Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

TA ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ *** ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1/8/23 -10/8/23

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Οπως έχω ανακοινώσει,τα άρθρα μου είναι μόνον  για το Διάστημα και για τους Ανδρομέδιους,Ολύμπιους .














ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ



1.Τομέας σπουδών στον τομέα GOODS-S: JADES (εικόνα NIRCam)


Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα του πρώτου έτους της επιστήμης με το διαστημικό  διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA/ESA/CSA ήταν το JWST Advanced Deep Extragalactic Survey ή JADES,το οποίο αφιέρωσε περίπου 32 ημέρες τηλεσκοπικού χρόνου στην αποκάλυψη και τον χαρακτηρισμό αμυδρά, μακρινών γαλαξιών. Η υπέρυθρη εικόνα που εμφανίζεται εδώ κάτω αριστερά λήφθηκε ως μέρος του προγράμματος JADES και δείχνει ένα τμήμα μιας περιοχής του ουρανού που είναι γνωστή ως ΑΓΑΘΑ-Νότος . Αυτή η περιοχή έχει μελετηθεί καλά από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA/ESA και άλλα παρατηρητήρια. Περισσότεροι από 45.000 γαλαξίες είναι ορατοί εδώ. 

Το τραβηγμένο στην επάνω δεξιά γωνία δείχνει μια καλλιέργεια αυτής της περιοχής, η οποία ήταν
ΑΓΑΘΑ ΝΟΤΟΣ
η περιοχή εστίασης της μελέτης James Webb για μια διεθνή ομάδα αστρονόμων, οι οποίοι παρατήρησαν τη χημική υπογραφή κόκκων σκόνης πλούσιων σε άνθρακα σε μετατόπιση προς το κόκκινο ~7. Αυτό ισοδυναμεί περίπου με ένα δισεκατομμύριο χρόνια μετά τη γέννηση του Σύμπαντος. Παρόμοιες παρατηρητικές υπογραφές έχουν παρατηρηθεί στο πολύ πιο πρόσφατο Σύμπαν, που αποδίδονται σε πολύπλοκα μόρια με βάση τον άνθρακα γνωστά ως πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες . 

Ωστόσο, δεν θεωρείται πιθανό ότι οι υδρογονάνθρακες  θα είχαν αναπτυχθεί μέσα στα πρώτα δισεκατομμύρια χρόνια του κοσμικού χρόνου. Επομένως, αυτή η παρατήρηση υποδηλώνει τη συναρπαστική πιθανότητα ότι ο James Webb μπορεί να έχει παρατηρήσει ένα διαφορετικό είδος μορίου με βάση τον άνθρακα: πιθανώς μικροσκοπικούς κόκκους γραφίτη ή διαμαντιού που παράγονται από τα πρώτα αστέρια ή σουπερνόβα. 

Περιγραφή εικόνας : Το κάτω αριστερό μέρος της εικόνας δείχνει μια αποκοπή ενός βαθιού γαλαξιακού πεδίου, με χιλιάδες γαλαξίες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Μια περικοπή αυτού του χωραφιού παρέχεται επάνω δεξιά για να παρέχει μια πιο κοντινή άποψη της συγκεκριμένης περιοχής μελέτης για αυτό το αποτέλεσμα.


2.Ένας πυρηνικός πύραυλος 123.000 MPH θα μπορούσε να φτάσει στον Άρη σε μόνο ένα μήνα



Η NASA εκτιμά ότι οι τρέχουσες τεχνολογίες θα οδηγήσουν τους ανθρώπους στον Άρη σε επτά
ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ
μήνες.Ο πύραυλος πλάσματος Vasimr κόβει έξι μήνες από το ταξίδι.Γίνονται δοκιμές σε μια τεχνολογία πυραύλων που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζονται οι άνθρωποι για να φτάσουν στον Άρη. Αυτό θα μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο μηχανικών βλαβών και άλλων θανατηφόρων διαστημικών κινδύνων για τους μελλοντικούς αστροναύτες που θα κατευθυνθούν στον Άρη. 

Η Κόστα Ρίκα και η Ad Astra Rocket Company με έδρα τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν το καλοκαίρι ότι ολοκλήρωσαν ένα ρεκόρ δοκιμής αντοχής υψηλής ισχύος 88 ωρών του πυραύλου πλάσματος Vasimr VX-200SS στα 80 kW.Η δοκιμή, που διεξήχθη στο εργαστήριο της εταιρείας στο Τέξας κοντά στο Χιούστον,αποτέλεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ αντοχής υψηλής ισχύος στην ηλεκτρική πρόωση.

"Χρόνια δοκιμής και λάθους»" για τον πύραυλο Vasimr.Το τεστ ήταν μια μεγάλη επιτυχία και το αποκορύφωμα των ετών δοκιμών και λάθους και επίπονης-προσοχής στη λεπτομέρεια και μια όμορφη ανταμοιβή για την επιμονή και την αφοσίωση της ομάδας,δήλωσε ο Franklin R.Chang Díaz,πρόεδρος της Ad Astra,ο οποίος πέταξε σε επτά ξεχωριστές αποστολές,ως αστροναύτης της NASA,καταγράφοντας 1.601 ώρες στο διάστημα.



3.Το πέρασμα του άστρου του Σειρίου και οι Ολύμπιοι του Διός.


Επειδή πολλοί αναμασούν τις ασυναρτησίες διαφόρων,σχετικά με την "Επιτελή" του Σειρίου, παραθέτουμε τις πληροφορίες που έδωσαν οι Ολύμπιοι του Διός σχετικά με το Φως της δημιουργίας  των "Αστρων του Σειρίου".

Οι ταλαντώσεις οι δονήσεις κα η παλμική ενέργεια που προκαλεί το άστρο του Σειρίου Β,με

δικήσας ορολογία,επί του διδύμου άστρου του Σειρίου Α,δημιουργούν την πολύ πυκνή και πολύ γαλάζια ατμόσφαιρα που τα περιβάλλει.Η ατμόσφαιρα αυτή είναι υπερσυμπυκνωμένη Οργόνη (Αιθέρας),η οποία μεταστοιχειώνεται συνεχώς κατω από αγνωστές σε σας κοσμικές συνθήκες,σε κολοσσιαίες ποσότητες πολύμορφης ενέργειας που διατηρείται σε σταθερά επίπεδα,εκπέμπεται και διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις και τροφοδοτεί όχι μόνον το ηλιακό σας σύστημα,αλλά και ολόκληρο τον Σπειροειδή Γαλαξία,ζωογόνοντας όλες τις μορφής ζωής της Γαίας και των άλων πλανητών".

Οι Ελλάνιοι ονόμαζαν αυτό το γαλάζιο φως του Σειρίου,"Φως της Δημιουργείας",το οποίο διαπερνά όλους τους ζωντανούς οργανισους και τους ζωογονεί την απόσταση τους από αυτόν.Σε αυτή την ενέργεια οφείκεται η μακροβιότητα των όντων του αστερισμού του Σειριου που κυμάνεται μεταξύ 1000 και 2000 ετών και η βραχυβιότητα των όντων των απομακρυσμένων πλανητών.Είναι η ενέργεια που μπορεί να μεταβάλει τον πλανήτη σας σε απάστραπτον διάδημα του ηλιακού σας συστήματος,όπως ήταν στο παρελθόν.Εάν η ανθρωπότητα θελήσει,μπορεί να διαλύσει τους πυκνούς ρύπους αρνητικότητας που περιβάλλουν τον πλανήτη σας,με συσσώρευση και εκπομπή θετικής ενέργειας,που θα βοηθήσει στο μέλλον την Γαία για την κοσμική αναβάθμισηκαι την άνοδον τηςσε ανώτερο επίπεδο φωτός.Αυτή η αρνητικότητα,εκτονώνει κατά πολύ την ένταση της γαλάζιας ενέργειας που διαχέεται από τον Σείριοστον ήλιο σας και μειώνει την δυναμίτης. 


Οι επιστήμονες αποφαίνονται ότι ο "Σείριος Β" είναι βαρύ άστρο.Αυτή η φαινομενικηή πυκνότητα οφείλεται στην ενέργεια που ασκείται πάνω του από το Φως της Δημιουργίας.Η ακτινοβολία του φωτός αυτού,υποβοηθά τον τρόπο αυτού,υποβοηθά τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων του πλανήτη μας σε στιγμές νηφαλιότητας και αυτοσυγκέντωσης και κυρίως όταν οι σκέψεις αυτές γίνονται για τον της Γαίας μέσα στο γίγνεσθαι.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ό,τι σε όλες τις μυθολογίες και
ΣΕΙΡΙΟΣ  Α  ΚΑΙ  Β

όλες τις αρχαίες θρησκείες της γης,το "Αστρο του Σειρίου" είναι το πιο ιερό άστρο και αναφέρεται με την ονομασία "Πηγή της Ζωής",γιατί από αυτό άρχισε "το ξεκίνημα της δημιουργίας" από το άστρο που γυρνά γύρω από τον Σείριο και είναι το πιο μικρό και το πιο βαρύ απ' όλα τα αστέρια.Το πέρασμα του Σειρίου είναι η αφορμή για μια αλησμόνητη επίσκεψη στις ουράνιες αφετηρίες του ανθρώπινου γένους,στα αστέρια της Λύρας,του Σειρίου και του Ωρίωνα.

Με οδηγούς τα κείμενα των παπύρων,τον Πλάτωνα,τον Πλούταρχο, τα αρχαία ινδικά κείμενα και αυτά των Μάγιας αφουγκραζόμαστε τις συνομιλίες των ιερατείων με τους θεούς, μελετούμε τα πανάρχαια θεολογούμενα τις διδασκαλίες και τις μυήσεις των μυστηρίων,που περίμεναν το πέρασμα του Σείριου για να ανοίξουν την πύλη της κατοικίας των θεών.

Ελάτε να βαδίσουμε στην απώτατη ιστορία της ανθρωπότητας,να την αντιπαραβάλλουμε με πανάρχαια κείμενα μυστικών αδελφοτήτων να την διασταυρώσουμε με γεγονότα της σημερινής ιστορίας και να την συμπληρώσουμε με μηνύματα που παίρνουμε από τους Ολυμπίους θεούς που βρίσκονται στον δρόμο της επιστροφής στη Γη.Η νέα ζωή του κόσμου τώρα αρχίζει.



4.Βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για κόσμους «Τρωατικού πλανήτη» που καταλαμβάνουν την ίδια τροχιά.



Συνήθως,οι πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα γνωστοί ως εξωπλανήτες ,ανιχνεύονται
ΤΡΩΑΤΙΚΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ
από τις επιπτώσεις που έχουν στα αστέρια ξενιστές τους. Για παράδειγμα, ένας εξωπλανήτης μπορεί να κάνει τους θεατές με βάση τη Γη να είναι μάρτυρες μιας πτώσης στο φως του αστεριού του καθώς η τροχιά του πλανήτη τον οδηγεί μεταξύ του αστέρα και του πλανήτη μας.Η ένας εξωπλανήτης μπορεί να επηρεάσει τέτοιο φως μέσω μιας ταλάντωσης που δημιουργεί στην τροχιά του αστέρα-ξενιστή του ενώ έλκει βαρυτικά το λαμπερό σώμα. Αλλά το γεγονός ότι οι αδίστακτοι πλανήτες είναι τόσο μακριά από τα αστέρια-ξενιστές τους καθιστά δύσκολο να εντοπιστούν. 

Ένας από τους κύριους στόχους του ρωμαϊκού τηλεσκοπίου Nancy Grace της NASA,όταν το διαστημικό όργανο έρχεται στο διαδίκτυο, είναι να εντοπίσει αυτούς τους απατεώνες. Προηγούμενες εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι το Roman,το οποίο εκτοξεύεται τον Μάιο του 2027, θα μπορούσε να εντοπίσει περίπου 50 απατεώνες πλανήτες στο μέγεθος της Γης αλλά τα νέα ευρήματα αύξησαν αυτόν τον αριθμό. Αντίθετα,υπονοούν έναν αριθμό που πλησιάζει το 400.Στην πραγματικότητα, οι ίδιοι αστρονόμοι πίσω από τα ευρήματα έχουν ήδη εντοπίσει έναν απατεώνα πλανήτη στο μέγεθος της Γης που είναι υποψήφιος για διερεύνηση του Ρωμαίου.

Ο αστρονόμος Benet και οι συνάδελφοί του κατέληξαν στα συμπεράσματά τους με δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εννεάχρονης αστρονομικής έρευνας που ονομάζεται Παρατηρήσεις Μικροφθαλμού στην Αστροφυσική (MOA).Διεξήχθη στο Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Mount John στη Νέα Ζηλανδία, το MOA αναζήτησε αντικείμενα με τη βοήθεια ενός φαινομένου που προβλέφθηκε για πρώτη φορά από τη θεωρία της γενικής σχετικότητας του Αϊνστάιν που ονομάζεται βαρυτικός φακός,κάτι που ο Ρωμαίος θα χρησιμοποιήσει επίσης για να κυνηγήσει τους απατεώνες.



5.Πώς ο Άρης έχασε τα φεγγάρια του: Ο Φόβος και ο Δείμος οι μόνοι «επιζήσαντες».


Μπορεί ο Άρης σήμερα να έχει μόνο δύο φεγγάρια,τον Φόβο και τον Δείμο,ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν έτσι στο μακρινότερο παρελθόν.Σύμφωνα με δύο νέες μελέτες  επιστημόνων,οι δύο αυτοί
ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΜΟΣ
δορυφόροι είναι οι μόνοι που «επέζησαν» από την πρόσκρουση ενός άλλου πρωτοπλανήτη πάνω στον Άρη,πριν δισεκατομμύρια χρόνια.Η πρόσκρουση αυτή,παρόμοια με αυτή που συνέβη κάποτε στη Γη και «γέννησε» τη Σελήνη,εκτιμάται ότι δημιούργησε πολλά άλλα φεγγάρια -τουλάχιστον δέκα- που σήμερα πια δεν υπάρχουν.Ένα από αυτά τα εξαφανισμένα φεγγάρια είχε διάμετρο περίπου 200 χλμ, δηλαδή ήταν σχεδόν 1.000 φορές μεγαλύτερο από τον Φόβο.Και οι δύο μελέτες πάντως βασίζονται όχι σε απτά αποδεικτικά στοιχεία, αλλά σε προσομοιώσεις σε υπολογιστές.

Η μία μελέτη,από ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας και του Πανεπιστημίου Αιξ-Μασσαλίας,που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal»,αποκλείει το «σενάριο» ότι ο Φόβος και ο Δείμος είναι πρώην αστεροειδείς που εγκλωβίστηκαν από τη βαρύτητα του 'Αρη και έγιναν δορυφόροι του.Οι υπολογισμοί δείχνουν ως μοναδική πιθανή εκδοχή την προέλευση των φεγγαριών από μια σύγκρουση του πλανήτη με κάποιο άλλο ουράνιο σώμα,το οποίο είχε μέγεθος το ένα τρίτο περίπου του Άρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος,οι Βέλγοι και Γάλλοι ερευνητές της δεύτερης μελέτης,προσομοίωσαν μια γιγάντια πρόσκρουση στον 'Αρη και ανέπτυξαν ένα μοντέλο που δείχνει τι πιθανώς συνέβη στη συνέχεια.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους,οι δορυφόροι που σχηματίσθηκαν μετά την αρχική πρόσκρουση, ο μεγάλος και οι μικρότεροι,σταδιακά έπεσαν στον 'Αρη,αφήνοντας στον ουρανό μόνο τα δύο πιο μακρινά φεγγάρια,τον Φόβο και τον Δείμο, διαμέτρου 22 χλμ. και 12 χλμ. αντίστοιχα.Μάλιστα οι επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον ο 'Αρης θα μείνει μόνο με ένα δορυφόρο,καθώς ο Φόβος απέχει 6.000 χιλιόμετρα,σταδιακά έλκεται από τον μητρικό πλανήτη του και κάποια στιγμή,σε 20 έως 40 εκατομμύρια χρόνια,θα πέσει σε αυτόν.Σημειωτέον ότι στην περίπτωση της Γης συμβαίνει το αντίθετο,καθώς η Σελήνη σταδιακά απομακρύνεται.

Οι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα πράγματα από πρώτο χέρι,καθώς η Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία (JAXA) προγραμματίζει να εκτοξεύσει το 2022 την αποστολή Mars Moons Exploration (MMX), η οποία θα επιχειρήσει να συλλέξει δείγματα από την επιφάνεια του Φόβου και να τα επιστρέψει στη Γη το 2027.Η ευρωπαϊκή ESA σχεδιάζει μια παρόμοια αποστολή το 2024,σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roscosmos) Οι αποστολές αυτές θα δείξουν κατά πόσο ισχύουν τα σενάρια και οι προσομοιώσεις.



6.Ξεχασμένα κρυμμένα μυστικά.Κάποτε είχαμε 12 φεγγάρια γύρω απο τον πλανήτη Γη!!


Πριν εκατομμύρια χρόνια μετά από πολέμους που έγιναν στο ηλιακό μας σύστημα και εδώ,όπως
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΑΕΘΩΝ

Αιγηιδας εναντίον Ατλαντίδος και σε άλλους αστερισμούς έμμειναν δύο !!Ο Δείμος και ο Φόβος,οι δύο βράχοι,μεταφέρθησαν στο πλανήτη Αρη.Μετά ήρθε η Σελήνη,που είναι σκάφος και προήλθε από τον πλανήτη-σκάφος Ουρανό.Ανήκε στις"Αρνητικές Δυνάμεις" και ο Ουρανός και η Σελήνη,αλλά τώρα έχουν περάσει στη Γαλαξιακή Ομοσπονδία.

Οι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα ήταν 12 αλλά μετά τους Γαλαξιακούς έγιναν 11.Ο  κατεσραμμμένος ήταν ο πλανήτης Φαέθων και τα συτρίμμια του έφτιαξαν την ζώνη των αστεροειδών,το τελευταίο σύνορο του ηλιακού μας συστήματος.Εκεί υπάρχει και ένα ηλεκτομαγνητικό τείχος που στραγίζει το δικό μας σύστημα σαν φυλακή,κουκούλι.

Οι πλανήτες είναι γνωστεί 9 που ξέρουμε και άλλοι 2 είναι η Αντιχθών και ο ενδέκατος είναι αυτός που αναμένεται να επιστρέψει πάλι.Το όνομά του Αδμητόςή Νιμπίρου ή Πλανήτης Χ ή ΝέμεσιςΓια τον Αδμητό ή Νέμεσις δείτε το παρακάτω βίντεο.

https:www.facebook.com/reel/673701808101726?=yWDuG2&fs=e


7.Μεταλλικές ιπτάμενες σφαίρες που φαίνονται σε όλο τον κόσμο, μπερδεύουν τη NASA και το Πεντάγωνο.


 Μυστηριώδεις μεταλλικές σφαίρες έχουν εντοπιστεί να πετούν σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο,αλλά αξιωματούχοι τόσο από τη NASA όσο και από το Πεντάγωνο εξακολουθούν να μην
ΜΕΤΑΛΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

έχουν απαντήσει για το τι είναι.Κατά τη διάρκεια ενός ανεξάρτητου πάνελ της NASA που μελετούσε αγνώστων στοιχείων ιπτάμενων αντικειμένων (UFO)   που τώρα κατηγοριοποιούνται ως «Μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα» ή UAP.Aπό την κυβέρνηση των ΗΠΑ,αξιωματού- χοι μοιράστηκαν,στις 7/6/23,νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις παράξενες σφαίρες.Η επιτροπή πείραξε τα ευρήματα ως μέρος μιας νέας μελέτης για την παρουσία UAP,τα οποία,σε αντίθεση με τα UFO,μπορούν να περιλαμβάνουν ανεξήγητα φαινόμενα στους ωκεανούς,το διάστημα και στο έδαφος .Η πλήρης μελέτη αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Ο Sean Kirkpatrick,διευθυντής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών Παντός Τομέα (AARO) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ,είπε ότι οι «μεταλλικές σφαίρες» είναι ο πιο κοινός τύπος UAP και αναφέρονται από «όλο τον κόσμο».Τα σφαιρικά αντικείμενα,τα οποία έχουν διάμετρο περίπου ένα έως τέσσερα μέτρα δεν αποτελούν «προφανή απειλή για την ασφάλεια των αερομεταφερόμενων περιουσιακών στοιχείων».Είναι ωστόσο,ικανοί για «πολύ ενδιαφέροντες εμφανείς ελιγμούς».

Οι σφαίρες έχουν εντοπιστεί να πετούν με πολλές διαφορετικές ταχύτητες.Μερικά δεν φαίνεται να κινούνται καθόλου ενώ άλλα έχουν παρατηρηθεί σε ενεργή πτήση.Τα UAP δεν δείχνουν στοιχεία «θερμικής εξάτμισης»,όπως η θερμότητα που δημιουργείται από τον κινητήρα ενός οχήματος.Με βάση το υλικό,οι σφαίρες μπορεί να είναι λευκές,ασημί ή ημιδιαφανείς.Συνήθως παρατηρούνται σε υψόμετρο μεταξύ 10.000 και 30.000 ποδιών,περίπου στο ίδιο ύψος με τα περισσότερα εμπορικά αεροσκάφη.

Οι μεταλλικές σφαίρες δεν αποτελούν απόδειξη εξωγήινης ζωής,τόνισε η επιτροπή,παρά τις
UFO ΣΦΑΙΡΑ

πολλές θεωρίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και εξακολουθούν να απαιτούνται καλύτερα δεδομένα για να κατανοήσουμε τις σφαίρες και την πιθανότητα ζωής πέρα ​​από τον πλανήτη μας.Η 16μελής επιτροπή που αποτελείται από κυβερνητικούς αξιωματούχους,ωκεανογράφους και ακαδημαϊκούς δεν είχε καμία πρόσθετη πληροφορία.Μέχρι στιγμής,αξιωματούχοι είπαν ότι δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν ή να συλλάβουν καμία σφαίρα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά  οι σφαίρες αναφέρθηκαν δημόσια από κυβερνητικούς αξιωματούχους. "Το μικρό,σφαιρικό αντικείμενο φαινόταν να λαμπυρίζει καθώς κλείνει γρήγορα με φερμουάρ πάνω από σπίτια και άδεια χωράφια".Το βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής αποστολής ρουτίνας στη Μέση Ανατολή στις 12 Ιουλίου 2022, από ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper.



8.Για πρώτη φορά στην ιστορία της η NASA ανακοινώνει,το 2023,ότι υπάρχουν UFO.


Η Εθνική Αεροναυτική και Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA) πραγματοποίησε,στις 1/6/23,την πρώτη της δημόσια συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα
αντικείμενα (UFO) και αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP),ανακοινώνοντας ότι υπάρχουν.Πάντως αν και εξέτασαν 800 αναφορές μόνο ένα μικρό ποσοστό είναι τελικά πραγματικά ανεξήγητο.Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης,η οποία διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες,μια ειδική ομάδα 16 ατόμων με επικεφαλής τον Scott Kelly,έναν πρώην αστροναύτη που ξεκίνησε έρευνα για τη NASA τον Ιούνιο του 2022,έδωσε στη δημοσιότητα και μια σειρά από φωτογραφίες.

Μάλιστα οι φωτογραφίες καταγράφηκαν από το UAV πέρυσι από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ που δείχνει μια μεταλλική σφαίρα να κινείται γρήγορα πάνω από τα κτίρια και αναφέρθηκε ότι το αντικείμενο δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα.Σημειώνοντας ότι τα εν λόγω μεταλλικά αντικείμενα φαίνονται σε όλο τον κόσμο,ο Sean Kirkpatrick, Διευθυντής του AARO είπε ότι,«βλέπουμε ότι εκτελούν πολύ διαφορετικούς ελιγμούς».Ο Kirkpatrick δήλωσε επίσης ότι τα εν λόγω αντικείμενα δεν αποτελούν ορατή απειλή για την ασφάλεια των αερομεταφερόμενων αλλά εξήγησε ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα.

Πρόσθεσε επίσης ότι «έχουμε 50 έως 100 νέες αναφορές κάθε μήνα»,ωστόσο, ο αριθμός εκείνων των θεάσεων που είναι «πιθανώς πραγματικά ανώμαλες» είναι 2% έως 5% της συνολικής βάσης δεδομένων.Ένας από τους λόγους που η συνάντηση στις 1/6/23,είναι τόσο αξιοσημείωτη και είναι η αλλαγή προσέγγισης της NASA.Η διαστημική υπηρεσία πέρασε δεκαετίες απομυθοποιώντας τις θεάσεις UFO.


9.Απίστευτα πλάνα δείχνουν UFO να πετούν στον ουρανό πάνω από τη Νεβάδα.


Δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις για τα αντικείμενα.Πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ,σχετικά με την ύπαρξη UFO βρέθηκαν βιολογικά υπολείμματα μη ανθρώπινα.Ενα άτομο απαθανάτισε την ακριβή στιγμή κατά την οποία μια ομάδα αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων (UFO) πέταξε πάνω από μια περιοχή στην πολιτεία της Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών,αφήνοντας τους παρευρισκόμενους έκπληκτους.

Το απόσπασμα αυτής της θέασης κυκλοφόρησε το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 και τα UFO
UFOs

παρατηρήθηκαν σε εντυπωσιακά κοντινή απόσταση από τους μάρτυρες.Η ποιότητα εγγραφής βίντεο ήταν καθαρή και λεπτομερής,επιτρέποντας μια κοντινή προβολή των αντικειμένων καθώς περνούσαν από κοντά με μέτρια ταχύτητα.Υπήρξε μια αξιοσημείωτη αύξηση σε τέτοιες θεάσεις πρόσφατα.Όμως,αυτό το βίντεο ξεχωρίζει για τις ευκρινείς και καθαρές εικόνες του,όχι μόνο λόγω της υψηλής ποιότητας εγγραφής αλλά και λόγω της φαινομενικής ταχύτητας με την οποία κινούνταν τα αντικείμενα, που μοιάζουν με την πτήση εμπορικών αεροσκαφών.

Στην αρχή του βίντεο φαίνονται τρία επίπεδα και κυκλικά αντικείμενα σε τριγωνικό σχήματισμό που μοιάζει με ιπτάμενους δίσκους.Το άτομο που καταγράφει το βίντεο έκανε επιδέξια μεγέθυνση και σμίκρυνση,παρέχοντας μια σαφή εικόνα αυτών των αντικειμένων.Επιπλέον,σε απόσταση, μπορεί να φανεί ένα αεροπλάνο που παράγει τυπικούς ήχους αεροπλάνου.Αντίθετα,τα UFO φαινόταν αρχικά να είναι σιωπηλά.Ωστόσο, καθώς περνούσαν μπροστά από την κάμερα,ακουγόταν ένα βουητό ή ηχητικός ήχος.

Μέχρι στιγμής,δεν έχουν υπάρξει επίσημες δηλώσεις από τις αρμόδιες αρχές που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν το περιστατικό.Μένει να δούμε αν θα δοθούν εξηγήσεις για την αντιμετώπιση των όσων παρατηρήθηκαν στο βίντεο.



10.Το Voyager 2 έφτασε σήμα στη Γη στις 2/8/23 από το σκάφος που ταξιδεύει έξω από το ηλιακό μας σύστημα.


To Voyager 2 θα συνεχίσει να ταξιδεύει στο Διάστημα για μερικά ακόμη χρόνια.Εξαιτίας τεχνικού
VOYAGER 2

λάθους έχει χαθεί η επικοινωνία με το διαστημόπλοιο της NASA.Μια εβδομάδα μετά την απώλεια της επικοινωνίας με το Voyager 2 εξαιτίας μιας λάθους εντολής που έστειλαν στο σκάφος οι τεχνικού της NASA και τους φόβους ότι μπορεί να χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες για να υπάρξει επικοινωνία με το σκάφος που ταξιδεύει έξω από το ηλιακό μας σύστημα,έγινε γνωστό ότι ένα σήμα του σκάφους έφτασε στο κέντρο ελέγχου της αποστολής.Το Voyager 2 βρίσκεται αυτή την στιγμή σε απόσταση περίπου 20 δισ. χλμ. από τη Γη και είναι το ανθρώπινο δημιούργημα που βρίσκεται πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο στο Διάστημα.

Όλα ξεκίνησαν όταν εξαιτίας ένα λάθος εντολής που έστειλαν στο Voyager2 οι τεχνικοί της αποστολής. Η κεραία επικοινωνίας που είναι πάντοτε στραμμένη προς τη Γη για να λαμβάνει αλλά και να στέλνει σήματα και δεδομένα άλλαξε θέση και έτσι δεν ήταν εφικτή πλέον η επικοινωνία.Η NASA ξεκίνησε μια αγωνιώδη προσπάθεια με τον καλύτερο διαθέσιμο για αυτό τον σκοπό εξοπλισμό που διαθέτει ώστε να βρεθεί τρόπος αποκατάστασης της επικοινωνίας.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι την 1/8/23 εντόπισε ένα σήμα που το χαρακτήρισε «καρδιακό παλμό» του Voyager 2 αναπτερώνοντας τις ελπίδες για γρήγορη αποκατάσταση της επικοινωνίας μαζί του.Σε περίπτωση που η προσπάθεια στεφθεί από αποτυχία η NASA θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου όπου σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σκάφους η κεραία θα επιστρέψει μόνη της στην προβλεπόμενη θέση για επικοινωνία με τη Γη.

Τα διαστημόπλοια Voyager 1 και Voyager 2 εκτοξεύτηκαν το 1977 και εδώ και λίγα χρόνια έχουν βγει από τα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος ταξιδεύοντας στο διαστρικό κενό στέλνοντας πολύτιμα δεδομένα για το περιβάλλον που υπάρχει έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Όπως είναι ευνόητο τα δύο σκάφη έχουν όλο και λιγότερη ενέργεια για τα επιστημονικά τους όργανα και τις συσκευές θέρμανσης που διαθέτουν. Κατά καιρούς οι μηχανικοί που επιβλέπουν την αποστολή αποφασίζουν ποια τμήματα των δύο διαστημοπλοίων θα δέχονται ενέργεια και ποια θα πρέπει να απενεργοποιηθούν για να παρατείνουν την ζωή στα δύο σκάφη.


11.Δείτε την τροχιά του άστρου S2.


Δείχνει την τροχιά του άστρου S2 καθώς κάνει κύκλους γύρω από την υπορμεγέθη μαύρη τρύπα
AΣΤΡΟ  S2

το κέντρο του γαλαξία μας,τον Γαλαξία μας.Αυτό το αστέρι πλησιάζει απίστευτα στην μαύρη τρύπα,φτάνοντας ταχύτητες σχεδόν στο 3% της ταχύτητας του φωτός.

Οι επιστήμονες μελετούν αυτό το άστρο επειδή παρέχει μιά μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουν τις ισχυρές βαρυτικές δυνάμειςκοντά σε μιά μαύρη τρύπα και να δοκιμάσουν τη θεωρία της σχετικότητας του Αιστάιν.

Παρακολουθήστε το animation και αποκαλύψτε τα μυστικά των μαύρων τρυπών και της σχετικότητας.Ευτυχισμένη εξερεύνηση των θαυμάτων του σύμπαντος.




12.Η NASA  έχασε  «κατά λάθος» επαφή με το διαστημικό σκάφος.



Το διαστημικό σκάφος "Voyager 2" απέχει 19 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.Η NASA γνωστοποίησε πως έχασε «κατά λάθος» την επαφή της,με το διαστημικό σκάφος "Voyager 2". Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία,οι ελεγκτές πτήσεις έστειλαν ακούσια λάθος εντολή πριν από μία και πλέον εβδομάδα του Ιουλίου 2023,με αποτέλεσμα η κεραία του να μετατοπιστεί και να χαθεί η επαφή.

Όπως ανέφερε  η Nasa,η κεραία της στην Καμπέρα είχε τεθεί σε επιφυλακή για τυχόν σκόρπια σήματα από το διαστημικό σκάφος το οποίο απέχει 19 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη Σημειώνεται πως σε τέτοια απόσταση χρειάζονται πάνω από 18 ώρες για να φτάσει ένα σήμα από το Voyager στον πλανήτη μας. 


VOYAGER  2

Την ερχόμενη πρώτη εβδομάδα του Αυγουστου, η κεραία  στην Κανμπέρα,μέρος του δικτύου Deep Space της Nasa,θα «βομβαρδίσει» την περιοχή του Voyager 2 με τη σωστή εντολή,με την ελπίδα ότι θα βρει στόχο και θα επανακτήσει την επικοινωνία. Το Voyager 2 είχε εκτοξευθεί το 1977,μόνο 16 μέρες μετά την εκτόξευση του Voyager 1 για τη μελέτη του εξωτερικού ηλιακού συστήματος. 

Αρχικά είχε σχεδιασθεί να ταξιδέψει για πέντε χρόνια με επίκεντρο τη μελέτη Δία και Κρόνου αλλά στην πορεία έφθασε μακρύτερα από κάθε προσδοκία.Η αποστολή του,που έχει διαρκέσει 41 χρόνια,είναι η χρονικά μεγαλύτερη στην ιστορία της NASA.

Κάθε Voyager είναι ένας αγγελιοφόρος της Γης,καθώς μεταφέρει ένα "χρυσό δίσκο" με ήχους,εικόνες και μηνύματα από τον πλανήτη μας.Ίσως αυτές οι χρονοκάψουλες συνεχίσουν να υπάρχουν πολύ περισσότερο από τον ίδιο τον ανθρώπινο πολιτισμό.


13.Aστρικά Σμήνοι.


Αν και αρκετά άστρα γεννιούνται μεμονωμένα,εν τούτοις τα περισσότερα δημιουργούνται κατά
ΣΜΗΝΗ ΑΣΤΡΩΝ-ΠΛΕΙΑΔΕΣ
ομάδες σχηματίζοντας σμήνη άστρων Όταν ο Γαλαξίας μας ήταν ακόμη νέος και υπήρχε άφθονο υδρογόνο,τα πρωταρχικά του νεφελώματα δημιούργησαν δεκάδες χιλιάδες άστρα ταυτόχρονα σχηματίζοντας τα λεγόμενα σφαιρωτά σμήνη.Σήμερα όμως τα νεφελώματα δεν είναι τόσο μεγάλα και σχηματίζουν λιγότερα άστρα στα γαλαξιακά σμήνη άστρων.Συνήθως, ένα ανοικτό σμήνος αποτελείται από 50 έως 500 άστρα,ενώ σπανίως μπορεί να φτάνουν τις μερικές χιλιάδες.Ο Ήλιος μας γεννήθηκε σε ένα παρόμοιο σμήνος.Ένα τέτοιο ανοικτό σμήνος άστρων βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου και με την πίεση της ακτινοβολίας του έχει εκδιώξει τα αέρια του νεφελώματος από το οποίο γεννήθηκαν τα άστρα που το αποτελούν. 

Αυτό το σμήνος ονομάζεται Πλειάδες,που ονοματίστηκαν από τις ομώνυμες κόρες του Ατλάντα και της Πλειόνης,γνωστότερες στον λαό μας με το όνομα "Πούλια".Το σμήνος αυτό αποτελείται από εκατοντάδες άστρα ηλικίας 100 μόνο εκατομμυρίων χρόνων,για αυτό γύρω τους διακρίνονται ακόμη υπολείμματα του νεφελώματος από το οποίο γεννήθηκαν. Το κεντρικό και λαμπρότερο από τα άστρα του σμήνους,η Αλκυόνη,βρίσκεται σε απόσταση 410 ετών φωτός και είναι 10 φορές μεγαλύτερο και 1000 λαμπρότερο από τον Ήλιο. 

Ένα παράδειγμα τέτοιας διαδικασίας παρατηρείται και στο "Νεφέλωμα Ροζέτα" (αστερισμός Μονόκερου).Η διάμετρος του νεφελώματος είναι 55 έτη φωτός,έχει υλικά για τη δημιουργία 11.000 άστρων σαν τον Ήλιο και βρίσκεται σε απόσταση 2.600 ετών φωτός από μας.Το νεφέλωμα μοιάζει με στεφάνι.Τα αέρια του νεφελώματος περιβάλουν ένα φωτεινό ανοικτό σμήνος 21 λαμπρών άστρων, καθώς και άλλα μικρότερης φωτεινότητας.Η ακτινοβολία των άστρων του σμήνους αυτού απομάκρυνε τα υπόλοιπα αέρια στο κέντρο του νεφελώματος σχηματίζοντας τη μορφή του στεφανιού.Το λαμπρότερο από αυτά,το άστρο του"Μονόκερου",είναι ένας κιτρινωπός γίγαντας με φωτεινότητα 2.500 ήλιων!



14.Εξέλιξη των Αστρων.


Τα άστρα που αποτελούν τα νεαρά αστρικά σμήνη δεν έχουν όλα ίδιο μέγεθος χρώμα ή λαμπρότητα.Αυτό οφείλεται στη συνολική ποσότητα ύλης που περιέχει τη στιγμή της γένεσής του Γιατί η ποσότητα της ύλης που έχει το κάθε άστρο,όταν γεννιέται,καθορίζει τη ζωή και το θάνατό του! Οποιαδήποτε όμως κι αν είναι η μάζα τους,τα περισσότερα άστρα στη διάρκεια της αρχικής τους εξέλιξης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα μιας μεγάλης περιστροφικής ταχύτητας,που τα εμποδίζει να συμπυκνωθούν και να εξελιχθούν κανονικά.

Μερικά,όπως το άστρο Βήτα της Λύρας,περιστρέφονται τόσο γρήγορα κατά τη διάρκεια της
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ
δημιουργίας τους,ώστε αναγκάζονται να διαχωριστούν μετατραπόμενα σε σύστημα διπλών άστρων.Συχνά ορισμένα μεγάλα άστρα δεν κατορθώνουν να ελαττώσουν την περιστροφή τους με απλό “διχασμό” τους,οπότε διαχωρίζονται σε πολλαπλά αστρικά συστήματα.Τρία, τέσσερα,πέντε ή και περισσότερα άστρα αποτελούν ένα τέτοιο αστρικό σύστημα! Τα διπλά και πολλαπλά άστρα είναι συχνότατα στο Σύμπαν (50% των άστρων).Μερικά από τα λαμπρότερα άστρα που βλέπουμε στον ουρανό,παρόλο που φαίνονται μεμονωμένα,αποτελούνται στην πραγματικότητα από δύο ή περισσότερα άστρα.Άλλα πάλι άστρα,όπως ο Ήλιος σχηματίζουν πλανήτες, οι οποίοι με την παρουσία τους ελαττώνουν την περιστροφή του άστρου. 

Σήμερα αντιλαμβανόμαστε ότι η δημιουργία πλανητικών συστημάτων είναι συνηθισμένο φαινόμενο που συμβαίνει στα αρχικά στάδια γέννησης των περισσότερων άστρων.Το 1983,ο Αστρονομικός Δορυφόρος IRAS, ανακάλυψε έναν δίσκο υλικών γύρω από το άστρο Βέγας της Λύρας σε απόσταση “μόνο” 26 ετών φωτός από μας.Ο Βέγας φαίνεται ως το τρίτο λαμπρότερο άστρο στον ουρανό και είναι πολύ νεότερος από τον ήλιο.Ο δίσκος των υλικών που ανακάλυψε ο IRAS εκτείνεται σε μίαν απόσταση 12 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από το Βέγα. Αυτή η παρατήρηση ήταν η πρώτη απόδειξη για την ύπαρξη στερεών αντικειμένων γύρω από κάποιο άλλο άστρο. 

Ένα χρόνο αργότερα μία άλλη φωτογραφία του νεότατου άστρου Βήτα στον αστερισμό του
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΟΚΡΙΒΑΝΤΑ

Οκρίβαντα,(62 ε.φ. μακριά μας),έδειξε την ύπαρξη παρόμοιου δίσκου υλικών.Ο δίσκος εκτείνεται σε απόσταση 60 δισ.χιλιομέτρων από το άστρο και αποτελείται από παρόμοια υλικά από τα οποία αποτελούνται και οι πλανήτες μας.Το 1995 έγινε μία ακόμη εντυπωσιακή ανακοίνωση σχετικά με την παρατήρηση ερευνητών στο άστρο 51 του Πήγασου. Το άστρο αυτό βρίσκεται σε απόσταση 42 ετών φωτός,ενώ στο γήινο ουρανό φαίνεται αμυδρά. Παρ`όλα αυτά,είναι της ίδιας κατηγορίας με τον Ήλιο και μάλιστα πρέπει να έχει έναν τουλάχιστον πλανήτη να περιφέρεται γύρω του. 

Όλα δείχνουν ότι η δημιουργία πλανητικών συστημάτων είναι συνηθισμένο φαινόμενο που συμβαίνει στα αρχικά στάδια της γέννησης των περισσοτέρων άστρων Οπότε το Σύμπαν πρέπει να περιλαμβάνει τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων πλανήτες! Πολλά λοιπόν από τ` άστρα που βλέπουμε στον ουρανό πρέπει να περιλαμβάνουν γύρω τους πλανήτες σαν του Ήλιου μας.Και όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο τα γειτονικά μας άστρα που βρίσκονται στον ίδιο Γαλαξία!


15.Το παράδειγμα του Βέγα.


Ο Βέγας,από τους καλύτερα μελετημένους αστέρες,θα είναι ο βόρειος πολικός αστέρας σε 13.727 χρόνια,όπως ήταν και το 12.000 π.Χ,λόγω μετάπτωσης των ισημεριών. Είναι το πρώτο άστρο μετά τον Ήλιο που φωτογραφήθηκε και καταγράφηκε φασματοσκοπικά (16/7/1850).Είναι εύκολα ορατός τα καλοκαιρινά βράδια μέχρι και τον Νοέμβριο (περνά από το ζενίθ στην κεντρική Ελλάδα) και αποτελεί τη βορειοδυτική κορυφή του λεγόμενου Θερινού Τριγώνου(είναι ο φωτεινότερος αστέρας,ενώ οι άλλοι είναι ο Ντενέμπ και ο Αλτάιρ).

Το όνομα Βέγας,προέρχεται από το αραβικό (Al Nasr al Waki) δηλαδή «ο αετός που ορμά» και
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΕΓΑ
αντιστοιχούσε σε ολόκληρο τον αστερισμό.Οι Αιγύπτιοι αποκαλούσαν τον Βέγα, Maat,δηλαδή «αστέρα-όρνιο».Οι αρχαίοι Έλληνες τον αποκαλούσαν Λύρα από το όνομα του όλου αστρερισμου. Οι Ρωμαίοι έδιναν τόση σημασία στον Βέγα,ώστε καθόριζαν την έναρξη του φθινοπώρου τους από το γεγονός της δύσεώς του κατά το λυκαυγές.Ο Βέγας είναι πρότυπο του λευκού αστέρα αφού η κλίμακα της κυανής φωτεινότητας (μεγέθους) B ορίσθηκε ως το 0,00 της κλίμακας δείκτη χρώματος.Η μέση επιφανειακή του θερμοκρασία ανέρχεται στους 9.300 βαθμούς Κελσίου.Είναι σχετικώς νεαρός αστέρας, ηλικίας 450-460 εκατομμυρίων ετών.

Πάντως δεν θα “ζήσει” περισσότερο από 1 δισ.έτη συνολικά.Η διάμετρός του είναι τριπλάσια της ηλιακής,αλλά είναι 37 φορές λαμπρότερος από τον Ήλιο και 2,5 φορές από τον Σείριο.Ο Βέγας πλησιάζει το Ηλιακό Σύστημα με ταχύτητα 13,5 χλμ/δευτ. (48.600 χλμ/ω)! Δεν θα κάψει,όμως,τη Γη,αφού δεν κατευθύνεται ακριβώς προς εμάς.Θα έλθει σε μία ελάχιστη απόσταση 17 ε.φ. μετά από 290.000 γήινα έτη,οπότε και θα μας προσπεράσει και θα απομακρυνθεί.Ο Βέγας περιβάλλεται ακόμα από περιαστρικό δίσκο.Νεότερες έρευνες έδειξαν ότι ο δίσκος έχει ακτίνα AU 120 (λίγο μεγαλύτερος από τη ακτίνα του ηλιακού συστήματος).Πρόσφατες (1998, 2003) έρευνες για υποθετικούς πλανήτες γύρω του δεν απέφεραν οριστικά αποτελέσματα, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχουν.



16.Προσεδαφίζεται στη Σελήνη το Ινδικό διαστημόπλοιο Τσαντραγιάν 3.


Στην τροχιά της Σελήνης θα μπει στις 5 /8 23 το ινδικό διαστημόπλοιο «Τσαντραγιάν3» πουεκτοξευτηκε στις 14/7/23 από το κοσμοδρόμιο της χώρας. Θα κάνει χημικές αναλύσεις της επιφάνειας του φεγγαριού.Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικών Ερευνών (ISRO) ανέφερε για το διαστημόπλοιο πως «το “Τσαντραγιάν 3” ολοκληρώνει τις περιστροφές γύρω από τη Γη και θα κατευθυνθεί στο φεγγάρι.Στις 5 Αυγούστου το ινδικό διαστημόπλοιο θα μπει στη τροχιά της Σελήνης». 

Σύμφωνα με το σχέδιο των Ινδών επιστημόνων,το «Τσαντραγιάν 3» μεταφέρει σεληνιακό αυτόματο ερευνητικό σταθμό,που θα προσεδαφιστεί στη Σελήνη και θα ξεκινήσει επιστημονικές έρευνες στον δορυφόρο της Γης.Για 14 ημέρες το ινδικό σεληνιακό τζιπ-ερευνητικός σταθμός θα κάνει χημικές αναλύσεις της επιφάνειας του φεγγαριού.




17.Το Mysterious Orb έσκασε σε έντονο πράσινο χρώμα πριν εξαφανιστεί στο διάστημα.


Μια σφαίρα που μοιάζει με κάποια μορφή ενέργειας εμφανίζεται πίσω από τα δέντρα, χτυπά τη 

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ORB
στέγη ενός σπιτιού, οπότε η σφαίρα στη συνέχεια σκάει σε ένα έντονο πράσινο χρώμα πριν αναπηδήσει από την οροφή στο διάστημα με πολύ υψηλό ρυθμό ταχύτητας. 

Δεν νομίζουμε ότι ήταν κανένας τύπος πουλιού,καθώς δεν βλέπουμε φτερά να χτυπούν, εξάλλου, δεν ξέρω πώς ένα πουλί θα μπορούσε να είχε σκάσει σε ένα έντονο πράσινο χρώμα όπως έκανε ακριβώς εκεί όταν έκανε επαφή με την οροφή και στη συνέχεια παρέμεινε φωτισμένη καθώς απογειωνόταν στον νυχτερινό ουρανό. 

Τι θα μπορούσε να ήταν αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο; Κάτι υπερφυσικό, φυσικό φαινόμενο ή θα μπορούσε να ήταν εξωγήινος ανιχνευτής υπό έξυπνο έλεγχο; Σφαίρες, σφαίρες, είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό. 

Σπάνιο στιγμιότυπο από σφαίρα,το οποίο ξεκινά περίπου στα 8,09 λεπτά του βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=OYXDSEWChzg&t=1s



18.Διάστημα: Όταν τα δεδομένα ενός δορυφόρου μετατρέπονται σε μουσική.Η αποστολή του «Αιόλου» έγινε ορχηστρικό κομμάτι.



Την αποστολή να μετατρέψει τα πέντε χρόνια λειτουργίας ενός δορυφόρου σε μουσική έφερε εις πέρας ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA),με τη συμβολή και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.Ειδικότερα,ο ESA προχώρησε στην ηχοποίηση των δεδομένων του δορυφόρου Aeolus σε μία ορχηστρική σύνθεση με τίτλο «Life of Aeolus».Μέρος της σύνθεσης αποτελεί και ένα ακραίο επεισόδιο μεταφοράς ερημικής σκόνης,που διερευνά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.Στη σύνθεση «Life of Aeolus»,που διαρκεί μισή ώρα,κάθε δευτερόλεπτο παραπέμπει σε μία μέρα στη ζωή του δορυφόρου και στον άνεμο που μετρούσε,καθώς περιστρεφόταν γύρω από τη Γη 16 φορές την ημέρα.

Ο δορυφόρος "Αίολος" εκτοξεύθηκε τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό να δείξει πώς η καταγραφή
ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΑΙΟΛΟΣ

των ανέμων της Γης από το Διάστημα μπορεί να βελτιώσει τις προγνώσεις καιρού και τα κλιματικά μοντέλα.Το καινοτόμο λέιζερ Aladin που έφερε πάνω του ο δορυφόρος ήταν δύσκολο να αναπτυχθεί.Χρειάστηκαν 20 χρόνια συνεργατικών προσπαθειών από τη βιομηχανία για να φτάσουμε στην ευρωπαϊκή αυτή πρωτιά για την παρατήρηση προφίλ ανέμων από το Διάστημα.Ο δορυφόρος ολοκλήρωσε την αποστολή του πρόσφατα έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια λειτουργίας, με τα δεδομένα του να χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο άνεμος επηρεάζει τη μετεωρολογική πρόγνωση και τη μεταφορά αερολυμάτων. Έτσι, δεδομένα από τη χαρτογράφηση του ανέμου χρησιμοποιούνται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο για την πρόγνωση του καιρού σε όλη την Ευρώπη.

Οι άνεμοι που κατέγραψε ο δορυφόρος έγιναν ήχοι.Έτσι,η ESA αποφάσισε να τιμήσει την πρωτοποριακή αυτή αποστολή,δημιουργώντας μαζί με τον συνθέτη Τζέιμι Περέρα μια ορχηστρική ηχοποίηση (sonification) της αποστολής.Συγκεκριμένα,χρησιμοποιήθηκαν πνευστά όργανα που αναπαρήγαν τους διάφορους τύπους δεδομένων του Aeolus με αντίστοιχο μουσικό τόνο,διάρκεια και έντασηΕιδικότερα,το πίκολο παράγει στη σύνθεση τις ψηλότερες νότες που σηματοδοτούν τις κορυφές των σύννεφων.Στις χαμηλότερες νότες ακούγονται το φαγκότο και το μπάσο κλαρινέτο που παραπέμπουν στις ακτίνες λέιζερ του δορυφόρου όταν φτάνουν ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της Γης.Στις ενδιάμεσες οκτάβες, μέσα από κλαρινέτα,φλάουτα και όμποε μπορούμε να ακούσουμε την ταχύτητα του ανέμου και την ατμοσφαιρική πίεση,την πυκνότητα των νεφών και τη θερμοκρασία.Τέλος,το συνθεσάιζερ παραπέμπει στη διακοπή λειτουργίας του δορυφόρου.

Στο ορχηστρικό κομμάτι παρουσιάζονται,επίσης,γεγονότα ορόσημα της περιόδου λειτουργίας του Aeolus,όπως ηφαιστειακές εκρήξεις που αντιπροσωπεύονται από τύμπανα,τυφώνες που αποδίδονται με ηχητικά εφέ ανέμου,αλλά και η πανδημία του κορωνοϊού που αντιπροσωπεύεται από ένα αρμόνιο.Σημειώνεται πως στην εν λόγω μουσική σύνθεση,το μουσικό όργανο "Ομποε" χρησιμοποιήθηκε για να ηχοποιηθεί ένα ακραίο φαινόμενο που συνέβη τον Ιούνιο του 2020.Πρόκειται για το σημαντικότερο τα τελευταία 50 χρόνια επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα μέχρι τον Ατλαντικό και την Καραϊβική, που έφερε την ονομασία «Godzilla».
https://www.youtube.com/watch?v=8mn5uOxnYgw


19.Το James Webb είδε το τέλος του ηλιακού μας συστήματος (4/8/23).


Το διαστημικό τηλεσκόπιο κατέγραψε λεπτομερείς εικόνες από πλανητικό νεφέλωμα παρόμοιο με
ΔΑΚΤΥΛΙΟΔΕΣ ΝΕΦΕΛΩΜΑ
αυτό που μετατραπεί ο Ήλιος.Το Δακτυλιοειδές Νεφέλωμα (Ring Nebula)γνωστό και ως Μεσιέ 57 (Μ57) ή NGC 6720,είναι ένα πλανητικό νεφέλωμα στον αστερισμό Λύρα. Αποτελεί ένα από τα γνωστότερα και πιο αναγνωρί- σιμα νεφελώματα τέτοιου είδους στους γήινους ουρανούς. Ένα πλανητικό νεφέλωμα είναι ένα νεφέλωμα εκπομπής που αποτελείται από ένα διαστελλόμενο σφαιρικό κύμα ιονισμένου αερίου που εξακοντίζεται στο Διάστημα,από κάποιο άστρο εξ’ αιτίας διαδοχικών εκρήξεων, σηματοδο- τώντας έτσι το τέλος του κύκλου της ζωής του.

Η λανθασμένη ονομασία αντί του ορθού «αστρικό νεφέλωμα» εξακολουθεί να αποδίδεται από την πρώτη ανακάλυψή τους στον 18ο αιώνα από τον αστρονόμο Ουίλιαμ Χέρσελ που υπέθεσε ότι τα νεφελώματα αυτά περιέχουν νεαρούς πλανήτες κάτι που όμως δεν ισχύει.

Το Δακτυλιοειδές Νεφέλωμα απέχει περίπου 2,300 έτη φωτός από τη Γη και αποτελεί σταθερό στόχο παρατηρήσεων από τους αστρονόμους αφού πρόκειται για ένα περιβάλλον που όπως όλα δείχνουν θα πάρει τη θέση του ηλιακού μας συστήματος όταν σε περίπου πέντε δισ.έτη ο Ήλιος αφού κάψει τα καύσιμα του αρχικά διογκωθεί μετατρεπόμενος σε ερυθρό γίγαντα καταπίνοντας ή καταστρέφοντας ολοσχερώς τους εσωτερικούς πλανήτες (Αρη, Αφροδίτη, Ερμή, Γη) και στη συνέχεια να υποχωρήσει και γίνει ένας λευκός νάνος,ένα αστρικό υπόλειμμα.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb έστρεψε τα πανίσχυρα όργανα του στο Δακτυλιοειδές Νεφέλωμα και κατέγραψε λεπτομερείς εικόνες που βοηθούν τους επιστήμονες να μελετήσουν καλύτερα το νεφέλωμα αυτό αλλά και να μάθουν περισσότερα για το τέλος του ηλιακού μας συστήματος.«Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb πρόσφερε μια εκπληκτική θέα του Νεφελώματος του Δακτυλίου που δεν έχουμε ξαναδεί.Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης όχι μόνο δείχνουν τις περίπλοκες λεπτομέρειες του διαστελλόμενου κελύφους του νεφελώματος,αλλά αποκαλύπτουν επίσης την εσωτερική περιοχή γύρω από τον κεντρικό λευκό νάνο με εξαιρετική ευκρίνεια. 


20.Ο αστερισμός του Σειρίου αρχίζει και βγάζει νόημα τώρα.


Οι πυραμίδες σε όλα τα μέρη του κόσμου ευθυγραμμίζονται με τον αστερισμό του  Ωρίωνα.
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΩΡΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ
Σύμφωνα με τα αρχαία μυστήρια,ο αστερισμός του Σείριου ήταν η πύλη για άλλα βασίλεια.

Τώρα οι πυραμίδες ευθυγραμίζονται επίτηδες δημιουργώντας πύλες από και προς άλλους κόσμους, Αίγυπτος,Κίνα.Μεξικό,Ωρίων.Ο αστερισμός του Ωρίων είναι σε αντανάκλαση με τις τρείς πυραμίδες της Αιγύπτου.

Η ενέργεια υπήρχε και υπάρχει και έχουμε πολλά πολλά σημεία στην Ελλάδα,η οποία έχει μαγνητικά πεδία. Να βλέπεις κατηφόρα,να σβήνεις το αμάξι,να βγάλεις το χειρόφρενο και εκείνο σιγά-σιγά να ανεβαίνει την ανηφόρα. Δυστυχώς μας τα κρύβουν χιλιάδες χρόνια.







21.Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφοι έκαναν αερομαχίες με UFO.


Η Ρωσία έγινε μια μελέτη 10 ετών για τα UFO η οποία,όπως έγραψε «ήταν πιθανότατα η
UFO

μεγαλύτερη έρευνα για τα UFO που έχει γίνει ποτέ».Η έρευνα περιελάμβανε χιλιάδες φακέλους υποθέσεων από συνεντεύξεις με στρατιωτικό προσωπικό.Ο διευθυντής του σχετικού προγράμματος της Ρωσίας για τα UFO,αποκάλυψε ότι υπήρξαν αερομαχίες ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών με UFO. Στα περισσότερα περιστατικά,τα UFO εκτοξεύονταν με απίστευτες ταχύτητες,αλλά σε τρία περιστατικά,τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα συνετρίβησαν από λάθος χειρισμούς.Δύο από τους πιλότους σκοτώθηκαν.

Μετά από αυτά τα περιστατικά,το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας φέρεται να εξέδωσε διαταγή προς τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών να μην επιτίθενται σε UFO όταν τα εντοπίζουν και να τα αφήνουν να φεύγουν,διότι όπως τονίστηκε τα UFO «μπορεί να έχουν απίστευτες ικανότητες για αντίποινα». 

Το θέμα μα τα UFO πήρε και πάλι μεγάλη διάσταση στις ΗΠΑ.Αυτό έγινε για πρώτη φορά μετά την υπόθεση εντός ΑTIA,γνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενου Αντικειμένου που είχε εντοπιστεί το 2004 και το είχε κάνει θέμα ο διοικητής της "Μοίρας Μαύρων Άσων" του Πολεμικο Πολεμικού Ναυτικο,David Fravor.

Ο Αμερικανός στρατιωτικός είχε περιγράψει στο δημοσιογράφους ως μια "γιγαντιαία ιπτάμενη δεξαμενή προπανίου που ήταν πολύ ανώτερη από ο,τιδήποτε ιπτάμενο μέσο είχαμε τότε.Εχουμε σήμερα ή πρόκειται να αναπτύξουμε τα επόμενα 10 και πλέον χρόνια".Επίσης ο David Fravor είχε αναφέρει ότι οι ελιγμοί του UFO αψηφούσαν κάθε νόμο,ενώ το Ιπτάμενο Aντικείμενο  δεν έδειχνε να έχει κινητήρες.


22.Σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη το Ινδικό διαστημόπλοιο Chandrayaan-3 στις 5/8/23.


Σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη μπήκε ένας ινδικός,μη επανδρωμένος πύραυλος,τέσσερα χρόνια
έπειτα από την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα προσσελήνωσης ενός διαστημοπλοίου, ανακοίνωσε ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικών Ερευνών (ISRO):«Το Chandrayaan-3 μπήκε στην τροχιά της Σελήνης» ανέφερε ο ISRO,τρεις εβδομάδας μετά την εκτόξευσή του.

Εφόσον η αποστολή κυλήσει όπως είναι προγραμματισμένο,το διαστημόπλοιο θα προσσεληνωθεί κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης,μια περιοχή που δεν έχει εξερευνηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα,γύρω στις 23-24 Αυγούστου του 2023.

Επιτυχημένες προσσεληνώσεις έχουν κάνει μέχρι σήμερα μόνο τρεις άλλες χώρες,η Ρωσία,οι ΗΠΑ και η Κίνα.Η πρώτη απόπειρα της Ινδίας,πριν από τέσσερα χρόνια,απέτυχε όταν το προσωπικό εδάφους έχασε την επαφή με το διαστημόπλοιο λίγο πριν από την άφιξή του στη Σελήνη.

Το Chandrayaan-3 μεταφέρει ένα σκάφος προσσελήνωσης,το Vikram,που στα σανσκριτικά σημαίνει «Γενναιότητα»,καθώς και ένα ρόβερ,το ρομποτάκι Pragyan (το όνομα σημαίνει «Σοφία») που θα εξερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης.Το Chandrayaan-3 χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο για να φτάσει στη Σελήνη,σε σύγκριση με τις αποστολές Apollo της NASA,τις δεκαετίες του 1960-70, που έφταναν στον δορυφόρο της Γης μέσα σε μερικές ημέρες.Ο ινδικός πύραυλος δεν είναι τόσο ισχυρός όσο ο Sarurn,ο πύραυλος του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος.Έκανε πέντε ή έξι ελλειπτικές περιφορές γύρω από τη Γη για να αναπτύξει ταχύτητα,προτού να ακολουθήσει την πορεία του προς τη Σελήνη.

Το ινδικό διαστημικό πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.Το 2014 η Ινδία έγινε η πρώτη χώρα της Ασίας που έθεσε έναν δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τον Άρη και τρία χρόνια αργότερα εκτόξευσε ταυτόχρονα 104 δορυφόρους.Μέχρι το καλοκαίρι του 2024 πιστεύεται ότι θα πραγματοποιηθεί και μια τριήμερη,επανδρωμένη αποστολή γύρω από τη Γη.



23.Το νεφέλωμα του Ωρίωνα.



Το αστρικό σύστημα του Ωρίωνα είχε διαδραματίσει στο παρελθόν σπουδαίο ρόλο για την εξέλιξη
ΑΣΤΡΙΚΟ ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΩΡΙΟΝΑ

της ζωής στο πλανήτη μας.Ο Ωρίων είναι ένας εκτεταμένος αστερισμόςμε άστρα τον γιγαντιαίο α' Betelgeuse,που απέχει 650 έτη φωτός από τηνΓη,είναι 13.758 φορές λαμπρότερος από τον Ηλιο και 500 φορές μεγαλύ από αυτόν.

Το άστρο β'Rigel,το γ΄ Bellatrix και το κ΄Saiph που σχηματίζουν στην μέση από τα άστρα δ,ε και ζ,που είναι γνωστά σαν ζώνη του Ωρίωνα.Στην ζώνη αυτή περιλαμβάνεται και το σκοτεινό νεφέλωμα "Ηorse Head" η "Κεφαλή του Αλόγου".Το αστρικό σύστημα του Ωρίωνα είχε διαδραματίσει στο παρελθόν σπουδαίο ρόλο για την εξέλιξη της ζωής στο πλανήτη μας.

Ο εποικισμός των δορυφόρων των άστρων που έγινε από την "Ανωτέρα Τάξη Συμμάχων" της Λύρας που είναι ισχυρότερη δύναμη στην περιοχή,μετά την Λύρα και τον Σείριο.Κατά την εποχή της αποστασίας του Κρόνου και πριν 45.000 χρόνια,τρείς πλανήτες από το αστρικό σύστημα του Ωρίωνα κατελήφθησαν ύστερα από αιφνιδιαστική επίθεση των Δρακονιατών και των Οφιτών,με αποτέλεσμα να προσχωρήσουν στους αποστάτες κα να ξεσπάσουν εμφύλιες συγκρούσεις μεταξύ και των άλλων πλανητών που έμεναν πιστοί στη συμμαχίας της Λύρας.

Προκλήθηκαν τεράστιες οικολογικές καταστροφές και οι κοινωνίες των εμπλεκομένων πλανητών εξαντλήθηκαν τελείως.Πριν 36.500 χιλάδες χρόνια συνασπισμένες δυνάμεις της Λύρας και του Σειρίου εξαπέλυσαν επίθεση κατά των Ερπετοειδών,απελευθέρωσαν τους κατεχόμενους πλανήτες και τους εκδίωξαν από την περιοχή του Ωρίωνα.Οι Ερπετοειδείς διασκορπίστηκαν σε άλλους πλανήτες,μεταξύ των οποίων και η Γη.

Επίσης για τον Ωρίωνα :Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα,γνωστό και ως "Μεσιέ 42" (Μ42),είναι ένα
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΩΡΙΩΝΑ
νεφέλωμα του Γαλαξία μαςνότια από τη Ζώνη του Ωρίωνα, στον αστερισμό του Ωρίωνα.Είναι ένα από τα νεφελώματα που φαίνονται φωτεινότερα  και είναι ορατό με γυμνό μάτι σε σκοτεινό ουρανό.Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα απέχει από τη Γη περίπου 1344 έτη φωτός.Δηλαδή με απλά λόγια,το φως του με την ταχύτητα που «τρέχει»,κάνει να φτάσει σε εμάς περίπου 1344 χρόνια κι έτσι το βλέπουμε όπως ήταν πριν από τόσο καιρό.Περιλαμβάνει την κοντινότερη στη Γη περιοχή παραγωγής νέων αστέρων.

Η πραγματική του διάμετρος εκτιμάται σε 24 έτη φωτός και για να φτάσει το φως από την μία άκρη του στην άλλη κάνει 24 χρόνια.Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα είναι ένα από τα πλέον ερευνηθέντα και φωτογραφημένα ουράνια σώματα.Η μελέτη του έχει αποκαλύψει πολλά μυστικά για τη διαδικασία σχηματισμού νέων άστρων και πλανητών.


24.Είναι η στιγμή που κάθε αρνητική συνείδηση ​​θα μεταμορφωθεί είτε σε Φως.


Είναι η στιγμή που κάθε αρνητική συνείδηση ​​θα μεταμορφωθεί είτε σε Φως,είτε θα σταλεί στον "Κεντρικό Γαλαξιακό Ήλιο" για ψυχική αναδιάταξη.Στα πλαίσια της προετοιμασίας του πλανήτη να δεχτεί τον "Γαλαξιακό Υπερπαλμό",ένας τεράστιος στόλος σκαφών Φωτεινών Πολιτισμών από το Τοπικό Σμήνος Γαλαξιών,έχει συγκεντρωθεί γύρω από την ηλιόπαυση του ηλιακού συστήματος. Ηλιόπαυση  ονομάζεται το εξωτερικό όριο της Ηλιόσφαιρας.Ορίζεται ως η περιοχή όπου τα εξερχόμενα σωματίδια του ηλιακού ανέμου και τα εισερχόμενα σωματίδια από τη μεσοαστρική περιοχή έχουν ισοδύναμη πίεση.
ΗΛΙΟΣΦΑΙΡΑ

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στόλων στην ιστορία ολόκληρου του Σύμπαντος.Τα σκάφη αυτά θα εναρμονίσουν και θα κατευθύνουν τη ροή των ενεργειών στους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος όταν εκδηλωθεί ο "Γαλαξιακός Υπερπαλμός".

Καρκίνος και Αποκατάσταση:  Αρνητικές αιθερικές μικροσκοπικές μαύρες τρύπες που εισχωρούν στο ενεργεια
κό σώμα του ανθρώπου,δημιουργούν κενά καταρρέοντος βιοενεργειακού πεδίου και εκδηλώνονται στο φυσικό σώμα ως καρκίνος.Οι μαύρες αυτές τρύπες θα εξουδετερωθούν.





25.Ρωσία: Για πρώτη φορά από το 1976 θα εκτοξεύσει διαστημόπλοιο στην Σελήνη.


Η εκτόξευση του Luna-25 θα πραγματοποιηθεί «στις 11 Αυγούστου στις 02:10:57 ώρα
ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ LUNA-25
Μόσχας»Για πρώτη φορά μετά το 1976 θα εκτοξεύσει την Παρασκευή η Ρωσία διαστημόπλοιο στην Σελήνη, σύμφωνα με την διαστημική υπηρεσία Roscosmos.


Η εκτόξευση του Luna-25 θα πραγματοποιηθεί «στις 11 Αυγούστου στις 02:10:57 ώρα Μόσχας» (και ώρα Ελλάδας),ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Roscosmos,την ώρα που παγκόσμιες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα,έχουν πολλαπλασιάσει αποστολές για προσσεληνώσεις στη Σελήνη.







26.Έρχεται η διπλή πανσέληνος του Αυγούστου.


Θα έχουμε ολόγιομο φεγγάρι στην αρχή και το τέλος του μήνα.Ο φετινός Αύγουστος είναι συνοδικός μήνας που είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τους μήνες που η πανσέληνος κάνει δύο φορές την εμφάνιση της. Την 1η Αυγούστου θα κάνει την εμφάνιση της η «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου». Όπως όλα τα ονόματα που έχουν οι πανσέληνοι έτσι και αυτό της 1η Αυγούστου προέρχεται από τους μύθους και τις παραδόσεις των ιθαγενών της Αμερικής, στη προκειμένη περίπτωση την 1η Αυγούστου οι ιθαγενείς ψάρευαν τον οξύρρυγχο, το ψάρι που στην Ελλάδα είναι πιο γνωστό με το όνομα μουρούνα.

Θα ακολουθήσει στις 31 Αυγούστου η Μπλε Σελήνη που είναι μια εμβόλιμη όπως την
χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες "πανσέληνος" και δεν σχετίζεται με τον φυσικό κύκλο εμφάνισης στον ουράνιο θόλο του φυσικού μας δορυφόρου για αυτό και δεν έχει λάβει κάποια ονομασία από την ινδιάνικη παράδοση αλλά ονομάστηκε «Μπλε» από την σπανιότητα του φαινομένου από την αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει πως κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια. Παράλληλα παρατηρήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις αυτής της εμβόλιμης πανσελήνου η απόχρωση που πήρε το φεγγάρι να είναι γαλαζωπό  εξαιτίας διαφόρων ατμοσφαιρικών φαινομένων οπότε επικράτησε τελικά ο όρος «μπλε».

Αυτό που συμβαίνει δηλαδή είναι ότι στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ο Ήλιος βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της ετήσιας φαινόμενης τροχιάς του στον ουρανό, ενώ αντίθετα η Σελήνη βρίσκεται σχετικά πιο κοντά στον ορίζοντα.Σ αυτή τη θέση η Πανσέληνος μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που βρίσκονται εκεί,όπως δέντρα,κεραίες και διάφορα κτίσματα. Με αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλος του παρατηρητή παρασύρεται να πιστέψει ότι η Πανσέληνος είναι μεγαλύτερη,ενώ επανειλημμένες μετρήσεις έχουν αποδείξει ότι το μέγεθος της Πανσελήνου δεν διαφέρει καθόλου από ώρα σε ώρα.Υπάρχει φυσικά μετρήσιμη διαφορά του μεγέθους της Σελήνης ανάλογα με το αν βρίσκεται στο περίγειό της ή στο απόγειό της,κάτι που συμβαίνει μια φορά κάθε μήνα.Αυτό όμως δεν έχει σχέση με το πόσο μεγάλη φαίνεται όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, που οφείλεται όπως είπαμε αποκλειστικά και μόνο σε οπτική απάτη.

Υπάρχει ένα έναν ακόμη μύθο σχετικά με τον χρωματισμό της Πανσελήνου που ορισμένοι τον θέλουν μερικές φορές να είναι «μπλε». Κάτω από ορισμένες συνθήκες πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις που η χροιά της Σελήνης παίρνει ένα γαλαζωπό χρώμα (αντί του κανονικού της γκρίζου), όταν στην ατμόσφαιρα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση σκόνης από κάποια πρόσφατη και μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου, όπως συνέβη για παράδειγμα με την έκρηξη του ηφαίστειου Κρακατόα το 1883. Το φαινόμενο αυτό είναι τόσο σπάνιο,ώστε έμεινε στα χρονικά ως έκφραση ενδεικτική της έννοιας του «σχεδόν ποτέ».

Με αυτή λοιπόν την έννοια χρησιμοποιείται και η φράση «Μπλε Σελήνη» για να χαρακτηρίσει
ΜΠΛΕ ΣΕΛΗΝΗ 

την ύπαρξη δύο πανσελήνων σε έναν μήνα,η δεύτερη δηλαδή Πανσέληνος σε ένα μήνα ονομάζεται «Μπλε Σελήνη» παρ’ όλο που ένα τέτοιο φαινόμενο,αν και ασυνήθιστο (αφού η περίοδος από την μια Πανσέληνο έως την επόμενη φτάνει τις 29,5 περίπου ημέρες και για την ακρίβεια 29,53059 ημέρες), δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο.Ο Φεβρουάριος φυσικά,που έχει μόνο 28 ή 29 ημέρες,είναι αδύνατον να περιλάβει ποτέ μια "Μπλε Σελήνη",ενώ κατά μέσον όρο ένας μήνας με δύο Πανσελήνους συμβαίνει μια φορά κάθε 2,5 περίπου χρόνια (και για την ακρίβεια κάθε 2,72 χρόνια), κάτι που φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα σπάνιο.Συνολικά στα επόμενα 40 χρόνια θα έχουμε 17 μήνες που θα περιλαμβάνουν δύο Πανσελήνους τον ίδιο μήνα.

Όταν η αποχή της από τον Ήλιο είναι 90 μοίρες, φαίνεται να είναι φωτισμένη κατά το 1/2, και η φάση αυτή ονομάζεται πρώτο τέταρτο. Η κίνηση της Σελήνης γύρω από τη Γη συνεχίζεται μέχρις ότου βρίσκεται σε αντίθεση προς τη θέση του Ήλιου, βρίσκεται δηλαδή απέναντι από τον Ήλιο με την Γη στη μέση, οπότε εμείς βλέπουμε από τη Γη ολόκληρο το φωτιζόμενο ημισφαίριό της και λέμε ότι έχουμε Πανσέληνο. Τότε η Σελήνη ανατέλλει όταν ο Ήλιος δύει. Ο χρόνος όμως κυλάει και η Σελήνη συνεχίζει την κίνησή της μέχρις ότου βρεθεί στη φάση του τελευταίου τέταρτου. Τέλος, η Σελήνη ξανάρχεται σε σύνοδο με τον Ήλιο οπότε έχουμε και πάλι Νουμηνία ή Νέα Σελήνη.

Από τη μια σύνοδο ως την επομένη, για τη συμπλήρωση δηλαδή όλων των φάσεων της Σελήνης, χρειάζονται περίπου 29,5 ημέρες, και για την ακρίβεια 29 ημέρες 12 ώρες, 44 λεπτά και 2,86 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος αυτός ονομάζεται συνοδικός μήνας και είναι η χρονική περίοδος μεταξύ δύο διαδοχικών πανσελήνων ή δύο διαδοχικών φάσεων Νέας Σελήνης, από την οποία γεννήθηκε ο ημερολογιακός μας μήνας.Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράξενο που τα πρώτα ημερολόγια βασίζονταν σε έναν κύκλο σεληνιακών μηνών.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος μήνας που ονομάζεται "αστρικός μήνας" και είναι ο πραγματικός χρόνος μιας πλήρους περιφοράς της Σελήνης γύρω από τη Γη,αφού μετράει την χρονική περίοδο μεταξύ δύο διαδοχικών περασμάτων της Σελήνης μπροστά από ένα δεδομένο άστρο Η κίνηση αυτή γίνεται εμφανής καθώς η θέση της Σελήνης ανάμεσα στα άστρα αλλάζει από νύχτα σε νύχτα. Ο χρόνος αυτός είναι περίπου 27 ημέρες, και για την ακρίβεια 27 ημέρες 7 ώρες, 43 λεπτά και 11,5 δευτερόλεπτα.

Η αιτία της μεγαλύτερης διάρκειας του συνοδικού μήνα σε σχέση με τον αστρικό μήνα είναι αρκετά απλή: Κατά τη διάρκεια ενός μήνα,το ντουέτο Γη και Σελήνη έχει διασχίσει μια αρκετά μεγάλη απόσταση γύρω από τον Ήλιο Έτσι όταν η Σελήνη έχει ολοκληρώσει μία πλήρη περιφορά της γύρω από τη Γη,πρέπει να ταξιδέψει επιπλέον πάνω από δύο ακόμη ημέρες για να ξαναγυρίσει στην ίδια γραμμική σχέση που είχε με την Γη και τον Ήλιο, ώστε να δημιουργηθούν οι ίδιες πάλι προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για να έχει την ίδια φάση με αυτή με την οποία άρχισε την τροχιά της γύρω από τη Γη.


27.Ανακάλυψη εξωγήινης “υπερ-Γης” 120 έτη φωτός μακριά.


Επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μιας εξωγήινης “υπερ-Γης” ενός πλανήτη που είναι
ΥΠΕΡ ΓΗ
μεγαλύτερος και πιο πυκνός από τον δικό μας,που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από έναν αστέρα 120 έτη φωτός μακριά από τη Γη.Ο πλανήτης,που ονομάζεται TOI-1236 b,έχει μάζα περίπου τρεις φορές μεγαλύτερη από τη Γη και έναν άξονα περιστροφής που είναι πολύ παρόμοιος με τον δικό μας.Αυτό σημαίνει ότι η μία πλευρά του πλανήτη είναι πάντα στραμμένη προς τον αστέρα του,ενώ η άλλη πλευρά βρίσκεται πάντα στο σκοτάδι.

Ο TOI-1236 b ανακαλύφθηκε χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο TESS της NASA, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να ανιχνεύει εξωπλανήτες που περιφέρονται γύρω από αστέρια κοντά στη Γη.Ο πλανήτης είναι πολύ κοντά στον αστέρα του,γεγονός που σημαίνει ότι η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πρέπει να είναι πολύ υψηλή, περίπου 400 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι ο TOI-1236 b έχει μια ατμόσφαιρα που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ζωής.Η ανακάλυψη του TOI-1236 b είναι μια σημαντική εξέλιξη στην εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.Είναι ένας από τους πιο παρόμοιους με τη Γη εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα,και παρέχει νέες ενδείξεις ότι η ζωή μπορεί να υπάρχει και σε άλλους πλανήτες εκτός από τον δικό μας.

Εδώ είναι μερικά πρόσθετα στοιχεία για τον TOI-1236 b:
*Η μάζα του είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερη από τη μάζα της Γης.
*Η διάμετρος του είναι περίπου δύο φορές μεγαλύτερη από τη διάμετρο της Γης.
*Ο άξονας περιστροφής του είναι πολύ παρόμοιος με τον άξονα περιστροφής της Γης.
*Η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πρέπει να είναι περίπου 400 βαθμούς Κελσίου.

Είναι πιθανό ότι ο TOI-1236 b έχει μια ατμόσφαιρα που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ζωής.Η ανακάλυψη του TOI-1236 b είναι μια σημαντική εξέλιξη στην εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.Είναι ένας από τους πιο παρόμοιους με τη Γη εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, και παρέχει νέες ενδείξεις ότι η ζωή μπορεί να υπάρχει και σε άλλους πλανήτες εκτός από τον δικό μας.


28.Νέο ουράνιο στερέωμα θα εμφανισθεί.


Aυτός ο ουρανός θα παρέθλει και κάποιος καινούργιος θα έλθει.Νέο ουράνιο στερέωμα θα
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ
εμφανισθεί.Αέναος πόλεμος στο σύμπαν μεταξύ φωτεινών και αρνητικών δυνάμεων.Εχει αρχίσει εκατομμύρια χρόνια πριν,με τα ερπετά που αποτελούν το 25% στο σύμπαν να χάνουν αυτό το παιχνίδι.

Ερχονται διάφορες χρονογραμμές και διαστάσεις να σμίγουν στην δική μας πραγματικότητα.Ηδη φαίνονται καινούριοι πλανήτες και διαστάσεις να σμίγουν στην πραγματικότητα.Ηδη φαίνονται καινούργιοι πλανήτες και άστρα να φαίνονται στο ουράνιο στερέωμα.

Η προέλευση  αυτών είναι από τον αστερισμό της Λύρας,πηγή του ανθρώπινου είδους και την Ανδρομέδα.Οσο περνάει ο καιρός θα γίνονται και πιό εμφανή,έρχονται συναρπαστικοί καιροί.Να είστε έτοιμοι !!!







29.Νέα  Διαστημική πτήση.


Ο πύραυλος Antares κάνει την τελική του εκτόξευση,στέλνοντας φορτίο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.Το φορτηγό Cygnus NG-19 έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Παρασκευή,4/8/23 μετά από μια διήμερη διαστημική βόλτα με 8.200 λίβρες (3.700 κιλά) εφοδιασμού, πειράματα και νέα τεχνολογία στο πλοίο. Το σκάφος που κατασκευάστηκε από τον αμερικανικό γίγαντα της αεροδιαστημικής Northrop Grumman και πήρε το όνομά του από την αστροναύτη Laurel Clark που χάθηκε κατά τη διάρκεια της καταστροφής του διαστημικού λεωφορείου Columbia το 2003,ήταν το τελευταίο που εκτοξεύτηκε σε μια έκδοση του πυραύλου Antares της εταιρείας χρησιμοποιώντας ένα πρώτο στάδιο που κατασκευάστηκε στην Ουκρανία. 


Το σκάφος έφτασε στο τροχιακό φυλάκιο στις 5:52 π.μ.την Παρασκευή,όταν καταλήφθηκε από
CYGNUS NG-19
Ανάμεσα στο φορτίο που είναι στοιβαγμένο μέσα στην κάψουλα είναι ένας νέος διανομέας πόσιμου νερού (PWD),ο οποίος θα παρέχει στο πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ζεστό νερό και βελτιωμένη απολύμανση,καθώς και μια  κάρτα μνήμης  που περιέχει δημιουργικά έργα από μαθητές από όλο τον κόσμο.Το Cygnus θα παραδώσει επίσης τον εξοπλισμό που απαιτείται για πολλά ερευνητικά έργα αιχμής ISS,συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων εγκεφαλικών κυττάρων που θα καλλιεργηθούν σε μοντέλα 3D κυττάρων για δοκιμές γονιδιακής θεραπείας,έναν ανιχνευτή για τη μέτρηση της πυκνότητας πλάσματος πάνω από τη Γη και την τελική έκδοση ενός διαστημικού σκάφους πυροπροστασίας πείραμα .

Η αποστολή Cygnus NG-19 απογειώθηκε από  την Πτήση Wallops της NASA  στη Βιρτζίνια την Τρίτη 1 Αυγούστου,στις 8:31 μ.μ. EDT (0031 GMT).Το διαστημόπλοιο θα παραμείνει αγκυροβολημένο στη μονάδα Unity του σταθμού μέχρι τον Οκτώβριο του 2023. 



30.Μήνυμα από τους Ολύμπιους θεούς.Είναι επίκαιρο !!!


Έλληνες,κρατηθείτε έχετε όλη την δύναμη στα χέρια σας, χωρίς όπλα με την δύναμη της καρδιά
ΙΧΩΡ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ
σας και με την δύναμη των Καθαρών Ελλήνων ο εχθρός νικιέται.Εσείς οι Έλληνες δεν χρειαζόσαστε τα όπλα τους,γιατί έχετε το καθαρό σας ΙΧΩΡ και είναι ένα τρισεκατομύριο  δυνατότερο από τα όπλα τους.Μην τους αφήνετε άλλο να παίζουν με τις ζωές σας και δεν πρέπει να τους αφήσετε να παίζουν άλλο με τις ζωές των παιδιών σας.Ήρθε η ώρα,να εισέλθετε μέσα στο παιχνίδι τους και να υψώσετε το ανάστημά σας.Πολεμώντας όλους αυτούς με το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτετε,που δεν είναι άλλο από το Νοητό και Πνευματικού σας  "Νου". Αυτό είναι κάτι που υπάρχει στο αίμα σας,στην καρδιά σας και στο μυαλό σας.Επιπλέον,για το σκοπό αυτό έχετε την βοήθεια ολόκληρου του Σύμπαντος.

Μην κάνετε πίσω τώρα.Ο εχθρός ξεσκεπάστηκε τελικά! Τώρα ήρθε η ώρα μας να δείξετε σε όλο τον κόσμο ότι οι Ελληνες δεν είναι αδύναμοι τελικά!Δεν σας επέλεξαν οι θεοί έτσι απλά να είστε εδώ σε τούτο τον τόπο που λέγεται ΕΛΛΑΣ.Αλλά είστε εδώ με σκοπό να διαφυλάξετε την δύναμη του πλανήτη,την καρδιά του,τα ζωτικά του όργανα και την ενεργειά του.

Είστε το αγαπημένο γένος των Θεών, γιατί είστε οι φύλακες της Γη.Έχετε καθήκον να μείνετε στο ύψος των περιστάσεων και στην εμπιστοσύνη που σας δώσαμε για να κατατροπώσεται όλα τα λαμόγια στα πιο βαθιά λαγούμια.Το κλειδί το κατέχουν οι θεοί,αλλά όλοι εσείς έχετε ξεχωριστά δια μέσου του Ιχώρ,ένα ξεχωριστό συνδετικό κρίκο με μας και ο καθένας ελληνας που γεννιέται παίρνει ένα αντικλείδι φύλαξης του πλανήτη!!!Τώρα ! Τώρα! Τώρα!

Περνάμε σε αντεπίθεση,μέχρι εδώ ήταν τα ψωμιά τους των εχθρών.Ως εδώ,δεν θα αφήσουμε άλλο να ξεπουλιέται η Ελλάς !! Η Ελλάς θα ξαναγίνει το μεγάλο φωτεινό έθνος,γι'αυτό φοβούνται και τρέμουν τους Ελληνες !!Τίποτα δεν θα πάρουν,ούτε μία πέτρα και θα τρέμουν από εδώ και πέρα μόνο στο άκουσμα "Ελλάς και Ελληνες".

Κάθε μέρα που θα περνά θα καταστρέφονται και θα βλέπουν την καταστροφή τους.Τόσο αυτών όσο των κρατών και των οικογενειών τους.Γυρισμός δεν υπάρχει για αυτούς!!!Ας ζητήσουν  τώρα την συμπόνοια και την λύτρωσή τους από την Ελλάδα και τους Ελληνες πριν είναι αργά.Τα πλούτη τους όλα και όσα έχουν κλέψει από την ΕΛΛΑΔΑ δεν φθάνουν για να ξεπληρώσουν το κακό που έκαναν και που προσπαθούν να κάνουν στην ΕΛΛΑΔΑ και στον κόσμο.

Η καταστροφή τους έφθασε,τα χρηματιστήρια τους και τα χρήματα τους θα χάνονται όλα μπροστά στα μάτια τους! Θα τα βλέπουν όλα αυτά οι έχθροί της Ελλάδας και θα τραβούν τα μαλλιά τους μέχρι να κρυφτούν στα λαγούμια τους,στα έγκατα της Γης και να σκεπάσουν με το χώμα της Γης!!

Ελληνες,έφθασαν ! Ηρθε η ώρα της αντεπίθεσης και της καταστροφής των εχθρών μας ! Ανθέλληνες να τρέμετε την οργή μας !!

Απόλλων-Δίας-Πλειάδες-Ανδρομέδα !! Ηρθε η ώρα της Νέμεσις !!


ΕΠΙΛΟΓΟΣ


Ζούμε τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας ανθρωπότητας.Υστερα από 35.000 χρόνια Κρόνιας αποστασίας που έφτασε την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής,οτιδήποτε Κρόνιο υπάρχει εξαλείφεται οριστικά από τον πλανήτη μας,που επιστέφει σταδιακά στην συμπαντική νομοτέλεια και ατην πραγματική κανονικότητα.

Ολες οι εκστρατείες που έγιναν στο παρελθόν για την απελευθ,έρωση της ανθρωπότητας,όπως η
Αργοναυτική του Διονύσου,του Περσέα,του Ιλίου (Τροία), του Μεγάλου Αλεξάνδρου,απλώς απώθησαν τους αποστάτες αλλά καμμία δεν τους εξάλειψε.Τώρα,οτιδήποτε Κρόνιο εξαλείφεται και όλες οι εκστρατείες ολοκληρώνονται ταυτόχρονα,αφού ο χρόνος είναι άχρονος.

Και το έργο αυτό,είναι φωτεινό! Δεν είναι δυνατόν να μην είναι φωτεινό!Κατευθύνεται από τις Υπεροντότητες.Δία (λογική),Αθηνά (πολεμική σοφία)και Αρη (ανδρεία) και υλοποιείται από της Φωτεινές Οντότητες και τους Ελ (Ελληνες) πολεμιστές και τους φωτεινούς ανθρώπους, δημιουργήματα των Φωτεινών Οντοτήτων,υπό την αρχιστρατηγία της Φωτεινής Οντότητας του Αλεξάνδρου Ζηνός.Ετσι γινόταν πάντα,έτσι και τώρα! 

Και εμείς,ο  "Αγνωστος Στρατιώτης", αφυπνιζόμαστε, ,ανασηκωνόμαστε και αναλαμβάνει ο καθένας να εκτελέσει το έργο του που του αναλογεί.Διότι ουδείς δικαιούται να μείνει αμέτοχος και απλώς να απολάυσει τους καρπούς του αγώνα και της θυσίας των άλλων. (Νικόλαος Αναξίμαντρος)

(συνεχίζεται)

10/8/23                                      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

                                                  ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (εα)  ΠΖ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.