Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ **** ΙΟΥΛΙΟΣ 2024 - 1/7/24 - 10/7/24

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ



ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ










Και  ο  Θεός  δημιούργησε τον Τράμπ , όπως  και  ο  Μέγας  Αλέξανδρος  !!!



Ο  Θεός  χρειαζόταν  κάποιον δυνατό, θαραλλέο  που  δεν  θα λυγίσει,  που  δεν  θα τρομάξει  όταν οι  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ
λύκοι επιτεθούν. Ετσι  ο  Θεός  δημιούργησε  τον  Τραμπ !!  Χρειαζόταν κάποιον  να καθαρίσει  τον βάλτο, να τα  βάλει  με την παγκόσμια κλίκα,με τους  αδίστακτους   σατανάδες  της  Γης  και  που  δεν θα διστάσει στιγμή. στιγμή.Χρειαζόταν κάποιον  να εκτελέσει το θεϊκό σχέδιο κατά γράμμα και να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην ειρήνη και στην απελευθέρωσε από το σκότος και ο Θεός μας έδωσε τον Τράμπ !!!






Χρόνια Πολλά στον Πρόεδρο της καρδιάς μας. Σας αγαπάμε ως άνθρωπο, σας  ευχαριστούμε  για όλα όσα κάνετε για τα παιδιά, είμαστε ευγνώμονες για το τεράστιο έργο σας για την ανθρωπότητα Είμαστε μαζί σας! Χρόνια Πολλά Ελλην Τράμπ.

*Δεν ήταν ποτέ τρελός, όπως ήθελαν να τον παρουσιάσουν. 
*Δεν ήταν δικτάτορας και ακολουθούσε το Σύνταγμα της χώρας του κατά γράμμα.
*Δεν ήταν πολεμοχαρής, δεν έκανε κανένα πόλεμο και συμφιλίωσε χώρες που είχαν εχθρικές σχέσεις. Κι όμως, τον πολέμησαν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
*Πάλεψε για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. 
*Η Ειρήνη είναι η βάση για τον νόμο Gesara.
*Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης τον πυροβολούσαν με ψέματα για να πλήξουν αυτόν, την οικογένεια του, τον στρατηγό Φλυνν και όποιον στεκόταν δίπλα του.
*Προσπάθησε να υψώσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να μην μπαίνουν παράνομα στην χώρα του μετανάστες χωρίς χαρτιά, να μην μπαίνουν ναρκωτικά, να σταματήσει την ροή της διακίνησης πορνείας και παιδοφιλίας.
*Κατά την προεδρεία του έγιναν οι περισσότερες συλλήψεις σε αυτά τα κυκλώματα.
*Ξέρετε πόσα παιδιά έσωσε από τούνελ και στοές βάζοντας τον στρατό να καθαρίσει την βρωμιά του πλανήτη; 
*Προσπάθησαν πολλές φορές να τον δολοφονήσουν, όπως άλλωστε το ίδιο έκαναν με τον J.F.Kennedy γιατί κι εκείνος επιδίωξε την Ειρήνη.
*Ξέρετε πόσοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν γιατί μίλησαν; 
*Ξέρετε πόσοι άνθρωποι πλήρωσαν με την ζωή τους, την αντίθεση τους στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων; 
*Θα μου πείτε και τι μας νοιάζει τι γίνεται στην Αμερική; 
*Τι μας νοιάζει αν στις ΗΠΑ έγινε νοθεία στις εκλογές; 
*Τι μας νοιάζει ποιος θα βγει να κυβερνήσει σε μια χώρα, που είναι μισητή από τον περισσότερο πλανήτη; 
*Ποιος λοιπόν την έκανε μισητή σε όλο τον κόσμο με τους πολέμους; 
*Ποιοι παρακινούσαν τους πολέμους και γιατί; 
*Σε ποιες χώρες έκαναν τους πολέμους ξέρετε; 
*Μήπως εκεί που είχε πετρέλαια, ορυκτά, πολύτιμους λίθους, χρυσό, αέριο, όπιο, ναρκωτικά;
*Μήπως πουλούσαν όπλα και στις δύο αντίπαλες μεριές ενός πολέμου για να πλουτίζουν; 
*Ξέρετε πόσες κυβερνήσεις έριξαν και πόσες ανέβασαν για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους; 



*Οι περισσότερες  κυβερνήσεις είναι πιόνια στην  ολοκλήρωση  της  Ατζέντας  τους.  Όσοι  λίγοι ηγέτες δεν συμφωνούσαν τους έβγαζαν τρελούς, δικτάτορες, ψυχακηδες και Τρομοκράτες. Βλέπε Καντάφι και Κιμ Γιουνγκ Ουν με τον οποίο ο Τραμπ συμφώνησε Ειρήνη.
*Δεν σας κάνει εντύπωση γιατί ένα μεγάλο μέρος από όλες τις χώρες του πλανήτη,στηρίζει τον Τραμπ; 
*Δεν σας κάνει εντύπωση γιατί πολλοί από μας ψάχνουμε πληροφορίες και προσπαθούμε να σας αφυπνίσουμε; 
*Δεν είμαστε τρελοί, ούτε ξαφνικά αγαπήσαμε την Αμερική που όλοι κράζαμε τόσο καιρό για τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Αυτό τελείωσε το 2016 όταν έγινε πρόεδρος ο Τραμπ.
*Θα μάθουμε και θα δούμε πολλά εν καιρώ.Και αυτά που θα δείτε θα είναι σοκαριστικά.
*Ό,τι γίνεται αυτή την στιγμή στην Αμερική είναι ένας πόλεμος.Όχι πολιτικός.
*Ούτε ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και δημοκρατικούς.
*Ένας πόλεμος ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό. Ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι. 
*Ένας πόλεμος που κρατάει πολλά πολλά χρόνια και αφορά όλες τις χώρες. 
*Ένας πόλεμος που φτάνει στο Τέλος του.
*Νικητής αυτού του πολέμου είναι το Φως,είναι το Καλό και θα αλλάξουν όλα στις ζωές μας και σε όλη την ανθρωπότητα. 
*Θα αλλάξει όλος ο πλανήτης.
*Θα αλλάξει ό,τι μέχρι σήμερα μας κρατούσε σκλάβους, από ιδιωτικές τράπεζες που φόρτωναν χρέη σε εσένα και στη χώρα σου.
*Θα πάψουν να υπάρχουν ανισότητες και η δικαιοσύνη θα έρθει για όλους.
*Θα αλλάξει η οικονομική μας κατάσταση.
*Θα αλλάξει το σύστημα Υγείας.
*Θα σταματήσουν να σου προμηθεύουν δηλητήρια οι φαρμακευτικές εταιρείες.
*Δεν θα ξαναδουμε πολέμους και ατομικές ή πυρηνικές βόμβες.
*Δεν θα ξαναδούμε  παιδιά  να πεθαίνουν  από  την πείνα, εξαιτίας  του λάθους καταμερισμού του πλούτου.
*Αυτός ο άνθρωπος παλεύει για το καλό της Ανθρωπότητας.
*Πείτε μας τρελούς, δεν μας νοιάζει.
*Αυτό που μας νοιάζει, είναι ότι θα ζήσουμε να δούμε τους φωτεινούς ανθρώπους όλου του κόσμου ευτυχισμένους, ελεύθερους, σωματικά και ψυχικά υγιείς και έτοιμους να  υποδεχτούν την Παγκόσμια Ειρήνη. 
*Ο λόγος που ήρθαμε στον κόσμο είναι να αγαπάμε και όχι να μισούμε.
*Να μοιραζόμαστε και όχι να κλέβουμε.
*Να βοηθάμε και όχι να αδιαφορούμε.


Το σχέδιο του Θεού ήταν το φως  και όχι το σκοτάδι. Το σύμπαν μας  καλεί  σε ένα όμορφο ταξίδι, στο φως !!!




ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ



1.Ο Ερατοσθένης Μετράει τη Γη.Ιούνιος, 240 π.Χ.



Μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ.,ήταν ευρέως αποδεκτό ότι η Γη είναι μια σφαίρα.Αυτό είναι ένα κρίσιμο
ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ 
σημείο,καθώς υπάρχει μια εκτεταμένη παρανόηση  ότι  αρχαίοι λαοί πίστευαν ότι η Γη ήταν επίπεδη.







Το πιο διάσημο επίτευγμα του Ερατοσθένη είναι η μέτρηση της περιφέρειας της Γης. Κατέγραψε τις λεπτομέρειες  αυτής  της μέτρησης σε ένα χειρόγραφο  που πλέον έχει χαθεί, αλλά την τεχνική του την έχουν περιγράψει άλλοι Έλληνες ιστορικοί και συγγραφείς.



Ο Ερατοσθένης είχε ακούσει από ταξιδιώτες για ένα πηγάδι στη Συενή (τώρα Ασουάν, Αίγυπτος) με μια ενδιαφέρουσα ιδιοκτησία: το μεσημέρι του θερινού  ηλιοστασίου,  που συμβαίνει  περίπου στις 21 Ιουνίου  κάθε  χρόνο, ο ήλιος  φώτιζε  ολόκληρο τον  βυθό αυτού  του πηγαδιού, χωρίς να ρίχνει σκιές, υποδεικνύοντας ότι ο ήλιος ήταν ακριβώς πάνω. 


Στη συνέχεια ο Ερατοσθένης μέτρησε τη γωνία μιας σκιάς που ρίχνεται με ραβδί το μεσημέρι του θερινού ηλιοστασίου  στην  Αλεξάνδρεια,  και βρήκε  ότι είχε γωνία περίπου 7,2 μοιρών ή περίπου 1/50  ενός ολοκληρωμένου κύκλου. Γνωρίζοντας  την απόσταση μεταξύ  Συενής και Αλεξάνδρειας μέσω της βοήθειας  επαγγελματιών τοπογράφων, μπόρεσε  να αναφέρει ότι η περιφέρεια  της γης ήταν 250.000 στάδια ή μεταξύ 24.000 και 29.000 μιλίων.





2.Διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA



Οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA για να φωτογραφί -
ΝΕΦΕΛΩΜΑ

σουν το εμβληματικό Νεφέλωμα Horsehehead σε ένα νέο υπέρυθρο φως για να σηματοδοτήσουν την 23η επέτειο από την εκτόξευση του διάσημου  αστεροσκοπείου  στο  διαστημικό  λεωφορείο  Discovery στις 24 Απριλίου 1990.










Μοιάζει  με ένα οπτασία  που αναδύεται  από λευκά πετράδια  διαστρικού αφρού, το εμβληματικό Νεφέλωμα Horsehead  έχει  κοσμήσει βιβλία  αστρονομίας από την  ανακάλυψή του  περισσότερο από έναν αιώνα πριν. Το νεφέλωμα είναι   αγαπημένος στόχος  για ερασιτέχνες  και επαγγελματίες αστρονόμους. Είναι σκιώδης στο οπτικό φως και φαίνεται διαφανές και αιθέρια όταν φαίνεται σε υπέρυθρα μήκη κύματος. 



Η πλούσια ταπισερί του Νεφελώματος Κεφαλής Αλόγου ξεπροβάλλει στο φόντο των αστέρων του Γαλαξία και των μακρινών γαλαξιών που εύκολα φαίνονται στο υπέρυθρο φως.
Τα εύσημα: NASA, ESA και Hubble Heritage Team (STScI/AURA)




3.Eνας μυστηριώδης πολιτισμός είχε λεπτομερείς χάρτες. 



Πάνω από 6.000 χρόνια πριν, ένας μυστηριώδης πολιτισμός είχε λεπτομερείς  χάρτες του  ηλιακού
HΛΙΑΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ
μας συστήματος.Οι Σουμέριοι δημιούργησαν αυτά τα σχέδια χρησι - μοποιώντας πηλό. Τα σωζόμενα σχέδια δείχνουν ότι κατάλαβαν ότι ο ήλιος είναι ένα αστέρι  στο κέντρο του ηλιακού συστήματος  και  ότι άλλοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από αυτό. Σχεδίασαν  μάλιστα με ακρίβεια τις τροχιές  και τις  θέσεις  των  πλανητών. Ενδιαφέρον, κάποιοι πίνακές τους απεικονίζουν επίσης περίεργες εικόνες με γιγα- ντιαίες οντότητες. Οι Σουμεριανοί τους θεωρούσαν θεότητες. 






Ενδιαφέρον, μερικά  από  τα  σχέδια  αυτών των  θεών  παρουσιάζουν  ακόμη   και  σύμβολα  που μοιάζουν με αλληλουχίες ανθρώπινου DNA. Επιπλέον, είχαν σύμβολα σχετικά με την ιατρική, τα οποία μοιάζουν σημαντικά με τα σύγχρονα ιατρικά σύμβολα. Μέχρι σήμερα, ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς χιλιάδες χρόνια πριν, ο αρχαιότερος πολιτισμός της ανθρωπότητας είχε τόσο βαθιά γνώση της αστρονομίας.


Αυτό εγείρει το ερώτημα εάν αυτός ο αρχαίος πολιτισμός  δεν ήταν  οπισθοδρομικός, αλλά μάλλον είχε προχωρήσει πολύ πέρα από την σημερινή κατανόηση τους.






4.Η φυλή των Σουμερίων.




Πριν από περίπου 5.000 χρόνια, οι Σουμέριοι,  που ζούσαν  στην αρχαία Μεσοποταμία  (σύγχρονο
ΣΟΥΜΕΡΙΟΙ
Ιράκ), έφεραν  επανάσταση στον τρόπο  που αντιλαμβανόμαστε  και μετράμε τον χρόνο. Ανέπτυξαν ένα  εξελιγμένο  αριθμητικό σύστημα βασισμένο στον αριθμό 60,γνωστό ως sexagesimal σύστημα. Αυτό το μοναδικό  σύστημα  οδήγησε στη  διαίρεση  μιας ώρας σε  60 λεπτά  και  ενός λεπτού σε 60 δευτερόλεπτα,έννοιες  που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα.






Η ανάγκη των Σουμέριων για ακριβή  χρονομέτρηση καθοδηγήθηκε  από την  αγροτική κοινωνία τους.  Τα  ημερολόγια  ήταν  απαραίτητα  για  τη φύτευση  και  τη συγκομιδή  των  καλλιεργειών. Χρειάζονταν  επίσης  να συντονίσουν  τις πολύπλοκες  θρησκευτικές  τελετές  και  τις διοικητικές τους δραστηριότητες.



Για  να βοηθήσουν  στη μέτρηση  του χρόνου τους, οι  Σουμέριοι  σημείωσαν σημαντική  πρόοδο στην αστρονομία. Παρατήρησαν τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων και χρησιμοποίησαν αυτή τη γνώση  για  να δημιουργήσουν ένα σεληνιακό  ημερολόγιο με  12 μήνες, το οποίο  ευθυγραμμί - στηκε στενά με τις αγροτικές περιόδους




Η διαίρεση  της ημέρας σε 24 ώρες, κάθε ώρα σε  60 λεπτά, και  κάθε  λεπτό σε 60 δευτερόλεπτα ήταν ένα μνημειώδες επίτευγμα. Αυτοί οι διαχωρισμοί δεν ήταν αυθαίρετοι, αλλά σχεδιάστηκαν για να είναι πρακτικοί και εύκολα διαιρεμένοι, αντανακλώντας  την προηγμένη  κατανόηση  των μαθηματικών από τους Σουμεριανούς. 


Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση του  χρόνου  είχε βαθύ αντίκτυπο  στους μεταγενέστερους πολιτι - σμούς, συμπεριλαμβανομένων των Βαβυλώνιων, των Ελλήνων και των Ρωμαίων,που υιοθέτησαν και ανέπτυξαν περαιτέρω το σύστημα των Σουμερίων.  Η κληρονομιά του συστήματος χρονομέ - τρηση των Σουμερίων είναι εμφανής στα σύγχρονα ρολόγια και ημερολόγιά μας,καταδεικνύοντας τη διαρκή επιρροή της εφευρετικότητάς τους στην καθημερινότητά μας.





5.Το σχέδιο διάσωσης της Ανθρωπότητας.






Το σχέδιο διάσωσης  της Ανθρωπότητας εκτός των άλλων,προβλέπει την  μεταφορά του  πλανήτη
ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΤΗΣ Μ-31
ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ
μέσω Μαύρης Οπής, στον  γαλαξία της  Ανδρομέδας ! Εάν  η  Cabal εξακολουθήσει  τα άσκοπα  παιχνίδια πρόκλησης πολέμων με σκοπό το  αιματοκύλισμα  της ανθρωπότητας, ο Πούτιν  εξουσιοδοτήθηκε από τις Φωτεινές Δυνάμεις να εξαπολύσει  μαζικά προληπτικά  πλή - γματα  με  όπλα ¨Κβαντικού Δυναμικού"  εναντίον  των  χωρών  του NATO και των δορυφόρων τους,καταστρέφοντας πλήρως την ηλεκ - τρική και την ηλεκτρονική τους δομή, μεταφέροντας τις έναν αιώνα πίσω.





Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προειδοποιηθεί για το  ενδεχόμενο αυτό  και  έτσι εξηγείται η  στάση του  Πενταγώνου  που  μάλλον  προσπαθεί  να συγκρατήσει   τους  διάφορους  φιλοπόλεμους  της Ευρώπης που ζητούνμέχρι  και πυρηνικά πλήγματα κατά της Ρωσίας  καθώς  και  τον Νετανιάχου Τα  θετικά  "κύματα ιάσεως" που αποστέλλουν οι αποσχισθέντες υπόγειοι πολιτισμοί στην επιφά- νεια έφτασαν σε ψηλή  ένταση, ενώ ο πλανήτης  δέχεται  παρόμοια κύματα  από το διάστημα, με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση κάθε αρνητικής ενέργειας.Ήδη,πολύς κόσμοςάρχισε να αισθάνεται θετικά και να παρατηρούνται σε πολλά μέρη του κόσμου ιάσεις.




Ο προσεχής Σεπτέμβριος είναι κρίσιμος μήνας  για το μέλλον  της ανθρωπότητας,  Αναμένεται  η εξαγγελία της εγκαθίδρυσης του νέου χρηματοπιστωτικού συστήματος που ετοιμάζουν οι BRICS και η εξαπόλυση κύματος μαζικών συλλήψεων σε παγκόσμια κλίμακα, μελών ή συνεργατών  της Cabal,παιδόφιλων . Σε περίπτωση  που ο πλανήτης  χρειαστεί  να  εκκενωθεί και η ανθρωπότητα ανθρωπότητα μεταφερθεί στους τέσσερις πλανήτες που οι "Φωτεινές Δυνάμεις" ετοίμασαν στον δικό μας Γαλαξία, ουδείς θα αντιληφθεί την διαφορά. Θα τους φαίνονται όλα παράξενα αλλά θα αισθάνονται ότι βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον. Επί πλέον, το σχέδιο διάσωσης της Γης εκτός των άλλων, προβλέπει ακόμα και την μεταφορά του πλανήτη μέσω Μαύρης Οπής στον γαλαξία της Ανδρομέδας.




Τα όπλα "Κβαντικού Δυναμικού" της Ρωσίας.Δεν μπορεί να τα φανταστεί ο ανθρώπινος νους.Θα μπορούσαν  να  στείλουν  τον πλανήτη  σε  "Πνευματική   Διάσταση" να τρελάνουν  ξαφνικά  την ανθρωπότητα ή να αρρωστήσουν ολόκληρα έθνη.Δείτε παράδειγμα  το "Σύνδρομο του Κόλπου", όπου μια μυστηριώδης ασθένεια προσέβαλε το 32% των Αμερικανών βετεράνων που πολέμησαν στον Περσικό Κόλπο και μέχρι σήμερα δεν εξακριβώθηκε τι την προκάλεσε ούτε  και βρέθηκε η θεραπεία της ασθένειας αυτής.Το πως λειτουργούν είναι αδύνατον να περιγραφεί σε μια συνοπτι- κή περίληψη, όχι  μόνον λόγω της τεράστιας βιβλιογραφίας, αλλά  και της εκτεταμένης  χρήσης επιστημονικών όρων, οι οποίοι είναι πολύ δύσκολοι στην κατανόηση τους.




Τα όπλα ''Κβαντικού Δυναμικού'' της Ρωσίας δρουν αθόρυβα, δεν εντοπίζονται και ούτε υπάρχει προστασία από αυτά.Οι Ρωσικές συσκευές βαθμωτής ενέργειας διακόπτουν την ροή ηλεκτρονίων μέσα σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική ή ηλεκτρική συσκευή,ακόμη  και  σε  εξωγήινα  σκάφη.Έχουν εμβέλεια 1000 χιλιομέτρων προς κάθε κατεύθυνση και αχρηστεύουν τα όργανα των αεροπλάνων των συμβατικών πυραύλων και των οπλικών συστημάτων βαλλιστικής  και πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.Τα παραπάνω προκύπτουν από τα λεγόμενα των Tolec, Kent Dunn, Dr Mazuli, Simon Parkes, James Gilliland κ.ά


(Νίκος Καστανιάς)





6. Ο Chandra της NASA ελέγχει την κατοικιμότητα των εξωπλανητών.





Αυτό το γραφικό δείχνει έναν τρισδιάστατο χάρτη με αστέρια κοντά στον Ήλιο. Αυτά τα αστέρια
ΑΣΤΕΡΙΑ  ΣΤΟΝ  ΗΛΙΟ
είναι αρκετά κοντά που θα μπορούσαν να είναι πρωταρχικοί στόχοι για άμεσες  αναζητήσεις απεικόνισης  πλανητών  χρησιμοποιώντας μελλοντικά τηλεσκόπια. 







Οι μπλε φωτοστέφανοι αντιπροσωπεύουν αστέρια που έχουν παρατηρηθεί  με το Παρατηρητήριο ακτίνων "Χ Chandra "της NASA και το "XMM-Newton" της ESA.Το κίτρινο αστέρι στο κέντρο αυτού του διαγράμματος αντιπροσωπεύει τη θέση του Ήλιου. Οι ομόκεντροι  δακτύλιοι δείχνουν αποστάσεις 5, 10 και 15 parsec (ένα parsec ισοδυναμεί με περίπου 3,2 έτη φωτός). Οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα ακτίνων Χ για να προσδιορίσουν πόσο κατοικήσιμοι εξωπλανή- τες μπορεί να βασίζονται στο αν λαμβάνουν θανατηφόρα ακτινοβολία από τα αστέρια που περιφέ- ρονται, όπως περιγράφεται στο  τελευταίο μας δελτίο τύπου. Αυτό το είδος έρευνας θα βοηθήσει στην  καθοδήγηση  των παρατηρήσεων με  την  επόμενη  γενιά  τηλεσκοπίων που στοχεύουν  να κάνουν τις πρώτες εικόνες πλανητών όπως η Γη.





Οι ερευνητές εξέτασαν αστέρια που είναι αρκετά  κοντά στη Γη που τα τηλεσκόπια  θα αρχίσουν να  λειτουργούν  την  επόμενη  ή  δύο  δεκαετίες,  συμπεριλαμβανομένου  του   Παρατηρητηρίου Habitable Worlds στο διάστημα και των εξαιρετικά μεγάλων τηλεσκοπίων στο έδαφος,  θα μπο- ρούσαν να τραβήξουν εικόνες πλανητών στα λεγόμενα κατοικήσιμα αστέρια ζώνες. Αυτός ο  όρος ορίζει τροχιές όπου οι πλανήτες θα μπορούσαν να έχουν υγρό νερό στην επιφάνειά τους.Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το τι θα  μπορούσε να κάνει έναν πλανήτη κατάλληλο  για ζωή  όπως τον  ξέρουμε. Ένας  από  αυτούς τους  παράγοντες  είναι  η ποσότητα  των  επιβλαβών ακτίνων Χ και του υπεριώδους φωτός που λαμβάνουν,τα οποία μπορούν να βλάψουν ή ακόμα και να απομακρύνουν την ατμόσφαιρα του πλανήτη.




Με βάση τις παρατηρήσεις ακτίνων Χ μερικών από αυτά τα αστέρια χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Chandra και το XMM-Newton, η ερευνητική ομάδα εξέτασε ποια αστέρια θα μπορούσαν να έχουν φιλόξενες συνθήκες σε πλανήτες σε τροχιά για να σχηματιστεί και να ευημερήσει η ζωή. Μελέτησαν πόσο φωτεινά είναι τα αστέρια στις ακτίνες Χ, πόσο ενεργητικές είναι οι  ακτίνες  Χ και πόσο και πόσο γρήγορα αλλάζουν στην έξοδο ακτίνων Χ, για παράδειγμα, λόγω εκλάμψεων. Οι φωτεινότερες και πιο ενεργητικές ακτίνες Χ μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στην ατμόσφαιρα των πλανητών που βρίσκονται σε τροχιά.



Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σχεδόν 10 ημέρες παρατηρήσεων Chandra και περίπου  26 ημέρες παρατηρήσεων XMM, διαθέσιμες  σε αρχεία,  για να εξετάσουν  τη συμπεριφορά  ακτίνων   Χ 57 κοντινών αστεριών, μερικά από αυτά με γνωστούς πλανήτες. Οι περισσότεροι  από  αυτούς  είναι γιγάντιοι πλανήτες όπως ο Δίας, ο Κρόνος ή ο Ποσειδώνας, ενώ μόνο λίγοι πλανήτες ή υποψήφιοι πλανήτες  θα μπορούσαν  να έχουν μάζα  μικρότερη  από περίπου  διπλάσια  από τη Γη. Αυτά τα αποτελέσματα   παρουσιάστηκαν   στην   244η   συνάντηση    της   Αμερικανικής    Αστρονομικής Εταιρείας στο Μάντισον του Ουισκόνσιν.

https://www.nasa.gov/mission/chandra-x-ray-observatory/






7.To Hubble εντόπισε "σφυγμό" σε γαλαξία που θεωρούσαμε νεκρό.





Το διαστημικό τηλεσκόπιο διαπίστωσε τη γέννηση νέων άστρων σε αυτόν τον γαλαξία.Μπορεί να
ΓΕΝΝΗΣΗ ΝΕΩΝ
ΑΣΤΡΩΝ
φαίνεται χωρίς χαρακτηριστικά και μη συναρπαστικό με την πρώτη ματιά, αλλά οι παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble στον ελλειπτικό γαλαξία "Messier 105" δείχνουν ότι τα άστρα κοντά στο κέντρο του γαλαξία κινούνται πολύ γρήγορα.







Οι αστρονόμοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά τα αστέρια κινούνται γύρω από μια υπερμε- γέθη μαύρη τρύπα με εκτιμώμενη μάζα 200 εκατομμυρίων Ήλιων. Αυτή η μαύρη τρύπα απελευ - θερώνει  ποσότητες  ενέργειας  καθώς  καταναλώνει  ύλη  που πέφτει σε  αυτήν, καθιστώντας το σύστημα έναν  ενεργό  γαλαξιακό πυρήνα που  κάνει  το κέντρο του γαλαξία  να  λάμπει πολύ πιο φωτεινά από το περιβάλλον του.Το Hubble εξέπληξε επίσης τους αστρονόμους  αποκαλύπτοντας μερικά νεαρά άστρα και σμήνη στο Messier 105, έναν γαλαξία που πιστευόταν μέχρι σήμερα ότι είναι "νεκρός" και ανίκανος να σχηματίσει νέα άστρα. 




Οι  αστρονόμοι  πιστεύουν τώρα ότι το  "Messier 105"  σχηματίζει  περίπου  ένα  αστέρι  σαν τον  Ήλιο κάθε 10.000 χρόνια. Οι αστρονόμοι  εντόπισαν τη δραστηριότητα  σχηματισμού  άστρων σε έναν  τεράστιο δακτύλιο  αερίου  υδρογόνου  που  περικυκλώνει  τόσο  το "Messier 105" όσο  και τον  πλησιέστερο γείτονά του, τον φακοειδή γαλαξία NGC 3.Ανακαλύφθηκε  το  1781, ο "Messier 105" βρίσκεται περίπου 30 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Λέοντα και είναι ο λαμπρότερος ελλειπτικός γαλαξίας στην ομάδα γαλαξιών Λέων Ι.




8.Η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη και μεγαλώνει τις ημέρες μας.





Πριν από δισεκατομμύρια χρόνια το μέσο γήινο  24ωρο διαρκούσε… λιγότερο  από 13 ώρες.  Και
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΝΑΟ
ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ
σήμερα οι μέρες συνεχίζουν να μεγαλώνουν, κάτι που οφείλεται στη σχέση μεταξύ της Σελήνης και των ωκεανών μας. Καθώς η  Σελήνη εκτελεί  το εξαιρετικά  σορροπημένο μπαλέτο  της γύρω  από τη Γη, περιστρέφεται αλλά ποτέ δεν κάνει πιρουέτες, γι' αυτό και βλέπουμε πάντα  μόνο τη μία  πλευρά της Σελήνης,  απομακρύνεται  σταδιακά από τον  πλανήτη  μας  με  μια  διαδικασία  γνωστή  ως "σεληνιακή υποχώρηση".






Εκτοξεύοντας λέιζερ σε ανακλαστήρες που είχαν τοποθετηθεί στη σεληνιακή επιφάνεια από τους αστροναύτες των αποστολών "Απόλλων", οι επιστήμονες  μπόρεσαν πρόσφατα να μετρήσουν με ακρίβεια το πόσο γρήγορα υποχωρεί η  Σελήνη.  Και   επιβεβαίωσαν ότι  ο  δορυφόρος  της  Γης απομακρύνεται  με  ρυθμό 3,8 εκατοστών  κάθε  χρόνο. Και  καθώς το κάνει αυτό,  οι μέρες  μας μεγαλώνουν λίγο περισσότερο, αναφέρει το BBC News.



Ουσιαστικά,καθώς η Γη περιστρέφεται, η  βαρύτητα της Σελήνης  που   βρίσκεται σε  τροχιά από πάνω  της  έλκει  τους  ωκεανούς  δημιουργώντας  παλίρροιες.  Αυτές  οι  παλίρροιες  είναι  στην πραγματικότητα ένα "εξόγκωμα"  νερού που εκτείνεται  σε ελλειπτικό σχήμα  τόσο  προς όσο και μακριά από  τη  βαρύτητα  της  Σελήνης.  Όμως η  Γη  περιστρέφεται  στον άξονά  της  πολύ  πιο γρήγορα από ό,τι η Σελήνη περιστρέφεται από πάνω της,  πράγμα που  σημαίνει ότι η τριβή  από τις ωκεάνιες λεκάνες που κινούνται από κάτω, επίσης παρασύρει το νερό μαζί της. 



Αυτό σημαίνει ότι το "εξόγκωμα"  νερού κινείται  ελαφρώς  μπροστά από τη Σελήνη στην τροχιά της, η οποία προσπαθεί να το τραβήξει προς τα πίσω.Αυτό απορροφά σιγά σιγά την περιστροφική ενέργεια του πλανήτη μας, επιβραδύνοντας την περιστροφή του, ενώ η  Σελήνη κερδίζει ενέργεια, με αποτέλεσμα να κινείται σε υψηλότερη τροχιά.



Πόσο απομακρύνεται η Σελήνη.Αυτό το σταδιακό φρενάρισμα της περιστροφής του πλανήτη μας σημαίνει ότι η διάρκεια  μιας μέσης γήινης ημέρας  έχει αυξηθεί κατά περίπου 1,09  χιλιοστά  του δευτερολέπτου ανά  αιώνα από  τα  τέλη  του  17ου αιώνα,  σύμφωνα  με την  τελευταία ανάλυση. Άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό λίγο υψηλότερα,στα 1,78 χιλιοστά ανά αιώνα,βασιζόμενες σε πιο αρχαίες παρατηρήσεις εκλείψεων.  Αν οι αριθμοί  αυτοί  ακούγονται  ασήμαντοι, αποκτούν άλλοι σημασία στο βάθος των 4,5 δισεκατομμυρίων ετών της ιστορίας της Γης.




Σήμερα η Σελήνη  απέχει 384.400 χιλιόμετρα από τη Γη. Όμως μια πρόσφατη μελέτη  δείχνει  ότι πριν από περίπου 3,2 δισεκατομμύρια χρόνια όταν οι τεκτονικές πλάκες άρχισαν να μετακινούνται και οι μικροοργανισμοί που ζούσαν στους ωκεανούς καταβρόχθιζαν άζωτο.Η Σελήνη απείχε μόλις 270.000 χιλιόμετρα από τη Γη, περίπου το  70%  της  σημερινής  της  απόστασης. Η γρηγορότερα περιστρεφόμενη Γη συντόμευε τη διάρκεια της ημέρας,έτσι ώστε μέσα σε ένα 24ωρο να υπάρχουν δύο ανατολές και δύο ηλιοβασιλέματα. Αυτό  μπορεί να μείωσε τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας και να επηρέασε τη βιοχημεία των φωτοσυνθετικών  οργανισμών,  συμπληρώ - νουν οι επιστήμονες.



Για μεγάλο μέρος της ιστορίας της, ωστόσο, η Σελήνη απομακρυνόταν με πολύ μικρότερο ρυθμό
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΗ  ΤΟΥ
ΦΑΚΟΥ
από ό,τι σήμερα.  Στην πραγματικότητα,  αυτή  τη στιγμή  ζούμε  σε  μια π ερίοδο  όπου  ο  ρυθμός υποχώρησης είναι ασυνήθιστα υψηλός υψηλός, η  Σελήνη  θα έπρεπε να υποχωρήσει  με  τον  σημερινό της ρυθμό  μόνο  για  1,5  δισεκατομμύριο  χρόνια  για  να  φτάσει   στη σημερινή της θέση. Όμως η διαδικασία λαμβάνει χώρα από τότε που σχηματίστηκε η Σελήνη πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, οπότε ήταν σαφώς πολύ πιο αργή σε κάποια σημεία στο παρελθόν.




Η σημερινή διαμόρφωση των ηπείρων σημαίνει ότι η λεκάνη του Βόρειου  Ατλαντικού  Ωκεανού τυχαίνει να έχει ακριβώς τις σωστές αναλογίες για να δημιουργήσει ένα  φαινόμενο  συντονισμού, οπότε το νερό που περιέχει κυλάει μπρος-πίσω με ρυθμό που  πλησιάζει  αυτόν  των  παλιρροιών. Αυτό σημαίνει ότι οι παλίρροιες είναι μεγαλύτερες από ό,τι θα ήταν διαφορετικά. 



Θα χάσουμε ποτέ τη Σελήνη; Θα μπορούσε, λοιπόν, να υπάρξει ένα μέλλον  όπου η  Γη δεν θα έχει πλέον Σελήνη; Ακόμη και με τον υψηλό σημερινό ρυθμό υποχώρησής της, η Σελήνη είναι απίθανο να εγκαταλείψει ποτέ εντελώς τη Γη.Ο ολέθριος θάνατος του Ήλιου μας θα μεσολαβήσει πιθανό - τατα πολύ πριν συμβεί αυτό, σε περίπου 5-10 δισεκατομμύρια χρόνια. Και  η  ανθρωπότητα είναι πιθανό να έχει σβήσει πολύ πριν από αυτό…





9.Δείτε τι είχε πει η Πυθία πριν 22 αιώνες για το Ελληνικό Έθνος.



Ο Φιλοποίμην, ο στρατηγός της Αχαϊκής Συμπολιτείας,ήταν από τους σημαντικότερους στρατιω -
Η  ΠΥΘΙΑ
τικούς και πολιτικούς ηγέτες της αρχαίας Ελλάδας.  Στις  αρχές του 2ου αιώνα π.Χ., όταν ο Ρωμαίος  ύπατος  Τίτος Κόιντος Φλαμινίνος έδειξε ενδιαφέρον για τα ελληνικά ζητήματα,ο Φιλοποίμην συνειδη- τοποίησε τον επερχόμενο κίνδυνο  για  την Ελλάδα. Αποφάσισε τότε να ζητήσει χρησμό  από το  Μαντείο των Δελφών  για το μέλλον της χώρας.Η  Πυθία  του  έδωσε  τον   εξής  χρησμό: "Ασκός  κλυδωνι -  ζόμενος   μηδεπώποτε   βυθιζόμενος"



Ο χρησμός αυτός παρομοίασε την Ελλάδα με έναν φουσκωμένο ασκό (ασκί) που,αν και ταλαιπω- ρείται από τα κύματα, δεν βυθίζεται  ποτέ.  Αυτός  ο χρησμός αναδεικνύει  την  αντοχή  και  την επιβίωση της Ελλάδας παρά τις αμέτρητες δυσκολίες που αντιμετώπισε.Η ιστορία επιβεβαίωσε τους φόβους του Φιλοποίμενα και τον χρησμό της Πυθίας. 



Από τότε, η Ελλάδα πέρασε από πολλούς κατακτητές και καταστροφές:

*Ρωμαίοι: Κατέκτησαν την Ελλάδα το 146 π.Χ. και την έκαναν επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

*Άβαροι: Εισέβαλαν στα Βαλκάνια τον 6ο και 7ο αιώνα μ.Χ.

*Φράγκοι: Κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη και άλλες περιοχές μετά την Τέταρτη Σταυροφορία το 1204 μ.Χ.

*Τούρκοι: Κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη το 1453 μ.Χ. και κυριάρχησαν στην Ελλάδα για σχεδόν 400 χρόνια.

*Άραβες: Πραγματοποίησαν επιδρομές στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια της πρώιμης μεσαιωνικής περιόδου.

*Ιταλοί και Γερμανοί: Κατέλαβαν την Ελλάδα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.



Παρά όλες αυτές τις καταστροφές,  κατακτήσεις  και τις σύγχρονες  δυσκολίες, όπως χρεωκοπίες και μνημόνια, η Ελλάδα παραμένει όρθια, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της μέσα από τους αιώνες. Ο χρησμός της Πυθίας, δηλαδή, επιβεβαιώνεται  συνεχώς, καθώς  η  Ελλάδα  παραμένει ένας "ασκός που κλυδωνίζεται αλλά δεν βυθίζεται".






10.Εξωγήινη δραστηριότητα στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού στις 18/6/2024.





Με τα χρόνια, πολλά έχουν δημοσιευτεί για τα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στη σκοτεινή
ΣΚΟΤΕΙΝΗ  ΠΛΕΥΡΑ
ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
πλευρά του φεγγαριού. Η μακρινή πλευρά του  φεγγαριού ήταν ένα μυστήριο από την αυγή της διαστημικής εποχής. Είναι όμως απλώς ένας άγονος, γεμάτος κρατήρες έρημος; 







Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί από αστροναύτες, πληροφοριοδότες και απόρρητα έγγραφα υποδηλω- νουν ότι η ιστορία έχει περισσότερα. Απόκοσμοι ήχοι, ανεξήγητες θεάσεις  και  κρυφές  αποστολές δείχνουν κάτι εκπληκτικό που κρύβεται  από το κοινό. Πριν  εμβαθύνουμε στα στοιχεία, τα οποία κυμαίνονται από μεταγραφές της εποχής του Απόλλωνα έως ιδέες από σύγχρονους στρατιωτικούς αξίζει να σημειωθεί ένα ενδιαφέρον έγγραφο που  κυκλοφόρησε πρόσφατα  από το Χάρβαρντ. Με τίτλο "The Cryptoterrestrial Hypothesis. 




Αυτή η εργασία προτείνει μεταξύ άλλων  θεμάτων ότι τα  UAP  (Unidentified Aerial Phenomena) μπορεί να είναι το αποτέλεσμα δραστηριοτήτων από νοήμονα όντα κρυμμένα εδώ στη  Γη τελικά υπόγεια ή σε  κοντινές  περιοχές όπως το φεγγάρι. Η  πλευρά του φεγγαριού θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κρυφτείς. Αλλά η εφημερίδα του Χάρβαρντ ξαφνικά εξαφανίστηκε,αν και αποθηκεύτηκε ένα αντίγραφο στο https://bit.ly/4b1xk11. 


Οι συνέπειες είναι συγκλονιστικές, υπονοώντας μια μυστική ιστορία πέρα ​​από τον κόσμο μας.



11.Πανάρισμα στο νεφέλωμα Serpens.
 


Για  πρώτη  φορά, ένα φαινόμενο  που οι  αστρονόμοι  ήλπιζαν  εδώ  και  καιρό  να  απεικονίσουν  
ΝΕΦΕΛΩΜΑ SERPΕNS
απευθείας έχει καταγραφεί  από  την  NASA/Ευρωπαϊκή  Υπηρεσία Διαστήματος/Καναδική Διαστημική Υπηρεσία  James Webb Space Telescope's Near-InfraRed Camera (NIRCam). Σε αυτή την εικόνα του  Νεφελώματος  Serpens, η  ανακάλυψη  βρίσκεται  στη  βόρεια περιοχή της νεαρής,κοντινής περιοχής που σχηματίζει αστέρια. 





Οι αστρονόμοι  βρήκαν ενδιαφέρουσα  ομάδα  πρωτοστερικών  εκροών, που σχηματίστηκαν όταν όταν εκτοξεύονται αερίων από νεογέννητα αστέρια συγκρούονται με κοντινά  αέρια  και σκόνη σε υψηλές ταχύτητες. Συνήθως  αυτά  τα αντικείμενα έχουν  μια ποικιλία  προσανατολισμών  σε  μία περιοχή. Εδώ είναι όλα στραμμένα προς την ίδια κατεύθυνση, στον ίδιο βαθμό, σαν χιονόνερο που πέφτει κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.Η ανακάλυψη αυτών των ευθυγραμμισμένων αντικειμέ- νων, που κατέστη δυνατή μόνο από την εξαιρετική χωρική ανάλυση και ευαισθησία του Webb σε σχεδόν υπέρυθρα μήκη κύματος, παρέχει πληροφορίες για τις βασικές αρχές του πώς γεννιούνται τα αστέρια.



Το  Νεφέλωμα  Serpens, που βρίσκεται 1.300 έτη φωτός από τη Γη, φιλοξενεί ένα ιδιαίτερα πυκνό σύμπλεγμα  νεοσχηματισμένων  αστεριών (περίπου 100.000 ετών),  όπου  ένας αριθμός  τελικά  θα αυξηθεί στη μάζα του Ήλιου μας. Η εικόνα  του  Webb  αυτού του  νεφελώματος  αποκάλυψε  μια ομάδα  ευθυγραμμισμένων  πρωτοστερικών  εκροών (που  φαίνεται  στο πάνω  αριστερά). Τα τζετ εντοπίζονται από φωτεινές στριμώξεις που φαίνονται κόκκινες. Αυτά είναι κρουστικά κύματα που προκαλούνται  όταν το τζετ  χτυπήσει το περιβάλλον  αέριο και σκόνη. Σε όλη αυτή την εικόνα τα νήματα και πνεύματα ξεχωριστών αποχρώσεων αντιπροσωπεύουν αντανακλώμενο φως αστεριών από πρωτόσταρα  που εξακολουθούν να  σχηματίζονται μέσα στο νέφος. Υπάρχει  σκόνη μπροστά από αυτή την αντανάκλαση και εμφανίζεται εδώ σε μια πορτοκαλί, διάχυτη απόχρωση.




Περιγραφή  εικόνας: Μια  νεαρή  περιοχή  που  σχηματίζει  αστέρια  είναι γεμάτη  με  πορτοκαλί, κόκκινα και μπλε στρώματα αερίου και σκόνης. Η πάνω αριστερή γωνία της εικόνας είναι γεμάτη κυρίως πορτοκαλί σκόνη και μέσα σε αυτή την πορτοκαλί σκόνη υπάρχουν αρκετά μικρά κόκκινα φτερά  αερίου  που εκτείνονται  από πάνω αριστερά  έως κάτω δεξιά,  στην ίδια γωνία. Το κέντρο της εικόνας είναι γεμάτο κυρίως μπλε  αέριο. Στο κέντρο, υπάρχει  ένα ιδιαίτερα φωτεινό  αστέρι που έχει μια σκιά κλεψύδρα πάνω  και  κάτω από αυτό. Στα  δεξιά του  είναι αυτό που μοιάζει με μια κάθετη ρωγμή  σε σχήμα ματιού  με ένα φωτεινό αστέρι  στο κέντρο. Το αέριο  στα  δεξιά της ρωγμής είναι ένα πιο σκούρο πορτοκαλί.






12.Η αδελφοτητα της Παλλαδας Αθηνάς και ο Παρθενών των αιθερικων πεδίων.






Προστάτις  θεότητα  της Αδελφότητας ήταν η θεά Αθηνά, η οποία  εκπροσωπούσε την σκέψη του
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ
ύπατου των θεών.Συγκροτήθηκε μετά την επικράτηση  της θεάς επί του Ποσειδώνος, ως προς την κυριαρχίαν των  επί  της Αττικής γης. Η Αδελφότητα,ανδρών και  γυναικών,ήταν συγκροτημένη από υπερ- βατικές οντότητες και ενσαρκωμένους Διδασκάλους, οι οποίοι έφθα- σαν με την μύηση σε ανώτερα πεδία φωτός.





Χώρος συνάντησης ήταν η είσοδος του Παρθενώνα για τους Μύστες και το εσωτερικό του για  το Ιερατείο, τις φωτεινές  υπερβατικές  οντότητες  και την ίδια την θεά. Όταν  κορυφωνόταν η τελε - τουργία, οι Μύστες των ανωτέρων βαθμών, το Ιερατείο και οι υπερβατικές οντότητες, ανέρχονταν στον χώρο συνάντησης  των αιθερικών πεδίων, τα οποία ευρίσκοντο ακριβώς επάνω από τον Ναό της Ακροπόλεως.Οι κολώνες του Παρθενώνος δεν είναι κατακόρυφες αλλά έχουν μια μικρή κλίση Αν επεκταθούν προς τον ουρανό, συναντώνται σε ύψος 1.852 μέτρων. Στο  ύψος  αυτό  προσδιορί - ζεται η ύπαρξη του Αιθερικού Ναού.





Ο απεριγράπτου  κάλλους "Αιθερικός Παρθενών", ήταν ένας  γιγαντιαίος συλλέκτης  και  πομπός αιθερικής ενέργειας, η ευνοϊκή μεταχείριση της οποίας από τον Μέγα Ιεροφάντη εκτόνωνε όλα τα ακραία  γεωλογικά  και  μετεωρολογικά φαινόμενα, όπως σεισμούς και καταιγίδες, στην ευρύτερη περιοχή του Ναού.  Ο Παρθενών των Αιθερικών Πεδίων είναι πενταπλασίων διαστάσεων από τον Ναό του βράχου της Ακροπόλεως και πανομοιότυπος με αυτόν.Δημιουργήθηκε από την "Αδελφό - τητα  της  Παλλάδας  Αθηνάς"  και  με  την  βοήθεια  της,  αμέσως  μετά  την  νίκη  της  επί  του Ποσειδώνος. Η ίδια η θεά είχε αποκαλύψει στον Φειδία τα σχέδια του Ναού της Ακροπόλεως.





Η ανάβαση  στον  "Αιθερικό Ναό" των  μελών  της Αδελφότητας, γινόταν μέσω μιας κατάλευκης  κλίμακας.Η ίδια η θεά ήταν παρούσα κατά την ανάβαση των Μυστών. Στεκόταν όρθια στο βάθος του Ναού  με την αστραφτερή πανοπλία της  και  επικοινωνούσε  με  τον καθένα χωριστά  και  με  όλους μαζί. Το θεϊκό της βλέμμα έσβηνε από την ψυχή τους κάθε αρνητικό στίγμα. Όταν αντίκρυ- ζαν την γλυκύτατη μορφή της, η ψυχή  τους πλημμύριζε από  μακαριότητα  και  ένοιωθαν  να μην ανήκουν στην Γη, αλλά στην χορεία των αθανάτων, των ανωτέρων υπάρξεων, των Ολυμπίων. 



Μετά το τέλος της τελετουργίας, οι Μύστες καταύγαζαν  φως για  αρκετήν ώρα. Κάθε  κακία και προσωπικός  εγωϊσμός  είχαν εξαφανιστεί και τίποτα  πλέον  δεν μπορούσε να τους  βλάψει, αφού είχαν αντικρύσει πάνοπλη την θεά, η οποία θα τους κάλυπτε προστατευτικά για όλη τους την ζωή.



13.Οι Υάδες στην Μυθολογία ήταν οι αδελφές Νύμφες της βροχής.



Οι Υάδες στην Μυθολογία ήταν οι αδελφές Νύμφες της βροχής. Η ονομασία τους προέρχεται από
ΥΑΔΕΣ
το αρχαίο ρήμα  "υώ",  βρέχω.  Οι  Υάδες   ήταν  κόρες  του  Τιτάνα ΄Ατλαντα  και της Πλειόνης,  σύμφωνα  με τον Υγίνο  ή της   Αίθρας κατα τον " Οβίδιο   Ημερολόγιο".  Άλλοι   μυθολογικοί  συγγραφείς  θεωρούν τις Νύμφες αυτές κόρες του Ύαντα και της Βοιωτίας. 





Στην επικρατέστερη  εκδοχή πάντως, ο Ύας ήταν αδελφός τους. Οι Υάδες  μαζί  με  τις 7 Πλειάδες αποτελούν τις 14 Ατλαντίδες, αλλιώς γνωστές ως Δωδωνίδες καθώς ήταν νύφες προερχόμενες από τη Δωδώνη, που σ’ αυτές  δόθηκε  ο θεός  Διόνυσος  ως βρέφος  για  να  τον  μεγαλώσουν, κατόπιν επιθυμίας  του  Δία.  Στην  τελευταία  αυτή  υπηρεσία  τους  προς  τον Διόνυσο  οφείλουν  και  την  ονομασία τους Νυσιάδες, σύμφωνα με τον Νόννο.



Μετά τον θάνατο του αδελφού τους, Ύαντα, σε ένα κυνήγι του από ένα λιοντάρι, οι Υάδες άρχισαν ένα ατέλειωτο γοερό κλάμα από τη λύπη τους.Έτσι αιτιολογούσαν οι αρχαίοι και το "κλάμα" των βροχών. Τότε οι θεοί τις λυπήθηκαν  και  τις μεταμόρφωσαν σε αστέρια. Άλλη  εκδοχή θεωρεί ότι έγιναν αστέρια από τον Δία σε ανταμοιβή για το έργο τους να αναθρέψουν έναν θεό.Συγκεκριμένα, όταν ο Λυκούργος απείλησε την ασφάλεια του Διονύσου,οι Υάδες, με την εξαίρεση της Αμβροσίας, κατέφυγαν με το "βρέφος-θεό" και τη βοήθεια της Θέτιδας, στην  Θήβα,όπου τον εμπιστεύτηκαν στην Ινώ. 



Τότε ο Δίας τους έδειξε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι έσωσαν το γιο του, τοποθετώντας τις μεταξύ των αστέρων.Στην Αστρονομία γνωρίζουμε το ανοικτό σμήνος αστέρων με την ονομα- σία Υάδες που βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου. Μάλιστα, κατά μία εκδοχή, ο αδελφός τους τοποθετήθηκε  και  αυτός  στον ουρανό με  τη μορφή  του αστερισμού  του  Υδροχόου.  Άλλη  μια συνάφεια των Υάδων με τις βροχές είναι και η εμφάνιση του σμήνους των "αστέρων Υάδων" πριν την αυγή στις αρχές του φθινοπώρου η  "εώα επιτολή" τους,  κατά τους αρχαίους, που  προμήνυε κάθε χρόνο το τέλος του ξερού καλοκαιριού και τις πρώτες βροχές για τις μεσογειακές χώρες.



Τα ονόματα των Υάδων ποικίλλουν στους διάφορους μυθογράφους.Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει τα ονόματά  τους   να είναι τα εξής "Φάολα, Αμβροσία, Ευδώρα, Κορωνίς και Πολυξώ". Σε αυτές προστίθενται συνήθως η Θυώνη και η Προδίκη, θεωρούμενες ετεροθαλείς αδελφές των προηγου- μένων, γιατί  ήταν κόρες  του Ύαντα  ή του Άτλαντα  από  την Αίθρα.  Κατά τον Ησίοδο, οι Υάδες ήταν πέντε:  η Φαισύλη,  η Κορωνίς,  η Κλεεία ή Κλειώ, η Φαιώ  και η Ευδώρα.  Για το Θαλή το Μιλήσιο οι Υάδες ήταν μόνο δύο, ενώ για τον Ευριπίδη τρεις. Ο Διόδωρος αναφέρει και τα ονόμα- τα Φιλία, Κορωνίδα και Κλεις.Ο Φερεκύδης αναφέρει μόνο 6 απ' αυτές  και τις καλεί Δωδωναίες Νύμφες και τροφούς του Διονύσου.





14.Ανασκάφηκε επιτυχώς μυστηριώδες διαστημικό σκάφος.



Ανασκάφηκε επιτυχώς το μυστηριώδες διαστημικό σκάφος,τα απομεινάρια ενός εξωγήινου πολι -
UFO  ΣΤΟ  ΠΑΓΟ
πτισμού  κάτω από τον πάγο της  Ανταρκτικής. Σε  μια ασυνήθιστη τροπή  των γεγονότων, μια  ομάδα επιστημόνων φέρεται να ανακά - λυψε ένα μυστηριώδες σκάφος εξωγήινων θαμμένο βαθιά κάτω από τον  πάγο της Ανταρκτικής. Αυτή η πρωτοποριακή ανακάλυψη, εάν επικυρωθεί, θα  μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει  την κατανόησή μας για την ιστορία και τη θέση μας στο σύμπαν.





Η ανακάλυψη έγινε από μια διεθνή  ομάδα ερευνητών από διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανο - μένης της παγετολογίας, της αρχαιολογίας και της αστροβιολογίας. Χρησιμοποιώντας  προηγμένη τεχνολογία ραντάρ  διείσδυσης  στο έδαφος,  η ομάδα εντόπισε  μια ανωμαλία κάτω από  το  ράφι πάγου,3.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Οι  αρχικές  σαρώσεις υπέδειξαν την παρουσία  ενός μεγάλου, μεταλλικού αντικειμένου με μια αναμφισβήτητα τεχνητή δομή.



Μετά  από  έρευνα, η ομάδα  επιβεβαίωσε ότι  το αντικείμενο  δεν ήταν επίγειας   προέλευσης. Το
πλοίο,που εκτιμάται ότι έχει μήκος πάνω από 200 μέτρα, παρουσίαζε δομι - κά σχέδια και  υλικά που δεν υπάρχουν σε καμία γνωστή επίγεια τεχνολογία. Η σύνθεση του  κύτους του πλοίου, κατασκευασμένο  από άγνωστο  κράμα, αψηφά τη συμβατική επιστημονική  κατανόηση.Οι συνέπειες της ανακάλυ - ανακάλυψης ενός εξωγήινου πλοίου κάτω από τον πάγο  της  Ανταρκτικής είναι βαθιές.







Για δεκαετίες,η πιθανότητα εξωγήινης ζωής ήταν θέμα εικασιών και συζητήσεων.Αυτή η ανακά - λυψη  παρέχει απτές  αποδείξεις  ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Επίσης, εγείρει  πολυάριθμα ερωτήματα  σχετικά με  την προέλευση  του πλοίου, τον  σκοπό του  και πώς  βρέθηκε  θαμμένος κάτω από ένα από τα πιο αφιλόξενα τοπία της Γης.Η ανακάλυψη παρουσιάζει επίσης  μια  σειρά από προκλήσεις και ηθικούς προβληματισμούς. 



Η περιοχή της Ανταρκτικής  προστατεύεται  από διεθνείς συνθήκες  που περιορίζουν τις  δραστη - δραστηριότητες για τη διατήρηση του παρθένου περιβάλλοντος της. Η ερευνητική ομάδα  πρέπει να περιηγηθεί προσεκτικά αυτούς τους κανονισμούς κατά τη διεξαγωγή της έρευνάς της.Επιπλέον η πιθανότητα αυτή η ανακάλυψη να επηρεάσει τη γεωπολιτική δυναμική και δεν μπορεί να υπό - τιμηθεί. 



Τα  έθνη  μπορεί  να διεκδικήσουν  τον έλεγχο  της  τοποθεσίας,  επιδιώκοντας  να  διεκδικήσουν τεχνολογικές προόδους  που θα μπορούσαν  να προκύψουν  από τη μελέτη  του εξωγήινου πλοίου πλοίου.Προσβλέποντας στο μέλλον,η επιστημονική κοινότητα είναι ενθουσιασμένη με  τις  δυνα - τότητες για μελλοντική έρευνα. 


Η ανακάλυψη  ανοίγει  νέους δρόμους  για  την αστροβιολογία, ένα πεδίο αφιερωμένο στη μελέτη της ζωής πέρα ​​από τη Γη. Η κατανόηση της τεχνολογίας του πλοίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε καινοτομίες στην επιστήμη των υλικών, την ενέργεια και τα συστήματα πρόωσης.




15.Μεγάλη Γαλαξιακή Ομοσπονδιακή Βάση.




Υπάρχει  μια μεγάλη "Γαλαξιακή Ομοσπονδιακή Βάση" σε αυτήν την περιοχή και μερικά από τα
ΜΗΤΡΙΚΑ  ΣΚΑΦΗ
καλύτερα μητρικά μας σκάφη παρατηρούνται σε αυτό το βίντεο. Αυτά τα  υπέροχα  Crafts  έχουν  σχεδιαστεί  για να επιτρέπουν συναντήσεις, ελεύθερο χρόνο και επικοινωνία σε όλους τους γαλαξίες κατά τη πτήση ή όταν είναι ακίνητοι. 







Κάθε Mothership μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει εκατοντάδες επιβαίνοντες και μεγάλους στόλους που είναι ασφαλισμένοι μέσα  και έτοιμοι να διασκορπιστούν.  Αυτά είναι ισχυρά μητρικά σκάφη που εχουν απεριόριστες  λειτουργίες και ικανότητες.


Το βίντεο τραβήχτηκε πάνω από τον Καναδά στις 14/5/24.






16.Aκτίνα με έντονο φως  που έβγαινε απο την γη. Νότια Κρήτη κερατόκαμπος Βιάννου





Ένα σπάνιο και συνάμα περίεργο φαινόμενο κατέγραψαν τις πρώτες πρωινές  ώρες  (2:00 πμ) της
ΑΚΤΙΝΑ  ΜΕ  ΕΝΤΟΝΟ
ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
4ης Ιουλίου  κάτοικοι  του  Κερατοκάμπου. Το φαινόμενο  διήρκεσε τουλάχιστον  15  λεπτά. Όπως το  περιγράφουν οι ίδιοι  και το κατέ - γραψαν και στα κινητά τους τηλέφωνα φαινόταν  μια ακτίνα  φωτός να βγαίνει από την γη και να φωτίζει τον ουρανό. 








Η ακτίνα είχε πολύ έντονο φως.Το επίκεντρο πρέπει να ήταν Νότ. της Βιάννου προς το Ιερό Κέρας που σήμερα φέρει το όνομα Βίγλα. Εκεί βρίσκεται και το ιερό σπηλαιο της  Ρέας. Η περιοχή  είναι ένα ενεργό ρήγμα στο οποίο δελτίο καιρού έδινε για απόψε το βράδυ  (4/7/24)  έκτακτο  φαινόμενο καταιγίδας με κεραυνούς. 





Το δελτίο άλλαξε κατά την διάρκεια της ημέρας και τώρα δίνει πεντακάθαρο ουρανό με ξαστεριά. Συνήθως το φαινόμενο των κεραυνών παρατηρείται σε ρήγματα πριν από σεισμούς. Σε ότι αφορά στο  φαινόμενο  περιμένουμε  να δούμε  την εξέλιξη  του  σε  αποστολτης ομάδας του  Ναυσίνοου στην περιοχή. 

(Ναυσίνοος Αδριανός)






17.Θα ανοίξει μία μεγάλη κοσμική  αστεργιά.Ετοιμαστείτε να λάβετε ενέργεια από τον ουρανό.





Τις τελευταίες μέρες λαμβάνουμε ακτινοβολία υψηλής ενέργειας για  την προετοιμασία  της μετά-
STARFLEE  COMMAND
βασης μεταξύ δύο πύλων. Μείνετε  ενυδατωμένοι ακόμα  και  αν δεν διψάτε, γιατί  πρέπει  να  τροφοδοτήσετε  την ταχύτερη εξαγνιστική κίνηση  του  κυτταρικού  πυρήνα  του  σώματός σας. Αυτή η ακραία κοσμική ενέργεια μπορεί να προκαλέσει άγχος ή και κούραση,καθώς και τα συνήθη συμπτώματα και πυροδοτήσεις σωματικής,συναίσθη- μα και ψυχικής διέγερσης. 










Οι ώρες της ημέρας δεν αρκούν πια για εργασίες στο σπίτι, επιταχύνεται η αντίληψη του χρόνου. Ανάπνεε,σαν μια βαθιά ανάσα από το στόμα σου,κάθε τόσο. Ξεκουραστείτε όσο το δυνατόν  περι -  σότερο για να διατηρήσετε το νευρικό σας σύστημα ήρεμο. Τα ειδησεογραφικά μέσα δείχνουν την ανισορροπία που οδηγεί σε ασύλληπτη βία  των "κοιμωμένων"  μυαλών  που  δεν  ακολουθούν το δρόμο αφύπνισης της ανώτερης συνείδησης. 




Μιά  Αστροπύλη αρχίζει να ανοίγει  στις  πέντε  Ιουλίου και ο Ηλιός μας  θα ευθυγραμμισει  με το αστερικό σύστημα Σείριος για να μας βοηθήσει να αντηχήσουμε με τους αποσταλούντες κωδικούς φωτός του για να ενεργοποιήσουμε τη θεϊκή ενέργεια  στη λάμψη του μαγνητικού. Ο  Γαλαξιακός Χορός πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο Σείριος στις 26 Ιουλίου  το κοσμικό  νέος έτος, που προη - γείται της ισχυρότερης "Lion Portal " της δεκαετίας. 





Οι  αρχαίοι  ακολούθησαν  το  γεγονός  μέσα  από  τις  πυραμίδες,  όπως  αυτές  των  Μάγια  στο "Teotihuacán", που σημαίνει "Όταν ο άνθρωπος ήρθε από τον ουρανό", στη μνήμη των Γαλαξια- κών που κατέβηκαν για να τους διδάξουν. Όπως οι Dogons που βλέπουν  τον Σείριο  ως  το  Star-Eye, η Μητέρα του Πολιτισμού,η σύνδεση για πρόσβαση σε μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης της οποίας η ενέργεια συνδέεται με τη "Θεία Γυναικεία Αρχή,η θεά Isis = Φως". 





Κτίστηκαν  και  άλλοι ναοί  με πρόσωπο  ανατολικά, όπως  του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ, στο Στόουνχεντζ,  στο  Μπάαλμπεκ  (Λίβανος),  ώστε  σήμερα  ένα Συριακό  Φως  θα  διαπεράσει  στο κεντρικό σημείο γνωστό ως σημείο γνωστό , o αγιος των αγίων. Το  πάθος  του φωτός  που φωτίζε φωτίζει το σκοτάδι,θερμανση ψυχής για αυτό ανάσταση  και  επιστροφη  στην πνευματική κατα -  γωγή, ενεργοποίηση  και  ενσωμάτωση  του "Σώματος  του  Φωτός" για  να  αγκυροβολήσει  την "Αιώνια Θεία Πολιτεία",μια μύηση για να χωρέσουμε περισσότερο από το Φως μας.



Μην αντιστέκεστε,επικαλείστε και απαιτήστε να αφήσετε αυτές τις Πύλες με την ενεργοποιημένη έκδοση  του "Διαδιάστατου Ανθρώπου" και  να εκπληρώσετε  τον  σκοπό  σας  στη  Γη. Είναι  μία καταλυτική στιγμή στη Γη για μεγαλύτερη σύνδεση και λήψη πληροφοριών από εξελιγμένα όντα, εάν είστε ανοιχτοί, και ανεβάζετε τα επίπεδα δημιουργικότητας και διαίσθησης. Ο Σείριος διοικεί το Παγκόσμιο Πανεπιστήμιο, τα Σχολεία Μυστηρίων, τις Κοσμικές Βιβλιοθήκες  και  προεδρεύει των Διαγαλαξιακών Υψηλών Συμβουλίων που προσφέρουν  τη Γνώση  που  θα  χρησιμοποιήσει η ανθρωπότητα για τα επόμενα 72.000 χρόνια. 



Οσιρίδης και η Ίσις  ήρθαν από τον Σείριο κατά τη διάρκεια του Βασιλείου των  Λιονταριών  στη Γη  για να φέρουν τεχνολογία  και  γνώση  από τη  Λύρα  και  τους 12  Γαλαξίες  της  Αστρομέδας, ξαναχτίζοντας  τον πολιτισμό  στα ερείπια  του "Elysium", των πρώτων ανθρώπων  στον πλανήτη . Αν σε καλέσουν, μην αγνοήσεις αυτό το δυνατό πέρασμα. Θα λάβετε πνευματικά Κλειδιά  που θα αλλάξουν  τη ζωή σας αν πληροίτε τα κριτήρια της "Αγνής Πρόθεσης" να τα λάβετε, το "Μέγιστο Καλό όλων". 

(Βίλμα Καπουάνο).





18.Ένα σπάνιο και περίεργο φαινόμενο στη Νότια Κρήτη. 





Ένα σπάνιο και συνάμα περίεργο φαινόμενο κατέγραψαν τις πρώτες πρωινές ώρες (2:00 πμ) της
4ης Ιουλίου κάτοικοι του Κερατοκάμπου στον Δήμο Βιάννου.Το φαινόμενο διήρκεσε τουλάχιστον 15 λεπτά.







Όπως  το περιγράφουν οι ίδιοι  και το κατέγραψαν  και  στα κινητά τους τηλέφωνα, φαινόταν μια ακτίνα  που είχε  φωτός να  βγαίνει  από την γη  και να φωτίζει. Η ακτίνα  είχε  πολύ  έντονο φως.
Το επίκεντρο εκτιμάται ότι  ήταν Νότια της Βιάννου προς το "Ιερό Κέρας" που  σήμερα φέρει το όνομα Βίγλα.Εκεί βρίσκεται και το ιερό σπηλαιο της Ρέας.






19.Η Ουράνια Αρκαδία των Μυστηρίων.Ο Σείριος το αστέρι των Ελλήνων,το αστέρι του Λύκου.





Ο Ήλιος φαίνεται τη μέρα αλλά όχι τη νύχτα.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.Την ημέρα
ΣΕΙΡΙΟΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΣ
η Φλόγα του είναι μία,ο Φοίβος ​​του Απόλλωνα.Τη νύχτα ο Ζαγρέας Διόνυσος κατακερματίζεται από τους Τιτάνες και η μία Φλόγα γίνε- ται άπειρες  μικρές σπίθες που σαν αστέρια  φωτίζουν το πέπλο του Ουρανού, θυμίζοντας  μας ότι  στο  "Μαύρο Χάος της Ανυπαρξίας", υπάρχουν άπειρες φωτεινές στιγμές υπαρξης. Άλλωστε  το  Σκοτάδι είναι απλά η έλλειψη Φωτός !







Ο Σκύλος Αστέρας, ο Σείριος  ή  Αστέρι του Λύκου,  εκτοξεύει  τα  βέλη του  σαν τον "Απόλλωνα Εκατίβολο" και γεννά τις "Κυνικές Φωτιές της Ζέστης". Δεν  είναι  τυχαίο  ότι εκείνες  τις μέρες γεννήθηκε ένας Αλέξανδρος, ο λεγόμενος Μέγας, ο "Δικέρας Ήλιος" για τους πιο μυημένους.




Η  Ελλάδα  γεννιέται  και πεθαίνει  συνεχώς  από  τις  στάχτες  του παλιού. Ο  Φοίνικας του Νέου συμβολίζει την Αναγέννηση.Λουσμένος στο Φως του Άστρου των Ιπποτών, το αστέρι του λύκου, ο λύκος του  Απόλλωνα  αναδύεται από  η "Μήτρα του  Λήτου  στα Αστέρια", κάτω  από έναν άλλο φοίνικα, με  τις  Πλειάδες  να χορεύουν  στο τραγούδι  της  μουσικής  των σφαιρών. Και για όσους κατέχουν το το"Μάτι", ονομάζουν τους Λύκους, την 5η φυλακή  ή για τους Λύκους, τους φύλακες της 5ης Ομάδας του Ιεροφάντη Ευριπίδη.



20.Οι Αρτουριανοί Μέσα από την Ουσία του Φωτός και της Απέραντης Αγάπης .



Χαιρετίσματα αδέρφια. Νέα Χρονολόγια αγκυροβολούν στη Γαία και θα θέλαμε να εξηγήσουμε τι
ΑΡΤΟΥΡΙΑΝΟΙ
σημαίνει  αυτό, καθώς αντιλαμβανόμαστε  ότι πολλοί έχετε χαθεί για τις ονοματολογίες που προσπαθούμε να μεταδώσουμεΤα χρονολόγια συνδέονται  με όλα όσα  βιώνεις, που αφορούν  παρελθόν, παρόν  και μέλλον.Όταν  λέμε ότι  οι "Νέες Χρονογραμμές"αγκυροβολούν ή οτι υπάρχουν αλλαγές στα χρονολόγια, σημαίνει  ότι νέοι νόμοι αρχίζουν να διέπουν αυτή τη διάλεκτο του Σύμπαντος και ειδικά της Γαίας. 





Και τι είναι αυτοί οι νέοι νόμοι.Βγαίνετε από μια περίοδο όπου υπήρξε συσσώρευση των αρχείων σας κατά τη διάρκεια της ζωής σας και της ζωής σας που περάσατε στη Γη, όπου η μάθηση έλαβε χώρα  πολύ  περισσότερα  στον  Πλανήτη  και  όταν επιστρέψατε  στη  Γη και  πήγατε  στη  λήθη, συσσωρεύσατε περισσότερες εμπειρίες και  περισσότερα ξανά. Μαθήματα  από τον χρόνο  και τις Καρμικές Συνδέσεις. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια δεύτερη επανεκκίνηση των χρονο- λογίων.Η πρώτη αποκατάσταση,που άλλαξε ολόκληρη την τροχιά της ανθρωπότητας,έλαβε χώρα όταν ο Άβαταρ του Δασκάλου Σανάντα, γνωστός σε εσάς ως Ιησούς, ήρθε στη Γη. 




Εκείνη την εποχή υπήρχαν ακόμα αρκετοί Κώδικες Φωτός για την Ανθρωπότητα, αλλάζοντας τις σκοτεινές  χρονικές γραμμές   της  εποχής. Η  δεύτερη  αποκατάσταση  συμβαίνει τώρα  με "Νέες Άγκυρες  Κωδικών  Φωτός" στη  Συνείδηση  της  Ανθρωπότητας  που  παράγουν  αλλοίωση  και δημιουργία Νέων Γραμμών Καταιγίδας. Ο  νόμος  που  έχει  αλλάξει  εδώ, σε αυτό το χρονολόγιο, είναι η εκδήλωση που βασίζεται στην Αγάπη, τη Συμπόνια και τη Συνεργασία. Σας καθοδηγούμε σε αυτή την εσωτερική αλλαγή, αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας. Μάθε να σκέφτεσαι και να προβληματίζεσαι  πριν ενεργήσεις, γιατί  οι επιπτώσεις  των σκέψεων, των  λέξεων και ακόμα περισσότερο από τις πράξεις σου έχουν άμεσες συνέπειες. 


Αυτή  είναι  η μεγάλη  αλλαγή, η δύναμη  που  έχεις  να δημιουργήσεις  και  να  εκδηλώσεις  την  πραγματικότητα. Η αιτιώδης επίδραση δεν θα καθυστερεί πλέον, αλλά θα έχει εμπειρία. Είθε το μυαλό σας να σας οδηγήσει στις γαλήνιες πηγές της νέας αυγής. Αλλάξτε την εσωτερική σας πρα- γματικότητα και εκδηλώστε την εξωτερική.Ξέρουμε ότι μπορείς να το κάνεις! "Σας Αγαπάμε, Οι Αρτουριανοί Μέσα από την Ουσία του Φωτός και της Απέραντης Αγάπης".







21. Οι Ολύμπιοι του Διός. 





Η Γαία ανήκει στην κατηγορία των ελαχίστων πλανητών του σύμπαντος,που εκπέμπουν τεράστια
ποσά  αρνητικής  ενέργειας. Η αρνητικότητα  αυτή  παρεμποδίζει  την ομαλή πορεία ανόδου του ηλιακού συστήματος αλλά και  ολό- κληρου του Γαλαξία, σε ανώτερο ψυχοπνευματικό επίπεδο φωτός.









Ολόκληρο το ηλιακό σας σύστημα, μαζί με άλλα 51 κατοικημένα ηλιακά συστήματα του"Σπειρο - ειδή Γαλαξία" είχαν  καταληφθεί  από  τις δυνάμεις  των στασιαστών  της 4ης αποστολής υπό τον Κρόνο και παρεμποδίστηκε η εξέλιξη που προβλεπόταν από  τα σχέδια της "Κραταιάς  Αυτόκρα - τορίας της Ανδρομέδας". Τα  ηλιακά αυτά συστήματα  κατάφεραν να ανέλθουν  σε ανώτερα πεδία φωτός, πλην του δικού σας, λόγω μη συντονισμού του πλανήτη σας,  με αποτέλεσμα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα φωτός. Η κατάσταση στον πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι τραγική. 





Η οποιαδήποτε βελτίωση γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να μην μπορέσει χρονι - κά να διεκδικήσει  τη θέση  του στην γαλαξιακή  κοινωνία, παρεμποδίζοντας  και  την  άνοδο των πλανητών Ουρανού,Αφροδίτη και Ερμή,των οποίων οι ενεργειακές οντότητες που τους κατοικούν βρίσκονται σε πολύ ανώτερο επίπεδο από εσάς.


Έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για να εμποδιστεί η μόλυνση των άλλων πλανητών του ηλιακού σας συστήματος. Πλήθος  σκαφών  της  7ης  Αποστολής  επιτηρούν  τον πλανήτη σας, τα οποία η ατέλεια των οφθαλμών σας, τα εκλαμβάνει ως αστέρια".






22.Απομεινάρια αρχαίας πόλης στον Άρη.





Η εικόνα  του MRO HiRISE  αποκαλύπτει απομεινάρια αρχαίας πόλης στον Άρη καταστράφηκε
ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ  ΣΤΟΝ 
ΑΡΗ
από  θερμοπυρηνική επίθεση. Πριν από χρόνια, ο φυσικός Dr. John Brandenburg  δήλωσε  ότι  υπάρχουν στοιχεία  για  δύο  πυρηνικές εκρήξεις στον Άρη. Αυτές οι εκρήξεις θα μπορούσαν να προκλήθη- καν από θερμοπυρηνικές βόμβες. 








Τα  στοιχεία  που  υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία περιλαμβάνουν την παρουσία πυρηνικών  ισοτό - πων  στην  ατμόσφαιρα  του  Άρη  και  την ανίχνευση  ενός  λεπτού  στρώματος   ουσιών όπως το ουράνιο, το θόριο  και  το ραδιενεργό κάλιο  στην επιφάνεια του Άρη. Η  απουσία  κρατήρων στις τοποθεσίες δείχνει ότι οι βόμβες πιθανότατα πυροδοτήθηκαν πάνω από το έδαφος σε αεροπορική έκρηξη, η οποία επιδεινώνει τις παγκόσμιες επιπτώσεις αλλά μειώνει την άμεση πρόσκρουση στο έδαφος.   Αντίθετα,  εάν  εκραγεί   στο  έδαφος,  η τοπική   καταστροφή  είναι  τεράστια,  αλλά  ο  παγκόσμιος αντίκτυπος ελαχιστοποιείται. 




Ανεξάρτητα από αυτό, αυτές οι εκρήξεις ήταν αρκετά ισχυρές ώστε να  προκαλέσουν μια  παγκό - σμια καταστροφή και να αλλάξουν σημαντικά το κλίμα του Άρη. Σύμφωνα με το Βραδεμβούργο, η πυρηνική  επίθεση προφανώς  εξάλειψε  δύο φυλές , τους  Κυδωνιώτες  και  τους  Ουτοπιστές. Η εικόνα MRO HiRISE ESP_019103_1460 δείχνει το "ατλαντικό χάος" και μια πιο  προσεκτική εξέταση αποκαλύπτει μια πόλη  που σχεδόν  καταστράφηκε  από  τις  θερμοπυρηνικές  εκρήξεις. Ανάμεσα στα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων και πανύψηλων κατασκευών, είναι ορατή μια σε μεγάλο βαθμό ανέπαφη δομή σε σχήμα θόλου.  



Τα απομεινάρια αυτής της πόλης υποδηλώνουν ότι ο Άρης κάποτε κατοικήθηκε από νοήμονα είδη όπως οι Κυδωνιώτες και οι Ουτοπιστές, που ζούσαν εκεί κάτω από συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Γης.  Αυτό  χρησιμεύει  επίσης  ως  απόδειξη  ότι  πολύ  πιο προηγμένοι πολιτισμοί μπορεί να υπήρχαν για εκατομμύρια χρόνια και να διέθεταν την ικανότητα να  εκμηδενίσουν όλη τη ζωή σε έναν πλανήτη χρησιμοποιώντας θερμοπυρηνικές βόμβες, μεταξύ άλλων μέσων. 







23.Σημάδι από Άγνωστο Κόσμο; Ραδιοκύματα κάθε 54 λεπτά προβληματίζουν τους επιστήμονες.





Αστρονόμοι  έχουν  βρεθεί  σε αδιέξοδο καθώς προσπαθούν να εξηγήσουν ένα μυστηριώδες  σήμα
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕ  ΣΗΜΑ
από το διάστημα. Το αντικείμενο εκπέμπει έντονα κύματα  ραδιοσυ - χνοτήτων  κάθε 54  λεπτά  περίπου, αφήνοντας  τους επιστήμονες να ξύνουν το κεφάλι τους.










Το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του σήματος είναι η περιοδικότητά του.Κάθε 54 λεπτά σαν ρολόι, το αντικείμενο  στέλνει  μια  ριπή  ραδιοκυμάτων. Αυτό  μοιάζει  με  τεχνητό  σήμα,  κάτι  που  θα μπορούσε να παράγει ένας δορυφόρος ή κάποια άλλη ανθρώπινη κατασκευή.Ωστόσο,η προέλευση του σήματος βρίσκεται πολύ  μακριά  για να  είναι  οποιοδήποτε  γήινο  αντικείμενο. Επιπλέον, το αντικείμενο φαίνεται να βρίσκεται σε μια περιοχή του διαστήματος που ονομάζεται “νεκροταφείο των πάλσαρ”  μια περιοχή όπου δεν αναμένεται να υπάρχουν αντικείμενα που εκπέμπουν ραδιοκύ- ματα με αυτόν τον τρόπο.






Οι επιστημονικές θεωρίες  προς  το  παρόν δυσκολεύονται  να  εξηγήσουν  το  φαινόμενο. Μήπως πρόκειται για κάποιο άγνωστο είδος αστέρα νετρονίων; Ή μήπως  είναι  μια  τεχνητή κατασκευή ενός προηγμένου  εξωγήινου  πολιτισμού  που  στέλνει μηνύματα; Οι επιστήμονες  συνεχίζουν  να παρατηρούν το αντικείμενο με την ελπίδα να συλλέξουν περισσότερα δεδομένα και να λύσουν  το μυστήριο.Μέχρι τότε,το παράξενο σήμα παραμένει ένα ακόμα ανεξήγητο φαινόμενο στο απέραντο σύμπαν.





24.Ευκλείδης-Μ 78, νέο διαστημικό τηλεσκόπιο.





Ο  Ευκλείδης  σάρωσε  αυτό το κουκλόσπιτο σε βάθος  με την υπέρυθρη κάμερα του, εκθέτοντας
ΝΗΜΑΤΑ  ΑΕΡΙΟΥ
για πρώτη φορά κρυφές περιοχές σχηματισμού αστεριών,χαρτογρα- φώντας τα πολύπλοκα νήματα αερίου και σκόνης με άνευ προηγου- μένου επίπεδο λεπτομέρειας και ανακαλύπτοντας νεοσύστατα αστέ- ρια και πλανήτες. 















Τα όργανα του Ευκλείδη μπορούν να ανιχνεύσουν αντικείμενα μόνο λίγες φορές τη μάζα  του Δία και τα υπέρυθρα "μάτια" του αποκαλύπτουν περισσότερα  από 300.000 νέα αντικείμενα  μόνο σε αυτό το οπτικό πεδίο. 



Οι επιστήμονες  χρησιμοποιούν αυτό το σύνολο  δεδομένων για να μελετήσουν την ποσότητα  και το  κλάσμα  των αστεριών  και  μικρότερων  (υποαστρικών)  αντικειμένων  που  βρίσκονται  εδώ εδώ, βασικά στοιχεία  για την κατανόηση  της δυναμικής του σχηματισμού  και  της εξέλιξης των πληθυσμών αστέρων με την πάροδο του χρόνου.



25.Πύλη σε έναν άλλο κόσμο; 



Ανασκαφή  ενός  μυστηριώδους αντικειμένου στη  Σαμαρκάνδη το 1903. Το 1903, ανακαλύφθηκε
ΠΥΛΗ  ΣΕ ΑΛΛΟ 
ΚΟΣΜΟ
στο  Ουζμπεκιστάν  ένα  μυστηριώδες  τεχνούργημα   παρόμοιο  με μια "πύλη αστεριών", το οποίο εξαφανίστηκε  και  δεν  έχει  βρεθεί ακόμη.








Αυτή η πόρτα έχει άγνωστα σημάδια και έχει πυροδοτήσει διαμάχη στο διαδίκτυο σχετικά με την αυθεντικότητά  της.  Η πόλη  της  Σαμαρκάνδης  έχει  πλούσια  ιστορία  και  ήταν  γνωστή  στους Έλληνες ως "Μαρακάντα". Ωστόσο, τα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση και την έννοια της Αστρικής Πύλης παραμένουν αναπάντητα.


Αλλά γιατί κανείς δεν έχει βρει αυτή την Αστρική Πύλη όλο αυτό το διάστημα;  Σε τι πραγματικά χρησιμοποιήθηκαν; Για μεταφορά σε άλλες διαστάσεις !






26.Στην Ανταρκτική κρύβεται κάτι!




Στην Ανταρκτική κρύβεται μια πραγματικότητα τόσο βαθιά και ανησυχητική που καταρρίπτει τα
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
ίδια τα θεμέλια αυτού που έχουμε οδηγήσει  να πιστεύουμε. Αυτός ο κρυμμένος κόσμος, κρυμμένος  από  τα  μάτια του  κοινού, φιλοξενεί τεχνολογίες τέτοιας  ισχύος  και  ικανοτήτων που αψηφούν  το  νόμο της φυσικής.Οι αποκαλύψεις Μαζικών Αγνώστων Εναέριων Φαινο - μένων και η ύπαρξη τεχνολογίας υποπάγου  ικανή να  μεταβάλλει τις μοριακές δομές είναι ψυχρά, σκληρά  γεγονότα  που καταστέλλονται από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία για δεκαετίες. 





Αυτή η τεχνολογί α, όταν αλληλεπιδρά με τις μοναδικές ιδιότητες του μπλέ πάγου, απελευθερώνει την ακτινοβολία  Cherencov, αποδεικνύοντας  ότι αυτό  που  κάποτε  θεωρείτο  αδύνατο, ενέργεια μηδενικού  σημείου  και  υπερδιάστατη   επικοινωνία, δεν είναι μόνο εφικτό,  αλλά λειτουργικό. Η απαίσια πτυχή αυτού του τεχνολογικού θαύματος είναι  ο διπλός  σκοπός του. Μη  ικανοποιημένοι με απλή εξερεύνηση ή πρόοδο, όσοι είχαν τον έλεγχο το όπλισαν. 



Οι σεισμοί  και  οι φυσικές καταστροφές,  που κάποτε  αποδίδονταν  στις ιδιοτροπίες  της  φύσης, είναι  πλέον  κατανοητό  ότι  είναι  το άμεσο  αποτέλεσμα αυτών  των όπλων  άμεσης ενέργειας. Ο ιστός  της  πραγματικότητας,  που χειραγωγείται  από   αόρατα  χέρια,τρέμει  κάτω από  το βάρος αυτής  της  δύναμης. Ανιχνεύοντας τα νήματα  αυτής  της αφήγησης  μέσα από την ιστορία, διαπι- στώνουμε ότι ο χειρισμός των νετρίνων και του ιερού DNA δεν είναι μια νέα προσπάθεια. 



Αυτό που κάποτε ήταν η επικράτεια των θεϊκών όντων και των φωτισμένων κυρίων,που εκμεταλ- λευόταν τη δύναμη  του σύμπαντος για τα καλά, έχει  διαστρεβλωθεί. Οι  σκοτεινές  ελίτ,  με  τον ακόρεστο πόθο τους  για εξουσία  και  έλεγχο, έχουν  στρίψει  αυτές τις ιερές  πρακτικές για  τους δικούς  τους  κακόβουλους  σκοπούς. Η συμμετοχή  προσωπικοτήτων , όπως  ο  Ομπάμα   και  τα άγνωστα  ταξίδια  παγκόσμιων  ηγετών  στις  βάσεις της Ανταρκτικής δεν είναι ταξίδια διακοπών. Είναι προσκυνήματα ενός τεχνολογικού θαύματος  που υπόσχεται  παγκόσμια  κυριαρχία.




Η αφήγηση  παίρνει μια  ακόμη  πιο  σκοτεινή  τροπή καθώς αποκαλύπτουμε την αλήθεια για τις
ΒΟΥΝΟ  CHEYENNE
υπόγειες προσπάθειες του βαθέως κράτους. Η κατασκευή στρατιω - τικών  πόλεων  κάτω  από  το  αεροδρόμιο  του  Ντένβερ, τα  κρυφά συστήματα σήραγγας  και ο χειρισμός  του μπλε πάγου  βαθιά  μέσα στη  γη  αποκαλύπτουν  ένα  εκτεταμένο  δίκτυο  αφιερωμένο  στον παγκόσμιο  έλεγχο.Υπάρχει όμως αντίσταση.Οι  στρατιωτικές προ- σπάθειες που κατευθύνονται από στρατηγικά  μυαλά,όπως ο Τραμπ για την οχύρωση βάσεων όπως το βουνό Cheyenne  δεν είναι απλώς προληπτικά μέτρα. 



Είναι άμεσα αντίμετρα ενάντια στο καταπατητικό σκοτάδι, ένας αγώνας ενάντια  στις  δυνάμεις που επιδιώκουν να υποδουλώσουν την ανθρωπότητα κάτω από το τεχνοκρατικό τους καθεστώς. Το βουνό Cheyenne και  οι διασυνδέσεις του  με την εξωγήινη νοημοσύνη  είναι  ένα  προπύργιο ελπίδας, ένα κλειδί για την ματαίωση των σχεδίων που βρίσκονται βαθιά κάτω  από το Ντένβερ και όχι μόνο.



Αυτός  είναι ένας  πόλεμος  για το μέλλον της  ανθρωπότητας.  Οι επιχειρήσεις της στρατιωτικής συμμαχίας ενάντια σε οχυρά βαθιά κρατικά, από υπόγειες  βάσεις  στην Ανταρκτική  έως  κέντρα ελέγχου κάτω από μεγάλες πόλεις, σηματοδοτούν μια καμπή σε αυτόν τον σκιώδη πόλεμο. Η νίκη των "Λευκών Καπέλων"  και  ο  έλεγχος  τους  στην  ψηφιακή  και  φυσική  σφαίρα  σημαίνει να ανακτήσουμε το μέλλον μας από τα νύχια εκείνων που θα μας έβλεπαν δεμένους με αλυσίδες.



Οι αποκαλύψεις στην Ανταρκτική και ο συνεχιζόμενος  αγώνας ενάντια στις σκοτεινές  ελίτ  είναι ένα κάλεσμα στα όπλα,ένα κάλεσμα αφύπνισης για κάθε άτομο  που εκτιμά την ελευθερία και την αλήθεια.Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει,μόλις  μπήκε  σε μια  νέα φάση. Καθώς  τα  Λευκά  Καπέλα συνεχίζουν τις δράσεις τους, η τελική νίκη ενάντια στο  βαθύ κράτος και  τις μηχανορραφίες  του πλησιάζει όλο και περισσότερο. 


Η αλήθεια,καθώς ξετυλίγεται,θα επαναπροσδιορίσει την κατανόησή μας για την πραγματικότητα και τη θέση μας σε αυτήν. Η μάχη για τον πλανήτη μας, τις ψυχές μας και το μέλλον μας συνεχίζε- ται, κρυμμένη σε κοινή θέα, εν αναμονή της στιγμής της τελικής αποκάλυψης.



27.Ο μαγικός αριθμός Επτά.


Από τα 7 σύμπαντα του Διός,  προέκυψε  και  η  μαγεία  του  αριθμού  αυτού. Κάθε  σύμπαν έχει 7
ακτίνες οι οποίες αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους  και ε πηρεάζουν  το ηλιακό και πλανητικό μας  σύστημα. Ο αριθμός 7 είναι τέλειος,  ως το άθροισμα του 3 και του 4, που αντιστοιχούν στα τέλεια  σχήματα του  ισόπλευρου  τριγώνου  και  του τετραγώνου  και  είναι ο  μόνος αριθμός   που  δεν διαιρεί   την   περιφέρεια  του  κύκλου  και  ούτε  μπορεί να δημιουργήσει συμμετρία σε ένα κύκλο.





*Επτά είναι τα ενεργειακά κέντρα και τα ενεργειακά σώματα του ανθρώπου.  

*Επτά είναι τα άστρα του Ωρίωνα που είναι ορατά από την γη.

*Επτά είναι και τα άστρα των Πλειάδων που επίσης είναι ορατά από την γη.

*Επτά τα άστρα των Άρκτων, της Μεγάλης και της Μικρής.

*Επτά ημέρες διαρκούν και οι 4 φάσεις της Σελήνης, όσες και οι μέρες της εβδομάδος.

*Επτά διαδοχικά χρώματα συνθέτουν το ουράνιο τόξο.

*Επτά χορδές έχει η Λύρα του Απόλλωνα και του Ορφέα. Οι 7 νότες της 7χορδης λύρας του Απόλλωνα, περιέχουν τμουσική με τους αριθμούς και τους κανόνες των 7 συμπάντων

 και αποτελούν τα κλειδιά για την κατανόηση του θείου.

*Επτά είναι τα φωτεινά χρώματα της ανθρώπινης αύρας.

*Επτά είναι οι ουρανοί της Ερμητικής διδασκαλίας.

*Επτά σφαίρες και επτά ακτίνες εκφράζουν την θεότητα στην διδασκαλία των Εσωτεριστών.

*Επτά αγόρια και επτά κορίτσια έστελναν ετησίως οι Αθηναίοι στον Μινώταυρο της Κρήτης.

*Επτά γιους και επτά κόρες είχε η Νιόβη.

*Επτά "επί Θήβας" εξιστορεί η τραγωδία του Αισχύλου, τηνεκστρατεία των 7 βασιλιάδων κατά της πόλης με τις 7 πύλες.

*Επτά ήταν τα θαύματα του αρχαίου κόσμου.

*Επτά ήταν οι σοφοί της αρχαίας Ελλάδος.

Όσα αναφέρονται πιο πάνω λήφθηκαν από το βιβλίο του Γ. Καλογεράκη "Η Υπέρτατη Μύηση"



 

28.Το Σύμπαν "Αλκυών"




Οι Ολύμπιοι του Διός:  "Το Σύμπαν το οποίο οι γήινοι επιστήμονες  ονομάζουν  δικό  σας  σύμπαν,
ΣΥΜΠΑΝ  ΑΛΚΥΩΝ
φέρει το όνομα "Αλκυών". Μέσα σε αυτό  έχουν  εισχωρήσει από το δεύτερο  Σύμπαν, που ανήκει  στην κυριαρχία του Διός, 13 γαλαξίες  που  διοικούνται  από την ηλιακή  ιεραρχία  των ονομαζόμενων  από εσάς θεών του Ολύμπου.Οι δεκατρείς γαλαξίες είναι:Μεγάλη Ανδρο- μέδα (Μ-31), Μικρή Ανδρομέδα (Μ-32), Μικρή Ανδρομέδα (Μ-110), Παρθένος,Τοξότης,Πήγασος, Πλειάδες, Μεγάλη Άρκτος, Κένταυρος, Κάμινος, Κασσιόπεια, Κόμη Βερενίκης και ο Σπειροειδής.






Στο σύμπαν Αλκυών υπάρχουν 12.000.000.000 πολι­τισμοί από τους οποίους τα 7.000.000.000 είναι υπερπολιτισμοί, η εξέλιξη των οποίων είναι ασύλληπτη  από την ανθρώπινη νοημοσύνης. Το  δικό σας Σύμπαν είναι ένα από  τα τριάντα  δύο  της δημιουργίας  που περιστρέφονται  γύρω  από  την παγκό­σμια ψυχή  που είναι  το κέντρο  της αιωνιότητας. Ο αριθμός των κατοικημένων πλανητών αυξάνει συνέχεια από τις εποικήσεις που γίνονται με βάσει τα συμπαντικά σχέδια. 



Η περιοχή του γαλαξία που βρίσκεται το ηλιακό σας σύστημα είναι  από  τις  πυκνοκατοικημένες πυκνοκατοικημένες  περιοχές.  Υπάρχουν  τέλεια  σύμπαντα  για  τα οποία ο  ανθρώπινος  τρόπος  σκέψης είναι άγνωστος και αδιανόητος, αφού βιώνουν καταστάσεις ουράνιας ευδαιμονίας".


(Γεράσημος. Καλογεράκης)




29.Διαμάντια της σεζόν .



Αυτά  τα  "διαμάντια" ή  λαμπερές  πορτοκαλί  κουκίδες,  είναι  στην  πραγματικότητα  τέσσερις 
ΛΑΜΠΕΡΑ  ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ 




εικόνες του ίδιου πράγματος , ένας εξαιρετικά φωτεινός γαλαξιακός πυρήνας γνωστός ως κβάζαρ. Το κβάζαρ  εμφανίζεται  σαν  ένα τόξο με τέσσερα φωτεινά  σημεία εξαιτίας  ενός ενδιαφέροντος  αποτελέ - σματος που ονομάζεται βαρυτικός φακός.






Η βαρύτητα ενός τεράστιου αντικειμένου προσκήνιο, σε αυτή την περίπτωση ενός γαλαξία, είναι τόσο ισχυρή που έχει στρεβλώσει τον χρόνο και τον χώρο γύρω του. Το φως ακολούθησε αυτή τη στροφή και πήρε διάφορα μονοπάτια, μεγεθύνοντας και δημιουργώντας πολλαπλά αντίγραφα του κβάζαρ πίσω από τον γαλαξία.Ο βαρυτικός φακός είναι ένας υπέροχος τρόπος  για τους επιστήμο- νες να μελετήσουν πολύ μακρινά αντικείμενα που μπορεί να είναι πολύ αμυδρά ή μακριά. 



Συνδυάζοντας αυτό το  φυσικό  "μεγεθυντικό γυαλί" με  τις μεσαίες  υπέρυθρες  δυνατότητες του Webb,οι επιστήμονες μπορούν να μάθουν περισσότερα για την κεντρική μαύρη τρύπα του κβάζαρ Οι παρατηρήσεις του Webb θα εξετάσουν επίσης τη φύση της σκοτεινής ύλης, μια αόρατη μορφή ύλης που αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της μάζας του σύμπαντος.






30.Το σύμπλεγμα των Πλειάδων στον Μεσοποταμιακό Πολιτισμό.
  




Οι  Πλειάδες  ένα από τα πιο διάσημα  και  φωτεινότερα  ανοιχτά  αστρικά  σμήνη, που βρίσκεται
ΠΛΕΙΑΔΕΣ
βρίσκεται  περίπου 410  έτη  φωτός  από τη Γη, στον  αστερισμό του Ταύρου. Διαφορετικοί αρχαίοι πολιτισμοί τους έδωσαν διαφορετικά ονόματα, όπως οι επτά αδερφές, οι επτά παρθένες  ή  τα επτά  μικρά κορίτσια.  Αυτό   μπορεί  να φαίνεται  παράξενο  στους  σύγχρονους  παρατηρητές,  καθώς  συνήθως  μπορούν  να  διακρίνουν  μόνο  έξι  αστέρια στο σμήνος.  






Αυτό  είναι φυσικά  αποτέλεσμα της  φωτορύπανσης  από  την οποία  υποφέρει ο  πολιτισμός μας. Αλλά με έναν αρχαίο,καθαρό,σκοτεινό ουρανό και αιχμηρά μάτια  που παρακολουθούν προσεκτι - κά,  μπορούν να ανακαλυφθούν έως και 12 αστέρια από το σύμπλεγμα των Πλειάδων! Ωστόσο, αν αυτός ο ήλιος στην επιγραφή δεν αναφέρεται στον ήλιο,τότε ποια είναι τα σημεία που τον περιβά- λουν; 




Σύμφωνα με την ερμηνεία του επιστήμονα  Michael Hyers,  εκείνο το κεντρικό  αστέρι με τις έξι ακτίνες, μαζί με τα αστέρια που το περιβάλλουν, είναι ένας αστερισμός και πιθανότατα αναφέρε - ται στο σμήνος Πλειάδες.




10/7/24                                         ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
                                                       ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα (ΠΖ)




































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.