Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ 2023. ΙΟΥΛΙΟΣ 11/07/23- 20/07/23

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Οπως έχω ανακοινώσει,τα άρθρα μου είναι μόνον  για το Διάστημα και για τους Ανδρομέδιους,Ολύμπιους .















ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ


1.Νυχτερινός ουρανός,Ιούλιος 2023.Τι μπορείτε να δείτε!!


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,που συμβαίνει στον αστερισμό του Ταύρου πάνω από τον
ΠΛΕΙΑΔΕΣ

ορίζοντα στα ανατολικά,το φεγγάρι θα βρίσκεται γύρω στο πλάτος του ενός χεριού κάτω και στα αριστερά οι Επτά Αδελφές.Ο Δίας θα είναι πάνω και δεξιά.O Ουρανός θα βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ των Πλειάδων και του Δία,αν και σίγουρα δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι και μπορεί να είναι δύσκολο να παρατηρηθεί ακόμη και με οπτικό βοήθημα.Η διάταξη θα είναι πιθανότατα πολύ ευρεία για να χωρέσει στην θέα των κιάλια,αλλά όλα αυτά τα αντικείμενα θα δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή ουράνια σκηνή με γυμνό μάτι.

Οι Πλειάδες πήραν το όνομά τους από τις ζυγές κόρες του Τιτάνα θεού Άτλαντα και της ωκεάνιας νύμφης Πλειόνης στην ελληνική μυθολογία.Η οικογενειακή σύνδεση είναι κατάλληλη επειδή οι Πλειάδες είναι ένα ανοιχτό αστρικό σμήνος,ένα σύστημα στο οποίο όλα τα αστέρια πιστεύεται ότι έχουν γεννηθεί από το ίδιο νέφος αερίου και σκόνης. Αυτό κάνει τις Πλειάδες μια αληθινή οικογένεια αστεριών που εξακολουθούν να κινούνται μαζί στο διάστημα. 

Επίσης, στον αστερισμό του Ταύρου και κοντά στη συνάντηση της σελήνης και των Πλειάδων βρίσκεται ένα από τα φωτεινότερα αστέρια πάνω από τη Γη,το Aldebaran ή το Alpha Tauri,το «Μάτι του Ταύρου».Ένα κόκκινο γίγαντας αστέρι που βρίσκεται περίπου 65 έτη φωτός από τη Γη,το Aldebaran,έχει πλάτος 44 φορές περισσότερο από τον ήλιο . 

Η συσχέτιση αυτού του κόκκινου γίγαντα με τις Πλειάδες αντανακλάται στο όνομά του,"Aldebaran",που προέρχεται από το αραβικό "al Dabarān" ("الدبران"),που σημαίνει"ο οπαδός". Αυτό πιθανότατα αναφέρεται στο γεγονός ότι στον Βόρειο Ορίζοντα,το Aldebaran ακολουθεί τις Πλειάδες πάνω από τον ορίζοντα. 

Εάν ελπίζετε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο φεγγάρι και τις Πλειάδες στον νυχτερινό ουρανό οι οδηγοί μας για τα καλύτερα τηλεσκόπια και τα καλύτερα κιάλια είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.Και αν θέλετε να δοκιμάσετε το φεγγάρι και τον νυχτερινό ουρανό γενικά, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να φωτογραφίσετε το φεγγάρι,καθώς και τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές μας για αστροφωτογραφία και τους καλύτερους φακούς για αστροφωτογραφία.


2.Θα έρθουν UFO τεχνητής νοημοσύνης στη Γη.


Θα έρθουν UFO τεχνητής νοημοσύνης στη Γη και θα τους απαντήσει η δική μας τεχνητή νοημοσύνη; Εικόνα ενός άγνωστου ταυτότητας αντικειμένου όπως το κατέγραψε κάμερα πολεμικού αεροσκάφους των ΗΠΑ.Νέα θεωρία επιστημονικής φαντασίας από τον διάσημο επιστήμονα Avi Lemp.

O διάσημος αλλά και με πολλές αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις και απόψεις αστρονόμος του
UFO
Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Avi Lemp έριξε στο τραπέζι μια νέα θεωρία γύρω από το αγαπημένο του τα τελευταία χρόνια θέμα που είναι η ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών που όπως υποστηρίζει όχι μόνο γνωρίζουν την ύπαρξη της Γης και του ανθρώπινου πολιτισμού αλλά έχουν κάποιο τρόπο φθάσει μέχρι τον πλανήτη μας.Έχει υποστηρίξει ότι ο παράξενος σε χαρακτηριστικά (σχήμα, τροχιά, ταχύτητα) αστεροειδής που εντοπίστηκε πριν από λίγα χρόνια να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα στο ηλιακό μας σύστημα προερχόμενος όπως όλα δείχνουν από άλλο αστρικό σύστημα είναι ένα καμουφλαρισμένο διαστημικό σκάφος εξωγήινων που πιθανώς εγκαταλείφθηκε.


Η νέα θεωρία του Lemp είναι ότι επειδή τα διαστρικά ταξίδια θα έχουν πολύ μεγάλη χρονική διάρκεια και ακόμη και για πιο προχωρημένους τεχνολογικά από εμάς εξωγήινους είναι πιθανό να προτιμήσουν να στείλουν στη Γη διαστημικά σκάφη που θα λειτουργούν αυτοματοποιημένα με κάποιου είδους τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αφού τέτοια συστήματα «έχουν την υπομονή και αντόχη να επιβιώσουν τέτοια ταξίδια» όπως υποστηρίζει ο Lemp.Σε αυτή την περίπτωση,αν δηλαδή κάνουν την εμφάνιση τους στη Γη UFO τεχνητής νοημοσύνης,ο Lemp λέει ότι μπορεί να προκρίνουμε ως επιλογή να επικοινωνήσουν με τα UFO αυτά δικά μας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και να αποδειχθεί ότι τα συστήματα αυτά μπορεί να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας και «συμπαθήσουν το ένα το άλλο» χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί το τελικό αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας.

Επιπλέον ο Lemp οργανώνει με δική του ερευνητική ομάδα αποστολή έρευνας σε μια θαλάσσια περιοχή της Παπούα Νέας Γουινέας όπου το 2014 έπεσε ένας διαστημικός βράχος που σύμφωνα με τους επιστήμονες που παρακολουθούσαν την πορεία του προερχόταν από κάποια περιοχή έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Ο Lemp θέλει να διαπιστώσει αν το αντικείμενο αυτό ήταν κάποιο UFO και μάλιστα τα πρώτα ευρήματα της έρευνας τον κάνουν να ισχυρίζεται ότι ισχυροποιείται η πιθανότητα το αντικείμενο αυτό να ήταν κάποιο εξωγήινο διαστημικό σκάφος και όχι ένας κομήτης ή αστεροειδής.



3.Ανακαλύφθηκε ο πρώτος σπειροειδής εξωπλανήτης.


Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται σπείρες ύλης γύρω από ένα πλανήτη.Μέχρι να φτάσουν στα χέρια των αστρονόμων και της επιστημονικής κοινότητας γενικότερα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα (διαστημικά τηλεσκόπια, ισχυρά επίγεια τηλεσκόπια, νέες μέθοδοι παρατηρήσης του Διαστήματος) πιστευόταν ότι τα πλανητικά συστήματα που ήταν δεδομένο ότι υπήρχαν στο Σύμπαν είχαν σε γενικές γραμμές παρόμοια χαρακτηριστικά με το ηλιακό μας σύστημα και ότι οι τύποι των πλανητών είναι πάνω κάτω αυτοί που υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα.

Τα τελευταία 20 χρόνια με τη βοήθεια των νέων τεχνικών μέσων και μεθόδων παρατήρησης
ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗΣ 
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ

έχουμε ανακαλύψει περισσότερους από πέντε χιλιάδες εξωπλανήτες,δηλαδή πλανήτες σε άλλα αστρικά συστήματα,οι οποίοι βρίσκονται όλοι εντός του γαλαξία μας αφού δεν έχουμε ακόμη τόσο ισχυρά τηλεσκόπια για να εντοπίζουμε πλανήτες σε άλλους γαλαξίες. Εχουν εντοπιστεί δεκάδες τύποι πλανητών που έχουν εντυπωσιάσει τους επιστήμονες αλλά και φίλους του Διαστήματος. Δεδομένου του πρακτικά ανυπολόγιστου αριθμού πλανητών που υπάρχουν στο Σύμπαν θα πρέπει να θεωρείται βέβιο ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη τύποι πλανητών την ύπαρξη των οποίων αγνοούμε και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.

Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αριζόνα χρησιμοποιώντας το Large Binocular Telescope εντόπισαν έναν νέο εξωπλανήτη που έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και ανήκει σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα τύπο πλανητών.Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Nature Astronomy» οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο εξωπλανήτη που έλαβε την κωδική ονομασία MWC 758c και βρίσκεται σε απόσταση 500 ετών φωτός από τη Γη δημιούργησε σπείρες παρόμοιες με αυτές του γαλαξία μας γύρω από το μητρικό του άστρο.

Υπάρχουν αμέτρητοι σπειροειδείς γαλαξίες στο Σύμπαν αλλά δεν υπήρχε μέχρι σήμερα καμία ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχουν πλανήτες γύρω από τους οποίους σχηματίζονται σπείρες ύλης για αυτό και η ανακάλυψη του MWC 758c είναι ταυτόχρονα αναπάντεχη όσο και εντυπωσιακή.Οι πρώτες παρατηρήσεις των ερευνητών κάνουν λόγο για ένα νεογέννητο σύστημα που βρίσκεται σε κατάσταση παρόμοια με αυτή που είχε το ηλιακό μας σύστημα όταν βρισκόταν μόλις στο 1% της ύπαρξης και ανάπτυξης του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές έχει σχηματιστεί γύρω από το άστρο ο συνήθης δίσκος ύλης (σκόνη, αέρια) που παρέχει τα δομικά υλικά σχηματισμού πλανητών.Η εικόνα του συστήματος θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού από τη μια πλευρά θα υπάρχει το άστρο και ο δίσκος ύλης γύρω από αυτό ενώ θα υπάρχουν και οι σπείρες που δημιούργησε ο πλανήτης.Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι θα γίνουν νέες παρατηρήσεις στο άστρο και τον εξωπλανήτη με το πανίσχυρο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb για να γίνουν πιο αναλυτικές και λεπτομερείς παρατηρήσεις.



4.Η Γη γεννήθηκε άνυδρη.



Νέα μελέτη κάνει λόγο για απουσία νερού όταν δημιουργήθηκε ο πλανήτης μας.Μια νέα μελέτη
ΓΗ
έρχεται να προσφέρει νέα στοιχεία για την επίλυση του μυστηρίου της ύπαρξης του νερού στη Γη. Η ζωή έτσι τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία του νερού σε υγρή μορφή. Η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να βρει στοιχεία που να αποκαλύπτουν την προέλευση του νερού της Γης χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπισθεί ατράνταχτες αποδείξεις για το πώς έκανε την εμφάνιση του στον πλανήτη μας.


Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι το νερό έφτασε στη Γη με τους αμέτρητους διαστημικούς βράχους (αστεροειδείς, κομήτες κ.α.) που βομβάρδιζαν τον πλανήτη μας λίγο μετά τη γέννηση του. Υπάρχουν και επιστήμονες που θεωρούν το νερό της Γης προϊόν εσωτερικών γεωλογικών διεργασιών. 

Πρόσφατα ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης διατύπωσαν μια νέα θεωρία σύμφωνα με την οποία η Γη κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της της άρχισε κυριολεκτικά να ρουφάει το νερό που υπήρχε στο διαστημικό της περιβάλλον. Έτσι το νερό ούτε έφτασε εδώ με αστεροειδείς ούτε δημιουργήθηκε εντός του πλανήτη μας.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, το περίφημο Caltech,
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ

πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη σύμφωνα με την οποία η Γη γεννήθηκε άνυδρη. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο πλανήτης μας δεν διέθετε ίχνος νερού στη βρεφική του ηλικία και το νερό έκανε την εμφάνιση του αργότερα χωρίς ωστόσο τα ευρήματα της μελέτης να υποδεικνύουν αν το νερό τελικά προήλθε από εσωτερικές γεωλογικές διεργασίες ή αν αποτελεί… διαστημικό προϊόν. Αν όμως η νέα μελέτη επιβεβαιωθεί και η Γη γεννήθηκε χωρίς νερό τότε αυτονόητα το σενάριο της έλευσης του από το Διάστημα ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο.



5.Ο ανθρακούχος αστεροειδής.



Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε έναν μεγάλο αστεροειδή, διαμέτρου 300 χιλιομέτρων,
AΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ 
2004ΕW95

ο οποίος είναι πλούσιος σε άνθρακα και κινείται στη μακρινή Ζώνη Κoper στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται σε εκείνη την παγωμένη περιοχή ένας τέτοιος ανθρακούχος αστεροειδής, απομεινάρι του αρχέγονου ηλιακού συστήματος. 

Ο αστεροειδής, με την ονομασία 2004 EW95, πιθανότατα σχηματίστηκε στη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Αρη και Δία και κάποια στιγμή εξορίστηκε σε απόσταση δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων μακριά από την «πατρίδα» του.Η πρώτη ανίχνευση είχε γίνει το 2004 από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ», ενώ οι περαιτέρω παρατηρήσεις και η ανακάλυψη ότι πρόκειται για αστεροειδή από άνθρακα έγιναν από το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή.

Οι ερευνητές,με επικεφαλής τον Τομ Σέκουλ του Πανεπιστημίου Queen’s στο Μπέλφαστ,που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Astrophysical Journal Letters», εκτιμούν ότι,λόγω της μεγάλης απόστασης από τον Ηλιο, η θερμοκρασία του αστεροειδούς είναι μείον 235 βαθμοί Κελσίου.Καθώς ο αστεροειδής είναι πολύ μακριά και ταυτόχρονα πολύ σκοτεινός λόγω του άφθονου άνθρακα που περιέχει,η παρατήρησή του ήταν πολύ δύσκολη.Οπως είπε ο αστρονόμος Τomas Poutsia του Καθολικού Πανεπιστημίου της Χιλής,«είναι σαν να παρατηρείς ένα γιγάντιο βουνό άνθρακα με φόντο έναν κατάμαυρο νυχτερινό ουρανό».



6.Βρέθηκαν συντρίμμια εξωγήινου σκάφους στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού.



Ένα από τα μεταλλικά σφαιρίδια που εντόπισε η ερευνητική ομάδα στον Ειρηνικό και εκτιμά ότι
ΣΦΑΙΡΙΔΙΑ

ανήκει σε εξωγήινο σκάφος.Διάσημος επιστήμονας κάνει λόγο για ευρήματα προερχόμενα από UFO.O διάσημος αλλά και με πολλές αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις και απόψεις αστροφυσικός του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Avep Lemp υποστηρίζει εδώ και χρόνια ότι υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί που όχι μόνο γνωρίζουν την ύπαρξη της Γης και του ανθρώπινου πολιτισμού αλλά έχουν με κάποιο τρόπο φθάσει μέχρι τον πλανήτη μας.

Σε μια προσπάθεια να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ο Lemp οργάνωσε μια ερευνητική αποστολή στον Ειρηνικό Ωκεανό.Το 2014 σε απόσταση 80 χλμ. από τις ακτές της Παπούα Νέας Γουινέας έπεσε με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 177 χιλιάδων χλμ./ώρα μια φλεγόμενη μπάλα,ένας μικρός μετεωρίτης, που έλαβε την ονομασία Interstellar Meteor 1 (IM1). Ο Lemp και οι συνεργάτες του υποπτεύονται ότι το αντικείμενο αυτό δεν ήταν ένα από τα πολλά μικρότερα και μεγαλύτερα διαστημικά πετρώματα που πέφτουν στη Γη καθημερινά αλλά ένα UFO.

H ερευνητική αποστολή έφερε στο φως από τον πυθμένα του ωκεανού στο σημείο που πιστεύεται ότι έπεσε το φλεγόμενο αντικείμενο περίπου 50 μικρά σφαιρίδια που αποτελούνται από σίδερο, μαγνήσιο και τιτάνιο.Ο Lemp υποστηρίζει ότι τα σφαιρίδια είναι θραύσματα ενός  εξωγήινου διαστημοπλοίου.«Πρόκειται για την πιο συναρπαστική εμπειρία στη καριέρα μου» δηλώνει ο Lemp.Ειδικοί απαντούν ότι ο πυθμένας των ωκεανών είναι γεμάτος από τέτοιου είδους σφαιρίδια τα οποία σχηματίζονται από την πτώση των μετεωριτών στο νερό και την αλληλεπίδραση των υλικών τους με το γήινο-υδάτινο περιβάλλον.Κάποιοι ειδικοί μάλιστα λένε ότι τα σφαιρίδια που ανέσυρε η ερευνητική ομάδα του Lemp δεν προέρχονται από το επίμαχο αντικείμενο που έπεσε το 2014 στον Ειρηνικό Ωκεανό θέλοντας να μειώσουν ακόμη περισσότερο την αξία των ευρημάτων.

Η εμφάνιση αυτών των σφαιριδίων και ο ισχυρισμός που τα συνοδεύει δημιουργούν σε κάθε πένα
UFO

σενάριο X-File που πάντα εξιτάρει την φαντασία του κοινού. Η ανακοίνωση της ανακάλυψης των ευρημάτων έγινε ταυτόχρονα με τον ισχυρισμό του Τιμ Μπέρσετ που είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ότι έχει δει αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν την ύπαρξη UFO που αψηφούν τους νόμους της φυσικής και μπορούν να πετούν ακόμη και μέσα στο νερό με τρόπο παρόμοιο που το κάνουν στον αέρα.Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό υπάρχει συγκάλυψη αυτών των στοιχείων από τη δεκατία του 1980.Είναι δεδομένο ότι τέτοιου είδους απόψεις και θεωρίες δεν θα σταματήσουν αλλά όταν διατυπώνονται από χείλη διακεκριμένων επιστημονων επ και πολιτικών σε καίρια πόστα αποκτούν άλλη διάσταση και προκαλούν όπως είναι ευνόητο το ενδιαφέρον.



7.Μπορεί το υποβρύχιο Titan να συνάντησε κάποιο USO;


Θα μπορούσε να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο όταν υπάρχουν τόσες ενδείξεις για την ύπαρξη
USO

αγνώστου ταυτότητας υποβρύχιων αντικείμενων;Η πιο πρόσφατη και αξιόπιστη αυτή του Ναυτικού των ΗΠΑ που κατέγραψε σε κάμερα άγνωστο αντικείμενο να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αέρα και ξαφνικά να βυθίζεται στο νερό της θάλασσας κινούμενο με την ίδια ταχύτητα.

Η Γη έχει το 71 τοις εκατό της επιφάνειάς της καλυμμένο από θαλασσινό νερό.Συντηρητικές εκτιμήσεις τοποθετούν τον συνολικό όγκο του θαλασσινού νερού στη Γη σε περίπου 1,35 δισεκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα.Έχει ειπωθεί ότι έχουμε ανακαλύψει λιγότερο από το 5 τοις εκατό αυτού που βρίσκεται στους ωκεανούς,και αυτό περιλαμβάνει μυστικά USO (άγνωστα υποβρύχια αντικείμενα) κρυμμένα στα βάθη τους.

Θα μπορούσε η πρόσφατη απώλεια του τουριστικού υποβρυχίου να συνέβει γιατί ήρθαν σε επαφή με κάτι που δεν έπρεπε;Όλοι γνωρίζουν για αγνώστων στοιχείων ιπτάμενα αντικείμενα,UFO. Ωστόσο,η πιο μυστηριώδες κατηγορία τους είναι τα USO.Οι ΗΠΑ και η Ρωσία είχαν ξοδέψει κάποτε πολλούς οικονομικούς και στρατιωτικούς πόρους για τη διερεύνηση των USOs,αλλά ήταν ανεπιτυχείς.

Φυσικά όπως κάθε μυστήριο που σέβεται τον εαυτό του,παραμένει μυστήριο.Εάν πράγματι κάτι τέτοιο συνέβει στο άτυχο τουριστικό υποβρύχιο δε θα το μάθουμε ποτέ.Μπορούμε μόνο να εικάζουμε και να αποκρυπτογραφούμε όσα στοιχεία αφήνουν να βγουν στην επιφάνεια.


8.NASA:Βρέθηκε η μεγαλύτερη ομάδα πλανητών στο μεγέθος της Γης  σε κατοικήσιμη ζώνη.


Το πιο μελετημένο πλανητικό σύστημα εκτός από το δικό μας ηλιακό σύστημα,βρίσκεται περίπου
ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

40 έτη φωτός μακριά.Εξετάσαμε τους επτά βραχώδεις εξωπλανήτες που περιφέρονται γύρω από το αστέρι TRAPPIST-1 με επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια όπως το Spitzer, το Kepler,το Hubble και τώρα το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.Τον Μάρτιο του 2023, δημοσιεύτηκαν τα πρώτα στοιχεία από το τηλεσκόπιο Webb.Μια ανάλυση του TRAPPIST-1 b, του πιο κοντινού του πλανήτη, αποκάλυψε τη θερμοκρασία της ημέρας και βρήκε ελάχιστα στοιχεία για ατμόσφαιρα.

Σε ένα δελτίο τύπου στις 22 Φεβρουαρίου 2017,η NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη των πλανητών με μέγεθος παρόμοιο της Γης που βρέθηκαν στην κατοικήσιμη ζώνη ενός μόνο άστρου,που ονομάζεται TRAPPIST-1. Αυτό το σύστημα των επτά βραχωδών κόσμων,όλοι τους με τη πιθανότητα ύπαρξης νερού στην επιφάνειά τους.Eίναι μια συναρπαστική ανακάλυψη στην αναζήτηση ζωής σε άλλους κόσμους.Υπάρχει η πιθανότητα η μελλοντική μελέτη αυτού του μοναδικού πλανητικού συστήματος να αποκαλύψει συνθήκες κατάλληλες για ζωή.

Τον Φεβρουάριο του 2018,μια πιο προσεκτική μελέτη των επτά πλανητών έδειξε ότι ορισμένοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πολύ περισσότερο νερό από τους ωκεανούς της Γης, με τη μορφή ατμοσφαιρικών υδρατμών,για τους πλησιέστερους πλανήτες στο άστρο τους,υγρού νερού και πάγου για τους πιο απομακρυσμένους.Η μελέτη προσδιόρισε την πυκνότητα κάθε πλανήτη με μεγαλύτερη ακρίβεια, καθιστώντας το TRAPPIST-1 το πιο καλά γνωστό πλανητικό σύστημα εκτός από το δικό μας.

Μια μελέτη του 2021 αποκάλυψε περισσότερα για τους πλανήτες TRAPPIST-1.Είναι πιθανό να είναι φτιαγμένοι από παρόμοια υλικά,αλλά είναι διαφορετικοί από τη Γη.Αυτό θα μπορούσε να σημ
αίνει ότι όλοιπεριέχουν περίπου την ίδια αναλογία υλικών που πιστεύεται ότι συνθέτουν τους περισσότερους βραχώδεις πλανήτες όπως ο σίδηρος,το οξυγόνο, το μαγνήσιο και το  πυρίτιο.Αλλά αν συμβαίνει αυτό,αυτή η αναλογία πρέπει να είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή της Γης.Οι πλανήτες TRAPPIST-1 είναι περίπου 8% λιγότερο πυκνοί από ό,τι θα ήταν αν είχαν την ίδια σύνθεση με τον πλανήτη μας.



9.Η Space Force θέλει δορυφόρους «Foo Fighter» να παρακολουθούν υπερηχητικούς πυραύλους.


Το πρόγραμμα μοιράζεται το όνομά του με τα διαβόητα UFO που ταλαιπώρησαν τους Συμμάχους

αεροπόρους,κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ Μια απεικόνιση δορυφόρων που παρακολουθούν διάφορους τύπους πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου ενός υπερηχητικού οχήματος ολίσθησης του Space Development Agency.Η Υπηρεσία Διαστημικής Ανάπτυξης της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ θέλει έναν δορυφορικό αστερισμό γνωστό ως FOO Fighter για να τον βοηθήσει να ανιχνεύει και να παρακολουθεί καλύτερα υπερηχητικούς πυραύλους. 

Σε μια ευκαιρία συμβολαίου που δημοσιεύτηκε στις 7/7/23 η Υπηρεσία Διαστημικής Ανάπτυξης της Διαστημικής Δύναμης (SDA) περιέγραψε το προγραμματισμένο πρόγραμμα Fire-control On Orbit-support-to-the-war Fighter, γνωστό και ως F2 ή FOO Fighter.Το έγγραφο αναφέρει ότι το πρόγραμμα θα αποτελείται αρχικά από έναν αστερισμό οκτώ δορυφόρων εξοπλισμένων τόσο με υπέρυθρους όσο και με οπτικούς αισθητήρες που θα επιταχύνουν την ικανότητα παροχής  ελέγχου πυρός για την υποστήριξη της παγκόσμιας ανίχνευσης, προειδοποίησης και παρακολούθησης ακριβείας προηγμένων απειλών πυραύλων,συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραυλικά συστήματα». 

Σε γενικές γραμμές,ο έλεγχος πυρός ενσωματώνει διάφορες τεχνολογίες όπως ραντάρ ή άλλους αισθητήρες, στοχεύοντας υπολογιστές και βεληνεκές μαζί σε ένα συνεκτικό σύστημα που μπορεί να ανιχνεύσει απειλές ή στόχους και στη συνέχεια να κατευθύνει όπλα ή άλλα αντίμετρα εναντίον τους.Ένας τέτοιος δορυφορικός αστερισμός θα μπορούσε πιθανώς να ανιχνεύει και να παρακολουθεί υπερηχητικούς πυραύλους και στη συνέχεια να κατευθύνει αναχαιτιστές για να τους καταστρέψει.Το SDA στοχεύει να λανσάρει τον πρωτότυπο αστερισμό FOO Fighter το 2026, σύμφωνα με την ευκαιρία της σύμβασης,η οποία προσθέτει ότι πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες αλλά ταξινομούνται σε επίπεδο άκρως απόρρητο.

Το πρόγραμμα μοιράζεται το όνομά του με τα διαβόητα UFO που ταλαιπώρησαν τους Συμμάχους αεροπόρους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτές οι μυστηριώδεις μπάλες φωτός αναφέρθηκαν σε πολλές περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο,παρόλο που δεν εμφανίστηκαν στα radar. Πολλοί πιλότοι ανέφεραν ότι οι φωτεινές σφαίρες φαινόταν να μπορούν να ελιγμώνουν το αεροσκάφος τους, σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian.Μέχρι σήμερα,δεν υπάρχει οριστική εξήγηση για τους "Foo Fighters" του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου,αν και έχουν προταθεί αρκετές πεζές υποθέσεις,συμπεριλαμβανομένων αντανακλάσεων φωτός ή ατμοσφαιρικών εκκενώσεων στατικού ηλεκτρισμού.

Πέρα από τα ΑΤΙΑ,η ανάπτυξη τεχνολογιών που μπορούν να παρακάμψουν τα σύγχρονα στρατιωτικά αεροσκάφη και τα συστήματα παρακολούθησης προτρέπουν την ανάπτυξη του αστερισμού FOO Fighter και άλλων προγραμμάτων.Ορισμένοι νέοι τύποι υπερηχητικών όπλων,όπως τα οχήματα ολίσθησης,είναι ικανοί για πολύ υψηλότερα επίπεδα ταχύτητας και ευελιξίας από τους προηγούμενους πυραύλους,πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται νέες δυνατότητες ανίχνευσης και παρακολούθησης, ακόμη και νέοι αναχαιτιστές για την αντιμετώπισή τους.

Το πρόγραμμα FOO Fighter προσθέτει στη συνεχιζόμενη επιδίωξη του αμερικανικού στρατού για
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  FIGHTER

διαστημικούς αισθητήρες σχεδιασμένους να προειδοποιούν και να παρακολουθούν τόσο τις τρέχουσες όσο και τις αναδυόμενες απειλές,όπως οι υπερηχητικοί πύραυλοι.Τον Αύγουστο του 2022,η United Launch Alliance (ULA) εκτόξευσε τον έκτο και τελευταίο δορυφόρο στον αστερισμό Space Based Infrared System Geosynchronous Earth Orbit ,ο οποίος παρέχει "υπέρυθρη επιτήρηση για την υποστήριξη της προειδοποίησης πυραύλων,της πυραυλικής άμυνας,της επίγνωσης του χώρου μάχης και της τεχνικής ευφυΐας",σύμφωνα με τη Διαστημική Δύναμη.

Tον Απρίλιο του τρέχοντος έτους (2023),η SpaceX εκτόξευσε ένα σύνολο 10 προηγμένων νέων δορυφόρων γνωστών ως Tranche 0 για τη Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ ως μέρος του "Proliferated Warfighter Space Architecture",ενός δορυφορικού αστερισμού για την ενίσχυση των δυνατοτήτων ανίχνευσης και παρακολούθησης πυραύλων της υπηρεσίας.


10.Νυχτερινός ουρανός,Ιούλιος 2023.Τι μπορείτε να δείτε!!


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,που συμβαίνει στον αστερισμό του Ταύρου πάνω από τον
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ  ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
ορίζοντα στα ανατολικά,το φεγγάρι θα βρίσκεται γύρω στο πλάτος του ενός χεριού κάτω και στα αριστερά οι Επτά Αδελφές.Ο Δίας θα είναι πάνω και δεξιά.O Ουρανός θα βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ των Πλειάδων και του Δία,αν και σίγουρα δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι και μπορεί να είναι δύσκολο να παρατηρηθεί ακόμη και με οπτικό βοήθημα.Η διάταξη θα είναι πιθανότατα πολύ ευρεία για να χωρέσει στην θέα των κιάλια,αλλά όλα αυτά τα αντικείμενα θα δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή ουράνια σκηνή με γυμνό μάτι.

Οι Πλειάδες πήραν το όνομά τους από τις ζυγές κόρες του Τιτάνα θεού Άτλαντα και της ωκεάνιας νύμφης Πλειόνης στην ελληνική μυθολογία.Η οικογενειακή σύνδεση είναι κατάλληλη επειδή οι Πλειάδες είναι ένα ανοιχτό αστρικό σμήνος,ένα σύστημα στο οποίο όλα τα αστέρια πιστεύεται ότι έχουν γεννηθεί από το ίδιο νέφος αερίου και σκόνης. Αυτό κάνει τις Πλειάδες μια αληθινή οικογένεια αστεριών που εξακολουθούν να κινούνται μαζί στο διάστημα. 

Επίσης, στον αστερισμό του Ταύρου και κοντά στη συνάντηση της σελήνης και των Πλειάδων βρίσκεται ένα από τα φωτεινότερα αστέρια πάνω από τη Γη,το Aldebaran ή το Alpha Tauri,το «Μάτι του Ταύρου».Ένα κόκκινο γίγαντας αστέρι που βρίσκεται περίπου 65 έτη φωτός από τη Γη,το Aldebaran,έχει πλάτος 44 φορές περισσότερο από τον ήλιο . 
Η συσχέτιση αυτού του κόκκινου γίγαντα με τις Πλειάδες αντανακλάται στο όνομά του,"Aldebaran",που προέρχεται από το αραβικό "al Dabarān" ("الدبران"),που σημαίνει
"ο οπαδός". Αυτό πιθανότατα αναφέρεται στο γεγονός ότι στον Βόρειο Ορίζοντα,το Aldebaran ακολουθεί τις Πλειάδες πάνω από τον ορίζοντα. 

Εάν ελπίζετε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο φεγγάρι και τις Πλειάδες στον νυχτερινό ουρανό οι οδηγοί μας για τα καλύτερα τηλεσκόπια και τα καλύτερα κιάλια είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.Και αν θέλετε να δοκιμάσετε το φεγγάρι και τον νυχτερινό ουρανό γενικά, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να φωτογραφίσετε το φεγγάρι,καθώς και τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές μας για αστροφωτογραφία και τους καλύτερους φακούς για αστροφωτογραφία.



11.Καταφέραμε να «δούμε» τον Γαλαξία μέσω νετρίνων.



Για πρώτη φορά καταφέραμε να «απεικονίσουμε» τον Γαλαξία μας μέσω νετρίνων. Τα νετρίνα
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ
ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΝΕΤΡΙΝΩΝ

είναι στοιχειώδη σωματίδια, τα οποία έχουν υπερβολικά μικρή μάζα και διαπερνούν ανενόχλητα την ύλη.Επομένως,η εικόνα δεν λήφθηκε αποτυπώνοντας το φως, αλλά συντέθηκε βασισμένη στα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον ανιχνευτή νετρίνων IceCube.
Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά χρόνια πριν οι ερευνητές κατάφεραν να συνθέσουν μια “φωτογραφία” νετρίνων του Ήλιου από τη συλλογή δεδομένων του ανιχνευτή Super-Kamiokande στην Ιαπωνία.

Χρειάστηκαν 10 έτη συλλογής και ανάλυσης δεδομένων που προήλθαν από 60.000 νετρίνα για τη σύνθεση της εικόνας των νετρίνων του Γαλαξία.Το μεγάλο αυτό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε χάρη στον εντυπωσιακό ανιχνευτή νετρίνων IceCube,ο οποίος βρίσκεται στην Ανταρκτική.Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ανιχνευτή νετρίνων στον κόσμο. Βρίσκεται σε βάθος 2.820 μέτρων και διαθέτει 5.160 οπτικούς αισθητήρες οι οποίοι ελέγχουν τον υπόγειο πάγο για αμυδρές μπλε λάμψεις.Αυτές οι λάμψεις σηματοδοτούν τη διέλευση των στοιχειωδών σωματιδίων γνωστά και ως μιόνια.Η ανίχνευση των νετρίνων πραγματοποιείται έμμεσα,καθώς αλληλεπιδρούν με πρωτόνια στα μόρια του πάγου,απελευθερώνοντας μιόνια.Τα μιόνια εκπέμπουν ένα χαρακτηριστικό μπλε φως,καθώς ταξιδεύουν μέσα στον πάγο, προδίδοντας έτσι την παρουσία νετρίνων.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 350 ερευνητές και τα αποτελέσματα της μελέτης τους δείχνουν την εκπομπή νετρίνων από ολόκληρο τον Γαλαξία.Τα “φευγαλέα” αυτά σωματίδια είναι νετρίνα υψηλής ενέργειας,δηλαδή έχουν ενέργεια ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από τα νετρίνα που παράγονται στους πυρηνικούς αντιδραστήρες ή στο εσωτερικό των άστρων.Παράγονται όταν η κοσμική σκόνη και τα αέρια που υπάρχουν στον Γαλαξία μας αλληλεπιδρούν με τις κοσμικές ακτίνες,δηλαδή,με πρωτόνια υψηλής ενέργειας και βαριούς πυρήνες.Οι ερευνητές είχαν προβλέψει πως ο Γαλαξίας μας αποτελεί πηγή νετρίνων υψηλής ενέργειας, λόγω της ανίχνευσης ακτίνων-γ που προέρχονταν από αυτόν.Επιπλέον,σε αντίθεση με τα φωτόνια,τα νετρίνα που εκπέμπονται από τον Γαλαξία μας επισκιάζονται από τα νετρίνα που προέρχονται από άλλους μακρινούς γαλαξίες καθιστώντας πιο δύσκολο το έργο των ερευνητών.

Η ανιχνευτική διάταξη του IceCube,παρά τη μεγάλη ευαισθησία της,δεν ήταν αρκετή ώστε να
ΓΑΛΑΞΙΑΣ

λάβουμε τα αποτελέσματα της εικόνας.Χρειάστηκε η παρέμβαση της τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα η εφαρμογή της μεθόδου της Μηχανικής Μάθησης,ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αναφέρθηκαν παραπάνω.Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, οι δυνατότητες των οργάνων που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους έρευνες βελτιώνονται όλο και περισσότερο.Η εφαρμογή της Μηχανικής Μάθησης στον τομέα της Αστροφυσικής και της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών αποτελεί ένα νέο και εξαιρετικά εύχρηστο εργαλείο στην υλοποίηση τέτοιων μελετών. 

Στη συγκεκριμένη μελέτη ο αλγόριθμος μηχανικής μάθησης αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου TU Dortmund,που συνεργάζεται στενά με τους ερευνητές του Ice Cube. Συγκριτικά με προηγούμενες έρευνες,χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη κατάφεραν να προσαρμόσουν τη διάταξη του ανιχνευτή έτσι ώστε να είναι τρεις φορές πιο ευαίσθητος.Το αποτέλεσμα ήταν να ανιχνεύσουν 30 φορές περισσότερα νετρίνα από ό,τι σε προηγούμενες έρευνες,δηλαδή περίπου 60.000.

Το εγχείρημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα νετρίνα που δημιουργούνται μέσω συγκρούσεων κοσμικών ακτίνων με μόρια της ατμόσφαιρας της Γης καθιστούν δύσκολη τη διάκρισή τους από τα νετρίνα που προέρχονται από το διάστημα.Ωστόσο, τη λύση σε αυτό το πρόβλημα ήρθε να δώσει η τεχνητή νοημοσύνη στην οποία βασίστηκαν οι ερευνητές ώστε να αναλύσουν τα δεδομένα του IceCube.Έτσι,τα νετρίνα που παράχθηκαν στην ατμόσφαιρα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να παράγουν άλλα ανιχνεύσιμα σωματίδια, δεν εμπόδισαν το έργο των ερευνητών.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
ΝΕΤΡΙΝΩΝ

Η μελέτη αυτή άνοιξε ένα νέο παράθυρο στην εξερεύνηση του Γαλαξίας μας, που ενδεχομένως θα φέρει στο φως άγνωστες πτυχές του. Το επόμενο βήμα των ερευνητών είναι να προσδιορίσουν τις πηγές εκπομπής νετρίνων εντός του Γαλαξία μας. Μέσα στα επόμενα χρόνια οι ανιχνευτές του IceCube θα αναβαθμιστούν που σημαίνει ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η ευαισθησία τους επιτρέποντάς μας να δούμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των νετρίνων του Γαλαξία μας.

Εικόνες του γαλαξιακού δίσκου από το πλάι. Οι πρώτες τρείς προέρχονται από μήκη κύματος διαφορετικών συχνοτήτων ενώ στην τελευταία φαίνεται η πρώτη χαρτογράφηση νετρίνων.


12.Το JWST έχει πλέον καταγράψει και τους 4 γιγάντιους πλανήτες

 

Με την προσθήκη του Κρόνου,το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb κατέλαβε επιτέλους και
ΚΡΟΝΟΣ

τους τέσσερις γιγάντιους κόσμους του Ηλιακού μας Συστήματος.Οι παρατηρήσεις του JWST στον δακτυλιωμένο πλανήτη, που ελήφθησαν στις 25 Ιουνίου 2023,έχουν καθαριστεί και υποβληθεί σε επεξεργασία,δίνοντάς μας μια εντυπωσιακή θέα των ένδοξων δακτυλίων του Κρόνου,που λάμπουν χρυσαφένια στο σκοτάδι.Αντίθετα ο δίσκος του Κρόνου είναι αρκετά σκοτεινός στη νέα εικόνα, χωρίς τις χαρακτηριστικές ζώνες του σύννεφου,που εμφανίζεται με ένα σχετικά χωρίς χαρακτηριστικά αμυδρό καφέ.

Αυτό οφείλεται στα μήκη κύματος στα οποία το JWST βλέπει το Σύμπαν κοντά και στο μέσο υπέρυθρο Αυτά τα μήκη κύματος φωτός είναι συνήθως αδιαίρετα με γυμνό ανθρώπινο μάτι,αλλά μπορούν να αποκαλύψουν πολλά.Για παράδειγμα, η θερμική εκπομπή,που σχετίζεται με τη θερμότητα,κυριαρχείται από τα υπέρυθρα μήκη κύματος.Όταν προσπαθείτε να μάθετε για το τι συμβαίνει μέσα σε έναν πλανήτη τυλιγμένο σε πυκνά,αδιαφανή σύννεφα και η θερμοκρασίας του είναι ένας πολύτιμος τρόπος για να το κάνετε.

Ορισμένα στοιχεία και χημικές διεργασίες εκπέμπουν επίσης υπέρυθρο φως.Έτσι,βλέποντας τους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος σε μήκη κύματος εκτός του στενού εύρους που παραδέχεται η όρασή μας μπορεί να μας πει πολλά περισσότερα για το τι συμβαίνει.Ο Κρόνος σε μήκη κύματος κοντά στο υπέρυθρο,χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο που εμποδίζει την εκπομπή από το μεθάνιο στην ατμόσφαιρα του Κρόνου.Στις ακατέργαστες εικόνες του JWST του Κρόνου,οι παρατηρήσεις περιλάμβαναν φίλτρα που μείωσαν το φως του πλανήτη,ενώ επέτρεψαν στο φως από τους δακτυλίους και τα φεγγάρια να λάμψει έντονα.Έτσι,μια ομάδα με επικεφαλής τον πλανητικό επιστήμονα Leigh Fletcher,μπορεί να μελετήσει τους δακτυλίους και τα φεγγάρια του Κρόνου με περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΣ
Ελπίζουν να εντοπίσουν νέες δομές δακτυλίων και,ενδεχομένως, ακόμη και νέα φεγγάρια που περιφέρονται γύρω από τον γίγαντα αερίου. Η παραπάνω εικόνα δείχνει τρία από τα φεγγάρια του Κρόνου, τη Διόνη, τον Εγκέλαδο και την Τηθύ,στα αριστερά του πλανήτη,αν και θαμπός ο δίσκος του πλανήτη αποκαλύπτει επίσης πληροφορίες για τις εποχιακές αλλαγές του Κρόνου.Το βόρειο ημισφαίριο φτάνει στο τέλος του επταετούς καλοκαιριού του και η πολική περιοχή είναι σκοτενή. Μια άγνωστη διαδικασία αερολύματος θα μπορούσε να ευθύνεται Εν τω μεταξύ, η ατμόσφαιρα γύρω από τις άκρες του δίσκου φαίνεται φωτεινή,κάτι που θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα του φθορισμού του μεθανίου ή της λάμψης του τριυδρογόνου ή και των δύο. 

Ο Δίας ήταν ο πρώτος από τους γιγάντιους πλανήτες που έλαβε τη θεραπεία JWST, με τις
εικόνεςνα κυκλοφόρησαν τον Αύγουστο του περασμένου έτους ήταν εκπληκτικές.Η εντυπωσιακή λεπτομέρεια που παρατηρήθηκε στα ταραχώδη σύννεφα και τις καταιγίδες του πλανήτη ίσως δεν ήταν εντελώς έκπληξη,αλλά μας έδωσαν επίσης κάποια σπάνια χαρακτηριστικά: τα μόνιμα σέλας που λαμπυρίζουν στους πόλους του Δία,αδιαίρετα σε οπτικά μήκη κύματος, και οι λεπτοί δακτύλιοι του Δία.Είδαμε επίσης δύο από τα μικρότερα,λιγότερο γνωστά φεγγάρια του πλανήτη, την Αμάλθεια και την Αδραστέα, με ασαφείς σταγόνες από μακρινούς γαλαξίες στο βάθος.«Αυτή η μία εικόνα συνοψίζει την επιστήμη του προγράμματος του συστήματος του Δία,το οποίο μελετά τη δυναμική και τη χημεία του ίδιου του Δία,των δακτυλίων του και του δορυφορικού του συστήματος»,δήλωσε ο αστρονόμος Τirpi Fοuse από το Αστεροσκοπείο του Παρισιού στη Γαλλία,ο οποίος ηγήθηκε των παρατηρήσεων.

Ο Ποσειδώνας στο εγγύς υπέρυθρο, δείχνει τους δακτυλίους του για πρώτη φορά σε περισσότερα από 30 χρόνια.Οι παρατηρήσεις του Ποσειδώνα έφτασαν στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου 2022.Επειδή ο Ποσειδώνας είναι τόσο πολύ μακριά,τείνει να παραμελείται λίγο. πιθανότατα έχετε
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

συνηθίσει να βλέπετε,αν μη τι άλλο,τις εικόνες που τραβήχτηκαν από το Voyager 2 όταν πέταξε το 1989.Οι παρατηρήσεις του JWST μας έδωσαν,για πρώτη φορά σε περισσότερα από 30 χρόνια,μια νέα ματιά στα κομψά δαχτυλίδια του γίγαντα του πάγου και το πρώτο σε υπέρυθρες ακτίνες. Αποκάλυψε επίσης επτά από τα 14 γνωστά φεγγάρια του Ποσειδώνα και φωτεινά σημεία στην ατμόσφαιρά του. Τα περισσότερα από αυτά είναι δραστηριότητα καταιγίδας,αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά,θα δείτε μια φωτεινή ζώνη να κάνει κύκλους στον ισημερινό του πλανήτη.Αυτό δεν είχε δει ποτέ πριν και θα μπορούσε να είναι,λένε οι επιστήμονες, μια υπογραφή της παγκόσμιας ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας του Ποσειδώνα.

Ο πλανήτης Ουρανός όπως φαίνεται στο εγγύς υπέρυθρο,που δείχνειτον φωτεινό πόλο,τα σύννεφα και τους δακτυλίους του.Ο Ουρανός είναι  αρκετά μακριά,αλλά είναι επίσης ένας τεράστιος παράξενος.Αν και μοιάζουν πολύ με τον Ποσειδώνα,οι δύο πλανήτες έχουν ελαφρώς διαφορετικές αποχρώσεις,κάτι που είναι κάτι σαν μυστήριο,και ο Ουρανός είναι επίσης λοξά,κάτι που είναι επίσης δύσκολο να εξηγηθεί.Οι παρατηρήσεις του JWST,που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο του 2023, δεν λύνουν αυτά τα αινίγματα,αλλά έχουν αποκαλύψει 11 από τις 13 δομές του απίστευτου συστήματος δακτυλίων του Ουρανίου και μια ανεξήγητη ατμοσφαιρική λάμψη πάνω από το πολικό καπάκι του πλανήτηΤο JWST έχει πολλά να πει για το πρώιμο Σύμπαν,αλλά ανοίγει και την επιστήμη του διαστήματος κοντά στο σπίτι.Καθώς ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του πλησιάζει στο τέλος του,δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ποια νέα θαύματα θα είναι τα επόμενα χρόνια.



13.Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες της αποστολής Apollo 11 που δεν είχαν δει ποτέ.

 

Οι πρωτότυπες φωτογραφίες που αφαιρέθηκαν από την επίσημη δημοσίευση της ιστορικής
ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΣΗ

προσγείωσης του Apollo 11 έρχονται 50 χρόνια αφότου προσγειωθήκαμε στο φεγγάρι.Εδώ είναι μια συλλογή από φωτογραφίες της αποστολής Apollo 11 που δεν έχετε ξαναδεί.Οι εικόνες προσφέρουν μια άνευ προηγουμένου θέα στην αποστολή,το ταξίδι στο φεγγάρι,την προσγείωση και το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι.

Η NASA δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες επειδή φέρεται να δείχνουν εξωγήινες δομές και UFO στο φεγγάρι,όπως ισχυρίστηκαν πρώην «υπάλληλοι» της NASA και θεωρητικοί συνωμοσίας.Παρόλο που οι εικόνες δεν δείχνουν UFO και εξωγήινους να περπατούν στο φεγγάρι,οι εικόνες είναι συναρπαστικές καθώς περιλαμβάνουν εικόνες χωρίς εστίαση, εικόνες που τραβήχτηκαν τυχαία και μέρος των «παρασκηνίων» της αποστολής.

Ένα εκπληκτικό έργο.Υπεύθυνος του έργου είναι ο Kipp Teague, ειδικός συστημάτων δεδομένων στη NASA και αυτοαποκαλούμενος λάτρης του διαστήματος που μπήκε στον κόπο να σαρώσει όλες τις εικόνες για να τις ανεβάσει στο Διαδίκτυο.Οι τρεις αστροναύτες,ο Armstrong,ο Buzz Aldrin και ο Michael Collins,τράβηξαν φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας.Ο Armstrong,ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στην επιφάνεια του φεγγαριού, αμέσως μετά τον  Aldrin.

Ο Collins δεν έφυγε ποτέ από τη Μονάδα Διοίκησης κατά τη διάρκεια της αποστολής.Εκτός από
Ο  ARMSTRONG

μια σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλά επιστημονικά όργανα,οι αστροναύτες άφησαν μια πινακίδα που λέει:«Εδώ άνδρες από τον πλανήτη Γη πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους στο φεγγάρι.

Ιούλιος 1969 μ.Χ : " Ήρθαμε ειρηνικά για όλη την ανθρωπότητα, μαζί με τις υπογραφές των αστροναυτών και του προέδρου Ritsarnt  Nixon".





14.Eκτατο δελτίο για αυτά που συμβαίνουν τώρα στον πλανήτη.Δεκάδες σκάφη με εχθρικές εξωγήινες οντότητες.


Ο Ηλιος εκτοξεύει ταχείες και ισχυρές εκλάμψεις ενώ η αντήχηση Schuman έφθασε σε υψιστά επίπεδα.Αυτά επιτρέπουν σε ροές υψηλής ενέργειες βοηθώντας τισ συνειδήσεις να ανέρχονται σε ανώτερα επίπεδα.Η διαδικασία της αφύπνισης που θα οδηγήσει στην πλανητική απελευθέρωση που κάποια την αποκαλούν "Ανάληψη",επιταχύνεται με ταχείς ρυθμούς.


Ο αγνωστός πόλεμος όμως εξακολουθεί να μαίνεται.Τα μετεωρολογικά φαινόμενα,οι σεισμοί και οι εκρήξεις Ηφαιστείων οφείλονται μεν και στα καιρικά όπλα που διαθέτουν οι αρνητικές δυνάμεις αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλλει η οντότητα της Γαίας να αυτοθεραπευτεί.

ΕΧΘΡΙΚΗ ΦΥΛΗ
Πρσπαθούν να σας πείσουν πως όλα αυτά οφείλονται στην κλιματική αλλαγή προτείνοντας σανθεραπεία την μείωση του διοξειδίου ενώ ο πραγματκός τους οξειδίου του άνθρακα (CO2) ενώ ο πραγματικός τους σκοπός είναι με την μείωση του οξυγόνου των φυτών,να επιφέρουν τεράστια οικολογιή καταστροφή,με επακόλουθο την συντριβή της τροφίκης αλυσίδας με θύμα τον ίδιο τόν άνθρωπό.Να θυμάστε πως ο ήλιος είναι η πηγή ζωής των πάντων στον πλανήτη και ο Θεραπευτής κάθε ασθενείας.Αυτοί που τον ενοχοποιούν,το κάνουν κακόβαλα.

Και η είδηση της τελευταίας στιγμής.Δεκάδες σκάφη με εχθρικές εξωγήινες οντότητες προσπαθπύν να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα της Γης,αλλά κάποιες "άγνωστες" δυνάμεις τα καταρρίπτουν,με αποτέλεσμα να πέφτουν σαν μύγες σε διάφορα σημεία στον πλανήτη μας.Η "ελίτ" το αποκράβει.


15.Οι Ολύμπιοι θεοί.


Οι Ολύμπιοι ήρθαν πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια από τον γαλαξία της Ανδρομέδας, από τη
ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ

Γαλαξιακή Συνομοσπονδία των «E» ενός σμήνους δεκατριών Γαλαξιών.Σε ένα από τα σενάρια, αναφέρεται ότι οι Ανδρομέδιοι Ε’ μαζί με τους κατοίκους του αστερισμού του Λαγού και του Κυνός,πραγματοποίησαν ένα διαπλανητικό ταξίδι προς τον πλανήτη μας. Φτάνοντας στη Γη,τα πληρώματά τους διαπίστωσαν υστέρηση στην εξελικτική πορεία του ανθρώπινου είδους, αποίκησαν για να διδάξουν πολιτισμό (τις εποχές της προκατακλυσμιαίας Αιγηίδος) και πριν αναχωρήσουν για να επιστρέψουν στο γαλαξία τους, άφησαν ένα τμήμα του πληρώματος,για επιτήρηση (τις εποχές των Φαραώ και των πρώτων αρχαιοελληνικών χρόνων). 

Οι επιτηρητές ήταν οι Ολύμπιοι θεοί (όπως τους ονόμαζαν οι Έλληνες) και είχαν σαν έδρα όχι ένα ναό στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδος αλλά το διαστημόπλοιό τους πάνω από τις ομιχλώδης κορυφές του.Αν και στη πλειοψηφία τους παρουσιάζονται ανθρωπόμορφοι (πιθανότατα μεταμορφώνονταν),οι Ολύμπιοι δεν αποτελούνταν από μία εξωγήινη φυλή.Ο πρώτος που υποστήριξε αυτή την ιδέα ήταν ο Έλληνας φιλόσοφος Ξενοφάνης τον 6ο αιώνα π.Χ., ο οποίος ήταν ο πρώτος που αμφισβήτησε την ανθρώπινη μορφή των θεών, παρουσιάζοντας τους πιο ξενικούς!

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί οι Ολύμπιοι εγκατέλειψαν την ανθρωπότητα.Όμως,απ ότι γράφτηκε δεν θα είναι για πολύ! Μιας και ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας προμηνύει την επιστροφή τους στην σύγχρονη εποχή.



16.Μετεωρίτης εκτοξεύτηκε από τη Γη και επέστρεψε χιλιάδες χρόνια αργότερα.



Ένας μετεωρίτης που ανακαλύφθηκε το 2018 στην έρημο του Μαρόκου πιθανώς εκτοξεύθηκε στο διάστημα και επιστρεψε στη Γη χιλιάδες χρόνια αργότερα,σύμφωνα με τους επιστήμονες.Ο 
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΒΡΑΧΟΣ

διαστημικός βράχος,που ονομάζεται "Northwest Africa 13188",είναι ο πρώτος μετεωρίτης που γνωρίζουμε ότι έχει πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι.Το εξωτερικό τμήμα του διαστημικού βράχου των 646 γραμμαρίων,η υφή των κρυστάλλων και η ακριβής χημική του σύσταση παραπέμπουν στο είδος των πετρωμάτων που σχηματίζονται από λιωμένα ορυκτά τα οποία προέρχονται από ηφαίστεια που βρίσκονται κοντά σε βυθιζόμενες ωκεάνιες πλάκες εδώ στη Γη. Επιπλέον,το μείγμα ισοτόπων οξυγόνου και η υπογραφή ιχνοστοιχείων του βράχου, τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους μετεωρίτες.

Ωστόσο,σύμφωνα με τους επιστήμονες,ο βράχος πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον ταξίδι περνώντας πολύ χρόνο σε τροχιά.Οι συγκεντρώσεις του σε ήλιο-3,βηρύλλιο-10 και νέον-21 θα μπορούσαν να εξηγηθούν μόνο από την έκθεση σε κοσμικές ακτίνες που βρίσκονται στο διάστημα αλλά εκτρέπονται σημαντικά από το μαγνητικό πεδίο της Γης.Ενώ η συγκέντρωση αυτών των ισοτόπων ήταν χαμηλότερη σε σχέση με άλλους μετεωρίτες,ήταν σημαντικά υψηλότερη από άλλα πετρώματα από τη Γη.Αυτό υποδηλώνει ότι ο "NWA 13188" είχε εκτεθεί σε γαλαξιακές κοσμικές ακτίνες για σύντομο αλλά σημαντικό χρονικό διάστημα μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια.Ο NWA 13188 είχε επίσης μια υαλώδη "κρούστα σύντηξης" γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να είχε λιώσει κατά την πύρινη είσοδό του στη γήινη ατμόσφαιρα.Όλα αυτά αποκλείουν ότι ο NWA 13188 είναι ένας ανθρωπογενής ψευδής μετεωρίτης,γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ως εκ τούτου,οι επιστήμονες θεωρούνε ότι ο NWA 13188 είναι ένας μετεωρίτης που εκτοξεύτηκε από τη Γη και αργότερα επέστρεψε στην επιφάνειά της.Αυτός ο γήινος βράχος έφτασε στο διάστημα είναι ένα μυστήριο αλλά είναι πιθανό να εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια μιας ηφαιστειακής έκρηξης ή όταν ένας άλλος μετεωρίτης έπεσε στη Γη,λένε οι ερευνητές.Για να μπει σε τροχιά,ένας βράχος που εκτοξεύτηκε από ένα μανιασμένο ηφαίστειο θα έπρεπε να κινείται με δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα,πολύ περισσότερο από ό,τι εκτιμάται.Ορισμένες συγκρούσεις μεταξύ της Γης και μεγάλων αστεροειδών θα ήταν αρκετά ισχυρές ώστε να εκτοξεύσουν βράχους στο ηλιακό σύστημα.

Η ηλικία του NWA 13188 είναι ακόμη άγνωστη,αλλά η ερευνητική ομάδα εργάζεται για τη
NWA 13188

χρονολόγηση του πετρώματος με τη μέτρηση των συγκεντρώσεων ενός ισοτόπου αργού.Μετεωρίτες από τον πλανήτη Άρη έχουν επίσης βρεθεί στη Σαχάρα.Κυνηγοί μετεωριτών στην περιοχή ανακάλυψαν έναν διαστημικό βράχο ηλικίας 4,4 δισεκατομμυρίων ετώνπου πουλήθηκε σε ιδιώτη το 2011.Η αγοραία αξία του ξεπερνά πλέον τα 10.000 δολάρια ανά γραμμάριο.Μέχρι και 780.000 μετεωρίτες ενδέχεται να βρίσκονται κάπου στη Σαχάρα, γεγονός που την καθιστά την καλύτερη τοποθεσία για κυνήγι μετεωριτών εκτός της Ανταρκτικής.


17.Το τηλεσκόπιο James Webb συμπλήρωσε ένα χρόνο «ζωής» και το «γιόρτασε» με νέα εικόνα από το διάστημα.


Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb συμπλήρωσε έναν χρόνο από την έναρξη της επιστημονι-
κής αποστολής του και δόθηκε στη δημοσιότητα μία νέα εικόνα που αποτυπώνει μια μικρή περιοχή σχηματισμού άστρων στο σύμπλεγμα νεφών Rho Ophiuchi.Ήταν 12 Ιουλίου του 2022 όταν το διαστημικό τηλεσκόπιο J.Webb,τομεγαλύτερο,ισχυρότερο και πιο πολύπλοκο διαστημικό τηλεσκόπιο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα,θα αποκάλυπτε στο κοινό τις  πρώτες εικόνες από τις ανεξερεύνητες πτυχές του Σύμπαντος.Σήμερα,έναν χρόνο μετά, οργανώνεται σειρά εκδηλώσεων στις ΗΠΑ για τον εορτασμό της επετείου, ενώ ταυτόχρονα η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.
Η νέα εικόνα αποτυπώνει μια μικρή περιοχή,η εγγύτητα της οποίας είναι στα 390 έτη φωτός από εμάς και επιτρέπει ένα εξαιρετικά λεπτομερές κοντινό πλάνο,χωρίς αστέρια στον ενδιάμεσο χώρο.Η περιοχή περιέχει περίπου 50 νεαρά αστέρια,όλα τους με μάζα παρόμοια με του Ήλιου ή μικρότερη.Οι πιο σκοτεινές περιοχές είναι οι πιο πυκνές, όπου η πυκνή σκόνη κουκουλώνει τα πρωτοαστέρια που σχηματίζονται ακόμη.

Παράλληλα,στην εικόνα κυριαρχούν τεράστιοι κόκκινοι διπολικοί πίδακες μοριακού υδρογόνου, οι οποίοι εμφανίζονται οριζόντια στο άνω τρίτο της εικόνας και κάθετα στα δεξιά.Αυτοί οι πίδακες εμφανίζονται όταν ένα αστέρι εκρήγνυται για πρώτη φορά μέσα στο γενέθλιο περίβλημά του από κοσμική σκόνη και εκτοξεύει ένα ζεύγος αντίθετων πιδάκων στο διάστημα.Επίσης,στο κάτω μισό της εικόνας το άστρο S1 έχει χαράξει μια λαμπερή σπηλιά σκόνης.Είναι το μόνο αστέρι στην εικόνα που έχει σημαντικά μεγαλύτερη μάζα από τον Ήλιο. Ωστόσο ορισμένα αστέρια στην εικόνα εμφανίζουν σκιές που υποδηλώνουν πρωτοπλανητικούς δίσκους,πιθανά μελλοντικά πλανητικά συστήματα σε εξέλιξη.Επίσης ανακάλυψε την πιο μακρινή ενεργή τεράστια μαύρη τρύπα.

Τα επιτεύγματα του τηλεσκοπίου James Webb κατά τον πρώτο χρόνο:Το James Webb είναι ένα διεθνές πρόγραμμα υπό την ηγεσία της NASA με εταίρους την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία.Σε αυτό τον ένα χρόνο,το τηλεσκόπιο έχει ανακαλύψει μερικούς από τους πρώτους γαλαξίες που έχουν παρατηρηθεί ποτέ,έχει δώσει την πιο λεπτομερή εικόνα από τις ατμόσφαιρες των πλανητών εκτός του ηλιακού  συστήματος και έχει καταγράψει νέες οπτικές γωνίες για τους πλανήτες εντός του ηλιακού μας συστήματος.

Πέρα από τις εντυπωσιακές υπέρυθρες εικόνες του,αυτό που ενθουσιάζει τους επιστήμονες είναι

τα ευκρινή φάσματα,οι λεπτομερείς πληροφορίες που μπορούν να αντληθούν από το φως μέσα από τα φασματοσκοπικά όργανα του τηλεσκοπίου.Τα φάσματα του Webb επιβεβαίωσαν τις αποστάσεις μερικών από τους πιο μακρινούς γαλαξίες που έχουν παρατηρηθεί ποτέ και ανακάλυ- ψαν τις πρώτες και πιο μακρινές υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες.

Έχουν προσδιορίσει τις συνθέσεις των ατμοσφαιρών των πλανητών με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ και έχουν αποκαλύψει τη χημική σύσταση των αστρικών εκκολαπτηρίων και των πρωτοπλανητικών δίσκων,ανιχνεύοντας νερό,οργανικά μόρια που περιέχουν άνθρακα και άλλα.



18.Αυτός είναι ο λόγος που η NASA δεν επέστρεψε ποτέ στη Σελήνη! 


Τον Ιούλιο του 1969 άνθρωποι προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στη Σελήνη,στο πλαίσιο της αποστολής Apollo 11.Γιατί όμως δεν έχουμε επιστρέψει μετά την αποστολή Apollo 17 το 1972;

Η προσεδάφιση του Apollo 11 στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969 ήταν ένας τεράστιος άθλος της
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ
ΣΕΛΗΝΟΝΑΥΤΕΣ
ανθρώπινης προσπάθειας, της μηχανικής και της επιστήμης.Ήταν μια στιγμή που ο κόσμος περίμενε.Το Apollo 11 ακολουθήθηκε από έξι ακόμη ταξίδια στη Σελήνη,πέντε από τα οποία προσεδαφίστηκαν με επιτυχία.Συνολικά 12 άνθρωποι περπάτησαν στη σεληνιακή επιφάνεια.Αλλά το 1970 οι μελλοντικές αποστολές Απόλλων ακυρώθηκαν.Το Apollo 17 έγινε η τελευταία επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη,για αόριστο χρονικό διάστημα.Ο κύριος λόγος γι'αυτό ήταν τα χρήματα.Το κόστος για να φτάσει κανείς στη Σελήνη ήταν,κατά ειρωνεία της τύχης, αστρονομικό.Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγαμε στο διάστημα;Αν και δεν έχουμε στείλει άνθρωπο στη σεληνιακή επιφάνεια από τη δεκαετία του 1970,υπάρχουν πλέον τακτικές επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα. 

Skylab 1973-1974:Το Skylab ήταν ο πρώτος διαστημικός σταθμός που διαχειρίστηκε και λειτούργησε η NASA.Λειτούργησε από τον Μάιο του 1973 έως τον Φεβρουάριο του 1974.Διέθετε εργαστήριο, παρατηρητήριο και πραγματοποιούσε εκατοντάδες πειράματα. Η ανάπτυξη και η περαιτέρω χρήση του Skylab καθυστέρησε λόγω προβλημάτων στην ανάπτυξη του διαστημικού λεωφορείου.Τελικά η αποσύνθεση του Skylab από την τροχιά δεν μπορούσε να σταματήσει.Η τροχιακή αποσύνθεση είναι η σταδιακή μείωση της απόστασης μεταξύ δύο αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά το ένα από το άλλο. 

Διαστημικό λεωφορείο 1981-2011:Το πρώτο επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό σκάφος,το
διαστημικό λεωφορείο της NASA επέτρεψε την εκτόξευση και επιστροφή δορυφόρων στη Γη.Το επανδρωμένο διαστημόπλοιο επέτρεψε στη NASA να ταξιδέψει για να ανακτήσει κατεστραμμένους δορυφόρους,να τους επιδιορθώσει και να τους στείλει πίσω στο διάστημα.Το διαστημικό λεωφορείο συνέβαλε επίσης καθοριστικά στην ανάπτυξη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS.

Διαστημικός σταθμός Mir 1986-2001:Ο Μir ήταν ένας ρωσικός διαστημικός σταθμός που λειτούργησε από το 1986 έως το 2001 και ήταν ο πρώτος συνεχώς κατοικημένος ερευνητικός σταθμός σε τροχιά. Στον διαστημικό σταθμό πραγματοποιήθηκαν πολλά πειράματα και η επιτυχία του θα γινόταν το πρότυπο για τον σημερινό Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός 1988-μέχρι σήμερα:Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ή ISS,είναι
ένας συνεχώς κατοικημένος τεχνητός δορυφόρος σε χαμηλή γήινη τροχιά.Πρόκειται για ένα κοινό έργο μεταξύ των ΗΠΑ,της Ρωσίας, της Ιαπωνίας,της Ευρώπης και του Καναδά.Οι αστροναύτες που βρίσκονται στον ISS διεξάγουν διάφορα πειράματα και ζουν στον σταθμό για περίπου έξι μήνες κάθε φορά.
 
Η τελευταία επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη ήταν το Apollo 17 που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 19 Δεκεμβρίου 1972.Ήταν μια αποστολή 12 ημερών και έσπασε πολλά ρεκόρ, το μεγαλύτερο διαστημικό περίπατο,τη μεγαλύτερη σε διάρκεια σεληνιακή προσγείωση και τα μεγαλύτερα σεληνιακά δείγματα που μεταφέρθηκαν στη Γη.Ο Χάρισον Σμιτ ήταν ο πιλότος της σεληνιακής κάψουλας καθώς και γεωλόγος.Μαζί του ήταν ο Ρόναλντ Έβανς ως πιλότος της μονάδας διακυβέρνησης και ο Γιουτζίν Σέρναν ως διοικητής της αποστολής. Το Απόλλων 17 ήταν η μόνη αποστολή Απόλλων που δεν μετέφερε αστροναύτες που είχαν προηγουμένως υπάρξει πιλότοι δοκιμών.Μετά την ακύρωση του Apollo 18,στην οποία ο Σμιτ αρχικά σκόπευε να συμμετάσχει,η επιστημονική κοινότητα άσκησε πιέσεις ώστε να τοποθετηθεί στο Apollo 17.

Ο Cernan ήταν ο τελευταίος που εγκατέλειψε τη σεληνιακή επιφάνεια και ως εκ τούτου είναι ο πιο πρόσφατος άνθρωπος που άφησε τη Σελήνη.Καθώς ανέβαινε στη σεληνάκατο είπε:
"Βρίσκομαι στην επιφάνεια και,καθώς κάνω το τελευταίο βήμα του ανθρώπου από την επιφάνεια,επιστρέφοντας το σπίτι μου για κάποιο χρονικό διαστημα αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα είναι πολύ μακριά στο μέλλον και θα ήθελα απλώς να πω αυτό που πιστεύω ότι θα καταγράψει η ιστορία.Ότι η πρόκληση της Αμερικής του σήμερα έχει σφυρηλατή- σει το πεπρωμένο του ανθρώπου του αύριο.Και καθώς αφήνουμε τη Σελήνη στον Ταύρο-Λιτρώνα,φεύγουμε όπως ήρθαμε και,Θεού θέλοντος,όπως θα επιστρέψουμε,με ειρήνη και ελπίδα για όλη την ανθρωπότητα.Καλή επιτυχία στο πλήρωμα του Απόλλων 17".


Ενώ οι επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι έχουν σταματήσει, η έρευνα για το φεγγάρι και τα ταξίδια στο διάστημα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται.Υπάρχουν επίσης μελλοντικά σχέδια για ταξίδια στη Σελήνη. Το πρόγραμμα Άρτεμις της NASA στοχεύει στην επιστροφή στη Σελήνη έως το 2024 και στη δημιουργία μιας διαρκούς ανθρώπινης παρουσίας που θα μας επιτρέπει να επισκεπτόμαστε τακτικά τον ουράνιο γείτονά μας.



19.Η NASA μόλις ανακάλυψε έναν πλανήτη που αψηφά κάθε λογική.

 

Ο J1407b είναι ένας από τους πιο περίεργους πλανήτες που έχουν αναγνωριστεί από επιστήμονες.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ 
Αυτός είναι ο Κρόνος πάνω σε στεροειδή,που βρίσκεται περίπου 434 έτη φωτός από τη Γη.Οι αστρονόμοι που μελετούσαν αυτήν την παράξενη υδρόγειο προσπάθησαν να υπολογίσουν σωστά τη μάζα της.Ωστόσο,υπολογίζεται ότι είναι μεταξύ 10 και 40 μάζες του Δία.Ο J1407b είναι ομοίως ένας τεράστιος πλανήτης,σημαντικά μεγαλύτερος από τον μεγαλύτερο πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα.Oι άνθρωποι έψαχναν πάντα για πλανήτες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη ζωή.Αλλά καθώς οι αστρονόμοι ανακάλυπταν νέους κόσμους,ανακάλυψαν μερικούς από τους πιο περίεργους πλανήτες όπου η ζωή είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς.Υπάρχουν μερικοί πλανήτες που είναι μεγαλύτεροι από τον Ήλιο,ενώ άλλοι είναι μεγαλύτεροι από τα αστέρια τους. 

Αυτό που σόκαρε τους επιστήμονες ήταν το σύστημα δακτυλίων του πλανήτη τεράστιου μεγέθους.Αποτελείται από 30 δαχτυλίδια,το καθένα με μέγεθος δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων σε διάμετρο.Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις η διάμετρος ολόκληρου του συστήματος δακτυλίου είναι 120 εκατομμύρια χιλιόμετρα.Αυτός είναι 200 ​​φορές μεγαλύτερος από τους δακτυλίους γύρω από τον Κρόνο! Αν ο Κρόνος είχε το σύστημα κουδουνιών του τόσο μεγάλο, θα κυριαρχούσε στον νυχτερινό μας ουρανό. Αλλά παρόλο που αυτή θα ήταν μια εκπληκτική θέα,δεν θα διαρκούσε πολύ.Οι δακτύλιοι θα γινόταν τελικά πιο λεπτοί καθώς θα σχηματίζονταν αρκετοί δορυφόροι γύρω από τον πλανήτη. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ποιος είναι ο πιο ενδιαφέροντα πλανήτης στο σύμπαν;Το Σύμπαν έχει αποθηκεύσει πολύ περισσότερους περίεργους κόσμους για εμάς!Πώς μπορεί ο ένας πλανήτης να είναι μεγαλύτερος από τον Ήλιο και ο άλλος μεγαλύτερος από το άστρο του; Πώς υπάρχει κάτι τέτοιο όπως ένας πλανήτης marshmallow.Ένας από αυτούς είναι ένας εξωπλανήτης που βρίσκεται 57 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Ονομάστηκε GJ 504b, είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος, αλλά έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τον Δία.Το περίεργο με αυτό - είναι ρόφημα, ένα αρκετά ασυνήθιστο χρώμα για έναν πλανήτη.

Πώς λοιπόν πήρε το χρώμα του;Το σύστημα πιστεύεται ότι είναι περίπου 160 εκατομμυρίων ετών, ένα νεογέννητο σε σύγκριση με το ηλιακό μας σύστημα. Και λόγω της ηλικίας του εξωπλανήτη, εξακολουθεί να αλλάζει και να χάνει τη θερμότητα του σχηματισμού του, που του δίνει μια θαμπή ματζέντα λάμψη. Αλλά το σύμπαν μας δεν έρχεται μόνο με ηλεκτρισμένα χρώματα, αλλά έχει επίσης πολλούς πλανήτες πλούσιους σε νερό.Ένας εξωπλανήτης που μοιάζει με Nertune ή ο Υδατόκοσμος έχει περισσότερες από 8 Γες και ακτίνα 0,24 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Δία. Και παρόλο που αυτός ο εξωγήινος κόσμος μπορεί να φαίνεται πολλά υποσχόμενος λόγω της αφθονίας του νερού, δεν είναι δίδυμος από τη Γη.

Ο πλανήτης δεν έχει στερεή επιφάνεια και η ατμόσφαιρά του διαφέρει δραστικά από αυτήν που έχουμε εδώ. Λόγω της ακραίας πίεσης και της θερμότητας, αποτελείται από νερό σε μια παράξενη μορφή πλάσματος που συμπεριφέρεται διαφορετικά από αυτό που βρίσκεται στη Γη. Παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες εκεί φτάνουν τους 280 βαθμούς Κελσίου [280°C 540°F], το νερό στο GJ 1214b δεν έχει τους συνηθισμένους ατμούς, υγρούς και αέριους ρυθμούς, αλλά κανονικές. Έχει λοιπόν κάποιες ιδιότητες τόσο υγρού όσο και αερίου, αλλά, συνολικά, δεν είναι κανένα και τα δύο ταυτόχρονα.

Ο πλανήτης δεν έχει στερεή επιφάνεια και η ατμόσφαιρά του διαφέρει δραστικά από αυτήν
ΠΛΑΝΗΤΗΣ
πουέχουμε εδώ. Λόγω της ακραίας πίεσης και της θερμότητας, αποτελείται από νερό σε μια παράξενη μορφή πλάσματος που συμπεριφέρεται διαφορετικά από αυτό που βρίσκεται στη Γη. Παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες εκεί φτάνουν τους 280 βαθμούς Κελσίου [280°C 540°F], το νερό στο GJ 1214b δεν έχει τους συνηθισμένους ατμούς, υγρούς και αέριους ρυθμούς, αλλά κανονικές. Έχει λοιπόν κάποιες ιδιότητες τόσο υγρού όσο και αερίου, αλλά, συνολικά, δεν είναι κανένα και τα δύο ταυτόχρονα.

Πώς λοιπόν πήρε το χρώμα του; Το σύστημα πιστεύεται ότι είναι περίπου 160 εκατομμυρίων ετών, ένα νεογέννητο σε σύγκριση με το ηλιακό μας σύστημα. Και λόγω της ηλικίας του εξωπλανήτη, εξακολουθεί να αλλάζει και να χάνει τη θερμότητα του σχηματισμού του, που του δίνει μια θαμπή ματζέντα λάμψη. Αλλά το σύμπαν μας δεν έρχεται μόνο με ηλεκτρισμένα χρώματα, αλλά έχει επίσης πολλούς πλανήτες πλούσιους σε νερό.

https://www.youtube.com/watch?v=mSWL0GBf-TM



20.Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα αναμένεται το 2027!


Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα αναμένεται το 2027!Η λέξη διακοπές φέρνει στο νου πολλές εικόνες: παρθένες παραλίες,αστραφτερές πίστες σκι,εκτεταμένοι αυτοκινητόδρομοι και θεματικά πάρκα.Δεν θυμίζει κοσμικά ταξίδια πάνω σε κολοσσιαίους περιστρεφόμενους τροχούς ή όψεις που ορίζονται από το μακρύ τόξο της επιφάνειας της Γης,αλλά αυτό μπορεί να γίνει σύντομα.

Εδώ και έξι δεκαετίες,η Διαστημική Εποχή βαδίζει σταθερά προς την εμπορική της φάση,
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  ΣΤΟ
ΔΙΑΣΤΗΜΑ

επιτρέποντας σε όλο και περισσότερους ιδιώτες να βρίσκουν δίοδο πέρα από την ατμόσφαιρα της Γης.Τα τελευταία μόλις χρόνια,οι δισεκατομμυριούχοι Jeff Bezos και Richard Branson πλήρωσαν για να διασχίσουν ή να φτάσουν στην άκρη της γραμμής Kármán, το όριο μεταξύ της ατμόσφαιρας και διαστήματος.Δίπλα σε μια εκκολαπτόμενη πελατεία των Bezos και Branson,η εποχή των πλήρους ταξιδιών αναψυχής στο διάστημα φαίνεται κοντά, ακόμη και για μια πολυήμερη απόδραση.

Για να φιλοξενήσει μια τέτοια εκδρομή,η νεοφυής εταιρεία Above (πρώην Orbital Assembly) του Σακραμέντο ανακοίνωσε σχέδια να ανοίξει ένα διαστημικό ξενοδοχείο έως το 2027.Ως το πρώτο του είδους του, το Voyager Station πρόκειται να είναι ένα πολυτελές θέρετρο σχεδιασμένο να φιλοξενεί 280 επισκέπτες και 112 μέλη πληρώματος,με εστιατόριο,μπαρ,αίθουσας συναυλιών, γυμναστήριο,ακόμη και σινεμά.Αυτή τη στιγμή,ωστόσο,παραμένει εμφατικά νέο,το υλικό των παλαιότερων ονείρων της ανθρωπότητας.Για εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες χρόνια η ιδέα του ταξιδιού στο διάστημα έχει γοητεύσει τους προγόνους μας. Πράγματι η βασική δομή του Voyager βασίζεται σε έναν αιώνα θεωρητικών για το πώς να αποικιστεί το τελικό σύνορο.


Η ιδέα του περιστρεφόμενου τροχού,που προτάθηκε στις αρχές του 1900 ως τρόπος δημιουργίας τεχνητής βαρύτητας,έγινε δημοφιλής αργότερα στη δεκαετία του 1950 από τον Γερμανό επιστήμονα πυραύλων Wernher von Braun (το Voyager αρχικά ονομάστηκε προς τιμήν του). Χάρη στη φυγόκεντρη δύναμη που παράγει,οι επισκέπτες θα μπορούν να κινούνται κανονικά,λίγο πολύ. Στην αρχή το επίπεδο βαρύτητάς του θα είναι παρόμοιο με αυτό του φεγγαριού,περίπου το ένα έκτο του επιπέδου της Γης.Η εταιρία ελπίζει να το φτάσει μέχρι το επίπεδο βαρύτητας του Άρη (το ένα τρίτο της βαρύτητας της Γης) και τελικά να αντιγράψουν τη βαρύτητα του πλανήτη μας.Αλλά με ελάχιστη έρευνα για το πώς οι άνθρωποι προσαρμόζονται στην τεχνητή βαρύτητα, θέλουν να κατανοήσουν τη φυσιολογία των επισκεπτών τους πριν αυξήσουν τη δύναμηg  g.

Στις 16/3/2023 η Above εξασφάλισε συμβόλαιο 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων από τη US Space Force για να επιδείξει ταχέως αναπτυσσόμενες δομικές τεχνολογίες σε τροχιά.
Είμαστε περίεργοι να δούμε αν αυτό το σχέδιο θα γίνει πραγματικότητα ή όχι.



21.Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμες για τον Τιτάνα!


Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου,ο Τιτάνας είναι ένας συναρπαστικός και εξαιρετικός κόσμος. Ανάμεσα στα περισσότερα από 150 γνωστά φεγγάρια του ηλιακού μας συστήματος, ο Τιτάνας είναι ο μόνος με ουσιαστική ατμόσφαιρα.Και από όλα τα μέρη στο ηλιακό σύστημα,ο Τιτάνας είναι το μόνο μέρος εκτός από τη Γη που είναι γνωστό ότι έχει υγρά με τη μορφή ποταμών, λιμνών και θαλασσών στην επιφάνειά του.


Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου Ο Τιτάνας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φεγγάρι στο ηλιακό
ΤΟ 2ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ
ΦΕΓΓΑΡΙ - Ο ΤΙΤΑΝΑΣ

σύστημα.Είναι μεγαλύτερος από τον πλανήτη Ερμή.Ο Τιτάνας περιφέρεται γύρω από τον Κρόνο, ο οποίος περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο σε απόσταση περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, περίπου 10 φορές πιο μακριά από τον Ήλιο σε σχέση με τη Γη.Η ίδια πλευρά του Τιτάνα βλέπει πάντα τον Κρόνο,οπότε ο Τιτάνας χρειάζεται 16 ημέρες για να περιστραφεί γύρω από τον Κρόνο και να περιστραφεί μία φορά.Ο Τιτάνας είναι ένα παγωμένο φεγγάρι με μια επιφάνεια από σκληρό νερό πάγου αλλά πιθανότατα έχει έναν υγρό ωκεανό νερού κάτω από την επιφάνειά του.

Ο Τιτάνας είναι το μόνο φεγγάρι στο ηλιακό σύστημα που είναι γνωστό ότι έχει μια ουσιαστική ατμόσφαιρα,η οποία είναι κυρίως άζωτο όπως η Γη.Ο Τιτάνας δεν έχει κάποια δικά του φεγγάρια,αλλά είναι πιθανό ένα φεγγάρι να έχει φεγγάρια! Επίσεις ο Τιτάνας δεν έχει δακτυλίους,αλλά μερικά από τα φεγγάρια του Κρόνου μπορεί να είχαν δακτυλίους στο παρελθόν ,ενώ μερικά από τα φεγγάρια του Κρόνου δημιουργούν δακτυλίους σε όλο τον πλανήτη.

Τρία άλλα διαστημόπλοια,το Pioneer 11 και το Voyagers 1 και 2,μελέτησαν τον Τιτάνα ενώ πετούσε κοντά στον Κρόνο.Αλλά το Cassini πέταξε κοντά στον Τιτάνα 127 φορές ενώ βρισκόταν σε τροχιά στον Κρόνο για 13 χρόνια.Ο υπόγειος ωκεανός του Τιτάνα μπορεί να είναι ένα μέρος όπου θα μπορούσε να υπάρχει ζωή όπως ξέρουμε,ενώ οι επιφανειακές του λίμνες και οι θάλασσες υγρών υδρογονανθράκων μπορεί να είναι μέρη για να αναζητήσουμε ζωή όπως δεν τη γνωρίζουμε.Ο αέρας του Τιτάνα είναι αρκετά πυκνός ώστε να μπορείτε να περπατήσετε χωρίς διαστημική στολή.Αλλά θα χρειαστείτε μια μάσκα οξυγόνου και προστασία από το τσουχτερό κρύο.

Ο Τιτάνας έχει αποτελέσει σκηνικό ή θέμα σε δεκάδες διηγήματα και μυθιστορήματα από γίγαντες της επιστημονικής φαντασίας, όπως οι Arthur C. Clarke, Philip K. Dick και Isaac Asimov,καθώς και η θρυλική ηθοποιός του “Star Trek” Nichelle Nichols. Ακόμη και μεγάλοι της λογοτεχνίας,όπως ο Kurt Vonnegut,έχουν συμπεριλάβει τον Τιτάνα στη μυθοπλασία τους.


22.Τα UFO και τα μη ανθρώπινα όντα προέρχονται από διαφορετικές πραγματικότητες  ή διαστάσεις;


Ο  Jacques Vallée είναι ο θρυλικός Γάλλος ερευνητής των UFO που αποτέλεσε τη βάση για τον
EΞΩΓΗΙΝΟΣ
εκκεντρικό επιστήμονα του Στίβεν Σπίλμπεργκ στις Στενές Συναντήσεις Τρίτου Είδους. Έχει εργαστεί με όλους τους εξέχοντες παίκτες στην UFOology από τη δεκαετία του συμπεριλαμβανομένου του Dr. J. Alan Hynek,ο οποίος υπηρέτησε ως Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος για την προβολή του Blue Book,του προγράμματος έρευνας UFO της Πολεμικής Αεροπορίας από το 1952-1969. Η έρευνα και η ανάλυση του Vallée οδηγούν σε μια συναρπαστική υπόθεση ότι οι θεάσεις UFO και τα σχετικά παραφυσικά γεγονότα θα μπορούσαν να είναι ενδείξεις αλληλεπιδράσεων με όντα ή οντότητες που προέρχονται από διαφορετικές πραγματικότητες ή διαστάσεις πέρα ​​από τη συμβατική μας κατανόηση,αναφέρει. 

Ο Δρ.Alan Hynek,στις δικές του εικασίες,συλλογίζεται την ύπαρξη εναλλακτικών συμπάντων που διέπονται από διαφορετικούς κβαντικούς κανόνες ή ρυθμούς δόνησης. Προτείνει ότι το αντιληπτό μας χωροχρονικό συνεχές μπορεί να είναι απλώς ένα κομμάτι ενός μεγαλύτερου και πιο σύνθετου σύμπαντος, που περιλαμβάνει πολλαπλές διαστάσεις που δεν έχουν ακόμη γίνει πλήρως κατανοητές. 

Εμβαθύνοντας βαθύτερα σε αυτά τα μυστήρια,ο πληροφοριοδότης των UFO David Grusch θεωρεί ότι ορισμένες μη ανθρώπινες νοημοσύνη μπορεί να εκδηλωθούν στην πραγματικότητά μας, που υπάρχουν σε ένα τετραδιάστατο βασίλειο,ενώ η πραγματική τους προέλευση βρίσκεται σε επίπεδα υψηλότερων διαστάσεων (5D, 6D ή ακόμα και πέρα)που διασταυρώνονται με το επίγειο βασίλειο μας.Αυτή η προοπτική ανοίγει νέες και ενδιαφέρουσεςδυνατότητες,  υποδηλώνοντας ότι οι συναντήσεις μας με UFO μπορεί να μην είναι μεμονωμένα περιστατικά από μακρινούς πλανήτες, αλλά μάλλον αλληλεπιδράσεις με οντότητες που υπάρχουν σε παράλληλες διαστάσεις, προσφέροντας μια ευρύτερη και πιο μυστηριώδη πτυχή στο φαινόμενο UFO. 

Στην εκπομπή του Jesse Michels,ο Jacques Vallée εμβαθύνει σε μια ενδιαφέρουσα υπόθεση UFO που περιλαμβάνει έναν μάρτυρα που βιώνει μια φαινομενικά απόκοσμη διάσταση. Η Vallée αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας στο Σαν Χοσέ που είχε μια αξιοσημείωτη συνάντηση.Η γυναίκα ανέφερε ότι είδε ένα μεγάλο αντικείμενο σε σχήμα δίσκου να αιωρείται πάνω από το σπίτι της,περίπου στο ίδιο μέγεθος με την κατοικία της.Η Vallée ρώτησε περαιτέρω,ρωτώντας για την εμπειρία της μέσα στο σκάφος. \Περιέγραψε ότι συνάντησε ένα μυστηριώδες ον που την οδήγησε σε μια σκάλα που οδηγούσε σε ένα τεράστιο,στρογγυλό δωμάτιο που έμοιαζε με κινηματογράφο,πολύ μεγαλύτερο από το δικό της σπίτι. 

Αυτός ο εξαιρετικός λογαριασμός αποκαλύπτει την ιδέα ότι οι συναντήσεις UFO μπορεί να μην περιορίζονται σε απλές φυσικές θεάσεις,αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν συναντήσεις με οντότητες ή όντα από διαφορετικές διαστάσεις.Τέτοιες εμπειρίες αμφισβητούν τις συμβατικές πεποιθήσεις και ανοίγουν πόρτες στην πιθανότητα υπερδιάστατων φαινομένων.

 https://www.youtube.com/watch?v=fyX8V1XXmQM





23.UFO: Πέντε αποκαλύψεις από τη δημόσια συνάντηση της NASA.



Οι αμερικανικές αρχές έχουν εξετάσει περίπου 800 μυστηριώδεις αναφορές αγνώστων ιπτάμενων
αντικειμένων που συλλέχθηκαν εδώ και δεκαετίες,αλλά μόνο ένα μικρό μέρος είναι πραγματικά ανεξήγητο,λέει μια ομάδα ερευνητών.Η NΑSΑ δημιούργησε το πάνελ πέρυσι για να εξηγήσει τη δουλειά της σε αυτό που αποκαλεί μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα,UAP ή UFO.Τα UAP ορίζονται ως θεάσεις "που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη".

Εδώ είναι μερικές από τις αποκαλυπτικές στιγμές:Πολλές θεάσεις μπορούν να εξηγηθούν,άλλες παραμένουν ένα μυστήριο."Έχουμε 50 έως 100 νέες αναφορές κάθε μήνα", δήλωσε ο Sean Kirkpatrick, διευθυντής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς (AARO),μέρος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.Ωστόσο,είπε ότι ο αριθμός εκείνων των θεάσεων που είναι "πιθανώς πραγματικά ανώμαλες" είναι 2% έως 5% της συνολικής βάσης δεδομένων.Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ακρόασης,ένα βίντεο που τραβήχτηκε από αεροσκάφος του ναυτικού πάνω από τις δυτικές ΗΠΑ έδειξε μια σειρά από κουκκίδες να κινούνται στον νυχτερινό ουρανό.Το στρατιωτικό αεροπλάνο δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει το αντικείμενο,το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ένα εμπορικό αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς ένα μεγάλο αεροδρόμιο.

Άλλες θεάσεις είναι πιο μυστηριώδεις:Μια έκθεση του Πενταγώνου το 2021 ανέφερε ότι από τις 144 θεάσεις από στρατιωτικούς πιλότους που έγιναν από το 2004,όλες εκτός από μία παρέμειναν ανεξήγητες Οι αξιωματούχοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα αντικείμενα να είναι εξωγήινα.Το απόρρητο περιορίζει τις έρευνες της NASA.Ο Kirkpatrick σημείωσε επίσης ότι οι ανησυχίες για το απόρρητο περιορίζουν τις έρευνες της υπηρεσίας.«Μπορούμε να υποδείξουμε τη μεγαλύτερη συσκευή συλλογής σε ολόκληρο τον κόσμο σε όποιο σημείο θέλουμε»,είπε.«Πολλά από αυτά που έχουμε είναι γύρω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ»,πρόσθεσε."Στους περισσότερους..δεν αρέσει όταν κατευθύνουμε ολόκληρη τη συσκευή συλλογής μας στην αυλή σας."

Λεζάντα πολυμέσων:
*Παρακολουθήστε: Ένα πιθανό UFO ήταν στην πραγματικότητα ένα μπαλόνι Bart Simpson.
*Μικροκύματα και οπτικές ψευδαισθήσειΤα δεδομένα που σχετίζονται με το UAP είναι συχνά δύσκολο να ερμηνευτούν και μπορούν εύκολα να παραμορφωθούν.
*Ο Deivinnt Spergkel,πρόεδρος της ομάδας UAP της Nasa,ανέφερε μια έκρηξη ραδιοκυμάτων που λήφθηκαν από ερευνητές στην Αυστραλία.Και λέει ότι: 
"Είχαν πραγματικά περίεργη δομή. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε.Μετά αρχίζουν να παρατηρούν πολλούς από αυτούς μαζεμένους την ώρα του μεσημεριανού γεύματος.Αποδείχθηκε ότι τα ευαίσθητα όργανα που χρησιμοποιούσαν οι ερευνητές έπαιρναν σήματα από ένα φούρνο μικροκυμάτων που χρησιμοποιείται για να ζεστάνουν τα μεσημεριανά τους γεύματα.
*Ο Σκοτ ​​Κέλι,πρώην αστροναύτης και πιλότος με δεκαετίες εμπειρίας,είπε μια ιστορία για μια οπτική ψευδαίσθηση:Αυτός και ο συγκυβερνήτης του πετούσαν κοντά στην παραλία της Βιρτζίνια και ο συνάδελφός του είχε πειστεί ότι πετάξαμε από ένα UFO.Δεν το είδα.Γυρίσαμε, πήγαμε να το κοιτάξουμε αποδείχθηκε ότι ήταν ο "Μπαρτ Σίμπσον",ένα μπαλόνι."

Το στίγμα και η παρενόχληση εμποδίζουν την έρευνα.Οι εμπορικοί πιλότοι είναι πολύ απρόθυμοι
UFO

να αναφέρουν θεάσεις, είπε ο κ. Σπέργκελ, λόγω του στίγματος γύρω από τους ιπτάμενους δίσκους.«Ένας από τους στόχους μας είναι να αφαιρέσουμε το στίγμα», είπε, «γιατί υπάρχει ανάγκη για δεδομένα υψηλής ποιότητας για την αντιμετώπιση σημαντικών ερωτημάτων σχετικά με τα UAP,και ορισμένοι επιστήμονες έχουν αντιμετωπίσει παρενόχληση στο διαδίκτυο για την εργασία τους στην περιοχή.«Η παρενόχληση οδηγεί μόνο σε περαιτέρω στιγματισμό του πεδίου των UAP, εμποδίζοντας σημαντικά την επιστημονική διαδικασία και αποθαρρύνοντας άλλους να μελετήσουν αυτό το σημαντικό θέμα»,δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμης της Nasa, Nicola Fox.

Νέα εποχή διαφάνειας:Ένας από τους λόγους είναι τόσο αξιοσημείωτη είναι η αλλαγή προσέγγισης της NASA.Η διαστημική υπηρεσία πέρασε δεκαετίες απομυθοποιώντας τις θεάσεις UFO.Στο τέλος της ακρόασης η επιτροπή έλαβε ερωτήσεις από το κοινό.Το ένα ήταν "Τι κρύβει η NΑSA;"Ο Νταν Έβανς της NASA απάντησε ότι ο οργανισμός είναι αφοσιωμένος στη διαφάνεια. «Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ ζωντανά στην τηλεόραση»,είπε.



24.Παλαιά πλάνα δείχνουν άγνωστες αρχαίες συσκευές.


Παλαιά πλάνα δείχνουν άγνωστες αρχαίες συσκευές που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ναζιστικών αποστολών στην Ανταρκτική και την Αίγυπτο.

ΣΠΑΝΙΟ ΥΛΙΚΟ
TΩN UFO

Λέγεται ότι πρόκειται για ένα σπάνιο υλικό από ένα άγνωστο αρχείο ιδιωτικής συλλογής ταινιών, που υποτίθεται ότι δείχνει αντικείμενα και αρχαίες συσκευές που ανακαλύφθηκαν και στη συνέχεια αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ναζιστικών αποστολών στην Αίγυπτο και την Ανταρκτική,τα οποία είναι ακόμα μυστικά!Επίσης πολλά αντικείμενα έχουν λεηλατηθεί σε προηγούμενους πολέμους.

Θα ήταν υπέροχο να αποδεικνύεται ότι τα αρχαία αντικείμενα που εμφανίζονται στη μικρού μήκους ταινία έγιναν από αρχαίους πολιτισμούς με προηγμένη τεχνολογία,εξωγήινη παρέμβαση ή άλλες υπερφυσικές εξηγήσεις,αλλά αρκεί να το κρατήσουν μυστικό και να το κρατήσουν αλήθεια για την ιστορία μας,η προέλευση αυτών των αντικειμένων θα παραμείνει ένα μυστήριο. 

Θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε πώς θα εξηγήσουν την ανακάλυψη αυτών των αντικειμένων.

25.Έρχονται οι Περσείδες -Τα μάτια σας στο νυχτερινό ουρανό για ένα υπερθέαμα.  


Τι ακριβώς είναι αυτό το φαινόμενο;Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα που μπορείτε να
ΠΕΡΣΕΙΔΕΣ

δείτε με γυμνό μάτι στον ουρανό ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα.Οι Περσείδες είναι μία βροχή διαττόντων που θα διασχίζουν το νυχτερινό ουρανό από τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 24 Αυγούστου ενώ φέτος προβλέπεται να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους στις 13 Αυγούστου.Τι είναι ακριβώς όμως οι Περσείδες;Αυτή η βροχή μετεωριτών προέρχεται από τον κομήτη 109/Swift-Tuttle, μήκους 26 χιλιομέτρων.


Ο κομήτης πέρασε τελευταία φορά από την κοσμική γειτονιά μας το 1992. Το επόμενο πέρασμα του αναμένεται το 2126.Ωστόσο η σκόνη της ουράς του παραμένει και αυτό το υπέροχο σόου
διαττόντων το βλέπουμε κάθε φορά που τα σωματίδια καίγονται στην ατμόσφαιρα καθώς η Γη περνάει μέσα από αυτό το μονοπάτι. Στο αποκορύφωμά της,η βροχή μετεωριτών στο βόρειο ημισφαίριο μπορεί να φτάσει έως και τους 70 διάττοντες την ώρα,προσφέροντας ένα πλούσιο θέαμα.Το 2016 είχαν καταγραφεί έως και 200 διάτοντες την ώρα επηρεαζόμενοι από την τροχιά του Δία,φωτίζοντας το νυχτερινό ουρανό.

Στις 13 Αυγούστου η Σελήνη θα είναι στο 7% της φωτεινότητάς δημιουργώντας τέλειες συνθήκες για την παρατήρηση των Περσείδων, δεδομένου πως θα έχουμε και καθαρό ουρανό. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι πριν την αυγή.

(Συνεχίζεται  για το επόμενο)


20/7/23                                              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

                                                            ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (ΠΖ) εα







ΚΟΜΗΤΗΣ 109

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.