Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

TA ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ *** ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 - 01/01/24 - 10/01/24


 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Είθε να λάμψει το Φως της πατρίδας μας ξανά την οικουμένη !
Καλή χρονιά Έλληνες, Καλή χρονιά Ελλάδα !









ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ



1.Καλώς Ορισες το 2024 !


Οι αποστάτες έχασαν κάθε έρεισμα στους ουρανούς και δίνουν τις ώρες αυτές την τελική επίγεια
ΘΕΟΣ  ΑΠΟΛΛΩΝ
μάχη  τους,  όπου με τεχνητούς   ιούς   προσπαθούν  να καθηλώσουν  την  ανθρωπότητα για να  επιβάλουν  τα σκοτεινά τους σχέδια.

Τα  Γαλαξιακά   Υπερκύματα  που κατακλύζουν  τον πλανήτη έχουν ενεργοποιήσει σε  χιλιάδες το ελληνικό γονίδιο που βρισκόταν καλά κρυμμένο στα βάθη του γενετικού κώδικα. 

Πολλοί   Έλληνες  εγκαταλείπουν  την  τεχνητή χειμερία νάρκη τους και έντρομοι παρατηρούν το χάος και την παρακμή που επικρατεί στην πατρίδα τους, ενώ χιλιάδες άλλοι αναζητούν τις προγονικές τους ρίζες και απαξιώνουν όλους αυτούς που τους κυβερνούν και που τους έφεραν σ` αυτή την δεινή θέση.


Τα γεγονότα που θα σαρώσουν τον πλανήτη θα ξεκινήσουν από την χώρα του Φωτός,την Ελλάδα, διότι καμιά αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει,αν δεν συνοδευτεί με  ηθικούς και νομικούς  κανόνες που θα την πλαισιώσουν, και που δεν είναι άλλοι από αυτούς που πηγάζουν το Ελληνικό Πνεύμα, όπως δόθηκε από τους Έλληνες σ'ολόκληρη την ανθρωπότητα.


Το πρόγραμμα ενσαρκώσεων της Κραταιάς Αυτοκρατορίας Ανδρομέδας, είναι σε πλήρη εξέλιξη εξέλιξη.Ήδη τα πρώτα παιδιά θαύματα στον Ελληνικό χώρο είναι ηλικίας 38 ετών. Από αυτά τα παιδιά θα βγουν οι αυριανοί ηγέτες που θα κυβερνήσουν και θα καθοδηγήσουν τους Έλληνες, όπως και την υπόλοιπη ανθρωπότητα.


Στους ουρανούς βρίσκεται σε εξέλιξη Γαλαξιακή πρωτοβουλία η οποία εξετάζει σχέδιο ταχείας επανένταξης του πλανήτη στην ουράνια κοινωνία. Η  ώρα  της  επανεμφάνισης  των  Πατρώων θεών, των Ολυμπίων, είναι πολύ κοντά. Ο Ελληνισμός υποδέχεται τον Ήλιο του και τραγουδά τα κάλαντα που τραγουδούσε πριν από αιώνες και που τραγουδιούνται ακόμα. 


"Καλήν εσπέραν άρχοντες,αν είναι ο ορισμός σας. Ηλίου τη θεία γέννηση να πω στο αρχοντικό σας.Απόλλωνα άρχοντα θεέ, έλα ξανά κοντά μας συ φωτοδότη Βασιλιά,φώτισε την καρδιά μας.  Λιώσε τα χιόνια στα βουνά ζέστανε τα πλατάνια,φέρε μας γέλια και χαρά, ειρήνη και ζωντάνια. Στο σπίτι αυτό που μπήκαμε οι εστίες να μη σβήσουν κι όλοι οι νοικοκυραίοι του χίλια χρόνια να ζήσουν".Η εικόνα: Apollo in his Chariot, Luca Giordano (1634–1705). Museum of Fine Arts, Boston, USA]



2.Η Μεγάλη Ανατροπή είναι πολύ κοντά !!!


Ποτέ στην Ιστορία δεν αμφισβητήθηκε σε τέτοιο βαθμό η καθεστηκυία τάξη. Μέρα με την μέρα,
η εγκληματική μαφία που κυβερνά τον πλανήτη με το οικονομικό σύστημα απάτη, ξηλώνεται. Εγκατέλειψαν  το  καράβι  ακόμα  και  οι  πιο  πιστοί τους σύμμαχοι, οι Σαουδάραβες.


Ο όρος πετροδολάριο ανήκει πλέον στο παρε-λθόν. Η  ανησυχία  είναι  μήπως  το  σύστημα  "απάτη"  καταρρεύσει  με  πάταγο  γιατί  θα υποστούν οδυνηρές συνέπειες εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι.


Η Ιστορία παίρνει και αυτή την εκδίκηση της.Ποτέ μα ποτέ, δεν έτυχε στη Δύση να αναρριχηθούν ταυτόχρονα σε θέσεις κλειδιά στην εξουσία πολιτικά σκουπίδια όπως στις ΗΠΑ,την Μ. Βρετανία και την Γερμανία. Κρατηθείτε λοιπόν,γιατί τα επερχόμενα γεγονότα θα συνταράξουν τον πλανήτη μας. 

Ηδη  οι  "Ανδρομέδιοι" βρίσκονται στη Γη για να καθαρίσουν τους...σταύλους όπως ο Ηρακλής.




3.Το Απόλυτο Μυστικό.



Πολλοί πιστεύουν ή νομίζουν ότι η απελευθέρωση του πλανήτη τροχιοδρομήθηκε και ότι όλα θα
ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ



ξεκινήσουν από την Μόσχα ή την Ουάσιγκτον και όπου να είναι,  θα αρχίσουν οι συλλήψεις,  θα πανηγυρίσουν την διαγραφή των χρεών τους και θα τους διατεθούν οι συσκευές ελεύθερης ενέργειας και ίασης. 


 Καλό γι'αυτούς θα ήταν αν έδιναν προσοχή σ'αυτό το μήνυμα των Ολυμπίων που είναι σαφέστατο:Η φλόγα εξαγνισμού της Γαίας θα ανάψει εις την πόλη του Φωτός, την Αθήνα,  και  υπό  την  αιγίδα της αποκαλούμενης από εσάς θεάς Αθηνάς, θα μετατραπεί εις πύρινη λαίλαπα εις την χώρα του Φωτός, την Ελλάνια, και εκείθεν εις την Ευρώπη και εις ολόκληρην την Γαί Γαία!"

(Νίκος Καστάνιας)




4. "Αpophis" σκάφος της NASA θα ακολουθεί αστεροειδή σε κοντινή διέλευση το 2029.


Ο αστεροειδής Apophis  πλησιάζει τη Γη πιο κοντά από πολλούς δορυφόρους τηλεπικοινωνιών.

AΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ  APOPHIS
Σε περίπου 5,5 χρόνια από σήμερα, προβλέπουν οι αστρονόμοι, ένας αστεροειδής σε μέγεθος ουρανο- ξύστη,θα πλησιάσει τη Γη σε απόσταση περίπου 30.000 χιλιομέτρων, το ένα δέκατο της απόστασης μέχρι τη Σελήνη,πιο κοντά από πολλούς δορυφό- ρους τηλεπικοινωνιών.

Θα είναι η πρώτη φορά που ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους περνά ξυστά  από  τον  πλανήτη  στη σύγχρονη ιστορία. Και  όταν  αυτό  συμβεί,  ένα σκάφος της NASA που εκτοξεύτηκε  το  2016  θα βρίσκεται σε θέση να παρακολουθήσει τη διέλευση από κοντά.Η αποστολή, την οποία σχεδίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα,  αναμένεται  να  προσφέρει  πληροφορίες  που  ίσως αποδειχθούν χρήσιμες σε περίπτωση που χρειαστεί να αποτρέψουμε προσκρούσεις αστεροειδών στη Γη.Ο αστεροειδής που θα περάσει το 2029 είναι ο Apophis (Απόφις), βαπτισμένος προς τιμήν μιας αιγυπτιακής θεότητας που συμβολίζει το κακό και το χάος. 



Όταν ανακαλύφθηκε το 2024 έδειχνε να βρίσκεται σε πορεία πρόσκρουσης,  όμως οι  μετέπειτα υπολογισμοί της τροχιάς του απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο για τουλάχιστον έναν ακόμα αιώνα. Τον Apophis θα σπεύσει τώρα να υποδεχτεί το  σκάφος  OSIRIS-Rex, το  οποίο  είχε  συλλέξει δείγματα από έναν άλλο αστεροειδή πριν από τρία χρόνια και έστειλε τα δείγματα κλεισμένα σε μία κάψουλα που έπεσε με αλεξίπτωτο στην έρημο της Γιούτα τον Σεπτέμβριο.  O αστεροειδής Apophis έχει πλάτος γύρω στα 340 μέτρ.Αντί να παροπλίσει το σκάφος Apophis μετά την επιτυχή επιτυχή παράδοση των δειγμάτων,η NASA αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει για τη μελέτη του.Ο Apophis,του οποίου το σχήμα θυμίζει φιστίκι, έχει πλάτος 340 μέτρα και πιστεύεται ότι αποτελείται κυρίως από πυριτικά πετρώματα μαζί με σίδηρο και νικέλιο.


Όταν βρεθεί στην ελάχιστη απόστασή του από τη Γη στις 13 Απριλίου 2029 θα είναι ορατός με γυμνό μάτι για μερικές ώρες είπαν οι επιστήμονες. Η βαρυτική έλξη της Γης εκτιμάται  ότι  θα προκαλέσει μετρήσιμες μεταβολές στην κίνηση του αστεροειδή, ενδεχομένως και κατολισθήσεις στην επιφάνειά του ή εκτίναξη σύννεφων σκόνης.Το OSIRIS-Rex θα προφτάσει τον αστεροειδή καθώς πλησιάζει τη Γη και θα τον ακολουθήσει για 18 μήνες.  Δεν αποκλείεται ν α  αγγίξει  την επιφάνειά του για να ελέγξει τι κρύβεται κάτω από την επιφανειακή σκόνη.


Σώματα αυτού του μεγέθους εκτιμάται ότι περνούν σε τόσο μικρή απόσταση από τη Γη μια φορά κάθε 7.500 χρόνια.Όπως πολλοί άλλοι αστεροειδείς,ο Apophis παραμένει σχεδόν άθικτος από την εποχή που σχηματίστηκε το Ηλιακό Σύστημα πριν 4,6 δισ. χρόνια,είναι δηλαδή ένα είδος χρονο- κάψουλας που μπορεί να προσφέρει στοιχεία για τον σχηματισμό των πλανητών.  Η εξέτασή του από κοντά ίσως προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την δομή και  τις  ιδιότητές  του.  Τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν να διευκολύνουν την  ανθρωπότητα  σε  περίπτωση  που βρεθεί  σε πορεία πρόσκρουσης.Πέρυσι,η αποστολή Dart της NASA συνετρίβη εσκεμμένα σε έναν μικρό αστεροειδή και κατάφερε να αλλάξει ελαφρώς την πορεία του.


Ο Apophis είναι πολύ μικρότερος από τον αστεροειδή των 10 χιλιομέτρων που έπεσε στη Γη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια και οδήγησε τους δεινόσαυρους στην εξαφάνιση. Παρόλα  αυτά, σε περίπτωση πρόσκρουσης θα ήταν αρκετός για να προκαλέσει καταστροφή σε επίπεδο χώρας ή να σηκώσει τεράστια τσουνάμι.



5.Το διαστημικό σκάφος Juno της NASA θα δει την πιο κοντινή του ματιά στο φεγγάρι του Δία ,"Io" στις 30 Δεκεμβρίου 2023.



Το Juno θα νιώσει τη θερμότητα του πιο ηφαιστειακού σώματος στο ηλιακό σύστημα, κατά τη
ΣΚΑΦΟΣ  JUNO


διάρκεια της πλησιέστερης προσέγγισης που έχει κάνει οποιοδήποτε διαστημόπλοιο εδώ και 20 και πλέον χρόνια.Μια εικόνα δείχνει το διαστημικό σκάφος Juno της NASA καθώς κάνει μια πτήση δίπλα στο φεγγάρι Jovian Io. Η αποστολή Juno της NASA θα έρθει πιο κοντά στο φεγγάρι του Δία Io από οποιοδήποτε άλλο διαστημόπλοιο εδώ και περίπου 20 χρόνια το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023.

Η πτήση θα φέρει τον Juno σε περίπου 930 μίλια (1.500 χιλ.) της Io,το πιο ηφαιστειακό σώμα στο ηλιακό σύστημα. Αυτό θα επιτρέψει στο διαστη- μόπλοιο να ρίξει μια λεπτομερή ματιά στην  Io  καθώς  συγκεντρώνει  έναν  θησαυρό  καυτών δεδομένων. Είναι κοντά, αλλά όχι η πιο κοντινή ματιά ποτέ από διαστημόπλοιο.Αυτό το ρεκόρ ανήκει στο διαστημόπλοιο Galileo της NASA, το οποίο σκαρφίστηκε μόλις 181 χιλιόμετρα (112 μίλια) πάνω από το νότιο πόλο της Ιο το 2001.



Το Juno εκτοξεύτηκε στις 5 Αυγούστου 2011 και έφτασε στον αέριο γίγαντα Δία, τον μεγαλύτερο πλανήτη στο ηλιακό σύστημα, στις 4 Ιουλίου 2016, μετά από  ένα  ταξίδι  1,7  δισεκατομμυρίων μιλίων (2,8 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων). Από τότε, ο τροχιακός Δίας έχει πραγματοποιήσει 56 πτήσεις του πλανήτη αερίου, συλλέγοντας δεδομένα για αυτόν και τα φεγγάρια του, και πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη.


Συνδυάζοντας δεδομένα από αυτήν την πτήση με τις προηγούμενες παρατηρήσεις μας,η επιστη- μονική ομάδα Juno μελετά πώς ποικίλλουν τα ηφαίστεια της Io.Ψάχνουμε πόσο συχνά εκρήγνυ- νται, πόσο φωτεινά και καυτά είναι, πώς  αλλάζει  το  σχήμα  της  ροής  της  λάβας  και  πώς  η δραστηριότητα της Ιο συνδέεται με τη ροή φορτισμένων σωματιδίων στη  μαγνητόσφαιρα  του Δία".


6.Ετοιμάζουμε την προσγείωση μας στον πλανήτη Γη με ειρήνη και αγάπη στις καρδιές μας.


 
Αγαπητοί γήινοι! Είμαστε Πλειάδες,και ο πλανήτης μας είναι οι Πλειάδες,ένα αστρικό σύστημα
UFOs

επτά πλανητών που βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου.Είμαστε ευρέως διασκορπισμένοι σε όλο το Σύμπαν και έχουμε αποικίσει πολλούς κόσμους. Σας παρακολουθούμε εδώ και καιρό,και αποφασί- σαμε να κάνουμε γνωστή   την  παρουσία  μας  με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Ερχόμαστε  ειρηνικά. Είμαστε από το μέλλον και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με τη διαδικασία ανόδου σας.Ο λόγος που επικοινωνήσαμε μαζί σας είναι επειδή θέλουμε να καταλάβετε ότι η πραγματικότητά σας δεν είναι αυτό που φαίνεται, υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που βλέπετε κάθε μέρα.


Υπάρχουν αρχαία ερείπια στη Γη που δείχνουν αποδείξεις πολιτισμών που υπήρχαν πριν από τον δικό σας και υπήρξε μια τεράστια καταστροφή που κατέστρεψε τις περισσότερες ζωές στη Γη και σχεδόν κατέστρεψε τον ίδιο τον πλανήτη.Η ιστορία σου άλλαξε ανάλογα με τις ανάγκες σου, έτσι κάποια πράγματα σβήστηκαν από την ιστορία ενώ άλλα κρατήθηκαν να αναπτυχθεί πνευματικά ο άνθρωπος.Ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν σε εμάς ή τους εξωγήινους, αλλά είμαστε εδώ παρ' όλα αυτά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια συμμαχία αγάπης με την ανθρωπότητα για να βοηθήσουμε στην επιτάχυνση της πνευματικής σου ανάπτυξης.

Ζεις σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι μόνοι στο Σύμπαν, παρόλο που τα στοιχεία έχουν δείξει εδώ και καιρό ότι υπάρχει άλλη ζωή.Μπορείτε να δείτε τα πλοία μας στον ουρανό οπουδήποτε αν θέλετε. Άλλοτε είναι διάφανα, άλλοτε είναι ορατά και άλλοτε αόρατα. Δεν χρειάζεται να τα κρύβεις γιατί είναι εκεί για να βοηθήσουν εσένα και τη μητέρα σου γη.Τα τελευταία χρόνια σας δείχνουμε κατά καιρούς τα σκάφη μας και ελπίζουμε να τα απολαύσετε. Τώρα ετοιμαζόμαστε να προσγειωθούμε στον πλανήτη γη. Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετέχετε στην εμπειρία μαζί μας.


Είμαστε εδώ τώρα για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία αφύπνισης σας.Ελπίζουμε να γιορτά- σετε μαζί μας το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του πλανήτη σας. Όπως πάντα ερχόμαστε με ειρήνη και αγάπη στις καρδιές μας. Δεν είναι πόλεμος αλλά μεγάλη αφύπνιση.Ότι και να γίνει, θα είναι μια ομαλή μετάβαση για όλους. Είμαστε  εδώ  για  να  σας  βοηθήσουμε  με  κάθε  δυνατό τρόπο.Ο στόλος μας είναι πολύ πιο κοντά στον πλανήτη σας τώρα, και η ενεργειακή αλλαγή είναι ήδη αισθητή. Μερικοί άνθρωποι ήδη αισθάνονται τις επιπτώσεις αυτής της νέας ενέργειας.


Θα προσγειωθούμε στον πλανήτη σας με το τεράστιο μητρικό μας σκάφος. Θα είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να καλύψει μια μικρή πόλη όπως η Ουάσιγκτον, DC στη σκιά της.Οι επιστήμονές σας γνωρίζουν ότι τα πάντα είναι φτιαγμένα από άτομα, σωστά;Το μητρικό μας σκάφος περιέχει πολύ περισσότερα οργανωμένα άτομα από οτιδήποτε έχετε δει ή φανταστεί ποτέ! Το Mητρικό Σκάφος είναι κατασκευασμένο από ειδικά υλικά που δεν υπάρχουν στον πλανήτη σας. Θα εκπέμπει μια όμορφη αγγελική λάμψη και θα περιβάλλεται από σύννεφα φωτός και πολύχρωμους ήχους. Αυτά τα φώτα και οι ήχοι θα συνδεθούν με το DNA όλων των ζωντανών όντων στη Γη και θα τα ανεβά- σουν σε υψηλότερα επίπεδα συνείδησης,ενεργοποιώντας τα υψηλότερα τσάκρα κάθε ανθρώπου.


ΠΛΕΙΑΔΕΣ

Κατά την άφιξη στη Γη,θα εκπέμπουμε παντοδύναμη 5D ενέργεια, που είναι ένα κύμα υψηλής συχνότητας που θα αναζωογονήσει και θα αφυπνίσει κάθε πτυχή της ύπαρξής σας και  θα  σας επιτρέψει να αγκαλιάσετε νέες δυνατότητες στη ζωή σας. Το DNA σας θα πάει από βάση άνθρακα σε κρυστάλλινη βάση σε μια στιγμή!Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστούμε για την άφιξή μας είναι να έχουμε καλή διάθεση. Να είσαι χαρούμενος και να γελάς πολύ. Να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλο και να βοηθάτε τους γύρω σας. 


Αυτή τη στιγμή, το πώς φέρεσαι στους άλλους είναι σημαντικό.Βιώστε τη αίσθηση ότι βρίσκεστε βρίσκεστε σε αυτή την υψηλότερη δόνηση όσο πιο συχνά γίνεται.Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, θα γίνεται όλο και πιο εύκολο κάθε μέρα.Είναι μια στιγμή που οι υψηλότερες δονήσεις κυριαρχούν. Τώρα είναι ώρα να κάνεις μεγάλα όνειρα,να δημιουργήσεις την πραγματικότητα που επιθυμεις. Ώρα να είμαστε χαρούμενοι και να διασκεδάσουμε!Σε αγαπάμε πολύ.Είμαστε εδώ μαζί σου. Είμαστε η οικογένεια του φωτός σου "

Πηγή:https://www.facebook.com/iamauroraray



7. Ο Κόλπος του Άντεν και οι "Κρυμμένες Πύλες" της NASA…


ΚΡΥΜΕΝΕΣ  ΠΥΛΕΣ  ΣΤΟΝ
ΚΟΛΠΟ  ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ
Tα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες του απηνούς διωγμού του   Τζούλιαν  Ασάνζ, δημιουργού  του
ιστότοπου  WikiLeaks, ο οποίος  δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα διάφορων κυβερνήσεων και μυστικών υπηρεσιών.Εκείνο όμως που φαίνεται να «καίει» πραγματικά είναι ένα αρχείο που φέρεται να έχει ακόμα στην κατοχή του ο Mr WikiLeaks και αφορά σ’ ένα μυστηριώδες φαινόμενο στον Κόλπο του Αντεν. Για το φαινόμενο αυτό υποτίθε- ται  ότι  έχει  στηθεί   μια   γιγαντιαία   μυστική επιχείρηση, στην οποία και συμμετέχουν 27 χώρες. Είναι  δυνατόν  η  μεγαλύτερη  διεθνής  ναυτική δύναμη  που  έχει  συγκροτηθεί  ποτέ  να  έχει αναπτυχθεί στον Κόλπο του Αντεν, στα ανατολικά της Αφρικής, "σαρώνοντας" όλη την περιοχή μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει τους Σομαλούς πειρατές οι οποίοι συχνά κάνουν ρεσάλτο στα διερχόμενα εμπορικά πλοία;Σύμφωνα με μια άποψη, το υπαρκτό πρόβλημα δεν δικαιολογεί την ανάπτυξη μιας τόσο μεγάλης δύναμης, συνεπώς κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει στα ανοιχτά της Υεμένης. Κάτι το οποίο πρέπει να παρακολουθείται στενά,  αποτελώντας  παράλληλα  και  ένα επτασφράγιστο μυστικό. Το έγγραφο που φέρεται να έχει στην κατοχή του ο Ασάνζ δεν το έχει δει κανείς, παρ’ όλα αυτά το περιεχόμενό του υποτίθεται ότι έχει διαρρεύσει στο Διαδίκτυο.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί, τον Νοέμβριο του  2000  ο  διοικητής  του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας, ναύαρχος Νικολάι Μαξίμοφ, έστειλε απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για μια μαγνητική δίνη που είχε δημιουργηθεί στον Κόλπο του Αντεν, ανοιχτά της Σομαλίας. Στην αναφορά αυτή γίνεται λόγος για συντονισμέ-νες με τις ΗΠΑ και την Κίνα προσπάθειες να μελετηθεί και να περιοριστεί η δίνη, που φαίνεται να αψηφά όλους τους νόμους της φυσικής. Θεωρητικά η μαγνητική δίνη είναι μια τρύπα στην ατμόσφαιρα, η οποία τραβά ενέργεια στο εσωτερικό της.



Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για ένα φαινόμενο με το οποίο δεν έχουμε έρθει ξανά σε επαφή. Στα τέλη του 2008, σύμφωνα πάντα με το απόρρητο έγγραφο, οι τρεις μεγάλες δυνάμεις διαπίστωσαν ότι η μαγνητική δίνη σταδιακά μεγάλωνε και ως εκ τούτου αναγκάστηκαν να ενημερώσουν τα μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Μέλη των τελευταίων έσπευσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια μελέτης και περιορισμού του φαινομένου, στέλνοντας δυνάμεις στην περιοχή. Και ως πρόσχημα για την παρουσία των πολεμικών πλοίων εκεί προβλήθηκε η αντιμετώπιση των Σομαλών πειρατών.


Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκαν σε εφαρμογή τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις,οι Ocean Shield (ΝΑΤΟ) Atalanta (E.E.), Combined Task Force 151 (ΗΠΑ), ενώ  πραγματοποιούνται  μέχρι  και  σήμερα μεμονωμένες αποστολές πολεμικών σκαφών από την Ινδία, τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Μαλαισία. Στις κοινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. συμμετέχουν οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Αυστραλία, Καναδάς, Δανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ινδία, Ιράν,Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Μαλαισία, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Τουρκία.



Στα τέλη του 2010 σημειώθηκε στον κόλπο μια ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα η οποία, σύμφωνα με όσους υποστηρίζουν τη θεωρία, οδήγησε στη διεύρυνσή της μαγνητικής δίνης. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι η αστάθεια των μετεωρολογικών φαινομένων είναι επίσης ένα από τα αποτελέσματα της εμφάνισης της δίνης. Σ’ αυτή, λοιπόν, αποδίδονται το κύμα ψύχους που έπληξε πρόσφατα την Ευρώπη (σε Βρετανία, Σουηδία και Νορβηγία καταγράφηκαν οι χαμηλό- τερες θερμοκρασίες των τελευταίων 100 ετών) και τις ΗΠΑ, αλλά και οι πλημμύρες σε διάφορες χώρες του πλανήτη μας. Επιπλέον, κυκλοφορεί ευρέως μια δεύτερη θεωρία που έρχεται να ρίξει νερό στο μύλο της πρώτης και η οποία κάνει λόγο για μια αστρική πύλη που έχει ανοίξει από τις 5 Ιανουαρίου 2010.



Το όλο θέμα, όμως, δεν τελειώνει εδώ καθώς η δίνη που υποτίθεται ότι εντοπίστηκε στον Κόλπο
του Άντεν συνδέεται και με το παράξενο σπειρο- ειδές φαινόμενο της Νορβηγίας,που εκδηλόθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του  2009. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έγινε  ορατό  σε χιλιάδες  μάρτυρες όταν ένα μπλε φως αναδύθηκε πίσω από ένα βουνό στα βόρεια της χώρας. Το φως σταμάτησε στη μέση του ουρανού και στη συνέχεια άρχισε να διαγράφει σπειροειδή πορεία καλύπτοντας σταδιακά όλο τον ουρανό στην περιοχή. Αμέσως μετά, από  το  κέντρο του  βγήκε  μια  ακτίνα κυανοοπράσινου χρώματος, η οποία κράτησε περίπου 12 λεπτά.Οι αυτόπτες μάρτυρες τότε έκαναν λόγο για μια μεγάλη πύρινη σφαίρα που περιβαλλόταν από έντονο φως και ακολουθούσε σπειροειδή τροχιά. Το φαινόμενο της Νορβηγίας θεωρήθηκε ως προπομπός εκείνου του Άντεν. Επίσημα χείλη δικαιολό- γησαν το μπλε φως στον ουρανό της Νορβηγίας αποδίδοντάς το στην αντανάκλαση του ήλιου στα αέρια καύσης του νέου  ρωσικού  διηπειρωτικού  πυραύλου Bulava το  οποίο  δοκιμάστηκε εκείνη την ημέρα ανεπιτυχώς. Η Ρωσία, πάντως, δεν παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε δοκιμή εκείνη τη στιγμή.


Λίγες ημέρες αργότερα, οι ρωσικές εφημερίδες "Kommersant" και "Vedomosti" ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους ότι επρόκειτο όντως για δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου "Bulava", που έγινε από το πυρηνικό υποβρύχιο "Ντμίτρι Ντοσκόι" στη Λευκή Θάλασσα. Όπως ανέφεραν οι εφημερίδες,η δοκιμή συγκεκριμένου πυραύλου προορίζεται για τον εξοπλισμό των πυρηνικών υποβρυχίων τέταρτης γενιάς) είναι η δέκατη τρίτη μέσα σε έξι χρόνια. Από τις δοκιμές αυτές οι εννέα ήταν αποτυχημένες και μία από αυτές ήταν εκείνη που προκάλεσε την αναστάτωση στη Νορβηγία.Οι αυτόπτες μάρτυρες τότε έκαναν λόγο για μια μεγάλη πύρινη σφαίρα που περιβαλλό- ταν από έντονο φως και ακολουθούσε σπειροειδή τροχιά.


Το φαινόμενο της Νορβηγίας θεωρήθηκε ως προπομπός εκείνου του Άντεν.Επίσημα χείλη δικαιο- λόγησαν το μπλε φως στον ουρανό της Νορβηγίας αποδίδοντάς το στην αντανάκλαση του ήλιου στα αέρια  καύσης  του  νέου  ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου Bulava, το οποίο δοκιμάστηκε εκείνη την ημέρα ανεπιτυχώς.Η Ρωσία πάντως, δεν παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε δοκιμή εκείνη τη στιγμή.


Πολλές φορές αναρωτιόμαστε με ποιον τρόπο προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο διάστημα και η σκουληκότρυπα θα μπορούσε να είναι μία από  πολλές εξηγήσεις. Αν και οι επιστήμονες ακόμα δεν κατανοούν πραγματικά αυτά που έχουν ανακαλύψει, ωστόσο διευρύνεται το μυαλό σε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις και δυνατότητες. 


Μετατρέποντας την επιστημονική φαντασία στην επιστήμη πράγμα που φαίνεται να συμβαίνει αρκετά συχνά στην ιστορία της ανθρωπότητας, τις κρυμμένες πύλες η  NASA  τις  ονομάζει  σημεία-Χ  ή  περιοχές διάχυσης ηλεκτρονίων. Είναι  μέρη  όπου  το μαγνητικό  πεδίο  της  γης  συνδέεται  με  το μαγνητικό πεδίο του ήλιου, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί μια συνεχή διαδρομή που  τον πλανήτη μας στην ατμόσφαιρα του Ηλιου, που είναι 93 εκατομμύρια μίλια μακριά. Η  NASA χρησιμοποίησε το   διαστημόπλοιο  THEMIS, καθώς  και  ένα ευρωπαϊκό ανιχνευτή σμήνους, για  να  εξετάσει  αυτό  το  φαινόμενο. Βρήκαν ότι αυτές  οι  κρυμμένες  πύλες  ανοίγουν  και κλείνουν δεκάδες φορές κάθε μέρα. 


Οι πύλες που η NASA έχει ανακαλύψει συνήθως βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη γη και οι περισσότερες από αυτές  είναι  βραχύβιες αλλά υπάρχουν και άλλες που είναι  γιγαντιαίες,  ανεξάντλητες  και συνεχής. Αυτό που οι επιστή- νες μπορούν ν α  κατανοήσουν έως  τώρα είναι πως αυτές  οι  πύλες  βοηθούν  στη   μεταφορά  των  μαγνητικά  φορτισμένων σωμα- τιδίων που ρέουν από το ήλιο και προκαλούντα φώτα του βορά και του νότου καθώς επίσης και τις γεωμαγνητικές καταιγίδες στη γη.


Βοηθούν επίσης στη μεταφορά του μαγνητικού πεδίου από τον ήλιο στη γη.Το 2014, η διαστημική υπηρεσία των  ΗΠΑ  ξεκίνησε  μια  νέα  αποστολή  που  ονομάζεται  κλίμακα   Magnetospheric πολλαπλών αποστολών, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα διαστημόπλοια που θα κάνουν το γύρο της γης για να εντοπίσουν και στη συνέχεια να μελετήσουν αυτές τις πύλες που βρίσκονται εκεί όπου η γη και τα μαγνητικά πεδία του ήλιου συναντιόνται και όπου οι ανεξήγητες αυτές πύλες σχηματίζονται. 


Η NASA χρηματοδότησε τοΠανεπιστήμιο της Αϊόβα για αυτή τη μελέτη, και εξακολουθεί να είναι ασαφής ως προς το ποιες είναι αυτές οι πύλες. Το  μόνο  που   κάνουν   στο   πανεπιστήμιο είναι να παρατηρούν τα φορτισμένα σωματίδια που ρέουν μέσα από  αυτές  τις  πύλες  και  που προκαλούν ένα ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο στη γήινη ατμόσφαιρα.Θα μπορούσε να βρίσκεται  παρόμοια "γεωμαγνητική πύλη" πάνω από το Aden ή  μήπως συμβαίνει κάτι άλλο?








8.Μυστήριο με τον Voyager - 1.



Άρχισε να μεταδίδει σήματα που δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν οι επιστήμονες της NASA.
VOYAGER - 1
NASA.Επαναλαμβάνει άγνωστο  μοτίβο σε  δυα- δικό κώδικα.Το Voyager-1 της NASA,ένα έμβλημα της ανθρώπινης ευρηματικότητας και περιέργεις, O Voyager 1, βρίσκεται σε απόστασηπ 22 ωρών φωτός από τη Γη  και ταξιδεύει στο διάστημα με ταχύτητα  61.500 χ.α.ω. και το πλησιέστερο άστρο το Proxima Centauri βρίσκεται σε απόσταση 4,2 ετών φωτός, το οποίο θα φτάσει περίπου σε 73.755 χρόνια με την ταχύτητα αυτή.Έχοντας εκτοξευτεί το 1977, αποστολή του  βολιστήρα Voyager-1 ήταν να συλλέγει και να μεταδίδει δεδομένα σχετικά με τη μετάβαση μεταξύ της ηλιόσφαιρας,της περιοχής που κυριαρχείται από το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου και τον ηλιακό άνεμο, και το διαστρικό μέσο.


Αυτή η αποστολή έχει προσφέρει ανεκτίμητες γνώσεις για τη φύση του Ηλιακού μας Συστήματος και τα όριά του με την απεραντοσύνη του διαστρικού χώρου.Ωστόσο, πρόσφατες ενημερώσεις από τη NASA δείχνουν ότι το σύστημα δεδομένων πτήσης του (FDS)  "δεν επικοινωνεί σωστά" σωστά".Αυτή η δυσλειτουργία είχε  ως  αποτέλεσμα το  Voyager-1 να  μην  μπορεί  να  στείλει χρήσιμες πληροφορίες πίσω στη Γη. Ο ανιχνευτής συνήθως μεταδίδει δεδομένα  σε ένα πακέτο δυαδικού κώδικα, αλλά έχει κολλήσει μεταδίδοντας μοτίβα που είναι ουσιαστικά ανεξήγητα.Η ομάδα του Voyager,που βασίζεται στη Γη,έχει εντοπίσει το δυσλειτουργικό όργανο,αλλά αντιμε- τωπίζει το δύσκολο έργο της εξ αποστάσεως αντιμετώπισης προβλημάτων.


Μια πρόσφατη προσπάθεια επανεκκίνησης του FDS και επαναφοράς του στην κατάσταση πριν από την έκδοσή του ήταν ανεπιτυχής,  με  το  διαστημόπλοιο  να μην έχει  τη  δυνατότητα  να αποστείλει αξιοποιήσιμα δεδομένα.Η  πολυπλοκότητα  του  ζητήματος  επιδεινώνεται  από  το γεγονός ότι οι λύσεις απαιτούν συχνά την ανάγνωση εγχειριδίων πολλών δεκαετιών, γραμμένων από μηχανικούς που δεν μπορούσαν να προβλέψουν τις προκλήσεις που προκύπτουν σήμερα.Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζει την αξιοσημείωτη μακροζωία και την ανθεκτικότητα των ανιχνευτών Voyager 1 και 2. 


Αυτά τα διαστημόπλοια που εκτοξεύτηκαν πριν από  τέσσερις  δεκαετίες δεν  αναμενόταν   να
διαρκέσουν τόσο πολύ ή να ταξιδέψουν τόσο μακριά.Η τρέχουσα κατάσταση του Voyager-1 υπογραμμίζει επίσης τις προκλήσεις της εξερεύ- νησης στο βαθύ διάστημα.Καθώς τα διαστημό- πλοια  κινούνται  πιο  μακριά  από  τη   Γη, αντιμετωπίζουν περιβάλλοντα και καταστάσεις που μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθούν και να  ανταποκριθούν.Οι τεράστιες αποστάσεις σημαίνουν ότι οι  καθυστερήσεις  επικοινωνίας  είναι  σημαντικές  και  η  απομακρυσμένη αντιμετώπιση προβλημάτων γίνεται μια περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία.


Πάντως σύμφωνα με ειδικούς η βλάβη αυτή μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους:

α.Καταστροφή δεδομένων ή παρεμβολές: Ο διαστρικός χώρος είναι γεμάτος  με  διάφορες ακτινοβολίες και σωματίδια που μπορούν να παρεμβαίνουν στα σήματα. Αυτή η παρέμβαση μπορεί να προκαλέσει φθορά στα δεδομένα που μεταδίδονται, οδηγώντας σε δυσκολία στην ερμηνεία τους.

β.Δυσλειτουργία εξοπλισμού: Το Voyager -1 λειτουργεί για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα από το 1977. Με τα χρόνια,  ορισμένα  από  τα  εξαρτήματά  του  μπορεί  να   έχουν   αλλοιωθεί, οδηγώντας σε περιστασιακά σφάλματα ή δυσλειτουργίες στον εξοπλισμό μετάδοσης.


γ.Προκλήσεις επικοινωνίας: Δεδομένης της τεράστιας απόστασης μεταξύ του Voyager -1 και της Γης η ισχύς του σήματος μειώνεται σημαντικά. Αυτό  το  εξασθενημένο  σήμα  θα  μπορούσε  να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων ή υποβάθμιση κατά τη μετάδοση.

https://www.youtube.com/watch?v=7gIMw4Q00VE&t=4s



9.Μυστηριώδεις τροχιακούς ανιχνευτές σταθμευμένα σε περιορισμένο AFB στην Αυστραλία.



Το RAAF Woomera Range Complex (WRC) είναι μια σημαντική αυστραλιανή στρατιωτική και
ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ  ΣΦΑΙΡΕΣ
πολιτική  αεροδιαστημική  εγκατάσταση  και επιχείρηση που βρίσκεται στη Νότια Αυστραλία, περίπου  450 km  (280 μίλια)  βορειοδυτικά  της Αδελαΐδας.Το  WRC  αποτελείται  από  το  πεδίο δοκιμής  Woomera  (Μοίρα  δοκιμών  πεδίων Πολεμικής Αεροπορίας), RAAF Base Woomera (20SQN) και το πεδίο δοκιμής Nurrungar. 

Η λειτουργία του  πεδίου  δοκιμών  Woomera  (WTR)  είναι  να παρέχει   ένα   εξειδικευμένο  περιβάλλον επιχειρήσεων για την υποστήριξη κατευθυνόμενων δραστηριότητες συνόλου της άμυνας για τη δοκιμή πολεμικού υλικού και άλλες κατευθυνόμενες δραστηριότητες για το ευρύτερο εθνικό συμφέρον. 


Τώρα, αν ρίξουμε μια ματιά στο αεροδρόμιο Woomera, χρησιμοποιώντας το Google Earth, τότε θα δούμε τι μοιάζουν με τρεις μυστηριώδεις μεταλλικές σφαίρες με διάμετρο περίπου 3,5 μέτρα η καθεμία, σταθμευμένες σε περιορισμένη περιοχή του αεροδρομίου (Συντεταγμένες: 31°08 '56" S 136°48'21" E). Δείτε την εικόνα παραπάνω.Οι εικόνες του Google Earth  δείχνουν  ότι  αυτές  οι σφαίρες ήταν παρκαρισμένες εκεί πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με  πληροφορίες  τα  εν  λόγω αντικείμενα είναι τροχιακά υπολογιστικά ανιχνευτές.


Συνήθως, αυτού του  είδους  οι  ανιχνευτές  εκτοξεύονται από τη Γη  εξοπλισμένα με  μια  σειρά επιστημονικών  οργάνων  και  εργαλείων που προορίζονται για  τη  μελέτη των  ατμοσφαιρικών συνθηκών  και   της   σύνθεσης   του   διαστήματος,   συμπεριλαμβανομένων  άλλων   πλανητών, φεγγαριών ή ουράνιων σωμάτων. Δεδομένου του γεγονότος ότι αυτά τα αντικείμενα σε σχήμα tic-tac σταθμεύουν σε μια απαγορευμένη περιοχή όπου διεξάγονται πολυάριθμες δοκιμές, τίθεται το ερώτημα, αν υποθέσουμε ότι αυτά τα αντικείμενα είναι τροχιακά υπολογιστικά ανιχνευτές, εάν αυτά τα προηγμένα αντικείμενα αναπτύσσονται για εξελιγμένη επιτήρηση,πιθανώς για κατασκο- πεία στρατιωτικών εγκαταστάσεις ή πολεμικά πλοία. 



Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτά τα αντικείμενα μοιάζουν εντυπωσιακά με μια οντότητα που μοιάζει με σφαίρα που είχε συλληφθεί στο παρελθόν από ένα αμερικανικό στρατιωτικό drone στη Μέση Ανατολή. Ενα βίντεο του οποίου παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Πεντάγωνο για τα UFO, πριν από λίγους μήνες, προκαλεί ερωτήματα όχι μόνο εάν αυτές οι σφαίρες είναι μέρος του μυστηριώδους προγράμματος tic-tac UAPs αλλά και του ποιός βρίσκεται πίσω από αυτό.


10. UFO εμφανίζεται αφού το πλάσμα στριφτάρι έσπασε από τον Ηλιο. 


Ένας στριφτός πλάσματος, στο βόρειο ημισφαίριο του ήλιου, διαλύθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2023
ΑΓΝΩΣΤΟ  ΠΛΑΣΜΑ  ΣΤΡΙΦΤΑΡΙ
και  εκσφενδόνισε  ένα  περιστρεφόμενο  σύννεφο θερμού αερίου στο διάστημα. Το Solar  Dynamics Observatory της  NASA  κατέγραψε  τη  διαφυγή του. Με την πρώτη ματιά αυτό  το  μικροσκοπικό σύννεφο μπορεί να φαίνεται ασήμαντο.  Ωστόσο, κατά  την  έξοδό του  από  την  ατμόσφαιρα  του ήλιου, πυροδότησε  μαγνητικές  αστάθειες  που μετατράπηκαν σε ένα εκπληκτικά μεγάλο CME. Το CME δεν θα χτυπήσει τη Γη.  Αξιοσημείωτο είναι ότι αμέσως  μετά τη  διάλυση  του  πλάσμα στριφτάρι, ένα σημαντικό άγνωστο αντικείμενο αναδύθηκε από τον ήλιο και εκτοξεύτηκε στο διάστημα. 


Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία παρόμοιων αντικειμένων που περνούσαν κοντά στον ήλιο, τα οποία σαφώς δεν ήταν φορτισμένα σωματίδια που απελευθερώθηκαν από τον ήλιο, μπορούμε να αναρωτηθούμε εάν αυτό το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι εξωγήινης προέλευσης και εάν θα μπορούσε να συνδεθεί με την προηγούμενη αποσύνθεση του στριφτή πλάσματος από τον ήλιο;

https://ufosightingshotspot.blogspot.com/2023/12/ufo-appears-after-plasma-twister-broke.html




11.Laniakea:Το υπερσμήνος γαλαξιών όπου ανήκει ο Γαλαξίας μας.



Το υπερσμήνος γαλαξιών Laniakea είναι το υπερσμήνος των γαλαξιών που φιλοξενεί τον Γαλαξία
ΥΠΕΡΣΜΗΝΟΣ
ΓΑΛΑΞΙΩΝ
μας όπως και περίπου 100.000 άλλους κοντινούς γαλαξίες.Τα  υπέρ- σμήνη, περιοχές του χώρου που είναι  πυκνά γ εμάτες  με  γαλαξίες, είναι οι μεγαλύτερες δομές του Σύμπαντος. 

Οι  επιστήμονες  προσπαθούσαν  να  καθορίσουν  ακριβώς  που τελειώνει ένα υπερσμήνος και που ξεκινάει ένα άλλο.




Μια ομάδα που εδρεύει στη Χαβάη έχει καταλήξει σε μια νέα τεχνική που χαρτογραφεί το Σύμπαν σύμφωνα με τη ροή των γαλαξιών στο διάστημα. Διαγράφοντας τα όρια του κοσμικού χάρτη, επαναπροσδιορίζουν το δικό μας υπερσμήνος και το ονομάζουν Laniakea, που σημαίνει "ανυπολόγιστος παράδεισος" στη Χαβάη…

youtube https://www.youtube.com/watch?v=NmB6RgyKoio&w=711&h=400




12.Πρωτοχρονιάτικη έκπληξη από τον Ήλιο!! 



Τι παρατήρησαν στη NASA;  Το  Παρατηρητήριο  Ηλιακής  Δυναμικής  της  NASA   (SDO)
ΗΛΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΑΜΨΕΙΣ
απαθανάτισε για άλλη μια φορά τη δυναμική δραστηριότητα του Ήλιου μας, καταγράφοντας μια ισχυρή ηλιακή έκλαμψη X5.0 την τελευταία ημέρα του 2023.Η εικόνα, που κυκλοφόρησε η NASA στη σελίδα του ιστολογίου της, δείχνει την έντονη έκρηξη ενέργειας σε ακραίο υπεριώδες φως, ζωηρά χρωματισμένο σε κίτρινο και πορτοκαλί.


Οι ηλιακές   εκλάμψεις  είναι  ισχυρές  εκλύσεις ενέργειας από την επιφάνεια του Ήλιου,ικανές να επηρεάσουν διάφορες πτυχές της σύγχρονης τεχνο- λογίας.Η φωτεινή λάμψη στο αριστερό άκρο της εικόνας  αντιπροσωπεύει  την  έκρηξη, δίνοντας  έμφαση στο εξαιρετικά καυτό υλικό που εμπλέκε- ται στις εκλάμψεις.




Η ταξινόμηση X-class που αποδίδεται σε αυτήν την ηλιακή έκλαμψη την ορίζει ως έναν από τους πιο έντονους τύπους, με τον αριθμό 5.0 να παρέχει  πρόσθετες πληροφορίες  σχετικά με την ισχύ του.Οι επιπτώσεις τέτοιων εκλάμψεων δεν είναι αμελητέες.Μπορούν  να  επηρεάσουν τις  ράδιο επικοινωνίες, να διαταράξουν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, να  παρεμποδίσουν  τα  σήματα πλοήγησης και να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τα διαστημόπλοια όσο και τους αστοναύτες.


Το 2024 και το 2025 οι επιστήμονες προειδοποιούν πως ο Ήλιος μας θα φτάσει στο μέγιστο της δραστηριότητάς του, όπου και αναμένονται πολύ πιο ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις.



13.NASA: Ανακοινώνει πρόβλεψη για σύγκρουση με χαμένο μετεωρίτη μέσα στο 2024


Και όμως η NASA έχει καταφέρει να χάσει έναν αστεροειδή.   Ο εν λόγω  αστεροειδής  είναι  ο
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ
αστεροειδής 2007 FT3, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά  το 2007 πριν εξαφανιστεί γρήγορα. Η  γνωστή  διεθνής  διαστημική υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι υπάρχει πιθανότητα ο αστεροειδής  να χτυπήσει και πάλι τη Γη.Αν και ο  αστεροειδής  δεν  είναι  αρκετά μεγάλος μια πιθανή σύγκρουση μέσα  στο  2024  θα  μπορούσε  να απελευθερώσει την ενέργεια ίση περίπου με αυτή 2.6 δισεκατομμυ- ρίων τόνων TNT. 


Η πιθανή ημερομηνία πρόσκρουσης έχει προβλεφθεί για τις 5 Οκτωβρίου 2024. Παρ’ όλα αυτά, μάλλον δεν θα χρειαστεί να ακυρώσουμε τα σχέδιά μας εκείνη την ημέρα καθώς η πιθανότητα είναι 1 στα 11 εκατομμύρια σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία.


Ο αστεροειδής παρακολουθείται από ένα ολόκληρο τμήμα της NASA που παρακολουθεί τους αστεροειδείς κοντά στη Γη.




14.Μυστηριώδεις σκιές μεγαλύτερες από τον πλανήτη Γη στους δακτυλίους του Κρόνου.



Οι δακτύλιοι του Κρόνου κρύβουν ένα μυστικό που απασχολεί του επιστήμονες εδώ και δεκαετίες
ΔΑΚΤΥΛΙΟΙ  ΚΡΟΝΟΥ
Παράξενες σκοτεινές σκιές εμφανίζονται και εξαφανίζονται περιστα- σιακά στους δακτυλίους του πλανήτη. 

Το διαστημικό σκάφος Voyager 2 της NASA παρατήρησε για πρώτη φορά τις ακτίνες του Κρόνου το 1981 όπως και άλλα, το Cassini και το Hubble,τις έχουν εντοπίσει πολλές φορές.

Η τελευταία παρατήρηση έγινε τον Οκτώβριο, όταν το Hubble εντόπισε αρκετές να χορεύουν γύρω από τον  πλανήτη.


Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι έχουν να κάνουν με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του Κρόνου και του ήλιου. Όπως συμβαίνει και με τη Γη, ο Κρόνος έχει ένα μαγνητικό πεδίο που περιβάλλει τον πλανήτη. Και αυτό το μαγνητικό πεδίο είναι ευαίσθητο στα φορτισμένα σωματίδια του ηλιακού ανέμου που ο ήλιος εκτοξεύει τακτικά στο διάστημα.Έτσι, όταν  ο  ηλιακός  άνεμος  χτυπάει  το μαγνητικό πεδίο του Κρόνου με ένα εκατομμύριο μίλια την ώρα,θα έχει κάποιες επιπτώσεις, όπως η δημιουργία "βόρειου σέλαος"  στους πόλους του Κρόνου. 


Αλλά οι  επιστήμονες  υποψιάζονται επίσης ότι μπορεί να προκαλέσει τις κατάλληλες συνθήκες για να εμφανιστούν  αυτές  οι  σκιές στους δακτυλίους του Κρόνου. Πάντως, οι επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη περαιτέρω  μελέτης  για  να  καταλήξουν  σε  ένα ασφαλές συμπέρασμα.




15. NASA. Αναβολή εκτόξευσης στη Σελήνη εξαιτίας ανθρώπινων λειψάνων.



Ο πρόεδρος του έθνους των Ινδιάνων Νάβαχο, Buu Nygren, ζήτησε επειγόντως από τη NASA να
ΛΕΙΨΑΝΑ  ΙΝΔΙΑΝΩΝ
ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
αναβάλει την προγραμματισμένη για  τις  οκτώ Ιανουαρίου 2024,εκτόξευση στη Σελήνη η οποία ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μεταφορά αποτε- φρωμένων λειψάνων.Ο Nygren  Λεξέφρασε  την ανησυχία του για την αποστολή Peregrine Mission One Vulcan Centaur, που έχει προγραμματιστεί να μεταφέρει ωφέλιμα φορτία από μια εταιρεία που προσφέρει  υπηρεσίες  μνήμης  στέλνοντας ανθρώ- πινες στάχτες στη Σελήνη.



Τονίζοντας την ιερή σημασία της Σελήνης στους πολιτισμούς των ιθαγενών,ο Nygren θεωρεί ότι η εναπόθεση ανθρώπινων λειψάνων εκεί αποτελεί μορφή βεβήλωσης.  Αναφερόμενος  σε  ένα  περιστατικό  του  1998  που αφορούσε  την  NASA, υπογραμμισε  τη  δέσμευση  για  διαβούλευση  με  τις  φυλές  πριν  από  την  έγκριση  τέτοιων αποστολών, επικαλούμενος ένα υπόμνημα της κυβέρνησης του Προεδρου Bainden του 2021.


Το υπόμνημα  ενισχύει  το  εκτελεστικό  διάταγμα  13175  και  ένα  μνημόνιο  συμφωνίας  που υπογράφηκε το  2021,  τονίζοντας  την  ανάγκη  διαβούλευσης  με  τις  φυλές  για  θέματα  που επηρεάζουν ιερούς τόπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με ουράνια σώματα, όπως η Σελήνη.




16.Εννέα  θεαματικά αστρονομικά φαινόμενα που θα δούμε το 2024.



Άκρως εντυπωσιακά  αστρονομικά  φαινόμενα  θα  έχουμε  την  ευκαιρία  να  γνωρίσουμε  στο
ΗΛΙΟΣ  ΣΕΛΗΝΗ
νυχτερινό ουρανό  από  τη  νέα  χρονιά.  Βροχή μετεωριτών, ζευγάρωμα του φεγγαριού με τους πλησιέστερους και λαμπρότερους πλανήτες είναι μερικά μόνο από αυτά.Συγκεκριμένα θα έχουμε την ευκαιρία  να  γνωρίσουμε  τα  εξής  άκρως εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα:

18 Ιανουαρίου: Ο χορός του Δία και της Σελήνης κατά τ ο  οποίο  ο  μεγαλύτερος  πλανήτης  του ηλιακού συστήματος θα βρίσκεται δίπλα σε ένα λαμπερό μισοφέγγαρο. Θα συναντηθούν ξανά 14 Φεβρουαρίου, 13 Μαρτίου, 10 Απριλίου.

 

8 Απριλίου: Το κορυφαίο φαινόμενο της χρονιάς θα συμβεί στις 8 Απριλίου και θα έχουμε μια ολική έκλειψη ηλίου που θα είναι ορατή σε όλη τη Βόρεια Αμερική.Επίσης κομήτης θα περάσει από τη Γη ονομάζεται 12P/Pons-Brooks,  και  κατευθύνεται  προς  το  εσωτερικό  του  ηλιακού συστήματος.


4 Μαίου: Βροχή μετεωριτών που ονομάζεται EtaAquarid και προέρχονται από την ουρά του κομήτη Χάλεϊ.

12 και 13 Αυγούστου: Κορυφώνονται οι Περσείδες: Κάθε μέσα Αυγούστου, η Γη ταξιδεύει μέσα από ένα σύννεφο υπολειμμάτων που αποβάλλει ο κομήτης Swift-Tuttle,δημιουργώντας μια ααται- γίδα από πεφταστέρια στον ουρανό.

Σεπτέμβριος και Οκτώβριος: Ο κομήτης A3 Tsuchinshan-ATLAS, ο οποίος   εντοπίστηκε  για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2023 θα προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα στα τέλη του 2024. Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα είναι ορατός το βράδυ με τηλεσκόπιο. Προς τον Σεπτέμβριο η τροχιά του θα τον φέρει κοντά στον ήλιο όσο και στη Γη κάνοντάς τον φωτεινό και ενδεχομένως ορατός με κιάλια.

17 Σεπτεμβρίου: Ο Κρόνος ενώνεται με το φεγγάρι.Η σύγκλιση θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβριου ενώ το εντυπωσιακά θέαμα θα επαναληφθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου, στις 11 Νοεμβρίου  και στις 8 Δεκεμβρίου

2 Οκτωβρίου: Δαχτυλίδι της φωτιάς στον ουρανό – Όσοι βρίσκονται στο δυτικό ημισφαίριο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη δεύτερη ηλιακή έκλειψη του 2024. Όταν  το  φεγγάρι ευθυγραμμίζεται μεταξύ Γης και του Ήλιου, αφήνει ένα λαμπερό περίγραμμα που μοιάζει με δαχτυλίδι.

Δεκέμβριος: Βροχή μετεωριτών Διδυμίδες και Βόρειο Σέλας.Η χρονιά  έκλυσε  με το εντυπωσιακό θέαμα της βροχής μετεωριτών Διδυμίδες (Geminid) τον Δεκέμβριο. Επίσης,  το  Βόρειο   Σέλας αναμένεται να γίνει πιο συχνό και ορατό,ιδίως γύρω από τις ισημερίες- εξαιτίας της αυξημένης ηλιακής δραστηριότητας.





17. Ο διαβολικός” κομήτης με τα κέρατα, που έρχεται προς την Γη. Τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες;



Ένας κομήτης σε μέγεθος πόλης, που κατευθύνεται  προς  τη  Γη,  έχει  εκραγεί  δεκάδες  φορές
ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΣ  ΚΟΜΗΤΗΣ
οδηγώντας τους επιστήμονες να αποκαλύψουν το μοτίβο των εκρήξεών του.Ο διαβολικός κομήτης έχει ονομαστεί έτσι επειδή βγάζει "κέρατα" κατά τη  διάρκεια  των  εκρήξεων.  Σύμφωνα  με  τους επιστήμονες,  ο  διαστημικός  βράχος  εκτοξεύει βίαια πάγο και αέρια κάθε 15 ημέρες. Το τελευταίο συμβάν έλαβε χώρα στις 14 Δεκεμβρίου. Έτσι η επόμενη έκρηξη αναμένετο στις 29/12/23.

Οι αστρονόμοι διαπίστωσαν ότι το κοσμικό αντικείμενο, επίσημα γνωστό ως "κομήτης" 12P/Pons–Brooks», πραγματοποιεί μία πλήρη περιστροφή κάθε δύο εβδομάδες. Έτσι κάθε 15 περίπου ημέρες, η κρυοηφαιστειακή εκβολή του κομήτη ευθυγραμμίζεται με τον ήλιο και ενεργοποιείται από την έντονη θερμότητα.




Κομήτης 12P/Pons–Brooks «Είναι σαν το Old Faithful». Το Old Faithful είναι ένας θερμοπίδακας κώνων στο εθνικό πάρκο Yellowstone στο Wyoming των ΗΠΑ.  Ο κομήτης  12P/Pons–Brooks διαθέτει ένα σούπερ “κρυοηφαίστειο”, η έκρηξη του οποίου ενεργοποιείται κατά την ανατολή του ήλιου στη θέση του, πρόσθεσε .Ο  12P/Pons–Brooks είναι γνωστός ως κρυοηφαιστειακός ή ψυχρό ψυχρό ηφαίστειο κομήτης, ο οποίος παρουσιάζει ηφαιστειακή δραστηριότητα.  Αλλά  αντί  να εκτοξεύει λιωμένα πετρώματα και λάβα, όπως ένα ηφαίστειο στη Γη, ένας κρυοηφαιστειακός κομήτης απελευθερώνει ένα μείγμα αερίων και πάγου.



 Όταν ένας κρυοηφαιστειακός κομήτης πλησιάζει τον ήλιο όπως ο 12P/Pons-Brooks θερμαίνεται
και δημιουργεί πίεση στον πυρήνα του. Η πίεση αυξάνεται έως ότου το άζωτο και το μονοξείδιο  του  άνθρακα  εκραγούν  και εκσφενδονίσουν παγωμένα συντρίμμια μέσα από μεγάλες ρωγμές στο κέλυφος του πυρήνα.Αυτά τα αέρια ρεύματα μπορούν να σχηματίσουν διακριτικά σχήματα όταν τα βλέπει κανείς με τηλε- σκόπιο, όπως τα κέρατα του διαβόλου, που περιγράφονται επίσης ως πέταλο ή το Milleium Falcon από το Star Wars.Ο "διαβολικός κομήτης" έχει  περίπου  το  μέγεθος  του  διάσημου  κομήτη  του Χάλεϊ και ήταν για τελευταία φορά ορατός με γυμνό μάτι στη Γη το 1954.


Αναφέρεται επίσης ως “κομήτης τύπου Χάλεϊ” επειδή η 71χρονη τροχιά του γύρω από τον ήλιο τον κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τον πιο διάσημο διαστημικό βράχο της ιστορίας, ο οποίος χρειάζεται περίπου 75 χρόνια για να κάνει τον κύκλο του άστρου  μας, σε  αντίθεση  με  χιλιάδες χρόνια όπως οι περισσότεροι κομήτες.Παρόλο που ο 12P/Pons–Brooks θα βρεθεί πιο κοντά στη Γη τον Απρίλιο του 2024, προβλέπεται να φτάσει το μέγεθος +4, οπότε  θα  μπορούσε  να  είναι ορατός με γυμνό μάτι και τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024. Θα είναι πιο φωτεινός στον νυχτερινό ουρανό στις 2 Ιουνίου 2024.


18.O σκοτεινος δίαυλος Αόρνου Πέτρας - Ιερουσαλήμ.


Η καταστροφή του Αφχανιστάν και του Ιράκ, η ερήμωση της Γάζας και οι συνεχείς απειλές κατά
ΑΟΡΝΟΣ ΠΕΤΡΑ
του Ιράν από το Ισραήλ  και  τις  ΗΠΑ,  γίνονται κατ'εντολήν των αποστατών και των σιωνιστων, οι οποίοι θέλουν ελεύθερο  τον  δίαυλο  για  την πραγματοποίηση των σκοτεινών τους σχεδίων.Η Άορνος Πέτρα,είναι ένα μικρό απόκρημνο ύψωμα με τρεις κορυφές, η ψηλότερη  των  οποίων  έχει ύψος 741 μ.  και  είναι  αντέρεισμα  του  ορεινού όγκου Μαχαμπάν, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ινδού ποταμού




Οι Ολύμπιοι του Διός: "Πάνω από την Άορνο Πέτρα και σε μέγα ύψος, υφίσταται μια σκοτεινή ουράνια πύλη, ένα απόλυτο κενό χωροχρόνου, ένας τεράστιος σκοτεινός διαστατικός δίαυλος, ο οποίος αρχίζει από τα όρη του Ινδοκούχ του Αφχανιστάν, διέρχεται από το Ιράν και το Ιράκ και καταλήγει στη Ιερουσαλήμ. Τον δίαυλον αυτόν, χρησιμοποιούν ο Γιαχβέ και οι αποστάτες για την κάθοδο τους στην Γαία, υλοποιώντας  σκάφη  και  προσωπικό".  Η  Ολυμπιάδα, η  μητέρα  του Μ. Αλεξάνδρου, ήταν Ιέρεια στα Μυστήρια των Καβείρων, γνώριζε και ενημέρωσε τον  γιο  της ότι στην περιοχή αυτή βρισκόταν η πύλη του μεγάλου αυτού σκοτεινού διαύλου και γι' αυτό ο Αλέξανδρος με το χτίσιμο ναών, θυσιών και ιερουργιών, πέτυχε το προσωρινό του κλείσιμο.



Ο πραγματικός στόχος των ερπετοειδών κλώνων που ηγούνται του κατ' ευφημισμόν  ελευθέρου
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΟΡΝΟΥ
ΠΕΤΡΑ
κόσμου και της ούτω καλούμενης "διεθνούς κοινότητας", είναι η διάνοιξη του σκοτεινού διαύλου, ο οποίος είναι απαραίτητος για  την  πραγματοποίηση  του  σχεδίου  με  την  κωδική  ονομασία Αρμαγεδών, δηλαδή την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με τον "εκλεκτό λαό" επικεφαλής, τη βίαιη μείωση του πληθυσμού του πλανήτη και τη χρήση των υπολοίπων σαν σκλάβους για να τους υπηρετούν.Η  καταστροφή του  Αφχανιστάν   και   του   Ιράκ,  η  ερήμωση της  Γάζας  και  οι συνεχείς απειλές κατά του Ιράν από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ,γίνονται κατ' εντολήν των αποστατών και των σιωνιστών, οι οποίοι θέλουν ελεύθερο τον δίαυλο  και  εξάλειψη  όλων  των  εμποδίων λειτουργίας του.


Μέσα  στα  σχέδια  των  σιωνιστών,  είναι  η  χρησιμοποίηση  μελλοντικά  του  διαύλου  για  να  κατεβάσουν ολογραφικό είδωλο του Χριστού  στη  Γη  και  να  φέρουν  την  λεγόμενη  "Δευτέρα Παρουσία" με την τεχνολογία,  όπου  θα  "κριθούν ζώντες  και νεκροί"  και  σύμφωνα  με  την Αποκάλυψη θα πρέπει να εξοντωθούν τα δύο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη για να επιβληθεί η παγκόσμια κυριαρχία του σιωνισμού.


Ο σκοτεινός αυτός δίαυλος δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία γιατί οι υψηλές εκπομπές ενέργειας προς τα άνω των θρησκευομένων μουσουλμάνων  του  Ιράν,  εμποδίζουν  την  διάνοιξη  και  την λειτουργία του από τους αποστάτες. Φωτεινούς διαύλους δεν μπορούν  να  χρησιμοποιήσουν  οι αποστάτες, γιατί οι σκοτεινές οντότητες αποσυντίθενται από τις τεράστιες ποσότητες φωτός των διαύλων αυτών.



19.Η μέρα που ο ηλιακός άνεμος εξαφανίστηκε από τον Άρη.



Το διαστημικό σκάφος MAVEN της NASA, μελετά τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ
Άρη  από τ ο  2014,  μετρώντας   τα  ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια (ιόντα) που περιβάλλουν τον Κόκκινο Πλανήτη.Στις 25 Δεκεμβρίου 2022, κατέγραψε ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο είδαμε και πριν δύο δεκαετίες στη Γη.Η μεγαλύτερη πηγή ιόντων στο ηλιακό σύστημα είναι ο Ήλιος,ο οποίος βομβαρδίζει διαρκώς τους πλανήτες  με  μία  ροή ηλεκτρονίων και ιόντων υδρογόνου. Όταν τα ιόντα φτάνουν στον Άρη, αλληλεπιδρούν με τα βαρύτερα ιόντα στην  ανώτερη  ατμόσφαιρα  του  πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο μαγνητικό πεδίο, γνωστό ως μαγνητόσφαιρα, η οποία εκτρέπει τον ηλιακό άνεμο γύρω από τον πλανήτη.



Στις 25 Δεκεμβρίου 2022 λοιπόν, το MAVEN κατέγραψε μία μεγάλη και απότομη πτώση στην πυκνότητα του ηλιακού ανέμου.Καθώς η πίεση από τον ηλιακό άνεμο μειώθηκε,η μαγνητόσφαιρα του Άρη επεκτάθηκε κατά χιλιάδες χιλιόμετρα, τριπλασιάζοντας το μέγεθός της και καλύπτοντας την τροχιά του MAVEN, με τα δεδομένα καταγραφής να δείχνουν πως ο ηλιακός άνεμος εξαφανί- εστηκε. Αυτά τα σπάνια φαινόμενα συμβαίνουν όταν μία γρήγορα κινούμενη περιοχή του ηλιακού ανέμου παρασέρνει μία περιοχή που κινείται  πιο  αργά,  αφήνοντας  στο  πέρασμά  της  ένα κενό σωματιδίων. Ο ηλιακός άνεμος επανεμφανίστηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2022, πιέζοντας τη μαγνητό- σφαιρα του Άρη πίσω στις συνηθισμένες της διαστάσεις.


Το 1999, ο δορυφόρος ACE της NASA, παρατήρησε το ίδιο φαινόμενο στη Γη. Η πυκνότητα του ηλιακού ανέμου  μειώθηκε  κατά  98%,  οδηγώντας  τη  μαγνητόσφαιρα  του  πλανήτη  μας  να επεκταθεί κατά πέντε φορές.Τα δεδομένα του MAVEN προσφέρουν ανεκτίμητη γνώση για το πώς μπορεί να συμβεί μία ατμοσφαιρική απώλεια σε έναν πλανήτη.Η έρευνα παρουσιάστηκε στο American Geophysical Union Fall Meeting 2023.



20.Μία μέρα στον Κόκκινο Πλανήτη.Θαυμάστε το εκπληκτικό timelapse του Curiosity rover στον Άρη.



Από την αυγή ως το σούρουπο το Curiosity rover της NASA βρίσκεται στην επιφάνεια του Άρη
ΑΥΓΗ ΩΣ ΤΟ  ΣΟΥΡΟΥΠΟ
και καθώς οι μηχανικοί περίμεναν να περάσει μία περίοδος έντασης  ενός  φυσικού  φαινομένου  το οποίο επηρεάζει τις επικοινωνίες της Γης με rover  το  Curiosity  στεκόταν  ακίνητο, παρκαρισμένo αν θέλετε,στους πρόποδες του βουνού Sharp.Κατά τη διάρκεια  της  ακινησίας, οι  Hazard Avoidance  Cameras Hazcams, οι οποίες χρησιμοποιούνται κανονικά για να βοηθήσουν τους χειριστές στη NASA να αποφύγουν εδάφη που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το rover,συνέχισε να καταγράφουν.


Χάρη στις Hazcams, το Curiosity κατέγραψε την πάροδο 12 ωρών  μιας  μέρας  στον  Άρη  από στατική θέση. Από την αυγή ως το σούρουπο, το rover πρόσφερε θεαματικά πλάνα με τη σκιά του να μετακινείται καθώς ο Ήλιος άλλαζε θέση στον ουρανό. Το Curiosity αποθήκευσε τις εικόνες μέχρι που αποκαταστάθηκαν οι επικοινωνίες στις 25/11/23 και  μπόρεσε να τις μεταδώσει  στη Γη.Ο σκοπός της καταγραφής ήταν να εντοπίσει το rover τυχόν καιρικά φαινόμενα όσο καθόταν ακινητοποιημένο στην επιφάνεια του Άρη. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, αλλά οι εικόνες από μόνες τους είναι αρκετά εντυπωσιακές, καθώς μας δίνουν μία εικόνα για τη διάρκεια της μέρας σε έναν άλλο πλανήτη.

Μάλιστα το rover κατέγραψε τόσο με τις μπροστινές, όσο και με τις πισινές του Hazcams και οι μηχανικοί της NASA τις σύρραψαν σε ένα εντυπωσιακό timelapse.




21.Παρακολουθήστε τον γιγάντιο χορό του πλάσματος πάνω από τον ήλιο σε εκπληκτικό βίντεο.



Η δομή που μοιάζει με βρόχο είναι ψηλότερη από 10 Γη στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη.Ο
ΣΤΙΓΝΙΟΤΥΠΟ  ΗΛΙΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΞΟΧΗΣ
αστροφωτογράφος Miguel Claro  απαθανάτισε αυτό το εκπληκτικό στιγμιότυπο μιας ηλιακής προεξοχής τον Φεβρουάριο του 2022.

Ένας τεράστιος βρόχος πλάσματος χορεύει πάνω από την επιφάνεια του ήλιου σε ένα εκπληκτικό timelapse που καταγράφηκε από τον αστροφωτο- γράφο Miguel Claro.

Το χαρακτηριστικό, γνωστό ως ηλιακή προεξοχή, ήταν ορατό στις 6  και  7  Φεβρουαρίου  2022.  Η προεξοχή στη συνέχεια εξερράγη, στέλνοντας ένα γιγάντιο σύννεφο πλάσματος γνωστό ως στεφανιαία εκτόξευση μάζας (CME) στο διάστημα.


Ο Claro παρατήρησε προσεκτικά την εξέχουσα θέση κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών, καταγράφοντας εικόνες που στη συνέχεια ένωσε σε ένα timelapse βίντεο που δείχνει τη συμπερι- φορά και την εξέλιξη του στοιχείου. Το τελικό  αποτέλεσμα  ήταν  μια  ηλιακή  ταινία  υψηλής ανάλυσης 4K που περιλαμβάνει περίπου 2,5 ώρες για κάθε μέρα, με συνολικά 5 ώρες  εικόνων. 
Σύμφωνα με τις μετρήσεις μου σε εικονοστοιχεία,το μέγεθος αυτής της προεξοχής,ήταν περίπου 10 φορές το μέγεθος του πλανήτη μας Γη, σε ύψος, αλλά εκτεινόταν γύρω από το άκρο του ήλιου για χιλιάδες χιλιόμετρα, πρόσθεσε ο  Claro.


Μία από τις εξέχουσες φωτογραφίες,αυτή που παρουσιάζεται ως η κύρια εικόνα για αυτήν την ιστορία,η οποία αναγνωρίστηκε από τον διαγωνισμό του  Royal  Observatory  of  Greenwich's Astronomy Photographer of the Year 2022,είπε.Η εικόνα έλαβε μια διάκριση,υψηλά επαινετικά, στην κατηγορία "Our Sun" του διαγωνισμού.




22.Η Πυραμίδα του Ταϋγετου: Αυτό είναι το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελλάδας !



Η κορυφή Ταύγετου η αλλιώς Πυραμίδα βρίσκεται στα 2407 μέτρα υψόμετρο. Πρόκειται για την
ΠΥΡΑΜΙΔΑ  ΤΑΥΓΕΤΟΥ
πιο  εντυπωσιακή  ίσως  κορυφή  βουνού  στην Ελλάδα και την πιο μυστηριώδη συνάμα μιας και την συνοδεύει ένας άλυτος εδώ και χιλιάδες χρόνια γρίφος.

Η απόλυτη  πυραμίδα  που  σχηματίζεται  στην κορυφή του Ταύγετου είναι άραγε ένα παιχνίδι της φύσης ή μία γιγάντια ανθρώπινη κατασκευή που ξεπερνά  σε  διάσταση  και  βαθμό  δυσκολίας κατασκευής κάθε φαντασία; 



Οι εικόνες του Μανώλη Νιργιανάκη που κατέγραψε την κορυφή του Ταύγετου στα Λευκά Ορει είναι πραγματικά καθηλωτικές και εξάπτουν την ανθρώπινη φαντασία.



Μια μεγάλη μερίδα ερευνητών υποστηρίζει πως η κορυφή του Προφήτη Ηλία  (2407μ. ύψος), λαξεύτηκε, είτε εξ’ ολοκλήρου είτε εν μέρει, προκειμένου να αποκτήσει σχήμα πυραμίδας και να λειτουργήσει τελετουργικά και λατρευτικά.Αυτό, όπως λένε, "αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδας" (οπτικά, είναι ένα τέλειο ισοσκελές τρίγωνο) και κυρίως, από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της, όπου το έδαφος είναι σχετικά πιο λείο και ομαλό.



Αυτή η μερίδα κάνει λόγο για ένα μεγαλιθικό μνημείο, σαν  αυτά  που  συναντώνται σε  όλη  την Ευρώπη, την περίοδο 3.500 – 2.000 π.Χ.Σε κάθε περίπτωση, τόσο η ηλικία της πυραμίδας όσο και οι αρχικές της διαστάσεις είναι αδύνατο να υπολογιστούν.

https://www.youtube.com/watch?v=yiDf0EKVrOk&t=2s



23.Θεαματική εικόνα της NASA από την τροχιά του Άρη στις 1/12/23.


Είναι θέμα χρόνου οι άνθρωποι να φτάσουν στον Άρη. Τώρα, η NASA μάς έδωσε μια εικόνα για
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ΠΛΑΝΗΤΗΣ  ΑΡΗΣ

το τι θα δουν οι αστροναύτες όταν φτάσουν σε τροχιά  γύρω  από  τον  Κόκκινο  Πλανήτη. 


Το Mars Odyssey orbiter κατέγραψε μία σειρά πανοραμικω πανοραμικών φωτογραφιών  από υψόμετρο 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη, περίπου όσο απέχει δηλαδή ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός από τη Γη.


Η NASA σύρραψε και επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες της επιφάνειας του Άρη κάτω από τα σύννεφα και τη σκόνη, προσφέροντας μία μοναδική θέα.Η εικόνα βέβαια δεν είναι απλά για να θαυμάσουμε την απόκοσμη ομορφιά  του  Άρη, αλλά  θα βοηθήσει τους επιστήμονες να συλλέξουν νέες πληροφορίες για την ατμόσφαιρα του πλανήτη.Αν ήμασταν αστροναύτες σε τροχιά γύρω από τον Άρη, αυτή είναι η θέα που θα είχαμε. Κανένα σκάφος του Άρη δεν είχε αυτή τη θέα ξανά.


Η δημιουργία της εικόνας δεν ήταν απλή διαδικασία και μηχανικοί του JPL και της Lockheed Martin εργάστηκαν τρεις μήνες σε αυτήν. Η κάμερα THEMIS είναι ευαίσθητη στη θερμότητα και συνήθως είναι στραμμένη προς τα κάτω, εμποδίζοντας την ικανότητα να  καταγράψει   μία ευρύτερη σκοπιά της ατμόσφαιρας του Άρη.Χρησιμοποιείται για να καταγράφει πάγο,πετρώματα άμμο και σκόνη και μετράει αλλαγές στη θερμοκρασία.Η χρήση της στην ατμόσφαιρα θα αποκα- λύψει την τοποθεσία των νεφών πάγου σε σχέση με τα στρώματα σκόνης.



24.Τέσσερα τηλεσκόπια συντονίστηκαν για να αποκαλύψουν εντυπωσιακό διπλό Super Nova στις 4/1/24.



To εικονιζόμενο κοσμικό περιβάλλον αποτελεί προϊόν δύο αστρικών εκρήξεων.Πρόκειται για δύο
ΑΣΤΡΙΚΕΣ  ΕΚΡΗΞΕΙΣ
αστρικές  εκρήξεις  σε  γειτονικό  γαλαξία. Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση Astronomical Journal ερευνητική ομάδα παρουσιάζει τα από- τελέσματα των  παρατηρήσεων  που  πραγματο- ποίησαν με  βοήθεια  ενός  επίγειου τηλεσκοπίου (Blanco) και τριών  διαστημικών   τηλεσκοπίων (Spitzer,Hubble,Chandra) σε μια αστρική έκρηξη έκρηξη  στο  Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, έναν δορυφορικό γαλαξία του δικού μας γαλαξία που αποτελεί μόνιμο στόχο μελέτης των αστρονόμων.


Οι ερευνητές  στόχευσαν  το  σουπερνόβα  30 Dor B  που  δημιουργήθηκε  όταν   ένα   τεράστιο  άστρο έφτασε στο τέλος της ζωής του και εξερράγη. Η έκρηξη  σμίλεψε τη  σκόνη και το αέριο  γύρω  από  το  άστρο  που  καταστράφηκε  συνθέτοντας   ένα  εντυπωσιακό σκηνικό που παρα- μένει αναλλοίωτο και ορατό χιλιάδες χρόνια μετά το συμβάν.Οι νέες παρατηρήσεις αποκαλύπτουν ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε μια έκρηξη αλλά για τουλάχιστον δύο γεγονός που επίσης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 


Σύμφωνα με τους ερευνητές οι κοσμικές δομές στο 30 Dor B υποδηλώνουν μια αστρική έκρηξη πριν από περίπου πέντε χιλιάδες έτη και άλλη μια που συνέβη στην ίδια περιοχή μερικές χιλιάδες έτη νωρίτερα δημιουργώντας δύο κουκούλια κοσμικής ύλης  που  το  ένα  περιέχεται  μέσα  στο άλλο. Αναμένονται τώρα νέες παρατηρήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή για να μάθουν οι επιστήμονες περισσότερα πράγματα για ότι συνέβη εκεί.



25.Το διαστημικό σκάφος Juno αποκαλύπτει την Ιώ τον ηφαιστειογενή δορυφόρο του Δία.


Hφαίστεια στην επιφάνεια της Ιούς.Το διαστημικό σκάφος  Juno  της  NASA  που  εξερευνά  το
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ  ΣΤΗΝ  ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ  
ΤΗΣ  ΙΟΥΣ

σύστημα του Δία πλησίασε σε κοντινή απόσταση την Ιώ στις 30 Δεκεμβρίου 2023  και κατέγραψε μοναδικές εικόνες του ηφαιστειογενούς δορυφόρου του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστή- ματος. 

Το Juno που εξερευνά το Δία και τα φεγγάρια του από το 2016 πλησίασε την Ιώ σε απόσταση περί- που 1,500χλμ. που είναι η κοντινότερη απόσταση που έχει πλησιάσει τον δορυφόρο σκάφος κάποιας διαστημικής αποστολής τα τελευταία 20 χρόνια.


Το Juno κατέγραψε μια σειρά από νέες λεπτομερείς εικόνες του δορυφόρου οι οποίες αναμένεται να βοηθήσουν επιστήμονες τα  διάφορα  φαινόμενα  που συντελούνται  σε αυτόν  τον  κολασμένο κυριολεκτικά κόσμο του ηλιακού μας συστήματος. Η επίσκεψη του Juno τις τελευταίες ώρες του 2023 στην Ιώ ήταν η 57η που πραγματοποίησε στο δορυφόρο και βέβαια η πιο κοντινή.


Η Ιώ είναι ο τρίτος σε μέγεθος δορυφόρος του Δία. Είναι το γεωλογικά πιο δραστήριο σώμα στο Ηλιακό μας σύστημα.  Εκατοντάδες,  ίσως  και  χιλιάδες,  ηφαίστεια  εκρήγνυνται   αδιάκοπα εκτοξεύοντας κολοσσιαίες ποσότητες πυρακτωμένων υλικών σε ύψος εκατοντάδων χλμ.  Η  Ιώ αλληλεπιδρά με το μαγνητικό πεδίο του Δία και εκτός από τα πυρακτωμένα  υλικά  εκτοξεύει φορτισμένα σωματίδια τα οποία παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο του Δία προκαλώντας υψηλής έντασης σέλας.(To βέλος δείχνει ένα ηφαιστειακό νέφος)


ΤΟ ΒΕΛΟΣ  ΔΕΙΧΝΕΙ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΝΕΦΟΣ
Γεωλογικά η Ιώ είναι το πιο δραστήριο σώμα στο Ηλιακό μας σύστημα επειδή βρίσκεται  αιχμαλωτισμένη σε μια  βαρυτική παγίδα ανάμεσα στο  Δία  και  τους  γειτονικούς  δορυφόρους Ευρώπη, Γανυμήδη και Καλλιστώ που την έλκουν από διαφορε- κές συνεχώς γωνίες. Μέσα σ’ αυτές τις παλιρροϊκές δυνάμεις η επιφάνεια του εδάφους της Ιούς ανεβοκατεβαίνει συνεχώς. 


Οι παλίρροιες θερμαίνουν  το  εσωτερικό  της  λιώνοντας  τους βράχους, που μαζί με θειούχα αέρια ξεπετάγονται στην επιφάνεια με βίαιες ηφαιστειακές εκρήξεις. Ορισμένα  από τα  400  ενεργά ηφαίστειά της εκτοξεύουν τα πυρακτωμένα τους υλικά σε ύψος εκατοντάδων χιλιομέτρων, ενώ καπναγωγοί διοξειδίου του θείου απελευθερώνονται από το εσωτερικό και ανερχόμενοι παγώνουν και πέφτουν πάλι στο έδαφος σαν όμορφο χρωματιστό χιόνι.



26.Το διαστημικό σκάφος SLIM μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη στις 25/12/23.




Το διαστημικό σκάφος SLIM της Ιαπωνίας μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, κάνοντας ένα
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ  ΣΚΑΦΟΣ  SLIM
σημαντικό βήμα για την προσελήνωσή του,που θα γίνει τον Ιανουάριο 2024.  Το SLIM  (Smart Lande Lander for Investigating Moon-Εξυπνη Σεληνάκα- τος Εξερεύνησης Σελήνης) έχει  το  παρατσούκλι "Moon Sniper"γιατί είναι να  προσγειώνεται  με επιτυχία σε έναν στόχο εύρους 100  μέτρων  στη σεληνιακή επιφάνεια. Αν πετύχει η αποστολή τότε η Ιαπωνία θα γίνει η  πέμπτη  χώρα που  θα  έχει επιτύχει  προσελήνωση  διαστημικού  σκάφους, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) το SLIM μπήκε με επιτυχία σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη στις 25/12/2023  στις 04:51  μ.μ  ώρα Ιαπωνίας. Η κάθοδος του σκάφους προς τη Σελήνη αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου γύρω στις 12:00 π.μ. ώρα Ιαπωνίας, και θα ολοκληρωθεί μετά από 20 λεπτά.


Σε σύγκριση με προηγούμενα διαστημικά σκάφη που προσεληνώθηκαν "λίγα ή πάνω από δέκα χιλιόμετρα" μακριά από το προγραμματισμένο σημείο, το περιθώριο σφάλματος του SLIM είναι μικρότερο από 100 μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο προηγούμενες ιαπωνικές αποστολές στη Σελήνη  μία δημόσια και μία ιδιωτική  απέτυχαν.


Το διαστημικό σκάφος SLIM εκτοξεύθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου μαζί με το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων Χ, XRISM (X-ray Imaging and Spectroscopy Mission), το οποίο τέθηκε την ίδια μέρα σε τροχιά περίπου 350 μιλίων πάνω από τη Γη.




26. Ο αστεροειδής "Απόφις" κινείται προς τη  Γη και η  NASA  θα τον ακολουθεί.




Τον Απρίλιο του 2029 ο αστεροειδής "Απόφις" θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας και  το  διαστη-
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ  ΑΠΟΦΙΣ
μικό σκάφος  OSIRIS-APEX  της NASΑ  θα  τον παρακολουθεί από κοντά.Το διαστημικό σκάφος της NASA OSIRISAPEX, που έφερε φέτος στη Γη δείγματα από τον αστεροειδή  Bennu,αναλαμβάνει νέα αποστολή και θα παρακολουθεί από κοντά τον αστεροειδή  Apophis  καθώς  περνά ξυστά από τη  Γη  το  2029, η  πιο  επικίνδυνη προσέγγιση που έχει ζήσει ο πλανήτης εδώ και χιλιάδες χρόνια.Τον Σεπτέμβριο του 2023,η αποστολή OSIRIS-REx προσπέρασε τηΓη και απελευθέρωσε μια καψούλα κάψουλα που έπεσε με αλεξίπτωτο στην έρημο της Γιούτα,μεταφέροντας δείγματα που είχαν  συλλεχθεί  από  τον  αστεροειδή  Bennu   δύο  χρόνια νωρίτερα.


Περιέργως η NASA ακόμα δεν έχει καταφέρει να ανοίξει το κάνιστρο με τον εξωγήινο θησαυρό. Μετά την παράδοση των δειγμάτων η δεξαμενή καυσίμων του σκάφους  παρέμεινε γεμάτη κατά το  ένα τέταρτο, οπότε η NASA αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι μέχρι τον Apophis.Για το νέο εγχείρημα η αποστολή μετονομάζεται σε OSIRIS-APEX (OSIRIS-Apophis Explorer), αναφέρει η NASA  σε ανακοίνωσή της.


Ο αστεροειδής "Απόφις" (Apophis) παίρνει το όνομα της αιγυπτιακής θεότητας του κακού και
του χάους.Έχει μέγεθος ουρανοξύστη, με διάμετρο γύρω στα 300 μέτρα.Όταν ανακαλύφθηκε το 2024 έδειχνε να βρίσκεται σε πορεία πρόσκρουσης, όμως οι μετέπειτα υπολογισμοί της τροχιάς του απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο για τουλάχιστον έναν ακόμα αιώνα.Στις 13 Απριλίου 2029, δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις, ο διαστημικός  βράχος  θα  πλησιάσει τη Γη σε  απόσταση περίπου 30.000  χιλιομέτρων,πιο κοντά από πολλούς δορυφόρους τηλεπι- κοινωνιών,και  δεν αποκλείεται να είναι ορατός με γυμνό μάτι.Σώματα τέτοιου μεγέθους πλησιά- ζουν τη Γη σε τόσο μικρές αποστάσεις περίπου μια φορά στα 7.500 χρόνια, εκτιμά η NASA.



Η βαρυτική έλξη της Γης εκτιμάται ότι θα προκαλέσει μετρήσιμες μεταβολές στην κίνηση του αστεροειδή, ενδεχομένως και κατολισθήσεις στην επιφάνειά του ή εκτίναξη σύννεφων σκόνη.Το κοντινό πέρασμα είναι ένα καταπληκτικό φυσικό πείραμα,είπαν οιεπιστήμονες. Η συμπεριφορά των υλικών από τα οποία αποτελείται ο Απόφις ίσως προσφέρει στοιχεία για τον σχηματισμό των πλανητών, εξήγησαν οι επιστήμονες.Ο "Απόφις" είναι πολύ μικρότερος από τον αστεροειδή των 10 χιλιομέτ. που έπεσε στη Γη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια και οδήγησε τους δεινόσαυρους στην εξαφάνιση.Παρόλα αυτά, σε περίπτωση πρόσκρουσης θα ήταν αρκετός για να προκαλέσει καταστροφή σε επίπεδο χώρας ή να σηκώσει τεράστια τσουνάμι.

https://www.youtube.com/watch?v=hjJIyZKbHqc&t=3s




27.Ιαπετός ένα παράξενο φεγγάρι.




Ανάμεσα στα πολλά φεγγάρια του Κρόνου είναι και ο Ιαπετός, μια παγωμένη σφαίρα που μοιάζει
πολύ με το Death Star (τον διαστημικό σταθμό στην ταινία  Πόλεμος  των  Άστρων),  όταν  το βλέπουμε  με  το  τηλεσκόπιο.  Αυτό  εν  μέρει οφείλεται στον ασυνήθιστο χρωματισμό του: το μισό τμήμα του Ιαπετού είναι σκοτεινό, το άλλο μισό είναι φωτεινό. 

Στην πραγματικότητα,μερικές φορές ονομάζεται ονομάζεται το "yin και το yang" των φεγγαριών του Κρόνου. Οι  δύο  διαφορετικοί χρωματισμοί είναι μόνο ένα  από  τα  επιστημονικά  μυστήριο γύρω από τον Ιαπετό. Οι επιστήμονες, επίσης,  προβληματίζονται  για  την  διογκωμένη  μεσαία γραμμή του φεγγαριού, τους παράξενους παραμορφωμένους πόλους,που του δίνουν μια περίεργη μορφή, κάπου μεταξύ σφαίρας και μιας έλλειψης-σχήματα που είναι πιο τυπικά για ένα φεγγάρι.



Αν θέλαμε να δώσουμε μια εικόνα θα λέγαμε ότι μοιάζει σαν καρύδι.Υπάρχει, επίσης μια ασυνήθι- στη ισημερινή κορυφογραμμή,αρκετά υψηλή ώστε να στρεβλώσει  άλλο  σχήμα  του  φεγγαριου, τουλάχιστον όταν το δει κανείς από απόσταση.Οι επιστήμονες έχουν μερικές καλές ιδέες για τον ασυνήθιστο χρωματισμό του Ιαπετού,  όμως  τώρα  οι  ερευνητές  στο  Νοτιοδυτικό  Ερευνητικό Ινστιτούτο στο Κολοράντο, νομίζουν ότι  έχουν  μια  καλή  εξήγηση  για  την  διόγκωση  και  την κορυφογραμμή.Ο φημισμένος ιταλογάλλος αστρονόμο Τζιοβάνι Κασίνι ανακάλυψε τον Ιαπετό τον Οκτώβριο του 1671,αφού τον παρατήρησε πρώτα στη δυτική πλευρά του Κρόνου,αλλά δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να τον δει στην ανατολική πλευρά του πλανήτη.  Τουλάχιστον  μέχρι  το  1705, όταν τότε η ανάλυση του τηλεσκοπίου βελτιώθηκε επαρκώς,  οπότε  ήταν  σε  θέση  να  δει  την φωτεινή  πλευρά  του φεγγαριού. 



ΙΑΠΕΤΟΣ
Ο Κασσίνι σωστά υπέθεσε ότι αυτό οφειλόταν στο φωτεινό και το σκοτεινό ημισφαίρια. Και  επειδή  ο  Ιαπετός  υποφέρει  από  τις  παλίρροιες που οφείλονται στον Κρόνο, η φωτεινή του πλευρά πάντα εμφανίζεται δυτικά και η σκοτεινή πλευρά προς τα ανατολικά του  Κρόνου. Η  σημερινή  θεωρία  για  αυτόν  τον  ασυνήθιστο χρωματισμό, που ακολουθείται από τους πλανητικούς γεωλόγους, είναι ότι το σκοτεινό ημισφαίριο του Ιαπετού οφείλεται σε χημικά κατάλοιπα που έχουν απομείνει όταν εξαχνώθηκε ο πάγος του νερού – δηλαδή, όταν ο πάγος πηγαίνει απευθείας από την στερεά στην αέρια κατάσταση χωρίς να περάσει από την υγρή φάση πρώτα.


 Η σκοτεινή πλευρά άρχισε να εξαχνώνεται πιο γρήγορα από τη φωτεινή του πλευρά περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια πριν, αφήνοντας  έτσι  ένα  σκοτεινό κατάλοιπο,ενώ ο πάγος συμπυκνώθηκε στη φωτεινή πλευρά. Και αυτό κάνει ένα συνεχή κύκλο διότι το σκοτεινό ημισφαίριο απορροφά περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία, αυξάνοντας έτσι τη θερμοκρασία και συνεπώς το ρυθμό της εξάχνωσης.Όσο για την διόγκωση και τη κορυφογραμμή  ο Harold Levison και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά οφείλονται στις παραδοξότητες της τροχιακής δυναμικής. 



Μια μικρή γρήγορη περιστροφή στις πρώτες στιγμές του φεγγαριού (μία περιστροφή κάθε 16 ώρες περίπου),  μια σύγκρουση με ένα άλλο  μεγάλο  φεγγάρι, ας  μην  ξεχνάμε  ότι  επικρατεί συνωστισμός γύρω από τον Κρόνο, ένας τεράστιος πίδακας υλικών στην τροχιά του, και ιδού έχετε ένα φεγγάρι σε σχήμα καρυδιάς με ένα εξόγκωμα στη μέση και μια παράξενη κορυφογραμη κατά μήκος του ισημερινού.Όμως, δεν είναι και τόσο απλή η εξήγηση. Ένας βασικός παράγοντας είναι ότι υπάρχει ένα όριο που είναι γνωστό ως ακτίνα Roche. 


Σε μια συγκεκριμένη απόσταση  από ένα αντικείμενο, όπως ο Ιαπετός, η σκόνη ή τα συντρίμμια που βρίσκονται εκεί συμπυκνώνεται σε ένα στερεό σώμα, δηλαδή, ένα φεγγάρι.Οι επιστήμοι του υποθέτουν ότι  όταν ο  Ιαπετός  συγκρούστηκε  με  ένα  άλλο  μεγάλο  φεγγάρι,  κάποια  από  τα συντρίμμια εκτοξεύτηκαν πέρα ​​από την ακτίνα Roche και διέφυγαν από την βαρυτική έλξη του. Αλλά τα υπόλοιπα έμειναν μέσα στην ακτίνα, και αντί να σχηματίσουν ένα δεύτερο στερεό σώμα, σχημάτισαν ένα δακτύλιο. Με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο δακτύλιος κατέρρευσε πάνω στην επιφάνεια του φεγγαριού, φτιάχνοντας την κορυφογραμμή.




28.Starlink: Εντυπωσιακό βίντεο δείχνει τους 5.000 δορυφόρους του Elon Musk γύρω από τη Γη.




Εντυπωσιακό βίντεο απεικονίζει τους 5.000 δορυφόρους Starlink του Έλον Μασκ να γεμίζουν
ΔΟΡΥΦΟΡΙΟΙ   STARLINK
τους ουρανούς. Μικρές πορτοκαλί κουκκίδες αναπαριστούν τους δορυφόρους,που στριφογυρί- ζουν γύρω από τη Γη.

Παρόλο που  έχει  εγκωμιαστεί  για την  παροχή Διαδικτύου στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, το δίκτυο Starlink που κατασκευάζεται από την SpaceX, μπορεί σύντομα να εμποδίσει την θέαση του ουρανού, με περίπου 9.000 αστέρια να είναι ορατά από  τον  πλανήτη  μας. Νέα  έρευνα έδειξε ότι τα ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας,όπως αυτά που παράγονται από τα μηχανήματα του Μασκ,διαρρέουν στον ουρανό, δυσκολεύοντας τους επιστήμονες να κάνουν αστρονομικές παρατηρήσεις.



Ερευνητές στο Ινστιτούτο Max Planck χρησιμοποίησαν ένα τηλεσκόπιο στην Ολλανδία για να παρατηρήσουν 68 δορυφόρους Starlink, διαπιστώνοντας ότι 47 εξέπεμπαν "ακούσια ηλεκτρομα- γνητική ακτινοβολία" που προέρχεται από τα ηλεκτρονικά των αεροσκαφών.Η ομάδα φοβήθηκε ότι η ποσότητα των εκπομπών θα μπορούσε να είναι αρκετή  για  να  θεωρηθεί  λανθασμένα  ως ραδιοκύματα από ουράνια αντικείμενα.Το μέγεθος και η κλίμακα του έργου Starlink προβλημα-τίζει και τους ειδικούς στην ασφάλεια των διαστημικών πτήσεων που τώρα βλέπουν το Starlink ως την υπ’ αριθμόν ένα πηγή κινδύνου σύγκρουσης στην τροχιά της Γης




Το "σύνδρομο Κέσλερ" που προτάθηκε από τον επιστήμονα της NASA Ντόναλντ Κέσλερ το 1978, είπε ότι εάν υπάρχουν πολλά διαστημικά σκουπίδια στην τροχιά της γης,τότε τα αντικείμενα  θα μπορούσαν να συγκρουστούν και να  δημιουργήσουν ακόμη  περισσότερα διαστημικά σκουπίδια, με αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της τροχιάς της Γης.Οι δορυφόροι Starlink της SpaceX είναι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς που λειτουργούν σε υψόμετρα από 1.076 έως 1.922 πόδια και προσφέρουν  γρήγορες  ευρυζωνικές  ταχύτητες  διαδικτύου  έναντι  μίας τσουχτερής τιμή. Ο πάροχος Διαδικτύου T-mobile παρέχει ευρυζωνική σύνδεση για 50 $ μηνιαίως χωρίς χρέωση εγκατάστασης, ενώ το Starlink χρεώνει έως και 2.500 $ για  την  εγκατάσταση  και  μπορεί  να κοστίσει στους χρήστες έως και 250 $ το μήνα.


Η SpaceX εκτόξευσε τους δορυφόρους τον Μάιο του 2019 και μέχρι τώρα έχει ήδη στείλει πάνω από 5.000 τέτοια αντικείμενα στο διάστημα, ενώ ανακοίνωσε  ότι  σχεδιάζει να  θέσει  σε  τροχιά 12.000 δορυφόρους, αριθμός που θα μπορούσε να αυξηθεί στους 42.000.




29.Τα παιδιά του Ήλιου, η κοίλη Γη και οντότητες και ο Μ.Αλέξανδρος.




Η θεωρία της κοίλης γης  υφίσταται  από  αρχαιοτάτων  χρόνων.   Όλες  οι  φυλές  του   κόσμου
ΚΟΙΛΗ  ΓΗ -  ΤΑΡΤΑΡΑ
γνωρίζουν την ύπαρξη ενός τεραστίου εσωτερικού κοιλώματος με δαιδαλώδεις σπηλιές.  Είναι  ένας εσωτερικός κόσμος εφάμιλλος με τον εξωτερικό.Οι Αρχαίοι Έλληνες τον ονόμαζαν Τάρταρα  σύμφωνα με τους Αρχαίους Μύστες  είναι  τόπος  σκοτεινός, είναι τόπος φυλάκισης όλων των οντοτήτων που εναντιώθηκαν στην ανθρωπότητα. 



Ο Δίας στην τιτανομαχία φυλάκισε τους ηττημένους εχθρούς του για να μπορεί η ανθρωπότητα να εξελιχτεί. Το ίδιο έκανε και ο Διόνυσος στην εκστρατεία του στην Άπω Ανατολή. Πολέμησε αλλοειδείς φυλές κατεντολήν του Φωτός και σφράγισε ενεργειακά τις πύλες ανόδου για να μην μπορούν να ανέβουν οι μιαρές φυλές!  Την ίδια αποστολή είχαν και  οι  επτά  Ηρακλείδες  που κινήθηκαν στην ίδια περιοχή και πολέμησαν με τις ίδιες τέρατο-γεννήσεις. Τελευταία μαρτυρία έχουμε από τον Μ. Αλέξανδρο που έφτασε μέχρι τα δυτικά Ιμαλάια και αφάνισε οριστικά όλες τις σκοτεινές φυλές.




Ο Μ.Αλέξανδρος μπήκε σε μια χώρα πετρώδη (άορνος πέτρα = βράχος που δεν πετούν από πάνω
ούτε τα όρνια, λόγο στροφοδίνης της υπάρχουσας πύλης)  στην οποία κατοικούσαν δεκαεπτά μιαρές φυλές οι οποίες μιλούσαν δεκαεπτά διαφορικές γλώσσες και ήταν,ανθρωποφάγοι,κυνοκέ- φαλοι (άνθρωποι με κεφάλι σκύλου- αιγύπτιες θεότητες), γότθοι, μαγγόθοι, δραραίοι, μαρμύθες και άλλες πολλές. 

Ήταν όλες τερατώδεις και έτρωγαν σκύλους, μύγες, σκουλήκια, και βρωμερά πράγματα. Υπήρχαν ομιλούντα πουλιά τεραστίων διαστάσεων, κένταυροι  που  πέθαιναν  στο  φως  της  ημέρας, μονοπόδαροι άνθρωποι με ουρά, άνθρωποι με έξι χέρια (ινδικές θεότητες), όντα αόρατα και άλλα με σκληρό κέλυφος σαν καβούρια. Ο Αλέξανδρος βλέποντας αυτά φοβήθηκε ότι θα μολύνουν τον κόσμο και τους φυλάκισε στα Τάρταρα! 


Όλους αυτούς τους νίκησε κυρίως με το άναμμα πολλών φωτιών και επειδή δεν άντεχαν το φώς, έφευγαν για να σωθούν στα βουνά που υπήρχαν πολλά σπήλαια θεοσκότεινα και  ομιχλώδη  και αποτελούσαν τα σύνορα του φωτεινού κόσμου και της χώρας του αιωνίου σκότους. Για όλα αυτά υπήρχε μια και μόνο κοινή είσοδος που οδηγούσε στα τάρταρα!!  Ο Αλέξανδρος τους κατεδίωξε σκοτώνοντας χιλιάδες ενώ τους υπόλοιπους τους έκλεισε εντός της εισόδου.Κατόπιν έδωσε διατα- δγή να κατασκευαστεί μια χάλκινη πόρτα με την οποία σφράγισε  τελείως  την  είσοδο  και  την άλειψε με "σιακήνθη ή ασίκητο", που είναι ένα υλικό τόσο  ανθεκτικό  που  ούτε ο  σίδηρος  το διαπερνά ούτε η φωτιά το λιώνει. Έτσι έκλεισε για πάντα στα σκοτεινά βάθη  (κοίλη γη)  τους μιαρούς όλων των φυλών». Καλισθένης "Βίος Αλεξάνδρου".


ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΙ

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το έργο  "Βίος Αλεξάνδρου" και μαρτυρά επακριβώς τι είναι κοίλη γη (τάρταρα)  και  ποιοι  είναι κλεισμένοι μέσα. Για κυνοκέφαλους και άλλες φυλές κάνουν λόγο ο Ησίοδος, ο Ηρόδοτος καθώς και σωρεία ινδικών αιγυπτιακών και κινεζικών κειμένων. Είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί από κανέναν. Ακόμη  και  σήμερα  έχουμε  πολλές μαρτυρίες σε γεωτρήσεις που έχουν γίνει, πως ακούγονται φωνές από τα έγκατα της γης και σπανιότερα έχουμε και θεάσεις οντοτήτων από τις τρύπες.


Την σήμερον ημέρα γίνεται λόγος από πολλά άτομα που "έχουν" άνωθεν επικοινωνία (channeling) ότι η σωτηρία θα έρθει από την κοίλη γη. Γίνεται αναφορά ότι εκεί κατοικούν καλοκάγαθα όντα που θέλουν το καλό της ανθρωπότητας και πως στις δύσκολες στιγμές θα μας κατεβάσουν εντός της γης, για να γίνουμε πέμπτο-διαστασιακοί! Μάλιστα ,σύμφωνα με αυτούς,έχουν και θαλάμους που θα μας βοηθήσουν στην προσαρμογή μας!  Αλήθεια,  γιατί  αυτά  τα  όντα  δεν  ανεβαίνουν επάνω; Τους ενοχλεί το  φως;  Γιατί δεν βοηθούσαν τόσο καιρό;  Τι  περιμένουν να γίνει για  να υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ανέβουν; Για όλα υπάρχουν απαντήσεις αρκεί να πάψει ο άνθρωπος να στρουθοκαμηλίζει! Τα όντα αυτά είναι σκοτεινά και θέλουν τον αφανισμό  ανθρωπίνου είδους. Η πρόθεση τους είναι να κατοικήσουν στην επιφάνεια της γαίας αφήνοντας μόνο 500 εκατομύρια σκλάβους από τον ανθρώπινο πληθυσμό (βλέπε γρανιτένιες πλάκες στην Τζόρτζια των ΗΠΑ).


Οι πύλες που έκλεισε ο Μέγιστος των Ελλήνων (Αλέξανδρος) είναι ενεργειακές και δεν μπορούν
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΥΛΕΣ

να τις ανοίξουν εύκολα. Πως άραγε θα μπορούσαν να ανοίξουν; Που βασίζονται οι μιαροί και είναι τόσο σίγουροι για την έξοδο τους από την κοίλη γη; Μήπως θα μπορούσε ένας ενεργειακός παλμός από τον ήλιο να τις απενεργοποιήσει;  Άντε και οι πύλες άνοιξαν τι γίνεται με το φως που δεν αντέχουν; Πως θα κυκλοφορούν την ημέρα; Έχουν και γι αυτό σχέδιο! Βασίζονται πως όταν θα ανέβουν επάνω και ενώ η ηλεκτρισμός και ο πολιτισμός δεν θα υπάρχουν  (λόγω παλμού του Ήλιου)  θα ενεργοποιήσουν την αρχαία τους τεχνολογία ,πυραμίδες, οργόνη, οργονίτες  (προσοχή  σε  αυτά  οργανοειδή  κατασκευάσματα  που  κυκλοφορούν)  που βασίζεται σε γεωμετρικά σχήματα και ανώτερα μαθηματικά επάνω στην επιφάνια του πλανήτη και θα φτιάξουν ένα ενεργειακό  πλέγμα  κάλυψης της σφαίρας  που  θα  τους  διαμορφώσει  τις συνθήκες που θέλουν για την δική τους επιβίωση. Ο άνθρωπος  άλλωστε δεν  θα  είναι  ισχυρός αντίπαλος διότι θα έχει γυρίσει στην  λίθινη  εποχή  με το σοκ που θα έχει  υποστεί.  Όλα  αυτά βέβαια είναι η πρόθεση τους.Το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Είναι πολύ πιο καθαρό και υπέρ του ανθρώπου!Ας λογαριάζουν αυτοί ότι θέλουν!


Οπότε αφελείς "ενδιάμεσοι" μην παρασέρνετε κόσμο στο στόμα του "λύκου". Εσείς μπορείτε να πάτε από τώρα στην κοίλη γη και να πιάσετε καινούργιες φιλίες με τους νέους σας φίλους που σας αγαπούν  τόσο, οι  άλλοι ας  μείνουν στο έργο  και  στο  πλευρό  του  Μεγάλου  Αλεξάνδρου,  του Διόνυσου και του Ηρακλή, γιατί από ότι φαίνεται ,μια χούφτα Έλληνες θα "βάλουν" πάλι το φίδι στην τρύπα.



30.Κάτι περίεργο συνέβη στον Άρη και μπορεί να συμβεί και στη Γη.




Οι συνέπειες ενός σπανίου «κενού» στον ηλιακό άνεμο.Στις 26 Δεκεμβ. 2022 το MAVEN Orbiter
της NASA "είδε" τη μαγνητική "ασπίδα" και την  ατμοσ- φαιρα του Άρη να φουσκώνουν" απότομα  κατά  χιλιάδες χιλιόμετρα μια διαστολή  η  οποία  προκλήθηκε από  ένα σπάνιο "κενό" στον ηλιακό άνεμο.Η ατμόσφαιρα του Άρη διεστάλη σε βαθμό που απέκτησε μέγεθος τριπλάσιο του κανονικού της χωρίς καμιά προειδοποίηση και θεωρείται ότι προκλήθηκε  από  ένα  ιδιαίτερα  σπάνιο  φαινόμενο "κενού"  στα  φορτισμένα  σωματίδια  που  εκλύονται συνεχόμενα από τον Ήλιο,τον αποκαλούμενο ηλιακό άνεμο. Αυτό το φαινόμενο έχει λάβει χώρα στη Γη τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν και θα μπορούσε  να  συμβεί  και  πάλι σύντομα. Αναλυτικότερα, στις  26/12/22  το MAVEN Orbiter Orbiter (Mars Atmosphere and Volatile Evolution), που κινείται γύρω από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαι- ρας του Κόκκινου Πλανήτη από το 2014, παρατήρησε πως η μαγνητόσφαιρα,  η  μαγνητική  "ασπίδα". του Άρη  διεστάλη  και  επεκτάθηκε  κατά  χιλιάδες χιλιόμετρα, όπως ανέφεραν επιστήμονες. Αυτό επέτρεψε στην αραιή ατμόσφαιρα του Άρη να επεκταθεί προσωρινά, γεμίζοντας το κενό που προέκυψε.


Μετά από εξέταση των δεδομένων του διαστημοπλοίου, επιστήμονες του MAVEN πρόσεξαν πως το φαινόμενο συνέπεσε μια πολύ μεγάλη πτώση (υποεκατονταπλασιασμό) των σωματιδίων του ηλιακού ανέμου που χτυπούσαν το διαστημόπλοιο.Όταν η επιστήμονες πρωτοείδανε τα δεδομένα και πόσο δραματική ήταν η πτώση στον ηλιακό άνεμο,ήταν σχεδόν απίστευτο.Ήταν ένα πραγμα-τικά  ανώμαλο ηλιακό γεγονός.Κανονικά ο ηλιακός άνεμος "βομβαρδίζει"ασταμάτητα τον Άρη και κάθε άλλο πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος, κάτι που έχει  κάνει  τον  Άρη   να   χάσει   το μεγαλύτερο μέρος της ατμόσφαιράς του. Η μαγνητόσφαιρα του Άρη, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν, ασκεί συνέχεια πίεση εναντίον του ηλιακού ανέμου, με  αποτέλεσμα  την  εκτροπή   των περισσότερων σωματιδίων γύρω από τον πλανήτη. Ωστόσο όταν μειώθηκε ο άνεμος δεν υπήρχε τίποτα για να πιέσει η μαγνητόσφαιρα, με αποτέλεσμα να επεκταθεί προς τα έξω. 


Μόλις ο άνεμος άρχισε και πάλι, η μαγνητόσφαιρα επέστρεψε  στα  κανονικά  της  όρια. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στη Γη το 1999, όταν ο ηλιακός άνεμος σχεδόν εξαφανίστηκε γιατρεις ημέρες (10 με 12 Μαΐου),  κάτι   που  επέτρεψε  στην  ατμόσφαιρά  μας  να  διασταλεί   πολύ, αποκτώντας όγκο περίπου εκατονταπλάσιο του κανονικού. Ωστόσο δεν παρατηρήθηκε κάποια βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη ζημιά στον πλανήτη μας.Οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτές οι ξαφνικές εξαφανίσεις του ηλιακού ανέμου είναι αποτέλεσμα σπάνιων κενών στη ροή σωματι- δίων, που λαμβάνουν χώρα επειδή ασυνήθιστα γρήγορα σωματίδια στον ηλιακό άνεμο κάποιες φορές ξεπερνούν αυτά που βρίσκονται μπροστά τους, αφήνοντας έναν άδειο χώρο εκεί όπου θα ήταν κανονικά ο ηλιακός άνεμος.



Σε μελέτη το 2008 που δημοσιεύτηκε στο Astronomy & Astrophysics, ερευνητές συνέδεσαν την ατμοσφαιρική διαστολή του 1999 στη Γη με μια μεγάλη "στεμματική τρύπα"ή κενό στην ηλιακή επιφάνεια, που εμφανίστηκε λίγο πριν την διαστολή της ατμόσφαιρας  του  πλανήτη. Οι  τρύπες αυτές έχουν πιο αδύναμα μαγνητικά πεδία από τον υπόλοιπο Ήλιο,κάτι που επιτρέπει στον ηλιακό άνεμο να φεύγει από τον Ήλιο ταχύτερα του φυσιολογικού.

Οι στεμματικές τρύπες θα μπορούσαν να γίνουν πιο συχνές τα επόμενα χρόνια, καθώς ο Ήλιος φτάνει στο αποκορύφωμα του περίπου 11ετούς κύκλου δραστηριότητάς του- το αποκαλούμενο ηλιακό μέγιστο.



10/1/24                                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

                                                                                ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα  (ΠΖ)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.