Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ **** ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024 - 1/2/24 - 10/2/24

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΜΕΓΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ



















ΔΙΑΣΤΗΜΑ  -  ΑΝΔΡΟΜΕΔΟΙ




1.Αστεροειδής Ryugu.



Καθώς επέστρεψε με  επιτυχία  δείγματα  από  τον  αστεροειδή  162173  Ryugu, στις  5/12/20. Τα 
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ RYUGU

δείγματα αυτά, απομεινάρια από τα πρώτα στάδια του Ηλιακού Συστήματος,  προσφέρουν  κρίσιμες πληροφορίες για τον σχηματισμό του.Οι επιστήμο- νες είναι  ιδιαίτερα  γοητευμένοι  από  τις  πιθανές ενδείξεις που περιέχουν αυτά τα δείγματα σχετικά με  την  κατανομή  των  οργανικών  μορίων  κατά τη διάρκεια  της  βρεφικής  ηλικίας  του  Ηλιακού Συστήματος, ρίχνοντας  ενδεχομένως  φως  στην προέλευση της ζωής.




Η αρχική ανάλυση  των   δειγμάτων  αποκάλυψε μια πλούσια  σειρά  αμινοξέων, βιταμίνης Β3 και διαστρικής  σκόνης.  Επιπλέον,  μια  πρόσφατη μελέτη από  επιστήμονες  από  το  Πανεπιστήμιο Tohoku  αποκάλυψε  στοιχεία  για  συγκρούσεις μικρομετεωροειδών στα δείγματα του Ryugu,με αποτέλεσμα διακριτές κηλίδες λιωμένου γυαλιού και ορυκτών.



Η ομάδα ανακάλυψαν ανθρακούχα υλικά μέσα σε αυτά τα λιωμένα μπαλώματα, παρουσιάζοντας μια πορώδη δομή που θυμίζει νανοπόρους. Ενώ  μοιάζουν με την πρωτόγονη  οργανική  ύλη  που βρίσκεται στην κομητική σκόνη,τα υλικά αυτά διαφέρουν ως προς τη σύνθεση, καθώς στερούνται βασικών στοιχείων όπως το άζωτο και το οξυγόνο.



Oι επιστήμονες θεωρουν ότι αυτά τα ανθρακούχα υλικά σχηματίστηκαν από κομητική οργανική ύλη μέσω θέρμανσης που  προκλήθηκε  από  πρόσκρουση,  προσφέροντας  πληροφορίες  για  τη μεταφορά κομητικής από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα σε περιοχές  κοντά  στη  Γη. Η συνέχιση της ανάλυσης των δειγμάτων Ryugu υπόσχεται  περαιτέρω  αποκαλύψεις  για  την  κοσμική αφήγηση και την προέλευση των δομικών στοιχείων της ζωής.




2.Γαλαξίας (NGC 7469) εργαστήριο κοσμικών φαινομένων μελετά το James Webb 




Ονομάζεται NGC 7469 ενώ έχει επίσης τις κωδικές ονομασίες LEDA 70348 και  Mrk  1514  και
ΓΑΛΑΞΙΑΣ
είναι ένας γαλαξίας σε απόσταση 206 εκατ. ετών φωτός στον αστερισμό του  Πήγασου. Ο γαλαξίας που έχει διάμετρο 90 χιλιάδων ετών φωτός ανήκει στην κατηγορία γαλαξιών  Σίφερτ που αποτελούν ένα τύπο γαλαξιών,ως επί το πλείστον σπειροειδων σπειροειδών ή ραβδωτών σπειροειδών  γαλαξιών, που περιλαμβάνουν έναν εξαιρετικά λαμπρό μικρό πυρήνα, ο οποίος μπορεί μερικές φορές να ξεπερνά σε  φωτεινότητα  ολόκληρο  τον  περιβάλλοντα γαλαξία. 


Ο  NGC  7469  έχει  στο  κέντρο του  μια  ενεργή υπερμεγέθη μαύρη  τρύπα  γύρω  από  την οποία υπάρχει ένας φωτεινός δίσκος ακτίνας 1,631 ετών φωτός. Ένας μικρότερος σπειροειδείς γαλαξίας,ο IC5283, βρίσκεται  πολύ  κοντά  στον  NGC 7469 δημιουργώντας  ένα  γαλαξιακό  ζεύγος  που  οι επιστημονική κοινότητα έχει ονομάσει Arp - 298. Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb έχει στρέψει τα πανίσχυρα όργανα του στον NGC 7469 καταγράφοντας εικόνες αλλά και δεδομένα.




Ο NGC 7469 έχει ένα ενεργό γαλαξιακό πυρήνα που είναι μια εξαιρετικής λαμπρότητας περιοχή στο κέντρο του το φως της οποίας εκπέμπεται από την σκόνη και  τα  αέρια  που  πέφτουν  μέσα στην μαύρη τρύπα που βρίσκεται εκεί. Το James Webb μας παρέχει μια  μοναδική  ευκαιρία να μελετήσουμε  αυτόν  τον  γαλαξία  και  τις  αλληλεπιδράσεις  που  συμβαίνουν ανάμεσα  στους ενεργούς γαλαξιακούς πυρήνες και την κοσμική ύλη που υπάρχει γύρω από αυτούς. 



Αυτό συμπεριλαμβάνει σμήνη από νεογέννητα άστρα που δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά,θύλακες θερμών αερίων που επικρατούν θυελλώδεις συνθήκες αλλά και την καταστροφή της ύλης στη μαύρη  τρύπα.  Είναι  βέβαιο ότι το   James  Webb  θα  αποκαλύψει  τα  μυστικά  του  ενεργού γαλαξιακού πυρήνα και του τοπικού εργαστηρίου  που  έχει  δημιουργηθεί, αναφέρει  η ομάδα αστρονόμων που εργάζονται μόνιμα στο τηλεσκόπιο James Webb.





3.Τα κυριότερα πειράματα του CERN



Το όνομα CERN είναι αρχικά γαλλικών λέξεων: "Organisation  Europeenne  pour  la  Recherche
CERN
Nucleaire"ή στα αγγλικά "European Organization for Nuclear Research" που σημαίνει "Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών". Είναι το μεγα- λύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο που ασχολεί με πειράματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων. Βρίσκεται  βορειοδυτικά  και  λίγο έξω  από  την πόλη της Γενεύης,  στα  σύνορα  μεταξύ Γαλλίας και  Ελβετίας. Σκοπός  του  CERN είναι η κατά- σκευή  επιταχυντών  και  εγκαταστάσεων  για πειράματα " Φυσικής  Υψηλών Ενεργειών".



 Με τα πειράματα αυτά γίνεται διερεύνηση των πλέον θεμελιωδών ερωτημάτων  για  τη  Φύση: Τι είναι η ύλη; Από πού προέρχεται; Πως συγκρατείται για να σχηματίσει άστρα, πλανήτες και ανθρώπινα όντα;Ο επιταχυντής LHC Ο επιταχυντής LHC (Large Hadron Collider = Μεγάλος Συγκρουστής Αδρονίων) είναι  μία  τεράστια  πειραματική  διάταξη με  σκοπό  να  επιταχύνει σωματίδια υπό μορφή δέσμης και να προκαλεί συγκρούσεις μεταξύ τους. Ουσιαστικά είναι ένα τούνελ σε μέσο βάθος 100m κάτω από την επιφάνεια της Γης. Το τούνελ αυτό δεν επεκτείνεται ευθύγραμμα αλλά είναι κυκλικό, ένας τεράστιος  κυκλικός  δακτύλιος  περιφέρειας  27km  και πλάτους 3m. 



Κατά μήκος του επιταχυντή LHC υπάρχουν ειδικές πειραματικές διατάξεις που περιλαμβάνουν μαγνήτες των οποίων σκοπός  είναι  να  κατευθύνουν  και να επιταχύνουν  δέσμες  στοιχειωδών σωματιδίων. Για τη λειτουργία και ψύξη αυτών των ιδιαίτερων μαγνητών απαιτείται εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία• έτσι, χρησιμοποιείται υγρό άζωτο και ήλιο που ψύχουν τους μαγνήτες σε θερμοκρασία -271ο C. Η θερμοκρασία  αυτή  είναι  μόλις 2  βαθμούς  πάνω  από  το  απόλυτο 0 (πλήρης απουσία θερμότητας) και το περιβάλλον αυτό είναι πιο ψυχρό  και  από  το  διάστημα! 
Κύριος σκοπός του επιταχυντή LHC είναι η επιτάχυνση δεσμών πρωτονίων. 



Για τα πειράματα, απαιτείται η επιτάχυνση δύο δεσμών πρωτονίων σε ταχύτητες σχεδόν ίσες με την ταχύτητα του φωτός. Αυτό αντιστοιχεί σε μία ενέργεια 7TeV = 7.000.000.000.000 eV  η κάθε δέσμη, σύνολο 14 τρισεκατομμύρια eV. Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι η ενέργεια, κάθε δέσμη έχει ενέργεια ισοδύναμη με την κινητική ενέργεια ενός μικρού πλοίου 10 000 τόννων που κινείται  με ταχύτητα 30 km/h ή  450 αυτοκινήτων 2  τόννων  που  κινούνται  με  ταχύτητα  100 km/h.Κατά  μήκος  της  περιφέρειας  του  επιταχυντή  LHC  υπάρχουν  συνολικά  6  πειράματα, ανιχνευτικές διατάξεις,δύο μεγάλες (ATLAS και CMS),και 4 μικρότερες (LHCb, ALICE,ΤΟΤΕΜ και LHCf)  



Τι είναι το ATLAS Πρόκειται για μία τεράστια ανιχνευτική διάταξη σε συγκεκριμένο σημείο της περιφέρειας του επιταχυντή LHC,  πρό 7.000  τόνους.  Στην  πραγματικότητα  αποτελείται   από επιμέρους εσωτερικούς ομοαξονικούς κυλίνδρους καθένας από τους οποίους αποτελεί ένα στρώμα ανιχνευτών. Υπάρχει ο λεγόμενος “Inner Detector” που καταγράφει με μεγάλη ακρίβεια τροχιές παραγομένων σωματιδίων από τις συγκρούσεις, τα καλορίμετρα που καταγράφουν τις ενέργειες σωματιδίων που σταματούν γρήγορα και το φασματόμετρο μιονίων για τον  προσδιορισμό  της τροχιάς των μιονίων, σωματίδια που παράγονται από τη σύγκρουση και προχωρούν αρκετά πριν σταματήσουν. Το ATLAS διαθέτει και διατάξεις ισχυρών μαγνητών διότι υπό την επίδραση του μαγνητικού πεδίου επιτυγχάνεται διαχωρισμός των τροχιών των σωματιδίων ανάλογα με το είδος του καθενός. Έτσι καταλαβαίνουμε τί είδους σωματίδια είναι αυτά που παρατηρούμε.






4. Επιστήμονες ανακάλυψαν 85 νέους πλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη. 



Αστρονόμοι έκαναν μια συναρπαστική ανακάλυψη 85 πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα,
85  ΠΛΑΝΗΤΕΣ
που ίσως μπορούν  να  συντηρήσουν  ζωή. Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να  στρέψουμε  προς τα εκεί τα τηλεσκόπιά  μας  για  να  δούμε  μικρά γκρι ανθρωπάκια να τρέχουν. Αυτό  σημάνει  πως απέχουν την κατάλληλη  απόσταση από  το  άστρο τους και έχουν δυνητικά τις κατάλληλες συνθήκες για  την  δημιουργία  και συντήρηση μορφών ζωής ζωής. 



Η ομάδα επιστημόνων είναι  από το Πανεπιστήμιο του Warwick και μελετούσαν τα δεδομένα από τους δορυφόρους της NASA όταν έκαναν την ανακάλυψη των πιθανών εξωπλανητών.Αρκετοί θα αναρωτιέστε τι είναι οι εξωπλανήτες. Η απάντηση είναι απλή. Πρόκειται για  πλανήτες  έξω  από το ηλιακό μας σύστημα.Αυτοί οι εξωπλανήτες  που ανακαλύφθηκαν, έχουν  διάφορα  μεγέθη  που κυμαίνονται από 17.700χλμ μέχρι 563.270 χλμ. σε διάμετρο. 



Για να έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης, η Γη  έχει  διάμετρο  μόλις  12.874 χλμ  διάμετρο  οπότε μιλάμε για πλανήτες αρκετά μεγαλύτερους από την Γη. Αυτή  τη  στιγμή  γνωρίζουμε πάνω  από 5000  εξωπλανήτες,  όμως  αυτό  που  κάνει  αυτούς  τους  85 τόσο   συναρπαστικούς, είναι   πως βρίσκονται στην σωστή απόσταση από το ήλιο τους, ώστε να διατηρήσουν  ζωή. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι ούτε  πολύ  κοντά  για  να  φλέγονται, ούτε  πολύ  μακριά  για να είναι  παγωμένοι. Κάπως  όπως  και  η  Γη.Όλοι  οι  εξωπλανήτες  βρίσκονται  σε  85  μοναδικά  συστήματα, ένας πλανήτης ανά αστέρι. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι βραχώδη, μερικά μπορεί να είναι αέρια.


Είναι πολύ σπάνιο να ανακαλυφθούν κατοικήσιμοι πλανήτες, χρειάζεστε ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο συνθηκών για κατοικησιμότητα και θα χρειαστεί μελλοντική εργασία για να επιβεβαιωθεί αυτό.Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως οι πλανήτες χρειάζονται από 20 έως 700  μέρες  για  μια πλήρη περιστροφή γύρω από τα αστέρια που τους  φιλοξενούν. Οι  επιστήμονες  γνωρίζουν  τον πιθανό χρόνο περιστροφής γύρω από τα άστρα, όμως ακόμα δεν τον έχουμε επιβεβαιώσει. Αυτό μας πληροφορεί για την απόσταση από το άστρο. 


Υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνεχή έρευνα  σε  αυτούς  τους  εξωπλανήτες,  για  να  μάθουμε περισσότερα για τις ακριβείς περιόδους τροχιάς τους, αν έχουν φεγγάρια ή όχι και από τι ακριβώς αποτελούνται.Στην παρούσα φάση αυτά τα ευρήματα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και  από  την NASA, κάτι που πιθανότατα θα γίνει σε μελλοντικές παρατηρήσεις της Υπηρεσίας Διαστήματος.



5.Επιστήμονες γράφουν ιστορία! Aνακαλύφθηκε δεύτερη Γη.



Ερευνητική ομάδα επιβεβαιώνει τις υποψίες που υπήρχαν στην επιστημονική κοινότητα για ένα
ΔΕΥΤΕΡΗ   ΓΗ
φιλόξενο προς τη ζωή περιβάλλον που βρίσκεται σε έναν κοντινό με  τη  Γη  εξωπλανήτη. To  2017 συγκεκριμένα εντοπισθεί  σε απόσταση  40  ετών  φωτός στον αστερισμό του Κήτους, ένας εξωπλα- ενήτης σε τροχιά γύρω από ένα άστρο που ανήκει στην κατηγορία  των ερυθρών νάνων. Έλαβε την κωδική ονομασία LHS 1140 και εντυπωσίασε τους ερευνητές, καθώς είχε χαρακτηριστικά με τον δικό μας.



Το μέγεθός του μόλις 50% μεγαλύτερο από αυτό της Γης, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το μητρικό του άστρο, στη κατοικήσιμη ζώνη, περιοχή σε ένα πλανητικό  που επικρατούν συνθήκες που επιτρέπουν την παρουσία νερού σε υγρή μορφή, το κύριο συστατικό της ζωής. Η ατμόσφαιρά του είναι και αυτή όμοια με  τη  Γη  με  παρουσία  οξυγόνου  και  θεωρείται  ως ο καλύτερος υποψήφιος για αναζήτηση ζωής έξω από το ηλιακό μας σύστημα.


Δεδομένου ότι ο πλανήτης βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη είναι πραγματικά ενδιαφέρον γιατί αν είχατε νερό στην επιφάνεια ενός πλανήτη εντός της κατοικήσιμης ζώνης θα περιμένατε ότι το νερό είναι σε υγρή κατάσταση. Αυτό είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον σενάριο όσον  αφορά  την κατοικησιμότητα» λένε οι αστρονόμοι στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.




6.Εντοπίστηκε ο μικρότερος εξωπλανήτης που διαθέτει νερό στην ατμόσφαιρα.26/1/24



Είναι διπλάσιος από τη Γη και διαθέτει υδρατμούς.Τα ολοένα και πιο  προηγμένα  τεχνικά μέσα
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ
που έχουν στη  διάθεση  τους  οι  αστρονόμοι  σε συνδυασμό με νέες μεθόδους  παρατήρησης του Διαστήματος έχουν οδηγήσει σε μια επανάσταση στον τομέα της ανακάλυψης εξωπλανητών,πλανη- τών έξω από το ηλιακό μας σύστημα. 


Ανακαλύπτονται σε εβδομαδιαία πλέον βάση εξω- πλανήτες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται και μαζικός εντοπισμός εξωπλανητών.Στις περισ- σότερες  περιπτώσεις  εντοπίζονται  πλανήτες  με χαρακτηριστικά που δεν υπακούν στα συμβατικά μοντέλα  των  κοσμολόγων  ενώ  τα  τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός που εντοπίζεται  ή  υποδεικνύεται  σε  αυτούς  η  παρουσία νερού σε διάφορες μορφές του θέτοντας έτσι τους πλανήτες αυτούς υποψηφίους για να διαθέτουν ζωή έστω και σε μικροβιακό επίπεδο.



Χρησιμοποιώντας  το  διαστημικό τηλεσκόπιο  Hubble  της   NASA   και   της   ESA,  αστρονόμοι παρατήρησαν τον μικρότερο εξωπλανήτη,όπου έχουν ανιχνευθεί υδρατμοί στην  ατμόσφαιρά  του. Το  Hubble  παρατήρησε  τον  πλανήτη  GJ- 9827d  κατά  τη διάρκεια  έντεκα  διελεύσεων,  κατά  τις οποίες ο πλανήτης  πέρασε  μπροστά  από  το  άστρο  του,  σε  χρονική  διάρκεια  τριών  ετών. Ο πλανήτης ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από ένα άστρο ερυθρό νάνο κάθε 6,2 ημέρες.Το αστέρι  GJ 9827  βρίσκεται  97 έτη φωτός από τη Γη στον αστερισμό των Ιχθύων.



Με διάμετρο περίπου διπλάσια από τη Γη, ο πλανήτης GJ 9827d δείχνει ότι πιθανοί πλανήτες με ατμόσφαιρες πλούσιες σε νερό θα  μπορούσαν  να  υπάρχουν σε  άλλα  σημεία  του  γαλαξία  μας. Ωστόσο,διευκρινίζεται ότι είναι πολύ νωρίς να  πούμε  εάν  το  Hubble  μέτρησε φασματοσκοπικά μια μικρή ποσότητα υδρατμών σε μια ατμόσφαιρα πλούσια σε υδρογόνο ή εάν η ατμόσφαιρα του πλανήτη αποτελείται κυρίως  από  νερό  και  διατηρήθηκε  έπειτα από  μια  αρχική  ατμόσφαιρα υδρογόνου/ηλίου που εξατμίστηκε λόγω αστρικής ακτινοβολίας.


Εάν ο πλανήτης έχει υπολείμματα ατμόσφαιρας πλούσιας σε νερό,τότε θα πρέπει να έχει σχηματι- στεί πιο μακριά από το άστρο του, όπου η θερμοκρασία είναι κρύα και το νερό είναι διαθέσιμο με τη μορφή πάγου. Σε αυτό το σενάριο, ο πλανήτης θα είχε μετακινηθεί πιο κοντά στο αστέρι και θα είχε λάβει περισσότερη ακτινοβολία  και  στη  συνέχεια  το  υδρογόνο  θερμάνθηκε και  διέφυγε ή βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία διαφυγής από την ασθενή βαρύτητα του πλανήτη. Η εναλλακτική θεωρία είναι ότι ο πλανήτης σχηματίστηκε κοντά  στο  καυτό  αστέρι,  με  ένα  ίχνος  νερού  στην ατμόσφαιρά του.

Η ανακάλυψη του Hubble ανοίγει την πόρτα στη μελέτη του πλανήτη με περισσότερες λεπτομέ- ρειες και αποτελεί έναν καλό στόχο προκειμένου το διαστημικό  τηλεσκόπιο  "James  Webb" να αναζητήσει με υπέρυθρη φασματοσκοπία άλλα ατμοσφαιρικά μόρια.




7. Δείγματα από τα αστεροειδή.



Καθώς επέστρεψε με επιτυχία δείγματα από τον αστεροειδή  162173  Ryugu. Τα δείγματα  αυτά,
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ
απομεινάρια από τα πρώτα στάδια του  Ηλιακού Συστήματος, προσφέρουν κρίσιμες  πληροφορίες για  τον   γοητευμένοι  από  τις  πιθανές  ενδείξεις που περιέχουν αυτά τα δείγματα  σχετικά με  την κατανομή  οργανικών μορίων κατά της διάρκεια της βρεφικής ηλικίας του Ηλιακού Συστήματος, ρίχνοντας ενδεχομένως φως στην προέλευση της ζωής.



Η αρχική ανάλυση των δειγμάτων αποκάλυψε  μια  πλούσια  σειρά  αμινοξέων, βιταμίνης Β3 και διαστρι ικής σκόνης. Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη από επιστήμονες από αποκάλυψαν στοιχεία για συγκρούσεις  μικρομετεωροειδών στα δείγματα του Ryugu, με αποτέλεσμα διακριτές κηλίδες λιωμένου γυαλιού και ορυκτών.




Η ομάδα ανακάλυψαν ανθρακούχα υλικά μέσα σε αυτά τα λιωμένα μπαλώματα, παρουσιάζοντας μια πορώδη δομή που θυμίζει  νανοπόρους. Ενώ μοιάζουν με  την πρωτόγονη  οργανική ύλη  που βρίσκεται στην κομητική σκόνη,τα υλικά αυτά διαφέρουν ως προς τη σύνθεση,καθώς στερούνται βασικών στοιχείων όπως το άζωτο και  το οξυγόνο. Oι επιστήμονες  θεωρουν  ότι τα ανθρακούχα ανθρακούχα υλικά σχηματίστηκαν από κομητική οργανική ύλη μέσω θέρμανσης που προκλήθηκε από πρόσκρουση, προσφέροντας πληροφορίες για τη μεταφορά κομητικής ύλης από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα σε περιοχές  κοντά  στη  Γη. Η συνέχιση  της  ανάλυσης  των  δειγμάτων  Ryugu υπόσχεται περαιτέρω  αποκαλύψεις  για την κοσμική αφήγηση  και την προέλευση των  δομικών στοιχείων της ζωής.



8. To Mητρικό σκάφος "Φοίβος" επιτηρεί τον πλανήτη την Γη.



Οι Ολύμπιοι του Διός: "Η Γαία ευρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο επιβίωσης και γι' αυτό έχει τεθεί
ΜΗΤΡΙΚΟ  ΣΚΑΦΟΣ
υπό την προστασία των δυνάμεων της  8ης  Απο- στολής του Διός που έχει δημιουργήσει προστατευ- τικό κλοιό γύρω της, ώστε η ανθρωπότητα να μην υπόκειται σε κίνδυνο επίθεσης από πολιτισμούς κατώτερης ανάπτυξης και ηθικής, όπως συνέβη στο παρελθόν.



Ο κλοιός προστασίας της Γαίας απαρτίζεται από σκάφη, τα οποία είναι από τα πλέον προηγμένα σε ολόκληρο το σύμπαν. Το πλέον εξελιγμένο Μητρικό σκάφος που βρίσκεται στο ηλιακό σας σύστημα είναι το σκάφος "Φοίβος" το οποίο μαζί με τα θυγατρικά "Άρτεμις" και "Λητώ" επιτηρούν την Γαία".




9. Διαστημικό σκάφος  μεγαλύτερο από τη Γη.




Ένα διαστημικό  σκάφος  μεγαλύτερο από  την  Γαία,  βρίσκεται καθ' οδόν  προς το  ηλιακό  σας
ΜΗΤΡΙΚΟ  ΣΚΑΦΟΣ ΦΟΙΒΟΣ
σύστημα,με σκοπό την πρόσκρουση και συντριβή του στον  πλανήτη  Δία.  Η Γαία  ευρίσκεται  σε κρίσιμο  επιβίωσης  και  γι' αυτό έχει τεθεί υπό την προστασία των δυνάμεων της 8ης Αποστολής του Διός που έχει δημιουργήσει  προστατευτικό κλοιό γύρω της, ώστε η  ανθρωπότητα να  μην υπόκειται σε κίνδυνο επίθεσης από πολιτισμούς κατώτερης ανάπτυξης και ηθικής, όπως συνέβη στο παρελθόν.





Δημιουργία δεύτερου Ήλιου:  Περαιτέρω κοσμικές αλλαγές στον δικό σας πλανήτη  θα συντελε- στούν με βάση το σχέδιο των Σοφών της Αυτοκρατορίας.Πολλοί δορυφόροι του Δία, του Κρόνου, του Άρη και του  Ουρανού, δεν είναι  φυσικά  αντικείμενα,  αλλά  κοσμικά  παρατηρητήρια  και εργαστήρια. 



Ένα διαστημικό σκάφος μεγαλύτερο από  την  Γαία,  βρίσκεται  καθ' οδόν  προς  το  ηλιακό  σας σύστημα, με σκοπό την πρόσκρουση και  συντριβή  του  στον πλανήτη  Δία,  για  να  προκαλέσει εκρήξεις και χημικές  αντιδράσεις που θα μετατρέψουν τον Δία σε ένα δεύτερο ήλιο, δημιουργώ- ντα δημιουργώντας έτσι ένα δυαδικό σύστημα αστέρων, ανάλογο του Βέγα της Λύρας, γι αλλαγή των κοσμικών συνθηκών και την ενίσχυση όλων των μορφών ζωής.


Ο κλοιός προστασίας της Γαίας απαρτίζεται από σκάφη, τα οποία είναι από τα πλέον προηγμένα σε ολόκληρο το σύμπαν. Το πλέον εξελιγμένο  Μητρικό  σκάφος  που  βρίσκεται  στο  ηλιακό  σας σύστημα είναι το σκάφος Φοίβος,το οποίο μαζί με τα θυγατρικά Άρτεμις και Λητώ  επιτηρεί  την Γαία.



10.Ο Ήλιος εξαφάνισε τα σύννεφα του πλανήτου Ποσειδώνα.23/8/23



Νέα μελέτη προσπαθεί  να  δώσει  απάντηση  στο  μυστηριώδες  φαινόμενο.Ο Ποσειδώνας  είναι ο
ΠΛΑΝΗΤΗΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
όγδοος,  κατά σειρά απόστασης  από  τον  Ήλιο, πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.Δεν είναι ορατός με γυμνό  μάτι,  ενώ  αν  παρατηρηθεί  με ισχυρό  τηλεσκόπιο  μοιάζει  με  πράσινο  δίσκο. Είναι  τέταρτος  μεγαλύτερος  πλανήτης  σε διά- μετρο στο  ηλιακό σύστημα με τη  μάζα  του  να είναι  επτά  φορές  μεγαλύτερη  από  τη  μάζα της Γης.  



Περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο μία φορά κάθε 164,8 χρόνια και η μεγάλη του απόσταση από εμάς καθώς και το γεγονός  ότι  δεν  έχουν  οργανωθεί  κάποιες  αποστολές  παρατήρησης  και εξερεύνησης του παρά μόνο κάποια γρήγορα περάσματα ορισμένων διαστημικών σκαφών όπως το Voyager 2 δεν έχουν επιτρέψει στους επιστήμονες να κατανοήσουν σε βάθος τα κάθε είδους φαινόμενα που εξελίσσονται στον πλανήτη καθώς και οι αλληλεπιδράσεις του με το διαστημικό του περιβάλλον.



Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά εμφανισιακά στοιχεία του Ποσειδώνα είναι τα λευκά νέφη που υπάρχουν  διάσπαρτα  στη μπλε  ατμόσφαιρα του.  Από το  2019  άρχισε  να  παρατηρείται  μια σταδιακή μείωση τωνλευκών νεφών στον Ποσειδώνα ώσπου τελικά εξαφανίστηκαν με ελάχιστα να κάνουν την εμφάνιση τους στο νότιο πόλο  του  πλανήτη. Το φαινόμενο πονοκεφαλιάζει  τους επιστήμονες αφού τα τελευταία 30 χρόνια όπου υπήρχαν και  συχνές  καταγραφές  ικόνων  του Ποσειδώνα από διαστημικά  τηλεσκόπια  και κυρίως από  το  Hubble  δεν είχε  εντοπισθεί ξανά απουσία των νεφών του πλανήτη.



Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Icarus» ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι η εξαφάνιση των νεφών οφείλεται στην ηλιακή δραστηριότητα και πιο συγκεκριμένα στον 11ετη κύκλο  της ηλιακής δραστηριότητας η  οποία επηρεάζει σε  διάφορα  επίπεδα  και  τη  Γη αφού ως γνωστόν όταν η ηλιακή δραστηριότητα είναι πιο έντονη παράγονται έντονα φαινόμενα όπως οι γεωμαγνη- τικές καταιγίδες που φτάνουν στον πλανήτη μας παράγοντας ατμοσφαιρικά φαινόμενα όπως το σέλας προκαλώντας παράλληλα  προβλήματα  στους  τηλεπικοινωνιακούς  δορυφόρους  και  τα ηλεκτρικά δίκτυα.Επίσης σύμφωνα με  τους  ερευνητές  ο  Ποσειδώνας  δέχεται  ισχυρή  ηλιακή  υπεριώδη ακτινοβολία η οποία προκαλεί φωτοχημικές αντιδράσεις στον μηχανισμό δημιουργίας των νεφών του Πλανήτη οι οποίες εμποδίζουν την παραγωγή αυτών των νεφών.



11.Οι Ολύμπιοι του Διός και η ογδόη αποστολή. 



"Η επαφή μαζί μας θα είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας και θα είναι ένα επιβλητικό και πρωτοφανές θέαμα".


Η  αποκατάσταση   επαφής  της  ανθρωπότητας  με  τις  ουράνιες   κοινωνίες  της  Κραταιάς
ΣΚΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΩΝ
Αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας και της Ανωτέ- ρας  Τάξης  Συμμάχων  της  Λύρας,  είναι  θέμα ελάχιστου χρόνου. Ήρθε η ώρα όπου οι θεοί θα λύσουν την σιωπή και θα συναντήσουν τα τέκνα τους,υλοποιούμενοι στον τρισδιάστατο χώρο της γήινης  πραγματικότητας,  παραμερίζοντας  το αόρατο πλέγμα των ανωτέρων διαστάσεων που τους χωρίζει από εμάς και θα αποτελέσουμε και πάλι την κοινωνία που σημάδεψε  τον  ρουν της ανθρώπινης ιστορίας με το πνεύμα της, τις αξίες της και τον πολιτισμό της.



Η μαζική έξοδος των θεών του Ολύμπου από την βάση  της  Δημιουργίας  για  την  εκτέλεση της συμπαντικής των αποστολής, συνοδεύτηκε και  από  την  έξοδο  της  ουράνιας  πανστρατιάς των Μαχητών του Φωτός που ακολουθούν τους θεούς.Είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός που επαναλα-μβάνεται στην αρχή κάθε μεγάλου Ενιαυτού που διαρκεί 25.920 χρόνια.Για την σημερινή εποχή η έξοδος των θεών με την γαλαξιακή ορολογία, ονομάζεται "Ογδόη  Αποστολή  του  Ιερού  Άρχοντα Φωτός  Δία".  Άρχισε  στις  21/12/2012  και  είναι  η  μεγαλύτερη   ουράνια   αποστολή   που   έχει συγκροτηθεί μέχρι σήμερα, για την αποκατάσταση συμπαντικών εκτροπών και  την τιμωρία  της Ύβρεως που καλλιεργούν οι Κρόνιοι του Όφεως, του  Δράκοντος, της  Σαύρας,  της  Ύδρας, του Κήτους,των αποστατών από το άστρο ε'του Βοώτη και άλλων αστερισμών,οι οποίοι ενισχυόμενοι  και από τους γήινους αποστάτες, έχουν οδηγήσει  τον πλανήτη  της Γαίας στα πρόθυρα του χάους.




Η αρμάδα της "8ης Αποστολής του Διός" συγκροτείται από πέντε μητρικά σκάφη γιγαντιαίων διαστάσεων, τριών μεγαλυτέρων της Γαίας και δύο  μικροτέρων  αυτής.  Προέρχονται  από  τα αστρικά συστήματα της Κραταιάς Αυτοκρατορίας της  Ανδρομέδας (Μ-31)  και τ ης  Ανωτέρας Τάξης Συμμάχων της Λύρας και ευρίσκονται στο ηλιακό σας σύστημα και στο εγγύτερο αστρικό διάστημα.Ολόκληρη η Αποστολή παρακολουθείται από διαστημικά και γήινα μέσα παρατήρησης καθώς και από ηλιακά παρατηρητήρια. 



Τα σκάφη επιτήρησης του ηλιακού σας συστήματος που είχαν παραμείνει από την "7η Αποστολή του Διός", εξήλθαν από το εσωτερικό του Ηλίου όπου ναυλοχούσαν και συνενώθηκαν με τις δυνά- μεις της  "8ης Αποστολής" για  κοινή  δράση.  Από  κοινού  κτελούν  αποστολές  περιπολιών και παρακολούθησης του  ηλιακού  σας  συστήματος, για διαφύλαξη του πλανήτη σας από  κοσμικές εκτροπές και απειθαρχίες, από εκτεταμένες γεωλογικές καταστροφές και περαιτέρω επιδείνωσης των οικολογικών μολύνσεων του περιβάλλοντος και κυρίως, της απαγόρευσης κάθε μεμονωμένης προσέγγισης ή μαζικής εισβολής των δυνάμεων των αποστατών.




Ένας γενικευμένος  πόλεμος  όπου θα χρησιμοποιηθούν τα συμβατικά και πυρηνικά όπλα της
γήινης τεχνολογίας, θα σήμαινε  αφάνταστες καταστροφές στην πανίδα και στην χλωρίδα  του  πλανήτη  που  ήδη  βρίσκονται  σε  κακή κατάσταση από την μόλυνση του περιβάλλοντος. Γιανα μην συμβεί κάτι τέτοιο, έχουμε μπλοκάρει από τώρα τους κώδικες λειτουργίας των πυρη- νικών όπλων και τα έχουμε θέσει υπό τον έλεγχο μας. Αν  εσείς  επιχειρούσατε  να αλλάξετε  την κατάσταση  που  βιώνετε,  δεν θα πετυχαίνατε τίποτα γιατί είναι εκτός των δυνατοτήτων σας. Για τον λόγον αυτόν, η Κραταιά Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας με εντολή του Ιερού Άρχοντα Φωτός Δία, θα επέμβει για λογαριασμό της ανθρωπότητας.



Οι Αθάνατοι του Διός τους οποίους είχε αφήσει στην Γαία μετά την ολοκλήρωση του έργου της "7ης Αποστολής", οι Ενσαρκωμένοι Διδάσκαλοι, οι Ουράνιοι Απεσταλμένοι, οι  Μαχητές  του Φωτός  και τα  Μυστικά  Ιερατεία  των  Αρχαίων  Μυστηρίων  της  Γαίας,  έχουν  επιτύχει  να ενημερώσουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων για την παρουσία μας και την επικείμενη επέμβαση μας, για την ομαλή μετάβαση της ανθρωπότητας από το σκοτάδι στο φως.



Η επαφή μαζί μας θα είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπό-
ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ

τητας και θα είναι ένα επιβλητικό και πρωτοφανές θέαμα. Οι κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων όπως εσείς τις αποκαλείτε,  έχουν πάρει  εντολή όπως  ενημερώσουν  τους  λαούς  τους  και  την ανθρωπότητα για  την παρουσία μας στο ηλιακό σας σύστημα. Καθ' όλο το 24ωρο υλοποιούμε και κάνουμε  ορατά  πέραν των 2.000  σκαφών  στον ουρανό του πλανήτη σας και γύρω από τον Ήλιο, ώστε να γίνονται  αντιληπτά  όχι  μόνον  από τα γήινα μέσα παρατήρησης,αλλά και από ανυποψία- στους καθημερινούς  ανθρώπους, με  σκοπό  την εξοικίωση τους με την εικόνα  τους και  με  την παρουσία μας.Έχουν εκπονηθεί σχέδια για  τον τόπο, την ημερομηνία και την ώρα της επίσημης εμφάνισης  μας και  πως  θα  την  παρουσιάσουν  οι  ιθύνοντες  από  τα  μέσα  ενημέρωσης. 


Ο προγραμματισμός της κρίσιμης στιγμής έχει σχεδιαστεί στην κάθε του λεπτομέρεια, ώστε να μην διασαλευτούν τα αισθήματα ασφαλείας και σιγουριάς της ανθρωπότητας. Επιδίωξη μας είναι να μην δημιουργηθούν αρνητικές καταστάσεις και θα είμαστε κοντά σας για να σας προφυλάξουμε από περιπτώσεις τρόμου και πανικού".




12.Αυτός είναι ο μεγαλύτερος και πιο λεπτομερής χάρτης του σύμπαντος από 900.000 αστέρια,κλπ.





Οι αστρονόμοι αποκάλυψαν τον μεγαλύτερο και πιο λεπτομερή χάρτη ακτίνων Χ του σύμπαντος
ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ 
που  έχει  δημιουργηθεί  ποτέ.  Τα  πρόσφατα δημοσιευμένα δεδομένα αποκαλύπτουν το φως περισσότερων από 700.000  τεράστιων μαύρων τρυπών, μια μυστηριώδη "γέφυρα" αερίου που συνδέει  μακρινούς  γαλαξίες  και  εκατοντάδες χιλιάδες άλλα "εξωτικά" αντικείμενα του βαθύ διαστήματος.




Η μαζική  νέα  δημοσίευση  δεδομένων  ακτίνων-Χ  έρχεται  χάρη  στην  έρευνα  eROSITA,  μια αποστολή για τη σάρωση ολόκληρου του ουρανού από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 με τη χρήση του τηλεσκοπίου ακτίνων-Χ eROSITA.




Σε αυτό το διάστημα, η έρευνα εντόπισε περισσότερα από 170 εκατομμύρια φωτόνια ακτίνων Χ (σωματίδια φωτός) στον ουρανό, τα οποία  οι  αστρονόμοι  αναγνώρισαν  αργότερα  ως  περίπου 900.000 ξεχωριστά αντικείμενα στο διάστημα, τα περισσότερα από τα οποία είναι υπερμεγέθεις μαύρες  τρύπες,  σύμφωνα με  ανακοίνωση της  Εταιρείας  Max Planck στη  Γερμανία, η οποία συνέβαλε στη διαχείριση της αποστολής.Αυτά είναι τρομακτικά  νούμερα  για  την  αστρονομία ακτίνων Χ, δήλωσαν οι ερευνητές της eROSITA εντοπίσαν περισσότερες πηγές σε 6 μήνες από ό,τι οι  μεγάλες  εμβληματικές  αποστολές  XMM-Newton  και  Chandra  σε  σχεδόν  25 χρόνια λειτουργίας. Τα  τηλεσκόπια  ακτίνων-Χ  που  λειτουργούν  από  την  Ευρωπαϊκή  Διαστημική Υπηρεσία και τη NASA,αντίστοιχα.




Οι ακτίνες Χ είναι μια μορφή ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας που είναι αόρατη με γυμνό μάτι. Οι περισσότερες εκπομπές  ακτίνων-Χ  στο  διάστημα  προέρχονται  από  συγκεντρώσεις  εξαιρετικά θερμών  αερίων,  οι  οποίες  μπορεί  να  προέρχονται  από  τεράστια  σμήνη  γαλαξιών, από  τα υπολείμματα εκρήξεων υπερκαινοφανών αστέρων, όπως το διάσημο Νεφέλωμα του Καρκίνου, ή από ενεργές μαύρες τρύπες που μπορούν να επισκιάσουν ολόκληρους γαλαξίες, καθώς η θερμή, ταχέως κινούμενη ύλη πέφτει στα αχόρταγα στόματά τους. Η μελέτη των κοσμικών ακτίνων-Χ μπορεί όχι μόνο να εντοπίσει μαζικά, υψηλής  ενέργειας  αντικείμενα  όπως  αυτά, αλλά  και  να αποκαλύψει τη συνολική δομή του ίδιου του σύμπαντος.



Η μυστηριώδης γέφυρα αερίου που συνδέει μακρινούς γαλαξίες:Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ενδιαφέρουσες νέες ανακαλύψεις που προέκυψαν από την έρευνα  είναι ένα τεράστιο "νήμα" ή "γέφυρα" θερμού αερίου που συνδέει δύο σμήνη  γαλαξιών  σε  απόσταση  μεγαλύτερη  από  42 εκατομμύρια έτη φωτός,πάνω από 400 φορές το μήκος του Γαλαξία μας.Το νήμα πιστεύεται ότι είναι ένα κομμάτι του κοσμικού ιστού,η τεράστια λεωφόρος αερίων που τροφοδοτεί όλους τους γαλαξίες  του  σύμπαντος  και  αποκαλύπτει  τα κενά όπου πιστεύεται ότι κατοικεί η ασύλληπτη σκοτεινή ύλη.



Μια εικόνα ακτίνων Χ με το πρόσφατα ανακαλυφθέν (2024) νήμα μεταξύ  δύο  σμηνών  γαλαξιών που απέχουν μεταξύ τους περισσότερα από 42 εκατομμύρια έτη φωτός. Εκτός από τη δημοσίευση της τελευταίας δέσμης δεδομένων, οι ερευνητές του  έργου  έχουν  υποβάλει  περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε  επιστημονικά  περιοδικά,  στις  οποίες  συζητείται  ένα  μικρό  μέρος  των  νέων ευρημάτων του eROSITA. Αυτός ο νέος όγκος  αστρονομικού  αναγνωστικού υλικού προστίθεται σε  περισσότερες  από  200  εργασίες  που  έχουν  ήδη  δημοσιευτεί  σχετικά  με  προηγούμενες ανακαλύψεις του eROSITA, δήλωσαν οι ερευνητές.



13.Τεράστιο Εψιλον στον ουρανό.


Ενας  τεράστιο  "Εψιλον",στις  5/2/24, στον  ουρανό  στην  Πέλοπόννησο. Το ποιός  έχει  την
ΕΨΙΛΟΝ
κυριαρχία
στους ουρανούς είναι πασιφανές.Κάτω στη Γαία διαδραματίζεται το τελευταίο  επεισόδιο των σκοτεινών οι οποίοι ενώ γνωρίζουν ότι είναι ήδη τελειωμένοι  αυτοί και η προσκυνομένη  κλίκα  τους. Προσπαθούν να  επιφέρουν  την απόλυτη αταξία ετοιμάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Την νομιμοποίηση των ομοφυλόφυλων που έχει ως  απότερο σκοπό τηνπλήρη ανθρώπινη υβριδοποίηση δίχως τεκτοποιή- σημε  τον φυσιολογίκο τρόπο ανδρός  και  γυναικός, πάρα με καταγγελία υβριδίων εκ κρόνιων εργαστηριακών τέκνων. Θα βιώσουμε την απόλυτη εκ "Νεμέσεως Τίσις"!!      


Σημείωσης:Η Τίσις, δηλαδή η τιμωρία και τη συντριβή ή καταστροφή του ατόμου που διέπραξε την ύβριν. 

(Φοίβος   Μουσιγέτης)





14.Μητρικό σκάφος των Πλειάδειων.



Αυτό είναι ένα Πλειάδειο Μητρικό. Είναι ασυνήθιστο  να  έχουμε  μια  πτώση  Mothership  τόσο
ΠΛΕΙΑΔΕΙΟ ΜΗΤΡΙΚΟ
χαμηλά όσο αυτό, αλλά αυτό γίνεται για Εξερεύνηση και σύντομα θα ανέβει σε τουλάχιστον 50 έως 100 μίλια επάνω και τα Crafts εντός θα φύγουν για ξεχωριστές εργασίες.




 Όταν το Mothership σηματοδοτήσει, το All Crafts θα επιστρέψει καθώς ανοίγεται, παρέχεται ράμπα και φώτα και ο εσωτερικός τοίχος του Mothership θα περιέχει όλα τα Crafts. 





15.Κάτι εντελώς περίεργο συμβαίνει με τον ήχο στον Άρη! Μια μοναδική ακουστική εμπειρία!




Η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι η ίδια οπουδήποτε την μετράτε  στο  σύμπαν, σύμφωνα  με
ΠΛΑΝΗΤΗΣ  ΑΡΗΣ

την ειδική θεωρία της σχετικότητας.Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον ήχο. Ο ήχος δεν μπορεί να ταξιδέψει στο κενό, επειδή είναι μια δόνηση που διαδίδεται ως ακουστικό κύμα μέσα  σε  ένα  μέσο, είτε  αυτό είναι υγρό, είτε στερεό. 

Ο ήχος κινείται με  διαφορετικές ταχύτητες  μέσα σε αυτά τα  μέσα,  ταξιδεύοντας  γρηγορότερα σε μεγαλύτερες πυκνότητες.Στη Γη,ο ήχος κινείται με ταχύτητα  1.500  μέτρων  ανά  δευτερόλεπτο  στο νερό  και  στον  αέρα  με  ταχύτητα  περίπου  340 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. 



Στα στερεά, ο ήχος κινείται πολύ ταχύτερα, αν και το πόσο γρήγορα εξαρτάται από το υλικό. Στον Άρη ο ήχος όμως συμπεριφέρεται κάπως περίεργα.Στην πραγματικότητα,ο Άρης είναι  ένας  από τους δύο πλανήτες στους οποίους έχουμε μετρήσει την ταχύτητά του. Σε ένα πείραμα το 2022, το Perseverance της NASA πυροδότησε laser σε βράχους και περίμενε να ακουστεί το ωστικό κύμα που προέκυψε από τα μικρόφωνά του.




Πόσο κρύο κάνει στο διάστημα;Ακριβώς όπως  και  στη  Γη,  η  ταχύτητα  του  ήχου  ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία και το υψόμετρο, αλλά τα πειράματα που διεξήγαγε το σκάφος της NASA διαπίστωσαν ότι η ταχύτητα του ήχου στον κρατήρα Jezero ήταν κατά μέσο όρο περίπου 240 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον τη νύχτα στον Άρη η ταχύτητα του  ήχου  διέφερε  κατά 10% περίπου λόγο της αλλαγής της θερμοκρασίας.



Ωστόσο οι παραξενιές δεν σταματούν εδώ.Λόγω του τρόπου με τον οποίο ο ήχος ταξιδεύει μέσω του διοξειδίου του άνθρακα σε χαμηλή πίεση, ο Άρης υφίσταται μια αλλαγή στην ταχύτητα του ήχου στο ακουστικό εύρος ζώνης.Δηλαδή αποδεικνύεται ότι, στον Άρη, οι συχνότητες άνω των 240 Hz ταξιδεύουν πάνω από 10 m/s ταχύτερα σε σχέση με τις χαμηλές συχνότητες.Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια μοναδική εμπειρία ακρόασης στον Άρη με τους υψηλούς  ήχους  να  φτάνουν νωρίτερα σε σύγκριση με τους μπάσους.




16.Κατανόηση των τριών σκοτών μερών.





Η Γη έχει ήδη ευθυγραμμιστεί από τους στόλους έτσι  ώστε  σιγά  σιγά να  επιστρέψει  στα δεξιά
ΜΗΤΡΙΚΑ  ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ
χωρίς  καμία  μεγάλη  καταστροφή  ή  εξαφάνιση του ανθρώπινου  είδους. Εάν οι  πόλοι  της  Γης αντιστραφούν ξαφνικά, θα προκαλούσε και πάλι καταστροφή μεγάλων σεισμών και παλιρροϊκων κυμάτων.  Δύο  τεράστια  διαστημόπλοια  έχουν τοποθετηθεί, το  πλοίο  του  Αρχαγγέλου  Μιχαήλ και το  πλοίο "Αθηνά"των Αρκτούρων. Αυτά τα δια διαστημόπλοια είναι φτιαγμένα από συνείδηση και μέσα τους υπάρχουν άλλες συνειδήσεις.







Κάθε πλοίο τοποθετείται στο ένα άκρο των μαγνητικών  πόλων  της  Γης,  επιβραδύνοντας  την περιστροφή  του  πλανήτη  μέχρι  να  περιστραφεί  πλήρως.Τις τελευταίες  στιγμές  αυτής  της παρέμβασης, ένα από τα πλοία θα τοποθετηθεί μπροστά στον ήλιο, όπου επίσης θα σταματήσει και σιγά σιγά θα αρχίσει να απομακρύνεται ώστε η Γη να περιστρέφεται ξανά στο χρόνο.Αυτό το ταξίδι θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα προκαλέσει τρεις ημέρες σκότους.Τόση ώρα θα πάρει το πλοίο για να κάνει το ταξίδι, μένοντας ανάμεσα στον ήλιο και τη γη και επιστρέφοντας από την ίδια πλευρά που μπήκε.



Ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές και οτιδήποτε περιέχει ηλεκτρισμό,ηλεκτρομαγνητισμός δεν θα λειτουργούν πλέον λόγω της προσέγγισης αυτών των πλοίων. Λίγες μέρες  πριν,  όλα  τα  όντα στον πλανήτη Γη θα ακούσουν  ένα  σήμα  που  θα  τους  προειδοποιήσει για  το  τι  πρόκειται  να συμβεί.Ένα τελευταίο κάλεσμα από τη Μητέρα μας Μαρία, που θα μιλήσει στα αυτιά όλων των γιων και των κορών της που αναμφίβολα  θα  μείνουν,  ειδικά  για  τους  αφυπνισμένους  που  θα καταλάβουν ξεκάθαρα το σημάδι.Μετά από τρεις ημέρες σκότους  θα  έχουμε  επαφή  με  όλα τα όντα που βρίσκονται ήδη στην πέμπτη διάσταση και η Γη θα είναι στον αρχικό της άξονα,πλήρως συνδεδεμένη με το κεντρικό φως του ήλιου.

(Isabel Garcia Martinez)





17.Μόλις βρέθηκαν επίπεδοι πλανήτες! Και όχι η Γη δεν είναι επίπεδη!





Οι νέοι  πλανήτες  που  σχηματίζονται  γύρω  από  άστρα  έχουν  ένα  πιο  πεπλατυσμένο  σχήμα
ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΠΕΠΛΑΤΥΣΜΕΝΟ
ΣΧΗΜΑ
διαπίστωσαν οι επιστήμονες. Οι  ερευνητές του Πανεπιστημίου  Central   Lancashire   (Uclan) χρησιμοποίησαν  προσομοιώσεις  σε υπολογιστή για  να  μοντελοποιήσουν  τον  σχηματισμό  των πλανητών.Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες εξέτασαν το σχήμα των νεογέννητων πλανητών σε προσομοιώσεις καθώς αυτοί σχηματίζονται. Είχαν πάντα υποθέσει ότι ήταν σφαιρικοί,μετην εκπλήξη τους να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.



Ο Δρ Δημήτρης Σταματέλλος από το Uclan, δήλωσε ότι αυτό έδειξε ότι οι νέοι  πλανήτες  είναι πλατύσχημα σφαιροειδή, που συμπιέζονται από πάνω και από κάτω, αλλά  διογκώνονται   στη μέση. Μελετάμε τον σχηματισμό των πλανητών εδώ και πολύ καιρό, αλλά ποτέ πριν δεν είχαμε σκεφτεί  να  ελέγξουμε το σχήμα  των  πλανητών  καθώς  σχηματίζονται  στις  προσομοιώσεις. Πάντα υποθέταμε ότι ήταν σφαιρικοί.



Η μελέτη της ομάδας, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  Astronomy  &  Astrophysics  Letters, βασίστηκε στη διερεύνηση των σχημάτων των νεαρών πλανητών και του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται για να γίνουν γίγαντες αερίων όπως ο Δίας.




18.Από πού προέρχονται οι κοσμικές ακτίνες;




Σωματίδια υψηλής ενέργειας από το διάστημα βομβαρδίζουν συνεχώς τη Γη με σχεδόν ταχύτητα
ΚΟΣΜΙΚΕΣ  ΑΚΤΙΝΕΣ

φωτός, αλλά ποιά  είναι η  προέλευσή  τους; Μια εικόνα δείχνει κοσμικές ακτίνες που εκτοξεύονται στο διάστημα από κοσμικά γεγονότα που βομβα- ρδίζουν  τη  Γη.  Η  Γη  βρίσκεται  υπό   συνεχή βομβαρδισμό  από  κοσμικές  ακτίνες,  βροχές σωματιδίων υψηλής ενέργειας που εκτοξεύουν τον πλανήτη μας από όλες τις κατευθύνσεις με σχεδόν ταχύτητα φωτός.




Αν και αυτό μπορεί να  ακούγεται  σαν ο  πρόδρομος  μιας  εισβολής  εξωγήινων  επιστημονικής φαντασίας, είναι ένα πραγματικό φαινόμενο που οι επιστήμονες γνωρίζουν για περισσότερο από έναν αιώνα.Παρά τη δραματική περιγραφή τους,οι κοσμικές ακτίνες είναι στην πραγματικότητα αρκετά συνηθισμένες,περνούν από τον πλανήτη μας τόσο  τακτικά  που  κατά  τη  διάρκεια ενός μέσου νυχτερινού ύπνου. Ενα άτομο θα έχει περίπου  ένα  εκατομμύριο  κοσμικές  ακτίνες  που ταξιδεύουν στο σώμα του. 




Παρά  την  πανταχού παρουσία  τους,  οι  κοσμικές  ακτίνες  εξακολουθούν  να  παρουσιάζουν επιστημονικά μυστήρια. Ενώ οι κοσμικές ακτίνες αργής  ενέργειας  που  χτυπούν τη  Γη  είναι γνωστό ότι προέρχονται από τον ήλιο,άλλες με υψηλότερες ενέργειες ρέουν στο ηλιακό σύστημα από το βαθύ διάστημα.Η προέλευση αυτών των εξωηλιακών κοσμικών ακτίνων είναι λιγότερο γνωστή, με ύποπτες πηγές όπως οι μαύρες τρύπες και οι εκρήξεις σουπερνόβα που σηματοδοτούν τους θανάτους μεγάλων αστεριών.




Οι κοσμικές ακτίνες  έχουν  ανιχνευθεί  εδώ  στη  Γη  για  περισσότερα  από  100  χρόνια  τώρα. Ωστόσο, η  προέλευσή  τους  παραμένει  σε  μεγάλο  βαθμό  άγνωστη. Αυτά  τα  μικροσκοπικά σωματίδια φτάνουν σε ενέργειες που ξεπερνούν κατά πολύ αυτό που μπορούμε να φτάσουμε εδώ στη Γη.Οι επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν έναν γρίφο που είναι ήδη πάνω από 100 ετών και να συνδυάσουνε τα κομμάτια αργά αλλά σταθερά.



Οι κοσμικές ακτίνες είναι ρεύματα σωματιδίων υψηλής ενέργειας που χτυπούν την ατμόσφαιρα της Γης με σχεδόν ταχύτητα φωτός. Ανακαλύφθηκαν τη δεκαετία του 1900 και ο όρος¨"κοσμικές ακτίνες" επινοήθηκε από τον φυσικό  Robert Millikan το  1925 . Έκτοτε, οι  επιστήμονες  έχουν διαπιστώσει  ότι  τρισεκατομμύρια  κοσμικές   ακτίνες  χτυπούν τη  Γη  κάθε  ημέρα, αλλά  η συντριπτική πλειοψηφία εμποδίζεται από τη μαγνητόσφαιρα και την ατμόσφαιρα του πλανήτη. 





19.Δείτε τον Ήλιο να εξαπολύει επίθεση στη Γη.



Μια ακόμη ισχυρή ηλιακή έκλαμψη κατέγραψαν τα διαστημικά παρατηρητήρια στις 7/2/24.Η
ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΤΗ  ΓΗ
έκλαμψη παράχθηκε στο μητρικό μας άστρο σε περιοχή που εκείνη τη  στιγμή έβλεπε τη  Γη με αποτέλεσμα  το  τσουνάμι  των  φορτισμένων σωματιδίων που δημιουργήθηκε να έχει φτάσει στον πλανήτη μας προκαλώντας προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και τ η  ομαλή  λειτουργία  των ηλεκτρικών δικτύων. 

Η Αυστραλία  και  περιοχές  της  νοτιοανατολικής Ασίας έχουν αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλή- ματα  και  αντιμετωπίσουν  ανάλογα  προβλήματα και  άλλες περιοχές. Το  Παρατηρητήριο  Ηλιακής Δυναμικής(SDO) της NASA εντόπισε την έκλαμψη έκλαμψη και τη συνοδευτική στεμματική έκρηξη μάζας η  οποία  εκτός  από  τις  δυσλειτουργίες στους δορυφόρους προκαλεί το φαινόμενο του σέλαος.




Η νέα έκλαμψη προήλθε από την ενεργή ηλιακή κηλίδα AR3575. Ο Ήλιος βρίσκεται στο μέσο της φάσης του τρέχοντος κύκλου της δραστηριότητας του, που κάθε φορά διαρκεί  περίπου 11 χρόνια. Ο τωρινός κύκλος άρχισε το Δεκέμβριο του 2019 και μέχρι την ολοκλήρωση θα υπάρχει συνεχής έντονη δραστηριότητα με παραγωγή ηλιακών εκλάμψεων οι οποίες προκαλούνται από διαταραχές στο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου. Θα ακολουθήσει ένας κύκλος έντεκα ετών όπου θα υπάρχει ύφεση σε αυτή την δραστηριότητα.



20.Το Μητρικό σκάφος "Πήγασος".




Όταν ο Περσέας αποκεφάλισε την Μέδουσα, που είχε καταστήσει έγκυον ο Ποσειδών, από την
ΠΗΓΑΣΟΣ

τομή ξεπήδησαν  ο  Χρυσάωρας,  πατέρας  του Γυριόνη και ο Πήγασος.Ο Περσέας ίππευσε τον Πήγασο και κατάφερε να διαφύγει από τις δύο άλλες γοργόνες, αδελφές της Μέδουσας,που τον καταδίωκαν.Προς τιμή του φτερωτού αλόγου,ο  γαλαξίας  του  Πηγάσου (NGC-7457), τον οποίον εκπροσωπεί  ο  πάνσοφος  και  φτερωτός  θεός  Ερμής.


Οι Ολύμπιοι  του  Διός:  Ο "Αλέξανδρος  Ζευς", ηγείται των σκαφών της Ταξιαρχίας  Κυνός  της 7ης Αποστολής  της  Κραταιάς  Αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας,  με  ένα  μητρικό σκάφος, πέντε θυγατρικά και πλήθος υποθυγατρικών, όλα  της 7ης Αποστολής και σε τέτοιαν απόσταση, ώστε να δύνανται να επέμβουν ακαριαία σε περίπτωση που δοθεί εντολή επέμβασης στον πλανήτη σας, για να βοηθήσει  τις  γήινες  Ελλάνιες  δυνάμεις στην νίκη κατά των δυνάμεων του σκότους και της αποστασίας.



Κυβερνήτης  του  μητρικού  σκάφους  "Πήγασος"  είναι  ο  αρχηγός  της  αποστολής  Μέγας Αλέξανδρος. Έμβλημα του ο χρυσός Αετός του Διός, που τον καθιστά άτρωτον.Προς τιμή του Φτερωτού  Αλόγου, πήρε  το όνομα  του  ο  γαλαξίας  του  Πηγάσου  (NGC-7457), τον οποίον εκπροσωπεί ο πάνσοφος και φτερωτός θεός Ερμής.



21.Ο Δορυφόρος του Κρόνου Ιαπετός.



Ο δορυφόρος του Κρόνου Ιαπετός είναι τεχνητός. Αποτελείται από  δύο μεταλλικά ημισφαίρια
ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ  ΙΑΠΕΤΟΣ
συγκολλημένα μεταξύ  των  στην  περιοχή  του Ισημερινού.Το ένα ημισφαίριο είναι βαμμένο με σκούρο χρώμα και  το άλλο με ανοιχτό. Είναι ο τρίτος σε μέγεθος δορυφόρος του Κρόνου και ο 11ος  στο  ηλιακό  σύστημα.  Κατά την  μεγάλη αποστασία του Κρόνου, απετέλεσε το βιολογικό εργαστήριο του Προμηθέα ο οποίος συνεργάστηκε τότε με τον Κρόνο υπακούοντας στις εντολές του, κατασκευάζοντας   βιολογικά   τέρατα   όπως Γοργόνες,  Λάμιες,  Κενταύρους,  Άρπυιες,  κλπ, καθώς και ανθρωποειδή Γκρίζους, που αποτελού- σαν μέρος των στρατευμάτων των αποστατών.




Μετά την συντριβή του Κρόνου,ο Προμηθέας προσχώρησε στις δυνάμεις του Διός. Απολογήθηκε σ` αυτόν για την συνεργασία  του  με  τον  Κρόνο  και  ο  Ζευς  του  παραχώρησε  νέο  βιολογικό εργαστήριο στον Καύκασο, όπου  κάτω  από  αυστηρή  επιτήρηση  ανέλαβε  να  επαναφέρει  τον άνθρωπο στις αρχικές προδιαγραφές της Κραταιάς Αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας, αφού με τις γενετικές επεμβάσεις που του επέφερε ο Κρόνος, είχε  καταστεί  καταστροφικό ον το  οποίο  δεν σεβόταν το έργο της Δημιουργίας και η εν γένει συμπεριφορά του είχε  καταστήσει τις  σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων απαράδεχτες.



Σήμερα ο Ιαπετός παραμένει αποικία των Γκρίζων και άλλων ανθρωποειδών  που  αποτελούν γενετικά κατασκευάσματα του Κρόνου. Οι Γκρίζοι διατηρούν  επίσης  βάσεις  στη  Γαία  και συνεργάζονται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, στην οποία παρέχουν  τεχνολογία  η  οποία  είναι ασήμαντη γι` αυτούς, εκβιάζοντας την και θέτοντας την υπό τον έλεγχο τους.



Στην φωτογραφία φαίνονται τα δύο ημισφαίρια του δορυφόρου συγκολλημένα στην περιοχή του Ισημερινού, τα οποία σχηματίζουν μια "οροσειρά" ύψους και πλάτους 20 χλμ, κάτι που εμφανώς είναι αδύνατο να δημιουργήθηκε τυχαία και με φυσικό τρόπο.



22.Οι γνώσεις των πανάρχαιων Ελλήνων και η σχέση τους με τον δορυφόρο της Γαίας!


Τα Ινδικά χειρόγραφα αναφέρουν ότι οι Έλληνες θεοί πολέμησαν  εναντίον  των  κατοίκων  της
ΣΕΛΗΝΗ
Σελήνης  και τ ων  συμμάχων  της. Οι  Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πάρα πολλά για την Σελήνη. 

Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: "Μεγάλη  κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς". Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του. 

Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.Ο Έλληνας  θεός  Ορφέας, γιος του Απόλλωνα, ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της Σελήνης και του Σειρίου, μας λέει: "Η Σελήνη έχει βουνά πολιτείες και σπίτια, η επιφάνεια της είναι έδαφος όπως της γης και κατοικείται από θεϊκούς κατοίκους". Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος.


Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της Σελήνης,τα ηλιοστάσια,τις ισημερίες,τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επιμένει στο θέμα των κατοίκων της Σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη.



Οι  Τελχίνες τ ης  Ρόδου  και  οι  Κάβειροι της  Σαμοθράκης  εξαφανίστηκαν  μετά  τον  μεγάλο κατακλυσμό.Η τεχνολογική τους εξέλιξη ήταν τέτοια που τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν την γη και να σωθούν στην Σελήνη ή  τον  Άρη. Η  άποψη μου  είναι  ότι  επέστρεψαν  στις  βάσεις  στη Σελήνη και τον Αρη αντίστοιχα,βάσεις που  τους  χρησιμοποιήσαν  από  τους  θεούς   κατά   τον  εποικισμό της γης.


Ο Νόνος αναφέρει ότι ο Φαέθων έκανε 30  περιστροφές  γύρω  από  το  φεγγάρι, ταξίδεψε  στην Αφροδίτη και επισκεπτόταν τον Β.και Ν. Πόλο.Ο Διόνυσος και ο Ηρακλής πήγαν στην Σελήνη και ο Ίδμων  όπως  αναφέρει ο  Νόνος  ταξίδεψε  στην  Σελήνη  με  το  άρμα  του  που  έμοιαζε  με απαστράπτοντα κομήτη και δίνει ακριβέστατες πληροφορίες για την αθέατη πλευρά της σελήνης κάτι, που πριν λίγα χρόνια έκανε ο σύγχρονος άνθρωπος.


Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το  120 μ.χ. Στο   βιβλίο του "Αληθινή Ιστορία" αν και το χαρακτηρίζει παραμύθι, εν τούτοις δίνει πληροφορίες επιστημο- νικά απόλυτα ακριβείς, οι οποίες επαληθεύτηκαν στην εποχή μας. Τις πληροφορίες αυτές εάν δεν υπήρχαν ανάλογες εμπειρίες, ήταν αδύνατον να τις φαντασθεί άνθρωπος.


Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόνυχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι. (Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για το φεγγάρι). Μπήκε μέσα σ' ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη. (Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη). Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.


Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν)  σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακριά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα "κεραίες". Ο  στρατός  αυτός ήταν του Φαέθωνα και επειδή ήταν άνθρωποι σαν εμάς και η θερμοκρασία της σελήνης μεγάλη γι αυτό φορούσαν τις διαστημικές στολές.



Περιγράφει  ταξίδια  στ' άστρα του  ζωδιακού  καθώς και  προσθαλάσσωση  ίδια με αυτή  των συγχρόνων κοσμοναυτών και μάλιστα στην περιοχή των Βερμούδων.Επισκέφθηκε τα νησιά των Μακάρων  (Σείριος)  και  δεν  ήθελε ν α  φύγει  αφού  σε  λίγα  χρόνια  θα  γυρνούσε  πίσω.Τέλος περιγράφει πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της Σελήνης και του Σειρίου όπου έγιναν αερομαχίες και χρησιμοποιήθηκαν τρομερά όπλα και νίκησαν οι Σείριοι. Όπως φαίνεται ο Λουκιανός διάβασε κάποιο χειρόγραφο που έγραφε για όλα αυτά και επειδή του φαινόταν εξωφρενικά τα αποκάλεσε παραμύθι τα έγραψε και τα ονόμασε αληθινή ιστορία.


Η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, η Άρτεμη, χρημάτισε βασίλισσα  της  Σελήνης. Ο Πυθαγόρας, γιος του Απόλλωνα κατά μία παράδοση, επέμενε ότι η Σελήνη κατοικείται από όντα θεϊκά όμοια με τους ανθρώπους της γης. Ο Πυθαγόρας αφηγείται επίσης  ότι  έκανε  στροφές  γύρω  από την σελήνη με τα αστρόπλοια των θεών που κατοικούσαν  στο  φεγγάρι  και με  τα  όντα  αυτά  είχε δημιουργήσει φιλία, ενώ αναφέρει ότι η σεληνιακή ημέρα είναι 15 φορές μεγαλύτερη από της γης όπως και είναι.


Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι όπως άκουσε από μαρτυρίες  πολλές  φορές, ο Πυθαγόρας  την ίδια στιγμή να βρίσκεται σε δύο διαφορετικό μέρη - ιδιότητα που έχει μόνο το ηλεκτρόνιο του ατόμου και  έκανε  ταξίδια  στον  Άδη  ακολουθώντας  την  διαδρομή  του  Προμηθέα.  Ο  Πυθαγόρας μπορούσε να αιωρείται και να γίνεται αόρατος ή  να  βρίσκεται  ταυτόχρονα  σε  δύο  μέρη. Τον δίδαξε ο Απόλλωνας όπως τον Αρισταία και τον ιερέα του 'Αβαρι.


Οι θεϊκοί κάτοικοι της σελήνης είναι πιο ψηλοί από τους κατοίκους της  γης,  ξανθοί  και  πολύ όμορφοι. Όλες οι γνώσεις του Πυθαγόρα,Μαθηματικά,Μουσική,Γεωμετρία,Φυσική είναι δοτές γνώσεις που πήρε από τους ουράνιους με τους οποίους είχε συνεχή επαφή. Το 1950 σε ναό των Μάγιας στο Μεξικό βρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της Σελήνης, ο οποίος  αποδείχτηκε απόλυτα ακριβής συγκρινόμενος με τους πρόσφατους που έφεραν τα διαστημόπλοια. Η πρώτη χαρτογράφηση της αθέατης πλευράς της σελήνης από τον άνθρωπο έγινε την 7.10.1959,επομένως ο παλαιός χάρτης βρέθηκε στην γη ή από επίσκεψη γήινων στο φεγγάρι ή από επίσκεψη εξωγήινων στην γη.


Η σελήνη σύμφωνα πάντα με τα Σανσκριτικά κείμενα και την Ινδουιστική θρησκεία, σε κάποια απώτατη εποχή δεν υπήρχε σαν δορυφόρος της γης. Αργότερα η γη είχε  τρεις  δορυφόρους. Την εποχή που η γη δεν είχε δορυφόρους, οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους 1.20-1.50 μέτρων. Όταν είχε τρεις δορυφόρους  τότε οι  άνθρωποι  είχαν  ανάστημα  2.50-12.00  μέτρα  και  τέλος  με ένα δορυφόρο έχουν το ύψος σημερινού ανθρώπου 1.60 -2.00  μέτρα,λόγω βαρύτητας (g=9.81m/sec2).


Την εκδοχή της δημιουργίας γης-σελήνης ταυτόχρονα  πρέπει  να  την αποκλείσουμε  γιατί η πυκνότητα της γης είναι 5,5 και της σελήνης 3,3. Η ηλικία των  πετρωμάτων που  έφεραν  οι αποστολές του "Απόλλωνα" από την σελήνη παρουσιάζουν ηλικία που κυμαίνεται από 7 - 20 δισεκατομμύρια χρόνια ενώ της γης είναι 4,5 και του ηλιακού συστήματος 5 δισεκατομμύρια χρόνια.



23.Εξωπλανήτες σε τροχιά γύρω από νεκρά άστρα βρήκε το JWST .



Πρόσφατη ανακάλυψη στην αστρονομία έδωσε μια ιδέα για την τύχη  των  πλανητών  μετά  τον
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ  

θάνατο των μητρικών τους άστρων.Αξιοποιώντας το ισχυρό διαστημικό  τηλεσκόπιο  James Webb, μια  ομάδα  κατέγραψε  άμεσες εικόνες πιθανών αέριων γιγάντιων εξωπλανητών σε τροχιά γύρω από αστέρια λευκών νάνων.Αυτοί οι εξωπλανήτες, αν  επιβεβαιωθούν,  θα είναι  οι  πρώτοι  άμεσα απεικονιζόμενοι πλανήτες παρόμοιοι σε ηλικία και απόσταση με αυτούς του ηλιακού μας συστήματος.





Η σημασία αυτής της ανακάλυψης έγκειται στη σπανιότητα της άμεσης παρατήρησης εξωπλα- νητών, οι οποίοι συνήθως προκύπτουν με έμμεσες μεθόδους λόγω του μικρού μεγέθους και της απόστασής τους από τη Γη. Οι εικόνες που ελήφθησαν απεικονίζουν γίγαντες αερίου σε τροχιά γύρω από τους λευκούς νάνους WD 1202-232  και WD 2105-82,  που  βρίσκονται σε  απόσταση περίπου 34 και 53 ετών φωτός, αντίστοιχα. Ενώ οι ακριβείς μάζες τους παραμένουν αβέβαιες, οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι κυμαίνονται από 1 έως 7 φορές τη μάζα του Δία.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο παρατηρούμενος τροχιακός διαχωρισμός μεταξύ αυτών των εξωπλανητών και των άστρων  που  τους  φιλοξενούν,  που  θυμίζει  τις  αποστάσεις  μεταξύ των εξωτερικών πλανητών στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Αυτό υποδηλώνει ότι ορισμένοι πλανήτες μπορεί να επιβιώσουν από την ταραχώδη καταστροφή των άστρων τους, διατηρώντας σταθερές τροχιές γύρω από τους προκύπτοντες λευκούς νάνους.



Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω επαλήθευση για την επιβεβαίωση αυτών των ευρημάτων, καθώς τα παρατηρούμενα αντικείμενα θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι μακρινοί γαλαξίες.Παρ’ όλα αυτά, αν επιβεβαιωθούν, αυτοί οι εξωπλανήτες προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για την τύχη των πλανητικών συστημάτων και τη δυνατότητα των πλανητών να παραμείνουν σε τροχιά γύρω από νεκρά άστρα. Η συνέχιση της έρευνας  και  της  παρατήρησης, με  τη  βοήθεια  προηγμένων οργάνων όπως το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, υπόσχεται να διαλευκάνει  τα  μυστήρια της κοσμικής εξέλιξης και τη μοίρα των πλανητικών συστημάτων σε όλο το σύμπαν.




24.Έναν υπόγειο ωκεανό κρύβει ο φυσικός δορυφόρος του Κρόνου 






Σύμφωνα με ανακάλυψη των αστρονόμων, ο "Μίμας", ο φυσικός δορυφόρος του Κρόνου, κρύβει
ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΜΙΜΑΣ
έναν υπόγειο ωκεανό κάτω  από το εξωτερικό του κέλυφος.Αν είναι σωστή αυτή η εκτίμηση ως προς την παρουσία nερού που είναι απαραίτητο για τη ζωή όπως τη ξέρουμε,  θα μπορούσε να  βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα  πού να ψάξουν για κατοικήσιμους κόσμους στο αχανές, αλλά ταυτόχρονα μαγικό διάστημα.Οι επιστήμονες πίστευαν αρχικά ότι ο "Μίμας" ήταν  απλώς  ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, πριν η  αποστολή  Cassini της NASA μελετήσει τον Κρόνο και μερικά από τα 146 φεγγάρια του μεταξύ 2004 και 2017.





Ανακαλύφθηκε  το  1789  από  τον  Άγγλο  αστρονόμο  William  Herschel  ως  μια μικροσκοπική κουκκίδα κοντά στον Κρόνο και απεικονίστηκε για πρώτη φορά το 1980. Κρατήρες καλύπτουν την επιφάνεια του "Μίμα" και κάνει το φεγγάρι να μοιάζει με το "Αστέρι του Θανάτου" από τις ταινίες  "Πόλεμος τ ων  Άστρων". Τα  ευρήματα   καθιστούν  τον  "Μίμα" μια  ενδιαφέρουσα τοποθεσία για την εξερεύνηση των συνθηκών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον σχηματισμό της ζωής, δεδομένου ότι οι πρώτοι ζωντανοί οργανισμοί της Γης εμφανίστηκαν στις αρχέγονες θάλασσες του πλανήτη μας πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.




Η ερευνητική ομάδα προσδιόρισε την προέλευση και την  ηλικία  του  ωκεανού  του "Μίμα" μελετώντας  τον  τρόπο  με  τον  οποίο  το  φεγγάρι,  με  διάμετρο  περίπου  400  χιλιόμετρα , ανταποκρίθηκε στις βαρυτικές δυνάμεις που του ασκούσε ο Κρόνο. Η  εσωτερική  θέρμανση πρέπει να προέρχεται  από  τις  παλίρροιες  που  σηκώνει  ο  Κρόνος  στον "Μίμα".  Αυτές  οι παλιρροϊκές επιδράσεις έχουν προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό του δορυφόρου, παρέχοντας θερμότητα.




Η ομάδα υποψιάζεται ότι ο ωκεανός βρίσκεται κάτω από το παγωμένο κέλυφος του φεγγαριού. Οι κρατήρες σε όλο τον "Μίμα" λειτουργούν  σαν  μαρτυρικές  ρυτίδες, υποδηλώνοντας  ότι  η επιφάνειά του δεν είναι και τόσο  καινούρια.Ο  ωκεανός  εξακολουθεί να  εξελίσσεται,  οπότε  ο "Μίμας" μπορεί να προσφέρει ένα μοναδικό παράθυρο για  τις  διαδικασίες  πίσω  από  το  πώς έχουν σχηματιστεί οι υπόγειοι ωκεανοί σε άλλα παγωμένα φεγγάρια, είπαν οι ερευνητές.





25.Αυτός είναι ο λόγος που η NASA δεν επέστρεψε ποτέ στη Σελήνη! 





Τον Ιούλιο του 1969 άνθρωποι  προσγειώθηκαν για  πρώτη  φορά  στη  Σελήνη, στο  πλαίσιο της
ΑΠΟΛΛΩΝ 11

απο στολής Apollo 11.Γιατί όμως δεν έχουμε επί- στρέψει μετά την αποστολή Apollo 17 το 1972 ; Η προσεδάφιση του Apollo 11 στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969  ήταν τεράστιος  άθλος  της  ανθρώπινης ανθρώπινης προσπάθειας, της μηχανικής και της επιστήμηςΉταν μια στιγμή που ο κόσμος περίμενε Το Apollo 11 ακολουθήθηκε από έξι ακόμη ταξίδια στη Σελήνη, πέντε από τα οποία προσεδαφίστηκαν με επιτυχία. Επίσης με την περίμετροτης Σελήνης είδαν Ουρανοξύστες, Πόλεις,άνθρωποι Γήγαντες, για αυτό δεν ξαναπάτησαν.


Συνολικά 12 άνθρωποι περπάτησαν  στη  σεληνιακή  επιφάνεια. Αλλά  το  1970  οι  μελλοντικές αποστολές Απόλλων ακυρώθηκαν. Το Apollo 17 έγινε η τελευταία επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, για αόριστο χρονικό διάστημα. Ο κύριος λόγος γι' αυτό ήταν τα χρήματα.Το κόστος για να φτάσει κανείς στη Σελήνη ήταν,κατά ειρωνεία της τύχης,αστρονομικό.Επίσης δεν ξαναπήγαν γιατί εμφανίσθηκαν εξωγήινοι και τους είπαν να μην ξενάρθουν.



Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγαμε στο διάστημα; Αν και δεν έχουμε στείλει άνθρωπο στη σεληνιακή επιφάνεια από τη δεκαετία του 1970,υπάρχουν τακτικές επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα. 



26. Η μαύρη τρύπα του γαλαξία μας στροβιλίζεται μανιωδώς και μετατρέπεται σε μπάλα ποδοσφαίρου



Το εντυπωσιακό φαινόμενο στο κέντρο του γαλαξία μας.Εκπληκτικό φαινόμενο στρέβλωσης  του
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
χωροχρόνου.Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που  απεικονίζει τ α  ευρήματα  μιας νέας μελέτης σχετικά  με  την  υπερμεγέθη  μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας που ονομάζεται Τοξότης A΄. Η κεντρική μαύρη τρύπα του γαλαξία μας βρίσκεται 26.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη και εκτιμάται ότι έχει μάζα περίπου 4 εκατόμύρια φορές  μεγαλύτερη από  αυτή  του Ηλίου. 

Προηγούμενες παρατηρήσεις έχουν δείξει ότι η μαύρη τρύπα στο κέντρου του γαλαξία μας περι- στρέφεται τόσο  γρήγορα  που  στρεβλώνει  τον χωρόχρονο,δηλαδή τον χρόνο και τις τρεις διαστά- σεις του χώρου, έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με ποδόσφαιρο.


 Οι  μαύρες  τρύπες  έχουν  δύο  θεμελιώδεις  ιδιότητες,  τη  μάζα  τους  (πόσο ζυγίζουν)  και  την περιστροφή τους (πόσο γρήγορα περιστρέφονται). Ο προσδιορισμός μιας από αυτές τις δύο τιμές λέει στους επιστήμονες πολλά για οποιαδήποτε μαύρη τρύπα και πώς συμπεριφέρεται. Οι αστρο- νόμοι έχουν κάνει πολλές εκτιμήσεις την ταχύτητα περιστροφής του Τοξότη A' χρησιμοποιωντας χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές, με αποτελέσματα που κυμαίνονται από το ότι είναι μια μαύρη τρύπα που δεν περιστρέφεται καθόλου έως το ότι περιστρέφεται σχεδόν με τον μέγιστο ρυθμό.


Μια νέα μελέτη συμφωνεί με τις  εκτιμήσεις  ότι  ο  Τοξότης Α΄  περιστρέφεται  πολύ  γρήγορα, γεγονός που προκαλεί τη συμπίεση του χωροχρόνου γύρω του. Η εικόνα της NASA δείχνει μια διατομή της μαύρης τρύπας και υλικού που στροβιλίζεται γύρω από αυτή σε ένα δίσκο. Η μαύρη σφαίρα στο κέντρο αντιπροσωπεύει τον λεγόμενο ορίζοντα  γεγονότων  της  μαύρης  τρύπας, το σημείο χωρίς επιστροφή από το οποίο τίποτα, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να ξεφύγει.


Κοιτάζοντας την περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα από το πλάι, όπως απεικονίζεται  σε  αυτήν  την εικόνα, ο περιβάλλοντας χωροχρόνος έχει σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου. Όσο πιο γρήγορο είναι το γύρισμα  τόσο  πιο  επίπεδη  γίνεται  η  μπάλα. Το  κίτρινο-πορτοκαλί  υλικό  σε  κάθε  πλευρά αντιπροσωπεύει αέριο που στροβιλίζεται γύρω από τη μαύρη τρύπα.Αυτό το υλικό αναπόφευκτα βυθίζεται προς τη μαύρη τρύπα  και  διασχίζει  τον  ορίζοντα  γεγονότων  μόλις  πέσει  μέσα  στη μπάλα. Η περιοχή μέσα στο  σχήμα  του  ποδοσφαίρου  αλλά  έξω  από  τον  ορίζοντα  γεγονότων απεικονίζεται επομένως ως κοιλότητα. Οι  μπλε  σταγόνες  δείχνουν π ίδακες  που  εκτοξεύονται μακριά από τους πόλους της περιστρεφόμενης μαύρης τρύπας. Κοιτάζοντας  προς  τα  κάτω  τη μαύρη τρύπα από την κορυφή, κατά μήκος της κάννης του πίδακα, ο  χωροχρόνος  είναι  ένα κυκλικό σχήμα.




Η περιστροφή μιας μαύρης τρύπας μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντική πηγή ενέργειας. Οι περιστρεφόμενες υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες παράγουν ευθυγραμμισμένες εκροές, όπως πίδακες όταν εξάγεται η περιστροφική τους ενέργεια, κάτι που απαιτεί να υπάρχει τουλάχιστον λίγη ύλη κοντά στη μαύρη τρύπα. Λόγω του περιορισμένου καυσίμου γύρω από  το  Τοξότη Α* η  μαύρη τρύπα ήταν σχετικά ήσυχη τις τελευταίες χιλιετίες με σχετικά αδύναμους πίδακες. Η νέα μελέτη ωστόσο δείχνει ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν η ποσότητα του υλικού κοντά στο Τοξότη Α' αυξηθεί. 



27.Τι μετέτρεψε τη Γη σε παγάκι πριν από 700 εκατομμύρια χρόνια;





Πριν από 717 εκατομμύρια χρόνια, όταν η ζωή δεν είχε βγει ακόμα από τη θάλασσα στη στεριά, η
ΓΗ
Γη πιστεύεται ότι πέρασε από μια ακραία  εποχή των παγετώνων που την κάλυψε με  πάγους  από τους πόλους μέχρι τον  ισημερινό. Μέχρι σήμερα παραμένει  μυστήριο  τι  πυροδότησε  αυτή  την ακραί ακραία αλλαγή του κλίματος που κράτησε τον  πλανήτη  παγωμένο  για  56 εκατομ.  χρόνια. Τώρα, μια  νέα μελέτη  που  δημοσιεύεται  στην επιθεώρηση Geology προτείνει έναν μηχανισμό που δείχνει  να  εξηγεί  αυτό  το κεφάλαιο   στην ιστορία της Γης. Η  θερμοκρασία  έπεσε σε  όλο τον κόσμο λόγω δραματικής μείωσης του διοξει- δίου του  άνθρακα  στην  ατμόσφαιρα. Το  CO2 συγκρατεί θερμότητα και είναι ο κύριος παράγο- ντας πίσω από την κλιματική αλλαγή που απειλεί τ ην  ανθρωπότητα. Σήμερα,  το  μεγαλύτερο μέρος του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα προέρχεται από την καύση ορυκτών καυσίμων. Κάποτε, όμως, προερχόταν κυρίως από ηφαίστεια.



Διάφορες εξηγήσεις έχουν προταθεί για τη μετατροπή της Γης σε γιγάντιο παγάκι από τα 717 έως τα 60 εκατομμύρια χρόνια πριν, με μια από τις δημοφιλέστερες θεωρίες να θέλουν τα επίπεδα του CO2 να απορροφήθηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα με χημικές αντιδράσεις.Αυτό,όμως,δεν εξηγεί γιατί η εποχή των παγετώνων κράτησε για τόσο μεγάλο διάστημα.Σε μια προσπάθεια να βρουν την απάντηση, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ στην Αυστραλία αξιοποίησαν ένα σχετικά νέο υπολογιστικό μοντέλο της μετατόπισης των ηπείρων, οι οποίες ήταν ενωμένες κάποτε στην υπερήπειρο Ροδινία.



Οι προσομοιώσεις έδειξαν ότι, λίγο μετά τη διάσπαση της Ροδινίας, τα υποβρύχια ηφαίστεια κατά μήκος των λεγόμενων μεσοωκεάνιων  ραχών, εκεί όπου η  μία τεκτονική  πλάκα  απομακρύνεται από την άλλη, μειώθηκαν περισσότερο από ποτέ στην ιστορία της Γης, οπότε ο εμπλουτισμός της ατμόσφαιρας με CO2 επιβραδύνθηκε.Ταυτόχρονα, μεγάλες ποσότητες CO2 απορροφήθηκαν από πυριγενή πετρώματα που βρέθηκαν εκτεθειμένα στον αέρα στην περιοχή του σημερινού Καναδά. Ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που περιγράφονται  "το ατμοσφαιρικό CO2" έπεσε σε επίπεδα που πυροδοτούν την εμφάνιση παγετώνων. Εκτιμούμε ότι ήταν κάτω από 200 μέρη  ανά εκατομ. λιγότερο από το ήμισυ της σημερινής τιμής" επισημαίνει.


Δεδομένου πάντως ότι η μελέτη βασίστηκε σε υπολογιστικά μοντέλα και όχι σε άμεσες ενδείξεις, τα ευρήματα είναι ουσιαστικά αδύνατο να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν. Ενδεχομένως, όμως, προσφέρουν νέες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του θερμοστάτη της Γης.Σήμερα, οι τεκτονικές πλάκες του πλανήτη μετακινούνται με τρόπο που ίσως οδηγήσει σε νέα μείωση της ηφαιστειακής δραστηριότητας.Οι ερευνητές ξεκαθαρίζουν πάντως ότι η διαδικασία αυτή  αποκλείεται  να μας σώσει από την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή,καθώς η καύση ορυκτών καυσίμων απελευθερώ- νει δεκάδες δισεκατομμύρια τόνους CO2 στην ατμόσφαιρα, πολύ περισσότερο από ό,τι μπορεί να απορροφηθεί με φυσικές διαδικασίες.






28.Το "Άστρο του Θανάτου" του ηλιακού μας συστήματος. 






Ο Μίμας, ο μικρός δορυφόρος του Κρόνου μπαίνει στη  λίστα  των  υδάτινων  κόσμων. Διαθέτει
ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ  ΜΙΜΑΣ
υπόγειο ωκεανό και είναι υποψήφιο  για  ύπαρξη ζωής.Αποστολές εξερεύνησης και παρατηρήσεις με τα ολοένα και πιο ισχυρά  τεχνικά  μέσα  που έχουν στη διάθεση τους  οι  επιστήμονες  έδειξαν ότι δεν έχει μόνο η  Γη στο ηλιακό μας σύστημα λίμνες, θάλασσες  και ωκεανούς αλλά  υπάρχουν και σε  άλλους  πλανήτες  και  δορυφόρους με τη διαφορά ότι βρίσκονται κάτω  από την  επιφάνεια τους. Εχει διαπιστωθεί η υποδειχθεί η παρουσία λιμνών,θαλασσών και ωκεανών στο υπέδαφος του Άρη, του Πλούτωνα,του νάνου πλανήτη Δήμητρα, της Ευρώπης,δορυφόρου του Δία του Εγκέλαλου δορυφόρου του Κρόνου, στον Τρίτωνα δορυφόρο του Ποσειδώνα), στη Διώνη και στο Μίμα (δορυφόρους του Κρόνου) κ.α.



Η ύπαρξη ωκεανών όπως είναι ευνόητο δημιουργεί αισιοδοξία για την παρουσία κάποιων μορφών ζωής  εκεί  έστω  και  σε  μικροβιακό  επίπεδο  και  οι  επιστήμονες  προσπαθούν  τώρα να  βρουν τρόπους για να τους επισκεφτούμε κάτι βέβαια που δεν είναι καθόλου απλό και εύκολο δεδομένου ότι  οι  ωκεανοί  αυτοί  βρίσκονται  σε  πολύ  μεγάλα  βάθη  κάτω  από την επιφάνεια  σε  πολλές περιπτώσεις κάτω από δεκάδες χλμ.πάγου.Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του υπόγειου ωκεανού στον Μίμα ο οποίος λόγω του σχήματος του από τους κρατήρες που υπάρχουν στην επιφάνεια έχει το παρατσούκλι "Άστρο του Θανάτου" επειδή μοιάζει με την γιγάντια διαστημική εγκατάσταση που κατέστρεφε πλανήτες στον κινηματογραφικό κόσμο του Star Wars.



Ο Μίμας πήρε το όνομά του από τον γίγαντα Μίμα γιο της Γαίας  σύμφωνα με την  ελληνική μυθολογία και ανακαλύφθηκε  στις  17 Σεπτεμβρίου  του  1789  από  τον  κορυφαίο  Βρετανό αστρονόμο Ουίλιαμ  Χέρσελ. Το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του Μίμα καλύπτεται από κρατήρες πρόσκρουσης,εκ των οποίων ο μεγαλύτερος,με διάμετρο 130 χλμ.φέρει το όνομα του αστρονόμου που ανακάλυψε τον δορυφόρο.Εκ πρώτης όψεως, είναι το πιο απίθανο μέρος στο ηλιακό σύστημα να ψάξει κανείς για νερό σε υγρή μορφή Φαίνεται παλιό και ανενεργό και μία τεράστια ποσότητα κρατήρων.  Τίποτα  δεν  προδίδει  την  ύπαρξη  των  ωκεανών, είπαν  οι επιστήμονες,τα οποία μελετούσαν για 13 ολόκληρα το σύστημα του Κρόνου.





Οι ερευνητές εκτιμούν ότι στο υπέδαφος του Μίμα υπήρχε πάγος  και  κάποιες  κοσμικές ή και γεωλογικές διεργασίες προκάλεσαν αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του δορυφόρου με αποτέλεσμα ο πάγος να λιώσει και να δημιουργηθεί ο ωκεανός. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η διαδικασία συνέβη πριν από  πέντε ως  δεκαπέντε  εκατομμύρια  έτη κάτι  που σημαίνει  ότι ο ωκεανός αυτός είναι κατά πολύ νεότερος από αυτούς της Γης και πιθανώς ο νεότερος από όσους γνωρίζουμε στο ηλιακό μας σύστημα.Η ανακάλυψη εκτός  των  άλλων  υποδεικνύει  ότι όλοι οι μεσαίου μεγέθους δορυφόροι του Κρόνου είναι υποψήφιοι για να διαθέτουν υπόγειους ωκεανούς με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πιθανότητες ύπαρξης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα μακριά από τη Γη.

https://www.youtube.com/watch?v=6dnNNVs7WAY&t=2s





29.Δεκάδες αναφορές για UFO λαμβάνει κάθε μήνα το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.





Η αμερικανική κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες  αναφορές  για  αγνώστου  ταυτότητας  ανώμαλα
UFO
φαινόμενα, ευρύτερα  γνωστών  ως UFO,  κάθε μήνα, σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση  των  περί-στατικών, ενώ  στο  άμεσο  μέλλον  αναμένονται "εκατοντάδες,  αν  όχι  χιλιάδες" περισσότερες αναφορές. Το γραφείο  έχει  λάβει  περίπου  800 αναφορές για αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα προς διερεύνηση από τον περασμένο Απρίλιο, από 650 αναφορές που είχε μέχρι τον  Αύγουστο  του 2022.  Σχεδόν  όλες  οι νέες  αναφορές  αφορούν αντικείμενα που παρατηρήθηκαν στον αέρα,μόνο μία έχει να κάνει με παρατήρηση στη θάλασσα.Η συντριπτική  πλειονότητα  είναι  μη  απειλητικά αντικείμενα,  όπω ς αερόστατα ή drones,  αλλά ορισμένα μπορεί να είναι προσπάθειες κατασκο- πείας. Υπάρχουν  κάποιες  ενδείξεις  που  είναι ανησυχητικές και μπορούν να αποδοθούν σε ξένη δραστηριότητα,και τις διερευνούν πολύ διεξοδικά. 




Τεράστιο ενδιαφέρον για τα UFO:Από τότε που η κυβέρνηση Μπάιντεν δημιούργησε ένα επίσημο γραφείο για τη διερεύνηση αναφορών για  UFO,  το  θέμα έχει  συγκεντρώσει  τεράστια  δημόσια προσοχή. Μια ακρόαση τον περασμένο Ιούλιο στο Κογκρέσο για το θέμα ανέβασε το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο, καθώς  πρώην  αξιωματικός   των  μυστικών   υπηρεσιών   της   Πολεμικής Αεροπορίας, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση συγκάλυψε την έρευνά της σχετικά με τις εμφανίσεις, έναν ισχυρισμό που αρνήθηκε κατηγορηματικά.Αλλά ο αξιωματικός πήγε πολύ παραπέρα, ακόμη και αν παραδέχτηκε ότι  δεν είχε  γνώση  από  πρώτο  χέρι,  υποστηρίζοντας  ότι  η  αμερικανική κυβέρνηση είχε στην κατοχή  της  άγνωστα  εξωγήινα  αντικείμενα  και  τους  "μη ανθρώπινους" πιλότους των σκαφών.




Τώρα το Πεντάγωνο προετοιμάζεται για μια πλημμύρα νέων αναφορών, καθώς ετοιμάζει δύο νέες πύλες για υποβολές, μία για ιστορικές παρατηρήσεις από νυν ή πρώην κυβερνητικούς υπαλλήλους και εργολάβους και  μία  δεύτερη  για  υποβολές  νέων  αναφορών  από το  κοινό. Η  πύλη  για τις ιστορικές θεάσεις πρόκειται να ανοίξει κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους  μήνες. Σκοπός  της είναι να επικυρώνει ή να διαψεύδει παλαιότερες αναφορές αγνώστου  ταυτότητας  αντικειμένων, να τις συγκρίνει με άλλες αναφορές και να τις καταγράφει για πιθανή περαιτέρω ανάλυση.


Το άνοιγμα της δημόσιας πύλης, που απέχει ακόμη αρκετούς μήνες,θα μπορούσε να πλημμυρίσει το σύστημα με "εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες" νέες αναφορές που πρέπει να ταξινομηθούν. Ακόμα κι έτσι,το οποίο περιλαμβάνει ένα σύστημα που θα αντιστοιχίζει αυτόματα γνωστά αντικείμενα με τις δημόσιες αναφορές, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να απορρίπτει τις θεάσεις αναγνωρισμένων αντικειμένων.





30.Η NASA εντόπισε ένα αχνό σήμα από το Voyager 2 .





Το Voyager 2 έχασε επαφή με τη Γη πριν λίγες μέρες και τώρα η NASA  κατάφερε να εντοπίσει
VOYAGER

ένα αχνό σήμα, το οποίο επιβεβαιώνει πως το σκάφος βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία και στη σωστή τροχιά. Στην προσπάθεια συμμετείχε μία διάταξη  τεράστιων  κεραιών από  τη  Γη  και  προς  ανακούφιση  των επιστημόνων, το Voyager 2 εντοπίστηκε.







Το σήμα όμως που εντόπισαν είναι αχνό και το χαρακτηρίζουν ως το "χτύπο της καρδιάς" του Voyager 2. Δεν μπορούν να  διαβάσουν  τις πληροφορίες που στέλνονται με αυτό το σήμα.Τώρα παράγουμε μία εντολή για να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε  την  κεραία  του  σκάφους  προς τη Γη, αλλά οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μικρές.




ΧΑΡΤΗΣ ΗΛΙΑΚΟΣ

Για την ιστορία, το Voyager 2εκτοξεύτηκε  το  1977  και  βρίσκεται  τώρα  19.9  δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, εκτός Ηλιακού συστήματος. Περιέχει ένα χρυσό δίσκο 12 ιντσών ο οποίος περιέχει ένα χάρτη του Ηλιακού συστήματος, ένα κομμάτι ουρανίου που χρησιμεύει ως ένα ατομικό ρολόι  για  να  επιτρέψει  σε  τυχόν  εξωγήινους  να  χρονολογήσουν  την  εκτόξευση  του σκάφους, καθώς και ηχογραφημένο υλικό με χαιρετιστήριες προσφωνήσεις σε 55 γλώσσες, ήχους της φύσης, ήχους ζώων και ένα 90λεπτο μουσικό πρόγραμμα.



10/2/24                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

                                                     ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα (ΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.