κάθε περιστροφή γύρω από τον εαυτό του κάνει μια περιστροφή γύρω από τον Κρόνο. Έχει ένα σκοτεινό πρόσωπο, σαν το φώς που εκπέμπει ένα μη αναμμένο κάρβουνο και αυτό κοιτά πάντα προς την κατεύθυνση της περιστροφής του. Ενώ το άλλο μισό είναι φωτεινό. Έτσι ο Ιαπετός δείχνει πάντοτε μια διχασμένη προσωπικότητα όταν τον κοιτάει κανείς από τον Κρόνο.
(Terra Papers)



3.Μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στη Σελήνη,με τη βοήθεια του Ήλιο. 



Ξέρουμε πως η Σελήνη διαθέτει νερό, αλλά παραμένει το ερώτημα πώς έφτασε αυτό εκεί, πού
ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

είναι αποθηκευμένο και πώς μεταφέρεται. Μία νέα μελέτη ερευνητών από την Κίνα εντόπισε μικροσκοπικές υαλώδεις "χάντρες" οι οποίες μπορεί να περιέχουν νερό. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, σε αυτές τις χάντρες μπορεί να κρύβεται μία τεράστια ποσότητα νερού που αγγίζει τα 270 τρισεκατομμύρια λίτρα.Τα νέα ευρήματα έρχονται χάρη στα δείγματα που έφερε πίσω στη Γη η αποστολή Chang’e 5, το οποίο τα συνέλλεξε από τη σεληνιακή επιφάνεια το 2020. Οι μικροσκοπικές αυτές χάντρες συνήθως σχηματίζονται καθώς κομμάτια διαστημικών βράχων συγκρούονται στην επιφάνεια της Σελήνης, εξατμίζονται ορυκτά τα οποία ψύχονται σε υαλώδη σωματίδια μόλις μερικών δεκάδων μικρομέτρων σε διάμετρο.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως ένα σημαντικό ποσοστό του νερού της Σελήνης παράγεται με τη
ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΧΑΝΤΡΕΣ

βοήθεια των ηλιακών ανέμων, καθώς τα ιόντα υδρογόνου από τα ηλιακά σωματίδια δεσμεύονται με οξυγόνο και αποθηκεύονται στο σεληνιακό έδαφος. Οι γυάλινες αυτές χάντρες φαίνεται πως παίζουν σημαντικό ρόλο στον σεληνιακό κύκλο νερού. Καθώς ένα μέρος αυτού του νερού χάνεται στο διάστημα, ανανεώνεται από το νερό που περιέχουν οι χάντρες. Κάθε χάντρα μπορεί να αποθηκεύσει έως και 2.000 μικρογραμμάρια νερού για κάθε γραμμάριο της μάζας της, συγκεντρώνοντας σημαντικές ποσότητες νερού μέσα σε μερικά μόνο χρόνια.





4.Η NASA εξηγεί γιατί οι εξωγήινοι δεν έχουν έρθει να μας επισκεφτούν ακόμα.





Οι επιστήμονες της NASA εξήγησαν γιατί οι εξωγήινοι δεν έχουν έρθει ακόμα να μας
ΕΞΩΓΗΊΝΟΙ

επισκεφτούν.Θα νόμιζες ότι με όλα τα UFO τους και τις ικανότητές τους να ταξιδεύουν στο χρόνο, τουλάχιστον ένας εξωγήινος θα μας επισκεπτόταν μια σύντομη επίσκεψη.Φαίνεται ότι μια ομάδα επιστημόνων της NASA έχει διατυπώσει τη θεωρία ότι οι εξωγήινοι δεν έχουν έρθει να μας επισκεφτούν ακόμα, επειδή έχουν ήδη εξαφανιστεί, κάτι που δεν είναι ιδανικό.Το σκεπτικό τους είναι ότι οι ευφυείς κοινωνίες τείνουν να εξαφανίζονται, μία κάθε φορά, και η ανθρώπινη φυλή θα μπορούσε να είναι η επόμενη.

Υποθέτουμε ότι μια υπαρξιακή καταστροφή μπορεί να περιμένει καθώς η κοινωνία μας προχωρά εκθετικά προς την εξερεύνηση του διαστήματος,ανέφερε η έκθεση.Το Μεγάλο Φίλτρο έχει τη δυνατότητα να εξαλείψει τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε,ειδικά καθώς ο ρυθμός προόδου μας σχετίζεται άμεσα με τη σοβαρότητα της πτώσης μας.Αυτό υποδηλώνει μια απαραίτητη περίοδο ενδοσκόπησης, ακολουθούμενη από κατάλληλες βελτιώσεις για να προσεγγίσουμε σωστά τη δύσκολη θέση μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να μετριάσουμε τον κίνδυνο για την ανθρωπότητα και τα σχεδόν εννέα εκατομμύρια άλλα είδη στη Γη.

Όσον αφορά την εξωγήινη ζωή,η έκθεση καταλήγει:«Στην προοπτική της παγκόσμιας συμπεριφοράς,η ανακάλυψη ενός πλούσιου σε πλανήτες Σύμπαντος έχει καταστήσει λιγότερο το ερώτημα εάν υπάρχουν εξωγήινοι αλλά μάλλον το γεγονός ότι (στατιστικά, τουλάχιστον) είναι πιθανό και είμαστε σε αρκετά σταθερή θέση για να λαμβάνουμε τέτοιες ειδήσεις.Αλλά όταν πρόκειται για θεμελιώδη ερωτήματα, το πρώτο παρουσιάζει ενδιαφέρουσα έρευνα.Εάν υπάρχει εξωγήινη νοημοσύνη,η ανθρωπότητα πρέπει να αυτοβελτιωθεί σχεδόν σε όλους  για να συναντήσει και ακόμη και να ξεπεράσει τέτοιους άλλους.Από την άλλη πλευρά, αν η ευφυής ζωή δεν εμφανιστεί και ίσως δεν υπήρξε ποτέ, έχουμε κάποιες άλλες πιο φιλοσοφικές δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε,αλλά όχι λιγότερο τρομακτικές.




5.Ο μονόλιθος του πλανήτη Άρη.




Ερασιτέχνες αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα ενδιαφέρον αντικείμενο να ξεπροβάλλει από την επιφάνεια του Άρη. Η φαινομενικά τέλεια ορθογώνια, όρθια δομή, που βρέθηκε στις εικόνες της NASA του Κόκκινου Πλανήτη, έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τους μονόλιθους που
ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

τοποθετήθηκαν στη Γη και στο φεγγάρι από εξωγήινους στην κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας “2001 A Space Odyssey”.Το εν λόγω αντικείμενο εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από αρκετά χρόνια αφού φωτογραφήθηκε από την κάμερα HiRISE στο Mars Reconnaissance Orbiter,ένα διαστημικό σκάφος της NASA και κάθε τόσο,συγκεντρώνει ανανεωμένο ενδιαφέρον στο Διαδίκτυο.Είναι όμως αφύσικο,ένας φάρος που στήνεται από εξωγήινους για μυστηριώδεις λόγους και ακόμη πιο μυστηριωδώς παραλληλίζεται στη φαντασία των Stanley Kubrick και Arthur C. Clarke, δημιουργών του «2001»;Ή μήπως αυτός ο βράχος είναι έργο της φύσης;


Σύμφωνα με τον Jonathon Hill,ερευνητή,τεχνικό και σχεδιαστή αποστολών στο Mars Space Flight Facility στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα ο οποίος επεξεργάζεται πολλές από τις εικόνες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των αποστολών της NASA στον Άρη,το εν λόγω αντικείμενο δεν είναι παρά ένας περίπου ορθογώνιος ογκόλιθος.Η κάμερα HiRISE που τον φωτογράφισε,έχει ανάλυση περίπου 30 εκατοστά ανά pixel,εντυπωσιακή λαμβάνοντας υπόψη το υψόμετρο των 180 μιλίων (300 χιλιομέτρων) από το οποίο φωτογραφίζει την επιφάνεια του Άρη, αλλά όχι αρκετά ευκρινής για να καταγράψει με ακριβεια έναν μεσαίου μεγέθους ογκόλιθο.“Όταν η ανάλυσή είναι πολύ χαμηλή για την πλήρη μελέτη ενός αντικειμένου,αυτό τείνει να φαίνεται ορθογώνιο επειδή τα εικονοστοιχεία στην εικόνα είναι τετράγωνα.Κάθε καμπύλη θα μοιάζει με μια σειρά από ευθείες γραμμές εάν μειώσετε αρκετά την ανάλυσή σας”,είπε ο Hill στο Life’s Little Mysteries.

Η θέση του ογκόλιθου στο κάτω μέρος ενός βράχου κοντά σε πολλούς άλλους ογκόλιθους υποδηλώνει ότι έσπασε από τον γκρεμό και έπεσε στο σημερινό του σημείο κάποια στιγμή στο
ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΑΡΗ

μακρινό παρελθόν,είπε ο Hill.Μια τέτοια επικίνδυνη τοποθεσία είναι από μόνη της ένα επιχείρημα κατά της σκόπιμης τοποθέτησης από εξωγήινους:“Αν επρόκειτο να χτίσω ένα μονόλιθο κάπου αυτό είναι το τελευταίο μέρος που θα το έβαζα!” αυτός είπε.«Τα συντρίμμια που έπεφταν από τον γκρεμό θα το κάλυπταν πολύ γρήγορα,σε γεωλογικά χρονοδιαγράμματα».Ο Hill πρόσθεσε ότι το ύψος του ογκόλιθου φαίνεται υπερβολικό στη φωτογραφία λόγω χαμηλής γωνίας του ήλιου.

Μέχρι στιγμής,οι επιστήμονες έχουν εκτιμήσει ότι ο μονόλιθος έχει ύψος περίπου 3-4 μέτρα και πλάτος περίπου 1,5-2 μέτρα,αλλά αυτές οι εκτιμήσεις βασίζονται σε φωτογραφίες και επίπεδα ανάλυσης που δεν μας επιτρέπουν να δούμε με ακρίβεια τη μορφολογία του αντικειμένου.Μέχρι να έχουμε περισσότερες πληροφορίες,δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το ύψος του μονόλιθου με ακρίβεια.Πάντως οι οπαδοί της θεωρίας των εξωγήινων,δεν έχουν κάνουν λάθος που τον αποκαλούν "μονόλιθο".H λέξη μεταφράζεται απλώς από τα λατινικά ως “μία πέτρα”. Αλλά δυστυχώς αυτός ο μονόλιθος δε φτιάχτηκε από Αρειανούς….




6.Ο μονόλιθος ύψους 2 χιλιομέτρων που βρέθηκε στον Ερμή εξακολουθεί να εγείρει ερωτήματα.



Φαίνεται ότι ο Άρης δεν είναι ο μόνος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα που φιλοξενεί μυστηριώδεις δομές.Στις εικόνες της επιφάνειας του πλανήτη Ερμή,που καταγράφηκαν από τον
ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

ανιχνευτή Messenger στις αρχές του 2012,μπορείτε να δείτε μια τεράστια δομή που προβάλλει μια ορθογώνια σκιά του Ήλιου,ειναι η σκιά ενός μονόλιθου στην επιφάνεια του πλανήτη που βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο.Αν κοιτάξετε προσεκτικά,μπορείτε να δείτε τις άκρες του μονόλιθου και τις τέσσερις πάνω γωνίες του.Επίσης ο κρατήρας ακριβώς στα αριστερά του κέντρου της φωτογραφίας έχει διάμετρο 42km", αυτό μας δίνει το κατά προσέγγιση το μέγεθος της σκιάς.Χρειάζεται 7,5 φορές το μήκος της σκιάς για να διασχίσει ολόκληρο τον κρατήρα,που σημαίνει ότι η σκιά είναι μήκος 5,6 χλμ. Αφαιρώντας τη σκιά που ρίχνεται στο έδαφος,θα μας έδινε το μέγεθος του μονόλιθου,που θα είχε μήκος περίπου 2 χλμ.Είναι ένας γιγάντιος μονόλιθος.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η δομή είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που υποδεικνύουν το γεγονός ότι πριν από εκατομμύρια χρόνια και ίσως ακόμη και πριν δημιουργηθεί η ζωή στη Γη,υπήρχε ένας προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός που κατοικούσε στο ηλιακό μας σύστημα,
ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΣΤΟ  ΦΟΒΟ

αφήνοντας ίχνη της ύπαρξής του.Σήμερα αρχίζουμε να βρίσκουμε,όπως την τεράστια τεχνητή δομή που βρέθηκε στον Ερμή και η οποία είναι παρόμοια με αυτή που βρέθηκε στην επιφάνεια του Άρη και σε ένα από τα φεγγάρια του,τον Φόβο.
Ο πρώην αστροναύτης της Σελήνης,Buzz Aldrin,είπε για την παρόμοια τη δομή στο Φόβο:"Πρέπει να δούμε καλύτερα το φεγγάρι του Άρη.Στην επιφάνειά του υπάρχει ένας μονόλιθος,μια πολύ περίεργη δομή σε αυτό το μικρό αντικείμενο σε σχήμα πατάτας που γυρίζει γύρω από τον Άρη μία φορά κάθε επτά ώρες .

Ποιος το έβαλε αυτό στον Φόβο; Ποιος το έχει βάλει εκεί;Λοιπόν,το σύμπαν έβαλε αυτό το αντικείμενο εκεί Ή αν προτιμάτε,...ο Θεός το έβαλε εκεί?.




7.Ασυνήθιστη δραστηριότητα στον ουρανό.




Τον Μάρτιο του 2023 τα αστεροσκοπεία της Γης λαμβάνουν όλο και περισσότερες αναφορές για ασυνήθιστη δραστηριότητα στον ουρανό.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο πρόσφατες:

*Εμφανίζονται UFO στην οθόνη του θαλάμου πτήσης.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΡΙ

*Πολλά UFO πάνω από τον ωκεανό.

*Εξωκοσμικό σκάφος με ενέργεια πλάσματος.

*Σκάφος σε σχήμα πούρου πάνω από την Ιταλία.

*Ένας στόλος Fly Snakes πάνω από το Σακραμέντο,των ΗΠΑ.

*Διαδιαστατική Πύλη UFO.

Αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με αυτόν τον τρόπο,ίσως σύντομα όλοι να έχουμε αστρικές πύλες στα σαλόνια μας και ιπτάμενους δίσκους στα.. γκαράζ μας. 

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε.

Πηγή:benjaminfulford.net




8.Εξη περίεργα αντικείμενα που βρέθηκαν στην επιφάνεια του Άρη.



Από τότε που το Viking 1 έστειλε πίσω στην Γη τις πρώτες φωτογραφίες από την επιφάνειας του
VIKING-1

Άρη το 1975, ένα πράγμα ήταν πολύ καθαρό: Ο Άρης αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από
βαρετούς πορτοκαλί βράχους.Παντού όσο βλέπει το μάτι υπάρχουν πορτοκαλοκόκκινοι βράχοι. Βράχοι πάνω σε βράχους, που είναι πάνω σε βράχους, κ.ο.κ. Πάρα πολλοί βράχοι.Είναι τέτοια η βασανιστική μονοτονία που θα μπορούσε να κάνει ένα άτομο να πάθει παραλήρημα. Και αυτό ακριβώς συνέβη: Η οδυνηρή έλλειψη πραγμάτων στον Άρη που δεν είναι πορτοκαλί βράχοι έχει προκαλέσει τρέλα σε ένα τμήμα του Διαδικτύου.Για περισσότερο από μια δεκαετία,η NASA διατηρεί μια μοίρα ρομπότ-εξερευνητών στην επιφάνεια του Άρη.

Το Opportunity,το οποίο πάτησε στο έδαφος του Άρη το 2004,το Spirit που δραστηριοποιήθηκε εκεί από το 2004 έως το 2009 και το Curiosity, το οποίο προσγειώθηκε (προσ-αρειώθηκε για την
CURIOSITY

ακρίβεια) το 2012.Αυτοί οι μηχανικοί,πρωτοπόροι αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων,περνούν το χρόνο τους τριγυρνώντας στη βραχώδη επιφάνεια του Άρη (από γήϊνο τηλεσκόπιο) και τραβώντας εκατοντάδες φωτογραφίες των διαφορετικών ειδών βράχων του Άρη.Για δεκαετίες η επιστημονική φαντασία μας υποσχόταν ότι ο Άρης θα ήταν ένα μαγευτικό μέρος για απεριόριστες ανακαλύψεις. Και αν δεν υπήρχαν Αρειανοί, τότε τουλάχιστον θα βρίσκαμε τα απομεινάρια της κάποτε σπουδαίας Αρειανής κοινωνίας! Αλλά, όπως αποδείχθηκε, υπήρχαν κυρίως βαρετοί πορτοκαλί βράχοι.

Μερικοί άνθρωποι που θέλουν πάρα πολύ να πιστέψουν ότι ο Άρης είναι κάτι περισσότερο από συμπληρωματικό πλάνο της ταινίας “Mad Max”, έχουν αρχίσει να βλέπουν πράγματα που δεν ύπαρχουν πραγματικά εκεί.Πολλοί από αυτούς τους γεωλογικούς αντικατοπτρισμούς οφείλονται
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΡΗ

στην παρειδωλία: Η ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να βλέπει μοτίβα,ιδιαίτερα πρόσωπα,όπου δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα (αυτό συμβαίνει και όταν βλέπετε στον ουρανό αντικείμενα φτιαγμένα από σύννεφα).Ο εγκέφαλος είναι μια ισχυρή,αλλά όχι αλάθητη μηχανή.Αυτές οι Αρειανές ψευδαισθήσεις ξεκινούν από τις αποστολές των Viking,όταν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε τροχιά έκαναν ορισμένους παρατηρητές να βλέπουν ένα ανθρώπινο πρόσωπο σε μια οροσειρά του Άρη (το λεγόμενο «Πρόσωπο της Κυδωνίας»,φωτό).
Εδώ είναι μερικά από τα πιο περίεργα (και ενίοτε τρομακτικά) ευρήματα από την επιφάνεια του Άρη που έχουν προκαλέσει τρέλα σε τμήματα του Διαδικτύου.Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω:

ΚΟΥΤΑΛΙ ΠΟΥ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ

α.Το κουτάλι που αιωρείται:Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 30 Αυγούστου 2015 από το ρόβερ Curiosity της NASA και αμέσως μετά έγινε θέμα συζήτησης σε φόρουμ για πλανητικούς γεωλόγους του καναπέ. Τι θα μπορούσε να κρατάει σ’ αυτή τη θέση αυτό το αντικείμενο που μοιάζει με κουτάλι; Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στη Γη. Μια άλλη γωνία θα μπορούσε να βγάζει περισσότερο νόημα,αλλά προς το παρόν είναι ένα τεράστιο αιωρούμενο γεωλογικό κουτάλι.



β. Είναι ο Ομπάμα Αρειανός;:Αυτό είναι τμήμα μιας πανοραμικής φωτογραφίας που τραβήχτηκε
ΟΜΠΑΜΑ ΑΡΕΙΑΝΟΣ

από την κορυφή του “Husband Hill” το 2005 από το ρόβερ Spirit της NASA. Αυτή η γνήσια έγχρωμη εικόνα λήφθηκε κατά τη διάρκεια τριών γήινων ημερών για να δώσει ένα «επίπεδο σαφήνειας που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Εξερεύνησης του Άρη». Και αυτή η λεπτομέρεια που δεν έχει προηγούμενο επέτρεψε σε ορισμένους στο Διαδίκτυο να ανακαλύψουν ένα πολύ οικείο αντικείμενο.Πάνω μπορείτε να δείτε σε μεγάλο ζουμ ένα βράχο που προεξέχει που μοιάζει με τον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα.Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν ορισμένοι στο Διαδίκτυο.




γ.Η Αρειανή Γοργόνα:Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από το ρόβερ Spirit το 2007 από την
ΑΡΕΙΑΝΗ ΓΟΡΓΟΝΑ

οροσειρά Columbia Hills μέσα στον κρατήρα Gusev.Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι βλέπουν μια καθισμένη γυναικεία φιγούρα που από μακριά, μοιάζει με γοργόνα.










δ. Αρειανή Γυναίκα-φάντασμα:Μιλώντας για τις Αρειανές κυρίες,αυτή η φιγούρα σαν φάντασμα
ΑΡΕΙΑΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
ΦΑΝΤΑΣΜΑ

που τραβήχτηκε από το Curiosity τον Ιούνιο του 2015 έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Κάποιοι γνωστοί δήλωσαν ότι μοιάζει με έναν θρηνούντα άγγελο (weeping angel) από την τηλεοπτική σειρά Dr. Who.












ε. Αρειανή σαύρα:Πρόκειται για γυαλιστερό βράχο ή για διαστημική σαύρα!; Είναι απλώς ένας
ΑΡΕΙΑΝΗ ΣΑΥΡΑ

γυαλιστερός βράχος. Είμαι 90% σίγουρος ότι είναι απλώς ένας γυαλιστερός βράχος.













9.Για πρώτη φορά οι επιστήμονες παρατηρούν τη δημιουργία ύλης από το φως.
03/4/23 



Μία από τις πιο συναρπαστικές συνέπειες της περίφημης εξίσωσης E=mc2 του Αϊνστάιν είναι ότι η ύλη και η ενέργεια είναι εναλλάξιμα.Με άλλα λόγια,θα πρέπει να είναι δυνατή η δημιουργία ύλης από καθαρή

ΑΪΝΣΤΑΪΝ


ενέργεια,όπως το φως Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως δημιουργία ύλης ή παραγωγή ζευγών,προτάθηκε για πρώτη φορά από τους φυσικούς Gregory Breit και John Wheeler το 1934. Ωστόσο,παρέμεινε άπιαστη για δεκαετίες,καθώς απαιτεί εξαιρετικά υψηλής ενέργειας φωτόνια για να συγκρουστούν μεταξύ τους και να παράγουν ηλεκτρόνια. ζεύγη ποζιτρονίων.Τώρα, μια ομάδα επιστημόνων από το Εθνικό Εργαστήριο Brookhaven στη Νέα Υόρκη ανέφερε την πρώτη άμεση παρατήρηση της δημιουργίας ύλης από το φως σε ένα μόνο βήμα.Χρησιμοποίησαν τον Relativistic Heavy Ion Collider (RHIC), έναν ισχυρό επιταχυντή σωματιδίων που μπορεί να συνθέσει βαριά ιόντα με σχεδόν την ταχύτητα του φωτός. Με αυτόν τον τρόπο,δημιούργησαν έντονα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που περιείχαν εικονικά φωτόνια,τα οποία είναι βραχύβιες διαταραχές στα πεδία που συμπεριφέρονται σαν πραγματικά φωτόνια.


Όταν δύο ιόντα περνούσαν το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να συγκρουστούν,μερικά από τα εικονικά φωτόνια τους αλληλεπιδρούσαν και μετατράπηκαν σε πραγματικά φωτόνια με πολύ υψηλή ενέργεια.Αυτά τα φωτόνια στη συνέχεια συγκρούστηκαν μεταξύ τους και παρήγαγαν ζεύγη ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων,τα οποία ανιχνεύθηκαν από τον ανιχνευτή STAR στο RHIC.Οι επιστήμονες ανέλυσαν περισσότερα από 6.000 τέτοια ζεύγη και διαπίστωσαν ότι η γωνιακή τους κατανομή ταιριάζει με τη θεωρητική πρόβλεψη για τη δημιουργία ύλης από το φως.Αυτό το πείραμα όχι μόνο επιβεβαιώνει μια μακροχρόνια πρόβλεψη της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής, αλλά δείχνει επίσης έναν νέο τρόπο μελέτης των ιδιοτήτων της ύλης και της αντιύλης σε ακραίες συνθήκες. Οι επιστήμονες ελπίζουν να διερευνήσουν περαιτέρω αυτό το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στη θεμελιώδη φυσική και την κοσμολογία.





10. Αστρονόμος έπιασε ζωντανό μετεωρίτη να χτυπά τη Σελήνη. 



Ήταν τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο.Ο βομβαρδισμός της Σελήνης από μετεωρίτες είναι διαρκής ωστόσο οι περισσότερες συγκρούσεις περνούν απαρατήρητες,καθώς οι περισσότεροι

μετεωρίτες είναι πολύ μικροί και πολύ σκοτεινοί για να εντοπιστούν.Ο μόνος τρόπος να δούμε το φαινόμενο είναι από τη λάμψη της σύγκρουσης,αλλά και αυτό απαιτεί να κοιτά κάποιος το σωστό σημείο,τη σωστή στιγμή,με το σωστό εξοπλισμό.Ήταν θέμα τύχης λοιπόν,όταν ο αστρονόμος Daichi Fujii του μουσείου της Hiratsuka της Ιαπωνίας, κατέγραψε τη σύγκρουση του μετεωρίτη στη Σελήνη.Μπόρεσαν να καταγραφούν στη μεγαλύτερη σεληνιακή έκρηξη στην ιστορία των παρατηρήσεών!Αυτή είναι μία εικόνα της έκρηξης που εμφανίστηκε στις 20:14 στις 23 Φεβρουαρίου 2023,την οποία κατέγραψαν Ήταν μία τεράστια λάμψη που συνέχισε να λάμπει για περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο.Εφόσον η Σελήνη δεν έχει ατμόσφαιρα,οι μετεωρίτες και οι μπάλες φωτιάς δε φαίνονται τη στιγμή που σχηματίζεται ο κρατήρας και λάμπει.


Μία μελέτη του 2020 υπολόγισε πως η Σελήνη πλήττεται από 17.600 μετεωρίτες με μάζα μεγαλύτερη των 50 γραμμαρίων κάθε χρόνο.Στη Γη,οι περισσότεροι καίγονται στην ατμόσφαιρα προσφέροντας ένα πλούσιο θέαμα.Στη Σελήνη τα πράγματα είναι λιγότερο θεαματικά αλλά πιο επικίνδυνα.Εφόσον δεν υπάρχει ατμόσφαιρα να τους επιβραδύνει,οι μετεωρίτες φτάνουν έως και τα 72 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.Κάθε σύγκρουση,αφήνει ένα σημαντικού μεγέθους κρατήρα.Η ESA εκτιμά πως η Σελήνη έχει συγκρούσεις αρκετά ισχυρές για να παράγουν λάμψη, οχτώ φορές την ώρα.Μερικές από αυτές, αφορούν και μεγάλα αντικείμενα που κάνουν τις συγκρούσεις ορατές και σε ερασιτέχνες αστρονόμους με ημι-επαγγελματικό εξοπλισμό.


11.Η εκπληκτική φωτογραφία του τηλεσκοπίου Webb καταγράφει την πραγματική κάμψη του χωροχρόνου.


Το σύμπαν είναι στρεβλό και μπορείτε να το δείτε σε μια νέα κοσμική φωτογραφία που τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb,το πιο ισχυρό διαστημικό παρατηρητήριο που κατασκευάστηκε ποτέ.Οι αστρονόμοι έδειξαν το γιγάντιο όργανο,το οποίο
JAMES WEBB

βρίσκεται σε τροχιά 1 εκατομμύριο μίλια από τη Γη,σε ένα σύμπλεγμα γαλαξιών που απέχει περίπου 6,3 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.Αυτό το σμήνος γαλαξιών, που ονομάζεται SDSS J1226+2149,έχει τόσο μεγάλο βάρος αστέρων και πλανητών που κυριολεκτικά παραμορφώνει το διάστημα όπως μια μπάλα μπόουλινγκ που κάθεται σε ένα στρώμα.Η στρεβλή κοσμική περιοχή παραμορφώνει και μεγεθύνει τα αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση.Αυτό το φαινόμενο, που αναφέρεται από τους αστρονόμους ως βαρυτικός φακός,συμβαίνει όταν ένα τεράστιο ουράνιο αντικείμενο όπως ένα σμήνος γαλαξιών προκαλεί μια επαρκή καμπυλότητα του χωροχρόνου ώστε το φως να κάμπτεται ορατά γύρω του, σαν από έναν τεράστιο φακό.Πράγματι,υπάρχει ένας γιγάντιος κοσμικός φακός ανάμεσα σε εμάς και τα αντικείμενα πίσω από το SDSS J1226+2149.Αυτός ο φυσικός φακός, σε συνδυασμό με τη δύναμη θέασης του τηλεσκοπίου Webb, επιτρέπει στους αστρονόμους να δουν μερικούς από τους πρώτους γαλαξίες που σχηματίστηκαν ποτέ,που γεννήθηκαν πριν από περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν το σύμπαν ήταν ακόμα νέο.

Στην παρακάτω εικόνα, στην κάτω δεξιά περιοχή, μπορείτε να δείτε συγκλονιστικά παραδείγματα παραμορφωμένου φωτός που προκαλείται από στρεβλό χωροχρόνο.Αυτά είναι τα κόκκινα, επιμήκη σχήματα.Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα κόκκινο, «μακρύ, φωτεινό και παραμορφωμένο τόξο που απλώνεται κοντά στον πυρήνα»,εξηγεί η διαστημική υπηρεσία,ένα αντικείμενο που ονομάζεται «ο Κοσμικός Ιππόκαμπος».Μια τέτοια ισχυρή μεγέθυνση επιτρέπει
KOΣΜΙΚΟΣ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ

στους επιστήμονες να κοιτάξουν μέσα σε αυτόν τον γαλαξία και να κατανοήσουν τον σχηματισμό άστρων μέσα σε αυτό το μακρινό βασίλειο του διαστήματος.Το τηλεσκόπιο Webb,το οποίο δεν έχει ακόμη λειτουργήσει ούτε ένα χρόνο,έχει μπροστά του χρόνια πρωτοφανών γνώσεων και δεν θα κοιτάζει μόνο βαθιά μακρινούς γαλαξίες.Οι ισχυρές ικανότητες του τηλεσκοπίου Webb.Μια επιστημονική συνεργασία μεταξύ της NASA, της ESA και της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας,έχει σχεδιαστεί για να κοιτάζει στο βαθύτερο σύμπαν και να αποκαλύπτει πρωτοφανείς γνώσεις για το πρώιμο σύμπαν.Αλλά κοιτάζει επίσης ενδιαφέροντες πλανήτες στον γαλαξία μας,ακόμη και πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Το Webb πετυχαίνει απαράμιλλα πράγματα και πιθανότατα θα τα καταφέρει για δεκαετίες.Ο γιγάντιος καθρέφτης του Webb, ο οποίος συλλαμβάνει το φως,έχει διάμετρο πάνω από 21 πόδια. Αυτό είναι πάνω από δυόμισι φορές μεγαλύτερο από τον καθρέφτη του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble. Η σύλληψη περισσότερου φωτός επιτρέπει στον Webb να βλέπει πιο μακρινά, αρχαία αντικείμενα. Όπως περιγράφηκε παραπάνω, το τηλεσκόπιο κοιτάζει αστέρια και γαλαξίες που σχηματίστηκαν πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια, μόλις μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.«Θα δούμε τα πρώτα αστέρια και γαλαξίες που σχηματίστηκαν ποτέ»,λένε οι αστρονόμοι και ο διευθυντής. 

Υπέρυθρη όψη: Σε αντίθεση με το Hubble, το οποίο βλέπει σε μεγάλο βαθμό το φως που είναι
ΤΗΛΕΣΚ. HUBBLE

ορατό σε εμάς,το Webb είναι κατά κύριο λόγο ένα υπέρυθρο τηλεσκόπιο,που σημαίνει ότι βλέπει φως στο υπέρυθρο φάσμα.Αυτό μας επιτρέπει να δούμε πολύ περισσότερο το σύμπαν.Το υπέρυθρο έχει μεγαλύτερα μήκη κύματος από το ορατό φως, έτσι τα κύματα φωτός γλιστρούν πιο αποτελεσματικά μέσα από τα κοσμικά σύννεφα.Το φως δεν συγκρούεται τόσο συχνά και δεν διασκορπίζεται από αυτά τα πυκνά συσκευασμένα σωματίδια. Τελικά,η υπέρυθρη όραση του Webb μπορεί να διεισδύσει σε μέρη που το Hubble δεν μπορεί.

Κοιτάζοντας σε μακρινούς εξωπλανήτες,το τηλεσκόπιο Webb φέρει εξειδικευμένο εξοπλισμό που ονομάζεται φασματόμετρα που θα φέρει επανάσταση στην κατανόησή μας για αυτούς τους μακρινούς κόσμους.Τα όργανα μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν ποια μόρια,όπως το νερό, το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο,που υπάρχουν στις ατμόσφαιρες μακρινών
ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ
TRAPPIST

εξωπλανητών,είτε πρόκειται για γίγαντες αερίου είτε για μικρότερους βραχώδεις κόσμους.Το Webb θα εξετάσει εξωπλανήτες στον γαλαξία του Γαλαξία.Ποιος ξέρει τι θα βρούμε.«Μπορεί να μάθουμε πράγματα που δεν σκεφτήκαμε ποτέ», είπε η Mercedes López-Morales, ερευνήτρια εξωπλανητών και αστροφυσικός στο Κέντρο Αστροφυσικής.
Ήδη,οι αστρονόμοι έχουν βρει με επιτυχία ενδιαφέρουσες χημικές αντιδράσεις σε έναν πλανήτη 700 έτη φωτός μακριά και το αστεροσκοπείο έχει αρχίσει να εξετάζει ένα από τα πιο αναμενόμενα μέρη στον κόσμο: τους βραχώδεις πλανήτες του ηλιακού συστήματος TRAPPIST στο μέγεθος της Γης.Τι υπάρχει εκεί έξω;



12.Οι επιστήμονες μπορεί να εντόπισαν άθελά τους τον "Πλανήτη Εννέα" στο Ηλιακό μας Σύστημα.


Ο "Πλανήτης Εννέα" συνεχίζει να «κρύβεται στις σκιές»,είτε είναι αληθινός είτε όχι.Τώρα, οι επιστήμονες έχουν έναν νέο τρόπο να εξετάσουν το αντικείμενο στο διάστημα που ήταν δύσκολο
ΑΣΤΡΟΝΟΜ.ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
IRAS 

να βρεθεί.Μια αναφορά από το Science Alert δείχνει ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι αστρονόμοι μπορεί να έχουν δει τον "Πλανήτη Εννέα" χωρίς να τον γνωρίζουν ήδη από το 1983.Ο Μάικλ Ρόουαν-Ρόμπινσον,αστρονόμος στο Imperial College του Λονδίνου,εξέτασε δεδομένα από παρατηρήσεις που έγιναν από τον Υπέρυθρο Αστρονομικό Δορυφόρο (IRAS) το 1983.Πιστεύει ότι μπορεί να δείχνει σημάδια του άπιαστου Πλανήτη Εννέα.Προς το παρόν,ο "Πλανήτης Εννέα" είναι απλώς μια θεωρία.Το 2016,μια παράξενη βαρυτική δύναμη βρέθηκε στη Ζώνη Kuiper,η οποία βρίσκεται στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος.Μια νέα θεωρία λέει ότι το μυστηριώδες αντικείμενο μπορεί να μην υπάρχει καθόλου ή μπορεί να είναι μια μικροσκοπική μαύρη τρύπα.

Στο έγγραφο,το οποίο βρίσκεται σε έναν διακομιστή προεκτύπωσης και δεν έχει ακόμη
αξιολογηθεί από ομοτίμους.O αστρονόμος λέει ότι οι εικόνες που τραβήχτηκαν από το IRAS το 1983 ενδέχεται να δείχνουν απευθείας τον "Πλανήτη Εννέα",αν και παραδέχεται ότι δεν είναι σίγουρο.Στην εργασία του,λέει ότι «δεδομένης της κακής ποιότητας των ανιχνεύσεων IRAS,στο όριο της έρευνας και σε ένα πολύ σκληρό μέρος του ουρανού για ανιχνεύσεις υπερύθρων,η πιθανότητα ο υποψήφιος να είναι πραγματικός δεν είναι συντριπτική.Ωστόσο,λέει επίσης, «Δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος για την υπόθεση του Πλανήτη Εννέα,θα άξιζε να ελέγξουμε αν ένα αντικείμενο με τις προτεινόμενες παραμέτρους και στο προτεινόμενο τμήμα του ουρανού είναι συνεπές με τις κινήσεις των πλανητών».

Το αρχικό έγγραφο του 2016 που βρήκε στοιχεία για έναν πιθανό Πλανήτη Εννέα έλεγε ότι ο πλανήτης θα μπορούσε να είναι έως και δέκα φορές πιο βαρύς από τη Γη και ότι δεν έχει βρεθεί
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΝΝΕΑ

επειδή απέχει έως και δέκα φορές πιο μακριά από τον ήλιο από τον Ποσειδώνα,δεν παίρνει πολύ φως από τον Ήλιο.Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να βρουν άμεσες ενδείξεις για το κοσμικό αντικείμενο ακόμα.Αυτό οδήγησε,εν μέρει,στη θεωρία της μαύρης τρύπας.Στην εργασία του,ο Rowan-Robinson προτείνει έναν νέο τρόπο εξέτασης του προβλήματος. Χρησιμοποιώντας τις παρατηρήσεις του IRAS από το 1983, βρήκε τρεις βασικές πηγές που εμφανίστηκαν η καθεμία με διαφορά περίπου ενός μήνα. 

Επίσης λέει,ότι οι τρεις ξεχωριστές παρατηρήσεις δείχνουν ένα μόνο κινούμενο αντικείμενο.Θα πρέπει να δούμε τόσο υπέρυθρα όσο και ορατά δεδομένα σε αυτά τα τρία μέρη. Μπορεί να είναι ένα τεράστιο πλάνο στο σκοτάδι,τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά,αλλά αν η νέα έρευνα οδηγήσει σε άμεση απόδειξη ενός Πλανήτη Εννέα.



13.Ο Πλανήτης Ερμής δεν είναι πια ο πιο κοντινός κόσμος στον Ήλιο.



Οι αστρονόμοι στη Χιλή χρησιμοποίησαν την ισχυρή κάμερα σκοτεινής ενέργειας των 570
ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

megapixel (DECam) για να βρουν έναν αστεροειδή με τη μικρότερη περίοδο τροχιάς από οποιονδήποτε γνωστό αστεροειδή στο Ηλιακό Σύστημα. Το έκαναν πριν από δέκα μόλις μέρες. Κάθε 113 ημέρες, ο αστεροειδής, που έχει διάμετρο περίπου 1 χιλιόμετρο, πλησιάζει τον Ήλιο όσο 20 εκατομμύρια χιλιόμετρα (12 εκατομμύρια μίλια ή 0,13 au).Ο αστεροειδής 2021 PH27 έχει τη μικρότερη περίοδο και τον συντομότερο ημικύριο άξονα από οποιονδήποτε γνωστό αστεροειδή στο Ηλιακό μας Σύστημα.Μόνο ο Ερμής έχει μικρότερη περίοδο και μικρότερο ημικύριο άξονα. Δεδομένου ότι ο αστεροειδής είναι τόσο κοντά στον Ήλιο, αισθάνεται τις ισχυρότερες επιδράσεις της γενικής σχετικότητας από οποιοδήποτε γνωστό αντικείμενο στο Ηλιακό Σύστημα.

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ 2021 PH27

Αστρονόμος του Ινστιτούτου Επιστήμης Carnegie βρήκε τον αστεροειδή 2021 PH27 εξετάζοντας δεδομένα από την κάμερα Dark Energy (DECam) στο τηλεσκόπιο 4 μέτρων Vctor M. Blanco στο Διαμερικανικό Παρατηρητήριο Cerro Tololo (CTIO) στη Χιλή.Το Πανεπιστήμιο Brown τράβηξε φωτογραφίες του αστεροειδούς στον απογευματινό ουρανό στις 13/8/21 καθώς είχε αρχίσει να νυχτώνει.Αυτή η έρευνα εξετάζει τα περισσότερα από τα μεγάλα σμήνη γαλαξιών στο κοντινό σύμπαν.Οι αστρονόμοι εκαναν ένα διάλειμμα κοιτάζοντας μερικά από τα μεγαλύτερα αντικείμενα που απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός για να αναζητήσουν αστεροειδείς πολύ πιο κοντά στη Γη.


14.Πριν από 50 χρόνια η NASA έστειλε έναν χάρτη στο διάστημα για να βοηθήσει τους εξωγήινους να βρουν τη Γη.


Η NASA έστειλε έναν χάρτη στο διάστημα το 1971 που δημιουργήθηκε από τους αστρονόμους
ΓΗ

Carl Sagan και Frank Drake.Ο σκοπός αυτού του χάρτη ήταν να κατευθύνει τυχόν εξωγήινους που επισκέπτονται τη Γη.Ο χάρτης ενημερώνεται τώρα για να γίνει πιο αδιαπέραστος,50 χρόνια μετά.Πιθανότατα έχετε δει τον χάρτη που έριξε η NASA σε τροχιά τη δεκαετία του 1970.Στην πραγματικότητα,η εικονογραφία του έχει χρησιμοποιηθεί σε ρούχα και ορισμένα άτομα έχουν κάνει ακόμη και τατουάζ του.Σχέδια φιλικών ανθρώπων και ένα μέσο για εξωγήινους (ETs) για τον εντοπισμό της Γης εμφανίζονται σε αυτόν τον χάρτη.Ο Carl Sagan και ο Frank Drake,δύο αστροφυσικοί,ήταν οι σχεδιαστές του χάρτη. Όταν η NASA ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει το Pioneer 10 στον Δία,προέκυψε μια ιδέα.Αυτό θα ήταν το πρώτο διαστημόπλοιο που θα επισκεφθεί τον μεγαλύτερο πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα,τον Δία και στη συνέχεια θα εκτοξευόταν σε μια πολύ μακρινή περιοχή του διαστήματος.

Ως εκ τούτου,θα ήταν το πρώτο διαστημόπλοιο που θα επιχειρήσει πέρα ​​από το ηλιακό σύστημα.Για να δείξουν ότι οι άνθρωποι είναι ένα γενικά φιλικό είδος,οι Sagan και Drake σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να ενσωματωθεί ένα ανθρώπινο καλωσόρισμα.Σκέφτηκαν ακόμη και να συμπεριλάβουν έναν χάρτη,ώστε όποιος τον ανακαλύψει να ξέρει πού να μας βρει.Φυσικά,υπέθεσαν ότι οι εξωγήινοι πιθανώς δεν καταλαβαίνουν αγγλικά,έτσι δημιούργησαν ένα σχέδιο ενός άνδρα και μιας γυναίκας που κουνούσαν το χέρι που ήταν χαραγμένο σε μια χρυσή πλάκα ως μήνυμα.Τα πάλσαρ,όπως είναι γνωστά,χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του χάρτη.

Τι συμβαίνει με τον χάρτη που εκτοξεύτηκε η NASA στο Διάστημα;Τα προβλήματα με αυτόν τον
AΣΤΡΟ  PALSAR

χάρτη είναι πολλά. Ένας λόγος είναι ότι είναι απίθανο οι εξωγήινοι να βρουν ποτέ τον χάρτη.Το δεύτερο είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά λανθασμένο από τη στιγμή που θα το κάνουν.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πάλσαρ επιβραδύνουν με το χρόνο,καθιστώντας τον χάρτη άχρηστο σε δεκάδες εκατομμύρια χρόνια Αν και μπορεί να φαίνεται πολύς χρόνος,χρειαζόμαστε όλο τον χρόνο που μπορούμε να πάρουμε όταν εξετάζουμε την πιθανότητα ότι οι ET (εξωγήϊνοι) μπορεί να συναντήσουν ένα μικρό,αθόρυβο διαστημόπλοιο που παρασύρεται στο διάστημα.Ευτυχώς,η κόρη του Frank Drake,Νantia,ανακάλυψε τα αρχικά σκίτσα του χάρτη κρυμμένα στο σπίτι των γονιών της.Τα παρουσίασε στον γνωστό σύζυγό της αστρονόμο,Scot Ransom δημιούργησε έναν νέο χάρτη που θα έπρεπε να είναι πιο ακριβής και να μην έχει ημερομηνία λήξης αφού συνειδητοποίησε τα ενδεχόμενα σφάλματα του πρωτότυπου του πατέρα της.

Σε αυτόν τον νέο χάρτη χρησιμοποιούνται Palsar από το εσωτερικό και το εξωτερικό του Γαλαξία.Το Ransom χρησιμοποιεί Palsar χιλιοστών του δευτερολέπτου χάρη στο πλεονέκτημα ότι έχει μεγαλύτερη κατανόηση σήμερα από ό,τι στη δεκαετία του 1970.Η τροχιακή περίοδος του συστήματος,η οποία δεν αλλάζει σε δισεκατομμύρια χρόνια,δίνει σε αυτά τα πάλσαρ ένα επιπλέον είδος αναγνώρισης πάνω από τα άλλα. Διαρκούν περισσότερο και περιστρέφονται πιο γρήγορα.

Τα σμήνη πάλσαρ που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Γαλαξία μας περιλαμβάνονται επίσης στον χάρτη του Ransom.Η κατασκευή του χάρτη του επιτρέπει να παραμείνει χρήσιμος για
PALSAR

δισεκατομμύρια χρόνια.Φυσικά,οι απαρχαιωμένοι χάρτες,τέσσερις διανεμήθηκαν,εξακολουθούν να υπάρχουν και κανένα νέο διαστημικό σκάφος δεν σχεδιάζεται επί του παρόντος να εκτοξευτεί σύντομα.Είναι σοφό να στείλουμε έναν χάρτη στο διάστημα με την ελπίδα ότι οι εξωγήινοι μπορεί να τον ανακαλύψουν όταν δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτούς;Πολλοί ανησυχούν και σωστά,ότι εχθρικοί εξωγήινοι μπορεί να το ανακαλύψουν και να βλάψουν σοβαρά την ανθρωπότητα. Άλλοι είναι υπέρ του να αφήσουμε ένα μήνυμα που θα ενημερώσει τους ET που θα μπορούσαν να το συναντήσουν στα επόμενα δισεκατομμύρια χρόνια που κάποτε ζούσαν οι άνθρωποι.Εκτιμάτε τη σκέψη ενός χάρτη στο διάστημα που μπορεί να κατευθύνει εξωγήινους στον πλανήτη μας;



15.Η NASA ισχυρίζεται ότι υπάρχει ζωή στον Άρη,αλλά οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να μάθουν.Δημοσιεύτηκε στις 2 Απριλίου 2023.


Για πολύ καιρό,έχουν αποκαλυφθεί διαφορετικές θεωρίες που υποδηλώνουν ότι κάποια στιγμή στην ιστορία,υπήρχε ζωή στον Άρη.Άλλοι πάλι φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι υπάρχει ακόμα.Αλλά…τι συμβαίνει όταν όποιος ισχυρίζεται ότι όχι μόνο υπάρχει,αλλά ότι οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να το συναντήσουν, είναι η NASA;

ΕΧΟ ΜΑRS
Ο Τζιμ Γκριν, διευθυντής επιστήμης της NASA,έκανε μερικές αρκετά αμφιλεγόμενες δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες.Αυτά σχετίζονται με τον Άρη και την πιθανή ύπαρξη ζωής στον κόκκινο πλανήτη.Με αυτόν τον τρόπο,επιβεβαιώνεται η πιθανότητα ότι αυτό που προηγουμένως θεωρούνταν υπόθεση, υποβαθμίζοντάς το ακόμη και ως απλή επιστημονική φαντασία, είναι κάτι πολύ πιο πραγματικό από αυτό που πιστεύεται.

Ζωή στον Άρη: Το επιβεβαιώνει η NASA;Ο Επιστημονικός Διευθυντής της NASA Τζιμ Γκριν
έκανε πρόσφατα κάποιες δηλώσεις που προκάλεσαν πολλές διαμάχες.Πιστεύει ότι είναι πιο πιθανό η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία να έχει ήδη ανακαλύψει στοιχεία εξωγήινης ζωής στον Άρη πριν από λίγους μήνες.Ωστόσο,τι θα έπρεπε να είναι παγκόσμια είδηση, μάλλον δεν θα το μάθουμε καν.Ο Γκριν είναι πεπεισμένος ότι η ανθρωπότητα, όπως την ξέρουμε σήμερα,δεν είναι έτοιμη για αυτές τις πληροφορίες.Διαβεβαίωσε ότι αποδείξεις εξωγήινης ύπαρξης στον Άρη αποκτήθηκαν το αργότερο στα μέσα του περασμένου έτους.Ωστόσο,θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να αποδεχθεί η ανθρωπότητα το γεγονός ότι τελικά η ζωή υπάρχει έξω από τη Γη.

Η εφημερίδα Daily Telegraph ανατέθηκε να πάρει συνέντευξη από τον Green.Εξήγησε
ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΑΡΕΙΑΝΩΝ

περαιτέρωότι δεν έχει σημασία πότε οι άνθρωποι είναι προετοιμασμένοι αυτήν τη στιγμή για αυτά τα γεγονότα.Δεν θα είναι ποτέ αρκετά προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουν.Δεν είμαστε έτοιμοι για την αλήθεια;Καθώς ο επιστήμονας είναι κορυφαίος χειριστής της NASA,είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ξέρει τι μιλάει.Γι΄αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η ανακάλυψη,για την οποία είναι τόσο σίγουρος, σχετίζεται με τις ανασκαφές που έγιναν στον πλανήτη Άρη.Συγκεκριμένα με αυτά που κατασκευάστηκαν από το ρόβερ ExoMars το έτος 2020.

Τώρα,γνωρίζουμε ότι ο Άρης δεν είναι ο μόνος υποψήφιος πλανήτης για να φιλοξενήσει ζωή.Τώρα και η Αφροδίτη έχει ενταχθεί σε αυτούς τους κόσμους.Παρόλα αυτά,δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι μπορεί να βρεθεί προηγμένη εξωγήινη ζωή και,αν ναι,είναι προφανές ότι η NASA δεν θα δώσει παγκόσμια είδηση ​​σχετικά με αυτό.

Σύμφωνα με τη NASA το Perseverance (ρομποτικό ρόβερ) έχει διανύσει ήδη 70 μέτρα από τo
ROVER PERSEVERANCE

2020 που προσγειώθηκε στον Αρη.Επίσης, η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος δημοσιοποίησε και το πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο από τον Άρη.Οπως ενημέρωσε η NASA, το ρομποτικό ρόβερ θα συνεχίσει την πορεία του μέχρι να βρει ένα σημείο όπου θα σταματήσει, σε περίπτωση που η περιοχή πιστοποιηθεί ότι είναι η ζώνη ερευνών που έχουν επιλέξει οι επιστήμονες.Το Perseverance είναι εξοπλισμένο με 25 κάμερες, τις περισσότερες που έχουν ποτέ σταλεί στον Άρη.Οι επιστήμονες της NASA μελετούν τα διαθέσιμα δεδομένα για τη γύρω περιοχή, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η καλύτερη διαδρομή για το ρόβερ.Την τελική απόφαση θα πάρουν πιθανότατα μετά την πρώτη πτήση drone εκτός Γης, του μικρού ελικοπτέρου Ingenuity,βάρους δύο κιλών,το οποίο θα κατοπτεύσει την περιοχή.Στόχος της NASA είναι τα επόμενα δύο χρόνια το Perseverance να διανύσει 15 χιλιόμετρα στον «κόκκινο πλανήτη».


16.Η Κίνα αποκάλυψε το μεγαλύτερο μυστικό της Σελήνης:«Σχέδιο εξωγήινων δομών!»


Ο αποικισμός του διαστήματος δεν είναι πλέον όνειρο και η Κίνα έχει ήδη αρχίσει να κάνει τα πρώτα της βήματα. Ο ασιατικός γίγαντας αποκάλυψε ένα προηγμένο σχέδιο αποικισμού του
ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

διαστήματος που ξεκίνησε το 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος,2023, με τον πρώτο άνθρωπο στον Άρη. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας κατάκτησης του διαστήματος, φαίνεται ότι αποκάλυψαν το μεγαλύτερο μυστικό της Σελήνης.Η Κίνα στοχεύει να εξερευνήσει πλήρως τη σεληνιακή τοπογραφία,ειδικά την μακρινή πλευρά της. Αυτό θα το πετύχει μέσω της διαστημικής αποστολής Chang'e 4 και 5,δημιουργώντας μια μόνιμη τοποθεσία που θα χρησιμεύσει ως σταθμός ή ενδιάμεσος για μελλοντικά ταξίδια στον ΆρηΑλλά το ασιατικό έθνος πέτυχε κάτι που κανείς άλλος, συμπεριλαμβανομένης της NASA,δεν μπόρεσε να δείξει στην ανθρωπότητα πώς μοιάζει η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης…και πράγματι,οι εικόνες είναι εξαιρετικά ανατριχιαστικές.

Η Κίνα και η αλήθεια για τη Σελήνη:Όλοι έχουμε υποθέσει κάποια στιγμή ότι η επιφάνεια της Σελήνης είναι εντελώς λευκή.Αυτό οφείλεται σε όλες τις δημόσιες φωτογραφίες και φωτογραφίες
ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
της NASA που το δείχνουν ως τέτοιο.Ωστόσο,χάρη σε αυτές τις αποστολές,μπορέσαμε να παρατηρήσουμε ότι η σεληνιακή επιφάνεια δεν είναι τόσο διαφορετική από αυτή του πλανήτη μας.Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η άμμος της έχει καφέ ή κιτρινωπό χρώμα,αντί να είναι λευκή ή γκρίζα.Γιατί λοιπόν η NASA χειραγωγούσε τα χρώματα των εικόνων της; Τι προσπαθούσε να κρύψει;Στις εικόνες που τράβηξε η Κίνα,δεν είναι μόνο η διαφορά στις αποχρώσεις της Γης που είναι ορατή.Είναι επίσης σαφές ότι υπάρχουν μια σειρά από παράξενες ανωμαλίες στην απόσταση όταν οι εικόνες προβάλλονται σωστά.

Μυστηριώδεις δομές:Τα χαρακτηριστικά τους είναι εξαιρετικά περίεργα,όπως φαίνεται.Αυτές οι
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΔΟΜΕΣ

δομές είναι πολύ καθορισμένες,επομένως δεν φαίνονται φυσικές,μακριά από αυτό.Όπως όλοι
γνωρίζουμε, η φύση είναι εξαιρετικά χαοτική και στερείται σταθερών και καθορισμένων γωνιών και δομών.Επομένως,η μόνη λογική εξήγηση για αυτά τα κτίρια είναι ότι δημιουργήθηκαν τεχνητά.Είτε από έναν εξωγήινο πολιτισμό είτε από την ίδια τη NASA.Ίσως γι'αυτό το πρακτορείο χειραγωγούσε όλες τις εικόνες του φεγγαριού που δημοσίευσε με αυτόν τον τρόπο.Αυτό το σενάριο είναι πιο πιθανό επειδή,από όσο γνωρίζουμε,το στυλ των κατασκευών απέχει πολύ από αυτό που κατασκεύασε ο άνθρωπος.

Οι εξερευνήσεις της Κίνας έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν μυστικά που η NASA έχει κρατήσει κρυμμένα από την ανθρωπότητα. Περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη Σελήνη και το μέλλον μας σε αυτήν αναμένεται να εμφανιστούν σύντομα.

https://www.youtube.com/watch?v=8bRvrBUfKeI&t=2s



17.Το Σύμπαν Αλκυών.


Καλό θα είναι αν σηκώνουμε που και που τα μάτια μας ψηλά στον ουρανό.Το Σύμπαν,το οποίο οι
ΣΥΜΠΑΝ ΑΛΚΥΩΝ

γήινοι επιστήμονες ονομάζουν δικό σας Σύμπαν,φέρει το όνομα "Αλκυών". Μέσα σε αυτό έχουν εισχωρήσει από το δεύτερο Σύμπαν,που ανήκει στην κυριαρχία του Διός, 13 Γαλαξίες που διοικούνται από την ηλιακή ιεραρχία των ονομαζόμενων από εσάς "θεών του Ολύμπου".Οι δεκατρείς Γαλαξίες είναι: Μεγάλη Ανδρομέδα,Μικρή Ανδρομέδα,η άλλη Μικρή Ανδρομέδα,Παρθένος,Τοξότη,Πήγασος,Πλειάδες,Άρκτος,ΚένταυροςΚάμινος,Μεγάλη Κασσιόπεια,Κόμη της Βερενίκης και ο Σπειροειδής στον οποίον ανήκει η Γαία.

Στο Σύμπαν "Αλκυών" υπάρχουν 12.000.000.000 πολιτισμοί από τους οποίους τα 7.000.000.000
είναι υπερπολιτισμοί η εξέλιξη των οποίων είναι ασύλληπτη από την ανθρώπινη νοημοσύνη.Το δικό σας Σύμπαν είναι ένα από τα τριάντα δύο της δημιουργίας που περιστρέφονται γύρω από την Παγκόσμια Ψυχή που είναι το κέντρο της Αιωνιότητας. Ο αριθμός των κατοικημένων πλανητών αυξάνει συνέχεια από τις εποικήσεις που γίνονται με βάσει τα συμπαντικά σχέδια.

Η περιοχή του Γαλαξία που βρίσκεται το ηλιακό σας σύστημα είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.Υπάρχουν τέλεια Σύμπαντα για τα οποία ο ανθρώπινος τρόπος σκέψης είναι άγνωστος και αδιανόητος, αφού βιώνουν καταστάσεις ουράνιας ευδαιμονίας". (Γ.Καλογεράκη:"Η Επιστροφή των Θεών")



18.Ο James Webb ST της NASA τράβηξε κρυστάλλινες εικόνες του πλανήτη Ουρανού και ηχεί με άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια.



Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA/ESA/CSA τράβηξε μια εκπληκτική εικόνα τουάλλου γίγαντα πάγου του ηλιακού συστήματος,του πλανήτη Ουρανό.Η νέα εικόνα παρουσιάζει εντυπωσιακούς δακτυλίους καθώς και φωτεινά χαρακτηριστικά στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.Τα δεδομένα του Webb καταδεικνύουν την άνευ προηγουμένου ευαισθησία του παρατηρητηρίου για τους πιο αχνούς σκονισμένους δακτυλίους, οι οποίοι έχουν απεικονιστεί μόνο από δύο άλλες εγκαταστάσεις: το διαστημόπλοιο Voyager 2 καθώς πέταξε δίπλα από τον πλανήτη το 1986 και το Παρατηρητήριο Keck με προηγμένη προσαρμοστική οπτική.


Ο έβδομος πλανήτης από τον Ήλιο,ο Ουρανός είναι μοναδικός.Περιστρέφεται στο πλάι του, σε
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

γωνία σχεδόν 90 μοιρών από το επίπεδο της τροχιάς του. Αυτό προκαλεί ακραίες εποχές αφού οι πόλοι του πλανήτη βιώνουν πολλά χρόνια συνεχούς ηλιακού φωτός που ακολουθούνται από ισάριθμα χρόνια πλήρους σκοταδιού. (Ο Ουρανός χρειάζεται 84 χρόνια για να περιστραφεί σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.) Επί του παρόντος, είναι αργά η άνοιξη για τον βόρειο πόλο, κάτι που είναι ορατό στις εικόνες αυτού του άρθρου. Το βόρειο καλοκαίρι του Ουρανού θα είναι το 2028. Αντίθετα, όταν το Voyager 2 επισκέφτηκε τον Ουρανό ήταν καλοκαίρι στον νότιο πόλο. Ο νότιος πόλος βρίσκεται τώρα στη «σκοτεινή πλευρά» του πλανήτη, εκτός ορατότητας και στραμμένος στο σκοτάδι του διαστήματος.Αυτός ο πλανήτης χαρακτηρίζεται ως γίγαντας πάγου λόγω της χημικής σύνθεσης του εσωτερικού του. Το μεγαλύτερο μέρος της μάζας του θεωρείται ότι είναι ένα καυτό,πυκνό ρευστό από «παγωμένα» υλικά,νερό,μεθάνιο και αμμωνία,πάνω από έναν μικρό βραχώδη πυρήνα.


Ο Ουρανός έχει 13 γνωστούς δακτυλίους και 11 από αυτούς είναι ορατοί σε αυτήν την εικόνα του τηλεσκοπίου Webb.Μερικοί από αυτούς τους δακτυλίους είναι τόσο φωτεινοί με τον Webb που
ΟΥΡΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

όταν βρίσκονται κοντά, φαίνεται να συγχωνεύονται σε ένα μεγαλύτερο δακτύλιο.Εννέα ταξινομούνται ως οι κύριοι δακτύλιοι του πλανήτη και δύο είναι οι πιο αχνοί δακτύλιοι με σκόνη που ανακαλύφθηκαν μόλις το 1986 η πτήση του Voyager 2.Ο Ουρανός θα αποκαλύψει τους δύο αμυδρούς εξωτερικούς δακτυλίους που ανακαλύφθηκαν με το Hubble κατά τη διάρκεια της διέλευσης δακτυλίου-αεροπλάνου το 2007.Ο Webb κατέλαβε επίσης πολλά από τα 27 γνωστά φεγγάρια του Ουρανού,τα περισσότερα από τα οποία είναι πολύ μικρά και αμυδρά για να τα δει κανείς εδώ.Τα έξι φωτεινότερα προσδιορίζονται στην εικόνα ευρείας προβολής.Αυτή ήταν μόνο μια σύντομη,12λεπτη εικόνα έκθεσης του Ουρανού με μόλις δύο φίλτρα. Είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου του τι μπορεί να κάνει ο Webb όταν παρατηρεί αυτόν τον μυστηριώδη πλανήτη. Πρόσθετες μελέτες για τον Ουρανό γίνονται τώρα, και περισσότερες προγραμματίζονται κατά το πρώτο έτος των επιστημονικών επιχειρήσεων του τηλεσκοπίου Webb.Το Webb είναι το μεγαλύτερο,ισχυρότερο τηλεσκόπιο που εκτοξεύτηκε ποτέ στο διάστημα. 


19.Τρία «διαστημόπλοια του Alien» πλάτους 150 μιλίων είναι καθ'οδόν προς τη Γη! 6/4/23.

 Αυτό το ντοκιμαντέρ  National Geographic αποκαλύπτει ότι υπάρχουν εξωγήινοι στο φεγγάρι.
UFOs

Σύμφωνα με έναν πρώην αρχηγό του Ισραήλ,εξωγήινοι εργάζονται με ανθρώπους στον Άρη σε υπόγειες βάσεις με UFO σε σχήμα πούρου.Επίσης εντοπίστηκαν πολλαπλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο!    

Τρία «διαστημόπλοια του Alien» πλάτους 150 μιλίων είναι καθ' οδόν προς τη Γη και πλησιάζουν επικίνδυνα τον κόσμο μας,σύμφωνα με το SETI,την Υπηρεσία για την "Εξωγήινη Ευφυή Έρευνα".Το μεγαλύτερο έχει μήκος 150 μίλια και πλάτος 150 μίλια.Το σύστημα διαστημικής έρευνας HAARP,που δημιουργήθηκε για να διερευνήσει τα φαινόμενα του βόρειου φωτός,παρατήρησε αυτά τα αντικείμενα.Άλλοι ισχυρισμοί δείχνουν ότι αυτά τα αντικείμενα είναι εξωγήινοι δορυφόροι που θα είναι ορατοί από τη Γη αφού περάσουν από την τροχιά του Άρη.Η άφιξη των πλοίων θα είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι θα έρθουν σε επαφή με εξωγήινες φυλές στην ιστορία.

Τον 21ο αιώνα,οι συναντήσεις με UFO έχουν γίνει ολοένα και πιο συχνές,ιδιαίτερα καθώς έχει
UFO

γίνει σχεδόν αδύνατο να γίνει διάκριση μεταξύ τυχαίων θεάσεων UFO και πραγματικών θεάσεων UFO.Τα ειδικά τμήματα αεράμυνας,καθώς και άλλα στοιχεία,όπως τα υπόγεια εργαστήρια,συντονίστηκαν αποτελεσματικά και προσφέραν στοιχεία για να υποστηρίξουν αυτές τις κατηγορίες.Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ιδέα ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών ανέλυσαν δείγματα από εξωγήινα σκάφη ή ακόμα και τον ίδιο τον εξωγήινο,νεκρό ή ζωντανό.Οι επιστήμονες είναι αυτοί που ερευνούν αυτά τα ερωτήματα και είναι υποχρεωμένοι να μοιραστούν τα ευρήματά τους μαζί μας. https://www.youtube.com/watch?v=MoLx9SwSM1o&t=9s


20.Εξωγήινοι εργάζονται με ανθρώπους στον Άρη σε υπόγειες βάσεις,σύμφωνα με έναν πρώην αρχηγό του Ισραήλ 5/4/23


Η ανθρωπότητα δεν έχει ακόμη κατανοήσει το γεγονός ότι οι διαστημικοί εξωγήινοι επικοινωνούν
ΜΥΣΤΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΑ
ΣΤΟΝ ΑΡΗ

εδώ και καιρό με την αμερικανική κυβέρνηση και προσπαθούν να κατανοήσουν «τον ιστό του σύμπαντος» με τη βοήθεια των ανθρώπων. Στις 8 Δεκεμβρίου 2020,ο απόστρατος στρατηγός Haim Eshed,ο πρώην επικεφαλής του προγράμματος διαστημικής ασφάλειας του Ισραήλ αποκάλυψε ότι οι εξωγήινοι και η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχαν συνάψει συμφωνία για να παραμείνουν σιωπηλοί σχετικά με τα πειράματά τους στη Γη και τα μυστικά φυλάκια στον Άρη.Ο 87χρονος καθηγητής είπε στην καθημερινή εφημερίδα του Ισραήλ Yediot Aharonot ότι εξωγήινοι και η «Γαλαξιακή Ομοσπονδία» υπήρχαν και συνεργάζονταν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Ισραήλ για χρόνια,αλλά ότι το κράτησαν μυστικό για να αποτρέψουν τον εκτεταμένο πανικό.

Ο πρόεδρος Τραμπ,ισχυρίζεται,το γνώριζε και είχε μιλήσει στο παρελθόν με εξωγήινους.Ο Τραμπ επρόκειτο να αποκαλύψει την ύπαρξη εξωγήινων αλλά οι εξωγήινοι της Γαλαξιακής
ΕΞΩΓΗΊΝΟΣ

Ομοσπονδίας είπαν:«Περιμένετε, αφήστε τους ανθρώπους να ηρεμήσουν πρώτα»,ισχυρίστηκε.Το σχόλιό του αντιστοιχεί στην πρόθεση του Τραμπ να δημιουργήσει τη Διαστημική Δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών (USSF) ως τον έκτο κλάδο του στρατού.«Τόσο όσον αφορά την άμυνα όσο και την επίθεση το διάστημα θα είναι το μέλλον!! Τον Μάιο του 2020,ο Τραμπ είπε: «Είμαστε τώρα ο ηγέτης στο διάστημα».Ωστόσο,είναι άγνωστο πόσο καιρό η αμερικανική κυβέρνηση και οι εξωγήινοι είχαν μια εγκάρδια σχέση.

Ο στρατηγός Eshed συνέχισε λέγοντας ότι οι εξωγήινοι περιμένουν την ανθρωπότητα να προχωρήσει και να επιτύχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο κατανόησης προτού μπορέσουν να κατανοήσουν σωστά το διάστημα και τα διαστημόπλοια.Έκαναν επίσης μια συμφωνία με την ανθρωπότητα να κάνουν πειράματα στη Γη και να διεξάγουν έρευνα μαζί τους, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τον ιστό του σύμπαντος.Δήλωσε επίσης ότι εξωγήινοι και αστροναύτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται σε ένα υπόγειο φυλάκιο στον Άρη.«Θα είχα νοσηλευτεί πριν από πέντε χρόνια αν είχα φτιάξει αυτό που λέω τώρα». 

Ο «ιδρυτής του δορυφορικού προγράμματος του Ισραήλ»,ο στρατηγός Haim Eshed,θεωρείται ως
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

ο καλύτερος.Αποφοίτησε από το πολυτεχνείο με πτυχίο,μεταπτυχιακό στην έρευνα επιδόσεων και διδακτορικό στην αεροναυπηγική μηχανική.Έγινε επικεφαλής των ισραηλινών δορυφορικών προγραμμάτων στο Υπουργείο Άμυνας το 1981,επιβλέποντας την εκτόξευση 20 δορυφόρων.Το 2011 αποχώρησε από το υπουργείο Άμυνας.Στο βιβλίο του «The Universe Beyond the Horizon Conversations with Professor Haim Eshed»,ο Eshed προχωρά σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους εξωγήινους, τα UFO και διάφορες υποθέσεις σχετικά με την προέλευσή τους.Πήρε πολλές λεπτομέρειες για το πώς οι εξωγήινοι απέτρεψαν το πυρηνικό ολοκαύτωμα και αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για τους Men In Black.



21.Ο αστροναύτης Buzz Aldrin : «Μας είπαν να κατέβουμε από το φεγγάρι» 16/7/1969.



Διαβάζεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για ταινία για τη NASA,τους αστροναύτες και τους εξωγήινους στο φεγγάρι.Ωστόσο,σύμφωνα με διάφορες αναφορές και υποτιθέμενες μεταγραφές μεταξύ του κέντρου διοίκησης και των αστροναυτών του Απόλλωνα στο φεγγάρι,η ανθρωπότητα αντιμετώπισε υπερφυσική τεχνολογία κατά το πέρασμα στη σεληνιακή επιφάνεια.Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το τι μπορεί να βρήκαν οι αστροναύτες στη Σελήνη προέρχονται από μια συνέντευξη με έναν ανώνυμο καθηγητή και τον Neil Armstrong σε συμπόσιο της NASA:
Δάσκαλος: Τι πραγματικά συνέβη με το Apollo 11;
ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ  ΠΟΛΗ

Armstrong: Ήταν καταπληκτικό… φυσικά,πάντα ξέραμε ότι υπήρχε πιθανότητα… το γεγονός είναι ότι μας είχαν προειδοποιήσει.Επομένως,δεν υπήρχαν ποτέ ερωτήσεις σχετικά με έναν διαστημικό σταθμό ή μια σεληνιακή πόλη.
Δάσκαλος: Τι εννοείτε με τον όρο «προειδοποιημένος»;
Άρμστρονγκ: Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες,παρά μόνο να πω ότι τα πλοία τους ήταν πολύ ανώτερα από τα δικά μας,τόσο σε μέγεθος όσο και σε τεχνολογία.Ουάου,πού είναι; … Και απειλητικό… Όχι,δεν είναι διαστημικός σταθμός. 
Δάσκαλος: Αλλά η NASA είχε άλλες αποστολές μετά το Apollo 11;
Άρμστρονγκ: Φυσικά η NASA ήταν σε κίνδυνο εκείνη την εποχή και δεν μπορούσε να διακινδυνεύσει πανικό στη Γη….Αλλά ήταν πραγματικά μια γρήγορη σέσουλα και το αντίστροφο. (Πάνω Απόρρητο, σελ. 186)


Ο Buzz Aldrin λέει:Είναι πιθανό οι αστροναύτες του Apollo να αντιμετώπισαν πραγματικά εξωγήινα όντα και UFO κατά την εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας;
Υπάρχουν πολλές αναφορές συνεντεύξεις και έγγραφα που υποδηλώνουν ότι είναι δυνατό.
Στην πραγματικότητα,σύμφωνα με τον Δρ Vladimir Azhazha φυσικός και καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας:Ο Neil Armstrong μετέδωσε το μήνυμα στο Mission Control,ότι δύο μεγάλα μυστηριώδη αντικείμενα τα παρακολουθούσαν αφού προσγειώθηκαν κοντά στη σεληνιακή μονάδα. 

Αλλά το μήνυμά του δεν ακούστηκε ποτέ από το κοινό επειδή η NASA το λογοκρίνει. Σύμφωνα με διάφορες πηγές,ο Armstrong ισχυρίστηκε ότι υπήρχε εξωγήινη παρουσία στο φεγγάρι και οι
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

αστροναύτες έλαβαν εντολή να φύγουν.Οι αναφορές δείχνουν ότι οι αστροναύτες του Apollo έπεσαν πάνω σε πολλές «σκηνές» και κατασκευές στο φεγγάρι που προφανώς δεν ήταν τεχνητές.Πολλοί ουφολόγοι ισχυρίζονται ότι ο Buzz Aldrin κινηματογράφησε ακόμη και τις περίεργες κατασκευές και όλες οι λεπτομέρειες αναφέρθηκαν στον έλεγχο της αποστολής,ο οποίος σκόπιμα «λογοκρίνει» τις πληροφορίες για να αποφύγει το χάος και τον πανικό στον γενικό πληθυσμό.

Σχετικές αναρτήσεις:
*Ο μύθος ότι οι άνθρωποι περπάτησαν ποτέ στο φεγγάρι καταρρίπτεται τελικά από το βίντεο της
NASA 4k Moon.
*Ο μύθος ότι οι άνθρωποι περπάτησαν ποτέ στο φεγγάρι είναι τελικά.
*Καταγράφουν «κυκλοφορία στη Σελήνη», αλλά όχι από ανθρώπινα πλοία (Βίντεο)
*Καταγράφουν «την κυκλοφορία στη Σελήνη», αλλά όχι από ανθρώπινα πλοία.
*Η NASA κυκλοφόρησε το εκπληκτικό βίντεο 4K του Apollo 13 Views of the Moon, τερματίζοντας όλες τις θεωρίες συνωμοσίας
*Η NASA κυκλοφόρησε εκπληκτικό βίντεο 4K του Apollo 13.
*Οι εξωγήινοι από την Ανδρομέδα είπαν στο προσωπικό του αμερικανικού στρατού ότι οι άνθρωποι αποτελούνται από 22 διαφορετικές φυλές ET.


22.Οι αστρονόμοι μόλις ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο γαλαξία όλων των εποχών και θα σπάσει τον εγκέφαλό σας.


Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν τεράστιο γαλαξία.Ο Αλκυονέας είναι ένας τεράστιος
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ

ραδιογαλαξίας 3 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά που εκτείνεται 5 megaparsec στο διάστημα.Αυτή η δομή έχει μήκος 16,3 εκατομμύρια έτη φωτός και είναι η μεγαλύτερη γνωστή δομή γαλαξιακής προέλευσης.Η αποκάλυψη καταδεικνύει την έλλειψη κατανόησης αυτών των κολοσσών και τι προκαλεί την εκπληκτική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια βαθύτερη γνώση όχι μόνο των τεράστιων ραδιογαλαξιών αλλά και του διαγαλαξιακού μέσου που επιπλέει στα τεράστια κενά του διαστήματος.

Οι γιγάντιοι ραδιογαλαξίες είναι μόνο ένα ακόμη αίνιγμα σε ένα Σύμπαν γεμάτο μυστήρια. Αποτελούνται από έναν γαλαξία-ξενιστή (ένα σμήνος αστεριών γύρω από έναν γαλαξιακό πυρήνα που περιέχει μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα) και τεράστιους πίδακες και λοβούς που εκρήγνυνται από τον γαλαξιακό πυρήνα. Όταν αυτοί οι πίδακες και οι λοβοί έρχονται σε επαφή με το διαγαλαξιακό μέσο, ​​λειτουργούν ως σύγχροτρον, επιταχύνοντας ηλεκτρόνια που εκπέμπουν ραδιοεκπομπές.Οι αστρονόμοι βρήκαν τον Αλκυώνα μετά από επεξεργασία των δεδομένων που συνέλεξε η "Σύσταση Χαμηλών" Συχνοτήτων (LOFAR) στην Ευρώπη. 

Οι αστρονόμοι,υπεύθυνοι για αυτήν την ανακάλυψη, έγραψαν: «Ανακαλύψαμε τη μεγαλύτερη σε προβολή δομή που δημιουργήθηκε από έναν μόνο γαλαξία,έναν γιγάντιο ραδιογαλαξία με προβλεπόμενο σωστό μήκος από 4,99 ± 0,04 megaparsecs.Το αληθινό σωστό μήκος είναι τουλάχιστον 5,04 ± 0,05 megaparsec.Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι ο Αλκυονέας εξακολουθεί να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, πολύ μακριά στο κοσμικό σκοτάδι.Η έρευνα έχει γίνει αποδεκτή για δημοσίευση στο Astronomy & Astrophysics.


23.Η νέα «Ελικοειδής μηχανή» της NASA θα μπορούσε να φτάσει το 99% της ταχύτητας του φωτός.


Όταν πρόκειται για το διάστημα, υπάρχει ένα θέμα με την ανθρώπινη επιθυμία μας να δούμε και να ζήσουμε τα πάντα. Σημαντικό ζήτημα. Το θέμα, άλλωστε, είναι ο χώρος. Είναι πάρα πολύ
ΝΕΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

μεγάλο. Ακόμη και με την υψηλότερη ταχύτητα που επιτρέπεται από το Σύμπαν, θα χρειαζόμασταν χρόνια για να φτάσουμε στο κοντινότερο γειτονικό μας αστέρι.Ωστόσο, ένα άλλο ανθρώπινο κίνητρο είναι να ξεπεραστούν οι προκλήσεις. Και αυτό ακριβώς έκανε ο μηχανικός της NASA, Ντέιβιντ Μπερνς, στον καιρό του.Έχει αναπτύξει μια ιδέα για έναν κινητήρα που,όπως ισχυρίζεται,θα μπορούσε να επιταχύνει στο 99 τοις εκατό της ταχύτητας του φωτός όλα αυτά χωρίς την ανάγκη καυσίμου.

Το έχει ανεβάσει στον Διακομιστή Τεχνικών Αναφορών της NASA με τον τίτλο «Ελικοειδής Μηχανή» και σε χαρτί,λειτουργεί εκμεταλλευόμενος τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η μάζα σε σχετικιστικές ταχύτητες αυτές που πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός στο κενό.Όπως είναι λογικό, αυτό το έγγραφο έχει δημιουργήσει διαφημιστική εκστρατεία στο ίδιο επίπεδο με τις πρώτες ημέρες του EM Drive.Και σίγουρα, υπήρξαν τίτλοι που υποστηρίζουν ότι ο κινητήρας μπορεί να «παραβιάζει τους νόμους της φυσικής».Ωστόσο,αν και αυτή η σκέψη είναι ενδιαφέρουσα, είναι απίθανο να παραβιάσει τους νόμους της φυσικής σύντομα.

Ο Μπερνς παρουσιάζει ένα κουτί με ένα βάρος μέσα, με σπείρωμα σε μια γραμμή και με ένα ελατήριο σε κάθε άκρο που αναπηδά το βάρος εμπρός και πίσω ως σκεπτικό πείραμα για να επεξηγήσει την ιδέα του. Σε ένα κενό,όπως το διάστημα,αυτό έχει την ψευδαίσθηση ότι στριφογυρίζει ολόκληρο το κουτί,ενώ το βάρος φαίνεται να παραμένει ακίνητο, σαν ένα gif που σταθεροποιείται γύρω από το βάρος.Το κιβώτιο θα παρέμενε στην ίδια θέση συνολικά,αλλά αν η μάζα του βάρους αυξανόταν μόνο προς μία κατεύθυνση,θα προκαλούσε ισχυρότερη ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση και επομένως ώθηση.Αυτό δεν πρέπει να είναι απολύτως κατανοητό σύμφωνα με την έννοια της διατήρησης της ορμής, η οποία δηλώνει ότι η ορμή ενός συστήματος παραμένει σταθερή απουσία εξωτερικών επιρροών.Αλλά υπάρχει ένα κενό στην ειδική σχετικότητα.Η Ειδική Σχετικότητα δηλώνει ότι τα πράγματα αποκτούν μάζα καθώς πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός.Έτσι,εάν το βάρος αντικατασταθεί από ιόντα και το κιβώτιο αντικατασταθεί από έναν βρόχο, τα ιόντα ενδέχεται να κινούνται πιο γρήγορα στο ένα άκρο του βρόχου και πιο αργά στο άλλο.

Ωστόσο η κίνηση του Burns δεν είναι κλειστός βρόχος.Είναι ελικοειδές,παρόμοιο με ένα

τεντωμένο ελατήριο γι' αυτό το όνομα "ελικοειδής κινητήρας".Ο κινητήρας επιταχύνει ιόντα που περιορίζονται σε έναν βρόχο σε μέτριες σχετικιστικές ταχύτητες και στη συνέχεια μεταβάλλει την ταχύτητά τους για να κάνει μικρές αλλαγές στη μάζα τους.Στη συνέχεια,ο κινητήρας μετακινεί ιόντα εμπρός και πίσω κατά μήκος της κατεύθυνσης του ταξιδιού για να παράγει ώθηση»,έγραψε στην περίληψή του.Ο κινητήρας δεν έχει κινούμενα μέρη εκτός από ιόντα που ταξιδεύουν σε γραμμή κενού, παγιδευμένα μέσα σε ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία.Ακούγεται μάλλον έξυπνο,έτσι δεν είναι; Και είναι θεωρητικά.Ωστόσο,δεν είναι χωρίς σημαντικές πρακτικές δυσκολίες.Ο ελικοειδής θάλαμος,σύμφωνα με το New Scientist,θα έπρεπε να είναι μάλλον τεράστιος.Για να είμαστε ακριβείς,έχει μήκος περίπου 200 μέτρα (656 πόδια) και διάμετρο 12 μέτρα (40 πόδια).Ωστόσο,τι γίνεται στο κενό του χώρου;Θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει.«Ο ίδιος ο κινητήρας θα μπορούσε να φτάσει στο 99 τοις εκατό της ταχύτητας του φωτός εάν είχατε αρκετό χρόνο και δύναμη», είπε ο Μπερνς στο New Scientist.Επομένως, η ουσία είναι ότι η ιδέα του Μπερνς είναι ενδιαφέρουσα και πολύ έξυπνη, αλλά πρέπει να λειτουργήσει στην πραγματική ζωή και για αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε καθώς απαιτούνται πολλοί πειραματισμοί πριν φτάσουμε στα τελικά σχέδια διαστημικού πλοίου.


24.Έξι γαλαξίες παγιδευμένοι στον ιστό μιας αρχαίας υπερμεγέθους μαύρης τρύπας
 


Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μισή ντουζίνα γαλαξίες, οι οποίοι σχηματίστηκαν μέσα στα πρώτα δισεκατομμύρια χρόνια του σύμπαντος, αποκλείοντας μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα.
Η ιδέα αυτού του καλλιτέχνη δείχνει ότι οι έξι γαλαξίες, για τους οποίους οι αστρονόμοι
ΕΞΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ

πιστεύουν ότι μπορεί να είναι απλώς οι φωτεινότεροι γαλαξίες μιας μεγαλύτερης ομάδας, βρέθηκαν γύρω από μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο πρώιμο σύμπαν. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές ανακάλυψαν μια τόσο σφιχτή ομάδα γαλαξιών λίγο μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.Οι αστρονόμοι αγωνίζονται εδώ και πολύ καιρό να καταλάβουν πώς θα μπορούσαν να έχουν σχηματιστεί υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες στο πρώιμο σύμπαν.Γνωρίζουν ότι αυτοί οι κοσμικοί γολιάθοι θα έπρεπε να αναπτυχθούν εξαιρετικά γρήγορα για να επιτύχουν την υπερμεγέθη τους κατάσταση τόσο γρήγορα (μέσα σε περίπου) ένα δισεκατομμύριο χρόνια από τη Μεγάλη Έκρηξη.Όμως, το πού ακριβώς βρήκαν τεράστιες ποσότητες ύλης για να ξετρυπώσουν παραμένει ασαφές.

Τώρα,νέα ευρήματα από το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου (VLT),μπορεί να δώσουν την απάντηση.Οι έξι νεοανακαλυφθέντες γαλαξίες της παλιάς σχολής
THΛΕΣΚΟΠΙΟ VLT

κατοικούν μέσα σε έναν τεράστιο ιστό αερίου,που εκτείνεται περίπου 300 φορές τη διάμετρο του Γαλαξία και παρατηρήθηκαν χάρη σε εκτεταμένες παρατηρήσεις από το VLT. Αφού ανέλυσαν τα δεδομένα,οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έβλεπαν αυτούς τους γαλαξίες όπως υπήρχαν μόλις 900 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη,όταν το σύμπαν ήταν λίγο περισσότερο από το 6% της τρέχουσας ηλικίας του.Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει βρεθεί μια τόσο στενή ομάδα γαλαξιών μέσα στα πρώτα δισεκατομμύρια χρόνια του σύμπαντος.Επιπλέον,στο κέντρο του γαλαξιακού λάκκου mosh βρίσκεται μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα περίπου 1 δισεκατομμύριο φορές τη μάζα του Ήλιου.

Οι συγγραφείς πίσω από τη νέα μελέτη πιστεύουν ότι η υπερμεγέθης μαύρη τρύπα τους και οι περιβάλλοντες γαλαξίες της, που ονομάζονται SDSS J1030+0524,πιθανότατα τρέφονταν από το
THΛΕΣΚΟΠΙΟ

αέριο που ήταν αποθηκευμένο σε έναν μπερδεμένο κόμπο κοσμικών νημάτων ιστού.Τα νήματα του κοσμικού ιστού είναι σαν νήματα του ιστού της αράχνης oι γαλαξίες στέκονται και αναπτύσσονται εκεί όπου διασταυρώνονται τα νημάτια,και ρεύματα αερίου  διαθέσιμα για να τροφοδοτήσουν τόσο τους γαλαξίες όσο και την κεντρική υπερμεγέθη μαύρη τρύπα,μπορούν να ρέουν κατά μήκος των νημάτων.Αλλά αυτό απλώς ωθεί την ερώτηση πιο πίσω. Πώς αυτά τα νήματα πήραν αρχικά το αέριο τους; Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η σκοτεινή ύλη μπορεί να ήταν πολύ πιο κρύα από την κανονική ύλη. Αυτό σημαίνει ότι η σκοτεινή ύλη θα μπορούσε να είχε συσσωρευτεί στο πρώιμο σύμπαν, σχηματίζοντας γιγάντιες δομές γνωστές ως φωτοστέφανα της σκοτεινής ύλης.


25.Ο επικεφαλής των αστροναυτών της NASA προειδοποιεί ότι έρχονται πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί.

 

Η εξερεύνηση του διαστήματος βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλης προόδου,που θα επιτρέψει
ΑΡΤΕΜΙΣ 2

στην ανθρωπότητα να γνωρίσει πρωτοφανή πρόοδο.Τους τελευταίους μήνες,μια σειρά από διαστημικά έργα έχουν ξεκινήσει και προσφέρουν ήδη νέους τρόπους κατανόησης των διαστημικών πτήσεων.Ένα από τα πιο σημαντικά είναι το πρόγραμμα "Artemis",στόχος του οποίου είναι να φέρει αστροναύτες στη σεληνιακή επιφάνεια.Όμως η " Artemis"δεν θα σταματήσει εκεί,έχει επίσης στόχο να φέρει αστροναύτες στην επιφάνεια του Άρη, αν και αυτό θα διαρκέσει περισσότερο.Ο Joseph Acabá,ο επικεφαλής αστροναύτης της NASA έχει πει ότι η ανθρωπότητα θα δει πράγματα που δεν έχουν ξαναδεί.


Η Σελήνη θα είναι ο πρώτος σταθμός για την "Artemis ",αλλάτο σχέδιο που περιγράφεται περιλαμβάνει τη μεταφορά επανδρωμένων πλοίων σε περιοχές του διαστήματος που δεν είχαν εξερευνηθεί ποτέ στο παρελθόν.Για να επιτευχθεί αυτό,το "Artemis 1" εκτοξεύτηκε χωρίς πλήρωμα μέσα.Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους,το "Artemis 1" επέστρεψε με επιτυχία μετά από μια αποστολή 25 ημερών σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.Τώρα,το "Artemis 2" έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024 και θα περιλαμβάνει ένα ποικίλο πλήρωμα αστροναυτών.


Η "Artemis 3" σχεδιάζεται επίσης και θα είναι μια επανδρωμένη αποστολή που θα αποτελέσει
ΑΡΤΕΜΙΣ  3

μια σημαντική ανακάλυψη στη μελέτη της σεληνιακής επιφάνειας και στη συνέχεια, της επιφάνειας του Άρη.Αυτή η μικρή επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια θα επιτρέψει στη NASA να πατήσει ξανά το πόδι της στη Σελήνη από το τέλος του προγράμματος Apollo το 1972.Αν και τα μέλη του πληρώματος δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί,αναμένεται να είναι διαφορετικά όσον αφορά τις δεξιότητες και τις ικανότητες.Η ομάδα θα επιλεγεί προσεκτικά ώστε να μπορέσει να εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες και να εξασφαλίσει την επιτυχία του προγράμματος Artemis.Αν και η ανακοίνωση του επικεφαλής αστροναύτη μπορεί να ακούγεται περίεργη,δείχνει μεγάλη πρόοδο στην επιστήμη.Η ανθρωπότητα πρόκειται να γνωρίσει μεγάλα επιτεύγματα στην εξερεύνηση του διαστήματος.



10/4/23                                              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
                                                            ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα (ΠΖ)





























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.