Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023*** 11/4/23-20/4/23

  •  ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Οπως έχω ανακοινώσει,τα άρθρα μου είναι μόνον  για το Διάστημα, για τους Ανδρομέδιους,Ολύμπιους,κλπ.







ΔΙΑΣΤΗΜΑ



1.Δέκα ανησυχητικές εξομολογήσεις αστροναυτών για το τι είδαν στο διάστημα: Μυστήρια που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει.

Το σύμπαν είναι ένα μεγάλο μυστήριο. Για παράδειγμα, ακόμα δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν πραγματικά εξωγήινοι ή αν πρόκειται απλώς για εφεύρεση συνωμοτών. Οι αστροναύτες μοιράστηκαν ιστορίες που βίωσαν απευθείας στο διάστημα. Ενώ κάποιοι περιέγραψαν περίεργη διαστημική μουσική, άλλοι ανέφεραν ένα μυστηριώδες χτύπημα στην πόρτα.
Είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θέτουν οι επιστήμονες, αλλά και οι απλοί άνθρωποι. Μέχρι στιγμής, για παράδειγμα, δεν μπορούμε 100% να επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών. Σύμφωνα με τον Αμερικανό αστροναύτη Scott Carpenter, τους παρακολουθούσαν συνεχώς εξωγήινοι σε UFO στο διάστημα. Αρκετοί από τους άλλους συναδέλφους του μοιράστηκαν τις ιστορίες τους. Μερικά από αυτά είναι εντελώς τρομακτικά.

*Διαστημικό Φίδι:Ο συνταξιούχος αστροναύτης της NASA Franklin Story Musgrave είχε μια
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΦΙΔΙ

ιστορική καριέρα. Κάποτε φέρεται να είδε ένα λευκό φίδι μήκους άνω των δύο μέτρων να κολυμπά στο διάστημα. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε να είναι ένας σωλήνας αποσυνδεδεμένος από ένα διαστημόπλοιο, αλλά ο Musgrave επιμένει ότι ήταν πραγματικό φίδι. 

*Ένα μυστηριώδες χτύπημα στην πόρτα:Δεν υπάρχει ήχος στο διάστημα, μόνο κενό, και αυτό είναι που κάνει αυτή την ιστορία τόσο τρομακτική. Το 2003, ο Κινέζος αστροναύτης Yang Liwei καθόταν στο διαστημικό λεωφορείο του όταν σύμφωνα με πληροφορίες άκουσε ένα χτύπημα. Το περιέγραψε σαν να χτυπά έναν ξύλινο κουβά σε έναν σιδερένιο κουβά. Προφανώς δεν είναι ο μόνος που το έχει βιώσει αυτό. Κατά τα έτη 2005-2008, άλλοι Κινέζοι αστροναύτες ανέφεραν επίσης παρόμοιους ήχους. 

*Είναι στο φεγγάρι και μας παρακολουθούν:Όταν ο Neil Armstrong ξεκίνησε να περπατήσει στο
NEIL ARMSTRONG

φεγγάρι και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που το έκανε, δέχθηκε επίθεση από θεωρητικούς συνωμοσίας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η ιστορική του βόλτα στο φεγγάρι στην πραγματικότητα γυρίστηκε σε στούντιο. Από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία που παραμένει μυστήριο μέχρι σήμερα. Η NASA λέει ότι έχασε τη μετάδοση για περίπου δύο λεπτά μετά την προσγείωση του Άρμστρονγκ στο φεγγάρι το 1969. Σε ένα μυστικό μήνυμα που έπρεπε να γράψει ο αστροναύτης για το πρακτορείο, είπε ότι τα διαστημόπλοια στο φεγγάρι ήταν τεράστια. "Δεν θα το πιστεύετε! Σας λέω ότι υπάρχουν και άλλα διαστημόπλοια παρατεταγμένα στην άλλη πλευρά του χείλους του κρατήρα! Είναι στο φεγγάρι και μας παρακολουθούν", φέρεται να ισχυρίστηκε ο Armstrong .

*Παράξενη διαστημική μουσική:Κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 10, της δοκιμαστικής διαδρομής της πρώτης αποστολής στο φεγγάρι, οι αστροναύτες, μεταξύ άλλων, άρχισαν να δοκιμάζουν διάφορες συσκευές. Προς μεγάλη τους έκπληξη, άκουσαν έναν περίεργο ήχο σφυρίσματος στα ακουστικά, τον οποίο αργότερα περιέγραψαν ως διαστημική μουσική.

*Κάτι λαμπερό στο φεγγάρι:Ο αστροναύτης της NASA Alan Bin ισχυρίζεται ότι είδε κάτι λαμπερό στο φεγγάρι.Έμοιαζε με δέρμα παπουτσιών Ό,τι κι αν ήταν είναι ακόμα αδύνατο να εξηγηθεί τι ακριβώς είδε. 

*ΑΤΙΑ διαφορετικών σχημάτων:Καθώς οι αστροκατασκευασμένο από μέταλλο και φαινόταν να έχει βραχίονες να προεξέχουν από αυτό. Η προέλευσή του παραμένει μυστήριο μέχρι σήμερα. 

*Πλωτά πτώματα ζώων:Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα πρώτα υποκείμενα που πήγαν στο διάστημα

ήταν ένας πίθηκος και ένας σκύλος, η ιστορία έχει νόημα. Όταν ένα φαινομενικά καλό πράγμα μετατράπηκε σε αποτυχία, τα πτώματα των ζώων απελευθερώθηκαν στο διάστημα, όπου λέγεται ότι επιπλέουν μέχρι σήμερα και μπορούν να τα δουν οι αστροναύτες σε διαστημικά ταξίδια. 

*Ο Scott Kelly εντόπισε ένα UFO:Ο Σκοτ ​​Κέλι πέρασε πολύ καιρό στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Λέγεται ότι είδε εξωγήινους κατά τη διάρκεια της παραμονής του. Αν και ο ίδιος δεν ανέφερε άμεσα τη συνάντηση με εξωγήινους πολιτισμούς, μερικά από τα αστεία του δείχνουν ότι μπορεί να μην είναι απλώς ένα αστείο. Σε μια συνέντευξη, μίλησε ακόμη και για «εξωγήινους που το έχουν πιο εύκολα από εμάς στο διάστημα» . 

*Ένας στόλος UFO:Ο Γκόρντον Κούπερ, ο οποίος πέταξε και με το Mercury 9 και με το Gemini 5

UFOs

σχυρίζεται ότι είχε δει έναν ολόκληρο στόλο UFO κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Το 1963, σύμφωνα με τα λόγια του, ένα τέτοιο αντικείμενο πέταξε προς το μέρος του. Το αντικείμενο καταγράφηκε ακόμη και από ραντάρ. 

*Παράξενα φώτα σε σχήμα V:Ο Αμερικανός αστροναύτης Leroy Chiao, ο οποίος ήταν ο διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού το 2005, παρατήρησε περίεργα φώτα στο διάστημα μαζί με άλλα μέλη του πληρώματος. Μαζί, σαν να σχηματίζουν το γράμμα V, μόνο προς την αντίθετη κατεύθυνση. 




2.Σενάριο επιστημονικής φαντασίας για ταινία για τη NASA



Ο Buzz Aldrin λέει: «Μας είπαν να κατέβουμε από το φεγγάρι» 
BUZZ ALDRIN

Διαβάζεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για ταινία για τη NASA,τους αστροναύτες και τους εξωγήινους στο φεγγάρι Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες αναφορές και υποτιθέμενες μεταγραφές μεταξύ του κέντρου διοίκησης και των αστροναυτών του Απόλλωνα στο φεγγάρι, η ανθρωπότητα αντιμετώπισε υπερφυσική τεχνολογία κατά το πέρασμα στη σεληνιακή επιφάνεια. Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το τι μπορεί να βρήκαν οι αστροναύτες στη Σελήνη προέρχονται από μια συνέντευξη με έναν ανώνυμο καθηγητή και τον Neil Armstrong σε συμπόσιο της NASA:


Δάσκαλος: Τι πραγματικά συνέβη με το Apollo 11;

Armstrong: Ήταν καταπληκτικό… φυσικά, πάντα ξέραμε ότι υπήρχε πιθανότητα… το γεγονός είναι ότι μας είχαν προειδοποιήσει. Επομένως, δεν υπήρχαν ποτέ ερωτήσεις σχετικά με έναν διαστημικό σταθμό ή μια σεληνιακή πόλη.

Δάσκαλος: Τι εννοείτε με τον όρο «προειδοποιημένος»;

NEIL ARMSTRONG
Neil Armstrong: Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, παρά μόνο να πω ότι τα πλοία τους ήταν πολύ ανώτερα από τα δικά μας, τόσο σε μέγεθος όσο και σε τεχνολογία. Ουάου, πού είναι; … Και απειλητικό… Όχι, δεν είναι διαστημικός σταθμός. Δάσκαλος: Αλλά η NASA είχε άλλες αποστολές μετά το Apollo 11. Φυσικά η NASA ήταν σε κίνδυνο εκείνη την εποχή και δεν μπορούσε να διακινδυνεύσει πανικό στη Γη…. Αλλά ήταν πραγματικά μια γρήγορη σέσουλα και το αντίστροφο. (Πάνω Απόρρητο, σελ. 186)

Buzz Aldrin :Είναι πιθανό οι αστροναύτες του Apollo να αντιμετώπισαν πραγματικά εξωγήινα όντ  και UFO κατά την εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας;


Υπάρχουν πολλές αναφορές, συνεντεύξεις και έγγραφα που υποδηλώνουν ότι είναι δυνατό.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Δρ Vladimir Azhazha φυσικός και καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας:Ο Neil Armstrong μετέδωσε το μήνυμα στο Mission Control ότι δύο μεγάλα, μυστηριώδη αντικείμενα τα παρακολουθούσαν αφού προσγειώθηκαν
ΑΡΧΑΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗ
ΣΕΛΗΝΗ

κοντά στη σεληνιακή μονάδα. Αλλά το μήνυμά του δεν ακούστηκε ποτέ από το κοινό επειδή η NASA το λογοκρίνει.Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο Armstrong ισχυρίστηκε ότι υπήρχε εξωγήινη παρουσία στο φεγγάρι και οι αστροναύτες έλαβαν εντολή να φύγουν.Οι αναφορές δείχνουν ότι οι αστροναύτες του Apollo έπεσαν πάνω σε πολλές «σκηνές» και κατασκευές στο φεγγάρι που προφανώς δεν ήταν τεχνητές. Πολλοί ουφολόγοι ισχυρίζονται ότι ο Buzz Aldrin κινηματογράφησε ακόμη και τις περίεργες κατασκευές και όλες οι λεπτομέρειες αναφέρθηκαν στον έλεγχο της αποστολής, ο οποίος σκόπιμα «λογοκρίνει» τις πληροφορίες για να αποφύγει το χάος και τον πανικό στον γενικό πληθυσμό.


3.Ο Buzz Aldrin λέει: «Μας είπαν να κατέβουμε από το φεγγάρι» (Βίντεο)


Διαβάζεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για ταινία για τη NASA, τους αστροναύτες και
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ 

τους εξωγήινους στο φεγγάρι. Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες αναφορές και υποτιθέμενες μεταγραφές μεταξύ του κέντρου διοίκησης και των αστροναυτών του Απόλλωνα στο φεγγάρι, η ανθρωπότητα αντιμετώπισε υπερφυσική τεχνολογία κατά το πέρασμα στη σεληνιακή επιφάνεια. Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το τι μπορεί να βρήκαν οι αστροναύτες στη Σελήνη προέρχονται από μια συνέντευξη με έναν ανώνυμο καθηγητή και τον Neil Armstrong σε συμπόσιο της NASA:

Δάσκαλος: Τι πραγματικά συνέβη με το Apollo 11;

Armstrong: Ήταν καταπληκτικό… φυσικά, πάντα ξέραμε ότι υπήρχε πιθανότητα… το γεγονός είναι ότι μας είχαν προειδοποιήσει. Επομένως, δεν υπήρχαν ποτέ ερωτήσεις σχετικά με έναν διαστημικό σταθμό ή μια σεληνιακή πόλη.

Δάσκαλος:Τι εννοείτε με τον όρο «προειδοποιημένος»;

Άρμστρονγκ: Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες,παρά μόνο να πω ότι τα πλοία τους ήταν πολύ ανώτερα από τα δικά μας,τόσο σε μέγεθος όσο και σε τεχνολογία.Ουάου,πού είναι; Όχι,δεν είναι διαστημικός σταθμός. 

Δάσκαλος: Αλλά η NASA είχε άλλες αποστολές μετά το Apollo 11;

Άρμστρονγκ: Φυσικά η NASA ήταν σε κίνδυνο εκείνη την εποχή και δεν μπορούσε να διακινδυνεύσει πανικό στη Γη…. Αλλά ήταν πραγματικά μια γρήγορη σέσουλα και το αντίστροφο. 

Buzz Aldrin:Είναι πιθανό οι αστροναύτες του Apollo να αντιμετώπισαν πραγματικά εξωγήινα όντα και UFO κατά την εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας;Υπάρχουν πολλές αναφορές, συνεντεύξεις και έγγραφα που υποδηλώνουν ότι είναι δυνατό.Στην πραγματικότητα,σύμφωνα με τον Δρ Vladimir Azhazha φυσικός και καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

ΚΤΗΡΙΑ

Ο Neil Armstrong μετέδωσε το μήνυμα στο Mission Control ότι δύο μεγάλα, μυστηριώδη αντικείμενα τα παρακολουθούσαν αφού προσγειώθηκαν κοντά στη σεληνιακή μονάδα. Αλλά το μήνυμά του δεν ακούστηκε ποτέ από το κοινό επειδή η NASA το λογοκρίνει.Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο Armstrong ισχυρίστηκε ότι υπήρχε εξωγήινη παρουσία στο φεγγάρι και οι αστροναύτες έλαβαν εντολή να φύγουν.

Οι αναφορές δείχνουν ότι οι αστροναύτες του Apollo έπεσαν πάνω σε πολλές «σκηνές» και κατασκευές στο φεγγάρι που προφανώς δεν ήταν τεχνητές.Πολλοί ουφολόγοι ισχυρίζονται ότι ο Buzz Aldrin κινηματογράφησε ακόμη και τις περίεργες κατασκευές και όλες οι λεπτομέρειες αναφέρθηκαν στον έλεγχο της αποστολής, ο οποίος σκόπιμα «λογοκρίνει» τις πληροφορίες για να αποφύγει το χάος και τον πανικό στον γενικό πληθυσμό.

https://www.youtube.com/watch?v=ZNkmhY_ju8o&t=1s


4.Στόλος UFO εμφανίζεται πάνω από τις Πυραμίδες της Γκίζας της Αιγύπτου (βίντεο)


Κάτι περίεργο συνέβη στον ουρανό πάνω από τις πυραμίδες της Γκίζας, τη νύχτα της 3ης
ΓΚΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Δεκεμβρίου 2020.Όταν στον ουρανό εμφανίστηκαν μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα.Ένα από αυτά ήταν πολύ μεγάλο και είχε μια μορφή διαμαντιού με πολλές μκρές μπάλες που κινούνταν κοντά του.Έτσι,από το μεγάλο φωτεινό βουητό άρχισαν να πετούν δεκάδες μικρά αντικείμενα.Το οποίο εξαφανίστηκε αμέσως.Στη συνέχεια,το αντικείμενο φάνηκε να τυλίγεται ξαφνικά στις φλόγες και να θρυμματίζεται σε ένα σύμπλεγμα αντικειμένων διατεταγμένα σε ένα σύμπλεγμα.

Πολλά βίντεο έχουν γυριστεί από αυτή την απίστευτη θέαση UFO.Αλλά είναι όλα του ίδιου τύπου και παρουσιάζουμε μόνο ένα,που είναι αυτό που ανέλυσε ο ερευνητής Emanuel Huza.Ο οποίος έχει ομαδοποιήσει μόνο μερικά,ηχογραφημένα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και με διαφορετικές ηχητικές σεκάνς.Δηλαδή, για να μην υπάρχει αμφιβολία για τη δουλειά κάποιων τζόκερ στο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο.Είναι πολύ φωτεινό πολύ πιθανό οι εξωγήινοι να ήθελαν να δημιουργήσουν μια χωροχρονική εκτίναξη στην ατμόσφαιρα.Όπου τότε βγαίνουν μικρές φωτεινές σφαίρες.

Ο επιστήμονας Massimo Fratini λέει:«Έχω κάνει πολλές έρευνες και μελέτες για το StarGate ή τις Dimensional Portal που δημιουργήθηκαν από προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς.Δεν είναι τυχαίο ότι η μελέτη των XPoints.Ποια είναι τα σημεία όπου το μαγνητικό πεδίο της Γης συνδέεται με το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου.Δημιουργώντας ένα χωρικό χάσμα με ένα αδιάλειπτο μονοπάτι που οδηγεί από τον πλανήτη μας προς την ατμόσφαιρα του Ήλιου 93 εκατομμύρια μίλια μακριά.Από τη NASA αυτά τα XPoints έχουν γίνει άκρως απόρρητα.

https://www.youtube.com/watch?v=iKKNiEwikIw&t=1s



5.Αιχμαλωτίζουν δύο τεράστια UFO να πετούν στο διάστημα .


Καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κάνουν εικασίες για κατασκοπευτικά μπαλόνια,drones και
ΤΕΡΑΣΤΙΑ  UFO

εξωγήινους,ένα βίντεο εμφανίστηκε στις 22/3/23 που δείχνει κάτι τεράστιο και πολύ ενδιαφέρον.Η κοινότητα των ουφολόγων διατηρεί επί του παρόντος μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις θεάσεις UFO αλλά με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.Δεν θα ήταν οι κλασικοί μικροί ιπτάμενοι δίσκοι,αλλά μιλάμε για μεγάλα πλοία,αυτό που ξέρουμε ως «πλοία ανεφοδιασμού».Το γραφικό παράδειγμα που δίνουν θα ήταν τα πλοία που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τον Πόλεμο των Κόσμων ή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Σε όλο τον κόσμο εντοπίζουν ένα φαινόμενο εμφάνισης πλοίων εξαιρετικών διαστάσεων.Είναι αυτά γεωσύγχρονα δορυφορικά αντικείμενα;Αλλά τότε γιατί υπάρχουν δύο από αυτά στο ίδιο μέρος;Και αν είναι κλειδωμένα στη θέση τους,γιατί δεν είναι τεντωμένα από την έκθεσή μου στα 15 δευτερόλεπτα;Ή μήπως αυτά τα αντικείμενα είναι δύο UFO που πετούν με μεγάλη ταχύτητα στο διάστημα; Οι εικόνες στο βίντεο περιστρέφονται 90 μοίρες αριστερόστροφα και τα αντικείμενα φαίνεται να κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά.Εμφανίστηκαν ακριβώς κάτω από το αστρικό σύμπλεγμα Ghost Bush.Άλλοι,skygazer,έχουν επίσης φωτογραφίσει τεράστια εξωγήινα σκάφη που πετούν στο διάστημα με μεγάλη ταχύτητα,ειδικά κοντά στο νεφέλωμα του Ωρίωνα.


6.Καταγράφουν «κυκλοφορία στη Σελήνη», αλλά όχι από ανθρώπινα πλοία. 


Καθώς η NASA προετοιμάζεται για την πρώτη αποστολή του ανθρώπου στον Άρη, είναι περίεργο
UFO

το γεγονός ότι δεν έχει πατήσει το πόδι της στη Σελήνη από το 1972, πόσο μάλλον να δημιουργήσει μια βάση εκεί.Οι αστροναύτες και πολλοί ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ήδη βάσεις στη σεληνιακή επιφάνεια… και, στην πραγματικότητα, δεν είναι ανθρώπινες βάσεις.Ο πρώην επικεφαλής των Συστημάτων Επικοινωνιών της NASA Maurice Chatelain επιβεβαίωσε το 1979 ότι ο Neil Armstrong και ο Buzz Aldrin είχαν δει δύο UFO στο χείλος ενός κρατήρα κατά τη διάρκεια της σεληνιακής αποστολής Apollo 11 το καλοκαίρι του 1969.Η συνάντηση ήταν κοινή γνώση της NASA»,αλλά κανείς δεν έχει μιλήσει γι 'αυτό μέχρι τώρα.Σύμφωνα με τον Άρμστρονγκ,οι εξωγήινοι θα τους είχαν «προειδοποιήσει να μείνουν μακριά» από τη Σελήνη.

Ο πρώην υπάλληλος της NASA Otto Binder είπε ότι ένας άγνωστος ραδιοφωνικός δέκτης υποκλοπή καναλιών εκπομπής της NASA και κατέλαβε την ακόλουθη ανταλλαγή:«NASA: Τι συμβαίνει; Έλεγχος αποστολής που καλεί το Apollo 11…”«Απόλλων: Αυτά τα» μωρά «είναι τεράστια, κύριε! Τεράστιος! Ω Θεο μου! Δεν θα το πιστέψετε! Λέω ότι υπάρχουν και άλλα διαστημόπλοια εκεί έξω,παραταγμένα στην άλλη πλευρά του χείλους του κρατήρα! Είναι στο φεγγάρι και μας παρακολουθούν!"

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Apollo 17,της τελευταίας αποστολής της NASA στη Σελήνη το 1972,μόνο το CBS κάλυπτε τη ζωντανή μετάδοση καθώς το ρόβερ διέσχιζε τη σεληνιακή

επιφάνεια.Οι χειριστές της NASA στη Γη άρχισαν να κατευθύνουν την τηλεοπτική κάμερα, που ήταν τοποθετημένη στο κινητό όχημα,για να αποκτήσουν μια πανοραμική άποψη της σεληνιακής επιφάνειας.Υπήρξε μια καθυστέρηση 4 δευτερολέπτων μεταξύ των κινήσεων της κάμερας της τηλεόρασης και των χειριστηρίων που λειτουργούσαν από τη Γη, λόγω της απόστασης μεταξύ Γης και Σελήνης.Καθώς η κάμερα σάρωσε το τοπίο, απαθανάτισε ξαφνικά αυτό που έμοιαζε με ένα τεράστιο ορθογώνιο κτίριο στο βάθοςΟ παρουσιαστής του CBS Walter Cronkite έμεινε έκπληκτος και αναφώνησε:«Μοιάζει με τεχνητό αντικείμενο!»Σχεδόν αμέσως,η ζωντανή μετάδοση μαζί με τον Cronkite's διακόπηκε και αντικαταστάθηκε από μια παλαιότερη ηχογράφηση με την ετικέτα "ηχογραφήθηκε νωρίτερα σήμερα".

Είκοσι λεπτά αργότερα ο Walter επέστρεψε στον αέρα και, σαστισμένος, είπε στους θεατές ότι το
UFOs

λεγόμενο «τεχνητό αντικείμενο» ήταν απλώς μέρος του ρομπότ της σελήνης.Ωστόσο,το βίντεο δεν προβλήθηκε ποτέ ξανά,ούτε αναφέρθηκε ξανά το περιστατικό στην τηλεόραση,ούτε σε κάποιο ντοκουμέντο γνωστό στο κοινό,μέχρι τώρα.Φαίνεται ότι μία από τις αρμοδιότητες της NASA είναι να ελέγχει ποιες πληροφορίες μπορεί και τι δεν μπορεί να δει το κοινό.Η πρώην υπάλληλος της NASA,Dona Hare,εξήγησε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της ήταν υπεύθυνοι για την εξακρίβωση στοιχείων εξωγήινης δραστηριότητας στον ουρανό μας και στη σεληνιακή επιφάνεια.Η Dona ρώτησε μια μέρα τον συνάδελφό της:«Τι θα κάνεις με αυτές τις πληροφορίες; «Πρέπει να το καθαρίσουμε αυτό…» Οι άνθρωποι που μου είπαν ότι ήταν συγκάλυψη… είπαν, «Ποτέ μην πεις ότι το είπα ή θα πω ότι δεν το είπα».Ωστόσο,φαίνεται ότι οι εικόνες της λεγόμενης «εξωγήινης δραστηριότητας» στη Σελήνη έχουν διαρρεύσει ούτως ή άλλως. 

Την 1η Οκτωβρίου 2010,η Κίνα εκτόξευσε το φεγγάρι Chang'e-2 σε τροχιά.Οι ευρέως
CHANG' E-2

αμφισβητούμενοι ισχυρισμοί ανέφεραν ότι οι κάμερες του τροχιακού κατέγραψαν κάτι που φαίνεται να είναι μια εγκατάσταση στη σεληνιακή επιφάνεια.Αργότερα ειπώθηκε ότι οι φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν από το Chang'e-2,αλλά ήταν από τα αρχεία της ίδιας της NASA,αν και αυτό δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί καθώς η φωτογραφία δεν είχε τον αριθμό εγγραφής.Θα μπορούσε η κινεζική κυβέρνηση να είχε σκόπιμα διαρρεύσει μια φωτογραφία της NASA προτού είχε την ευκαιρία να την ελέγξει;

Στην πραγματικότητα,πολλά από αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνονται από τους ισχυρισμούς πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων,όπως ένας πρώην υπάλληλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ονόματι Karl Wolf,ο οποίος κατείχε μια «άκρως απόρρητη κρυπτολογική» άδεια ασφαλείας.Αποκάλυψε ότι ένας υπάλληλος της NSA του είπε:«Ανακαλύψαμε μια βάση στο πίσω μέρος του φεγγαριού».Ο Wolf πρόσθεσε: «Και μετά έβγαλε έναν από αυτούς τους χάρτες και έδειξε αυτή τη βάση,η οποία είχε γεωμετρικά σχήματα.Υπήρχαν πύργοι,υπήρχαν σφαιρικά κτίρια τεράστια.Μερικές από τις κατασκευές έχουν μήκος μισό χιλιόμετρο.Είναι τεράστιες κατασκευές,σχολίασε.Και σε άλλες εικόνες υπάρχουν περισσότερες από αυτές που φαίνονται να είναι γιγάντιες κατασκευές που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 16.Τι νομίζετε;Συμβαίνουν πράγματα που είμαστε ξένοι στο φεγγάρι;

https://www.youtube.com/watch?v=_pmYRZXHIsw&t=1s



7.Oικογενείες "Ψυχών" εισήλθαν στο δικό μας σύμπαν.


Κάποιες ανώτερες ψυχές εισήλθαν στο δικό μας σύμπαν κατόπιν δικής τους συνειδητής απόφασης για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση του πλανήτη και κάποιες άλλες κατώτερες
ΨΥΧΕΣ

ψυχές,πιάστηκαν στο δίχτυ των σκοτεινών δυνάμεων που περιβάλλει τον πλανήτη και εξαναγκάστηκαν σε κύκλους ενσαρκώσεων εδώ στην Γη.Οι Οικογένειες Ψυχών δημιουργούνται όταν μια ομάδα ψυχών αναδύεται από μια αδιαφοροποίητη μοναδική ουσία και εισέρχονται στο δικό μας σύμπαν μέσω άλλων ανωτέρων διαστάσεων είτε στον δικό μας Γαλαξία είτε σε άλλους γαλαξίες.Στη συνέχεια και αναφερόμενοι στον δικό μας Γαλαξία,εστιάστηκαν στη ανάπτυξη της συνείδησης τους συσσωρεύοντας φυσικές εμπειρίες στα ανώτερα αστρικά συστήματα της Λύρας,του Σειρίου,των Πλειάδων,του Αρκτούρου,του Αλτεμπαράν,του Βέγα κ.ά.Σε κάποιο σημείο της πορείας εξέλιξής τους,βρέθηκαν στη Γη κατόπιν δικής τους συνειδητής απόφασης για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του Φωτός να απελευθερώσουν τον πλανήτη,είτε απλά μπήκαν σε μια επικίνδυνη ζώνη του Γαλαξία χωρίς να έχουν πλήρη επίγνωση του κινδύνου και αιχμαλωτίστηκαν από τις σκοτεινές δυνάμεις στο πολυδιάστατο κλιμακωτό δίχτυ που περιβάλλει τον πλανήτη,με αποτέλεσμα να συρθούν σε κύκλους μετενσαρκώσεων εδώ στη Γη..

Είναι ύψιστης σημασίας,όλα τα ανώτερα διαστατικά όντα που ενσαρκώνονται στον δικό μας
ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΤΙΚΕΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

πλανήτη,να αφυπνίζονται αυτή την εποχή,να θυμούνται την αποστολή τους και να αρχίσουν να αναλαμβάνουν δράση.Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να αρχίσουν να συνδέονται μεταξύ τους από την υψηλή προοπτική από την οποία προέρχονται και όχι όπως συμβαίνει με τα ανθρώπινα όντα που αιχμαλωτίζονται στο δίχτυ που περιβάλλει τη Γη.Τα μέλη των Οικογενειών Ψυχών ίδιας ψυχικής ουσίας που προέρχονται από την πέμπτη και την έκτη διάσταση συνδέονται βαθιά μεταξύ τους και δημιουργούν αληθινές φιλίες.Στην δική μας τρίτη διάσταση,η σύνδεση τους εκφράζεται σαν Δίδυμες Ψυχές που συνδέονται στο επίπεδο των συντρόφων-συζύγων.

Σχεδιάζοντας και ελέγχοντας την διαδικασία της ενσάρκωσης,οι σκοτεινές δυνάμεις σπάνια επιτρέπουν σε δυο δίδυμες ψυχές να ενσαρκωθούν ταυτόχρονα.Ακόμα κι αν συμβεί αυτό, σπάνια συναντούν ο ένας τον άλλο και ακόμη αν συναντηθούν,σπάνια τους επιτρέπεται να είναι μαζί, όπου με διάφορους μηχανισμούς αποτρέπουν την ένωση τους.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίδυμες ψυχές είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρίσκονται μαζί, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι δίδυμες ψυχές,στην πραγματικότητα είναι απλοί ψυχικοί σύντροφοι που διοχετεύουν την ψυχική τους ενέργεια ο ένας στον άλλο.Μια βαθιά ψυχική σχέση όταν συμβαίνει, οι σκοτεινές δυνάμεις καταφεύγουν στα άκρα για να την αποτρέψουν, προχωρώντας ακόμα και στη δολοφονία του ενός ή και των δύο εταίρων..

Μετά την "Πρώτη Επαφή",οι Φωτεινές Δυνάμεις θα αρχίσουν να έρχονται σε επαφή με τα πιο
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΨΥΧΩΝ

προηγμένα μέλη της ανθρώπινης κοινωνίας και ειδικά με εκείνα που γνωρίζουν για τις Οικογένειες Ψυχών.Αυτό θα φέρει αναπόφευκτα τεκτονικές πολιτισμικές μετατοπίσεις στην ανθρώπινη κοινωνία. Θα αρχίσουν να εξελίσσονται βαθύτερες ρομαντικές σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε δίδυμες ψυχές και συντρόφων ψυχής,όπου ο ένας από αυτούς δυνατόν να ζει στην επιφάνεια  του πλανήτη και άλλος να ανήκει στον Συνομοσπονδιακό Στόλο.Για να είμαστε πιο προετοιμασμένοι για αυτές τις συνδέσεις, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Φωτεινές Δυνάμεις έχουν ένα πολύ παρόμοιο κοινωνικό πρότυπο που βασίζεται στις Ψυχικές Οικογένειες. Μερικές φορές είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην αποκλειστική ιερή ένωση με την δική τους δίδυμη ψυχή ή το πρωταρχικό τους ψυχικό δίδυμο και μερικές φορές σχηματίζουν διάφορες ανοιχτές συνδέσεις που βασίζονται στην αγάπη μεταξύ των ψυχών και στην ελεύθερη ροή της σεξουαλικής ενέργειας.Αυτές οι συνδέσεις θα είναι και η τελική δοκιμή ενσωμάτωσης του ανθρώπινου πληθυσμού στην γαλαξιακή κοινωνία.


8.Στον Σείριο τον ονομάζουν θεό Σείριο και στον Ωρίωνα Κραταιό Άρχοντα Φωτός.


ΦΟΙΒΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
Ο Φοίβος Απόλλων, είναι ο ελεήμων θεός, ο θεός του κάλλους και του Φωτός που αγωνίζεται κατά του πνευματικού σκότους. Είναι ο υπερασπιστής της Αλήθειας και εχθρός του ψεύδους, ο εκφραστής του θείου και φρουρός της αγιότητας του Όρκου,η πηγή της Δικαιοσύνης,ο αρχηγός και υπερασπιστής των φωτισμένων ανθρώπων,από τους οποίους αξιώνει την Αλήθεια,την Ειλικρίνεια,την Ανδρεία,την Σωφροσύνη.




9.Πεντάγωνο: Τα UFO μπορεί να είναι αποστολές παρατήρησης εξωγήινων.


Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν σε ένα προσχέδιο εγγράφου στις 16/3/23 ότι εξωγήινοι θα μπορούσαν να επισκέπτονται το ηλιακό μας σύστημα και να απελευθερώνουν μικρότερους ανιχνευτές όπως αποστολές που διεξάγει η NASA όταν μελετούν άλλους πλανήτες.Ένα προσχέδιο ερευνητικής έκθεσης που συντάχθηκε από τον Sean Kirkpatrick, διευθυντή του "Γραφείου

Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους Τομείς" (AARO) του Πενταγώνου και τον Abraham Loeb, πρόεδρο του τμήματος αστρονομίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κυκλοφόρησε στις 7/3/23 και επικεντρώνεται στους φυσικούς περιορισμούς αγνώστων εναέριων φαινομένων.«Ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα μητρικό σκάφος που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια της κοντινής του διέλευσης στη Γη, μια επιχειρησιακή κατασκευή όχι πολύ διαφορετική από τις αποστολές της NASA», αναφέρει η έκθεση.«Αυτοί οι «σπόροι πικραλίδας» θα μπορούσαν να διαχωριστούν από το μητρικό σκάφος με την παλιρροιακή βαρυτική δύναμη του Ήλιου ή με μια ικανότητα ελιγμών».

PAN-STARRS
Το AARO ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022 και είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση αντικειμένων στον ουρανό, υποβρύχια και στο διάστημα ή πιθανώς ένα αντικείμενο που έχει τη δυνατότητα να μετακινείται από τον έναν τομέα στον άλλο.Το Κογκρέσο ανέθεσε στη NASA να βρει το 90% όλων των αντικειμένων κοντά η Γη που είναι μεγαλύτερα από 140 μέτρα το 2005,κάτι που οδήγησε σε τηλεσκόπια Pan-STARRS σύμφωνα με την έκθεση.Στις 19 Οκτωβρίου 2017,το Pan-STARRS εντόπισε ένα ασυνήθιστο διαστρικό αντικείμενο που αργότερα ονομάστηκε «Oumuamua».
Το αντικείμενο είχε σχήμα πούρου,φαινόταν επίπεδο και εκτινάχθηκε μακριά από τον ήλιο χωρίς να δείχνει ουρά κομήτη, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να πιστεύουν ότι ήταν τεχνητό.Με τον κατάλληλο σχεδιασμό,αυτοί οι μικροσκοπικοί ανιχνευτές θα έφταναν στη Γη ή σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος για εξερεύνηση,καθώς το μητρικό σκάφος περνά μέσα σε ένα κλάσμα του διαχωρισμού Γης-Ήλιου,ακριβώς όπως έκανε το «Oumuamua»»,έγραψαν οι συγγραφείς.Οι αστρονόμοι λένε ότι δεν θα μπορούσαν να παρατηρήσουν την απελευθέρωση των μίνι ανιχνευτών επειδή δεν αντανακλούν αρκετό ηλιακό φως για να τους παρατηρήσουν τα υπάρχοντα τηλεσκόπια έρευνας.Το έγγραφο παρουσιάστηκε μετά από έναν μήνα μελέτης άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από τις ΗΠΑ.


10.Επιστήμονας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ: «Γιγάντια εξωγήινα πλοία 250 μέτρων εισέρχονται στον κόσμο μας μέσω της πύλης»



Ένας παγκοσμίου φήμης επιστήμονας και πρώην μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ,ο Portigal της εταιρείας Boeing,χρησιμοποιώντας τηλεσκόπιο,φωτογράφισε ένα UFO με
UFO 250 ΜΕΤΡΩΝ

διάμετρο 250 μέτρων που πετούσε με ταχύτητα 48.000 χλμ.ανά ώρα.Αλλά αυτό είναι μόνο ένα από τα τεράστια UFO,από τα οποία έχουν καταγραφεί πολλά περισσότερα.Σύμφωνα με τον Frederick Portigal, αυτό είναι απόλυτη απόδειξη ότι οι εξωγήινοι είναι ήδη εδώ.Αυτά τα δεδομένα έχουν επιβεβαιωθεί ως αυθεντικά από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών Αεροπορίας και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASIC).Ο πρώην μηχανικός κατέγραψε εικόνες και δεδομένα UFO με τηλεσκόπιο υπερφασματικής απεικόνισης.Σύμφωνα με τον ίδιο,συνέλαβε πολύ μεγάλα αντικείμενα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.Η υπερφασματική τηλεπισκόπηση,γνωστή και ως φασματοσκοπία απεικόνισης,είναι μια τεχνική που ερευνάται από επιστήμονες για την ανίχνευση και τον εντοπισμό ορυκτών, χερσαίων φυτών και ανθρωπογενών υλικών και τοπίων.Η τεχνική θα χρησιμοποιηθεί στο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το οποίο πρόκειται να εκτοξευτεί τον Δεκέμβριο,και θα προσφέρει μια ματιά στα βάθη του σύμπαντος.

Γιγάντια εξωγήινα πλοία εισέρχονται στη Γη μέσω της πύλης:Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής μηχανικό της Boeing,οι εξωγήινοι χρησιμοποιούν τεχνολογία διείσδυσης σκουληκότρυπας για να μετακινήσουν αυτά τα UFO που μοιάζουν με πλάσμα κοντά στην επιφάνεια της Γης με ταχύτητα 48.000 χιλιομέτρων την ώρα.Τα τηλεσκοπικά πλάνα του Portigal κατέγραψαν τις εκπληκτικές
UFO

εμφανίσεις αντικειμένων που μοιάζουν με πλάσμα που πετούσαν με ασύλληπτες ταχύτητες στην περιοχή του Εθνικού Μνημείου Πετρογλυφικών κοντά στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού.Το τηλεσκόπιό του βρισκόταν στο Sandia Heights με οπτικό πεδίο περίπου 15 μίλια."Έχουν όλα αυτά τα δεδομένα,που αποδεικνύουν ότι τα γιγάντια μητρικά πλοία διεισδύουν στον κόσμο μας, με μικρότερα πλοία επί του σκάφους και που αφήνουν τα μητρικά πλοία και μένουν εδώ,και τα μητρικά πλοία φεύγουν και επιστρέφουν με νέο φορτίο.Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον από το 2008,όταν καταγράψαμε για πρώτη φορά την εμφάνισή τους.Ο στρατός και η κυβέρνηση έχουν όλες τις πληροφορίες και οι ίδιοι παρακολουθούν τώρα τη συνεχιζόμενη επέκταση των εξωγήινων στη Γη.Γιατί μας μεταφέρουν τα πλοία τους σε τέτοιες ποσότητες; Γιατί η κυβέρνηση σιωπά γι' αυτό;"

Σύμφωνα με τον F.Portigal,το Υπουργείο Άμυνας δημιούργησε ένα ειδικό υπερφασματικό τηλεσκόπιο,το οποίο αποκαλεί «διόπτρες για το κυνήγι εξωγήινων».Η τεχνολογία βασίζεται στο προσωπικό τηλεσκόπιο του Frederick και βελτιώθηκε με 750.000 δολάρια από το Ερευνητικό
ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ

Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας.Η εγγραφή βίντεο ξεκινά με συγκέντρωση στη λευκή σφαίρα.Tέτοιες φωτεινές μπάλες παρατηρούνται πολύ συχνά από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες της εμφάνισης UFO στον ουρανό μας, αλλά δεν βλέπουν τι κρύβεται πίσω από αυτήν την οθόνη πλάσματος.Με απλά λόγια,η έντονη ενέργεια που συγκεντρώνεται σε μια ορατή τοποθεσία μοιάζει με μια πολύ φωτισμένη μπάλα με γυμνό μάτι.Μόλις ο αισθητήρας του Portigal είναι σε θέση να αναλύσει το πλάσμα και να εκτιμήσει τον όγκο των αερίων,μπορεί να δημιουργήσει μια εικόνα του αντικειμένου που κρύβεται πίσω από τον φάκελο πλάσματος,δείχνοντας τα αληθινά περιγράμματα των πυραμίδων και διάφορα άλλα σχήματα UFO.

Σύμφωνα με τον F.Portigal αυτό είναι απόλυτη απόδειξη ότι οι εξωγήινοι είναι ήδη εδώ.«Πρέπει να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.Eχω αναπτύξει μια τεχνολογία με την οποία μπορείτε να δείτε εξωγήινα πλοία.Ανέπτυξα αυτή την τεχνολογία επίσημα και ο στρατός, με την υποστήριξη της κυβέρνησης,επένδυσε σε αυτήν και τη βελτίωσε για να φτιάξει κιάλια για τον εντοπισμό εξωγήινων πλοίων για τον εαυτό τους.Ανακάλυψα για πρώτη φορά αυτά τα μητρικά πλοία που εισέρχονται στον κόσμο μας μέσα από σκουληκότρυπες (πύλες) και ρίχνουν το φορτίο τους στα μικρότερα πλοία,από το 2008.Γιατί δεν λένε στους ανθρώπους ότι διεισδύουν στον κόσμο μας εξωγήινα πλοία αόρατα για τους απλούς ανθρώπους.

Ποιος είναι ο σκοπός τους; Τι κάνουν? Τι ετοιμάζονται;Ίσως αυτό είναι απόδειξη εξωγήινης εξόρυξης στον πλανήτη μας, αλλά ποιος ξέρει τι υπάρχει στο φορτίο που υλοποιείται και ταξιδεύει
UFO

μέσα από τις σκουληκότρυπες μετά την αναχώρηση του Μητρικού πλοίου.Βέβαια δεν είναι ένα πλοίο,πρόκειται για γιγάντια εξωγήινα πλοία που κρύβονται από τα μάτια μας με τη βοήθεια της τεχνολογίας καμουφλάζ τους,τα οποία το ένα μετά το άλλο υλοποιούνται στον ουρανό μας και ρίχνουν άλλα πλοία.Οι HΠA  αναγνώρισαν επίσημα την ύπαρξη UFO στον ουρανό μας.Αυτό είναι καλό,αλλά είπαν ότι άφησαν μια σκιά αμφιβολίας λέγοντας ότι δεν ήξεραν ποιανού συσκευή ήταν και το Πεντάγωνο δεν χρησιμοποίησε τον όρο «εξωγήινος.Από το 2008, παρακολουθούν καθημερινά γιγάντια εξωγήινα πλοία να εισέρχονται στον κόσμο μας!Ταξιδεύουν μέσα από σκουληκότρυπες και μια άλλη πιθανότητα είναι μια πύλη μεταξύ παράλληλων συμπάντων».


11.Ενας μεγάλος αστεροειδής που σε ελάχιστη εκτίμηση έχει διάμετρο 120 μέτρα.



Ο αστεροειδής 2023 FM είναι ένας μεγάλος αστεροειδής που,σε ελάχιστη εκτίμηση, έχει διάμετρο 120 μέτρα.Και είναι μόνο ένας από τους πολλούς αστεροειδείς που θα έρθουν μετά το Πάσχα.Ο
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ 120μ

αστεροειδής μεγέθους άνω των 787 τετραγώνων matzah πρόκειται να περάσει πάνω από τη Γη τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον ιχνηλάτη αστεροειδών της NASA.Ο εν λόγω αστεροειδής έχει χαρακτηριστεί ως 2023 FM και ανακαλύφθηκε φέτος,σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων κοντά στη Γη (CNEOS) στο Εργαστήριο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA.Ωστόσο, είναι μόνο ένας από τους πολλούς διαστημικούς βράχους που πρόκειται να κάνουν το ταξίδι τους στον ουρανό μας την επομένη του Πάσχα Seder.Για όσους αναρωτιούνται,τα μεγέθη "matzah" υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις αναφερόμενες διαστάσεις που παρέχονται από έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές "matzah" παγκοσμίως και δεν αντικατοπτρίζουν.

Πόσο μεγάλος είναι ο αστεροειδής που έρχεται προς τη Γη το 2023;Σύμφωνα με τη NASA,ο αστεροειδής 2023 FM έχει ελάχιστη εκτιμώμενη διάμετρο 120 μέτρα.Στο μικρότερο δυνατό
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ 270μ

μέγεθός του,ο αστεροειδής έχει το μέγεθος άνω των 787 τετραγώνων matzah της μάρκας Manischewitz.Στη μέγιστη δυνατή εκτίμηση των 270 μέτρων σε διάμετρο αυτό φτάνει σε πάνω από 1.771 τετράγωνα matzah. Αλλά ο αστεροειδής 2023 FM είναι μόνο ένας από τους πολλούς αστεροειδείς που πρόκειται να περάσουν από πάνω μας στις αρχές Απριλίου και ακόμη περισσότεροι πρόκειται να έρθουν κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας αργίας.Αλλοι αστεροειδείς πρόκειται να περάσουν από τη Γη τον Απρίλιο του 2023.Οπως ο αστεροειδής FZ3 με 79 μέτρα θα χτυπήσει αστεροειδής τη Γη το 2023;

Αυτό συνέβη στο Τέξας,όταν ένας μετεωρίτης μεγέθους "κοργκί" που ζύγιζε όσο τέσσερα μωρά ελεφαντάκια συνετρίβη χωρίς καμία ζημιά.Συνέβη επίσης κοντά στη Νορμανδία της Γαλλίας,όταν ο αστεροειδής 2023 CX1,στο μέγεθος δύο τροπαίων Super Bowl, συνετρίβη χωρίς να προκαλέσει καμία ζημιά.Ωστόσο,ο Asteroid 2023 FM δεν είναι σαν αυτούς.Είναι πολύ μεγάλος,αναμφισβήτητα βιβλικών προφορών.Εάν επηρέαζε τη Γη,τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για μια ολόκληρη χώρα ή περιοχή.Ωστόσο,αυτό δεν θα συμβεί. Η τροχιακή του διαδρομή είναι πολύ μακριά από τη Γη σε οτιδήποτε άλλο εκτός από κοσμική κλίμακα.

Το ίδιο ισχύει για όλους τους άλλους αστεροειδείς που πρόκειται να περάσουν από τον Απρίλίο. Ελπίζουμε ότι οι αστεροειδείς θα μείνουν μακριά από το δρόμο μας ακόμα κι αν αυτοί που το
ΑΣΤΕΡΟΔ. DIMORPHOUS
κάνουν τείνουν να είναι ακίνδυνοι αφού κατά μέσο όρο καταλήγουν να πέφτουν στον ωκεανό.Έχουμε κάποιον τρόπο να σταματήσουμε να χτυπήσει τη Γη; Ναι, χάρη στο «δυνατό χέρι» της επιστήμης.Οι επιστήμονες της πλανητικής άμυνας έχουν εργαστεί σκληρά για να προστατεύσουν τη Γη από αστεροειδείς.Η πιο πολλά υποσχόμενη προσπάθεια μέχρι στιγμής είναι η "Αποστολή Δοκιμής Ανακατεύθυνσης Διπλού Αστεροειδούς" (DART) της NASA η οποία εκτοξεύτηκε για να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσε να αλλάξει την τροχιά του μακρινού αστεροειδούς Dimorphous πέφτοντας πάνω του.Και όπως έδειξαν οι επακόλουθες παρατηρήσεις,λειτούργησε.Οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον με βεβαιότητα ότι με αρκετό χρόνο και προγραμματισμό, μπορούμε να προστατεύσουμε τη Γη από μια πρόσκρουση αστεροειδούς ακόμη και μια μετρημένη στο matzah.

https://qnews5.com/archives/4475




12.Ένα UFO μήκους 2000 μιλίων καταγράφηκε σε φιλμ στο διάστημα.


TEΡΑΣΤΙΟ UFO

Δείχνει εικόνες ενός εξωγήινου αντικειμένου μήκους 2000 μιλίων.Ηχογραφήθηκε σε ένα δαχτυλίδι του Κρόνου το 1980.Eίναι απίστευτο,αλλά οι εικόνες που διέρρευσαν πρόσφατα από το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα δείχνουν το ίδιο αντικείμενο από το 1980.

Tο 2009 το διαστημόπλοιο Cassini κατέγραψε την «ανωμαλία» ενός πανομοιότυπου αντικειμένου που έχει την ενέργεια και ελέγχεται μιας νοημοσύνης.
Το αντικείμενο έχει μήκος 2000 μίλια και διάμετρο 500 μίλια.


13.Όταν τα UFO εμφανίστηκαν στην Ελλάδα.




Ο Γιάννης Γεωργόπουλος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα UFO σταχυολογεί τις πιο κραυγαλέες
UFO

περιπτώσεις "εμφάνισης" ATIA στην Ελλάδα. Από την αρχαιότητα, τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι την πτήση 266 από Αθήνα με προορισμό το Λονδίνο το 2007. Σε ποιες περιοχές υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βιώσεις την εμπειρία θέασης UFO; 
Tι ακριβώς είδαν οι μάρτυρες; "Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν,το αποτέλεσμα θα είναι όπως όταν Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στην Αμερική .Οι ιθαγενείς δεν είχαν καλό τέλος" προειδοποιεί ο Στίβεν Χόκινγκ. “Οι εξωγήινοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν,αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή” προσθέτει ο διάσημος αστροφυσικός.

Η δεύτερη ημέρα του Ιουλίου κάθε έτους είναι αφιερωμένη στα UFO, με αφορμή το περίφημο
ROSWELL

περιστατικό του Roswell ,το καλοκαίρι του 1947.Πολλοί υποστηρικτές της ύπαρξης των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) πιστεύουν ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο και ότι η ανάκτηση του σκάφους συγκαλύφθηκε από τον στρατό.Το περιστατικό έχει αναχθεί σε παγκοσμίως γνωστό και από τα πλέον δημοφιλή στη λαϊκή κουλτούρα και για κάποιους το Ρόσγουελ είναι συνώνυμο με τα ΑΤΙΑ. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον διαφημισμένα περιστατικά με UFO.

Στην Ελλάδα έχουν αναφερθεί εκατοντάδες μαρτυρίες σχετικές με θεάσεις UFO που έχουν τις ρίζες τους από την αρχαιότητα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.Τα μέρη στα οποία έχει καταγραφεί έντονη δραστηριότητα UFO είναι: Ο Όλυμπος, ο Λόφος Γορίτσας, οι Δελφοί, τα EADS Kρήτης, η πυραμίδα του Ταύγετου,το Καλαμίτσι Γεωργιούπολης, η Στάγειρα Χαλκιδικής, το σπήλαιο Κουκλεσίου και οι Χαράδρες Κρήτης.
*Ο Πλούταρχος είχε πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του πως ο Λούκουλλος είχε παρατάξει τα στρατεύματα του σε θέση μάχης όταν ξαφνικά ο αέρας σχίστηκε και ανάμεσα στα δύο στρατεύματα έπεσε ένα φλεγόμενο σώμα σε σχήμα πιθαριού.Οι δύο παρατάξεις εγκατέλειψαν τη μάχη μετά την εμφάνιση του αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου.
*Ο Διόδωρος Σικελιώτης σε αναφορά του ισχυρίστηκε πως πριν την μάχη των Λεύκτρων φάνηκε στον ουρανό επί πολλές νύχτες μια φλεγόμενη λαμπάδα που από το σχήμα της ονομάστηκε πύρινη δοκός.
UFO ΣΤΗΝ ΤΥΡΟ

*Aκόμη και ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε μάρτυρας θέασης UFO το 332 π.Χ. Ο W.Raymond Drake, στο βιβλίο «Θεοί και Αστροναύτες στην Ελλάδα και Ρώμη», αναφέρει για δύο σκάφη που προκάλεσαν πανικό στον στρατό του Μακεδόνα στρατηλάτη στην Τύρο. Επρόκειτο για δύο μεγάλες φωτεινές ασπίδες,που εκτόξευαν φωτιά.

Από τον ουρανό ήρθαν και εκεί επέστρεψαν.Μαρτυρίες από τη σύγχρονη εποχή.
*Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 1734,στη Χίο εμφανίστηκαν για πολύ ώρα τρεις Ήλιοι,ο ένας κατά ανατολάς,ο άλλος βορινάο άλλος νότια, και οι δυο είχαν ακτίνες σαν εκείνες που έχει η Σελήνη.
*Το 1940 η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία υπό άκρα μυστικότητα διεξήγαγε έρευνες για ύπαρξη άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στον ελληνικό εναέριο χώρο έχοντας την βοήθεια ξένης υπερδύναμης.
*Εφτά χρόνια αργότερα ιπτάμενα αντικείμενα εντοπίστηκαν από τον Ελληνικό Στρατό.Αρχικά υπήρχε η υποψία πως επρόκειτο για σοβιετικούς πυραύλους ωστόσο σύντομα αντιλήφθηκαν πως ήταν ΑΤΙΑ. Ήταν η εποχή του Ρόσγουελ.Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε κατευθύνσεις και το θέμα ξεχάστηκε.
*Το 1952 ο σμηναγός Χρήστος Δεμέστιχας περιέγραφε μυστηριώδη αεροσκάφη που παρέπεμπαν σε ιπτάμενους δίσκους,οι οποίοι εθεάθησαν στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
*Στις 24 Οκτωβρίου του 1954, ο γεωργός Ηλίας Κορομηλάς, 84 χρονών, κατήγγειλε στο
αστυνομικό τμήμα της Βαδούσας Αιγίου ότι είδε ένα διαστημόπλοιο στον ουρανό. Η μαρτυρία του έχει καταγραφεί σε δεκάδες ελληνικά και ξένα βιβλία, ενώ ουδείς τον αμφισβήτησε.*Τον Αύγουστο του 1966, κοντά στη Πρέβεζα, συγκεκριμένα στη περιοχή του αεροδρομίου στο Άκτιο,8 σμηνίτες είδαν στον ουρανό μία φωτεινή κουκίδα που ερχόταν από την μεριά του Ιόνιου Πελάγους,αυξάνοντας την διάμετρο της.Το φαινόμενο διήρκεσε 2 ώρες.Το ΑΤΙΑ στη συνέχεια άρχισε να βγάζει ένα είδος σύννεφου,το οποίο σκέπασε το αντικείμενο και μετά από αρκετή ώρα το σύννεφο διαλύθηκε δίχως να αφήσει κανένα ίχνος!


*Στις 3 Σεπτεμβρίου 1967, άγνωστο φωτεινό αντικείμενο εντοπίστηκε από ραντάρ πάνω από την
UFO ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

λίμνη των Ιωαννίνων.Ειδοποιήθηκε η αεροπορία και απογειώθηκαν δυο αεροσκάφη για αναγνώριση. Όταν τα αεροσκάφη έφτασαν σε απόσταση 15 μιλίων το αντικείμενο έκανε ελιγμό προς τα αριστερά κι άρχισε να κατευθύνεται με τρομακτικούς ρυθμούς προς τα πάνω.Ο εντοπισμός της κίνησης έγινε από ραντάρ και στην δεύτερη σάρωση δεν υπήρχε πουθενά. Το φαινόμενο επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα.
*Στις 5 Μαΐου 1975 στα Χανιά Κρήτης,φωτογραφήθηκε UFO να πετάει πάνω από το χωριό Βαρύπετρο. Συμπτωματικά πραγματοποιήθηκε φωτογράφηση για το αξιοθέατο του χωριού, χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψη των μαρτύρων.
*Στις 18 Ιανουαρίου 1977,στην αεροπορική βάση της Λάρισας,οι εργάτες που εργάζονταν στο αεροδρόμιο είδαν ένα μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει μέσα από χαμηλά σύννεφα, να πετά κατά μήκος του διαδρόμου και να αιωρείται πάνω από ένα υπόστεγο επισκευών.
*Πάνω από το Αιγαίο ανοιχτά του Βόλου, το 1977, ένας υποσμηναγός πετούσε σε ύψος 17.000μ. Βρισκόταν σε πτήση ρουτίνας διακρίνοντας μία κουκίδα που μετετράπη σε δισκοειδή σκάφος.Το UFO ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος του αεροπλάνου. Ο τότε υπουργός κ. Αβέρωφ δήλωνε: “κάποτε αμφέβαλα για το αν τα UFO είναι αληθινά, δεν έχω όμως πια αυτή την αμφιβολία”.
*Στις 28 Φεβρουαρίου 1978, UFO καταδίωξε αεροσκάφος της Ολυμπιακής αεροπορίας για περίπου 10 λέπτα.Το πλήρωμα αλλά και οι επιβάτες ανέφεραν ότι το αντικείμενο ήταν στρογγυλό με παράθυρα.
*Το βράδυ των Χριστουγέννων του 1978, UFO εμφανίστηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της
AEΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ


Πελοποννήσου. Τουλάχιστον πέντε μάρτυρες έκαναν λόγο για φως κοντά στο βουνό που απείχε αρκετά από την βάση.Ξαφνικά το φως άρχισε να αυξάνει την ένταση και να πλησιάζει ταχύτατα προς το αεροδρόμιο.Το αντικείμενο σταμάτησε πάνω από τον διάδρομο σε ύψος 200 περίπου μέτρων, είχε μέγεθος 15-20 μέτρα, έμεινε ακίνητο και άρχισε να αλλάζει χρωματισμούς.Μετά από ένα λεπτό το αντικείμενο χάθηκε και άρχισαν να εμφανίζονται μικρότερα κόκκινου χρώματος και διαμέτρου 2-3 μέτρων το καθένα, κάνοντας μία παλινδρομική κίνηση με μεγάλη ταχύτητα επάνω από την άκρη της πίστας.
Το φαινόμενο πλέον είχε γίνει αντιληπτό από αρκετούς στρατιώτες και αξιωματικούς μέσα στους θαλάμους.Το παράδοξο είναι ότι για 3 ημέρες την ίδια ώρα το φαινόμενο επαναλαμβανόταν




14.Όταν τα UFO εμφανίστηκαν στην Ελλάδα.(Συνέχεια του απο πάνω)



*Στις 27 Νοεμβρίου 1979 το βράδυ,τα ραντάρ του Αιγαίου εντόπισαν ένα άγνωστο ιπτάμενο στόχο που πλησίαζε από την πλευρά της Τουρκίας. Η πρώτη εντύπωση ήταν πως επρόκειτο για αεροπλάνο.Δύο μιράζ απογειώθηκαν.Το άγνωστο αντικείμενο σύντομα ήταν στα ραντάρ των
ΔΥΟ MIRAZ

Μιράζ, σε απόσταση 2 μιλιών από τον στόχο.Ξαφνικά το UFO ανέπτυξε ταχύτητα και έφτασε εκείνη των Mιράζ.Διατηρώντας την απόσταση σταθερή,το παιχνίδι κράτησε αρκετή ώρα και το αντικείμενο δεν απομακρυνόταν αλλά διατηρούσε μια κυκλική πορεία με τα Mιράζ πίσω του στα 2 μίλια.Τα Mιράζ συνέχισαν μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμα και γύρισαν πίσω, καθώς το άγνωστο σκάφος εξακολουθούσε την κυκλική τροχιά του.Παράλληλα,απογειώθηκαν αλλά δύο Mιράζ από την βάση και όταν πλησίασαν την περιοχή εντόπισαν τρία UFO Τα UFO εξακολούθησαν την τακτική της απόστασης.Δυστυχώς τα Mιράζ γύρισαν πίσω λόγο καυσίμων και κανείς δεν έμαθε τι απέγιναν τα τρία UFO αφού πλέον δεν διακρίνονταν ούτε στο ραντάρ.

*Το ATIA στο Λεμονοδάσος και η αγωνία του πιλότου:Στις 18 Ιουλίου 1981 στο Λεμονοδάσος Ακράτας Αιγιαλείας, εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από δυο μάρτυρες ένα ATIA. Το αντικείμενο είχε σχήμα δίσκου και χρώμα γκρίζο και αρχικά πετούσε σε ύψος 1000 περίπου μέτρων σε απόσταση από τους παρατηρητές περίπου 2 χιλιόμετρα. Το UFO κάνοντας μια ημικυκλική μανούβρα βρέθηκε σχεδόν πάνω από τους μάρτυρες, χαμήλωσε λίγο και όταν παρέμεινε ακίνητο για λίγα δευτερόλεπτα φωτογραφήθηκε τρεις φορές.Το μέγεθος του ήταν περίπου ενός μικρού αεροπλάνου.Το αντικείμενο σε αστραπιαίο χρόνο τινάχτηκε προς τα πάνω παίρνοντας πορτοκαλί χρώμα. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην «Ελευθεροτυπία» στις 7 Aυγούστου 1981.

*Στις 26 Απριλίου 1987, πιλότος στρατιωτικού αεροπλάνου C141 με αναχώρηση από την βάση Τορέον της Ισπανίας, ανέφερε: "Από την στιγμή που μπήκα στον Ελληνικό εναέριο χώρο με
C 141

ακολουθεί επικίνδυνα κοντά άγνωστο σκάφος".Ο Ελληνικός πύργος έλεγχου έβλεπε το C141σε ύψος 41000 ποδών,αλλά δεν εντόπιζε το άγνωστο σκάφος ! Ο πιλότος συνέχισε "Βλέπω να έχει πορεία σύγκρουσης με εμένα και έχει έντονα κόκκινα και πορτοκαλί φώτα".Τότε ο πύργος έλεγχου έδωσε εντολή στον πιλότο να κατέβει στα 15000 πόδια μήπως δουν της κινήσεις του άγνωστου αντικειμένου.Το C-141 κατέβηκε και ο πιλότος φοβισμένος ανέφερε "Με ακολουθεί. Κάντε κάτι, η πείτε μου τη συμβαίνει". Αμέσως ειδοποιήθηκε η πολεμική αεροπορία και είπαν στον πιλότο να ελαττώσει ταχύτητα.Το αντικείμενο τον προσπέρασε με εξωφρενική ταχύτητα πάνω από το Άργος, στον πύργο ελέγχου εξακολουθούσαν να μην βλέπουν τίποτα καθώς ο πιλότος ανέφερε "Τώρα είναι 10 μίλια μπροστά» και στη συνέχεια: “το έχασα”. Ο πιλότος στην Ισπανία δεν έκανε αναφορά για το επεισόδιο αυτό.

*Το βράδυ της 11/2/88 αεροπλάνο της Ολυμπιακής που εκτελούσε την πτήση 608 Αθήνας-

Κέρκυρας.Σύμφωνα με τον κυβερνήτη το παράξενο αντικείμενο εξέπεμπε εκτυφλωτικό φως όσο τρία τζάμπο μαζί! Ο πιλότος μόλις το εντόπισε ξεκίνησε πρόωρα διαδικασία προσγείωσης από ύψος 1000 ποδών στο πιο κοντινό αεροδρόμιο.Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε το αντικείμενο παρέμεινε για 20 λεπτά σχεδόν πολύ ψηλά πάνω από το αεροδρόμιο Η Πολεμική Αεροπορία παρόλο που ενδιαφέρθηκε για το γεγονός δεν έδωσε εντολή για αναχαίτιση του αντικειμένου.

*Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου του 1990 μία σειρά από περίεργα γεγονότα συνέβησαν στην Ελλάδα
UFO  ATΑΛΑΝΤΗ
1990

και αποτέλεσαν μία από τις πιο παράξενες περιπτώσεις εμφάνισης εξωγήινων στον πλανήτη.Στην Αταλάντη,οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο όχι για ένα,αλλά για 12 με 17 ιπτάμενα αντικείμενα, που εμφανίστηκαν αρχικά επάνω από το βουνό της Πεντέλης, στην Αθήνα.Τα ΑΤΙΑ πέταξαν νότια ως την Πελοπόννησο και άλλαξαν πορεία ξανά προς την κεντρική Ελλάδα.Στο δεύτερο πέρασμά τους πάνω από την κεντρική Ελλάδα,ένα από τα ΑΤΙΑ, φέρεται να συνετρίβη έξω από το μικρό χωριό Μέγας Πλάτανος, μερικά χιλιόμετρα από την Αταλάντη.Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανάφεραν το παράξενο γεγονός στις τοπικές αρχές αλλά το δύσβατο της περιοχής δεν επέτρεπε βραδινή πρόσβαση στο σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με μαρτυρία από οικογένεια πολύ κοντινής περιοχής, στις 21:30 εντόπισαν στον ουρανό δεκατρία φωτεινά αντικείμενα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα, με δυνατά σαν προβολείς φώτα.Μετά από 15 λεπτά,άκουσαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις και στον ουρανό εμφανίστηκε ένα κόκκινο αντικείμενο πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα, που έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά.Ενώ το κοιτούσαν, αυτό έπεσε στο έδαφος, στο διπλανό λόφο, που απείχε ένα χιλιόμετρο. Έπειτα από λίγο έφτασαν πετώντας με μεγάλη ταχύτητα άλλα μικρότερα και περικύκλωσαν το μεγάλο φωτίζοντας έντονα την περιοχή.
Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ

Το πρωί το μόνο που υπήρχε ήταν λίγος καπνός, ενώ το έδαφος όπου έγινε η προσγείωση και η γύρω χαμηλή βλάστηση είχαν καεί.Άλλος μάρτυρας που μετέβη στην περιοχή της προσγείωσης, βρήκε κάποια εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό.Κοντά στο σημείο αυτό βρισκόταν ένα πεύκο,με τον κορμό του καμένο σε χαμηλό ύψος.Όταν ο μάρτυρας επιχείρησε να πιάσει το πεύκο, στο χέρι του εμφανίστηκαν μικρές φουσκάλες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.Στις 19 Οκτωβρίου του 1990 το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της Ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας, εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με το γεγονός στην Αταλάντη. Η έκθεση βεβαιώνει ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ήταν γήινης προέλευσης, δεδομένου ότι υπήρχαν αριθμητικές και αλφαβητικές ενδείξεις. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στη NASA!

*Από τα πιο σημαντικά περιστατικά που σχετίζεται με UFO συνέβη στο χωριό Ποταμός, έξω από την πόλη της Κέρκυρας, ανήμερα του Πάσχα του 1996.Οι κάτοικοι του χωριού παρατήρησαν τέσσερα σφαιρικά αντικείμενα κόκκινου χρώματος να πετούν πάνω από την περιοχή. Τα τέσσερα
4 UFO

τέσσερα σφαιρικά αντικείμενα κόκκινου χρώματος να πετούν πάνω από την περιοχή σφαιρικά αντικείμενα να πετούν πάνω από την περιοχή.αντικείμενα σταδιακά χαμήλωσαν από τα 200 στα 150 μέτρα ύψος, για να επανέλθουν όμως στο αρχικό τους ύψος και τελικά να απομακρυνθούν με μεγάλη ταχύτητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν ακριβώς στην περιοχή όπου σύμφωνα με τους  μάρτυρες χαμήλωσαν τα αντικείμενα.Με το περιστατικό ασχολήθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ,γεγονός σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα.Η εξήγηση που δόθηκε για τα τέσσερα κόκκινα φώτα, ότι δηλαδή ήταν τα φώτα ισάριθμων αεροπλάνων που σε συνδυασμό με την ξαφνική θύελλα προκάλεσαν σύγχυση στους μάρτυρες,απορρίφθηκε από έρευνα του ερευνητή Θ.Πουρναρόπουλου,στην οποία προέκυψε ότι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δεν υπήρχε καμία επιβεβαίωση της ύπαρξης στον αέρα κανενός αεροσκάφους εκείνη την ώρα.Επιβεβαίωση δεν υπήρξε και για την ύπαρξη αγνώστων αντικειμένων, αφού το αεροδρόμιο δεν διαθέτει ραντάρ.


*Το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου 1998,επτά νέοι βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.Στις 02:35 μετά τα μεσάνυχτα,ένα από τα μέλη της παρέας διέκρινε στον ουρανό νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου ένα φωτεινό αντικείμενο που εκτελούσε ασυνήθιστες κινήσεις.Επειδή πρώτη φορά διέκρινε ένα UFO, το παρατηρούσε αμίλητος, περίπου για πέντε δευτερόλεπτα, όταν έγινε αντιληπτό και από την υπόλοιπη παρέα. Όλη η παρέα πλέον παρατηρούσε το UFO, το οποίο ήταν πύρινο,με ωοειδές σχήμα,και ακολουθούσε μία πορεία από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά. Όταν έφθασε στο ζενίθ του ουράνιου θόλου διαχωρίστηκε σε δύο ίσα μέρη που διέγραφαν καθαρά την ίδια πορεία.Τα δύο πλέον "πύρινα" αντικείμενα,τέθηκαν σε δυαδικό σχηματισμό και διαγράφοντας την ίδια τροχιά απομακρύνθηκαν και άρχισαν σταδιακά να χάνουν την φωτεινότητά τους.


*Στις 20 Ιουνίου 1999,άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα εντοπίστηκαν,από έναν τεχνικό ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μαζί με έναν συνάδελφό του από την Κομοτηνή, που ανέβηκαν στο πάρκο κεραιών του δήμου Σταυρούπολης στην Ξάνθη για εργασίες συντήρησης. Τα δύο UFO
ΔΥΟ UFO KAI H ΣΕΛHNH

φωτογραφήθηκαν στο όρος Αχλάτ , σε υψόμετρο 1440 μέτρων στην Ξάνθη.Καθώς πετούσαν,μετά από αναλαμπές φωτός εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, από καβάλα προς Αλεξανδρούπολη.Το μέγεθος των UFO υπολογίστηκε στα 40-50 μέτρα.Το ίδιο βράδυ,ένα ζευγάρι,κάτοικοι Θεσσαλονίκης,διατείνονται ότι καθώς ήταν στο μπαλκόνι τους, παρατήρησαν δύο UFO, προφανώς τα ίδια που είχαν θεαθεί στην Σταυρούπολη Ξάνθης.Εκείνο που τους εντυπωσίασε ήταν οι κινήσεις που έκαναν τα δύο UFO,τα οποία κινούνταν άλλοτε αριστερά,άλλοτε δεξιά,και κάμποσες φορές ανέβαιναν σε μεγαλύτερο ύψος, ή αντίθετα, κατέβαιναν πιο χαμηλά.

*Στις 30 Μαΐου 2000,η «Ελευθεροτυπία» έγραψε: "Βόλτα εξωγήινων στην ορεινή Αχαΐα.Την επίσκεψη των εξωγήινων ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν προχθές οι 250 κάτοικοι της ορεινής
UFO  ΑΧΑΊΑ

κοινότητας Ελαιοχώρι Αχαΐας.Σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων, προχθές στις 11:30 το βράδυ, τρία μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα με χρώμα έντονο πορτοκαλί και διάμετρο 20 μέτρων, εμφανίστηκαν ξαφνικά πάνω από τα σπίτια του χωριού και άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο το παράξενο θέαμα προκάλεσε την περιέργεια των κατοίκων, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους για να  παρατηρήσουν το φαινόμενο, ενώ κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Αστυνομία.

*Στις 11 Νοεμβρίου 2007,ο κυβερνήτης της πτήσης 266 από Αθήνα με προορισμό το Λονδίνο αναφέρει πως βλέπει ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο και ασταθές αντικείμενο που κινείται δυτικά της Αθήνας. Το αντικείμενο είχε την όψη ενός αστεριού, μόνο που αυτό ήταν πολύ πιο φωτεινό και μεγαλύτερο ενώ στιγμιαία άλλαζε το σχήμα του!Στο μεταξύ οι κυβερνήτες των αεροσκαφών με αριθμούς πτήσεων 730 και 700 με προορισμούς τους αερολιμένες της Κω και της Ρόδου
RADAR

αντίστοιχα,αναφέρουν το ίδιο πράγμαΗ θέαση του UFO επιβεβαιώθηκε επίσης από τον πύργο ελ του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος  οι ελεγκτές βλέπουν το αντικείμενο να κινείται προς την Κάρυστο.
Σ'αυτό το σημείο ειδοποιήθηκε η Πολεμική Αεροπορία ενώ επίσης το αντικείμενο παρατηρούνταν από τα στρατιωτικά ραντάρ επάνω στην Πάρνηθα.Αμέσως ένα σκραμπλ αποτελούμενο από δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 στάλθηκε προς αναγνώριση του άγνωστου αντικειμένου ενώ πολιτική και στρατιωτική αεροπορία το παρακολουθούσαν από τα ραντάρ.Το αντικείμενο εκείνη την στιγμή ανέπτυξε αστραπιαία ταχύτητα με αποτέλεσμα τα δύο F-16 να αποτύχουν στην αναγνώριση του άγνωστου αντικειμένου.
Πηγή: Hellenic UFO Reporting Cender (huforc.gr)



15.Μήνυμα από την Γαλαξιακή Ομοσπονδία Φωτός.



Κάποιοι αντιλαμβάνονται τις θετικές εξελίξεις που συμβαίνουν τώρα στον πλανήτη,κάποιοι άλλοι
ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

όμως,χρειάζονται ειδική γνώση για να τις αντιληφθούν.Κάθε ένας από σας έρχεται στη ζωή με ένα συγκεκριμένο σχέδιο,είτε θα εργάζεται για το Φως,είτε όχι Αυτοί που εργάζονται για το Φως επιλέγονται από τις εμπειρίες τους και συχνά έχουν μια μοναχική ζωή, όμως αυτό τους δίνει μεγάλη ικανοποίηση.Κάποιοι από σας έχουν επιλεγεί να υπηρετήσουν το Φως μαζί με πολλές άλλες ψυχές που προέρχονται από διαφορετικά επίπεδα.Κάποιοι προσδιορίζονται από την δραστηριότητα τους,κάποιοι παραμένουν προς το παρόν άγνωστοι και ανώνυμοι.Δεν είστε μόνοι σας στις δοκιμασίες της ζωής.

Οι οδηγοί σας,οι συνοδές σας οντότητες,είναι δίπλα σας,λαμβάνοντας τα αιτήματα σας και σας προσφέρουν βοήθεια.Όλοι θα φτάσετε στο τέλος της διαδρομής σας στην κατάλληλη στιγμή.Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα πάνε καλά,αλλά για λόγους ασφαλείας δεν σας αποκαλύπτουμε όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου απαλλαγής του πλανήτη σας από τις σκοτεινές δυνάμεις τις οποίες παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς για να αποκλείσουμε κάθε παρέμβαση τους στις θετικές εξελίξεις που συμβαίνουν τώρα.Κάποιες από αυτές τις θετικές αλλαγές είναι ορατές σε πολλούς,κάποιες άλλες όχι,για τον λόγον ότι χρειάζεται η κατάλληλη γνώση για να γίνουν αντιληπτές.

Παρόλο που πρέπει να θεωρούμαστε ως μία μοναδική Μονάδα,είμαστε  πολλές Μονάδες, προερχόμενοι από διάφορα Γαλαξιακά Συμβούλια,που έχουν αναδυθεί στη συνείδηση ​​για να ενταχθούν στην Γαλαξιακή Ομοσπονδία,όπως και εσείς οι Άνθρωποι,που είστε αυτή την στιγμή σε προχωρημένο βαθμό στη διαδικασία ένταξής σας στην Οικογένεια του Διευρυμένου Φωτός.Βρισκόμαστε κοντά σας εδώ και πολύ καιρό, για να σας παράσχουμε βοήθεια σε σχέση με την επιτάχυνση της ανύψωσης της συνειδητότητας σας.Πολλά από τα σκάφη μας που περιβάλλουν τον πλανήτη σας,εκπέμπουν ορισμένα συγκροτήματα συχνοτήτων που έχουν βοηθήσει και προστατεύσει τον πλανήτη σας από εισβολείς στους αιώνες του χρόνου.Στο Σύμπαν αυτό δεν επικρατούσε πάντα το Φως,όπως συμβαίνει σήμερα.Στην πραγματικότητα,το Φως που επικρατεί σήμερα στο δικό σας Σύμπαν,είναι το υψηλότερο όλων των εποχών,αφού η πλειοψηφία των όντων του επέλεξε να το υπηρετεί.

Το πλανητικό σας σύστημα διασχίζει μια περιοχή του διαστημικού χώρου που ακτινοβολείται με αυξημένη κοσμική ενέργεια,η οποία διεισδύει σε κάθε κύτταρο κάθε οργανισμού στον πλανήτη
ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

σας.Καθώς αυτό συμβαίνει,πολλοί από εσάς αρχίζετε να έρχεστε σε επαφή με τα Συμβούλια μας,καθώς οι λήψεις των κοσμικών πληροφοριών βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Βιώνετε μια βαθιά μεταμόρφωση στη συνείδηση σας, ​​η οποία σας βοηθά να ανακαλύψετε ότι ένα αλληλένδετο και συνειδητά έξυπνο ενεργητικό σχέδιο διαπερνά την ύπαρξη σας και ότι αυτό το σχέδιο είναι απόλυτα προσβάσιμο σε όλους.Το σχέδιο αυτό είναι γνωστό ως ο "Κοσμικός Ιστός της Ύπαρξης" και καθώς η συνείδησή σας σε αυτή τη νέα αντίληψη της ζωής ανθίζει και μεγαλώνει,οι προοπτικές της ζωής σας θα επεκταθούν,με τρόπους που ίσως να μην είναι ακόμα πλήρως απτές στις δυνατότητες της αντίληψης σας.

Αυτός είναι ο λόγος που συμβαίνει η μεταμόρφωση αυτή,ώστε να επιτραπεί στην ανθρωπότητα να επεκταθεί σε έναν πολύ πιο διευρυμένο τρόπο αντίληψης και ζωής,που,όταν έλθει η στιγμή, θα βοηθήσετε και εσείς άλλα συστήματα συνείδησης που υποβάλλονται στον ίδιο μετασχηματισμό που βιώνετε αυτήν την περίοδο.Αυτή είναι η φύση της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας.Βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα συστήματα συνείδησης και ελεύθερης θέλησης στην εξελικτική τους διαδικασία και σύντομα η ανθρωπότητα θα είναι σε θέση να συνδράμει και αυτή σε όσους αναζητούν καθοδήγηση εξ ονόματος των λαών τους.



16.Η "Επιχείρηση Σωτηρίας" της ανθρωπότητας.



Επιστήμονες του MIT ανακάλυψαν ένα αόρατο αινιγματικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ
ΠΕΔΙΟ

χαμηλήςσυχνότητας που προστατεύει τη Γη, αλλά η πηγή του αποτελεί μυστήριο.Το πεδίο αυτό ενεργεί ως φραγμός και από τις βλαβερές κοσμικές ακτινοβολίες και τον θωρακίζει από τα ηλιακά χτυπήματα που κατευθύνονται προς τη Γη.Οι γενετικές επεμβάσεις των στασιαστών της 4ης Αποστολής υπό τον Κρόνο,διαφοροποίησαν τον αρχικό άνθρωπο της Γης μεταλλάσσοντας τον γενετικό του κώδικα,με αποτέλεσμα τον περιορισμό της συχνότητας των δονήσεων του και της ποιοτικής υποβάθμισης του,ώστε να καταστεί πειθήνιο όργανο τους.Τον ρόλο του θεματοφύλακα της διατήρησης του υποβαθμισμένου ανθρώπου,συνέχισαν οι θρησκείες των αποστατών (ο Ιουδαϊσμός και οι παραφυάδες του,Χριστιανισμός,Μουσουλμανισμός κλπ).


Οι στασιαστές του Κρόνου δημιούργησαν στα εργαστήρια τους ένα κατώτερο είδος ανθρώπου,σε αντικατάσταση του αρχικού τέλειου και ανώτερου ανθρωπίνου είδους,με την απενεργοποίηση
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΟΝΟΣ

των 10 από τους 12 ελίκων του γενετικού του κώδικα,αφήνοντας μόνον δύο ενεργούς αυτούς που θεώρησαν πως είναι απαραίτητοι για την επιβίωση του κατώτερου είδους που δημιούργησαν.Τους αποσυναρμολογημένους έλικες τους κωδικοποίησαν και τους "κλείδωσαν" (είναι αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν "περιττό" DNA). 
Το αποσυναρμολογημένο αυτό υλικό,προοριζόταν για την πληροφόρηση και την πνευματική ικανότητα του ανθρώπου,ώστε να βρίσκεται σε επαφή και επικοινωνία με τους θεούς και τους ουράνιους αδελφούς του.

Φάνηκε όμως πως έκαναν κάποια λάθη οι αποστάτες του Κρόνου,κάποιες λεπτομέρειες τους διέφυγαν, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται νοητικά ανώτεροι άνθρωποι,ημίθεοι και σοφοί,κάτι που δεν έπρεπε να συμβαίνει λόγω της διπλής σπείρας που είχε απομείνει και η οποία έπρεπε να είχε περιορίσει τους ανθρώπους στην ελεγχόμενη ζώνη που δημιούργησαν.Αυτό τους ανησύχησε και δημιούργησαν γύρω από τον πλανήτη ένα αδιαπέραστο περίβλημα χαμηλών συχνοτήτων,για να ελέγχουν και να διατηρούν τις συχνότητες του γενετικού κώδικα των ανθρώπων στο επίπεδο που ήθελαν.Αυτό το περίβλημα, εμπόδιζε την διείσδυση από το σύμπαν των υψηλών συχνοτήτων φωτός,με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να πάρουν και να αφομοιώσουν τις πληροφορίες τόσον υψηλού επιπέδου, εφ' όσον ο γενετικός τους κώδικας ήταν "κλειδωμένος".Αν και η παλιά δομή παρέμενε στα κύτταρα των ανθρώπων, εντούτοις χρειαζόταν "κωδικός πρόσβασης" από λεπτοφυείς κραδασμούς αβρογενούς ουσίας, οι οποίοι δεν έφταναν ποτέ στον προορισμό τους.

ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΛΥΡΑΣ

Η φυσιολογική αποκατάσταση του βιολογικού ανθρώπου, έπρεπε να γίνει από τους "Υιούς του Δακτυλίου Φωτός της Λύρας" μετά την ήττα και την απομάκρυνση των αποστατών. Εν τούτοις η πλήρης βιολογική αποκατάσταση των ανθρώπων δεν έγινε, γιατί δόθηκε άμεση προτεραιότητα στην ανάπτυξη της αθάνατης ψυχής και της ανώτερης ανθρώπινης συνείδησης,ώστε η ανθρωπότητα να έχει πιο ομαλή μετάβαση στην ενεργό ζωή των αστρικών κοινωνιών.

Το 1972,αστρική αποστολή από τον 4ον πλανήτη του Σειρίου άρχισε να υλοποιεί το σχέδιο διάσωσης της ανθρωπότητας.Διέλυσε το ισχυρό πλέγμα χαμηλών συχνοτήτων που είχαν κατασκευάσει οι "Υιοί του Σκότους" γύρω από την Γη και στην συνέχεια εγκατέστησαν σε απόσταση 600.000 χλμ γύρω από τον πλανήτη σταθμούς υψηλής συχνότητας που ακτινοβολούν με ροές ενεργειών υψηλών συχνοτήτων λεπτοφυούς φωτός αβρογενούς ουσίας,οι οποίες ενεργοποιούν τις ανθρώπινες συνειδήσεις και τα βιοενεργειακά κέντρα του ανθρώπου(τσάκρας).Η ακτινοβόληση αυτή αποσκοπεί στην σταδιακή αποκατάσταση των αποενεργοποιημένων ελίκων του γενετικού κώδικα και τούτο άρχισε να διαφαίνεται με την γέννηση ανθρώπων με υπεραυξημένη νοημοσύνη (παιδιά ίντιγκο).

Το 1989 ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός ισχυρότατου ενεργειακού διχτυωτού πλέγματος επάνω
ΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

από ολόκληρο τον πλανήτη,το οποίο εμποδίζει την εισχώρηση ενεργειών χαμηλών συχνοτήτων που αποστέλλουν οι αποστάτες.Το πλέγμα αυτό χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ισορροπίας στη γη και τον έλεγχο του επιπέδου της Πνευματικής Ακτίνας η οποία καταφθάνει στον πλανήτη από το τρισδιάστατο Διαστρικό Κέντρο του γαλαξία.Για την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού,χρειάζεται και η ενεργοποίηση της ανθρώπινης συνείδησης η οποία θα επιταχύνει την διαδικασία.Με τον τρόπο αυτό,θα υπάρξουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να οργανωθεί μια ουράνια επιχείρηση,με ελάχιστες απώλειες χρόνου, ώστε να βελτιωθεί και να αποκατασταθεί νοητικά και πνευματικά η ανθρωπότητα σαν σύνολο"..
Από τα κείμενα της Λευκής Αδελφότητας Φωτός" http://bit.ly/1qELhMx
(Νίκος Καστάνιας)



17.Ανακαλύφθηκε νέος εξωπλανήτης στο μέγεθος της Γης .Πιθανό να έχει ακόμα και ατμόσφαιρα.


Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα επαναλαμβανόμενο ραδιοφωνικό σήμα από έναν εξωπλανήτη και το άστρο γύρω από το οποίο βρίσκεται σε τροχιά. Και τα δύο εντοπίζονται 12 έτη φωτός μακριά από
ANΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΜΑΥΡΗ 
ΚΟΥΚΙΔΑ  YZ Ceti b

τον πλανήτη μας, ενώ το σήμα δείχνει πως ο πλανήτης,ο οποίος έχει το μέγεθος της Γης,είναι
πιθανό να έχει μαγνητικό πεδίο,ακόμα και ατμόσφαιρα.Οι επιστήμονες παρατήρησαν ισχυρά ραδιοκύματα που προέρχονται από το αστέρι YZ Ceti b και τον βραχώδη εξωπλανήτη που περιφέρεται γύρω του, που ονομάζεται YZ Ceti b. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ραδιοσήμα δημιουργήθηκε από αλληλεπιδράσεις μεταξύ του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη και του αστέρα.Τα μαγνητικά πεδία μπορούν να αποτρέψουν τη μείωση της ατμόσφαιρας ενός πλανήτη και την ουσιαστική διάβρωση με την πάροδο του χρόνου καθώς τα σωματίδια απελευθερώνονται από το αστέρι και το βομβαρδίζουν.Για να γίνουν ανιχνεύσιμα στη Γη τα ραδιοκύματα, θα πρέπει να είναι πολύ έντονα,δήλωσαν οι ερευνητές.Το αν ένας πλανήτης μπορεί να υπάρξει με ή χωρίς ατμόσφαιρα,μπορεί να εξαρτηθεί από το εάν ο πλανήτης διαθέτει ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο.


Στο παρελθόν,ερευνητές είχαν εντοπίσει μαγνητικά πεδία σε εξωπλανήτης που είχαν το μέγεθος του Δία,ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα. Ωστόσο,ο εντοπισμός μαγνητικών πεδίων σε μικρότερους πλανήτες,που έχουν το μέγεθος της Γης,είναι πιο δύσκολος
καθώς τα μαγνητικά πεδία είναι στην ουσία αόρατα.Αυτοί οι πλανήτες παρα είναι κοντά στα
YZ Ceti b

αστέρια τους για να είναι κατοικήσιμοι, αλλά ακριβώς επειδή είναι τόσο κοντά,ο πλανήτης “κολυμπάει” ανάμεσα σε πράγματα που βγαίνουν από το αστέρι .Εάν ο πλανήτης διαθέτει μαγνητικό πεδίο και “οργώσει” αρκετή από αυτή την αστρική ύλη,τότε θα κάνει το αστέρι να εκπέμψει φωτεινά ραδιοκύματα.Το YZ Ceti b χρειάζεται μόνο δύο ημέρες σε γήινο χρόνο για να ολοκληρώσει μια τροχιά γύρω από το άστρο του.Εν τω μεταξύ,η συντομότερη τροχιά στο ηλιακό μας σύστημα είναι του πλανήτη Ερμή,ο οποίος χρειάζεται 88 γήινες ημέρες για να ολοκληρώσει έναν κύκλο γύρω από τον ηλίο.Ενώ το YZ Ceti b κινείται γύρω από το αστέρι του,το πλάσμα από το αστέρι συγκρούεται με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη, αναπηδά και αλληλεπιδρά με το μαγνητικό πεδίο του άστρου Όλες αυτές οι αντιδράσεις δημιουργούν και απελευθερώνουν ισχυρά ραδιοκύματα που μπορούν να ανιχνευθούν στη Γη.Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο YZ Ceti b είναι ο καλύτερος υποψήφιος βραχώδης εξωπλανήτης με μαγνητικό πεδίο που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Νέα ραδιοτηλεσκόπια που ετοιμάζονται να τεθούν σε λειτουργία αυτή τη δεκαετία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αστρονόμους να ανιχνεύσουν περισσότερα σήματα που υποδηλώνουν μαγνητικά πεδία,είπαν οι ερευνητές.Η αναζήτηση για δυνητικά κατοικήσιμους κόσμους σε άλλα ηλιακά συστήματα εξαρτάται εν μέρει από το να μπορούμε να προσδιορίσουμε εάν οι βραχώδεις εξωπλανήτες που μοιάζουν με τη Γη έχουν πράγματι μαγνητικά πεδία.Αυτή η έρευνα δείχνει αφενός ότι ο συγκεκριμένος βραχώδης εξωπλανήτης πιθανότατα έχει μαγνητικό πεδίο και αφετέρου παρέχει μια πολλά υποσχόμενη μέθοδο ώστε να μάθουμε περισσότερα,δήλωσε ο Τζο Πέσε,διευθυντής προγράμματος του Εθνικού Ραδιοαστρονομικού Παρατηρητηρίου. 



18.Mία Μαύρη με σχεδόν την ταχύτητα του φωτός και η NASA το κατέγραψε.

 

Μια μαύρη τρύπα που εκτοξεύει καυτό υλικό στο διάστημα με σχεδόν την ταχύτητα του φωτός έχουν δει οι αστρονόμοι.Η απόσταση μεταξύ μιας μαύρης τρύπας και του συντρόφου της αστέρα
MAYΡH TΡΥΠA

είναι 10.000 έτη φωτός. Το σύστημα MAXI J1820 + 070 δημιουργείται όταν αυτά τα δύο κοσμικά αντικείμενα ενώνονται.Το καυτό υλικό παρατηρήθηκε από το τηλεσκόπιο ακτίνων Χ Chandra της NASA να βγαίνει από τη μαύρη τρύπα με σχεδόν την ταχύτητα του φωτός.Η μαύρη τρύπα στο σύστημα MAXI J1820 + 070 έχει μάζα περίπου οκτώ φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήλιου,υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια μαύρη τρύπα μεγέθους αστρού που σχηματίστηκε από την κατάρρευση ενός τεράστιου αστεριού.

Οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες, από την άλλη πλευρά, έχουν εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του ήλιου.Το συντροφικό αστέρι που περιφέρεται γύρω από τη μαύρη τρύπα έχει σχεδόν την ίδια μάζα με τον ήλιο. Η τεράστια βαρύτητα της μαύρης τρύπας παρασύρει το υλικό του συνοδού αστεριού προς το δίσκο που παράγει ακτίνες Χ της μαύρης τρύπας.Ενώ μέρος του θερμαινόμενου αερίου στον δίσκο θα φτάσει στον «ορίζοντα γεγονότων» και θα πέσει στη μαύρη τρύπα,μερικά θα εκτοξευθούν με μια σειρά από σύντομες δέσμες πίδακες από τη μαύρη τρύπα.Αυτοί οι πίδακες απελευθερώνονται κατά μήκος των γραμμών μαγνητικού πεδίου πέρα ​​από τον ορίζοντα γεγονότων και στοχεύουν σε αντίθετες κατευθύνσεις.Οι τέσσερις παρατηρήσεις του Chandra τον Νοέμβριο του 2018 και τον Φεβρουάριο,τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019 πρόσφεραν μια νέα εικόνα των δραστηριοτήτων της μαύρης τρύπας.Οι εικόνες δείχνουν μια τεράστια οπτική και υπέρυθρη άποψη του γαλαξία του Γαλαξία που καταγράφηκε από το οπτικό τηλεσκόπιο PanSTARRS της Χαβάης,με το MAXI J1820 + 070 να υποδεικνύεται από έναν σταυρό στο επίπεδο του γαλαξία. Το ένθετο βίντεο απεικονίζει τις τέσσερις παρατηρήσεις του Chandra, με την «ημέρα 0» να ταιριάζει με την πρώτη παρατήρηση στις 13 Νοεμβρίου 2018, περίπου τέσσερις μήνες μετά την εκτόξευση του τζετ.Η φωτεινή πηγή ακτίνων Χ στο κέντρο της εικόνας είναι το MAXI J1820 + 070 και οι πηγές ακτίνων Χ μπορούν να παρατηρηθούν να κινούνται βόρεια και νότια σε πίδακες μακριά από τη μαύρη τρύπα. 

Το MAXI J1820 + 070 είναι σημειακή πηγή ακτίνων Χ, ωστόσο η φωτεινότητά του το κάνει να
MAXI J1820+_070

φαίνεται μεγαλύτερο από μια σημειακή πηγή.Ο νότιος πίδακας είναι πολύ αχνός για να εντοπιστεί στις μετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου 2019.Ως αποτέλεσμα,πόσο γρήγορα φεύγουν οι πίδακες υλικού από τη μαύρη τρύπα; Από τη σκοπιά της Γης, ο βόρειος πίδακας φαίνεται να ταξιδεύει με 60% την ταχύτητα του φωτός, ενώ ο νότιος πίδακας φαίνεται να ταξιδεύει με 1600% την ταχύτητα του φωτός,κάτι που ακούγεται παράλογο.Εξάλλου,τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός.Αυτό είναι ένα παράδειγμα υπερφωτιστικής κίνησης,η οποία συμβαίνει όταν ένα αντικείμενο μαςπλησιάζει σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός και σε κατεύθυνση παράλληλη με τη γραμμή όρασής μας.Αυτό σημαίνει ότι το αντικείμενο μας πλησιάζει σχεδόν τόσο γρήγορα όσο το φως που εκπέμπει,δίνοντας την εντύπωση ότι ο πίδακας πετάει ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός.

Το νότιο τζετ MAXI J1820 + 070 κατευθύνεται προς την κατεύθυνση μας ενώ το βόρειο τζετ είναι στραμμένο προς τα έξω,υποδεικνύοντας ότι ο νότος ταξιδεύει πιο γρήγορα από τον βορρά.Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις τέτοιων γρήγορων εκτινάξεων ακτίνων Χ από μαύρες τρύπες αστρικής μάζας, έχουν τεκμηριωθεί.

Το παρακάτω βίντεο από τη NASA δείχνει τι ανακάλυψε το τηλεσκόπιο. https://www.youtube.com/watch?v=6IwTE_7wN4k&t=1s


19.Το Chandra βοηθά τους αστρονόμους να ανακαλύψουν έναν εκπληκτικά μοναχικό γαλαξία. Παρατηρητήριο ακτίνων Χ Chandra.



Ένας μακρινός και μοναχικός γαλαξίας φαίνεται να έχει μπει και αφομοιώσει όλους τους πρώην συντρόφους του γαλαξίες.Αυτό το αποτέλεσμα που έγινε με το Παρατηρητήριο ακτίνων Χ
CHANDRA

Chandra της NASA και το Διεθνές Παρατηρητήριο Διδύμων μπορεί να ωθήσει τα όρια για το πόσο γρήγορα αναμένουν οι αστρονόμοι να αναπτυχθούν οι γαλαξίες στο πρώιμο σύμπαν. Ο απροσδόκητα σόλο γαλαξίας βρίσκεται περίπου 9,2 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη και περιέχει ένα κβάζαρ,μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που τραβάει αέριο στο κέντρο του γαλαξία και οδηγεί ισχυρούς πίδακες ύλης που φαίνονται στα ραδιοκύματα.Το περιβάλλον αυτού του γαλαξία, γνωστό ως 3C297,φαίνεται να έχει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σμήνος γαλαξιών,τεράστιες δομές που συνήθως περιέχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες γαλαξίες. Ωστόσο,το 3C297 είναι μόνο του. 

Μια ομάδα ερευνητών περίμενε να δει τουλάχιστον δώδεκα γαλαξίες εντός του 3C297,ωστόσο βρήκαν μόνο έναν.Οι ακριβείς μετρήσεις απόστασης από τα δεδομένα Gemini αποκάλυψαν ότι κανένας από τους 19 γαλαξίες που εμφανίζονται κοντά στον 3C297 στην οπτική εικόνα δεν βρίσκεται στην πραγματικότητα στην ίδια απόσταση με τον μοναχικό γαλαξία.Το ερώτημα είναι τι συνέβη με όλους αυτούς τους γαλαξίες στο 3C297; Η ομάδα πιστεύει ότι η βαρυτική έλξη του ενός μεγάλου γαλαξία σε συνδυασμό με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γαλαξιών ήταν πολύ ισχυρή και συγχωνεύτηκαν με τον μεγάλο γαλαξία.Για αυτούς τους γαλαξίες, προφανώς η αντίσταση ήταν μάταιη. 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο 3C297 δεν είναι πλέον ένα σμήνος γαλαξιών,αλλά μια «ομάδα
ΓΑΛΑΞΙΑΣ  3C297

απολιθωμάτων».Αυτό είναι το τελικό στάδιο ενός γαλαξία που έλκεται και συγχωνεύεται με αρκετούς άλλους γαλαξίες.Ενώ πολλές άλλες ομάδες απολιθωμάτων έχουν ανιχνευθεί στο παρελθόν, αυτή είναι ιδιαίτερα μακρινή, σε απόσταση 9,2 δισεκατομμυρίων ετών φωτός μακριά. Οι προηγούμενοι κάτοχοι ρεκόρ για ομάδες απολιθωμάτων ήταν σε αποστάσεις 4,9 και 7.9 δισεκατομμύρια έτη φωτός.Ίσως είναι δύσκολο να εξηγήσουμε πώς το Σύμπαν μπορεί να δημιουργήσει αυτό το σύστημα μόνο 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Αυτό το αποτέλεσμα δεν σπάει τις τρέχουσες ιδέες της κοσμολογίας, αλλά αρχίζει να πιέζει τα όρια για το πόσο γρήγορα πρέπει να έχουν σχηματιστεί τόσο οι γαλαξίες όσο και τα σμήνη γαλαξιών. 

Περισσότερα στο:https://chandra.si.edu/photo/2023/3c297/



20.Εξωγήινοι θα βρεθούν σε λίγα χρόνια,λέει η αστρονομία.

 


Η ανθρωπότητα θα ανιχνεύσει εξωγήινη ζωή σε μακρινούς κόσμους τα επόμενα χρόνια, προέβλεψε κορυφαίος Βρετανός αστρονόμος.Ο καθηγητής Sasha Hinkley,είπε ότι γίνεται «ολοένα
και πιο πιθανό» ότι τα ενδεικτικά σημάδια εξωγήινης ζωής θα αποκαλυφθούν «εντός της ζωής του».Eίσης είπε ότι συσκευές,όπως το πανίσχυρο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb,αξίας 10
MAKΡΙΝΟΙ ΚΟΣΜΟΙ
δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται  ατμόσφαιρες σε εξωπλανήτες με αέρια που εκπέμπονται από ζωντανά πράγματα,όπως το οξυγόνο που θα μπορούσε να υποδεικνύει ζωή.Έρχεται καθώς μια ομάδα ειδικών από το Ηνωμένο Βασίλειο,τις ΗΠΑ και την Ελβετία επέμενε ότι εξωγήινη ζωή θα βρεθεί σε χιλιάδες κόσμους τα επόμενα 10 έως 20 χρόνια, σε αυτό που θα ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ανθρώπινη ιστορία. 

Ο καθηγητής Hinkley είπε ότι «Η πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε κάποια μορφή στο σύμπαν είναι αρκετά υψηλή.Πράγματι,θα έφτανα στο σημείο να πω ότι φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό ότι η ανίχνευση ζωής σε έναν εξωπλανήτη θα συμβεί στη διάρκεια της ζωής μου».Αλλά ο αστροφυσικός είπε ότι ακόμη και αν εντοπιστούν ενδεικτικά σημάδια ζωής σε μακρινούς κόσμους,μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα μια συνάντηση με εξωγήινους.«Για να είμαστε σαφείς,η ανίχνευση ζωής σε άλλο πλανήτη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει εξωγήινος πολιτισμός σε άλλον πλανήτη,ούτε ότι πρόκειται να έχουμε κάποια μορφή επικοινωνίας με τέτοιες μορφές ζωής.Τα στοιχεία της ανακάλυψης της ζωής θα βρεθούν πιθανώς με την παρατήρηση ανισορροπιών στις αναλογίες χημικών ειδών (όζον και διοξείδιο του άνθρακα, για παράδειγμα),που διαφορετικά δεν θα υπήρχαν φυσικά χωρίς πιθανώς κάποια μορφή βιολογικής δραστηριότητας που οδηγεί σε αυτήν την ανισορροπία.


Εκατό εκατομμύρια κόσμοι στον γαλαξία μας μπορούν να φιλοξενήσουν εξωγήινη ζωή,σύμφωνα με μια «συντηρητική» πρόβλεψη της NASA.Η διαστημική υπηρεσία ισχυρίζεται ότι θα
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ J.WEBB


μπορέσουμε να βρούμε αυτή τη ζωή μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, με μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται εκτός του ηλιακού μας συστήματος.Συσκευές όπως το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, που εκτοξεύτηκε το 2021,ήδη παρατηρούν τον κόσμο με πρωτοφανή λεπτομέρεια.Η αποστολή του είναι να προωθήσει την κατανόηση της ανθρωπότητας σχετικά με το πώς σχηματίζονται και εξελίσσονται οι πλανήτες, τα αστέρια και οι γαλαξίες.Άλλα κομμάτια διαστημικού κιτ υψηλής τεχνολογίας είναι ήδη στα σκαριά,με τη Nasa να είναι πλέον επιφορτισμένη με το έργο της ανάπτυξης μιας διαστημικής αποστολής για την αναζήτηση βιουπογραφών σε εξωπλανήτες μέχρι τη δεκαετία του 2040.Τα διαστημικά τηλεσκόπια μπορούν ή να αναλύσουν το φως των αστεριών που περνά από την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη για να υπολογίσουν τη χημική του σύνθεση.Τον Αύγουστο του 2022,οι αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι το διοξείδιο του άνθρακα ανακαλύφθηκε από το τηλεσκόπιο James Webb στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη μεγέθους 700 ετών φωτός μακριά. Ήταν η πρώτη φορά που οι επιστήμονες μπόρεσαν να πουν,με βεβαιότητα,ότι είχαν εντοπίσει αέριο σε έναν πλανήτη πέρα ​​από το ηλιακό σύστημα. 


Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους πλανήτες στις «ζώνες Goldilocks»,όπου οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ζωή έχει τις καλύτερες πιθανότητες να εξελιχθεί και να ανθίσει.
Οι πλανητικές τροχιές σε αυτή τη ζώνη δεν είναι πολύ κοντά ή πολύ μακριά από ένα
TRAPPIST-1

αστέρι,δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την ύπαρξη υγρού νερού,το οποίο είναι βασικό συστατικό για τη ζωή.Πιστεύεται ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν τρισεκατομμύρια κατοικήσιμοι πλανήτες στο σύμπαν και εκατοντάδες εκατομμύρια μόνο στον γαλαξία μας.  Ο καθηγητής Hinkley είπε ότι μία από τις καλύτερες πιθανές περιοχές για ζωή στον Γαλαξία μας ήταν στο πλανητικό σύστημα TRAPPIST-1.Το σύστημα βρίσκεται περίπου 40 έτη φωτός μακριά και κατοικείται από επτά «πλανήτες στο μέγεθος της Γης,που περιφέρονται στενά γύρω από ένα «πολύ αμυδρό και δροσερό αστέρι όχι πολύ μεγαλύτερο από τον Δία»,είπε ο καθηγητής Χίνκλεϊ.Και πρόσθεσε ότι «Τρεις από τους πλανήτες σε τροχιά TRAPPIST-1 περιφέρονται στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου ξενιστή τους. Γίνονται ήδη προσπάθειες για τη στόχευση αυτών των τριών πλανητών με το τηλεσκόπιο James Webb για την αναζήτηση αυτού που οι επιστήμονες αποκαλούν «βιοσυγραφές».

Μέχρι σήμερα,οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει 5.332 επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες σε τροχιά σε περίπου 3.931 πλανητικά συστήματα.«Αλλά αυτό δεν είναι καν η κορυφή του παγόβουνου.Υπάρχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια αστέρια στον Γαλαξία μας.Εφόσον τώρα
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΕΣ
γνωρίζουμε από διάφορες διαστημικές αποστολές ότι τα περισσότερα αστέρια φιλοξενούν πλανήτες, αυτό αρχίζει να σας δίνει μια ένδειξη για το πόσοι εξωπλανήτες θα μπορούσαν να υπάρχουν στον γαλαξία μας.Και μετά,πέρα ​​από τον γαλαξία μας,υπολογίζεται ότι υπάρχουν 200 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν,ο καθένας από τους οποίους περιέχει δυνητικά εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια με τους δικούς του εξωπλανήτες», πρόσθεσε ο αστρονόμος.

Η Δρ. Έμιλι Μίτσελ,από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ,πιστεύει ότι: "είναι,πολύ πιθανό,να βρεθούν σημάδια εξωγήινων γειτόνων,επειδή η ζωή είναι σχεδόν σίγουρα,αρκετά κοινή στο σύμπαν.«Έχουμε μόνο μια βιουπογραφή,εδώ στη Γη.Αλλά σε 10 ή 20 χρόνια οι αισιόδοξοι συνάδελφοί μου προτείνουν να έχουμε χιλιάδες βιουπογραφές.Στη συνέχεια, μπορούμε να βρούμε πώς συγκρίνουμε τη ζωή σε άλλους πλανήτες". 


21.Σπάνιος πράσινος κομήτης περνά από τη Γη για πρώτη φορά μετά από 50.000 χρόνια.

 

Ένας πράσινος κομήτης που μόλις ανακαλύφθηκε πρόκειται να περάσει δίπλα από την ωχρή μπλε κουκκίδα μας και θα μπορούσε ενδεχομένως να φανεί με γυμνό μάτι.Η NASA και το Εργαστήριο Jet Propulsion της CalTech (JPL)προέβλεψαν ότι ο πράσινος κομήτης C/2022 E3 (ZTF),ο οποίος ονομάζεται,θα πλησίαζε αρχικά τον Ήλιο πριν γυρίσει πίσω στη Γη μεταξύ 12 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου.Ο κομήτης ήταν ορατός στον πρώιμο ουρανό γύρω στα τέλη Ιανουαρίου για τους παρατηρητές ουρανού στο βόρειο ημισφαίριο.Από τις αρχές Φεβρουαρίου οι παρατηρητές στο νότιο ημισφαίριο μπορούσαν να το δουν.Ο μεγαλύτερος χρόνος θέασης,σύμφωνα ήταν στις 21 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της νέας Σελήνης,όταν ο ουρανός ήταν πολύ μαύρος χωρίς τον φωτισμό της Σελήνης.

Το JPL λέει ότι αν και οι κομήτες είναι διαβόητα απρόβλεπτοι,εάν αυτός διατηρήσει την
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΟΜΗΤΗΣ

τρέχουσα τάση φωτεινότητάς του,θα είναι εύκολο να αναγνωριστεί με κιάλια και μπορεί ακόμη και να γίνει ορατός στο μη υποβοηθούμενο μάτι κάτω από τον σκοτεινό ουρανό.
Αυτός ο ασυνήθιστος πράσινος κομήτης ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2022 και εντοπίστηκε μέσα στην τροχιά του πλανήτη Δία χρησιμοποιώντας μια κάμερα ευρείας πεδίου. Από τότε,πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον Ήλιο και όπως τόνισε η NASA σε μια ανάρτηση ιστολογίου για τον κομήτη,που πλησιάσε τη Γη την 1η Φεβρουαρίου στο περίγειό του.
Σύμφωνα με δεδομένα JPL,τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από το Space.com,η τελευταία φορά που αυτό το υπέροχο πράσινο τέρας ήρθε τόσο κοντά στη Γη ήταν περίπου 50.000 χρόνια πριν,καθιστώντας τους Νεάντερταλ από την Εποχή των Παγετώνων τους τελευταίους ανθρώπους που το είδαν.Μπορεί να ήταν δύσκολο να το δει κανείς καθώς ταξιδεύε προς και μακριά από τη Γη ανάλογα με τη φωτορύπανση και τον καιρό.Οι παρατηρητές ουρανού με ακριβούς τηλεφακούς ή πρόσβαση σε θεσμικά τηλεσκόπια μπόρεσαν να τραβήξουν εκπληκτικές εικόνες του.



22.Ένας δεύτερος διαστρικός επισκέπτης έφτασε στο ηλιακό μας σύστημα.
12 Απριλίου 2023  



Αυτή τη φορά,οι αστρονόμοι νομίζουν ότι ξέρουν από πού προήλθε ο κομήτης.Όταν το Oumuamua πέρασε από το ηλιακό μας σύστημα το 2017,κανείς δεν ήξερε από πού προερχόταν. Οι αστρονόμοι,από την άλλη πλευρά,πιστεύουν ότι ξέρουν πώς πως έφτασε εδώ.Βρήκαν ένα
OUMUAMUA

αντικείμενο έξω από το ηλιακό μας σύστημα να το πετάει για δεύτερη φορά στην ιστορία. Αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ξέρουν από πού προήλθε αυτή τη φορά.Ο διαστρικός κομήτης εθεάθη για πρώτη φορά από τον Gennady Borisov,έναν ερασιτέχνη αστρονόμο στην Κριμαία που χρησιμοποιούσε το δικό του τηλεσκόπιο για να κοιτάξει τον ουρανό.Όταν το βρήκε,το αντικείμενο ήταν ο πρώτος διαστρικός επισκέπτης που βρέθηκε από το 2017 όταν το μακρύ Oumuamua έτρεξε δίπλα στην ηλιακή γειτονιά μας.Σε μια δημοσίευση, μια ομάδα Πολωνών αστρονόμων ανακάλυψε πώς αυτός ο νέος κομήτης, που ονομάζεται Comet 2I/Borisov ή (σε παλαιότερες περιγραφές) C/2019 Q4,έφτασε καλά στη βαρύτητα του ήλιου μας.Και αυτό το μονοπάτι πηγαίνει πίσω στο "Kruger-60",το οποίο είναι ένα σύστημα δύο ερυθρών νάνων αστέρων 13,15 έτη φωτός μακριά.Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κομήτης πέρασε μόλις 5,7 έτη φωτός από το κέντρο του "Κρούγκερ 60" πριν από 1 εκατομμύριο χρόνια.Αυτό σημαίνει ότι κινούνταν με μόλις 2,13 μίλια ανά δευτερόλεπτο (3,43 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο).

Σε ανθρώπινους όρους,αυτό είναι γρήγορο,περίπου,τόσο γρήγορα όσο μπορεί να πάει ένα X-43A
ΚΟΜΗΤΗΣ 2Ι BORISOV

Scramjet,το οποίο είναι ένα από τα ταχύτερα αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν ποτέ.Αλλά λόγω της βαρύτητας του ήλιου,ένα X-43A Scramjet δεν μπορεί να φύγει από το ηλιακό μας σύστημα.Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αν ο κομήτης κινούνταν τόσο αργά και δεν ήταν περισσότερο από 6 έτη φωτός μακριά από το "Kruger-60",και δεν περνούσε απλώς από μέσα.Πίστευαν ότι πιθανότατα προήλθε από ένα σύστημα αστέρων.Ο κομήτης αυτός συνήθιζε να περιστρέφεται γύρω από αυτά τα αστέρια με τον ίδιο τρόπο που οι κομήτες στο σύστημά μας περιφέρονται γύρω από το δικό μας.
Ο Ye Quanzhi,αστρονόμος και ειδικός σε κομήτες στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ που δεν συμμετείχε σε αυτό το έργο, είπε στο Live Science ότι τα στοιχεία που συνδέουν τον κομήτη 2I/Borisov με το "Kruger-60" είναι πολύ ισχυρά με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.
«Αν έχετε έναν κομήτη από άλλο αστρικό σύστημα και θέλετε να μάθετε από πού προήλθε,πρέπει να ελέγξετε δύο εκεί πράγματα. Καταρχάς αυτός ο κομήτης ήταν κοντά σε ένα πλανητικό
KOMHTHΣ  KRUGER- 60 

σύστημα;Γιατί αν έρχεται από εκεί,η πορεία του πρέπει να περάσει από εκεί που βρίσκεται αυτό το σύστημα.Παρόλο που το χάσμα των 5,7 ετών φωτός μεταξύ του νέου κομήτη και του Kruger-60 φαίνεται μεγαλύτερο από ένα «μικρό χάσμα» (είναι πάνω από 357.000 φορές η απόσταση μεταξύ Γης και Ήλιου),είναι αρκετά κοντά για να θεωρηθεί μικρό.Δεύτερον οι κομήτες συνήθως πετιούνται έξω από ένα πλανητικό σύστημα όταν η βαρύτητα τους αλληλεπιδρά με τους κύριους πλανήτες αυτού του συστήματος.Στο ηλιακό μας σύστημα,αυτό μπορεί να μοιάζει με τον Δία να πιάνει έναν κομήτη που πέφτει,να τον στέλνει σε μια σύντομη, μερική τροχιά και στη συνέχεια να τον πετάει στο κενό ανάμεσα στα αστέρια.Αυτή η ταχύτητα εκτίναξης μπορεί να πάει τόσο γρήγορα»,είπε ο Ye. «Δεν μπορεί να είναι άπειρο γιατί οι πλανήτες έχουν μια συγκεκριμένη μάζα» και το πόσο σκληρά ένας πλανήτης μπορεί να ρίξει έναν κομήτη στο κενό εξαρτάται από το πόση μάζα έχει. 

Είπε επίσης, «Ο Δίας είναι αρκετά μεγάλος,αλλά δεν μπορείς να έχεις έναν πλανήτη 100 φορές
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΙΑΣ 

μεγαλύτερο από τον Δία γιατί τότε θα ήταν αστέρι. Αυτό το κατώφλι μάζας περιορίζει το πόσο γρήγορα μπορούν να κινηθούν οι κομήτες στο διάστημα μεταξύ των αστεριών Και αν οι εκτιμήσεις τους για την πορεία του κομήτη είναι σωστές,οι συγγραφείς αυτής της μελέτης έδειξαν ότι ο κομήτης 2I/Borisov πέρασε αρκετά κοντά στο "Kruger 60" όσον αφορά την ταχύτητα και την απόσταση για να υποδηλώσει ότι προήλθε από εκεί.Η μελέτη των διαστρικών κομητών είναι συναρπαστική γιατί μας δίνει μια σπάνια ευκαιρία να μελετήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα με τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να μελετήσουμε τα δικά μας».


Οι αστρονόμοι μπορούν να δουν τον κομήτη 2I/Borisov μέσω τηλεσκοπίων, τα οποία μπορεί νατους δώσουν πληροφορίες για την επιφάνεια του κομήτη. Μπορούν να μάθουν αν ενεργεί όπως οι κομήτες στο ηλιακό μας σύστημα (μέχρι στιγμής έχει) ή αν κάνει κάτι περίεργο όπως το «Oumuamua». Αυτός είναι ένας ολόκληρος τομέας μελέτης που κανονικά δεν είναι δυνατός με τα μακρινά ηλιακά συστήματα, όπου τα μικρά αντικείμενα εμφανίζονται μόνο,αν όχι καθόλου,ως αχνές, αποχρωματισμένες σκιές στους ήλιους τους.



23.Πλανήτες σαν τη Γη.



Ένα επαναλαμβανόμενο ραδιοφωνικό σήμα έρχεται από έναν άλλο πλανήτη που μοιάζει με τη Γη,στις 17/4/23.Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα επαναλαμβανόμενο ραδιοφωνικό σήμα από ένα κοντινό αστρικό σύστημα που υποδηλώνει την παρουσία ενός μαγνητικού πεδίου γύρω από έναν
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ

από τους πλανήτες του στο μέγεθος της Γης. Η ανακάλυψη ενός μαγνητικού πεδίου,ένα βασικό συστατικό της ικανότητας της Γης να φιλοξενεί ζωή,θα μπορούσε να ενισχύσει την αναζήτηση για εξωγήινη ζωή και κατοικήσιμους πλανήτες στο σύμπαν εάν επιβεβαιωθεί, αλλά θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για να παρουσιαστεί μια ξεκάθαρη περίπτωση ότι τα σήματα πραγματικά παράγονται από το μαγνητικό πεδίο ενός πλανήτη. Το μαγνητικό πεδίο της Γης έχει παίξει κρίσιμο ρόλο στην επιβίωση της ζωής προστατεύοντας την επιφάνεια από την επιβλαβή ακτινοβολία του Ήλιου και βοηθώντας στη διατήρηση μιας σταθερής ατμόσφαιρας που τρέφει τη βιόσφαιρά μας.Για το λόγο αυτό,οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εξωγήινη ζωή, εάν υπάρχει,μπορεί επίσης να εξαρτάται από την παρουσία ισχυρών μαγνητικών πεδίων γύρω από εξωπλανήτες, που είναι κόσμοι που περιφέρονται γύρω από άλλα αστέρια.

Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει προηγουμένως τα μαγνητικά πεδία γιγάντιων εξωπλανητών στην κλίμακα του Δία που αλληλεπιδρούν με τα αστέρια ξενιστές τους, ως μέρος μιας διαδικασίας που ονομάζεται μαγνητικές αλληλεπιδράσεις αστεριών-πλανήτων (SPIs). Ωστόσο, οι εξωπλανήτες στο μέγεθος της Γης εκπέμπουν πολύ πιο αδύναμα μαγνητικά σήματα σε σύγκριση με τους γίγαντες αερίων, καθιστώντας δύσκολη την ανίχνευση του μαγνητισμού γύρω από τους βραχώδεις κόσμους.

Ο Sebastian Pineda,ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Boulder του Κολοράντο,και η Jacqueline Villadsen καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Bucknell,έχουν περάσει χρόνια αναζητώντας αυτά τα
EΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ YZ CETI b

άπιαστα σημάδια μαγνητικών πεδίων γύρω από μικρούς πλανήτες.Τώρα,το ζευγάρι των αστρονόμων παρουσιάζει πρωτοφανή στοιχεία επαναλαμβανόμενων ραδιοεκρήξεων που μπορεί να συνδέονται με ένα μαγνητικό πεδίο γύρω από τον εξωπλανήτη "YZ Ceti b" μεγέθους Γης,ο οποίος βρίσκεται μόλις 12 έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα.Ο εξωπλανήτης ολοκληρώνει μια τροχιά σε μόλις δύο ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ κοντά στο αστέρι του για να φιλοξενήσει ζωή,αλλά αυτό το εξαιρετικά σύντομο έτος το καθιστά επίσης μια μοναδικά πολλά υποσχόμενη μελέτη περίπτωσης για μαγνητικά SPIs,σύμφωνα με μια μελέτη,που δημοσιεύθηκε στις 18/4/23,στην Αστρονομία της Φύσης. 


Στο κυνήγι αυτών των σημάτων,ο Pineda και η Villadsen εστίασαν την προσοχή τους σε μικρούς πλανήτες μικρής περιόδου,επειδή μπορεί να έχουν μια πιο ορατή μαγνητική υπογραφή ως αποτέλεσμα της εγγύτητάς τους με τα αστέρια τους.Καθώς αυτοί οι κόσμοι περνούν μέσα από τις τροχιές τους, οποιοδήποτε μαγνητικό πεδίο μπορεί να έχουν θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με το μαγνητικό πεδίο του ίδιου του άστρου, δημιουργώντας ένα μοτίβο ραδιοεκρήξεων από το αστέρι που μπορεί να δει κανείς εδώ στη Γη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν δει αυτές τις επαναλαμβανόμενες εκρήξεις από το σύστημα YZ Ceti, αλλά προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται για περίπτωση slam-dunk. Είναι πιθανό τα σήματα να αποτελούν φυσιολογικό μέρος της ραδιοαστρικής δραστηριότητας άστρων όπως το YZ Ceti, που είναι ένας αργά περιστρεφόμενος κόκκινος νάνος, πράγμα που θα σήμαινε ότι η εκπομπή του μπορεί να μην έχει καμία σχέση με πλανήτες του συστήματος.

Εάν αυτό αποδειχθεί ότι είναι η πρώτη ανίχνευση μαγνητικού SPI γύρω από έναν εξωπλανήτη στο μέγεθος της Γης, θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να αναζητήσουν κατοικήσιμους
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
ΣΑΝ ΤΗ ΓΗ

κόσμους σε άλλα αστέρια.Η προειδοποίηση είναι ότι η αναζήτηση μαγνητικών υπογραφών γύρω από βραχώδεις κόσμους στις κατοικήσιμες ζώνες των αστεριών τους,όπου το νερό σε υγρή μορφή και η ζωή θεωρείται πιο πιθανό να υπάρχουν.Θα ήταν δύσκολο επειδή αυτοί οι πλανήτες έχουν πολύ μεγαλύτερες τροχιές.Αυτή η απόσταση από τα αστέρια μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα για κάθε κρυμμένο εξωγήινο εκεί έξω,αλλά κάνει επίσης τις μαγνητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των άστρων και των πλανητών πολύ πιο αδύναμες,σε σημείο που μερικοί μπορεί να μην είναι καθόλου ανιχνεύσιμοι.Ωστόσο,η νέα μελέτη προσφέρει ένα πιθανό παράδειγμα των τύπων σημάτων που θα περίμενε κανείς να δει από ένα σύστημα που περιέχει έναν μαγνητικά θωρακισμένο πλανήτη που έχει μέγεθος παρόμοιο με τη Γη.Με τον καιρό και την πρακτική,οι επιστήμονες μπορεί να είναι σε θέση να μηδενίσουν ενδιαφέροντες στόχους,είπε ο Pineda,ως μέρος μιας ευρύτερης προσέγγισης για την αξιολόγηση των πιθανοτήτων να υπάρχει ζωή σε άλλους κόσμους.



24.Εκτοξεύτηκε στις 14/4/23 η διαστημική αποστολή JUICE του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) με προορισμό τον Δία και τα φεγγάρια του.



Στόχος της αποστολής είναι να κάνει αναλυτικές παρατηρήσεις του αέριου γίγαντα Δία.Η εκτόξευση έγινε στις 3.15 μ.μ. ώρα Ελλάδας της 14/4/23 με το διαστημόπλοιο Ariane-5,ενώ 28 λεπτά αργότερα,το JUICE διαχωρίστηκε από το διαστημόπλοιο για να συνεχίσει το ταξίδι του.Στόχος της αποστολής είναι να κάνει αναλυτικές παρατηρήσεις του αέριου γίγαντα Δία,όπου αναμένεται να φτάσει σε οκτώ χρόνια και των τριών παγωμένων φεγγαριών του Γανυμήδης,της Καλλιστώ και της Ευρώπης,γύρω από τους οποίους θα κάνει 35 διελεύσεις.

Αρχικά,η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για τις 13/4/23,ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑ

επικρατούσαν στο διαστημικό κέντρο στη Γαλλική Γουιάνα,στη νότια Αμερική, κατέστησαν αναγκαία την αναβολή της κατά μία ημέρα."Η αποστολή της NASA είναι να διαμορφώσουμε την ανάπτυξη της διαστημικής ικανότητας της Ευρώπης και να διασφαλίσουμε ότι οι επενδύσεις στο διάστημα θα συνεχίσουν να αποφέρουν οφέλη στους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου".Η Arianespace κέρδισε την πιο εξαιρετική δουλειά που έκαναν στην κυκλοφορία του WEB!   H ποσότητα καυσίμου που μπόρεσαν να εξοικονομήσουν θα προσθέσει χρόνια στη λειτουργική ζωή του.Μακάρι να χρειαστούν λιγότερο από 8 χρόνια για να φτάσουμε στον Δία και τα καταπληκτικά του φεγγάρια που μοιάζουν περισσότερο με πλανήτες,αλλά φτάνουμε εκεί με δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης και νέους πυραύλους.

https://www.youtube.com/watch?v=MvHcGmQPcsI



25..Η Σελήνη δεν ανήκει σε εμάς. 



 ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΒΑΣΗ

Βάση εξωγήινων και ιπτάμενα αντικείμενα στο φεγκάρι. Πρόσφατα,η NASA αφαίρεσε μερικές φωτογραφίες του φεγγαριού από την επίσημη ιστοσελίδα της και κράτησε άλλες με πολύ χαμηλότερη ανάλυση.Αυτό συνέβη με μια εικόνα που απεικονίζει μια εξωγήινη βάση στο φεγγάρι.
Ωστόσο,δημοσιεύτηκαν κάποιες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από αστροναύτες που στάλθηκαν στο διάστημα,με ιπτάμενα αντικείμενα να αιωρούνται πάνω από το φεγγάρι.

Ο Δρ Franklin Roach είπε ότι μετά από ενδελεχή ανάλυση ότι αυτές οι εικόνες ήταν απολύτως
ΚΤΗΡΙΑ

νόμιμες. Αργότερα,η NASA διέψευσε αυτές τις εικόνες,υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα αυτές οι εμφανίσεις ήταν απλώς θραύσματα που επιπλέουν στο διάστημα. Ωστόσο, αυτή η εξήγηση αποκλείστηκε αμέσως από τους ειδικούς.Υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις εικόνων που παρουσιάζουν περίεργα αντικείμενα,όπως διαστημόπλοια ή περίεργες κατασκευές στο φεγγάρι και η NASA,πάλι έλεγε συνεχώς ότι είναι μόνο σωματίδια πάγου.


20/4/23                                                  

                                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
                                                               ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα (ΠΖ)