Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ-ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ-ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΕΣ-ΜΩΥΣΗΣ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΩΝ-ΠΩΣ ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
-------------------
Η ΛΕΞΙΣ <ΕΒΡΑΙΟΣ>ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΛΕΞΗ <ΙΒΡΕΙ>ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ <ΔΙΑΒΑΤΗΣ>ΚΑΙ <ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ>.

Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΒΡΑΑΜ,ΚΑΤΗΓΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ <ΟΥΡ> ΤΗΣ ΧΑΛΔΑΙΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΜEΡΙΝΟΥ ΙΡΑΚ).ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ
ΑΒΡΑΑΜ
ΜΕΤΟΙΚΗΣΕ ΣΑΝ ΝΟΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ,ΣΤΗΝ ΓΗ ΧΑΑΝΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.

ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ή ΧΑΝΑΑΝ,ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ.ΚΡΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ KAI ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ,ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΑΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ,ΚΡΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΟΙΝΙΚΗ(ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΛΙΒΑΝΟ)ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΑΝ ΦΟΙΝΙΚΕΣ (ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΦΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΕΚΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΙΚΑ ΦΥΛΑ) ΚΑΙ ΙΩΝΕΣ KΡΗΤΕΣ  ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΟΛΥΜΟΙ.

ΣΑΝ ΝΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ,ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΒΙΟ, ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΟΥ, ΙΑΚΩΒ,ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΥΣ(ΙΒΡΕΙ Ή ΕΒΡΑΙΟΙ).

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΗΜΙΤΙΚOI ΛΑΟΙ,ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΗΤΑΝ ΝΟΜΑΔΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ,ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ(ΠΔ) ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΠΟΛΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ.ΑΥΤΟΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΑΦΟΜΟΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ.Η ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ Ή ΤΗΝ ΑΣΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΙ'ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΔ <ΕΞΟΔΟΣ> ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ,ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ,ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΤΕΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ,ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΤΗ <ΓΗ ΓΕΣΕΝ>,ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ Ο ΦΑΡΑΩ ΑΜΕΝΩΦΙΣ Δ' ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

ΦΑΡΑΩ ΑΜΕΝΩΦΙΣ Δ'  Ή ΑΚΧΕΝΑΤΩΝ(1353-1335 ΠΧ )
---------------------------------------------------------------------------
ΤΟ 1353ΠΧ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ,Ο ΝΕΑΡΟΣ ΦΑΡΑΩ ΑΜΕΝΩΦΙΣ Ο Δ'.ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΕΒΑΛΕ ΕΜΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΜΜΩΝΑ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΛΥΜΕΝΟΝΤΟ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΤΩΝ(=ΗΛΙΟΣ),ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΝ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥ.

Ο ΑΡΧΑΪΚΟΣ ΑΤΩΝ ΕΞΥΨΩΘΗΚΕ ΣΕ ΘΕΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΣΤΟΡΓΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΑΚΟΚΕΦΑΛΟ ΘΕΟ ΡΑ.O ATΩN HTAN ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ.ΑΠ'ΑΥΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΛΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΑΠ'ΑΥΤΟΝ ΕΞΑΡΤΙΟΤΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΗ.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΑ,Ο ΑΜΕΝΩΦΙΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΒΕΣ,ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΟΚΤΙΣΤΗ ΠΟΛΗ
ΦΑΡΑΩ ΑΚΕΝΑΤΟΝ
ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΘΗΒΩΝ ΜΕΜΦΙΔΑΣ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΙΧΟΥΤ ΑΤΩΝ(=ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ).ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ
ΑΠΟ ΑΜΕΝΩΦΙΣ (ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΑΜΕΝΧΟΤΕΠ=Ο ΑΜΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ) ΣΕ ΑΧΕΝΑΤΩΝ (=ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΩΝ).Η ΓΕΡΑΚΟΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΡΑ,ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ <ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ>).ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΩΣ ΥΛΙΚΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΩΜΑ,ΑΛΛΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ,ΤΗ ΜΙΑ ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ.
Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΩΝ,ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ,ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΙΕΡΕΩΝ,ΟΠΩΣ Η
ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΝ,ΚΙ'ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ.Ο ΑΚΧΕΝΑΤΩΝ ΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ.ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ,ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΝ,ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ <ΘΕΟΙ> ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Ο ΑΚΧΕΝΑΤΟΝ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΡΙΖΩΣΕΙ.

ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ, ΖΕΜΕΝΕΚΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΑΓΧΑΤΩΝ-ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ-ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΟΥ ΑΚΟΜΗ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΑ.ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ,Ο ΑΚΧΕΝΑΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ<ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ>,Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ,ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΝΑΝ,ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ<ΙΣΡΑΗΛ>=Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΘΕΟΥ !!!
(ΙΣ=ΔΥΝΑΜΗ,ΡΑ=ΗΛΙΟΣ,ΗΛ=ΦΩΤΕΙΝΟΣ,ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ <ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ>

ΑΡΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΤΗΣ <ΕΞΟΔΟΥ>ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ.
Η ΒΙΒΛΟΣ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ <Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΞΗΓΑΓΕΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ>.

ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ,ΠΕΡΙΠΟΥ 400, Ο ΙΑΚΩΒ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΣΘΕΙ<ΙΣΡΑΗΛ>=Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΘΕΟΥ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΓΛΩΣΣΑ  ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΞΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΙΔΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ!!

ΜΩΥΣΗΣ
----------------
ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1292-1225 ΠΧ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΡΑΜΣΗΣ Β'.ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΒΑΡΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ,ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΑΟ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ? Η ΠΔ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ-ΑΤΩΝΙΚΟΥΣ !!!

ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΡΑΜΣΗ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΝΩΦΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΤΕ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΜΨΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΚΙ'ΑΥΤΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ,ΕΙΧΑΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ <ΤΑΥΡΟ>.


ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΙΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΩΥΣΗΣ,ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ.ΟΙ ΕΞΩΒΙΒΛΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΗΤΑΝ ΟΣΑΡΣΗΦ.ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ
ΜΩΥΣΗΣ
ΟΜΩΣ,ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΥΘΟ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ, ΝΗΠΙΟ ΣΕ ΚΑΛΑΘΙ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ.
Ο ΜΥΘΟΣ ΑΥΤΟΣ ΦΤΙΑΧΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ ΑΚΚΑΔΩΝ,ΣΑΡΓΚΩΝ ΤΟΥ Α',ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΝΑΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.

Ο ΜΩΥΣΗΣ ΩΣ ΠΡΙΓΚΗΨ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ <ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ>.ΕΤΣΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΘΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ <ΕΡΜΗΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ>ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ  ΗΓΕΜΟΝΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ 10.000 ΠΧ  ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ  ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΗΤΑΝ  ΕΠΑΡΧΙΑ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ 10.000 ΠΧ ΠΕΡΙΠΟΥ,Ο ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΕΡΜΗΣ,ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΓΟΝΙΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΙΑ.ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ  ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ  ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ  Ο ΜΩΥΣΗΣ  ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΔ <ΓΕΝΕΣΗ>.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΑΜΨΗ, ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ.

Ο ΜΩΥΣΗΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΨ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ,ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΦΕΡΟΤΑΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ,ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΑΔΙΑΜ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ  ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΝΙΤΕΣ.ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΕΝ
ΓΗ ΜΑΔΙΑΜ (Κάτω δεξιά)
ΗΤΑΝ ΑΡΑΒΕΣ ΑΛΛΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ, ΑΤΩΝΙΚΟΙ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΗΓΕ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ.ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΚΕΝΙΤΩΝ,ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΙΟΘΩΡ.
Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΠΕΙΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΥΣΑΝ.ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΧΝΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ.

ΜΠΟΣΤΑ Σ'ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ.ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ !!!

Ο ΡΑΜΣΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 1225(ΚΑΤ'ΑΛΛΟΥΣ ΤΟ 1213)ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΑΝΕΒΗΚΕ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΕΦΘΑ Β',ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ.ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΗΜΕΡΙΣ,ΑΓΓΑΡΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ.ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΜΕΝΕΦΘΑ.

Ο ΜΩΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΕΝΙΤΩΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΕΔΥΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΣΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΣΑΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ,ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΩΣ Ο <ΩΝ>.
ΠΙΘΑΝΩΣ ΟΜΩΣ Η ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣEI ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ,ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Η ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΑΑΝΑΝ Ή ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ,ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ
Η ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ
ΔΕ ΣΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ <ΩΝ>,ΑΠΟ ΤΟ <ΑΤ-ΩΝ>ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΥ.
ΤΟ ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ <ΙΕΟΒΑ>ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ<ΓΙΑΧΒΕ>,ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ !!!


Ο ΓΙΑΧΒΕ ΗΤΑΝ ΕΞΩΓΗΪΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΡΟ  "ε" ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΟΩΤΗ  ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΥΣ-ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 11.500 ΠΧ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΗ.

Ο <ΩΝ> ΛΟΙΠΟΝ,ΠΡΟΣΤΑΞΕ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥΣ.
Ο ΜΩΥΣΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΟΜΟΕΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΤΟΥ ΑΤΩΝ  ΠΕΘΕΡΟΥ ΤΟΥ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΦΕΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ !!! ΤΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΑΓΕ !!!ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ !!!

Ο ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΑΡΩΝ (ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ), ΣΥΣΤΗΣΕ ΣΤΗΝ "ΑΓΓΑΡΕΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΑ",ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ <ΔΟΥΛΟΥΣ> !!!

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Ο ΦΑΡΑΩ ΠΗΡΕ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΕΔΕΡΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.ΤΟΤΕ Ο "ΘΕΟΣ" ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ,Ο ΓΙΑΧΒΕ, ΘΥΜΩΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ
ΔΟΥΛΟΙ
ΤΟΥ.ΕΙΠΕ ΔΕ ΣΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ,ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ,ΤΗΝ ΧΑΑΝΑΝ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ.

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ,ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΑΑΡΩΝ.Ο ΜΩΥΣΗΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΦΑΡΑΩ.
ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΥΓΛΩΣΣΟΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΑΡΩΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΦΑΡΑΩ,ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ, ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ, ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ,ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΡΕΙΑΣ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ.
ΚΑΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ !!!

Ο ΦΑΡΑΩ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΤΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ.Ο ΜΩΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ <ΩΝ> ΤΟ <ΓΙΑΧΒΕ 'Η ΙΕΟΒΑ>.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ Ο ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΩΝ <ΣΚΛΑΒΩΝ>.ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ
--------------------------------------------------------
ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΑΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ,ΓΡΑΦΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ<ΕΙΣΗΛΘΟΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΑΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ...ΚΑΙ ΕΡΡΙΨΕΝ Ο ΑΑΡΩΝ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΟΦΙΣ.ΕΚΑΛΕΣΕ ΔΕ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΑΩ ΤΟΥΣ
ΤΑ ΦΙΔΙΑ
ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΚΑΜΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΩΣΑΥΤΩΣ,.ΔΙΟΤΙ ΕΡΡΙΨΟΝ ΕΚΑΣΤΟΣ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΟΦΙΣ>.

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΟΙ,ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΑΡΘΡΩΤΕΣ ΡΑΒΔΟΥΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΥΠΟ ΣΤΡΙΦΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΑΡΧΙΖΑΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΑΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ.ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΡΑΒΔΟΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΡΩΦΙΣΕ ΤΙΣ ΡΑΒΔΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ.

Ο ΦΑΡΑΩ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ,ΟΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ !!!

1.Η ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
----------------------------------------
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΦΑΡΑΩ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.Ο ΜΩΥΣΗΣ ΣΑΝ ΠΡΙΓΚΙΨ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΥΤΟ,ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΑΡΩΝ (ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ)ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΦΑΡΑΩ <ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟ ΜΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ.ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΝΕΡΟ>.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ'ΕΓΙΝΕ.ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ,ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΛΤΩΝ.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΑΡΙΑ ΨΟΦΗΣΑΝ ,ΣΑΠΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΓΕΣ.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΕΡΑ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ,ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΑΔΙΑΜ ΟΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΟΣ ΧΩΡΙΒ (ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ
Προσθήκη λεζάντας
ΣΙΝΑ),ΜΕ ΕΝΕΡΓΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ.ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ ΧΑΛΚΟΥ.
Ο ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΛΚΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΑΦΘΟΝΟΣ,ΟΠΟΤΕ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΒΙΒΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΔΙΑΜ (ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ),ΕΙΧΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ <ΘΕΪΚΑ ΤΕΡΑΤΑ>.


2.ΠΛΗΓΗ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΩΝ
--------------------------------------
ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΩΝ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΨΟΦΗΣΑΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΤΡΑΧΙΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ,ΨΟΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΠΙΣΑΝ.3.ΠΛΗΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΝΙΠΕΣ
----------------------------------------
ΤΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΜΕΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΩΝ ΠΡΟΣΕΙΛΚΥΣΑΝ ΣΚΝΙΠΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΑ.ΟΙ ΣΚΝΙΠΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ BLUE TONGUE (ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΤΟ 70% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΒΟΕΙΩΔΗ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΑΥΤΟ.

4. ΠΛΗΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ.
------------------------------------------------------
ΟΜΟΙΩΣ ΟΙ ΨΟΦΙΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΥΓΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΛΟΓΟΜΥΓΩΝ.ΣΜΗΝΗ ΑΠ'ΑΥΤΕΣ ΕΙΣΒΑΛΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ, ΟΠΩΣ
ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ<Η ΓΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ>.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

5.ΠΛΗΓΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΖΩΩΝ.
----------------------------------------
ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΑ ΖΩΑ(ΑΡΝΙΑ,ΚΑΤΣΙΚΙΑ,ΒΟΕΙΔΟΔΗ,ΑΛΟΓΑ,ΜΟΥΛΑΡΙΑ) .ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ,ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΟΞΕΙΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ,ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΒΟΣΚΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ
ΕΞΩΝΤΟΝΑΝ.ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΦΥΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΕΠΑΘΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΦΑΡΑΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ,ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ.
6.ΠΛΗΓΗ ΕΞΑΝΘΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
------------------------------------------------------------------

ΟΙ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΠΛΗΓΗΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ GLANDERS(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ),ΜΙΑΣ ΜΟΛΥΝΣΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΝΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΑΓΟΥΡΟΣΚΟΝΗ,ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΜΟΛΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ...ΣΤΑΧΤΗ.ΑΥΤΗ ΕΦΕΡΝΕ ΦΑΓΟΥΡΑ,ΕΛΚΩΔΗ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΕΡΕΘΙΣΜΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΘΥΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ,ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ,ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

7. ΠΛΗΓΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ.
---------------------------------------
ΕΠΕΣΕ ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΧΑΛΑΖΙ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ <ΠΥΡ ΦΛΟΓΙΖΟΝ> ΠΟΥ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΔΕΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΩΣ ΤΟΤΕ ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΖΩΑ,ΒΛΑΣΤHΣΗ>.
ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΓΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ.ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ.ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ 'Η ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΧΩΡΙΒ ΤΟΥ ΣΙΝΑ 'Η ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΞΩΓΗΪΝΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΛΗΓΕΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

8.ΠΛΗΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ.
---------------------------------------
ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕ Η ΓΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΜΗΝΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΔΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΦΑΓΑΝ ΤΗΝ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΖΙΟΥ.
ΑΦ'ΕΝΟΣ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΞΕΡΑΘΕΙ ΤΟ
ΑΚΡΙΔΕΣ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ.ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΕΤΣΙ ΣΜΗΝΗ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΑΚΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΚΑΤΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΣΥΧΝΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ.9.ΠΛΗΓΗ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.
--------------------------------------------------
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΠΡΟΗΛΘΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΗ ΤΕΦΡΑ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΕΩΣ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ 'Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010 ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΝΔΙΚΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ.ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ.

10.ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΤΟΚΩΝ ΥΙΩΝ
--------------------------------------------------
ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΠΛΗΓΗ ΑΥΤΗ.ΑΛΛΑ Η ΒΙΒΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ <ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΑΤΑΞΕΙ ΣΕ (ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ)ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΟΝ>.ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΥΣ.ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΕΔΑΦΙΟ Ο
ΠΛΗΓΗ ΠΡΩΤΟΤΟΚΩΝ
ΜΩΥΣΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΥΙΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ.
ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ Μ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ,ΑΦΟΥ ΠΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Ο ΦΑΡΑΩ ΜΕΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ.ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΑΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ.Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΓΟΥΡΟΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΦΑΡΑΩ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ. ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΚΡΙΔΩΝ,ΤΗΣ ΧΑΛΑΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΚΩΔΗ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΡΕΛΛΑΣ !!!

ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ,ΣΑΝ <ΔΟΥΛΟΙ>.ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΟΥΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΔΙΑ ? ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΕΧΟΝΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ.ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΑΝ ΖΥΜΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ.ΜΑΣ ΕΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ! ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ !!! ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ Ο ΦΑΡΑΩ.

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΗ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΑΣ.

KAI TΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΖΑΛΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΥ ΠΛΗΓΗΣ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ,Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ,ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟ ΣΚΕΥΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΔΟΧΕΙΑ
ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΙΚΟΥ !!!!
OI AΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ.Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΒΑΛΑΝΤΙΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ !!!EΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ,ΟΤΙ ΕΠΙ ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΑΖΥΜΟ ΨΩΜΙ !!! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΝΖΥΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ(ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ,ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ,ΚΛΠ)ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΖΥΜΩΤΕΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΩΜΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΖΥΜΟ.ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ...ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ !!
ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ.
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΝΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΓΥΡΑ-ΧΡΥΣΑ ΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΣΑΝ ΔΩΡΑ ΕΝΖΥΜΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΖΥΜΩΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΥΡΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΟΒΕΡΟΥ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟΥ,ΨΟΦΑΝΕ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ !!! ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Σ'ΑΥΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΑ !!

ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ:
ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΝΙΣΑΝ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΡΝΑΚΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΧΡΟΝΙΑΡΙΚΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΠΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΙΧΝΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΣ.ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΘΕΙ,ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΒΡΑΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΕΙΖΕΤΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΑΛΛΑ ΨΗΤΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΖΥΜΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑ ΧΟΡΤΑ !!!!!!!!!!!!

ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΑΝΕ,ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΘΕΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΙΧΝΗ.ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ !!!!

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΔΙΟΤΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ,ΑΓΓΕΛΟΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΡΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ
ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ
ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ.
ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΧΑΜΗΛΟΤΑΒΑΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΒΑΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΤΟΥΣ.
ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ,ΕΝΤΟΠΙΖΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ,ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΑΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΡΝΙΟΥ,ΚΑΙ ΑΝΑ ΔΥΟ,ΑΝΕΒΑΙΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΙΧΝΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΥΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ.ΠΑΝΤΑ ΒΡΑΔΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΡΝΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΣ !!!! ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ,ΝΑ ΓΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥΣ.

ΕΙΧΕ ΔΕ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΥΓΙΣΜΑΤΑ.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΙΧΑΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΥΙΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΛΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΕΙΧΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ.

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΑΝΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ,Ο ΦΑΡΑΩ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΜΩΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ <ΕΣΚΥΛΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ>.

ΕΤΣΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΩΣ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ !!!

ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΜΩΥΣΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΘΩΡ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΔΙΑΜ !!!!!!

ΑΨΟΓΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ,ΑΡΙΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ !!!

ΕΞΟΔΟΣ (ΕΒΡΑΪΚΑ ΠΑΣΧΑ)
---------------------------------------
ΕΦΥΓΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 600.000 ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ,ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΑΝ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΡΙΜΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.

ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΨΗΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ,ΕΦΑΓΑΝ ΠΙΚΡΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΖΥΜΟΝ ΑΡΤΟΝ.
Ο ΑΖΥΜΟΣ ΑΡΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΦ'ΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΦΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦ'ΕΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ,ΚΑΘΟΣΟΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΖΥΜΟΝ.

ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΧΟΡΤΑ ? ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΙΚΡΑ ΧΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΗΤΙΡΙΑΣΕΙΣ !!
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ !!!ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ !!!


Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
-----------------------------------------------------------------
Ο ΜΩΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ,ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ <ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑΝ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ>.

ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΑΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ,ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ<ΚΥΡΙΟΥ-ΘΕΟΥ>.

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ,ΚΑΤΟΙΚΕΙ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΟΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΓΑΙΟΚΡΗΤΕΣ,ΜΕ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ.ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΖΑ 600000 ΑΤΟΜΩΝ ?
ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΜΩΥΣΗΣ.ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΒΑΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ).

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΜΕΜΦΙΔΑΣ.ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ,ΠΡΙΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΟΥ,ΜΙΑ ΕΥΦΟΡΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑ ΤΗΣ ΜΕΜΦΙΔΟΣ,Η ΓΗ ΓΕΣΕΝ,ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ.ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΓΕΣΕΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ,ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΜΩΣ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΟΥ ΜΥΧΟΥ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,ΑΠΟ ΝΟΤΟΝ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑΝ,ΤΡΕΙΣ ΛΙΜΝΕΣ.Η ΜΙΚΡΗ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ,Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ
ΤΙΜΣΑΧ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ (168 ΧΙΛ.ΜΗΚΟΣ)ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΕΣ.

Ο ΜΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ,ΗΤΑΝ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ(ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΣ ΣΟΥΕΖ)ΚΑΙ ΑΠΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΜΥΧΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΩΝ.

ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ,ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟΝ ΑΥΤΗΣ ΛΙΜΝΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥΣ.Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΜΠΟΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΥΤΟΥ.
ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΝΑΛΙΩΝ !!!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΥΧΟΥ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΣΚΑΦΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ.ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΑΝ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑΝ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ,ΘΑ ΕΣΠΑΓΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΣΗΡΧΕΤΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ Η ΕΡΥΘΡΑ ΘΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ.

Ο ΜΩΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ,ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΠΡΙΓΚΗΨ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΕΙ,ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ,Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΗΛΗ ΚΑΠΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΣΤΙΑ ΦΩΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ
ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΜΑΞΑ.ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΘΩΡΙΣΜΕΝΟΣΗΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ

ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ,ΤΟΝ ΔΙΩΚΤΗ ΤΟΥΣ ΦΑΡΑΩ.
<ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗΝ ΛΕΓΩΝ...ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΣΩΣΙΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΓΔΩΛ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ>.
ΤΟ ΜΙΓΔΩΛ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ.
ΥΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΣΑΝ,ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ Η ΤΑΦΡΟΣ !!!ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ <ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΩΝ>.ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΡΑΒΒΙΝΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ 280ΠΧ ΕΠΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ,ΕΓΡΑΦΕΙ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ,ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΑΛΑΜΙΑ? ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ !!! ΑΡΑ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΗS ΜΙΚΡΑΣ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΣΑΝ.ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ.

EKEI ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ.

ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΕΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΤΑΙ, ΜΕΝΕΙ ΑΤΑΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ.
<ΜΗ ΦΟΒΕΙΣΘΕ,ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΕΙ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΣΗΜΕΡΟΝ.ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΣΗΜΕΡΟΝ,ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΙΔΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΔΙΑ ΣΑΣ,ΣΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΝΕΙ ΗΣΥΧΟΙ>.

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΥΣ,ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΒΟΡΕΙΑ ΟΔΟ ? ΜΑ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ,ΠΩΣ ΘΑ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ?

Ο ΦΑΡΑΩ ΜΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΦΑΝΗΚΑΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΕΦΤΕ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ.Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΟΜΩΣ ΜΩΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΙΓΔΩΛ.ΗΔΗ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΨΩΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ.Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΚΑΤΈΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ(ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ)ΤΗΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΝ ΠΥΡΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο... ΑΓΓΕΛΟΣ,ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΠΙΣΩ,ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΜΙΓΔΩΛ.ΕΚΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΕΡΙΑ ΑΠ'ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ.
ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ,ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ,ΕΝΩ ΕΝΑ ΝΕΦΟΣ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΙ ΚΑΙ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ!!!!Ο ΜΩΥΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ,ΟΠΟΥ ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ..ΤΗΝ ΗΔΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΤΗΝ ΤΑΦΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΚΑΨΕΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ.ΗΔΗ ΟΙ ΕΜΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ-ΦΡΑΓΜΑ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ
ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ...ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΤΑΧΕΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ,ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΑΞΕΣ ΤΟΥΣ,ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΕΓΝΗ ΤΑΦΡΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΕΓΝΗ,ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΟΙ ΑΜΑΞΕΣ?ΔΕΝ ΘΑ ΚΩΛΟΥΣΑΝ ?
ΛΕΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ <ΚΑΙ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΟΙ ΥΙΟΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΞΗΡΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΗΣΑΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΣ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ(ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛ.)ΚΑΙ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΥΤΩΝ (ΜΙΚΡΗ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ)>.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΟ ΞΗΡΟΝ=ΜΗ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΚΟΙΤΗ.ΑΝ ΑΝΟΙΓΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΚΟΙΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΗ.

ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΔΙΕΡΧΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΦΡΟ Ο ΛΑΟΣ,ΕΝΩ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΦ'ΕΝΟΣ ΤΟΝ ΦΩΤΙΖΕΙ,ΑΦ'ΕΤΕΡΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΒΗΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΦΘΑΝΕΙ Ο ΦΑΡΑΩ ΜΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΦΡΟ.ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.Ο ΦΑΡΑΩ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΦΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΟΥΝ.
ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΑΝΟΙΓΜΑ.ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΓΚΟΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΩΘΟΥΝ.ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΜΩΥΣΗΣ,ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ,ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ.ΟΙ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΜΑΤΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ
ΣΤΗΝ ΤΑΦΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ,ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΞΕΣ ΤΩΝ ΑΙΥΠΤΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ.
<ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΡΑΞΕΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΑΞΩΝ ΑΥΤΩΝ,ΩΣΤΕ ΕΣΥΡΟΝΤΟ ΔΥΣΚΟΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΠΟΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ,ΑΣ ΦΥΓΩΜΕΝ>.
ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΡΓΑ.Η ΑΣΙΓΑΣΤΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΧΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΕ ΣΑΡΩΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗΣ,ΤΟΥΣ ΤΕΛΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ,ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ,ΕΙΔΑΝ ΕΝΑ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟΥ,ΞΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗΣ,ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.Η ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΥΨΗΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΑΡΩΣΕ ΠΡΩΤΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ<ΕΙΔΕ Ο ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΝ Α ΕΠΟΙΗΣΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΙΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙΣ...ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΕΥΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗΝ>.

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ.ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΑΑΡΩΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ <ΥΠΑΓΕ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΝ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟΝ>.
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ? ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ,ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΡΗΜΟ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ <ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ> ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΓΕΣΕΝ ΟΠΟΥ ΕΜΕΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ,ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΕΝΤΕΧΝΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΑΦΡΟΥ.ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕ ΑΦΘΟΝΑ Ο
ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΟΥ.ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΙΟΘΩΡ,ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΑΑΡΩΝ ΜΕΤΕΒΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΜΩΥΣΗ,ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΑΩ !!!
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΩΚΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΧΑΝΑΑΝ(ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ), ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ(ΤΟΣΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ)ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
--------------------
ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΛΠ,ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 16ο ΠΧ ΑΙΩΝΑ,ΝΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ (ΧΑΑΝΑΝ),ΑΣΣΥΡΙΑ , ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ
.
ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΥΚΞΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΗΣΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ.ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΝΩΜΕΣ,ΟΠΩΣ:
-ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΓΙΝΕ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΩΣΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ,ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟΝ.ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΕΙΧΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-ΟΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΡΟΝ ΝΟΤΟΝ.
-ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΜΠΩΤΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΟΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ<<ΚΑΙ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΟΙ ΥΙΟΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΞΗΡΟΝ.....> ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΕΓΝΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ,ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ <ΞΗΡΟΝ> !!!!!!!


ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΕΝΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ,Η ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΩΥΣΗΣ.ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ 6 ΠΧ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ 8ο ΚΑΙ 6 ο ΑΙΩΝΑ ΠΧ.ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ,<ΓΕΝΕΣΗ> ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ.Ο ΜΩΥΣΗΣ ΩΣ ΠΡΙΓΚΗΨ,ΕΙΧΕΛΑΒΕΙ ΕΚΕΙ <..ΤΗΝ ΠΑΣΑΝ ΣΟΦΙΑΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ>.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 12ου ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 11ου ΠΧ ΑΙΩΝΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ !!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ !!!

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ !!!!


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
--------------------------
1 Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ.

2.ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ.

3.ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.

4.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ,ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.