Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

TA ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ 22-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022 (8/11/22-15/11/22)

Μήνυμα από τους Ολυμπίους.Είναι επίκαιρο !!!

Έλληνες κρατηθείτε έχετε όλη την δύναμη στα χέρια σας, χωρίς όπλα με την δύναμη της καρδιά σας και με την δύναμη των Καθαρών Ελλήνων ο εχθρός νικιέται.Εσείς οι Έλληνες δεν χρειαζόσαστε τα όπλα τους, γιατί έχετε το καθαρό σας ΙΧΩΡ!!!!Και είναι ένα τρισεκατομμύριο δυνατότερο από τα όπλα τους.

ΘΕΑ  ΑΘΗΝΑ 
Μην τους αφήνετε άλλο να παίζουν με τις ζωές σας και δεν πρέπει να τους αφήσετε να παίζουν άλλο με τις ζωές των παιδιών σας.Ήρθε η ώρα,να εισέλθετε μέσα στο παιχνίδι τους και να υψώσετε το ανάστημά σας.Πολεμώντας όλους αυτούς με το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτετε,που δεν είναι άλλο από το Νοητό και Πνευματικό σας "νου". Αυτό είναι κάτι που υπάρχει στο αίμα σας, στην καρδιά σας και στο μυαλό σας.Επιπλέον,για το σκοπό αυτό έχετε την βοήθεια ολόκληρου του Σύμπαντος.Μην κάνετε πίσω τώρα.Ο εχθρός ξεσκεπάστηκε τελικά! Τώρα ήρθε η ώρα μας να δείξετε σε όλο τον κόσμο ότι οι Ελληνες δεν είναι αδύναμοι τελικά!

Δεν σας επέλεξαν οι Θεοί έτσι απλά να είστε εδώ σε τούτο τον τόπο που λέγεται ΕΛΛΑΣ.Αλλά είστε εδώ με σκοπό να διαφυλάξετε την δύναμη του πλανήτη, την καρδιά του, τα ζωτικά του όργανα και την ενεργειά του.Είστε το αγαπημένο γένος των Θεών, γιατί είστε οι φύλακες της ΓηΈχετε καθήκον να μείνετε στο ύψος των περιστάσεων και στην εμπιστοσύνη που σας δώσαμε για να κατατροπώσεται όλα τα λαμόγια στα πιο βαθιά λαγούμια.
Το κλειδί το κατέχουν οι θεοί,αλλά όλοι εσείς έχετε ξεχωριστά δια μέσου του Ιχώρ,ένα ξεχωριστό
συνδετικό κρίκο με μας και ο καθένας ελληνας που γεννιέται παίρνει ένα αντικλείδι φύλαξης του πλανήτη!!!Τώρα ! Τώρα! Τώρα!
Περνάμε σε αντιπίθεση,μέχρι εδώ ήταν τα ψωμιά τους των εχθρών.
Ως εδώ,δεν θα αφήσουμε άλλο να ξεπουλιέται η Ελλάς !! Η Ελλάς θα ξαναγίνει το μεγάλο φωτεινό έθνος,γι'αυτό φοβούνται και τρέμουν τους Ελληνες !!
Τίποτα δεν θα πάρουν,ούτε μία πέτρα και θα τρέμουν από εδώ και πέρα μόνο στο άκουσμα "Ελλάς και Ελληνες".
Κάθε μέρα που θα περνά θα καταστρέφονται και θα βλέπουν την καταστροφή τους.Τόσο αυτών όσο των κρατών και των οικογενειών τους.
Γυρισμός δεν υπάρχει για αυτούς!!!Ας ζητήσουν  τώρα την συμπόνοια και την λύτρωσή τους από την Ελλάδα και τους Ελληνες πριν είναι αργά !!!     
Τα πλούτη τους όλα και όσα έχουν κλέψει από την ΕΛΛΑΔΑ δεν φθάνουν για να ξεπληρώσουν το κακό που έκαναν και που προσπαθούν να κάνουν στην ΕΛΛΑΔΑ και στον κόσμο.
Η καταστροφή τους έφθασε τα χρηματιστήρια τους και τα χρήματα τους θα χάνονται όλα μπροστά στα μάτια τους !!!
Θα τα βλέπουν όλα αυτά οι έχθροί της Ελλάδας και θα τραβούν τα μαλλιά τους μέχρι να κρυφτούν στα λαγούμια τους,στα έγκατα της Γης και να να σκεπάσουν με το χώμα της Γης!!
Ελληνες έφθασαν !! Ηρθε η ώρα της αντεπίθεσης και της καταστροφής των εχθρών μας !!! Ανθέλληνες να τρέμετε την οργή μας !!
Απόλλων-Δίας-Πλειάδες-Ανδρομέδα.
Ηρθε η ώρα της Νέμεσις !!

Β΄ΜΕΡΟΣ 8/11/22 - 15/11/22

27.Αστρική Πύλη και άγνωστα UFO στον βυθό στον κόλπο του ΄Αντεν.

Το 2000 ο ναύαρχος Maksimov διοικητής του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας,έστειλε μια απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ότι μια μαγνητική δίνη είχε δημιουργηθεί(Νοέμβριος 2000) ή ανακαλυφθεί στον Κόλπο του Άντεν,έξω από τις ακτές της Σομαλίας και πως παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες της Ρωσίας,των ΗΠΑ και της Κίνας να την περιορίσουν ή να μελετήσουν τη φύση της,η οποία δείχνει να "αψηφά" όλους τους νόμους της φυσικής καί απέτυχαν.

ΑDEN

Στα τέλη του 2008 διαπιστώνεται πως η δίνη αυτή σταδιακά μεγαλώνει και ξεκινά μια «παγκόσμια» εμπλοκή ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας από Σομαλούς ενόπλους.
Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται και τώρα,με την ονομασία "Ocean Shield" (ΝΑΤΟ),Atalanta (EE),Combined Task Force 151 (ΗΠΑ),αλλά και μεμονωμένες αποστολές πολεμικών σκαφών από Ινδία,Ρωσία,Κίνα,Ιράν και Μαλαισία.Υποτίθεται πως δεν έχουν ως στόχο τους Σομαλούς πειρατές αλλά την στρατιωτική παρουσία έναντι "οποιασδήποτε απειλής".
Δεν δικαιολογείται μια τέτοιου εύρους και ισχύος δύναμη (συνολικά 27 χώρες έχουν σκάφη στην περιοχή) για την αντιμετώπιση μερικών Σομαλών πειρατών που επιβαίνουν σε τίποτα καλύτερο από μερικές φουσκωτές βάρκες με εξωλέμβια μηχανή ή σε κάποια καίκια.Θεωρούν πως είναι ασύμμετρα μεγάλη για το μέγεθος της απειλής για την οποία επίσημα βρίσκονται εκεί."Είναι η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη που έχει συγκεντρωθεί στην ιστορία.Και έχει συγκεντρωθεί,..γιατί;Για να κυνηγήσει μερικούς νεαρούς Σομαλούς που επιβαίνουν σε μερικά παλιά ταχύπλοα,αναρωτείται ο συντάκτης της Pravda.
Προχωρώντας ακόμη περισσότερο κάποιοι υποστηρίζουν πως στις 5 Ιανουαρίου του 2010 η "μαγνητική δίνη" που δεν πρόκειται τελικά για δίνη,αλλά για μία πύλη,μια "αστρική πύλη",άνοιξε προκαλώντας σειρά σεισμικών δονήσεων στον Κόλπο του Άντεν αλλά και πρωτοφανή αστάθεια στα μετεωρολογικά φαινόμενα.Το κύμα ψύχους στην Ευρώπη,σε Βρετανία, Σουηδία,Νορβηγία έχουν καταγραφεί οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 100 ετών,στις ΗΠΑ,στην Κίνα,και οι πλημμύρες είναι αποτελέσματα της "αστρικής" πύλης.
Το περίφημο σπειροειδές φαινόμενο στη Νορβηγία,τον Δεκέμβριο του 2009,δημιούργησε αρκετές εικασίες για την προέλευσή του,αν και η "επίσημη" εξήγηση είναι πως πρόκειται για την αποτυχημένη δοκιμή του ρωσικού πυραύλου Bulava.Στον βυθό υπάρχουν και τώρα UFO των Ανδρομέδιων και των συμμάχων τους.
Αυτό συνεχίζεται και τώρα!!Είναι μέρη όπου το μαγνητικό πεδίο της γης συνδέεται με το μαγνητικό

ΠΥΡΑΥΛΟΣ BULAVA  

πεδίο του ήλιου,το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί μια συνεχή διαδρομή που οδηγεί από τον πλανήτη μας στην ατμόσφαιρα του ήλιου,που είναι 93 εκατομμύρια μίλια μακριά.Η NASA χρησιμοποίησε το διαστημόπλοιο THEMIS,καθώς και ένα ευρωπαϊκό ανιχνευτή σμήνους,για να εξετάσει αυτό το φαινόμενο.
Λίγες ημέρες αργότερα,οι ρωσικές εφημερίδες «Kommersant» και «Vedomosti» ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους ότι επρόκειτο όντως για δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου «Bulava», που έγινε από το πυρηνικό υποβρύχιο «Ντμίτρι Ντοσκόι» στη Λευκή Θάλασσα. Όπως ανέφεραν οι εφημερίδες, η δοκιμή του συγκεκριμένου πυραύλου (προορίζεται για τον εξοπλισμό των πυρηνικών υποβρυχίων τέταρτης γενιάς) είναι η δέκατη τρίτη μέσα σε έξι χρόνια. Από τις δοκιμές αυτές οι εννέα ήταν αποτυχημένες και μία από αυτές ήταν εκείνη που προκάλεσε την αναστάτωση στη Νορβηγία.
Οι αυτόπτες μάρτυρες τότε έκαναν λόγο για μια μεγάλη πύρινη σφαίρα που περιβαλλόταν από έντονο φως και ακολουθούσε σπειροειδή τροχιά. Το φαινόμενο της Νορβηγίας θεωρήθηκε ως προπομπός εκείνου του Άντεν. Επίσημα χείλη δικαιολόγησαν το μπλε φως στον ουρανό της Νορβηγίας αποδίδοντάς το στην αντανάκλαση του ήλιου στα αέρια καύσης του νέου ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου «Bulava», το οποίο δοκιμάστηκε εκείνη την ημέρα ανεπιτυχώς. Η Ρωσία, πάντως, δεν παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε δοκιμή εκείνη τη στιγμή.
Λίγες ημέρες αργότερα, οι ρωσικές εφημερίδες «Kommersant» και «Vedomosti» ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους ότι επρόκειτο όντως για δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου «Bulava», που έγινε από το πυρηνικό υποβρύχιο «Ντμίτρι Ντοσκόι» στη Λευκή Θάλασσα.Όπως ανέφεραν οι εφημερίδες, η δοκιμή του συγκεκριμένου πυραύλου (προορίζεται για τον εξοπλισμό των πυρηνικών υποβρυχίων τέταρτης γενιάς) είναι η δέκατη τρίτη μέσα σε έξι χρόνια. Από τις δοκιμές αυτές οι εννέα ήταν αποτυχημένες και μία από αυτές ήταν εκείνη που προκάλεσε την αναστάτωση στη Νορβηγία.
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε με ποιον τρόπο προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο διάστημα με "σκουληκότρυπα".Θα μπορούσε να είναι μία από τις πολλές εξηγήσεις Αν και οι επιστήμονες ακόμα δεν κατανοούν πραγματικά αυτά που έχουν ανακαλύψει,ωστόσο διευρύνεται το μυαλό σε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις και δυνατότητες.Μετατρέποντας την επιστημονική φαντασία,στην επιστήμη πράγμα που φαίνεται να συμβαίνει αρκετά συχνά στην ιστορία της ανθρωπότητας,τις κρυμμένες πύλες η NASA τις ονομάζει σημεία-Χ ή περιοχές διάχυσης ηλεκτρονίων.Είναι μέρη όπου το μαγνητικό πεδίο της γης συνδέεται με το μαγνητικό πεδίο του ήλιου, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί μια συνεχή διαδρομή που οδηγεί από τον πλανήτη μας στην ατμόσφαιρα του ήλιου, που είναι 93 εκατομμύρια μίλια μακριά. Η NASA χρησιμοποίησε το διαστημόπλοιο THEMIS,καθώς και ένα ευρωπαϊκό ανιχνευτή σμήνους,για να εξετάσει αυτό το φαινόμενο.
Βρήκαν ότι αυτές οι κρυμμένες πύλες ανοίγουν και κλείνουν δεκάδες φορές κάθε μέρα.Οι πύλες που η NASA έχει ανακαλύψει συνήθως βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη γη και οι περισσότερες από αυτές είναι βραχύβιες αλλά υπάρχουν και άλλες που είναι γιγαντιαίες,ανεξάντλητες και συνεχής.Αυτό που οι επιστήμονες μπορούν να κατανοήσουν έως τώρα είναι πως αυτές οι πύλες

ΒΥΘΟΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

βοηθούν στη μεταφορά των μαγνητικά φορτισμένων σωματιδίων που ρέουν από τον ήλιο και προκαλούν τα φώτα του βορά και του νότου καθώς επίσης και τις γεωμαγνητικές καταιγίδες στη γη.
Βοηθούν επίσης στη μεταφορά του μαγνητικού πεδίου από τον ήλιο στη γη.Το 2014 η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε μια νέα αποστολή που ονομάζεται κλίμακα Magnetospheric πολλαπλών αποστολών,η οποία περιλαμβάνει τέσσερα διαστημόπλοια που θα κάνουν το γύρο της γης για να εντοπίσουν και στη συνέχεια να μελετήσουν αυτές τις πύλες που βρίσκονται εκεί όπου η γη και τα μαγνητικά πεδία του ήλιου συναντιόνται και όπου οι ανεξήγητες αυτές πύλες σχηματίζονται.
Η NASA χρηματοδότησε το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα για αυτή τη μελέτη, και εξακολουθεί να είναι ασαφής ως προς το ποιες είναι αυτές οι πύλες. Το μόνο που κάνουν στο πανεπιστήμιο είναι να παρατηρούν τα φορτισμένα σωματίδια που ρέουν μέσα από αυτές τις πύλες και που προκαλούν ένα ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο στη γήινη ατμόσφαιρα.
Θα μπορούσε να βρίσκεται μια παρόμοια γεωμαγνητική πύλη πάνω από το Aden της Υεμένης ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο?

28.Εκλειψη Σελήνης,το Φεγγάρι του Κάστορα .

Η Πανσέληνος της 8/11/22 μάγεψε τον πλανήτη η ολική έκλειψη Γη και Σελήνη σχηματίζουν σχεδόν μια ευθεία γραμμή στο διάστημα.
Μια ολική σεληνιακή έκλειψη στις 8/11/22 η τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης έως τον Μάρτιο του 2025,στην Ανατολική Ασία,την Ιαπωνία,την Αυστραλία,τον Ειρηνικό Ωκεανό,καθώς επίσης από τμήματα της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και της Ρωσίας.
Ας ευχηθούμε να ξημερώσει καλύτερες ημέρες για την χώρα μας και όλους μας!!
Η έκλειψη Σελήνης συμβαίνει όταν ο Ήλιος,η Γη και η Σελήνη σχηματίζουν σχεδόν μια ευθεία γραμμή

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

στο διάστημα,ένα φαινόμενο γνωστό ως συζυγία,το φεγγάρι γλιστρά σταδιακά στη σκιά του πλανήτη μας και ο σεληνιακός δίσκος αλλάζει χρώμα.
Η πανσέληνος, που οι Ινδιάνοι των ΗΠΑ ονόμαζαν “φεγγάρι του κάστορα”,επειδή αυτή την εποχή οι κάστορες χτίζουν τα φράγματα τους και επίσης τότε έμπαιναν οι παγίδες για το κυνήγι τους έκανε ακόμα πιο απολαυστικό το θέαμα καθώς ήταν “γεμάτη” τόσο το βράδυ της Δευτέρας όσο και της Τρίτης.
Επίσης,στις 9 Νοεμβρίου,ο μακρινός πλανήτης Ουρανός θα βρεθεί στην κοντινότερη απόσταση του από τη Γη και θα φωτίζεται από τον Ήλιο,οπότε θα είναι φωτεινότερος από κάθε άλλη στιγμή του έτους Θα φαίνεται στον ουρανό όλη τη νύχτα και έτσι δώσει μια καλή ευκαιρία για την παρατήρηση του,αν και λόγω της απόστασης του θα φαίνεται σαν μια μπλε-πράσινη κουκίδα από ένα καλό ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο.

29.Βράχος στον Πλανήτη Άρη .

Βράχος στον Πλανήτη Άρη μοιάζει να έχει Πόρτα και Παράθυρο. Τα έφτιαξαν οι τελευταίοι επιζώντες;Πρόκειται, μάλλον, για τα καλύτερα ευρήματα στον Άρη που, ενδεχομένως, υποδηλώνουν τι μπορεί ναέκαναν κάποιοι κάτοικοί του, μετά τον άγνωστο, σε μας, τρόπο καταστροφής του πλανήτη τους. Υποστηρίζεται, ότι κάποτε ο Αϊνστάιν είχε πει “Δεν γνωρίζω με τι είδους όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος, αλλά ο τέταρτος παγκόσμιος θα γίνει με πέτρες και ξύλα” όπως αναφέρει το cnn.gr.Θα αναρωτιέστε που “κολλάει” αυτό. Θα δείτε μία φωτογραφί της NASA, από το Opportunity, σε κάποιο

ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΑ

σημείο της επιφάνειας του Άρη. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένας βράχος, πάνω στον οποίο υπάρχει κάτι που η φαντασία μου μπορεί άνετα να το θεωρήσει ως μία ψηλή ορθογώνια πόρτα και δίπλα της, ένα σχεδόν περίπου τετράγωνο παράθυρο.
Βλέποντας όλο αυτό, το μυαλό μου περιπλανιέται σε σκηνές από ταινίες τύπου “Άρχοντας των
Δαχτυλιδιών” ή σε Νεάντερνταλ που ζούσαν σε σπηλιές.Μόνο που αυτή η εικόνα δεν είναι επεξεργασμένη.Είναι αληθινή: Ο Άρης είναι ένας νεκρός πλανήτης και δεν υπάρχουν ευφυή πλάσματα εκεί πέρα.Και ότι αυτό που βλέπουμε είναι μία παρειδωλία.Μπορώ να αμφισβητήσω την επιστήμη; Σίγουρα,όμως, δεν μπορώ να προσγειώσω την φαντασία μου,γιατί απλά δεν μπορεί να μπει στην λογική και να εξηγήσει πως η φύση και οι συνθήκες στον πλανήτη Άρη δημιούργησαν τα δύο κατά προσέγγιση τετράεδρα που βλέπουμε σε μεγέθυνση και χωρίς καμία επεξεργασία:
Αν,λοιπόν, η φύση του πλανήτη Άρη δεν έφτιαξε αυτά που βλέπουμε, τότε, μία πολύ καλή εκδοχή είναι να υποθέσουμε ή να φανταστούμε πως τα δημιούργησαν κάποιοι νοήμονες κάτοικοι οι οποίοι μπροστά στην καταστροφή του πλανήτη τους,έσπευσαν σε αυτό ή και άλλα σπήλαια και του έδωσαν την μορφή αυτή προκειμένου να επιβιώσουν.Ίσως,ο πληθυσμός να είχε φτάσει σε ένα ένας είδος 4ου παγκόσμιου πολέμου,οπότε έπρεπε να επεξεργαστούν πέτρες και βράχους για να επιβιώσουν και στη συνέχεια,αν χρειαστεί,να πολεμήσουν,σύμφωνα με το απόφθεγμα του Αϊνστάιν.
Αν πράγματι υπήρξαν κάποτε όντα στον Άρη, παρόμοια ή ίδια με τον άνθρωπο,ή κάποιου άλλου ευφυούς είδους,τότε είναι προφανές πως μία επικείμενη καταστροφή ή αφού κατάφεραν να

επιβιώσουν,τότε μάλλον αυτοί που τα έφτιαξαν θα ήταν κάποιοι λίγοι από τους τελευταίους επιζώντες που επιχείρησαν να φτιάξουν στο κοίλωμα ενός βράχου κάτι σαν παράθυρο (το μικρό τετράεδρο) και κάτι σαν πόρτα (το μεγάλο τετράεδρο) που φτάνει ως το έδαφος,προκειμένου να μείνουν ασφαλείς από διάφορους πιθανούς κινδύνους που και πάλι μπορούμε να δούμε με την φαντασία μας.
Άραγε,μπορεί απλά,να πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο, για μία παρειδωλία;Σίγουρα αρκετοί θα έχετε αμφιταλαντεύσεις για το τι ακριβώς βλέπετε Για να σας διευκολύνουμε δείτε εικόνες σε μεγέθυνση στο βίντεο. 
Όλες οι εικόνες-φωτογραφίες.NASA:http://www.midnightplanets.com/web
https://www.youtube.com/watch?v=xGmfmq-Lhw0

30.Αντιύλη και αντισύμπαν.

Τον Ιούνιο του 1965,ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κολούμπια προέβη στην εξής
ΑΝΤΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝ

πρωτοποριακή ανακοίνωση,αλλάζοντας όλα τα δεδομένα.
Πέραν από το δικό μας Σύμπαν,υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανώς υπάρχει και ένα "αντισύμπαν",το οποίο κατοικείται από εκατομμύρια "Λογικά Οντα" που αποτελούνται από αντιύλη,καί είναι γεμάτο από "Αντιπλανήτες",που περιστρέφονται γύρω από "Αντίηλιους".
Λέτε να μας επισκέπτονται όντα αντιύλης;


31.Γαλαξίας της Ανδρομέδας.

Ο μυθικός για μας τους Ελληνες Γαλαξίας της Ανδρομέδας (υπό την διοίκηση του πατρός μας Διός έτσι λέγεται...) ταξιδεύει  με 100 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Μετά απεφάνθησαν οι επιστήμονες ότι ταξιδεύει με 110 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και ότι θα συγκρουστεί με τον δικό μας Γαλαξία σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια εφόσον είναι ο ένας στον δρόμο του άλλου.
Ξέχασε ο Δίας τον αυτόματο πιλόττο, και του έφυγε ο έλεγχος; Απλούστατα η επιστήμη είναι υποθέσεις

ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ

που γίνονται θεωρίες και που καταρρίπτονται συνεχώς. Μετά οι επιστήμονες μας πρόσεξαν ότι η Ανδρομέδα είναι αθλήτρια 200 χλμ το δευτερόλεπτο και όταν ένας ερασιτέχνης αμερικανός αστρονόμος απέδειξε πρόσφατα με λογικό και μαθηματικό τρόπο,ότι ήδη ξεκίνησε η συγχώνευση.
Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η Ανδρομέδα μάλλον θα πήρε... αναβολικά ,παραπάνω από ότι υπολόγισαν.Φυσικά η συγχώνευση δεν θα γίνει αύριο θα περάσουν αιώνες. Θα την δούμε ίσως από αλλού εμείς από εκεί ψηλά ψηλά...  
Στην φωτογραφία η ωραία Ανδρομέδα που μας πλησιάζει με κυκλικές και ταχείες κινήσεις.

32.Ανακαλύφθηκε μεγάλος και δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής.

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων του Αστεροσκοπείου Cerro Tololo Inter-American στη Χιλή εντόπισε για πρώτη φορά τρεις μεγάλους κοντινούς αστεροειδείς,που κρύβονταν έως τώρα από τη λάμψη του Ήλιου. Ένας από αυτούς είναι ο μεγαλύτερος δυνητικά επικίνδυνος για τη Γη αστεροειδής που έχει ανακαλυφθεί κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Οι τρεις διαστημικοί βράχοι ανήκουν σε έναν πληθυσμό αστεροειδών που κινείται στο εσώτερο ηλιακό σύστημα,ανάμεσα στον Ήλιο και στις τροχιές της Γης και της Αφροδίτης. Πρόκειται για μια περιοχή πολύ δύσκολη για αστρονομικές παρατηρήσεις, καθώς τα επίγεια τηλεσκόπια «τυφλώνονται» από την λάμψη του άστρου μας, ενώ τα διαστημικά αδυνατούν πλήρως να παρατηρήσουν, καθώς τα

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ

ηλεκτρονικά τους θα καίγονταν από την ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι, μέχρι σήμερα έχουν παρατηρηθεί μόνο 25 αστεροειδείς με τροχιές τελείως ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο.
Ο πιο επικίνδυνος από τους τρεις είναι ο «2022 ΑΡ7»,διαμέτρου ενάμισι χιλιομέτρου,του οποίου η τροχιά μπορεί κάποια στιγμή να διασταυρωθεί με εκείνη του πλανήτη μας. Οι άλλοι δύο,διαμέτρου περίπου ενός χιλιομέτρου,είναι οι «2021 LJ4» και «2021 ΡΗ27»,των οποίων οι τροχιές εκτιμάται ότι παραμένουν μακριά από το «μονοπάτι» της Γης στον ουρανό.Ο «2021 ΡΗ27» είναι ο κοντινότερος στον Ήλιο αστεροειδής που έχει βρεθεί έως τώρα και θεωρείται πιθανό ότι στη διάρκεια της τροχιάς του, όταν πλησιάζει πολύ το άστρο μας, η επιφάνεια του γίνεται τόσο καυτή που μπορεί να λιώσει μόλυβδο.
Εξ άλλου ένας πρόσφατα ανακαλυφθείς αστεροειδής,ο «2022 RM4»,που έχει μέγεθος ουρανοξύστη και ανήκει επίσης στην κατηγορία των δυνητικά επικίνδυνων μέλλον.Ηδη έκανε μια κοντινή διέλευση από τη Γη την 1η Νοεμβρίου 2022.
Ο λεγόμενος «αστεροειδής του Halloween» (που γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου κυρίως στις αγγλοσαξονικές χώρες) έχει εκτιμώμενη διάμετρο 330 έως 740 μέτρων και και πέρασε με ταχύτητα 84.500 χιλιομέτρων την ώρα σε απόσταση 2,3 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας ή περίπου έξι φορές μεγαλύτερη από τη μέση απόσταση Γης-Σελήνης,σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).
Η τελευταία χαρακτηρίζει «κοντινό στη Γη αντικείμενο» όποιο ουράνιο σώμα πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 193 εκατ. χλμ. και ως «δυνητικά επικίνδυνο» οποιοδήποτε μεγάλο σώμα φτάνει σε απόσταση κάτω των 7,5 εκατ. χλμ. Οτιδήποτε πάρει αυτό τον χαρακτηρισμό, στη συνέχεια παρακολουθείται από τους αστρονόμους για πιθανή αλλαγή στην τροχιά του, που θα μπορούσε να το φέρει σε καταστροφική σύγκρουση με τον πλανήτη μας.
Η NASA έχει υπολογίσει τις τροχιές σχεδόν όλων των κοντινών στη Γη αντικειμένων πέρα από το τέλος του 21ου αιώνα.Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει κανένας εξ ουρανού κίνδυνος για τα επόμενα τουλάχιστον 100 χρόνια. Αν, ο μη γένοιτο,προκύψει τέτοια προοπτική πτώσης αστεροειδούς στη Γη, ήδη δοκιμάζονται διαστημικές τεχνολογίες αποτροπής στο πλαίσιο της πλανητικής άμυνας.

33.Το Μυστηριώδες Σήμα του Γαλαξιακού Συμπλέγματος Περσέα.

Το σήμα του Περσέα είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη ευρήματα στην ιστορία της αστρονομίας όταν μια ομάδα ερευνητών συγκεντρώθηκε για να εξερευνήσουν το σύμπλεγμα του Περσέα. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα γαλαξιών που βρίσκεται 250 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από το ηλιακό μας σύστημα.Το σύμπλεγμα Perseus είναι ένα από τα πιο τεράστια αντικείμενα που έχουν γίνει γνωστά στο σύμπαν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ίδιο το συγκρότημα είναι τυλιγμένο από μια τεράστια «ατμόσφαιρα» που αποτελείται από πλάσμα. Ωστόσο, το μυστήριο δεν τελειώνει εκεί.“Η ατμόσφαιρα του συμπλέγματος είναι γεμάτη από ιόντα.Κάθε ένα παράγει ένα «χτύπημα» ή «γραμμή» στο φάσμα ακτίνων Χ, το οποίο μπορούμε να χαρτογραφήσουμε χρησιμοποιώντας Chandra»,εξηγεί η Bulbul.«Αυτές οι φασματικές γραμμές είναι γνωστές ενέργειες ακτίνων Χ».
Ωστόσο,το 2012,όταν η Bulbul συγκέντρωσε στοιχεία Chandra αξίας 17 ημερών,μια νέα γραμμή εμφανίστηκε εκεί όπου δεν πρέπει να υπάρχει γραμμή.“Μια γραμμή εμφανίστηκε στα 3,56 keV (kilo-electron volts) που δεν αντιστοιχεί σε καμία γνωστή ατομική μετάβαση.Ήταν μια μεγάλη έκπληξη”,είπε.
Η Bulbul και οι συνεργάτες της γοητεύτηκαν και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν στην αρχή.Όταν η Bulbul άρχισε να μιλάει για το σύμπλεγμα Περσέα, είπε: "Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να πεισθώ ότι αυτή η γραμμή δεν είναι ούτε ανιχνευτικό τεχνούργημα ούτε υπάρχουσα ατομική γραμμή.Έκανα πολύ

BULBUL CHANDRA

προσεκτικούς ελέγχους.Ανάλυσα εκ νέου τα δεδομένα. Χώρισα το σύνολο δεδομένων σε διάφορες υποομάδες και επαληθεύτηκαν τα δεδομένα από τέσσερις άλλους ανιχνευτές σε δύο ξεχωριστά παρατηρητήρια Καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν έκανε τη γραμμή να εξαφανιστεί".
Αυτό επιβεβαιώθηκε περαιτέρω όταν η Bulbul και οι συνάδελφοί της ανακάλυψαν σχεδόν ταυτόσημη φασματική υπογραφή σε εκπομπές ακτίνων Χ που προέρχονταν από 73 άλλες ομάδες γαλαξιών. Οι πληροφορίες παραλήφθηκαν από το XMM-Newton της Ευρώπης,ένα ανεξάρτητο τηλεσκόπιο X-Ray. Όλα έδειχναν ότι η ανακάλυψη είναι αξιόπιστη.
Eπίσης μια ομάδα επιστημόνων στην Ολλανδία παρουσίασε στοιχεία της ίδιας φασματικής γραμμής στις παρατηρήσεις του γαλαξία Ανδρομέδα.Εν ολίγοις,η φασματική γραμμή που εντοπίζεται από τους επιστήμονες δεν προέρχεται από κανέναν γνωστό τύπο, γεγονός το οποίο εγείρει υποψίες ότι μπορεί να προκλήθηκε από την Σκοτεινή Ύλη.
Αφού υποβάλανε την μελέτη,διάφοροι θεωρητικοί εμφανίστηκαν με περίπου 60 διαφορετικούς τύπους σκοτεινής ύλης που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτή τη γραμμή.Μάλιστα, μερικοί φυσικοί σωματιδίων ονόμασαν αυτό το σωματίδιο ως “bulbulon”.
Περαιτέρω παρατηρήσεις και μελέτες θα πρέπει σίγουρα να πραγματοποιηθούν στο μέλλον προκειμένου να κατανοήσουμε ένα από τα πολλά μυστήρια του σύμπαντος μας.
Η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας, για παράδειγμα, ξεκίνησε ένα προηγμένο τηλεσκόπιο X-Ray που ονομάζεται “Astro-H” το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους αστρονόμους στο κυνήγι τους για απαντήσεις.
Τελικά,τι μπορεί να ήταν αυτό το μυστηριώδες “σήμα”; Προς το παρόν όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά,τόσο εκείνα που αποτελούν επιστημονικές θεωρίες όσο και εκείνα που παραπέμπουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

34.Μεγάλη Αιγυπτιακή Πυραμίδα.

Προηγμένη κατασκευή της Μεγάλης Αιγυπτιακής Πυραμίδας λεπτομερώς σε έναν αρχαίο πάπυρο.Είναι τεράστιες πέτρινες κατασκευές φτιαγμένες από τεράστιους βράχους που εξορύσσονταν,μεταφέρθηκαν και ραβδώθηκαν μαζί πριν από την εφεύρεση του γερανού και του τροχού και θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα.Νέα στοιχεία έχουν ρίξει φως στην αρχιτεκτονική των πυραμίδων.Οι αιγυπτιολόγοι έχουν προβληματιστεί για αυτό το αίνιγμα για περισσότερο από έναν αιώνα, αλλά τώρα φαίνεται ότι ένα κομμάτι του παζλ μπορεί να έχει
ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ
 λυθεί.Για πολύ καιρό,οι αρχαιολόγοι και οι μελετητές πίστευαν ότι ο βράχος που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των πυραμίδων εξορύσσονταν από δύο μέρη: την Τούρα,περίπου 13 χιλιόμετρα από τη βάση των πυραμίδων και το Ασουάν,533 χιλιόμετρα μακριά.​​​​​

Οι αρχαιολόγοι έχουν μπερδευτεί ως προς το πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατάφεραν να μεταφέρουν πέτρες με αυτόν τον τρόπο πριν από την εφεύρεση του τροχού,καθώς η ακριβής ηλικία του αποκαλύφθηκαν οι πυραμίδες.
Από την άλλη πλευρά,ένας κύλινδρος παπύρου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα,μπορεί να έδωσε μια απλή λύση σε αυτό το πανάρχαιο μυστήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.