Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ *** ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 11/09/23 - 20/09/23

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Οπως έχω ανακοινώσει,τα άρθρα μου είναι για το Διάστημα  και τους Ανδρομέδιους  Ολύμπιους. 





ΜΕΓΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ












ΔΙΑΣΤΗΜΑ- ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ



1.Οι εξωγήινοι από την Andromeda είπαν στο προσωπικό του στρατού των ΗΠΑ ότι οι άνθρωποι αποτελούνται από 22 διαφορετικές φυλές ET



Ο Alex Collier είναι ένας από τους διάσημους εξωγήινους που υποστήριξαν ότι για περισσότερα
ALEX COLLIER
από 30 χρόνια, ήταν σε επαφή με εξωγήινους από τον αστερισμό της Ανδρομέδας. Η επαφή τους περιελάμβανε πολλαπλές επισκέψεις σε διαστημόπλοια εξωγήινων και τηλεπαθητικές συνδέσεις για δεκαετίες. Πολλοί γνωστοί λάτρεις των UFO θεωρούσαν τον Alex αξιόπιστο, τουλάχιστον με την έννοια ότι προσπαθεί να μεταφέρει όσο το δυνατόν πληρέστερα τις πληροφορίες που έλαβε από τις επαφές του με τους Ανδρομέδιους.


Ο Άλεξ Κόλιερ που έχει επαφή με εξωγήινους υπηρέτησε στη στρατιωτική θητεία ως πιλότος ελικοπτέρου στον αμερικανικό στρατό.Ο Κόλιερ ισχυρίστηκε ότι τον καθοδηγούσαν δύο Ανδρομέδιοι, ο Βισαίος και ο Μορανάι. Είπε ότι εκείνοι οι Ανδρομέδιοι είναι απόγονοι των αρχαίων Λύρων. Οι Ανδρομέδιοι τον πήραν στα διαστημόπλοιά τους, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου εξωγήινου πλοίου, όπου εκπαιδευόταν για τρεις μήνες. Οι Ανδρομέδιοι του έδωσαν πληροφορίες για την κοσμική πνευματικότητα, τη ζωή στο σύμπαν και τη γαλαξιακή ιστορία της Γης.


Ο Alex Collier είπε ότι η πρώτη του συνάντηση με τους Ανδρομέδιους έγινε το 1964. Από το 1985 ήταν σε συνεχή και συνεπή επικοινωνία μαζί τους. Το 1993 άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια όπου άρχισε να μοιράζεται με τον κόσμο τις πληροφορίες που έλαβε από τους εξωγήινους. Το 1997 δέχτηκε απειλή από άγνωστους που τον ήθελαν να σταματήσει να διαδίδει τις  πληροφορίες. Το πήρε στα σοβαρά και δεν μίλησε μέχρι το 2002.Σύμφωνα με διάφορες συνεντεύξεις του Collier, περιέγραψε τη Γη ότι ήταν υπό τον έλεγχο «παλινδρομικών» εξωγήινων όντων.Αυτοί οι εξωγήινοι ήρθαν στη Γη από το αστρικό σύστημα γνωστό ως Alpha Draconis. Είπε ότι οι άνθρωποι χωρίζονται από δύο διαφορετικά φιλοσοφικά συστήματα πεποιθήσεων. Το ένα διαδίδει αγάπη και ελεύθερη βούληση, ενώ το άλλο δείχνει έλεγχο και κατανάλωση πόρων.


Στην τελευταία του διάλεξη προτού αποσυρθεί από το κύκλωμα διαλέξεων UFO το 2002, ο Collier είπε ότι η αρχαία εξωγήινη φυλή γνωστή ως "Founders" είναι υπεύθυνη για την οικοδόμηση του περιβάλλοντος των πλανητών και τους κάνει κατάλληλους για ζωή. Οι Ανδρομέδιοι και οι Πλειάδιοι πίστευαν ότι αυτή η αρχαία εξωγήινη φυλή ονομάζεται «Paa Tal».Είπε μάλιστα ότι αυτοί οι εξωγήινοι είναι ικανοί να απομακρύνουν φεγγάρια για να αλλάξουν τη θέση του πλανήτη από τον ήλιο του για να ελέγξουν την ποσότητα της ακτινοβολίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ανδρομέδιοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ηλιακό σύστημα.


Ο Collier είπε ότι οι Ανδρομέδιοι είναι περίπου 4.300 με 4.500 χρόνια μπροστά από εμάς στην τεχνολογία.Δεν μετρούν τα χρόνια σε 365 ημέρες όπως εμείς στη Γη.Σύμφωνα με διαφορετικούς εξωγήινους, ένα έτος είναι μια περίοδος που κάθε κύτταρο στο σώμα τους διπλασιάζεται και χρειάζονται περίπου 34 χρόνια.Σύμφωνα με τον Collier,οι άνθρωποι αποτελούνται από 22 εξωγήινες φυλές που υπάρχουν,περίπου 135 δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στους πλανήτες στους οκτώ πιο κοντινούς σε εμάς γαλαξίες. Είπε μάλιστα ότι όταν επισκέφτηκε έναν από αυτούς τους κατοικήσιμους πλανήτες, αυτοί οι άνθρωποι φοβήθηκαν να δουν έναν γήινο λόγω της κακής φήμης μας. Σε ολόκληρο το σύμπαν, μόνο οι άνθρωποι μπορούσαν να κάνουν τους δικούς τους ανθρώπους σκλάβους και να τους σκοτώσουν για τα δικά τους οφέλη.


Στη συνέντευξή του το 1994, είπε ότι όλη η ανθρώπινη ζωή προέρχεται από τον αστερισμό της
ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ
Λύρας. Είπε ότι οι εξωγήινοι από την Ανδρομέδα ήταν άνθρωποι από κάθε άποψη. Είχαν ύψος 4 έως 8 πόδια με λευκό και μπλε δέρμα. Μίλησε ακόμη και για τα εξαφανισμένα παιδιά, την επερχόμενη Νέα Παγκόσμια Τάξη, τον έλεγχο των σκοτεινών δυνάμεων στους παγκόσμιους πολιτικούς, την ύπαρξη ερπετοειδών εξωγήινων, τις θρησκείες μας και την ιστορία της Γης και του Σύμπαντος μας.



Στη δεκαετία του 1990,δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο « Υπερασπίζοντας το ιερό έδαφος » και « Γράμματα από την Ανδρομέδα ». Είναι ενδιαφέρον ότι του είπαν να μην παίρνει οφέλη από τη δουλειά του.




2.Δίνη κοντά στο βόρειο πόλο του πλανήτη Δία.

 

Σε αυτή την άποψη μιας δίνης κοντά στο βόρειο πόλο του Δία,η αποστολή Juno (Io)της NASA
ΙΩ (JUNO)

παρατήρησε τη λάμψη από έναν κεραυνό.Στη Γη,οι κεραυνοί προέρχονται από σύννεφα νερού και συμβαίνουν συχνότερα κοντά στον ισημερινό,ενώ στον Δία πιθανότατα οι κεραυνοί εμφανίζονται επίσης σε σύννεφα που περιέχουν διάλυμα αμμωνίας-νερού,και μπορούν να δουν τις περισσότερες φορές κοντά στους πόλους.



Τους επόμενους μήνες, οι τροχιές του Juno  (Io)θα το πάνε επανειλημμένα κοντά στον Δία καθώς το διαστημόπλοιο περνά πάνω από τη νυχτερινή πλευρά του γιγαντιαίου πλανήτη, γεγονός που θα προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στη σουίτα επιστημονικών οργάνων της Juno να πιάσει κεραυνό στα πράσα.



Η Juno τράβηξε αυτή την άποψη καθώς η ολοκλήρωσε την 31η κοντινή πτήση του Δία στις 30 Δεκεμβρίου 2020.Το 2022,ο επιστήμονας Kevin M. Ο Gill επεξεργάστηκε την εικόνα από ακατέργαστα δεδομένα από το όργανο "Juno Cam"στο διαστημόπλοιοΤην ώρα που τραβήχτηκε η ακατέργαστη εικόνα,η Juno ήταν περίπου 19.900 μίλια (32.000 χιλιόμετρα) πάνω από τις κορυφές των νεφών του Δία,σε γεωγραφικό πλάτος περίπου 78 μοιρών καθώς πλησίαζε τον πλανήτη.


3.Γιατί η Γη έχει μαγνητικούς πόλους;


Η Γη είναι το μόνο βραχώδες σώμα στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα με ισχυρούς μαγνητικούς
πόλους.Eπίσης η Γη είναι μοναδική στο ηλιακό σύστημα για διάφορους λόγους.Είναι ο μόνος πλανήτης με ατμόσφαιρα οξυγόνου που αναπνέει αναπνέει, καλύπτεται από υγρό νερό και είναι το μόνο ουράνιο σώμα,που γνωρίζουμε, που φιλοξενεί ζωή. Ένα χαρακτηριστικό που συχνά παραβλέπεται και κάνει τον πλανήτη μας ξεχωριστό, ωστόσο, είναι ότι είναι το μόνο βραχώδες σώμα στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα με ισχυρούς μαγνητικούς πόλους. 


Αλλά από πού προέρχονται αυτοί οι πόλοι και τι κάνουν; Για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις,ας ξεκινήσουμε με ένα ταξίδι στο κέντρο του πλανήτη μας.Ο πυρήνας της Γης χωρίζεται σε δύο στρώματα,τον συμπαγή εσωτερικό πυρήνα και τον εξωτερικό πυρήνα λιωμένου μετάλλου. Και τα δύο στρώματα είναι κατασκευασμένα από ένα κοκτέιλ μαγνητικού σιδήρου και νικελίου, με μερικές παύλες ελαφρύτερων στοιχείων, όπως οξυγόνο, πυρίτιο και θείο.



Ο εσωτερικός πυρήνας είναι εξαιρετικά πυκνός και καυτός, σαν γιγάντιο πυρακτωμένο μάρμαρο.Αλλά ο εξωτερικός πυρήνας είναι ρευστός και στροβιλίζεται γύρω από αυτή τη στερεά μάζα με το δικό του ρεύμα μεταφοράς. Αυτή η συνεχής μεταφορά είναι που δημιουργεί το μαγνητικό πεδίο της Γης. Τι θα γινόταν αν εξαφανιζόταν το μαγνητικό πεδίο της Γης;Καθώς η θερμότητα από τον εσωτερικό πυρήνα ακτινοβολεί συνεχώς στον εξωτερικό πυρήνα, συναντά υλικό που ψύχεται από την τεκτονική δραστηριότητα των πλακών. Αυτός ο κύκλος οδηγεί τη συναγωγή, δημιουργώντας το λεγόμενο γεωδύναμο που παράγει το μαγνητικό πεδίο.


Άλλοι πλανήτες, όπως ο Άρης και η Αφροδίτη, δεν έχουν μαγνητικά πεδία, εν μέρει επειδή στερούνται τεκτονικών πλακών.Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοί οι πλανήτες μπορεί να είχαν κάποτε αυτοσυντηρούμενο γεωδύναμο, αλλά ότι εξαφανίστηκαν για άγνωστους λόγους.Ο υδράργυρος έχει ένα ασθενές μαγνητικό πεδίο, αλλά είναι μόνο 1,1% τόσο ισχυρό όσο της Γης και δεν κάνει πολλά για να προστατεύσει τον πλανήτη από την ηλιακή ακτινοβολία.Καθώς το υγρό μέταλλο στον εξωτερικό πυρήνα της Γης ρέει, η κίνησή του και η υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο κάνουν τον πλανήτη να λειτουργεί σαν ένας τεράστιος διπολικός μαγνήτης, με έναν αρνητικά φορτισμένο πόλο και έναν θετικά φορτισμένο πόλο. 


Περίπου το 80% του μαγνητικού πεδίου της Γης είναι οργανωμένο με αυτόν τον τρόπο, αλλά το υπόλοιπο 20% είναι μη διπολικό.Αντί να σχηματίζουν παράλληλες ζώνες μαγνητικής δύναμης, υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου το πεδίο στροβιλίζεται και στροβιλίζεται, συμπεριφερόμενοι σαν καιρικά μοτίβα που επιπλέουν γύρω,είπαν οι επιστήμονες.Αυτά τα ακανόνιστα μοτίβα παράγουν περίεργα μπαλώματα στο μαγνητικό πεδίο,μέρη όπως η ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού, μια μεγάλη λωρίδα του Ατλαντικού Ωκεανού όπου η ένταση της μαγνητόσφαιρας της Γης μειώνεται δραματικά. 


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό το "τρύπωμα" στο μαγνητικό πεδίο προκύπτει από την ασυνήθιστη τεκτονική δραστηριότητα κάτω από την Αφρική. Περιοχές όπως η ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού είναι συναρπαστικές, αλλά είναι επίσης ανησυχητικές, για μερικούς λόγους.





4.Αποστολή OSIRIS-REx:Δείτε πώς θα λειτουργήσει η παράδοση δειγμάτων αστεροειδών στις 24/9/23. 



Νωρίς το πρωί της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου, η δειγματοληπτική κάψουλα του διαστημικού
OSIRIS-REx
σκάφους OSIRIS-REx θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την ατμόσφαιρα της Γης για πρώτη φορά από την εκτόξευση της αποστολής το 2016. Στο πλοίο υπάρχουν περίπου 8,8 ουγγιές, ή 250 γραμμάρια, βραχώδους υλικού που συλλέχθηκε από την επιφάνεια του Bennu το 2020, το πρώτο δείγμα αστεροειδούς της NASA και το μεγαλύτερο που συλλέχτηκε ποτέ στο διάστημα.Όταν πλησιάσει τη Γη, το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx δεν θα επιβραδύνει καθώς κάνει το δείγμα του να πέφτει. 



Αντίθετα, όταν φτάσει τα 63.000 μίλια (ή 102.000 χιλιόμετρα) πάνω από την επιφάνεια της Γης, περίπου το ένα τρίτο της απόστασης από τη Γη στη Σελήνη,ένα μήνυμα από χειριστές στο έδαφος θα ενεργοποιήσει την απελευθέρωση της κάψουλας και η κάψουλα θα σταλεί περιστρέφοντας προς την ατμόσφαιρα παρακάτω. Είκοσι λεπτά μετά την πτώση, το διαστημόπλοιο θα εκτοξεύσει τους προωθητές του για να εκτρέψει τη Γη προς τον αστεροειδή Apophis, όπου θα συνεχίσει να ερευνά το ηλιακό μας σύστημα με ένα νέο όνομα: OSIRIS-APEX (OSIRIS-Apophis Explorer).



Εν τω μεταξύ, μετά από μεγέθυνση στο διάστημα για τέσσερις ώρες, η κάψουλα θα διαπεράσει την ατμόσφαιρα της Γης στις 8:42 π.μ. MDT (10:42 π.μ. EDT), ταξιδεύοντας περίπου 27.650 mph (44.500 km/h). Με αυτόν τον ρυθμό, η συμπίεση της ατμόσφαιρας της Γης θα παράγει αρκετή ενέργεια για να τυλίξει την κάψουλα σε μια υπερθερμασμένη μπάλα φωτιάς. Μια θερμική ασπίδα θα βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας μέσα στην κάψουλα, διατηρώντας το δείγμα ασφαλές σε θερμοκρασία παρόμοια με αυτή της επιφάνειας του Bennu.



Τα αλεξίπτωτα θα φέρουν την κάθοδο της κάψουλας σε ασφαλή ταχύτητα προσγείωσης. Ένα αλεξίπτωτο drogue σχεδιασμένο να παρέχει σταθερή μετάβαση σε υποηχητικές ταχύτητες θα αναπτυχθεί πρώτα, περίπου 2 λεπτά μετά την είσοδο της κάψουλας στην ατμόσφαιρα. Έξι λεπτά αργότερα,περίπου 1 μίλι (1,6 χιλιόμετρα) πάνω από την έρημο,θα ξεδιπλωθεί ο κύριος αγωγός, μεταφέροντας την κάψουλα στο υπόλοιπο της διαδρομής σε μια περιοχή 36 μιλίων επί 8,5 μιλίων (58 χιλιομέτρων επί 14 χιλιομέτρων) στο στρατιωτικό πεδίο. Κατά την προσγείωση, η κάψουλα θα έχει επιβραδυνθεί σε περίπου 11 mph (18 km/h).Τελικά, μόλις 13 λεπτά μετά την είσοδο στην ατμόσφαιρα, η κάψουλα θα βρίσκεται στη Γη για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, αναμένοντας την προσέγγιση της ομάδας ανάκτησης.



Αυτό το γράφημα δείχνει τα γεγονότα που συμβαίνουν από τη στιγμή που το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx απελευθερώνει την κάψουλα δείγματός του έως τη στιγμή που προσγειώνεται στην έρημο της Γιούτα.Περίπου 20 λεπτά πριν η κάψουλα προσγειωθεί, όταν είναι ακόμα ψηλά πάνω από το πέπλο της ατμόσφαιρας της Γης, η ομάδα πεδίου ανάκτησης θα επιβιβαστεί σε τέσσερα ελικόπτερα και θα κατευθυνθεί προς την έρημο.


 

H ΚΑΨΟΥΛΑ

Η υπέρυθρη λάμψη της θερμικής υπογραφής της κάψουλας θα παρακολουθείται από θερμικά όργανα έως ότου η κάψουλα γίνει ορατή στα οπτικά όργανα, δίνοντας στην ομάδα ανάκτησης έναν τρόπο να εντοπίσει τη διαδρομή προς τη Γη της κάψουλας. Ο στόχος για την ομάδα ανάκτησης είναι να ανακτήσει την κάψουλα από το έδαφος όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αποφευχθεί η μόλυνση του δείγματος με το περιβάλλον της Γης.



Μόλις εντοπιστεί και συσκευαστεί για ταξίδι, η κάψουλα θα πετάξει μέσω παραγάδι ελικοπτέρου σε ένα προσωρινό καθαρό δωμάτιο στο στρατιωτικό πεδίο, όπου θα υποβληθεί σε αρχική επεξεργασία και αποσυναρμολόγηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ταξίδι της με αεροσκάφος στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον, όπου το δείγμα θα τεκμηριωθεί, θα φροντιστεί και θα διανεμηθεί για ανάλυση σε επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.




5.Οι νέες ενεργειακές συνθήκες.



Η Γη μας είναι μια ζωντανή συνειδητή οντότητα που από τις αρχές του 2013 εισήλθε σε μια νέα
ΓΗ
ενεργειακή πραγματικότητα, μετά το κβαντικό άλμα του Γαλαξία μας.Οι νέες ενεργειακές συνθήκες προσφέρονται για την αλλαγή της ανθρώπινης νοοτροπίας και η ανθρωπότητα πρέπει να επιλέξει, τι είδους κόσμο θέλει να διαμορφώσει. 



Θα είναι αυτός που θα επιτρέψει την ανοδική πορεία προς τα ανώτερα πνευματικά πεδία ή θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο στο τέλμα του υλισμού και την ασέβεια προς τους συμπαντικούς νόμους, παρακμάζοντας;
Το μέλλον θα δείξει..




6.Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι,Χρυσοφόρων Μήδεν Εστόρεσαν Δύναμιν !



Οι ιστορικοί τοποθετούν την μάχη κατά τον Αύγουστο με Σεπτέμβριο του 490 πχ, δηλαδή κατά
ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
τον μήνα "Βοηδρομιώνα" του Αττικού Ημερολογίου.Έκτην προς εβδόμην ημέραν του Βοηδρομιώνος, οι Αθηναίοι εόρταζαν την επέτειο της νίκης τους επί των Περσών. Οι Έλληνες θεοί ήταν παρόντες στην μάχη εκείνη. 




Ο Απόλλων Βοηδρόμιος, που συμπαραστεκόταν σε όσους τον επικαλούνταν εν ώρα μάχης. Ο Παν όπου κραυγάζοντας δυνατά και ρυθμικά "Παν-Παν-Παν" προκάλεσε Παν-ικό στους Πέρσες, ο Εχετλαίος με το παράξενο όπλο του που κεραυνοβολούσε τους εισβολείς, ο Άρης, η Αθηνά.



Ο Ελληνισμός έχει στη διάθεση του την Ιστορία του,την Μυθολογία του, τις Παραδόσεις του, τους θεούς και τις θεές του. Ο μοναδικός δρόμος που έχει να διανύσει είναι η επιστροφή στις ρίζες του, με ένα και μοναδικό σύνθημα: Επανελλήνιση τώρα!
[Απεικόνιση της μάχης σε σαρκοφάγο]




7.Αντιχθών: Ο δίδυμος πλανήτης της Γης που έψαχναν οι αρχαίοι Έλληνες πίσω από τον Ήλιο.



Ο Αντίχθων είναι σώμα του ηλιακού συστήματος με μάζα ίση με αυτή της Γης, την ύπαρξη του
 ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΦΙΛΟΛΑΟΣ
οποίου υπέθεσε ο Έλληνας φιλόσοφος Φιλόλαος στο μη γεωκεντρικό κοσμολογικό του μοντέλο, στο οποίο όλα τα σώματα στο Σύμπαν περιστρέφονται γύρω από ένα Κεντρικόν Πυρ.Σύμφωνα με τον Φιλόλαο και Πυθαγόρειους,εφόσον οι πλανήτες αποτελούνταν από αιθέρια ύλη με ελάχιστη ή καθόλου πυκνότητα, η Αντίχθων, αυτή η αντί-γη, η οποία αποτελούνταν από τα ίδια υλικά με τον πλανήτη Γη, εξισορροπούσε το κέντρο ισορροπίας του σύμπαντος.Ο Φιλόλαος ο Κροτωνιάτης (470 π.Χ. – 385 π.Χ.) με καταγωγή από τον Κρότωνα ή τον Τάραντα της Κάτω Ιταλίας, ήταν σύγχρονος του Σωκράτη και θεωρείται ο ιδρυτής της θεωρίας “περί των αριθμών” των Πυθαγορείων φιλοσόφων.

Ο Πυθαγόρειος Φιλόλαος υπήρξε μετέπειτα Διδάσκαλος και συνεχιστής της Πυθαγορείου αδελφότητος. Σύμφωνα με τον Αέτιο, ο Φιλόλαος υποστήριξε ότι η Γη δεν βρίσκεται στο κέντρο του σφαιρικού Κόσμου, όπου και τοποθετούσε, όπως όλοι οι Πυθαγόρειοι, το “Κεντρικό Πυρ". Γύρω από αυτό περιφέρονταν κατά σειρά η Αντίχθων, η Γη, η Σελήνη, ο Ήλιος, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος και η σφαίρα των απλανών αστέρων ή, κατά τον Φιλόλαο, ο Όλυμπος. Ο Όλυμπος συνόρευε με το “εξωτερικό” ή “υπέρτατο πυρ”, που έφτανε μέχρι τα όρια του Σύμπαντος.


Οι απόψεις του Φιλολάου αμφισβητήθηκαν από τους αντιπάλους του λόγω της αδυναμίας να παρατηρήσει κανείς το κεντρικό πυρ. Από το σύστημά του βλέπουμε να απαλείφονται τα στοιχεία εκείνα (κεντρικό πυρ, Αντίχθων) των οποίων η ύπαρξη αποδίδεται σε γενικές μεταφυσικές δοξασίες ενώ δεν απορρίπτεται τελείως η ιδέα της κινούμενης ή/και περιστρεφόμενης γης (μερικά μέλη της Σχολής των Πυθαγορείων εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν κοσμικά συστήματα με βάση την ιδέα της κινούμενης / περιστρεφόμενης γης, θεωρώντας πως ένα ορισμένο είδος κίνησης της γης ήταν αρκετό για να ερμηνεύσει -τουλάχιστον ποιοτικά- τα βασικά ουράνια φαινόμενα).


Σταδιακά δημιουργείται η ανάγκη αναζήτησης νέων γεωμετρικών μοντέλων που θα προκύψουν με μαθηματικούς υπολογισμούς και όχι με απλές παρατηρήσεις- τα οποία όχι μόνο θα μπορούν να αναπαράγουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των φαινόμενων τροχιών των πλανητών αλλά επιπλέον θα είναι ικανά να χρησιμεύσουν και για τον υπολογισμό της θέσης ενός πλανήτη σε μια δεδομένη χρονική στιγμή.Στην ελληνική αρχαιότητα οι πυθαγόρειοι φιλόσοφοι και ιδίως ο Φιλόλαος, όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης στο “περί ουρανού” βιβλίο του, πίστευαν ότι ο Ήλιος, η Σελήνη, και οι πλανήτες Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Ζευς και Κρόνος,μέσα στη σφαίρα των απλανών κινούνταν γύρω από ένα κεντρικό σημείο πυρός, που το καλούσαν Κεντρικόν Πυρ ή Εστία του Σύμπαντος και το οποίο όμως δεν ήταν ορατό. Έτσι στο σύνολο φαίνονταν 9 κινήσεις ουρανίων σωμάτων.


Επειδή όμως οι αριθμοί ήταν συγχρόνως και οι μόνες αληθείς πραγματικότητες, για τους πυθαγόρειους, εικόνες αριθμών αποτελούσαν και διάφορα σώματα, αλλά και επειδή ο αριθμός 10 ήταν ιερός αριθμός, για εκείνους, ως άθροισμα των πρώτων τεσσάρων αριθμών (1+2+3+4) εξ αυτού πίστευαν ότι και οι περί την Εστίαν κινούμενοι θα πρέπει να είναι 10.Δηλαδή ότι υπάρχει και άλλος πλανήτης, όμοιος με τη Γη, ο οποίος διαγράφει την δέκατη τροχιά. Τον πλανήτη αυτόν ονόμασαν Αντίχθονα (Αντίχθων) και οι πυθαγόρειοι φιλόσοφοι πίστευαν ότι βρίσκεται σε θέση αντίθετη από τη Γη ως προς την Εστία του Σύμπαντος με αποτέλεσμα να μην είναι ορατός.Οι μαθητές όμως του Φιλόλαου,ο Ικήτας και Έκφαντος απέρριψαν τις ιδέες αυτές περί Αντίχθονα. Αντίχθονα όμως ονόμαζαν οι αρχαίοι και το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη μας, περίπου δηλαδή με την σημερινή έννοια του “αντίποδα” (τα άκρα της γήινης διαμέτρου).


Εμείς σήμερα γνωρίζουμε εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, εκ των οποίων οι τρεις Ουρανός, Ποσειδών και Πλούτων είναι αόρατοι δια γυμνού οφθαλμού. Οι Πυθαγόρειοι όμως μιλούσαν για δέκα: Ζευς, Άρης, Ερμής, Γη, Αφροδίτη, Κρόνος, Πλούτων Ουρανός, Ποσειδών και Αντίχθων.Ο Αντίχθων περιγράφεται ως ένας πλανήτης ο οποίος κινείται στην ίδια τροχιά με την Γη με την ίδια ταχύτητα,αλλά εις το άλλο άκρο της διαμέτρου Γη-Ήλιος και γι’ αυτό δεν φαίνεται ποτέ, είναι πάντα πίσω από τον Ήλιο. Αντί-χθων, Αντί-Γη, διότι χθων=Γη! Στις 7/7/2013 η ΝΑΣΑ εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση."Πριν από 2 μέρες πήραμε φωτογραφίες από το διαστημόπλοιο Rts-445-8 που απεικονίζουν έναν Εξωπλανήτη που δεν έχει ανακαλυφθεί και μπορεί να φιλοξενεί ζωή,πίσω από το Ηλιακό στεφάνι.


Μετά από αναλύσεις των φασμάτων που εκπέμπει ο πλανήτης αυτός (ονομάστηκε Πλανήτης Χ),
ΠΛΑΝΗΤΗΣ Χ

διαπιστώσαμε ότι αποτελείται ακριβώς από τα ίδια στοιχεία που αποτελείται και η Γη! Η απόσταση του από τον Ήλιο μετρήθηκε στα 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ακριβώς όσο και η απόσταση γης και ήλιου με αποτέλεσμα να έχει ακριβώς ίδια τροχιά με την γη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν καταφέραμε να τον δούμε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για έναν "Δίδυμο Πλανήτη" της Γης!


Στο βίντεο που λάβαμε από το διαστημόπλοιο Rts-445-8 φαίνεται ξεκάθαρα μια μηχανική κατασκευή στον νότιο πλανητικό πόλο η οποία συνδέει μέσω ακτίνων λέιζερ τον Πλανήτη Χ με τον Ήλιο! Οι εικασίες μας είναι ότι έτσι τον τροφοδοτεί με ενέργεια!Αυτό αν αποδειχθεί, αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Υπάρχει εξωγήινη ζωή πολύ πιο κοντά μας απ’ ότι πιστεύαμε.



8.David Wilcock:Αμερικανός σκηνοθέτης και δημοσιογράφος,ερευνητής αρχαίων πολιτισμών.


"Σήμερα ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα έχει τεθεί σε απομόνωση και έχει "κλειδωθεί" από τις
δυνάμεις του Διός.Κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει και έχουν νεκρωθεί οι επικοινωνίες των αποστατώναπό και προς την Γη"












9.Εντοπίσθηκαν οι κοντινότερες στη Γη μαύρες τρύπες.



Ομάδα αστρονόμων αναφέρει ότι εντόπισε ευρήματα που υποδεικνύουν την ύπαρξη μαύρων τρυπών κοντά στο αστρικό σμήνος των Υάδων που βρίσκεται σε απόσταση 150 ετών φωτός από τη Γη.Σε περίπτωση που τα ευρήματα επιβεβαιωθούν ότι οι μαύρες τρύπες θα είναι οι κοντινότερες,από αυτές που γνωρίζουμε,στη Γη.


Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτές οι μαύρες τρύπες είτε βρίσκονται στο κέντρο αυτού του
ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ
πυκνού αστρικού σμήνους είτε για κάποιο λόγο υποχρεώθηκαν σχετικά πρόσφατα να το εγκαταλείψουν και περιπλανώνται πλέον μόνες τους στο Διάστημα αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στο αστρικό σμήνος. Αυτές οι μαύρες τρύπες βρίσκονται περίπου δέκα φορές πιο κοντά από την μαύρη τρύπα που μέχρι σήμερα κατέχει τον τίτλο της πιο κοντινής στον πλανήτη μας.




Οι Υάδες ήταν στην μυθολογία Νύμφες που σχετίζονταν με τη βροχή και έδωσαν το όνομα τους σε αυτό το ανοικτό αστρικό σμήνος που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 625 εκατ. χρόνια στον αστερισμό Ταύρου.Ανοικτά σμήνη με μεγάλες ομάδες άστρων που πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν την ίδια στιγμή από το ίδιο τεράστιο νέφος αερίου και σκόνης. Για αυτό τον λόγο τα άστρα σε αυτά τα σμήνη μοιράζονται θεμελιώδη χαρακτηριστικά όπως χημικές συνθέσεις και ηλικίες.



10.Το σχέδιο επιστημόνων για ένα υπερτηλεσκόπιο στη Σελήνη  τεράστιου μεγέθους.


Τα τηλεσκόπια έχουν αποκαλύψει πολλά από τα μυστικά του σύμπαντος. Από μικρά τηλεσκόπια
ΥΠΕΡΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ  ΣΤΗ
ΣΕΛΗΝΗ
στην αυλή μας τεράστια τηλεσκόπια σε απομακρυσμένα βουνά,μέχρι και διαστημικά τηλεσκόπια, της γνώση μας διευρύνεται σχεδόν καθημερινά.Οι  επιστήμονες θεωρούν πως μία καλή επιλογή θα είναι η επιφάνεια της Σελήνης. Η κατασκευή ενός τηλεσκοπίου όμως είναι πρόκληση ακόμα και για την επιφάνεια της Γης και προς το παρόν, η κατασκευή ενός στη Σελήνη είναι πέρα από τις τεχνικές μας δυνατότητες.


Έτσι, οι συγγραφείς ενός νέου paper προτείνουν μία πιο απλή ιδέα. Ένα τυπικό οπτικό τηλεσκόπιο το οποίο θα εκμεταλλεύεται το σεληνιακό έδαφος. Η ισχύς ενός οπτικού τηλεσκοπίου εξαρτάται από το μέγεθος του κατόπτρου και το εστιακό μήκος του τηλεσκοπίου, το οποίο στη Γη μπορούμε να αυξήσουμε με πολλαπλά κάτοπτρα.


Ένα σεληνιακό υπερτηλεσκόπιο, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μία συστοιχία κατόπτρων ως το κύριο κάτοπτρο, τα οποία θα ήταν τοποθετημένα κατά μήκος του εδάφους ενός κρατήρα. Ο ανιχνευτής του τηλεσκοπίου θα μπορούσε να αιωρείται με καλώδια, παρόμοια με τον ανιχνευτή του Arecibo Observatory. 


Επειδή τα κάτοπτρα δε θα χρειάζονταν να είναι μεγάλα, η κατασκευή του τηλεσκοπίου θα ήταν πιο εύκολη, ενώ το φυσικό σχήμα του κρατήρα θα χρειαζόταν λιγότερες εργασίες για να τοποθετηθούν τα κάτοπτρα.Μία παραλλαγή αυτής της ιδέας λέει πως θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε τα κάτοπτρα στη μία πλευρά του κρατήρα και τα όργανα στην άλλη. Έτσι, θα είχαμε ένα τεράστιο εστιακό μήκος.


Φυσικά, όλα αυτά είναι ακόμα θεωρητικά καθώς υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις που θα έπρεπε να ξεπεράσουμε, ακόμα και πέρα από την ίδια την κατασκευή ενός τεράστιου υπερτηλεσκοπίου σε κρατήρα.Η σκόνη θα συγκεντρωνόταν στα κάτοπτρα με τον καιρό και θα έπρεπε να αφαιρεθεί.Επίσης, παρόλο που η Σελήνη έχει πολύ μικρότερη σεισμική δραστηριότητα από τη Γη, κάποιος σεισμός θα μπορούσε να επηρεάσει την ευθυγράμμιση κατόπτρων και ανιχνευτών.Σε κάθε περίπτωση όμως, το μόνο σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στη Σελήνη και ένα σεληνιακό τηλεσκόπιο είναι μόνο θέμα χρόνου.


11.Προσεχώς εργοστάσια σε τροχιά γύρω από τη Γη.


Επενδύσεις εκατομμυρίων για την ανάπτυξη φαρμάκων και μικροτσίπ στο Διάστημα.Μία γραμμή
παραγωγής στο Διάστημα μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι ήδη γεγονός, σε πολύ μικρή κλίμακα. Πρόκειται για μια νεοσύστατη αγορά που οι αναλυτές και αρκετές startup προβλέπουν ότι θα απογειωθεί. 




Σε ό,τι αφορά τα φαρμακευτικά προϊόντα, τους ημιαγωγούς, τα προϊόντα ομορφιάς και υγείας και, ενδεχομένως τα τρόφιμα, με την έννοια των νέων καλλιεργειών, εκτιμούνε ότι η αγορά θα ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια κάποια στιγμή το 2030, ανάλογα με την ταχύτητα ωρίμανσης

Το Διάστημα προσφέρει ένα μοναδικό περιβάλλον για την έρευνα και την ανάπτυξη, επειδή τα υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας, η μικροβαρύτητα και το κενό, επιτρέπουν στις εταιρείες να επινοήσουν νέες μεθόδους κατασκευής ή υλικά, με τρόπους που θα ήταν αδύνατοι στη Γη.Η πρακτική αυτή δεν είναι εντελώς καινούργια. 

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός έχει φιλοξενήσει αρκετά πειράματα από ακαδημαϊκούς, κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και εταιρείες,με στόχο  την ανάπτυξη ανθρώπινων ιστών,την κατασκευή καθαρότερων ημιαγωγών και την ανάπτυξη νέων ή καλύτερων φαρμάκων. Στον προϋπολογισμό για το 2024, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέθεσε επιπλέον 5 εκατομμύρια δολάρια για τη NASA προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες για τον καρκίνο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). 

Ωστόσο,η πρόσβαση στον ISS είναι ακατόρθωτη για τους περισσότερους ενδιαφερόμενους ενώ η ζήτηση αυξάνεται.Τώρα, αρκετές startup βλέπουν την ευκαιρία να ικανοποιήσουν τη ζήτηση δημιουργώντας μικρά,διαστημικά εργοστάσια.




12.Αλλη μία απόπειρα εξαπάτησης από το Διαστημικό Κέντρο των αποστατών (cabal)  στην Γαία.




Οι Ολύμπιοι του Διός: "Τα ΑΤΙΑ δεν είναι μόνο αυτά που γνωρίζετε εσείς και τα οποία έχουν στην
ΣΚΑΦΟΣ -UFO
κατοχή τους οι ΗΠΑ,με δική σας ορολογία αλλά αριθμούν πάνω από 2.500 κατεστραμμένα σκάφη, μαζί με αυτά που βρίσκονται στη κατοχή της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών βρίσκονται στους βυθούς των θαλασσών και των ωκεανών της Γαίας.Από τα σκάφη αυτά που έχουν συντριβεί στην επιφάνεια της Γαίας κανένα δεν ανήκει στην 7η Αποστολή του Ιερού Άρχοντα Φωτός,του Διός. Όλα ανήκουν στους αποστάτες του Όφεως,του Δράκοντος και του Βοώτη.



Η συντριβή τους δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, είναι σκάφη των αποστατών τα οποία καταρρίψαμε εμείς, οι Ολύμπιοι του Διός, για να αποτρέψουμε την κάθοδο τους στην Γαία, στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν τους εγκλωβισμένους αποστάτες σε υπόγειες βάσεις στις ΗΠΑ. Οι προσπάθειες τους αυτές δεν σταμάτησαν ποτέ, παρά τις συνεχείς αποτυχίες τους και τις απώλειες τους σε μεγάλο αριθμό σκαφών που καταρρίπτουμε.Οι Μεγάλες Δυνάμεις ,όπως τις αποκαλείτε, γνωρίζουν τις συγκρούσεις αυτές και τις αποκρύπτουν από το ευρύ κοινό, για να μην προκαλέσουν πανικό, αλλά κυρίως για να μην αποκαλυφθούν οι δυνάμεις των Ολυμπίων που προστατεύουν την Γαία.

Στα τελευταία 70 χρόνια προσπαθούν συνεχώς να διασπάσουν τον κλοιό προστασίας της Γαίας που έχουμε δημιουργήσει,με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των αποστατών του Γιαχβέ να έχουν απομονωθεί τελείως από τις αστρικές τους βάσεις. Καταβάλλουν λυσσώδεις προσπάθειες καταστροφής του πλανήτη σας, με μολύνσεις, ένοπλες συγκρούσεις και καννιβαλισμό του περιβάλλοντος,για να μπορέσουν να επικρατήσουν,ελπίζοντας ότι θα εγκαταλείψουμε την Γαία στην τύχη της.

Δεν μας χρειάζονται βάσεις στην Γαία, τα σκάφη μας έχουν ασύλληπτες δυνατότητες σφαιρικής επιτήρησης του πλανήτη σας. Οι Ολύμπιοι δεν ενδιαφέρονται για υλικά κέρδη όπως οι αποστάτες.Μας ενδιαφέρει η πνευματική αναβάθμιση της ανθρωπότητας και η παροχή τεχνογνωσίας σε αυτήν, ώστε να καταστεί ικανή και να ενταχθεί στις ουράνιες κοινωνίες".

Το κατεστραμμένο εξωγήινο σκάφος που βρίσκεται στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, είναι το θυγατρικό σκάφος των αποστατών "Επιμηθεύς".

["Ελλάνιον Φως - Η Αποκάλυψη των Αρρήτων Μυστικών"]




13.H Σελήνη θα επιστρέψει εκεί από όπου ήλθε.



Οι Ολύμπιοι του Διός: "Στην παρούσα φάση έχει ολοκληρωθεί ο προορισμός της παρουσίας της,
ΣΕΛΗΝΗ
και οι νέες κοσμικές συνθήκες, μετά το κβαντικό άλμα του Γαλαξία,επιβάλλουν την αναχώρηση της από το ηλιακό σας σύστημα. Η ανεξέλεγκτη αποχώρηση της Σελήνης θα είναι καταστροφική για τη ζωή του πλανήτη της Γαίας,γι'αυτό έχουμε μεριμνήσει ώστε να μην υπάρξουν καταστροφικά αποτελέσματα, εξισορροπώντας τις αστρονομικές συμπεριφορές της Γαίας, με άλλους τρόπους, άγνωστους σ'εσάς".




Η Σελήνη θα επιστρέψει εκεί από όπου ήλθε.Αυτή η απομάκρυνση θα έχει ψυχοπνευματικές μεταβολές όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στη ζωή όλων των όντων, όπως είχε συμβεί όταν έγινε δορυφόρος της Γαίας. Και τότε, η ζωή του πλανήτη σας, προσαρμόστηκε στις μεταβολές που δημιούργησε η παρουσία της.Η αποχώρηση της Σελήνης θα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολλών κρυμμένων δυνάμεων του ανθρώπου και τα νέα ενεργειακά πεδία του ηλιακού σας συστήματος θα πάρουν τις μέγιστες τιμές.Τότε,η μετάλλαξη της ψυχοπνευματικής κατάστασης της ανθρωπότητας, αλλά και η ζωή των όντων του πλανήτη, θα μεταβληθούν ασύμμετρα. 

Η νοητική εξέλιξη της ανθρωπότητας θα συντελέσει στην ανάκτηση της κυριαρχίας του πλανήτη από τις θετικές δυνάμεις. Η Νέα Τάξη των σκοτεινών δυνάμεων θα καταρρεύσει και οι υπεύθυνοι της κακοδαιμονίας της ανθρωπότητας θα λογοδοτήσουν.Οι αποστάτες του Κρόνου,τα υβρίδια του Γιαχβέ και τα κάθε είδους παράσιτα, θρησκευτικά, πολιτικά και οικονομικά, θα χάσουν τον έλεγχο των μαζών και θα υποφέρουν. Οι ανθρώπινες μάζες θα αφυπνιστούν και θα απορρίψουν τους ψεύτικους θεούς με τους οποίους τις χειραγωγούσαν οι θρησκείες."




14.Μυστηριώδεις δονήσεις στη Σελήνη που εντοπίστηκαν στο Apollo 17 στις 12/9/23.



Η Σελήνη ήταν γεωλογικά ενεργή μεταξύ 3,7 και 2,5 δισεκατομμυρίων ετών πριν, με σεισμούς,
ΑΠΩΛΛΩΝ  17
ηφαιστειακές εκρήξεις και εξάτμιση αερίων. Χάρη στο ότι η Σελήνη είναι ένα σώμα χωρίς αέρα, τα στοιχεία αυτού του παρελθόντος έχουν διατηρηθεί προσεκτικά με τη μορφή εξαφανισμένων ηφαιστείων, σωλήνων λάβας και άλλων χαρακτηριστικών.


Ενώ η Σελήνη είναι γεωλογικά αδρανής για δισεκατομμύρια χρόνια,εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μικρά σεισμικά γεγονότα λόγω Apolloκάμψης (λόγω της βαρυτικής έλξης της Γης) και διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Αυτά τα τελευταία γεγονότα συμβαίνουν τακτικά και είναι γνωστά ως «σεισμοί σελήνης».


Χάρη στις αποστολές Apollo, οι επιστήμονες μέτρησαν αυτή τη δραστηριότητα χρησιμοποιώντας σεισόμετρα που τοποθετήθηκαν στην επιφάνεια.Σε μια πρόσφατη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA, μια ομάδα ερευνητών επανεξέτασε τα σεισμικά δεδομένα με ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης.Αυτό αποκάλυψε ότι οι σεισμοί συμβαίνουν με ακριβή κανονικότητα, που συμπίπτουν με τον Ήλιο να ανατέλλει στην κορυφή του στον ουρανό και στη συνέχεια να δύει αργά. Από αυτή την άποψη, οι σεισμοί είναι σαν ένα  "Σεληνιακό Ξυπνητήρι", το οποίο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για μελλοντικές αποστολές και σεληνιακούς αποίκους!


Σε αντίθεση με την παλιρροιακή κάμψη στο εσωτερικό της Σελήνης, οι σεισμοί προκύπτουν από αλλαγές θερμοκρασίας στο φλοιό της Σελήνης (θερμικοί σεισμοί). Το περιβάλλον χωρίς αέρα στη Σελήνη ουσιαστικά σημαίνει ότι η θερμότητα από τον Ήλιο δεν συγκρατείται, ούτε το ηλιακό φως οδηγεί στη σταδιακή θέρμανση της επιφάνειας.Ως αποτέλεσμα, η κρούστα θερμαίνεται σε θερμοκρασίες έως και 120 °C (250 °F) κατά τη διάρκεια της αιχμής της ημέρας και πέφτει στους -133 °C (-208 °F) τη νύχτα. Αυτό αναγκάζει τον φλοιό να διαστέλλεται και να συστέλλεται γρήγορα, προκαλώντας μικρά σεισμικά γεγονότα. 

Το 1972, αστροναύτες από την  αποστολή Apollo 17  τοποθέτησαν σεισμόμετρα στη Σελήνη για να μετρήσουν αυτή τη δραστηριότητα.Οι αισθητήρες συνέλεξαν δεδομένα για μια περίοδο οκτώ μηνών (Οκτώβριος 1976 έως Μάιος 1977), τα οποία παρέμεναν σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτα μέχρι πρόσφατα.Για τους σκοπούς τους,ανέλυσαν εκ νέου αυτά τα σεληνιακά σεισμικά δεδομένα με τη βοήθεια ενός μοντέλου μηχανικής μάθησης.Η ανάλυσή τους έδειξε ότι οι θερμικοί σεισμοί συμβαίνουν με ακριβή κανονικότητα κάθε απόγευμα καθώς ο Ήλιος φεύγει από τη θέση κορυφής του στον ουρανό και η επιφάνεια αρχίζει να ψύχεται γρήγορα.Ωστόσο, το μοντέλο εντόπισε επίσης σεισμικές υπογραφές το πρωί που έμοιαζαν διαφορετικά από τους απογευματινούς σεισμούς.

Οι ερευνητές μπόρεσαν να τριγωνοποιήσουν την πηγή της δραστηριότητας και διαπίστωσαν ότι οι πρωινές δονήσεις ερχόντουσαν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα σεισμόμετρα,από το ίδιο το σεληνιακό προσεδάφιο Apollo 17!Κάθε πρωί,καθώς το φως του ήλιου έφτανε στο όχημα, η επιφάνειά του επεκτεινόταν,προκαλώντας δονήσεις στο έδαφος που ανιχνεύονταν από τη σεισμική συστοιχία.Κάθε σεληνιακό πρωί,όταν ο Ήλιος χτυπά το σκάφος προσεδάφισης,αρχίζει να ξεπροβάλλει κάθε πέντε με έξι λεπτά,άλλο ένα σε μια περίοδο πέντε έως επτά ωρών της Γης.Ήταν απίστευτα τακτικά και επαναλαμβανόμενα."

Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη, συμπεριλαμβανομένου του  προγράμματος Artemis της NASA .Αν και οι θερμικοί σεισμοί είναι πολύ μικροί για να γίνουν αισθητοί από οποιονδήποτε στη σεληνιακή επιφάνεια,αυτά τα ευρήματα παρέχουν ζωτικής σημασίας  που θα μπορούσαν να ενημερώσουν το σχεδιασμό μελλοντικών προσγειώσεων και εξοπλισμού.Επιπλέον,η σεισμική δραστηριότητα είναι ένας καλός τρόπος ανίχνευσης του εσωτερικού των ουράνιων σωμάτων, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμπεράνει τις εσωτερικές δομές των ουράνιων σωμάτων και να εντοπίσει υλικά (όπως ο πάγος του νερού) κάτω από το έδαφος. 

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να χαρτογραφήσουν τον υπόγειο κρατήρα και να
ΚΡΑΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ 
ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ψάξουνε για κοιτάσματα. Υπάρχουν επίσης ορισμένες περιοχές σε κρατήρες στο Νότιο Πόλο της Σελήνης που δεν βλέπουν ποτέ το φως του ήλιου,είναι μόνιμα σκιασμένες Αν μπορούσαμε να τοποθετήσουμε μερικά σεισόμετρα θα μπορούσαν να αναζητήσουμε πάγο νερού που μπορεί να έχει παγιδευτεί στο υπέδαφος.Τα σεισμικά κύματα ταξιδεύουν πιο αργά μέσα στο νερό».Και ενώ δεν υπάρχει τεκτονική πλάκα ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στη Σελήνη, οι ερευνητές εξακολουθούν να έχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την εσωτερική δομή της κΣελήνης.

Η Σελήνη είναι το μόνο πλανητικό σώμα εκτός από τη Γη που είχε πάνω από ένα σεισμόμετρα σε αυτό κάθε φορά. Μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να μελετήσουμε διεξοδικά ένα άλλο σώμα.




15.Μαύρη τρύπα «καταπίνει μπουκιά – μπουκιά» άστρο σαν τον ήλιο.



Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι επιστήμονες παρατήρησαν μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα να 

ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
Αυτή ήταν η πρωτη "τσιμπολογά"επανειλημένως άστρο τέτοιας διάστασης.Οι μαύρες τρύπες είναι ουράνια αντικείμενα γνωστά για τη «λαιμαργία» τους καθώς συνηθίζουν να «καταβροχθίζουν» με την πελώρια βαρυτική τους έλξη τα αστέρια που έχουν την ατυχία τους να βρεθούν κοντά τους. Ωστόσο, κάποιες αποδεικνύονται πιο εγκρατείς καθώς δεν «καταβροχθίζουν», αλλά… τσιμπολογούν τα ουράνια θύματά τους. 



Σύμφωνα με τους ερευνητές, καταγράφηκε μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα στο κέντρο ενός σχετικά κοντινού γαλαξία ενώ «τσιμπολογούσε» ένα αστέρα ανάλογου μεγέθους και σύνθεσης με τον ήλιο καταναλώνοντας ύλη σχεδόν τριπλάσια της μάζας της σε κάθε πέρασμα του άστρου. Το άστρο που βρίσκεται περίπου 250 εκατομμύρια έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα  παρατηρήθηκε να καταλήγει να απορροφάται λίγο λίγο από υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στην καρδιά ενός σπειροειδούς γαλαξία. (Σημειώνεται πως το ένα έτος φωτός, ισοδυναμεί με 9,5 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα)


Το αστέρι καταγράφηκε να περνά γύρω από τη μαύρη τρύπα κάθε 20 έως 30 ημέρες. Στο ένα άκρο της τροχιάς του πλησιάζει αρκετά κοντά στη μαύρη τρύπα, ώστε να απορροφάται κάποιο υλικό από την αστρική του ατμόσφαιρα, αλλά όχι τόσο κοντά ώστε να απορροφηθεί εξ ολοκλήρου μεμιάς.Τέτοιου είδους αστρικά επεισόδια αποκαλούνται επαναλαμβανόμενες μερικές  παλιρροϊκές διαταραχές». Το αστρικό υλικό που πέφτει μέσα στη μαύρη τρύπα, φτάνει σε θερμοκρασία σχεδόν 2 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, απελευθερώνοντας μια τεράστια ποσότητα ακτίνων Χ. Αυτές οι ακτίνες ήταν που ανιχνεύθηκαν από το διαστημικό παρατηρητήριο Neil Gehrels Swift της NASA.Η συγκεκριμένη μαύρη τρύπα είναι σχετικά μικρή, καθώς εκτιμάται ότι έχει μάζα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήλιου. Η υπερμεγέθης μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας διαθέτει περίπου 4 εκατομμύρια μεγαλύτερη μάζα από αυτή του ήλιου,ενώ κάποιες άλλες έχουν μάζα εκατοντάδες εκατομμύρια μεγαλύτερη από αυτή του ήλιου. 


Οι περισσότεροι γαλαξίες διαθέτουν τέτοιες μαύρες τρύπες στο κέντρο τους και το περιβάλλον γύρω από αυτές μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο βίαια μέρη του σύμπαντος.Αυτό είναι πιθανότερο να συμβεί, είναι πως η τροχιά του άστρου σταδιακά θα φθίνει και πλησιάζοντας ολοένα και πιο κοντά στην υπερμεγέθη μαύρη τρύπα θα διασπαστεί εντελώς,εξηγεί ο αστροφύ- σικός Romp Elis Feris.«Η διαδικασία αυτή πιθανόν θα διαρκέσει το λιγότερο χρόνια, το περισσότερο δεκαετίες ή και αιώνες» πρόσθεσε ο ίδιος.Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι επιστήμονες παρατήρησαν μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα να «τσιμπολογά» επανειλημμένως άστρο τέτοιας διάστασης. Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τα συγκεκριμένα επεισόδια, παραδέχεται ο Elis Feris, προσθέτοντας πάντως πως όλο αυτό αποδεικνύει πως νέες ανακαλύψεις μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή.




16.Η εξαγωγή οξυγόνου από την ατμόσφαιρα του Άρη είναι εφικτή,την επιβεβαίωσε η NASA.




Ένα πείραμα του Perseverance rover της NASA επιβεβαίωσε πως είναι εφικτή η εξαγωγή
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
οξυγόνου στον Άρη από τη λεπτή ατμόσφαιρα του πλανήτη. Χρησιμοποιώντας τη μεγέθους βαλίτσας συσκευή MOXIE, το Perseverance κατάφερε να διασπάσει μόρια από την ατμόσφαιρα του Άρη για να παράγει μία μικρή μεν αλλά σταθερά παραγόμενη ποσότητα οξυγόνου που μπορεί να αναπνεύσει ο άνθρωπος.Οι εκπληκτικές επιδόσεις του MOXIE δείχνουν πως είναι εφικτό να εξάγουμε οξυγόνο από την ατμόσφαιρα του Άρη το οποίο μπορεί να προμηθεύσει τους μελλοντικούς αστροναύτες με αέρα για να αναπνέουν ή με καύσιμο για τους πυραύλους. 



Η συσκευή MOXIE σχεδιάστηκε από επιστήμονες του MIT και λειτουργεί από τότε που το Perseverance προσεδαφίστηκε στον Άρη το Φεβρουάριο του 2021. Στα 16 πειράματα που πραγματοποίησε, κατάφερε να παράγει 122 γραμμάρια οξυγόνου συνολικά, αρκετή ποσότητα δηλαδή για να κρατήσει ζωντανό έναν άνθρωπο για 4 ώρες.Λειτουργεί μέσω ηλεκτρόλυσης, διαλύοντας το χημικό δεσμό του διοξειδίου του άνθρακα στα άτομά του. Το MOXIE τραβάει αέρα από την ατμόσφαιρα του Άρη ο οποίος περνά μέσα από φίλτρα, έπειτα συμπιέζεται, θερμαίνεται και στέλνεται για ηλεκτρόλυση στο όργανο SOXE, το οποίο διασπά τον διοξείδιο σε μονοξείδιο και ιόντα οξυγόνου. Το μονοξείδιο αποβάλλεται ξανά στην ατμόσφαιρα και τα άτομα του οξυγόνου ενώνονται σε O2.


Στη χειρότερη περίπτωση, το MOXIE μπορεί να λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες πηγές οξυγόνου, μειώνοντας το φορτίο που πρέπει να μεταφερθεί από τη Γη.Αν όλα πάνε καλά όμως και έχουμε πλήρους μεγέθους πρωτότυπο, θα έχουμε όχι μόνο αρκετό οξυγόνο για τους αστροναύτες για ένα έτος, αλλά και μία συσκευή η οποία θα μπορεί να υγροποιεί τα αέρια και να αποθηκεύει το υγρό.




17.Καραϊβική,ένα hotspot των μυστηριωδών USOs.(2/9/23)



Πρόσφατα, το Γραφείο επίλυσης ανωμαλιών όλων των τομέων (AARO) κυκλοφόρησε με έναν
χάρτη που απεικονίζει hotspot UAP.Ενώ η ιδέα για έναν τέτοιο χάρτη είναι αξιέπαινη, τα δεδομένα AARO δεν παρέχουν σχεδόν επαρκή ποσότητα δεδομένων για να γίνει κάποιος τέτοιος προσδιορισμός.Κάτι που έμεινε εντελώς έξω από τη δημόσια συζήτηση για το φαινόμενο των UFO και παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπιβεβαίωτο από κυβερνητικές πηγές είναι τα αντικείμενα που παρατηρούνται με συνέπεια κάτω από την επιφάνεια ωκεανών, λιμνών και άλλων υδάτινων σωμάτων, παρουσιάζοντας συμπεριφορά ή χαρακτηριστικά που αψηφούν τη συμβατική εξήγηση. 


Αυτά τα αντικείμενα που ονομάζονται USOs είναι παρόμοια με τα UFO.Τα USO συχνά παρομοιά- ζονται με UFO καθώς είναι συνήθως αντικείμενα που κινούνται μέσα στο νερό με μεγάλη ταχύτητα, ευκινησία ή με τρόπους που δεν συνάδουν με τη γνωστή ανθρωπογενή τεχνολογία. Συχνά αναφέρονται ως λαμπερά ή εκπέμπουν περίεργα φώτα όταν παρατηρούνται υποβρύχια. Οι θεωρίες σχετικά με την προέλευση και τη φύση των USO ποικίλλουν ευρέως.Κάποιοι λένε ότι είναι εξωγήινης προέλευσης υποδηλώνοντας πιθανώς την παρουσία υποβρύχιων βάσεων εξωγήινων.Άλλοι προτείνουν ότι είναι μυστική στρατιωτική τεχνολογία. 

USOs έχουν αναφερθεί σε ωκεανούς σε όλο τον κόσμο, αλλά ορισμένες περιοχές, όπως το Τρίγωνο των Βερμούδων στον Ατλαντικό Ωκεανό και η Τάφρος του Πουέρτο Ρίκο, είχαν υψηλότερη συχνότητα θεάσεων USO, ωστόσο, όταν μελετάμε το φαινόμενο των αγνώστων υποβρύχιων αντικειμένων που αναπτύσσουμε μερικά γνήσια δεδομένα και βλέπουμε ότι ένα προφανές hotspot δραστηριότητας της USO, ίσως το κορυφαίο σημείο στον κόσμο, είναι η περιοχή του Πουέρτο Ρίκο / η Καραϊβική. 

https://www.youtube.com/watch?v=Os_QVKk4mDE



18.Εκπληκτικές εικόνες από την πρώτη εισβολή ερευνητικού σκάφους μέσα σε ηλιακή έκρηξη.(17/9/23) 


PARKER SOLAR PROBE
Εξαιρετικά χρήσιμα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν για τα φαινόμενα του Ήλιου.To Parker Solar Probe είναι ένα σκάφος που έχει το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου και εκτοξεύθηκε το 2018 με σκοπό να μελετήσει από κοντά τον Ήλιο. Είναι προστατευμένο από μια ειδική ασπίδα πάχους 11 εκατοστών από σύνθετο υλικό άνθρακα. Το σκάφος αυτό έχει πλησιάσει και καταγράψει δεδομένα πιο κοντά στον Ήλιο από οποιαδήποτε άλλο σκάφος, δορυφόρο και γενικότερα ανθρώπινο δημιούργημα.



Όπως ανακοίνωσε η NASA το Parker Solar Probe πραγματοποίησε άλλη μια εντυπωσιακή πρωτιά αφού έγινε το πρώτο σκάφος που εισέρχεται σε μια ηλιακή έκρηξη και όχι μόνο επιβίωσε αλλά κατέγραψε για πρώτη φορά εικόνες και δεδομένα από την καρδιά αυτού φαινομένου. 
Τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα το φαινόμενο και να κάνουν καλύτερες προβλέψεις για τον αποκαλούμενο «διαστημικό καιρό» που επηρεάζει και τη Γη.


Οι ηλιακές εκλάμψεις ή στεμματικές εκπομπές μάζας (CME) είναι στην ουσία εκρήξεις που συμβαίνουν στον Ήλιο και εκτοξεύουν φως, ενέργεια και ηλιακό υλικό στο Διάστημα. Όταν συμβαίνει μια τέτοια έκρηξη ένα «τσουνάμι» ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων ξεκινά από το σημείο της έκρηξης και αν φτάσει στη Γη δεν μπορεί να διαπεράσει την ατμόσφαιρα αλλά προκαλεί φυσικά φαινόμενα όπως το σέλας ενώ παράλληλα μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός των άλλων, η εισβολή του Parker Solar Probe σε μια ηλιακή έκλαμψη αναμένεται να βοηθήσει στην απόδειξη μιας θεωρίας που αναπτύχθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια σχετικά με την αλληλεπίδραση των CME με τη διαπλανητική σκόνη αλληλεπίδραση που και αυτή παίζει ρόλο στον διαστημικό καιρό και η κατανόηση των μηχανισμών θα μπορούσαν να δίνουν ακριβείς προγνώσεις για το πότε και πώς θα αντιμετωπίζει η Γη τις επιπτώσεις των ηλιακών εκλάμψεων. 

https://www.youtube.com/watch?v=2yBcXt2JTUM&t=36s



19.Κάτι καταστέλλει την ανάπτυξη του σύμπαντος, λένε οι φυσικοί.(17/9/23)




Βλέποντας μέσα από τα μάτια ενός γίγαντα, οι γαλαξίες του Σύμπαντος μας προσκολλώνται σαν
ΓΑΛΑΞΙΕΣ
αφρός στην επιφάνεια ενός αιώνιου ωκεανού, σχηματίζοντας συστάδες και χορδές γύρω από μελανώδη κενά. Αυτός ο αστραφτερός ιστός χρειάστηκε αιώνες για να ενωθεί,συσσωματώ- νοντας σταδιακά υπό την καθοδήγηση της βαρύτητας από αυτό που ήταν, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, μια ομοιόμορφη ομίχλη από λευκά καυτά σωματίδια φρέσκα από τον φούρνο του Big Bang.Όσο αργή φαίνεται αυτή η ανάπτυξη σε εμάς τους απλούς θνητούς, οι φυσικοί του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν θέλουν να την επιβραδύνουν ακόμη περισσότερο, επιλύοντας ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα της επιστήμης στη διαδικασία.


Η προτεινόμενη προσαρμογή τους στο μοντέλο που αυτή τη στιγμή περιγράφει καλύτερα το Σύμπαν μας θα μπορούσε να επιλύσει μια σημαντική σύγκρουση στις παρατηρήσεις της διαστελλόμενης μέσης του διαστήματος. Παραπονεθείτε όσο και αν δεν μπορείτε να πάρετε κάτι για τίποτα αυτές τις μέρες, υπάρχει περισσότερος κενός χώρος εκεί πάνω σήμερα από ό,τι χθες. Κάτι προκαλεί την ανάπτυξη του τίποτα, πιέζοντας τον δρόμο του στα κενά μεταξύ των γαλαξιών για να σπρώξει απαλά τη μεγάλης κλίμακας δομή του Σύμπαντος με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό.

Επειδή δεν ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από αυτό το μυστηριώδες σπρώξιμο,το αναφέρουμε ως σκοτεινή ενέργεια.«Αν η βαρύτητα λειτουργεί σαν ενισχυτής που ενισχύει τις διαταραχές της ύλης για να αναπτυχθεί σε δομή μεγάλης κλίμακας, τότε η σκοτεινή ενέργεια λειτουργεί σαν εξασθενητής που μειώνει αυτές τις διαταραχές και επιβραδύνει την ανάπτυξη της δομής», λέει ο Nguyen, ο κύριος συγγραφέας μιας έρευνας για τη  μεγάλης  κλίμακας ανάπτυξη της δομής.«Εξετάζοντας πώς η κοσμική δομή συγκεντρώνεται και αναπτύσσεται, μπορούμε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη φύση της βαρύτητας και της σκοτεινής ενέργειας».


Ο ακριβής ρυθμός διαστολής, γνωστός ως σταθερά Hubble (H0), δεν είναι καθόλου σαφής. Μετρήστε τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα είδη αστεριών που εκρήγνυνται υποχωρούν στην απόσταση, μπορεί να έχετε επιτάχυνση 74 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο ανά megparsec. Χρησιμοποιώντας την «ελαφριά ηχώ» της τεντωμένης ακτινοβολίας που εξακολουθεί να αναπηδά μετά τη Μεγάλη Έκρηξη,το κοσμικό μικροκυματικό υπόβαθρο (CMB),το H0 είναι πιο κοντά στα 67 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο.Αυτό μπορεί να μην φαίνεται να έχει μεγάλη διαφορά, αλλά η ασυμφωνία έχει επιμείνει μέσω αρκετών ερευνών που δεν μπορεί πλέον να απορριφθεί ως κάποιο ασήμαντο λάθος.

Οι Nguyen, Huterer και Wen έριξαν μια νέα ματιά στο επίπεδο κοσμολογικό μοντέλο συμφωνίας "ΛCDM" ως πιθανή πηγή λανθασμένων υποθέσεων. Εάν η κοσμολογία ήταν ένα παιχνίδι σκακιού, αυτό θα ήταν το ταμπλό και τα κομμάτια όπως τοποθετούνται στα πλακίδια της γενικής σχετικότητας, θα κινούνται από την ώθηση της σκοτεινής ενέργειας και θα ευθυγραμμίζονται από τις βαρυτικές επιρροές της σκοτεινής ύλης.Τυλίγοντας προς τα πίσω τα πιόνια που βλέπουμε σήμερα, μπορούμε να δούμε ουσιαστικά πώς ξεκίνησε το παιχνίδι, από μια στιγμιαία αναλαμπή ραγδαίου  πληθωρισμού  σε μια εποχή κατά την οποία τα πρώτα αστέρια καταρρέουν, μέχρι το σχηματισμό γαλαξιών και την τελική ανάδυσή τους σε γιγάντια, αλληλένδετα νήματα.Εάν για κάποιο λόγο αυτή η διαδικασία παρέκκλινε από αυτό που προβλέπεται από το μοντέλο συμφωνίας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της δομής μεγάλης κλίμακας του Σύμπαντος, η ένταση μεταξύ των διαφορετικών μέτρων της επιταχυνόμενης διαστολής του Σύμπαντος θα εξαφανιζόταν.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό μετρήσεων που περιελάμβαναν κυματισμούς στον κοσμικό ιστό, γεγονότα βαρυτικού φακού και λεπτομέρειες στο κοσμικό υπόβαθρο μικροκυμάτων για να καταλήξουν σε ένα στατιστικά πειστικό συμπέρασμα ότι ο κοσμικός ιστός αναπτύσσεται πιο αργά από ό,τι προβλέπει το επίπεδο κοσμολογικό μοντέλο συμφωνίας ΛCDM.«Η διαφορά σε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης  δυνητικά ανακαλύψαμε γίνεται πιο εμφανής όσο πλησιάζουμε στο σήμερα», λέει  ο Nguyen."Αυτοί οι διαφορετικοί ανιχνευτές μεμονωμένα και συλλογικά υποδεικνύουν μια καταστολή της ανάπτυξης. 

Είτε μας λείπουν κάποια συστηματικά σφάλματα σε κάθε έναν από αυτούς τους ανιχνευτές, είτε χάνουμε κάποια νέα, τελευταίας εποχής φυσική στο τυπικό μας μοντέλο."Αν και δεν υπάρχουν προφανείς διεκδικητές για το τι θα μπορούσε να θέσει φρένο στην ανάπτυξη του κοσμικού ιστού, μελλοντικές μετρήσεις της μεγάλης κλίμακας δομής του Σύμπαντος θα μπορούσαν τουλάχιστον να υποδείξουν εάν υπάρχει ανάγκη να διερευνηθεί περαιτέρω η ιδέα.Το Σύμπαν χρειάστηκε 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια για να φαίνεται τόσο ωραίο. Μπορούμε να περιμένουμε μερικά ακόμη χρόνια για να ανακαλύψουμε τα μυστικά για τέτοιες λεπτές κοσμολογικές ρυτίδες.




20.Οι Δυνάμεις του Φωτός κατέστρεψαν πρόσφατα την τελευταία υπόγεια βάση των σκοτεινών δυνάμεων.



Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι Δυνάμεις του Φωτός κατέστρεψαν πρόσφατα την τελευταία
DARPA
υπόγεια βάση των σκοτεινών δυνάμεων που βρισκόταν κάτω από την DARPA, γεγονός που σημαίνει ότι το θετικό χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση του πλανήτη έχει σταθεροποιθει. Με την καταστροφή του mainframe υπολογιστή, τα βιοτσίπ δεν μπορούν πλέον να στέλλουν σήματα ήχου και εικόνας με συνέπεια το κύριο δίκτυο ελέγχου να έχει καταρρεύσει. Αυτό που απέμεινε είναι το βαθμωτό δίκτυο παρακολούθησης μέσω των πύργων κινητής τηλεφωνίας 4G και 5G και μέσω των δικτύων wifi. Αν και τα δίκτυα αυτά δεν είναι αξιόπιστα, αποτελούν το κύριο εργαλείο ελέγχου και επιτήρησης που έχει ακόμα στα χέρια της η Cabal.


Τα μέλη της Μαύρης Αριστοκρατίας μαζί με τους ανώτερους Ιησουίτες που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας είναι περίπου 2000 άτομα.Κάτω από αυτούς βρίσκονται περίπου 50.000 ενσαρκωμένοι Δρακονιανοί σε κλωνοποιημένα ανθρωποειδή σώματα,που παρουσιάζονται ως πολιτικοί,επιχειριματίες δικηγόροι, γιατροί.Ακολουθούν περίπου 400.000 μέλη του δικτύου των Illuminati που βρίσκονται εκεί πρόθυμα και περίπου δύο εκατομμύρια άλλοι που αναγκάστηκαν να μπουν σε αυτό. Το δίκτυο αυτό ονομάζεται επίσης και "Αδελφότητα του Θανάτου" επειδή κάποιος πρέπει να σκοτώσει έναν άνθρωπο για να μυηθεί σε αυτό. Στη συνέχεια,υπάρχουν περίπου 400 εκατομμύρια ψυχοπαθείς που δεν διαθέτουν Ενσυναίσθηση.

ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ

Έπειτα, έχουμε περίπου 3 δισεκατομμύρια "πρόβατα" που δεν έχουν την ικανότητα για κριτική σκέψη, και απλώς κάνουν ότι τους υποδείξουν άλλοι.Είναι όλοι αυτοί που προσδίδουν την έννοια του Οχλου. Τέλος, υπάρχουν περίπου 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να σκέφτονται καθαρά, τουλάχιστον ως ένα βαθμό, και είναι αυτοί που αποτελούν την ελπίδα για την ανθρωπότητα.
(Νίκος Καστάνιας)

Σημείωση:Το Defense Advanced Research Projects Agency ( DARPA ) είναι ένας οργανισμός έρευνας και αναπτυξης του Υπουργείου Αμυνας της ΗΠΑ,που είναι υπεύθηνος για την αναδυόμενων τεχνολογιών για χρήση από τον στρατό.Την είχε φτιάξει ο προέδρος Αινζαχάουερ  ως απάντηση στη σοβιετική για την εκτόξευση του  Sputnik  to 1957.




21.Πυραμίδα του Ταΰγετου: Το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελλάδας από ψηλά.




Η κορυφή Ταύγετου η αλλιώς Πυραμίδα βρίσκεται στα 2407 μέτρα υψόμετρο και πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή ίσως κορυφή βουνού στην Ελλάδα και την πιο μυστηριώδη συνάμα μιας και
ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΑΥΓΕΤΟΥ
την συνοδεύει ένας άλυτος εδώ και χιλιάδες χρόνια γρίφος. Η απόλυτη πυραμίδα που σχηματίζεται στην κορυφή του Ταύγετου είναι άραγε ένα παιχνίδι της φύσης ή μία γιγάντια ανθρώπινη κατασκευή που ξεπερνά σε διάσταση και βαθμό δυσκολίας κατασκευής κάθε φαντασία;


Μια μεγάλη μερίδα ερευνητών υποστηρίζει πως η κορυφή του Προφήτη Ηλία (2407μ. ύψος), λαξεύτηκε, είτε εξ’ ολοκλήρου είτε εν μέρει, προκειμένου να αποκτήσει σχήμα πυραμίδας και να λειτουργήσει τελετουργικά και λατρευτικά.Αυτό, όπως λένε, «αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδας» (οπτικά, είναι ένα τέλειο ισοσκελές τρίγωνο) και κυρίως, «από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της», όπου το έδαφος είναι σχετικά πιο λείο και ομαλό.


Αυτή η μερίδα κάνει λόγο για ένα μεγαλιθικό μνημείο, σαν αυτά που συναντώνται σε όλη την Ευρώπη, την περίοδο 3.500 – 2.000 π.Χ.Σε κάθε περίπτωση, τόσο η ηλικία της πυραμίδας όσο και οι αρχικές της διαστάσεις είναι αδύνατο να υπολογιστούν.

https://www.youtube.com/watch?v=yiDf0EKVrOk&t=17s




22.Ένας αστεροειδής που έχει ισχύ όσο 22 ατομικές βόμβες ίσως να πέσει στη Γη. (18/9/23)



Έχει μισό μέγεθος από αυτόν που αφάνισε τους δεινόσαυρους.Η NASA παρακολουθεί στενά τον
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ BANNU
αστεροειδή με το όνομα Bennu, γιατί υπάρχουν πιθανότητες να πέσει στη Γη, τη στιγμή που διαθέτει ισχύ 22 ατομικών βομβών και έχει το μισό μέγεθος από εκείνον που αφάνισε τους δεινοσαύ- ρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.Ο συγκεκριμένος αστεροειδής περνά από τον πλανήτη κάθε έξι χρόνια και οι πιθανότητες για ένα καταστροφικό χτύπημα είναι μόνο μία στις 2.700.



Ωστόσο, ελήφθησαν δείγματα από την επιφάνεια του και ορισμένοι επιστήμονες εικάζουν ότι μπορεί να πέσει στη Γη και συγκεκριμένα στην έρημο της Γιούτα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2182, δηλαδή σε ακριβώς 159 χρόνια, γράφει η Daily Star σε σχετικό δημοσίευμα.Έτσι, η NASA σχεδιάζει να αλλάξει την πορεία του αστεροειδή και ήδη πραγματοποιεί αποστολές. Ο Rich Burns, διευθυντής του πρότζεκτ OSIRIS-REx, δήλωσε πως «βρισκόμαστε τώρα στο τελευταίο σκέλος αυτής της προσπάθειας και μένουν λίγα μίλια να διανύσουμε ακόμη»


Ο αστεροειδής Bennu μπορεί να τρομάζει τους επιστήμονες, όμως προκαλεί και το έντονο ενδιαφέρον τους, ειδικά μετά τα δείγματα που ελήφθησαν.Η ιστοσελίδα SPACE αναφέρει ότι εντοπίστηκε να διαθέτει υδάτινη ιδιότητα στην επιφάνεια του.Χαρακτηριστικά, ο Nicola Fox, αναπληρωτής διαχειριστής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA είπε πως «το παρθένο υλικό από τον Bennu θα βοηθήσει να ρίξει φως στον σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια και ίσως ακόμη και στο πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη».



23.Ένα ταξίδι σε μια περιοχή που σχηματίζει αστέρια.




Ξεκινήστε ένα κοσμικό ταξίδι στο NGC 1333, μια συναρπαστική περιοχή σχηματισμού άστρων
φωλιασμένη περίπου 1.000 έτη φωτός από τη Γη προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Περσέα.Αυτό το ουράνιο θαύμα,που βρίθει πρωτάστρα και επιδεικνύει ενεργητική δραστηριότητα, είναι βέβαιο ότι θα αιχμαλωτίσει κάθε λάτρη της αστρονομίας.Το NGC 1333, ένα πολυσύχναστο κοσμικό φυτώριο, φιλοξενεί εκατοντάδες νεοσχηματισμένα αστέρια ηλικίας μικρότερης του ενός εκατομμυρίου ετών.Κάθε ένα από αυτά  πρωτάστρα είναι μια απόδειξη του δυναμισμού του σύμπαντός μας, επιδεικνύοντας ενεργειακή δραστηριότητα, όπως πίδακες και ισχυρούς αστρικούς ανέμους. Αυτά τα φυσικά φαινόμενα καταδεικνύουν την ακατέργαστη δύναμη και τη στοιχειώδη μανία που τροφοδοτούν τους κύκλους ζωής των αστεριών.



Η εξερεύνηση τέτοιων μακρινών κοσμικών θαυμάτων δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη βοήθεια προηγμένων αστρονομικών εργαλείων. Η εικόνα του NGC 1333 τραβήχτηκε χρησιμοποιώντας τον απεικονιστή Mosaic-1 και το τηλεσκόπιο 4 μέτρων Mayall του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών Αυτά τα τεχνολογικά προηγμένα όργανα μας επιτρέπουν να κοιτάξουμε βαθιά στο σύμπαν, αποτυπώνοντας το μεγαλείο και τις περιπλοκές περιοχών που σχηματίζουν αστέρια όπως το NGC 1333.


Η ενεργειακή δραστηριότητα που παρατηρείται στα πρωτάστρα μέσα στο NGC 1333 παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή τους. Οι πίδακες και οι ισχυροί αστρικοί άνεμοι,για παράσειγμα είναι καθοριστικοί για τη διασπορά του αερίου και της σκόνης που περιβάλλουν τα νεογέννητα αστέρια. Αυτή η διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για να επιτρέψει στα αστέρια να λάμπουν έντονα και να εισέλθουν στο επόμενο στάδιο του κύκλου ζωής τους.


NGC 1333, με το πολυσύχναστο έναστρο φυτώριο και την ενεργητική του δραστηριότητα, χρησιμεύει ως μια αξιοσημείωτη απόδειξη του αδιάκοπου δυναμισμού του σύμπαντος μας. Καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε το σύμπαν με προηγμένα εργαλεία όπως το εικονογράφο Mosaic-1 και το τηλεσκόπιο 4 μέτρων Mayall, μπορούμε να ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα ουράνια θαύματα που περιμένουν να ανακαλυφθούν.Εικόνα του NGC 1333 που λήφθηκε με χρήση του απεικονιστή Mosaic-1 και του 4 μέτρων τηλεσκοπίου Mayall του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών στο Kitt Peak.




24.Artemis II: Πρωτοπορία στα σεληνιακά σύνορα.Επιστροφή πληρώματος της NASA στη Σελήνη το 2024.




Η NASA αποκάλυψε τους τέσσερις αστροναύτες που συμμετέχουν στην ιστορική σεληνιακή
αποστολή Artemis II, συμπεριλαμβανομένων τριών Αμερικανών,Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch και ενός Καναδού, Jer. Hansen.Αυτή η πρωτοποριακή αποστολή, απο που έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2024, στοχεύει να στείλει το διαστημόπλοιο Orion με πλήρωμα στο Space Launch System για πρώτη φορά. Οι αστροναύτες θα περάσουν περίπου 9 ημέρες στο διάστημα, δοκιμάζοντας την προσέγγιση του διαστημικού σκάφους στη Σελήνη και επιστρέφοντας με ασφάλεια στη Γη.


Η αποστολή Artemis II ακολουθεί την επιτυχημένη μη επανδρωμένη αποστολή Artemis I και θέτει τις βάσεις για την πολυαναμενόμενη αποστολή Artemis III, η οποία θα προσγειώσει την πρώτη γυναίκα και έναν άλλο άνδρα στη Σελήνη από τα τέλη του 2025 έως τις αρχές του 2026. Οι προετοιμασίες για το Artemis II είναι καλά σε εξέλιξη στο το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, με μια νέα γιγάντια δεξαμενή σχεδιασμένη να χωράει πάνω από 5 εκατομμύρια λίτρα υγρού υδρογόνου για να επιταχύνει τις προσπάθειες εκτόξευσης για μελλοντικές αποστολές.


Όσον αφορά το Starship του SpaceX, που επέλεξε η NASA για τη μεταφορά πληρωμάτων από τη σεληνιακή τροχιά στην επιφάνεια της Σελήνης, η δοκιμαστική εκτόξευση παραμένει ένα σημείο αβεβαιότητας. Το Starship, με 33 κινητήρες και ύψος 50 μέτρων, πρόκειται να υποβληθεί στην πρώτη τροχιακή του δοκιμή στα τέλη Απριλίου το 2024.Το ερώτημα παραμένει αν θα είναι έτοιμο για την αποστολή Artemis III στα τέλη του 2025. 




25.Γιατί ο Δίας δεν είναι αστέρι ή καφέ νάνος;




Αν και ο πιο ογκώδης πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας δεν περιέχει αρκετό υλικό
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΙΑΣ (ο ασπρος)
για να πυροδοτήσει τη σύντηξη.Οι καφέ νάνοι θεωρούνται «αποτυχημένα αστέρια» των οποίων οι μάζες εκτείνονται στο εύρος μεταξύ των αστεριών με τη μικρότερη μάζα και των πλανητών με τη μεγαλύτερη μάζα.Αν και 318 φορές μάζα από τη Γη,ο Δίας θα χρειαζόταν 80 φορές περισσότερη  μάζα για να είναι αρκετά ζεστός ο πυρήνας του για να διατηρήσει τη θερμοπυρηνική σύντηξη τη δημιουργία ηλίου από τέσσερα άτομα υδρογόνου με την απελευθέρωση ενέργειας. Η σύντηξη παράγει την ενέργεια που επιτρέπει στα αστέρια να λάμπουν.


Οι καφέ νάνοι δεν είναι επίσης αρκετά μεγάλοι για να διατηρήσουν τη σύντηξη. Αυτά τα «αποτυχημένα αστέρια», ωστόσο, σχηματίζονται εξ ολοκλήρου από διαστρικό αέριο. Οι πλανήτες, από την άλλη πλευρά, συγκεντρώνονται από τη σκόνη και το αέριο του υπολειπόμενου δίσκου που σχηματίζεται ενώ το αστέρι συσσωρεύει ύλη. Οι δύο κατηγορίες μπορεί στην πραγματικότητα να αλληλεπικαλύπτονται —από τώρα, δεν γνωρίζουμε.



26.Η αστροναύτης της NASA Tracy C. Dyson έλαβε την ανάθεση στον τρίτο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).


Η αστροναύτης της NASA Tracy C. Dyson ανατίθεται σε μια αποστολή στον ΔΔΣ  ως μηχανικός
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ TRACY
πτήσης και μέλος του πληρώματος Expedition 70/71. Ο Dyson θα εκτοξευτεί με το διαστημόπλοιο Roscosmos Soyuz MS-25.Η NASA ανέθεσε την αστροναύτη στη δεύτερη μακράς διάρκειας αποστολή  στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ως μηχανικός πτήσης και μέλος του πληρώματος Expedition 70/71.Η Dyson θα εκτοξευτεί με το διαστημόπλοιο Roscosmos Soyuz MS-25 τον Μάρτιο του 2024 και θα περάσει περίπου έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.Θα ταξιδέψει στον σταθμό με τον κοσμοναύτη της Roscosmos Oleg Novitskiy και την Marina Vasilevskaya από τη Λευκορωσία, και οι δύο θα περάσουν περίπου 12 ημέρες στο τροχιακό συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής της θα διεξάγει επιστημονικές έρευνες και τεχνολογικές επιδείξεις που βοηθούν στην προετοιμασία των ανθρώπων για μελλοντικές διαστημικές αποστολές και ωφελούν τους ανθρώπους στη Γη. Μεταξύμερικών από τα εκατοντάδες πειράματα που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια της αποστολής η Dyson θα συνεχίσει να μελετά πώς εξαπλώνεται και συμπεριφέρεται η φωτιά στο διάστημα με το Combustion Integrated Rack,καθώς και να συμβάλει στη μακροχρόνια μελέτη Crew Earth Observations φωτογραφίζοντας τη Γη για να κατανοήσει καλύτερα πώς ο πλανήτης μας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής της,η Dyson θα επιστρέψει στη Γη το φθινόπωρο του 2024 με τους κοσμοναύτες της Roscosmos Oleg Kononenko και Nikolai Chub στο διαστημόπλοιο Soyuz MS-25.Ο Kononenko και ο Chub εκτοξεύτηκαν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, με τον αστροναύτη της NASA Loral O'Hara στο διαστημόπλοιο Soyuz MS-24. Ο Kononenko και ο Chub θα παραμείνουν στο τροχιακό εργαστήριο για περίπου ένα χρόνο.Ο O'Hara, ο οποίος θα περάσει έξι μήνες στο διαστημικό σταθμό, θα επιστρέψει με τον Novitskiy και τη Vasilevskaya στο διαστημόπλοιο Soyuz MS-24.Η NASA επέλεξε την Dyson ως αστροναύτη τον Ιούνιο του 1998 και κατά τις δύο προηγούμενες πτήσεις της, κατέγραψε περισσότερες από 188 ημέρες στο διάστημα. Ο Dyson εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά με το διαστημικό λεωφορείο Endeavor στο STS-118 το 2007, υπηρετώντας ως ειδικός αποστολών.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, το πλήρωμα πρόσθεσε επιτυχώς το δεξιό τμήμα ζευκτών-5 στη «ραχοκοκαλιά» του σταθμού και ένα νέο γυροσκόπιο. Το 2010, υπηρέτησε ως μηχανικός πτήσης για την Expedition 23/24 και πραγματοποίησε τρεις επιτυχημένους διαστημικούς περιπάτους έκτακτης ανάγκης, καταγράφοντας 22 ώρες και 49 λεπτά έξω από το σταθμό, καθώς βοήθησε στην αφαίρεση και αντικατάσταση μιας αποτυχημένης μονάδας αντλίας για έναν από τους δύο εξωτερικούς βρόχους κυκλοφορίας αμμωνίας που διατηρούν εσωτερικά και εξωτερικός εξοπλισμός δροσερός.

Ο Dyson έχει εργαστεί μέσα στο Κέντρο Ελέγχου Αποστολών στο Διαστημικό Κέντρο Johnson 

JOHNSON SPACE CENTER  NASA
της NASA στο Χιούστον ως διαστημικό σκάφος επικοινωνίας, γνωστό ως capcom, τόσο για τις λειτουργίες διαστημικών λεωφορείων όσο και διαστημικών σταθμών. Υπηρέτησε επίσης ως επικεφαλής capcom για διάφορες αποστολές διαστημικού σταθμού, καθώς και στην ανάπτυξη του στελέχους της Boeing.Άλλες τεχνικές εργασίες περιελάμβαναν την καθοδήγηση της ανάπτυξης της εκπαιδευτικής ροής προσόντων για διαστημικούς περιπάτους, την οποία βοήθησε να ολοκληρωθεί για την τάξη αστροναυτών της NASA το 2017.


Για περισσότερα από 22 χρόνια , οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται συνεχώς στον ΔΔΣ προωθώντας την επιστημονική γνώση και επιδεικνύοντας νέες τεχνολογίες, καθιστώντας αδύνατες ερευνητικες ανακαλύψεις στη Γη. Ως παγκόσμια προσπάθεια,244 άτομα από 19 χώρες επισκέφτη καν το μοναδικό εργαστήριο μικροβαρύτητας που έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 3.000 ερευνητικές και εκπαιδευτικές έρευνες από ερευνητές σε 108 χώρες και περιοχές.




27.Φθινοπωρινή Ισημερία.




Το αστρονομικό φαινόμενο της Φθινοπωρινής Ισημερίας θα συμβεί το ερχόμενο Σάββατο, 23
Σεπτεμβρίου, στις 9.49 π.μ. ώρα Ελλάδας και Κύπρου..


Η Μύηση: "Ιδανικότερες ημέρες για τις μυητικές διαδικασίες είναι τα Ηλιοστάσια και οι Ισημερίες.Τις ημέρες αυτές ανοίγει το φωτεινό περίβλημα της Γαίας, οι φωτεινοί δακτύλιοι των πλανητών, των άστρων, των γαλαξιών και μαζί με αυτούς και όλοι οι ουράνιοι δίαυλοι.


Στην Φθινοπωρινήν Ισημερίαν ανοίγουν οι πύλες της ουράνιας μακαριότητας για την κάθοδον των θεϊκών οντοτήτων".






28.Επιστρέφει στις 24 Σεπτεμβρίου στη Γη το σκάφος της NASA που μεταφέρει δείγματα αστεροειδή (βίντεο


To σκάφος OSIRIS-Rex φέρνει στη Γη τα δείγματα του αστεροειδή Bennu.Η μελέτη τους θα
OSIRIS-Rex
φωτίσει τη γένεση του ηλιακού μας συστήματος.To 2016 η NASA εκτόξευσε το OSIRIS-Rex,ένα σκάφος μεγέθους μικρού λεωφορείου, με προορισμό τον αστεροειδή Bennu σε απόσταση περίπου 390 εκατομμυρίων χλμ. από την Γη. Στόχος ήταν να τεθεί το σκάφος σε τροχιά γύρω από τον διαμέτρου περίπου 500 μέτρων αστεροειδή για να πραγματοποιήσει σειρά μελετών αλλά και να προσπαθήσει να συλλέξει κάποια δείγματα του διαστημικού βράχου τα οποία να φέρει πίσω στην Γη για να αναλυθούν.


Τον Δεκέμβριο του 2018 το σκάφος έφτασε στον Bennu και τέθηκε σε τροχιά γύρω από αυτόν. Πριν από επτά μήνες το OSIRIS-Rex προσεδαφίστηκε σε ένα μικρό κρατήρα στο βόρειο ημισφαίριο του αστεροειδή. Το σκάφος απελευθέρωσε ένα ρομποτικό απορροφητικό βραχίονα μήκους 3,5 μέτρων ο οποίος συνέλεξε  δείγματα από σκόνη και πέτρες. Τα στελέχη της είχαν κάνει λόγο τότε για «απίστευτο κατόρθωμα».H NASA ανακοίνωσε ότι το OSIRIS-Rex βρίσκεται στη διαστημική μας γειτονιά και θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης στις 24 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το σκάφος θα προσεδαφιστεί στην έρημο της Γιούτα στις ΗΠΑ όπου θα το περιμένουν τα μέλη της αποστολής για να συλλέξουν το πολύτιμο φορτίο του.

Ο Bennu έχει καταχωρηθεί ως αστεροειδής τύπου Β,κάτι που σημαίνει ότι έχει πολύ άνθρακα μαζί με τα άλλα του υλικά. Πρόκειται για έναν αστεροειδή η επιφάνεια του οποίου αντανακλά περίπου το 4% του φωτός που πέφτει πάνω της, και που δεν έχει υποστεί πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του- κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι έχει χημικά και βράχους από την εποχή της γένεσης του ηλιακού μας συστήματος.

Ο Bennu είναι πανάρχαιος: Θεωρείται πως ήταν ανέγγιχτος για δισεκατομμύρια χρόνια, ενώ εκτιμάται πως δημιουργήθηκε μέσα στα πρώτα 10 εκατομμύρια χρόνια της ιστορίας του ηλιακού συστήματος,πριν από 4,5 δισ.χρόνια. Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε το 1999 και εκτιμάται ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα (1 στις 2.700) να πέσει στη Gη τον επόμενο αιώνα, μεταξύ των 2175 και 2199.

https://www.youtube.com/watch?v=O8R2hsoIgTc&t=151s




29.Αυτός είναι ο κρατήρας της Σελήνης που θέλει να στείλει τους αστροναύτες της η NASA.




Η διαστημική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες πιθανού σημείου προσσελήνωσης.
    ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ    ΠΥΛΗ          
Η NASA προετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της στη Σελήνη μετά από μισό αιώνα. Η αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2025 και αν όλα πάνε καλά θα είναι η πρώτη από μια σειρά επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη με στόχο επανδρωμένης βάσης, ενώ παράλληλα θα έχει δημιουργηθεί ένας επανδρωμένος σεληνιακός  διαστημικός σταθμός, η "Σεληνιακή Πύλη", που θα υποστηρίζει με διαφόρους τρόπους την επανδρωμένη βάση λειτουργώντας ως ενδιάμεσος κόμβος με τη Γη.



Πρόσφατα η NASA είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα χάρτη με περίπου δέκα σημεία που έχει επιλέξει στην περιοχή του νότιου πόλου της Σελήνης για να πραγματοποιηθεί η πρώτη αλλά και οι επόμενες προσσελληνώσεις των επανδρωμένων αποστολών της.Ο χάρτης αυτός είχε αποτελέσει μάλιστα ένα πρώτο πεδίο τριβής με την Κίνα όσον αφορά την παρουσία των δύο υπερδυνάμεων στη Σελήνη αφού κάποια από αυτά τα σημεία τα έχει επιλέξει η Κίνα και αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης.Όμως όπως όλα δείχνουν προβάδισμα για την προσσελήνωση των αμερικανών αστροναυτών έχει πάρει ο κρατήρας Σάκλετον.Ο κρατήρας που βρίσκεται στο νότιο πόλο της Σελήνης έχει διάμετρο 19 χλμ. και βάθος 3 χλμ. και όπως στους περισσότερους κρατήρες των πόλων της Σελήνης έτσι και σε αυτόν το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται σχεδόν μόνιμα σε πλήρες σκότος γεγονός που δημιουργεί συνθήκες μεγάλου ψύχους στο εσωτερικό τους. 


Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πολλοί εξ αυτών διαθέτουν μεγάλα αποθέματα παγωμένου νερού στο υπέδαφος τους άρα εκτός από ιδανικά σημεία προσεδάφισης αποτελούν και σημεία δημιουργίας επανδρωμένων βάσεων αφού στόχος είναι η απόσπαση από το υπέδαφος του παγωμένου νερού και η χρήση του στη συνέχεια για την λειτουργία της βάσης.Το παγωμένο νερό μπορεί με την κατάλληλη επεξεργασία να χρησιμοποιηθεί για κατανάλωση από τους αστροναύτες, για την παραγωγή οξυγόνου στη βάση για να αναπνέεουν οι αστροναύτες αλλά και για την παραγωγή καυσίμων για πυραύλους ή σκάφη που θα βρίσκονται στη βάση ή αργότερα για ανεφοδιασμό πυραύλων και διαστημοπλοίων που θα ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.


Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα εντυπωσιακή εικόνα του κρατήρα Σάκλετον η οποία
ΚΡΑΤΗΡΑΣ  ΣΑΚΛΕΤΟΝ
αποτελεί σύνθεση εικόνων του κρατήρα από διάφορους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Η εικόνα αποκαλύπτει λεπτομέρειες του κρατήρα τις οποίες μπορούν να αξιολογήσουν οι επιστήμονες για να μελετηθεί καλύτερα η διαδικασία προσεδάφισης σε αυτόν. Διάφορες έρευνες που έχουν γίνει στον κρατήρα Σάκλετον έχουν υποδείξει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων παγωμένου νερού στο υπέδαφος του γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να είναι τελικά αυτός στον οποίο θα γίνουν προσσεληνώσεις και πιθανώς βάσεις.





30.Γαλαξιακή σύγκρουση στο φακό του Hubble.(19/9/23)



Εικόνα από την γαλαξιακή σύγκρουση που κατέγραψε το Hubble. Πρόκειται για δύο γαλαξίες σε
απόσταση 450 εκατ.ετών φωτός από τη Γη.Μπορεί το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb να κυριαρχεί στην επικαιρότητα εδώ και ένα χρόνο με τις εντυπωσιακές του ανακαλύψεις αλλά το αρχαιότερο διαστημικό τηλεσκόπιο, το Hubble, συνεχίζει ακάθεκτο μετά από τρεις δεκαετίες να προσφέρει τις πολύτιμες του υπηρεσίες στην επιστημονική κοινότητα.Αυτή τη φορά το Hubble κατέγραψε εικόνες από τη σύγκρουση δύο γαλαξιών. Πρόκειται για τον γαλαξία UGC 5984 και τον μικρότερο σε μέγεθος γαλαξία MCG+05-26-025 που βρίσκονται σε απόσταση 465 εκατ. ετών φωτός από τη Γη και οι αστρονόμοι έχουν δώσει στο γαλαξιακό αυτό ζευγάρι την ονομασία Arp 107.


O MCG+05-26-025 είναι ένας ελλειπτικός γαλαξίας ενώ ο UGC 5984 είναι ένας γαλαξίας που ανήκει στην κατηγορία των γαλαξιών Sifert.Οι γαλαξίες Sifert αποτελούν ένα τύπο γαλαξιών που περιλαμβάνουν έναν εξαιρετικά λαμπρό μικρό πυρήνα, ο οποίος μπορεί μερικές φορές να ξεπερνά σε φωτεινότητα ολόκληρο τον περιβάλλοντα γαλαξία. Πρόκειται για έναν τύπο ενεργού γαλαξία που ονομάστηκε έτσι προς τιμή του Αμερικανού αστρονόμου Κarl Sifert ο οποίος μελέτησε τα αντικείμενα αυτά τη δεκαετία του 1940 περιγράφοντας για πρώτη φορά γαλαξίες αυτού του τύπου το 1943.

Οι γαλαξιακές συγκρούσεις προκαλούν μια σειρά από κοσμικά φαινόμενα με κυρίαρχο την έναρξη μαζικής αστρογένεσης. Κάποιες φορές ο μικρότερος σε μέγεθος και συνήθως πιο ανίσχυρος γαλαξίας διαλύεται και ο μεγαλύτερος αποκτά μεγαλύτερη μάζα χωρίς να αλλάξουν πολύ τα χαρακτηριστικά του ενώ άλλες φορές η σύγκρουση οδηγεί στον σχηματισμό ενός νέου γαλαξία με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των δύο προηγούμενων.Υπάρχουν και περιπτώσεις που μικρότεροι σε μέγεθος γαλαξίες κερδίζουν την μάχη από τους μεγαλύτερους που τους επιτίθενται. Τέτοια περίπτωση είναι ο γαλαξίας μας ο οποίος σειρά ερευνών τα τελευταία χρόνια αποκάλυψαν ότι έχει καταφέρει να επιβιώσει από περισσότερες από δέκα συγκρούσεις με άλλους γαλαξίες ορισμένοι από τους οποίους ήταν μάλιστα μεγαλύτεροι σε μέγεθος από αυτόν. 


Είναι διαπιστωμένο ότι σε περίπου 4,5 δισ.έτη ο γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με τον γαλαξία της Ανδρομέδας που είναι ο μεγαλύτερος στο διαστημικό σμήνος στο οποίο ανήκουμε και σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή την φορά η έκβαση της αναμέτρησης είναι προδιαγεγραμμένη υπέρ της Ανδρομέδας, αλλά ποιος ξέρει μπορεί ο γαλαξίας μας να αποδειχθεί και πάλι σούπερ ανθεκτικός.

https://www.youtube.com/watch?v=SnqXgF9yCXY&t=2s


20/9/23                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

                                                                 ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΖ εα


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.