Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Νο 6

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Συνεχίζω την σειρά των άρθρων μου <ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ> με το υπ'αριθμ.6,που καλύπτει διαφόρων ειδών γεγονότα από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013


ΗΛΙΟΣ

Όπως ανέφερα στα άρθρα μου "Τα σημεία των καιρών Νο5" και "Το Ξύπνημα του Ήλιου"¨, η NASA τα τελευταία χρόνια, είχε κατ'επανάληψη δηλώσει με απόλυτη βεβαιότητα,την πρόβλεψη βίαιων ηλιακών καταιγίδων κατά τη διάρκεια του 2012 και τους πρώτους πέντε μήνες του 2013, καθώς ο Ήλιος ευρισκόμενος στον "Ηλιακό κύκλο 24" θα ξυπνούσε από έναν «βαθύ ύπνο» μετά από 400
χρόνια,προκαλώντας 20 φορές μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή από αυτή του τυφώνα Κατρίνα.

Η NASA φοβάται τις ηλιακές καταιγίδες που λαμβάνουν χώρα κατά την περίοδο αυτή,καθόσον το κλίμα του πλανήτη εκφυλίζεται όλο και περισσότερο.Η  επιδείνωση αυτή οφείλεται σε μια μυστηριώδη και συνεχή ανώμαλη αποδυνάμωση του μαγνητικού πεδίου της Γης και με σχετική επιτάχυνση της μαγνητικής μετακίνησης των πόλων.

Τους τελευταίους μήνες,υπήρξε μια σταθερή και σχετικά ταχεία μείωση του πλάτους των ηλιακών κηλίδων που εμφανίζονται.Παρά τις κάποιες ενδείξεις πιο δυναμικής δραστηριότητας ,ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων και κατά συνέπεια,τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι εξαιρετικά αδύναμα,σχεδόν αφύσικα στην περιοχή της κορυφής που αναμένονταν από τους επιστήμονες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.Εάν η τάση αυτή επιβεβαιωθεί και από τις παρατηρήσεις των επόμενων έξι έως εννέα μηνών,αναμένουμε ένα ηλιακό ελάχιστο αδύναμο και αφύσικο από ότι τουλάχιστον αναμενόταν δύο χρόνια πριν,ανατρέποντας πλήρως τις προβλέψεις της NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) και της NASA.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, μέχρι στιγμής έχουμε να κάνουμε με το πιο εξασθενημένο ηλιακό μέγιστο των τελευταίων 100 ετών.Μάλιστα οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη δραστηριότητα και τα φαινόμενα του μητρικού μας άστρου εκτιμούν ότι και το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα είναι το ίδιο ή και ακόμη πιο ασθενές από το τωρινό. «Είναι το μικρότερο ηλιακό μέγιστο που γνωρίζουμε στη διάρκεια της Διαστημικής Εποχής» αναφέρει ο Ντέιβιντ Χαθαγουέι, στέλεχος του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ της NASA

Η NASA έχει εγκαταστήσει στο διάστημα τα τελευταία χρόνια,τα ηλιακά παρατηρητήρια SOHO και STEREO τα οποία παρακολουθούν συνεχώς τον Ήλιο, με τη λήψη στερεοσκοπικών εικόνων με πολύ υψηλή ανάλυση.Αναλύωντας αυτές τις εικόνες βλέπουμε ότι κάτι περίεργο  συμβαίνει γύρω απ'αυτόν που  μας αφήνει άφωνους.Μιλάμε για εξωγήινη δραστηριότητα,... είναι κάτι "που ανήκει σε ένα υψηλότερο επίπεδο, όχι μόνο για την τεχνολογία,αλλά για αυτό το είδος της δραστηριότητας".Είναι «μια συγκεκριμένη εργασία, η οποία πραγματοποιείται από έναν ή περισσότερους "πολιτισμούς"από άλλες διαστάσεις, οι οποίες συνδέονται στενά με τις θεάσεις εκείνες που λαμβάνουν χώρα εδώ στη Γη κοντά σε ηφαίστεια, ανεμοστρόβιλους, σεισμούς. Ένα έργο που σίγουρα προσπαθεί να μετριάσει την τήξη των πάγων που βρίσκεται σε εξέλιξη,την αδυσώπητη αύξηση της στάθμης και της θερμοκρασίας των θαλασσών, τις καταιγίδες όλων των ειδών,αλλά ως επί το πλείστον είναι σε θέση μία πραγματική «στοχευμένη παρέμβαση" από το αστέρι μας,προκειμένου να βελτιωθούν (όσο το δυνατόν) οι περιβαλλοντικές συνθήκες στη Γη,προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κλίμα που εκφυλίζεταιόλο και περισσότερο στον πλανήτη μας.Η "πολυδιάστατη οντότητα", που πιθανότατα ανήκει σε ένα υψηλότερο αστρικό επίπεδο,προσπαθεί να περιορίσει την ηλιακή δραστηριότητα σε μια εποχή που η Γη αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες.Η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της μαγνητόσφαιρας της Γης επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο την παρουσία των «νέων δυνάμεων βαρύτητας "στο ηλιακό μας σύστημα.

Τα τρία τελευταία  χρόνια, μέσω των εικόνων που έχουν ληφθεί από τη NASA,μπορούμε να δούμε τα τεράστια εξωγήινα αντικείμενα από άλλες πλανητικές διαστάσειςπου κινούνται συνεχώς σε απόσταση γύρω από τον Ήλιο.Είναι «αναγκαίο να επισημάνθει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας ψηφιακός θόρυβος,λάθη φωτογραφιών, mega pixel (εκτός από ορισμένες περιπτώσεις) που δεν μπορούν ακόμη να αποδοθούν σε φυσικά φαινόμενα ... όπως ισχυρίζεται η NASA.

Δεν χρειάζεται μια βαθιά ανάλυση για να καταλάβει κανείς πόσα απίστευτα συμβαίνουν σε αυτόν τον μυστηριώδη χώρο,μόλις δούμε τις καλύτερες εικόνες που παρέχονται από τους ανιχνευτές STEREO της NASA,για να δούμε ξεκάθαρα ότι είναι αντικείμενα γιγαντιαίων διαστάσεων,τόσο μεγάλων όσο η ίδια η Γη (ή ίσως και περισσότερο ) και τα οποία έχουν μια αντανακλαστική επιφάνεια, μια σκιά και μια αυθεντική μάζα ορατή και στέρεη.Φαίνεται ότι αυτοί οι τεράστιοι «τεχνητοί πλανήτες"χειρίζονται τη δυναμική των διεργασιών της πυρηνικής σύντηξης του ήλιου,μειώνοντας κατά πάσα πιθανότητα την «αγριότητα» που όλοι οι επίγειοι επιστήμονες έλαβαν ως δεδομένη για την περίοδο αυτή.

Την ίδια ώρα "εκατομμύρια" έξυπνων αισθητήρων (στολίσκοι) και διάφοροι τύποι εξωγήινων αεροσκαφών εποπτεύουν κάθε είδους περιβαλλοντική κατάσταση και το κλίμα εδώ στη Γη,ειδικά κοντά στα ηφαίστεια και κατά συνέπεια, τον πυρήνα της γης,κρατώντας τις ισορροπίες.Επίσης,παρακολουθούν όλα τα ακραία γεγονότα που επηρεάζουν κάθε περιοχή του κόσμου.

Μένει μόνο να δούμε αν πραγματικά μπορεί να κατευναστεί η οργή ​​του ήλιου,αποφεύγοντας έτσι την τρομερή ηλιακή κορυφή,όπως έχει προγραμματιστεί και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσειανυπολόγιστη ζημιά στον πλανήτη μας.

Σε αυτό το σημείο είναι πιθανόν να αναρωτιέστε αν πραγματικά οι κυβερνήσεις έχουν επίγνωση του τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας,ή απλά γνωρίζουν μόνο ένα μικρό μέρος της αλήθειας.Πιστεύω ότι οι περισσότερες,ιδίως των μεγάλων κρατών,είναι ενήμερες.

Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν παραδοθεί στο πρόσωπο,της εδώ και πολύ καιρό αναμενόμενης "αλλαγής"και ότι με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να θέλουν να εισέλθουν στην κοσμική σκηνή.Αλλά η εξωγήινη παρουσία είναι πραγματική και συνεχίζει να εξελίσσεται γύρω μας,κρυμμένη στις σκιές των κινούμενων σιωπών, πίσω από ένα αόρατο πέπλο μεταξύ των άπειρων λεπτών διαστάσεων.ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ-ΣΕΙΣΜΟΙ


Όπως έχω ξαναναφέρει,από το 2010 άρχισε αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας με σεισμούς άνω των 5 ρίχτερ σε διάφορες περιοχές του πλανήτη,η οποία εντάθηκε περισσότερο από το 2012 και το πρώτο εξάμηνο του 2013.Αυτό οφείλεται σε ένα τεράστιο ποσό μετατόπισης της ενέργειας σε όλη την Γη που πιθανώς οφείλεται στην θέση που βρίσκεται σήμερα το ηλιακό μας σύστημα,κοντά στο κέντρο του Γαλαξία μας και επηρεάζεται από βαρυτικά και άλλα  φαινόμενα λόγω αυτής της θέσεως.

Από τους τελευταίους μήνες του 2012,το λεγόμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς (Ring of Fire) στον Ειρηνικό
ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Ωκεανό,βρίσκεται σε αφύπνιση. Κατά τη διάρκεια των  τελευταίων μηνών υπήρξε μια σταθερή σειρά από μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις και σεισμούς που έχουν συμβεί κατά μήκος σε ολόκληρη την περίμετρο του Ειρηνικού Ωκεανού.Πρόκειται για μια ζώνη σε σχήμα πέταλου, μήκους 40.000 χλμ., που σχηματίζεται από τις ακτές της αμερικανικής ηπείρου και τις ακτές της Ασίας, που βρέχονται από τον Ειρηνικό ωκεανό. Το πέταλο αυτό συνδέεται με μία σχεδόν συνεχή σειρά από ωκεάνιες τάφρους, ηφαιστειακά τόξα, ηφαιστειακές ζώνες και λιθοσφαιρικές πλάκες.

Όμως, δεδομένου ότι κανένα από αυτά τα γεγονότα δεν συνέβη κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη, και αυτό μπορεί να επιφέρει ύπουλες εξελίξεις.Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν η δραστηριότητα κατά μήκος του Δακτυλίου της Φωτιάς επεκταθεί, είναι αναπόφευκτο ότι αργά ή γρήγορα ένα μεγάλο γεγονός θα γίνει ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Το "Δαχτυλίδι της φωτιάς" περιλαμβάνει 452 ηφαίστεια και φιλοξενεί πάνω από το 75% των ενεργών και αδρανών ηφαιστείων στον κόσμο. Σ'αυτό σημειώνονται περίπου το 90% των σεισμών παγκοσμίως, αλλά και το 80% των μεγαλύτερων σεισμών του κόσμου και είναι το άμεσο αποτέλεσμα της κίνησης και των συγκρούσεων των τεκτονικών πλακών. Η επόμενη πιο σεισμογενής περιοχή (5-6% των σεισμών παγκοσμίως και 17% των ισχυρότερων σεισμών του κόσμου, είναι η ζώνη που, από την Ιάβα ώς τη Σουμάτρα, περνάει μέσα από τα Ιμαλάια, διασχίζει τη Μεσόγειο και
ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
φτάνει μέχρι τον Ατλαντικό ωκεανό. Η Νέα Ζηλανδία τυχαίνει επίσης να βρίσκεται ακριβώς πάνω στο σημείο όπου ενώνονται η ινδο-αυστραλιανή λιθοσφαιρική πλάκα και η λιθοσφαιρική πλάκα του Ειρηνικού.

Μέσα σ'αυτό, από τον Νοέμβριο του 2012 έχουν γίνει μεγάλοι σεισμοί και μεγάλες εκρήξεις ηφαιστείων, από τα οποία επτά  βρίσκονται σήμερα σε ενεργή φάση.Η συγκυρία αυτή φοβίζει τους επιστήμονες όπου μελετάνε το κάθε ηφαίστειο ξεχωριστά.

Ηφαίστεια και σεισμοί του "δαχτυλιδιού της φωτιάς" όπως παρακάτω:

Ηφαίστεια
----------
-Tolbachik που βρίσκεται στη χερσόνησο Καμτσάτκα μετά από λήθαργο 36 ετών.
-Ozernovskiy της Ρωσίας στην χερσόνησο της Καμτσάτκα (Ειρηνικός).
-Ασυνήθης δραστηριότητα επισημάνθηκε στα ηφαίστεια του Αϊντάχου ,Κολοράντο,και Yellowstone (αλίμονο αν εκραγεί) των ΗΠΑ.
-Kliveland την Αλάσκα.
-White island  στην Νέα Ζηλανδία.
-Locon στην Ινδονησία,το οποίο έχει εκραγεί 800 φορές από τον Ιούλιο του 2012.
-Tungurahua στον Ισημερινό (Εκουαδόρ).
-Paluweh στην Ινδονησία.
-Popocatepetl στο Μεξικό.Το ηφαίστειο είναι συνεχώς υπό στενή επιτήρηση.Του έχουν ιδιαίτερη..αδυναμία τα UFO με τελευταία εμφάνιση πάνω από τον κρατήρα του στις   16/7/13 !!!
-Baja, στο Μεξικό. Αυτό είναι ένα σημαντικό υποβρύχιο ηφαίστειο, στους πρόποδες της κορυφής της Baha στην Καλιφόρνια σε κοντινή απόσταση.
Οι τεκτονικές δυνάμεις του,δημιουργούν ρωγμές δίνοντας αφορμή για μία ηφαιστειακή έκρηξη με σαφή κίνδυνο για τσουνάμι στην περιοχή, το οποίο θα προσθέσει και άλλους κινδύνους στην Καλιφόρνια και το ρήγμα του San Andreas.
FUEGO  ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ
-Το Φούτζι (το οποίο δεν είναι πολύ μακριά από το Τόκιο, Ιαπωνία) ήταν αδρανές για περίπου 300 χρόνια.Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι υπάρχει μια συσσώρευση μάγματος στα πιο επικίνδυνα από τα 110 ενεργά ηφαίστεια στην Ιαπωνία. Υπενθυμίζουμε ότι τα ηφαίστεια στην Ιαπωνία είναι περίπου διακόσια.
-Μanam στο βόρειο τμήμα της Νέας Γουινέας του Ειρηνικού.
-Santiaguito στην Γουατεμάλα (Κεντρ.Αμερική).
-Pagan στις Μαριάνες των Φιλιππίνων.
-Kilaueo την Χαβάη.
-Fuego και Santiaguito στη Γουατεμάλα.
-Copahue στα σύνορα Αργεντινής-Χιλής.
-Rokatenda στην Ινδονησία
-Merapi στην Ινδονησία 23/7/13

Σεισμοί
--------

-Στον Κόλπο της Αλάσκας 6,2 R.
-Βόρειος Ιαπωνία 7,3 R και δημιουργία τσουνάμι ύψους ενός μέτρου.
-Μεξικό άνω των 5 R λόγω των εκρήξεων του ηφαιστείου Popocatepetl.
-Papua .Ν.Γουινέα 6,7 R στις 7/7/13.
-Sulawesi στην Ινδονησία 6,1 R.
-Ozernovskiy της Ρωσίας στην χερσόνησο της Καμτσάτκα 6,9 R.
-Aνατολική Ιαπωνία 7,3 R.
-Long Valley στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ,αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας.
-170 σημαντικοί σεισμοί έχουν καταγραφεί στην πόλη της Χιλής.
-Κουρίλες νήσοι του Ειρηνικού 6,9 R.
-Timor της Ινδονησίας 5,3 R.
-Sumatra 6,4 R.
-Κίνα,επαρχία Γκανσού 5,9 R (22/7/13) 95 νεκροί.
-Βόρεια Ταϊβάν 6 R στις 3/7/13.
-South Sandwich Islands 7,2 στις 15/7/13
-Περού 6,2 R στις 16/7/13
-Νέα Ζηλανδία,6,7 R στις 20/7/13.
-ΒΔ Κίνα,6,6 R στις 22/7/13 με θύματα.

Έντονη ξανά έγινε η ανησυχία των σεισμολόγων και ηφαιστειολόγων, στην περιοχή του Εθνικού
YELLOWSTONE
Πάρκου Yellowstone των ΗΠΑ έπειτα από σειρά σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στην περιοχή.Το Yellowstone έχει έκταση 1500 τετραγωνικών χλμ και το μάγμα που υπάρχει κάτω απ'αυτό υψώνεται κατα 7,62 εκατοστά τον χρόνο.Υπενθυμίζω οτι είναι πολύ επικίνδυνο και τυχόν έκρηξη του θα καταστρέψει τις Κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ και πιθανώς να ενεργοποιήσει και το μεγάλο σεισμικό ρήγμα της "Νέας Μαδρίτης"που βρίσκεται στις ΝΑ πολιτείες των ΗΠΑ.

Έντονη σεισμική δραστηριότητα άνω των 5 R καταγράφεται σε όλο τον κόσμο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2013.N.Ζηλανδία,Ιαπωνία,Αφγανιστάν,
Αλάσκα,Αργεντινή,Νησιά Πάσχα (Ειρηνικός),Τόνγκα (Ειρηνικός),Ινδονησία,Ιράν,Ουγκάντα,Ελλάδα (νότια Κρήτης-Ιούνιος 2013).


YELLOWSTONE
Η έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών στη νότια Ελλάδα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους σεισμολόγους , οι οποίο παρακολουθούν επί 24ωρου βάσεως τη σεισμική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στο νότιο Αιγαίο.

Σεισμοί νότια της Κρήτης με μέγεθος ως και 4,5R, αλλά και ο σεισμός των 4,9R κοντά στη Σπάρτη στη Πελοπόννησο τη Τρίτη 9 Απριλίου, δείχνουν μία πολύ έντονη σεισμική δραστηριότητα στο νότιο Αιγαίο.Πρόκειται για προσεισμούς, δηλαδή σεισμούς πριν από έναν πολύ μεγάλο σεισμό ή τα συμβάντα αυτά δεν συνδέονται μεταξύ τους ;; Οι σεισμολόγοι θέλουν να είναι καθησυχαστικοί μιλώντας για φυσιολογικούς σεισμούς, ωστόσο τους φοβίζει η περιοχή στην οποία εκδηλώνονται οι σεισμοί αυτοί.
Το τόξο του νότιου Αιγαίου, έχει δώσει στο παρελθόν αρκετά μεγάλους σεισμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί ενώνεται η Ευρασιατική με την Αφρικανική πλάκα.Το καλύτερο όπως υποστηρίζουν, είναι αν γίνονται σεισμοί και πόσο μάλλον μεγάλοι σεισμοί, να γίνονται μέσα στη θάλασσα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες ζημιές.

Μάλιστα ο σεισμός της Κρήτης των 4,5 δημιούργησε μικρό τσουνάμι.Το φαινόμενο καταγράφηκε για πρώτη φορά επιστημονικά στην Ελλάδα μέσω του παλιρροιογράφου που έχει εγκατασταθεί από το Εθνικό Αστεροσκοπείο στη Γαύδο.Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή-ερευνητή, προέδρου του
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΛΚΕΘΕ, Κώστα Συνολάκη, στο Έθνος, το τσουνάμι  έγινε αντιληπτό από λουόμενους και απλώθηκε σε ολόκληρο το νότιο παραλιακό μέτωπο της Νότιας Κρήτης.Όπως τόνισε, ήταν η πρώτη επίσημη επιστημονική καταγραφή στην Ελλάδα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «τέτοιοι σεισμοί που γίνονται στο Ελληνικό Σεισμικό Τόξο δημιουργούν τσουνάμι και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί εάν ένας σεισμός διαρκέσει πάνω από μισό λεπτό είναι ένδειξη ότι θα ακολουθήσει τσουνάμι».

Στις 08:30 τις 30/7/13 σεισμός ταρακούνησε την Σαμοθράκη, τη Μυτιλήνη και την Καβάλα. Ο σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαμοθράκης και Τενέδου, ακριβώς πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας.

ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ-ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Οπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα αυτής της σειράς,οι φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον πλανήτη γίνονται όλο και πιο συχνές.Αυτές αυξήθηκαν κατά 410% από το 1963.Οι καταστροφές από τυφώνες έχουν αυξηθεί κατά 300% από το 1950 και από ανεμοστρόβιλους κατά 200% από το 1970.

Οι καιρικές συνθήκες είναι πλέον,πέραν από ανθρωπογενείς παράγοντες,όπως η (δήθεν)υπερθαίρμανση του πλανήτη που λένε ..κάποιοι.Αυτό οφείλεται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης που κατευθύνει  τον τρόπο που ο Ήλιος χτυπάει την Γη,με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που μπορεί να κατευθύνουν  τις καιρικές συνθήκες.Σύμφωνα με επιστήμονες της ΝΑΣΑ το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης έχει άμεση επιρροή στις καιρικές συνθήκες.

Οι κυριώτερες φυσικές καταστροφές στο α'εξάμηνο του 2013 είναι :
-Ολο το α'εξάμηνο του 2013 τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι και κυκλώνες σαρώνουν τις πολιτείες των ΗΠΑ δημιουργώντας εκτεταμένες καταστροφές και θύματα.

-Στις 21/3/13 ισχυρότατοι ανεμοστρόβιλοι 28 χλμ βόρεια της Μελβούρνης της Αυσταλίας.Μέσα σε πέντε λεπτά έγιναν τρομερές καταστροφες σε ιδιοκτησίες και υποδομές της περιοχής και 25 άτομα τραυματίσθηκαν.

-Στις 25/6/13,καύσωνας και χαλάζι ταυτόχρονα,πλήτουν την περιοχή της Αιγιαλείας Πελοποννήσου για 20 λεπτά με αποτέλεσμα να υποστπύν μεγάλες ζημιές σε μαγαζιά και οικίες.

-Τον Ιούνιο μεγάλες πλημμύρες πλήτουν την κεντρική Ευρώπη,λογω των εντόνων βροχοπτώσεων
ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ
και της υπερχείλησης των ποταμών Δούναβη και Έλβα.τα κράτη που
επλήγησαν περισσότερο είναι η Γερμανία,Τεσχία,Ουγγαρία,Αυστρία,Σλοβακία,Πολωνία.Οι ζημιές ανήλθαν στα 3,5 δις ΕΥΡΩ και 20 περίπου άτομα έχασαν την ζωή τους,ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

-Ομοίως όλη η ανατολική ακτή των ΗΠΑ πλήττεται από καταρακτώσεις βροχές και τυφώνες με συνέπεια τεράστιες περιοχές να έχουν πλημμυρήσει.Τέταια φαινόμενα έχουν ναπαρουσιασθούν εδώ και 100 χρόνια.

-Στις 13/6/13 όλη η ακτογραμμή από Μασαχουσσέτη μέχρι New Jersey λήττεται από τσουνάμι ύψους δύο μέτρων,που πιθανώς οφείλεται σε ατμοσφαιρικές πιέσεις.

-Αρχές Ιουλίου τρομακτικές θερμοκρασίες 50-54 βαθμών Κελσίου υπό σκιάν καταγράφονται  στην
ΚΟΙΛΑΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
περίφημη Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

-Στις 5/7/13 κύματα ύψους 5-7 μέτρων πλήτουν παράκτια τμήματα της περιοχής Antofagasta της Χιλής δημιουργώντας καταστροφές και τραυματισμούς.Ομοίως σε τμήματα της ακτογραμμής του Περού συνέβει το ίδιο φαινόμενο,συνοδευόμενο και από πλημμύρες.

-Αρχές Ιουλίου σημειώνονται τροπικές καταιγίδες και τυφώνες στην περιοχή του δυτικού Ατλαντικού.

-Στις 11/7/13 ισχυρή καταιγίδα  έπληξε παραλιακές περιοχες στην Ιταλία με έντονη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα οι παραλίες να φαίνονται καλυμένες σαν από χιόνι.

ΧΑΛΑΖΙ ΣΕ ΑΚΤΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
-Στις 11//13 καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το Μπουένος Αιρες και πολλές επαρχίες της Αργεντινής με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.Οι δρόμοι της πρωτεύουσας είχαν πλημμυρίσει και από τους κεραυνούς προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ εκτεταμένες ήταν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.


-Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου,κύμα καύσωνος έπληξε την Βρετανία,ιδίως το Λονδίνο,με 760
νεκρούς.Επίσης θερμοκρασίες 41-43 βαθμοί Κελσίου επικρατούν στις Δυτικές και ΒΑ πολιτείες των ΗΠΑ.

-Στις 12/7/13 καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν το Μπουένος Αιρες και πολλές επαρχίες της Αργεντινής με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και μεγάλες περιοχές,δημιουργώντας μεγάλες καταστροφές σε σπίτια,δρόμους, καλλιέργιες,κλπ.


-Τουλάχιστον 21 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από εδαφικές κατακρημνίσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν από τις 25/7/13 στην βορειοδυτική Κινεζική επαρχία Γκανσού, η οποία είχε συγκλονισθεί στις 22/7/13 από ισχυρές σεισμικές δονήσεις.Στη γειτονική επαρχία Σαανζί, οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον θάνατο 14 ανθρώπων από τις 18 Ιουλίου και 189.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους

-Στις 27/7/13 σφοδρή κακοκαιρία πλήτει το Παρίσι και τις κεντρικές περιοχές της Γαλλίας με ισχυρότατες καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους άνω των 100 χλμ την ώρα.Αντιθέτως το θερμόμετρο έφθασε στους 41 βαθμούςστο Μόναχο,38 στο Βερολίνο,θερμοκρασίες ασυνήθιστες για την Γερμανία.Ομοίως στην Ρώμη το θερμόμετρο άγγιξε τους 38 βαθμούς.Το πλέον όμως παράδοξο είναι ότι στις 27/7 στο Γερμανικό χωριό Wassel έπεσε χαλάζι μεγέθους μπάλλας του τένις και δημιούργησε καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Ποτάμια βροχής
---------------
Ερευνητές από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ μελέτησαν τις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Αγγλία και στη Σκωτία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές οφείλονται στα ποτάμια της βροχής, ένα φαινόμενο που προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Η αύξηση της θερμοκρασίας δημιουργεί ολοένα και περισσότερες θερμές μάζες αέρα οι οποίες με τη σειρά τους έχουν τη δυνατότητα να συγκρατούν μεγαλύτερες ποσότητες υδρατμών. Αυτοί οι υδρατμοί υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες σχηματίζουν τεράστιες δέσμες νερού στην ατμόσφαιρα. Οι δέσμες ή «ποτάμια» νερού μετατρέπονται με τη σειρά τους σε συνεχή και έντονη βροχόπτωση που πέφτει μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία προκαλώντας έτσι πλημμύρες.


Τη μελέτη διεξήγαγαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αιόβα και του Πανεπιστημίου Reading. Όπως εκτιμούν, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία στον πλανήτη τόσο πιο συχνό και έντονο θα είναι το φαινόμενο.

Να τους πιστέψουμε ή κάτι άλλο,μάλον τεχνιτό συμβαίνει ?ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΕΙΣ ΕΔΑΦΟΥΣ

Όπως είχα γράψει στα προηγούμενα άρθρα μου,η Γη μας έχει αποσταθεροποιηθεί και οι τεκτονικές πλάκες βρίσκονται σε μια περίοδο μεταβολών.Τεράστιες γεωλογικές  διεργασίες πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα  στον πλανήτη μας. Σχεδόν καθημερινό έχει γίνει το φαινόμενο της διολίσθησις του εδάφους,με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.Τεράστιες τρύπες που οδηγούν στην… άβυσσο ανοίγουν μαζικά  σε διάφορα μέρη της Γης καταπίνοντας δέντρα, σπίτια και ασφάλτινους
δρόμους.

Τα φαινόμενα αυτά συνεχίσθηκαν και το α' εξάμηνο του 2013.Οι «ειδικοί» ισχυρίζονται ότι η «επιδημία των καταβόθρων» οφείλεται σε πράγματα όπως χαλαρό χώμα, όξινα υπόγεια ύδατα, νέες κατασκευές, τρύπιες σωλήνες νερού, ανθρακωρυχεία, μακρές περίοδοι ξηρασίας που ακολουθούνται από βροχή, και εξάντληση των υπόγειων υδροφορέων.Είναι όμως ενήμεροι πραγματικά για το τι συμβαίνει;

Πιό συγκεκριμένα το πρώτο εξάμηνο του 2013 άνοιξαν μεγάλες τρύπες-καταβόθρες-ρήγματα, όπως παρακάτω:

-Μια 50ποδιών καταβόθρα άνοιξε το τεράστιο στόμα της κατά μήκος κεντρικού δρόμου της πρωτεύουσας Harrisburg της πολιτείας Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.Στην περοχή αυτή τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει 41 μεγάλες καταβόθρες.

-Καταβόθρα  δημιουργήθηκε,στο Οχάιο των ΗΠΑ που είχε το μέγεθος τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου και είχε πάνω από 30 μέτρα βάθος. Προκάλεσε την κατάρρευση ενός μέρους της εθνικής οδού και οι αρχές είπαν ότι ο δρόμος θα συνεχίσει να παραμένει κλειστό για τους επόμενους μήνες.

-Φοβερό χάσμα βάθους 30μ. ανοίγει σε φυτεία ρυζιού στην επαρχία Sichuan της Κίνας,συνοδευόμενο από τεράστιο <βρυχηθμό>.

-Μεγάλες καταβόθρες αναγκάστηκαν να κλείσουν τους δρόμους στο New Jersey και στην Αριζόνα (ΗΠΑ).

-Ανοιξε ξαφνικά τεράστια τρύπα στο έδαφος βάθους 30μ στην περιοχή Τάμπα της Φλώριδας(ΗΠΑ),παρασύροντας μέσα σ'αυτήν ολόκληρο σπίτι.Η Φλόριντα ήταν πάντα μια περιοχή που ήταν επιρρεπής σε καταβόθρες, αλλά οι αριθμοί δείχνουν ότι οι ζημιές από καταβόθρες στην πολιτεία έχουν αυξηθεί πολύ γρήγορα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το ABC News, οι ασφαλιστικές απαιτήσεις που σχετίζονται με καταβόθρες υπερδιπλασιάστηκαν μεταξύ του 2006 και του 2012.

-Οι κάτοικοι στο χωριό Lianyuan στη νότια επαρχία Χουνάν της Κίνας περπατάνε αρκετά προσεκτικά τους τελευταίους μήνες. Πάνω από 20 καταβόθρες έχουν ανοίξει στο έδαφος από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτές οι σπηλαιώδεις τρύπες που κυμαίνονται σε μέγεθος, έχουν κάνει σπίτια να καταρρεύσουν και ποτάμια να στερέψουν. Και δεν υπάρχει ποτέ καμία προειδοποίηση για το πού και πότε θα παρουσιαστεί μια καταβόθρα.

-Η γιγαντιαία καταβόθρα στη Assumption Parish στη Λουιζιάνα(ΗΠΑ) η οποία έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες πέρυσι είναι τώρα πάνω από 30μ  σε διάμετρο και το βάθος της έφθασε τα 750
μ.Είναι γεμάτη με νερό το οποίο τελευταία κατά διαστήματα κοχλάζει.Ο αρμόδιες αρχές και οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν τι συμβαίνει.

-Στην Ελλάδα και δυγκεκριμένα στο νομό Κορίνθου μεταξύ των χωριών Σπαθοβούνι και Βεληννιάτικα,στα μέσα Μαίου 2013 άνοιξε ρήγμα το οποίο συνεχώς διευρύνεται.Κατοικίες,αγροτεμάχια με καλλιέργειες κινδυνεύουν να βρεθούν σε παρακείμενο ρέμα! Επίσης κινδυνεύει,όπως λένε οι επί τόπου αρμόδιοι  και η Εθνική οδός Κορίνθου -Τρίπολης.Το περίεργο με το συγκεκριμένο ρήγμα εκτός των άλλων, είναι ότι κάθε μέρα ολοένα και επεκτείνεται σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό όλων, αφού κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα φτάσει και τι καταστροφές θα προξενήσει. Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αποφανθεί, που οφείλεται το ρήγμα αυτό και κάτω υπό ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε.

Το θέμα είναι ότι γιγάντιες τρύπες ανοίγουν σε όλη τη γη και καταπίνουν σπίτια, κτίρια, δρόμους και μερικές φορές ακόμη και ανθρώπους.Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γίνεται ο φλοιός της Γης όλο και πιο ασταθής ή συμβαίνει κάτι χειρότερο;


ΑΡΚΤΙΚΗ-ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ


Αρκτική (Βόρειος Πόλος)
------------------------

Καθώς οι πάγοι και τα χιόνια υποχωρούν,οι αρκτικές περιοχές και τα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη βλέπουν τα δέντρα να φυτρώνουν και τις θερμοκρασίες τους να ανεβαίνουν... Εν ολίγοις αποκτούν συνθήκες τις οποίες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αρκετά νοτιότερες περιοχές, όπως διαπιστώνει μεγάλη μελέτη που βασίστηκε σε νέα – και βελτιωμένα – δορυφορικά και επίγεια
ΠΑΓΟΙ  ΣΤΟΝ  ΚΑΝΑΔΑ
δεδομένα.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature Climate Change», χρηματοδοτήθηκε από τη NASA και διεξήχθη με τη συνεργασία 21 επιστημόνων και πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο, εξέτασε τη σχέση μεταξύ των μεταβολών στη θερμοκρασία και στη βλάστηση στις βόρειες περιοχές του πλανήτη σε σύγκριση με παλαιότερες δεκαετίες. Τα αποτελέσματά της είναι μάλλον ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές είδαν ότι μέσα σε 30 χρόνια στις αρκτικές περιοχές οι εποχικές θερμοκρασίες και η βλάστηση έχουν αυξηθεί σε επίπεδα τα οποία παρατηρούνται σε γεωγραφικά πλάτη τέσσερις ως επτά μοίρες χαμηλότερα. Με βάση τις προβολές τους, και με βάση τα πλέον μετριοπαθή σενάρια, η «μετατόπιση» αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη – 20 μοίρες και πλέον – ως το
τέλος του αιώνα.

«Εξ αιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας και της παράτασης της περιόδου απόψυξης του εδάφους η συνολική ποσότητα θερμότητας που μπορεί να διοχετευθεί στην ανάπτυξη των φυτών αυξάνεται» εξήγησε σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Κόμπτον Τάκερ του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Γκοντάρ της NASA, εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Ως αποτέλεσμα μέσα στα τελευταία 30 χρόνια έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κομμάτια γης με εξαιρετικά παραγωγική βλάστηση. Συνολικά περισσότερο από το ένα τρίτο του βόρειου τοπίου – περισσότερο από 9 εκατομμύρια τετ. χλμ, έκταση περίπου όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες – θυμίζουν τη βλάστηση που συναντάμε νοτιότερα».


ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ-ΑΡΚΤΙΚΗ
-Το θέρος του 2013 οι κάτοικοι της Αλάσκα, μιας από τις ψυχρότερες περιοχές στον κόσμο... απολαμβάνουν παρατεταμένο κύμα καύσωνα που πλήττει την 49η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών και το οποίο οι νεώτεροι σε ηλικία βιώνουν για πρώτη φορά.«Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα καύσωνα στην Αλάσκα από το 1969», δήλωσε στο Associated Press ο διευθυντής της διαδικτυακής μετεωρολογικής υπηρεσίας Weather Underground.

Το ασυνήθιστο θέαμα σχετίζεται με ένα κύμα ζέστης το οποίο πλήττει αυτό το διάστημα την περιοχή. Υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ προκαλούν πυρκαγιές και πλημμύρες, εξαιτίας της τήξης των πάγων.Σε κάποιες τοποθεσίες, το θερμόμετρο έδειξε 35 βαθμούς Κελσίου !

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA, η ίδια ζώνη υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης που «καθάρισε» τον ουρανό της Αλάσκα, έφερε επίσης υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές, οι οποίες είναι συνηθισμένες σε πιο ψυχρές μέρες κατά το μήνα Ιούνιο.Σε κάποιες τοποθεσίες, το θερμόμετρο έδειξε 35 βαθμούς Κελσίου.Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην πολιτεία ήταν 38 βαθμοί Κελσίου, τον Ιούνιο του 1915, στο Φορτ Γιούκον.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να προσδιορίσουν την ημερομηνία κατά την οποία η Αρκτική θα χάσει εντελώς τους πάγους της. Παλιότερα πίστευαν ότι αυτό θα συμβεί μετά τα μέσα του αιώνα, αλλά τώρα το τοποθετούν γύρω στο καλοκαίρι του 2030.Ηδη έφέτος το θέρος,ο Βόρειος Πόλος, το μεγάλο προπύργιο του αιώνιου κρύου και του άγονου πάγου, είναι μια λίμνη. Είναι μια ρηχή λίμνη. Είναι μια κρύα λίμνη. Αλλά είναι, στην πραγματικότητα, μια λίμνη. Σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο,οι πάγοι στο Βόρειο Πόλο το καλοκαίρι λιώνουν με πρωτοφανείς ρυθμούς. Η θάλασσα του χιονιού είναι πλέον νερό.

-Το ένα πέμπτο της παγοκάλυψης του Καναδά θα χαθεί ως το τέλος του αιώνα εκτιμά νέα μελέτη.Οι παγετώνες του Καναδά, οι τρίτοι μεγαλύτεροι στον κόσμο ύστερα από αυτούς της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας, απειλούνται με μη αναστρέψιμη καταστροφή. Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι το ένα πέμπτο τους θα έχει λιώσει ως το τέλος του αιώνα, συνεισφέροντας σημαντικά στην άνοδο της πλανητικής θέρμανσης και της στάθμης της θάλασσας.

«Οι παγετώνες του Καναδά αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της συνολικής εξίσωσης του κλίματος και της μελλοντικής ανόδου της θαλάσσιας στάθμης» δήλωσε ο Ντέιβιντ Βον, επικεφαλής του προγράμματος ice2sea της Ευρωπαϊκής Ενωσης που χρηματοδότησε τη μελέτη. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους αγνοούμε».

Οι προβλέψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (IPCC) κάνουν λόγο για άνοδο της στάθμης των θαλασσών κατά 18 ως 59 εκατοστά ως το 2100 από το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας,του Καναδά και της Ανταρκτικής.

-Τρόπους ανάκτησης των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική αναζητούν οι ειδικοί. Η νέα πρόταση είναι να μπλοκάρουμε το ηλιακό φως στην ατμόσφαιρα.Ομάδα ειδικών προτείνει τη χρήση γεωμηχανικής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Υποστηρίζουν ότι «εμφυτεύοντας» σωματίδια αντανάκλασης στην ατμόσφαιρα το ηλιακό φως θα μπλοκάρεται μεταβάλλοντας έτσι τις κλιματικές συνθήκες στη Γη. Ενα από τα αποτελέσματα αυτής της επέμβασης θα είναι σύμφωνα με τους ερευνητές η επιστροφή των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική, το συνεχές λιώσιμο των οποίων προκαλεί πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Αναφέρουν ότι χρειάζονται λίγοι «βομβαρδισμοί» σωματιδίων στην ατμόσφαιρα που θα πρέπει να γίνουν στο Ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού, το θερμό ρεύμα που επηρεάζει τις κλιματικές συνθήκες στο Βόρειο Ημισφαίριο. Εκτιμούν μάλιστα ότι το κόστος για ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι απαγορευτικό αφού υπολογίζουν ότι απαιτείται ένα ποσό γύρω στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ανταρκτική (Νότιος Πόλος)
--------------------------

Κάτι περίπου αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ανταρκτική,όπου τον Ιούνιο του 2013 (χειμώνας για την
ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ
περιοχή) ένα γιγάντιο παγόβουνο αποκολλήθηκε από τον παγετώνα Pine Island Glacier (PIG) στην Ανταρκτική.Το παγόβουνο έχει μήκος 720 τετραγωνικά χιλιόμετρα και καλύπτει μεγάλη έκταση, οκτώ φορές το μέγεθος του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.Ο παγρτώνας αυτός έχει τον ταχύτερο ρυθμό συρρίκνωσης στον πλανήτη.Χάνει περισσότερο πάγο από οποιονδήποτε άλλο παγετώνα και συμβάλλει στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παγετώνα.Αυτός είναι και ο λόγος αποτελεί τόσο συχνά αντικείμενο έρευνας.

Αυτό που δεν εξέπληξε τους επιστήμονες ωστόσο είναι ότι η αποκόλληση συντελέστηκε στην καρδιά του χειμώνα, που ο ωκεανός είναι καλυμμένος με θαλάσσιους πάγους, γιατί είναι γνωστό ότι οι λεπτές αυτές στρώσεις συνταράζονται από ισχυρές εσωτερικές πιέσεις στην κρηπίδα πάγου.


Νέα Εποχή Παγετώνων
------------------------------

Σύμφωνα όμως με Ρώσους επιστήμονες:
Απότομη παγωνιά θα σημειωθεί σε 2 χρόνια σε όλον τον πλανήτη Γη σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες. Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον 2 αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο μας, τονίζουν οι Ρώσοι.

Ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ, διευθυντής του τμήματος διαστημικών ερευνών του αστεροσκοπείου Πούλκοβσκαγια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δηλώνει πως ο πλανήτης άρχισε να παγώνει.

Μελετώντας την συχνότητα αλλαγών της ηλιακής δραστηριότητας, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για τις ερχόμενες παγκόσμιες ανόδους θερμοκρασίας και ψύξης. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταθερά να πέφτει από το 2014. Το μέγιστο ψύχος θα σημειωθεί το 2055, συν - πλην 11 έτη»,υποστηρίζει ο επιστήμονας. «Η ψύξη θα προκαλέσει μείωση των περιοχών καλλιέργειας.

Εκτός των προβλημάτων με τα τρόφιμα, θα είναι πιο δύσκολη η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στις βόρειες περιοχές. Τα προβλήματα με την παροχή θέρμανσης θα κλιμακωθούν. Το ψύχος
ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ
θα επηρεάσει πολλούς, σχεδόν όλους, αλλά κυρίως τις βόρειες χώρες», προειδοποιεί ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ. Η προβλεπόμενη παρατεταμένη ψύξη μπορεί να είναι η πέμπτη μικρή περίοδος παγετώνων τους τελευταίους εννέα αιώνες.

Με βάση τις μετρήσεις από περισσότερους από 30.000 σταθμούς μέτρησης, τα στοιχεία που εκδόθηκαν πρόσφατα, χωρίς τυμπανοκρουσίες από την Met Office (την Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία Β.Μ.Υ). και την Μονάδα Κλιματικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, επιβεβαιώνει ότι η αυξητική τάση της παγκόσμιας θερμοκρασίας έληξε το 1997."

Τελικά μας έχουνε μπερδέψει ας αποφασίσουν τελικά οι επιστήμονες τι μας περιμένει, ζέστη ή κρύο.


ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΧΟΙ

Συνεχίσθηκαν  οι μυστηριώδεις εκρήξεις,δονήσεις και ήχοι σε διάφορα μέρη του πλανήτη,χωρίς να μπορέσουν οι επιστήμονες να απφανθούν για την αιτία αυτών των φαινομένων.

-Στις 19/3/13 στην πολιτεία του New Jersey των ΗΠΑ,έγιναν μυστηριώδεις εκρήξεις δονήσεις στις περιοχές Cape May και Cumberland.Το Γεωλογικό Ινστιτούτο USGS των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπόρεσε να δώσει εξηγήσεις, και δεν κατέγραψε σεισμούς στην περιοχή. Κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει

λένε μερικοί άνθρωποι, όπου ανώμαλες ταλαντώσεις, δονήσεις και θόρυβος συγκλόνισε τα σπίτια τους.Οι αρχές φυσικά αρνήθηκαν οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα πτήσεων στην περιοχή, και παραμένει ο φόβος των κατοίκων, που δεν γνωρίζει καμία λογική εξήγηση.

-Στις 28/5/13 το μεσημέρι μεγάλη έκρηξη ταρακούνησε την επαρχία Αμμοχώστου της Κύπρου.Οι κάτοικοι της περιοχής θεώρησαν ότι πρόκειται για σεισμική δόνηση, κάτι όμως που δεν επαληθεύτηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.Όλοι μιλούν για εκκωφαντικό ήχο και σείσιμο της γης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί το τι ακριβώς προκάλεσε αυτό το φαινόμενο. Αρκετές ώρες πάντως μετά από αυτή την έκρηξη φάντασμα, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες κατέληξαν  στο συμπέρασμα ότι ο εκκωφαντικός ήχος που προκάλεσε την αναστάτωση στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, το απόγευμα, είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της.Κάποιοι μίλησαν ότι οφείλετο σε άγνωστο αντικείμενο.


ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Μια φορά κάθε 400.000 – 500.000 χρόνια το μαγνητικό πεδίο της Γης μικραίνει και παραμένει σε μια κατάσταση σχεδόν μηδενική για έναν περίπου αιώνα. Όταν στη συνέχεια επανεμφανιστεί, οι πόλοι του πλανήτη είναι ανεστραμμένοι. Ήδη το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη έχει εμφανίσει μείωση κατά 5%. Σε αυτή τη μείωση αποδίδονται πολλά από τα ακραία φυσικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα οι
σεισμοί.

Σύμφωνα με τα πειράματα που έχουν γίνει,όταν ο μαγνητικός βόριεος πόλος φτάσει στο γεωγραφικό πλάτος των 40 μοιρών, μια βίαιη αλλαγή θα μπορούσε να λάβει μέρος καθώς θα κινείται γρήγορα στις 40 μοίρες νότια όπου και εκ νέου θα σταθεροποιηθεί εκεί.

Μένει να το δούμε. Και όπως λέει, αυτή η επιταχυνόμενη μαγνητική μετατόπιση θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει παράξενα τις καιρικές συνθήκες μας,ιδίως όταν συνδυάζεται με τα μαζικά προγράμματα γεωμηχανικής που λαμβάνουν μέρος σε όλο τον κόσμο.

Επίσης,εξαιτίας ενός λιγότερο έντονου ηλιακού κύκλου,ο πυρήνας της Γης θερμαίνεται,κάτι που θα μπορούσε να συμβάλλει στη συνολική αποδυνάμωση του μαγνητικού πεδίου ειδικά από τη στιγμή που οι θερμαινόμενοι μαγνήτες χάσουν τις μαγνητικές τους ιδιότητες.

Ενώ αυτός ο ηλιακός κύκλος δεν ήταν ό,τι αναμενόταν, εξακολουθεί να είναι σε ένα ηλιακό μέγιστο, που θα μπορούσε λόγω της αυξημένης ηλιακής και άλλων ενεργητικών επιρροών, όπως η δραστηριότητα της αόρατης μαύρης τρύπας, να συμβάλλει στην θέρμανση του πυρήνα, που επηρεάζει όχι μόνο το μαγνητισμό, αλλά όπως μερικοί λένε και την  αύξηση του μεγέθους του πλανήτη,κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι η μαγνητική έλξη ενός επερχόμενου μεγάλου πλανήτη, όπως ο περίφημος Niburu ή ο βιβλικός αστεροειδής Wormwood  ή άλλος αναμενόμενος επισκέπτης είναι η κινητήρια δύναμη αυτών των αλλαγών.

Υποθέτω ότι θα το δούμε σύντομα. Καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά για όλα αυτά τα πράγματα.


ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΨΑΡΙΩΝ,ΠΤΗΝΩΝ,ΖΩΩΝ.

Τους τελευταίους μήνες λόγω της αστάθειας των κλιματικών αλλαγών μέσω του HAARP, των αεροψεκασμών, της αλλαγής του μαγνητικού πεδίου της γης και τις αλλαγές που δέχεται το πλανητικό μας σύστημα και το σύμπαν όπου κατοικούμε,πολλά είδη πτηνών, ψαριών, και γενικά ζώων έχουν αρχίσει να προσανατολίζονται να πέφτουν και να ξεβράζονται νεκρά και δηλητηριασμένα.Η βροχή πλέον που πέφτει είναι δηλητηριασμένη από τους αεροψεκασμούς το νερό δεν είναι πλέον πόσιμο στις αστικές περιοχές ούτε για τους ανθρώπους.

Ας δούμε τα κυριώτερα:

-Χιλή.Χιλιάδες νεκρές γαρίδες βρέθηκαν σε μια παραλία στην πόλη του Coronel στη Χιλή, περίπου
ΓΑΡΙΔΕΣ -ΧΙΛΗ
530 χλμ. από την πρωτεύουσα Σαντιάγο. Βρέθηκαν επίσης και εκατοντάδες νεκρά καβούρια. Μια θανάσιμη κόκκινη παλίρροια κάλυψε μία ολόκληρη παραλία και οι αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν τα αίτια.Η άμμος είναι κυριολεκτικά καλυμμένη με ένα παχύ στρώμα των νεκρών γαρίδων, και το νερό της επιφάνειας της παραλίας έχει ένα μυστηριώδες κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα.

Οι αρχές ζήτησαν από τους βιολόγους να ερευνήσουν γιατί πεθαίνουν οι γαρίδες.Έρευνες που έγιναν από την πρώτη μέρα έδειξαν ότι τα πλάσματα αυτά σαν να είχαν «ψηθεί». Σύμφωνα με τους βιολόγους ένα κύμα ζεστού νερού θα μπορούσε να προκαλέσει τον πρόωρο θάνατο των γαρίδων.

-Βραζιλία.Χιλιάδες ψάρια (12 τόννοι) βρέθηκαν νεκρά στη λιμνοθάλασσα Lagoa κοντά σε τουριστικό κέντρο αναψυχής του Ρίο ντε Τζανέιρο.Πιθανόν λόγω συσσώρευσης οργανικής ύλης στη λίμνη κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων που προηγήθηκαν πριν μία εβδομάδα, δήλωσαν οι
αξιωματούχοι.Η Lagoa είναι μία φυσική λιμνοθάλασσα που συνδέεται με τον Ατλαντικό Ωκεανό από ένα κανάλι που χωρίζει τις παραλίες της Ipanema και της Leblon.

-Ιταλία.57 νεκρά δελφίνια εκβράστηκαν στις ακτές της Τυρρηνικής Θάλασσας, δηλαδή από την Τοσκάνη και την πόλη Λάτσιο έως τη Σαρδηνία και τη Σικελία. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο.

-ΗΠΑ Mississippi.επί δύο ημέρες νεκρά ψάρια, γαρίδες, χέλια καβούρια,απλώθηκαν κατά μήκος των παραλιών του  στο Gulf Coast. Οι Αξιωματούχοι προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια.

-Μεξικό.Περισσότεροι από 500 τόνοι νεκρών ψαριών γέμισαν τα νερά του ποταμού Σάντο Ντομίνγκο.Πάνω από 350 σαλάχια βρέθηκαν νεκρά σε ένα παραλιακό θέρετρο της Veracruz, στο ανατολικό Μεξικό, ωστόσο δεν γνωρίζουμε τις αιτίες, μας είπαν αξιωματούχοι.Ομοίως στις 12/7  στις ακτές της Veracruz, μια φάλαινα περισσότερο από δύο μέτρα μήκος βρέθηκε νεκρή, χωρίς πάλι να γνωρίζουμε τα αίτια.

-Η.Π.Α. Erie και Fremont in Springfield Missouri.Ένα ολόκληρο σμήνος πουλιών πάνω από εκατό έπεσαν από τον ουρανό, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν απόλυτη νηνεμία.

-Η.Π.Α. Φλόριντα.Ενα τεράστιο σμήνος από θαλασσοπούλια βρέθηκαν νεκρά στις ακτές πριν προλάβουν να μεταναστεύσουν λόγω εποχής.

ΠΕΛΕΚΑΝΟΙ
-Περού. 5.000 πουλιά κυρίως πελεκάνοι και 900 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στις βόρειες ακτές του Περού. Η περουβιανή κυβέρνηση δήλωσε πως πέθαναν από την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας.

-Ιαπωνία.Χιλιάδες ψάρια που ξεβράζονται και αυτά που αλιεύονται έχουν μολυνθεί με ραδιενεργή ακτινοβολία 100 φορές πιο πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, ο κύριος λόγος ρήξη των αντιδραστήρων του πυρηνικού εργοστασίου στην Φουκουσίμα.

-Ιρλανδία.Τεράστιες ποσότητες σολομού ξεβράζονται. Ακόμα και στις ιχθυοκαλλιέργειες οι σολομοί έχουν μολυνθεί από θαλάσσια ψείρα. Τα ψάρια που ξεβράστηκαν έχουν μολυνθεί από κάποιο άγνωστο παράσιτο.

-Η.Π.Α. Νέα Υόρκη.Πάνω από 500.000 ψάρια ξεβράζονται και επιπλέουν κοντά στο λιμάνι Dunkirk.

-Βιετνάμ.Περίπου 40 τόνοι ψαριών πέθαναν μαζικά στην πόλη Thanh Binh.

-Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο.Χιλιάδες πουλιά πεθαίνουν μυστηριωδώς από τις αρχές Νοέμβριου έως τώρα.Ψαράδες αναφέρουν πως είδαν σμήνη πουλιών αποπροσανατολισμένα να πέφτουν με ορμή στην θάλασσα. Διάφορα είδη πουλιών, μερικά από αυτά είναι κοκκινότσιχλες και κοτσύφια. Ο αριθμός των νεκρών πουλιών που δίνουν είναι τεράστιος, πάνω από ένα εκατομμύριο.

-Κίνα.Πάνω από 40.000 ψάρια πέθαναν μαζικά στην λίμνη Quanzhou.

-Ιρλανδία.50.000 αστερίες βρέθηκαν νεκροί στην παραλία Lissadell.

BΡΑΖΙΛΙΑ-ΧΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ
-Η.Π.Α. Seattle.Χιλιάδες ψάρια νεκρά από τοξική βροχή στον κόλπο Longfellow.

-Η.Π.Α. Michigan.Πάνω από 13.000 ελάφια πέθαναν από επιζωοτία αιμορραγική νόσο.

-Ινδία.Πάνω από 500.000 περιστέρια έπεσαν ξαφνικά νεκρά στην περιοχή Bihar's Bhagalpur.

-Νορβηγία.Εκατομμύρια νεκρά ψάρια ξεβραστήκαν στις όχθες του Kvaenes.

-Ελλάδα, Τρίκαλα.Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στον ποταμό Καλέντζη.

-Ελλάδα.Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις όχθες του Πηνειού.

-Ελλάδα, Λάρισα.Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην λίμνη Κάρλα.

-Ελλάδα, Θεσσαλονίκη.Εκατοντάδες νεκρά πουλιά στην λίμνη Κορώνεια.

Αυτές ήταν μερικές από τις περιπτώσεις, καθώς αναφέρονται καθημερινά σε όλον τον κόσμο τέτοιου είδους θάνατοι ζώων, πτηνών, και ψαριών κτλπ...

Αραγε βλέπουμε στον κόσμο μας πως γοργά γοργά έρχεται και η σειρά του ανθρώπου...?


ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΥΧΗ

Ένας νέος γιγαντιαίος κρυφός πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα.Αυτός ο πλανήτης ονομάζεται Τύχη και είναι ο μεγαλύτερος από τους γνωστούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Η ύπαρξή του έχει προταθεί σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ίκαρος, το Νοέμβριο του 2010 από
τους αστροφυσικούς John Matese και Daniel Whitmire του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες σχετικά με την αλλαγή της κατεύθυνσης των κομητών και αστεροειδών που εισέρχονται στο ηλιακό μας σύστημα.

Τώρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες,τα στοιχεία τους για την ύπαρξη του γίγαντα του φυσικού αερίου, έχουν εντοπισθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο WISE της NASA και απλά περιμένουν να αναλυθούν.

Όταν η Τύχη επιβεβαιωθεί και άλλα τηλεσκόπια θα μπορούσαν να την επισημάνουν και να ε
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΥΧΗ
πιβεβαιώσουν την ύπαρξή της. Οι δύο αστροφυσικοί είναι πεπεισμένοι ότι η Τύχη είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τον Δία, και είναι εδώ που βασίζεται το γεγονός για την υπόθεσή τους.

Αυτός ο τεράστιος εξωπλανήτης, οδηγεί πολλούς κομήτες μεγάλης περιόδου (οι οποίοι θα πρέπει να προέρχονται από το Νέφος του Oort) στο εσωτερικό του πλανητικού μας συστήματος. Στην πραγματικότητα, μερικοί αστεροειδείς και κομήτες παρουσιάζουν ανώμαλες τροχιές, όπως η ελλειπτικότητα τους δεν είναι σύμφωνη με την προέλευσή τους και ως εκ τούτου πιθανώς κάτι να διατάραξε την τροχιά τους.ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Πλανήτης Κρόνος
------------------

Στις 27 Νοέμβριου 2012 το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA τράβηξε τις πρώτες φωτογραφίες από τον πλανήτη Κρόνο και οι λεπτομέρειες που μπορούν να παρατηρηθούν από τους αστρονόμους είναι πολλές.

Ένα μεγάλο σύστημα καταιγίδας φαίνεται να περιβάλλει την ατμόσφαιρα του Κρόνου σαν ασπίδα. Ο βόρειος πόλος του πλανήτη Κρόνου καταπίνει τα σύννεφα… της καταιγίδας που στροβιλίζονται σαν
ΤΥΦΩΝΑΣ  ΚΡΟΝΟΥ
ένας τεράστιος τυφώνας.Το διαστημικό σκάφος Cassini χρησιμοποίησε υπέρυθρα μήκη κύματος τα οποία μπορούν να φωτογραφίσουν μέσα από πυκνά στρώματα από σύννεφα.

Τον Μάιο του 2011 οι ερευνητές της NASA είχαν διαπιστώσει δυο σημεία σαν τεράστιες κηλίδες πάνω στον πλανήτη Κρόνο. Οι κηλίδες εμφανίζονται από τότε περιοδικά. Τώρα το 2013 έχουν συγχωνευθεί στην τεράστια καταιγίδα που περιβάλει τον Κρόνο και η διάμετρος τους είναι πιο μεγάλη και πιο φωτεινή από την κηλίδα του πλανήτη Δία.Η θερμοκρασία της καταιγίδας εκτοξεύτηκε στους 66ο βαθμούς Κελσίου!

Ένα τεράστιο ποσό αιθυλενίου που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα πως υπήρχε στον πλανήτη Κρόνο εκτοξεύεται παντού με μεγάλη ταχύτητα!!Το αιθυλένιο είναι άχρωμο και άοσμο αέριο που αποτελεί την φυτική ορμόνη, προκαλώντας την έναρξη της ωρίμανσης στους καρπούς των δέντρων.Οι επιστήμονες βλέπουν πως με την συγχώνευση των κηλίδων παράγεται 100 φορές περισσότερο αιθυλένιο. Για τον Κρόνο όλοι οι επιστήμονες πίστευαν πως είναι αδύνατον να υπάρχει αιθυλένιο και
Β.ΠΟΛΟΣ  ΚΡΟΝΟΥ
δεν γνωρίζουν από πού προήλθε.

Επίσης ένα περίεργο και προς στιγμήν άγνωστο μείγμα αερίων περικυκλώνει την δίνη που έχει δημιουργήσει ο τυφώνας.Οι επιστήμονες περιμένουν μέσα στο 2013 να αρχίσει να διαλύεται ο τυφώνας. Αναρωτιούνται όμως τι άλλες εκπλήξεις μπορεί να περιμένουν στην συνέχεια από τον Κρόνο που μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στο πλανητικό μας σύστημα καθώς έχουμε συνέχεια νέες ανακαλύψεις και από άλλους πλανήτες, όπως πρόσφατα το νερό που βρέθηκε σε μορφή πάγου στον Ερμή και σε άλλους πλάνητες κατά καιρούς.


Σελήνη
--------

ΔΕΣΜΗ ΦΩΤΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Ιούνιος 2013.Δέσμες φωτός ξεπροβάλλουν στην επιφάνεια της Σελήνης.Οι φωτογραφίες ελήφθησαν  από το Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC) της NASA οπου δείχνουν κάποιες περιοχές στην επιφάνεια της σελήνης  να εκπέμπουν δέσμες φωτός ή πλάσματος ίσως  να μιλάμε και για κεραυνούς.Η NASA δεν έχει δόσει μέχρι στιγμής καμία εξήγηση.
Πλανήτης Δίας
---------------

Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου τεράστιο αντικείμενο προσέκρουσε στην επιφάνεια του πλανήτη Δία.Το αντικείμενο έχει το μέγεθος της Σελήνης και στο βίντεο φαίνεται η πρόσκρουσή του με τον πλανήτη Δία. Το επίκεντρο της έκρηξης είναι περίπου 3 φορές το μέγεθος της Γης και ακολούθησε ένα τεράστιο οστικό κύμα! Μετά από την πρώτη έκρηξη ακολούθησαν και άλλες.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο:http://www.youtube.com/watch?v=1Iz2PMGy9eM

Πλανήτης Ερμής
------------------

Νερό σε μορφή πάγου, ανακάλυψαν επιστήμονες στην επιφάνεια του πλανήτη Ερμή  στο τέλος Νοεμβρίου 2012, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Η σπουδαία ανακάλυψη έγινε έπειτα από νέα στοιχεία που συνέλεξε και απέστειλε το σκάφος «Messenger» της NASA. Εκτιμάται, ότι ο όγκος
Β.ΠΟΛΟΣ ΕΡΜΗ
μπορεί να φθάνει από 100 δισεκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριο τόνους!

Αν σκεφτεί κανείς, ότι ο Ερμής είναι ο κοντινότερος πλανήτης στον Ήλιο και κυριολεκτικά «ψήνεται» από την ακτινοβολία, θα απορήσει για τον τρόπο που μπόρεσε να διατηρηθεί ο πάγος.

Το «κλειδί» είναι όμως, η τοποθεσία που βρέθηκαν οι εκτάσεις πάγου. Και αυτό γιατί, οι εννέα κρατήρες πάγου βρέθηκαν στο βόρειο πόλο τού πλανήτη. Ο άξονάς του Ερμή, σε αντίθεση με αυτόν της Γης, έχει μηδενική κλίση σε σχέση με το επίπεδο περιστροφής του γύρω από τον Ήλιο. Το αποτέλεσμα είναι να μην γνωρίζει εποχές και οι πόλοι του να μην θερμαίνονται ποτέ από την ηλιακή ακτινοβολία

Ενδεικτικό είναι έτσι, ότι αν και η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη μπορεί να φταστεί τους 427 βαθμούς Κελσίου, στο βόρειο πόλο η θερμοκρασία ποτέ δεν ανεβαίνει πάνω από τους μείον 170 βαθμούς. Στην περιοχή αυτή βρέθηκαν και οι κρατήρες (φωτο)

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις, ο πάγος του Ερμή μετά από κάποιο βάθος είναι σχεδόν καθαρό νερό, άρα είναι σχετικά πρόσφατος, το πολύ 50 εκατ. ετών. Η προέλευση του νερού πιθανολογείται ότι προέρχεται από κομήτες και αστεροειδείς που έχουν προσκρούσει στον πλανήτη.Επιπλέον, όμως, ανακατεμένες στον πάγο, εντοπίστηκαν και άλλες ουσίες, πιθανότατα οργανικής προέλευσης. Πρόκειται για σκούρα πτητικά υλικά, τα οποία θυμίζουν άνθρακα ή πίσσα. Ωστόσο, είναι πρόωρο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι όντως πρόκειται για υλικά που αποτελούν θεμελιώδη συστατικά της ζωής. Οι επιστήμονες, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν πιστεύουν ότι ο Ερμής φιλοξένησε ποτέ ζωή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο πάγος του Ερμή, ιδίως στις πιο νότιες και θερμές περιοχές, μακρύτερα από το βόρειο πόλο, καλύπτεται από ένα στρώμα πάχους δέκα εκατοστών από αυτό το οργανικό υλικό που δρα ως θερμομονωτικό. Περαιτέρω έρευνες θα ρίξουν φως στη φύση αυτού του υλικού, που έχει μειωμένη ανακλαστικότητα και έτσι είναι δύο φορές πιο σκούρο από την υπόλοιπη επιφάνεια του πλανήτη.

Η ανακάλυψη, αν και επιβεβαιώνει τις υποψίες των επιστημόνων που υπήρχαν εδώ και δύο δεκαετίες, δημιούργησε έξαψη στους ερευνητές. Τους επόμενους μήνες, θα καθοδηγήσουν το Messenger να συλλέξει νέα δεδομένα για νερό. Μάλιστα, πιστεύουν ότι ο νότιος πόλος του πλανήτη έχει πάγους. Αυτό θα επιβεβαιωθεί, όταν το σκάφος θα προσεγγίσει ξανά τον Ερμή, όπου και τελικά θα προσκρούσει, όταν θα τελειώσουν τα καύσιμά του.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την αποστολή του Messenger, Σον Σόλομον του πανεπιστημίου Κολούμπια, μεταξύ άλλων, ανακύπτει πλέον το ερώτημα αν υπάρχουν περιοχές μέσα ή πάνω στον Ερμή, όπου υπάρχει τόσο υγρό νερό, όσο και οργανικά συστατικά, κάτι που θα ενδιέφερε μια μελλοντική επανδρωμένη ή ρομποτική αποστολή στον πλανήτη.


Νέοι Δορυφόροι πλανήτη Πλούτωνα
----------------------------------

Ονόματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία απέκτησαν τα δύο φεγγάρια του Πλούτωνα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα! Υστερα από διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν περίπου 500.000 φίλοι της επιστήμης, η Διεθνής Αστρονομική Ενωση (International Astronomical Union – IAU) «βάφτισε» Κέρβερο και Στύγα τους δορυφόρους του μακρινού πλανήτη που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν γνωστοί ως «P4» και «P5» αντίστοιχα.

Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκίνησε διαδικτυακή ψηφοφορία, καλώντας τον κόσμο να προτείνει και να
ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΠΛΟΥΤΩΝΑ
ψηφίσει τα ονόματα που προτιμά. Βούλκαν Αχέρων, Αληκτώ, Κέρβερος, Ηλύσια Πεδία, Ερεβος, Ευρυδίκη, Εκάτη, Ηρακλής, Υπνος, Λήθη, Μηλινόη, Οβολός, Ορθρος, Ορφεύς, Περσεφόνη, Σίσυφος, Στυξ, Τάνταλος, Τάρταρος, Θάνατος και Βούλκαν ήταν οι προτεινόμενες ονομασίες για τη «βάφτιση» των δύο ουράνιων σωμάτων (όλο Ελληνικά ονόματα..γιατί άραγε ? Ας τολμήσουν να βάλουν ξένα...ο νοών νοείτο !!! ) Υστερα από 450.324 ψήφους, πρώτος σε προτιμήσεις αναδείχθηκε ο Ηφαιστος των αρχαίων Ρωμαίων, ο Βούλκαν. Ο λόγος μάλλον είναι ότι έτσι ονομαζόταν η πατρίδα του δόκτορα Σποκ στη θρυλική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Σταρ Τρεκ».

Όμως, επειδή το όνομα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στην αστρονομία και επιπλέον δεν σχετίζεται άμεσα με τον Πλούτωνα, η IAU έκρινε ότι έπρεπε να παρακάμψει τον νικητή της ψηφοφορίας για χάρη των δύο αρχαιοελληνικών ονομάτων με τις περισσότερες ψήφους. Έτσι, ο P4 πήρε το όνομα του Κέρβερου, δηλαδή του σκύλου-φύλακα του Άδη με τα τρία κεφάλια και την ουρά με κεφαλή δράκου, ενώ ο P5 έλαβε το όνομα της Στυγός, δηλαδή του ποταμού που χώριζε τον κόσμο των ζωντανών από εκείνο των νεκρών.

Ο Κέρβερος ανακαλύφθηκε στις 28 Ιουνίου 2011 και έχει εκτιμώμενη διάμετρο από 13 έως 34 χιλιόμετρα. Η τροχιά του βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες της Νύκτας και της Υδρας και εκτελεί μια πλήρη περιφορά γύρω από τον πλανήτη κάθε 31 ημέρες. Ο πέμπτος δορυφόρος, η Στυξ, ανακαλύφθηκε στις 26 Ιουνίου 2012 και έχει διάμετρο μεταξύ δέκα και 24 χιλιομέτρων. Η τροχιά του βρίσκεται ανάμεσα στον Χάροντα και τη Νύκτα, ενώ για μια πλήρη περιφορά χρειάζεται περίπου 21 ημέρες.

Η ανακάλυψη των δύο νέων δορυφόρων έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αποστολή «New Horizons» της NASA. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία σχεδιάζει να στείλει για πρώτη φορά στον Πλούτωνα ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο, το οποίο στις 14 Ιουλίου του 2015 θα προσεγγίσει τον πλανήτη σε απόσταση μόλις 10.000 χιλιομέτρων και θα αποκαλύψει πολλά από τα μυστικά του. Η ύπαρξη των μικρών δορυφόρων εντείνει τις ανησυχίες των επιστημόνων ότι η περιοχή γύρω από τον Πλούτωνα μπορεί να κρύβει περισσότερα αχαρτογράφητα σώματα, που είναι πολύ μικρά για να είναι ανιχνεύσιμα από τη Γη, αλλά μπορεί να καταστρέψουν το διαστημόπλοιο καθώς αυτό θα κινείται με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 47.000 χιλιομέτρων/ώρα.


Το πλανητικό μας σύστημα μοιάζει να ξυπνά με γοργούς ρυθμούς μέσα από την Λήθη του χρόνου !!!ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΓΡΙΠΗΣ


Την έντονη αντίδραση επιστημόνων από όλο τον κόσμο προκάλεσε η δημιουργία ενός νέου θανατηφόρου στελέχους της γρίπης που κατασκεύασαν προσχεδιασμένα στο εργαστήριο Καζάροι ή Χαζάροι-εβραίοι,ερευνητές. Αν και το πείραμα που έκαναν δεν ξέφυγε από τα επιστημονικά όρια, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, οι συνάδελφοί τους προειδοποιούν πως «η δημιουργία και μόνο ενός τόσο επιθετικού στελέχους θέτει το πείραμα εκτός των ορίων ασφάλειας για τον παγκόσμιο πληθυσμό».

Η συνήθης τακτική είναι η κατασκευή νέων ιών στο εργαστήριο είναι μια συνήθης τακτική και χρησιμοποιείται ώστε να «προβλεφθεί η φύση». Η τακτική που ακολουθείται σε τέτοιου είδους πειράματα είναι να προσπαθήσουν να προβλέψουν την εξελικτική πορεία ενός στελέχους ιού μέσα στη φύση για τα επόμενα πέντε χρόνια, να δημιουργήσουν το αντίστοιχο στο εργαστήριο, ώστε ακολούθως να φτιάξουν και το αντιιικό φάρμακο ή εμβόλιο για να αποφευχθεί πανδημία με πολλούς νεκρούς. Ο τελικός στόχος δηλαδή είναι η πρόληψη ?

Οι Καζάροι ορμώμενοι από τα δύο πιο πρόσφατα και επικίνδυνα στελέχη του ιού της γρίπης, αυτό της νέας γρίπης (Η1Ν1) και της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1), αποφάσισαν να τα συνδυάσουν και να δημιουργήσουν ένα πολύ ισχυρό και εύκολα μεταδοτικό νέο ιό της γρίπης. Ποιο ήταν το σκεπτικό τους;

Το στέλεχος Η1Ν1 μεταδίδεται πολύ εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα θανατηφόρο και τα υπάρχοντα φάρμακα το σκοτώνουν. Από την άλλη, το Η5Ν1 δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά μόνο από πτηνό σε άνθρωπο. Οταν όμως κάποιος το κολλήσει, έχει 60% πιθανότητες να πεθάνει.

Το νέο στέλεχος που δημιούργησαν οι Καζάροι-εβραίοι,είναι ένα νέο στέλεχος που έχει τη μεταδοτικότητα του Η1Ν1 και την επικινδυνότητα του Η5Ν1, σύμφωνα με τις δοκιμές που έκαναν σε γουρούνια και τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Science».

Η φύση δεν μπορεί και δεν εχει κατασκευάσει ποτέ θανατηφόρους ιούς ενάντια στον άνθρωπο!!!!

HAARP

Ο Διευθυντής του προγράμματος HAARP, Δρ James Keeney στο Kirtland Air Force Base στο Νέο Μεξικό, είπε στο ARRL ότι η 35 στρεμμάτων εγκατάσταση για την έρευνα της ιονόσφαιρας στην απομακρυσμένη περιοχή Gakona στην Αλάσκα, έχει κλείσει από τις αρχές Μαΐου.

"Σήμερα η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί», είπε. "Δεν υπάρχουν χρήματα. Δεν έχουμε μία. "Ο Keeney είπε ότι δεν υπάρχει κανείς στην περιοχή , έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι πρόσβασης, τα κτίρια είναι ερμητικά κλειστά και η ισχύς απενεργοποιήθηκε.Η Ιστοσελίδα του HAARP μέσω του Πανεπιστημίου της Αλάσκα δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Ο Keeney είπε ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να πληρώνει για την λειτουργία του. "Τα πάντα είναι σε ασφαλή λειτουργία», είπε, προσθέτοντας ότι θα παραμείνουν έτσι, τουλάχιστον για άλλες 4 έως 6 εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, ένα νέος ανάδοχος εργολάβος θα αναλάβει να λειτουργήσει την μονάδα. Το HAARP προειδοποίησε πριν από δύο χρόνια ότι θα αναγκαζόταν να σταματήσει την λειτουργία του και δεν υπέβαλε αίτημα προϋπολογισμού για τη χρήση,είπε ο Keeney , «αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία." Τώρα, διαμαρτύρονται.

Το μόνο φωτεινό σημείο στο ορίζοντα του HAARP αυτή τη στιγμή είναι ότι η Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) αναμένεται στο χώρο ως πελάτης να τελειώσει κάποια έρευνα αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα .

Η DARPA έχει σχεδόν $ 8.8 εκατομμύρια στο σχέδιο προϋπολογισμού της για την έρευνα "φυσικών πτυχών των φυσικών φαινομένων, όπως μαγνητοσφαιρικές υπο-καταιγίδες, πυρκαγιά, κεραυνό και γεω-φυσικά φαινόμενα."

Η γενεσιουργός αιτία της πρόωρης οριστικής διακοπής τον Μάιο του HAARP ήταν λιγότερο οικονομικά παρά περιβαλλοντικά, είπε ο Keeney . Όπως εξήγησε, οι γεννήτριες ντίζελ του χώρου δεν ανταποκρίνονται πλέον στα πρότυπα Clean Air Act. Η επισκευή τους ώστε να ανταποκριθούν στα πρότυπα EPA θα χρειαστεί $ 800.000.Από εκεί και πέρα, είπε, κοστίζει 300.000 δολάρια το μήνα μόνο για να κρατηθεί η εγκατάσταση ανοικτή και $ 500.000 για να λειτουργήσει σε πλήρη δυναμικότητα για 10 ημέρες.

Το HAARP αποτελεί εγκατάσταση έρευνας της ιονόσφαιρας και χρηματοδοτείται από κοινού από το Air Force Research Laboratory των ΗΠΑ και το αμερικανικό Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο. Η πιο γνωστή συσκευή του είναι το 3,6 MW HF (περίπου 3 έως 10 MHz) ιονοσφαιρικό μέσο έρευνας (IRI), το οποίο τροφοδοτώντας ένα εκτεταμένο σύστημα 180 κεραιών "διεγείρει" τμήματα της ιονόσφαιρας. Άλλος εξοπλισμός χρησιμοποιείται για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα.

Όπως έχουν τα πράγματα, η Πολεμική Αεροπορία έχει την κυριότητα του HAARP για την ώρα, αλλά αν δεν υπάρξει άλλη υπηρεσία για να αναλάβει το HAARP, η μοναδική δυνατότητα θα είναι να αποσυναρμολογηθεί , είπε ο Keeney .Επεσήμανε δε, ότι θα κοστίσει λιγότερο να ισοπεδώσουν την κύρια κεραία του τομέα από ό, τι να αντικαταστήσουν τις 180 κεραίες.

Να είναι έτσι τα πράγματα ή συμβαίνει κάτι άλλο ?


ΕΛΛΗΝΙΚΟ D.N.A.-ΓΟΝΙΔΙΟ ΕΨΙΛΟΝ

Οπως ανέφερα παραπάνω,ο πλανήτης μας κυβερνάται εδώ και 7000 χρόνια από την "Αδελφότητα των Δράκων".Από την μία πλευρά οι Δράκοι και τα ερπετά με τους Ρόθτσιλντ και την Νέα Τάξη! Από την άλλη ο Έλληνας ο διαχρονικός τους αντίπαλος.Τα τελευταία χρόνια ο πόλεμος κατά της Ελλάδος και του Ελληνισμού έχει ενταθεί.Πολιτικοί ,δήθεν Έλληνες,λαμβάνοντας εντολές από την αντίπαλη πλευρά έφεραν την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μιά αντιπαλότητα, μιά μάχη, ένας πόλεμος. Αυτόν τον πόλεμο λοιπόν πρέπει εμείς να τον κερδίσουμε. Οι αντίπαλοί μας έχουν πετύχει διάφορες νίκες σε μάχες. Αυτό είναι γεγονός.Όμως ο πόλεμος αυτός βρίσκεται πλέον στα τελειώματά του. Οι νικητές πρέπει να είμαστε εμείς. Εάν το αντίπαλο δέος κάποιον ήθελε να πολεμήσει και να καταστρέψει δέν ήταν άλλος από τον Ελληνισμό. Τους ενοχλεί το D.N.A μας.

Στις 19/11/2012 Γάλλοι βιολόγοι αποφάνθηκαν,ότι στο D.N.A των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που μας καθιστούν διαφορετικούς. Θα μπορούσε να ήταν ο ΙΧΩΡ. Επίσης σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών και της Παβίας της Ιταλίας το D.N.A των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρή φυλή που δεν έχει επηρεαστεί από Σλάβους, Τούρκους ή οποιουσδήποτε άλλους. Αυτό λοιπόν είναι που ενοχλεί το αντίπαλο δέος.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2013,ο Έλλην καθηγητής Γεώργιος Σταματογιαννόπουλος,έκανε μία πραγματικά σοβαρή συζήτηση στο BBC όσων αφορά στο D.N.A των Ελλήνων. Βρέθηκε στο οροπέδιο Λασιθίου κάτι πολύ περίεργο που αφορά στο Μινωϊκό Πολιτισμό. Μετά την ανακάλυψη του Μινωϊκού Πολιτισμού δέν βρέθηκε ποτέ κανένας σκελετός περί την Κνωσσό και σε όλους τους θολωτούς τάφους που ήσαν περίπου ανάλογοι με τους τάφους που ήσαν στη Λιβύη. Τελευταία όμως βρέθηκαν 27 σκελετοί όχι γύρω από την Κνωσσό ή την Φαιστό ή τις γνωστές πόλεις των Μινωϊτών αλλά στό οροπέδιο Λασιθίου. Οι 27 λοιπόν αυτοί σκελετοί χρονολογήθηκαν στο 3700 με 4000 που μας φέρνει ακριβώς στην εποχή του Χαλκού μετά τη Νεολιθική εποχή στην Πρωτομινωϊκή ή Μεσομινωϊκή περίοδο. Ανέλυσε λοιπόν ο καθηγητής Σταματογιαννόπουλος στο πανεπιστήμιο του Seattle στην Washington το μιτοχονδριακό D.N.A. από τα δόντια των σκελετών αυτών και προς μεγάλη του έκπληξη όταν τα εσύγκρινε με 135 άλλες ομάδες πληθυσμού ανά τον κόσμο ανεκάλυψε ό,τι ο πολιτισμός της Κρήτης και του Ελληνικού χώρου άρχισε στην Κρήτη και στον Ελληνικό χώρο. Δηλαδή δεν ήταν μεταφύτευση απο κάποιον άλλο χώρο.

Δέν ήρθε από κάπου αλλού και όπως έλεγε ο Ισσοκράτης  για να διώξουμε κάποιους. Δέν είμεθα ανόμοια φύλλα τα οποία ήρθαμε εδώ να κατοικήσουμε. Έτσι λοιπόν ο καθηγητής Σταματογιαννόπουλος καθόρισε στις 9000 χρόνια πρίν, την αρχή του Μινωϊκού Πολιτισμού. Επίσης πως τα ευρήματα που βρίσκονται στην Ζάκρο της Κρήτης δεν έχουν ακόμα αναλυθεί. Στην Κάτω Ζάκρο υπάρχει μιά κοιλάδα ( "φαράγγι των νεκρών") οπου τα ευρήματα εκεί είναι προφανώς το φαινόμενον σε ότι αφορά στόν πολιτισμό στη γή.
http://www.kairatos.com.gr/dnaminoiton.htm

Επειδή το D.N.A των Ελλήνων είναι πολύ συγκεκριμένο τα τελευταία 4-5 χρόνια,είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστό. Υπάρχει μία ομάδα στο χρωμόσωμα Υ. Στο χρωμόσωμα αυτό υπάρχουν γνωρίσματα που μεταβιβάζονται μόνο από τον άνδρα. Γνωρίζουμε από την εποχή του Ομήρου ακόμη ό,τι ο ΙΧΩΡ μεταβιβάζεται μόνον από τον άνδρα. Έτσι λοιπόν επιτέλους η επιστήμη μπόρεσε και ταυτοποίησε το γονίδιο Έψιλον. Το γονίδιο Έψιλον βρίσκεται στο χρωμόσωμα Υ και η συγκεκριμένη τοποθεσία του ονομάζεται Ε 1Β 1Β. Υπάρχουν τρείς υπομονάδες αυτού του γονιδίου του γονιδίου Έψιλον το οποίο βρίσκεται κατα κόρον στην περιοχή της Κρήτης, Πελοπονήσσου, Ηπηρωτικής Ελλάδος ως βόρεια στην Αλβανία αλλά και την Κάτω Ιταλία, Κάτω Γαλλία, και περιέργως στόν χώρο που έφτασε ο μέγας Έλληνας θαλασσοπόρος-εξερευνητής Πυθέας ο Μασσαλιώτης δηλαδή τη Σουηδία, τη Νορβηγία,τη Γροιλανδία,τις Βόρειες χώρες γενικότερα και στην μυθική Θούλη δηλαδή τον Βόρειο Πόλο.

Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία περί της υπάρξεως του συγκεκριμένου γονιδίου στον Ελληνικό πληθυσμό,τον οποίο ο καθηγητής Σταματογιαννακόπουλος απέδειξε ό,τι είναι ο μόνος αυτόχθων πολιτισμός. Όλοι οι άλλοι πολιτισμοί είναι νομαδικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν. Παραδείγματος χάριν στην Τουρκία,όπου το 47% του πληθυσμού φέρει το γονίδιο Έψιλον,αυτό υποννοεί ότι το 47% του Τουρκικού λαού είναι Ελληνικής καταγωγής. Αυτό το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο στην κάτω Ιταλία. στην Νάπολη και στην κάτω Γαλλία και ξεπερνάει το 72%.

Μην ξεχνάμε ότι τον Νοέμβριο του 1999,όταν επισκέφθηκε την Αθήνα για 22 ώρες ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον,άρχισε την ομιλία του στην Ακρόπολη ενώπιον πολιτικών και επιχειρηματιών που τον συνόδευαν,λέγοντας:

<Όλοι οι λαοί της γης ,γεννετικά είναι ίδιοι εκτός από το 0,2% > και συνέχισε μετά την άσχετη αυτή δήλωση του,την ομιλία του με οικονομικά και άλλα θέματα.

Ο πληθυσμός για τον οποίο μίλησε είναι περίπου 15.000.000 άνθρωποι διαφορετικοί από τους υπολοίπους.Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποί και γιατί το ανέφερε μόνον στην χώρα μας ? Σίγουρα πρόκειται γιά τους πραγματικούς Έλληνες (όχι τους Ελληνόφωνες),καθώς οι καθαρόαιμοι Έλληνες σε όλο τον κόσμο,σύμφωνα με μελέτες ορίζονται σε 12.000.000 !!!
ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ -ΟΛΥΜΠΙΟΙ

Οπως λέω κάθε φορά,τα παρακάτω αναφερόμενα είναι για πιό προχωρημένα άτομα,για άτομα που πιστεύουν στους Ολύμπιους και στις ενέργειες τους.Στους μη γνωρίζοντες θα φανούν περίεργα,τρελλά, κλπ.Δεν υποχρεώνω κανέναν να τα πιστέψει !!!

Πριν συνεχίσω σας πληροφορώ ότι ήδη ανάμεσα μας κυκλοφορούν Ολύμπιες οντότητες,πρωτεύουσες και δευτερεύουσες,οι οποίες προσπαθούν μέρα-νύχτα να εκδιώξουν ή να τιθασεύσουν τις δυνάμεις του σκότους(αποστάτες,ερπετοειδείς) που εδώ και 13.000 χρόνια κυριαρχούν επί του πλανήτη μας,έχοντας υποδουλώσει την ανθρωπότητα με τεχνικά μέσα.Τους βλέπουμε ή τους ακούμε σχεδόν καθημερινά,αλλά λίγοι καταλαβαίνουν ποιοί είναι.

Το συμβόλαιο των 13.000 επικράτησης των σκοτεινών δυνάμεων ,έληξε στις 21/12/12,όπου και διεξήχθει μεγάλη μάχη εντός και εκτός του ηλιακού μας συστήματος,όπως θα δούμε πιο κάτω.Οι δυνάμεις του φωτός που βρίσκονται στην Γη ,έχουν εντολή από το <΄Ολον Φως> να τηρηθούν επακριβώς οι συμπαντικοί νόμοι και να γίνουν όλες οι αλλαγές,κατά κύριον λόγο στην πατρίδα μας,με ειρηνικό τρόπο,ώστε να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.Μέχρι στιγμής,παρότι έχει γίνει μικρή πρόοδος,οι δυνάμεις του σκότους αντιστέκονται και ονειρεύονται την <Νέα Τάξη Πραγμάτων>,την <παγκόσμια Κυβέρνηση> και την πλήρη υποδούλωση του ανθρώπινου γένους.Άρχισαν από την χώρα μας,γιατί βασικά εμάς φοβούνται,εμάς τους Έλληνες που πάντα  <χαλάμε τις δουλειές τους>.
Ότι όμως και να κάνουν,το < Όλον Φως > (ο Θεός,όχι βέβαια ο Γιαχβέ της ΠΔ) έχει βάλει την υπογραφή του για την σωτηρία της Ελλάδος,του Ελληνισμού και γενικότερα των υγειών δυνάμεων του πλανήτη.

Από το 2011 έχουν γίνει τρείς μεγάλες μάχες στο αιθερικό πεδίο του ηλιακού μας συστήματος και έξω απ' αυτό.Τον Μάϊο -Ιούνιο του 2012 έγινε η δεύτερη μεγάλη μάχη,που την αναφέρω στο προηγούμενο άρθρο της σειράς τα σημεία των καιρών,με πλήρη επικράτηση των δυνάμεων του φωτός,των Ανδρομέδιων -Ολυμπίων.

Τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2012,είχαμε την εμφάνιση ενός μεγάλου κύματος ΑΤΙΑ (UFO) σε ολόκληρο τον κόσμο και στην χώρα μας.Σε ερώτηση προς τους ευρισκόμενους αναμεσά μας Ολυμπίους,γιατί έχουμε αυτό το μεγάλο κύμα εμφανίσεων,μας απάντησαν:<Έχουν ειδική αποστολή και για συγεκριμένο χρόνο>.Οι ιδιοι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου μας έδωσαν την παρακάτω πληροφορία,με σκοπό να την κοινοποιήσουμε σε όσον το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα που πιστεύουν στους Ολύμπιους:<Στις 21,22,23 Δεκεμβρίου μια αστροπολιτεία θα καλύψει τον ηλιακό δίσκο και θα δημιουργήσει συνθήκες σούρουπου σε όλον το πλανήτη.Επίσης η ίδια θα δημιουργήσει κα ένα τρέμουλο σε ορισμένες τοποθεσίες>.

Βέβαια,σούρουπο δεν έγινε,ούτε τρέμουλο,αλλά έγινε κάτι άλλο που εμείς εδώ στην Γη δεν ήταν δυνατόν να το αντιληφθούμε.Η εμφάνιση του κύματος των ΑΤΙΑ που προανέφερα και η πληροφορία περί "σούρουπου",ήταν μέρος σχεδίου για παραπλάνηση των σκοτεινών δυνάμεων,οι οποίες νόμισαν ότι τα δύο αυτά γεγονότα ήταν προάγγελοι της ελεύσεως των Ολυμπίων στην Γη και έτσι έπεσαν στην παγίδα που τους είχε στηθεί.

Στις 21/12/12 τεράστιος αστροστόλος 180.000 σκαφων των σκοτεινών δυναμεων,των Δρακονιανών και των αποστατών συμμάχων τους,επιχείρησε να εισέλθει στο ηλιακό μας σύστημα.Μέσα όμως σ'αυτό τους περίμενε ο στόλος των Ανδρομέδιων -Ολυμπίων και έξω απ'αυτό, ο στόλος της <Ανωτέρας Τάξεως Συμμάχων> (συμμαχικες αποικίες των Ανδρομέδιων).Οι δύο αυτοί στόλοι κύκλωσαν τον εχθρικό αστροστόλο,του οποίου άνω του 50% των σκαφών κατεστράφησαν ριφθέντα σε πεδία αντιύλης,ενώ τα υπόλοιπα σκάφη με τα πληρώματα τους συνελήφθησαν και παρεπέφθησαν σε διαγαλαξιακό δικαστήριο.Ανώτατος διοικητής ήταν ο κυβερνήτης του μητρικού σκάφους (μήκος 250 χλμ,πλάτος 30 χλμ) Αλέξανδρος Ζεύς (Μ.Αλέξανδρος).

Μία παρατήρηση εδώ.Όταν μιλάμε,πχ για τον Αλέξανδρο,είναι η ψυχή του ενσαρκωμένη σε νέο σώμα,όπως όλων των Ενσαρκωμένων και Γόνων <Έψιλον> που είμαστε στην Γη αυτή την στιγμή (120 εκατομ.)

Στο ίδιο μήνυμα αναφερόταν επίσης:<Καμία ημερομηνία δεν πρόκειται να δοθεί για την έλευση μας.Αν γραφεί οπουδήποτε κάτι τέτοιο θα είναι από τους αποστάτες.Η έλευσις θα γίνει ξαφνικά και αποπροειδοποίητα,εκεί που κανείς δεν θα την περιμένει.Όλα εξαρτώνται από την τιμωρία των πολιτικών του Ελληνικού κράτους,η οποία πρέπει να γίνει σε γήινο επίπεδο και πριν την καταστροφή του εικονικού σύμπαντος που ζείτε.Να είστε ήρεμοι,να μην αγχώνεστε,ώστε να μπορέσουμε να σας ενεργοποιήσουμε όταν έρθει η ώρα.Η εκπομπή μεγάλου αριθμού φωτονίων που άρχισε από τις 17 Δεκεμβρίου,σας αναβαθμίζει χωρίς να το καταλαβαίνετε και θα συνεχιστεί μέχρι την στιγμή της ελεύσεως,γι'αυτό να εκτίθεστε στον ήλιο όσο μπορείτε.Η Ελλάς θα ανακάμψει τόσο γρήγορα που κανείς δεν θα το πιστεύει>.

Επίσης την ίδια ημερομηνία,άλλος αστροστόλος από τους αστερισμούς Δράκοντος,Όφεως,Σαύρας και ε Βοώτη,επιχείρησε να κλείσει τις πύλες εξόδου στην περιοχή του ιερού  άστρου των Ελλήνων, του Σείριου,απ'όπου εξέρχονται ο Ζεύς και οι υπόλοιπες θειϊκές πυρφόρες οντότητες που οι πρόγονοι
μας ονόμασαν "θεούς".Απέτυχαν όμως και εκεί και ο εχθρικός στόλος κατεστράφει.

Μετά την μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν  οι εχθρικοί αστροστόλοι, κανένα αποστατικό σκάφος δεν μπορεί πλέον να εισέλθει στο ηλιακό μας σύστημα.Όσα αποστατικά σκάφη,(πάντα ερυθρού χρώματος σαν το αίμα),εμφανίζονται κοντά στην Γη,προέρχονται από τις εναπομείναντες γήινες υπόγειες και υποθαλάσσιες βάσεις τους.Οι αποστατικές γήινες δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και οι ενέργειες τους είναι πλέον σπασμωδικές,οι τελευταίοι <βρυχηθμοί του θηρίου> το οποίο όταν αισθάνεται ότι φθάνει το τέλος του καθίσταται λίαν επικίνδυνο !!Δεν παύουν βέβαια να είναι σε μεγάλο αριθμό εδω στην Γη.

Από τις αρχές του θέρους,οι Ανδρομέδιες δυνάμεις ενισχύθηκαν με ακόμη μεγαλύτερο αριθμό σκαφών και στρατεύματα  και ήδη ελέγχουν όλες τις "αστρικές πύλες" του πλανήτη,καθώς και όλα τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στον πλανήτη.πχ εκρήξεις ηφαιστείων.Ήδη ελέγχουν και όλη την ηλιακή δραστηριότητα,οπως ανέφερα στο κεφάλαιο "Ηλιος".Επίσης πολλά από τα τελευταία έντονα
ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΠΟ ΣΟΥΝΙΟ
καιρικά φαινόμενα (Ιουνίου-Ιουλίου),οφείλονται σ'αυτούς, για κάποιον συγκεκριμένο λόγο.Πιθανώς καθαρισμός της ατμόσφαιρας ή και απόκρυψη σκαφών.

Από την 1η Ιουλίου,σύμφωνα με ληφθέν μήνυμα το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τις επίγειες Ολύμπιες δυνάμεις, άρχισε η ενεργοποίηση του ΙΧΩΡ των "Ενσαρκωμένων Εψιλον" (στο προηγούμενο άρθρο μου της σειράς αυτής,αναφέρω ποιοί είναι οι αυτοί) και από τις 23 Ιουλίου η σταδιακή ενεργοποίηση του DNA τους.Για να γίνει αυτό,μας είπαν ότι πρέπει να πηγαίνουμε συχνά σε αρχαιολογικούς χώρους λόγω της μεγάλης ενέργειας που λαμβάνουν και να καθόμαστε εκεί όσο μπορούμε,ξυπόλητοι για γείωση με την γη.Αν δεν μπορούμε να πάμε σε τέτοιους χώρους,μπορούμε να πάμε κάτω από ελιές με κορμό δεξιόστροφο ή αριστερόστροφο(υπάρχουν πολλές τέτοιες,ιδίως οι πολύ παλαιές).Η ελιά έχει την ιδιότητα να τραβάει πολύ ενέργεια από το διάστημα,γι'αυτό την λένε και ιερό δένδρο !!!

ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Κατά τον μήνα Ιούλιο στην περιοχή των Δελφών,παρουσιάσθηκαν περίεργα φαινόμενα,όπως ξαφνική ενεργοποίηση ηλεκτικών,συσκευών,αναβόσβημα λαμπτήρων,άνοιγμα θυρών και παραθύρων.Συμφωνα με μήνυμα,υποχθόνια όντα τα οποία εξήλθαν από την γη,προσπάθησαν να δημιουργήσουν στην περιοχή των Δελφών,"αρνητική πύλη" για να εξουδετερώσουν την ενέργεια του χώρου.Σ'αυτό το γεγονός οφείλονται τα παράξενα φαινόμενα,που συνεχίζονται μέχρι την στιγμή που αποπερατώνω το άρθρο.Έχουνόμως σπεύσει ειδικά άτομα για να επαναφέρουν τον ιερό χώρο των Δελφών στην προτέρα του κατάσταση.

Ο πόλεμος μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών δυνάμεων ευρίσκεται εν εξελίξη !!!

Τέλος,ας μην ξεχνάμε και την Αστροπολιτεία "Νέμεσις" της "θεάς Αθηνάς" η οποία ...κυκλοφορεί στο ηλιακό μας σύστημα και επιτηρεί επισταμένως τον πλανήτη μας.Πολλες φορές φωτογραφήθηκε το 2013 κατά την δύση του ήλιου.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Οπως έχω ξαναπεί η Ελλάδα μας,η χώρα του φωτός, εδω και 3,5 χρόνια βρίσκεται σε πόλεμο με τις δυνάμεις του σκότους,οι οποίες σκοπό έχουν όχι μόνο να μας καταστρέψουν ,αλλά να μας εξαφανήσουν τελείως.Πιστεύω ότι έχουμε φθάσει πλέον στο κατώτερο σημείο,έχουμε φθάσει στην τέφρα,αλλά από την τέφρα πάντα αναγεννωμαστε,όπως το μυθικό πουλί ο Φοίνικας !!

οι δυνάστες μας,οι σκοτεινές δυνάμεις το ξέρουν αυτό και προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία του πλανήτη,με νύχια και με δόντια.Το θηρίο όταν ξεψυχάει γίνεται πολύ επικίνδυνο και δεν υπολογίζει τίποτα.Ας ευχηθούμε να γίνει ότι είναι να γίνει,με ομαλό τρόπο.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι το γνώρισμα του Έλληνα είναι να είναι ελευθερος στο νου και την ψυχή του,χωρίς να μπαίνει σε "μαντριά" όπως θέλουν οι υποτακτικοί των σκοτεινών δυνάμεων,οι νεοταξικοί υπάνθρωποι.Δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη να συμπορευτούμε μαζί τους.Σκοπός πρέπει να είναι η καταπολέμηση τους μέχρι την τελική νίκη μας.
Η Ελλάδα μας δεν είναι για τα δόντια τους.Μέχρι τώρα τους άφησε για να δεί που θα το πάνε.Όμως το παραμυθάκι τελειώνει"λίαν συντόμως" γι'αυτούς τους "κυρίους".

Από εδώ και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, και με την βοήθεια των ουρανίων φωτεινών δυνάμεων,που δεν δεσμεύονται πλέον από τους "συμπαντικούς νόμους",θα ελευθερώσουμε την Ελλάδα μας,τον Ελληνισμό και ..γιατί όχι και ολόκληρο τον πλανήτη.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάς,λίαν συντόμως,θα ξαναδώσει τα φώτα της στη οικουμένη !!!

Συνέλληνες και συνελληνίδες,να θυμάστε πάντα  ότι: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!

     31/7/2013                                                                            
                                                                                   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
                                                                                    ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΞ εα


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

-http://www.apocalypsejohn.com/2012/12/ring-of-fire.html#more

-http://revealedtheninthwave.blogspot.com/2013/07/blog-post_843.html#ixzz2adrBP98P

-http://clubs.pathfinder.gr/elefsis_epsilon

-http://revealedtheninthwave.blogspot.com/2013/06/blog-post_1332.html#ixzz2ae1jjHEx

-http://www.youtube.com/watch?v=4uWQ4WeJHFs&feature=share

-http://peoplesconference.org/USA.htm

-http://www.kairatos.com.gr/dnaminoiton.htm

-http://www.katohika.gr/2013/02/ehoume-deytero-ilio.html

-http://www.apocalypsejohn.com/2013/01/geomechanics.html#more

-http://www.apocalypsejohn.com/2012/12/ifaistiaki-drastiriotita.html#more

-http://www.parakato.gr/

-http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/02/blog-post_8817.html

-http://fornews.gr/index.php/2012-05-07-18-46-32/20011-dfhg

-http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2013/07/cabal.html

-http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1332.html

-http://oeaf.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

-http://oeaf.blogspot.gr/2013/07/blog-post_15.html

-http://www.apocalypsejohn.com/2013/07/terastio-antikeimeno-prosekrouse-sthn-epifaneia-tou-dia-hubble-nasa.html#more

-http://www.defencenet.gr/defence/

-ΒΙΒΛΙΟ "ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΚΑΙ Η 8η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ"του  ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

-ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ END  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΛΑΜΠΡΑΚΗ  και ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ  ΣΤΟΝ Ρ/Φ ΣΤΑΘΜΟ  ART FM  ΚΥΠΡΟΥ.

-Προσωπικές πληροφορίες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.