Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ **** ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024 - 21/02/24 - 29/02/24

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ


Ισχύς Εν Τη Ενώσει - Μολών Λαβέ.


Προσοχή στην παραπληροφόρηση και στα ψεύδη άρθρα που κυκλοφορούν. 

Προειδοποίηση:Τα ερπετοειδή και τα δρακόνιανα έχουν αφανιστεί σε όλη την Γη.

Τα πάντα έχουν τελειώσει και οι Φωτεινές Δυνάμεις τα ξέρουν όλα. 

Εχουν ήδη τελειώσει όλα και φτάνει η ώρα του ουράνιου γεγονότος "Νέμεσις"

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτό που έρχεται !!
                                                                                    
                                                                                     















      

       ΘΕΑ  ΝΕΜΕΣΙΣ



ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ




1.To Σύμπαν "Αλκυών". 




Οι Ολύμπιοι του Διός: "Το Σύμπαν το οποίο οι γήινοι επιστήμονες ονομάζουν δικό σας  Σύμπαν,
ΣΥΜΠΑΝ  ΑΛΚΥΩΝ
φέρει το όνομα "Αλκυών". Μέσα σε αυτό έχουν εισχωρήσει από το  δεύτερο Σύμπαν,που ανήκει στην κυριαρχία του  Διός,13  Γαλαξίες που διοικούνται  από την ηλιακή ιεραρχία των ονομαζόμενων από  εσάς θεών του  Ολύμπου.  




Οι  δεκατρείς Γαλαξίες είναι: Μεγάλη Ανδρομέδα, Μικρή Ανδρομέδα, η άλλη Μικρή Ανδρομέδα, Παρθένος,Τοξότης,Πήγασος,Πλειάδες,Μεγάλη Άρκτος,Κένταυρος,ΚάμινοςΚασσιόπεια, Κόμη της Βερενίκης και ο Σπειροειδής, στον οποίον ανήκει η Γαία.





Στο Σύμπαν "Αλκυών" υπάρχουν 12.000.000.000 πολιτισμοί από τους οποίους  τα 7.000.000.000 είναι υπερπολιτισμοί, η εξέλιξη των οποίων είναι ασύλληπτη από την ανθρώπινη νοημοσύνη. Το δικό  σας Σύμπαν  είναι  ένα από τα τριάντα δύο της Δημιουργίας που περιστρέφονται γύρω από την Παγκόσμια Ψυχή που είναι το κέντρο της Αιωνιότητας.


Ο αριθμός των κατοικημένων πλανητών αυξάνει  συνεχώς  από τις  εποικήσεις  που γίνονται  με βάσει τα συμπαντικά σχέδια. Η περιοχή του Γαλαξία που βρίσκεται το ηλιακό σας σύστημα είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.


Υπάρχουν τέλεια Σύμπαντα για τα οποία ο ανθρώπινος τρόπος σκέψης είναι άγνωστος και αδιανόητος, αφού βιώνουν καταστάσεις ουράνιας ευδαιμονίας".




2.Ένας αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη κάποια στιγμή. 




Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Όταν πρόκειται για την πρόληψη της χειρότερης καταστροφής
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ
που θα μπορούσε ποτέ να  δει η  ανθρωπότητα, πρέπει να έχουμε τα μάτια στον ουρανό,υπομονετικοί και  σε  εγρήγορση  για  κινδύνους. Οποιαδήποτε  μέρα τώρα, θα μπορούσε να συμβεί. Θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε έναν  αστεροειδή σε  τροχιά  διέλευσης από τη  Γη. Μπορεί  να  είναι μικρό, μπορεί  να είναι μεγάλο. Μπορεί  να  είναι  αύριο  ή να είναι χίλια χρόνια  από  τώρα. Τι  μπορούμε  λοιπόν  να κάνουμε για αυτό;Γνωρίζουμε ότι  βράχοι  όλων των  σχημάτων και  μεγεθών  έχουν  χτυπήσει  τη  Γη  από  τότε  που σχηματίστηκε. 




Βλέπουμε αποδείξεις αυτού στο φεγγάρι : Όλοι αυτοί οι κρατήρες διατηρούν  αρχείο της  ζημιάς.  Στον πλανήτη μας, οι κρατήρες είναι πιο σπάνιοι, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή ο άνεμος και το νερό διαβρώνουν τα στοιχεία των  πρόσφατων  κρατήρων και η τεκτονική πλακών φροντίζει τους παλαιότερους.Με βάση στοιχεία από αρχεία  κρατήρων  και  παρατηρηθέντες  πληθυσμούς αστεροειδών , μπορούμε να δημιουργήσουμε μια  γενική εικόνα για το  πόσο συχνά  πλήττει τον κόσμο μας η καταστροφή. Κάθε λίγα χρόνια, ένα αντικείμενο  περίπου δώδεκα μέτρα σε πλάτος χτυπά τον πλανήτη μας. Όταν το κάνει, απελευθερώνει το ενεργειακό ισοδύναμο μιας πυρηνικής βόμβας αξιοπρεπούς μεγέθους. Αλλά  τα  περισσότερα  από  αυτά  εκρήγνυνται  στην  ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από ανοιχτό ωκεανό, επομένως δεν έχουμε την τάση να τα παρατηρούμε.





Στο μεγαλύτερο άκρο, αστεροειδείς κλίμακας χιλιομέτρων χτυπούν τη Γη  κάθε 10 εκατομμύρια χρόνια. Αυτά έχουν τη δυνατότητα να  οδηγήσουν  σε  παγκόσμια  καταστροφή, δεν λειτούργησε πολύ καλά για  τους  δεινόσαυρους. Ευτυχώς,  ενώ  αυτοί οι  γιγάντιοι  διαστημικοί βράχοι είναι καταστροφικοί,είναι εξαιρετικά σπάνιοι.Μεγάλοι αστεροειδείς που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν μια πόλη ή να προκαλέσουν όλεθρο σε έναν πολιτισμό,θα ήταν μακράν,η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ  σε εμάς.Αυτού  του είδους τα  αντικείμενα  χτυπούν τη  Γη  κάθε  χιλιάδες χρόνια. Και αυτά είναι που πρέπει να ανησυχούμε.



Κατά σύμπτωση, μία  βολίδα είχε πέσει σχεδόν ακριβώς 10 χρόνια μετά την απροσδόκητη έκρηξη ενός εξαώροφου διαστημικού  βράχου  πάνω  από  το  Τσελιάμπινσκ  της  Ρωσίας  στις  15/2/2013 Φεβρουαρίου 2013, προκαλώντας  μικροτραυματισμούς και ζημιές. Οι διαστημικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους  για  την  παρακολούθηση  τέτοιων  αντικειμένων εκείνη την εποχή, με τη NASA να ανοίγει  ένα  Γραφείο  Συντονισμού  Πλανητικής  Άμυνας  στον απόηχο του γεγονότος.


Ωστόσο, οι περισσότερες βολίδες είναι εντελώς ακίνδυνες και είναι σπάνιο  θραύσμα  να  φτάσει στο έδαφος. Η NASA,ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και πολλές άλλες οντότητες, ωστόσο, παρακολουθούν τον ουρανό όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για τυχόν αστεροειδείς που έρχονται κοντά στην τροχιά της Γης.Τίποτα κρίσιμα απειλητικό για τον πλανήτη μας δεν έχει βρεθεί εδώ και δεκαετίες αναζήτησης, αλλά το ρολόι συνεχίζει, για κάθε ενδεχόμενο.



Η ανίχνευση του μετεωροειδούς μήκους 3,2 ενός μέτρου, που ονομάζεται SAR 2667, είναι μόνο η έβδομη φορά που οι  αστρονόμοι  κατάφεραν  να  το  κάνουν, σύμφωνα με  την  ESA. Το  συμβάν προκάλεσε 40 αναφορές νωρίς το πρωί τοπική ώρα (περίπου 03:00 GMT) στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ευρωπαϊκή ήπειρο,σύμφωνα με την American Meteor Society.Οι αναφορές προέρχονταν από τοποθεσίες όπως η Αγγλία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.





3.To μεγαλο άγνωστο που θα γίνει γνωστό.




Υπάρχουν άγνωστοι πλανήτες στο Ηλιακό μας σύστημα, όπως  και  αγνωστα  μητρικα  σκάφη
ΜΗΤΡΙΚΟ  ΣΚΑΦΟΣ

μεγαλύτερα σε μέγεθος από την Γη. Υπάρχει  και ένας  πλανήτης σκάφος πίσω από την σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Όπως και το ότι οι ήλιοι είναι τεράστια μητρικά σκάφη.

Καμία επίσημη υπηρεσία δεν μιλάει γι'αυτό.Σύντομα όλα αυτά θα βγουν στο φως.




Η ίδια η Σελήνη,είναι  μια  Αστροπολιτεία  που ήρθε κάποτε  από τον αστερισμό του Α' Βοώτη. Λίγοι γνωρίζουν την ιστορία κάποιου Σκωτζέζου  που ήρθε  κάποτε  από τον  Αστερισμό του Α' Βοώτη."Ο αστροφυσικός Λουνάν έπιασε Ραδιοσήματα άγνωστα από την Σελήνη και με την μέθοδο της Αντίστοιχησης.Τα αποκωδικοποιησε και διάβασε το μήνυμα τους".





4.Μέγας ενιαυτός,μεταπτωση των ισημεριών.





Ο Μέγας Ενιαυτός είναι η πλήρης περιφορά του άξονα της Γης σε 25.920 χρόνια.Ο άξονας της
ΜΕΓΑΣ ΕΝΙΑΥΤΟΣ
Γης περιφέρεται πολύ αργά, όπως φαίνεται στην εικονα μεταπτωτική κίνηση  του Γήινου άξονα. Η Γη περιστρέφεται μέσα σε 24 ώρες, μια φορά  γύρω  από  τον  άξονά  της. Η  μεταπτωτική  κίνηση  της  Γης ονομάστηκε  για  ιστορικούς  λόγους  μετάπτωση  των  Ισημεριών. Ο αρχαίος Έλληνας αστρονόμος Ίππαρχος ο Ρόδιος (190 - 120 π.Χ.) ήταν αυτός που ανακάλυψε την  Μετάπτωση  των  Ισημεριών. Ενώ για  τον Μέγα Ενιαυτό είχε μιλήσει ο Πλάτων στο περίφημο έργο του "Τίμαιος" περίπου 240 χρόνια πιο πριν από τον Αρίσταρχο. Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Ενιαυτού ο άξονας του πλανήτη μας μετατοπίζεται διαρκώς και γράφει ένα κώνο,το κέντρο της βάσεως του οποίου κατέχει ο πόλος του άξονα της εκλειπτικής που βρίσκεται στον αστερισμό του Δράκοντος. 




Ο πόλος διατρέχει συν τω χρόνω ολόκληρο τον Ζωδιακό Κύκλο  της  εκλειπτικής  σε  χρονικό διάστημα  25.920  έτη,  μετατοπιζόμενος  κάθε  2160  χρόνια  περίπου σε κάθε  έναν  από  τους Ζωδιακούς Αστερισμούς. Από το 100 π.Χ έως το 2060 μ.Χ η Γη ήταν στον Ζωδιακό  Αστερισμό των Ιχθύων.  Από το  2060 μ.Χ έως το 4220  θα είμαστε  στον  Υδροχόο. Η περίοδος  των Ιχθύων χαρακτηριζόταν από το σκότος, τον μεσαίωνα,το μίσος, την άγνοια, τη κακία, άπειρους πολέμους και  αιματοκυλίσματα, τον θρησκευτικό  φανατισμό,  τη μισαλλοδοξία,  τον  δογματισμό, τον αυταρχισμό, τον φθόνο, τον εγωισμό.



Το μεγάλο κακό ξεκίνησε το 146 π.Χ από τη σταδιακή επίδραση του ζωδίου  των Ιχθύων  μερικές δεκαετίες πριν την ώρα του το 100 π.Χ.Τότε οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Ελλάδα και έτσι άρχισε να φθίνει σιγά σιγά ο μεγάλος Ελληνικός Πολιτισμός. Πρέπει όμως τώρα να είμαστε πιο  αισιόδοξοι για την ανθρωπότητα γιατί η επίδραση των Ιχθύων,  που ε ίναι στο τελικό  στάδιο, πριν  μερικές δεκαετίες  άρχισε  να  εξασθενεί  σημαντικά.  Παράλληλα,  πριν  μερικές  δεκαετίες  άρχισε  να ενεργοποιείται και να αυξάνεται σταδιακά η επίδραση του  Υδροχόου  που  έρχεται να  απαλύνει αρκετά τα μεγάλα κακά που μας έφερε το ζώδιο των Ιχθύων. Έχουμε ήδη μπει στη νέα περίοδο 2160 ετών του Υδροχόου με κυριότερα χαρακτηριστικά τη Γνώση, το Φως και τη  Πρόοδο.


Εστ’ ἦμαρ ὅτε Φοίβος  πάλιν  ελεύσεται  καὶ ες  αεί  ἔσσεται  =  Θα έρθει  η  μέρα  που ο Φοίβος (η γνώση )  θα έρθει και θα μείνει για πάντα

Victoratos Gerasimos





5.Το διαστημόπλοιο Parker Solar Probe της NASA.




Το διαστημόπλοιο Parker Solar Probe (PSP)  της  NASA  αντιστοιχίζει  την ταχύτητα, τα  ρεκόρ
PARKER SOLAR
PROBE
απόστασης  στην τελευταία  πτήση  πέρα ​​ από τον  ήλιο.Το  Parker Solar Probe της NASA ολοκλήρωσε τη 18η κοντινή του προσέγγιση στον Ήλιο στις 28 Δεκεμβρίου, ανταποκρίνοντας το δικό του ρεκόρ απόστασης,  κάνοντας  μόλις  4,51 εκατομμύρια μίλια  της ηλιακής επιφάνειας.Η κοντινή προσέγγιση ,γνωστή ως περιήλιο, συνέβη στις 7:56 μ.μ. EST, με το Parker Solar Probe να κινείται 394.736  μίλια την  ώρα (635.266 χιλιόμετρα την ώρα)  γύρω  από  τον  Ήλιο, που αντιστοιχεί σε άλλο ένα ρεκόρ. Το ορόσημο σηματοδότησε  επίσης το ενδιάμεσο σημείο της 18ης ηλιακής συνάντησης της αποστολής, η οποία ξεκίνησε στις 24/12/23 και συνεχίζεται έως τις 2/1/24. 




Το  διαστημόπλοιο  μπήκε  στη  συνάντηση  καλά  στην  υγεία  του, με όλα  τα  συστήματα  να λειτουργούν  κανονικά. Το  PSP  έχει  προγραμματιστεί  να  επανέλθει  με  τους  χειριστές  της  αποστολής στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins στο Laurel του Μeriland, όπου επίσης σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το διαστημόπλοιο,στέλνοντας έναν τόνο φάρου κατάστασης στις 5 Ιανουαρίου.Χάρη  σε  ορισμένες  νέες  προσαρμογές  στις  λειτουργίες  του διαστημικού σκάφους, η ομάδα του PSP έχει συλλέξει  σχεδόν  τριπλάσια  δεδομένα  από  ό,τι περίμενε πριν από την εκτόξευση και τα μέλη της ομάδας δημοσιεύουν τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας σε μεγάλο βαθμό. 




Περισσότερες από 690 επιστημονικές εργασίες που έχουν αξιολογηθεί  από ομοτίμους  χρησιμο- ποιούν δεδομένα Parker ή  υποστηρίζονται  άμεσα  από την  αποστολή, και  η ομάδα απαριθμεί περισσότερα από 100 επιστημονικά έγγραφα που περιγράφουν την ανάπτυξη και τις λειτουργίες του διαστημικού σκάφους Parker. Συνολικά, αυτά τα έργα έχουν αναφερθεί  περισσότερες  από 15.100 φορές.




6.Πλειάδες, ένα ανοικτό αστρικό σμήνος.





Είναι μία "ανοικτή συστροφή" αστέρων, δηλαδή ένα ανοικτό αστρικό σμήνος, που ανήκει στον
ΣΜΗΝΟΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΑΔΩΝ

αστερισμό του Ταύρου και απέχουν από τη Γη περίπου 440 ως 480 έτη φωτός.Από τους  αστέρες  του  σμήνους  των  Πλειάδων  είναι ορατοί με γυμνό μάτι μόνο 7,ενώ με το τηλεσκόπιο αποκαλύπτεται ότι το σμήνος  αποτελείται  από  2.500  περίπου αστέρες μέχρι του 17ου μεγέθους. Όλοι οι αστέρες των  Πλειάδων παρουσιάζουν την αυτή ιδία κίνηση, που καταμαρτυρεί την κοινή φυσική καταγωγή και ύπαρξη και άλλων  φυσικών  δεσμών  μεταξύ  τους.Επίσης, οι αστέρες  αυτοί περιβάλλονται  από  διάχυτη  νεφελώδη  ύλη  που καλείται συνολικά "Νεφέλωμα των Πλειάδων".



Οι Πλειάδες κατά την Ελληνική Μυθολογία ήταν κόρες του Τιτάνα Άτλαντα και της Πλειόνης, αδελφές της Καλυψώς και των Υάδων. Την ύπαρξή τους οι αρχαίοι Έλληνες εμπνεύσθηκαν απ' τον ομώνυμο αστερισμό, που στα νεώτερα χρόνια  έγινε γνωστός  σαν Πούλια. Γεννήθηκαν στο όρος Κυλλήνη και είναι θεότητες του βουνού.Από την ένωσή τους με το Δία,τον Ποσειδώνα και τον Άρη γεννήθηκαν θεοί και ήρωες.


*Οι Πλειάδες ήταν επτά, όπως και τα αστέρια του αστερισμού που είναι ορατά με γυμνό μάτι:
ΠΛΕΙΑΔΕΣ

*Η Μαία, η πρώτη και ομορφότερη, μητέρα του Ερμή από τον Δία.

*Η Ταϋγέτη, μητέρα του πρώτου βασιλιά της Σπάρτης Λακεδαίμονα από τον Δία.

*Η Ηλέκτρα, μητέρα του Δαρδάνου, γενάρχη των Τρώων και του Ιασίονος από τον Δία.

*Η Στερόπη, σύζυγος (ή μητέρα) του ήρωα Οινόμαου από τον Άρη.

*Η Κελαινώ,μητέρα του ήρωα Λύκου και Ευρύπυλου, βασιλιά της Κυρήνης από τον Ποσειδώνα.

*Η Αλκυόνη, μητέρα του Υριέα και της Αιθούσης από τον Ποσειδώνα.

*Η Μερόπη, σύζυγος του Σίσυφου και μητέρα του Γλαύκου.



Οι Ολύμπιοι του Διός: Οι  κάτοικοι των πλανητών του αστρικού  σμήνους  των  Πλειάδων  είναι μεσογειακού τύπου Αλκυόνη, σκανδιναβικού τύπου Μερόπη και ερυθρωπού τύπου Ταϋγέτη  και Ηλέκτρα.Το ύψος τους είναι περίπου δύο μέτρα.Μέσα σε  χρονικό διάστημα 1.500 ετών, τέσσερις κατοικημένοι πλανήτες του αστρικού σμήνους των Πλειάδων κατεστράφησαν σαν συνέπεια μεγα- λύτερων κοσμικών καταστροφών.Ένας από το σύστημα  της Αλκυόνης, ένας από το σύστημα της  Ταϋγέτης και δύο από το σύστημα της  Ηλέκτρας. Οι πληθυσμοί τους  διασώθηκαν και  μεταφέ- ρθηκαν  με τεράστια  σκάφη  της Συμπαντικής Αδελφότητας Φωτός σε άλλα αστρικά συστήματα. Ένα μέρος των  πληθυσμών  αυτών  μεταφέρθηκε στον πλανήτη σας, στην Β. Ευρώπη, Ισλανδία και Σκανδιναβία.




7.Κύμα Radcliffe:Ενα γιγαντιαίο κύμα στον Γαλαξία μας.





Νέα στοιχεία για τον ημιτονοειδή κυματισμό "γαλαξιακής κλίμακας" στην γειτονιά του ηλιακού
ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ  ΚΥΜΑ

μας  συστήματος.  Το κύμα "Radcliffe" και ο  Ήλιος μας  (κίτρινη κουκκίδα).Οι μπλε κουκκίδες είναι συστάδες νεογέννητων άστρων. Η  λευκή  γραμμή  είναι  ένα  θεωρητικό  μοντέλο  που  εξηγεί  το σημερινό σχήμα και την κίνηση του κύματος. Οι γραμμές με χρώμα ιώδες και πράσινο δείχνουν την  μελλοντική  κίνηση  του  κύματος "Radcliffe".





Πριν από από μερικά  χρόνια,  αστρονόμοι  αποκάλυψαν  ένα  από  τα  μεγαλύτερα  μυστικά του Γαλαξία μας:"Μια γιγαντιαία δομή σε σχήμα ημιτονοειδούς  κύματος από  νεαρά  άστρα, αέρια νέφη και σκόνη στην γειτονιά του ηλιακού μας συστήματος. Ονομάστηκε κύμα "Radcliffe"  και εκτείνεται σε μήκος 9.000 ετών φωτός,περίπου το ένα  δέκατο της διαμέτρου  του Γαλαξία  μας.    Ο Ήλιος μας απέχει 500 έτη φωτός από το πλησιέστερο σ’αυτόν σημείο του κύματος.



Μια ερευνητική  ομάδα  παρουσιάζει  νέα  στοιχεία που  αποδεικνύουν ότι το  κύμα "Radcliffe" κυματίζει πραγματικά, όπως τα κύματα που δημιουργούν οι οπαδοί στις κερκίδες ενός γηπέδου. Οι αστρονόμοι θεωρούν πως ο εν λόγω κυματισμός παίζει ρόλο στην γέννηση και τον θάνατο των άστρων, πιθανόν και στην ιστορία της Γης.Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει τι προκάλεσε το κύμα "Radcliffe" ή γιατί κινείται με τον τρόπο που κινείται. Προτείνονται διάφορες θεωρίες που περιλαμβάνουν εκρήξεις σουπερνόβα, μέχρι και την σύγκρουση του Γαλαξία μας με δορυφόρο νάνο-γαλαξία. 


Επίσης αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεται σημαντική σκοτεινή ύλη για να εξηγηθεί η κίνηση που παρατηρούμε.Η βαρύτητα της συνηθισμένης ύλης από μόνη της είναι αρκετή για να προκαλέσει τον  κυματισμό.   Επιπλέον,  δεδομένου  ότι  το  κύμα "Radcliffe"  φαίνεται  να  σχηματίζει την ραχοκοκαλιά του πλησιέστερου σπειροειδούς βραχίονα στον Γαλαξία, ο  κυματισμός  αυτός  θα μπορούσε  να  σημαίνει  ότι  οι  σπειροειδείς  βραχίονες  των  γαλαξιών  ταλαντώνονται  γενικά, καθιστώντας τους γαλαξίες ακόμη πιο δυναμικούς σε σχέση με ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.



Οι αστρονόμοι λοιπόν καλούνται να απαντήσουν στα  εξής  ερωτήματα:Τι  προκάλεσε  το κύμα "Radcliffe" που παρατηρούμε; Υπάρχουν παρόμοια κύματα και σε άλλα μέρη του Γαλαξία μας; Υπάρχουν κύματα σε όλους τους γαλαξίες; Είναι μόνιμα ή εμφανίζονται περιστασιακά;





8.Μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική στις 18/2/24.




Το διαστημικό αντικείμενο έγινε  ορατό  για λίγα  δευτερόλεπτα  τα  ξημερώματα της  Κυριακής
ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ
18/2/24.Ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο συνέβη τα ξημερώματα στην Ελλάδα, καθώς αρκετοί κάτοικοι που ήταν ξύπνιοι εκείνη την ώρα ήρθαν αντιμέτωποι με έναν μετεωρίτη.  Πιο συγκεκριμένα περίπου στις 3:20 το πρωί της Κυριακής ένας μετεωρίτης πέρασε πάνω από τον  ουρανό της  Αττικής, κάνοντας τους  κατοίκους  να εντυπωσια- στούν από αυτό το μοναδικό φαινόμενο που πρασίνισε τον ουρανό. 


Οι  κάμερες κλειστού κυκλώματος κατάφεραν να απαθανατίσουν αυτό το μοναδικό  φαινόμενο.
Όπως φαίνεται ο συγκεκριμένος μετεωρίτης δεν διαλύθηκε πλήρως στην ατμόσφαιρα,με αποτέ- λεσμα ένα μικρό του σώμα να εισέλθει στη Γη.






9.Επιστήμονες εντόπισαν θραύσματα ενός μετεωρίτη στο Βερολίνο.




Επιστήμονες εντόπισαν θραύσματα ενός μετεωρίτη που έπεσε κοντά στο Βερολίνο λίγο  μετά τα
ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ
μεσάνυχτα της 21ης Ιανουαρίου. Πρόκειται για σπάνιο εύρημα από αστεροειδή που  εθεάθη  λίγο  πριν  εισέλθει στην  ατμόσφαιρα της Γης. Οι πρώτες αναλύσεις  των  θραυσμάτων  έδειξαν  κάτι  εξίσου σπάνιο.Ο μετεωρίτης (2024 BX1) είναι ένας aubrite, μια κατηγορία μετεωριτών που πήρε το όνομά της από έναν μικρό μετεωρίτη που έπεσε το 1836 στο Aubres της Γαλλίας και προσώρας έχει άγνωστη προέλευση,  με  ορισμένους  επιστήμονες,  να  υποστηρίζουν  πως ενδέχεται να είναι κομμάτια του πλανήτη Ερμή. Οι συγκεκριμένοι είναι τόσο σπάνιοι που  μέχρι το συμβάν του περασμένου μήνα, είχαν βρεθεί μόλις 80 από τους 70.000 περίπου μετεωρίτες που είχαν συλλεχθεί στη Γη.




Είναι πραγματικά συναρπαστικό.Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο μετεωρίτη λένε οι επιστήμονες. Τον αστεροειδή που διαλύθηκε στον ουρανό μετατρεπόμενος σε  θραύσματα μετεωρίτη,εντόπισε αρχικά Ούγγρος αστρονόμος, τρεις  ώρες  προτού  εισέλθει  στη  γήινη  ατμόσφαιρα. Ένα δίκτυο καμερών κατέγραψε το φωτεινό πέρασμα του βράχου καθώς  προσγειωνόταν  κοντά στο  Ριμπέκ, ένα χωριό έξω  από  το  Βερολίνο.  Αμέσως  μόλις  ενημερώθηκε  για την  πτώση  του  μετεωρίτη, αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI της Καλιφόρνια,αγόρασε ένα αεροπορικό εισιτήριο για Ευρώπη Η δική του αναζήτηση αρχικά απέβη ατελέσφορη, έως  ότου, στις  25 Ιανουαρίου, μια  πολωνική ομάδα ανακοίνωσε πως είχε βρει το πρώτο θραύσμα του μετεωρίτη.




"Ουσιαστικά μας έδειξαν τι έπρεπε να  αναζητήσουμε"  ανέφερε ο  αστρονόμος, διευκρινίζοντας πως τα κομμάτια βράχου δεν ήταν μαύρα, όπως αναμενόταν μετά το φλεγόμενο πέρασμά τους από την ατμόσφαιρα, αλλά ανοιχτόχρωμα, όπως τα γήινα πετρώματα. Με την πληροφορία αυτή κατά νου,μέσα σε μόλις δύο ώρες,φοιτητής του "Φράιε Ουνιβερσιτέτ" και  μέλος της ομάδας του, είχε βρει το δεύτερο θραύσμα, ενώ σύντομα ακολούθησε και ο εντοπισμός πολλών άλλων,άνω από 20. 



Οι ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Βερολίνο ανέλυσαν τα ορυκτά στα θραύσματα χρησιμοποιώντας  ηλεκτρονικό  μικροσκόπιο,  αποκαλύπτοντας  πως  πιθανότατα  επρόκειτο  για aubrites.Η προέλευση των aubrites παραμένει μυστήριο, καθώς η σύνθεσή τους δεν ταιριάζει με άλλες γνωστές πηγές μετεωριτών  στο  ηλιακό  σύστημα.  Ορισμένες  έρευνες  υποστηρίζουν  ότι πρόκειται  για  θραύσματα  από  τον  πλανήτη  Ερμή,  αν  και  κάθε  άλλο  παρά  συμφωνούν  οι επιστήμονες με το σενάριο αυτό προέλευσης.



10.Η μεγάλη απάτη του "Κάρμα".





Πρόκειται για επινόηση των αποστατών του Κρόνου που κατέχουν τον πλανήτη  εδώ  και  26.000

χρόνια,για να υποχρεώνουν τους ανθρώπους σε συνεχείς και δυσχε- ρείς  ενσαρκώσεις  στο  ίδιο  πεδίο,  ώστε  να  "τρέφονται"  και  να συντηρούνται ενεργειακά οι ίδιοι.





Όπως δημιούργησαν ανύπαρκτο χρέος στο φυσικό πεδίο, με τον ίδιο τρόπο δημιούργησαν ανύπα- ρκτο χρέος  και στο   πνευματικό  πεδίο, για να  σκλαβώσουν  ολοκληρωτικά την   ανθρωπότητα!
Οι άνθρωποι δεν έχουν να ξεπληρώσουν  το ελάχιστο   πνευματικό  χρέος σε κανέναν! Όλοι  είναι πνευματικά ελεύθεροι, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις τους..




11.Ενας αρχαίος χάρτης των Μάγια εμφανίστηκε.


Ο αρχαίος  χάρτης  των  Μάγια που  βρέθηκε  αποδεικνύει ότι  η  επαφή  μεταξύ  ανθρώπων  και
ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΝ ΜΑΓΙΑ
εξωγήινων  υπήρχε  εδώ και πολύ  καιρό. Τα χρονικά των  αρχαίων πολιτισμών συνεχίζουν να αποδίδουν μυστικά που αμφισβητούν την κατανόησή μας για την ανθρώπινη  ιστορία.Μια πρόσφατη  ανακά- λυψη στην καρδιά της επικράτειας των Μάγια προκάλεσε σοκ στην αρχαιολογική κοινότητα. Ανακαλύφθηκε από τα  βάθη  του χρόνου, ένας αρχαίος χάρτης των Μάγια εμφανίστηκε ο οποίος παρουσιάζει ενδιαφέροντα  στοιχεία  που  υποδηλώνουν  ότι  η  επαφή  μεταξύ ανθρώπων και εξωγήινων όντων χρονολογείται πολύ πιο πίσω από ότι πιστεύαμε.Σε αυτήν την εξερεύνηση, αυτού του εκπληκτικού ευρήματος και των συνεπειών του για την επανεγγραφή αφήγησης των αλληλεπιδράσεων ανθρώπου εξωγήινου.



Ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια, γνωστός για τις προηγμένες γνώσεις του στην αστρονομία, τα μαθηματικά και την αρχιτεκτονική, άφησε πίσω του μια πλούσια ταπισερί από αντικείμενα και επιγραφές. Μεταξύ  αυτών  των  θησαυρών, ο  πρόσφατα  ανακαλυφθείς  χάρτης  ξεχωρίζει  ως απόδειξη  της  αξιοσημείωτης  ικανότητας   χαρτογράφησης  τους. Αυτό  που   κάνει  αυτή  την ανακάλυψη πραγματικά εκπληκτική είναι η απεικόνιση ουράνιων οντοτήτων που μοιάζουν πολύ με αυτό που συνήθως συνδέουμε με εξωγήινα όντα.



Ο χάρτης των Μάγια, σκαλισμένος σε  μια  ιερή  πέτρινη  πλάκα,  παρουσιάζει  ουράνια  σώματα συνυφασμένα με ανθρωποειδείς φιγούρες που διαθέτουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά που συνήθως αποδίδονται σε εξωγήινους.Η σχολαστική λεπτομέρεια και ένας αρχαίος χάρτης των Μάγια εμφα- νίστηκε.Ο αρχαίος χάρτης των Μάγια που βρέθηκε αποδεικνύει  ότι η  επαφή μεταξύ  ανθρώπων και εξωγήινων υπήρχε  εδώ και πολύ καιρό. Τα χρονικά των αρχαίων  πολιτισμών  συνεχίζουν να αποδίδουν μυστικά που αμφισβητούν την κατανόησή μας για την ανθρώπινη ιστορία. 



Μια  πρόσφατη   ανακάλυψη  στην  καρδιά  της  επικράτειας  των  Μάγια  προκάλεσε  σοκ  στην
αρχαιολογική κοινότητα.Ανακαλύφθηκε από τα βάθη του χρόνου χρόνου, ένας αρχαίος  χάρτης των Μάγια  εμφανίστηκε, ο οποίος παρουσιάζει  ενδιαφέροντα  στοιχεία  που υποδηλώνουν  επαφή μεταξύ ανθρώπων και εξωγήινων όντων χρονολογείται πολύ πιο πίσω από ότι πιστεύαμε προηγουμένως.Σε αυτήν την εξερεύνηση, εμβαθύνουμε λεπτομέρειες  αυτού του  εκπληκτικού  ευρήματος και των συνεπειών για την επανεγγραφή της αφήγησης των αλλη- λεπιδράσεων ανθρώπου εξωγήινου.



Οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί βρίσκονται στη μέση της αποκρυπτογράφησης των περιπλοκών αυτού του αρχαίου χάρτη των Μάγια. Οι ειδικές αναλύσεις εμβαθύνουν στους συμβολισμούς και τις κοσμολογικές αναπαραστάσεις,με στόχο να αποκαλύψουν τον σκοπό πίσω από την απεικόνιση εξωγήινων οντοτήτων. Ενώ ο σκεπτικισμός αφθονεί, πολλοί μελετητές αναγνωρίζουν την ανάγκη για μια ανοιχτόμυαλη εξερεύνηση της πιθανότητας οι αρχαίοι πολιτισμοί να είχαν  αλληλεπιδρά- σεις πέρα ​​από τον πλανήτη μας.Εάν αποδειχθεί αυθεντικό, ο χάρτης των Μάγια θα  μπορούσε να φέρει επανάσταση στην κατανόησή μας για την ανθρώπινη  ιστορία και τον ρόλο που  μπορεί να έπαιξαν τα  εξωγήινα όντα στη διαμόρφωση των αρχαίων πολιτισμών. 




12.Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα.



Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα είναι ένα από τα πλέον ερευνηθέντα και φωτογραφημένα ουράνια σώ- 
ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΤΟΥ 
ΩΡΙΩΝΑ
ματα.Η μελέτη του έχει αποκαλύψει πολλά μυστικά για τη διαδικα- σία σχηματισμού  νέων  άστρων  και  πλανητών  από  τη  βαρυτική κατάρρευση νεφών διαστρικού αερίου και σκόνης. Οι  αστρονόμοι έχουν παρατηρήσει απευθείας πρωτοπλανητικούς δίσκους,  φαιούς νάνους,έντονες και τυρβώδεις κινήσεις αέριων μαζών και φαινόμενα φωτοϊονισμού από το φως γειτονικών αστέρων μεγάλης μάζας στο νεφέλωμα. 



Υπάρχουν επίσης υπερηχητικά "σφαιρίδια" αερίου που διατρυπούν τα πυκνά νέφη υδρογόνου του Νεφελώματος του Ωρίωνα. Tο καθένα από αυτά είναι 10 φορές μεγαλύτερο από το Ηλιακό Σύστημα, ως την τροχιά του Πλούτωνα και οι άκρες του τονίζονται από κυανή ακτινοβολία ατόμων σιδήρου, ενώ η γένεσή τους πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο άγνωστο βίαιο γεγονός που έλαβε χώρα πριν από χίλια περίπου χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=pTxNnI4hjxo





13.Οι κινητήρες αντιύλης πάνε τον άνθρωπο στο πρώτο διαστρικό ταξίδι !





Τα διαστρικά  ταξίδια  είναι κάτι  που η  ανθρωπότητα έχει  επιτύχει  μόνο  στην  επιστημονική
ΔΙΑΣΤΡΙΚΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ
φαντασία μέχρι  σήμερα. Όμως η  αντιύλη δεν ανήκει  σε αυτή, η αντιύλη υπάρχει στην πραγματικότητα. Ο ίδιος ο Elon Musk έχει αποκαλέσει  την  ενέργεια  αντιύλης  το εισιτήριο  για  διαστρικά ταξίδια  και  φυσικοί  όπως ο  Ryan  Weed δ ιερευνούν τον  τρόπο αξιοποίησής.Η αντιύλη αποτελείται από σωματίδια σχεδόν ακριβώς όπως η κανονική ύλη αλλά με  αντίθετο  ηλεκτρικό  φορτίο.  Αυτό σημαίνει ότι όταν η αντιύλη έρχεται σε επαφή με την κανονική ύλη, και οι δύο εξαϋλώνονται και μπορούν να παράγουν τεράστια ποσά ενέργειας.




Η εκμηδένιση της αντιύλης και της ύλης μετατρέπει τη μάζα απευθείας σε ενέργεια, δήλωσε στο Business Insider ο  Weed, συνιδρυτής  και  διευθύνων  σύμβουλος  της  Positron  Dynamics, μιας εταιρείας  που  εργάζεται  για  την  ανάπτυξη ενός  τέτοιου  συστήματος.Μόλις  ένα  γραμμάριο αντιύλης θα μπορούσε να δημιουργήσει μια  έκρηξη  ισοδύναμη  με μια πυρηνική  βόμβα. Είναι αυτό το είδος ενέργειας, λένε κάποιοι, που θα μπορούσε να μας πάει εκεί που κανείς δεν έχει πάει πριν με ταχύτητα ρεκόρ.Το πλεονέκτημα όλης αυτής της ενέργειας  είναι ότι μπορεί να χρησιμο- ποιηθεί είτε  για  την  επιτάχυνση  είτε  για  την  επιβράδυνση  διαστημοπλοίων  με  ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Ο λόγος που δεν έχουμε κινητήρες  αντιύλης,  παρά τις τεράστιες δυνατότητές τους, είναι το κόστος και όχι η τεχνολογία.



Ο Gerald Jackson,ένας φυσικός που  εργάστηκε  σε  έργα  αντιύλης  στο  Fermilab, δήλωσε στο Forbes  το  2016  ότι  με  αρκετή  χρηματοδότηση,  θα μπορούσαμε να  έχουμε  ένα  προτότυπο διαστημόπλοιου αντιύλης μέσα σε μια δεκαετία. Το  πρόβλημα είναι  ότι αυτό το είδος αντιύλης είναι απίστευτα ακριβό για να παραχθεί.Η εναλλακτική περιλαμβάνει τα ποζίτρο ποζιτρόνια,την version αντιύλης του ηλεκτρονίου. Τα ποζιτρόνια εμφανίζονται στη φύση  και  δεν  χρειάζονται έναν γιγαντιαίο επιταχυντή και δισεκατομμύρια δολάρια για να παραχθούν.Αν και η απόκτηση ποζιτρονίων  μπορεί  να  είναι  λιγότερο  δαπανηρή  από  τις  ισχυρότερες  μορφές  αντιύλης, η αξιοποίησή τους είναι δύσκολη επειδή είναι υψηλής ενέργειας και πρέπει να επιβραδυνθούν. 



Έτσι, η κατασκευή ενός  πρωτοτύπου που  θα δοκιμαστεί στο  διάστημα  εξακολουθεί να  είναι ανέφικτη από άποψη κόστους, δήλωσε ο Weed.Αυτό ισχύει για όλα τα σχέδια αντιύλης. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, οι επιστήμονες έχουν προτείνει δεκάδες ιδέες, καμία από τις οποίες δεν έχει καρποφορήσει μέχρι σήμερα.



14.Ένα μυστηριώδες κύμα "πιάστηκε" να ταξιδεύει στον Γαλαξία μας.



Το κύμα εκτείνεται  σε  πάνω από 9000 έτη  φωτός κατά μήκος  ενός σπειροειδούς  βραχίονα και
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΚΥΜΑ
απέχει  μόλις  500  έτη  φωτός από  το  ηλιακό μας  σύστημα. Στην αντίληψή  μας  για  τον  δικό  μας  Γαλαξία, επικρατεί  συχνά  μια αίσθηση αμετάβλητης μονιμότητας. Ωστόσο,πρόσφατες αποκαλύ-ψει έχουν φωτίσει ένα δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο γαλαξια- κό τοπίο.Επιστήμονες αποκάλυψαν κολοσσιαία δομή που μοιάζει με κύμα, την οποία βάφτισαν "Radcliffe Wave".Το κύμα εκτείνεται σε πάνω από 9.000 έτη φωτός κατά μήκος ενός σπειροειδούς βραχίονα και  απέχει μόλις  500 έτη  φωτός  από το  ηλιακό μας  σύστημα, το φαινόμενο αυτό αμφισβητεί τις συμβατικές αντιλήψεις περί γαλαξιακής σταθερότητας.




Με επικεφαλής ερευνητές αποκάλυψαν μια αξιοσημείωτη αλήθεια. Το Radcliffe Wave δεν  είναι στατικό αλλά ταλαντώνεται ως περιοδικό ταξιδιωτικό  κύμα. Μέσω  σχολαστικής  παρατήρησης των νεογέννητων άστρων που φωλιάζουν μέσα στις  αέριες  πτυχές του, διακρίθηκε η κυματιστή κίνησή του,που μοιάζει με ένα κοσμικό φίδι που διασχίζει τον Γαλαξία μαςΤο διαστημικό σκάφος Gaia, που βρίσκεται σε τροχιά δίπλα στη Γη, έφερε επανάσταση στην κατανόηση της  δυναμικής του γαλαξία. Με ακριβείς  μετρήσεις, το Gaia  έχει  δημιουργήσει τον πιο  λεπτομερή  χάρτη του Γαλαξία μας, αποκαλύπτοντας τις θέσεις, τις κινήσεις και τις ταχύτητες των άστρων με πρωτοφανή ακρίβεια.



Ενώ η ανακάλυψη του "Radcliffe Wave" αποτέλεσε  σημαντικό  ορόσημο,  παραμένουν  πολλά ερωτήματα σχετικά με την προέλευσή του, την  κυματιστή συμπεριφορά  του  και  την ύπαρξη παρόμοιων δομών σε όλο τον γαλαξία.Καθώς οι αστρονόμοι μελετούν διάφορες θεωρίες,από τις εκρήξεις σουπερνόβα μέχρι τις βαρυτικές αλληλεπιδράσεις, η συνεχιζόμενη αναζήτηση για την ανακάλυψη των μυστηρίων του Γαλαξία μας υπόσχεται να αποκαλύψει ένα  σύμπαν σε διαρκή κίνηση και διαρκή θαυμασμό.






15.Η μεγάλη απάτη του "Κάρμα".





Πρόκειται για επινόηση των αποστατών του Κρόνου που κατέχουν τον πλανήτη εδώ και 26.000
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΟΝΟΣ
χρόνια, για να υποχρεώνουν τους ανθρώπους σε συνεχείς και δυσχε- ρείς  ενσαρκώσεις  στο  ίδιο  πεδίο,   ώστε να "τρέφονται" και  να  συντηρούνται ενεργειακά οι ίδιοι.


Όπως δημιούργησαν ανύπαρκτο χρέος στο φυσικό πεδίο, με τον ίδιο τρόπο δημιούργησαν  ανύπαρκτο  χρέος και  στο πνευματικό  πεδίο, για να σκλαβώσουν ολοκληρωτικά την ανθρωπότητα!


Οι άνθρωποι δεν έχουν να ξεπληρώσουν το ελάχιστο πνευματικό χρέος σε κανέναν!  Όλοι  είναι πνευματικά ελεύθεροι, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις τους.




16.Εντοπίστηκε κοσμικό χρυσωρυχείο. 




Ερευνητική ομάδα ανέλυσε μια ασυνήθιστα  μεγάλη  έκρηξη  ακτινοβολίας  υψηλής  ενέργειας,
EΚΡΗΞΗ ΑΚΤΙΝΩΝ
γνωστή ως έκρηξη ακτίνων γ' (GRB),και διαπίστωσαν ότι προήλθε από τη  σύγκρουση  δύο  υπερπυκνών  άστρων  νετρονίων. Αυτό το αποτέλεσμα βοήθησε την ομάδα να παρατηρήσει μια λάμψη  φωτός  που  προερχόταν  από  το  ίδιο  γεγονός  που επιβεβαιώνει ότι αυτές οι συγχωνεύσεις είναι τοποθεσίες που δημιουργούν χημικά στοιχεία όπως ο χρυσός.




Οι παρατηρήσεις, που έγιναν χρησιμοποιώντας  τα  διαστημικά  τηλεσκόπια  James  Webb  και Hubble επέτρεψαν στους επιστήμονες να δουν χρυσό και διάφορα βαρέα  στοιχεία, τα οποία  θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα πώς αυτά τα  γεγονότα  συγχώνευσης άστρων νετρονίων  δημιουργούν τα μόνα  περιβάλλοντα στο  Σύμπαν  ικανά να  δημιουργήσουν στοιχεία βαρύτερα από το σίδηρο όπως το ασήμι και ο  χρυσός  προκαλώντας  φαινόμενα  όπως ένας τύπος εκρήξεων που ονομάζεται kilonova και αποκαλείται από τους επιστήμονες η "τέλεια έκρηξη" το Σύμπαντος.



Τα άστρα νετρονίων (πάλσαρ) είναι  άκρως  συμπυκνωμένα άστρα  αποτελούμενα  κυρίως από νετρόνια και συνήθως έχουν διάμετρο μόνο 20 χιλιομέτρων, όμως έχουν βάρος σχεδόν διπλάσιο του Ήλιου. Ένα κουταλάκι ύλης από άστρο  νετρονίων  ζυγίζει  περίπου όσο το  όρος Έβερεστ.  Όταν δύο άστρα  νετρονίων  συγκρούονται, συμβαίνει το  εκρηκτικό  φαινόμενο της  κιλονόβα, καθώς ενώνονται αρχικά σε ένα ενιαίο τεράστιο άστρο νετρονίων, το οποίο μετά καταρρέει σε μαύρη τρύπα. Θεωρητικά  οι  κιλονόβα είχαν  προβλεφθεί από το  1974, αλλά για πρώτη φορά παρατηρήθηκαν σαφώς το 2013.
Naftemporiki.gr




17.Πώς το νέο παρατηρητήριο Rubin της Γης θα εγκαινιάσει την επόμενη εποχή των διαστημικών αποστολών αστεροειδών



Μια απεικόνιση τ ης  ζώνης  των αστεροειδών ως ένα  πυκνό  δαχτυλίδι σε σχήμα "ντόνατ "από
ΖΩΝΗ  ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ
κίτρινα σημεία με  τον  Ήλιο στο  κέντρο. Το φόντο είναι μαύρο με υπαινιγμούς σκούρου μπλε στις γωνίες και μικρά λευκά αστέρια με καρφίτσα πασπαλισμένα παντού.  Μια μικρή εικονογραφημένη Γη βρίσκεται στα αριστερά του Ήλιου και ένα ημι-αδιαφανές, κωνικό τρίγωνο γαλαζοπράσινο εκτείνεται από τη Γη προς τα δεξιά.



Ο κώνο κώνος ανοίγει σε ένα μωσαϊκό με μερικές ντουζίνες μικρών, τετράγωνων σχημάτων που αντιπροσωπεύουν την περιοχή ανιχνευτή  της  κάμερας  LSST  του  Παρατηρητηρίου  Rubin.Το μωσαϊκό επικαλύπτεται σε ένα τμήμα της ζώνης των  αστεροειδών και  κάθε  πλακίδιο αντιπρο- σωπεύει μια εικόνα κάμερας που ανιχνεύει μια ομάδα  αστεροειδών.  Μια λεπτή καμπύλη λευκή γραμμή ξεκινά πίσω από τον Ήλιο και αιωρείται γύρω από τη Γη,διαγράφοντας το μονοπάτι ενός μικρού διαστημικού σκάφους που δεν είναι σε κλίμακα που κατευθύνεται προς τους φωτισμένους αστεροειδείς, έτοιμο για εξερεύνηση.



Το επερχόμενο Παρατηρητήριο Vera C. Rubin δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ίδια τη Γη, αλλά η εξαιρετικά λεπτομερής, "μεγάλη εικόνα"  του σύμπαντος που θα  προσφέρει στους  επιστήμονες μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει μια νέα εποχή εξερεύνησης του διαστήματος. Το ηλιακό σύστημα είναι γεμάτο με δισεκατομμύρια μικρά βραχώδη σώματα και παγωμένα αντικείμενα, πολλά από τα οποία σχηματίστηκαν πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια όταν πλανήτες όπως η Γη σχηματίζονταν γύρω από τον ήλιο . 


Διαστημικές αποστολές όπως τα OSIRIS-REx, Lucy και  Psyche της NASA έχουν κάνει  βήματα
προόδου στην επίσκεψη σε αυτά τα αρχέγονα  σώματα του ηλια- ηλιακού συστήματος. Έχουν συλλέξει εικόνες και το OSIRIS-REx άρπαξε ακόμη και μερικά δείγματα,για έρευνα  εδώ  στη Γη, όλα αυτά ενημερώθηκαν  από  δεδομένα  που  συλλέχθηκαν  από παρατηρητήρια σε όλο τον κόσμο. Το Rubin Rubin,το οποίο θα δει το "πρώτο φως" του το 2025, θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει εκατομμύρια νέους αστεροειδείς, κομήτες και ενδεχομένως ακόμη και σώματα που περνούν από την πλανητική μας αυλή από άλλα συστήματα.Πάρτε το Oumuamua,για παράδειγμα, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2017. 


Μετά  την  ανίχνευση  αυτών  των  σωμάτων,  ο Rubin  θα  τα  παρακολουθήσει  γρήγορα καθώς κινούνται γύρω από το ηλιακό σύστημα και βαδίζουν κοντά στη Γη ή ακόμα και αν παραμένουν στην κύρια ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Άρη και του Άρη και Ζεύς .To Rubin θα παρακολουθεί σώματα ηλιακού συστήματος και κοσμικά αντικείμενα που βρίσκονται πολύ μακριά, ακόμη  και πέρα ​​από τα όρια του ηλιακού συστήματος και του γαλαξία του Γαλαξία, καθώς διεξάγει τη 10ετή Έρευνα Κληρονομιάς του Χώρου και του Χρόνου (LSST).




Σαρώνοντας ολόκληρο τον ουρανό του νότιου ημισφαιρίου κάθε λίγες νύχτες  με ένα τηλεσκόπιο 8,4 μέτρων και τη μεγαλύτερη ψηφιακή κάμερα στον κόσμο,ο Rubin αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τον κατάλογό μας με γνωστά αντικείμενα του ηλιακού συστήματος που έχει κατασκευαστεί πάνω από 200 χρόνια, από τουλάχιστον 5  φορές, προβάλλουν οι επιστήμονες. Όχι  μόνο ο  Rubin, που βρίσκεται υπό  κατασκευή  στο βουνό  Cerro Pachón στη βόρεια Χιλή, θα εντοπίσει  πλήθος νέων   αντικειμένων  του  ηλιακού   συστήματος,  αλλά  οι  επιστήμονες   αναμένουν  επίσης  να  συγκεντρώσει  περισσότερες  πληροφορίες  για το ευρύτερο  "διαστημικό τοπίο"  του  ηλιακού συστήματος. Αυτό  θα μπορούσε  να αποκαλύψει  ολόκληρες  περιοχές  που περιέχουν μοναδικά αντικείμενα που πρέπει να θεωρηθούν ως στόχοι μελλοντικών διαστημικών αποστολών.



18.Σελήνη ή Λεβάν το Σκάφος Ελέγχου της Γης.



Ένας κουφωμένος αστεροειδής 5 δισεκατομμυρίων ετών, με πάχος φλοιού 30 χλμ και κοινολοδο- 
ΣΕΛΗΝΗ  'Η  ΛΕΒΑΝ
κούς  εσωτερικής κατασκευής  1.000  μιλίων. Ένα κατεστραμμένο Death Star, για  αυτό δεν  μας  δείχνει  πότε την  πίσω  πλευρά  του. Ενώ ο Ηλιος την έλκει 10 φορές περισσότερο και  έπρεπε να  ήταν πιο μακριά, είναι τόσο  κοντά  όσο  στην  ολική  έκλειψη  Ηλίου  η φαινομενική  διάμετρος της  να  είναι  όσο  του  Ηλίου !!!  



Εύκολα μπορεί λοιπόν να προκαλέσει την εξαφάνιση της ζωής εάν τοποθετηθεί μονίμως σε τροχιά μπροστά από τον Ήλιο, γιατί φυσικά μπορεί. Επίσης ρυθμίζει την αναπαραγωγή των ανθρώπων, ελέγχει απόλυτα την περίοδο των γυναικών. Στις καλοκαιρινές πανσελήνους μην πάτε σαν βλάκες στα αρχαία μνημεία, δεν σας κάνει  εντύπωση  ότι  τα  ανοίγουν  τότε μόνο  το  βράδυ  κιόλας; Οι συμβασιούχοι δεν κάνουν απεργία αλλά μες την τρελή χαρά σας υποδέχονται; !!! Γιατί άραγε δεν αναρωτιέστε;



Τι λένε οι αρχαίοι Έλληνες για την Σελήνη: "Προσέλληνοι Ηρόδοτος  τους Αρκάδας  ούτω  λέγει, τουτέστιν αρχαίους προ της Σελήνης", γράφει το λεξικό του Σουίδα. Υπήρξαν δηλαδή οι Αρκάδες πριν απ’ την εμφάνιση της Σελήνης στον ουρανό! Το ίδιο αναφέρει και ο Απολλώνιος ο Ρόδιος στα Αργοναυτικά του αλλά και ο  Παυσανίας  στα  Αρκαδικά  του.  Παρόμοιες  αναφορές  έχουμε  από τον Πλούταρχο, τον Οβίδιο, τον Ιππόλυτο και τον Λουκιανό ενώ  ο Δημόκριτος  και ο  Αναξαγόρας δίδασκαν ότι υπήρχε μιά εποχή  όπου η  Γη   ήταν  χωρίς   φεγγάρι. "Μελέτησαν  μιαν  άλλην  Γη, άγνωστη, την οποίαν οι  αθάνατοι  ονομάζουν  Σελήνη, οι δε κάτοικοι της Γης Μήνην και η οποία έχει πολλά όρη, πολλές πόλεις, πολλά μέγαρα, Πρόκλος.



Ναι, υπάρχουν τεράστιες κατεστραμμένες  γυάλινες  πολιτείες όπως  φαίνεται  στις  φωτογραφίες.
ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Όλοι  απορούσαν γιατί αποστολές  στην  Σελήνη  δεν  φαινόντουσαν αστέρια  στον  ουρανό.  Πως να  φανούν  αφού  προσσεληνώνονταν ανάμεσα στις κατεστραμμένες γυάλινες πολιτείες.Στον Νότιο Πόλο της  χρησιμοποίησαν  κατά  κόρον  φίλτρο "paint  brush" για  να εξαφανίσουν τις πολιτείες, και την δεξαμενή πάγου με επιφάνεια 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα.Αυτά βρήκε το διαστημόπλοιο Clementine του Αμερικανικού Ναυτικού !!! Αφήστε που μας δείχνουν γκρίζα την Σελήνη ενώ δεν είναι. Και προσέξτε την κατασκευή που φαίνεται μπλε στον κρατήρα Αρίσταρχο !



Η  NASA  να  βγει  και  να  εξηγήσει  για  ποιόν  λόγο  η  Σελήνη  αντηχούσε  σαν  καμπάνα  στα επαναλαμβανόμενα πειράματα των αποστολών Απόλλων 12,14,15,16 και 17, όπου οι αστροναύτες πέταξαν από ορισμένο ύψος εξοπλισμό,που στην επιφάνεια του  φεγγαριού δημιούργησε δονήσεις, οι οποίες διαρκούσαν κάθε φορά για  πολύ μεγάλο  χρονικό  διάστημα  (άνω  της  μιας  ώρας). Τα σεισμικά κύματα, που δημιουργήθησαν, εμφάνισαν συμπεριφορά (ταχύτητα 9,5 km/sec σε  βάθος 32 km) ανάλογη της κινήσεώς τους μέσα από υλικό με πολύ καλή αγωγιμότητα, όπως τα μέταλλα!




19.Το αίνιγμα της καταγωγής της Σελήνης.



Οι τρεις θεωρίες που ίσχυαν μέχρι τώρα καταρρίφθηκαν αφού: 

α. Η Σελήνη δεν μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη (θεωρία προσέλκυσης), αφού ένα τόσο μεγάλο
ΣΕΛΗΝΗ
σώμα είναι αδύνατον να μπει κάτω από φυσιολογικές συνθήκες σε τροχιά γύρω από έναν τόσο μικρό πλανήτη.

β. Η Σελήνη  δεν σχηματίστηκε από το  ίδιο σύννεφο  σκόνης  και αερίων που σχηματίστηκε η Γη, αφού δεν διαθέτει την ίδια χημική σύσταση εδάφους με τη Γη. 

γ. Η Σελήνη δεν αποτελούσε ποτέ μέρος της Γης από το οποίο να αποσπάστηκε.



Υπάρχουν ενδείξεις για την κενότητα του εσωτερικού της Σελήνης και υπάρχει μεγάλη διαφορά πυκνότητας ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη.  Υπάρχουν  ενδείξεις  για την ύπαρξη  εσωτερικού μεταλλικού περιβλήματος και κάτω από τον εξωτερικό φλοιό  υπάρχει  εσωτερικός  μεταλλικός φλοιός πάχους 32 χιλιομέτρων. Υπάρχουν ενδείξεις για ενισχύσεις στην εξωτερική επιφάνεια και τις σκοτεινές περιοχές , όπου η σύστασή τους είναι το τιτάνιο, ο σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, υτρίο, ζιρκόνιο, μολυβδένιο, ρουθήνιο, παλλάδιο.



Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι την δεκαετία του 30 ο Γκρότε Ρέμπερ,της εταιρείας Μπελ, συνέλαβε τότε
ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
ραδιοφωνικά μηνύματα από τη Σελήνη.Οι ραδιοεκπομπές προέρχο- νταν από το εσωτερικό  και όχι  από την επιφάνεια. Επίσης  αρκετοί ερασιτέχνες  αστρονόμοι  συνέλαβαν  σήματα  από τη  Σελήνη  στα 1927/ και 1934 με δική τους κατασκευή ραδιοτηλεσκόπια.Στα 1935 συνέλαβαν  παρόμοια μηνύματα οι Μαρκόνι και  Τσέλσα,  ενώ  στα 1956  οι επιστήμονες  του Πανεπιστημίου του Οχάιο  δήλωσαν  ότι συνέλαβαν ένα είδος κωδικοποιημένου μηνύματος.



Επίσης εντύπωση κάνει η άποψη του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Σαρού που ισχυρίστηκε πως ο αστροναύτης  Αλ  Γουώρντεν τη στιγμή  που περπατούσε  στη  Σελήνη  (αν τελικώς έγινε αυτό), άκουσε μια σειρά από ανεξήγητες λέξεις στο  αινιγματικό  μήνυμα: "ΜΑΡΑ  ή  ΛΑΜΑ  ΡΑΜΠΙ ΑΛΑΡΝΤΙ ΝΤΙΝΤΙ ΕΝΤΑΒΟΥΕΡ ΕΣΑ ΚΟΥΝΣ ΑΛΙΜ". Το  μήνυμα δεν έχει  μεταφραστεί. Αν πράγματι  είναι  κατοικημένη  η  Σελήνη   και  η  εκπομπή   μηνυμάτων  μαζικής  υστερίας  που λαβαίνουμε σε πάνω από 100  συχνότητες για αντίστοιχες  γλώσσες,να επηρεάζουν τα  δρώμενα της γης,γιατί αν το καλοσκεφτούμε,σαν άνθρωποι,δεν παίρνουμε και γρήγορα "μπρός"μιας και κοιμόμαστε τον "Υπνο του Δικαιου" όλα είναι πιθανά.



Στα νεώτερα χρόνια οι επικοινωνίες μεταξύ  Σελήνης  και  σκαφών  της, αλλά  και  των  σκαφών μεταξύ τους μας δίνουν μια γλώσσα  επικοινωνίας, την  γενέτειρα  της  Εβραϊκής  γλώσσας,  την Μογγολική με πολύπλοκο συντακτικό και αυξημένο λεξιλόγιο,που μάλλον είναι τεχνικοί όροι και γενικευμένες έννοιες που  λείπουν  από το  σημερινό  Μογγολικό  λεξιλόγιο, διότι η γνώση και η νοημοσύνη των γήινων που χρησιμοποιούσαν τη γλώσσα αυτή δεν επέτρεπε την κατανόησή τους.



Μέχρι τώρα οι  ραδιοεπικοινωνίες  που  καταγράφηκαν  είναι  οι εξής:  Γραμμική  εκπομπή  μια διαστάσεως που αντιστοιχεί στις δικές μας ραδιοφωνικές εκπομπές. Επιφανειακή  εκπομπή  δύο διαστάσεων που αντιστοιχεί στις δικέ μας τηλεοπτικές εκπομπές.Ογκομετρική τριών διαστάσεων που  δεν  αντιστοιχεί  σε  γήινη  τεχνολογία,  είναι  δε  δυνατόν  να αποδοθεί  με διαμορφωμένους ολογραφικούς δέκτες που "οδηγούνται" από κεραία, που σημαίνει ότι τα σεληνιακά σκάφη και η Σελήνη διαθέτουν για τις μεταξύ των επικοινωνίες πομπούς και δέκτες στερεοσκοπικής τεχνολο - γίας. Τέτοιες εκπομπές έχουν καταγραφεί σε οπτικοακουστικούς "διαλόγους" μεταξύ εσωτερικών πληρωμάτων Σελήνης και πληρωμάτων 


Εντύπωση όμως κάνει, όταν το 1950 σε ναό των Μάγιας στο Μεξικό βρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της Σελήνης, ο οποίος αποδείχτηκε απόλυτα ακριβής συγκρινόμενος με τους πρόσφατους που έφεραν τα διαστημόπλοια. Η πρώτη χαρτογράφηση  της αθέατης  πλευράς της  Σελήνης  από τον άνθρωπο έγινε την 7/10/1959, επομένως ο παλαιός χάρτης  βρέθηκε στη γη  ή  από  επίσκεψη γήινων στο φεγγάρι ή από επίσκεψη εξωγήινων στη γη.



Επίσης σύμφωνα πάντα με τα Σανσκριτικά  κείμενα  και την  Ινδουιστική  θρησκεία, σε  κάποια
απώτατη εποχή δεν υπήρχε  σαν δορυφόρος  της γης. Αργότερα η  γη είχε τρείς  δορυφόρους.Την εποχή  που η γη  δεν είχε  δορυφόρους, οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους : 1.20 - 1.50μ. Όταν είχε  τρείς δορυ- φόρους, τότε οι άνθρωποι είχαν ανάστημα: 2.50-12.00….! μ. Και τέλος με 1 δορυφόρο έχουν το ύψος του σημερινού ανθρώπου: 1.60-2.00 μ., λόγω βαρύτητας (g=9.81 m/sec2).


Τρείς  σελήνες  έχουν  υπάρξει. Στο  Πικέρμι  τα  παλαιοντολογικά  ευρήματα  δείχνουν ζωολογικό κήπο εκατοντάδων ετών.Πλακώθηκε  από  διάλυση  της  προηγούμενης  σελήνης  όταν  έφτασε στο σημείο Ross  αφού  είχε  εγκαταλειφθεί  και  οι  άνθρωποι  ότε  ήταν  υπερμεγέθεις όπως και οι φτέρες. Επίσης η μέση πυκνότητα όπως σωστά αναφέρεις δείχνει ότι η Γη  και  η  Σελήνη  είναι κούφιες ! Ουσιαστικά είναι ένα χαλασμένο και σε κακή λειτουργία death star.


Αυτά είναι  ένα μικρό  αφιέρωμα  στο τεράστιο  θέμα  της Σελήνης  που  σε καμιά περίπτωση δεν είναι "φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ" άρα έχετε τον νου σας όταν ανοίγουν για να σας υποδεχτούν στους αρχαιολογικούς χώρους την πανσέληνο … αλλά από την άλλη … κάπως πρέπει να τραφούν κι αυτοί.





20.Ο ήλιος έχει αλλάξει, τι συμβαίνει!




Ο  ηλιακός  κύκλος  έχει  γίνει  αρκετά  καλά  κατανοητός  από  το  1843,  όταν  ο  ερασιτέχνης 
ΗΛΙΟΣ
αστρονόμος Samuel Schwabe πέρασε 17 ολόκληρα  χρόνια παρα-τηρώντας τη διακύμανση των ηλιακών κηλίδων στο μητρικό μας αστέρι. Από τότε,  παρατηρούμε  τακτικά την ροή του κύκλου των ηλιακών κηλίδων κάθε 11 χρόνια.Πιο πρόσφατα, το Solar  Orbiter της  ESA  έλαβε  εικόνες  του Ήλιου για  να  παρακολουθήσει  την  πρόοδο αυτών καθώς οδεύουμε προς την  κορύφωση  του τρέχοντος ηλιακού κύκλου. Δύο  πρόσφατα  δημοσιευμένες  εικόνες  από τον Φεβρουάριο του 2021 και τον Οκτώβριο του 2023 δείχνουν ο ήλιος έχει αλλάξει καθώς οδεύουμε προς το ηλιακό μέγιστο.





Ο Ήλιος είναι μια μεγάλη σφαίρα πλάσματος,ηλεκτρικά φορτισμένου αερίου,που έχει την εκπλη- κτική ιδιότητα να μπορεί να  μετακινεί ένα μαγνητικό πεδίο που μπορεί  να είναι ενσωματωμένο μέσα του. Καθώς ο Ήλιος περιστρέφεται, το μαγνητικό πεδίο παρασύρεται μαζί του, αλλά επειδή ο Ήλιος περιστρέφεται ταχύτερα στον  ισημερινό απ’ ό,τι  στους πόλους, οι γραμμές  του πεδίου τυλίγονται όλο και πιο σφιχτά.


Κάτω από αυτή την τεράστια πίεση,  οι γραμμές  του  πεδίου  περιστασιακά  σπάνε  και  όταν το κάνουν, βλέπουμε μια ηλιακή  κηλίδα.  Αυτές  οι  σκοτεινές  κηλίδες  στην  ορατή  επιφάνεια του Ήλιου είναι περιοχές όπου οι πυκνότερες σ υγκεντρώσεις ηλιακού υλικού  απαγορεύουν τη  ροή θερμότητας προς την ορατή επιφάνεια,με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ελαφρώς  ψυχρότερες και επομένως πιο σκοτεινές κηλίδες  στον Ήλιο. Στην αρχή του κύκλου στο ηλιακό ελάχιστο του 2019, υπήρχε σχετικά μικρή δραστηριότητα και μόνο λίγες ηλιακές κηλίδεςΈκτοτε,τα πράγματα αυξάνονται σιγά σιγά. 


Η εικόνα από τον Φεβρουάριο του 2021 έδειχνε έναν αρκετά ήσυχο Ήλιο, αλλά  οι διαφορές  είναι ορατές καθώς πλησιάζουμε χρονικά στο ηλιακό μέγιστο. Το μέγιστο αυτού του κύκλου αναμένεται να συμβεί το 2025. Η κατανόηση του κύκλου δεν έχει απλώς επιστημονικό ενδιαφέρον, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση των  ζημιών σε επίγεια  και τροχιακά συστήματα  από μεγάλες ηλιακές καταιγίδες, αλλά κυρίως για την κατανόηση των επιπτώσεων στη ζωή στη Γη.






21.Προσελήνωση 1972 ωs Προσελήνωση 2023: Να γιατί συμβαίνει αυτό το περίεργο με τα πλάνα! 



Ένα post στο "X "το οποίο συγκρίνει τα πλάνα από την προσελήνωση το 1972 έναντι της προσε- 
ΠΡΟΣΕΛΗΝΩΣΗ
λήνωσης πουέγινε το 2023 προκαλεί πλήθος αποριών στους χρήστες Στις  23  Φεβρουαρίου η  πρώτη  ιδιωτική  εταιρεία  έφθασε  στην επιφάνεια του Φεγγαρ ιού, με τον διευθυντή της NASA Bill Nelson να το αποκαλεί ως ένα ακόμη μεγάλο  βήμα για  την ανθρωπότητα. Σηματοδοτεί την επιστροφή της Αμερικής στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια και ήρθε μετά από μόλις 6 μήνες από την προσσελήνωση του Chandrayaan-3 της Ινδίας του περασμένου Αυγούστου 2023. 


 

Ένας λογαριασμός στο X γνωστός με την ονομασία Historic Vids δημοσίευσε ένα συγκριτικό  των φωτογραφιών της προσγείωσης πριν από 50 περίπου χρόνια σε σύγκριση  με  την προσσελήνωση που έλαβε χώρα  στο  2023. Πολλοί  παρατήρησαν ότι το  video από  το 1972  είναι πιο καθαρό σε σχέση με το περσινό,  με πολλούς στο  internet να αναρωτιούνται γιατί  οι εικόνες  του 1972 είναι σημαντικά πιο καθαρές από ότι το πιο πρόσφατο υλικό.



Η εξήγηση απλή.Οι αστροναύτες το 1972 δεν είχαν την τεχνολογία που έχουμε σήμερα και έτσι ό,τι τραβούσαν το έγραφαν σε film 16mm, φέρνοντάς το στη Γη. Ωστόσο η προσσελήνωση του 2023 μεταδόθηκε ζωντανά με αποτέλεσμα αυτός να είναι ο λόγος για τη χαμηλότερη ποιότητα.






22.Το New Horizons ανακάλυψε κάτι ανατρεπτικό στα πέρατα του Ηλιακού συστήματος





Το διαστημικό σκάφος New Horizons της NASA εκτοξεύτηκε το 2006 με σκοπό να εξερευνήσει το
ΝEW HORIZONS
εξωτερικό Ηλιακό σύστημα.Πέρασε από τον Πλούτωνα το 2015 και αυτή τη στιγμή  βρίσκεται σε απόσταση 58 αστρονομικών μονάδων (AUs).Να θυμίσουμε πως μία AU ισούται με την  απόσταση Ήλιου-Γης. Τώρα, νέα  δεδομένα  από  το  New  Horizons  αποκαλύπτουν αναπάντεχα  υψηλά  επίπεδα  σωματιδίων, εκεί  όπου η  σκόνη  θα έπρεπε να αρχίζει να αραιώνει και αυτό μπορεί να σημαίνει  πως η Ζώνη Κάιπερ επεκτείνεται σημαντικά  περισσότερο από αυτό που πιστεύαμε  έως  σήμερα. Το  New  Horizons  παίρνει  τις  πρώτες απευθείας μετρήσεις διαπλανητικής σκόνης πέρα από τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, οπότε κάθε παρατήρηση μπορεί να οδηγήσει σε μία ανακάλυψη.





Η ιδέα είναι  πως μπορεί  μόλις  να  εντοπίσαμε  μία  διευρυμένη  Ζώνη  του  Κάιπερ, με  ένα  νέο πληθυσμό αντικειμένων που συγκρούονται και παράγουν περισσότερη σκόνη και αυτό προσφέρει ακόμα ένα στοιχείο για να λύσουμε τα μυστήρια των πιο απομακρυσμένων περιοχών του Ηλιακού συστήματος.Η  Ζώνη  Κάιπερ  ξεκινά στην τροχιά  του  Ποσειδώνα,  30 AUs  από  τον  Ήλιο  και επεκτείνεται σε άγνωστη απόσταση. εμάτη μεγάλους βράχους και πλανήτες-νάνους, καθώς και με άλλα αντικείμενα τα οποία δεν μπορούμε να δούμε επειδή βρίσκονται πολύ μακριά, είναι σχετικά μικρά και πολύ σκοτεινά.

 


Η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο πυκνότητα της σκόνης  εκεί  που βρίσκεται το New Horizons τώρα, σημαίνει πως είτε παράγεται  επιπλέον σκόνη  από  συγκρούσεις ή  πως  οι  δυνάμεις  της ηλιακής  ακτινοβολίας  σπρώχνουν  αναπάντεχα  τη  σκόνη  από  πυκνότερες  περιοχές  προς  τη συγκεκριμένη περιοχή.Η Ζώνη Κάιπερ ξεκινά στην τροχιά του Ποσειδώνα, 30 AUs από τον Ήλιο και επεκτείνεται σε άγνωστη απόσταση. Χαρακτηρίζεται από υψηλής πυκνότητας πετρώδη και παγωμένα αντικείμενα. Είναι γεμάτη μεγάλους βράχους και πλανήτες-νάνους,καθώς και με άλλα αντικείμενα τα οποία δεν μπορούμε να δούμε επειδή βρίσκονται πολύ μακριά,είναι σχετικά μικρά και πολύ σκοτεινα.





Η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο πυκνότητα της σκόνης εκεί που βρίσκεται το New Horizons τώρα,σημαίνει πως είτε  παράγεται  επιπλέον σκόνη  από  συγκρούσεις ή  πως  οι  δυνάμεις  της ηλιακής  ακτινοβολίας  σπρώχνουν  αναπάντεχα  τη  σκόνη  από  πυκνότερες περιοχές  προς  τη συγκεκριμένη περιοχή.





23.Η NASA δημοσιεύει την πιο κοντινή φωτογραφία αστεροειδούς που περνά ξυστά από τη Γη.





Η NASA σαρώνει άγρυπνα τον ουρανό για απειλητικούς αστεροειδείς. Πρόσφατα,η  διαστημική
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ
υπηρεσία κατέγραψε τις πρώτες λεπτομερείς εικόνες του  αστεροει-  δούς  2008   OS7, ενός  βράχου  διαμέτρου  περίπου  200  έως  500 μέτρων.Πέρασε σε απόσταση 2,9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη στις αρχές Φεβρουαρίου, που  στη ουσία  θεωρείται ξυστά από τη Γη.Είναι μόλις 7,5 φορές φορές η απόσταση μεταξύ του πλανήτη μας και του φεγγαριού,εξήγεί η ΝΑSΑ. \


Ευτυχώς,η τροχιά του αστεροειδούς δεν αποτέλεσε  κίνδυνο για  εμάς  εδώ στη  Γη. Ο   κίνδυνος πρόσκρουσης μεγάλων αστεροειδών στη Γη είναι σχετικά μικρός στο άμεσο μέλλον.Παραπάνω, μπορείτε να δείτε οκτώ φωτογραφίες αυτού του αστεροειδούς, που λήφθηκαν με ένα γιγαντιαίο  ραδιοτηλεσκόπιο στην έρημο της  Καλιφόρνια. 


Τα ραδιοτηλεσκόπια  συλλαμβάνουν εικόνες αστεροειδών εκπέμποντας ένα σήμα στο αντικείμενο ενδιαφέροντος και στη συνέχεια μια κεραία  συλλαμβάνει  τα  ανακλώμενα  ραδιοκύματα.  Αυτά  τα ραδιοτηλεσκόπια μπορεί να είναι τεράστια. Το όργανο που κατέγραψε αυτές τις εικόνες του 2008 OS7, το Goldstone Solar System Radar, έχει διάμετρο 70 μέτρα.






24.Η καταγωγή των Ελλήνων από τον αστερισμό "Αντάριες" αποικία της Λύρας.





Ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε στην γη από τον πίθηκο.  Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας
ποτέ με βάση την φυσική μεταλλαγή δεν υπήρξε κάποιο είδος που να μετατράπηκε σε κάποιο τελείως διαφορετικό είδος (π.χ. πίθηκος να γίνει άνθρωπος).  Εφόσον  κάποια  είδη  έχουν  τον  ίδιο  αριθμό χρωμοσωμάτων,θεωρητικά μπορούν να αναπαραχθούν αναμεταξύ τους. 

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν σημαίνει πως δεν έγιναν στο  παρελθόν  και δεν γίνονται επί τωνημερών μας,γεννετικά πειράματα τροποποίησης των ανθρώπων, κυρίως από σκοτεινές γήϊνες και κατευθυνόμενες εξωγήϊνες δυνάμεις.





Ακολουθεί κάποιο διάγραμμα, που εξηγεί πως οι Έλληνες και οι πανταχόθεν ΕΛ που κατοικούν σε διάφορα σημεία του πλανήτη Γη, προέρχονται από τις ανθρώπινες αποικίες του αστερισμού Λύρα και ειδικότερα από την αποικία που οι άνθρωποι του Λύρα δημιούργησαν στο αστερισμό Αντάρης Τα Δρακονιανά φύλλα, είναι φυλές που υποτάχθηκαν στην τεχνητή νοημοσύνη, και ως άψυχοι και άβουλοι,ωθήθηκαν από τους επικυρίαρχους των σωμάτων και των μυαλών τους (τεχνητή νοημο - σύνη), στην δημιουργία πολέμων με τους ανθρώπινους πολιτισμούς του Λύρα.  


Οι Δρακονιανοί ήταν αυτοί  οι  οποίοι  πίσω από την  σκηνή  όπως είναι  η  πάγια  τακτική  τους 
ΑΝΟΥΝΑΚΙ ΚΑΙ
ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ
οργάνωσαν τους εμφύλιους πολέμους στις 110 ανθρώπινες αποικίες της  Γαλαξιακής  ομοσπονδίας που  προερχόταν από  την  Λυρα, με σκοπό τον αφανισμό - υποδούλωση, του χρυσού γένους των ανθρω- πων, όπως αυτό αναφέρεται στην Θεογονία του Ησίοδου που αρχικά γράφτηκε στον Λύρα. Οι Δρακονιανοί-Οριωνίδες, είναι επίσης αυτοί που επι του παρόντος, προσπαθούν να επιβάλουν την μετάπτωση του ανθρώπινου γένους στην χάλκινη εποχή με τελικό σκοπό τον σταδια- κό πλήρη αφανισμό του από την Γη.



Είναι επίσης υπεύθυνοι για την καταστροφή των ανθρώπινων  αποικιών  στο  παρελθόν μετά  από απευθείας πολεμική σύγκρουση με αυτούς, εντός του ηλιακού μας συστήματος (βλέπε υπολείματα πολιτισμών  στον.Τα αρχαία  πελασγικά  φύλλα, προέρχονται  από τον  αστερισμό  Ανταριές, στον οποίο και κατέφυγαν,όταν άρχισε ο Γαλαξιακός πόλεμος  μεταξύ των  ανθρώπινων  αποικιών. Οι αρχαίοι  Ρωμαίοι  προέρχονται  από  τον  Αρκτούρο   (επίσης ανθρώπινη αποικία).  Οι  Άτλαντες (νησιά μπίμινι) από τις ανθρώπινες αποικίες στις  παλαιές  Πλειάδες. Οι Ρώσοι  προέρχονται από τις ανθρώπινες αποικίες του Ταυ-Κήτους και του Ηριδανού. 



Οι άνθρωποι από  τον Βέγκας, έκαναν  αποικίες  στον Σείριο Β' και κατόπιν αποστολές  τους από  εκεί, δημιούργησαν  επάνω στην γη, τον Αιγυπτιακό και Εβραϊκό πολιτισμό.  Ήταν επίσης αυτοί  που κατοίκησαν στο πλανήτη  Άρη και ήταν είναι οι αρχηγοί της Λευκής Αδελφότητας στο Θιβετ Από τον Αστερισμό Marduk (Μεγάλη Άρκτος) επίσης  ήρθαν  στην γη οι  Abbenaki ή  Ανουνάκι, που λόγω του μεγάλου ύψους τους και του αζώτου που τους  δηλητηρίαζε  στην  ατμόσφαιρα της γης, προχώρησαν στην δημιουργία κάποιων γεννετικών πειραμάτων  ώστε  να  χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους ως εργάτους-σκλάβους,για την συλλογή χρυσού,και ορυκτών καυσίμων όπως το Νικέλιο, το βηρήλιο κ.α., τα οποία και μεταφέρουν μέχρι και σήμερα στον πλανήτη τους. 




Η μαύρη αδελφότητα προέρχεται από τον αστερισμό του Δράκοντα, και οι κοντινότερες αποικίες της, που αποτελούν τα βασικά ορμητήριά της, κοντά στην  Γή,  είναι η  Αφροδίτη  και  μετά  τον επίσης ενορχηστρωμένο από τους Δρακονιανούς  εμφύλιο πόλεμο ο  Κένταυρος  ο   πρωτεύοντας (αλλόμορφη φυλή TYAKUT με τα  μεγάλα  μαύρα  μάτια). Οι  αλλόμορφοι  Δρακονιανοί, με  τα πετρωτά και όχι ίσια χείλια, και τις αμυγδαλωτές και όχι στρόγγυλες κόρες ματιών, κατέστρεψαν τις περισσότερες απο τις ανθρώπινες αποικίες του Λύρα και του Βέγκα, αντικαθιστώντας τες με πολιτισμούς τύπου Μάτριξ (άνθρωποι που κοιμούνται σε δεξαμενές και χρησιμεύουν ως μπαταρίες για τις μηχανές).  




Οι Δρακονιανοί από τον Λύρα  κατόπιν  έχοντας ως  ορμητήριο τους τον  Ρίγκελ,  δημιούργησαν
ΖΕΤΑ   RETICULI
στρατιές από βιορομπότ γκρίζων  δούλων(βρηλάκια=Vril)γνωστούς ως  Zeta Reticuli I ή II (γνωστοί  και ως ONVI ή φυλή MAITRE),οι οποίοι προσχώρησαν κατόπιν στην ευρύτερη Δρακονια Δρακονιανή  ένωση άβουλων και  βιορομπότ γνωστής  και  ως "συνομοσπονδίας  του  Ορίωνος". Από  τον  Ορίωνα  προέρχονται  και  ελέγχονται, οι σημερινοί Αμερικανοί και Γερμανοί πεφωτισμένοι, που προσπαθούν να  επιβάλουν  την  Παγκοσμιοποίηση  γνωστή  και  ως  "Νέα Τάξη Πραγμάτων", δηλαδή  κατ'ουσίαν οι  Δρακονιανοί  (Κύλωνες  στο Γκαλάκτικα),  είναι  αυτοί  που  διοικούν τα 3/4 της  Γης  μέσω της Αμερικής και της Γερμανίας.  





Σύμφωνα δε, με τα βιβλία του  αείμνηστου Ιωάννη  Φουράκη, οι  Δρακονιανοί  είναι αυτοί  που μελλοντικά θα αφανήσουν, το ανθρώπινο είδος από την γή, και τον ίδιο τον πλανήτη Γη=Αθηνά. Στα  αρχαία  χρόνια  οι  Δρακονιανοί   (μαύρη  αδελφότητα),  δημιούργησαν  τον πολιτισμό  της αρχαίας Λεμουρίας. Την Γαία οι Δρακονιανοί την θεωρούν ως έναν τύπο κοσμικού εργαστηρίου, και τους ανθρώπους ως ένα αποτυχημένο τους πείραμα. 


Επί των ημερών μας λοιπόν  συνεχίζεται αυτός  ο πόλεμος  μεταξύ της  Μαύρης και  της Λευκής Αδελφότητας, που σε πράκτορες μυστικών υπηρεσιών είναι γνωστός ως πόλεμος μεταξύ Κρυφής κυβέρνησης και σκιώδους κυβέρνησης, και των εξωγήϊνων,εχθρών ή συμμάχων τους, αντίστοιχα.
Είθε να  επικρατήσουν  οι  φωτεινές  δυνάμεις  ανθρώπινες  και  εξωγήϊνες  επί  της  Γης,  και  η ανθρωπότητα να ξαναεπιστρέψει στο φως και να επανέλθει στην Γη το Χρυσό Γένος.






25.Εντυπωσιακά πλάνα από πτώση μετεωρίτη μεταξύ Ιωαννίνων και Καλαμπάκας.(27/2/2024).





Το  Εθνικό  Αστεροσκοπείο  Αθηνών  δημοσίευσε  ένα  βίντεο που  καταγράφει  την  πτώση  ενός
ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ
ΗΠΕΙΡΟ
μετεωροειδούς στον ελληνικό  εναέριο χώρο  στην  περιοχή  μεταξύ Ιωαννίνων και Δήμου Καλαμπάκας,στις 27/2/2024. Το βίντεο  περι- λαμβάνει  καταγραφές  από  τρεις  διαφορετικές  κάμερες,  ενώ  η κάμερα του ΝΟΑΚ απουσιάζει λόγω της έντονης λαμπρότητας του φαινομένου, η οποία προκάλεσε κορεσμό.





Το  βίντεο  προβάλλει  τη  διάσπαση  του  μετεωροειδού  καθώς  εισέρχεται   στην  ατμόσφαιρα, εμφανίζονται τουλάχιστον δύο κομμάτια, ακολουθούμενα από ένα τρίτο, και τέλος εμφανίζεται η έκρηξη πριν την εξαφάνισή του.Το φαινόμενο διήρκεσε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εισόδου που κυμαίνεται μεταξύ 17-24 χλμ./ώρα.




26.To μεγάλο άγνωστο που θα γίνει γνωστό.



Υπάρχουν άγνωστοι πλανήτες στο  Ηλιακό  μας  σύστημα, όπως  και  άγνωστα μητρικά σκάφη
ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

μεγαλύτερα σε μέγεθος από την Γη.




Υπάρχει και ένας πλανήτης σκάφος πίσω από την σκοτείνη πλευρά της Σελήνης  Όπως και το ότι οι ήλιοι είναι τεράστια μητρικά σκάφη.


Καμία επίσημη υπηρεσία δεν μιλάει γι΄αυτό. Σύντομα όλα αυτά θα βγουν στο φως.




27. Σελήνη.



Ίδια η Σελήνη είναι μια Αστροπολιτεία που ήρθε κάποτε από τον αστερισμό  του  Α'Βοώτη !!  Λίγοι  γνωρίζουν  την ιστορία  του Σκωτζέζου  αστροφυσικού  Λουνάν, που  έπιασε  ραδιοσήματα  άγνωστα από την Σελήνη και με την μέθοδο της"αντίστοιχησης". 


Τα αποκωδικοποίησε και διάβασε το μήνυμα τους.


Τώρα η Σελήνη ανήκει στις φωτεινές δυνάμεις.


Παλαιοτερα η Γη είχε και άλλους δορυφόρους.





28.Εντοπίστηκε αστρικός κανίβαλος με ουλή στο… πρόσωπο του.






Πρόκειται για ένα λευκό νάνο σε απόσταση  63  ετών  φωτός  από τη  Γη.  Χρησιμοποιώντας  το
ΕΡΥΘΡΟΣ  ΝΑΝΟΣ
τηλεσκόπιο   VLT  του   Ευρωπαϊκού   Νότιου   Αστεροσκοπείου  στη  Χιλή  ερευνητική  ομάδα  πραγματοποίησε παρατηρήσεις σε ένα λευκό νάνο που βρίσκεται περίπου 63 έτη φωτός από τη Γη.  Ένα έτος φωτός είναι η  απόσταση  που  διανύει  το  φως  σε  ένα χρόνο, περίπου δέκα τρισεκατομμύρια χλμ.Άστρα με μάζα έως και οκτώ φορές μεγαλύτερη από μάζα του Ήλιου δεν αυτοκαταστρέ- φονται σε εκρήξεις σουπερνόβα αλλά όταν καταναλώνουν όλα τα καύσιμα τους(υδρογόνο)η βαρυτική κατάρρευση που προκαλειται σε  αυτά τα  υποχρεώνει  αρχικά  να  διογκωθούν  υπέρμετρα ερυ- θρούς γίγαντες και στη συνέχεια να συρρικνωθούν σε ένα συμπαγή μεγάλης πυκνότητας πυρήνα που έχει λάβει την ονομασία λευκός νάνος.




Είναι γνωστό ότι οι ερυθροί  γίγαντες  καθώς  διογκώνονται  καταπίνουν  ή  καταστρέφουν  τους πλανήτες και όποιο άλλο υλικό βρεθεί στο δρόμο τους.Οι αστρονόμοι έχουν διαπιστώσει ότι και οι λευκοί νάνοι είναι σε θέση να καταπιούν θραύσματα πλανητών και φεγγαριών καθώς και λευκοί αστεροειδών.Οι ερευνητές αναφέρουνότι εντόπισαν ένα ενδεικτικό σημάδι αυτής της διαδικασιας μια ουλή στην επιφάνεια του λευκού νάνου που αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία ενός πλανητι- κού θραύσματος ή  αστεροειδους που καταβρόχθισε. Το εύρημα αν επιβεβαιωθεί είναι εξαιρετικά σημαντικό αφού είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απευθείας παρατήρηση του συγκεκριμένου φαινομένου.




Οι ερευνητές  εξεπλάγησαν  από το  εύρημα  θεωρώντας  ότι  τα  συντρίμμια  του  σώματος  που  κατάπιε  ο λευκός νάνος θα είχαν αναμειχθεί με το υπόλοιπουλικό στην επιφάνεια του  αστρικού πυρήνα.Εκτιμούν ότι το μαγνητικό πεδίο του λευκού νάνου που έλαβε την κωδική ονομασία WD 0816-310 εμπόδισε την ανάμιξη του συσσωρευμένου υλικού στην επιφάνεια.



Δεν πιστεύανε οι επιστήμονες οι ότι το μαγνητικό πεδίο θα μπορούσε  να εμποδίσει την  ανάμιξη  του συσσωρευμένου υλικού στην επιφάνεια του άστρου. Δεν  είναι σαφές  τι  είδους  διαστημικό αντικείμενο έχει  αφήσει  την ουλή  αλλά  οι  ερευνητές  διαπίστωσαν  ότι  περιελάμβανε  σίδηρο, νικέλιο, τιτάνιο, χρώμιο,μαγνήσιο και άλλα στοιχεία.Αυτό το συγκεκριμένο "σνακ"για το άστρο ήταν τουλάχιστον τόσο ογκώδες όσο ο Vesta,ο δεύτερος μεγαλύτερος αστεροειδής στο ηλιακό μας σύστημα.Ο Vesta είναι ένα βραχώδες αντικείμενο στην κύρια  ζώνη  αστεροειδών  του  ηλιακού μας συστήματος με διάμετρο περίπου 530 χλμ.




29/2/24                                                                     ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
                                                                                    ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα (ΠΖ)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.