Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ 2023 - ΜΑΡΤΙΟΣ 1/3/23 - 10/3/23

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Δεν γράφω πλέον τις Διεθνείς Εξελίξεις καθόσον αυτές βρίσκονται στον ημερίσιο εβδομαδιαίο και μηνιτύπο,στο ραδιόφωνο,την τηλεόραση.κλπ.Οπως έχω ανακοινώσει,τα άρθρα μου είναι μόνον  για το Διάστημα για τους Ανδρομέδιους-Ολύμπιους,κλπ.

ΑΘΗΝΑ  ΑΠΟΛΛΩΝ






ΔΙΑΣΤΗΜΑ

1.Η "καρδιά" της Γης είναι μια σιδερένια σφαίρα ακτίνας 650 χιλιομέτρων.


Η μελέτη του κέντρου της Γης θεωρείται ζωτική για την κατανόηση της δημιουργίας και εξέλιξης του πλανήτη μας.Η «καρδιά» του εσωτερικού πυρήνα της Γης, δηλαδή το κέντρο του πλανήτη,
ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

πιθανώς είναι μια μπάλα από σίδηρο, η οποία έχει ακτίνα περίπου 650 χιλιομέτρων, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις.Οι ερευνητές της Σχολής Γεωεπιστημών του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Καμπέρα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», βάσισαν τους υπολογισμούς τους στη μελέτη σεισμικών κυμάτων που ταξιδεύουν διαμέσου του υπεδάφους της Γης.

Η μελέτη βρήκε για πρώτη φορά ότι αυτά τα κύματα «αντηχούν» κατά μήκος όλης της διαμέτρου του πλανήτη μας έως πέντε φορές. Η ταχύτητα που ταξιδεύουν τα κύματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαρτυράει την παρουσία μιας διακριτής εσωτερικής σφαίρας, που είναι ξεχωριστή από το εξωτερικό στρώμα του εσωτερικού πυρήνα.Η μελέτη του κέντρου της Γης θεωρείται ζωτική για την κατανόηση της δημιουργίας και εξέλιξης της Γης.Η παρουσία και το μέγεθος ενός ξεχωριστού εσώτατου πυρήνα μέσα στον εσωτερικό πυρήνα αποτελεί μια υπόθεση εδώ και καιρό, αλλά και αντικείμενο επιστημονικής διαμάχης.


2.Αυτοί οι γαλαξίες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.Απροσδόκητη ανακάλυψη από το τηλεσκόπιο James Webb.



«Κοιτάξαμε στο πολύ πρώιμο σύμπαν για πρώτη φορά και δεν είχαμε ιδέα τι θα βρίσκαμε» δήλωσε ο Τζόελ Λέτζα, επίκουρος καθηγητής αστρονομίας και αστροφυσικής στο Penn State.Το
διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA είναι πιθανό να εντόπισε ένα σύνολο τεράστιων

γαλαξιών που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Το τηλεσκόπιο κατέγραψε έξι ουράνια σώματα, που οι επιστήμονες υποθέτουν πως είναι τεράστιοι γαλαξίες, οι οποίοι είχαν σχηματιστεί 500 με 700 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, όταν το Σύμπαν είχε μόλις το 3% της σημερινής του ηλικίας. Αρκετοί από αυτούς τους γαλαξίες έχουν μάζα δέκα δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Ήλιου, ενώ ένας εξ αυτών, διαθέτει μάζα που ισοδυναμεί με 100 δισεκατομμύρια Ήλιους. Κόντρα» στο 99% των υφιστάμενων θεωριών.Το εύρημα απειλεί να ανατρέψει τις υπάρχουσες θεωρίες για τη γέννηση γαλαξιών στο πρώιμο Σύμπαν, με τους ερευνητές να σχολιάζουν ότι αυτό που βλέπουν «τραντάζει» το 99% των υφιστάμενων μοντέλων για το Σύμπαν. Όπως λένε, δεν περίμεναν να βρουν τόσο μεγάλους γαλαξίες τόσο γρήγορα μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. 

Το James Webb, το ισχυρότερο τηλεσκόπιο που έχει ποτέ εκτοξευθεί στο Διάστημα,είναι εφοδιασμένο με υπέρυθρα όργανα ικανά να ανιχνεύουν το φως που προέρχεται από τους





παλαιότερους γαλαξίες και τα άστρα τους. Έτσι, το James Webb επιτρέπει στους επιστήμονες να βλέπουν πίσω στον χρόνο και στον χώρο, σε απόσταση περίπου 13,5 δισεκατομμυρίων ετών, κοντά στο ξεκίνημα του σύμπαντος όπως το ξέρουμε.«Αυτά τα αντικείμενα είναι πολύ πιο ογκώδη από ό,τι θα περίμενε κανείς»,εξήγησε ο Τζόελ Λέτζα, επίκουρος καθηγητής αστρονομίας και αστροφυσικής στο Penn State, που ανέλαβε να δημιουργήσει τα μοντέλα για την έρευνα, αναλύοντας το φως από τους συγκεκριμένους γαλαξίες.
 σύμπαν για πρώτη φορά και δεν είχαμε ιδέα τι θα βρίσκαμε», δήλωσε ο Λέτζα. «Τελικά βρήκαμε κάτι τόσο απροσδόκητο που στην πραγματικότητα δημιουργεί προβλήματα για την επιστήμη. Θέτει υπό αμφισβήτηση ολόκληρη την αντίληψη μας για τον σχηματισμό πρώιμων γαλαξιών».

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι εξαιτίας της απόστασης και της ηλικίας των ουράνιων αυτών

σωμάτων, δεν μπορούν να είναι απολύτως σίγουροι σχετικά με τη φύση τους. Κάποια από αυτά, ίσως αποδειχθούν υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες, λένε ερευνητές,αλλά με έξι διαφορετικά ευρήματα, αρκετοί από αυτούς είναι πιθανό να είναι πραγματικά γαλαξίες,όπως υποπτεύονται.Αν έστω κι ένας από αυτούς τους γαλαξίες είναι πραγματικός,θα μας φέρει αντιμέτωπους με τα όρια της κατανόησης μας για την κοσμολογία.


 

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι ένα διαφορετικό είδος κάποιου παράξενου αντικειμένου,όπως αχνά κβάζαρ (σ.σ. ενεργοί γαλαξιακοί πυρήνες),κάτι που θα ήτανόμως εξίσου ενδιαφέρον.Είναι τρελό.Δεν θα περίμενε κανείς το πρώιμο σύμπαν να μπορεί να αυτο-οργανωθεί τόσο γρήγορα. Αυτοί οι γαλαξίες δεν θα έπρεπε να έχουν αρκετό χρόνο για να σχηματιστούν», πρόσθεσε η Νέλσον. «Ο Γαλαξίας μας δημιουργεί ένα έως δύο νέα άστρα κάθε χρόνο. Μερικοί από εκείνους τους γαλαξίες θα πρέπει να δημιουργούσαν εκατοντάδες νέα άστρα κάθε χρόνο καθ’ όλη την ιστορία του σύμπαντος».


Πρόσφατα μια άλλη επιστημονική ομάδα είχε ανακοινώσει ότι βρήκε με τη βοήθεια του James Webb τέσσερις ακόμη πρώιμους γαλαξίες, όταν το σύμπαν είχε ηλικία μόνο 350 εκατομμυρίων ετών. Όμως εκείνοι οι γαλαξίες είχαν αναμενόμενα πολύ μικρότερο μέγεθος σε σχέση με τους πρώιμους γίγαντες που ανακαλύφθηκαν τώραΗ νέα μελέτη με τίτλο «Ένας πληθυσμός ερυθρών, υποψήφιων μαζικών Γαλαξιών, περίπου 600 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη», δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Nature.


3.Αυτός είναι ο λόγος που δεν επέστρεψαν στο φεγγάρι μετά τις αποστολές του Απόλλων.



Το Apollo 17 (7–19 Δεκεμβρίου 1972) ήταν η τελική αποστολή του προγράμματος Apollo της NASA και δεν πήγαν ποτέ ξανά στο φεγγάρι για κάποιους καλούς λόγους εκείνη την εποχή. Τώρα, μετά από 50 χρόνια,κάτι έχει αλλάξει και με το πρόγραμμα Artemis, η NASA προετοιμάζεται να επιστρέψει και να προσγειώσει αστροναύτες στο φεγγάρι και πάλι μόλις το 2025. Όπως αναφέρει

η NASA, επιστρέφουν στο φεγγάρι για επιστημονικές ανακαλύψεις, οικονομικά οφέλη και έμπνευση για μια νέα γενιά εξερευνητών και μπορεί να αναρωτηθούμε ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές οι ανακαλύψεις, μήπως οι ανθρωπογενείς δομές και (εξωγήινα) αντικείμενα που έχουν ήδη αναφερθεί από τα πληρώματα του Apollo αλλά κρυμμένα από το κοινό για πάνω από 50 χρόνια; 


Ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ είπε:"Κοίτα,ξέρεις,αν πήγαινα μπροστά και μιλούσα για το τι πραγματικά συνέβη.Μου είπαν ότι εγώ, η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου θα σκοτωθούν όλοι Ότι θα μας έβγαζαν με κάποιο τρόπο. Κάποιο τρομερό ατύχημα,δεν πρόκειται να το συζητήσω". 

Ακολουθεί απόσπασμα από το αρχικό δελτίο τύπου. Επιστήμονες και μηχανικοί της NASA που συμμετείχαν στην εξερεύνηση του Άρη και της Σελήνης ανέφεραν τα αποτελέσματα των
ΠΟΛΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

ανακαλύψεών τους σε μια ενημέρωση στο National Press Club της Ουάσιγκτον στις 21 Μαρτίου 1996. Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ότι ανακαλύφθηκαν ανθρωπογενείς δομές και αντικείμενα στο φεγγάρι. Οι επιστήμονες μίλησαν μάλλον προσεκτικά και με υπεκφυγές για αυτά τα αντικείμενα, με εξαίρεση ένα UFO. Ανέφεραν πάντα ότι τα ανθρωπογενή αντικείμενα είναι πιθανά και δήλωσαν ότι οι πληροφορίες δεν είχαν ακόμη μελετηθεί και τα επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αργότερα. 

Ο Νιλ Άρμστρονγκ αναφέρθηκε στην ενημέρωση ότι η Σοβιετική Ένωση κατείχε κάποιο φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε την παρουσία τέτοιας δραστηριότητας στο φεγγάρι και
ΠΥΡΓΟΙ

παρόλο που δεν είχε εντοπιστεί τι είδους δραστηριότητα ήταν χιλιάδες φωτογραφικό και βίντεο από τον Απόλλωνα. Επίσης είπε ότι,ο Διαστημικός Σταθμός Clementine έδειξε πολλά μέρη στη σεληνιακή επιφάνεια όπου αυτή η δραστηριότητα και τα ίχνη της ήταν απολύτως εμφανή. Στην ενημέρωση παρουσιάστηκαν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έγιναν από εμάς τους αστροναύτες κατά τη διάρκεια του προγράμματος Apollo. Οι άνθρωποι ήταν εξαιρετικά έκπληκτοι γιατί τα υλικά δεν είχαν παρουσιαστεί στο κοινό νωρίτερα ειδικοί της NASA. https://www.youtube.com/anonymous


4.Η αποστολή Juno της NASA στρέφεται προς την Ιώ,το πιο ηφαιστειογενές σώμα του ηλιακού συστήματος.



Το σκάφος Juno της NASA βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία από το 2016, με πρωταρχικό στόχο την παρατήρηση και μελέτη του γίγαντα πλανήτη. Από το 2021, έχει ξεκινήσει η επέκταση της αποστολής και το Juno παρατηρεί πλέον τους δορυφόρους του Δία. Ήδη έχει φωτογραφίσει και συλλέξει δεδομένα από δύο δορυφόρoυς του Γαλιλαίου, τον Γανυμήδη και την Ευρώπη1. Τώρα θα στραφεί προς τον τρίτο κύριο δορυφόρο του Δία, την Ιώ, η οποία αποτελεί το πιο ηφαιστειογενές και τεκτονικά ενεργό σώμα στο ηλιακό μας σύστημα.
Η Ιώ είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δορυφόρος του Δία, με ακτίνα και μάζα λίγο μεγαλύτερες από
ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΙΩ

αυτές της Σελήνης. Έχει την πιο εσωτερική τροχιά από τους υπόλοιπους δορυφόρους του Γαλιλαίου και ολοκληρώνει μία περιφορά γύρω από τον Δία σε λιγότερο από 2 ημέρες. Μορφολογικά, η Ιώ διαφέρει πολύ από τους υπόλοιπους δορυφόρους του Δία. Για παράδειγμα, η Ευρώπη και ο Γανυμήδης έχουν επιφάνεια που αποτελείται από ένα παχύ στρώμα πάγου και, σε μεγαλύτερα βάθη, ωκεανούς. Αντίθετα, η επιφάνεια της Ιούς είναι γεμάτη με λίμνες λάβας και εκατοντάδες ηφαίστεια, ορισμένα από τα οποία εκτοξεύουν λάβα σε ύψη δεκάδων χιλιομέτρων. Στην επιφάνειά της εκρέει συνεχώς λάβα, η οποία σταθεροποιείται δημιουργώντας νέες δομές και μεταβάλλοντας συνεχώς τη μορφή του εδάφους.

Η ιδιαίτερη μορφολογία της Ιούς οφείλεται κυρίως στη θέση της στο σύστημα δορυφόρων του Δία. Όντας ο πιο εσωτερικός από τους κύριους δορυφόρους, δέχεται συνεχώς βαρυτικές δυνάμεις προς διάφορες κατευθύνσεις, τόσο από τον Δία, προς το εσωτερικό της τροχιάς της, όσο και από τους υπόλοιπους δορυφόρους, όπως η Ευρώπη, ο Γανυμήδης και η Καλλιστώ, προς το εξωτερικό. Αυτές οι παλιρροϊκές δυνάμεις προκαλούν τη θέρμανση της Ιούς, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 1650 βαθμούς Κελσίου και τροφοδοτούν την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Παρά τις μικρές διαστάσεις της Ιούς συγκριτικά με τον Δία, η αλληλεπίδρασή τους είναι κρίσιμη και για τον πλανήτη, λόγω της ιδιαίτερης θέσης της. Η τροχιά του δορυφόρου διασχίζει τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη, και, επομένως, επηρεάζει τη μαγνητόσφαιρά του και το πολικό σέλας του.

Όπως φαίνεται στο σχήμα, η τροχιά της Ιούς είναι η πιο εσωτερική, με αποτέλεσμα κατά την κίνησή της γύρω από τον Δία να δέχεται παλιρροϊκές δυνάμεις προς μεταβαλλόμενες κατευθύνσεις από τον Δία και τους υπόλοιπους μεγάλους δορυφόρους.Η αποστολή Juno θα
ΙΩ-ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ-ΕΥΡΩΠΑ
ΚΑΛΥΣΤΩ

πλησιάσει την Ιώ επιδιώκοντας να απαθανατίσει την επιφάνειά της και να συλλέξει πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους ερευνητές να μελετήσουν την ιδιαίτερη μορφολογία του δορυφόρου, αλλά και την σημαντική αλληλεπίδρασή του με τον πλανήτη Δία. Τον Ιούνιο του 2022 το Juno παρατήρησε εν συντομία την Ιώ από απόσταση 80.000 χιλιομέτρων. Παρακάτω φαίνεται η εικόνα που έλαβε τότε χρησιμοποιώντας το όργανο JIRAM (Jovian Infrared Auroral Mapper). Τώρα έχουν προγραμματιστεί 9 περάσματα του σκάφους κοντά στον δορυφόρο (flybys), σε δύο από τα οποία θα τον προσεγγίσει σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων,το 2024.

Αν και οι αισθητήρες του σκάφους Juno είχαν σχεδιαστεί με σκοπό τη μελέτη του αέριου γίγαντα, έχουν δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και κατά την παρατήρηση των δορυφόρων του. Κατά το πέρασμά του από τον Γανυμήδη το 2021, το Juno συνέλεξε πλήθος πληροφοριών για την
ΙΩ

επιφάνειά του, το μαγνητικό του πεδίο, το εσωτερικό του και την αλληλεπίδρασή του με τη μαγνητόσφαιρα του Δία. Η αντίστοιχη μελέτη πάνω στην Ευρώπη μας έδωσε την πρώτη τρισδιάστατη απεικόνιση του παγωμένου κελύφους της. Επιπλέον, οι μετρήσεις από το όργανο Microwave Radiometer (MWR) του Juno επέτρεψαν στους ερευνητές να δουν κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης και του Γανυμήδη για πρώτη φορά. Το όργανο ήταν σε θέση να  καταγράψει τη δομή, την καθαρότητα και τη θερμοκρασία του πάγου των δορυφόρων και των υποκείμενων ωκεανών τους μέχρι και βάθη 24 χιλιομέτρων.Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των προηγούμενων παρατηρήσεων του Juno δημιουργούν μεγάλη προσμονή για τις εικόνες που θα λάβουμε από την Ιώ.



5.Το HAARP χτύπησε αστεροειδή με 9,6 εκατομμύρια ραδιοκύματα.Προετοιμασία εναντίον του Apophis;


Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αλάσκας Fairbanks (UAF) και της NASA θέλουν να
HAARP

εξετάσουν τον διαστημικό βράχο XC15 του 2010 για να δοκιμάσουν την προετοιμασία τους ενάντια στο Apophis. Αυτός ο επικίνδυνος αστεροειδής μπορεί να χτυπήσει τον πλανήτη μας το
2029. Πιστεύεται ότι στις 13 Απριλίου 2029, το Apophis θα είναι 10 φορές πιο κοντά στη Γη από το φεγγάρι. Οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν τη συστοιχία HAARP για να εκτοξεύσουν ραδιοκύματα 9,6 megahertz στον αστεροειδή 2010 XC15 πλάτους 500 ποδιών. Το HAARP είναι ένα χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση ερευνητικό πρόγραμμα που γενικά μελετά την ιονόσφαιρα (τμήμα της ατμόσφαιρας της Γης στα 50 έως 400 μίλια πάνω από την επιφάνεια). Ωστόσο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί για την εξέταση ενός αστεροειδούς. 

Οι αστρονόμοι έχουν πυροβολήσει ραδιοκύματα στο διάστημα για να εντοπίσουν αστεροειδείς. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν ραδιοκύματα με εύρη συχνοτήτων είτε στη ζώνη S (2.000 έως
APOPHIS

4.000 MHz) είτε στη ζώνη Χ (8.000 έως 12.000 MHz). Είναι ενδιαφέρον ότι για την ανίχνευση του 2010 XC15,οι ερευνητές χρησιμοποιούν κύματα πολύ χαμηλότερης συχνότητας (9,6 MHz) και μεγαλύτερα μήκη κύματος επειδή, αυτή τη φορά, δεν θέλουν απλώς να εξερευνήσουν την επιφάνεια του αστεροειδούς.Θέλουν να μάθουν τι υπάρχει μέσα. Οι πληροφορίες για τους εσωτερικούς χώρους θα μπορούσαν να αποκαλύψουν σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει ένας αστεροειδής και να βοηθήσουν τους επιστήμονες να βρουν μια αποτελεσματική αντιστρατηγική. Το HAARP θα τραβάει 9,6 εκατομμύρια ραδιοκύματα που κελαηδούν κάθε δευτερόλεπτο σε αυτήν την απόσταση και αυτή η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο δευτερόλεπτα. Αυτό το τεστ είναι κρίσιμο γιατί εάν οι ερευνητές μπορέσουν να εξετάσουν με επιτυχία το 2010-XC15 χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας σε τόσο μεγάλη απόσταση. Τότε θα μπορούσαν εύκολα να χρησιμοποιήσουν την ίδια μέθοδο για να αναλύσουν το Apophis. 

Αν και ο αστεροειδής του 2029 είναι πιο πιθανό να χάσει τη Γη, σε περίπτωση που δεν το κάνει, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές.Υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσει ο Apophis τη Γη, η Planetary Society έγραψε στον ιστότοπό της:«Το Apophis θα προκαλούσε εκτεταμένη καταστροφή έως και αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από το σημείο πρόσκρουσής του. Η ενέργεια που απελευθερώνεται θα είναι ίση με περισσότερους από 1.000 μεγατόνους TNT, ή δεκάδες έως εκατοντάδες πυρηνικά όπλα». 

Επιπλέον,ο Apophis είναι μόνο ένας αστεροειδής.Θα υπάρξουν πολλοί αστεροειδείς που θα περάσουν, ή θα μπορούσαν ακόμη και να χτυπήσουν τη Γη στο μέλλον. Τα ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας θα μπορούσαν να παίξουν βασικό ρόλο στην κατανόηση της σύνθεσης αυτών των μυστηριωδών διαστημικών αντικειμένων και, ταυτόχρονα, να μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τον
ΒΡΑΧΟΣ APOPHIS

πλανητικό αμυντικό μας μηχανισμό. Ωστόσο, πριν συμβούν όλα αυτά, το HAARP και τα ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητάς του θα πρέπει να περάσουν την πρώτη τους δοκιμή, η οποία όντως πραγματοποιήθηκε στις 27/12/22 σε απόσταση 770.000 km. Ερευνητές από τη NASA και το Πανεπιστήμιο της Αλάσκας έδωσαν ping στο 2010 XC15 με ραδιοφωνικά σήματα βραχέων κυμάτων για να διερευνήσουν το εσωτερικό του αστεροειδούς για πρώτη φορά αν λειτούργησε. Ακόμη περιμένουν την επιβεβαίωση ότι οι αντανακλάσεις ελήφθησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, από συστοιχίες κεραιών στην Καλιφόρνια και το Νέο Μεξικό. 

Λένε ότι ο αστεροειδής Apophis του 2029 είναι πιο πιθανό να χάσει τη Γη, αλλά το γεγονός ότι
ΘΑ.. ΧΤΥΠΗΣΗ ΤΗΝ ΓΗ

κάνουν αυτή την πρώτη δοκιμή δείχνει ότι δεν είναι 100 τοις εκατό σίγουροι αν θα χτυπήσει τη Γη ή όχι.Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι θέλουν να μάθουν τι υπάρχει μέσα σε αστεροειδείς, όπως το Apophis, αλλά τι θα συμβεί αν ανακαλύψουν ότι το εσωτερικό ενός αστεροειδούς αποτελείται από προηγμένη τεχνολογία, ένα κοίλο διαστημόπλοιο κατασκευασμένο από εξωγήινους και μεταμφιεσμένο σε αστεροειδή, όπως το ο διαβόητος διαστημικός βράχος «Oumuamua».




6.Σημάδια εξωγήινης ζωής; Επιστήμονες εντόπισαν 8 μυστηριώδη ραδιοσήματα.
Τι λένε οι επιστήμονες για την ανακάλυψή τους.



Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν οκτώ "ύποπτα" ραδιοσήματα που, όπως λένε, μπορεί να αποτελούν ενδείξεις "τεχνολογικής ζωής πέραν της Γης" και όλα αυτά χάρη σε έναν νέο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξαν και είναι ικανός να βρει τον "ψύλλο στα άχυρα".Μια ομάδα ειδικών,
ΕΞΩΓΗΪΝΑ ΣΗΜΑΤΑ

με επικεφαλής τον φοιτητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Peter Ma, ανέπτυξε αυτόν τον νέο ΑΙ αλγόριθμο που τους βοήθησε να εντοπίσουν τα σήματα κατά τη διάρκεια εξέτασης 820 αστέρων στο τηλεσκόπιο Green Bank της Δυτικής Βιρτζίνιας. Η αναζήτηση μάλιστα έγινε μια περιοχή που προηγουμένως δεν είχε καμία πιθανή εξωγήινη δραστηριότητα.Ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιεί την μηχανική εκμάθηση για να διακρίνει μεταξύ των σημάτων που προκαλούνται από τον άνθρωπο,όπως αυτά από τους δορυφόρους GPS και τα κινητά τηλέφωνα,και των πιθανών εξωγήινων. Λόγω παρεμβολών, τα οκτώ ύποπτα σήματα δεν είχαν ληφθεί υπόψιν σε προηγούμενες παρατηρήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στο τηλεσκόπιο Green Bank.

Μια λαμπρή σύμπραξη αστρονόμων από το Ινστιτούτο SETI, το Breakthrough Listen και άλλα
ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΑ

ερευνητικά ιδρύματα του κόσμου,ανέπτυξαν αυτόν τον εξελιγμένο αλγόριθμο ΑΙ που μπορεί να ψάχνει τον ψύλλο στα άχυρα των ραδιοκυμάτων..
Τα οκτώ σήματα φαίνεται να προέρχονται από την κατεύθυνση Νο.5 από τη συλλογή των 820 αστέρων,τα οποία κυμαίνονται σε απόσταση 30 μέχρι 90 έτη φωτός μακριά.Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι εξωγήινα,δεν παύει να είναι ενδιαφέροντα. Τα σήματα μοιάζουν με αυτό που οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως θα έμοιαζε ένα εξωγήινο σήμα.

Πρώτον,ήταν στενής ζώνης πράγμα που υποδηλώνει ότι έρχεται από εξωγήινη πηγή, διότι τα σήματα που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα τείνουν να είναι ευρείας ζώνης.
Δεύτερον είχαν τη λεγόμενη "κλίση", κάτι που σημαίνει ότι η προέλευσή τους είχε κάποια σχετική επιτάχυνση με τις κεραίες μας, οπότε δεν θα μπορούσε να προέρχεται από τη Γη. Και τέλος, εμφανίστηκαν σε παρατηρήσεις με πηγή ON και όχι με πηγή OFF, ενώ οανθρώπινες
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ MEERKAT

ραδιοπαρεμβολές εμφανίζονται συνήθως και στις δύο περιπτώσεις λόγω του ότι η πηγή βρίσκεται κοντά.Ο Peter Ma ελπίζει να χρησιμοποιήσει τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης για να εξετάσει περισσότερα αστέρια και μεγαλύτερη έκταση του διαστήματος. Στόχος να επεκτείνει την προσπάθεια ώστε να εξετάσει ένα εκατομμύριο αστέρια μέσω του τηλεσκοπίου MeerKAT,που βρίσκεται στη Νότια Αφρική.
Oι επιστήμονες πιστεύουμε ότι έργο όπως αυτό θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση του ρυθμού με τον οποίο είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακαλύψεις στη μεγάλη μας προσπάθεια να απαντήσουμε στο ερώτημα."Είμαστε μόνοι στο σύμπαν"; 



7.Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε εξωγήινη ζωή γιατί δεν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία.


Η αποστολή δειγμάτων του Άρη στη Γη είναι ίσως το κλειδί για την ανακάλυψη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.Νέα μελέτη αναφέρει ότι πρέπει να φέρουμε δείγματα από άλλους πλανήτες στη Γη για ανάλυση.Μπορεί να στέλνουμε συνεχώς ολοένα και πιο εξελιγμένα διαστημικά σκάφη και ρομπότ για να εξερευνήσουν το ηλιακό μας σύστημα, τους πλανήτες και τους δορυφόρους τους αλλά παρά το πλήθος των προηγμένων οργάνων που διαθέτουν δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν την παρουσία κάποιου ίχνους ζωής έξω από τη Γη έστω και αν αυτή είχε κάνει την εμφάνιση της κάποτε σε κάποιο άλλο κόσμο.


Επιστήμονες του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Χιλής πήγαν στην έρημο Ατάκαμα που βρίσκεται στην νοτιαμερικανική χώρα και όπως είναι γνωστό αποτελεί την πιο άνυδρη περιοχή της Γης. Για
ΕΡΗΜΟΣ ΑΤΑΚΑΜΑ

αυτό και στην Ατακάμα βρίσκονται πολλά αστεροσκοπεία και πραγματοποιούνται μελέτες και προσομοιώσεις για έρευνες ή αποστολές που σχετίζονται με άλλους πλανήτες και κυρίως με τον Άρη.Η ερευνητική ομάδα πήρε μαζί της όργανα με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα ρόβερ που έχει στείλει η NASA στον Κόκκινο Πλανήτη συμπεριλαμβανομένου του Perseverance, του πιο προηγμένου ρομπότ εξερεύνησης και αναζήτησης εξωγήινης ζωής που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν και με τον εξοπλισμό των εργαστηρίων μπορεί να γίνει εντοπισμός των αποκαλούμενων «βιουπογραφών», δηλαδή μορίων η παρουσία των οποίων υποδηλώνει την παρουσία ζωής, τα όργανα που φέρουν μαζί τους τα ρόβερ δεν έχουν την ίδια ακρίβεια και ευαισθησία για να εντοπίζουν αυτά τα μόρια.

Μέχρι σήμερα πιστεύουμε ότι τα δείγματα που έχουν αναλύσει τα ρόβερ στον Κόκκινο Πλανήτη δεν διέθεταν ίχνη ζωής και συνεχίζεται η αναζήτηση δειγμάτων που μπορεί να διαθέτουν στέλνοντας τα ρομπότ σε περιοχές που γνωρίζουμε ότι υπήρχε κάποτε νερό σε υγρή μορφή. Όμως οι ερευνητές εκτιμούν τώρα ότι δεν ήταν το πρόβλημα τα δείγματα αλλά τα όργανα και ότι μπορεί τα δείγματα αυτά να διαθέτουν ίχνη ζωής αλλά δεν μπόρεσαν να τα εντοπίσουν τα ρόβερ. Για αυτό προτείνουν την έλευση δειγμάτων στη Γη για μελέτη διαδικασία που έχει ήδη δρομολογηθεί από την NASA.Το ρόβερ της αποστολής Perseverance έχει συλλέξει περίπου 20 δείγματα από την περιοχή στην οποία βρίσκεται, ένα κρατήρα που κάποτε ήταν λίμνη και έρεε νερό ποταμών, τα έχει τοποθετήσει σε ειδικά δοχεία και τα έχει εναποθέσει στο έδαφος για να τα συλλέξει επόμενη ρομποτική αποστολή που θα τα φέρει πίσω στη Γη για ανάλυση.


8.Πολύχρωμο σέλας φωτίζει τα φεγγάρια του Δία.



Το πανίσχυρο μαγνητικό πεδίο του Δία προκαλεί σέλας στα φεγγάρια του. Το φαινόμενο κάνει την εμφάνιση του με εντυπωσιακό τρόπο στους μεγαλύτερους δορυφόρους του γιγάντιου πλανήτη.Άλλη μια εντυπωσιακή ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστήματα του ηλιακού μας συστήματος, αυτό του Δία. Ήταν γνωστό ότι το φαινόμενο του
ΜΑΓΝΗΤΙ ΚΟ ΠΕΔΙΟ 
ΣΤΟ ΔΙΑ

σέλαος δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Γης αλλά είναι ένα φαινόμενο που κάνει την εμφάνιση του σε διαστημικά σώματα που διαθέτουν βασικά γεωατμοσφαιρικά χαρακτηριστικά.Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει ορατό σέλας και στους τέσσερις μεγάλους δορυφόρους του Δία: Ιώ, Ευρώπη, Γανυμήδη και Καλλιστώ. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται σέλας στους δύο τελευταίους, ενώ νέα χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού ατμοσφαιρικού φαινομένου ανιχνεύθηκαν στα δύο πρώτα φεγγάρια. Σέλας υπάρχει και σε άλλα ουράνια σώματα, αλλά συνήθως σε μήκη κύματος που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει.

Χρησιμοποιώντας το διαμέτρου δέκα μέτρων οπτικό υπέρυθρο τηλεσκόπιο Κεκ στο όρος Μαουνακέα της Χαβάης, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι σε όλες τις περιπτώσεις το σέλας προκαλείται από το ισχυρό γιγάντιο μαγνητικό πεδίο του γιγάντιου πλανήτη Δία.Το σέλας στα
ΔΙΔΥΜΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ

τέσσερα μεγάλα φεγγάρια έχει ομοιότητες με εκείνο στους πόλους της Γης, αλλά τα αέρια στους δορυφόρους του Δία είναι πολύ πιο αραιά, με αποτέλεσμα να επικρατεί στο σέλας τους ένα βαθύ κόκκινο χρώμα που λάμπει σχεδόν 12 φορές περισσότερο από το πράσινο που επικρατεί στον δικό μας πλανήτη.Στο δορυφό Ιώ ηφαιστειακής προέλευσης στήλες αερίων και σκόνης, τεράστιες σε μέγεθος, φθάνουν σε ύψος εκατοντάδων χιλιομέτρων και επειδή περιέχουν διάφορα άλατα, προσδίδουν στο σέλας εκεί επιπρόσθετα χρώματα, ιδίως μια κιτρινωπή-πορτοκαλόχρωμη ανταύγεια που θυμίζει τον νυχτερινό φωτισμό στις πόλεις της Γης.

Η φωτεινότητα των διαφορετικών χρωμάτων σε ένα σέλας μάς λέει από τι πιθανώς αποτελούνται
ΤΗΛΕΣΚΟΙΟ ΜΕ LASER






οι ατμόσφαιρες αυτών των φεγγαριών. Βρήκαμε ότι το μοριακό οξυγόνο, όπως αυτό που αναπνέουμε εδώ στη Γη, είναι ίσως το βασικό συστατικό στις ατμόσφαιρες αυτών των παγωμένων δορυφόρων»,δήλωσαν οι επιστήμονες. Από την άλλη, μηδαμινές είναι οι ενδείξεις για υδρατμούς, παρόλο που εκτιμάται ότι τρεις μεγάλοι δορυφόροι του Δία περιέχουν ωκεανούς υγρού νερού κάτω από την παχιά παγωμένη επιφάνειά τους. Καθώς το μαγνητικό πεδίο του Δία έχει μια κλίση, το σέλας στους δορυφόρους του αλλάζει σε φωτεινότητα, καθώς ο πλανήτης περιστρέφεται.











9.Ανακάλυψη του τόξου εκπομπής M31.


Πρόσφατα, μια σημαντική ανακάλυψη από μια διεθνή ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων και επιστημόνων έγινε τεράστια επιτυχία στο διαδίκτυο και αυτή η νέα ανακάλυψη βρίσκεται μόλις σε ένα από τα πιο μελετημένα ουράνια σώματα,τον γαλαξία M31 Andromeda.

Η ομάδα ξεκίνησε αυτήν την έρευνα τον Αύγουστο του 2022. Οι άνθρωποι γενικά δεν
M 31

χρησιμοποιούν φίλτρα στενής ζώνης όταν φωτογραφίζουν γαλαξίες, αλλά η ομάδα έκανε ακριβώς το αντίθετο. Μετά από ώρες απεικόνισης μακράς έκθεσης, έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν μια ακτίνα σήματος Oiii (Η μπλε περιοχή στο παρακάτω σχήμα), το τόξο έχει έκταση περίπου 1,5 επί 0,45 μοίρες, μόλις 1,2 μοίρες από το κέντρο του M31, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του κύριου σώματος του γαλαξία της Ανδρομέδας.Μπορεί να είναι η μεγαλύτερη δομή του είδους της κοντά στο σύμπαν. 

Το M31 είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο φωτογραφημένα αντικείμενα του βάθους ουρανού που έχουν καταγραφεί ποτέ, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο εκπληκτικό την εύρεση μιας τόσο μεγάλης δομής τόσο κοντά στον γαλαξία.



10.Οι αστρονόμοι μόλις ανακάλυψαν έναν πλανήτη σαν τη Γη.



Οι αστρονόμοι μόλις ανακάλυψαν έναν πλανήτη σαν τη Γη"υψηλά κατοικήσιμο" μόλις 4 έτη φωτός από εμάς.Ένας κοντινός εξωπλανήτης που βρίσκεται σε τροχιά εντός της κατοικήσιμης ζώνης ενός αστεριού μόλις 4,2 έτη φωτός από τη Γη μπορεί να φιλοξενεί έναν απέραντο ωκεανό,
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΑΝ ΤΗ ΓΗ

ενισχύοντας τις πιθανότητές του να υποστηρίξει ζωή. Από την ανακάλυψή του, ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες στην επιφάνεια του Proxima b στροβιλίζονται. Η μάζα του πλανήτη είναι περίπου 1,3 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα της Γης και το αστέρι κόκκινο νάνο που περιβάλλει είναι παρόμοιο σε ηλικία με τον ήλιο μας.Ωστόσο, οι μελέτες των τελευταίων ετών ενίσχυσαν τις ελπίδες για κατοικήσιμο και τις κατέρριψαν. Τώρα, μια νέα μελέτη ανέδειξε για άλλη μια φορά την πιθανότητα ότι το Proxima b θα μπορούσε να υποστηρίξει ζωή, υποδηλώνοντας ότι υπό τις κατάλληλες συνθήκες, ο εξωπλανήτης θα μπορούσε να διατηρήσει υγρό νερό.Το σημαντικότερο μήνυμα από τις προσομοιώσεις,είναι ότι υπάρχει μια αξιοπρεπής πιθανότητα ο πλανήτης να είναι κατοικήσιμος.

Από την ανακάλυψή του,ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες στην επιφάνεια του "Proxima b" στροβιλίζονται. Η μάζα του πλανήτη είναι περίπου 1,3 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα της Γης, και το αστέρι κόκκινος νάνος που περιβάλλει είναι παρόμοιο σε ηλικία με τον ήλιο μας. Στη
PROXIMA CENTAURI

μελέτη που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο περιοδικό  Astrobiology , οι ερευνητές πραγματοποίησαν τις πρώτες κλιματικές προσομοιώσεις του "Proxima b"με δυναμικό ωκεανό. Ο πλανήτης πιστεύεται ότι είναι παλιρροϊκά κλειδωμένος με το αστέρι του,τον "Proxima Centauri", που σημαίνει ότι θα έχει μια μόνιμη «ημέρα» και «νυχτερινή πλευρά».Ενώ οποιοδήποτε νερό από την πλευρά που έμεινε στο σκοτάδι θα ήταν παγωμένο, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα για την άλλη πλευρά.

Τα κλιματικά μοντέλα με στατικούς ωκεανούς υποδηλώνουν ότι το "Proxima b" θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν μικρό ωκεανό στην επιφάνεια της ημέρας παρά την αδύναμη φυσαλίδα του», εξηγούν οι ερευνητές στη νέα μελέτη. Με έναν δυναμικό (κινούμενο) ωκεανό που εξετάζεται για πρώτη φορά, η έκταση αυτού του υγρού νερού γίνεται πολύ πιο σημαντική, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και βυθίζοντας σε μέρη της νυχτερινής πλευράς. Οι προσομοιώσεις έδειξαν
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ

ότι «με έναν δυναμικό ωκεανό, ένας υποθετικός ωκεανός με ατμόσφαιρα παρόμοια με τη σύγχρονη Γη μπορεί να έχει ένα κατοικήσιμο κλίμα με μια ευρεία περιοχή ανοιχτού ωκεανού, που εκτείνεται μέχρι τη νύχτα σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη.
Το "Proxima b" περιφέρεται γύρω από τον κόκκινο νάνο "Proxima Centauri", ο οποίος είναι μέρος ενός τριπλού συστήματος που περιλαμβάνει το δυαδικό ζεύγος "Alpha Centauri A και B".Οι ερευνητές μοντελοποίησαν επίσης διαφορετικά επίπεδα αλατότητας και ατμοσφαιρικές συγκεντρώσεις αερίων θερμοκηπίου, καθένα από τα οποία θα μπορούσε να παίξει το μέγεθος των υγρών περιοχών. Σε περισσότερες από δώδεκα προσομοιώσεις, η ομάδα ανακάλυψε ότι ο εξωπλανήτης είχε σχεδόν πάντα κάποιο είδος υγρού ωκεανού. 


11.Τι έρχεται το 2023: Παγκόσμια Επανάσταση και  Αποκάλυψη .


Μυστικές συμφωνίες έχουν συναφθεί μεταξύ συμμαχίας χωρών που μεταφέρουν στο διάστημα και εξωγήινων οργανισμών για σημαντικές αποκαλύψεις που θα γίνουν το 2023, σχετικά με την ύπαρξη "μυστικών διαστημικών προγραμμάτων και εξωγήινης ζωής". Ανώτεροι στρατιωτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμμετέχουν σε μυστικές συσκέψεις που πραγματοποιούνται σε

ΝΕΦΕΛΙΜ
υψηλά απόρρητες εγκαταστάσεις, οι ειδήσεις των οποίων δημοσιεύονται ως μέρος ενός σχεδίου για την επιτάχυνση της επίσημης αποκάλυψης.Επιπλέον, οι μυημένοι αναφέρουν ότι αρχαίοι υπόγειοι πολιτισμοί σχεδιάζουν τώρα να αποκαλυφθούν όλο και περισσότερο στην επιφάνεια της ανθρωπότητας το 2023. Εν τω μεταξύ, η αφύπνιση γιγάντων σε θαλάμους στάσης, η παρέμβαση των εξωγήινων του Seeder και η επιστροφή της φατρίας Enki των Anunnaki θα αυξήσουν τα γεγονότα στο 2023,με κολοσσιαίες προεκτάσεις αποκάλυψης! Μέσα σε όλα αυτά, το Κογκρέσο των ΗΠΑ έδωσε για πρώτη φορά προστασία στους καταγγέλλοντες για να αποκαλύψουν την αλήθεια για τα UFO στο νεοσύστατο Γραφείο Ανάλυσης Ανώμαλων Τομέων.

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο για το 2023,εξετάζει τις απίστευτες αλλαγές που συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια και παρέχει λεπτομέρειες για το πώς αυτές αποτελούν μέρος ενός εκτυλισσόμενου σχεδίου αποκάλυψης που αναπτύχθηκε από τους White Hats και θετικές εξωγήινες συμμαχίες. Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα σας προετοιμάσει και θα σας εμπνεύσει για τις εκπληκτικές αποκαλύψεις που πρόκειται να συμβούν.


12.Ανιχνεύθηκε πολύχρωμο σέλας και στα τέσσερα μεγάλα φεγγάρια του Δία.Στην Ιώ,την Ευρώπη,τον Γανυμήδη και την Καλλιστώ.



Η Γη δεν προσφέρει το μοναδικό προνόμιο στο ηλιακό μας σύστημα να μπορεί κάποιος να θαυμάσει ένα πολύχρωμο σέλας. Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει ορατό σέλας και στους τέσσερις μεγάλους δορυφόρους του Δία.Ιώ,Ευρώπη,Γανυμήδη και Καλλιστώ. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται σέλας στους δύο τελευταίους, ενώ νέα χαρακτηριστικά του
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΚΕΑ
ΧΑΒΑΗ

εντυπωσιακού ατμοσφαιρικού φαινομένου ανιχνεύθηκαν στα δύο πρώτα φεγγάρια. Σέλας υπάρχει και σε άλλα ουράνια σώματα, αλλά συνήθως σε μήκη κύματος που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει.Χρησιμοποιώντας το διαμέτρου δέκα μέτρων οπτικό-υπέρυθρο τηλεσκόπιο Κeκ στο όρος Μαουνα Κέα της Χαβάης.Oι επιστήμονες που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό πλανητικής επιστήμης «Planetary Science Journal», ανέφεραν ότι σε όλες τις περιπτώσεις το σέλας προκαλείται από το ισχυρό γιγάντιο μαγνητικό πεδίο του γιγάντιου πλανήτη Δία.

Το σέλας στα τέσσερα μεγάλα φεγγάρια έχει ομοιότητες με εκείνο στους πόλους της Γης, αλλά τα αέρια στους δορυφόρους του Δία είναι πολύ πιο αραιά, με αποτέλεσμα να επικρατεί στο σέλας τους ένα βαθύ κόκκινο χρώμα που λάμπει σχεδόν 12 φορές περισσότερο από το πράσινο που επικρατεί στον δικό μας πλανήτη.

Στην Ιώ ηφαιστειακής προέλευσης στήλες αερίων και σκόνης, τεράστιες σε μέγεθος, φθάνουν σε ύψος εκατοντάδων χιλιομέτρων και επειδή περιέχουν διάφορα άλατα, προσδίδουν στο σέλας εκεί επιπρόσθετα χρώματα, ιδίως μια κιτρινωπή-πορτοκαλόχρωμη ανταύγεια που θυμίζει τον νυχτερινό φωτισμό στις πόλεις της Γης.Η φωτεινότητα των διαφορετικών χρωμάτων σε ένα
ΔΙΑΣ ΚΑΙ 4 ΦΕΓΓΑΡΙΑ

σέλας μάς λέει από τι πιθανώς αποτελούνται οι ατμόσφαιρες αυτών των φεγγαριών.Οι επιστήμονες βρήκαν ότι το μοριακό οξυγόνο,όπως αυτό που αναπνέουμε εδώ στη Γη,είναι ίσως το βασικό συστατικό στις ατμόσφαιρες αυτών των παγωμένων δορυφόρων. Από την άλλη, μηδαμινές είναι οι ενδείξεις για υδρατμούς, παρόλο που εκτιμάται ότι τρεις μεγάλοι δορυφόροι του Δία περιέχουν ωκεανούς υγρού νερού κάτω από την παχιά παγωμένη επιφάνειά τους.Καθώς το μαγνητικό πεδίο του Δία έχει μια κλίση, το σέλας στους δορυφόρους του αλλάζει σε φωτεινότητα, καθώς ο πλανήτης περιστρέφεται.



13.H NASA βάζει στο στόχαστρο τον πιο άγνωστο πλανήτη του ηλιακού συστήματος,τον Ουρανό.


Η NASA πρέπει να αποφασίσει μέχρι το 2024 ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη αποστολή της στο διάστημα. Η πρώτη επιλογή, προς το παρόν, είναι ο πλανήτης Ουρανός, ο πλέον «άγνωστος» πλανήτης του ηλιακού συστήματος.Ενα βασικό ζήτημα έχει τεθεί στην επιστημονική κοινότητα, καθώς η NASA πρέπει να αποφασίσει μέχρι το 2024 ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη αποστολή
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

της στο διάστημα. Οι επιστημονικές κοινότητες ήδη έχουν αρχίσει και καταθέτουν τις προτάσεις τους. Η πρώτη επιλογή προς το παρόν είναι ο πλανήτης Ουρανός, ο πλέον «άγνωστος» πλανήτης του ηλιακού συστήματος.Και αυτό γιατί οι επιστήμονες ξέρουν πολύ λίγα πράγματα για αυτόν τον πλανήτη, ο οποίος έχει τέσσερις φορές το μέγεθος της Γης. Έχουν περάσει άλλωστε 30 χρόνια από τότε που το διαστημικό σκάφος "Voyager-2" τράβηξε φωτογραφίες του. 

Ο Ουρανός ολοκληρώνει τη τροχιά του γύρω από τον Ήλιο κάθε 84 γήινα χρόνια.Ο χειμώνας στον πλανήτη διαρκεί 21 χρόνια, με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -371 βαθμούς Κελσίου.Μάλιστα οι επιστήμονες πιστεύουν πως στην επιφάνειά του ενδεχομένως να υπάρχει ωκεανός κάτω από τον πάγο και άρα πιθανότητες για ύπαρξη ζωής.Ο Ουρανός έχει επίσης δαχτυλίδι όπως ο Κρόνος, αν και δεν έχει το ίδιο μέγεθος. Η κλίση του άξονα επηρεάζει επίσης τους δακτυλίους και τους δορυφόρους τους.
Λόγω αυτής της κλίσης του άξονά του, ο Ουρανός έχει μόνο δύο εποχές του χρόνου. Για 42 χρόνια ο ήλιος φωτίζει έναν πόλο του πλανήτη και για τον άλλο 42 έναν άλλο πόλο. Όντας τόσο μακριά από τον Ήλιο, η μέση θερμοκρασία του είναι περίπου -100 μοίρες.

Έχει σύστημα δακτυλίου που δεν έχει καμία σχέση με αυτά του Κρόνου και αποτελείται επίσης
ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΟΥΡΑΝΟΥ
από σκούρα σωματίδια . Όπως στην επιστήμη, πολλές από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις συμβαίνουν τυχαία και ενώ αναζητούν το καλύτερο, το αντίθετο. Αυτοί οι δακτύλιοι ανακαλύφθηκαν το 1985 όταν ο διαστημικός ανιχνευτής Voyager -2 έψαχνε να φτάσει στον πλανήτη Ποσειδώνας. Τότε, από το πέρασμα του, μπορούσε να δει τα δαχτυλίδια του Ουρανού.Με την πιο σύγχρονη και ανεπτυγμένη τεχνολογία κατέστη δυνατό να γνωρίζουμε ότι ένας από τους δακτυλίους του είναι μπλε και ο άλλος είναι κόκκινος.
Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή θα πρέπει να είναι η επόμενη μεγάλη αποστολή που θα πρέπει να εγκρίνει η NASA μέχρι το 2024.Συγκεκριμένα προτείνει στη NASA να στείλει έναν ανιχνευτή στον Ουρανό,ο οποίος θα διεισδύσει στην άγνωστη ατμόσφαιρά του και ένα άλλο διαστημόπλοιο που να μπορεί να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη για τουλάχιστον πέντε (γήινα) χρόνια.Ο προϋπολογισμός για την αποστολή θα ξεπερνούσε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.Στις 16 Φεβρουαρίου,η Kathleen Mandt του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Johns Hopkins εξήγησε σε άρθρο της στο περιοδικό Science ότι Η αποστολή «θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπεράσματα για την προέλευση και την εξέλιξη του ηλιακού συστήματος, καθώς και πολλά άλλα φαινόμενα γύρω από τον μυστηριώδη πλανήτη».

Με την τρέχουσα τεχνολογία, ένα διαστημικό σκάφος θα χρειαζόταν 12 έως 15 χρόνια για να
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

καλύψει τα 1,8 δισεκατομμύρια μίλια που απαιτούνται για να φτάσει στον Ουρανό.Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Φάμπιο Φαβάτα, η NASA έχει ακόμη πολλές επιλογές στο τραπέζι. Οι τελικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν το αργότερο μέχρι το 2024 ώστε η εκτόξευση να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.Πάντως εκτός από τον Ουρανό, ίσως η επόμενη μεγάλη αποστολή (σε δύο δεκαετίες) να είναι ο Ποσειδώνας: ο άλλος παγωμένος «γίγαντας» που παραμένει ανεξερεύνητος.Ο Πλούτωνας, από την άλλη, που είναι ακόμη πιο μακριά και δεν θεωρείται πλέον πλανήτης,έχει ερευνηθεί αρκετά από τους ειδικούς, χάρη στην επίσκεψη που πραγματοποίησε το σκάφος New Horizons της NASA.


14.Σεισμοί στο Ηλιακό Σύστημα.

 

Οι σεισμοί είναι ένα από τα πιο τρομακτικά φαινόμενα που βιώνουμε εδώ στη Γη και ευθύνονται για αμέτρητες καταστροφές. Συμβαίνουν όμως στους άλλους πλανήτες; Και αν ναι,ποιος είναι ο πιο σεισμογενής πλανήτης; Η απάντηση θα σας εκπλήξει.Οι σεισμοί στη Γη συμβαίνουν διότι το εξωτερικό της τμήμα, δηλαδή ο φλοιός, είναι σπασμένος σε κομμάτια, τα οποία ονομάζονται τεκτονικές πλάκες. Οι τεκτονικές πλάκες μοιάζουν να επιπλέουν πάνω στην ημίρρευστη ασθενόσφαιρα, δηλαδή, την ανώτερη περιοχή του Μανδύα. Έτσι, κατά διαστήματα, μπορούν να συγκρουστούν ή να απομακρυνθούν η μια από την άλλη, προκαλώντας σεισμούς.

Ας ταξιδέψουμε τώρα στους βραχώδεις πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, για να δούμε εάν εμφανίζονται παρόμοια φαινόμενα. Φτάνοντας στον Ερμή βλέπουμε ότι είναι ένας μικρός πυκνός πλανήτης που δεν έχει τεκτονικές πλάκες, δηλαδή, ο φλοιός του είναι ενιαίος. Επομένως, δεν εμφανίζει σεισμούς λόγω κίνησης τεκτονικών πλακών. Όμως, η επιφάνειά του είναι γεμάτη χαράδρες και πτυχώσεις, που μαρτυρούν έντονη δραστηριότητα στο εσωτερικό του πλανήτη. Πώς

είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό;Η απάντηση βρίσκεται στην εσωτερική δομή του Ερμή. Ο μικρός αυτός πλανήτης έχει έναν ασυνήθιστα μεγάλο πυρήνα, που, καθώς ψύχεται, αναγκάζει ολόκληρο τον πλανήτη να συσταλεί. Αυτή η συστολή παραμορφώνει την επιφάνεια του Ερμή και προκαλεί σεισμούς.  Οι παρατηρήσεις του σκάφους MESSENGER, που εξερεύνησε τον Ερμή από το 2011 μέχρι το 2015, έδειξαν ότι κάποιες από τις παραμορφώσεις της επιφάνειας του είναι σχετικά πρόσφατες και, άρα, ίσως έχει ακόμα και σήμερα σεισμική δραστηριότητα. Οι σεισμοί αυτοί πιθανότατα θα είναι επιφανειακοί και μικρότερης έντασης απ’ ό,τι οι σεισμοί που συναντούμε στη Γη. Για να πάρουμε όμως μια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα χρειαστεί στο μέλλον κάποιο σκάφος να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του πλανήτη.

Ας ταξιδέψουμε τώρα στην Αφροδίτη. Η Αφροδίτη μοιάζει πολύ σε διαστάσεις με τη Γη, αλλά δεν έχει τεκτονικές πλάκες ούτε φαίνεται να συστέλλεται όπως ο Ερμής. Μάλιστα δεν έχει ασθενόσφαιρα όπως η Γη, ώστε να κινείται ο φλοιός πάνω σε αυτήν και, άρα, δεν έχουμε σεισμούς από αυτές τις αιτίες. Όμως, έχει πολυάριθμα και μεγάλα ηφαίστεια, οι εκρήξεις των οποίων σίγουρα συνοδεύτηκαν από σεισμούς στο παρελθόν και σμίλεψαν την επιφάνειά της,
ΑΦΡΟΔΙΤΗ

σχηματίζοντας ρήγματα, πτυχώσεις και πεδιάδες από λάβα.Σήμερα παραμένει άγνωστο εάν η Αφροδίτη εμφανίζει σεισμική δραστηριότητα, εξάλλου τα ηφαίστειά της θεωρούνται ανενεργά. Αν και, όπως έδειξε μια μελέτη του 2020, ίσως σε κάποιες περιοχές της η Αφροδίτη να εμφανίζει ακόμα ηφαιστειακή δραστηριότητα. Για την επίλυση του αινίγματος των σεισμών στην Αφροδίτη έχει προταθεί η κατασκευή ενός αερόστατου, το οποίο θα μπορούσε να εισέλθει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, σε υψόμετρο περίπου 50 με 60 χιλιόμετρα. Λόγω της πολύ μεγάλης πυκνότητας της ατμόσφαιρας, τα σεισμικά κύματα μπορούν θεωρητικά να διαδοθούν και να ανιχνευθούν ακόμα και σε αυτά τα μεγάλα υψόμετρα. Πάντως, σε γενικές γραμμές, εάν πραγματοποιούνται σεισμοί σήμερα στην Αφροδίτη, δεν περιμένουμε να είναι τόσο ισχυροί και τόσο συχνοί όσο οι γήινοι.

Επόμενος σταθμός μας για την αναζήτηση σεισμικής δραστηριότητας είναι ο πλανήτης Άρης. Το γιγάντιο φαράγγι Valles Marineris και το μεγαλύτερο βουνό του ηλιακού μας συστήματος, ο Όλυμπος, μαρτυρούν ότι στο πολύ μακρινό παρελθόν ο Άρης είχε έντονη γεωλογική δραστηριότητα. Όμως, σήμερα μοιάζει να είναι ένας τεκτονικά νεκρός πλανήτης. Άλλωστε δεν
ΑΡΗΣ VALLES 
MARINERIS

έχει τεκτονικές πλάκες ούτε ενεργά ηφαίστεια. Συμβαίνουν λοιπόν σεισμοί στον Άρη; Η αποστολή Insight που προσεδαφίστηκε στον Άρη το 2018 αποκάλυψε πως συμβαίνουν!Ο πρώτος σεισμός ανιχνεύθηκε το 2019 και, συνολικά, μέχρι τον τερματισμό της λειτουργίας του στο τέλος του 2022, το Insight κατέγραψε πάνω από 1.300 σεισμικές δονήσεις. Οι περισσότερες από αυτές ήταν αρκετά μικρές, με μέγεθος από 1 έως 3 της κλίμακας ρίχτερ.

Πού οφείλονται όμως αυτοί οι σεισμοί;  Αρκετές από τις σεισμικές δονήσεις του Άρη οφείλονται στην πτώση μικρών μετεωριτών, στην αλληλεπίδραση του ανέμου με το έδαφος ή ακόμα και στις μεγάλες θερμοκρασιακές μεταβολές μεταξύ ημέρας και νύχτας. Οι μεγαλύτεροι σεισμοί οφείλονται στην κίνηση του μάγματος στο εσωτερικό του Άρη και την πίεση που ασκεί αυτό στον φλοιό. Επίσης, όπως και στον Ερμή, η ψύξη και η συστολή του εσωτερικού του πλανήτη μπορεί να οδηγήσει σε σεισμούς. Πάντως, ακόμα και ο μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε από το Insight δεν ξεπέρασε το μέγεθος 5 της κλίμακας ρίχτερ.
(Παύλος Καστανάς 28 Φεβρουαρίου 2023)



15.Γίγαντες πλανήτες και δορυφόροι τους.



Αν ταξιδέψουμε πέρα από την τροχιά του Άρη, συναντούμε αέριους πλανήτες που δεν έχουν στερεό φλοιό, κι επομένως δεν εμφανίζουν σεισμούς με την έννοια που τους συναντούμε στη Γη. Εμφανίζουν, όμως, σεισμικά κύματα που ταξιδεύουν στις ατμόσφαιρές τους εξαιτίας βαρυτικών και θερμικών μεταβολών. Για παράδειγμα, το διαστημόπλοιο Cassini ανακάλυψε κύματα στους δακτυλίους του Κρόνου, τα οποία προέρχονται από κινήσεις στο εσωτερικό του πλανήτη, οι οποίες μεταβάλλουν το βαρυτικό του πεδίο. Η μελέτη αυτών των κυμάτων επιτρέπει στους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα τις εσωτερικές δομές των αερίων γιγάντων.

Εδώ, στη γειτονιά των γιγάντων πλανητών, μπορούμε να εντοπίσουμε σώματα με πολύ έντονη γεωλογική δραστηριότητα. Το πιο ηφαιστειογενές σώμα του ηλιακού μας συστήματος είναι η Ιώ, η οποία είναι ο πιο κοντινός δορυφόρος στον Δία, από τους τέσσερις μεγάλους δορυφόρους του (Ιώ, Ευρώπη, Γανυμήδης και Καλλιστώ). Η μικρή της απόσταση από τον Δία, σε συνδυασμό με τη βαρυτική αλληλεπίδρασή της με τους άλλους δορυφόρους, προκαλεί την έντονη ζύμωση του εσωτερικού της και την απελευθέρωση ενέργειας που οδηγεί σε εξαιρετικά έντονη γεωλογική
ΠΛΑΝΗΤΕΣ

δραστηριότητα. Έτσι, η Ιώ εχει εκατοντάδες ηφαίστεια, με πολλά από αυτά να είναι ενεργά. Αυτό σημαίνει ότι η επιφάνειά της αλλάζει διαρκώς μορφή καθώς διασχίζεται από μεγάλες ροές λάβας, ενώ οι παλιρροϊκές δυνάμεις από τον Δία και τους άλλους δορυφόρους την παραμορφώνουν.
Είναι επόμενο αυτές οι παραμορφώσεις και οι ηφαιστειακές εκρήξεις να συνοδεύονται από μεγάλους σεισμούς. Μέχρι στιγμής, κανένα σκάφος δεν έχει προσεδαφιστεί σε αυτή την κόλαση, και, επομένως, δεν έχουμε εκτίμηση για το μέγεθος των σεισμών. Όμως, λόγω του ασθενούς βαρυτικού της πεδίου, τα υλικά που εκτοξεύονται από τα ηφαίστεια φτάνουν στο διάστημα και έχουν παρατηρηθεί από τα διαστημόπλοιά μας.

Ο Εγκέλαδος του Κρόνου είναι ένας ακόμα δορυφόρος που πιθανότατα εμφανίζει έντονη σεισμική δραστηριότητα. Οι παλιρροϊκές δυνάμεις που δέχεται από τον Κρόνο και από τα άλλα φεγγάρια, σε συνδυασμό με τον θερμό ωκεανό που φιλοξενεί στο εσωτερικό του, οδηγούν στην άσκηση τεράστιων δυνάμεων στον παγωμένο φλοιό του. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται έντονες ρωγμές, από τις οποίες εξέρχονται πίδακες υδρατμών και οργανικών ενώσεων.
ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ

Ταξιδεύοντας, τώρα, στις τροχιές των παγωμένων γιγάντων, συναντούμε, ίσως, τον πιο παραμορφωμένο και ταλαιπωρημένο δορυφόρο που γνωρίζουμε: τη Μιράντα του Ουρανού. Η όψη της μαρτυρά ότι στο παρελθόν συνέβησαν κατακλυσμικά γεγονότα στην επιφάνειά της, με τρομακτικούς σεισμούς και ανακατατάξεις του φλοιού της. Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές, η έντονη γεωλογική δραστηριότητα του δορυφόρου στο παρελθόν ήταν το αποτέλεσμα της βαρυτικής αλληλεπίδρασης με τον Ουρανό και τον δορυφόρο Umbriel (Ουμβριήλ). Άλλες υποθέσεις μιλούν για την πρόσκρουση κάποιου σώματος πάνω στη Μιράντα. Πάντως, παραμένει άγνωστο εάν εμφανίζει σεισμική δραστηριότητα σήμερα.

Κινούμενοι προς τον τελευταίο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, συναντούμε έναν ακόμα δορυφόρο που θεωρείται γεωλογικά ενεργός, τον Τρίτωνα. Ο Τρίτωνας εμφανίζει έντονη γεωλογική δραστηριότητα, με θερμούς πίδακες που εκτοξεύουν νερό και αμμωνία σε αέρια μορφή. Αυτοί οι πίδακες οδηγούν σε διαρκή αναδιαμόρφωση της επιφάνειάς του και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σεισμικές δονήσεις.



16.Παλιρροϊκές δυνάμεις που ασκεί η Γη στη Σελήνη.



Ας επιστρέψουμε τώρα πίσω στη γειτονιά μας κι ας επισκεφθούμε τη Σελήνη. Οι σεισμογράφοι που εγκατέστησαν οι αποστολές Apollo στην επιφάνεια της κατέγραψαν, σε γενικές γραμμές, ασθενείς σεισμούς. Οι σεισμοί αυτοί ήταν συνήθως σχετικά ρηχοί, είχαν μέγεθος από 1,5 μέχρι 5,5 και διαρκούσαν πολύ περισσότερη ώρα απ’ ό,τι οι γήινοι σεισμοί, ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα 10 λεπτά!Οι αιτίες που προκαλούν αυτούς τους σεισμούς παραμένουν άγνωστες, αν και πιθανότατα σχετίζονται με τις παλιρροϊκές δυνάμεις που ασκεί η Γη στη Σελήνη. Οι δυνάμεις αυτές παραμορφώνουν ελαφρώς το σχήμα του φεγγαριού και, επομένως, μπορούν προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις. Άλλες πιθανές αιτίες είναι η πτώση μετεωριτών, η συστολή της Σελήνης λόγω ψύξης και οι μεγάλες θερμοκρασιακές μεταβολές της επιφάνειάς της.


Όποια και εάν είναι η αιτία των σεισμών, η κατασκευή μιας σεληνιακής βάσης θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανθεκτική σε σεισμικές δονήσεις μεγάλης διάρκειας.  
Είναι φανερό λοιπόν ότι σε ό,τι αφορά τους σεισμούς, ο χειρότερος βραχώδης πλανήτης για να ζει
ΠΑΛΙΡΟΊΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

κανείς είναι η Γη! Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου μισό εκατομμύριο σεισμοί, εκ των οποίων οι 2.000 είναι μεγέθους 5 και άνω! Πού οφείλεται αυτή η ιδιαιτερότητα του πλανήτη μας και γιατί είναι ο μόνος που έχει τεκτονικές πλάκες;
Αρχικά, η Γη έχει σχετικά μεγάλη μάζα σε σχέση με τους άλλους βραχώδεις πλανήτες, με αποτέλεσμα να παραμένει αρκετά θερμή και ενεργή στο εσωτερικό της. Απ’ την άλλη μεριά, στο εσωτερικό των άλλων πλανητών η θερμοκρασία έχει πέσει χαμηλότερα και έτσι ευνοείται ο σχηματισμός μιας ενιαίας και συμπαγούς πλάκας.Επίσης, το νερό που ενυπάρχει στον φλοιό της Γης λιπαίνει τις τεκτονικές πλάκες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βυθίζονται και να κινούνται η μια σε σχέση με την άλλη και να μεταβάλλουν το σχήμα τους ευκολότερα. Αντίθετα, ο φλοιός των άλλων πλανητών είναι ξηρός και άκαμπτος λόγω απουσίας νερού.

Μη βιαστείτε όμως να ετοιμάσετε βαλίτσες για άλλους πλανήτες. Διότι τα χαρακτηριστικά της Γης που τροφοδοτούν τους σεισμούς είναι τα ίδια χαρακτηριστικά που κάνουν τον πλανήτη μας τον πιο φιλόξενο για τη ζωή. Η παρουσία του νερού ήταν αναγκαία για τον σχηματισμό ζωής, ενώ η έντονη γεωλογική δραστηριότητα, οι σεισμοί και τα ηφαίστειά της Γης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της γήινης ατμόσφαιρας και της θερμοκρασίας της. Ας αποδεχθούμε, λοιπόν, τον πλανήτη μας με τα θετικά και τα αρνητικά του, αρκεί να παίρνουμε τα μέτρα μας και να προφυλασσόμαστε -όσο μπορούμε- από τις φυσικές καταστροφές.


17.Σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο  το «φιλί» Αφροδίτης – Δία.


Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο γνωστό ως «σύνοδος» ή «σύζευξη» πλανητών και αναφέρεται στην κοντινή απόσταση που μοιάζει από τη Γη να έχει ένας πλανήτης
ΑΦΡΟΔΙΤΗ  ΔΙΑΣ
ΣΕΛΗΝΗ

με ένα φεγγάρι,άστρο ή έναν άλλον πλανήτη.Εξαιρετικά κοντά ήρθαν μεταξύ τους οι πλανήτες Αφροδίτη και Δίας,στις 2/3/23, με αποτέλεσμα να φαίνετα σχεδόν σαν να αγγίζει ο ένας τον άλλον στο νυχτερινό ουρανό, σύμφωνα με το BBC.Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο γνωστό ως «σύνοδος» ή «σύζευξη» πλανητών που αναφέρεται στην κοντινή απόσταση που μοιάζει από τη Γη.Επίσης και η Σελήνη.Δίας, Αφροδίτη και Σελήνη (φαινομενικά) είχαν αρχίσει να έρχονται πιο κοντά εδώ και μερικές εβδομάδες του Φεβρουαρίου 2023.Ομως η επίσημη σύζευξη έγινε στην 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας,την Πέμπτη 2 Μαρτίου.Ωστόσο και οι δύο πλανήτες, καθώς και τα 4 φεγγάρια του Δία, αναμένετο να είναι ορατά, για αρκετές ώρες αργότερα.

Η σύζευξη των δύο πλανητών ήταν ορατή από κάθε γωνιά του πλανήτη, πιθανόν ακόμα και με γυμνό μάτι, μολονότι φυσικά ένα τηλεσκόπιο είναι ιδανικό για να απολαύσουμε το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο.Βασική προϋπόθεση ήταν ο ουρανός ανέφελος.

Στην Ελλάδα,είδαμε το «φιλί» μεταξύ Αφροδίτης και Δία προς την Δύση από την ώρα που έδυσε ο ήλιος,μέχρι και 2 ώρες αργότερα,18:19 και 20:44,με βάση τον αστρονομικό οργανισμό «In The Sky».Η Αφροδίτη ήταν πιο φωτεινή από τους δύο πλανήτες και έκάνει την εμφάνισή της πρώτη και  σύντομα  ακολούθησε και ο Δίας,ο οποίος έμοιάζε να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.


18.Μιράντα,το φεγγάρι που συνέθλιψε ο πλανήτης Ουρανός.


Οι καλύτερες εικόνες που έχουμε από τη "Μιράντα" χρονολογούνται στο 1986, όταν η αποστολή Voyager-2 πέρασε από το δορυφόρο και πρόλαβε να φωτογραφίσει το νότιο ημισφαίριο. Ακόμα και σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβει το αθέατο βόρειο ημισφαίριο.Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η επιφάνεια του φεγγαριού πρέπει να άλλαξε δραστικά σε κάποια φάση της εξέλιξής του. Αυτό που διακρίνεται σήμερα στο νότιο ημισφαίριο είναι πολυγωνικοί σχηματισμοί που ονομάζονται «κορόνες». Η μεγαλύτερη από αυτές, η κορόνα Arden, έχει πλάτος 200 χιλιομέτρων με μεγάλους γκρεμούς και κορυφογραμμές ύψους δύο χιλιομέτρων.

Ποιά διαδικασία μπορεί να οδήγησε στην εμφάνιση αυτών των παράξενων σχηματισμών. Χρησιμοποιώντας μαθηματικά μοντέλα, ερευνητές της Εταιρείας Γεωλογίας των ΗΠΑ κατέληξαν σε μια πιθανή απάντηση.Το πιθανότερο, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Geology», είναι ότι ολόκληρη η "Μιράντα" παραμορφώθηκε λόγω των παλιρροϊκών δυνάμεων που
ΜΙΡΑΝΤΑ

ασκούσε η βαρυτική έλξη του Ουρανού. Ο δορυφόρος κινούνταν κάποτε σε μια άκρως ελλειπτική τροχιά, στην οποία η απόσταση του δορυφόρου από τον μητρικό του πλανήτη διαρκώς αυξομειωνόταν.
Αυτό συνοδευόταν από σχετικά απότομες αυξομειώσεις της έλξης που ασκεί ο Ουρανός στο φεγγάρι του. Λόγω των αυξομειώσεων αυτών, ολόκληρος ο δορυφόρος περιοδικά συμπιεζόταν και μετά τεντωνόταν. Οι εσωτερικές αυτές παλίρροιες απελευθέρωναν τεράστιες ποσότητες θερμότητας λόγω της τριβής ανάμεσα στα πετρώματα. Η θερμότητα πιθανότατα δημιούργησε στρώματα θερμού, ελαφρότερου πάγου μέσα στον παγωμένο μανδύα, τα οποία ανέβηκαν προς την επιφάνεια και παραμόρφωσαν το φλοιό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θεωρία της παλιρροϊκής παραμόρφωσης εξηγεί όχι μόνο το σχηματισμό των κορονών αλλά και τις θέσεις στις οποίες βλέπουμε αυτούς τους σχηματισμούς σήμερα. Η "Μιράντα" κινείται πλέον σε μια πιο κυκλική τροχιά και η παραμόρφωση πιθανότατα έχει σταματήσει. Το φεγγάρι παίρνει το όνομα της κόρης του Πρόσπερου από το έργο «Η Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Και οι 27 γνωστοί δορυφόροι του Ουρανού παίρνουν ονόματα από έργα του Σαίξπηρ και του άγγλου ποιητή του 18ου αιώνα Αλεξάντερ Πόουπ.


19.Σε τρία χρόνια,δύο τεράστιες μαύρες τρύπες θα συγκρουστούν και θα μπορούμε να το δούμε από τη Γη .

 

Σε τρία χρόνια (2026),θα πραγματοποιηθεί η "συγχώνευση της έλλειψης τρύπας", ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο. Μια ενιαία τρύπα έλλειψης θα δημιουργηθεί όταν δύο εξαιρετικά μεγάλες τρύπες έλλειψης συναντηθούν και συγχωνευθούν. Λόγω του γεγονότος ότι το σημείο σύγκρουσης θα βρίσκεται σε απόσταση με τα τηλεσκόπια. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ερευνητές να εξετάσουν διεξοδικά τα χαρακτηριστικά και την ύπαρξη των ελλειπών οπών. Οι
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΑΥΡΕΣ
ΤΡΥΠΕΣ

επιστήμονες και οποιοσδήποτε απολαμβάνει την επιστήμη είναι πιθανό να ενδιαφέρεται πολύ για αυτό το εντυπωσιακό και συναρπαστικό συμβάν.Μπορεί να δούμε κάτι που κανένας άνθρωπος δεν έχει δει ποτέ!!Οι επιστήμονες περιμένουν με ανυπομονησία την ιστορική στιγμή, καθώς θα ήταν η πρώτη φορά που εκπέμπουν μια τέτοια ενέργεια που καταγράφεται στη Γη. Μια πρόσφατη μελέτη λέει ότι θα ήταν «η πρώτη σούπερ σούπερ μάσση Ƅinary Ƅλείπουσα τρύπα συνένωση στην ανθρώπινη ιστορία». Η σύγκρουση θα αποτελούσε μια μεγάλη ανακάλυψη στην αστρονομία.


Οι επιστήμονες έχουν επισημάνει περίεργη συμπεριφορά από έναν γαλαξία γύρω από ένα δισεκατομμύριο έτη φωτός μακριά, υποδηλώνοντας ότι στο κέντρο του συγχωνεύονται  δύο τρύπες που λείπουν.Οι ερευνητές προέβλεψαν ότι εάν τα σήματα που προέρχονται από τον γαλαξία SDSS J1430+2303 είναι ακριβείς ενδείξεις σύγκρουσης δύ υπερμεγέθων μαύρων τρυπών, αυτό θα συμβεί το 2026.Μας περιμένουν πολλά.Οι μαύρες τρύπες είναι γνωστές για την έντονη ελκυστική τους έλξη που εμποδίζει τη διαφυγή του φωτός, καθιστώντας τες προκλητικές για τους άλλους. Ωστόσο, νέες παρατηρήσεις υποδεικνύουν ότι οι επιστήμονες εντόπισαν, για πρώτη φορά, φως από μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ δύο οπών.

Παρόλο που είναι προς το παρόν άγνωστο πώς οι τρύπες των υπεραστικών ελλειμμά των, πιστεύεται ότι μπορούν να καταργήσουν τη συγχώνευση των δύο τρυπών,οι οποίες είναι μικρότερες τρύπες έλλειψης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τρέχουσα παρουσίαση είναι τόσο σημαντική, δεδομένου ότι μπορεί να προσφέρει διορατικότητα για το σχηματισμό και την εξέλιξη των super τρυπών. Η ανακάλυψη είναι επίσης κρίσιμη για την κατανόηση των χαρακτηριστικών αυτών των αινιγματικών, καταναλωτικών κοσμικών αντικειμένων.


20.Η σκοτεινή ενέργεια είναι η «μητέρα» της Μεγάλης Έκρηξης και μπορεί να δημιουργήσει νέο Σύμπαν.



Νέα ενδιαφέρουσα θεωρία για το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον του Κόσμου.Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι ένα μυστηριώδες ως προς τον τρόπο που προκλήθηκε φαινόμενο που έλαβε την ονομασία Big Bang (Μεγάλη Έκρηξη) γέννησε το Σύμπαν. Η γέννηση του Σύμπαντος έχει
ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΝΕΡΓΙΑ

οριστεί πριν από 13,8 δισ. έτη και έχει διαπιστωθεί ότι διαστέλλεται αέναα. Αυτή η συνεχιζόμενη και επιταχυνόμενη μάλιστα διαστολή πονοκεφαλιάζει τους επιστήμονες στην προσπάθεια να προβλέψουν το μέλλον του Σύμπαντος. Στο τραπέζι πέφτουν συνεχώς διάφορες θεωρίες και ερευνητική ομάδα στη Βρετανία με δημοσίευση της στο διαδικτυακό αρχείο προδημοσιεύσεων arXiv προτείνει μια ακόμη.Από το σύνολο των θεωριών για το τέλος του Σύμπαντος έχουν ξεχωρίσει τρεις. Η πρώτη θεωρία αναφέρει ότι η επιταχυνόμενη διαστολή του Σύμπαντος οδηγεί σταδιακά στην ψύξη του. Η θεωρία που ονομάστηκε  «Μεγάλη Ψύξη» λέει ότι οι γαλαξίες θα απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο ο ένας από τον άλλον κάτι που θα οδηγήσει στο να παγώσουν και να σβήσουν μετατρέποντας το Σύμπαν σε ένα απόλυτα σκοτεινό και ψυχρό κόσμο.

Η δεύτερη θεωρία έχει ονομαστεί «Μεγάλη Σχάση», αναφέρει ότι αυτή η διαστολή τεντώνει το Σύμπαν, με αποτέλεσμα στο τέλος αυτό να «σκιστεί» και να καταστραφεί. Η τρίτη θεωρία ονομάζεται «Μεγάλη Σύνθλιψη» και υποστηρίζει ότι κάποια στιγμή η διαστολή σταματήσει η
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ

βαρύτητα θα υποχρεώσει το Σύμπαν να καταρρεύσει και να αυτοκαταστραφεί δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα τις συνθήκες για την εκδήλωση μιας νέας Μεγάλης Έκρηξης, από την οποία θα προκύψει ένα καινούργιο Σύμπαν.Οι ερευνητές της νέας μελέτης προσπάθησαν να μελετήσουν τη φύση της σκοτεινής ενέργειας, της μυστηριώδους δύναμης που σύμφωνα με τα κοσμολογικά μοντέλα είναι η κινητήριος δύναμη της διαστολής του Σύμπαντος, αυτή που το… σπρώχνει συνεχώς και με δύναμη. Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάζουν μια ακόμη εικόνα για το πιθανό μέλλον του Σύμπαντος ή πιο σωστά δίνει μια πιο αναλυτική ερμηνεία στη θεωρία της Μεγάλης Σύνθλιψης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η σκοτεινή ενέργεια δεν λειτουργεί γραμμικά αλλά με την αλληλεπίδραση της ύλης και της ακτινοβολίας είναι πιθανό ανά περιόδους να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται. Αυτό το «on-off» της σκοτεινής ενέργειας έχει ως αποτέλεσμα το Σύμπαν κάποιες στιγμές να διαστέλλεται και κάποιες να συρρικνώνεται μέχρις ότου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να κάνει την εμφάνιση της μια Μεγάλη Έκρηξη που θα δημιουργήσει ένα καινούργιο Σύμπαν. Έτσι όταν το Σύμπαν εισέλθει στη διαδικασία της συρρίκνωσης και αυτοκαταστροφής λίγο πριν το κρίσιμο σημείο όπου η συρρίκνωση θα περάσει στο σημείο της μη επιστροφής από την διάλυση η σκοτεινή ενέργεια θα βγει από την… κοσμική της νάρκη και θα ενεργοποιήσει ξανά τη διαδικασία της διαστολής δημιουργώντας ένα καινούργιο Σύμπαν.



21.Δύο UFO που πετούν με μεγάλη ταχύτητα στο βαθύ διάστημα.


Στις 02 Μαρτίου 2023 το ChuckAstrophotography κατέγραψε κάτι μέσω του τηλεσκοπίου του
ΔΥΟ  UFO

και είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που απαθανάτισε κάτι που δεν μπορεί να εξηγήσει. 
Είναι αυτά τα αντικείμενα γεωσύγχρονοι δορυφόροι; Αλλά τότε γιατί υπάρχουν δύο από αυτούς στο ίδιο σημείο; Και αν είναι κλειδωμένα στη θέση τους, γιατί δεν εκτείνονται από την έκθεσή τους στα 15 δευτερόλεπτα ή μπορεί να είναι ότι αυτά τα αντικείμενα είναι δύο UFO που πετούν με μεγάλη ταχύτητα στο διάστημα,αναρωτιέται. 

Στο παρελθόν,άλλοι παρατηρητές του ουρανού έχουν επίσης φωτογραφίσει τεράστια εξωγήινα διαστημόπλοια που πετούν στο διάστημα με μεγάλη ταχύτητα, ειδικά κοντά στο νεφέλωμα του Ωρίωνα. Οι εικόνες αυτών των δύο UFO που καταγράφηκαν από το ChuckAstrophotography, είναι και πάλι απόδειξη ότι αυτά τα εξωγήινα σκάφη υπάρχουν.


22.Τέταρτο UFO καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ,αυτή τη φορά πάνω από τη λίμνη Huron.


Τελευταία ενημέρωση για τα άγνωστα αντικείμενα που πετούν πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.Στις 12/2/23 η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατέρριψε ένα άλλο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο.Αυτή τη φορά το αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον και

UFO ΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ
πρόκειται να ανακτήσουν τα συντρίμμια για να αναλύσουν το αντικείμενο. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να αποκλείσει ότι τα πρόσφατα άγνωστα αντικείμενα που πυροβολήθηκαν από τον ουρανό μπορεί να είναι εξωγήινοι. Ο στρατηγός της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γκλεν Βαν Χερκ είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών εξερευνούν όλες τις λεωφόρους - συμπεριλαμβανομένων των τριών πιο πρόσφατων αντικειμένων μπορεί να συνδέονται με εξωγήινους.

Ερωτηθείς εάν είχε αποκλείσει «εξωγήινους», είπε: «Θα αφήσω την κοινότητα των πληροφοριών και την κοινότητα της αντικατασκοπείας να το καταλάβουν.Δεν έχω αποκλείσει τίποτα», αναφέρει η Dailymail .Φαίνεται ότι η αμερικανική αεροπορία έχει περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα και παρόλο που αρνούνται να δώσουν εξηγήσεις, η δήλωση του στρατηγού της αμερικανικής αεροπορίας Glen VanHerck είναι αξιοσημείωτη. Στη συνέχεια, φαίνεται ότι η Κίνα θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει αυτά τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα. Ο ανταποκριτής του Sky News στην Ασία, Brent O'Halloran, λέει ότι οι κινεζικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταρρίψουν ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο αφού «εντοπίστηκε» κοντά σε μια «πόλη-λιμάνι» στη βόρεια επαρχία Shandong. 

ΜΠΑΛΟΝΙ

Μέχρι τώρα; 
4/2/2023: Κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας
Καρολίνας. 
10/2/2023: Αερομεταφερόμενο αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα, Dead Horse.
11/2/2023: Αερομεταφερόμενο αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από τον Βόρειο Καναδά κοντά στο Mayo,Yukon .
11/2/2023: Εντοπίστηκε αερομεταφερόμενο αντικείμενο σε ραντάρ πάνω από τη Μοντάνα.
12/2/2023: Αερομεταφερόμενο αντικείμενο εμφανίζεται πάνω από τη λίμνη Χιούρον. 


ΜΕΤΑΦΟΡΑ UFO

Τα επόμενα τρία βίντεο παρέχουν μια ενημέρωση για την πιο πρόσφατη εξέλιξη σε αυτά τααγνώστων στοιχείων ιπτάμενων αντικειμένων, όπου το τρίτο βίντεο από το MRMBB333 παρέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων πλάνα από μεταφορά αντικειμένου που μοιάζει με UFO και πλάνα από μια σειρά αγνώστων αντικειμένων που πετούν πάνω από την Αργεντινή Θάλασσα.

https://www.youtube.com/watch?v=SOYStxYcWjo
https://www.youtube.com/watch?v=ReBMX9WQcXg
https://www.youtube.com/watch?v=05X0XtOZwx8&t=24s



23.Τρεις πλανήτες μεγέθους Γης με νέο στόχο σε αναζήτηση ζωής.



Τρεις πλανήτες μεγέθους Γης που περιφέρονται γύρω από ένα αστέρι σχεδόν δίπλα,μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να κυνηγήσετε εξωγήινη ζωή ή τουλάχιστον να δείτε μερικούς κόσμους που είναι διαφορετικοί από οτιδήποτε στο ηλιακό μας σύστημα.Οι πλανήτες περιφέρονται γύρω από ένα αμυδρό, δροσερό αστέρι μόλις 39 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Υδροχόου. Κάθε ένα βρίσκεται έξω ή πιθανώς στην άκρη της κατοικήσιμης ζώνης του αστεριού,όπου οι μέσες θερμοκρασίες είναι κατάλληλες για υγρό νερό. Αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν εξειδικευμένες τοποθεσίες σε αυτούς τους κόσμους όπου η εξωγήινη ζωή μπορεί να ευδοκιμήσει,αναφέρoυν οι
ΤΡΕΙΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

αστροφυσικοί στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης στο Βέλγιο. Ένας χρόνος στους δύο εσωτερικούς πλανήτες διαρκεί μόνο μερικές μέρες. Τα δεδομένα για τον τρίτο κόσμο είναι αραιά. θα μπορούσε να πάρει οπουδήποτε μεταξύ 4,5 και 72,8 ημερών για να περπατήσει γύρω από τον ήλιο του. Το αστέρι,που ονομάζεται 2MASS J23062928−0502285, έχει περίπου το μέγεθος του Δία,περίπου το ένα δέκατο του πλάτους του ήλιου μας και περίπου 3.200 βαθμούς Κελσίου ψυχρότερο από τον ήλιο. Τέτοιες διαδρομές αποτελούν περίπου το 15 τοις εκατό των αστεριών στον γαλαξία, αν και οι αστρονόμοι δεν είχαν βρει πλανήτες γύρω από έναν πριν. Οι τρεις πλανήτες ανακαλύφθηκαν ως περιοδικές βυθίσεις στο φως των αστεριών στα τέλη του 2015 χρησιμοποιώντας το TRAPPIST,ένα τηλεσκόπιο στο Παρατηρητήριο La Silla στη Χιλή.


Αν κάτι σέρνεται ή μεγαλώνει σε αυτούς τους κόσμους, λούζεται κυρίως σε υπέρυθρο φως. Οι εσωτερικοί πλανήτες λαμβάνουν πολλές φορές περισσότερη ενέργεια από το αστέρι τους από τη Γη από τον ήλιο μας,γεγονός που τους βάζει τεχνικά έξω από την κατοικήσιμη ζώνη του άστρου. Αλλά οι πλανήτες είναι στριμωγμένοι τόσο κοντά στο αστέρι που η βαρύτητα μπορεί να τους εμποδίσει να περιστρέφονται, δημιουργώντας μια εύκρατη ζώνη κατά μήκος της γραμμής όπου η μέρα μετατρέπεται σε νύχτα, προτείνουν οι ερευνητές.
Ασθενώς κόκκινα αστέρια όπως αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να αναζητήσετε θερμούς βραχώδεις πλανήτες, λέει ο Nicolas Cowan, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ.
THΛΕΣΚΟΠΙΟ ΚΕΠΛΕΡ

Οι πλανήτες, ακόμη και οι μικροί, είναι ευκολότερο να δεις γύρω από αυτούς τους αμυδρούς λαμπτήρες παρά τα αστέρια που μοιάζουν με τον ήλιο.Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA για κυνήγι πλανητών έχει ήδη δείξει ότι υπάρχουν πλανήτες γύρω από παρόμοια αστέρια, αλλά αυτά είναι πολύ μακριά για να διερευνηθούν περαιτέρω.Οι κόκκινοι νάνοι αστέρες χρειάζονται πολύ χρόνο για να σχηματιστούν. Οι πλανήτες προκύπτουν ενώ ο ήλιος τους είναι ακόμα μια φουσκωμένη,ιδιοσυγκρασιακή σφαίρα συστελλόμενου αερίου,που μπορεί να ξεκολλήσει όλο το νερό και την ατμόσφαιρα,λένε οι αστρονόμοι.Ωστόσο,δεν θα το γνωρίζουν μέχρι να δείξουν μερικά μεγάλα τηλεσκόπια προς αυτούς τους κόσμους.


Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble μπορεί να είναι σε θέση να πάρει μια ωμή ματιά. Όμως,το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA, θα μπορούσε να κοιτάξει αυτούς τους πλανήτες και να μετρήσει πόσο αστρικό φως απορροφάται από τα μόρια στην ατμόσφαιρά τους. Εάν
JAMES WEBB

υπάρχει ατμόσφαιρα, το James Webb θα μπορούσε να αναζητήσει αέρια όπως το οξυγόνο και το μεθάνιο.Στη Γη, τουλάχιστον, αυτά τα αέρια παράγονται από φυτά και μικρόβια.
Είτε η ζωή έχει βρει ένα σπίτι σε αυτούς τους κόσμους είτε όχι, όλοι προσφέρουν μια ματιά σε άγνωστα περιβάλλοντα.Οι δύο πλανήτες που βρίσκονται πιο κοντά στο αστέρι, για παράδειγμα, βομβαρδίζονται με περισσότερη ενέργεια από την Αφροδίτη,σημειώνει η Lisa Kaltenegger, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο Cornell. «Πώς θα εξελισσόταν η Αφροδίτη αν τη ζεσταίνατε ακόμα περισσότερο;Δεν έχουμε τέτοιους πλανήτες στο δικό μας ηλιακό σύστημα, επομένως είναι πραγματικά ενδιαφέρον να μάθουμε πώς μπορεί να είναι τέτοιοι πλανήτες»


24.Υπάρχει μια τεράστια υπόγεια βάση UFO των ΗΠΑ στο Gautanamo της Κούβας.


Ένας πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του,στο Gautanamo της Κούβας, είδε μια σειρά από εξωγήινα πλοία που έχουν απογειωθεί και πετάξει
από μια μεγάλη υποβρύχια βάση κοντά στον κόλπο. Για τα περίεργα γεγονότα έδωσε μαρτυρία
ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

για τα UFO,η οποία εμπλέκετο στη διερεύνηση υποθέσεων UFO.Ο πρώην πεζοναύτης στη συνέντευξη αποκάλυψε τι συνέβη στον ίδιο και τον φίλο του από το 1968 έως το 1969, αν και οι ημερομηνίες τραβήχτηκαν μόνο στο σκοτάδι,γιατί μετά από τόσο καιρό, δεν μνημονεύονται πια. Σύμφωνα με τον ίδιο,στο Gautanamo έχουν γίνει πολλές παρατηρήσεις για UFO,αλλά τους έχει απαγορευτεί να συζητούν δημόσια.Όλοι οι πεζοναύτες έμειναν έκπληκτοι από την πολλή δραστηριότητα UFO πάνω και γύρω από αυτή τη βάση.Σχεδόν κάθε βράδυ πετώντας πάνω από τα κεφάλια τους σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Ο πρώην πεζοναύτηςπου θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εντόπισε ένα αρειανό UFO, το οποίο μπορούσε να είναι 15 x 30 μέτρα, αλλά δεν έμοιαζε καν με φανταστική ιπτάμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας. Παρόμοια UFO συνήθιζαν να πετάνε και να προσγειώνονται τα βράδια
UFO ΣΤΟ
ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

και να βγαίνουν στο νερό.Ετσι φαινόταν ότι είχαν μια κύρια υποβρύχια βάση.Το πιο συναρπαστικό γεγονός ήταν όταν φύλαγε την κεντρική πύλη και περίπου στις επτά το βράδυ βγήκε έξω για να κοιτάξει έξω. Καθώς κοίταξε πέρα ​​από τον φράχτη στο άδειο φυλάκιο στην άλλη πλευρά, είδε ένα μεγάλο λευκό σύννεφο με ένα μπλε φως που αναβοσβήνει στη μέση που πλησίαζε προς το έδαφος. Ήταν σκοτεινά εκείνη την ώρα.Τελικά,η σιωπή έσβησε τις φωνές του Λοχία έξω από το σκόπευτρο,που διέταξε όλους να πλύνουν τον χώρο τους. Στη συνέχεια, ο πεζοναύτης μαζί με έναν φίλο του,
μετακινήθηκαν σε ασφαλές μέρος στον στρατώνα, από όπου μπορούσαν να παρατηρήσουν τα πάντα.


25.Οι προφητείες για το 2023 εκπληρώνονται.Καταστροφικοί σεισμοί και εισβολή εξωγήινων.



Μια από τις πιο τρομακτικές προβλέψεις της Μπάμπα Βάνγκα για φέτος ήταν η επίσκεψη
ΜΠΑΜΠΑ ΒΑΝΓΚΑ

εξωγήινων στη Γη. Σύμφωνα με αυτην ο κόσμος θα μπορούσε να «καλυφθεί στο σκοτάδι».Το μέντιουμ ισχυρίστηκε ότι εκατομμύρια θα πέθαιναν με την άφιξη των εξωγήινων. Και φαίνεται ότι η εισβολή των εξωγήινων ήδη ξεκινήσε.Αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν ένα UFO πάνω από την Αλάσκα, υπήρξαν μια σειρά από αναφορές για παράξενα αντικείμενα στους ουρανούς σε όλο τον κόσμο.


Πρώτον,κοινές δυνάμεις ΗΠΑ-Καναδά κατέρριψαν ένα άλλο UFO πάνω από μια απομακρυσμένη περιοχή Yukon στο βορειοδυτικό Καναδά. Αλλά όπως αυτό στην Αλάσκα, το αντικείμενο μυστηρίου δεν έμοιαζε με μπαλόνι στην αρχή .Το Πεντάγωνο αργότερα είπε ότι το αντικείμενο
ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΜΠΑΛΟΝΙ

ήταν ένα μικρό μεταλλικό μπαλόνι με ωφέλιμο φορτίο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές του υπουργού Άμυνας του Καναδά, ο οποίος το περιέγραψε ως ένα «μικρό, κυλινδρικό αντικείμενο» περίπου στο μέγεθος ενός αυτοκινήτου.
Αυτή η τελευταία περιγραφή είναι ακόμα αρκετά ασαφής, οπότε ποιος ξέρει τι μας λένε; Εν μέσω όλων αυτών των περιστατικών, έκλεισαν τον εναέριο χώρο πάνω από τη Μοντάνα… ξανά. Ένα άλλο UFO εντοπίστηκε στο ραντάρ. Όταν όμως πηγαν τα μαχητικά αεροσκάφη, απλώς εξαφανίστηκε.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα. Και δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι η Κίνα εντόπισε ένα άλλο UFO κοντά στο Rizhao και ετοιμάζονταν να το καταρρίψουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα UFO τον περασμένο μήνα ήταν μια «μεταλλική μπάλα».Φαινόταν να είναι παρόμοιο με αυτό που
ΚΙΝΑ  UFO

κινηματογράφησε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πάνω από τη Μοσούλη του Ιράκ το 2016. Δημοσίευσαν μάλιστα και μια εικόνα. Σε αντίθεση με τη διαμάχη για τα κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια, φαίνεται ότι τα μυστηριώδη αντικείμενα δεν φαίνεται να είναι μπαλόνια. Μερικοί από τους πιλότους έχουν μάλιστα δημοσιοποιήσει ότι τα περίεργα αντικείμενα δεν είχαν εμφανή μέσα πρόωσης ή ανύψωσης. «Δεν ήξεραν πώς έμεινε στον αέρα».

Οι ερευνητές λένε ότι ο Νοστράδαμος προέβλεψε μια καταστροφική έκρηξη του υπερηφαιστείου Yellowstone.«Eνας σεισμός που θα επηρεάσει ιδιαίτερα τη δυτική περιοχή της Νέας Πόλης, αλλά θα γίνει αισθητός σε εδάφη σε όλο τον κόσμο. Μια ηφαιστειακή φωτιά από το κέντρο της γης…».
ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ

Eπίσης προέβλεψε έναν σεισμό που θα γίνει αισθητός σε όλο τον κόσμο, που θα συμβεί σε μια «νέα πόλη». Οι ειδικοί στις προφητείες του Νοστράδαμου πιστεύουν ότι ο Γάλλος αστρολόγος και γιατρός έγραψε πολλούς στίχους που αναφέρουν πώς ένας ισχυρός σεισμός θα επηρεάσει ιδιαίτερα το δυτικό τμήμα της Νέας Πόλης και ότι θα γίνει αισθητός σε εδάφη σε όλο τον κόσμο και θα υπάρχουν επίσης ηφαιστειακά φωτιά από το κέντρο της γης που θα προκαλέσει μια έκρηξη γύρω από αυτή τη νέα πόλη.


Όσο για την τοποθεσία της νέας πόλης, είναι αρκετά μυστήριο.Οι ερμηνευτές των προφητειών του Νοστράδαμου ισχυρίζονται ότι η Νέα Πόλη είναι μόνο μια αναφορά στην αμερικανική ήπειρο. Και ο σεισμός στην Τουρκία θα μπορούσε να είναι προοίμιο για την επικείμενη έκρηξη του ηφαιστείου Yellowstone που θα προκληθεί από έναν μεγάλο σεισμό.Και ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται μετά τον σεισμό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

ΗΠΑ- ΜΟΝΤΑΝΑ

 Η Μοντάνα βρίσκεται στις 10 πρώτες πολιτείες για τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Η Intermountain Seismic Belt εκτείνεται από τη βορειοδυτική Μοντάνα έως το Εθνικό Πάρκο Yellowstone. Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία είναι μια υπενθύμιση σε όποιον ζει κοντά σε μια γραμμή ρήγματος, συμπεριλαμβανομένων πολλών κατοίκων του Μοντάνα, να είναι προετοιμασμένος για τη χειρότερη καταστροφή που μπορεί να βιώσει η ανθρωπότητα.



10/3/23                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

                                                               ΥΠΟΣΡΑΤΗΓΟΣ (ΠΖ) εα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.