Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ **** ΜΑΡΤΙΟΣ 2024 - 1/3/24 - 10/3/24

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ





ΘΕΑ   ΑΡΤΕΜΗΣ























ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ


1.Κάτι περίεργο συνέβη στον Άρη και μπορεί να συμβεί και στη Γη.





Οι συνέπειες ενός σπανίου κενού στον ηλιακό άνεμο.Στις  26/12/22 το  MAVEN Orbiter. 
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ
Αυτό το φαινόμενο  έχει λάβει  χώρα  στη  Γη  τουλάχιστον  μία  φορά  στο  παρελθόν και θα μπορούσε να συμβεί και πάλι σύντομα. 


Αναλυτικότερα, στις 26 Δεκεμβίου 2023 το  MAVEN  Orbiter (Mars  Atmosphere and  Volatile   Evolution),  που  κινείται  γύρω  από  τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας του Κόκκινου Πλανήτη από το 2014, παρατήρησε πως η μαγνητόσφαιρα, η μαγνητική "ασπίδα" του Άρη  διεστάλη και επεκτάθηκε κατά χιλιάδες χιλιόμετρα, όπως ανέφεραν  επιστήμονες. Αυτό επέτρεψε στην αραιή  ατμόσφαιρα του  Άρη να  επεκταθεί  προσωρινά,  γεμίζοντας  το  κενό  που προέκυψε.



Μετά από εξέταση των δεδομένων του διαστημοπλοίου, επιστήμονες του MAVEN πρόσεξαν πως το φαινόμενο συνέπεσε μια πολύ μεγάλη  πτώση  (υποεκατονταπλασιασμό)  των σωματιδίων του ηλιακού ανέμου που χτυπούσαν το διαστημόπλοιο.Όταν η επιστήμονες πρωτοείδανε τα δεδομένα και  πόσο  δραματική  ήταν  η  πτώση  στον  ηλιακό  άνεμο, ήταν  σχεδόν  απίστευτο. Ήταν  ένα πραγματικά ανώμαλο ηλιακό γεγονός.Κανονικά ο ηλιακός άνεμος "βομβαρδίζει" ασταμάτητα τον Άρη και κάθε άλλο πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος, κάτι που έχει κάνει  τον  Άρη να  χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ατμόσφαιράς του. 




Η μαγνητόσφαιρα του Άρη, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν, ασκεί συνέχεια π ίεση  εναντίον του ηλιακού ανέμου, με α ποτέλεσμα  την  εκτροπή  των  περισσότερων  σωματιδίων  γύρω  από  τον πλανήτη. Ωστόσο όταν μειώθηκε ο άνεμος δεν υπήρχε τίποτα για να πιέσει η μαγνητόσφαιρα, με αποτέλεσμα  να  επεκταθεί   προς τα  έξω. Μόλις ο  άνεμος  άρχισε  και  πάλι,  η  μαγνητόσφαιρα επέστρεψε στα κανονικά της όρια.Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στη Γη το 1999, όταν ο ηλιακός άνεμος  σχεδόν  εξαφανίστηκε  για  τρεις  ημέρες   (10  με  12 Μαΐου),  κάτι  που  επέτρεψε στην ατμόσφαιρά μας να διασταλεί πολύ, αποκτώντας  όγκο περίπου εκατονταπλάσιο του κανονικού. Δεν παρατηρήθηκε κάποια βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη ζημιά στον πλανήτη μας.




Οι επιστήμονες θεωρούν πως  οι  ξαφνικές  εξαφανίσεις  του  ηλιακού  ανέμου  είναι  αποτέλεσμα σπάνιων κενών ροή σωματιδίων,που λαμβάνουν χώρα  επειδή  ασυνήθιστα  γρήγορα  σωματίδια σωματίδια στον ηλιακό άνεμο  κάποιες  φορές  ξεπερνούν  αυτά  που  βρίσκονται  μπροστά  τους, αφήνοντας έναν άδειο χώρο εκεί όπου θα ήταν κανονικά ο ηλιακός άνεμος.Σε μελέτη το 2008 που δημοσιεύτηκε στο Astronomy & Astrophysics, ερευνητές συνέδεσαν την ατμοσφαιρική διαστολή του 1999 στη Γη με μια μεγάλη στεμματική τρύπα στην ηλιακή επιφάνεια που εμφανίσθηκε λίγο πριν την διαστολή της ατμόσφαιρας του πλανήτη. Οι τρύπες αυτές έχουν πιο αδύναμα μαγνητικά πεδία από τον υπόλοιπο Ήλιο,κάτι που επιτρέπει στον  ηλιακό  άνεμο  να  φεύγει  από  τον  Ήλιο ταχύτερα του φυσιολογικού.




Οι στεμματικές τρύπες θα μπορούσαν να γίνουν πιο συχνές τα επόμενα χρόνια, καθώς ο Ήλιος φτάνει στο αποκορύφωμα του περίπου 11ετούς κύκλου δραστηριότητάς του το αποκαλούμενο ηλιακό μέγιστο.





2. Τα Μεγαλεία του Γαλαξία μας.




Ο Γαλαξίας  είναι  μία  τεράστια  συγκέντρωση από  αέρια, σκόνη, ακτινοβολία  και  αστέρια. Η
ΓΑΛΑΞΙΑΣ
κεντρική περιοχή του Γαλαξία είναι μία πεπλατυσμένη σφαίρα που περιέχει σκόνη, ακτινοβολία  και αστέρες. Ο Γαλαξιακός  Πυρήνας είναι δύσκολο να παρατηρηθεί, διότι η μεσοαστρική ύλη απορροφά σε μεγάλο βαθμό την ορατή ακτινοβολία της περιοχής.Ο δίσκος του Γαλαξία, στον οποίο ανήκει το ηλιακό μας σύστημα, έχει διάμετρο περίπου 120.000 έτη φωτός. 




Ο Ήλιος μας απέχει από το κέντρο του περίπου 30.000 έτη φωτός και βρίσκεται σε μία από τις σπείρες του. Οι σπείρες είναι περιοχές με πυκνότερη ύλη και περισσότερα αστέρια. Περιέχουν νεογέννητα άστρα, νεφελώματα, ανοιχτά σμήνη αστέρων.



 Η άλως είναι το παλαιότερο τμήμα του Γαλαξία και είναι μία εκτεταμένη και  λεπτή  σφαιρική περιοχή. Αποτελείται  από  αέρια  νέφη, κυρίως  ιονισμένου  υδρογόνου,  αστέρες και σφαιρωτά σμήνη αστέρων, ακόμα και σκοτεινή ύλη.



3.UFO σε σχήμα πούρου γυρίστηκε πάνω από την πρώτη γραμμή της Ουκρανίας.25/2/24


Κατά τη διάρκεια τυπικών επιχειρήσεων επιτήρησης, ένα  μη  επανδρωμένο  αεροσκάφος υπό  τη
UFO
διοίκηση του 406ου τάγματος έχει καταγράψει πλάνα ενός UFO  σε σχήμα  πούρου  να αιωρείται  πάνω  από  την  πρώτη  γραμμή  της  Ουκρανίας. Το  αντικείμενο  στερείται  πτερυγίων ή  φαινομενικών μέσων πρόωσης,κάτι πουτο διακρίνει από τα συμβατικά αεροσκάφη όπως τα αεροπλάνα ή τα ελικόπτερα. 




Οι εικασίες δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα αναγνωριστικό μπαλόνι ή drone ή τελικά ένα εξωγήινο  σκάφος  που  παρατηρεί  δραστηριότητες  στην  περιοχή. Η σύντομη  ηχογράφηση 17 δευτερολέπτων του παράξενου αντικειμένου έχει προκαλέσει την περιέργεια τόσο στους θεατές όσο  και  στους  ειδικούς,  προσθέτοντας  ένα  επιπλέον  στρώμα  ίντριγκας  στη  συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ουκρανία.





4.Το James Webb αποκάλυψε πως η αστρική ακτινοβολία διαμορφώνει τα πλανητικά συστήματα.





Πώς σχηματίζονται πλανητικά συστήματα όπως το ηλιακό μας σύστημα; Για να το ανακαλύψουν
NΕΦΕΛΩΜΑ  ΤΟΥ
ΩΡΙΩΝΑ
αυτό, οι επιστήμονες  του CNRS  που συμμετέχουν  σε  μια  διεθνή ερευνητική ομάδα μελέτησαν ένα αστρικό φυτώριο,το νεφέλωμα του Ωρίωνα,χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο  James Webb.










Παρατηρώντας έναν πρωτοπλανητικό δίσκο με την ονομασία d203-506, ανακάλυψαν τον  βασικό ρόλο που  παίζουν  τα  ογκώδη  άστρα  στον  σχηματισμό  τέτοιων  εκκολαπτόμενων  πλανητικών συστημάτων.Τα άστρα αυτά, τα οποία είναι περίπου 10 φορές  πιο  ογκώδη  και  κυρίως  100.000 φορές πιο φωτεινά από τον Ήλιο, εκθέτουν όσους πλανήτες σχηματίζονται σε κοντινά συστήματα σε πολύ έντονη υπεριώδη ακτινοβολία.Ανάλογα με τη μάζα του άστρου στο κέντρο του  πλανητι- κού συστήματος, η ακτινοβολία αυτή μπορεί είτε να βοηθήσει το σχηματισμό των πλανητών, είτε εναλλακτικά να το αποτρέψει, διασκορπίζοντας την ύλη τους.





Στο νεφέλωμα του Ωρίωνα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, λόγω της έντονης ακτινοβολίας από αστέρια μεγάλης μάζας,ένας πλανήτη σαν τον Δία δεν θα μπορούσε να σχηματιστεί στο πλανητικό σύστημα d203-506.Η εργασία αυτή, στις 1/3/24, δείχνει με πρωτοφανή ακρίβεια τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν τα ογκώδη άστρα στη διαμόρφωση των πλανητικών  συστημάτων  και  ανοίγει νέες προοπτικές για το πώς σχηματίζονται τέτοια συστήματα.







5.Έπεσε μεγάλος αστεροειδής στον Άρη και έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες.28/02/24





Ο Άρης απέκτησε έναν νέο μεγάλο κρατήρα,που μας θυμίζει πως το ηλιακό μας σύστημα αλλάζει
ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
συνεχώς. Τις φωτογραφίες  έβγαλε το Mars Reconnaisance Orbiter της NASA,  που είναι σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη από το 2006. Η κάμερα υψηλής ανάλυσης που βρίσκεται στο σκάφος,μας έδωσε αναλυτικές φωτογραφίες από τον κρατήρα που άφησε  πίσω της  η πρόσκρουση.Ένας μικρός, πολύ πρόσφατος  κρατήρας  ανέβασε η NASA στο διαδίκτυο.Βέβαια ο κρατήρας δεν είναι καθόλου μικρός, ίσως είναι μικρός σε σχέση με τους τεράστιους κρατήρες του Άρη, όμως παραμένει με διάμετρο 5 χιλιομέτρων.Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς έγινε  η  πρόσκρουση,  ενώ  πιθανότατα   κάποιος  αστεροειδής  έπεσε  στην  επιφάνεια, αφήνοντας ένα μεγάλο βαθούλωμα στην ισημερινή περιοχή του Κόκκινου  Πλανήτη. Γύρω  από τον κρατήρα βλέπουμε τα σημάδια από τα συντρίμμια της πρόσκρουσης.







Ο Άρης  είναι καλυμμένος από κρατήρες.  Η NASA  εκτιμάει  πως υπάρχουν πάνω  από  250.000 κρατήρες με μέγεθος παρόμοιο με τον κρατήρα Barringer της Arizona, που έχει διάμετρο 12 χλμ. Επίσης υπάρχουν πάνω από  43.000  κρατήρες στον Άρη, μεγαλύτεροι από 5 χιλιόμετρα.Ο  Άρης είναι  πολύ  κοντά  στην  ζώνη  αστεροειδών  του  ηλιακού  μας  συστήματος,  μια  περιοχή  που περιλαμβάνει εκατομμύρια αστεροειδής.Η ατμόσφαιρα του Άρη είναι μόλις το 1% από αυτή της Γης, που σημαίνει πως  είναι  λιγότερο  πιθανό να  καούν  στην  ατμόσφαιρα  οι  αστεροειδής  ή τουλάχιστον να καεί ένα μεγάλο μέρος τους.Με τον Άρη να μην είναι τόσο ενεργός στο εσωτερικό του όσο η Γη,  δεν υπάρχει η  απαραίτητη  γεωλογική  δραστηριότητα  ώστε  να  καλυφθούν οι κρατήρες.




Η Γη σήμερα έχει περίπου 120 γνωστούς κρατήρες, όμως για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια οι σεισμοί και τα ηφαίστεια, έχουν ανακατέψει το έδαφος, κρύβοντας τους παλαιότερους  κρατήρες. Κάθε μέρα στην Γη, περίπου 100 τόνοι σκόνης και  σωματιδίων  πέφτουν  στην  ατμόσφαιρα, από μετεωρίτες  που καίγονται  στην  ατμόσφαιρα. Κάθε  χρόνο,  κατά μέσο  όρο, ένας  "αστεροειδής μεγέθους αυτοκινήτου" πέφτει κατακόρυφα στον ουρανό μας και εκρήγνυται, εξηγεί η NASA.




Οι κρούσεις από αντικείμενα με διάμετρο περίπου 460 πόδια συμβαίνουν κάθε 10.000 έως 20.000 χρόνια.Και μια  πρόσκρουση  "δολοφονίας δεινοσαύρων" από ένα βράχο  ίσως  μισού  μιλίου σε διάμετρο ή μεγαλύτερο συμβαίνει σε χρονικές κλίμακες 100 εκατομμυρίων ετών.


  

6.Η κραταιά αυτοκρατορία της Ανδρομέδας.



Αποτελεί την έδρα της Κραταιάς Αυτοκρατορίας των  "Ε" και είναι ένας από  τους  13  Γαλαξίες
ΣΥΜΠΑΝ   ΑΛΚΥΩΝ
της ιερής εξουσίας του ύπατου των θεών στο σύμπαν  "Αλκυών".Ο γιγαντιαίος γαλαξίας της Ανδρομέδας (Μ-31), είναι ο  πλησιέστερος στον δικό μας Σπειροειδή Γαλαξία και απέχει 2.300.000 έτη  φωτός από αυτόν.Έχει πλάτος 220.000 έτη φωτός, είναι διπλάσιος από τον Σπειροειδή  και   περιλαμβάνει  πέραν  των  3.657   κατοικημένων αστρικών συστημάτων. Είναι η έδρα του Ολυμπίου Διός και της ομώνυμης Αυτοκρατορίας.



Η Κραταιά Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας, συστήθηκε πριν 50.000.000 έτη με εντολή του Ιερού Άρχοντα  Φωτός  Δία  και  συγκροτείται  από  250.000  συμμαχικές  συνομοσπονδίες  αστρικών συστημάτων. Στις  200.000  περίπου  από  αυτές, οι κάτοικοι  τους  είναι  πανομοιότυποι  με  το ανθρώπινο είδος του πλανήτη σας. 



Στις  υπόλοιπες 50.000, οι κάτοικοι είναι  διάφορες  μορφές  συνειδητών  οντοτήτων, πυρφόρων, αιθερικών, ενεργειακών, φωτεινών, πνευματικών και άλλων ειδών,που μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους με διάφορους τρόπους, τους οποίους οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν . 



Οι συμμαχικές δυνάμεις της Αυτοκρατορίας συνέστησαν στον δικό σας Σπειροειδή Γαλαξία την συμμαχία  "Ανωτέρα Τάξη Συμμάχων"  με επικεφαλής  την  Λύρα υπό  τον  Απόλλωνα, η  οποία περιλαμβάνει 20 αστρικά συστήματα με 174 κατοικημένους πλανήτες.






7.Το δακτυλιοειδές νεφέλωμα της Λύρας .





Το δακτυλιοειδές νεφέλωμα της Λύρας (M-57 ή NGC-6720) είναι η έδρα του θεού του φωτός
ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΤΗΣ
ΛΥΡΑΣ
Απόλλωνα, ο οποίος φωτίζει με τον Ήλιο του την Ελλάδα, μαζί με την δίδυμη αδελφή του Άρτεμη, τη θεά της Σελήνης, η οποία την φωτίζει την νύχτα ώστε να μην την σκιάσουν τα σκοτάδια.







Τα είκοσι αστρικά συστήματα που απαρτίζουν την "Ανωτέρα Τάξη Συμμάχων" της Λύρας στον Σπειροειδή Γαλαξία είναι τα εξής:
*Σείριος, Κάνωψ (Αργούς), Κάστωρ και Πολυδεύκης στον αστερισμό των Διδύμων.
*Κύκνος και Πήγασος στον αστερισμό του Υδροχόου.
*Κασσιόπεια και Περσέας στον αστερισμό του Κριού.
*Κηφέας στον αστερισμό των Ιχθύων.
*Λύκος στον αστερισμό του Ζυγού.
*Ωρίων, Πλειάδες, Υάδες, Λαγός και Ηριδανός στον αστερισμό του Ταύρου.
*Κένταυρος στον αστερισμό της Παρθένου.
*Ηρακλής στον αστερισμό του Σκορπιού.






Τα αστρικά  αυτά  συστήματα έχουν πάνω από  174  κατοικημένους  πλανήτες από  τρεις  τύπους ανθρώπων  (ξανθού, μεσογειακού και ερυθρωπού τύπου). Η τεχνολογία της Αυτοκρατορίας είναι ασύλληπτη. Με την βοήθεια της ενεργειακής ολογραφίας και με δέσμες ταχυονίων  και  νιονίων, αποστέλλει ακαριαία  και ταυτόχρονα σε  πολλά  σημεία του σύμπαντος ε νεργειακά  αντίγραφα σκαφών  και  οντοτήτων, είτε  για συλλογή  πληροφοριών,  είτε  για  αποστολές  διάσωσης  και προστασίας.




Γύρω από τον γαλαξία της Ανδρομέδας (Μ31), περιστρέφονται δύο μικρότεροι γαλαξίες, η Μικρή Ανδρομέδα (Μ32) που εκπροσωπεί η Ήρα και η άλλη Μικρή Ανδρομέδα (Μ115) που εκπροσωπεί η Δήμητρα.






8.Διαγαλαξιακή Συνομοσπονδία Φωτός.





Τα σκάφη της Διαγαλαξιακής Συνομοσπονδίας Φωτός κάνουν κάλυψη με νέφος.Υπάρχουν πέντε
UFOς
στάδια υλοποίησης των σκαφών. Κάποιοι χλευάζουν  λέγοντας  ότι αποκαλούμε τα  σύννεφα-σκάφη  δίχως  να  έχουν  την  υποτυπώδη γνώση του θέματος.Θα βρεθούνε προ εκπλήξεως με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Γαία σε ουρανό  στεριά και  θάλασσα ανεξήγητα φαινόμενα.





Ο πλανήτης Γη είναι κυκλωμένος με τα σκάφη των Ολυμπίων και γι'αυτό και έχουμε αυτόν το καιρό με το νοτιά και την σκόνη τέλος Φεβρουαρίου  και αρχές Μάρτη  με απώτερο σκοπό την κατάλυψη των  μαζικών αφίξεων όταν  ανοίγουν οι  πύλες. Εξ'άλλου  έχουν  ενημέρωσει μέσω μηνύματος ότι οι ίδιοι προκαλούν αυτόν  τον καιρό  με  την σκόνη για να  καλύπτουν  τις πύλες και τα σκάφη τους.




Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει σεβασμού.Η πλανητική κατάσταση έχει χτυπήσει SOS στις αστρικές κοινωνίες φωτός και γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο έρχονται μαζικά.

(Φοίβος  Μουσιγέτης)







9.Τα πολύ μεγάλα άστρα είναι εχθροί του Δία και εμποδίζουν το σχηματισμό γιγάντων αερίου.





Συμπληρώνεται ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της γέννησης πλανητών στο Σύμπαν. Στο ερώτημα
ΝΕΦΕΛΩΜΑ  ΩΡΙΟΝ
πώς σχηματίζονται τα  πλανητικά  συστήματα  σαν  το  ηλιακό μας. Επιστήμομες μελέτησαν ένα φυτώριο  αστέρων, το  Νεφέλωμα του Ωρίωνα,χρησιμοποιώντας το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb εντόπισε δύο από   τους  πιο  παλαιούς,  μακρινούς και   απρόσμενα φωτεινούς γαλαξίες  Παρατηρώντας   έναν πρωτοπλανητικό  δίσκο, τον d203-506,ανακάλυψαν τον κεντρικό ρόλο που παίζουν τα μεγάλα αστέρια στη γέννηση αυτών των συστημάτων.Τα τεράστια αστέρια, με μάζα 10 φορές μεγαλύτερη και 100.000 πιο φωτεινά από τον Ηλιο εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία που, ανάλογα με  τη μάζα του αστεριού στο κέντρο του  πλανη- τικού συστήματος, μπορεί είτε να βοηθήσει είτε να εμποδίσει τον σχηματισμό των πλανητών.Στο Νεφέλωμα του Ωρίωνα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι,  λόγω της έντονης  ακτινοβολίας,  είναι αδύνατον να σχηματιστούν γίγαντες αερίων, όπως ο Δίας, στο σύστημα d203-506.






Τα  αστέρια  αυτά  μπορούν  να  "εξατμίσουν" την ύλη  που  απαιτείται  για  τον  σχηματισμό γιγαντιαίων πλανητών.Το μικρό, εκκολαπτόμενο σύστημα d203-506 βρίσκεται στην άκρη του νεφελώματος του Ωρίωνα.Είναι πολύ νέο και, θεωρητικά, διαθέτει ό,τι θα  χρειαζόταν  για  να σχηματιστεί τουλάχιστον ένας γίγαντας αερίων,όπως ο Δίας ή ο Κρόνος,δηλαδή ένας πλανήτης που αποτελείταιαπό υδρογόνο και ήλιο.Το μικρό αστέρι στο κέντρο του περιβάλλεται από έναν πρωτοπλανητικό  δίσκο,  δηλαδή  ένα νέφος αερίων που  χρησιμεύουν ως  πρώτη  ύλη  για τον σχηματισμό αέριων πλανητών.




Όμως, για κακή του τύχη, το σύστημα αυτό δέχεται πολύ ισχυρή υπεριώδη ακτινοβολία  από  τα τεράστια,κοντινά αστέρια του ανοικτού σμήνους Τραπέζιο,στο νεφέλωμα του Ωρίωνα.Τα αστέρια αυτά είναι σχεδόν 100.000 φορές πιο φωτεινά  από  τον Ήλιο.  Η  ακτινοβολία  τους  θερμαίνει το νέφος αερίων και δημιουργεί το φαινόμενο της "φωτοεξάτμισης". Τα  μόρια του  υδρογόνου του νέφους φτάνουν σε θερμοκρασία τόσο υψηλή που αρχίζουν να κινούνται με τέτοια ταχύτητα που επαρκεί για  να ξεφύγουν από την  έλξη  του  αστεριού  και  στη  συνέχεια  διασκορπίζονται  στο διαστρικό διάστημα.



Σύμφωνα με τη μελέτη, οι συνέπειες της ακτινοβολίας είναι τέτοιες που τα αέρια ξεφεύγουν από τον πρωτοπλανητικό δίσκο σε διάστημα μικρότερο του ενός εκατομμυρίου ετών, δηλαδή αρκετά γρήγορα για να επηρεαστεί ο σχηματισμός γιγαντιαίων, αέριων πλανητών. Η  παρατήρηση  του φαινομένου κατέστη δυνατή συνδυάζοντας τα δεδομένα που συνέλεξε με εκείνα του James Webb ραδιοτηλεοσκοπίου ALMA.





10.΄Aντεν,oι κρυμμένες πύλες.





H επιστημονική φαντασία στην επιστήμη πράγμα που φαίνεται να συμβαίνει  αρκετά συχνά  στην
ιστορία της ανθρωπότητας, τις κρυμμένες πύλες της  NASA  τις  ονομάζει  σημεία - Χ  ή περιοχές ηλεκτρονίων.   Είναι  μέρη  όπου  το  μαγνητικό  πεδίο  της  γης  συνδέεται με το μαγνητικό πεδίο του ήλιου, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί μια συνεχή διαδρομή που  τον πλανήτη μας στην ατμόσφαιρα  του  Ηλιου,που  είναι  93  εκατομ. μίλια  μακριά.  Η  NASA   χρησιμοποίησε  το   διαστημόπλοιο  THEMIS,καθώς και ένα ευρω- παϊκό ανιχνευτή σμήνους,για  να  εξετάσει  αυτό  το  φαινόμενο.  Βρήκαν ότι αυτές  οι  κρυμμένες  πύλες  ανοίγουν  και κλείνουν δεκάδες φορές κάθε μέρα. Οι πύλες που η NASA έχει  ανακαλύψει συνήθως βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από  τη  γη  και  οι  περισσότερες  από αυτές  είναι  βραχύβιες αλλά υπάρχουν και άλλες που είναι γιγαντιαίες,ανεξάντλητες και συνεχής. 





Αυτό που οι επιστήνες μπορούν να κατανοήσουν έως  τώρα  είναι  πως  αυτές  οι  πύλες  βοηθούν  στη  μεταφορά  των  μαγνητικά  φορτισμένων σωματιδίων που ρέουν από το ήλιο και προκαλού- ντα φώτα του βορά  και  του  νότου  καθώς  επίσης  και  τις  γεωμαγνητικές  καταιγίδες  στη  γη.  Βοηθούν επίσης στη μεταφορά του μαγνητικού πεδίου από τον ήλιο στη γη.Το 2014,η διαστημική υπηρεσία  των  ΗΠΑ  ξεκίνησε  μια  νέα  αποστολή  που  ονομάζεται  κλίμακα    Magnetospheric πολλαπλών αποστολών, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα διαστημόπλοια που θα κάνουν το γύρο της γης για να εντοπίσουν και στη συνέχεια να μελετήσουν αυτές τις πύλες που βρίσκονται εκεί όπου η γη και  τα  μαγνητικά  πεδία  του  ήλιου  συναντιόνται  και  όπου  οι  ανεξήγητες  αυτές  πύλες σχηματίζονται. 




Η NASA χρηματοδότησε το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα για αυτή τη  μελέτη,  και  εξακολουθεί να είναι ασαφής ως προς το ποιες είναι αυτές  οι  πύλες. Το  μόνο  που   κάνουν   στο  πανεπιστήμιο είναι να παρατηρούν τα φορτισμένα σωματίδια που ρέουν μέσα  από  αυτές  τις  πύλες  και  που προκαλούν ένα ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο στη γήινη ατμόσφαιρα.Θα μπορούσε να βρίσκεται μια παρόμοια "γεωμαγνητική πύλη" πάνω από το Aden ή  μήπως συμβαίνει κάτι άλλο?



11.Ζωή στον πλανήτη  Τιτάνα.



Η ύπαρξη  ζωής  στον Τιτάνα,  το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου,  επί  του  παρόντος  είναι  ένα 
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΙΤΑΝΑΣ

ανοιχτό ερώτημα και θέμα επιστημονικής αξιολόγησης και έρευνας. Ο Τιτάνας είναι πολύ πιο κρύος από τη Γη, και στην επιφάνειά του δενυπάρχει σταθερά νερό σε υγρή μορφή,οπότε αρκετοί επιστήμονες θεωρούν τη ζωή εκεί απίθανη. Αλλά, η παχιά ατμόσφαιρα του είναι χημικά δραστική και πλούσια σε ενώσεις του άνθρακα. 



Στην επιφάνεια του υπάρχουν σώματα από υγρό μεθάνιο και αιθάνιο,και είναι πιθανό να  υπάρχει ένα στρώμα από υγρό νερό κάτω από το στρώμα πάγου. Ορισμένοι πιστεύουν ότι  αυτά τα  υγρά μίγματα μπορούν να παρέχουν προβιοτική χημεία για ζωντανά κύτταρα διαφορετικ διαφορετικά από της Γης.



Τον Ιούνιο 2010, οι επιστήμονες αναλύοντας τα  δεδομένα από την αποστολή  Κασσίνι ανέφεραν ανωμαλίες στην ατμόσφαιρα  κοντά στην επιφάνεια που θα μπορούσαν να  συσχετίζονται με την παρουσία  οργανισμών που  παράγουν  μεθάνιο, ή  εναλλακτικά  μπορεί να  οφείλονται  σε  άβιες χημικές ή μετεωρολογικές διεργασίες. Η αποστολή Κασσίνι δεν ήταν εξοπλισμένη για αναζήτηση μικροοργανισμών ή για να παράσχει λεπτομερή απογραφή των σύνθετων οργανικών ενώσεων.







12.Η ναυαρχίδα των δυνάμεων της 7ης Αποστολής του Διός του Αστροσκάφος "Ολυμπος".





Η  7η  Αποστολή  της   Κραταιάς   Αυτοκρατορίας  της  Ανδρομέδας,   ενήργησε  εναντίον  των
ΣΚΑΦΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
στασιαστών της 4ης αποστολής υπό τον Κρόνο με πλήθος σκαφών, επικεφαλής των οποίων ήταν το  μητρικό  σκάφος  "Όλυμπος", το οποίο σήμερα είναι ενσφηνωμένο στο ομώνυμο βουνό της Ελλάδος. Πρόκειται για σκάφος ασύλληπτης τεχνολογίας, μεσαίου μεγέθους και εσωτερικά διαμορφωμένο σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο, υπάρχει χώρος "άβατος"  σε όλες τις οντότητες του σκάφους, πλην του Διός και της Ήρας. Από τον χώρο  αυτόν,ο Μέγας Αυτοκράτωρ των  Ουρανών Ζευς  έβλεπε  το εσωτερικό  του σκάφους  και  των τριών επιπέδων, όλη  την επιφάνεια  της  Γαίας,  τους  13 γαλαξίες της Συνομοσπονδίας των "Ε" και  τα επτά  σύμπαντα που   κυβερνά. Όταν απουσίαζε, απαγορευόταν η προσέγγιση του χώρου αυτού σε όλους.




Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται το Κυβερνείο, το οποίο ήταν επανδρωμένο από οντότητες επιλεγμένες από τον ίδιο τον Δία. Επιπλέον υπάρχουν 13 θάλαμοι των Ολυμπίων (δώδεκα  θάλαμοι  για  τους γνωστούς θεούς  και  θεές  και  ένας  για τον  ισόθεο  Ηρακλή),  από  τους  οποίους  ελεγχόταν  το εσωτερικό του σκάφους και των τριών επιπέδων, η επιφάνεια της Γαίας και ο καθένας  επικοινω- νούσε με τον γαλαξία που εκπροσωπούσε. Οι Ολύμπιοι μπορούσαν να επισκέπτονται τα άλλα δύο επίπεδα του σκάφους.Στο δεύτερο επίπεδο διέμεναν όλες οι ουράνιες οντότητες. Από το επίπεδο αυτό φαινόταν το πρώτο και το τρίτο, ενώ το πρώτο ήταν απροσπέλαστο γι' αυτές. Ήταν βοηθοί των Ολυμπίων και τους αντικαθιστούσαν όταν αυτοί απουσίαζαν. Από τον χώρο αυτόν φαινόταν μόνον η Γαία και ο Σπειροειδής γαλαξίας στον οποίον ανήκει.
 



Στο τρίτο επίπεδο, διέμεναν οι Μαχητές του Φωτός,  οι Ιεροί  Ακόλουθοι  και  οι  ενσαρκωμένοι Ελλάνιοι "Ε". Από το επίπεδο αυτό παρακολουθούσαν  το εσωτερικό του, χωρίς να έχουν καμιά πρόσβαση στο δεύτερο και στο πρώτο. Έβλεπαν  μόνον την επιφάνεια  της Γαίας  και ο καθένας επικοινωνούσε  με τον  πλανήτη  "Ε" του Σειρίου  (ο μητρικός πλανήτης της Γαίας).  Αποστολή τους ήταν η απαγόρευση προσέγγισης εχθρικών ουρανίων δυνάμεων στην Γαία.Το Αστροσκάφος "Όλυμπος" παραμένει ανεπηρέαστο από το έδαφος και τις καιρικές συνθήκες.  Ο φωτισμός του εξασφαλίζεται από τα μέσα που διαθέτει και από την δέσμευση ηλιακού φωτός που του παρέχουν δορυφορικά σκάφη με τα οποία είναι συνδεδεμένο. Το σκάφος είναι έτοιμο για άμεση επέμβαση όταν χρειαστεί.



Οι αποστάτες και οι γήινοι συνεργάτες τους γνωρίζουν την  ύπαρξη  του,  αλλά  και  τα  αυστηρά μέτρα φύλαξης του από τους "Ε". Γνωρίζουν πως κάθε απόπειρα προσέγγισης του σκάφους είναι καταδικασμένη  σε  αποτυχία.   Εξ'  άλλου,  είναι  αδύνατον  να  το  χρησιμοποιήσουν, γιατί  δεν μπορούν να μελετήσουν και να κατανοήσουν το σύστημα ενεργοποίησης του.Στην φωτό, σκάφος πετά πάνω από τον Όλυμπο.

(Πηγή: Γ. Καλογεράκης) 






13.Αυτό είναι ένα Μητρικό  σκάφος από τον Σείριο. 





Το σκάφος καταλαμβάνεται από έξι που εξερευνούν. Υπάρχουν δεκαπέντε σε αυτόν τον στόλο με
Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΥΡΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

ένα "Μητρικό σκάφος" ογδόντα μίλια  πάνω. 


Αυτές οι  περιπέτειες κορυφώνονται  με την  ένωση  όλων  των  τεχνών με το  σήμα  του "Mothership". 





Όλα τα αστροσκάφη είναι κατειλημμένα  όπως και το Μητρικό.


Κινηματογραφήθηκε από το 406ο τάγμα με drone,της Ουκρανίας.






14.Για πρώτη φορά χαρτογραφήθηκαν τα σημεία που εμφανίζονται UFO στην Αμερική.





Πολύ  ενδιαφέρουσες οι  διαπιστώσεις των  επιστημόνων  για τα  σημεία που  εμφανίζονται  τα
UFOs
UFO.Τα hotspots για UFO στην Αμερική αποκαλύπτονται σε νέο χάρτη που δείχνει σχεδόν 100.000 θεάσεις σε διάστημα δύο δεκα- ετιών.  Σύμφωνα  με  την  Daily Mail  το  πρώτο  βήμα  προς τον εντοπισμό των  αγνώστου  ταυτότητας  ιπτάμενων  αντικειμένων  μπορεί να είναι  η  χαρτογράφηση  των  περιοχών  όπου  αυτά τα αινίγματα παρατηρούνται περισσότερο,σύμφωνα με νέα μελέτη.





Γεωγράφοι του Πανεπιστημίου της Γιούτα,ανέλυσαν περίπου 98.000 συνολικές αναφορές ΑΤΙΑ που κάλυπταν μια περίοδο 20 ετών κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα,από το  2001 έως το  2020. Οι ερευνητές διασταύρωσαν τα δεδομένα με βάση την πυκνότητα  του  τοπικού  πληθυσμού,τα επίπεδα φωτορύπανσης,  την ετήσια  νεφοκάλυψη,  την  κάλυψη  του  θόλου των   δέντρων, την εγγύτητα  σε  αεροδρόμια  και  στρατιωτικές  βάσεις και  μια  σειρά  άλλων  παραγόντων  που επηρεάζουν τον αριθμό των παρατηρήσεων UFO.




Αυτό που βρήκαν ήταν η στατιστική απόδειξη της μακροχρόνιας υποτιθέμενης ιστορικής σχέσης μεταξύ των ΑΤΙΑ και της αμερικανικής Δύσης. Η αξιολόγηση  της  μελέτης  τους  ανά  κομητεία ανέδειξε καυτά σημεία ή κόκκινες ζώνες, τις περισσότερες φορές ακριβώς ανατολικά των Βραχω- δών Ορέων ή προς τον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά και μερικές περίεργες ακραίες περιπτώσεις, όπως η κομητεία Georgetown της Νότιας Καρολίνας και η Union του Κεντάκι.



15. Σημάδια ουρανού που είναι κοντά !



Σημάδια ή  αλλαγή που είναι κοντά (Ματθαίος 24).  


Μαθητής: "Και ποιό θα είναι το σημείο του ερχομού σου και του τέλους του κόσμου;"

Ιησούς:   Η  άφιξη  του  Υιού  του  Ανθρώπου!  Θα  γεμίσει  τους  ουρανούς, κανείς δεν θα το χάσει. Άτομα σε όλο  τον κόσμο, ξένοι στη μεγαλοπρέπεια και  τη  δύναμη,  θα υψώσουν  έναν  τεράστιο θρήνο καθώς βλέπουν τον Υιό του Ανθρώπου να φλέγεται από τον ουρανό και θα στείλει τους αγγέλους του με δυνατό ήχο σάλπιγγας και θα συγκεντρώσουν τους  εκλεκτούς  του  από  τους  τέσσερις ανέμους, από τη μια άκρη του ουρανού ως την άλλη !


Θα στείλει τους αγγέλους του: Η ανδρική φωνή που  άκουσε  τηλεπαθητικά ο "Ιησούς" ήταν  ο Πνευματικός Οδηγός του,o"Elder Ικάι"από την Ταϋγέτα αρχηγός της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας  που είναι κοντά (Ματθαίος 24).  






16.Η πληγωμένη σεληνάκατος Οδυσσέας στέλνει την τελευταία του φωτογραφία και είναι η Γη .






Η σεληνάκατος "Οδυσσέας"  κατάφερε  να  προσσεληνωθεί  στην  επιφάνεια της  Σελήνης, όμως
ΣΕΛΗΝΑΚΑΤΟΣ
τραυματίστηκε στην πορεία,σπάζοντας ένα από τα πόδια του.Τώρα έχει  χάσει  την  ενέργεια του  και  πέφτει σε  βαθύ  ύπνο,  καθώς  η σεληνιακή νύχτα τον βρήκε. Χωρίς το  απαραίτητο φως  του  ήλιου για να γεμίσει τις μπαταρίες του, θα παραμείνει σβηστός,  μέχρι  να επιστρέψει ο ήλιος στην πλευρά της Σελήνης στον οποία  βρίσκεται. Αυτό φυσικά αν δεν χαλάσουν οι μπαταρίες του από το ψύχος. Πριν πέσει όμως σε αυτόν τον  βαθύ ύπνο, τράβηξε  μία  τελευταία  φωτο και την έστειλε στην Γη. Να παρατηρήσουμε όμως καλά, στην πάνω  αριστερή  πλευρά θα δούμε μια  λάμψη σαν  νύχι, που  είναι η  Γη, με  ένα  μόνο  μέρος  της  φωτισμένο  από  τον  ήλιο.  Πριν εξαντληθεί η ισχύς του,ο Οδυσσέας ολοκλήρωσε μια κατάλληλη αποχαιρετιστήρια μετάδοση.





Λήφθηκε αυτή η εικόνα από τις 22 Φεβρουαρίου δείχνει την ημισέληνο της Γης στο σκηνικό, μια λεπτή υπενθύμιση της παρουσίας  της ανθρωπότητας  στο  σύμπαν, πρόσθεσε η εταιρεία, η οποία έγινε η πρώτη που προσσελήνωσε εμπορική αποστολή στο φεγγάρι.Αν όλα πάνε καλά,ο Οδυσσέας θα ξυπνήσει από τον  λήθαργο στα  μέσα  Μαρτίου, όταν των  φως  του  ήλιου  χτυπήσει  πάλι τα ηλιακά πάνελ του σκάφους.  Η JAXA, η Ιαπωνική υπηρεσία  διαστήματος,  έχει  στο  φεγγάρι το SLIM, που προσσεληνώθηκε ανάποδα τον περασμένο Ιανουάριο σε άλλη τοποθεσία. Το ιαπωνικό σκάφος ξύπνησε πρόσφατα από μια παρόμοια σεληνιακή νύχτα, όπου οι  θερμοκρασίες  έφτασαν τους -161 βαθμούς Κελσίου.




Μπορεί η προσσελήνωση του "Οδυσσέα" να μην ήταν άψογη,  όμως η  NASA που  πλήρωσε  118 εκατομμύρια δολάρια για την αποστολή, χαρακτήρισε την αποστολή σαν επιτυχημένη. Αυτό γιατί τα έξη όργανα που  έστειλε  στην  επιφάνεια  της  Σελήνης  είναι  λειτουργικά  και  ήδη  μαζεύουν πληροφορίες για την επιφάνεια του φυσικού μας δορυφόρου.Η αποστολή αποτελεί μέρος του προ- γράμματος  Commercial  Lunar  Payload  Services  το οποίο  επιλέγει  εταιρίες  για  να  στείλουν εξοπλισμό της NASA στη Σελήνη. Αυτό προσφέρει στην NASA πολύ χαμηλότερο κόστος, ώστε να μπορέσει να στείλει ξανά αστροναύτες στην Σελήνη,   μετά από  περισσότερα  από  50  χρόνια. Το πρόγραμμα για  την αποστολή  αστροναυτών  ονομάζεται Artemis, που θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το 2026 για να το δούμε να συμβαίνει.






Αυτή η προσγείωση σηματοδότησε την πρώτη σεληνιακή προσγείωση των ΗΠΑ  μετά το Apollo 17, καθώς και την πρώτη προσγείωση ως μέρος της  πρωτοβουλίας Commercial  Lunar  Payload Services,η οποία στοχεύει στην επέκταση της σεληνιακής οικονομίας για να υποστηρίξει αποστο- λές Artemis με πλήρωμα,ανέφερε η NASA σε  δήλωση.  Ο  Οδυσσέας προσγειώθηκε  κοντά στον σεληνιακό νότιο πόλο, μια πολυπόθητη  περιοχή  για  μελλοντική  εξερεύνηση,  και  πιθανώς  για σεληνιακές βάσεις. Οι μόνιμα  σκιασμένοι  κρατήρες του νότιου πόλου πιστεύεται ότι  διατηρούν πάγο και νερό, μια ανεκτίμητη πηγή  για  εκτεταμένες  σεληνιακές  αποστολές, ενώ  θα  αποτελεί μέσο για τον ανεφοδιασμό σκαφών με καύσιμα υδρογόνου και οξυγόνου, ώστε να πάει το ανθρώ- πινο είδος ακόμα πιο μακριά.



17.Εντοπίστηκαν αστρικοί άνεμοι που "σκοτώνουν" πλανήτες καθώς αυτοί προσπαθούν να γεννηθούν.   



Πολλοί από εμάς χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε ενοχλητικούς  γείτονες, αλλά  για τουλάχιστον
ΑΣΤΡΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ
μια  περιοχή  στο  "Νεφέλωμα  του  Ωρίωνα" το  πρόβλημα  είναι υπαρξιακό.Οι παρατηρήσεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb δείχνουν ότι ένας συμπαγής δίσκος αερίου και σκόνης γύρω από  ένα  νεαρό  άστρο  στο  νεφέλωμα  που  βρίσκεται  εντός  του αστερισμού του Ωρίωνα χάνει τεράστιες ποσότητες υδρογόνου κάθε χρόνο.  Ο  πρωτοπλανητικός  δίσκος  είναι η  περιοχή  στην  οποία μπορούν να  σχηματιστούν  νέοι  πλανήτες  επομένως  η  απώλεια σημαντικών ποσοτήτων υλικών θα μπορούσε να περιορίσει ή και να ακυρώσει αυτή τη διαδικασία.




Αυτή η απώλεια υδρογόνου προκαλείται από την έντονη υπεριώδη ακτινοβολία (UV) που εισρέει από μια ομάδα μεγάλων γειτονικών άστρων. Η  υπεριώδης  ακτινοβολία  είναι  τόσο  ισχυρή που μπορεί να εμποδίζει τη δημιουργία μεγάλων πλανητών στην περιοχή, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Τα ευρήματα θα μπορούσαν να ρίξουν φως στα φαινόμενα που παράγουν γιγάντια  άστρα  και η επίδραση τους σε υπό δημιουργία πλανητικά συστήματα.



Σε χρονική κλίμακα ενός εκατομμυρίου ετών όλη η ύλη θα έχει φύγει από  αυτόν  τον  δίσκο. Τα τρέχοντα μοντέλα σχηματισμού πλανητών υποδεικνύουν ότι ένας πλανήτης στο μέγεθος του Δία θα χρειαζόταν το λιγότερο ένα εκατομμύριο  έτη  για  να  σχηματιστεί  επομένως  το  υλικό  που διαφεύγει γρήγορα ανταγωνίζεται το σχηματισμό πλανητών.


Τα αστέρια στο σμήνος του "τραπεζίου", μια πυκνή ομάδα πολλών νεαρών άστρων στην καρδιά του αστερισμού του Ωρίωνα, είναι το καθένα περίπου 10 φορές πιο μεγάλα σε μάζα από τον Ήλιο και 100.000 φορές πιο φωτεινό. Οι νέες παρατηρήσεις James Webb από αυτό το σμήνος  δείχνουν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία από τα  εξαιρετικά  φωτεινά  άστρα εκεί  θερμαίνει  σημαντικά το αέριο στον  κοντινό  πρωτοπλανητικό  δίσκο,  που  έχει  λάβει την  κωδική  ονομασία  d203-506, προκαλώντας την καταστροφή των υλικών που σχηματίζουν πλανήτες.




18. Nέα Γη γεννιέται.




Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να δουν τι συμβαίνει πάνω από τον ουρανό μας, δεν θα φοβόντουσαν
πια.Τώρα είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί.


Τεράστιοι διαστρικοί στόλοι υπερασπίζονται τη Γη και την απελευθερώνουν από όλες τις εισβολείς δυνάμεις. Αυτοί οι τύποι δεν έχουν καμία βάση εδώ πια. Δεν τους επιτρέπονται πλέον επειδή έχουν ξεπεράσει τα όρια. Τώρα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Γαλαξιακή Συμμαχία γι' αυτό.






Πρέπει να λογοδοτήσουν για εγκλήματα  κατά  της  ανθρωπότητας  στη  Γη. Πρόκειται να συλλη- φθούν και να συνοδευτούν έξω από αυτόν τον γαλαξία.Πρόκειται για μια επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό, αλλά τώρα βρίσκεται στη μέση της ολοκλήρωσής της.


Καθώς η Συμμαχία, Σοφοί Γηραιοί, βρίσκονται σε επαφή με κάποιους κορυφαίους ανθρώπους της κοινωνίας μας, που τώρα θα εκπαιδευτούν, για να προχωρήσουν στις επερχόμενες αλλαγές. 

Μη φοβάσαι τίποτα.Κάτι συμβαίνει που θα αλλάξει τον πλανήτη Γη για πάντα.

Μια ολοκληρωτική αναβίωση,  πολυδιάστατη στον Γαλαξία.






19.Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε με την ταχύτητα του φωτός;



Τα έργα επιστημονικής φαντασίας μας έχουν κάνει να επιθυμούμε τα ταξίδια με την ταχύτητα του
ΤΑΧΥΤΗΤΑ  ΦΩΤΟΣ
φωτός,  ιδιαίτερα  όταν  είμαστε  κολλημένοι  στην  κίνηση. Με  την επιστήμη και την τεχνολογία να προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς, αρκετοί ελπίζουν πως το ανθρώπινο είδος θα τα καταφέρει. Αυτοί όμως πιθανότατα κάνουν λάθος, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να ταξιδέψουμε με αυτή την ταχύτητα.Εδώ θα πρέπει να πουμε πως η ταχύτητα του φωτός είναι 299.792.458 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. 



Αλλά ας υποθέσουμε πως θα μπορούσαμε να κινηθούμε με αυτή  την ταχύτητα, τι  θα  συνέβαινε στο σώμα μας;Το πρόβλημα δεν είναι η ταχύτητα όταν είναι σταθερή, το μεγάλο πρόβλημα είναι η τεράστια επιτάχυνση. Σε αυτά  τα  νούμερα η  επιτάχυνση  αρκεί  για να  μας  σκοτώσει. Όταν γίνεται πολύ γρήγορα, το αίμα δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στο σώμα μας και να φτάσει στα άκρα μας,δήλωσε ο Michael Pravica,καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα,στο Λας Βέγκας.



Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις δυνάμεις επιτάχυνσης μέχρι 4-6 φορές από αυτές της βαρύτητας (4-6 G) και αυτό για πολύ μικρό χρονικό  διάστημα.Όσο αυξάνεται η  επι- τάχυνση, αυξάνεται και η δύναμη  G  που δέχεται το  σώμα μας, κάνοντας το σώμα  μας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει το αίμα από το κεφάλι στα άκρα μας. Το αίμα θα λιμνάζει σε  κάποια σημεία του σώματός μας, αδυνατώντας να κινηθεί. Αυτό θα προκαλέσει αμέσως λιποθυμία και συνέχεια θάνατο,αφού το σώμα δεν θα λαμβάνει οξυγόνο που μεταφέρεται μέσω του αίματος.



Αν καταφέρναμε να  ταξιδέψουμε  με την  ταχύτητα  του  φωτός  όπως  στις  ταινίες, η  περίοδος επιταχυνσης θα διαρκούσε κάτω από 1 δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει πως θα συρρικνωνόμασταν ακαριαία από μία δύναμη 6.000g, που θα μας διέλυε εντελώς.Βέβαια κανένα έμβιο ον δεν μπορεί να ταξιδέψει με την ταχύτητα του φωτός, ούτε κάποιο αντικείμενο.   Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μετατραπεί σε ενέργεια. 


Αν μπορούσαε να κινηθείτε κοντά στην ταχύτητα του φωτός,θα αισθανόσασταν τα αποτελέσματα της θεωρίας της σχετικότητας εγκαίρως. Ο χρόνος  θα περνούσε  πιο αργά για  εσάς  από  ότι  για τους  άλλους  ανθρώπους  και  τα πάντα  θα  κινόντουσαν  σε  αργή  κίνηση  πολύ  αργή  κίνηση.     Υπάρχει  μια αίσθηση  με  την οποία  θα μπορούσαμε  να  κινηθούμε  με  ταχύτητα  κοντά  στην ταχύτητα του φωτός. Ο πλανήτης μας και τα πάντα στο σύμπαν κινούνται συνεχώς. 


Η Γη περιστρέφεται και περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο , ακόμα και ο γαλαξίας μας βρίσκεται σε κίνηση. Είναι πιθανό ότι εάν απομακρυνόμασταν από έναν γαλαξία πολύ γρήγορα – και αυτός ο γαλαξίας απομακρύνονταν επίσης από εμάς  θα κινούμασταν, σε σχέση με αυτόν τον γαλαξία, με την ταχύτητα του φωτός. Είναι πιθανό να είμαστε ήδη.Αυτό έδειξε ο Αϊνστάιν,"όλα είναι σχετικά σχετικά".





20.Πλανήτες : Ερμής, Αφροδίτη και Ουρανός, κατοικούνται !





Οι πλανήτες του ηλιακού  σας συστήματος  Ερμής,  Αφροδίτη  και  Ουρανός,  κατοικούνται  από
ΠΟΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
φωτεινές οντότητες ενεργειακής υφής, αραιάς υλικής σύνθεσης και είναι προσαρμοσμένες στις ενεργειακές συνθήκες του πλανήτη τους Πολλές  από  τις  οντότητες  αυτές  σε  τακτά  χρονικά διαστήματα, λαμβάνουν εντολή ενσάρκωσης στην Γαία, για να την βοηθήσουν να βγει από την δύσκολη κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει.





Οι επιστήμονες της Γαίας σας παραπλανούν και δεν σας αποκαλύπτουν την αλήθεια, γιατί είναι υποταγμένοι  στα  Κρόνια Ιερατεία  (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Μουσουλμανισμός)  και  στον Σιωνισμό.



Πόλη στην Αφροδίτη:Σε επαφή με Αφροδίτες που προσγειώθηκαν στο Θιβέτ, πετάχτηκαν στην Αφροδίτη μαζί με  μερικούς άλλους "λάμα" και ενώ επισκεπτόταν μια εγκατάσταση  ναού εκεί, τους επετράπη να δουν τη Γη μέσα από ένα χρονικό εύρος 1.000 ετών στο μέλλον.Τυπική πόλη στον  παράδεισο  Αφροδίτη  και  πώς  θα  μπορούσε  να είναι  η πόλη  της  Γης  στο μέλλον, αν επιζήσουμε από τις στρατιωτικές και πολιτικές κρίσεις του τρέχοντος χρονοδιαγράμματος.


Σε επαφή με  Αφροδίτες  που προσγειώθηκαν στο  Θιβέτ, πετάχθηκαν στην Αφροδίτη  μαζί  με άλλους μερικούς άλλους  "Λάμα" και ε νώ  επισκεπτότα σε μία  εγκατασταση  ναού  εκεί, τους επετράπη να δουν την Γη.






21.Για πρώτη φορά δίνει στη δημοσιότητα τον απόκοσμο ήχο ενός γαλαξία.





Ένα project της NASA που φέρει την ονομασία sonifications, προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους
ΓΑΛΑΞΙΑΣ
μας να ακούσουμε τον απόκοσμο ήχο ενός Γαλαξία. 

Πιο  συγκεκριμένα, οι  επιστήμονες  της  NASA  έχουν  μεταφράσει οπτικές πληροφορίες από τηλεσκόπια σε ήχους.






Οι νέοι αυτοί ήχοι αφορούν ένα διάσημο νεφέλωμα, έναν μακρινό γαλαξία και ένα νεκρό άστρο χρησιμοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων X Chandra της NASA όπως και από τα james Webb και Hubble.



Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη NASA για να βοηθήσουμε να πούμε την ιστορία για το έργο ηχοποίησης αυτό. Είναι υπέροχο να βλέπεις πως το project αυτό έχει μεγαλώ- σει και έχει φτάσει σε τόσους πολλούς ανθρώπους, δήλωσαν οι επιστήμονες. 






22.Πολιτισμός της 5ης διάστασης στον πλανήτη της θεάς Αφροδίτης.





Ο θαυμαστός πολιτισμός που ενέπνευσε την αρχαία Αίγυπτο και όλες τις αρχαίες κοινωνίες  που
ΘΕΑ  ΑΦΡΟΔΙΤΗ
κατοικούσαν στην Κεντρική Αμερική.Σύμφωνα με την Queen Bee, πενήντα δύο  γυναίκες κρατούμενες  σε πολιτείες  κυριαρχούν  στην Αφροδίτη,  με  τους  άνδρες  να παίζουν  τον  ρόλο  του "κηφήνα", διατηρώντας όμως ίσα δικαιώματα με τις γυναίκες,οι οποίες κάνουν τα πάντα.





Στον πλανήτη Αφροδίτη υπάρχει ατμόσφαιρα, θάλασσες, πανίδα και χλωρίδα και ένας θαυμαστός πολιτισμός που κατάφερε να ανέλθει στην 5η διάσταση.Αυτά και πολλά άλλα προκύπτουν από τις συζητήσεις  ενός  από  τους  μεγαλύτερους  διαισθητικούς,  του  Robert  Potter,  με  διάφορους contactees.


*Contactees:Ειναι επαφές είναι άτομα που ισχυρίζονται  ότι  έχουν βιώσει επαφή  με εξωγήινους. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν συνεχείς συναντήσεις, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότιείχαν ελάχιστες όσο μία μόνο συνάντηση. 





23.Γαλαξιακή Ομοσπονδία Φωτός.




Τα δυσμενή γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα της αρνητικής συλλογικής
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΦΩΤΟΣ
σκέψης  των περισσότερων ανθρώπων.  Κρατείστε τις σκέψεις σας εστιασμένες σε θετικές ενέργειες,  όπως η αγάπη, η συμπόνια και η αλήθεια.Οι σκοτεινές δυνάμεις τρέφονται με την αρνητική ενέργεια των σκέψεων σας.Οι αρνητικές σκέψεις θολώνουν το μυαλό σας και σας κάνουν να νιώθετε ότι είστε παγιδευμένοι σε έναν φαύλο κύκλο καταστροφών.  Οι σκέψεις σας, γεννούν  την  πραγματικότητά  σας. Όσο περισσότερες θετικές σκέψεις κάνετε,τόσο περισσότερα θετικά αποτελέσματα θα  έχετε στη ζωή σας και  στον κόσμο σας. Όταν οι σκέψεις σας μετατρέπονται σε σκέψεις φόβου και άγχους, οι σκοτεινές δυνάμεις τρέφονται από την ενέργεια τους. 



Μπορείτε να διαρρήξετε  αυτόν τον κύκλο κάνοντας και χρησιμοποιώντας θετικές σκέψεις για να απελευθερωθείτε από τις αρνητικές δυνάμεις που ελέγχουν το μυαλό και το σώμα σας.Η βασιλεία των σκοτεινών δυνάμεων φτάνει στο τέλος της. Έχουν εξαντλήσει όλη τη δύναμη  και  τον έλεγχο που ασκούν  πάνω σας. Τώρα  είναι η  ώρα να  απελευθερωθείτε από  τις αλυσίδες  του  σκότους. Πρέπει να κρατήσετε τις σκέψεις σας εστιασμένες σε θετικές ενέργειες, όπως η αγάπη,η συμπόνια και η αλήθεια.





Σύμφωνα με τον Νόμο της Έλξης, μια παγκόσμια δύναμη αγάπης  δρα σε κάθε ζωντανό ον σε αυτόν τον πλανήτη. Εάν μπορέσετε να εστιάζεστε στην  αγάπη  και τη  θετικότητα  ανά  πάσα στιγμή, θα προστατεύεστε από τη δύναμη του θετικού φωτός.Θα απολαύσετε ξανά τη ζωή σας καθώς οι θετικές δυνάμεις θα σας προστατεύουν από τις αρνητικές  δυνάμεις. Η αλλαγή  έχει αρχίσει και είναι η ώρα να ξυπνήσετε και να κάνετε αυτά που πρέπει να κάνετε!



24.Διαστημική φωτο της NASA δείχνει περίεργες τρύπες στον ουρανό κοντά στη Φλόριντα.



Το φαινόμενο ονομάζεται επίσημα σύννεφα cavum, αλλά μερικές φορές οι επιστήμονες τα αποκα-
ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
 λούν σύννεφα διάτρησης.  Νωρίτερα φέτος, ο δορυφόρος Terra της NASA βρισκόταν πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού όταν ένα από τα όργανά του τράβηξε μια φωτογραφία με μερικά  παράξενα σύννεφα. Τα σύννεφα έμοιαζαν σαν κάποιος να είχε τρυπήσει τον ουρανό.Αυτό το  ασυνήθιστο  φαινόμενο  δεν  είναι  καινούργιο. Οι  ερευνητές  το παρατηρούν  από τη  δεκαετία  του  1940,  σύμφωνα  με  τη  NASA. Ωστόσο μόνο  πριν από  περίπου 1 5 χρόνια οι  επιστήμονες  βρήκαν μα εξήγηση.Το φαινόμενο ονομάζεται επίσημα σύννεφα cavum, αλλά μερικές  φορές  οι επιστήμονες  τα  αποκαλούν σύννεφα  διάτρησης. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλα που γίνονται ορατά από το έδαφος και στο διάστημα.




Δεν είναι περίεργο  οι άνθρωποι τα έχουν μπερδέψει με ιπτάμενους δίσκους  ή άλλα  ασυνήθιστα φαινόμενα,  καθώς  δεν μοιάζουν με  τα σύννεφα  που έχουμε  συνηθίσει να  βλέπουμε.  Και  στην πραγματικότητα, δεν είναι συνηθισμένα σύννεφα, αφού, αν δεν υπήρχε η ανθρώπινη  τεχνολογία, τα σύννεφα cavum δεν θα εμφανίζονταν ποτέ.Σχηματίζονται όταν τα αεροπλάνα πετούν μέσα από νέφη αλτοσωρευτικής, μεσαίου επιπέδου (σύννεφα κατασκευασμένα από υπερψυγμένα σταγονίδια), σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν το 2010 και το 2011.




Ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο Langley της NASA ανακάλυψαν το 2010 ότι όσο πιο μικρή ήταν η γωνία του αεροπλάνου που διέρχεται από τα σύννεφα, τόσο μεγαλύτερα θα ήταν το κοίλο που άφηνε πίσω.Η ανάλυση έδειξε ότι οποιοσδήποτε τύπος αεροπλάνου θα μπορούσε να παράγει σύννεφα κοίλου.Ο δορυφόρος Terra της NASA κατέγραψε  φωτογραφίες μιας συστάδας  νεφών κοίλου κοντά στη δυτική  ακτή  της  Φλόριντα στις  30 Ιανουαρίου. Οι περισσότερες  από   1.000 πτήσεις τη ημέρα που προέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι συμβάλλουν σημαντι- κά στο φαινόμενο, σύμφωνα με το πρακτορείο.


Ο δορυφόρος Terra έχει σχεδιαστεί για να μελετά τις αλλαγές  στην ατμόσφαιρα της Γης  και  τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον δορυφόρο για να χαρτογραφήσουν τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και των φυσικών καταστροφών.






25.Κάτι μας παρακολουθεί από πάνω με μεγάλη καθυστέρηση !





Εξωγήινοι πολιτισμοί μπορούν να παρακολουθούν τον πλανήτη μας και  να  βλέπουν έναν  αρχαίο
ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
πολιτισμό  λόγω της  ταχύτητας  του  φωτός  στο  διάστημα.   Αυτό ακριβώς προτείνει μια  πρόσφατη  έρευνα η οποία  επισημαίνει  ότι προηγμένοι πολιτισμοί εξωγήινων παρακολουθούν τη Γη  απόσταση εκατοντάδες  έτη  φωτός  μακριά, με μια  σημαντική  καθυστέρηση. Οι κοινωνίες των εξωγήινων  κατηγοριοποιούνται  αυτή  τη  στιγμή σε τύπους ανάλογα τη  χρήση  της  ενέργειας  που  πραγματοποιούν. Type -1, οι  κοινωνίες  που  αξιοποιούν  την  ενέργεια  του  πλανήτη. Type II, ως οι κοινωνίες που αξιοποιούν την αστρική  ενέργεια  και Type III εκείνες που αξιοποιούν τη γαλαξιακή ενέργεια.





Η έρευνα εστιάζει στην ανίχνευση τεχνητών κατασκευών, όπως πλοία, διαστημόπλοια και πλήθος δορυφόρων  του  διαστήματος  με τηλεσκόπια,  μέσω των  παρατηρήσεων  των  αντανακλάσεων αντανακλάσεων του ορατού φωτός.  Τα οπτικά τηλεσκόπια  προτείνονται ως  τα  σημαντικότερα όργανα  για  την  χωρική  ανάλυση  των  αντικειμένων  που  παρατηρούνται  και  τα  οποία  θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν ως τεχνητές κατασκευές που θα υποδήλωναν την παρουσία τέτοιων πολιτισμών.



Η σημαντική χρονική καθυστέρηση στις παρατηρήσεις των εξωγήινων, υπολογίζεται  στα  3.000 χρόνια και εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή βλέπουν αρχαίους πολιτισμούς, όπως αρχαίους Έλληνες, τους Αιγυπτίους και τους Ρωμαίους.







26.Ένας πλανήτης γεννιέται μέσα σε γιγάντια κοσμική δεξαμενή νερού.





Διεθνής ομάδα αστρονόμων παρουσιάζει την ανακάλυψη ενός νεογέννητου άστρου όπου ο δίσκος
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΝΕΡΟΥ
ύλης  που  έχει  σχηματιστεί  γύρω του  περιέχει  τόσο νερό  που  θα μπορούσαν να γεμίσουν  ωκεανοί της Γης και  μάλιστα τρεις φορές. Ο αστρικός  δίσκος περιέχει τρεις φορές περισσότερο νερό από τους ωκεανούς  της Γης. Όταν γεννιέται  ένα άστρο  δημιουργείται γύρω του ένας δίσκος κοσμικής ύλης  (αέρια, σκόνη)  που ανάλογα με  τον τύπο του άστρου και τις συνθήκες μέσα στον  δίσκο  σχηματίζονται πλανήτες.




Όπως είναι ευνόητο η ανακάλυψη είναι  εξαιρετικά  σημαντική  αφού η  ζωή  όπως  τουλάχιστον εμείς την γνωρίζουμε απαιτεί την παρουσία νερού και αν σχηματιστούν πλανήτες  μέσα σε  αυτό τον δίσκο είναι εξαιρετικά  πιθανό να διαθέτουν νερό άρα υπό  τις κατάλληλες  προϋποθέσεις, να βρίσκεται  δηλαδή  ο πλανήτη σε απόσταση τέτοια από το άστρο που να διατηρεί το νερό σε υγρή μορφή, θα υπάρχουν  και πιθανότητες παρουσίας κάποιων μορφών ζωής έστω και σε μικροβιακό επίπεδο.





Η ανακάλυψη είναι  σημαντική  εκτός των  άλλων  αφού  είναι  η πρώτη  φορά  που  γίνεται τόσο αναλυτική μελέτη της παρουσίας  και  διασποράς  του νερού σε ένα  αστρικό δίσκο. Το νερό είναι εγκλωβισμένο σε  μορφή  υδρατμών  στα   αέρια  και   τη  σκόνη  του   δίσκου  του  άστρου  "HL Tauri"  που  βρίσκεται  σε απόσταση  450 ετών φωτός  από τη  Γη στον  αστερισμό  του  Ταύρου.  Ποτέ  δεν  θα  μπορούσαμε  να τραβήξουμε μια εικόνα ωκεανών από υδρατμούς στην ίδια περιοχή όπου πιθανότατα σχηματίζεται ένας πλανήτης, λένε οι  επιστήμονες.  Τα  αποτελέσματά  δείχνουν πώς η  παρουσία  του  νερού  μπορεί  να επηρεάσει την  ανάπτυξη  ενός πλανητικού  συστήματος,  όπως ακριβώς έκανε πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια στο δικό μας ηλιακό σύστημα.  



Το "HL Tauri" είναι μέρος μιας από τις μεγαλύτερες  και  πλησιέστερες  περιοχές  σχηματισμού άστρων στη Γη που ονομάζεται Μοριακό Νέφος Ταύρου το οποίο περιέχει ένα αστρικό φυτώριο εκατοντάδων νεογέννητων αστεριών που ονομάζονται αστέρια ΗL Tauri.






27.Πιθανώς ήδη σε εξέλιξη το "ηλιακό μέγιστο".Προειδοποίηση από ηλιοφυσικό





Αν και οι αρχικές προβλέψεις έλεγαν ότι μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ως το επόμενο έτος,
ΗΛΙΟΣ
ο Ήλιος ίσως έχει μπει ήδη στην πιο ενεργή  και  επικίνδυνη  φάση του 11ετούς ηλιακού κύκλου του, γνωστή  ως ηλιακό  μέγιστο, είπε ηλιοφυσικός στο  Live Science.  Ωστόσο αυτό δεν θα είναι σίγουρο μέχρι ο Ήλιος να αρχίσει να ηρεμεί ξανά μέσα στα επόμενα χρόνια. Κατά το ηλιακό μέγιστο,  ο αριθμός των  σκουρόχρωμων  ηλιακών κηλίδων  στην    άστρου  αυξάνεται  σημαντικά.  Ως  αποτέλεσμα εκλύουν πιο συχνές και ισχυρές ηλιακές καταιγίδες,κάποιες εκ των οποίων μπορεί να χτυπήσουν τη Γη, προκαλώντας προβλήματα και φαινόμενα όπως το Βόρειο Σέλας.





Η έξαρση δραστηριότητας προκαλείται από το μπέρδεμα των γραμμών του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου.  Ωστόσο  σε  κάποια  φάση  κατά το  ηλιακό  μέγιστο,  οι  γραμμές αυτές  σπάνε, με αποτέλεσμα την αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του Ήλιου.Μετά από αυτό ο Ήλιος αρχίζει να ηρεμεί και καταλήγει στο ηλιακό ελάχιστο,με τις κηλίδες και τις ηλιακές καταιγίδες να εξαφα- νίζονται σχεδόν πλήρως πριν αρχίσει ο επόμενος  κύκλος.  Η πρόγνωση,  την  οποία  είχαν  κάνει επιστήμονες από τη ΝΟΑΑ,τη NASA κλπ έλεγαν πως το  επερχόμενο  ηλιακό  μέγιστο  θα  ήταν συγκρίσιμο με το σχετικά αδύναμο μέγιστο του προηγούμενου κύκλου (24) και  δεν θα  ερχόταν μέχρι το 2025.





Άλλοι επιστήμονες ωστόσο αντιλήφθηκαν πως η συμπεριφορά του Ήλιου ήταν διαφορετική από αυτήν που αναμενόταν.  Οι ηλιακές κηλίδες  εμφανίζονταν  συχνότερα  και  προέκυπταν ισχυρές ηλιακές καταιγίδες πολύ συχνά από ότι αναμενόταν.Και τον τελευταίο Ιούνιο αρκετοί  ερευνητές είπαν πως το ηλιακό μέγιστο θα άρχιζε πιθανώς νωρίτερα και θα ήταν πιο έντονο από ότι αναμε- νόταν,ίσως κατά τις αρχές του 2024. Καθώς ο Ηλιακός Κύκλος 25 άρχισε το 2019, ανακάλυψαν πως ένας μέχρι πρότινος άγνωστος τύπος μαγνητικής δραστηριότητας, τα αποκαλούμενα "solar terminator events"είχαν  προηγηθεί των πολλών προηγούμενων μεγίστων που έχουν καταγραφεί.




Μετά την εξέταση του πιο πρόσφατου,οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν  πως οι προβλέψεις  θα μπορούσαν να είναι εσφαλμένες και μετά χρησιμοποίησαν τα στοιχεία για να διαμορφώσουν ένα εναλλακτικό  χρονοδιάγραμμα  ηλιακού  κύκλου. Τον  Οκτώβριο το  SWPC αναγνώρισε  πως οι αρχικές προβλέψεις ήταν λάθος και για πρώτη φορά  έβγαλαν αναθεωρημένες, εκτιμώντας  πως το ηλιακό μέγιστο πιθανώς θα κατέφθανε μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2024.



Έκτοτε η ηλιακή δραστηριότητα σημειώνει σκαμπανεβάσματα,μα πρόσφατη έξαρση δραστηριό- τητας τον Φεβρουάριο 2024 υποδεικνύει ότι ίσως έχει αρχίσει.Η επίσημη έναρξη και το επίσημο τέλος ενός ηλιακού μεγίστου είναι δύσκολο να προσδιοριστούν με ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο, επειδή  μπορείς  να  πεις  ότι οι  αριθμοί των  κηλίδων  κορυφώθηκαν  μόνο  αφού  αρχίσουν  να μειώνονται ξανά.


Εν όψει του ηλιακού μεγίστου, η δύναμη του μαγνητικού πεδίου στους πόλους του Ήλιου μειώνεται και εν τέλει εκμηδενίζεται κατά την αντιστροφή των πόλων. Αυτό μπορεί να παρακολουθηθεί σε πραγματικό χρόνο και τους τελευταίους λίγους μήνες η δύναμη του μαγνητικού πεδίου των πόλων κινείται γύρω στο μηδέν, πρόσθεσε ο ίδιος. Η ανάπαυλα στην ηλιακή δραστηριότητα σήμαινε πως ήταν μάλλον απίθανο ότι το ηλιακό μέγιστο είχε αρχίσει κανονικά. Ως αποτέλεσμα, ο Μάκιντος ανέμενε μια «έξαρση» σε δραστηριότητα πριν θεωρήσει ότι μπαίνουμε στην εκρηκτική έξαρση του Ήλιου. 




28.Τεράστια μονάδα μπαταριών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού πέφτει στη Γη και απειλεί τη Γερμανία. 7/3/24 



Η μέχρι σήμερα διαστημική δραστηριότητα της ανθρωπότητας  έχει  δημιουργήσει  μια  μεγάλη
ΕΟΔ  (ISS)
χωματερή έξω ακριβώς από την γήινη ατμόσφαιρα. Ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος  (ISS)  εκτιμά ότι  υπάρχουν περί  τα  130 εκατ. διαστημικά  σκουπίδια  με  διάμετρο μέχρι ένα εκατοστό  και περίπου 34 χιλιάδες με  διάμετρο  ως  και  δέκα  εκατοστά τα  οποία είναι και  τα  πιο  επικίνδυνα.   Ο  όγκος  αυτών  των  αντικειμένων αυξάνεται   συνεχώς   όσο  αυξάνεται  ο  αριθμός  των  κάθε  είδους διαστημικών  αποστολών  αλλά   και   από   τις  συγκρούσεις  των διαστημικών   σκουπιδιών ,  είτε   μεταξύ  τους   είτε   με  άλλα  εν λειτουργία  διαστημικά  συστήματα και  εγκαταστάσεις  όπως  οι διαστημικοί σταθμοί.




Το 2021 αποφασίστηκε να αντικατασταθεί μια μεγάλη μονάδα μπαταριών νικελίου-υδρογόνου του ISS με μια μονάδα  μπαταριών ιόντων  λιθίου.  Η  μονάδα  νικελίου - υδρογόνου  που  έχει διαστάσεις  4 x 2 x 1.5  μέτρα και ζυγίζει περίπου 2.6  τόνους αποκολλήθηκε με ένα ρομποτικό βραχίονα από τον σταθμό και αφέθηκε ελεύθερη στο διαστημικό κενό μετατρεπόμενη και αυτή \σε ένα ακόμη διαστημικό σκουπίδι.



Η μονάδα αυτή αναμένεται  στις 8/3/24  να  εισέλθει στη  γήινη  ατμόσφαιρα  και  το  Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR), η κρατική διαστημική υπηρεσία της Γερμανίας παρακολουθεί την πορεία της. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν οι ειδικοί του DLR  είναι  η μονάδα είτε  ολόκληρη  είτε  κάποιο  μέρος  της  να  καταφέρει  επιβιώσει  από  την  τριβή  της  γήινης ατμόσφαιρας και άρα να καταστεί επικίνδυνη σε περίπτωση που δεν καταλήξει σε κάποιον από τους ωκεανούς όπως συμβαίνει συνήθως με τα διαστημικά σκουπίδια αλλά στη στεριά.



Το DLR πραγματοποιεί υπολογισμούς της πορείας της μονάδας οι οποίοι δείχνουν ότι καταπάσα πιθανότητα θα πέσει σε κάποιο  σημείο στεριάς  ή  θάλασσας στη περιοχή της Βορείου Αμερικής όμως οι υπολογισμοί  δείχνουν μικρές  στα όρια του  απίθανου  πιθανότητες  να  πέσει  εντός  της Γερμανίας  γεγονός  που  έχει  δημιουργήσει  ένα  μίνι  συναγερμό  στη  γερμανική   διαστημική υπηρεσία που παρακολουθεί στενά πλέον την κάθοδο των μπαταριών.






29.Η NASA  βρήκε έναν μαγευτικό ωκεάνιο κόσμο που παράγει οξυγόνο ! Πόσο όμως;




H NASA υποπτεύεται πως το φεγγάρι του Δία, Ευρώπη, φιλοξενεί μια βαθιά θάλασσά, βάθους  60
ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ  ΕΥΡΩΠΗ
έως 150 χιλιομέτρων.  Μάλιστα,  πρόσφατα τον πλησίασε το σκάφος Juno και συνέλεξε πολλές πληροφορίες από την επιφάνειά του.Μέσα στα δεδομένα που συλλέξαμε,  έχουμε  και πληροφορίες για αφθονία οξυγόνου  στην  Ευρώπη,   που  δημιουργούνται  από  επιφανειακές διεργασίεςΜέρος αυτού του οξυγόνου μεταφέρεται στους ωκεανούς. Δεν είναι τόσο πολύ οξυγόνο όσο ήθελαν παλαιότερες έρευνες, αλλά δεν είναι και λίγο.Το παγωμένο φεγγάρι παράγει 1.000 τόνους οξυγό- νου κάθε 24 ώρες, που είναι αρκετό για να επιτρέψει σε ένα εκατομ- μύριο ανθρώπους να αναπνεύσουν για μία μέρα, είπε η NASA σε δήλωσή της.




Η "Ευρώπη" είναι μια σφαίρα λίγο μικρότερη από το φεγγάρι μας και περιστρέφεται γύρω από τον αέριο γίγαντα  Δία,  περίπου 772.4  εκατομμύρια  χιλιόμετρα  από την Γη.  Η  Ευρώπη  όμως βρίσκεται σε μια περιοχή γεμάτη ισχυρή ακτινοβολία, που παράγεται  στο  μαγνητικό  πεδίο του Δία.  Αυτό  έχει  σαν  αποτέλεσμα,  ηλεκτρικά  φορτισμένα  σωματίδια  (ιόντα)  να  χτυπούν  την επιφάνεια της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο,  χωρίζονται τα σωματίδια  νερού σε  υδρογόνο και οξυγόνο.Η Ευρώπη είναι σαν μια μπάλα πάγου που  χάνει  αργά το νερό της σε  ένα  ρέον  ρεύμα, ρεύμα,εργάζεται σε ένα από τα όργανα του διαστημικού σκάφους Juno.




Όταν το Juno έφτασε μόλις 354 χιλιόμετρα από την Ευρώπη, τον Σεπτέμβριο του 2022,το όργανο
JADE  παρατήρησε  επιτυχώς  τόσο το  οξυγόνο  όσο  και  το  υδρογόνο που δημιουργήθηκε  από  τα  ιόντα που  βομβαρδίζουν το  φεγγάρι.  Οι μετρήσεις δείχνουν πως δημιουργούνται δώδεκα κιλά οξυγόνο το δευτε- ρόλεπτο.Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μέρος του οξυγόνου που παράγε- ται με αυτόν τον τρόπο  θα μπορούσε να εισέλθει στον  υπόγειο ωκεανό του φεγγαριού ως πιθανή πηγή μεταβολικής ενέργειας,εξήγησε η NASA.




Η ζωή ευδοκιμεί στους  αλμυρούς  ωκεανούς  της  Γης.  Σίγουρα  δεν υπάρχουν στοιχεία ύπαρξης ζωής στην Ευρώπη, αλλά θα μπορούσε να διαθέτει περιβάλλοντα που να φιλοξενούν ζωή, κάτω από την επιφάνεια του νερού. 




Με άλλα λόγια,  αυτό το φεγγάρι θα  μπορούσε να  είναι ένας κατοικήσιμος κόσμος στο διάστημα. διάστημα.Είναι ένα από τα λίγα μέρη που δυνητικά έχουν τις προϋποθέσεις για κατοικησιμότητα. Η NASA έχει μεγάλες ελπίδες  για  αυτό το  παγωμένο  φεγγάρι,  που  σύντομα θα  εκτοξεύσει ένα ειδικό  σκάφος - ανιχνευτή,  τον  Οκτώβριο του 2024.  Το σκάφος ονομάζεται Europa Clipper και έχει μήκος όσο ένα γήπεδο του μπάσκετ. Έχει σχεδιαστεί για να κάνει περίπου 50 πτήσεις σε αυτό τον μακρινό κόσμο, αξιολογώντας εάν έχει τις  κατάλληλες  συνθήκες  για  ζωή.  Θα  φτάσει  στην περιοχή το 2030, μετά από ένα τεράστιο ταξίδι.



30.O αριθμός των γνωστών εξωπλανητών. 




O αριθμός των γνωστών εξωπλανητών ξεπέρασε τους 5.000 σύμφωνα με το Αρχείο Εξωπλανητών
ΑΡΧΕΙΟ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΩΝ
της NASA. Αυτό το animation και  η ηχοποίηση  παρακολουθεί  την ανακάλυψη  από  την  ανθρωπότητα  των   πλανητών  πέρα  από  το ηλιακό μας σύστημα με την πάροδο του χρόνου. Η  μετατροπή  των δεδομένων της NASA σε ήχους επιτρέπει στους  χρήστες  να  ακούν τον ρυθμό της ανακάλυψης,με  πρόσθετες πληροφορίες που μεταφέ- ρονται από τις ίδιες τις σημειώσεις.









Καθώς ανακαλύπτεται κάθε εξωπλανήτης, εμφανίζεται ένας κύκλος στη θέση του στον ουρανό. Το μέγεθος του κύκλου υποδεικνύει το σχετικό μέγεθος της τροχιάς του πλανήτη και το χρώμα υποδεικνύει ποια μέθοδος ανίχνευσης  πλανητών χρησιμοποιήθηκε για την  ανακάλυψή του. Η μουσική δημιουργείται παίζοντας μια νότα για κάθε  κόσμο που  ανακαλύφθηκε  πρόσφατα. Το ύψος της νότας υποδεικνύει τη σχετική περίοδο τροχιάς του πλανήτη. 



Οι πλανήτες που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να περιφερθούν γύρω από τα αστέρια τους ακούγονται ως χαμηλότερες νότες,   ενώ οι πλανήτες  που περιφέρονται πιο γρήγορα σε  τροχιά ακούγονται ως υψηλότερες νότες.

https://www.youtube.com/watch?v=yv4DbU1CWAY&t=38s




10/3/24                                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ

                                                                                ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα (ΠΖ)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.