Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ *** ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 - 1/9/23 -10/9/23

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Οπως έχω ανακοινώσει,τα άρθρα μου είναι για το Διάστημα  και τους Ανδρομέδιους  Ολύμπιους. 












ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ


1.UFO κρυμμένο μέσα σε ένα σύννεφο .


UFO Μέσα σε ένα σύννεφο και παρόλο που δεν κάνει καλή δουλειά όπως μπορούμε να το δούμε,είναι σίγουρα ένα UFO κάποιου είδους μέσα σε αυτό το σύννεφο.UFO που κρύβεται μέσα σε ένα σύννεφο κρυμμένη τεχνολογία μυστικότητας Alien.Πού πηγαίνουν αυτά τα UFO και έχουμε ανακαλύψει ενδεχομένως τουλάχιστον ένα μέρος που κρύβουν,αν όχι, θα μπορούσε να είναι μέρος ενός άλλου άγνωστου ακόμα φαινομένου.


Στην απέραντη έκταση του ουρανού,ένα περίεργο φαινόμενο καταγράφηκε πρόσφατα σε βίντεο,ένα UFO φωλιασμένο δυσδιάκριτα μέσα σε ένα πυκνό σύννεφο.Η αντίθεση ανάμεσα στο σκουρόχρωμο κυκλικό UFO και το γύρω λευκό σύννεφο προκαλεί μια αίσθηση ίντριγκας και απορίας.Σε αυτήν την αποκλειστική αναφορά, θα εμβαθύνω σ'αυτήν την πραγματικά παράξενη πθέαση και θα αναλογιστώ την πιθανότητα τα UFO να κρύβονται μέσα στα σύννεφα, προσφέροντα μια μοναδική προοπτική για τη μυστηριώδη φύση αυτών των εξωγήινων σκαφών. Εάν αυτή είναι η τεχνολογία κρυφής εξωγήινης,τότε αποτυγχάνει παταγωδώς. Φαίνεται να δημιουργεί το ίδιο το σύννεφο και πρέπει να είναι κρυμμένο κάπου;


Το ευδιάκριτο σκοτεινό σχήμα του κυκλικού UFO ξεχωρίζει έντονα στο λευκό φόντο του σύννεφου,δημιουργώντας μια μαγευτική αντιπαράθεση που μπερδεύει το μυαλό.Η ιδέα των UFOπου κρύβονται μέσα στα σύννεφα δεν είναι μια νέα έννοια στον κόσμο της ουφολογίας.Σε όλη την ιστορία,αμέτρητες αναφορές και θεάσεις υποδηλώνουν ότι τα εξωγήινα σκάφη έχουν την ικανότητα να μιμούνται φυσικά στοιχεία,όπως τα σύννεφα,για να κρύβουν την παρουσία τους από τα αδιάκριτα βλέμματα.Ενώ αυτό το φαινόμενο παραμένει άπιαστο και ανεξήγητο,προκαλεί εικασίες σχετικά με τις προηγμένες τεχνολογίες και τις δυνατότητες μυστικότητας που διαθέτουν αυτά τα μυστηριώδη όντα.


Μια πιθανότητα υποδηλώνει ότι τα UFO χρησιμοποιούν προηγμένους μηχανισμούς απόκρυψης, επιτρέποντάς τους να χειραγωγούν την εμφάνισή τους για να αναμειγνύονται άψογα με το περιβάλλον τους.Μια άλλη θεωρία προτείνει ότι αυτά τα εξωγήινα σκάφη χρησιμοποιούν υλικά που μοιάζουν με σύννεφα ή ενεργειακά πεδία για να εκδηλωθούν οπτικά ωςσύννεφα,επισκιάζοντα  περαιτέρω την αληθινή φύση και τις προθέσεις τους.


Η τεχνολογία τους θα μπορούσε να είναι εκατοντάδες όχι χιλιάδες χρόνια μπροστά από οτιδήποτε έχουμε.Γνωρίζουμε ήδη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κυκλοφόρησε 3 βίντεο UAP που γυρίστηκαν στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος φωτός.Γι'αυτό και τα 3 βίντεο είναι ασπρόμαυρα. Ονομάζεται Flir ή Forward Looking Infrared.Οι πιλότοι μπορούσαν να τους δουν μόνο στην οθόνη της τηλεόρασης καθώς όταν κοίταξαν ψηλά δεν υπήρχε τίποτα εκεί! 

Η παρατήρηση ενός UFO μέσα σε ένα σύννεφο προσθέτει άλλο ένα στρώμα μυστηρίου στον ήδη συναρπαστικό κόσμο των αγνώστων εναέριων φαινομένων. Ενώ το βίντεο προσφέρει μια δελεαστική ματιά σε αυτό το περίεργο φαινόμενο, είναι απαραίτητο να προσεγγίζουμε τέτοιες θεάσεις με ανοιχτό μυαλό, λαμβάνοντας υπόψη διάφορες εξηγήσεις και συμμετέχοντας σε ισχυρή επιστημονική έρευνα. 



2.Εντοπίστηκε το πρώτο εξωγήινο αντικείμενο στη Γη.


Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής του Χάρβαρντ  Avi Lemp για τα θραύσματα που βρέθηκαν στον Ειρηνικό. Ισχυρίζεται πως προέρχονται από το διαστρικό διάστημα και όχι από το δικό μας ηλιακό σύστημα. Διακεκριμένος επιστήμονας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ισχυρίζεται ότι για πρώτη φορά εντόπισε υλικό που προέρχεται εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Πρόκειται για θραύσματα τα οποία προήλθαν από ένα αντικείμενο μεγέθους ενός μέτρου που συνετρίβη ανοιχτά της Παπούα της Νέας Γουινέας το 2014.

Συγκεκριμένα,ο καθηγητής φυσικής του Χάρβαρντ, ανέφερε o Avi Lemp ότι εκατοντάδες αυτά μικροσκοπικά θραύσματα που βρέθηκαν στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού δεν προέρχονται από το δικό μας ηλιακό σύστημα αλλά είναι πολύ πιθανό από ένα εξωγήινο σκάφος.Όπως τονίζει,«οι περίπου 700 μικροσκοπικές μεταλλικές σφαίρες που αναλύθηκαν περιέχουν κράματα που δεν ταιριάζουν με κανένα υφιστάμενο κράμα στο ηλιακό μας σύστημα». Ο καθηγητής μιλά για μια ιστορική ανακάλυψη αλλά η ανακοίνωσή του δεν επιβεβαιώνει ακόμα την ύπαρξη εξωγήινων


Ο  Lemp και η ομάδα του βρήκαν 700 σφαίρες διαμέτρου 0,05–1,3 χιλιοστών σε 26 διαδρομές που
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ AVI  LEMP
κάλυπταν μια περιοχή έρευνας μεγέθους ενός τετάρτου του τετραγωνικού χιλιομέτρου.Τα δεδομένα από την ανάλυση έδειξαν ότι τα θραύσματα είναι πλούσια σε βηρύλλιο,λανθάνιο και ουράνιο,μαζί με χαμηλή περιεκτικότητα σε στοιχεία με υψηλή συγγένεια με τον σίδηρο,όπως το Ρήνιο,ένα από τα πιο σπάνια στοιχεία που βρέθηκαν στη Γη.«Είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι ακούμπησαν με τα χέρια τους υλικά από ένα μεγάλο αντικείμενο που έφτασε στη Γη εκτός του ηλιακού συστήματος», προσθέτει στην ανακοίνωσή του.


Η Daily Mail αναφέρει πως ο καθηγητής δεν αποκλείει να  είναι θραύσματα εξωγήινου σκάφους, αλλά η μελλοντική έρευνα θα απαντήσει εάν είναι φυσικά ή κατασκευασμένα από άλλα όντα. «Προς το παρόν, αυτό που μας ενδιέφερε να ελέγξουμε σε πρώτη φάση είναι εάν τα υλικά αυτά προέρχονται εκτός του ηλιακού μας συστήματος», είπε στην εφημερίδα.Ο Avi Lemp και η πολυμελής ομάδα του διήνυσαν δύο εβδομάδες τον περασμένο Ιούνιο ερευνώντας τον πυθμένα της θάλασσας με την ελπίδα να ανακτήσουν στοιχεία που θα στηρίζουν τη θεωρία του.Ταξίδεψαν σε μια τοποθεσία όπου ο μετεωρίτης IM1 πιστεύεται ότι συνετρίβη πριν από σχεδόν μια δεκαετία.


Σημειώνεται πως οι επιστήμονες του Χάρβαρντ πέρασαν χρόνια σε στενή συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό για να εντοπίσουν τη ζώνη πρόσκρουσης κοντά στην Παπούα Νέα Γουνέα, αναλύοντας δεδομένα για να προσδιορίσουν εάν και πότε το αντικείμενο έπεσε από το διάστημα.Ο Lemp είναι ένας από τους καθηγητές που πιστεύει ανοιχτά ότι οι εξωγήινοι έχουν έρθει σε επαφή με τη Γη.Μάλιστα το 2021,κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth» (Εξωγήινος: Το πρώτο σημάδι Ευφυούς Ζωής πέρα από τη Γη).



3.Η Αστραία - Νέμεσις.


Ο Ζεύς της χάρισε το εξαιρετικό προνόμιο να έχει το δικαίωμα και την ικανότητα να καθοδηγεί
ΑΣΤΡΑΙΑ ΝΕΜΕΣΙΣ
τον Κεραυνό στον στόχο του!Κόρη του "πατρός ανδρών τε θεών" Δία και της θεάς  Θεμιδος, πρόσφερε τη βοήθειά της στον πατέρα της κατά την Τιτανομαχία (Ζευς vs Ερπετοειδείς) και αυτός την τίμησε δίνοντας της το δικαίωμα να οδηγεί τον Κεραυνό στον στόχο του.Η Αστραία έγινε η προσωποποίηση της Δικαιοσύνης από την πλευρά της επόπτευσης και συχνά την προσφωνούσαν και ως "Θεία Δίκη".


"Η Αστραία - Νέμεσις κυβερνά το θυγατρικό σκάφος της 7ης Αποστολής της Κραταιάς Αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας με την ονομασία "Σείριος",το οποίο διαθέτει 5.000 υποθυγατρικά σκάφη ειδικευμένα στην διεξαγωγή ηλεκτρομαγνητικού,φωτονικού και ψυχοτρονικού πολέμου,στον νοητικό αποσυντονισμό των πληρωμάτων των αντιπάλων σκαφών και στην δημιουργία βαρυτονικών πεδίων, πάνω στα οποία συγκρούονται τα εχθρικά σκάφη και διαλύονται".

(Γ.Καλογεράκης:"Το Πέρασμα του Σειρίου")



4.Η κάμερα συλλαμβάνει τη στιγμή που κόβει την ανάσα πολλαπλά UFO.


Στις 27 Μαρτίου 2023,ένα βίντεο με αποδεδειγμένα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) που εμφανίζονται στον ουρανό πάνω από το Περού.Το βίντεο καταγράφηκε από έναν ντόπιο κάτοικο που κατέγραφε ένα time-lapse του συνόλου.Η μυστηριώδης μοτοσυκλέτα έχει πυροδοτήσει πολύ ενδιαφέρον και εικασίες μεταξύ της κοινότητας των UFO και του γενικού κοινού.Το βίντεο δείχνει φωτεινά φώτα που αιωρούνται στον ουρανό,σχηματίζοντας σχήμα V.

Τα φώτα φαίνονται να είναι σταθεροποιημένα και κινούνται σε έναν συγχρονισμένο χάρτη.Το
UFO ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ
βίντεο καταγράφηκε σε μια κάμερα υψηλής ποιότητας, γεγονός που καθιστά δύσκολο να απορρίψετε τα φώτα ως απλές αντανακλάσεις ή τεχνουργήματα της κάμερας.Το βίντεο έχει αναλυθεί από ειδικούς στον τομέα των UFO και των εναέριων φαινομένων.Οι ειδικοί έχουν δηλώσει ότι τα φώτα μοιάζουν με ένα αεροσκάφος kpowp ή με ένα φυσικό φαινόμενο.Έχουν επίσης αποκλείσει την πιθανότητα τα φώτα να πέφτουν ή να πέφτουν μπαλόνια,καθώς κινούνται πολύ ομαλά και γρήγορα.


Η εμφάνιση των UFO στον ουρανό πάνω από το Περoύ έχει πυροδοτήσει πολλές εικασίες και θεωρίες.Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα φώτα είναι ενδείξεις εξωγήινης ζωής που επισκέπτεται τη Γη.Άλλοι εικάζουν ότι τα φώτα είναι μέρος μιας μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης ή μιας νέας τεχνολογίας που έχει δοκιμαστεί από μια κυβερνητική αρχή.Μερικοί έχουν επίσης προτείνει ότι τα φώτα θα μπορούσαν να είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δεν είναι ωστόσο πλήρως κατανοητό από την επιστήμη.Ωστόσο,αυτή η θεωρία έχει απορριφθεί σε μεγάλο βαθμό από ειδικούς που ανέλυσαν το βίντεο.


Η εμφάνιση των UFO στον ουρανό πάνω από το Περού είχε σημαντικό αντίκτυπο στο κοινό και στην κοινότητα των UFO.Έχει πυροδοτήσει μια εκ νέου εμφάνιση ενδιαφέροντος για UFO και οδήγησε σε πολυάριθμες συζητήσεις και συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα εξωγήινης ζωής.Το βίντεο έχει επίσης κοινοποιηθεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,με εύρωστους ανθρώπους να εκφράζουν την έκπληξή τους και τη γοητεία τους στη μυστηριώδη κάμερα.Το iпcidept έχει επίσης τονίσει τη σημασία των εγγράφων και των σημείων αναφοράς UFO.Ενθάρρυνε περισσότερους ανθρώπους να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και έχει αποδείξει την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα σχετικά με το φαινόμενο.


Η εμφάνιση των UFO στον ουρανό πάνω από το Περού έχει αιχμαλωτίσει την προσοχή του
κόσμου.Το βίντεο της μυστηριώδους δομης έχει πυροδοτήσει μεγάλο ενδιαφέρον και εικασίες μεταξύ της κοινότητας των UFO και του ευρύτερου κοινού.Ενώ η προέλευση των φώτων παραμένει μυστήριο,το αυτονόητο έχει τονίσει τη σημασία των εγγράφων και της αναφοράς παρατήρησης UFO. Έχει επίσης πυροδοτήσει ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον,καθώς η πιθανότητα εξωγήινης ζωής και έχει καταδείξει την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα σχετικά με το φαινόμενο.Είτε τα φώτα ήταν ενδείξεις εξωγήινης ζωής είτε δοκιμάστηκε μια νέα τεχνολογία,το αυτονόητο μάς υπενθύμισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να μάθουμε για τον κόσμο μας και το υπερσύμπαν.

https://www.youtube.com/watch?v=Cc_o7hB0Emo



5.Αστέρι Νετρονίων κατευθύνεται προς τη Γη.


Αυτό το Αστέρι Νετρονίων κατευθύνεται προς τη Γη! Αυτό το άστρο νετρονίων γνωστό ως “RX J1856.5 −3754”,κινείται προς το παρόν με 67 μίλια ή 108 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο ελαφρώς προς την κατεύθυνση μας.

Η απόσταση αυτού του αστέρα νετρονίων είναι 400 έτη φωτός μακριά,που σημαίνει ότι αυτό το άστρο είναι πολύ μακριά για να επηρεάσει οτιδήποτε.Το άστρο νετρονίων σχηματίστηκε περίπου  εκατομμύριο χρόνια πριν από μια έκρηξη σουπερνόβα.


Εικόνα από Επιστημονική Φωτογραφική Βιβλιοθήκη.





6.Η Γαλαξιακός Κώδικας.



Ο πλανήτης Γη είναι ο τελευταίος πλανήτης σε αυτό το σύμπαν υπό την κατοχή των Σκοτεινών
Δυνάμεων,το τελευταίο κατάλοιπο γαλαξιακών πολέμων που μαίνεται σε όλο τον γαλαξία για εκατομμύρια χρόνια.Καθώς ο Γαλαξίας απελευθερωνόταν από τη λαβή των Σκοτεινών Δυνάμεων, οι Δυνάμεις του Φωτός εξελίσσονται από μια στρατιωτική δύναμη που δημιουργή- θηκε στην επείγουσα ανάγκη να υπερασπιστούν τις βασικές ελευθερίες των αισθανόμενων όντων προς μια αρμονική γαλαξιακή και κοσμική κοινωνία. 


Καθώς τα όντα εντός της Γαλαξιακής  Συνομοσπονδίας έχουν εξελιχθεί πνευματικά και ευθυγράμμισαν και ένωσαν με τους Ανυψωμένους Αφέντες,ανακάλυψαν έναν εσωτερικό κώδικα που ρυθμίζει όλες τις αλληλοσχέσεις μεταξύ όντων του Φωτός και τη σχέση τους με τις Σκοτεινές Δυνάμεις και τους κατεχόμενους πλανήτες. 


Αυτός ο κώδικας ονομάζεται Γαλαξιακός Κώδικας και αποτελεί τη νομική βάση για όλες τις ενέργειες της Συνομοσπονδίας σε αυτόν και άλλους γαλαξίες.Αυτός ο Κώδικας δεν είναι ένα άκαμπτο σύνολο εξωτερικών νόμων αλλά ένας συστηματοποιημένος κώδικας εσωτερικής ηθικής όλων των ψυχών του Φωτός που δέχονται όλα τα όντα του Φωτός με την ελεύθερη βούληση τους επειδή αντανακλά την εσωτερική τους αλήθεια.


Η Γαλαξιακή Συνομοσπονδία έχει αναφαίρετο και άνευ όρων δικαίωμα παρέμβασης σε όλες τις καταστάσεις όπου παραβιάζεται ο Γαλαξιακός Κώδικας,ανεξάρτητα από τους τοπικούς νόμουςΤο τμήμα αυτό περιγράφει την πολιτική των Φωτεινών Δυνάμεων σχετικά με τους κατεχόμενους πλανήτες Η Συνομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να παρέμβει σε όλους τους τομείς,πολιτισμους, πλανήτες ή ηλιακά συστήματα όπου παραβιάζεται ο Γαλαξιακός Κώδικας.


Έχει το δικαίωμα να κάνει ανεξάρτητα από τη θέση των τοπικών πολιτισμών για την παρέμβαση αυτή.Έχει πάντα το δικαίωμα να χρησιμοποιεί όλα τα ειρηνικά μέσα εκπαίδευσης και ρύθμισης. Εάν παραβιάζεται η κρίσιμη μάζα των αρχών του Γαλαξιακού Κώδικα,έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη. Ειδικές περιπτώσεις είναι πλανήτες υπό άμεση κατοχή των Σκοτεινών Δυνάμεων. 


Οι Σκοτεινές Δυνάμεις συνήθως παίρνουν τον τοπικό πληθυσμό όμηρο για να εμποδίσουν την
ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
πρόοδο των Δυνάμεων του ΦωτόςΣτη Γη έχουν απειλήσει με πυρηνικό πόλεμο εάν επέμβουν οι Φωτεινές Δυνάμεις.Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι Φωτεινές Δυνάμεις δεν έχουν ακόμη απελευθερώσει αυτόν τον πλανήτη και όχι οι "στοτεινοϊ". Δεν επεμβαίνουμε,γιατί σεβόμαστε την ελεύθερη βούληση και παρακολουθούμε.Όπως σε κάθε κατάσταση ομηρίας,αυτό απαιτεί πολλές επιδέξιες διαπραγματεύσεις και προσέγγιση τακτικής.Αυτή η κατάσταση τώρα επιλύεται και ο πλανήτης Γη θα απελευθερωθεί σύντομα.


Κάθε νοήμων ον έχει αναφαίρετο και άνευ όρων δικαίωμα να καλεί τη Γαλαξιακή Συνομοσπονδία που έχει ανάγκη και η Γαλαξιακή Συνομοσπονδία έχει το δικαίωμα να βοηθήσει,ανεξάρτητα από τους τοπικούς νόμους.Αυτό το υποτμήμα δίνει νομική βάση για επέμβαση και βοήθεια σε όλους τους ομήρους των Σκοτεινών Δυνάμεων.Οι Δυνάμεις του Φωτός κάνουν πάντα το καλύτερο που μπορούν για να βοηθήσουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης όλων των αισθανόμενων όντων,ακόμα και στη Γη. Η κατάσταση στον πλανήτη Γη απλά δείχνει πόση περισσότερη δύναμη είχε το σκοτάδι πάνω από το Φως σε αυτόν τον πλανήτη. Ευτυχώς, αυτό αλλάζει τώρα.



7.Κομβικά σημεία επέλεγαν οι αρχαίοι ναούς των θεών τους.


Κομβικά σημεία επέλεγαν οι αρχαίοι για να χτίσουν τους ναούς των θεών τους.Δεδομένου όμως
ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
του γεγονότος ότι δεν έχουν όλα τα κομβικά σημεία σημεία τις ίδιες ιδιότητες, και σε κάποια παρατηρούμε την ύπαρξη έντονης αρνητικής ενέργειας στα ιερά τα οποία διαχωρίζονταν της λατρείας,των θεώ,με το είδος αυτής ακριβώς της ενέργειας.

Για παράδειγμα τα ιερά των χθόνιων θεών ή τα νεκρομαντεία,εγκλείουν πάντα μεγάλη αρνητική ενέργεια,ενώ  ιερά που έχουν σχέση με ηλιακούς  ή ανθρωποσωτήριους θεούς διαχέονται από μεγάλες ποσότητες θετικής ενέργειας.

Επίσης ιερά που σχετίζονται με ιαματικούς θεράποντες θεούς,παρουσιάζουν και αυτά τεράστιες ποσότητες θετικής ενέργειας,μέσω της οποίας γινόταν και η ίαση των ασθενών. 

Αυτό το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει στην εποχή μας και υπάρχουν πολλές αναφορές που άτομα βρήκαν ίαση,από σοβαρές ασθένειες,επισκεπτόμενα τέτοιους τόπους δύναμης.Το πως οι αρχαίοι γνώριζαν τις ιδιότητες αυτών των τόπων δύναμης και πως μπορούσαν να τους διακρίνουν,είναι άγνωστο.


8.Το ανώτατο δωδεκαμελός συμβούλιο της Μεγάλης Ανδρομέδας απαγόρεψε κάθε περαιτέρω επέμβαση στον πλανήτη μας της Γαίας.



Απαράβατος συμπαντικός κανόνας γιά επέμβαση στον πλανήτη μας.Επιτρέπεται μόνον αν το
ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ
ΜΕΓ. ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ
ζητήσουν οι άνθρωποι της Γαίας ή αν συμβεί ένα σημαντικό γεγονός,πχ παγκόσμια και ανεξέλεγκτη οικονομική κατάρρευση,έκρηξη παγκόσμιου πολέμου ή πιθανός κοσμικός κίνδυνος ολέθρου.Επίσης παραχωρήθηκε στους ανθρώπους τεχνολογία και επιτρέπεται η χρήση της,μόνον,για εξουδετέρωση των όπλων της Cabal.Επιθέσεις εναντίον των ιδίων των μελών της Cabal απαγορεύονται.


Οι Γαλαξιακές Φωτεινές Δυνάμεις υπό την καθοδήγηση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Μεγάλης Ανδρομέδας έχουν εκκαθαρίσει πλήρως το Ηλιακό Σύστημα από τις δυνάμεις των αποστατών και έχουν καταστρέψει όλες τις βάσεις τους στον πλανήτη,ακόμα και τις υπόγειες που βρίσκονταν σε τεράστιο βάθος.Εκείνο που απέμεινε είναι οι εκπρόσωποι τους στην επιφάνεια του πλανήτη,οι έχοντες ανθρώπινη εμφάνιση,δηλαδή τα μέλη της Cabal,οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν στα χέρια τους το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να ελέγχουν τον πλανήτη.


Όλες οι πηγές εκπομπών ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας εναντίων των ανθρώπων έχουν καταστραφεί και τώρα η Cabal χρησιμοποιεί τις εκπομπές της κινητής τηλεφωνίας,των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μεταδόσεων και των ακτινοβολιών των υπολογιστών για ψυχοτρονικές και άλλες επιθέσεις.Επίσης ο πλανήτης της Γαίας και άλλοι είκοσι πλανήτες,σε άλλες περιοχές του Γαλαξία,συμπεριλαμβάνονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο απελευθέρωσης τους από την Γαλαξιακή Ομοσπονδία Φωτός,οι οποίοι στενάζουν κάτω από την οικονομική δουλεία που επέβαλαν μέσω των οργάνων τους οι αποστάτες.Ο πλανήτης που βρίσκεται στην πιο δυσμενή θέση έναντι των άλλων,είναι ο πλανήτης της Γαίας.


Δεκάδες γιγαντιαίες Βιόσφαιρες στο μέγεθος πλανητών έχουν πλημμυρίσει το Ηλιακό Σύστημα για να επέμβουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.Έξη από τις Βιοσφαίρες χαρακτηρίζονται σαν νοσοκομειακές. Είναι εκείνες που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να επανέλθει στις αρχικές βιολογικές της προδιαγραφές,στην απελευθέρωση των υπολοίπων ελίκων του γενετικού κώδικα,στην επιμήκυνση της ζωής και στην πλήρη λειτουργία του συστήματος αυτοάμυνας του ανθρωπίνου σώματος.

ΓΗ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Η Cabal γνωρίζει πως καμιά επέμβαση στον πλανήτη δεν πρόκειται να γίνει,εφ' όσον οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν στο Matrix (Σπήλαιο του Πλάτωνα) που η ίδια επέβαλε. Για τον σκοπό αυτό ετοιμάζει δικό της σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας, με την καθιέρωση παγκοσμίως ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος,διατηρώντας την ελπίδα ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα εξακολουθήσει να παραμένει σε ύπνωση.

Τα παραπάνω προέκυψαν ύστερα από ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συζήτηση που είχαν οι Tolec, Simon Parkes, James Gilliland κ.ά. στον σταθμό Coast to Coast των ΗΠΑ.

(Νικόλαος Καστανιάς)


9.Η ινδική διαστημική αποστολή στη Σελήνη επιβεβαιώνει την παρουσία θείου στο νότιο πόλο.



Το Rover Pragyan που προσεληνώθηκε από την ινδική διαστημική αποστολή Chandrayaan-3 κοντά στο νότιο πόλο του δορυφόρου της Γης έστειλε τα στοιχεία των πρώτων μετρήσεων που
ROVER PRAGYAN

πραγματοποίησε σχετικά με τη χημική σύνθεση της επιφάνειας της Σελήνης.Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν μέσω φασματοσκο- πικού οργάνου αποσύνθεσης που προκαλείται από ακτίνες λέιζερ (LIBS), επιβεβαιώνεται η παρουσία θείου στην περιοχή, η οποία δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί με όργανα που είχαν οι  επιστήμονες στη διάθεσή τους στη Γη ή βρίσκονταν στα διαστημικά σκάφη.


Το θείο στα ηφαιστειογενή πετρώματα της Σελήνης αποτελεί απόδειξη για την παρουσία θειούχου σιδήρου στο βραχώδες εσωτερικό του φυσικού δορυφόρου του πλανήτη μας,που ενδεχομένως φιλοξενεί και σημαντικές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων.Το LIBS είναι μια επιστημονική τεχνική ανάλυση που επιτρέπει τη μελέτη της σύνθεσης υλικών μέσω της έκθεσής τους σε έντονους παλμούς λέιζερ. 

Ένας παλμός λέιζερ υψηλής ενέργειας εστιάζει πάνω στην επιφάνεια του πετρώματος και προκαλεί τη δημιουργία εξαιρετικά θερμού πλάσματος σε αυτό το σημείο,του οποίου η ακτινοβολία αναλύεται φασματοσκοπικά. Δεδομένου ότι κάθε στοιχείο εκπέμπει ένα χαρακτηριστικό σύνολο μηκών κύματος φωτός όταν βρίσκεται σε κατάσταση πλάσματος, μπορεί να προσδιοριστεί η σύνθεση του υλικού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων,πιστοποιήθηκε η παρουσία όχι μόνο θείου στην επιφάνεια της Σελήνης, αλλά και αλουμινίου, ασβεστίου, σιδήρου, χρωμίου, μαγγάνιου, πυριτίου, οξυγόνου και τιτανίου.


10. Συνεργασία Φωτεινών Δυνάμεων  με Ηγέτες και Κυβερνήσεις !!!


Αδέλφια συνάθρωποι,ως συνέχεια ερχόμαστε να επισημάνουμε άλλα και να συμπληρώσουμε κάποια κενά εξελίξεων !!Οι Φωτεινές Δυνάμεις σήμερα  κάνουν αυτό που συνέβεινε ανέκαθεν!! Θέλουν να βοηθήσουν την ανέλιξη τηςανθρωπότητας παρέχονταςσυμπαντική βοήθεια!!

Στο παρελθόν γινόταν ωε εξής:Εδινάν γνώση και τεχνολογία στους ηγέτες και τις κυβερνήσεις
ΟΗΕ
των κρατών.Ακολούθησαν την λογική ιεραρχίας προκειμένου να φτάση η γνώση και στο τελευταίο ανθρώπινο κρίκο της εξέλιξης!!Μιά λογική που όμως δεν έβρισκε εφαρμογή στην πράξη καθώς οι κυβερνήσεις των κρατώνλόγω της φιλαρεσκείας και της πλήρης εξάρτησης από της σκοτεινές δυνάμεις λειτουργούσαν ιδιοτελώς.Αποτέλεσμα ήταν να κρατούν την γνώση και την προσφορά για ίδιονόφελος. Μάλιστα τις περισσότερες φορές.Αν όχι όλες.Χρησιμοποιούσαν την γνώση και την τεχνολογία για την βαθύτερη υποδούλωση της ανθρωπότητας.


Σήμερα οι Φωτεινές Δυνάμεις εφαρμόζουν και ενα δεύτερο παράλληλο σχέδιο,ένα σχέδιο που βρίσκει εφαρμογή απρυθείας στην βάση της ανθρώπινης συλλογικότητας!! Δίνουν συμπαντική γνώση σε ανθρώπινες φωτεινές ψυχές μέσω της ενθύμησης και των δημιουργηκών σκέψεων (θαύματα).Στόχος είναι η "Δια..σφάλιση" της ανέλιξής μέσω της εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα της ανθρωπινής συλλογικότητας !!


Στην περίπτωση που οι πολιτικοί ηγέτες δεν εφαρμόσουν το θεικό σχέδιο όπως έχει ορισθεί και συμφωνηθεί.Τότε η τελική ενεργοποίηση των ανθρώπινων φωτεινών ψυχών που ξεκινά από την βάση θα δώσει την οριστική μετάπτωση της ανθρώπινης συλλογικότητας στο "Φως"!!Αυτή την στιγμή λαμβάνουν μέρος όλες οι προυποθέσεις και εγγυήσεις μέσω εκπαίδευσης και της σταδιακής ενεργοποιησης τους ..!!

Πορευτείτε με υπομονή,σύνεσση και εγρήγορση.. και μην ξεχνάτε!!Στο τέλος παν..(τα) νίκα το "φως".Καλή ανατολή..!!!

Φίλοι της Κραταιάς Γαλαξιακής Συν..ομοσπον..Διας!!



11.Η Πύλη των Ψυχών,η Ατραπός των Μυημένων.



Η "Ατραπός των Μυημένων" που ακολουθούσαν οι Μύστες των Ελληνικών μυστηρίων όταν κατακτούσαν τον τίτλο του Μεγάλου Ιεροφάντη.

Στο νεφέλωμα του Ωρίωνα ή Κεφαλή του Ίππου (NGC 2024),βρίσκεται το "Φωτεινό Τούνελ των Ψυχών" που αναφέρουν πολλοί άνθρωποι λίγο πριν τον θάνατο τους ή "Το Υπέροχο Φως" που αναφέρουν πολλοί άνθρωποι που επανέρχονται στην ζωή μετά από στιγμιαίο θάνατο τους.


Εδώ βρίσκεται η "Πύλη της Αιωνιότητας και των Πεδίων της Μακαριότητας", που οδηγεί στα πεδία του "Υπέρτατου Φωτός" η οποία είναι "Η Ατραπός των Μυημένων" που ακολουθούσαν οι Μύστες των Ελληνικών Μυστηρίων όταν κατακτούσαν τον τίτλο του Μεγάλου Ιεροφάντη.Εδώ διαδραματίζονται όλες οι μεταφυσικές διαδικασίες του καθαρμού των ψυχών των ανθρώπων για να ανέλθουν σε ανώτερο επίπεδο φωτός,καθώς και όλες οι προετοιμασίες για την ενσάρκωση τους στην Γη ή σε άλλους πλανήτες.

Όταν η ψυχή εγκαταλείψει το νεκρό σώμα φεύγοντας από την γήινη σφαίρα,έλκεται από το υπερυψηλής πυκνότητας λευκό άστρο β'του Ωρίωνα (Rigel),για να γίνει ο εξαγνισμός του αστρικού σώματος μέσα από το καθαρτήριο του πυρ,αποβάλλοντας όλες τις σκιές των αρνητικών πράξεων στο γήινο επίπεδο.Ακολούθως η ψυχή οδεύοντας μέσα από την "Πύλη των Ψυχών", οδηγείται στο σημείο τομής όλων των παραλλήλων του Ωρίωνα (Nebula-42),όπου εκεί οι ψυχές αναγνωρίζονται μεταξύ τους και ανάλογα με το επίπεδο ανόδου τους, λαμβάνουν εντολή νέας ενσάρκωσης ή ανόδου σε ανώτερα επίπεδα φωτός".

Horse Head Nebula B33 and The Flame Nebula NGC 2024

(Γ.Καλογεράκης:"Το Πέρασμα του Σειρίου")




12.Τρία άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από το Stonehenge,Wiltshire,στις 28/8/23. 


Το ιστορικό και μυστικιστικό τοπίο του Stonehenge στο Wiltshire της Αγγλίας,γνωστό για τους
ΤΡΙΑ UFO 
αρχαίους πέτρινους κύκλους και την ενδιαφέρουσα ιστορία του,έγινε το επίκεντρο ενός ακόμη αινιγματικού γεγονότος τον τελευταίο καιρό. Αναφορές αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων (UFO) που αιωρούνται πάνω από αυτή την εμβληματική τοποθεσία έχουν πυροδοτήσει γοητεία και εικασίες σχετικά της διασταύρωσης της αρχαίας ιστορίας,της εξωγήινης δραστηριό- τητας. 


Στη σκιά των πανύψηλων λίθων που στέκονται για χιλιετίες,μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι παρατήρησαν ασυνήθιστα φώτα και αντικείμενα να διασχίζουν τον νυχτερινό ουρανό. Αυτές οι θεάσεις,που εκτείνονται σε διάφορες περιπτώσεις, παρουσίασαν ανεξήγητους εναέριους ελιγμούς που αψηφούσαν τις συμβατικές δυνατότητες των ανθρωπογενών αεροσκαφών. Η αντιπαράθεση της σύγχρονης τεχνολογίας με τη μορφή UFO με φόντο ένα αρχαίο μνημείο έχει προσθέσει έναν αέρα σουρεαλισμού στους λογαριασμούς.


Εμπειρογνώμονες και λάτρεις έχουν σταθμίσει τη σημασία αυτών των θεάσεων.Κάποιοι προτείνουν ότι η ευθυγράμμιση των λίθων του Στόουνχεντζ και η ιστορική του συνάφεια μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή όντων πέρα ​​από τον πλανήτη μας,ενώ άλλοι κλίνουν προς πιο γήινες εξηγήσεις,συμπεριλαμβανομένων προηγμένων στρατιωτικών αεροσκαφών ή πειραματικής τεχνολογίας.Η γοητεία των UFO πάνω από το Stonehenge εμπνέει τη βαθιά περιέργεια που περιβάλλει τόσο τους αρχαίους πολιτισμούς όσο και τις δυνατότητες για εξωγήινη ζωή.


Το αίνιγμα βαθαίνει καθώς αναλογιζόμαστε την πιθανότητα μιας σύνδεσης μεταξύ αυτών των θεάσεων και των μυστηρίων που έχουν τυλίξει το Στόουνχεντζ από την κατασκευή του.Σε μια εποχή αυξημένης συνδεσιμότητας και διάδοσης πληροφοριών,τα νέα για τέτοιες συναντήσεις εξαπλώνονται γρήγορα,πυροδοτώντας συζητήσεις που ξεπερνούν τα σύνορα και τους πολιτισμούς. Αυτές οι συζητήσεις αντικατοπτρίζουν την έμφυτη επιθυμία μας να κατανοήσουμε το άγνωστο και να εξερευνήσουμε τα όρια της κατανόησής μας για το σύμπαν.


Είτε επιλέξει κανείς να ερμηνεύσει τις θεάσεις ως μια ουράνια περιέργεια είτε ως μια ματιά της έξυπνης ζωής πέρα ​​από τη Γη,η εικόνα των UFO πάνω από το Στόουνχεντζ χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι ακόμη και με την παρουσία αρχαίων θαυμάτων,το σύμπαν συνεχίζει να προσφέρει μυστήρια που προκαλούν τις αντιλήψεις μας και διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.

https://www.youtube.com/watch?v=wo90FWy7QdY&t=9s




13.Παράξενοι κυκλικοί αμμόλοφοι στον Άρη που εντοπίστηκαν σε αυτές τις φωτο της NASA.


Πλανητικοί επιστήμονες απαθανάτισαν μια εικόνα σχεδόν τέλεια κυκλικών αμμοθινών στην
ΑΜΜΟΘΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
επιφάνεια του Άρη.Ενώ οι αμμόλοφοι στον Κόκκινο Πλανήτη έχουν πληθώρα σχημάτων και μεγεθών,τέτοιοι καλά καθορισμένοι κύκλοι είναι ασυνήθιστοι.Η ελαφρά ασυμμετρία στους αμμόλοφους δείχνει ότι οι απότομες πλευρές τους είναι προσανατολισμένες προς το νότο.


Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το οποίο χρησιμοποιεί την κάμερα υψηλής ανάλυσης Imaging Experiment που χρησιμοποιείται για τη λήψη της εικόνας επεσήμανε σε μια δήλωση ότι αυτό δείχνει ότι η άμμος πνέεται προς τα νότια,αν και οι άνεμοι του Άρη μπορεί να είναι μεταβλητοί.


Η εικόνα τραβήχτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2022,σε γεωγραφικό πλάτος 42.505 μοιρών και γεωγραφικό μήκος 67.076 μοιρών.Έρχεται ως μέρος μιας σειράς φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από την κάμερα HiRise που περιφέρεται γύρω από τον Άρη στο διαστημόπλοιο Mars Reconnaissance Orbiter (MRO).Η συλλογή εικόνων χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο ο παγετός υποχωρεί και λιώνει στην επιφάνεια του Άρη καθώς ο Κόκκινος Πλανήτης φτάνει στο τέλος της χειμερινής του σεζόν. Αποδεικνύοντας αυτό, ενώ αυτή η εικόνα εμφανίζεται χωρίς παγετό,μια παρόμοια εικόνα των ίδιων αμμοθινών που τραβήχτηκαν προηγουμένως δείχνει πώς έμοιαζαν ενώ ήταν ακόμα καλυμμένοι στον παγετό. 


Αυτή είναι μόνο μία από τις 60 τοποθεσίες στον Άρη που παρακολουθεί το HiRise.Η κάμερα υψηλής ανάλυσης βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη από τότε που το MRO έφτασε στον Άρη το 2006 και άρχισε να διεξάγει την πρώτη ειδική έρευνα στους αμμόλοφους του πλανήτη.Η συλλογή επαναλαμβανόμενων παρατηρήσεων αμμοθινών κατά τη διάρκεια του Αρειανού έτους (που διήρκεσαν 687 γήινες ημέρες) επέτρεψε στους πλανητικούς επιστήμονες να παρακολουθήσουν πόσο γρήγορα κινούνται οι αμμόλοφοι. Αυτό αποκάλυψε ότι οι αμμόλοφοι από τον ισημερινό προς τους πόλους προχωρούν με ρυθμούς έως και 3,3 πόδια (1 μέτρο) ανά Αρειανό έτος .


Η κάμερα έχει καταγράψει μια ποικιλία από αμμόλοφους του Άρη με ένα εντυπωσιακό εύρος τόσο μεγεθών όσο και σχημάτων, αποκαλύπτοντας πολλά για τις καιρικές συνθήκες στον Κόκκινο Πλανήτη.Για παράδειγμα, κατά την εξέταση του κρατήρα Lyot στα βόρεια πεδινά του Άρη το 2010,το HiRise απεικόνισε πεδία με αμμόλοφους που έδειχναν πώς διοχετεύονται οι τοπικοί άνεμοι μέσω της τοπολογίας αυτού του σύνθετου κρατήρα πρόσκρουσης πλάτους 146 μιλίων (236 χιλιομέτρων).Το HiRise διεξάγει επίσης συνεχή έρευνα που εξετάζει σχηματισμούς που μοιάζουν με παγετώνες σε όλο τον Άρη και εξετάζει τα κατάγματα τύπου ρωγμής που διαστέλλουν τις επιφάνειές τους.


Συλλέγοντας επαναλαμβανόμενες παρατηρήσεις με την πάροδο του χρόνου,οι εικόνες μπορούν να
ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ
βοηθήσουν τους επιστήμονες να προσδιορίσουν το είδος  μηχανικής θραύσης που εμφανίζεται στα λεγόμενα «ιξώδη χαρακτηριστικά ροής» που βρίσκονται στις βάσεις των πλαγιών στον Άρη.Αυτά τα κοιτάσματα πιστεύεται ότι κάποτε ήταν πλούσια σε πάγο, αλλά η πηγή αυτού του πάγου είναι μέχρι στιγμής ένα μυστήριο, σύμφωνα με τη NASA.




Στις 21 Δεκεμβρίου 2010,η κύρια αποστολή του MRO ολοκληρώθηκε πέντε χρόνια και έξι μήνες μετά την εκτόξευσή του στις 12 Αυγούστου 2005. Αυτή η νέα εικόνα δείχνει ότι ακόμη και 12 χρόνια μετά το τέλος αυτής της αποστολής η συμβολή στην επιστήμη από το διαστημόπλοιο και Η κάμερα HiRise δεν έχει τελειώσει. 




14.Μια καλή διέξοδο παρέχει και αυτό το ενδεχόμενο.



Οι Φωτεινές Δυνάμεις έχουν αρχίσει να καθαρίζουν το εσωτερικό στρώμα της αιθερικής και
ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ

αστρικής Μήτρας (matrix) της σκοτεινής δύναμης με ακόμη δεκάδες δισεκατομμύρια ερπετοειδείς οντότητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μάχη για την πλανητική επιφάνεια στα μη φυσικά επίπεδα φτάνει τώρα στο αποκορύφωμά της.


Οι σκοτεινές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες κατέρρευσαν περίπου το 40% του πλέγματος Φωτός στην επιφάνεια του Πλανήτη και ευτυχώς το δίκτυο ανακάμπτει αργά τις τελευταίες ημέρες.Οι μη φυσικές σκοτεινές δυνάμεις χρησιμοποιούν τις κλιμακωτές τεχνολογίες και την κατάληψη των οντοτήτων τους για να διατηρήσουν τον επιφανειακό πληθυσμό σε κατάσταση φόβου και προκαλού- μενης μαζικής ψύχωσης


Επίσης όλες οι προθεσμίες που δόθηκαν από τις Φωτεινές Δυνάμεις στις γήινες κυβερνήσεις έχουν ξεπεραστεί,χωρίς να έχουν κάνει αυτά που συμφωνήθηκαν για να επιτευχθεί το σχέδιο απελευθέ- ρωσης του πλανήτη,ενδέχεται ακραία φυσικά φαινόμενα όπως σεισμοί,τυφώνες,πλημμύρες, μετακινήσεις τεκτονικών πλακών και εκρήξεις ηφαιστείων,και να μην γίνει προσπάθεια να μετριασθούν ή να αποτραπούν,ούτως ώστε να έχουν την δυνατότητα να επέμβουν προς βοήθεια.


Το σοκ των φυσικών φαινομένων αλλά και της ταυτόχρονης εμφάνισης των εξωγήινων δυνάμεων. αναμένεται ότι θα διεγείρει την ανθρωπότητα από τον λήθαργο και ταυτόχρονα οι γήινοι ηγέτες μη έχοντας άλλη επιλογή,θα εξαναγκαστούν να συνεργαστούν με τις Φωτεινές Δυνάμεις,ούτως ώστε ο πλανήτης να αρχίσει πλέον την ανοδική του πορεία προς το Φως.


15.Ο 13ος θεός των Ελλήνων είναι ο ισόθεος Ηρακλής.


Οι Ολύμπιοι του Διός: "Σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί μία Ολύμπια πυρφόρος οντότητα, οι λεγόμενοι
ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

από εσάς θεοί του Ολύμπου. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του Ζωδιακού κύκλου, η ακτινοβολία του οποίου επηρεάζει την προσωπικότητα και τους χαρακτήρες των ανθρώπων της Γαίας.


Στην εκλειπτική (Ζωδιακός κύκλος) και εκτός των Ζωδίων,υπάρχουν 13 τελειότατες Αστροπολιτείες υπό μορφή τεραστίων πλανητών,της Κραταιάς Αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας, οι οποίες φιλοξενούν την τεχνογνωσία των 7 Συμπάντων και των 13 Γαλαξιών.Η κάθε μια διευθύνεται από έναν από αυτούς που εσείς αποκαλείτε θεούς του Ολύμπου.

Σε κάθε Ζώδιο αντιστοιχεί μία Αστροπολιτεία.Είναι επανδρωμένες με στρατεύματα της 7ης και της 8ης Αποστολής,με υπερβατικές και με ενσαρκωμένες οντότητες.

Η ισχυρότερη "Αστροπολιτεία - πλανήτης" βρίσκεται στην περιοχή του αστερισμού του Κριού υπεράνω της Ελλάνιας και είναι από αυτήν που διέρχεται ο Ιερός Άρχων Φωτός Ζευς,όταν κατέρχεται στην Γαία.



16.Το γάλα της Ηρας και οι γαλαξίες.


Επειδή ήταν γραφτό κανείς από τους γιους του Δία να αξιωθεί θεϊκές τιμές αν δεν είχε πιει από το
ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ

γάλα της Ήρας, όταν γεννήθηκε ο Ηρακλής τον πήρε ο Ερμής και τον τοποθέτησε στο στήθος της θεάς, χωρίς αυτή να το καταλάβει. Όταν πήρε είδηση την πονηριά του Ερμή, αργά βέβαια αφού ο Ηρακλής πρόλαβε να θηλάσει,η θεά τραβήχτηκε απότομα και το περίσσιο γάλα χύθηκε στον ουρανό. Έτσι λένε σχηματίστηκε ο γαλαξίας.



Ο Αριστοτέλης γράφει στα Μετεωρολογικά: "Οἱ δὲ φιλόσοφοι περὶ Ἀναξαγόραν καὶ Δημόκριτον φῶς εἶναι τὸ γάλα λέγουσιν ἄστρων τινῶν",δηλαδή οι φιλόσοφοι που ακολουθούν τον Αναξαγόρα και τον Δημόκριτο δέχονται ότι ο Γαλαξίας είναι κάποια άστρα.Λόγω της εμφάνισης του αυτής, ονομάστηκε στα ελληνικά "Γαλαξίας κύκλος" ή "γάλακτος κύκλος". Στα αγγλικά είναι γνωστός ως "Milky Way",που είναι μετάφραση του λατινικού "Via Lactea" ("Γαλακτική Οδός").


Με τον όρο Γαλαξίας,αναφερόμαστε στον Γαλαξία στον οποίο ανήκει η Γη και όλο το Ηλιακό μας Σύστημα,ενώ όταν αναφερόμαστε σε άλλο γαλαξία,τον γράφουμε με μικρό "γ" και ακολουθεί το όνομά του ή και ο κωδικός καταχώρησης του από την Διεθνή Αστρονομική Εταιρεία.


Οι γαλαξίες συμβολίζονταν με το ελληνικό κεφαλαίο γράμμα Μ (Milky Way) και ακολουθούσε ένας αριθμός.Πχ ο γαλαξίας της Ανδρομέδας συμβολίζεται ως Μ31.Σήμερα και με απόφαση της Διεθνούς Αστρονομικής Εταιρείας χρησιμοποιείται ο συμβολισμός NGC που σημαίνει New General Catalog και ακολουθεί ένας αριθμός.Πχ NGC-5128 σημαίνει τον γαλαξία του Κενταύρου.


Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας,γνωστός και ως Μ31,είναι ένας σπειροειδής γαλαξίας στον αστερισμό της Ανδρομέδας στον οποίο οφείλει και το όνομά του.Κατέχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ και είναι το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο που είναι ορατό με γυμνό μάτι Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2,3 εκατομμυρίων ετών φωτός και μαζί με το Γαλαξία μας αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους γαλαξίες της τοπικής ομάδας γαλαξιών.Στην φωτογραφία,ο γαλαξίας της Ανδρομέδας Μ31.Γύρω του περιστρέφονται δύο μικρότεροι γαλαξίες, η Μικρή Ανδρομέδα Ι (Μ32) και η άλλη Μικρή Ανδρομέδα ΙΙ (Μ110).

(Νίκος Καστάνιας)




17.Ένας πλανήτης μεγαλύτερος από τη Γη



Ένας πλανήτης μεγαλύτερος από τη Γη μπορεί να κρύβεται στη Ζώνη του Κάιπερ,πιο κοντά από
ΠΛΑΝΗΤΗΣ  9

τον υποτιθέμενο Πλανήτη 9.Τα μεταποσειδώνια αντικείμενα που έχουμε εντοπίσει μέχρι σήμερα πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα, έχουν μερικά μυστήρια χαρακτηριστικά τα οποία υποδεικνύουν την παρουσία ενός κρυμμένου κόσμου.Αυτό έχει οδηγήσει τους επιστήμονες στην ιδέα του Πλανήτη 9,ενός μεγάλου,βραχώδους πλανήτη που διαφεύγει της ορατότητάς μας. 

Τώρα,δύο επιστήμονες προτείνουν μία εναλλακτική εξήγηση. Έναν πιο μικρό πλανήτη, πιο κοντά στο μέγεθος της Γης,ο οποίος βρίσκεται πολύ πιο κοντά από τον υποτιθέμενο Πλανήτη 9 και έχει μία κεκλιμένη τροχιά η οποία μπορεί να εξηγήσει τις συμπεριφορές των μεταποσειδώνιoν αντικειμένων. 

Ο παγωμένος αυτός κόσμος δε θα έχει πάνω από τρεις φορές τη μάζα της Γης και δεν μπορεί να βρίσκεται πέρα από 500 αστρονομικές μονάδες από τον Ήλιο.Το πιο μακρινό αντικείμενο που έχουμε βρει μέχρι σήμερα στο Ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται στις 132 αστρονομικές μονάδες από τον Ήλιο. Για χάρη σύγκρισης να πούμε πως ο Πλούτωνας βρίσκεται 40 ΑΜ από τον Ήλιο και ο Ποσειδώνας 30 ΑΜ.Πέρα από τον Ποσειδώνα η Ζώνη του Κάιπερ είναι γεμάτη από παγωμένους αστεροειδείς και πλανήτες-νάνους.

Οι εξελίξεις στις τεχνολογικές δυνατότητες των τηλεσκοπίων τα τελευταία χρόνια μάς έχουν επιτρέψει να ανακαλύψουμε πολλά περισσότερα αντκείμενα και έτσι οι επιστήμονες μπόρεσαν να αποκαλύψουν κάποιες συμπεριφορές.Κάποια αντκείμενα κινούνται μαζί ως ομάδα σε κεκλιμένες τροχιές,κάτι που σημαίνει πως έχουν επηρεαστεί βαρυτικά από κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα μικρά αντικείμενα που έχουμε εντοπίσει έως σήμερα.

Διαπιστώσαμε πως ένας πλανήτης σαν τη Γη που βρίσκεται σε μία μόνιμη και κεκλιμένη τροχιά,μπορεί να εξηγήσει τρεις βασικές ιδιότητες της απομακρυσμένης Ζώνης Κάιπερ. Έναν κυρίαρχο πληθυσμό αντικειμένων με τροχιές πέρα από τη βαρυτική επίδραση του Ποσειδώνα,ένα σημαντικό πληθυσμό με πολύ κεκλιμένη τροχιά και την ύπαρξη κάποιων ακραίων αντικειμένων με ασυνήθιστες τροχιές.

ΖΩΝΗ  ΚΑΪΠΕΡ

Ο πλανήτης αυτός πρέπει να έχει μία μάζα 1.5 έως 3 φορές τη μάζα της Γης, σε απόσταση 250 έως 500 αστρονομικών μονάδων από τον Ήλιο και έχει κλίση 30 μοιρών στον ορίζοντα του Ηλιακού συστήματος.Η βαρύτητα του πλανήτη  μπορούσε μ να ωθήσει τα αντικείμενα να σχηματίσουν ομάδες πέρα από τις 150 αστρονομικές μονάδες.

Μεγαλύτερη γνώση για την τροχιακή δομή της Ζώνης Κάιπερ μπορεί να αποκαλύψει ή να αποκλείσει την ύπαρξη ενός υποθετικού πλανήτη στο εξωτερικό Ηλιακό σύστημα. Η ύπαρξη ενός πλανήτη στη Ζώνη Κάιπερ μπορεί να προσφέρει νέους περιορισμούς στο σχηματισμό των πλανητών και τη δυναμική εξέλιξη της μεταποσειδώνιας περιοχής.



18.Τα μυστήρια της Ζώνης Kuiper και σύννεφο Oort.



Πάνω από 1.000 συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν εντοπιστεί στη ζώνη Kuiper,αν και η περιοχή
ΖΩΝΗ KUIPER

του διαστήματος εξακολουθεί να κρύβει πολλά μυστήρια.Το διαστημόπλοιο New Horizons της NASA είναι μέχρι στιγμής το μόνο διαστημικό σκάφος που εξερευνά τη ζώνη Kuiper,και η αποστολή αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο περικοπής του προϋπολογισμού της το επόμενο έτος.

Τα αντικείμενα στη Ζώνη έχουν μια σειρά από περίεργες ιδιότητες και φαίνεται να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αντικειμένων που δεν επηρεάζο-νται από τη βαρυτική έλξη του Ποσειδώνα. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που έχουν κλίση πάνω από 45 μοίρες σε σύγκριση με το επίπεδο του Ηλιακό Σύστημα και υπάρχει μια σειρά από αντικείμενα με περίεργες τροχιές.

Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι ένας πλανήτης με μάζα περίπου 1,5-3 φορές μεγαλύτερη από τη Γη,που βρίσκεται μεταξύ 250-500 αστρονομικών μονάδων (μια αστρονομική μονάδα είναι περίπου η απόσταση από τη Γη στον Ήλιο, 93 εκατομμύρια μίλια) και έχει κλίση 30 μοιρών σε σύγκριση με τον επίπεδο του Ηλιακού Συστήματος.Ένας τέτοιος πλανήτης θα βοηθούσε επίσης να εξηγήσει τις ιδιότητες των αντικειμένων που επηρεάζονται ή περιστασιακά επηρεάζονται από τη βαρύτητα του Ποσειδώνα.

Οι επιστήμονες σημείωσαν ότι η θεωρία τους θα μπορούσε να ελεγχθεί αναζητώντας ομάδες δια-Ποσειδώνιων αντικειμένων σε περιοχές που βρίσκονται πάνω από 150 αστρονομικές μονάδες μακριά, καθώς ο πλανήτης που προτείνουν θα δημιουργούσε ομαδοποιήσεις αντικειμένων. Ωστόσο,η πιθανότητα ανίχνευσης ή παρατήρησης του πλανήτη επηρεάζεται από το πόσο μεγάλος είναι και πόσο μακριά είναι.

Οι επιστήμονες πρόσθεσαν ότι πιο λεπτομερείς γνώσεις σχετικά με την τροχιακή δομή της Ζώνης Kuiper θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη ή τον αποκλεισμό της ύπαρξης του πλανήτη που υποθέτουν. Η ανακάλυψη ενός τέτοιου πλανήτη μπορεί επίσης να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τον σχηματισμό πλανητών στην περιοχή μετά τον πλανήτη Δία.



19.Ο πιο μακρινός περιστρεφόμενος γαλαξίας προέρχεται από 13,3 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.


Ο γαλαξίας άρχισε να περιστρέφεται μόλις 500 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη σαν
ΓΑΛΑΞΙΑΣ  JD1
ρεκόρ στο πρώιμο σύμπαν,πολύ νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο έχει δει να στροβιλίζεται. Οι αστρονόμοι εντόπισαν σημάδια περιστροφής στον γαλαξία MACS1149-JD1,για συντομία JD1,ο οποίος βρίσκεται τόσο μακριά που το φως του χρειάζεται 13,3 δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει στη Γη.

Ο γαλαξίας που αναλύσαμε ο JD1, είναι το πιο μακρινό παράδειγμα περιστροφικού γαλαξία γαλαξία,λέει ο αστρονόμος Akio Inoue του Πανεπιστημίου Waseda στο Τόκιο.Η προέλευση της περιστροφικής κίνησης στους γαλαξίες σχετίζεται στενά με ένα ερώτημα,πώς σχηματίστηκαν γαλαξίες όπως ο Γαλαξίας.Έτσι, είναι ενδιαφέρον να βρούμε την έναρξη της περιστροφής στο πρώιμο σύμπαν» λέει ο Inoue.

Το JD1 ανακαλύφθηκε το 2012.Λόγω της μεγάλης του απόστασης από τη Γη,το φως του είχε τεντωθεί ή μετατοπιστεί στο κόκκινο,σε μεγαλύτερα μήκη κύματος, χάρη στη διαστολή του σύμπαντος.Αυτό το μετατοπισμένο φως αποκάλυψε ότι το JD1 υπήρχε μόλις 500 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.Οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν φως από ολόκληρο τον γαλαξία για να κάνουν αυτή τη μέτρηση.

Τώρα,χρησιμοποιώντας τη συστοιχία Atacama Large Millimeter/submillimeter Array στη Χιλή για περίπου δύο μήνες το 2018,ο Inoue και οι συνεργάτες του έχουν μετρήσει πιο λεπτές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο αυτό το φως μετατοπίζεται στον δίσκο του γαλαξία.Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι,ενώ όλο το JD1 απομακρύνεται από τη Γη,το βόρειο τμήμα του απομακρύνεται πιο αργά από το νότιο τμήμα.Αυτό είναι ένα σημάδι περιστροφής , αναφέρουν οι ερευνητές στο Astrophysical Journal Letters της 1ης Ιουλίου .

Το JD1 περιστρέφεται με περίπου 180.000 χιλιόμετρα την ώρα περίπου,το ένα τέταρτο της ταχύτητας περιστροφής του Γαλαξία. Ο γαλαξίας είναι επίσης μικρότερος από τους σύγχρονους σπειροειδείς γαλαξίες.Έτσι, το JD1 μπορεί να μόλις αρχίζει να περιστρέφεται,λέει ο Inoue.Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb θα παρατηρήσει το JD1 τον επόμενο χρόνο για να αποκαλύψει περισσότερες ενδείξεις για το πώς σχηματίστηκε αυτός ο γαλαξίας και άλλοι σαν τον δικό μας 



20.Οι επιστήμονες καταγράφουν ραδιοφωνικό σήμα από γαλαξία 9 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.



Οι επιστήμονες έκαναν μια πρωτοποριακή ανακάλυψη συλλαμβάνοντας ραδιοφωνικά σήματα
Ο  ΓΑΛΑΞΙΑΣ
από έναν γαλαξία που βρίσκεται σχεδόν 9 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη. Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοιο σήμα από τέτοια απόσταση. Οι επιστήμονες μπόρεσαν να ανιχνεύσουν τα σήματα χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό μήκος κύματος γνωστό ως «γραμμή 21 εκατοστών» ή «γραμμή υδρογόνου», η οποία εκπέμπεται από ουδέτερα άτομα υδρογόνου. Χρησιμοποιώντας την έννοια του στρεβλωμένου χωροχρόνου μεγεθυντικού φακού, οι αστρονόμοι έχουν πάρει το πιο μακρινό σήμα του είδους του από έναν απομακρυσμένο γαλαξία. Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να ανοίξει ένα παράθυρο κατανόησης στον σχηματισμό του σύμπαντος μας.

Σύμφωνα με δήλωση του Ινδικού Ινστιτούτου Επιστημών:"Η αστρονομική απόσταση στην οποία έχει ληφθεί ένα τέτοιο σήμα είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής με μεγάλη διαφορά. Αυτή είναι επίσης η πρώτη επιβεβαιωμένη ανίχνευση ισχυρού φακού εκπομπής 21 cm από έναν γαλαξία".Η ανακάλυψη ραδιοφωνικών σημάτων από έναν γαλαξία που βρίσκεται σχεδόν 9 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά.Η έρευνα παρέχει μια νέα προοπτική για το πώς πυροδοτείται ο σχηματισμός άστρων στους γαλαξίες.

Το βασικό στοιχείο στο σχηματισμό άστρων είναι το ατομικό υδρογόνο, το οποίο είναι το κύριο καύσιμο που απαιτείται για το σχηματισμό των άστρων.Η μελέτη εξηγεί ότι όταν καυτό ιονισμένο αέριο από το περιβάλλον μέσο ενός γαλαξία πέφτει στον γαλαξία,ψύχεται και σχηματίζει ατομικό υδρογόνο.Αυτό το ατομικό υδρογόνο στη συνέχεια μετασχηματίζεται σε μοριακό υδρογόνο, οδηγώντας τελικά στο σχηματισμό αστεριών.«Ως εκ τούτου, η κατανόηση της εξέλιξης των γαλαξιών κατά τη διάρκεια του κοσμικού χρόνου απαιτεί τον εντοπισμό της εξέλιξης του ουδέτερου αερίου σε διαφορετικές κοσμολογικές εποχές»,αναφέρεται στη δήλωση.

Το ραδιοτηλεσκόπιο Giant Metrewave,που βρίσκεται στην Πούνε της Ινδίας,έλαβε το σήμα ρεκόρ από το Εθνικό Κέντρο Ραδιοαστροφυσικής.Σύμφωνα με έκθεση,η εκπομπή 21 cm είναι ένας άμεσος δείκτης της περιεκτικότητας σε ατομικό αέριο τόσο στους κοντινούς όσο και στους μακρινούς γαλαξίες,επειδή το ατομικό υδρογόνο εκπέμπει ραδιοκύματα αυτού του μήκους κύματος.Αυτά τα κύματα μπορούν να ανιχνευθούν χρησιμοποιώντας ραδιοτηλεσκόπια χαμηλής συχνότητας όπως το GMRT (Giant Metrewave Radio Telescope).Αυτή η ολοκαίνουργια ανακάλυψη παρουσιάζει μια ευκαιρία για μια φορά στη ζωή να ερευνήσουμε την προέλευση των γαλαξιών και το πρώιμο σύμπαν. Ωστόσο,αυτό το ραδιοφωνικό σήμα είναι απίστευτα αδύναμο,καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τα σημερινά τηλεσκόπια να ανιχνεύσουν την εκπομπή από έναν μακρινό γαλαξία.

Μέχρι τώρα ο πιο μακρινός γαλαξίας που ανιχνεύτηκε χρησιμοποιώντας εκπομπή 21 cm ήταν σε μετατόπιση προς το κόκκινο z=0,376 που αντιστοιχεί σε χρόνο αναδρομής.Ο χρόνος που μεσολάβησε μεταξύ της ανίχνευσης του σήματος και της αρχικής εκπομπής του -4,1 δισεκατομμυρίων ετών, αντιπροσωπεύει την αλλαγή στο μήκος κύματος του σήματος ανάλογα με τη θέση και την κίνηση του αντικειμένου.Οι επιστήμονες μπόρεσαν να ανιχνεύσουν το σήμα από τον γαλαξία που έχει μετατόπιση προς το κόκκινο 1,29. Το σήμα εκπέμπεται από αυτόν τον γαλαξία όταν το σύμπαν ήταν μόλις 4,9 δισεκατομμυρίων ετών,καθιστώντας τον το πιο μακρινό σήμα του είδους του που έχει εντοπιστεί ποτέ.

Λόγω της τεράστιας απόστασης από τον γαλαξία, η γραμμή εκπομπής των 21 εκατοστών είχε μετατοπιστεί στο κόκκινο στα 48 εκατοστά μέχρι τη στιγμή που το σήμα ταξίδεψε από την πηγή στο τηλεσκόπιο.Αυτή η ανακάλυψη επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετήσουν το πρώιμο σύμπαν και τον σχηματισμό των γαλαξιών με έναν νέο τρόπο και θα βοηθήσει στην κατανόηση της εξέλιξης του ουδέτερου αερίου σε διαφορετικές κοσμολογικές εποχές.Αυτή η ανακάλυψη έγινε δυνατή από ένα φαινόμενο γνωστό ως βαρυτικός φακός, στο οποίο το φως από την πηγή κάμπτεται λόγω της παρουσίας ενός άλλου μαζικού σώματος, όπως ενός πρώιμου τύπου ελλειπτικού γαλαξία μεταξύ του γαλαξία στόχου και του παρατηρητή ουσιαστικά μεγεθύνοντας  το σήμα.

Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση η μεγέθυνση του σήματος ήταν περίπου 30,επιτρέποντάς να δούμε οι επιστήμονες μέσα από το σύμπαν υψηλής μετατόπισης προς το κόκκινο.Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τη σκοπιμότητα της παρατήρησης ατομικού αερίου από γαλαξίες σε κοσμολογικές αποστάσεις σε παρόμοια συστήματα με φακούς με μέτριο χρόνο παρατήρησης.Αυτή η ανακάλυψη ανοίγει νέες δυνατότητες για τη μελέτη της κοσμικής εξέλιξης του ουδέτερου αερίου με υπάρχοντα και επερχόμενα ραδιοτηλεσκόπια χαμηλής συχνότητας στο εγγύς μέλλον.


Ο διευθυντής του Κέντρου στο Εθνικό Κέντρο Ραδιοαστροφυσικής (NCRA), δήλωσε: "Η ανίχνευση ουδέτερου υδρογόνου σε εκπομπή από το μακρινό Σύμπαν είναι εξαιρετικά δύσκολη και υπήρξε ένας από τους βασικούς επιστημονικούς στόχους του GMRT.Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό το νέο μονοπάτι,το σπάσιμο του αποτελέσματος με το GMRT και ελπίζουμε ότι το ίδιο μπορεί να επιβεβαιωθεί και να βελτιωθεί στο μέλλον.

Αυτή η έρευνα παρέχει μια νέα προοπτική για το πώς σχηματίστηκαν και εξελίχθηκαν οι γαλαξίες στο πρώιμο σύμπαν και θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν την εξέλιξη του ουδέτερου αερίου σε διαφορετικές κοσμολογικές εποχές.


21.Το Φεγγάρι απομακρύνεται από τη Γη,η ημέρα μεγαλώνει σε 25 ώρες.


Ερευνητές ανακάλυψαν ότι καθώς το Φεγγάρι απομακρύνεται από τη Γη,η διάρκεια της ημέρας
αυξάνεται με αργούς ρυθμούς.Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Winsonsin κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε μια περίοδο εκατομμυρίων χρόνων,η βαρυτική έλξη μεταξύ της γης και του φυσικού πλανήτη της μειώνεται.


Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα ο πλανήτης μας να περιστρέφεται πιο αργά,που με τη σειρά του επιτρέπει στο φεγγάρι να κάνει κίνηση ταλάντωσης.Μελετώντας το φεγγάρι σε σχέση με τη γη οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ουράνιο αυτό σώμα απομακρύνεται με ρυθμό 3.82 εκατοστά ανά έτος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πολύ μικρή αυτή μετατόπιση σημαίνει ότι σε 200 εκατομμύρια χρόνια,η ημέρα στη Γη θα έχει αυξηθεί από 24 ώρες σε 25.Μιλώντας για τα ευρήματα της έρευνας ο καθηγητής Stephen Meyers δήλωσε ότι καθώς το φεγγάρι απομακρύνεται,η γη μοιάζει με έναν περιστρεφόμενο αθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ που επιβραδύνει καθώς τεντώνει τα χέρια του.



22.Υπήρχε ζωή στον Άρη αλλά η NASA την κατέστρεψε.



Ένας επιστήμονας από τη Γερμανία,ισχυρίζεται ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA,
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ
είχε ανακαλύψει ζωή στον πλανήτη Άρη πριν από 50 χρόνια, αν και τελικά την κατέστρεψε. Ειδικότερα, ο αστροβιολόγος Dirk Schulze-Makuch αναφερόταν στο πρόγραμμα Viking της Nasa, το οποίο είχε ξεκινήσει στα μέσα του 1970.Στο πλαίσιο του προγράμματος Viking,η NASA έστειλε δύο σκάφη στην επιφάνεια του Άρη, τα οποία παρείχαν στην ανθρωπότητα, την πρώτη ματιά από τον κόκκινο πλανήτη,ενώ μάλιστα πραγματοποίησαν και βιολογικές αναλύσεις του εδάφους και των πετρωμάτων του.Η αποστολή αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τα ηφαίστεια και οι πλαγιές του έφεραν μεγάλες ομοιότητες με εκείνες της Χαβάης,υποδηλώνοντας την προηγούμενη έκθεσή τους στη βροχή.

Ο Γερμανός καθηγητής δήλωσε ότι σύμφωνα με τα αρχικά πειράματα του Viking,το νερό εμποτίστηκε με θρεπτικά συστατικά και εισήχθη ραδιενεργός άνθρακας στο κόκκινο έδαφος του εν λόγου πλανήτη.Εάν υπήρχαν πιθανοί μικροοργανισμοί στον Άρη θα χρησιμοποιούσαν τα θρεπτικά συστατικά και θα απελευθέρωναν ραδιενεργό άνθρακα ως αέριο.Σύμφωνα με τον Schulze-Makuch,οι ενέργειες αυτές της NASA ουσιαστικά οδήγησαν τα πιθανά μικρόβια στον θάνατό τους.

Επίσης ο Γερμανός καθηγητής δήλωσε ότι οι τότε προσεδαφίσεις περιλάμβαναν επίσης ένα όργανο για την ανίχνευση οργανικών ενώσεων. Εντοπίστηκαν ίχνη χλωριωμένων οργανικών ενώσεων, οι οποίες ερμηνεύτηκαν τότε ως αποτέλεσμα μόλυνσης από τη Γη. Αργότερα το 2008 η προσεδάφιση των Phoenix και των Curiosity και Perseverance επιβεβαίωσαν ότι οι αυτόχθονες οργανικές ενώσεις υπάρχουν όντως στον Άρη.


23.Διαστημικό σκάφος Voyager 1.


5 Σεπτεμβρίου σαν σήμερα το 1977 και 16 ημέρες μετά το Voyager 2,το διαστημικό σκάφος
Voyager 1 του NASA,National Aeronautics and Space Administration εκτοξεύτηκε από το Συγκρότημα Εκτοξεύσεων 41 στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ με πύραυλο Titan IIIE/Centaur.

Αφού έκανε πτήσεις του Δία και του Κρόνου,συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου φεγγαριού αυτού του πλανήτη,ο Τιτάνας έφτασε στο διαστρικό διάστημα το 2012.Ακόμα λειτουργεί και στέλνει επιστημονικά δεδομένα,το Voyager 1 συνεχίζει το ταξίδι του,σήμερα σε απόσταση μεγαλύτερη από 24 δισεκατομμύρια χλμ από τη Γη,καθιστώντας το το πιο μακρινό ανθρώπινο αντικείμενο.





24.NASA: Γερμανός επιστήμονας ισχυρίζεται ότι βρήκε ζωή στον Άρη και την σκότωσε...κατά λάθος



Ένας καθηγητής αστροβιολογίας ισχυρίζεται ότι η NASA βρήκε ζωή στον Άρη πριν από 50
ΒΡΗΚΑΝ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
χρόνια.Ο Dirk Schulze-Makuch,μέλος στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, έκανε τον εντυπωσιακό ισχυρισμό, λέγοντας ότι, πριν από 50 χρόνια οι άνθρωποι σταθήκαμε τυχεροί και ανακαλύψαμε εξωγήινη ζωή, την οποία όμως καταστρέψαμε ακούσια.

Πριν από το ρόβερ Curiosity, η NASA είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα Viking, περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 1970, κάνοντας προσεδαφίσεις στην επιφάνεια του Άρη. Η αποστολή κατάφερε να δώσει τις πρώτες εικόνες από την επιφάνεια του Άρη στην ανθρωπότητα. Πέρα από αυτό, η αποστολή πραγματοποίησε και βιολογική ανάλυση του εδάφους του Άρη, με πρωταρχικό στόχο να ανακαλύψει ενδείξεις ζωής.

Τα ευρήματα της αποστολής περιείχαν πολυάριθμους γεωλογικούς σχηματισμούς που ήταν συνεπείς με τις επιπτώσεις σημαντικών ροών νερού στο έδαφος. Συγκεκριμένα, τα ηφαίστεια του Άρη είχαν πολλές ομοιότητες με εκείνα της Χαβάης,την προηγούμενη έκθεσή τους στη βροχή. Τα αεροσκάφη εντόπισαν επίσης μικρές ποσότητες χλωριωμένων οργανικών ουσιών,που αρχικά πιστεύονταν ότι ήταν μόλυνση από τη Γη. Ωστόσο, οι επόμενες αποστολές στον Άρη επιβεβαίωσαν την παρουσία φυσικών οργανικών ενώσεων στον Άρη, αν και σε χλωριωμένη μορφή.

Ένα από τα πειράματα της αποστολής Viking αφορούσε την προσθήκη νερού σε δείγματα εδάφους. Νερό εμποτισμένο με θρεπτικά συστατικά και ραδιενεργό άνθρακα (άνθρακας-14) εισήχθη, λοιπόν, στο κόκκινο έδαφος του Άρη. Η υπόθεση έλεγε ότι αν υπήρχαν πιθανοί μικροοργανισμοί στον Άρη, θα κατανάλωναν τα θρεπτικά συστατικά και θα απελευθέρωναν ραδιενεργό άνθρακα ως αέριο. Τα αρχικά αποτελέσματα έδειξαν αυτή την εκπομπή ραδιενεργού αερίου, αλλά τα υπόλοιπα αποτελέσματα παρέμειναν ασαφή.

Ο Schulze-Makuch υποστηρίζει ότι μπορεί η NASA να «έπνιξε» αυτά τα πιθανά μικρόβια, οδηγώντας στον θάνατό τους.«Πολλά από τα πειράματα, που έγιναν στα πλαίσια της Viking, περιελάμβαναν την εφαρμογή νερού στα δείγματα του εδάφους,κάτι που μπορεί να εξηγήσει τα αινιγματικά αποτελέσματα. Ίσως τα υποτιθέμενα αρειανά μικρόβια που συλλέχθηκαν για τα πειράματα αυτά δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν αυτή την ποσότητα νερού και πέθαναν μετά από λίγο», έγραψε σε μια στήλη στο Big Think.«Θα ήταν σαν να σας έβρισκε ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο να περιπλανιέστε μισοπεθαμένοι στην έρημο και οι επίδοξοι σωτήρες σας να σκέφτονταν.Οι άνθρωποι χρειάζονται νερό. Ας βάλουμε τον άνθρωπο αυτόν στην μέση του ωκεανού για να τον σώσουμε!” Ούτε αυτό θα λειτουργούσε», εξήγησε.



25.Ανακαλύφθηκε πλανητικό σύστημα που φωτίζει την εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος.


Πρόκειται για ένα σύστημα με εξωπλανήτες που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.Σε απόσταση
ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
περίπου 815 ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Δράκου βρίσκεται ένα άστρο με τη κωδική ονομασία Το TOI-4600. Πρόκειται για ένα τύπο ερυθρού νάνου που οι επιστήμονες αναφέρουν ως «πρώιμο νάνο Κ».Διεθνής ερευνητική ομάδα παρουσιάζει την ανακάλυψη δύο πλανητών στο σύστημα αυτό με τη χρήση του διαστημικού τηλεσκοπίου TESS που είναι σχεδιασμένο να εντοπίζει εξωπλανήτες.

Οι εξωπλανήτες έλαβαν την ονομασία TOI-4600b και TOI-4600c και κατά πάσα πιθανότητα είναι αέριοι γίγαντες σαν το Δία και τον Κρόνο. Ο εσωτερικός πλανήτης, TOI-4600b, είναι 6,8 φορές μεγαλύτερος από το Δία και έχει περίοδο τροχιάς 83 ημερών. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο εξωπλανήτης μπορεί να μην είναι αμιγώς αερίου αλλά ένα μείγμα αερίου και πάγου.

Ο εξωτερικός πλανήτης, TOI-4600c, έχει περίπου δέκα φορές μεγαλύτερη ακτίνα από αυτή του Δία και περίοδο τροχιάς 483 ημέρες.Η ανακάλυψη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική επειδή  αυτοί οι δύο εξωπλανήτες γεφυρώνουν το χάσμα ανάμεσα στους θερμούς (Δία και Κρόνο) και τους πολύ ψυχρότερους γίγαντες αερίων (Ποσειδώνα και Ουρανό) του ηλιακού μας συστήματος.

Η απόσταση μεταξύ των δύο πλανητών, η οποία είναι περίπου η ίδια με το διάστημα μεταξύ του Ερμή και του Άρη, υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν άλλοι πλανήτες στο σύστημα και η ερευνητική ομάδα θα συνεχίσει την εξερεύνηση του συστήματος σε μια προσπάθεια να τους εντοπίσει. Η μελέτη αυτού του πλανητικού συστήματος αυτό μπορεί σύμφωνα με τους ερευνητές να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του ηλιακού μας συστήματος και γενικότερα με τον σχηματισμό πλανητικών συστημάτων.



26.Το Hubble βλέπει ένα αστραφτερό σφαιρικό σμήνος ενσωματωμένο μέσα στον Γαλαξία μας.



Ένα πεδίο με αστέρια σε χρώματα κίτρινο χρυσό και μπλε γεμίζει το πλαίσιο σε μαύρο φόντο.
ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΜΗΝΟΣ TERZAN 12
Αυτή η πολύχρωμη εικόνα του σφαιρωτού αστρικού σμήνους Terzan 12 είναι ένα θεαματικό παράδειγμα του πώς η σκόνη στο διάστημα επηρεάζει το φως των αστεριών που προέρχεται από αντικείμενα φοντου. φόντου.Ένα σφαιρωτό σμήνος είναι ένα συγκρότημα αστεριών, διατεταγμένων σε σφαιροειδές σχήμα. Τα αστέρια σε σφαιρικά σμήνη συνδέονται μεταξύ τους με τη βαρύτητα, με μεγαλύτερη συγκέντρωση αστεριών προς το κέντρο. Ο Γαλαξίας έχει περίπου 150 αρχαία σφαιρωτά σμήνη στα περίχωρά του. Αυτά τα σμήνη περιφέρονται γύρω από το γαλαξιακό κέντρο, αλλά πολύ πάνω και κάτω από το επίπεδο επίπεδο του γαλαξία μας, σαν μέλισσες που βουίζουν γύρω από μια κυψέλη.


Η θέση αυτού του σφαιρικού σμήνος, βαθιά στον Γαλαξία στον αστερισμό του Τοξότη, σημαίνει ότι καλύπτεται από αέριο και σκόνη που απορροφούν και μεταβάλλουν το αστρικό φως που εκπέμπεται από το Terzan 12. Το σμήνος απέχει περίπου 15.000 έτη φωτός από τη Γη. Αυτή η τοποθεσία αφήνει πολύ χώρο για τα παρεμβαλλόμενα σωματίδια διαστρικής σκόνης μεταξύ μας και του σμήνος να διασκορπίσουν το μπλε φως, προκαλώντας μόνο τα πιο κόκκινα μήκη κύματος να έρθουν στη Γη. Τα διαστρικά νέφη σκόνης είναι στίγματα έτσι ώστε τα διάφορα μέρη του σμήνος να φαίνονται πιο κόκκινα από άλλα μέρη κατά μήκος της οπτικής μας γραμμής.


Τα πιο λαμπερά κόκκινα αστέρια στη φωτογραφία είναι φουσκωμένοι, γερασμένοι γίγαντες, πολλές φορές μεγαλύτεροι από τον Ήλιο μας. Βρίσκονται ανάμεσα στη Γη και το σμήνος. Μόνο λίγοι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μέλη του συμπλέγματος. Τα πιο φωτεινά καυτά, μπλε αστέρια βρίσκονται επίσης κατά μήκος της οπτικής γραμμής και όχι μέσα στο σμήνος, το οποίο περιέχει μόνο γηρασμένα αστέρια.


Το Terzan 12 είναι ένα από τα 11 σφαιρικά σμήνη που ανακαλύφθηκαν από τον Τουρκο-Αρμένιο αστρονόμο Agop Terzan πριν από περίπου μισό αιώνα. Με το αιχμηρό του όραμα, το Hubble έφερε επανάσταση στη μελέτη των σφαιρικών σμηνών από την εκτόξευσή του το 1990. Οι παρατηρήσεις του Hubble έριξαν φως στη σχέση μεταξύ ηλικίας και σύνθεσης στα εσωτερικά σφαιρικά σμήνη του Γαλαξία.


Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι ένα έργο διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της NASA και της ESA. Το διαστημικό κέντρο πτήσεων Goddard της NASA στο Greenbelt του Μέριλαντ διαχειρίζεται το τηλεσκόπιο. Το Επιστημονικό Ινστιτούτο του Διαστημικού Τηλεσκοπίου (STScI) στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, διεξάγει επιστημονικές επιχειρήσεις Hubble. Το STScI λειτουργεί για τη NASA από την Ένωση Πανεπιστημίων για Έρευνα στην Αστρονομία, στην Ουάσιγκτον, DC.  


27.Η «μυστική έκρηξη» στον ήλιο εκτοξεύει στεφανιαία μάζα στον Άρη.


Ο ήλιος εκτόξευσε ένα CME έκπληξη απευθείας στον Άρη, το οποίο θα μπορούσε να πυροδοτήσει σέλας και να βλάψει την ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη όταν χτυπήσει το Σεπτέμβριο.Ο
ΗΛΙΑΚΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ  ΕΚΡΗΞΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΗ
ήλιος έχει εκτοξεύσει μια σημαντική στεφανιαία μάζα εκτόξευσης απευθείας προς τον Άρη.Μια μυστηριώδης έκρηξη στην μακρινή πλευρά του ήλιου έχει εκτοξεύσει μια σταγόνα πλάσματος και ακτινοβολίας που προβλέπεται να χτυπήσει στον Άρη. Εάν η ηλιακή καταιγίδα χτυπήσει τον Κόκκινο Πλανήτη, θα μπορούσε να πυροδοτήσει αμυδρά υπεριώδη αύρα και ενδεχομένως να διαβρώσει μέρος της ατμόσφαιρας του Άρη, σύμφωνα με τους ειδικούς.  

Οι δορυφόροι σε τροχιά της Γης ανίχνευσαν την έκρηξη αιφνιδιαστικής έκρηξης στις 26 Αυγούστου στην μακρινή πλευρά του ήλιου. Περαιτέρω ανάλυση αποκάλυψε ότι η έκρηξη ήταν μια ηλιακή έκρηξη κατηγορίας M στις 1 Σεπτεμβρίου, ο δεύτερος πιο ισχυρός τύπος ηλιακής έκρηξης. Ωστόσο οι ερευνητές εξακολουθούν να είναι αβέβαιοι για το τι προκάλεσε την έκρηξη, καθώς δεν υπήρχαν προηγούμενα σημάδια ηλιακών κηλίδων σκοτεινές, εξαιρετικά μαγνητισμένες κηλίδες στην επιφάνεια του ήλιου από τις οποίες εκτοξεύονται ηλιακές εκλάμψεις, κοντά στο σημείο όπου προήλθε η έκρηξη. 

Οι ηλιακές εκλάμψεις μπορούν περιστασιακά να εκτοξεύουν στεφανιαίες εκτοξεύσεις μάζας (CME), ταχέως κινούμενα σύννεφα μαγνητισμένου πλάσματος και ακτινοβολίας,στο διάστημα. Οι ερευνητές εντόπισαν ένα CME στον απόηχο της έκρηξης M-class, αλλά δεν  παρακολούθησαν στενά επειδή δεν αποτελούσε απειλή για τη Γη. Όμως τις τελευταίες μέρες, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι το CME πιθανότατα ότι χτυπήσε τον Άρη στις 1 Σεπτέμβρίου.



28.Πρόσφατα ανιχνεύθηκε Κομήτης C/2023 P1 (Nishimura): Ουρές μεγαλώνουν κοντά στον ήλιο



Ο κομήτης Nishimura επεκτείνεται. Πιο συγκεκριμένα, οι ουρές του κομήτη C/2023 P1
ΚΟΜΗΤΗΣ ΝISHIMURA
(Nishimura) μεγαλώνουν καθώς πλησιάζει στον Ήλιο. Ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2023, ο κομήτης βρίσκεται ήδη κοντά στη φωτεινότητα γυμνού ματιών καθώς τώρα κινείται μέσα στην τροχιά της Γης. Ο κομήτης θα είναι πλησιέστερος στη Γη την επόμενη εβδομάδα, αλλά πλησιέστερος στον Ήλιο την επόμενη εβδομάδα,στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Οι εικασίες λένε ότι ο πάγος και η σκόνη από την τελευταία επίσκεψη του Comet Nishimura στο εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα μπορεί να δημιούργησε τη βροχή μετεωριτών Sigma Hydrids που κορυφώνεται κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Εάν ναι, τότε αυτή η βροχή μετεωριτών μπορεί να γίνει πιο δραστήρια, ανανεωμένη με νέα συντρίμμια κομητών.

Αναζητήστε αυτόν τον κομήτη κοντά στον ανατολικό σας ορίζοντα λίγο πριν την ανατολή του ήλιου για τα επόμενα πρωινά, αλλά πολύ κοντά στον δυτικό σας ορίζοντα λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα την επόμενη εβδομάδα,(17/9/23),καθώς το κώμα του συνεχίζει να φωτίζει και οι ουρές του συνεχίζουν.

Ο C/2023 P1 (Nishimura) είναι ένας κομήτης μακράς περιόδου που ανακαλύφθηκε από τον Hideo Nishimura στις 12 Αυγούστου 2023. Με τόξο παρατήρησης επτά μηνών, η τροχιακή περίοδος του κομήτη υπολογίζεται σε 434 χρόνια. Εκκεντρικότητα 0,996 δίνει στον κομήτη έναν ημι-μεγάλο άξονα (μέση απόσταση από τον Ήλιο) περίπου 57 αστρονομικές μονάδες (AU), που είναι συγκρίσιμος με τη μέση απόσταση της Έρις στις 68 AU. Ο κομήτης δεν θα φύγει από το Ηλιακό Σύστημα και θα έρθει στο αφήλιο (η μεγαλύτερη απόσταση από τον Ήλιο) το έτος 2227.


1 αστρονομική μονάδα (AU) = ίση με 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα (93 εκατομμύρια μίλια) ή 8.3 λεπτά φωτός.Μια αστρονομική μονάδα είναι μια μονάδα μήκους, περίπου η απόσταση από τη Γη στον Ήλιο.Ο Ιάπωνας ερασιτέχνης αστρονόμος Hideo Nishimura ανακάλυψε τον κομήτη σε εικόνες που απέκτησε χρησιμοποιώντας έναν τηλεφακό 200 χιλιοστών f/3 τοποθετημένο σε Canon EOS 6D στις 12 Αυγούστου 2023, όταν ο κομήτης ήταν 1 AU από τον Ήλιο.

Αυτή η εικόνα του κομήτη Nishimura τραβήχτηκε από το Edgewood του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ πριν από τέσσερις νύχτες, δείχνοντας μια μακρά ουρά ιόντων δομημένη από αλληλεπιδράσεις με τον ηλιακό άνεμο. Ο ηλιακός άνεμος είναι ένα ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων που απελευθερώνονται από την ανώτερη ατμόσφαιρα του Ήλιου, που ονομάζεται κορωνοιός.

(Συνεχίζονται τα άρθρα)

10/9/23                                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

                                                                   ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα (ΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.