Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ***ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1/10/23 - 15/10/23

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ


Οπως έχω ανακοινώσει,τα άρθρα μου είναι για το Διάστημα  και τους Ανδρομέδιους  Ολύμπιους. 



















ΔΙΑΣΤΗΜΑ  -   ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ


1.Υπάρχουν φωτογραφίες UFO με οντότητες μέσα και άλλα βιολογικά δείγματα.



Η κοινότητα των UFO δεν ήταν ποτέ πιο ενεργή από ό,τι είναι τώρα. Το φαινόμενο ήταν πάντα
γύρω μας, αλλά λόγω της έλλειψης διαφάνειας, δεν έγινε ποτέ τόσο ανοιχτό σε συζήτηση. Από την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των εμφανίσεων UFO έχει αυξηθεί. Και τώρα, πυροβολούμε αυτά τα αντικείμενα στον αέρα, αφήνοντας όλο τον κόσμο να τα παρακολουθήσει.Ακόμη και μετά από χιλιάδες περιπτώσεις UFO,με φωτό  και βίντεο, δεν έχουμε ιδέα ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό.Η Κίνα, η Ρωσία, η ΗΠΑ έχουν τους ειδικούς τους για να ερευνήσουν τα UAP,αλλά παραδόξως, δεν αλληλοκατη-γορούνται.Ίσως,δεν είναι ανθρώπινη τεχνολογία και κανείς δεν έχει ιδέα από πού προήλθε, όπως ισχυρίζεται ο σκηνοθέτης Jeremy Corbell .


Είναι πραγματικά σοκαριστικό και παράξενο που κανείς δεν έδωσε σημασία στη δήλωση του πρώην επικεφαλής της AATIP, Louis Elizondo,σχετικά με «Κατοχή UFO και βιολογικά δείγματα».Το 2021, ο Elizondo υπαινίχθηκε προσεκτικά ότι «δυνητικά» η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αποκτήσει βιολογικά δείγματα από τον κόσμο.Πρότεινε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει εικόνες UAP που φαίνεται να δείχνουν όντα μέσα τους.Ο Elizondo πέρασε 20 χρόνια ως αξιωματικός στρατιωτικών πληροφοριών στο Πεντάγωνο και κατά τη διάρκεια της καριέρας του, διηύθυνε το πιο μυστικό πρόγραμμα UFO Advanced  Aerospace Threat Identification Program (AATIP).

Το 2017,μετά την αποκάλυψη αυτού του μυστικού προγράμματος,ο Elizondo σφύριξε πολλά πράγματα που είχε μάθει για τα UFO και πιθανή μη ανθρώπινη νοημοσύνη."Υπήρξαν δυνητικά βιολογικά δείγματα που ανακτήθηκαν.Δεν πρόκειται να το επεξηγήσω και οι επιστήμονες  να είναι προσεκτικοί όταν το λέω αυτό.Είμαι επίτηδες πολύ ανοιχτός και ασαφής ταυτόχρονα,σωστά; Τι σημαίνει αυτό; αυτό;Λοιπόν,σημαίνει αυτό που σημαίνει".Επιπλέον,όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν επιβάτες μέσα σε "σκάφος.  Υπάρχουν μερικές πολύ συναρπαστικές φωτογραφίες εκεί έξω που φαίνεται να δείχνουν κάτι μέσα,κάποιο είδος κατοχής,και θα το αφήσω έτσι,γιατί γίνεται πραγματικά θολό, πολύ πέρα ​​από αυτό.

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να έχουν εικασίες.Ετσι προσπαθώ να αποφύγω τις εικασίες όσο το δυνατόν περισσότερο.Αλλά ναι,έχω μιλήσει με αρκετούς ανθρώπους με γνώση από πρώτο χέρι που αναφέρουν όχι μόνο τις τέχνες που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν  αλλά ενδεχομένως κάποιο είδος νοημοσύνης μέσα σε αυτά τα οχήματα.Γιατί αυτό το θέμα δεν συζητείται από όλους στον πλανήτη; Είναι εφικτό η πλειονότητα του κόσμου να αγνοεί αυτές τις ειδήσεις, ακόμα κι αν το γνωρίζει; Σε ποιο σημείο η αλήθεια και οι συγκλονιστικές συνέπειές της γίνονται πολύ εμφανείς για να παραβλεφθούν;"

Λαμβάνοντας υπόψη τα λόγια του Elizondo, υπάρχει ένα περιστατικό συντριβής UFO έξω από την αεροπορική βάση Edwards που περιλαμβάνει έναν επιζώντα υπεύθυνο επικοινωνίας με τουλάχιστον έναν άλλο μάρτυρα.Συνέβη σε μια νεαρή γυναίκα με το όνομα "Lorraine Dvorak Cordini" το 1971. Αυτή η περίπτωση αναφέρεται σε διαφορετικά βιβλία με μικρές αλλαγές.Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες,ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1971,η ήρεμη Καλιφορνέζικη νύχτα έσπασε ξαφνικά ένας απότομος απόκοσμος βρυχηθμός,ο οποίος τελείωσε με ένα εξίσου τρομακτικό βουητό. 

Όταν οι άνθρωποι έτρεξαν έξω από τα σπίτια τους,ένα μεγάλο σύννεφο και σημάδια φλόγας ήταν ορατά κοντά στην αεροπορική βάση Edwards στην Καλιφόρνια.Αρκετοί άνθρωποι δήλωσαν ότι φέρεται να είχαν δει τρία γκρίζα ανθρωποειδή,καθώς και μια ανθρώπινη γυναίκα με ένα περίεργό, στενό ροζ κοστούμι,ανάμεσα στα ερείπια κάποιου κατεστραμμένου οχήματος.


Το Πεντάγωνο κρύβει πλάνα από δύο τεράστια φωτεινά UFO που σκιάζουν αμερικανικό πολεμικό πλοίο,ισχυρίζεται κινηματογραφιστής πρώην της Η.Π.Α.Οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί και τους έχω δει και ενημερώθηκα για τα UFO στην υπόγεια βάση.



2.Ζούμε τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας ανθρωπότητας.


Υστερα από 35.000 χρόνια Κρόνιας αποστασίας που έφτασε την ανθρωπότητα στο χείλος της
ΣΑΤΟΥΡΝΑΛΙΑ-ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ
καταστροφής,οτιδήποτε Κρόνιο υπάρχει εξαλείφεται οριστικά από τον πλανήτη μας,που επιστέφει σταδιακά στην συμπαντική νομοτέλεια και ατην πραγματική κανονικότητα.
Ολες οι εκστρατείες που έγιναν στο παρελθόν για την απελευθ,έρωση της ανθρωπότητας,όπως η Αργοναυτική του Διονύσου,του Περσέα,του Ιλίου (Τροίας),του Μεγάλου Αλεξάνδρου,απλώς απώθησαν τους αποστάτες αλλά καμμία δεν τους εξάλειψε.


Τώρα,οτιδήποτε Κρόνιο εξαλείφεται και όλες οι εκστρατείες ολοκληρώνονται ταυτόχρονα,αφού ο χρόνος είναι άχρονος.Tο έργο αυτό,είναι φωτεινό!Δεν είναι δυνατόν να μην είναι φωτεινό!Κατευθύνεται από τις Υπεροντότητες.Δία (λογική),Αθηνά (πολεμική σοφία)και Αρη (ανδρεία) και υλοποιείται από της Φωτεινές Οντότητες και τους Ελ (Ελληνες) πολεμιστές και τους φωτεινούς ανθρώπους,δημιουργήματα των Φωτεινών Οντοτήτων,υπό την αρχιστρατηγία της "Φωτεινής Οντότητας του Αλεξάνδρου Ζηνός.Ετσι γινόταν πάντα,έτσι και τώρα"! 


Και εμείς,ο "Αγνωστός Στρατιώτης",αφυπνιζόμαστε,ανασηκωνόμαστε και αναλαμβάνει ο καθένας να εκτελέσει το έργο του που του αναλογεί.Διότι ουδείς δικαιούται να μείνει αμέτοχος και απλώς να απολάυσει τους καρπούς του αγώνα και της θυσίας των άλλων.
(Νικόλαος Αναξίμαντρος)




3.Αστέρας νετρονίων με εξωπραγματική ακτινοβολία δημιουργεί νέο κλάδο στην αστρονομία.8/10/23



Σε απόσταση περίπου χιλίων ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό των "Ιστίων" βρίσκεται ένα
από τα πιο κοντινά αλλά και ταυτόχορνα ιδιαίτερα πάλσαρ όπως ονομάζονται αστέρες νετρονίων.
Η μία από τις 3 μορφές των μόνιμων τελικών υπολειμμάτων της εξέλιξης ενός αστέρα είναι το ένα είδος αστρικού πτώματος τα άλλα δύο είναι ο λευκός νάνος και η μαύρη τρύπα. Ο αστέρας νετρονίων σχηματίζεται από τη βαρυτική κατάρρευση ενός άστρου μεγάλης μάζας μετά από μία έκρηξη σουπερνόβα. Πρόκειται για εξωτικά κοσμικά σώματα που περιστρέφονται με τρομερές ταχύτητες και έχουν απίστευτη πυκνότητα ενώ συντελούνται διάφορα πολύ έντονα κοσμικά φαινόμενα που προσπαθούν ποι επιστήμονες να κατανοήσουν ενώ ανακαλύπτο- νται συνεχώς νέα εντυπωσιακά άγνωστα φαινόμενα που συμβαίνουν στα πάλσαρ.



Το πάλσαρ στο αστερισμό των Ιστίων έχει λάβει το ίδιο όνομα με τον αστερισμό δηλαδή Πάλσαρ των Ιστίων και οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι έχει πολύ νεαρή ηλικία που δεν ξεπερνάει τα 13 χιλιάδες έτη. Περιστρέφεται περίπου 12 φορές το δευτερόλεπτο και η πυκνότητα του είναι τέτοια που μια ποσότητα ύλης που θα χωρούσε σε ένα κουτάλι έχει βάρος ίσο με αυτό του όρους Έβερεστ λένε οι επιστήμονες.Ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε ότι οι παρατηρήσεις που έγιναν στο Πάλσαρ των Ιστίων με τα όργανα του αστεροσκοπείου HESS στη Ναμίμπια έδειξαν ότι αυτό το πάλσαρ εξέπεμψε την ισχυρότερη ακτινοβολία γάμμα που έχει εντοπιστεί να εκπέμπει ένα άστρο νετρονίου μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές κάνουν λόγο για ισχύ 20 τεραηλεκτρονιοβόλτ (20 TeV) όταν όλα τα πάλσαρ που γνωρίζουμε εκπέμπουν ακτινοβολία επιπέδου γιγαηλεκτρονιοβόλτ και η μεγαλύτερη εκπομπή ακτινοβολίας από πάλσαρ μέχρι σήμερα ήταν της τάξης του ενός τεραηλεκτρονιοβόλτ. Η διαφορά όπως είναι ευνόητο είναι χαώδης σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και η επιστημονική κοινότητα καλείται να βρει απαντήσεις σε αυτό το μυστηριώδες φαινόμενο.


Η ανακάλυψη είναι σημαντική εκτός των άλλων γιατί το πάλσαρ αυτό είναι με κοσμικούς όρους σε αρκετά κοντινή απόσταση από τη Γη και τέτοιες εκπομπές ακτινοβολίας μπορεί να επηρεάσου την γαλαξιακή μας γειτονιά με τρόπους που δεν φανταζόμαστε ακόμη. Τα άστρα νετρονίου αναφέρονται συχνά από την επιστημονική κοινότητα ως «κοσμικά εργαστήρια» κάτι που και αυτή η ανακάλυψη επιβεβαιώνει. Οι ερευνητές κάνουν μάλιστα λόγο για ένα νέο κλάδο αστρονομίας. «Η αστρονομία πάλσαρ TeV γεννήθηκε» λέει ο Αρατσε Ντζανάτι-Ατάι του εργαστηρίου Αστροσωματιδίων και Κοσμολογίας στη Γαλλία, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.


4.Η Λύρα είναι επικεφαλής της αστρικής συμμαχίας "Ανωτέρα Τάξη Συμμάχων"



Είναι ένα αστρικό δακτυλιοειδές νεφέλωμα της οποίας το άστρο α' είναι ο Βέγας, το λαμπρότερο
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΛΥΡΑΣ
άστρο του βορείου ημισφαιρίου. Είναι 52 φορές λαμπρότερος από τον Ήλιο και απέχει 26 έτη φωτός από την Γη.Η Λύρα είναι ο πρώτος αστερισμός που εποικίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Σπειροειδή Γαλαξία από τον γαλαξία της Ανδρομέδας (Μ-31) και είναι επικεφαλής της αστρικής συμμαχίας "Ανωτέρα Τάξη Συμμάχων". Ο πολιτισμός της είναι ο αρχαιότερος μετά τον πολιτισμό της Ανδρομέδας. Τα αστρικά συστήματα της Λύρας έχουν περισσότερα από 2.500 αστέρια και 174 κατοικημένους πλανήτες.


Οι Ολύμπιοι του Διός: "Οι άνθρωποι στους πλανήτες της Λύρας και του Βέγα είναι λευκοί Μεσογειακού τύπου, ή ξανθοί γνωστοί σαν Υπερβόρειοι του Απόλλωνα, ή και ερυθρωποί όπως οι Ινδιάνοι της Αμερικής. Η αρχική προετοιμασία εποικισμού της Γαίας έγινε πριν 20.000.000 χρόνια από τους πλανήτες γ' και δ' της Λύρας και από τον δορυφόρο ε' του Βέγα.


Εκτός από τις πιο πάνω κατηγορίες ανθρώπων στην Λύρα,υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ουρανίων οντοτήτων που είναι γνωστές στους κατοίκους της Γαίας σαν κομιστές μηνυμάτων, ή αγγελιαφόροι των άστρων, ή σαν Άγγελοι. Έχουν ύψος 1.5 μ. και φέρουν φτερά από μεμβράνη, είναι λευκοί σαν φως και έχουν την δυνατότητα να κινούνται έξω από τις χωροχρονικές δεσμεύσεις της Γαίας. Οι οντότητες αυτές δεν ενσαρκώθηκαν στην Γαία, γιατί δεν μπορούσαν να επιβιώσουν. Πρόκειται για τους αγγέλους της Χριστιανικής θρησκείας.


Οι κάτοικοι ορισμένων πλανητών της Λύρας λόγω κοσμικών συνθηκών, προσεβλήθησαν από άγνωστη νόσο που ελάττωνε τους βιολογικούς τους κραδασμούς, με συνέπεια να μειώνεται η ζωή τους από 1.000 έτη σε 800 έτη. Το γεγονός αυτό ανησύχησε την Συμμαχία, της οποίας οι βιολόγοι επιστήμονες ανακάλυψαν το εμβόλιο του μονοατομικού χρυσού, το οποίο μπορούσε να διατηρεί σταθερό τον χρόνο της ζωής τους στα 1.000 έτη και ταυτόχρονα να ενισχύει τις τηλεπαθητικές τους ικανότητες και να διατηρεί μέχρι τέλους την νεανική τους ικμάδα.



Επειδή η Γαία ήταν πλούσια σε χρυσό και οι Λύριοι με την τεχνολογία τους μπορούσαν εύκολα να τον εξορύξουν και να τον μεταστοιχειώσουν σε μονοατομικό, δημιουργήθηκε ανταγωνισμός συγκέντρωσης χρυσού με τους Σείριους και τους Πλειάδιους, οι οποίοι συνέστησαν συμμαχία κάτω από το κοινό έμβλημα "Στέμμα των Πτερύγων". Αφού συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες χρυσού, επέστρεψαν στις πατρίδες τους".

(Καστανιάς)






5. Δίας εν δράσει!


Δάσος Χαϊδαρίου βράδυ 2/10/23.Ηρθε μήνυμα από Ανδρομέδιους.

ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΑΘΗΝΑ

Το μήνυμα είναι πως:"Πολύ Σύντομα Θα Παρακολουθήσουμε Το Μεγάλο Ουράνιο Γεγονός"

Αδέλφια μου,ο Δίας σχημάτισε τον αριθμό 8 ! 

Το 8 συμβολίζει το άπειρο !

Ένα επιπλέον μήνυμα που μας στέλνει με το Οκτώ (8). Είναι πως το "Ουράνιο Γεγονός" φέρνει την "Νέα Χρυσή Εποχή" που Θα κρατήσει εως την Αιωνιότητα.

God Wins (ο θεός της νίκης)

(Giselle)






6.Η NASA αναφέρει ότι το ραδιοφωνικό σήμα FM προέρχεται από τη μεγαλύτερη σελήνη του Δία ο Γανυμήδης




Η NASA αναφέρει ότι το ραδιοφωνικό σήμα FM προέρχεται από τη μεγαλύτερη Σελήνη του Δία.
Μετά την επίσημη παράταση για άλλα 5 χρόνια, η αποστολή Juno έγινε για άλλη μια φορά
ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑ
πρωτοσέλιδο με ένα σημαντικό εύρημα. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τον Δία. Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις αφορούν τον Γανυμήδη, το μεγαλύτερο φεγγάρι του φυσικού γίγαντα. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, ο Juno πήρε μια μετάδοση ραδιοφώνου FM από το φεγγάρι.

Η NASA αναφέρει ότι το ραδιοφωνικό σήμα FM προέρχεται από τη μεγαλύτερη Σελήνη του Δία.Θα μπορούσε να είναι εξωγήινοι που προσπαθούν να έρθουν σε επαφή ή κάτι παρόμοιο μπορεί να εξηγήσει την προέλευση αυτού του σήματος; Δυστυχώς, οι αξιωματούχοι της NASA πιστεύουν ότι είναι φυσικής προέλευσης.


Έτσι, οι πιθανότητες να προέρχεται το σήμα από πραγματικά εξωγήινα όντα είναι πολύ χαμηλές.Το σήμα ήταν μια «δεκαμετρική εκπομπή ραδιοφώνου», σύμφωνα με την επίσημη ονομασία, αλλά όλοι το γνωρίζουμε με το πιο δημοφιλές ψευδώνυμό του, Wi-Fi. Το εύρος συχνοτήτων είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται από τις επίγειες επικοινωνίες μας.
 

Ο Juno έπιασε το σήμα του ραδιοφώνου FM ενώ έκανε κύκλους κοντά στις πολικές περιοχές του Δία, κοντά στο μαγνητικό πεδίο που συνδέει τον Δία με τον Γανυμήδη. Όσον αφορά τον πραγματικό λόγο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι προκλήθηκε από τα ηλεκτρόνια που ταλαντώνονταν με πιο αργό ρυθμό από το συνηθισμένο. Αυτό αναφέρεται ως αστάθεια κυκλοτρονίου μέιζερ.Είναι γνωστό από καιρό ότι υπάρχουν ραδιοκύματα στον Δία, αλλά κανένα δεν έχει πιαστεί ποτέ από τα φεγγάρια του. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι σήμα εξωγήινων, το γεγονός ότι είναι το πρώτο του είδους του από τον Γανυμήδη το κάνει ακόμη πιο σημαντικό.


Eπίσης ο δορυφόρος Γανυμήδης αποδεικνύει για άλλη μια φορά γιατί είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη αντικείμενα του Ηλιακού Συστήματος. Οι επιστήμονες έχουν κάνει πολλές βασικές ανακαλύψεις σχετικά με το μεγαλύτερο φεγγάρι του ηλιακού μας συστήματος την τελευταία δεκαετία, τοποθετώντας το ψηλά στον επιστημονικό κατάλογο των προορισμών εξερεύνησης.


7.Αναφορές UFO με ανώτατο κύμα σε όλο τον κόσμο.Λάβετε παρατηρήσεις UFO στην υδρόγειο. 


Με τα χρόνια, άτομα, συμπεριλαμβανομένων πιλότων, αστρονόμων και καθημερινών ανθρώπων,
UFO

ανέφεραν ότι είδαν παράξενα αντικείμενα στον ουρανό που παρουσιάζουν κανονικά μοτίβα ή χαρακτηριστικά πτήσης. Αυτές οι θεάσεις έχουν τραβήξει την προσοχή του κοινού και έχουν πυροδοτήσει εικασίες για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής ή προηγμένων τεχνολογικών δυνατοτήτων πέρα ​​από την κατανόησή μας.Η μελέτη των UFO εμπίπτει στο πεδίο της υφολογίας, ενός πεδίου αφιερωμένου στη διερεύνηση και διερεύνηση αυτών των φαινομένων. Οργανισμοί όπως το Διεθνές Δίκτυο ΑΤΙΑ (MUFON) και το Εθνικό Κέντρο Αναφορών ΑΤΙΑ (NUFORC) λαμβάνουν και αναλύουν αναφορές από άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν δει UFO.


Οι πιο πρόσφατες παρατηρήσεις του Ovis συμβάλλουν στη δημιουργία ενδιαφέροντος του κοινού και εγείρουν ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με τη φύση και την προέλευση αυτών των αντικειμένων. Ορισμένες θεάσεις έχουν καταγραφεί σε βίντεο ή φωτογραφίες, προσθέτοντας στον αυξανόμενο αριθμό αποδεικτικών στοιχείων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε αυτές τις θεάσεις με κριτική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη εναλλακτικές εξηγήσεις όπως παρερμηνείες, γονική ασχήμια ή ανθρωπογενή αντικείμενα.


Η επιστημονική έρευνα και ανάλυση διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην κατανόηση των θεατών UFO. Οι ερευνητές προσπαθούν να συλλέξουν αξιόπιστα δεδομένα, να διεξάγουν εκτεταμένη έρευνα και να χρησιμοποιούν αυστηρές μεθοδολογίες για να διαχωρίσουν τις γεωγραφικές ανωμαλίες από τις γκάφες ή τις παρερμηνείες. Οι κυβερνήσεις και οι στρατιωτικοί οργανισμοί πολλών χωρών έχουν επίσης δείξει ενδιαφέρον για τη διερεύνηση αυτών των θεάσεων για τον προσδιορισμό πιθανών επιπτώσεων για την ασφάλεια του διαστήματος.


Αν και ορισμένες θεάσεις UFO μπορούν να εξηγηθούν, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε το θέμα με μια λογική και αντικειμενική προσέγγιση. Η επιστημονική κοινότητα συμβάλλει στην ενθάρρυνση της συλλογής αξιόπιστων δεδομένων και της εφαρμογής αυστηρής ανάλυσης για τη βελτίωση αυτής της κατανόησης αυτών των ενδιαφέροντων εναέριων φαινομένων.Τα τελευταία χρόνια, το θέμα των UFO έχει λάβει μεγάλη προσοχή, τόσο από το κοινό όσο και από την επιστημονική κοινότητα. Αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως η πρόοδος στην τεχνολογία, η ευκολία ανταλλαγής πληροφοριών μέσω των κοινωνικών δικτύων και ο αποχαρακτηρισμός ορισμένων κυβερνητικών εγγράφων που σχετίζονται με έρευνες του OIV.


Μια πιθανή εξέλιξη στη μελέτη των UFO είναι η ίδρυση της Task Force UAP της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε το 2020, στοχεύει στη διερεύνηση των θεάσεων UAP, που είναι ο όρος υevo που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα UFO. Η Task Force UAP λειτουργεί υπό την αρμοδιότητα του Γραφείου Ναυτικών Πληροφοριών και συνεργάζεται με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες για την αξιολόγηση της πιθανής απειλής από αυτά τα αναγνωρι- σμένα αντικείμενα.

Επιπλέον, το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την κατανόηση της φύσης των θεάσεων UFO.Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Νόμος περί Εξουσιοδότησης Πληροφοριών περιλάμβανε μια διάταξη που θα απαιτούσε από τον Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να παρέχει λεπτομερή ανάλυση των παρατηρήσεων UAP, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης πιθανών απειλών για την ασφάλεια του διαστήματος.


Εκτός από τις κυβερνητικές προσπάθειες, ιδιωτικοί οργανισμοί και ιδιώτες συνεργάζονται για να συμβάλουν στη μελέτη των UFO. Οι ερευνητές και οι επιστήμονες του Τμήματος Ερευνών είναι υπεύθυνοι για τη διερεύνηση των θεάσεων, την ανάλυση δεδομένων και την κοινή χρήση των συλλογικοτήτων τους με τη γενική κοινότητα.Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι όλες οι εμφανίσεις UFO μπορούν να αποδοθούν σε εξωγήινη δραστηριότητα. Οι θεάσεις στους χάρτες φαίνεται να έχουν γενικές εξηγήσεις,όπως παρερμηνευμένα αεροπλάνα, μετεωρολογικά φαινόμενα ή ακόμα και φάρσες.Yπάρχουν περιπτώσεις όπου τα αντικείμενα παρουσιάζουν δυνατότητες πτήσης ή χαρακτηριστικά που αψηφούν αυτήν την τρέχουσα συμπίεση της τεχνολογίας ροής.


Καθώς η έρευνα OVIS και UAP συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται, επιστήμονες και ερευνητές ελπίζουν ότι η πρόοδος στην τεχνολογία πληροφοριών, όπως τα βελτιωμένα συστήματα αισθητήρων και οι τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, θα παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες για αυτά τα αινιγματικά φαινόμενα. Είτε η οριστική εξήγηση για τις θεάσεις UFO βρίσκεται στο επίγειο ή το εξωγήινο βασίλειο, η αναζήτηση για κατανόηση παραμένει μια επίπονη και επίπονη προσπάθεια.Τα UFO είναι σπάνια και οι τελευταίες θεάσεις UFO έχουν καταγραφεί.



8.Αστέρας νετρονίων με εξωπραγματική ακτινοβολία δημιουργεί νέο κλάδο στην αστρονομία.8/10/23


Σε απόσταση περίπου χιλίων ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό των Ιστίων βρίσκεται ένα
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΤΡΟΝΙΩΝ
από τα πιο κοντινά αλλά και ταυτόχορνα ιδιαίτερα πάλσαρ όπως ονομάζονται οι αστέρες νετρονίων. Αστέρας νετρονίων ονομάζεται η μία από τις τρεις μορφές των μόνιμων τελικών υπολειμμάτων της εξέλιξης ενός αστέρα: είναι το ένα είδος «αστρικού πτώματος».Ο αστέρας νετρονίων σχηματίζεται από τη βαρυτική κατάρρευση ενός άστρου μεγάλης μάζας μετά από μία έκρηξη σουπερνόβα. Πρόκειται για εξωτικά κοσμικά σώματα που περιστρέφονται με τρομερές ταχύτητες και έχουν απίστευτη πυκνότητα ενώ συντελούνται διάφορα πολύ έντονα κοσμικά φαινόμενα τα οποία προσπαθούν οι επιστήμονες να κατανοήσουν ενώ ανακαλύπτονται συνεχώς νέα εντυπωσιακά άγνωστα φαινόμενα που συμβαίνουν στα πάλσαρ.


Το πάλσαρ στο αστερισμό των Ιστίων έχει λάβει το ίδιο όνομα με τον αστερισμό δηλαδή Πάλσαρ των Ιστίων και οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι έχει πολύ νεαρή ηλικία που δεν ξεπερνάει τα 13 χιλιάδες έτη. Περιστρέφεται περίπου 12 φορές το δευτερόλεπτο και η πυκνότητα του είναι τέτοια που μια ποσότητα ύλης που θα χωρούσε σε ένα κουτάλι έχει βάρος ίσο με αυτό του όρους Έβερεστ λένε οι επιστήμονες.Ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε ότι οι παρατηρήσεις που έγιναν στο Πάλσαρ των Ιστίων με τα όργανα του αστεροσκοπείου HESS στη Ναμίμπια έδειξαν ότι αυτό το πάλσαρ εξέπεμψε την ισχυρότερη ακτινοβολία γάμμα που έχει εντοπιστεί να εκπέμπει ένα άστρο νετρονίου μέχρι σήμερα.


Οι ερευνητές κάνουν λόγο για ισχύ 20 τεραηλεκτρονιοβόλτ (20 TeV) όταν όλα τα πάλσαρ που γνωρίζουμε εκπέμπουν ακτινοβολία επιπέδου γιγαηλεκτρονιοβόλτ και η μεγαλύτερη εκπομπή ακτινοβολίας από πάλσαρ μέχρι σήμερα ήταν της τάξης του ενός τεραηλεκτρονιοβόλτ. Η διαφορά όπως είναι ευνόητο είναι χαώδης σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και η επιστημονική κοινότητα καλείται να βρει απαντήσεις σε αυτό το μυστηριώδες φαινόμενο.

Η ανακάλυψη είναι σημαντική εκτός των άλλων γιατί το πάλσαρ αυτό είναι με κοσμικούς όρους σε αρκετά κοντινή απόσταση από τη Γη και τέτοιες εκπομπές ακτινοβολίας μπορεί να επηρεάσουν την γαλαξιακή μας γειτονιά με τρόπους που δεν φανταζόμαστε ακόμη. Τα άστρα νετρονίου αναφέρονται συχνά από την επιστημονική κοινότητα ως «κοσμικά εργαστήρια» κάτι που και αυτή η ανακάλυψη επιβεβαιώνει. Οι ερευνητές κάνουν μάλιστα λόγο για ένα νέο κλάδο αστρονομίας. «Η αστρονομία πάλσαρ TeV γεννήθηκε» λέει ο Αρατσε Ντζανάτι-Ατάι του εργαστηρίου Αστροσωματιδίων και Κοσμολογίας στη Γαλλία, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.


9.Ανακαλύφθηκε μεταλλικός εξωπλανήτης με διάρκεια έτους 8 ώρες.


Ο κατάλογος των 5.000+ εξωπλανητών που έχουμε ανακαλύψει μάς έχουν δώσει μία ιδέα για το
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ
πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι τα πλανητικά σώματα από αυτά που συναντάμε στο δικό μας Ηλιακό σύστημα. Σίγουρα λοιπόν ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και παράξενους είναι ο Gliese 367 b, ένας υπερ-πυκνός πλανήτης με διπλάσια πυκνότητα από αυτήν της Γης, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από σίδηρο.Ο εξωπλανήτης εντοπίστηκε στα δεδομένα του TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) και περιστρέφεται γύρω από τον ερυθρό νάνο Gliese 367, με μία εξαιρετικά μικρή περίοδο που διαρκεί μόλις 7.7 ώρες.


Οι αστρονόμοι υπολογίζουν πως ο εξωπλανήτης έχει το 70% της διαμέτρου της Γης και το 63% της μάζας της. Υποθέτουν πως πρόκειται για έναν μεταλλικό πλανήτη ο οποίος είναι το απομεινάρι του πυρήνα ενός πολύ μεγαλύτερου πλανήτη κάποτε.Πιστεύουμε πως ο πλανήτης σχηματίστηκε όπως η Γη, με πυκνό σιδερένιο πυρήνα και μανδύα πλούσιο σε πυρίτιο. Ένα καταστροφικό γεγονός μπορεί να απέσπασε το βραχώδη μανδύα, αφήνοντας γυμνό τον πυκνό πυρήνα.Μία άλλη μικρή πιθανότητα είναι πως ο εξωπλανήτης γεννήθηκε σε μία ασυνήθιστα πλούσια σε σίδηρο περιοχή του πρωτοπλανητικού δίσκου. 


Μία τρίτη πιθανότητα είναι ο εξωπλανήτης να είναι το απομεινάρι ενός κάποτε τεράστιου αέριου γίγαντα όπως ο Ποσειδώνας. Για να ισχύει αυτό όμως ο πλανήτης θα έπρεπε να σχηματιστεί μακριά από το άστρο και έπειτα να πλησίασε κοντά του. Η έντονη ακτινοβολία του ερυθρού νάνου θα εξάτμισε την ατμόσφαιρά του.Οι ερευνητές εντόπισαν δύο ακόμα εξωπλανήτες στο αστρικό σύστημα, τους G 367 c και d με περίοδο περιστροφής γύρω από το άστρο 11.5 και 34 μέρες.


10.Τι να συμβαίνει με το Ολυμπιακό Στάδιο και το έκλεισαν ευσπεσμένα και πανικόβλητοι ;;; 


To Σκάφος (UFO) που βλέπετε είναι φωτογραφημένο από γνωστό μεγάλο κανάλι πάνω απο το
Ολυμπιακό Στάδιο λίγους μήνες πριν έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.Κατά την κατασκευή του στεγάστρου ¨Καλατράβα(Καλα..τράβα,κάτι καλό τραβάει,μαγνητίζει,προσελκύει εκεί).Η φωτό είχε σταλεί εμπιστευτικά μέσα από το κανάλι.Ολοφώτεινο,αντικείμενο πάνω από το "Ολύμπιο Στάδιο",εξ'ου και "'Ολυμπος" που σημαίνει "Ολόλαμπρος".Ηθελαν να το δείξουν στο δελτίο ειδήσεων.Τότε κι'έπεσαν  "λυτοί και δεμένοι" για να μην προβληθεί δημόσια.


Οταν το είδαν οι εργαζόμενοι από τις κάμερες της ταράτσας,δεν πίστευαν στα μάτια τους.Δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι το Στάδιο έχει πρόβλημα στατικότητας,όπως ψευδώς μας λένε οι "παπαγάλοι".Δείξαν ένα βίντεο που κουνιόνταν η κερκίδα και λεν ότι κινδυνεύει να καταρεύσει.Για ρωτήστε κανέναν πολιτικό μηχανικό?



Η ελαστικότητα αυτή επιβάλεται να υπάρχει σε όλες τις κερκίδες,όλων των γηπέδων για να απορροφά τους κραδασμούς,έτσι ώστε μην σπάσει κατά την διάρκεια που χοροπηδάν όλοι οι φίλαθλοι μαζί και συντονισμένα-συγχρονισμένα.Επίσης πιστεύετε ότι έχει πρόβλημα το στέγαστρο? Το έχετε δει το στέγαστρο από κοντά? Ούτε κατά διάνοια αυτά που μας λένε! Μήπως είδατε την τελετή εντός του σταδίου των Ολυμπίων!


Ολυμπιακό στάδιο των Ιεχωβάδων τώρα τελευταία και για ποίον λόγο διάλεξαν αυτό το γήπεδο για να την κάνουν προσβάλλοντας την ενέργεια του χώρου? 

Κάποιοι αγρίεψαν μετά από αυτή την τελετή.Θα αναρωτηθούν πολλοί ποιοί αγρίεψαν! Αγρίεψαν αυτοί που εμφανίζονταν από το πουθενά και εξαφανίζονταν στο πουθενά εντός του σταδίου κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων,διότι η τοποθεσία που έχει χτιστεί το Στάδιο των Ολυμπίων είναι Άκρως Ενεργειακή.


Επειδή είχα λάβει ενεργά μέρος (Φοίβος Μουσηγέτης τoυ FB) στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το μαγικό έτος 2004.Ολο αυτό που παρουσίασαν ήταν ένα Ολύμπιοι τηλετουργικό,όπως ήταν και η Μυθωδία.Κάτι έχει ενεργοποιηθεί εντός του άκρως ενεργειακού Σταδίου το οποίο έχει γίνει αντιληπτό από τις κάμερες και κάποιους εργαζομένους και γι'αυτό το έκλεισαν,όπως έκλεισαν όλως τυχαίως με την δικαιολογία της στατικότητας και την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.Μην ξεχνάμε ότι η "Αγία Σοφία" εκφράζει την "Σοφία της υψίστης θεάς Αθηνάς και μάλιστα προϋπήρχε και το ιερό της.Κάτι έχει ενεργοποιηθεί λοιπόν κι'εκεί,γι'αυτό και την έκλεισαν ευπεσμένα!


Τι ενεργοποιούνται;Πύλες ενεργοποιούνται και εισέρχονται κάποιες Ολύμπιες Δυνάμεις του Φωτός.Μην πιστεύται απολύτως τίποτα απ'αυτά που σας λένε διότι είναι όλα αισχρά ψεύδη και φοβούνται μέγιστα,αποκρυβόντας αυτούς που έχουν έλθει δια την πλανητική αποκατάσταση.Το μεταλλικό στέγαστρο,πολύ πιθανόν να μην παίζει τον ρόλλο μόνο του στεγάστρου,αλλά και κάτι άλλο,δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός ότι αυτή την περίοδο των μέγίστων καταστροφικών εξελίξεων! Κλείνουν κάποιους χώρους,μήπως έλαβαν άνωθεν εντολή να τους κλείσουν ??? Να είστε όλοι και όλες καλά !!!

Ο Ιερός Αρχων Φωτός Ζευς Μεθ'Ημών Εστί.


11.Γαλαξίας με αστέρια που μοιάζει με φίδι λάμπει στην υπέροχη φωτογραφία του τηλεσκοπίου Hubble.



Μια νέα εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble ρίχνει τα φώτα της δημοσιότητας σε έναν
ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ

μακρινό γαλαξία που μοιάζει με φίδι,του οποίου οι στροβιλιζόμενοι βραχίονες έχουν νέα και παλιά αστέρια.Το φως αυτού του γαλαξία ξεκίνησε το ταξίδι του στη Γη πριν από περίπου 80 εκατομ. χρόνια, πολύ πριν εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι.Η εικόνα, που κυκλοφόρησε ως μέρος της εβδομάδας Γαλαξιών Hubble της NASA από τις 2 Οκτ. έως τις 7 Οκτ., παρουσιάζει τον NGC 1087 , έναν σπειροειδή γαλαξία που κατοικεί στον αστερισμό του Κήτου. Αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι του ουρανού πήρε το όνομά του από ένα μυθικό ελληνικό θαλάσσιο τέρας και φιλοξενεί τους δημοφιλείς αστερισμούς του Υδροχόου και των Ιχθύων .


Οι σπασμένοι έλικες του κόκκινου φωτός υποδεικνύουν ψυχρό μοριακό αέριο, το οποίο είναι το ακατέργαστο συστατικό από το οποίο σχηματίζονται νέα αστέρια και αναπτύσσονται σε αιώνες. Συγκριτικά, οι μπλε περιοχές φιλοξενούν καυτά αστέρια που σχηματίστηκαν στο παρελθόν. Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι πολλά από αυτά ανήκουν σε μια σπάνια κατηγορία εξαιρετικά ασταθών αστεριών που ονομάζονται Wolf-Rayet. Παρά τη λάμψη, ο γαλαξίας έχει μόνο ένα γνωστό αστέρι που έγινε σουπερνόβα τον Αύγουστο του 1995, όταν οι αστρονόμοι παρατήρησαν επίσης μια σύντομη ακίδα στη φωτεινότητα του γαλαξία.


Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του NGC 1087, ωστόσο, είναι η φωτεινή λευκή αστρική μπάρα του στο κέντρο των στριμμένων ιχνών αερίου του. Εδώ, οι εκπληκτικές νύξεις των αστεριών που γεννιούνται κάνουν τον γαλαξία ένα συναρπαστικό αντικείμενο για να μελετήσουν οι αστρονόμοι. Η ίδια η μπάρα είναι παρόμοια αλλά πολύ πιο κοντή σε σύγκριση με την κεντρική μπάρα του δικού μας Milky Way. 


Η τοποθεσία μας μέσα στον Γαλαξία μας καθιστά πολύ δύσκολο τον ακριβή υπολογισμό του μεγέθους και του σχήματος αυτής της κεντρικής ράβδου, επομένως γαλαξίες όπως ο NGC 1087 που παρουσιάζουν παρόμοια χαρακτηριστικά είναι πολύτιμοι στόχοι για παρατήρηση.Όταν το δούμε από τον ουρανό μας, το NGC 1087 μπορεί να εντοπιστεί ακριβώς νότια του ουράνιου ισημερινού, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ορατό τόσο από το βόρειο όσο και από το νότιο ημισφαίριο.

Σύμφωνα με μια δήλωση που συνοδεύει τη φωτο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν το Hubble, το οποίο εκτοξεύτηκε στην τροχιά της Γης το 1990, για να μάθουν τι συμβαίνει με τους θύλακες αερίου αφού σχηματιστούν αστέρια μέσα τους,μεταξύ πολλών άλλων έργων. 



12.Τα νέα δεδομένα του τηλεσκοπίου Gaia αποκαλύπτουν «χρυσωρυχείο» με περισσότερα από 500.000 άγνωστα αστέρια και άλλα.



Το διαστημικό τηλεσκόπιο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας βρήκε επίσης πάνω από 380
ΔΑΙΣΤΗΜΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ
κβάζαρ φακούς βαρύτητας  και λεπτομερώς  τροχιές περισσότερων 150.000 αστεροειδών.Η αποστολή Gaia αποκάλυψε ένα «χρυσωρυχείο» νέων πληροφοριών για κοσμικά αντικείμενα, καθώς συνεχίζει να δημιουργεί τον πιο ολοκληρωμένο αστρικό κατάλογο που έχει καταρτιστεί ποτέ. 




Η νέα έκδοση, γνωστή ως εστιασμένη απελευθέρωση προϊόντος της Gaia (FPR), περιέχει πάνω από μισό εκατομμύριο νέα αμυδρά αστέρια , περισσότερα από 380 νέα κβάζαρ με βαρυτικό φακό και τις θέσεις περισσότερων από 150.000 αστεροειδών του ηλιακού συστήματος . 

Περιέχοντας δεδομένα για 1,8 δισεκατομμύρια αστέρια, ο περιεκτικός χάρτης του γαλαξία του Γαλαξία και της κοσμικής αυλής του που δημιουργήθηκε από τη Gaia (Γη) θα επιτρέψει στους επιστήμονες να συνεχίσουν να σκάβουν βαθιά στην κοσμική ιστορία μας. 



13.Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb προβάλλει πανέμορφα νεαρά αστέρια σε έναν γαλαξία δίπλα. 


Ένα όμορφο σχήμα που μοιάζει με σύννεφο φαίνεται με αποχρώσεις του μπλε και του κόκκινου
ΝΕΦΟΣ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ
που αναμειγνύονται μεταξύ τους.Η περιοχή NGC 346 στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου αστράφτει σε αυτή την τελευταία εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb.Ένας κοσμικός γείτονας με αστέρια 210.000 έτη φωτός μακριά είναι τώρα διαθέσιμος για προβολή στις οθόνες  υπολογιστών μας με άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια, χάρη στο πανίσχυρο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST) της NASA και τη δύναμη της σύγχρονης σύνδεσης στο Διαδίκτυο.


Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb καταγράφει το NGC 346, μια περιοχή σχηματισμού άστρων σε έναν δορυφορικό γαλαξία του Γαλαξία που ονομάζεται Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου (SMC). Οι μπλε μύτες φωτός αντιπροσωπεύουν εκπομπές από μόρια όπως πυριτικά άλατα και πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, ενώ κόκκινα θραύσματα τονίζουν τη σκόνη που θερμαίνεται από τα φωτεινότερα και πιο ογκώδη αστέρια στο κέντρο της περιοχής. 


Συνολικά, οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει 1.001 φωτεινές κουκκίδες στην εικόνα και οι περισσότερες από αυτές είναι ακόμα νεαρά αστέρια καλυμμένα στη σκόνη, σύμφωνα με δήλωση που συνοδεύει την εικόνα. Αυτός ο θύλακας του σύμπαντος είναι πολύ νεότερος από τον Γαλαξία μας, τον γαλαξία μας, ο οποίος φαίνεται στις λιγότερες ποσότητες βαρέων στοιχείων που διαθέτει. Η ενδιαφέρουσα περιοχή είναι ορατή με γυμνό μάτι στον νότιο αστερισμό Tucana. 


Η πλήρης άποψη της περιοχής NGC 346 στο Μικρό Νέφος του Μαγγελάνου που κατέγραψε το JWST.Τα βαρέα μέταλλα συνήθως αναδεύονται σε αστέρια σε χρονικά διαστήματα αιώνων, και στη συνέχεια εναποτίθενται πίσω στο τοπικό τους περιβάλλον μέσω κοσμικών διεργασιών όπως η πυρηνική σύντηξη και οι εκρήξεις σουπερνόβα . Οι αστρονόμοι γνωρίζουν ότι η κοσμική σκόνη σχηματίζεται από αυτά τα βαριά στοιχεία, επομένως περίμεναν να δουν λίγο από αυτήν στην περιοχή NGC 346. Ωστόσο, η τελευταία φωτογραφία δείχνει «άφθονη σκόνη σε αυτήν την περιοχή», έγραψαν εκπρόσωποι της Webb στη δήλωση.  


Οι αστρονόμοι λένε ότι η εικόνα, η οποία τραβήχτηκε χρησιμοποιώντας το όργανο μεσαίας υπέρυθρης ακτινοβολίας (MIRI) στο Webb, τους επιτρέπει να κατανοήσουν καλύτερα πόσα αστέρια και πρωτάστρα υπάρχουν στην περιοχή. Αυτές οι παρατηρήσεις θα μπορούσαν τελικά να ρίξουν περισσότερο φως σε μια εποχή στο σύμπαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, γνωστή ως κοσμικό μεσημέρι . Εκείνη την εποχή, οι γεννήσεις αστεριών έφτασαν σε ένα μέγιστο ποσοστό σε όλο το σύμπαν και το επίπεδο των βαρέων στοιχείων ήταν χαμηλότερο από τα ποσά που μετρώνται σήμερα,μια κατανομή σύμφωνα με το πώς αποδεικνύεται τώρα ότι είναι το NGC 346.




14.Εξωγηινη εισβολή,το τελευταίο χαρτί των σκοτεινών δυνάμεων.



Αφού εξάντλησε όλα όσα μπορούσε να κάνει μέχρι τώρα η Cabal,καταφεύγει στα μεγάλα μέσα
ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ
ετοιμάζοντας εικονική εξωγήινη εισβολή. Σύμμαχοι της, θα είναι τα πανικόβλητα θρησκόληπτα πλήθη,όλων των θρησκειών,που πεπεισμένα πως μοναδικός κατοικημένος πλανήτης στο σύμπαν είναι η Γη, όπου ο θεός έκανε και την μοναδική του εμφάνιση παρουσία, θα δημιουργήσουν χάος, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο του πλανήτη.Το σχέδιο τους είναι να στρεβλώσουν την περιορισμένη αποκάλυψη,περί εξωγήινης ζωής,σε μια πλαστή εισβολή Δρακονιανών οι οποίοι θα επιτίθενται στην επιφάνεια του πλανήτη ενώ η Cabal θα αμύνεται στην επίθεση χρησιμοποιώντας την Αμερικανική Διαστημική Δύναμη ενάντια στον στόλο των Δρακονιανών.


Στο επακόλουθο χάος οι Ιησουίτες θα συντρίψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα εφαρμόσουν έναν ασυμπτωματικό πολιτισμό τύπου ΑΙ όπου όλοι θα υπακούουν στις εντολές μιας υπερ οντότητας τεχνητής νοημοσύνης, παρόμοιο με αυτό που υπήρχε σε σε πολλές άλλες αποικίες,στο ηλιακό σύστημα,που είχαν υπό τον έλεγχο τους.Η εισαγωγή των Smartphones είναι μέρος του σχεδίου της Cabal με σκοπό να αποξενώσει την ανθρωπότητα και να την παγιδεύσει στην σκοτεινή αράχνη της τεχνολογικής δυστοπίας.Έχουν όμως γνώση οι φύλακες. Η εισαγωγή των Smartphones είναι μέρος του σχεδίου της Cabal με σκοπό να αποξενώσει την ανθρωπότητα και να την παγιδεύσει στην σκοτεινή αράχνη της τεχνολογικής δυστοπίας.Έχουν όμως γνώση οι φύλακες. 



Οι Ολύμπιοι του Διός:"Εάν η Cabal επιχειρήσει να εφαρμόσει τα σχέδια εικονικής εξωγήινης εισβολής για να στρέψει την ανθρωπότητα εναντίον μας ή να εφαρμόσει το σχέδιο εικονικής Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, τότε θα επέμβουμε άμεσα".
("Το Κάλεσμα των Άστρων")



15.Άρης: Πετάξτε στον «Λαβύρινθο της Νύχτας» με το Mars Express της ESA




Φωλιασμένο ανάμεσα στο κολοσσιαίο Αρειανό «Grand Canyon» (Valles Marineris) και τα
ψηλότερα ηφαίστεια του Ηλιακού Συστήματος (περιοχή Tharsis) βρίσκεται το Noctis Labyrinthus,ένα τεράστιο σύστημα βαθιών και απότομων κοιλάδων που εκτείνεται για περίπου 1.190 χιλιόμετρα (περίπου το μήκος της Ιταλίας εδώ στη Γη).Αυτό το βίντεο απεικονίζει μια πτήση πάνω από το ανατολικό τμήμα του Noctis Labyrinthus όπως φαίνεται από την High Resolution Stereo Camera (HRSC). Παρουσιάζει μια προοπτική προς τα κάτω και σε όλο αυτό το συναρπαστικό τοπίο, δείχνοντας ξεχωριστά «graben»,τμήματα του κρούστας που έχουν υποχωρήσει σε σχέση με το περιβάλλον τους. 


Για τον σχηματισμό αυτών των χαρακτηριστικών φταίει η έντονη ηφαιστειακή κατάσταση στην κοντινή περιοχή της Θάρσις. Αυτός ο ηφαιστειακός αυτός προκάλεσε μεγάλες περιοχές του φλοιού του Άρη να σηκωθούν προς τα πάνω και να τεντωθούν και να στρεσαριστούν τεκτονικά, οδηγώντας σε αραίωση, ρήγμα και υποχωρήση.


Τα υψηλότερα οροπέδια που φαίνεται εδώ αντιπροσωπεύουν το αρχικό επίπεδο επιφάνειας πριν απομακρυνθούν κομμάτια επιφάνειας. Τα διασταυρωμένα φαράγγια και κοιλάδες έχουν πλάτος έως 30 χιλιόμετρα και βάθος έξι χιλιομέτρων. Σε πολλά μέρη, γιγαντιές κατολισθήσεις μπορούν να δουν να καλύπτουν τις πλαγιές και τα πατώματα της κοιλάδας, ενώ άλλες πλαγιές της κοιλάδας παρουσιάζουν μεγάλα χωράφια αμμόλοφων που δημιουργούνται από άμμο που κατεβαίνει τόσο προς τα κάτω όσο και προς τα πάνω από τους ανέμους του Άρη.


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έχει αναδείξει φωτογραφίες του Noctis Labyrinthus στο παρελθόν, το 2006 και το 2015. Το Mars Express βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη από το 2003, απεικονίζοντας την επιφάνεια του Άρη, χαρτογραφώντας τα ορυκτά του, μελετώντας την αδύναμη ατμόσφαιρά του, διερευνώντας κάτω από τον φλοιό του και διερευνώντας πώς διάφορα φαινόμενα αλληλεπιδρούν στο περιβάλλον του Άρη.



16.Το OSIRIS-REx της NASA προσγειώνει δείγματα του αστεροειδούς Bennu στη Γη μετά από ένα ιστορικό ταξίδι 4 δισεκατομμυρίων μιλίων.



Το 1ο δείγμα αστεροειδούς Bennu εκτός της Γης είναι πολλά υποσχόμενες,σκούρο χώμα και
ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ 
ΤΟΥ BENNU
βότσαλα κάθονται πάνω από ένα ασημί μεταλλικό δαχτυλίδι.Φαίνεται ότι ο Bennu ήταν  ο σωστός στόχος για την πρώτη αποστολή αστεροειδών της NASA για επιστροφή δειγμάτων.H αποστολή, στο OSIRIS-REx ,παρέδωσε κομμάτια του Bennu πλάτους 1.650 ποδιών (500 μέτρων) στη Γη στα τέλη του περασμένου μήνα.Η NASA έδωσε στον κόσμο την πρώτη της ματιά στο δείγμα,στις 11/10/23,κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης ζωντανής μετάδοσης στο Διαδίκτυο, η οποία παρείχε επίσης μια σύνοψη των πρώτων αναλύσεων που έγιναν σε υλικό εκτός της Γης.


Αυτές οι πολύ πρώιμες επιστημονικές επιστροφές είναι ελπιδοφόρες, δείχνοντας ότι ο Bennu είναι πλούσιος τόσο σε νερό όσο και σε ενώσεις που περιέχουν άνθρακα, είπαν τα μέλη της ομάδας αποστολής.Το δείγμα OSIRIS-REx είναι μεγαλύτερο δείγμα αστεροειδούς πλούσιου σε άνθρακα που έχει παραδοθεί ποτέ στη Γη και θα βοηθήσει τους επιστήμονες να διερευνήσουν την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας για τις επόμενες γενιές.Σχεδόν όσα κάνουμε στη NASA επιδιώκουν σε ερωτήσεις σχετικά με το ποιοι είμαστε,από πού προερχόμαστε.Οι αποστολές της NASA όπως το OSIRIS-REx θα βελτιώσουν την κατανόησή μας για τους αστεροειδείς που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη Γη, ενώ θα μας δώσουν μια ματιά στο τι βρίσκεται πέρα ​​από αυτό δεν έχω ξαναδεί,δήλωσε ο διαχειριστής της NASA,Nelson 


Τα μέλη της ομάδας επιμέλειας του OSIRIS-REx στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA ξεκινούν τη διαδικασία αφαίρεσης και ανατροπής του TAGSAM (Touch-and-Go Sample Mechanism) από το κατάστρωμα αεροηλεκτρονικών συστημάτων του επιστημονικού μεταλλικού δοχείου της αποστολής.Το OSIRIS-REx εκτοξεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και έφτασε στο Bennu τον Δεκέμβριο του 2018. Το σκάφος πέρασε τους επόμενους 22 μήνες μελετώντας τον διαστημικό βράχο από την τροχιά του και αναζητώντας το σωστό μέρος για να κατέβει και να πάρει ένα δείγμα.

Αυτή η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και παρείχε λίγο "δράμα". Η επιφάνεια του Bennu αποδείχθηκε εκπληκτικά πορώδης και το OSIRIS-REx βυθίστηκε βαθιά μέσα της.Αλλά ο ανιχνευτής εμφανίστηκε με μια γενναιοδωρία,τόσο πολύ υλικό που ο μηχανισμός συλλογής του φράχθηκε,επιτρέποντας σε κάποια βρωμιά και βότσαλα αστεροειδών να διαφύγουν στο διάστημα. Το OSIRIS-REx κατάφερε ακόμα να ασφαλίσει τα περισσότερα από τα κομμάτια Bennu στο δοχείο δειγμάτων του και ο ανιχνευτής κατευθύνθηκε προς τη Γη τον Μάιο του 2021.Το ταξίδι στο σπίτι ολοκληρώθηκε στις 24/9/23, όταν η κάψουλα επιστροφής του OSIRIS-REx προσγειώθηκε στην έρημο της βόρειας Γιούτα. 


Μια μέρα αργότερα, το δείγμα έφτασε στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον, όπου υποβάλλεται σε επεξεργασία, επιμέλεια και αποθήκευση.Το έργο αυτό μόλις ξεκίνησε.Για παράδειγμα, τα μέλη της ομάδας αποστολής εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πόσο υλικό μετέφερε το OSIRIS-REx στο σπίτι. Νομίζουν ότι είναι περίπου 8,8 ουγγιές (250 γραμμάρια),πολύ υψηλότερο από την απαίτηση αποστολής των 2,1 ουγγιών (60 γραμμάρια),αλλά αυτή είναι απλώς μια εκτίμηση, που υπολογίστηκε ενώ η κάψουλα επιστροφής ήταν ακόμα στο διάστημα.

Η JSC θα διανείμει μέρη του δείγματος Bennu τους επόμενους μήνες και χρόνια σε ερευνητές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα το μελετήσουν με μεγάλη λεπτομέρεια.Το έργο τους θα καθορίσει, μεταξύ άλλων, την ταυτότητα των ενώσεων άνθρακα, οι οποίες θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο πώς ξεκίνησε η ζωή εδώ στη Γη . Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι πλούσιοι σε άνθρακα αστεροειδείς όπως ο Bennu έσπειραν τον πλανήτη μας με τα δομικά στοιχεία της ζωής πριν από πολύ καιρό, μέσω κρούσεων.Και ο Bennu είναι ένα λείψανο της εποχής δημιουργίας πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, οπότε το να λάβουμε τα μέτρα του βράχου θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον σχηματισμό και την εξέλιξη της κοσμικής αυλής μας σε μεγαλύτερη κλίμακα, είπαν μέλη της ομάδας αποστολής.


Η αφθονία του πλούσιου σε άνθρακα υλικού και άφθονη παρουσία ορυκτών αργίλου που φέρουν
νερό είναι μόνο η κορυφή του κοσμικού παγόβουνου. Αυτές οι ανακαλύψεις, που έγιναν δυνατές μέσα από χρόνια αφοσιωμένης σθνεργα- σίας και επιστήμης αιχμής, ωθούν σε ένα ταξίδι για να κατανοήσουμε όχι μόνο την ουράνια γειτονιά μας αλλά και τις δυνατότητες για την αρχή της ζωής. Με κάθε αποκάλυψη από τον Bennu, πλησιάζουμε στην αποκάλυψη των μυστηρίων της κοσμικής μας κληρονομιάς.


Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει για το διαστημόπλοιο OSIRIS-REx,παρεμπιπτόντως. Αν και η κάψουλα επιστροφής του είναι τώρα πίσω στη Γη, ο ανιχνευτής συνεχίζει να πετάει, προς έναν άλλο αστεροειδή που ονομάζεται Apophis. Το OSIRIS-REx έχει προγραμματιστεί να φτάσει σε αυτόν τον διαστημικό βράχο το 2029 και να τον μελετήσει από κοντά, σε μια εκτεταμένη αποστολή που ονομάζεται OSIRIS-APEX.



17.Eξωγήινη εισβολή το τελευταίο χαρτί των σκοτεινών δυνάμεων.



Αφού εξάντλησε όλα όσα μπορούσε να κάνει μέχρι τώρα η Cabal καταφεύγει στα μεγάλα μέσα, ετοιμάζοντας εικονική εξωγήινη εισβολή. Σύμμαχοι της, θα είναι τα πανικόβλητα θρησκόληπτα
ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ
πλήθη όλων των θρησκειών, που πεπεισμένα πως μοναδικός κατοικημένος πλανήτης στο σύμπαν είναι η Γη, όπου ο θεός έκανε και την μοναδική του εμφάνιση - παρουσία, θα δημιουργήσουν χάος, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο του πλανήτη.Το σχέδιο τους είναι να στρεβλώσουν την περιορισμένη αποκάλυψη,περί εξωγήινης ζωής,σε μια πλαστή εισβολή Δρακονιανών οι οποίοι θα επιτίθενται στην επιφάνεια του πλανήτη ενώ η Cabal θα αμύνεται στην επίθεση χρησιμοποιώντας την Αμερικανική Διαστημική Δύναμη ενάντια στον στόλο των Δρακονιανών.


Στο επακόλουθο χάος οι Ιησουίτες θα συντρίψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα εφαρμόσουν έναν ασυμπτωματικό πολιτισμό τύπου ΑΙ όπου όλοι θα υπακούουν στις εντολές μιας υπερ-οντότητας τεχνητής νοημοσύνης, παρόμοιο με αυτό που υπήρχε σε σε πολλές άλλες αποικίες,στο ηλιακό σύστημα, που είχαν υπό τον έλεγχο τους.


Η εισαγωγή των Smartphones είναι μέρος του σχεδίου της Cabal με σκοπό να αποξενώσει την ανθρωπότητα και να την παγιδεύσει στην σκοτεινή αράχνη της τεχνολογικής δυστοπίας.Έχουν όμως γνώση οι φύλακες,οι Ολύμπιοι του Διός: "Εάν η Cabal επιχειρήσει να εφαρμόσει τα σχέδια εικονικής εξωγήινης εισβολής για να στρέψει την ανθρωπότητα εναντίον μας ή να εφαρμόσει το σχέδιο εικονικής Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, τότε θα επέμβουμε άμεσα"..

("Το Κάλεσμα των Άστρων")


18.Τεράστιο διαστρικό εξωγήινο σκάφος σε σχήμα πούρου πιάστηκε στο βαθύ διάστημα



Ένα εξωγήινο σκάφος σε σχήμα πούρου εντοπίστηκε στον χάρτη του Google Sky.Το αντικείμενο
ΤΕΡΑΣΤΙΟ  ΔΙΑΣΤΡΙΚΟ  UFO
μήκους περίπου 370 μέτρων εντοπίστηκε ενώ ταξίδευε μεταξύ των αστερισμών του Υδροχόου και των Ιχθύων.


 Αν η NASA και η κυβέρνησή μας, εξακολουθούν να αρνούνται την ύπαρξη αυτών των μεγάλων εξωγήινων διαστημικών σκαφών, η ανακάλυψη αυτού του UFO είναι και πάλι απόδειξη ότι πολλά από αυτά τα διαστρικά εξωγήινα διαστημόπλοια είναι παρόντα στο βαθύ διάστημα και ο χώρος γύρω από το νεφέλωμα του Ωρίωνα είναι γνωστός ως  για αυτά τα διαστημόπλοια. 

Πολλά UFO σε σχήμα πούρου,κινούμενα, κοντά στο νεφέλωμα του Ωρίωνα καταγράφηκαν από τηλεσκόπια. Ωστόσο,με τα χρόνια, παρόμοια UFO έχουν επισκεφτεί τον ήλιο για άγνωστους σε εμάς λόγους, αν και λέγεται ότι επισκέπτονται τον ήλιο για να συλλέξουν ενέργεια. 




19.Αρκετοί προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί υπήρχαν στον γαλαξία μας .




Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ο γαλαξίας μας έχει αποικιστεί από εξωγήινους πολιτισμούς για
ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
εκατομμύρια χρόνια. Άλλοι πολιτισμοί μπορεί να υπάρχουν στον Γαλαξία μας, σύμφωνα με ειδικούς της NASA.Είναι περίεργο που η NASA δημοσιεύει πληροφορίες για εξωγήινους.Η τελευταία έρευνα, έχει καταλήξει σε ένα  οριστικό συμπέρασμα. Pολιτισμοί υπάρχουν στο γαλαξία μας εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.Στην έρευνα συνεργάτες επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια και το Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA. 



Εξωγήινοι πολιτισμοί υπάρχουν σε όλο τον γαλαξία. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, αυτή η καταστροφή συνέβη πριν από περίπου 8 δισεκατομμύρια χρόνια. Μετά το σχηματισμό του Γαλαξία.Αυτό υποδηλώνει ότι ο γαλαξίας μας έχει φιλοξενήσει  ποικιλία εξωγήινων πολιτισμών στο παρελθόν, όλοι εκ των οποίων είτε καταστράφηκαν είτε καταστράφηκαν οι ίδιοι. Σύμφωνα με έρευνα που επιστήμονες, η ευφυής ζωή στον Γαλαξία μας θα έπρεπε να είχε εμφανιστεί τουλάχιστον 8.000 χρόνια μετά τη γέννησή της. 


Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το γεγονός συνέβη περίπου 13 χιλιάδες έτη φωτός από το κέντρο του γαλαξία. Χρησιμοποίησαν διάφορα στατιστικά μοντέλα για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, επιδεικνύοντας τον καλύτερο χρόνο για την εμφάνιση της ευφυούς ζωής. Αυτό βασίζεται σε μια ποικιλία χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών αστροφυσικών πτυχών του Γαλαξία μας καθώς και σε παράγοντες που συνήθως δεν λαμβάνονται υπόψη, όπως η διαδικασία της αβιογένεσης. 


Η αβιογένεση είναι η διαδικασία δημιουργίας ζωής από μη ζωντανή ύλη. Αυτή πιστεύεται ότι είναι η πιο πιθανή διαδρομή για την αρχή της ζωής. Όταν εξετάζουμε τη ζωή στον γαλαξία μας, πρέπει να λάβουμε υπόψη τρεις παράγοντες. Οι πολιτισμοί έχουν τρεις βασικές παραμέτρους. Η ζωή θα μπορούσε να αναδυθεί μέσω της διαδικασίας Poisson ή της αβιογένεσης, χάρη στα μαθηματικά μοντέλα που υποδηλώνουν ότι η ζωή είναι νοητή σε αστέρια συγκρίσιμα με τον Ήλιο, με πλανήτες παρόμοιους με τη Γη. Λήφθηκαν επίσης υπόψη διαφορετικές εξελικτικές χρονικές κλίμακες και η αυτοεξόντωση ειδών. 


Σύμφωνα με τα ευρήματα, η αυτοεξόντωση είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την πρόβλεψη για
ΕΥΦΥΗ  ΕΞΩΓΗΙΝΗ  ΖΩΗ
πόσο καιρό ένας εξωγήινος πολιτισμός μπορεί να παραμείνει στο γαλαξίαμας.Επίσης,βρέθηκαν βρέθηκαν αποτελέσματα σε μια τοποθεσία για ευφυή εξωγήινη ζωή σε μια δακτυλιοειδή περιοχή, περίπου 8 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά, με πολύπλοκη ζωή, με το σημείο κορυφής να μειώνεται χρονικά και χωρικά από το σημείο αιχμής. Ως αποτέλεσμα, ο εσωτερικός δίσκος του Γαλαξία έχει μεγάλη πιθανότητα αισθανόμενης ζωής. Οι προσομοιωμένες ηλικιακές κατανομές δείχνουν ξεκάθαρα ότι η πλειονότητα της αισθανόμενης ζωής είναι νεαρή. Γι' αυτό το λόγο η παρατήρηση ή η ανίχνευση είναι τόσο δύσκολη. Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι δεν είμαστε ο μόνος ευφυής πολιτισμός του Γαλαξία μας; Αυτή η έρευνα μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια για την καταγωγή μας και τη δυνατότητα συνύπαρξης με άλλους πολιτισμούς.



20.Τι κρύβεται στο νότιο πόλο της Σελήνης;



Κάμερες σε τροχιά σελήνης αποκαλύπτουν τη μυστηριώδη περιοχή με άνευ προηγουμένου
ΚΡΑΤΗΡΑΣ  SHACKLETON
Κλεπτομέρεια.Βουτηγμένος στο συνεχές σκοτάδι του Νότιου Πόλου της Σελήνης, ο αινιγματικός κρατήρας Shackleton παρέμεινε αντικείμενο έντονου επιστημονικού ενδιαφέ- ροντος και διαμάχης για δεκαετίες.Πήρε το όνομά του από τον εξερευνητή της Ανταρκτικής Ernest Shackleton, αν και η ακτίνα 12 μιλίων του εξωτερικού χείλους του κρατήρα βλέπει σχεδόν σταθερό φως από τον Ήλιο, το βάθος δύο μιλίων εσωτερικό που βρίσκεται στην ακριβή τοποθεσία του γεωγραφικού νότιου πόλου της Σελήνης, παραμένει στη σκιά με την κορυφή των 650 ποδιών στο κέντρο της.



Η ατελείωτη σκιά του κρατήρα Shackleton προκαλείται από τον άξονα της Σελήνης, ο οποίος έχει κλίση μόλις 1,5°, σε σύγκριση με τον άξονα 23,5° του πλανήτη Γη. Πιθανώς σχηματισμένοι από ένα κρουστικό εκκρεμές μήκους 1,5 χιλιομέτρου στο μακρινό σεληνιακό παρελθόν, οι κρατήρες όπως ο Shackleton στο νότιο πόλο της Σελήνης είναι μοναδικοί επειδή σχηματίζουν «ψυχρές παγίδες» λόγω του συνεχούς σκοταδιού που δέχονται.Μέσα σε αυτή τη συνεχή κουβέρτα σκιάς, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Σελήνη μπορεί επίσης να κρύβει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μυστικά της.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ορισμένες από τις σκοτεινές περιοχές του σεληνιακού νότιου πόλου παρέμειναν σε σταθερή σκιά για δισεκατομμύρια χρόνια, δημιουργώντας παγίδες κρύου όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους -410°F.Αυτές οι παγωμένες περιοχές μέσα στους σκοτεινούς κρατήρες στο νότιο πόλο της Σελήνης μπορεί να διατηρήσουν ένα πραγματικό απολιθωμένο αρχείο πάγου νερού, υδρογόνου και άλλων συστατικών που θα μπορούσαν να είναι κρίσιμα για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη, αλλά και για την κατανόησή μας για το σχηματισμό της Σελήνης.Δεδομένης της μοναδικής του θέσης και της πιθανότητας ότι παγωμένο νερό και άλλα υπολείμματα από το παρελθόν μπορεί να κρύβονται στο σκοτεινό εσωτερικό του, το Shackleton είναι πλέον υποψήφιος τόπος προσγείωσης για την αποστολή Artemis III της NASA.

Αν και οι άνθρωποι μπορεί τελικά να παρατηρήσουν το εσωτερικό του κρατήρα στο εγγύς μέλλον κατά τη διάρκεια τέτοιων αποστολών, η σκοτεινή του εμφάνιση και η θέση του στο νότιο άκρο της Σελήνης έχουν κάνει τις προηγούμενες προσπάθειες παρατήρησής του προκλητικές. Το σκοτεινό εσωτερικό του Shackleton είναι δύσκολο να το δει κανείς με τηλεσκόπια με βάση τη Γη και οι προσπάθειες να το φωτογραφίσουμε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 με τη σειρά Lunar Orbiter παρείχαν επίσης περιορισμένα αποτελέσματα.Τώρα, με τη βοήθεια συνδυασμένων εικόνων που ελήφθησαν με ένα ζευγάρι σεληνιακών καμερών σε τροχιά, το αίνιγμα του κρατήρα Shackleton και τα γειτονικά του μυστήρια στο νότιο πόλο της Σελήνης έχουν αποκαλυφθεί με αξιοσημείωτη λεπτομέρεια.

Η NASA αποκάλυψε ένα νέο μωσαϊκό που δημιουργήθηκε με εικόνες από τη Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC) και τη ShadowCam, μια διαστημική κάμερα της NASA που εκτοξεύτηκε τον Αύγουστο του 2022 στο διαστημικό σκάφος Danuri από το Korea Aerospace Research Institute. Αν και το LROC αντιμετωπίζει παρόμοια εμπόδια όταν πρόκειται για τη φωτογράφηση των σκιασμένων τμημάτων του σεληνιακού νότιου πόλου, το ShadowCam, όπως υποδηλώνει το όνομά του, έχει 200 φορές μεγαλύτερη ευαισθησία στο φως από το LROC. Κατασκευασμένο για τη NASA από την Malin Space Science Systems και το Arizona State University, το ShadowCam είναι ικανό να παράγει εικόνες σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού συλλέγοντας το ηλιακό φως που αντανακλάται από γεωλογικά στη Σελήνη ή ακόμα και το φως που ανακλάται από τη Γη,για να πειράζει χαρακτηριστικά στη Σελήνη. επιφάνεια που παραμένει λουσμένη σε συνεχή σκιά.


Με τις μοναδικές δυνατότητές της, η ShadowCam πέτυχε να αποκτήσει εικόνες που, για πρώτη φορά, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες σχετικά με το έδαφος και τα χαρακτηριστικά σε σκοτεινές
ΝΟΤΙΟΣ ΠΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
περιοχές όπως ο κρατήρας Shackleton που κυριολεκτικά δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιό- δτας. Λόγω της ευαισθησίας του οργάνου στο φως, η ShadowCam δεν μπορεί να καταγράψει εικόνες από τμήματα του νότιου πόλου της Σελήνης που φωτίζονται από το ηλιακό φως. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για το LROC, οποίο παρέχοντας εικόνες αργότερα σε συνδυασμό συνδυασμό με τις εικόνες της ShadowCam που αποκαλύπτουν τις πιο σκοτεινές περιοχές της Σελήνης,επέτρεψε τη δημιουργία ολοκληρωμένων ψηφιδωτών που αποκαλύπτουν τόσο τις φωτεινές όσο και τις σκοτεινές περιοχές του σεληνιακού νότιου πόλου με άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια. Η συνεισφορά της ShadowCam στις νέες εικόνες επιτρέπουν στις πιο σκοτεινές περιοχές του μυστηριώδους κρατήρα Shackleton να φαίνονται με ζωηρές λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας γεωλογικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού δαπέδου και των τοίχων του που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ πριν.


Στο μέλλον, η NASA ελπίζει να συγκεντρώσει έναν ακόμη πιο ολοκληρωμένο χάρτη του νότιου πόλου της Σελήνης, ο οποίος μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τις μελλοντικές επιφανειακές εξερευνήσεις κατά τη διάρκεια των αποστολών Artemis, καθώς και το Volatiles Investigating Polar Exploration Rover (VIPER), κατά τη διάρκεια του οποίου οι άνθρωποι όχι μόνο θα επιστρέψουν στη Σελήνη, αλλά θα εργαστεί για να δημιουργήσει μια μακροχρόνια παρουσία εκεί για συνεχή επιστημονική έρευνα.


Αν και η επιστημονική ανακάλυψη θα περιμένει αναπόφευκτα κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών, χάρη στις εικόνες που συλλέγονται από το LROC και το ShadowCam, η NASA έχει ήδη μια πολύ πιο ξεκάθαρη ιδέα για το τι μπορεί να κρύβεται στο νότιο πόλο της Σελήνης σε μερικές από τις πιο σκοτεινές περιοχές της. Μπορείτε να δείτε τις νέες συνδυασμένες εικόνες εδώ και για μια βαθύτερη ματιά στον κρατήρα Shackleton, ρίξτε μια ματιά στις απίστευτες εικόνες του ShadowCam που έχει κάνει διαθέσιμη η NASA εδώ.


21.Το  Στόουνχεντζ (Stonehenge) του πλανήτη Αρη.



Αρχαίος πέτρινος κύκλος «εξωγήινων» που ανακαλύφθηκε στον κόκκινο πλανήτη πυροδοτεί
STONEHENGE  ΣΤΟΝ ΑΡΗ
εικασίες.Οι κυνηγοί UFO ισχυρίζονται ότι έκαναν την πιο σημαντική ανακάλυψη που έχει γίνει στον Άρη,αφού βρήκαν μια έκδοση του Stonehenge στον Κόκκινο Πλανήτη,όπως έχει ονομαστεί και το πραγματικό Stonehenge.Ενάντια σε όλα τα στοιχεία που παρέχει η NASA, οι εξωγήινοι συνωμοτικοί επιμένουν ότι ο Κόκκινος Πλανήτης κάποτε είχε έναν αρχαίο πολιτισμό που εξαφανίστηκε από έναν πυρηνικό πόλεμο.


Το "Marshenge" είναι το τελευταίο σε μια σειρά αποκαλούμενων ανακαλύψεων δομών που μοιάζουν με πυραμίδες, αρχαίων αγαλμάτων και άλλων ερειπίων που οι ερευνητές  ισχυρίζονται ότι βρήκαν σε εικόνες της NASA της επιφάνειας του Άρη από τότε που άρχισαν να ακτινοβο- λούνται από το διάστημα,ανιχνευτές από τη δεκαετία του 1970.Αλλά δεν φαίνεται να ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με κανένα από αυτά,όσο η νέα "μονολιθική δομή"


Ο Scott C Waring,είπε: «Αυτό είναι κάτι αξιοσημείωτο.Είναι δύο κύκλοι βράχων και ένα τετράγωνο στο κέντρο του».Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι είχε δει παρόμοια δομή σε άλλες εικόνες της Nasa.«Είναι πάντα ένας κύκλος. Μερικές φορές με μεγάλους βράχους,μερικές φορές μικρότερους, αλλά πάντα σε μικρούς λόφους.Μια τέλεια κυκλική πλατφόρμα με ένα περίεργο σύμπλεγμα πέτρες που αναδύεται από αυτήν.Μοιάζει τρομερά παρόμοιο με αυτό που έχουμε εντοπίσει εδώ στη Γη στο Amesbury του Wiltshire, γνωστό ως Stonehenge.Είναι αυτά τα υπολείμματα ενός αρχαίου πέτρινου κύκλου ή απλώς διαβρωμένα πετρώματα;

 

O  Scott  λέει: " Θα μπορούσαν οι κατασκευαστές του  να έχουν Stonehenge επισκεφτεί τον Άρη και έχτισαν το ίδιο πράγμα εκεί; Ή μήπως είχαμε επισκέπτες που μας διδάσκουν πώς να χτίζουμε αυτά τα πράγματα και να κάνουμε το ίδιο και για όντα που έχουν χαθεί από καιρό στον Αρη. Ξέρουμε ότι ο σχηματισμός δεν ταιριάζει ακριβώς, ούτε λέω ότι είναι, πράγματι, ένα στημένο Stonehenge.Απλώς λέω ότι υπάρχει κάτι περίεργο σε αυτή την περιοχή και μοιάζει πολύ με τον μυστηριώδη αρχαίο πέτρινο κύκλο του Στόουνχεντζ"


Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για το τι κατασκευάστηκε το Stonehenge, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας αστρονομίας ή αστρολογίας, καθώς οι πέτρες ήταν παραταγμένες με σημαντικά γεγονότα στις τροχιές των πλανητών.



22.Μυστηριώδη «αιχμηρά» συντρίμμια UFO στον Άρη σπινθηρίζουν εικασίες.


 

Θα μπορούσε να είναι ένα καταδικασμένο διαστημόπλοιο; Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι η
ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
συντριβή εξωγήινων UFO δεν μπορεί να αποκλειστεί.Επίσης βρήκαν συντρίμμια στον Άρη που θα μπορούσαν να προέρχονται από εξωγήινο διαστημόπλοιο. Σε μια νέα μελέτη,οι επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν περίεργα συντρίμμια στον Άρη που δεν μοιάζουν με τίποτα που έχουν δει στον Κόκκινο Πλανήτη στο παρελθόν. Οι επιστήμονες βρήκαν συντρίμμια στον Άρη που θα μπορούσαν να προέρχονται από εξωγήινο και πιστεύουν ότι πιθανότατα τα συντρίμμια είναι από σεισμική δραστηριότητα.


Επιπλέον,η ομάδα είπε ότι δεν μπορούν να πουν με απόλυτη βεβαιότητα ότι τα συντρίμμια δεν προήλθαν από εξωγήινη ζωή.Οι σχηματισμοί διαθέτουν «ασυνήθιστες οριζόντιες προεξοχές» και βρίσκονται σε βράχους στον κρατήρα Gale του Άρη.Οι επιστήμονες πρόσθεσαν ότι «θραύσματα που περιλαμβάνουν αυτό που φαίνεται να είναι τροχοί, ένας άξονας και ένα πεδίο συντριμμιών με κρατήρες έχουν φωτογραφηθεί σε άλλη τοποθεσία του κρατήρα "Gale".Αν και η ομάδα δεν έχει αποκλείσει τους εξωγήινους, πιστεύει ότι οι σχηματισμοί είναι πιθανότατα αποτέλεσμα σεισμικής δραστηριότητας στον Άρη.


Αυτές οι δομές είναι πολύ ασυνήθιστες στον Άρη. Δεν υπάρχει βεβαιότητα τι προκαλεί τις αιχμές και τις σχετικές δομές, αλλά η ισορροπία των στοιχείων υποδηλώνει έναν τύπο «ακίδας άμμου» που σχηματίζεται στη Γη ως συνέπεια της σημαντικής σεισμικής δραστηριότητας,είπαν οι επιστήμονες.Ωστόσο,επεσήμαναν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των αρειανών αιχμών και εκείνων που βρέθηκαν στη Γη.Αυτό περιλαμβάνει τα βολβώδη άκρα και τις οδοντωτές άκρες που υπάρχουν στις αιχμές άμμου του Άρη αλλά όχι στη Γη.Οι αιχμές είναι απίθανο να είναι διαστημικά σκουπίδια, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.




Τα συντρίμμια απεικονίστηκαν για πρώτη φορά από το Curiosity Rover της,μέσω οργάνου.Τον περασμένο Δεκέμβριο 2022,η Perseverance συνέλεξε και πέταξε το πρώτο δείγμα Αρειανού από τον Κόκκινο Πλανήτη.Το Curiosity εξερευνά τον Άρη εδώ και πολλά χρόνια,αλλά δεν είναι το μόνο rover της Nasa στον Κόκκινο Πλανήτη.Επίσης το rover θα βοηθήσει επίσης στην προετοιμασία για μελλοντική ανθρώπινη εξερεύνηση, είπε η Nasa.





23.Τεράστιος μαύρος κύβος UFO αιωρείται πάνω από την επιφάνεια του Ήλιου.


Στις 15/4/22 ο μαύρος κύβος UFO φτάνει δίπλα στον ήλιο και επανεμφανίζεται στις 17/4/22 αλλά
ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΒΟΣ  ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
αυτή τη φορά πάνω από την επιφάνεια του ηλίου. Στον κόσμο της ουφολογίας,υπάρχου αμέτρητες αναφορές για περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα. στους ουρανούς.Αγνωστα ιπτάμενα αντικειμενα που αψηφούν τους νόμους της φυσικής έως μυστηριώδη φώτα που χορεύουν στον νυχτερινό ουρανό, το θέμα της εξωγήινης ζωής και των επισκέψεων από άλλα όντα συνεχίζει να αιχμαλω- τίζει την ανθρώπινη φαντασία. 

Μια πρόσφατη παρατήρηση τροφοδότησε περαιτέρω τη συζήτηση, καθώς ένα τεράστιο μαύρο αντικείμενο σε σχήμα κύβου παρατηρήθηκε να αιωρείται πάνω από την επιφάνεια του Ήλιου.

Το περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει έκπληξη στην κοινότητα των UFO, έλαβε χώρα την 17/4/22, όταν ερασιτέχνες αστρονόμοι και λάτρεις παρατήρησης του ήλιου παρατήρησαν την παράξενη ανωμαλία μέσω ηλιακών τηλεσκοπίων και διαφόρων διαστημικών διαστημικών παρατήρησης. Το αντικείμενο, που περιγράφεται ως ένα σκοτεινό σκάφος σε σχήμα κύβου, φαινόταν να είναι πολύ μεγαλύτερο από τη Γη και αιωρούνταν παράξενα κοντά στο αστέρι μας.

Η ανακάλυψη εγείρει πολλά ερωτήματα. Ήταν αυτό ένα γνήσιο εξωγήινο διαστημόπλοιο ή θα μπορούσε να υπάρξει μια εναλλακτική εξήγηση για αυτό το περίεργο φαινόμενο; Εμπειρογνώμονες και σκεπτικιστές στάθηκαν εξίσου με τις θεωρίες και τις ερμηνείες τους.


Σύμφωνα με τη NASA, οι μαύροι κύβοι, στην πραγματικότητα, λείπουν δεδομένα στις φωτογραφίες, αλλά δεδομένου ότι οι εκλάμψεις του ήλιου καλύπτουν εν μέρει την αριστερή πλευρά του κύβου, υποθέτουμε ότι το αντικείμενο φαίνεται να είναι πραγματικό.Περιέργως, ένα παρόμοιο γεγονός συνέβη εννέα χρόνια νωρίτερα τον ίδιο μήνα, απλώς μια σύμπτωση;Η αρχική παρατήρηση του μαύρου κύβου UFO έγινε από τον Name,έναν αφοσιωμένο ερασιτέχνη αστρονόμο με ιστορικό καταγραφής ουράνιων γεγονότων. Ο Name μελετούσε τον Ήλιο χρησιμοποιώντας ένα υψηλής ποιότητας ηλιακό τηλεσκόπιο και παρατήρησε μια ευδιάκριτη σκιά σε σχήμα κύβου,φαινομενικά ανεπηρέαστη από την έντονη ακτινοβολία και τη θερμότητα του Ήλιου. Το αντικείμενο φαινόταν να είναι ακίνητο,ωθώντας τον Κύβο, να ειδοποιήσει την ευρύτερη κοινότητα της αστρονομίας.


Στη συνέχεια, περισσότεροι ερασιτέχνες αστρονόμοι και παρατηρητές του ήλιου έστρεψαν τα
ΗΛΙΟΣ
τηλεσκόπια και τις κάμερές τους προς τον Ήλιο, βαιώνοντας την παρουσία του αινιγματικό αινιγματικού μαύρου κύβου.Ενώ η ίδια η θέαση είναι ενδιαφέρουσα, ειδικοί και ερευνητές έχουν προσφέρει μια σειρά από ερμηνείες για το φαινόμενο. 

Κάποιοι πιστεύουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένας γιγαντιαίος διαστημικός δορυφόρος ή ένα μυστικό κυβερνητικό έργο, καλυμμένο με μυστήριο.Υποστηρίζουν ότι το σχήμα του κύβου μπορεί να είναι αποτέλεσμα του προσανατολισμού του αντικειμένου σε σχέση με τους παρατηρητές στη Γη.Αντίθετα,οι λάτρεις των UFO υποστηρίζουν ότι ο μαύρος κύβος  θα μπορούσε να είναι εξωγήινης προέλευσης.Επισημαίνουν το εξαιρετικό μέγεθός του και το γεγονός ότι φαίνεται να μην επηρεάζεται από την υπερβολική ζέστη του Ήλιου ως απόδειξη ότι είναι κάτι πέρα ​​από την επίγεια τεχνολογία.

https://www.youtube.com/watch?v=2yTMVXdijKg&t=2s



24.«Δαχτυλίδι της Φωτιάς» - Δείτε ζωντανά την πιο εντυπωσιακή έκλειψη του 2023  




To Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, μια μαγευτική ηλιακή έκλειψη, η οποία είχε το άκρως
ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
χαρακτηριστικό και σχεδόν βγαλμένο από τα βιβλία του Τόλκιν παρατσούκλι "Δαχτυλίδι της Φωτιάς", πρόκειται να κοσμήσει τον ουρανό της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Συγκεκριμένα, το φαινόμενο είχε ξεκινήσει σε μόλις μερικά λεπτά και προφανώς, μιας και στη χώρα μας ο ήλιος είχε αρχίσει να πέφτει. 



Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, σε αντίθεση με την ολική έκλειψη ηλίου, στην προκειμένη περίπτωση η Σελήνη θα βρισκόταν στο πιο απομακρυσμένο σημείο της, από τη Γη και έτσι δεν μπόρεσε να καλύψει πλήρως τον ήλιο. Το αποτέλεσμα ήταν η πύρινη λάμψη του αστεριού του ηλιακού μας συστήματος να σχηματίζει ένα φωτοστέφανο γύρω από τη σκιά της Σελήνης, εξού και το άκρως χαρακτηριστικό παρατσούκλι "Δαχτυλίδι της Φωτιάς".


Το φαινόμενο ξεκινήσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9:13 π.μ. και σάρεψε πολιτείες από το Όρεγκον έως το Τέξας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του στις ΗΠΑ σε λιγότερο από μια ώρα. Στη συνέχεια, η έκλειψη πέρασε από χώρες όπως το Μεξικό και η Κολομβία, ρίχνοντας αυλαία στις ακτές του Ατλαντικού στη Βραζιλία.Δυστυχώς, όσο μεγαλειώδης και αν φαντάζει αυτή η έκλειψη, όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα και σε παρόμοιες περιοχές εκτός της τροχιάς της, σημειώνεται ξανά πως δε θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν ζωντανά στον ουρανό. Ο λόγος έγκειται στη συγκεκριμένη διαδρομή που θα διασχίσει η σκιά της σελήνης, η οποία δεν καλύπτει την Ευρώπη.


Ωστόσο,οι άνθρωποι γίνατε μάρτυρες του φαινομένου.Η NASA πραγματοποίησε ειδικό δωρεάν  live stream, με κάμερες σε πολλά διαφορετικά σημεία, εξασφαλίζοντας οι ενδιαφερόμενοι σε όλο τον κόσμο μπόρεσαν να πάρουν μια γεύση. 

https://www.youtube.com/watch?v=LlY79zjud-Q




25.Εξωγήινη φυλή διατύπωσε μια συμφωνία με τον στρατό των ΗΠΑ.



Παρουσιάζονται στοιχεία ότι ο στρατός των ΗΠΑ ήρθε σε επαφή με μια εξωγήινη φυλή και
διατύπωσε μια συμφωνία που ουσιαστικά ανταλλάσσει την ελευθερία απαγωγής και πειραματισμού σε ανθρώπινα υποκείμενα σε αντάλλαγμα για προηγμένη τεχνολογία. 


Το ιστορικό και τα γεγονότα αυτής της συμφωνίας είναι αναλυτικά.Ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι αυτή η προηγμένη τεχνολογία είναι ικανή να μεταμορφώσει τον πολιτισμό μας και να εξαλείψει τα περισσότερα κοινωνικά και πολιτικά μας προβλήματα. 


Κρατήθηκε μυστική και χρησιμοποιήθηκε από το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα για οπλισμό! Θα θυμώσετε και θα λυπηθείτε με αυτές τις πληροφορίες.Χαρίζει μια πολύ αρνητική εικόνα τόσο για τους εξωγήινους όσο και για την παγκόσμια κυβέρνηση.



26.Η αποστολή Psyche (ψυχή) ξεκίνησε με επιτυχία στις 13 Οκτωβρίου 2023.



Το διαστημόπλοιο Psyche της NASA ξεκίνησε το ταξίδι του προς έναν μεταλλικό αστεροειδή.Η
ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ  PSYCHE (Ψυχή)
διαστημική αποστολή εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα στις 13 Οκτωβρίου 2023 στις 10:19 π.μ. EDT (14:19 UTC). Τα βαριά σύννεφα στο σημείο εκτόξευσης εμπόδισαν τις όψεις ενός πυραύλου Falcon Heavy της SpaceX που μεταφέρει το Psyche σε τροχιά της Γης. Μετά από μια ακτή 45 λεπτών πάνω από τον πλανήτη, ένα τελικό κάψιμο κινητήρα έσπρωξε την Ψυχή μακριά από τη Γη, βάζοντάς την στην πορεία για την κύρια ζώνη αστεροειδών.


Η Psyche εκτοξεύεται έναν πύραυλο SpaceX Falcon Heavy που μεταφέρει το διαστημόπλοιο Psyche της NASA απογειώνεται στις 13 Οκτωβρίου 2023. Η εκτόξευση καθυστέρησε μία εβδομάδα αφού οι τεχνικοί ανακάλυψαν ότι ένας εφεδρικός προωθητής Psyche που χρησιμοποιήθηκε για δοκιμές λειτουργούσε σε υψηλότερες από τις αναμενόμενες θερμοκρασίες. Οι προωθητήρες χρησιμοποιούνται για τη στροφή και τον προσανατολισμό του διαστημικού σκάφους. Πρέπει να λειτουργούν εντός συγκεκριμένων ορίων θερμοκρασίας για να παραμείνουν υγιείς κατά τη διάρκεια ολόκληρης της αποστολής.


Η επιδιόρθωση αποδείχθηκε σχετικά απλή και η Psyche θα λειτουργήσει τους προωθητές της στο 30% της μέγιστης ώθησής τους και όχι στο 80%.Το διαστημόπλοιο δεν θα μπορεί να στρίψειτόσο γρήγορα, αλλά η αλλαγή δεν αναμένεται να επηρεάσει την αποστολή.Η Psyche θα ταξιδέψεστον διαπλανητικό χώρο για έξι χρόνια για να φτάσει στον ομώνυμο αστεροειδή Psyche  2029. Επίσης ο αστεροειδής μπορεί να είναι ο εκτεθειμένος πυρήνας ενός πλανητοειδούς, ενός πλανητικού  δομικού στοιχείου που χρησιμοποιείται στο σχηματισμό πλανητών και άλλων κόσμων. Οι συγκρούσεις με άλλα αντικείμενα μπορεί να έχουν απογυμνωθεί από τα εξωτερικά στρώματα της Ψυχής εδώ και πολύ καιρό.


Ως πιθανός πλανητικός πυρήνας, αποτελείται από 30% έως 60% μέταλλο κατ' όγκο. Η επιφάνειά του μπορεί να έχει κρατήρες με αιχμηρά χείλη και πλούσιες σε μέταλλα κώνοι που υψώνονται στο διάστημα.Το διαστημόπλοιο είναι εξοπλισμένο με ένα ηλιακό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης  που δίνει μια απαλή ώθηση καθώς ταξιδεύει προς τον προορισμό του.Τον Μάιο του 2026,ο ανιχνευτής θα περάσει δίπλα από τον Άρη, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα του πλανήτη για να τον κατευθύνει προς τα εξωτερικά όρια της κύριας ζώνης αστεροειδών.


Το διαστημόπλοιο έχει προγραμματιστεί να περάσει τουλάχιστον 26 μήνες σε τροχιά γύρω από
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ  PSYCHE
τον αστεροειδή Psyche, με τις αποστολές να έχουν προγραμματιστεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2031. Επίσης είναι εξοπλισμένο με τρία επιστημονικά όργανα για τον προσδιορισμό της φύσης του  αστεροειδούς. Ένα μαγνητόμετρο θα αναζητήσει σημάδια ενός παρελθόντος μεταλλικού μαγνητικού πεδίου, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι ο αστεροειδής  Psyche  σχηματίστηκε από έναν υγρό μεταλλικό πυρήνα παρόμοιο με εκείνους που βρίσκονται σε βραχώδεις πλανήτες.

Ένα φασματόμετρο ακτίνων γάμμα και νετρονίων θα καταγράψει τις εκπομπές από την επιφάνεια του Psyche, το οποίο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να προσδιορίσουν ποια στοιχεία απαρτίζουν τον αστεροειδή. Ένα πολυφασματικό σύστημα απεικόνισης θα μας πει ποια ορυκτά υπάρχουν στην επιφάνεια και θα δημιουργήσει λεπτομερείς, τρισδιάστατους χάρτες του αστεροειδούς.


Το σύστημα επικοινωνίας του Psyche δίνει στο διαστημόπλοιο ένα τέταρτο επιστημονικό όργανο. Παρακολουθώντας τα ραδιοκύματα που στέλνονται πίσω στη Γη καθώς η Ψυχή περιφέρεται γύρω από τον αστεροειδή, οι επιστήμονες μπορούν να συμπεράνουν τη μάζα του αστεροειδούς και να πάρουν στοιχεία για τις εσωτερικές του ιδιότητες. Το διαστημόπλοιο πραγματοποιεί επίσης ένα πείραμα οπτικών επικοινωνιών για να δοκιμάσει την αποστολή δεδομένων υψηλού εύρους ζώνης σε μεγάλες αποστάσεις.


Εάν η Psyche προσδιορίσει ότι ο αστεροειδής είναι πράγματι ένας εκτεθειμένος πλανητικός πυρήνας, οι επιστήμονες θα έχουν μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να μελετήσουν ένα μέρος ενός πλανητικού σώματος που κανονικά βρίσκεται κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια. Αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς σχηματίζονται οι πυρήνες των πλανητών ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ καθώς αναμορφώνουμε την ιστορία του Ηλιακού μας Συστήματος .Εάν ο αστεροειδής δεν είναι πλανητικός πυρήνας, αυτό θα είναι εξίσου συναρπαστικό,που σημαίνει ότι η Ψυχή θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια εντελώς νέα κατηγορία αντικειμένων από τις πρώτες μέρες του Ηλιακού Συστήματος. Και στις δύο περιπτώσεις, η αποστολή είναι βέβαιο ότι θα εκπλήξει και θα ενθουσιάσει καθώς μας δίνει την πρώτη ματιά σε έναν μεταλλικό κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=Lr6XMnH_7RE&t=2s




27.Το πρόγραμμα "Άρτεμις 2" για την Σελήνη προχωρά παρά κάποιες ανωμαλίες.




Το Artemis 2 θα στείλει αστροναύτες πίσω στη Σελήνη για πρώτη φορά από το 1972. Αλλά
κανένας άνθρωπος δεν θα πατήσει το πόδι του στη σεληνιακή επιφάνεια.Το Artemis 2 πρόκειται να εκτοξευθεί επί του παρόντος στα τέλη του 2024. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, η κάψουλα πληρώματος Orion θα φέρει τους ανθρώπους πίσω στη γειτονιά της Σελήνης για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 50 χρόνια. Με την επιτυχία της  σεληνιακής τροχιακή αποστολής της NASA χωρίς πληρωμα Artemis 1,στα τέλη του περασμένου έτους και με τις προετοιμασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει για προσγείωση σε φεγγάρι κατά τη διάρκεια του Artemis 2 στο 2025. Η σεληνιακή πτήση, η οποία θα στείλει ένα πλήρωμα τεσσάρων ατόμων σε ένα ταξίδι 10 ημερών γύρω από τη Σελήνη, έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2024.


Η NASA και η Καναδική Διαστημική Υπηρεσία ανακοίνωσαν  τους τέσσερις αστροναύτες Artemis 2 που θα πρωτοστατήσουν στο πρώτο ταξίδι της ανθρωπότητας στη Σελήνη εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.Τα μέλη του πληρώματος του Artemis 2 είναι:
*Commander Reid Wiseman:Ένας πρώην επικεφαλής του Γραφείου Αστροναυτών της NASA, ο Wiseman θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη πτήση του στο διάστημα. Ήταν στην αποστολή 41 στον  Διεθνή Διαστημικό Σταθμό  (ISS) το 2014.

*Πιλότος Victor Glover:Ο πιλότος της πρώτης επιχειρησιακής  πτήσης SpaceX Crew Dragon στον ISS  το 2020, ο Glover υπηρέτησε επίσης ως μηχανικός πτήσης για την Expedition 64.

*Ειδική αποστολής Christina Koch: Περνώντας 328 ημέρες στο ISS, η Koch  κατέχει αυτήν τη στιγμή το ρεκόρ  για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη διαστημική πτήση από γυναίκα.

*Ειδικός αποστολής Τζέρεμι Χάνσεν:Πρώην πιλότος μαχητικών και αστροναύτης της Καναδικής
ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

Διαστημικής Υπηρεσίας (CSA) που έχει οδηγήσει την εκπαίδευση αστροναυτών για την CSA και τη NASA για αρκετά χρόνια, ο Χάνσεν θα ξεκινήσει την πρώτη του διαστημική πτήση.


Αλλά πριν κυκλοφορήσει το Artemis 2 υπάρχουν πολλά να επιτύχουμε.Το Artemis 1 λειτούργησε αρκετά σύμφωνα με τις προδιαγραφές , αν και η θερμική ασπίδα του διαστημικού σκάφους Orion καταργήθηκε διαφορετικά από προβλέψεις και οι μηχανικοί  μελετούν το φαινόμενο. Η  πρώτη εκτόξευση του Space Launch System (SLS),του πιο ισχυρού πυραύλου στον κόσμο, κατέστρεψε επίσης την επιφάνεια εκτόξευσης, απαιτώντας τροποποιήσεις στις ασπίδες εκτόξευσης, τα όργανα και άλλα. Και υπήρχαν μερικοί διακόπτες ισχύος κάψουλας που λειτουργούσαν χωρίς εντολή.Αλλά τίποτα δεν εμποδίζει αυτήν τη στιγμή την αποστολή Artemis 2 να προχωρήσει.


Τα αεροηλεκτρονικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Artemis 1 έχουν ήδη 
αποκατασταθεί για χρήση στο Artemis 2 . Η θερμική ασπίδα της κάψουλας Orion  συνδυάστηκε με το σκάφος τον Μάιο του 2023. Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκής  Διαστημίκη  Υπηρεσίας θα  συνδεθεί με τη μονάδα Orion.Ο κινητός εκτοξευτής για το Artemis 2 θα δοκιμαστεί αυτό το καλοκαίρι, μαζί με τις διαδικασίες εξόδου του πληρώματος έκτακτης ανάγκης. Το  βασικό στάδιο του SLS έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι τέσσερις κινητήρες του RS-25 θα εγκατασταθούν σύντομα. Το βασικό στάδιο και οι ενισχυτές SLS θα φτάσουν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι αργότερα του 2023.Εν τω μεταξύ, το προσωπικό της NASA και του Πολεμικού Ναυτικού θα συνεχίσει να προετοιμά- ζεται για ένα splashdown του Artemis 2 που περιλαμβάνει ανθρώπους και όχι μόνο μανεκέν με αισθητήρες.Το πλήρωμα του Artemis ξεκίνησε την εκπαίδευσή του τον Ιούνιο του 2023.



28.Το νέο έργο διαστημικών σκουπιδιών στοχεύει στον εντοπισμό και την παρακολούθηση «μη ανιχνεύσιμων» αντικειμένων.



Σχεδόν επτά δεκαετίες μετά την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της ανθρωπότητας,
του Sputnik,η Γη περιβάλλεται από εκατομύρια κομμάτια διαστημικών σκουπιδιών που θα μπορούσαν να συγκρουστούν και να κάνουν σημαντικές ζημιές στους δορυφόρους, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολύ μικροί για να παρακολουθούνται. Μπορεί να έχει το μέγεθος ενός κόκκου αλατιού, αλλά, επειδή ταξιδεύει τόσο γρήγορα, μπορεί να συγκρίνεται με ένα φορτηγό που κινείται με 113 την ώρα. Δεν θέλετε να είστε στο δρόμο του.


Αντικείμενα σε χαμηλή τροχιά της Γης που είναι μεγαλύτερα από ένα softball,παρακολουθουνται επί του παρόντος από το Δίκτυο Διαστημικής Επιτήρησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (SSN) χρησιμοποιώντας ραντάρ και οπτικούς αισθητήρες που σταθμεύουν σε όλο τον κόσμο. Ενώ αυτή η τεχνολογία μπορεί να παρακολουθεί τις τροχιές στις οποίες βρίσκονται τα αντικείμενα και να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να προβλέψει κοντινές προσεγγίσεις και πιθανές συγκρούσεις,δεν υπάρχει το παρόν τρόπος παρακολούθησης πολύ μικροσκοπικών διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία έχουν πολύ υψηλές καταστροφικές δυνατότητες λόγω της τεράστιας ταχύτητάς τους.Για παράδειγμα, στα 250 μίλια (400 χιλιόμετρα) το μέσο υψόμετρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού,τα αντικείμενα μεγεθύνονται γύρω από τη Γη με περίπου 17.900 mph (28.800 χλμ/ώρα).  


Το πιο πρόσφατο έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα IARPA της κυβέρνησης των ΗΠΑ (συντομογραφία του "Intelligence Advanced Research Projects Activity"). Πρώτα θα ανιχνεύσει και θα χαρακτηρίσει τα μικρά κομμάτια των συντριμμιών, μετά τα οποία θα αναπτυχθούν τεχνολογίες και αλγόριθμοι για την παρακολούθηση των επικίνδυνων αντικειμένων, σύμφωνα με την ίδια δήλωση. Για να γίνει αυτό, οι ερευνητές σχεδιάζουν να δημιουργήσουν και να εργαστούν σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον που αντικατοπτρίζει το πραγματικό σύστημα, αν και οι λεπτομέρειες είναι λίγες. 


Οι ειδικοί λένε ότι μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ κομματιών διαστημικών απορριμμάτων στο LEO θα συμβεί κάποια στιγμή, εάν δεν αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας ή/και δεν βελτιώσουμε την τεχνολογία παρακολούθησης. Με πρόσφατες επενδύσεις σε έργα που αφορούν την ανίχνευση και την παρακολούθηση αντικειμένων στο πολυσύχναστο περιβάλλον, ορισμένες λύσεις σε αυτό το τρομακτικό πρόβλημα ενδέχεται να είναι στον ορίζοντα.



29.Παράξενο αντικείμενο μήκους 8 χιλιομέτρων στον βυθό της θάλασσας.(14/10/23)


Βρέθηκε ένα παράξενο αντικείμενο μήκους 8 χιλιομέτρων στον βυθό της θάλασσας που
ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
υποπτεύεται ότι είναι απομεινάρι πόλης.Το μυστήριο του βυθισμένου θησαυρού περίπου το 200 π.Χ. έως το 600 μ.Χ.  Μέσα σε μία μόνο νύχτα, ένας ολόκληρος πιο ανεπτυγμένος πολιτισμός βυθίστηκε στα βάθη του ωκεανού, αφήνοντας τους ανθρώπους με ένα τεράστιο ερωτηματικό που δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί.


Βρέθηκαν ίχνη της Ατλαντίδας;Σύμφωνα με την Daily Star,ο Scott C. Waring,ένας λάτρης των UFO ανακάλυψε πρόσφατα ένα παράξενο αντικείμενο με μήκος έως και 5 μίλια  στον βυθό της θάλασσας χρησιμομο- ποιώντας το εργαλείο Google Earth. Αυτό το άτομο είπε ότι η δομή και το σχήμα αυτού του αντικειμένου μοιάζει πολύ με τη χαμένη πόλη της Ατλαντίδας.Ο Scott δημοσίευσε αυτήν την παράξενη εικόνα αντικειμένου στο ιστολόγιό του για να τη μοιραστεί με άλλους ενθουσιώδεις. Περιέγραψε επίσης το αντικείμενο ως τέλεια στρογγυλό. Θεωρεί ότι το παράξενο αντικείμενο βρίσκεται αρκετά κοντά στην έρημο Nazca στο Περού, η οποία φημίζεται για τα γιγάντια σχέδιά της με βάση το γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν ονομάσει τη γραμμή Nazca.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γραμμές Nazca δημιουργήθηκαν μεταξύ 200 π.Χ. και 600 μ.Χ. Με μια κλίμακα που εκτείνεται σε περισσότερα από 80 km, ο δρόμος Nazca αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1994. Επί του παρόντος, οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν ακόμη να εξηγήσουν γιατί οι άνθρωποι της Nazca δημιούργησαν αυτά τα γιγάντια σχέδια.Ο Scott C. Waring πιστεύει ότι αυτές οι γραμμές Nazca σχετίζονται με το παράξενο αντικείμενο που βρήκε στον βυθό της θάλασσας.Επίσης σχετίζεται επίσης με τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πόλης της Ατλαντίδας.

Ο Scott τόνισε: «Νομίζω ότι αυτό το παράξενο αντικείμενο έχει ένα στρογγυλό σχήμα αρκετά
παρόμοιο με την αρχαία δομή θόλου της Ατλαντίδας. Αυτό το νησιωτικό έθνος υπήρχε πριν από περίπου 9.000 χρόνια και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Αλλά νομίζω ότι η Ατλαντίδα είναι στην πραγματικότητα ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο. Και το κυκλικό αντικείμενο στον πυθμένα της θάλασσας είναι απόδειξη εξωγήινων και πιθανώς της ίδιας της θρυλικής πόλης της Ατλαντίδας.Η πόλη της Ατλαντίδας αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Πλάτωνα πριν από περισσότερα από 2.300 χρόνια. 



Η προέλευση της ιστορίας της Ατλαντίδας όπως προαναφέρθηκε προέρχεται από τον Ελληνα φιλόσοφο Πλάτωνα (424 έως 328 π.Χ.). Σύμφωνα με το National Geographic, η ιστορία της Ατλαντίδας αναφέρθηκε από τον Πλάτωνα στον Τίμαιο και τον Κριτία. Σε αυτό, χρησιμοποιεί τη
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ 
μορφή διαλόγου μεταξύ Σωκράτη,Τίμαιο, Κριτία και Ερμοκράτη για να δώσει μια λεπτομερή προοπτική του κόσμου στον οποίο ζούμε, περιγράφοντας ένα σύμπαν που αποτελείται από τέσσερα στοιχεία γη, αέρα, φωτιά και γη. Το νερό συνδυάζεται για να δημιουργήσει ύπαρξη για όλα τα πράγματα. Συγκεκριμένα,η Ατλαντίδα ήταν ένα σημαντικό θέμα σε αυτές τις συνομιλίες.


Η Ατλαντίδα περιγράφηκε από τον Πλάτωνα ως ένα μεγάλο νησί που υπήρχε 9.000 χρόνια πριν από τη γέννησή του. Ο παππούς του Κριτία, αφού του διηγήθηκε την ιστορία της Ατλαντίδας από τον σοφό Σόλωνα, του είπε:Μέχρι σήμερα,η Ατλαντίδα βρίσκεται ακόμα από κάπου ανθρώπους.Ο πολιτισμός εξαφανίστηκε σε μια νύχτα.



30.Οι πρώτες εικόνες του αόρατου κοσμικού ιστού είναι γεγονός.


Ο κοσμικός ιστός σκιαγραφεί την αρχιτεκτονική του σύμπαντός μας. Εκεί είναι που βρίσκεται η
περισσότερη κανονική ή βαρυονική ύλη στους γαλαξίες μας και μάς δείχνει απευθείας την τοποθεσία της σκοτεινής ύλης.Παρόλο που οι τεράστιες αποστάσεις μεταξύ αντικειμένων στο σύμπαν κάποιον να νομίζει πως πρόκειται για ένα σύμπλεγμα απομονωμένων νησιών τα μοντέλα υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός τεράστιου κοσμικού ιστού σκοτεινής ύλης η οποία συνδέει κάθε γαλαξία. Τώρα όμως, επιστήμονες εντόπισαν απευθείας τη δομή που υπάρχει στην άβυσσο του διαγαλαξιακού διαστήματος.


Ο ιστός αυτός δημιουργήθηκε από τη βαρύτητα στα αρχικά στάδια του σύμπαντος και το υδρογόνο συγκεντρώνεται και ρέει σε αυτό το αραιό διαγαλαξιακό μέσο. Οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτό το υδρογόνο τροφοδοτεί την ανάπτυξη των γαλαξιών, παρέχοντάς τους το απαραίτητο υλικό για να δημιουργήσουν άστρα.Ο εντοπισμός αυτού του υδρογόνου δεν είναι εύκολος, αλλά μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για την εξέλιξη του σύμπαντος καθώς και για το που μπορεί να βρίσκεται η σκοτεινή ύλη. Τα δεδομένα δείχνουν πως περίπου το 60% του υδρογόνου που σχηματίστηκε κατά το Big Bang, βρίσκεται εντός του κοσμικού ιστού.


Για τα εντοπίσουν τον κοσμικό ιστό, οι επιστήμονες σχεδίασαν ένα όργανο,το Keck Cosmic Web Imager (KCWI) το οποίο ανιχνεύει την εκπομπή Lyman alpha, το αποτύπωμα του υδρογόνου δηλαδή όταν απορροφά και εκπέμπει ακτινοβολία. Επειδή το σύμπαν επεκτείνεται, το μήκος κύματος του φωτός σε μεγαλύτερες αποστάσεις τείνει προς το ερυθρό φάσμα, όσο πιο κόκκινη η εκπομπή, τόσο πιο μακριά βρίσκεται η πηγή φωτός. Έτσι,η ομάδα δημιούργησε ένα 3D χάρτη των εκπομπών φωτός που χρειάστηκε 10 με 12. δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει σε εμάς.


Σε αυτό το σημείο της ιστορίας του σύμπαντος, όλα βρίσκονταν στην αρχική φάση του σχηματισμού και το αποτέλεσμα είναι η πρώτη μας ματιά στον περίπλοκο κοσμικό ιστό στα πιο σκοτεινά σημεία του σύμπαντος.

https://www.youtube.com/watch?v=9igR18Xr3eg&t=28s



15/10/23                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

                                                            ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα (ΠΖ)


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.