Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ 22 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022 (Από 16 /10/22- έως 31 /10/22)


ΠΡΟΛΟΓΟΣ         

Οπως έχω ανακοινώσει,τα άρθρα μου είναι μόνον για  το Διάστημα και για τους Ανδρομέδιους-Ολύμπιους 

Συνεχίζω με το δεύτερο μέρος  του Οκτωβρίου (από 16/10/22 μέχρι 31//10/22)

ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ 

1.Η Κραταία Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας.

*Ο γιγαντιαίος γαλαξίας της Ανδρομέδας (Μ31) είναι ο πλησιέστερος στον δικό μας Γαλαξία (τον Σπειροειδή) και απέχει 2.300.000 έτη φωτός.
Είναι η έδρα της ομώνυμης Αυτοκρατορίας και γύρω του περιστρέφονται δύο μικροί γαλαξίες,η Μικρή Ανδρομέδα Ι (Μ32) που εκπροσωπεί η Ήρα και η άλλη Μικρή Ανδρομέδα ΙΙ (Μ110),που εκπροσωπεί η Δήμητρα.
Η Κραταιά Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας συστήθηκε με εντολή του Ιερού Άρχοντα Φωτός Δία πριν 50.000.000 χρόνια και περιλαμβάνει πέραν των 3.657 κατοικημένων αστρικών συστημάτων.Οι συμμαχικές δυνάμεις της Αυτοκρατορίας συνέστησαν στον δικό μας Γαλαξία την συμμαχία "Ανωτέρα
ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 

Τάξη Συμμάχων" με επικεφαλής την Λύρα υπό τον Απόλλωνα και περιλαμβάνει 20 αστρικά συστήματα με 174 κατοικημένους πλανήτες.
Η τεχνολογία της Αυτοκρατορίας είναι ασύλληπτη.Με την βοήθεια της διαστατικής τεχνολογίας και της ενεργειακής ολογραφίας, καθώς και με δέσμες ταχυονίων και νιονίων, η Αυτοκρατορία αποστέλλει ακαριαία και ταυτόχρονα σε πολλά μέρη του σύμπαντος, ενεργειακά αντίγραφα σκαφών και οντοτήτων, είτε με σκοπό την συλλογή πληροφοριών, είτε για εκτέλεση αποστολών διάσωσης και προστασίας.
Η θέση του πλανήτη μας εντός της Αυτοκρατορίας είναι η εξής: Η κοσμική εξουσία βρίσκεται στον Σείριο,η διαγαλαξιακή εξουσία στην Λύρα και η παγκόσμια υπερκυβέρνηση στον γαλαξία της Ανδρομέδας.
*Μήνυμα των Ολυμπίων: "Εάν η Cabal επιχειρήσει να εφαρμόσει τα σχέδια εικονικής εξωγήινης εισβολής για να στρέψει την ανθρωπότητα εναντίον μας ή να εφαρμόσει το σχέδιο εικονικής Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, τότε θα επέμβουμε άμεσα.
*Η επικείμενη απελευθέρωση της Γης συγκεντρώνει το ενδιαφέρων πληθώρας εξωγήϊνων πολιτισμών.
*Αποστέλλουν βοήθεια και παρατηρητές για να παρακολουθήσουν το μεγάλο γεγονός της απελευθέρωσης του τελευταίου πλανήτη που στενάζει κάτω από τον ζυγό των σκοτεινών δυνάμεων.
*Χιλιάδες ψυχές που είχαν ενσαρκωθεί στην αυγή της ανθρώπινης παρουσίας στην Γη,ενσαρκώνονται στην σύγχρονη εποχή για να παρακολουθήσουν και να βιώσουν το μεγάλο γεγονός της απελευθέρωσης του πλανήτη.Ταυτόχρονα πληθώρα σκαφών που προέρχονται από διάφορους πολιτισμούς έχουν προσεγγίσει την Γη,είτε για να βοηθήσουν,είτε για να παρακολουθήσουν από επιστημονικό ενδιαφέρον,το μοναδικό αυτό γεγονός.Πολλοί εκ των πληρωμάτων των σκαφών αυτών,δηλώνουν εθελοντές Μαχητές Φωτός και τίθενται στην διάθεση της διοίκησης των Φωτεινών Δυνάμεων για να σταλούν αν χρειαστεί στην Γη.
*Οι άνθρωποι που πληρούν τις προδιαγραφές του θεϊκού σχεδίου,που έχουν ψυχή,δεν είναι κλώνοι ή υβρίδια,μετά την απελευθέρωση του πλανήτη θα ανέλθουν σταδιακά και ανάλογα με το επίπεδο του καθενός,στην 5η διάσταση,όπου θα συνεχίσουν απερίσπαστοι την άνοδο τους προς το Φως.Οι Ερπετοειδείς δεν μπορούν να ανέλθουν στην διάσταση αυτή ένεκα των χαμηλών τους δονήσεων.
*Η NASA αποκαλεί τις εμφανίσεις αυτές "σύννεφα" με παράξενες μορφές.Το γιγαντιαίο σκάφος της φωτογραφίας που μοιάζει με το μπροστινό μέρος του "Enterprise" της σειράς "Star Trek",εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από το Manipur της Ινδίας.
*Δεκάδες χιλιάδες Φωτεινά Όντα καταφθάνουν για να βοηθήσουν τους Εργάτες και τους Μαχητές του Φωτός.Είναι ο Στρατός του Φωτός,η καλοπροαίρετη Πηγή, που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε τον κόσμο σας.
*Οι Ολύμπιοι του Διός:"Στην Γαία υπάρχουν όντα από άλλους πλανήτες που δεν διαφέρουν σε τίποτε
STAR TREK

από εσάς (στην εμφάνιση) και βρίσκονται στον πλανήτη σας είτε γιατί έχουν προβλήματα επιβίωσης στον δικό τους πλανήτη, είτε είναι επισκέπτες, είτε ναυαγοί, είτε απεσταλμένοι των αποστατών του Κρόνου, είτε ενσαρκωμένοι "Ε" με αποστολή".
*Ένας από τους πλανήτες του αστρικού συστήματος των Πλειάδων είναι εντελώς όμοιος με την Γη,επιτρέποντας στα ανθρώπινα όντα να επιβιώσουν εκεί.
Κάποιοι από τους πλανήτες του αστρικού συστήματος των Πλειάδων έχουν θάλασσες και ωραία φύση με ηλιόλουστους ουρανούς.Μερικοί από αυτούς μοιάζουν με έναν παράδεισο και μάλλον οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν πολύ να πάνε εκεί. Σε έναν από τους πλανήτες αυτούς, οι συνθήκες είναι εντελώς όμοιες με την Γη, επιτρέποντας στα ανθρώπινα όντα να επιβιώσουν εκεί.
*Διεξάγεται ένας πόλεμος ανάμεσα στις Δυνάμεις του Φωτός και των σκοτεινών δυνάμεων,τόσο στο φυσικό όσο και στο μη φυσικό επίπεδο, με την κύρια μάχη να διεξάγεται τώρα..
*Εάν η Cabal προσπαθήσει να αλλοιώσει τον τρόπο λειτουργίας του Διαδιχτύου,εμποδίζοντας την διακίνηση εναλλακτικών ειδήσεων και πληροφοριών, οι Φωτεινές Δυνάμεις θα επέμβουν για να το αποτρέψουν.
*Οι δίδυμες φλόγες ή ψυχές: Μετά την απελευθέρωση του πλανήτη από την Cabal και τους αποστάτες και την ανύψωση του σε ανώτερο κραδασμιακό επίπεδο, πολλά σημερινά ζευγάρια θα χωρίσουν,αφού θα συναντήσουν την δίδυμη φλόγα ή ψυχή τους.
Η διαδικασία για να συναντηθούν οι δίδυμες φλόγες ή ψυχές μεταξύ τους, θα ενεργοποιηθεί στην ονειρική κατάσταση λίγο πριν την εκδήλωση του Γεγονότος και θα ολοκληρωθεί με την συνάντηση τους στο φυσικό επίπεδο.
*Ένας από τους πλανήτες του αστρικού συστήματος των Πλειάδων είναι εντελώς όμοιος με την Γη,επιτρέποντας στα ανθρώπινα όντα να επιβιώσουν εκεί.
Εάν η Cabal προσπαθήσει να αλλοιώσει τον τρόπο λειτουργίας του Διαδιχτύου,εμποδίζοντας την διακίνηση εναλλακτικών ειδήσεων και πληροφοριών,οι Φωτεινές Δυνάμεις θα επέμβουν για να το αποτρέψουν.
*H σύνδεση της Ψυχής με τον ανώτερο εαυτό είναι το κλειδί για να έρθει κάποιος σε επαφή με τα συναισθήματα του και αυτό επιβάλλεται,επειδή τα προγράμματα της Cabal τείνουν να καταστέλλουν τα ανθρώπινα συναισθήματα.Τεχνολογίες όπως αυτές που διαθέτουν τα έξυπνα τηλέφωνα,Smart Phones κλπ, χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και την καταστολή των συναισθημάτων της ανθρωπότητας.
*Διεξάγεται ένας πόλεμος ανάμεσα στις Δυνάμεις του Φωτός και των σκοτεινών δυνάμεων,τόσο στο φυσικό όσο και στο μη φυσικό επίπεδο, με την κύρια μάχη να διεξάγεται τώρα.
*Τα κύρια ΜΜΕ και ειδικά εκείνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη,βρίσκονται κάτω από τον πλήρη έλεγχο της Cabal.Η απελευθέρωση των μέσων ενημέρωσης θα γίνει ταυτόχρονα με την απελευθέρωση του πλανήτη και την αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος,γιατί όλα αυτά αποτελούν μέρος της ίδιας προσπάθειας.
*Μεγάλοι Ταχυονικοί Θάλαμοι προετοιμάζουν τα ενεργειακά δίκτυα του πλανήτη για να προσελκύσουν και να συγκρατήσουν το Φως πριν από την Ανατροπή και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ανατροπής,διοχετεύοντας την ενέργεια των ταχυονίων στην επιφάνεια του πλανήτη,επειδή η Γη έχει αποκλειστεί από τη ροή αυτής της ενέργειας.Η ταχυονική ενέργεια εναρμονίζει τα πάντα και οι Θάλαμοι Ταχυονίων λειτουργούν ως τεράστιοι εναρμονιστές του πλανήτη.
*Οι άνθρωποι για να προστατεύονται από τα ενεργειακά όπλα των αποστατών,καλό είναι να καταφεύγουν στη φύση,ακόμα να αγκαλιάζουν και τα δέντρα,επειδή στη φύση υπάρχει λιγότερη ποσότητα πλάσματος κλιμακωτών πεδίων Επίσης να συνδέονται μαζί με άλλους ανθρώπους,ώστε να συντηρείται ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης μεταξύ τους.
H συχνότητα των 432 Hz είναι μια συχνότητα εναρμόνισης και το αφυπνισμένο μέρος της ανθρωπότητας άρχισε να καταγράφει ένα μεγάλο μέρος του υλικού που διαθέτει σε αυτήν, που είναι η πιο φυσική και η πιο εναρμονισμένη με τον άνθρωπο.
*Κάποιοι από τους πλανήτες του αστρικού συστήματος των Πλειάδων έχουν θάλασσες και ωραία φύση με ηλιόλουστους ουρανούς.Μερικοί από αυτούς μοιάζουν με έναν παράδεισο και μάλλον οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν πολύ να πάνε εκεί. Σε έναν από τους πλανήτες αυτούς,οι συνθήκες είναι εντελώς όμοιες με την Γη,επιτρέποντας στα ανθρώπινα όντα να επιβιώσουν εκεί.
*Οι αναπαραγωγείς (όπως οι συσκευές της σειράς Star Trek που έμοιαζαν με φούρνο μικροκυμάτων και ικανοποιούσαν κάθε επιθυμία αναπαράγοντας τα πάντα) που θα δοθούν στους ανθρώπους θα έχουν μέγεθος ψυγείου και θα αναπαραγάγουν ακόμα και τον εαυτό τους!

2.Καταιγίδες από λιωμένα μέταλλα λούζουν εξωπλανήτες από την κόλαση.

Επίγειο τηλεσκόπιο ανίχνευσε στις ατμόσφαιρες δύο καυτών εξωπλανητών το μέταλλο βάριο, το βαρύτερο χημικό στοιχείο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα σε πλανήτες εκτός του Ηλιακού Συστήματος, το οποίο δεν αποκλείεται να πέφτει σαν βροχή μαζί με λιωμένο σίδηρο.Το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του Νότου (ESO) στη Χιλή, ανακάλυψαν βάριο και σίδηρο στους εξωπλανήτες WASP-76b και WASP-121b, δύο αέριους και καυτούς γίγαντες, αναφέρουν ερευνητές στην επιθεώρηση Astronomy & Astrophysics.

Η απρόσμενη ανακάλυψη εγείρει πληθώρα ερωτημάτων για το τι είδους ατμόσφαιρα έχουν οι δύο

ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΕΣ

πλανήτες, οι οποίοι έχουν περίπου το μέγεθος του Δία και εκτιμώμενες επιφανειακές θερμοκρασίες 1.000 έως 2.500 βαθμών Κελσίου.Οι ακρίες θερμοκρασίες οφείλονται στη μικρή απόσταση των πλανητών από το μητρικό άστρο τους, με την περίοδο περιφοράς, δηλαδή τη διάρκεια του έτους, να περιορίζεται σε μόνο μία έως δύο μέρες.

Γιατί άραγε υπάρχει ένα τόσο βαρύ στοιχείο στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας αυτών των πλανητών; Δεν περιμέναμε σίγουρα να βρούμε βάριο, το οποίο ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε παρατηρηθεί σε κανέναν εξωπλανήτη» δήλωσε ο Τόμας Αζεβέδο Σίλβα του Πανεπιστημίου του Πόρτο στην Πορτογαλία, επικεφαλής της μελέτης.

Οι επιστήμονες αναρωτιούνται ποια φυσική διαδικασία μπορεί να εξηγήσει την παρουσία βαρίου σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και στους δύο εξωπλανήτες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει κάποιον φυσικό μηχανισμό που εξξγεί το φαινόμενο.

3.Εκπληκτικές εικόνες από τη σύγκρουση δύο άστρων νετρονίου (βίντεο)

Τον Αύγουστο του 2017 τα αστρονομικά όργανα συνέλαβαν τα ίχνη ενός από τα πιο εντυπωσιακά,βίαια και μυστηριώδη κοσμικά φαινόμενα.Σε απόσταση περίπου 130 εκατ. ετών φωτός από τη Γη υπήρχε ένα δυαδικό σύστημα αστέρων νετρονίων.Τα δύο άστρα είχαν εισέλθει σε ένα… χορό θανάτου που
κατέληξε στην σύγκρουση/συγχώνευση τους. Τα επιστημονικά όργανα εντόπισαν τα βαρυτικά κύματα αλλά και την ακτινοβολία γάμα που παρήχθησαν από αυτή την κοσμική διεργασία.

ΔΥΑΔΙΚΟ ΑΣΤΕΡΩΝ 
ΝΕΤΡΟΝΙΟΥ

Ομάδα ερευνητών αξιοποιώντας κυρίως δεδομένα που κατέγραψε από αυτή την σύγκρουση το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble αποκάλυψε το ακριβές σημείο της έκρηξης που ακολούθησε την σύγκρουση και μια σειρά από δεδομένα που κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικά στην κατανόηση των φαινομένων που παράγονται από τις συγκρούσεις των άστρων νετρονίου.

Οι παρατηρήσεις αποκάλυψαν την ύπαρξη ενός πίδακα που δημιουργήθηκε από την σύγκρουση ο οποίος εκτοξεύει στο Διάστημα ύλη με ασύλληπτες ταχύτητες. Οι παρατηρήσεις του Hubble παρουσίαζαν μια κοσμική «ψευδαίσθηση» δείχνοντας την ύλη να ταξιδεύει στο Διάστημα με ταχύτητες 4-7 φορές μεγαλύτερη από αυτή του φωτός κάτι που σύμφωνα τουλάχιστον με την κρατούσα κοσμολογική θεωρία δεν μπορεί να ισχύει αφού η μέγιστη ταχύτητα στο Σύμπαν είναι αυτή του φωτός, δηλαδή 300 χιλιάδες χλμ./δευτ. Έτσι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πίδακας εκτοξεύει την ύλη με ταχύτητα που αντιστοιχεί σε ποσοστό 98% με αυτή του φωτός.

4.Η ισχυρότερη έκρηξη φωτός που έχουν δει ποτέ οι επιστήμονες στο Διάστημα.

Οι αστρονόμοι είδαν στον ουρανό την πιο ισχυρή λάμψη φωτός που έχουν ποτέ παρατηρήσει. Επρόκειτο για μια έκρηξη ακτίνων-γάμα, η οποία επίσης είναι η κοντινότερη που έχει ποτέ ανιχνευθεί, σε απόσταση 2,4 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Βέλους. Τόσο ισχυρή φωτεινή αναλαμπή μπορεί να κάνει δεκαετίες ή και αιώνες για να εμφανιστεί ξανά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η παρατήρηση έγινε στις 14/10/22 από το επίγειο διεθνές τηλεσκόπιο Gemini South στη Χιλή,το οποίο διευθύνεται από το κέντρο αστρονομίας NOIRLab των ΗΠΑ,ενώ στις 9/10/22 είχαν προηγηθεί αρχικές παρατηρήσεις από διαστημικά τηλεσκόπια ακτίνων-Χ και γάμα H φωτεινή έκρηξη-ρεκόρ με την

ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ

ονομασία GRB221009A πιθανώς προήλθε από την έκρηξη κάποιου γιγάντιου υπερκαινοφανούς αστέρα (σούπερ-νόβα) που γέννησε κάποια μαύρη τρύπα.

Όταν σχηματίζονται οι μαύρες τρύπες δημιουργούν ισχυρούς "πίδακες" σωματιδίων τα οποία επιταχύνονται μέχρι σχεδόν την ταχύτητα του φωτός. Αυτοί οι πίδακες στη συνέχεια διαπερνούν τα απομεινάρια του κατεστραμμένου πλέον άστρου, με αποτέλεσμα να προκαλούν την εκπομπή ισχυρών ακτίνων Χ και γάμα που διασχίζουν το σύμπαν. Τέτοια συμβάντα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, απελευθερώνουν τόση ενέργεια όση θα παράγει ο Ήλιος σε όλη τη ζωή του των 10 δισεκατομμυρίων ετών.Αν η κατεύθυνση τους "δείχνει" προς τη Γη, τότε μπορεί να γίνουν αντιληπτές ως πολύ φωτεινές αναλαμπές που έχουν ονομαστεί GRB (Gamma-Ray Bursts). Οι πρώτες τέτοιες ηλεκτρομαγνητικές εκρήξεις είχαν ανακαλυφθεί τυχαία από αμερικανικούς στρατιωτικούς δορυφόρους στη δεκαετία του 1960.

Η νέα τιτάνια κοσμική έκρηξη κινητοποίησε τους αστρονόμους σε διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς έσπευσαν να μελετήσουν τα "μεθεόρτια" του φαινομένου. Ενδεικτικά, ένα κινεζικό τηλεσκόπιο κατέγραψε φωτόνια με την εντυπωσιακή ενέργεια των 18 τερα-ηκετρονιοβόλτ (TeV), όταν συγκριτικά ο μεγάλος επιταχυντής του CERN παράγει σωματίδια με ενέργεια έως 13 TeV. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε παρατηρηθεί GRB με ενέργεια άνω των 10 TeV.

"Η ασυνήθιστα μακράς διάρκειας GRB221009A είναι η φωτεινότερη GRB που έχει ποτέ καταγραφεί και η μετέπειτα λάμψη σπάει όλα τα ρεκόρ σε όλα τα μήκη κύματος. Επειδή είναι τόσο φωτεινή και επίσης κοντινή, θεωρούμε ότι πρόκειται για την "ευκαιρία του αιώνα να απαντήσουμε τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα αναφορικά με αυτές τις εκρήξεις", δήλωσε ο Μπρένταν Ο'Κόνορ του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Η νέα έκρηξη-ρεκόρ συνέβη 20 φορές κοντύτερα στον πλανήτη μας από ό,τι μια μέση έκρηξη GRB μέχρι σήμερα, παρόλα αυτά ήταν σε απόσταση ασφαλείας. Αν όμως μια τέτοια έκρηξη συνέβαινε πολύ κοντινότερα στον πλανήτη μας, σε απόσταση μερικών χιλιάδων ετών φωτός, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική, προκαλώντας πιθανώς μαζική εξαφάνιση ειδών (και ανθρώπων). Ορισμένοι επιστήμονες, σύμφωνα με τη NASA, θεωρούν πιθανό ότι τουλάχιστον μία από τις μαζικές εξαφανίσεις ειδών στη Γη,η Ορδοβίκεια πριν περίπου 450 εκατομμύρια χρόνια, προκλήθηκε από μια τέτοια σχετικά κοντινή ηλεκτρομαγνητική έκρηξη.

Οι GRB συμβαίνουν σε δύο διαφορετικές μορφές. Η μία, η σπανιότερη, είναι σύντομης διάρκειας (έως δύο δευτερόλεπτα), αποτελεί το 30% περίπου όλων των σχετικών φαινομένων που έχουν παρατηρηθεί και εκτιμάται ότι προκαλείται από συγκρούσεις άστρων νετρονίων (πάλσαρ). Ο δεύτερος τύπος GRB είναι μεγαλύτερης διάρκειας (επί αρκετά λεπτά) και πιθανώς προκαλείται από κατακλυσμικές εκρήξεις υπερ-νόβα, που είναι 100 φορές φωτεινότερες από μια σούπερνόβα και προέρχεται από τον θάνατο τεράστιων άστρων. Όπως συνέβη και στην τελευταία περίπτωση-ρεκόρ, οι αστρονόμοι μπορούν να δουν το "λυκόφως" μετά από μια τέτοια έκρηξη.

5.Το Hubble κατέγραψε ύλη που ξεπερνά φαινομενικά την ταχύτητα του φωτός.  

Πώς είναι δυνατόν;

Μετά τη σύγκρουση δύο αστέρων νετρονίων το 2017, εκτοξεύτηκε ύλη στο διάστημα η οποία στα μάτια μας εμφανίστηκε να ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός κατά επτά φορές! Όπως γνωρίζουμε όμως, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο με τη σημερινή κατανόησή μας της φυσικής. Η “υπερφωτεινή” ταχύτητα είναι στην πραγματικότητα μία ψευδαίσθηση, η οποία προέρχεται από τη θέση του παρατηρητή. Παρόλα αυτά όμως, ακόμα κι όταν διορθώθηκε η ταχύτητα της παρατήρησης, η ύλη έφτανε το 99.97% της ταχύτητας του φωτός τη στιγμή της εκτόξευσής της.


Το Hubble κατέγραψε τη σύγκρουση των αστέρων νετρονίων για 8 ημέρες και ξανά 159 μέρες μετά τη
σύγκρουση. Σε συνδυασμό με τα δεδομένα του δορυφόρου Gaia της ESA και αρκετών ραδιοτηλεσκόπιων του National Science Foundation, οι ερευνητές μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα είδος μέτρησης το οποίο ονομάζεται Very Long Baseline Interferometry (VLBI).

Βρήκαν λοιπόν πως η υπερφωτεινή κίνηση λαμβάνει χώρα όταν κάτι έρχεται προς τα εμάς με αρκετά υψηλή ταχύτητα, πολύ κοντά στο πεδίο όρασής μας. Καθώς το αντικείμενο πλησιάζει, η απόσταση που χρειάζεται να καλύψει το φως γίνεται μικρότερη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ύλη κινείται σχεδόν τόσο γρήγορα όσο το φως που εκπέμπει, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως το φως της καλύπτει μεγαλύτερη απόσταση από αυτήν που όντως καλύπτει. Η αποκάλυψη λοιπόν της πραγματικής ταχύτητας απαιτεί δεδομένα ακριβείας και περίπλοκους υπολογισμούς.

Τα δεδομένα του Hubble έδειξαν μία υπερφωτεινή ταχύτητα επτά φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός. Τα δεδομένα του VLBI τα οποία συγκεντρώθηκαν 75 και 230 μέρες μετά τη σύγκρουση, έδειξαν πως η ύλη επιβράδυνε σε τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός, εκπλήσσοντας τους επιστήμονες που η ακρίβεια του Hubble είναι τόσο κοντά στα πανίσχυρα επίγεια ραδιοτηλεσκόπια.Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature.

6.Η αρχαία μικροβιακή ζωή στον Άρη μπορεί να αυτοκαταστράφηκε προκαλώντας μία κλιματική αλλαγή

Πριν 3.7 δισεκατομμύρια χρόνια, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες σε Γη και Άρη ήταν παρόμοιες και είναι πολύ πιθανή η ύπαρξη κάποιας μικροβιακής ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη. Ένα νέο θεωρητικό μοντέλο έκανε την υπόθεση πως υπήρχαν μικρόβια που παρήγαγαν μεθάνιο εκείνη την περίοδο και αναζήτησε

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ

το λόγο που σήμερα ο Άρης στερείται ζωής. Οι επιστήμονες βρήκαν λοιπόν πως αντί να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον το οποίο θα τα βοηθούσε να επιζήσουν και να εξελιχθούν – όπως έγινε στη Γη – τα μικρόβια του Άρη αυτοκαταστράφηκαν.

Το μοντέλο υποδεικνύει πως η σύνθεση αερίων των δύο πλανητών σε σχέση με την απόστασή τους από τον Ήλιο, ήταν αυτό που οδήγησε στην άνθηση της ζωής στη Γη και στην καταδίκη της ζωής στον Άρη. Όντας μακρύτερα από τον Ήλιο, ο Άρης βασιζόταν περισσότερο στα αέρια θερμοκηπίου όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρογόνο για να διατηρεί θερμοκρασίες φιλικές για τη ζωή. Καθώς λοιπόν τα μικρόβια του Άρη κατανάλωναν υδρογόνο (ισχυρό αέριο θερμοκηπίου) και παρήγαγαν μεθάνιο (λιγότερο ισχυρό αέριο θερμοκηπίου), πρακτικά κατανάλωσαν το στρώμα που παγίδευε τη θερμότητα, κάνοντας τελικά τον Άρη τόσο κρύο που δεν μπορούσε να υποστηρίξει πλέον την εξέλιξη πολύπλοκων μορφών ζωής.

Καθώς λοιπόν οι θερμοκρασίες του Άρη έπεσαν από τη ζώνη των 10-20 βαθμών Κελσίου στους -57 βαθμούς Κελσίου, τα μικρόβια κινήθηκαν όλο και βαθύτερα προς το ζεστό φλοιό του πλανήτη, σε βάθος ενός χιλιομέτρου, μόλις μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια μετά την ψύξη του πλανήτη. Για να βρούμε αποδείξεις για αυτή τη θεωρία, οι ερευνητές θέλουν να βρουν αν κάποιο από αυτά τα μικρόβια επιβίωσε.

CURIOSITY  ROVER

Ίχνη μεθανίου έχουν ανιχνευθεί στον Άρη από δορυφόρους, καθώς και από το Curiosity rover της NASA και μπορεί να αποτελούν απόδειξη πως τα μικρόβια ζουν ακόμα.Τα ευρήματα των επιστημόνων υποδεικνύουν πως η ζωή δε διατηρείται απαραίτητα σε κάθε περιβάλλον που την υποστηρίζει και μπορεί εύκολα να αυτοκαταστραφεί κατά λάθος, καταστρέφοντας τις υποδομές της ίδιας της ύπαρξής της.

Τα συστατικά της ζωής υπάρχουν παντού στο σύμπαν. Οπότε είναι πιθανό η ζωή να εμφανίζεται συχνά στο σύμπαν. Αλλά η ανικανότητά της να διατηρήσει τις φιλόξενες συνθήκες στην επιφάνεια ενός πλανήτη, οδηγούν στο γρήγορο αφανισμό της. Το πείραμά μας πάει ένα βήμα παραπέρα και δείχνει πως ακόμα και μία πολύ πρωτόγονη βιόσφαιρα μπορεί να έχει ένα ολοκληρωτικό αυτοκαταστροφικό αποτέλεσμα.Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature Astronomy.

7.Διάστημα: Η ισχυρότερη έκρηξη φωτός που έχουν δει ποτέ οι επιστήμονες.

Αστρονόμοι είδαν στον ουρανό την πιο ισχυρή λάμψη φωτός που έχουν ποτέ παρατηρήσει. Επρόκειτο για μια έκρηξη ακτίνων-γάμα, η οποία επίσης είναι η κοντινότερη που έχει ποτέ ανιχνευθεί, σε απόσταση 2,4 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Βέλους. Τόσο ισχυρή φωτεινή αναλαμπή μπορεί να κάνει δεκαετίες ή και αιώνες για να εμφανιστεί ξανά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.Η παρατήρηση έγινε στις14 Οκτωβρίου από το επίγειο διεθνές τηλεσκόπιο Gemini South στη Χιλή, το οποίο διευθύνεται από το κέντρο αστρονομίας NOIRLab των ΗΠΑ, ενώ στις 9 Οκτωβρίου είχαν προηγηθεί αρχικές παρατηρήσεις από διαστημικά τηλεσκόπια ακτίνων-Χ και γάμα. H φωτεινή έκρηξη-ρεκόρ με την ονομασία GRB221009A πιθανώς προήλθε από την έκρηξη κάποιου γιγάντιου υπερκαινοφανούς αστέρα (σούπερ-νόβα) που γέννησε κάποια μαύρη τρύπα.

Όταν σχηματίζονται οι μαύρες τρύπες δημιουργούν ισχυρούς "πίδακες" σωματιδίων τα οποία

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΧΙΛΗΣ

επιταχύνονται μέχρι σχεδόν την ταχύτητα του φωτός. Αυτοί οι πίδακες στη συνέχεια διαπερνούν τα απομεινάρια του κατεστραμμένου πλέον άστρου, με αποτέλεσμα να προκαλούν την εκπομπή ισχυρών ακτίνων Χ και γάμα που διασχίζουν το σύμπαν. Τέτοια συμβάντα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, απελευθερώνουν τόση ενέργεια όση θα παράγει ο Ήλιος σε όλη τη ζωή του των 10 δισεκατομμυρίων ετών.

Αν η κατεύθυνση τους «δείχνει» προς τη Γη, τότε μπορεί να γίνουν αντιληπτές ως πολύ φωτεινές αναλαμπές που έχουν ονομαστεί GRB (Gamma-Ray Bursts).Οι πρώτες τέτοιες ηλεκτρομαγνητικές εκρήξεις είχαν ανακαλυφθεί τυχαία από αμερικανικούς στρατιωτικούς δορυφόρους στη δεκαετία του 1960.

Η νέα τιτάνια κοσμική έκρηξη κινητοποίησε τους αστρονόμους σε διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς έσπευσαν να μελετήσουν τα μεθεόρτια του φαινομένου. Ενδεικτικά, ένα κινεζικό τηλεσκόπιο κατέγραψε φωτόνια με την εντυπωσιακή ενέργεια των 18 τερα-ηκετρονιοβόλτ (TeV), όταν συγκριτικά ο μεγάλος επιταχυντής του CERN παράγει σωματίδια με ενέργεια έως 13 TeV. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε παρατηρηθεί GRB με ενέργεια άνω των 10 TeV.

"Η ασυνήθιστα μακράς διάρκειας GRB221009A είναι η φωτεινότερη GRB που έχει ποτέ καταγραφεί και η μετέπειτα λάμψη σπάει όλα τα ρεκόρ σε όλα τα μήκη κύματος. Επειδή είναι τόσο φωτεινή και επίσης κοντινή, θεωρούμε ότι πρόκειται για την ‘ευκαιρία του αιώνα’ να απαντήσουμε τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα αναφορικά με αυτές τις εκρήξεις", δήλωσε ο Μπρένταν Ο’Κόνορ του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Η νέα έκρηξη-ρεκόρ συνέβη 20 φορές κοντύτερα στον πλανήτη μας από ό,τι μια μέση έκρηξη GRB μέχρι σήμερα, παρόλα αυτά ήταν σε απόσταση ασφαλείας. Αν όμως μια τέτοια έκρηξη συνέβαινε πολύ κοντινότερα στον πλανήτη μας, σε απόσταση μερικών χιλιάδων ετών φωτός, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική, προκαλώντας πιθανώς μαζική εξαφάνιση ειδών (και ανθρώπων). Ορισμένοι επιστήμονες, σύμφωνα με τη NASA, θεωρούν πιθανό ότι τουλάχιστον μία από τις μαζικές εξαφανίσεις ειδών στη Γη, η Ορδοβίκεια πριν περίπου 450 εκατομμύρια χρόνια, προκλήθηκε από μια τέτοια σχετικά κοντινή ηλεκτρομαγνητική έκρηξη.

Οι GRB συμβαίνουν σε δύο διαφορετικές μορφές. Η μία, η σπανιότερη, είναι σύντομης διάρκειας (έως δύο δευτερόλεπτα), αποτελεί το 30% περίπου όλων των σχετικών φαινομένων που έχουν παρατηρηθεί και εκτιμάται ότι προκαλείται από συγκρούσεις άστρων νετρονίων (πάλσαρ). Ο δεύτερος τύπος GRB είναι μεγαλύτερης διάρκειας (επί αρκετά λεπτά) και πιθανώς προκαλείται από κατακλυσμικές εκρήξεις υπερ-νόβα, που είναι 100 φορές φωτεινότερες από μια σούπερνόβα και προέρχεται από τον θάνατο τεράστιων άστρων. Όπως συνέβη και στην τελευταία περίπτωση-ρεκόρ, οι αστρονόμοι μπορούν να δουν το “λυκόφως” μετά από μια τέτοια έκρηξη.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

8.Διαστημικό κομφούζιο αναφέρει ο καθηγητης Δαγκλής.

Νέες προκλήσεις αλλά και κινδύνους για το κοντινό μας Διάστημα θα δημιουργήσει η νέα περίοδος… ιδιωτικής επέλασης, με τον προγραμματισμό ιδιωτικών εταιρειών για εκτόξευση πολυπληθών στόλων δορυφόρων. "Οι συνεχείς εκτοξεύσεις μακροπρόθεσμα θα επιβαρύνουν το οικοσύστημα του Διαστήματος. Θα υπάρξει συμφόρηση με κίνδυνο συγκρούσεων σκαφών, που θα προκαλέσουν διαστημικά συντρίμμια, τα οποία με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν σοβαρές βλάβες ή και θα καταστρέψουν κι άλλους δορυφόρους. Το θέμα χρήζει ρύθμισης και αντιμετώπισης. Οι παγκόσμιες συμφωνίες σε επίπεδο ΟΗΕ για την ωφέλιμη για όλους χρήση του Διαστήματος απαιτούν πολύ χρόνο


και προσπάθεια για να επικαιροποιηθούν. Το καλό παράδειγμα έχει ήδη δώσει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) που απαιτεί για οποιαδήποτε πρόταση εκτόξευσης κι ένα συνολικό σχέδιο για την ολοκλήρωση της αποστολής και την απόσυρση του διαστημικού σκάφους"

Τηλεπικοινωνίες, πλοήγηση, μετεωρολογία. Σε τροχιά γύρω από τη Γη βρίσκονται πάνω από 4.500 δορυφόροι, μαζί με περίπου 2.500 ανενεργούς.

Στο δεύτερο επίπεδο, εντός του ηλιακού συστήματος, τίθενται ανώτεροι στόχοι."Μια βασική κατεύθυνση είναι η εξερεύνηση του ημιάγνωστου κόσμου,όπως ο Αρης, που θεωρείται το μόνο ουράνιο σώμα που θα είχε, θεωρητικά τουλάχιστον, τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τον άνθρωπο. Βεβαίως πρόκειται για μια πολύ μακρινή υπόθεση. Η δεύτερη κατεύθυνση στοχεύει τα παγωμένα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου,τα οποία έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς αστροβιολογίας,με την πιθανότητα να φιλοξενούν κάποιο είδος ζωής κάτω από την παγωμένη επιφάνειά τους.Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε,για παράδειγμα στην Ευρώπη ή στον Εγκέλαδο, αφού και στη Γη ανακαλύψαμε ζωή σε πολύ μεγάλο βάθος στους ωκεανούς, σε συνθήκες που παλαιότερα κάτι τέτοιο θεωρούνταν αδύνατο".

Το 2023 θα εκτοξευθεί το εξερευνητικό σκάφος της ESA, JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer), μια πραγματικά "ζουμερή" αποστολή, που σκοπεύει να κάνει λεπτομερείς παρατηρήσεις του Δία, του γιγάντιου πλανήτη αερίου και των τριών μεγάλων φεγγαριών του (Γανυμήδης, Καλλιστώ και Ευρώπη), που φέρονται να έχουν νερό κάτω από τους πάγους."Οι μετρήσεις μαγνητικού πεδίου στην Ευρώπη μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο λόγω περιστροφικής κίνησης αλμυρού νερού.Στον Εγκέλαδο,τον δορυφόρο του Κρόνου,έχουν καταγραφεί πίδακες νερού. H NASA ήδη μελετάει μελλοντικές αποστολές που θα έχουν στόχο να τρυπήσουν τον πάγο της επιφάνειας της Ευρώπης".Παγωμένα φεγγάρια και εξωπλανήτες-2.

Μια ακόμη παράμετρος των επιδιώξεων στο ηλιακό μας σύστημα είναι η καλύτερη κατανόηση του συστήματος Ηλιος – Γη και της αλληλεπίδρασης μεταξύ τους."Εχουμε κάνει πολλά βήματα, αλλά θέλουμε να πάμε ακόμη παραπέρα. Για παράδειγμα,να μπορούμε να προβλέψουμε τον διαστημικό καιρό, τις διαστημικές καταιγίδες, όπως αυτές στην επιφάνεια της Γης, κάτι που θα βοηθήσει πολύ στην ασφάλεια των αποστολών και των δορυφόρων",σημειώνει ο Ελληνας καθηγητής.

Στον αχανή χώρο του Διαστήματος εκτός ηλιακού συστήματος,η κινητήρια δύναμη της ανθρώπινης εξερεύνησης είναι κυρίως τα επιστημονικά ερωτήματα για τον κόσμο μας."Τα διαστημόπλοιά μας

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΕΣ
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΩΝ

έχουν φτάσει σε ένα πολύ πολύ μικρό μέρος του σύμπαντος.Εχουμε εκπλαγεί από το πόσους πολλούς παλαιούς γαλαξίες έχουμε βρει.Το σύμπαν είναι πολύ πιο παλιό απ’ όσο νομίζαμε.Οι πληροφορίες μάς έρχονται μέσα από φωτόνια,από όλο το φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας,πρόσφατα και από βαρυτικά κύματα. Σήμερα παίρνουμε ολοένα και πιο καθαρές εικόνες από ουράνια σώματα όλο και πιο μακρινά, όλο και πιο πίσω στον χρόνο, στο παρελθόν.Σε αυτό βοηθάει και το τηλεσκόπιο James Webb, που μπόρεσε να διακρίνει για πρώτη φορά ατμόσφαιρες εξωπλανητών, δηλαδή πλανητών εκτός ηλιακού συστήματος". 

Από τη Γη στη Σελήνη.Τελευταίο ερώτημα, πρώτος σταθμός. Γιατί προετοιμάζεται ξανά αποστολή στη Σελήνη; «Κατ’ αρχάς, από τη Σελήνη μπορούν να εκτοξευθούν πιο εύκολα βαρύτερα διαστημόπλοια για τον Αρη ή αλλού. Επίσης, η Σελήνη έχει πολύτιμους ορυκτούς πόρους, όπως σπάνιες γαίες. Και βέβαια πάντα υπάρχει η γοητεία μιας ανθρώπινης βόλτας στο φεγγάρι…».

9.Πυκνώνουν οι Αφίξεις Ξένων Διαστημοπλοίων Μέσα από Πύλες που Ανοίγουν τα Καιρικά Φαινόμενα.

Μέσα από Πύλες που ανοίγουν τα καιρικά φαινόμενα 17/10/22Είναι μεγάλο το γεγονός ότι καθημερινά καταφθάνουν από παντού εξωγήινα διαστημόπλοια.Οι αφίξεις πυκνώνουν. Πολλοί, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, το αμφισβητούν. Ωστόσο, υπάρχει και η πλευρά που το παραδέχεται.

Ο ερευνητής για σχετικά τέτοια ζητήματα, Massimo Fratini πραγματοποιεί κάποια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα και προσπαθεί να μας εξηγήσει πως τα ξένα διαστημόπλοια καταφθάνουν στη Γη, χωρίς ουσιαστικά να γίνονται αντιληπτά από κανένα ραντάρ ή τηλεσκόπιο.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κατά τη διάρκεια των καταιγίδων συμβαίνουν απίστευτα

UFO-ΠΥΛΕΣ

πράγματα, όπως τεράστιες εκρήξεις, ακτίνων Χ,ακτινοβολία όπως αυτές της βόμβας Υδρογόνου και υπάρχει ακόμη και αντιύλη, που δημιουργήθηκε ακριβώς από αστραπές.Και είναι ακριβώς αυτή η αντιύλη που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της αστραπής που με οδήγησε να βγάλω μερικά από τα συμπεράσματά μου σχετικά με τις παρατηρήσεις UFO κατά τη διάρκεια καταιγίδων. 

Οι καταιγίδες παράγουν δέσμες αντιύλης, την κατοπτρική ουσία, με αντίθετες από την ύλη “χρεώσεις”. Η αντιύλη είναι μια εξαιρετική ουσία, ικανή να μετατραπεί 100% σε ενέργεια και να χρησιμοποιηθεί ως προωθητικό για τα διαστημόπλοια του μέλλοντος, όπως είχε ήδη φανταστεί η σειρά Star Trek. Αυτό αποδείχθηκε από έναν τεχνητό δορυφόρο, ο οποίος στις 14 Δεκεμβρίου 2009 χτυπήθηκε από μια ακτίνα αντιύλης που δημιουργήθηκε από μια καταιγίδα 5.000 χιλιομέτρων μακριά».

Στην πραγματικότητα, οι επίγειες εκρήξεις ακτίνων-γ που παράγονται από καταιγίδες ανακαλύφθηκαν τυχαία στη δεκαετία του ’90.Στην αρχή κανείς δεν περίμενε ότι στην ατμόσφαιρά μας παρουσιάζονται τόσο ακραία φαινόμενα. Όμως,από τότε πολλοί επιστήμονες -συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής Agile- είναι στραμμένοι στην έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση.Για ποιο λόγο η NASA δοκιμάζει τώρα μια νέα τεχνολογία για τα διαστημικά ταξίδια μέσω αυτών των πυλών,χωρίς να γίνεται καμία ενημέρωση;Δεν είναι τυχαίο ότι η μελέτη των X-Point από τη NASA έχει καταστεί άκρως απόρρητη.

Ο ήλιος δημιουργεί μικρές τρύπες που ονομάζonται κηλίδες,αλλά αυτές οι κηλίδες δεν είναι λεκέδες όπως ο καθένας μπορεί να σκεφτεί,αλλά αντικατοπτρίζουν την πραγματική εμφάνιση μιας μαύρης τρύπας στον ήλιο,η οποία διαρκεί για εβδομάδες ή μήνες και στη συνέχεια κλείνει. Αυτή η μαύρη τρύπα είναι ένα χωρο-χρονικό “παράθυρο”,ένα είδος Πύλης ή μιας Stargate μέσω της οποίας μπορεί κανείς να ταξιδέψει μέσα από κόσμους και διαστάσεις άγνωστες στον άνθρωπο.

Πολύ σύντομα,στο επόμενο συνέδριο,θα παρουσιάστουν απίστευτες φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με την εξωγήινη παρουσία και το πως γίνονται οι αφίξεις μέσα από καταιγίδες και άλλα καιρικά φαινόμενα.

10.Η επικείμενη απελευθέρωση του Πλανήτη.

Η επικείμενη απελευθέρωση του Πλανήτη συγκεντώνει το ενδιαφέρον πληθώρας εξωγήϊνων πολιτισμών.Αποστέλλουν βοήθεια και παρατηρητές για να παρακολουθήσουν το μεγάλο γεγονός της απελευθέρωσης του τελευταίου πλανήτη που στενάζει κάτω από τον ζυγό των σκοτεινών δυνάμεων.Χιλιάδες ψυχές που είχαν ενσαρκωθεί στην αυγή της ανθρώπινης παρουσίας στην Γη,ενσαρκώνονται στην σύγχρονη εποχή για να παρακολουθήσουν και να βιώσουν το μεγάλο γεγονός της απελευθέρωσης του πλανήτη Γης.

Ταυτόχρονα πληθώρα σκαφών που προέρχονται από διάφορους πολιτισμούς έχουν προσεγγίσει την Γη,είτε για να βοηθήσουν,είτε για να παρακολουθήσουν από επιστημονικό ενδιαφέρον,το μοναδικό


αυτό γεγονός.Πολλοί εκ των πληρωμάτων των σκαφών,δηλώνουν εθελοντές Μαχητές Φωτός και τίθενται στην διάθεση της διοίκησης των Φωτεινών Δυνάμεων για να σταλούν αν χρειαστεί στην Γη.

Οι άνθρωποι που πληρούν τις προδιαγραφές του θεϊκού σχεδίου,που έχουν ψυχή,δεν είναι κλώνοι ή υβρίδια και μετά την απελευθέρωση του πλανήτη θα ανέλθουν σταδιακά και ανάλογα με το επίπεδο του καθενός,στην 5η διάσταση,όπου θα συνεχίσουν απερίσπαστοι την άνοδο τους προς το Φως.Οι Ερπετοειδείς δεν μπορούν να ανέλθουν στην διάσταση αυτή ένεκα των χαμηλών τους δονήσεων.Η NASA αποκαλεί τις εμφανίσεις αυτές,"σύννεφα" με παράξενες μορφές.

Ο πλανήτης Γη είναι σίγουρο ότι δεν βρίσκεται στην ίδια ζώνη ώρας.Η απελευθέρωση δεν θα συμβε πριν από τον Ιούνιο του 2023 τουλάχιστον.Τώρα ο πόλεμος θα ενταθεί πολύ,ετοιμαστείτε για μεγάλες καταιγίδες.Τώρα η μητέρα Γη πολεμά τους κακούς ανθρώπους στον πλανήτη της μας με καταιγίδες τυφώνες που επιπλέει και σεισμός σε όλο τον κόσμο.Τώρα ο πόλεμος θα ενταθεί πολύ!Το ερώτημα είναι ερώτημα χρόνου!

Οι Δορυφόροι του Αρη,Δείμος και Φόβος,γυρίζουν πρόσφατα από την Γη,αφήνοντας τις τροχιές τους εκεί.Αυτό σημαίνει ότι είναι Αστρόπλοια και όχι ουράνια σώματα.Το γιγαντιαίο σκάφος της φωτογραφίας που μοιάζει με το μπροστινό μέρος του "Enterprise",της σειράς "Star Trek",εμφανίστηκε πρόσφατα στον ουρανό πάνω από το Manipur της Ινδίας.

11.Μία ακόμη έκπληξη έρχεται να προστεθεί στο μυστήριο της Αιγυπτιακή Σφίγγας!

Μπορεί να έχετε ακούσει αμέτρητες ιστορίες από παιδιά που ισχυρίζονται ότι έρχονται σε επαφή με όντα σε άλλους πλανήτες. Αλλά σίγουρα δεν έχετε ακούσει ποτέ για μικρά παιδιά που ισχυρίζονται κάτι σαν κι αυτό που θα ακολουθήσει.

Ετοιμαστείτε να συναντήσετε την περίεργη περίπτωση του Boriska Kipriyanovich, του αγοριού από την Ρωσία, που ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι έζησε στον Άρη σε μια από τις προηγούμενες ζωές

ΣΦΙΓΓΑ  ΑΙΓΥΠΤΟΥ

του και που στοιχειώνει τους επιστήμονες με τις γνώσεις του για το Σύμπαν.Ο Μπόρισκα ή ο Μικρός Μπόρις, όπως τον φωνάζουν, είναι τώρα πια 20 ετών, και έχει κερδίσει την φήμη του ως το παιδί που άρχισε να λέει στον κόσμο τις εμπειρίες του από το παρελθόν για την αρχαία χαμένη ήπειρο της Λεμουρίας και για το πεπρωμένο του πολιτισμού του Άρη.

Ο ίδιος έχει πει ότι ήταν πιλότος στην αρχαία Αίγυπτο, ότι οι κάτοικοι του Άρη, είχαν δεσμούς με τον τότε κόσμο της Αιγύπτου. Εκείνο, όμως που έκανε εντύπωση ανάμεσα σε άλλα που έχει πει, σύμφωνα με την express.co.uk είναι ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που ξεκλειδώνει τα μυστικά της Σφίγγας της Αιγύπτου.Για την ακρίβεια, είπε: «Η ανθρώπινη ζωή θα αλλάξει όταν ανοίξει η Σφίγγα. Έχει έναν μηχανισμό ανοίγματος κάπου πίσω από το αυτί. Δεν θυμάμαι ακριβώς πού».

Αν πράγματι αληθεύουν όλα αυτά που ισχυρίζεται ο Μικρός Μπόρις από την Ρωσία, το «παιδί μεγαλοφυία», ποιό μπορεί να είναι το «κλειδί» και τι μπορεί να είναι εκείνο που όταν φανερωθεί θα αλλάξει την ζωή των ανθρώπων στην Γη και ενδεχομένως πέρα από αυτήν.

12.Η Γαλαξιακή Ομοσπονδία του Φωτός και οι Δυνάμεις του Φωτός.

Γιατί είναι απαραίτητη η GESARA; 
Ο πλανήτης Γη και η ανθρωπότητα βρίσκονται βιώνοντας τη Μεγάλη Αλλαγή στη Συνείδηση, γνωστή επίσης ως Ανάληψη ή Η Μεγάλη Αφύπνιση προς την Ενότητα της Συνείδησης. 
Η Μητέρα Γη γίνεται και πάλι ένας ιερός πλανήτης και παίρνει μαζί της ολόκληρο τον ανθρώπινο πληθυσμό (όσους θέλουν να πάνε εκεί). Είναι μια χρυσή εποχή πέρα από την πιο τρελή μας φαντασία. 
Η κυρίαρχη εξουσία της "σκοτεινής συμμορίας" έχει σκόπιμα και μεθοδικά αποκρύψει την ιστορική αλήθεια της ανθρωπότητας (συμπεριλαμβανομένης της εξωγήινης κατοχής και της γενετικής

χειραγώγησης) για πάνω από 13.000 χρόνια ή και περισσότερο. 
Το σχέδιό της ήταν να υποδουλώσει την ανθρωπότητα για τους δικούς της ιδιοτελείς σκοπούς. Παραλίγο να το πετύχει.  
Η Γαλαξιακή Ομοσπονδία του Φωτός και οι Δυνάμεις του Φωτός έχουν επιφορτιστεί από την Πρωταρχική Δημιουργική Πηγή να σταματήσουν και να αντιστρέψουν τη δυναμική αυτής της σκοτεινής και θρασύτατης συμμορίας, να τερματίσουν την εξαπάτησή τους και να βοηθήσουν την ανθρωπότητα και τη Μητέρα Γη να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους της Μεγάλης Αλλαγής στη Συνείδηση. 
Εν ολίγοις, δεν θα υπάρξουν πλέον πόλεμοι στη Γη, γεγονός που περιλαμβάνει μια διεθνή εκεχειρία. 
Με το NESARA και το GESARA,όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη θα ζουν ειρηνικά και αρμονικά μεταξύ τους. 
Κάθε πολίτης θα έχει περισσότερα από αρκετά: μια στέγη πάνω από το κεφάλι του, φαγητό στο τραπέζι και υγεία για όλους. 
Είτε έχετε δουλειά είτε όχι πάντα θα υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό σας.
Πάρτε μόνο ό,τι σας εκφράζει "Gesera Nesera"

13.Το JWST φωτογράφισε τις "Στήλες της Δημιουργίας"   

Εκθαμβωτικό αποτέλεσμα
Μία από τις πιο δημοφιλείς εικόνες του σύμπαντος είναι η φωτογραφία από τις “Στήλες της Δημιουργίας”, ένα εκκολαπτήριο νέων άστρων στο νεφέλωμα Eagle, 6.500 έτη φωτός μακριά, το οποίο φωτογράφισε το Hubble το 2014. Τώρα, το πολλά υποσχόμενο James Webb Space Telescope κατάφερε
ΣΤΗΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

να καταγράψει ακριβώς την ίδια εικόνα, μόνο που αυτή τη φορά τα σύγχρονα συστήματά του προσφέρουν μία σημαντικά καλύτερη ανάλυση.
Τα νέα άστρα τα οποία φαίνονται ως έντονες φωτεινές πηγές κόκκινου χρώματος είναι ηλικίας μόλις μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ετών. Γαλαξίες δεν είναι ορατοί εξαιτίας των αερίων και της σκόνης του νεφελώματος.
Οι αστρονόμοι ελπίζουν μέσα από τη μελέτη της εικόνας, να αναθεωρήσουν τα μοντέλα σχηματισμού των άστρων χάρη στα νέα, πιο ακριβή δεδομένα.
Δείτε το video:https://www.youtube.com/watch?v=1__KBHIo_xs&t=17s

14.Οι εξωγήϊνοι μετατρέπουν πλανήτες σε διαστημόπλοια για να ταξιδέψουν στο Σύμπαν.

Στην φωτογραφία εικονίζεται ένας περιπλανώμενος πλανήτης.Ενας τέτοιος πλανήτης ίσως έχει μετατραπεί σε διαστημικό σκάφος από εξωγήϊνους που αναζητούν νέα κατοικία στο Σύμπαν.Με δημοσίευση της σε επιθεώρηση,η Ιρίνα Ρομανόφσκαγιά,ερευνήτρια του Houston  Community προτείνει μιά νέα θεωρία όχι μόνο για την ύπαρξη προηγμένων πολιτισμών αλλά για τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται στο Σύμπαν.
Μέχρι σήμερα η κρατούσα άποψη είναι ότι αν υπάρχουν νοήμονες εξωγήινοι που έχουν αναπτύξει προηγμένο πολιτισμό για να καταφέρουν να ταξιδέψουν στο Σύμπαν και να φτάσουν ως εμάς θα πρέπει να έχουν καταφέρει να βρουν τρόπους να κατασκευάζουν διαστημόπλοια που να κινούνται με ταχύτητες που να πλησιάζουν αυτές του φωτός ή να έχουν βρει τρόπο να εκμεταλλεύονται εξωτικά κοσμικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα τις περίφημες σκουληκότρυπες, δηλαδή γέφυρες που ενώνουν δύο αντίθετα σημεία του χωροχρόνου.
Η ανακάλυψη πριν από πέντε χρόνια ενός μυστηριώδους λόγω σχήματος και προέλευσης διαστημικού
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

βράχου στο ηλιακό μας σύστημα οδήγησε κάποιους στο να διατυπώσουν την άποψη ότι μπορεί αυτός ο περιπλανώμενος αστεροειδής να είναι στην πραγματικότητα ένα γρήγορο, ανθεκτικό και αόρατο για τους υποψήφιους παρατηρητές διαστημόπλοιο.
Η Ρομανόφσκαγια προτείνει τώρα ένα νέο μέσο μετακίνησης των εξωγήινων που έχουν καταφέρει να αναπτύξουν πολύ προηγμένο τεχνολογικά πολιτισμό. Σύμφωνα με την ερευνήτρια αυτοί οι εξωγήινοι είναι πιθανό να μπορούν να μετατρέψουν πλανητοειδή σώματα σε μέσα μετακίνησης τους στο Σύμπαν.Επίσης υποστηρίζει ότι ένας πολύ προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός που θέλει να αποικήσει άλλους κόσμους αρχικά θα επιλέξει ένα νάνο πλανήτη ή ένα πλανητοειδές σώμα που βρίσκεται στο πλανητικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί αυτός ο πολιτισμός. Τέτοια σώματα υπάρχουν σε αφθονία στο νέφος Οορτ στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος. Στον νάνο πλανήτη ή το πλανητοειδές σώμα θα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη και μεγάλοι πληθυσμοί του εξωγήινου πολιτισμού και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας κάποια τεχνολογία προώθησης σε συνδυασμό με βαρυτικά φαινόμενα θα μετατρέπουν τον πλανήτη σε ένα διαστημόπλοιο με το οποίο θα μετακινηθούν οι εξωγήινοι στο Σύμπαν.
Η ερευνήτρια θεωρεί ότι η χρήση ενέργειας προερχόμενη από πυρηνική σύντηξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα σύστημα προώθησης του πλανήτη στην κατεύθυνση που επιθυμούν οι εξωγήινοι.Να σημειωθεί ότι έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής περίπου πέντε χιλιάδες πλανήτες που εξαιτίας διαφόρων κοσμικών φαινομένων έχουν… εξορισθεί από το πλανητικό σύστημα στο οποίο ανήκουν και περιπλανιούνται στο Σύμπαν.Πρόσφατη μελέτη κάνει λόγο για περίπου 50 δισ. τέτοιου είδους πλανήτες στον γαλαξία μας. 
Ποιος ξέρει,ίσως κάποιοι από αυτούς να αποτελούν οχήματα μεταφοράς εξωγήινων.

15.Πρόσφατη ανακοίνωση των "Ολύμπιοι του Διός"


Συγκάτοικοι !

"Στην Γαία υπάρχουν όντα από άλλους πλανήτες που δεν διαφέρουν σε τίποτε από εσάς (στην εμφάνιση) και βρίσκονται στον πλανήτη σας,είτε γιατί έχουν προβλήματα επιβίωσης στον δικό τους πλανήτη,είτε είναι επισκέπτες, είτε ναυαγοί,είτε απεσταλμένοι των αποστατών του Κρόνου,είτε ενσαρκωμένοι "Ε" με αποστολή."



16.Εξωπλανήτες.

Βρέθηκε υδάτινος εξωπλανήτης. Είναι καλυμμένος από έναν βαθύ ωκεανό.Μια συναρπαστική ανακάλυψη έκανε μια ομάδα αστρονόμων,καθώς εντόπισε έναν εξωπλανήτη που θεωρείται πως είναι βραχώδης και σκεπασμένος από έναν βαθύ ωκεανό.Ο εξωπλανήτης, ο οποίος είναι λίγο μεγαλύτερος από τη Γη σε μέγεθος και αρκετά  μεγαλύτερος  σε  μάζα (σχεδόν πενταπλάσια),κινείται γύρω από ένα μικρό άστρο στον αστερισμό του Δράκοντα σε απόσταση περίπου 100 ετών φωτός από τον δικό μας πλανήτη.

Η απόσταση του εξωπλανήτη από το άστρο του είναι κατάλληλη, ώστε η θερμοκρασία του να μην είναι ούτε πολύ υψηλή ούτε πολύ χαμηλή, οπότε θεωρείται δυνατό να διατηρηθεί υγρό νερό στην επιφάνειά του.Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο πλανήτης πιθανώς είναι καλυμμένος από ένα βαθύ στρώμα νερού.Ο αρχικός εντοπισμός του πλανήτη έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS της NASA και ακολούθησαν παρατηρήσεις από άλλα τηλεσκόπια.Το μητρικό άστρο ΤΟΙ-1452 ένας νάνος τύπου

ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ

Μ,είναι πολύ μικρότερο από τον Ήλιο μας και συνοδεύεται από ένα δεύτερο άστρο παρόμοιου μεγέθους,που απαρτίζουν ένα διπλό αστρικό σύστημα, με το ένα άστρο σε απόσταση 97 αστρονομικών μονάδων από το άλλο (περίπου 2,5 φορές η απόσταση Ήλιου-Πλούτωνα).

Η Γη είναι καλυμμένη περίπου κατά 70% από νερό,το οποίο όμως αποτελεί λιγότερο από το 1% της μάζας της.Σε μερικούς εξωπλανήτες εκτιμάται ότι υπάρχει πολύ περισσότερο νερό,το οποίο αποτελεί σημαντικά μεγαλύτερο τμήμα της μάζας τους,ποσοστό ανάλογο με δορυφόρους όπως οι Γανυμήδης και Καλλιστώ του Δία και οι Τιτάν και Εγκέλαδος του Κρόνου,γι’ αυτό έχουν πάρει τον χαρακτηρισμό "υδάτινοι" ή "ωκεάνιοι" κόσμοι.

Ο TOI-1452 b είναι ένας από τους καλύτερους υποψήφιους για ωκεάνιο πλανήτη που έχουμε βρει μέχρι σήμερα.Ο εν λόγω εξωπλανήτης θα μελετηθεί περαιτέρω από το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb,καθώς είναι αρκετά κοντά στη Γη για να είναι δυνατό να μελετηθεί η ατμόσφαιρα του.Οι ερευνητές θέλουν επίσης να βεβαιώσουν ότι όντως πρόκειται για έναν υδάτινο κόσμο,καθώς δεν μπορούν να αποκλείσουν, προς το παρόν, να πρόκειται για ένα βραχώδη,ξηρό πλανήτη. 

Τι είναι ένας Εξωπλανήτης;Ένας εξωπλανήτης είναι ένας πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα σε τροχιά γύρω από ένα άλλο αστέρι.Ονομάζονται επίσης εξωηλιακοί πλανήτες και χαρακτηρίζονται από περιστροφή γύρω από ένα αστέρι που έχει αρκετή μάζα για να είναι σφαιρικό και βρίσκεται σε πιο ώριμο στάδιο,δηλαδή χωρίς τον πυκνό δίσκο αερίου που περιβάλλει νέα αστέρια.

Η ανακάλυψη των εξωπλανητών είναι σημαντική, καθώς βοηθά στην επέκταση των γνώσεων σχετικά με τις θεωρίες και τα μοντέλα του γαλαξία και του σχηματισμού άστρων.Το ηλιακό μας σύστημα που περιστρέφεται γύρω από το αστέρι μας,τον Ήλιο,είναι 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια.Η ανακάλυψη νεότερων ή πιο ώριμων συστημάτων με εξωπλανήτες σε τροχιά γύρω από άλλα αστέρια θα βοηθούσε στον προσδιορισμό της φύσης του Ηλιακού Συστήματος και της κατοίκησης άλλων πλανητών.

Έχουν ανακαλυφτεί περισσότεροι από 5.000 εξωπλανήτες μέχρι σήμερα με επίγεια τηλεσκόπια όπως το HARPS του ESO και διαστημικά τηλεσκόπια όπως το Kepler της NASA και το COROT του CNES σε συνδυασμό με το ESA.Μεταξύ των εξωπλανητών που ανακαλύφθηκαν,2.950 από αυτούς έχουν επιβεβαιωθεί ως τέτοια από εργαλεία ανίχνευσης και 2.504 αναμένουν επιβεβαίωση.Το 2017,η

ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΕΣ

ανακάλυψη από τον ESO και τη NASA επτά πλανητών μεγέθους Γης σε τροχιά γύρω από το Σύστημα TRAPPIST-1,ένα μικρό κόκκινο αστέρι το μέγεθος του Δία,που βρίσκεται στον αστερισμό του Υδροχόου 40 έτη φωτός από τη Γη, είναι σημαντικό δεδομένου ότι υπάρχουν τρεις πλανήτες που πληρούν τα ιδανικά χαρακτηριστικά για την ανάπτυξη ζωής με βάση τον άνθρακα: ιδανικό μέγεθος και βρίσκεται εντός της κατοικησιμότητας λωρίδα.

Κατοικήσιμοι εξωπλανήτες.Η αστροβιολογία ή εξωβιολογία,γνωστή ως η μελέτη της δυνατότητας ζωής εκτός της Γης,έχει καθορίσει τα ακόλουθα δύο κύρια χαρακτηριστικά για την ανάπτυξη της ζωής με βάση τον άνθρακα.Ο πλανήτης ή ο εξωπλανήτης πρέπει να έχουν επαρκές μέγεθος.Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο (από 1 έως 10 μάζες της Γης) έτσι ώστε να μπορεί να διατηρήσει την ατμόσφαιρα αλλά,με τη σειρά του όχι τόσο μαζικό που δεν συγκρατεί μόνο αέρια όπως το υδρογόνο.

Ο εξωπλανήτης πρέπει να βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη (Ζώνη Goldilocks): μια λωρίδα γύρω από το αστέρι είναι περιορισμένη που θα επέτρεπε την ύπαρξη νερού σε υγρή κατάσταση, δηλαδή, οι εξωπλανήτες δεν μπορούν να βρίσκονται πολύ κοντά στο αστέρι τους, καθώς το νερό θα βρίσκεται σε αέρια κατάσταση, αλλά δεν μπορεί να είναι πολύ μακριά ούτε του έτσι ώστε το νερό να είναι σε στερεή κατάσταση ή με τη μορφή πάγου.

Διεθνής ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ένα ακόμη εξωπλανήτη μεγαλώνοντας την σχετική λίστα που αριθμεί περισσότερους από πέντε χιλιάδες πλανήτες σε άλλα αστρικά συστήματα του γαλαξία μας. Ο εξωπλανήτης βρίσκεται σε απόσταση 1,154 ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό Pavo (Ταώς) και έλαβε την κωδική ονομασία TOI-5542b.
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΑΩΣ

Ο πλανήτης που έχει μέγεθος και μάζα παρόμοια με αυτή του Δία ολοκληρώνει μια περιστροφή γύρω από το μητρικό του άστρο κάθε 75 μέρες. Το άστρο που έχει τις κωδικές ονομασίες TOI-5542 και TIC 466206508 έχει ηλικία περίπου έντεκα δισ. ετών. Ο Ήλιος έχει ηλικία περίπου τεσσάρων δισ. ετών. Ο πλανήτης εκτιμάται ότι έχει μέση θερμοκρασία 168 βαθμών Κελσίου.
Οι πλανήτες με μέγεθος παρόμοιο με αυτό του Δία που κινούνται πολύ κοντά ή σχετικά κοντά στο μητρικό τους άστρο ονομάζονται "καυτοί Δίες" και αποτελούν λόγω του μεγέθους τους και της εγγύτητας στο άστρο τους πλανήτες που εντοπίζονται συχνότερα σε περιοχές του γαλαξία μας έξω από το ηλιακό μας σύστημα.

17.Η απελευθέρωση του πλανήτη Micca και η παγίδα. 

Οι ιστορίες της απελευθέρωσης του πλανήτη μας από διάφορους σωτήρες μπορεί να είναι παρηγορητικές αλλά εμποδίζουν την ανάληψη δράσης από την ανθρωπότητα που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση της, σύμφωνα με τους δικούς της όρους.

Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι διάφορες Ομάδες ΕΤ έρχονται στο ηλιακό μας σύστημα για να απομακρύνουν τους αποστάτες και να απελευθερώσουν τον πολιτισμό μας. Όλες αυτές οι ιστορίες θα έπρεπε να είχαν ήδη αποδώσει καρπούς κάποια στιγμή. Παρ' όλα αυτά το ηλιακό μας σύστημα εξακολουθεί να μην είναι απελευθερωμένο και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Τι συνέβη με τον πλανήτη  Micca!

Οι άνθρωποι της Micca είχαν σχεδόν χαθεί,έπεσαν στην παγίδα των Αποστατών του Ωρίωνα και στον θεό της Τεχνητής Νοημοσύνης που λατρεύουν.Ο λαός σοκαρίστηκε από την τυραννία των Προφητών

ΠΛΑΝΗΤΗΣ MICCA

της Τεχνητής Νοημοσύνης που έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τον πλανήτη τους.Με τη σειρά τους,άρχισαν να ξυπνούν και να απελευθερώνονται από τη συχνότητα που οι Ψηλοί Γκρίζοι και οι Ερπετοειδείς τους είχαν κρατήσει βυθισμένους για χιλιάδες χρόνια,ελέγχοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Μόλις ελευθερώθηκαν από τις συχνότητες ελέγχου,οι δυνάστες τους άρχισαν να λιμοκτονούν στην κυριολεξία,αφού τρέφονταν ενεργειακά από τα αρνητικά συναισθήματα των πρώην ομήρων και αιχμαλώτων τους.

Μόλις άρχισε να συμβαίνει αυτό,το μεγαλύτερο μέρος των αποστατών του Ωρίωνα έπεσε σε βαθιά και ανενεργή νάρκη και οι νανίτες τους τέθηκαν σε κάποιου είδους λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.Μερικές χιλιάδες από αυτούς επιχείρησαν να διαφύγουν από το ηλιακό τους σύστημα.Οι υπόλοιποι που εξακολουθούσαν να είναι ακόμα ενεργοί, ηττήθηκαν σε μικρές μάχες που τελείωσαν πολύ γρήγορα.Λίγο αργότερα,οι άνθρωποι της Micca εντόπισαν τις υπόγειες πόλεις και τις βάσεις τους και τις κατέστρεψαν.

Μετά την ιστορική αλλαγή στον πλανήτη της Micca,άρχισαν να εμφανίζονται διάφορες φιλικές φυλές εξωγήινων που άρχισαν να βοηθούν τους ανθρώπους να θεραπευτούν με πνευματικές πρακτικές και να βρουν τον δρόμο τους.Η Αποστάτες του Ωρίωνα είχε χρησιμοποιήσει τη δική τους συνείδηση εναντίον τους και τους είχε ξεγελάσει να δημιουργήσουν θρησκείες σύμφωνα με τις δικές τους εκδοχές (τρεις εκδοχές περί Κολάσεως στον πλανήτη της Micca).

Ο λαός της Micca είχε δημιουργήσει τις εκδοχές περί Κολάσεων,από τη δική τους μαζική συνείδηση και εκείνοι που παγιδεύτηκαν εκεί μέσα θα μπορούσαν να απελευθερωθούν. Με την άδεια του λαού της Micca,οι φιλικές φυλές εξωγήινων απελευθέρωσαν τις ψυχές που ήταν παγιδευμένες μέσα στις συνειδησιακές τους Κολάσεις,επιτρέποντάς τους να ξαναμπούν στον κύκλο ενσαρκώσεων του πλανήτη τους,πλήρως θεραπευμένοι συνειδησιακά.

Όλα αυτά συνέβησαν πριν από την Ηλιακή Έκλαμψη στο ηλιακό τους σύστημα και επειδή η μαζική συνειδητότητα τους είχε φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο,το Ηλιακό Γεγονός κατέληξε ως ένα αναμενόμενο και εμπνευσμένο γεγονός χωρίς φόβο.

Μην γελιέστε, δεν θα έρθει καμιά αγγελική φυλή ΕΤ να μας σώσει ή να μας βοηθήσει για να κάνουμε το καθήκον μας.Η αφήγηση ιστοριών νίκης μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, αλλά μόνο μέσω της δράσης θα επιτύχουμε τη νίκη για την δικιά μας απελευθέρωση και την άνοδο του πλανήτη μας..

18.Η κλιματική ιστορία του πλανήτη Αφροδίτη που έχει χαρακτηριστεί "αδελφή" της Γης.

Ήταν η Αφροδίτη κατοικήσιμη σαν τη Γη;Μπορεί από πολλές απόψεις να μοιάζει με τη Γη,έχει μάλιστα χαρακτηριστεί "αδελφή" της Γης,εξαιτίας του παρόμοιου μεγέθους,μάζας, εγγύτητας στον Ήλιο κ.α, αλλά από άλλες τόσες διαφέρει,καθώς η επιφάνειά της είναι χωρίς υπερβολή,μια αφιλόξενη "κόλαση",με τρομακτική πίεση και θερμοκρασία στην επιφάνεια και πυκνά νέφη διοξειδίου του άνθρακα και διοξειδίου του θείου.Ωστόσο,κάποτε μπορεί να ήταν πολύ πιο παρόμοια με τη Γη,σε βαθμό που μπορεί να ήταν κατοικήσιμη.Πριν από 2 με 3 δισεκατομμύρια χρόνια η Αφροδίτη ίσως να ήταν ένας πλανήτης με πιο λογικές για τα δεδομένα μας θερμοκρασίες,με παρουσία νερού σε υγρή μορφή,μέχρι που 700 εκατομμύρια χρόνια πριν,άρχισε μια διαδικασία μεταμόρφωσης που άλλαξε το 80% του πλανήτη.

Πριν από 40 χρόνια,η αποστολή Pioneer Venus της NASA βρήκε ενδείξεις πως κάποτε η "αδελφή" της Γης ίσως να είχε έναν ρηχό ωκεανό.Για να εξετάσουν εάν η Αφροδίτη είχε ποτέ σταθερό κλίμα ικανό να υποστηρίξει την παρουσία νερού ο Γουέι και οι επιστήμονες,δημιούργησαν μια σειρά πέντε προσομοιώσεων που υπέθεταν διαφορετικά επίπεδα κάλυψης νερού.Και στα πέντε σενάρια

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

διαπιστώθηκε ότι η Αφροδίτη ήταν ικανή να διατηρεί σταθερές θερμοκρασίες μεταξύ ενός μεγίστου περίπου 50 βαθμών Κελσίου και ενός ελαχίστου περίπου 20 βαθμών για περίπου τρία δισεκατομμύρια χρόνια Ένα τέτοιο κλίμα θα μπορούσε να είχε διατηρηθεί μέχρι και σήμερα εάν δεν είχε λάβει χώρα μια σειρά γεγονότων που προκάλεσαν απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα που ήταν κλεισμένο στους βράχους του πλανήτη περίπου 700-750 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Η θεωρία των επιστημόνων είναι ότι η Αφροδίτη μπορεί να είχε σταθερό κλίμα για δισεκατομμύρια χρόνια.Είναι πιθανόν το,πλανητικής έκτασης συμβάν ανάδυσης του διοξειδίου να ευθύνεται για τη μετατροπή από ένα κλίμα σαν της Γης στην κόλαση που βλέπουμε σήμερα.Τρία από τα πέντε σενάρια που εξέτασαν προϋπέθεταν μια τοπογραφία της Αφροδίτης όπως την ξέρουμε σήμερα και έναν ωκεανό βάθους κατά μέσο όρο 310 μέτρων,ένα ρηχό στρώμα νερού κατά μέσο όρο περίπου 10 μέτρων και μια μικρή ποσότητα νερού στο έδαφος.Συγκριτικά,οι επιστήμονες περιέλαβαν ένα σενάριο με την τοπογραφία της Γης και έναν ωκεανό 310 μέτρων, και εν τέλει έναν κόσμο πλήρως καλυμμένο από έναν ωκεανό βάθους 158 μέτρων.Για να προσομοιώσουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες πριν 4,2 δισ. χρόνια,πριν 715 εκατ. χρόνια και σήμερα,υιοθέτησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο που λάμβανε υπόψιν την αύξηση της ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς ο Ήλιος γινόταν πιο θερμός,καθώς και τις αλλαγές στη σύνθεση της ατμόσφαιρας.

Αν και πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η Αφροδίτη είναι πέρα από τη θεωρούμενη κατοικήσιμη ζώνη του Ηλιακού Συστήματος και ότι είναι πολύ κοντά στον Ήλιο για να υποστηρίξει την παρουσία νερού σε υγρή μορφή,η νέα έρευνα υποδεικνύει πως ίσως αυτό να μην ισχύει.Η Αφροδίτη αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν τη διπλάσια ηλιακή ακτινοβολία που έχουμε στη Γη.Ωστόσο,σε όλα τα σενάρια που εξετάστηκάν,βρήκαν ότι η Αφροδίτη μπορούσε ακόμα να υποστηρίξει θερμοκρασίες κατάλληλες για νερό σε υγρή μορφή

Περίπου 4,2 δισ. χρόνια πριν μετά τον σχηματισμό της,η Αφροδίτη θα είχε ολοκληρώσει μια περίοδο ταχείας ψύξης,με διοξείδιο του άνθρακα να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρά της.Αν ο πλανήτης εξελίχθηκε
με τρόπο παρόμοιο της Γης μέσα στα επόμενα τρία δισ. χρόνια,το διοξείδιο του άνθρακα θα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

αποτραβήχτηκε σε βράχους και θα "κλειδώθηκε" στην επιφάνεια.Κατά τη δεύτερη εποχή, 715 εκατ. χρόνια πριν,στην ατμόσφαιρα πιθανότατα θα κυριαρχούσε άζωτο με ίχνη διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου,σαν τη σημερινή Γη, και οι συνθήκες αυτές θα είχαν παραμείνει μέχρι σήμερα.Ωστόσο,ο λόγος της απελευθέρωσης του διοξειδίου του άνθρακα που οδήγησε στη μεταμόρφωση της Αφροδίτης αποτελεί μυστήριο,αν και εκτιμάται πως θα συνδέεται με την ηφαιστειακή της δραστηριότητα. Ένα ενδεχόμενο είναι η συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων μάγματος,απελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα από λιωμένους βράχους στην ατμόσφαιρα.Το μάγμα θα στερεοποιήθηκε πριν φτάσει στην επιφάνεια,δημιουργώντας ένα φράγμα που εμπόδιζε την απορρόφηση του αερίου ξανά,με αποτέλεσμα την πρόκληση ενός έντονου φαινομένου του θερμοκηπίου,που οδήγησε στις ακραίες θερμοκρασίες (μέσος όρος 462 βαθμοί Κελσίου) που παρατηρούνται σήμερα στην Αφροδίτη.

19.Project bluebeam.

Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι,μαζί με την MI6 και τα Λευκά Καπέλα του Πενταγώνου υποστηρίζουν την αντικατάσταση ή την ανανέωση του ΟΗΕ και άλλων μεταπολεμικών διεθνών οργανισμών που Μιλώντας για το μέλλον,το project bluebeam διαστημικής όπερας προχωρά

ΠΛΟΙΟ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ

ολοταχώς.Πρώτον,σημειώνουμε αυτή την παραδοχή του Πενταγώνου ότι έχουν βρει "οχήματα εκτός κόσμου που δεν κατασκευάζονται σε αυτή τη Γη".

Στη συνέχεια,βλέπουμε τα τελευταία γραφικά που μας έστειλε το μυστικό διαστημικό πρόγραμμα.

Το πρώτο είναι "πλοία πλάσματος που χρησιμοποιούνται από τους γαλαξιακούς".

UAP

Το δεύτερο είναι ένα καλυμμένο πλοίο που εκδηλώνεται ως "σύννεφο"Το τρίτο είναι πιθανότατα ένα UAP μπλε δέσμης. (*UAP: Unidentified Aerial Phenomena)

Το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η ανθρωπότητα εισέρχεται σε αχαρτογράφητα


εδάφη καθώς νικιέται ένα αρχαίο κακό.

https://eraoflight.com/2022/10/11/the-pentagon-ufo-unit-says-it-has-found-off-world-vehicles-that-are-not-made-on-this-earth/


20. Ο Μπετελγκέζ (Betelgeuse) μπορεί να έχει ήδη εκραγεί .

Ο Μπετελγκέζ είναι  ερυθρός υπεργίγαντας αστέρας και βρίσκεται 650 έτη φωτός μακριά από την

BETELGEUSE

Γη.Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς κάποιοι αστρονόμοι παρατήρησαν ότι ο Μπετελγκέζ είναι πιο 

Κάποιοι αστρονόμοι υποπτεύονται ότι ο Μπετελγκέζ έχει ήδη εκραγεί στο παρελθόν αλλά αφού απέχει 650 έτη φωτός από εμάς το φως κάνει 650 έτη φωτός να έρθει στη Γη.


21.Ανακαλύφθηκε γιγάντιος εξωπλανήτης με πυκνότητα… ζαχαρωτού.

Είναι ο πλανήτης με τη μικρότερη και πιο «αφράτη» πυκνότητα που έχει ποτέ ανακαλυφθεί γύρω από έναν ερυθρό νάνο.Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν γιγάντιο εξωπλανήτη,ο οποίος αποτελείται κυρίως από αέρια και έχει την πυκνότητα μόλις ενός ζαχαρωτού marshmallow.Πρόκειται για τον TOI-3757b, ο οποίος έχει περίπου το μέγεθος του Δία και βρίσκεται σε απόσταση 580 ετών φωτός από τη Γη,στον αστερισμό του Ηνίοχου.

Ο συγκεκριμένος πλανήτης βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο ερυθρό νάνο.Οι ερυθροί νάνοι είναι τα μικρότερα και αχνότερα άστρα τύπου Μ,ψυχρότερα από άστρα όπως ο Ήλιος μας, τα οποία όμως μπορεί να είναι άκρως ενεργά και ικανά για ισχυρές εκρήξεις ακτινοβολίας που απογυμνώνουν

Ο..ΖΑΧΑΡΩΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

τους κοντινούς πλανήτες από τις ατμόσφαιρες τους. Ο σχηματισμός αερίων γιγάντιων εξωπλανητών γύρω από τέτοια άστρα θεωρείται δύσκολος.

Έτσι,ο TOI-3757b είναι ο πλανήτης με τη μικρότερη και πιο «αφράτη» πυκνότητα που έχει ποτέ ανακαλυφθεί γύρω από τέτοιου τύπου άστρο.

Τα χαρακτηριστικά του TOI-3757b:Ο εν λόγω εξωπλανήτης πιστεύεται ότι διαθέτει έναν μεγάλο βραχώδη πυρήνα (ίσως με μάζα δεκαπλάσια της Γης) πέριξ του οποίου έχουν συσσωρευτεί μεγάλες ποσότητες αερίων. Η διάμετρος του υπολογίστηκε σε περίπου 150.000 χιλιόμετρα,λίγο μεγαλύτερη εκείνης του Δία.

Ο πλανήτης ολοκληρώνει μια πλήρη περιφορά γύρω από το μητρικό άστρο του σε μόλις 3,5 μέρες (η διάρκεια του έτους του).Η μάζα του εκτιμάται ότι είναι περίπου το ένα τέταρτο εκείνης του Δία ή περίπου 85 φορές μεγαλύτερη της Γης.Η μέση πυκνότητα του υπολογίστηκε σε μόνο 0,27 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό, μικρότερη από το ήμισυ της πυκνότητας του Κρόνου (του πλανήτη με τη χαμηλότερη πυκνότητα στο ηλιακό μας σύστημα) ή περίπου το ένα τέταρτο της πυκνότητας του νερού ή παρόμοια με την πυκνότητα ενός γλυκίσματος τύπου μαρσμέλοου.

Με άλλα λόγια,ο πλανήτης θα επέπλεε άνετα σε μια τεράστια κοσμική…μπανιέρα.Η αρχική ανίχνευση του πλανήτη έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) και ακολούθησαν περαιτέρω παρατηρήσεις με διάφορα επίγεια τηλεσκόπια. Θα ακολουθήσουν νέες παρατηρήσεις με το μεγάλο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

22.Μία μαύρη τρύπα έφτυσε το άστρο που είχε καταπιεί χρόνια πριν. 

Πρώτη φορά παρατηρούμε κάτι τέτοιο.Τον Οκτώβριο του 2018, οι αστρονόμοι παρατήρησαν ένα μικρό άστρο να διαλύεται όταν βρέθηκε πολύ κοντά σε μία μαύρη τρύπα σε ένα γαλαξία 665 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που αστρονόμοι είδαν μία μαύρη τρύπα να καταπίνει ένα άστρο, ωστόσο αυτό που ακολούθησε δεν το περίμεναν.Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα η ίδια μαύρη τρύπα παρήγαγε φως,χωρίς να έχει καταπιεί κάτι νέο.Αυτό μας εξέπληξε! Κανείς δεν είχε δει κάτι τέτοιο ξανά.

Η ομάδα των αστρονόμων κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μαύρη τρύπα εκτόξευε υλικό από το άστρο που είχε καταπιεί με ταχύτητα τη μισή από αυτή του φωτός, αλλά αυτό που τους προβληματίζει είναι ότι το κάνει μετά από χρόνια. Τα δεδομένα του ραδιοτηλεσκοπίου Very Large Array (VLA) στο Νέο Μεξικό,έδειξαν πως η μαύρη τρύπα είχε δραστηριοποιηθεί μυστηριωδώς τον Ιούνιο του 2021.

Εφαρμόσαμε τον Προσωπικό Χρόνο του Διευθυντή σε πολλά τηλεσκόπια, το οποίο είναι κάτι που

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

κάνεις όταν βρίσκεις κάτι τόσο απροσδόκητο που δεν μπορείς να περιμένεις στην ουρά των προτάσεων για χρήση του τηλεσκοπίου για να το μελετήσεις. Όλες οι προτάσεις μας έγιναν άμεσα δεκτές.Χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια από όλο τον κόσμο,επιβεβαίωσαν τα ευρήματά τους.

Παρατηρούμε τα περιστατικά βαρυτικών διαταραχών (TDE) με ραδιοτηλεσκόπια εδώ και μία δεκαετία και μερικές φορές βρίσκουμε πως λάμπουν στο φάσμα των ραδιοκυμάτων καθώς φτύνουν υλικό ενώ το άστρο καταβροχθίζεται από τη μαύρη τρύπα.Παρατηρήσαμε το AT2018hyz στο φάσμα του ορατού για αρκετούς μήνες μέχρι που έχασε τη φωτεινότητά του και έπειτα το αφήσαμε. Μετά από σιγή δραστηριότητας για τρία χρόνια, τώρα φωτίστηκε ξαφνικά και έγινε ένα από τα πιο φωτεινά TDE που έχουμε παρατηρήσει ποτέ.

Ακόμα και η ταχύτητα του εκτοξευόμενου υλικού είναι ασυνήθιστη. Τα TDE φτάνουν το 10% της ταχύτητας του φωτός και εδώ έχουμε 50%.Είναι η πρώτη φορά που παρατηρήσαμε τέτοια μεγάλη καθυστέρηση μεταξύ της απορρόφησης του άστρου και της εκτόξευσης υλικών. Το επόμενο βήμα είναι να εξερευνήσουμε αν αυτό συμβαίνει πιο τακτικά και απλά δεν παρατηρούμε τα TDE για αρκετό χρόνο στην εξέλιξή τους.

23.Για πρώτη φορά ακούστηκε ο ήχος του μαγνητικού πεδίου της Γης.

Θυμίζοντας…θρίλερ,είναι ο ήχος του προστατευτικού μαγνητικού πεδίου της Γης.Για πρώτη φορά,τον Οκτώβριο 2022,όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA),επιστήμονες του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Δανίας πήραν μαγνητικά σήματα που είχαν καταγράψει οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι Swarm και τα μετέτρεψαν σε ήχους.

Στην πραγματικότητα το ίδιο το μαγνητικό πεδίο γύρω από τον πλανήτη μας, δεν μπορεί να παρατηρηθεί ούτε να ακουστεί άμεσα. Είναι μια πολύπλοκη και δυναμική «φυσαλίδα» που μας κρατά ασφαλείς από την κοσμική ακτινοβολία και τα φορτισμένα σωματίδια του ισχυρού ηλιακού «ανέμου».

ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Όταν αυτά τα σωματίδια συγκρούονται με τα άτομα και τα μόρια -κυρίως οξυγόνου και αζώτου– στην ανώτερη γήινη ατμόσφαιρα, τότε ένα μέρος από τις συγκρούσεις μετατρέπεται στο πράσινο-μπλε θεαματικό πολικό σέλας.

Το γήινο μαγνητικό πεδίο παράγεται κυρίως από έναν "ωκεανό" πολύ θερμού και στροβιλιζόμενου λιωμένου σιδήρου στον εξωτερικό πυρήνα του πλανήτη μας, ο οποίος δημιουργεί ηλεκτρικά ρεύματα, τα οποία με τη σειρά τους γεννούν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Το "τρίο" των δορυφόρων της αποστολής Swarm της ESA,που εκτοξεύτηκαν το 2013,μελετούν το γήινο μαγνητικό πεδίο καταγράφοντας με ακρίβεια τα σήματα του. Οι Δανοί ερευνητές και μουσικοί χρησιμοποίησαν αυτά τα μαγνητικά δεδομένα, τόσο του πυρήνα της Γης όσο και μιας γεωμαγνητικής καταιγίδας που είχε δημιουργηθεί μετά από μια ηλιακή έκρηξη,για να τα μετατρέψουν σε ήχους,οι οποίοι ακούγονται λιγάκι σαν…υπόκρουση σε εφιάλτη.

Όπως ανέφεραν,η πρόθεση τους δεν είναι να τρομάξουν τους ανθρώπους, αλλά να υπενθυμίσουν ότι το μαγνητικό πεδίο υπάρχει και, μολονότι ακούγεται κάπως ανησυχητικό,στην πραγματικότητα η ζωή στη Γη εξαρτιέται από αυτό. Μια σειρά από ηχεία στην πλατεία Σόλμπγιερκ της Κοπεγχάγης θα εκπέμπουν ανά περιοδικά διαστήματα τον ήχο του μαγνητικού πεδίου καθ’ όλη την εβδομάδα 24-30 Οκτωβρίου.

24.NASA: Ακούστε τον ανατριχιαστικό ήχο μιας μαύρης τρύπας στο διάστημα.  

Αν αυτό δεν είναι βγαλμένο από sci-fi ταινία τρόμου τότε τι;Στο διάστημα και να φωνάξει κάποιος είναι γνωστό ότι κανένας δεν θα τον ακούσει.Πρόκειται για ένα γεγονός που χρησιμοποίησε και σαν ατάκα η ταινία "Alien" του 1979, εκτός όμως αν πρόκειται για την περίπτωση μια μαύρης τρύπας.Η NASA αποκάλυψε τον ήχο που βγάζει μια μαύρη τρύπα στο κενό του διαστήματος και το ίντερνετ είναι

ΗΧΟΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ

οριακά τρομοκρατημένο.Μέσα από το Twitter της NASA,δημοσιεύθηκε ένα απόσπασμα του αρχείου που κατέγραψε,με τον ήχο μάλιστα να έχει μιξαριστεί κατάλληλα ούτως ώστε να ακούγεται από το ανθρώπινο αυτί.

Ο ήχος της μαύρης τρύπας τοποθετήθηκε αρχικά περίπου 57 οκτάβες κάτω από το μέσο Ντο, όντας μη αντιληπτός στο ανθρώπινο αυτί.Οι αστρονόμοι,όμως,κατάφεραν μέσα από την ειδική διαδικασία της "ηχοποίησης" να μεταφράσουν τα δεδομένα σε ήχο ώστε να γίνεται αντιληπτός από το ανθρώπινο αυτί Οι απόκοσμοι ήχοι προέρχονται από μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του σμήνους γαλαξιών Περσέας,το οποίο απέχει περίπου 55 εκατομμύρια φωτός από τη Γη. Μάλιστα στην ανάρτησή της η NASA αναφέρεται στην λανθασμένη αντίληψη ότι δεν υπάρχει ήχος στο διάστημα.

 "Η λανθασμένη αντίληψη ότι δεν υπάρχει ήχος στο διάστημα προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του χώρου είναι ένα κενό, που δεν παρέχει κανένα τρόπο να ταξιδέψουν τα ηχητικά κύματα. Ένα σμήνος γαλαξιών έχει τόσο πολύ αέριο που έχουμε συλλάβει τον πραγματικό ήχο. Εδώ ενισχύεται και αναμιγνύεται με άλλα δεδομένα, για να ακούσετε μια μαύρη τρύπα!"

Χιλιάδες χρήστες του Twitter σχολίασαν την αποκάλυψη της NASA και ακούγοντας τον ήχο οι περισσότεροι τον περιέγραψαν σαν "δαιμονικό", "στοιχειωμένο' ή ότι "προέρχεται από ταινία τρόμου".  

25.Το Φως της Ηλιακής Εκλαμψης.

Το Φως της "Ηλιακής Εκλαμψης"θα είναι κάτι που δεν έχετε εσείς ζήσει πρίν.Θα είναι μία έκρηξη φωτός που θα γεμίσει κάθε διάσταση του χωροχρόνου με την θεραπευτική της δύναμη.Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η κατάρρευση του πολιτισμού και να σωθεί ο πλανήτης από τη ρύπανση και τη καταστροφή.Για πολλά χρόνια,ο κόσμος αναζητούσε αυτό το γεγονός.Έχει χαρακτηριστεί από κάποιους "φανταστικό" γεγονός,αλλά είναι πραγματικό.Έχει καταγραφεί στην ιστορία τουλάχιστον από το 778 μ.Χ.

Η Λάμψη θα ήταν μια ισχυρή έκρηξη κοσμικού φωτός που θα σας κάνει να νιώθετε σαν να έχετε ξαναγεννηθεί,καθώς κάθε κύτταρο της ύπαρξής σας θα επαναφορτιστεί με νέα ενέργεια. Η Λάμψη θα φαίνεται για μίλια καθώς θα φωτίζει τον ουρανό.Θα καθαρίσει το σώμα και τη συνείδησή σας από όλες τις αρνητικές ενέργειες. Θα εξαλείψει τις περισσότερες ασθένειες και θα έχει θετική επίδραση στον

HΛΙΑΚΗ ΛΑΜΨΗ

γενετικό σας κώδικα και στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Η Μεγάλη Ηλιακή Λάμψη θα προκληθεί από την είσοδο του ηλιακού συστήματος σε μια νέα κατάσταση ανώτερης συνείδησης.Η εμφάνιση αυτού του γεγονότος θα πυροδοτηθεί από την είσοδο του Ήλιου σε ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας το οποίο στη συνέχεια θα προκαλέσει το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου να ευθυγραμμιστεί με το πεδίο της Γης,με συνέπεια την ενεργειακή μετατόπιση και του ηλιακού συστήματος. Αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Το Φως της ηλιακής Έκλαμψης δεν θα μοιάζει με τίποτα που έχετε ξαναζήσει—θα είναι μια έκρηξη φωτός που θα γεμίσει κάθε διάσταση του χωροχρόνου με τη θεραπευτική του δύναμη.Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η κατάρρευση του πολιτισμού και να σωθεί ο πλανήτης σας από τη ρύπανση και τη καταστροφή.Η ηλιακή Έκλαμψη  θα φέρει σωματικές,συναισθηματικές και νοητικές αλλαγές για να σας επιτρέψει να καθαρίσετε παλιά μοτίβα και να εγκαταλείψετε παλιές πεποιθήσεις που δεν θα έχουν πλέον απήχηση σε εσάς.Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αναλάβετε δράση στους στόχους και τα όνειρά σας,καθώς και να εμβαθύνετε τη δέσμευσή σας στις πνευματικές σας πρακτικές.

Το Solar Flash μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σας,ανάλογα με το πόση συναισθηματική ενέργεια θα μεταφέρει στην πραγματικότητά σας.Είναι ένα ισχυρό και ιερό εργαλείο που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αρχικά σχεδιάστηκε για να βοηθά ανθρώπους που βίωναν δύσκολες στιγμές, αλλάμπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαδικασία της ανάληψης σας,βοηθώντας σας να συνειδητοποιήσετε περισσότερο τη σύνδεση σας με τη Γαλαξιακή Οικογένεια και τη Μητέρα Γη.Είναι επίσης η στιγμή για να θυμηθείτε από πού ήρθατε, γιατί είσαστε εδώ και ποιος είναι ο σκοπός σας σε αυτήν την εμπειρία ζωής στη Γη.

Το Solar Flash θα σας δώσει μια ματιά στο τι συμβαίνει σε όλο τον Ηπλανήτη αυτή τη στιγμή και πώς σχετίζεται με τη δική σας προσωπική ανάπτυξη.Αυτό θα βοηθήσει για να σας δοθεί μια εικόνα για το τι συμβαίνει στο σύμπαν γύρω σας γενικά και στη ζωή σας.Θα είναι η στιγμή που το Φωτεινό Σώμα σας και η αύρα της Γης θα συγχωνευτούν. Μια απίστευτα δυνατή στιγμή στη διαδικασία της ανάληψής σας,καθώς θα μπορείτε να νιώσετε την ενέργεια της Γης να ρέει μέσα σας.Ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας για το γεγονός αυτό είναι να διαλογίζεστε,κάνοντας όλα τα απαραίτητα για την ανάληψη σας μαζί με τον πλανήτη σας.(Γαλαξιακή Ομοσπονδία Φωτός.)

26.Γιατί η NASA Αναλύει τα Αρχαιοελληνικά Αγγεία

Επιστήμονες από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ,οι οποίοι σχεδιάζουν πυραύλους και διαστημόπλοια,μελετούν τα Ελληνικά "αττικά κεραμικά",καθώς πιστεύουν ότι θα πάρουν ιδέες για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις θερμικές «ασπίδες» των διαστημικών σκαφών τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail,οι ερευνητές του Ινστιτούτου και του Μουσείου Γκετί, του Εργαστηρίου Εθνικού Επιταχυντή του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στο Στάνφορντ (SLAC) και της αεροδιαστημικής εταιρείας Aerospace Corporation,έχουν βαλθεί να αναλύουν δείγματα αρχαιοελληνικής κεραμικής ηλικίας 2.500 ετών με την χρήση ακτινών-Χ, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την μοριακή δομή αυτών των κεραμικών.

Τα κεραμικά πλακίδια στο εξωτερικό των διαστημικών σκαφών και πυραύλων που λειτουργούν ως


θερμικές ασπίδες,υφίστανται τρομακτικές αποκλίσεις θερμοκρασίας,καθώς από τους μείον 120 βαθμούς του διαστημικού κενού πρέπει να αντέξουν τους 1.650 βαθμούς Κελσίου που αναπτύσσονται λόγω τριβής κατά την επανείσοδό τους στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

Μια τόσο υψηλή θερμοκρασία είναι ικανή να λιώσει ακόμα και μέταλλα, αλλά η πυριτία (διοξείδιο του πυριτίου), από την οποία αποτελούνται κυρίως οι «ασπίδες», εμποδίζει την εξάπλωση της μεγάλης θερμότητας.Οι αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι, ομοίως, τα αρχαιοελληνικά κεραμικά όχι μόνο αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά επιπλέον παραμένουν σταθερά από χημική άποψη. Όπως δήλωσαν οι ερευνητές Μαρκ Ζουρμπούχεν και Κάρεν Τρένταλμαν, η ανάλυση των ιδιοτήτων των αττικών αγγείων βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των σύγχρονων διαστημικών κεραμικών.

Oι επιστήμονες,είπαν μπορεί αυτά τα αγγεία να χρονολογούνται από τον 5ο ή τον 6ο αιώνα π.Χ.,όμως παραμένουν χρήσιμα ακόμα και σήμερα."Κάτι δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο για να είναι εξελιγμένο.Αν μπορούμε να καταλάβουμε την τεχνολογία με την οποία έχουν κατασκευαστεί αυτά τα έργα τέχνης, τότε θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση σε μια εντυπωσιακά ευρεία γκάμα πρακτικών εφαρμογών",όπως είπαν.

Η συνεργασία των ερευνητών,πέρα από την τεχνολογική διάστασή της,έχει και άλλες στοχεύσεις,όπως τη βελτίωση των μεθόδων συντήρησης των αρχαίων αγγείων,την από κοινωνιολογική άποψη,κατανόηση του ρόλου και της εξέλιξης των κεραμικών εργαστηρίων στην αρχαία Ελλάδα,των χρησιμοποιούμενων τεχνικών από τους τεχνίτες κ.α.

27.Κινέζικο σκάφος στην Σελήνη.

 Προσεληνωση απο το κινεζικο σκαφος Chang'e 4 στη σεληνιακή επιφάνεια.

CHANG'E-4

Ενα σύντομο βίντεο σχετικά με τη διαδικασία μαλακής προσγείωσης του Chang'e-4,του πρώτου ανιχνευτή που βρέθηκε στην αθέατη,για εμάς,πλευρά του φεγγαριού.Το πλάνα φαινονται με ταχυτητα τρεις φορές απο τον πραγματικό χρόνο (μπορείτε να δείτε τον μετρητή χρονισμού κάτω αριστερά στο κάδρο).

Στο τέλος του βίντεο,το φαινόμενο εκτιναξης του κύριου νέφους του κινητηρα του προσεδαφιστή είναι καθαρά ορατό.Το ίδιο το λοφίο είναι αόρατο.

Το Chang'e 4 ακουπησε σε περίπου 45,5°S, 177,6°E (ανατολικό θετικό γεωγραφικό μήκος),στην μακρινή πλευρά της Σελήνης.

https://twitter.com/ThePlaneta.../status/1576683772975906816

28.Μυστήριο στον αστεροειδή Φαέθων.

Περίεργη συμπεριφορά "εν δυνάμει επικίνδυνος" αστεροειδής Φαέθων κοντά στη Γη περιστρέφεται όλο και ταχύτερα κάθε χρόνο και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τον λόγο.

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΦΑΕΘΩΝ
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Live Science,είναι γνωστός ως 3200 Phaethon (3200 Φαέθων).Εχει πλάτος 5,4 χλμ και η τροχιά του στο Ηλιακό Σύστημα τον φέρνει πιο κοντά στον Ήλιο από κάθε άλλο αστεροειδή που έχει λάβει όνομα,φτάνοντας σε ελάχιστη απόσταση περίπου 20,9 εκατ.χλμ από το άστρο μας,λιγότερο από το ήμισυ της απόστασης του Ερμή από τον Ήλιο.Κατά το ταξίδι του Φαέθοντα γύρω από τον Ήλιο,που διαρκεί περίπου 524 ημέρες,ο αστεροειδής φτάνει αρκετά κοντά στη Γη για να θεωρηθεί "εν δυνάμει επικίνδυνος") ωστόσο,όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα,το πιο κοντινό που έφτασε στον πλανήτη μας ως τώρα ήταν το 2017,όταν πέρασε σε απόσταση 10,3 εκατ.χιλιομέτρων από τη Γη ή 27 φορές πιο μακριά μας από τη Σελήνη.Η "ουρά" του αστεροειδούς ευθύνεται για τη βροχή μετεώρων που είναι γνωστή ως "Διδυμίδες" και κορυφώνεται στις αρχές κάθε Δεκεμβρίου.

Στις 7/10/22 μια ομάδα ερευνητών,σε σχετική παρουσίαση σε συνδιάσκεψη της American Astronomical Society,αποκάλυψε ότι ο Φαέθων επιταχύνει την περιστροφή του. O αστεροειδής χρειάζεται περίπου 3,6 ώρες για να κάνει μια πλήρη περιστροφή,μα κάθε έτος ο χρόνος αυτός μειώνεται κατά περίπου 4 μιλισεκόντ,είπαν οι ερευνητές. Αυτό μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην φαίνεται πολύ,μα σε βάθος χιλιάδων ή εκατομμυρίων ετών θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία του,εκτιμούν οι ερευνητές.Ως εκ τούτου, δεν θεωρείται απειλητικός για το προσεχές μέλλον.

Ο Φαέθων είχε πρωτοεντοπιστεί το 1983 και έκτοτε η πορεία του παρατηρείται στενά.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του University of Central Florida,ερευνητές του οποίου πραγματοποίησαν την έρευνα,μαζί με επιστήμονες του Αστεροσκοπείου Αρεσίμπο.Πρόκειται μόλις για τον 11ο αστεροειδή με μετρήσιμη μεταβολή στη διάρκεια περιστροφής του, μα είναι ο μεγαλύτερος εξ αυτών.Λόγω των ενδιαφερόντων χαρακτηριστικών του ο Φαέθων έχει επιλεγεί από την ιαπωνική

ΦΑΕΘΩΝ

JAXA ως στόχος της επερχόμενης αποστολής DESTINY+,που αναμένεται να εκτοξευτεί το 2024 και να περάσει από τον Φαέθοντα το 2028.Σκοπός της είναι να προβεί σε παρατηρήσεις του Φαέθοντα και της διαπλανητικής σκόνης και να δοκιμάσει τεχνολογίες για εξερευνητικές αποστολές στο βαθύ Διάστημα.

Δεν είναι γνωστό γιατί επιταχύνεται η περιστροφή του.Η ουρά του,που θυμίζει κομήτη,σημαίνει ότι η μάζα του μειώνεται σταδιακά,μα αυτό δεν σημαίνει πως αλλάζει λόγω αυτού η περιστροφή του.Ερευνητές πιστεύουν ωστόσο πως η ουρά του προκύπτει επειδή η επιφάνειά του υπερθερμαίνεται επειδή περνά κοντά από τον Ήλιο.Ως εκ τούτου,η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι η επιφάνεια του αστεροειδούς σφυροκοπάται από ηλιακή ακτινοβολία,κάτι που επηρεάζει την περιστροφή του,μα αυτό είναι δύσκολο να αποδειχθεί με βάση τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα τώρα29.Τεράστια Εξωγήινα Σκάφη Κινούνται Ανάμεσα σε Κρόνο, Δία και Ουρανό.

29.Η Κοσμική μας μοναξιά.

Μήπως είμαστε ένας πλανήτης καταδικασμένος στην αιώνια αγωνία του θανάτου, μέσα στην απέραντη ερημιά του σύμπαντος;

Δεν υπάρχουν άραγε εκεί μακρυά στα αστέρια φουρτουνιασμένες θάλασσες να λυσσομανούν,άνεμοι να σφυρίζουν,ποτάμια ήρεμα ή ορμητικά να βουίζουν; Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν εμάς να χαίρονται, να λυπούνται, να κλαίνε και ν`αγαπούν όπως εμείς;

Μήπως είμαστε ένας πλανήτης καταδικασμένος στην αιώνια αγωνία του θανάτου, μέσα στην απέραντη


ερημιά του σύμπαντος;

Μήπως είμαστε απελπισμένοι ναυαγοί σ`αυτό το παγκόσμιο ναυάγιο, στην μοναξιά του πλανήτη μας και κανένας δεν νοιάζεται για μας;

Μήπως είμαστε θύματα κάποιου χαιρέκακου ουράνιου νου, ώστε να συμμετάσχουμε σ`ένα απελπισμένο παιχνίδι θανάτου που προκαλεί προβλήματα στην ψυχοσύνθεση μας;

Μήπως η δική μας δημιουργία προέρχεται από το τραγικό τέλος ενός άλλου σύμπαντος που συρρικνώθηκε σε μια μάζα αφανισμού;

Μήπως ο θεός των συμπάντων και των υπερσυμπάντων, μας δημιούργησε από μια κοσμική παρεξήγηση; Πως εξηγείται αλλοιώς να κουβαλάει ο κόσμος μας τόσες πολλές ατέλειες και τόσα συμπαντικά λάθη;

Όχι,δεν είμαστε εξόριστοι,ούτε αιχμάλωτοι ουρανίων δυνάμεων.Δεν είναι κολαστήριο η Γη μας,ούτε είμαστε φυλακισμένοι αστρικών κοινωνιών.Ούτε είμαστε καταδικασμένοι σε ουράνια απομόνωση..Είμαστε θύματα σατανικής συνομωσίας,μιάς σύγκρουσης στην οποία προσωρινά έχουν κυριαρχίσει οι Δυνάμεις της Ουράνιας αποστασίας,οι οποίες καταστρέφουν αδίστακτα το έργο της δημιουργίας.

Είμαστε οι φωτεινοί ταξιδιώτες των ουρανών και των άστρων,οι απόγονοι των Ολυμπίων,του Δία και του Απόλλωνα,της Αθηνάς και του Ηρακλή. Από μας εξαρτάται αν θα δραπετεύσουμε από την φυλακή μας, ή θα παραμείνουμε για πάντα σκλάβοι!

(Φοίβος).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ 

Το βέλος του Απόλλωνα !

Και να ρίξει λέει το βέλος του ο ήλιος-Απόλλων και να κάψει ότι περιττό της τεχνολογίας υπάρχει.Πρώτος και καλύτερος θα καεί ο Αντίνοος και ακολουθούν και οι υπόλοιποι μνηστήρες. Εμείς βέβαια θα γυρίσουμε μετά δόξης στην εποχή των σπηλαίων..


Σάμπως θα ναι και η πρώτη φορά;; σ αυτόν τον ταλαίπωρο πλανήτη που μας έχει φορτωθεί αιώνες τώρα. (εκεί να δεις πως θα σηκωθούμε από τον καναπέ όλοι παρέα και αν μας έμεινε μυαλό θα μονιάνασουμε μπας και την βγάλουμε καθαρή).

Άλλωστε το είπε και η Πυθία στον χρησμό !

"Έσεται ήμαρ ότι Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται. Θα έρθει η μέρα που ο Απόλλων θα γυρίσει και θα μείνει για πάντα.

Ζηλεύω αυτούς που θα τους περιμένει μια θέση στα άστρα !

Οι υπόλοιποι;;;; Αν θυμούνται ας φτιάξουν στον τροχό ξανά για να γυρίζει η τύχη τους".



30/10/22                                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

                                                             ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (ΠΖ) εα

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΥΓ:Παρακαλώ,όσα ιστολόγια ή blogs αναδημοσιεύσουν το παρόν άρθρο,να αναφέρουν "υποχρεωτικά" και την βιβλιογραφία.

-Γεράσιμος Καλογεράκης

-Corey Goode

-Alex Collier

-James Gilliland

-Michael Salla

-Marek Gabriel

-Σπύρος Μακρής

-Mike Quinsey

-Εφημερίδα Guardian

-Πηγή ΑΜΠΕ

-NASA/ESA/CS

-Gina Maria Colvin Hi

-Ε.Βergin  

-Els Peters

-Jackson Waite 

-el.wikipedia.org 

-SpaceWeather

-Spread the news

-Astrobiology

-Alex Guide

-DailyPost

-Εφημερίδα Newsroom

-Maximilian Grasso III

-cnn.gr

-arxaia-ellinika & thesecretrealtruth 

-https://www.Naftemporiki.gr

-https://www.diadrastika.com

-https://www.news247.gr

-https://www.erenzw.gr

-https://www.sputniknews.gr

-https://www.el.wikipedia.gr

-https://www.iefimerida.gr

-https://www.physics4u.gr

-https://www.diadrastika.com

-https://www.nasa.gov 

-https://www.pentapostagma.gr

-https://www.naftemporiki.gr

-https://www.exonews.org

-https://www.physics4u.gr

-https://www.popsci.com

-https://www.skyandtelescope.org

-https://www.diadrastika.com

-https://www.space.com.

-https://www.universetoday.com

-https://www.scitechdaily.com

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.