Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ **** ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΣ - 1/9/24 - 10/9/24

ΠΡΟΛΟΓΟΣ 


Ιερέ πολεμιστή του φωτό, οπλίσου !!


Φόρεσε τις περικνημιδες σου! Θα σου χρειασθούν για να κρατήσεις τα γόνατα σου αλόγιαστα.Γιατί αν καμφθούν τα γόνατα σου και συρθής χάμω,όλη η ψυχή σου θα υποκύψει στο φόβο.

Ο πολεμιστής που έχει κατακτήσει την αφοβία ,σε κάθε βήμα που ανοιγει με τον κραδασμό του το μονοπάτι της ανδρείας.Πάρε τη χαλκινή ασπίδα σου! Θα σου χρειαστεί για να αποκτούσεις τις λυσσαλέες επιθέσεις της λύπης.

Το έδαφος που υπερασπιζεσαί λέγετε Αλύπια ! Ζήσε άλυπος ! Κι΄αν είσαι να δώσεις την έσχατη μάχη,τότε τελευτά άλυπος !
Ο πόλεμος δεν καθορίζει ποιός έχει δίκιο !!
Μόνο ποιός έχει απομένει !!!
Και αυτοί που θα απομένουν οφείλουμε  να είμεθα εμείς !!!!!!

(Μαρίνα - Ελένη Πουργιαζού)





ΘΕΑ  ΑΡΤΕΜΙΣ
















ΔΙΑΣΤΗΜΑ  -  ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ






1.Το φεγγάρι μας πιθανότατα καλύφθηκε σε έναν ωκεανό μάγματος. 





Πριν  από  πολύ  καιρό και  νέα  δεδομένα από το ινδικό σεληνιακό ρόβερ υποστηρίζουν αυτή  τη
ΦΕΓΓΑΡΙ
θεωρία.Οι μετρήσεις της σύστασης του εδάφους από την αποστολή Chandrayaan-3 αποκαλύπτουν λευκό βράχο που ονομάζεται φερρο- ανορθοσίτης,  ο οποίος  θα είχε  επιπλέει  στην επιφάνεια  σε  έναν ωκεανό μάγματος σε έναν πλανήτη με φόντο πίσω.Οι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει ότι το φεγγάρι μας ήταν καλυμμένο σε έναν ωκεανό μάγμα για εκατομμύρια χρόνια μετά τη δημιουργία του. 










Πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, ένα ουράνιο σώμα στο μέγεθος του Άρη χτύπησε στον πλανήτη μας. Η καταστροφική σύγκρουση εξάτμισε το κρουστικό εκκρεμές, γνωστό ως Theia, και έσκισε ένα κομμάτι από την πρωτο-Γη. Αυτά τα πλανητικά θραύσματα μπήκαν σε τροχιά και αναμίχθηκαν μεταξύ τους,τελικά ενώθηκαν για να σχηματίσουν το φεγγάρι.Σύμφωνα με αυτή την ευρέως αποδεκτή ιστορία σεληνιακής προέλευσης, γνωστή ως θεωρία κρούσης , το νεογέννητο φεγγάρι διέλυσε την υπολειπόμενη ενέργειά του σε θερμότητα, η οποία έλιωσε την επιφάνειά του σε έναν ωκεανό μάγματος που παρέμεινε για εκατομμύρια χρόνια.



Τώρα,οι νέες μετρήσεις σύστασης του σεληνιακού εδάφους που συλλέχθηκαν από την αποστολή Chandrayaan-3 της Ινδίας προσθέτουν περισσότερες ενδείξεις ότι το φεγγάρι κάποτε καλυπτόταν από ωκεανό μάγμα. Η θεωρία της πρώιμης εξέλιξης του φεγγαριού γίνεται πολύ πιο ισχυρή υπό το φως των παρατηρήσεών μας. Πέρυσι,το προσεδάφιο Vikram του Chandrayaan-3 προσγειώθηκε κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης και απελευθέρωσε ένα ρόβερ που ονομάζεται "Pragyan".Κατά τη διάρκεια δέκα ημερών, ο "Pragyan" συνέλεξε μια πληθώρα δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της χημικής σύνθεσης του σεληνιακού ρεγολίθου ή του χαλαρού επιφανειακού υλικού που καλύπτει το συμπαγές βράχο από κάτω με ένα όργανο που ονομάζεται φασματόμετρο ακτίνων Χ άλφα σωματιδίων (APXS). 



Το ρόβερ Chandrayaan-3 Pragyan στην επιφάνεια του φεγγαριού, μετά την ανάπτυξη. Πίσω στη Γη, η ομάδα Ινδών αστρονόμων ανέλυσε δεδομένα για τα 23 δείγματα ρεγολίθων που μελετήθηκαν από το APXS για να κατανοήσουν τη σύνθεση ορυκτών του εδάφους. Αυτές ήταν οι πρώτες μετρήσεις της σύστασης του εδάφους που καταγράφηκαν ποτέ κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης και οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όλες περιελάμβαναν ανορθωσίτη φερροάν , έναν τύπο λευκού βράχου.Αυτό το εύρημα υποστηρίζει την ιδέα ότι το φεγγάρι κάποτε ήταν τυλιγμένο από μάγμα. Μια βασική πρόβλεψη της υπόθεσης του ωκεανού για το σεληνιακό μάγμα είναι η παρουσία ενός σε μεγάλο βαθμό ανορθοσιτικού φλοιού. 



Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ωκεάνιας φάσης του μάγματος του φεγγαριού,πυκνοί βράχοι,όπως μαφικοί βράχοι πλούσιοι σε μαγνήσιο,θα είχαν βυθιστεί προς τα μέσα, ενώ ελαφρύτεροι βράχοι,όπως ο ανορθοσίτης του σιδηροανίου,θα είχαν επιπλέει στην κορυφή.Τα νέα δείγματα του σεληνιακού νότιου πόλου ευθυγραμμίζονται με ευρήματα από προηγούμενα δείγματα που συλλέχθηκαν κοντά στον ισημερινό της Σελήνης κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 11 , η οποία περιείχε επίσης "ανορθοσίτη φερροάνου" και ταιριάζουν με τροχιακά δεδομένα από τις προηγούμενες αποστολές Chandrayaan-1 και Chandrayaan-2,μια συνέπεια που κάνει τους επιστήμονες να εμπιστεύονται περισσότερο τα τροχιακά σύνολα δεδομένων.




Ωστόσο,η ομάδα βρήκε επίσης μαγνήσιο στον ρεγόλιθο, παρόλο που τα πετρώματα πλούσια σε μαγνήσιο αναμενόταν να είχαν βυθιστεί χαμηλότερα στον φλοιό. Υποδηλώνουν ότι η πρόσκρουση μιας συντριβής μετεωρίτη,που πιθανότατα ευθύνεται για τον γιγάντιο αρχαίο κρατήρα πρόσκρουσης που ονομάζεται λεκάνη South Pole-Aitken- μπορεί να έχει ανασκαφεί πυκνότερους βράχους από βαθιά μέσα στο μανδύα του φεγγαριού.Οι μετρήσεις του Pragyan αποκάλυψαν επίσης υψηλότερο επίπεδο ολιβίνης από το πυροξένιο , τα οποία και τα δύο είναι ορυκτά που περιέχουν μαγνήσιο και σίδηρο.Αυτό ήταν απροσδόκητο, δεδομένου ότι άλλα δείγματα από τη λεκάνη του Νότιου Πόλου "Aitken" έδειξαν το αντίθετο,περισσότερο πυροξένιο από ολιβίνη,και οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι γιατί οι παρατηρήσεις του Pragyan ήταν διαφορετικές.


Οι επιστήμονες θα χρειαστούν περισσότερα σεληνιακά δείγματα να έρθουν στη Γη για να κατανοήσουν αυτή τη διαφορά,έναν τρομερό στόχο της επόμενης αποστολής Chandrayaan.






2.Νησιά της Σκωτίας.





Βρίσκεται στην τραχιά ακτογραμμή των νησιών Shetland στη Σκωτία, το Jarlshof αποτελεί
ΣΚΩΤΙΑ
απόδειξη της διαρκούς κληρονομιάς της ανθρώπινης κατοικίας σε αυτή την απομακρυσμένη γωνιά του κόσμου. 




Η ιστοσελίδα, που πήρε το όνομά της από τον παλαιό Νορβηγικό όρο για το "αρχηγό δικαστήριο", προσφέρει ένα σαγηνευτικό ταξίδι μέσα από πάνω από 4.000 χρόνια ανθρώπινης ιστορίας, που εκτείνεται από την ύστερη Νεολιθική περίοδο έως τη μεσαιωνική εποχή. 




Η σημασία του Jarlshof δεν βρίσκεται μόνο στις καλοδιατηρημένες δομές του αλλά και στα τεχνουργήματα που ξεθάφτηκαν μέσα στα αρχαία τείχη του, ρίχνοντας φως στην καθημερινότητα και στις πολιτιστικές πρακτικές των διαφορετικών λαών που κάποτε αποκαλούσαν αυτό το μέρος σπίτι.






3.Το Starliner της NASA στο διάστημα, ταξιδεύει στον ISS.





Τα συστήματα πρόωσης και αλεξίπτωτου καθυστερούν την επιστροφή του πληρώματος του
STARLINER
StarlinerΓιατί η NASA αποφάσισε να καθυστερήσει την επιστροφή του Starliner; Το πλήρωμα θα επιστρέψει πλέον στις αρχές του 2025 και στο διάστημα, μια προσεκτική επιστροφή είναι συνήθως προς το καλύτερο.







Αν έχετε συντονιστεί στις πρόσφατες ειδήσεις,ίσως γνωρίζετε ότι η NASA πήρε πρόσφατα τη δύσκολη απόφαση να καθυστερήσει να φέρει αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στην κάψουλα Starliner της Boeing. Ο λόγος; Ανησυχίες για την ασφάλεια. Το διαστημόπλοιο αντιμετώπισε πολλά τεχνικά ζητήματα που οι ομάδες στο έδαφος απλά δεν μπορούσαν να αγνοήσουν.Ως αποτέλεσμα, οι αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Γουίλιαμς έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν σε τροχιά,τουλάχιστον έως ότου ένα λοβό από το SpaceX, έναν μακροχρόνιο συνεργάτη της NASA, μπορεί να έρθει για να τους σώσει το 2025. Αλλά ακριβώς αυτό που συνέβη με το έργο Starliner της Boeing που απέδωσε είναι τόσο ακατάλληλο για την τρέχουσα εργασία;




Τι συμβαίνει με το Starliner;Τα συστήματα πρόωσης και αλεξίπτωτου είναι τα κύρια ζητήματα του Starliner. Το σύστημα πρόωσης ελέγχει τις κινήσεις του διαστημικού σκάφους στο διάστημα, χρησιμοποιώντας εισπνοές πτητικού αερίου, ή προωθητικό , για να κάνει μικρές αλλαγές στον προσανατολισμό. Είναι ένα κρίσιμο σύστημα κατά τη σύνδεση με το ISS και κατά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης. Δυστυχώς, μερικοί από τους προωθητές δεν έχουν πυροδοτηθεί όπως αναμενόταν, κυρίως λόγω διαρροών στις δεξαμενές ηλίου .Αυτό είναι προβληματικό για το σκάφος, καθώς η πίεση αερίου ηλίου χρησιμοποιείται για να ωθήσει το προωθητικό έξω από το πλοίο. Φανταστείτε να προσπαθείτε να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο, αλλά το τιμόνι λειτουργεί μόνο μέρος του χρόνου, και μάλιστα απρόβλεπτα. Αυτή είναι η φύση πολλών από τα θέματα του Starliner.



Αλλά πέρα ​​από τις διαρροές αερίου, υπάρχει και το σύστημα αλεξίπτωτου. Τα αλεξίπτωτα έχουν σχεδιαστεί για να αναπτύσσονται κατά την επανείσοδο για να επιβραδύνουν το διαστημόπλοιο χρησιμοποιώντας ατμοσφαιρική έλξη. Παρ 'όλα αυτά, υπήρξε ανησυχία μέσω προσομοιώσεων και δοκιμών εδάφους ότι ο μηχανισμός μπορεί να μην λειτουργεί σωστά, είτε αναπτύσσεται σε λάθος χρόνο είτε απλώς διασπάται εντελώς.Εάν τα αλεξίπτωτα δεν αποσταλούν στην κατάλληλη διαμόρφωση, το Starliner θα μπορούσε να προσγειωθεί με υπερβολική δύναμη, θέτοντας σε κίνδυνο τους αστροναύτες και τη δική του δομική ακεραιότητα. Αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο ο διαστημικός βραχίονας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι διατεθειμένος να παίξει.



Δυστυχώς, η επίλυση αυτών των προβλημάτων δεν είναι τόσο απλή όσο η αντικατάσταση μερικών εξαρτημάτων, ειδικά όταν η μονάδα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε τροχιά. Το σύστημα πρόωσης, για παράδειγμα, πρέπει να λειτουργεί τέλεια στο σκληρό κενό του χώρου. Δεν υπάρχει ατμόσφαιρα που να βοηθά στην ψύξη, και ακόμη και ένα μικρό σφάλμα μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα καθώς το σκάφος επιχειρεί μια περίπλοκη διαδικασία επανεισόδου.Το σύστημα αλεξίπτωτου είναι εξίσου δύσκολο για την αντιμετώπιση προβλημάτων in-obit. 




Σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες αποστολής, οι αστροναύτες υποτίθεται ότι θα επέστρεφαν με το Starliner μέχρι το τέλος του 2023. Αλλά με τα προβλήματα του Starliner, η επιστροφή τους αναβλήθηκε για το τέλος του 2024 και με τις τελευταίες ενημερώσεις, η επιστροφή είναι πλέον στις αρχές του 2025 .Η NASA αποφάσισε ότι η χρήση του Crew Dragon του SpaceX θα ήταν η ασφαλέστερη επιλογή προς το παρόν, πράγμα που σημαίνει ότι οι αστροναύτες θα περάσουν αρκετούς επιπλέον μήνες στο ISS. Παρά τη δύσκολη κατάσταση, η NASA έχει μάθει κατά τη διάρκεια των δεκαετιών να μην αγνοεί την πιθανότητα πιθανών τραγωδιών κατά την είσοδο και την επανείσοδο σε τροχιά.




Ως αποτέλεσμα των τεχνικών εμποδίων του Starliner, η NASA επέλεξε να επιλύσει τα υλικοτεχνικά εμπόδια ενός ταξιδιού επιστροφής του SpaceX. Το Crew Dragon έχει ολοκληρώσει πολλές επιτυχημένες αποστολές, καθιστώντας το την πιο αξιόπιστη επιλογή. Εξάλλου, το σκάφος του SpaceX έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να φέρει αστροναύτες από και προς τον ISS με ασφάλεια.Από την άλλη πλευρά, το Starliner δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει μια επιτυχημένη αποστολή με πλήρωμα. 



4.Μινωικός πολιτισμός του 16ου αιώνα π.Χ



Το Λουτρό της Βασίλισσας και η ανοικοδόμησή του αποτελούν μέρος του Παλατιού τηςΚνωσσού,
ΛΟΥΤΡΟ  ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ
το οποίο χρονολογείται από τον Μινωικό πολιτισμό του 16ου αιώνα π.Χ. στην Κρήτη, Ελλάδα. 







Ο Μινωικός πολιτισμός, που αναδύθηκε γύρω στο 3500 π.Χ., γνώρισε την κορύφωση του μεταξύ 2700 και 1450 π.Χ. Στη συνέχεια, μειώθηκε και ο μυκηναϊκός πολιτισμός άρχισε να κυριαρχεί στο νησί.Τον όρο "Μίνωας" εισήγαγαν Βρετανοί αρχαιολόγοι που έκαναν ανασκαφές στην Κρήτη. 


Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Μίνωας, ο θρυλικός βασιλιάς της Κρήτης, είναι γιος του Δία και της Ευρώπης, ο τελευταίος των οποίων έδωσε το όνομά της στην ευρωπαϊκή ήπειρο.




5.Κάτι ξεχασμένες Καρυάτιδες στην Ακρόπολη  των Αθηνών. 





Κάθε νύχτα, κατεβαίνουν από το μπαλκόνι της οδού Αγίων Ασωμάτων. Φορούν τα μαύρα τους
ΕΡΕΧΘΕΙΩΝ ΤΗΣ
ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
φουστάνια, δένουν τα μαλλιά τους  και παίρνουν τον δρόμο. Στη θέση τους αφήνουν δυο Καρυάτιδες, να συγκρατούν ολόκληρο τον κόσμο. Σε λίγο θα χαθούν, ωστόσο κάποιος πρόλαβε να τις αποθανατίσει μες στο φακό του, διασώζοντας μερικές φωτογραφίες από εκείνες που μαρτυρούν τον βηματισμό ενός ολόκληρου κόσμου, τη γέννηση μιας καινούριας τάξης.





Θα επιστρέψουν αύριο στο πόστο τους. Σαν τα κορίτσια που τρίβουν το δέρμα τους με ελαφρόπετρα για να λαμπυρίσει, θα πάρουν τη γνώριμη θέση τους, δυο σπάνια κορίτσια από μαρμαρίνη βγαλμένα από το μακρινό 1953. Και είναι αλήθεια πως ετούτα τα κορίτσια μας διδάσκουν με τον τρόπο τους αυτόν τον ιδιότυπο δεσμό αυτού του μικρού, μεγάλου κόσμου που παραδίδεται στον κυκλώνα της αστικής ζωής. Μας διδάσκουν όπως οι ζωγράφοι και οι ποιητές του κυρίου Μαρσέλ Προυστ. Μας διδάσκουν με την αμεσότητα μιας φωτογραφικής σύλληψης του Ανρί Μπρεσόν που γεννήθηκε μια μέρα σαν σήμερα το 1908. 



Πάνε τόσα χρόνια από τότε που οι γυναίκες της φωτογραφίας διέσχιζαν την οδό Αγίων Ασωμάτων, επτά δεκαετίες και βάλε. Παραμένουν όμως, συγγενείς εξ αίματος με τις Καρυάτιδες και με μια ολόκληρη Ελλάδα που γλίστρησε μες στην αιωνιότητα και χάθηκε, αφήνοντας μια βαθιά ρυτίδα πάνω στην αρχαία σκόνη των δρόμων.

Φωτογραφία: Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν 1908 - 2004.





7. Εργοστάσιο  Αστέρων  Μessier .                                                                   



Ένα κοντινό εργοστάσιο αστεριών γνωστό ως Messier 17 βρίσκεται περίπου 5.500 έτη φωτός
MESSIER
μακριά στον πλούσιο σε νεφέλωμα αστερισμό Τοξότης. Σε αυτή την απόσταση, αυτό το οπτικό πεδίο 1,5 μοιρών θα εκτείνεται περίπου 150 έτη φωτός.







Στην κοφτερή έγχρωμη σύνθετη εικόνα αμυδρές λεπτομέρειες για τα νέφη αερίου και σκόνης της περιοχής αναδεικνύονται με δεδομένα εικόνας στενής ζώνης σε φόντο κεντρικό αστέρι του Milky Way.


Οι αστρικοί άνεμοι και η ενεργειακή ακτινοβολία από ζεστά, τεράστια αστέρια που έχουν ήδη σχηματιστεί από το απόθεμα κοσμικού αερίου και σκόνης της Μ17. Εχουν σιγά σιγά χαράξει το υπόλοιπο διαστρικό υλικό, παράγοντας τη σπηλαιώδη εμφάνιση του νεφελώματος και τα κυματικά σχήματα μέσα.


Μια δημοφιλής στάση στις τηλεσκοπικές περιηγήσεις του σύμπαντος, το Μ17 είναι επίσης γνωστό ως Ωμέγα ή Νεφέλωμα των Κύκνων.





8.Κινέζοι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να μετατρέψουν σεληνιακό έδαφος σε πόσιμο νερό.

Ο γεωλόγος αστροναύτης Χάρισον Σμιτ συνέλεξε δείγματα σεληνιακού εδάφος κατά την
AΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΛΩΝ 17
αποστολή Απόλλων 17 τον Δεκέμβριο του 1972.Επιστήμονες στην Κίνα ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή μέθοδο που, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να παράγει τουλάχιστον 50 κιλά νερού από έναν τόνο σεληνιακού εδάφους, ανοίγοντας τον δρόμο για την μελλοντική κατοίκηση της Σελήνης.





Ενώ προηγούμενες αποστολές στη Σελήνη καθώς και μελέτες του σεληνιακού εδάφους (ρηγόλιθος), έχουν αποκαλύψει την εκτεταμένη παρουσία νερού στον δορυφόρο της Γης, η περιεκτικότητα εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή και κυμαίνεται από 0,0001 έως 0,02%, αναφέρει ο Independent.Η μελέτη περιγράφει μια νέα μέθοδο που μπορεί δυνητικά να παράγει περίπου εκατό μπουκάλια νερού των 500 ml από έναν τόνο σεληνιακού εδάφους.Οι επιστήμονες έδειξαν ότι με τη θέρμανση του σεληνιακού ρηγόλιθου πάνω από τους 1.200 βαθμούς Κέλβιν (περίπου 927 βαθμοί Κελσίου) με κοίλα κάτοπτρα, κάθε γραμμάριο του σεληνιακού εδάφους μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή νερού.


Ένα άλλο ορυκτό σιδήρου που βρίσκεται στη Σελήνη, ο ιλμενίτης, παγιδεύει το υδρογόνο στην ειδική χημική δομή του που αποτελείται από σήραγγες κλίμακας νανομέτρου, σημειώνεται στη μελέτη.Το υδρογόνο, που εμφυτεύεται στο ορυκτό από τον ηλιακό άνεμο, μπορεί να παράγει περίπου 51-76mg νερού ανά γραμμάριο λιωμένου σεληνιακού εδάφους, λένε οι επιστήμονες. Αυτό το υδρογόνο είναι επίσης ένας «σημαντικός πόρος» για την παραγωγή νερού στη Σελήνη.Όταν κλιμακωθεί, η νέα μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή περίπου 50kg νερού από έναν τόνο σεληνιακού εδάφους, αναφέρεται στη μελέτη.


Η μέθοδος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι το υδρογόνο που συγκρατείται στο έδαφος της Σελήνης, ιδίως στον "Ιλμενίτη", μπορεί να «παράγει σημαντικές ποσότητες νερού, ιδίως όταν ο ρηγόλιθος λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες ή υποβάλλεται σε ακτινοβολία ηλεκτρονίων.Αυτό το νερό θα μπορούσε να είναι αρκετό για να το καταναλώνουν 50 αστροναύτες την ημέρα.Μόλις οι επιστήμονες αποδείξουν ότι το νερό μπορεί να παραχθεί ουσιαστικά στη σεληνιακή επιφάνεια, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για πόση όσο και για άρδευση φυτών σε μελλοντικές αποστολές.






9.Η NASA στέλνει στόλο υποβρύχιων ρομπότ στην Ανταρκτική.

Η NASA στέλνει στόλο υποβρύχιων ρομπότ στην Ανταρκτική για να μελετήσουν το λιώσιμο των
ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ  ΡΟΜΠΟΤ
πάγων.Τα οχήματα θα μελετήσουν ένα φαινόμενο που απειλεί τη ζωή στη Γη.Ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι η κλιματική αλλαγή λιώνει τους παγετώνες της Ανταρκτικής. Τα τελευταία χρόνια σειρά μελετών απέδειξε ότι η παγωμένη ήπειρος δεν λιώνει μόνο στην επιφάνεια της αλλά λιώνει και από κάτω .Η αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων οδηγεί στο λιώσιμο των πάγων από την κάτω του πλευρά φαινόμενο που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά στην Ανταρκτική.




Έχουν γίνει ορισμένες έρευνες μελέτης του φαινομένου και έχουν εξαχθεί κάποια πρώτα συμπεράσματα. H NASA αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της και να βοηθήσει στη μελέτη του φαινομένου.Το Εργαστήριο Αεριώθησης της NASA, το περίφημο JPL, επιστράτευσε τους μηχανικούς της που ασχολούνται με τη δημιουργία τεχνολογιών για την εξερεύνηση εξωγήινων κόσμων και ειδικά των παγωμένων δορυφόρων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.Οι επιστήμονες του JPL συμμετέχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα που έλαβε την ονομασία IceNode και πρέπει να κατασκευάσουν ένα στόλο από ρομποτικά υποβρύχια οχήματα που θα βρεθούν στα νερά κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής και θα συλλέξουν δεδομένα που θα βοηθήσουν στην κατανόηση του λιωσίματος των πάγων.


Πιο συγκεκριμένα τα ρομποτικά οχήματα θα καταγράψουν πόσο γρήγορα λιώνουν τα τεράστια στρώματα πάγου στην Ανταρκτική και τι σημαίνει αυτό για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.Αυτά τα ρομπότ είναι μια πλατφόρμα για να φέρουν επιστημονικά όργανα στις πιο δυσπρόσιτες τοποθεσίες στη Γη. Η μοίρα του μεγαλύτερου στρώματος πάγου στον κόσμο βρίσκεται στο επίκεντρο περίπου 1,500 ακαδημαϊκών και ερευνητών που συγκεντρώθηκαν στη νότια Χιλή για το 11ο συνέδριο Επιστημονικής Επιτροπής για την Έρευνα της Ανταρκτικής.Μια ανάλυση του JPL που δημοσιεύθηκε το 2022 αναφέρει ότι η αραίωση και η κατάρρευση της παγοκρηπίδας της Ανταρκτικής από το 1997 αντιστοιχεί σε περίπου 12 τρισεκατομμύρια τόνους πάγου ποσότητα διπλάσια προηγούμενες εκτιμήσεις.



Σύμφωνα με την NASA εάν η παγοκρηπίδια της Ανταρκτικής λιώσει τελείως η στάθμη της θάλασσας σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξηθεί κατά περίπου 60 μέτρα κάτι που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών περιοχών της Γης θα βουλιάξουν προκαλώντας όπως είναι ευνόητο πλανητική οικολογική καταστροφή εξαφανίζοντας σε μεγάλο ποσοστό τη ζωή στον πλανήτη και θέτοντας φυσικά σε άμεσο κίνδυνο την ύπαρξη της ανθρωπότητας.Το οχήματα που θα κατασκευάσει το JPL θα έχουν κυλινδρικό σχήμα, μήκος 2,4 μέτρα μήκος και 25 εκατοστά διάμετρο. Θα απελευθερώνονταν από γεωτρήσεις στον πάγο ή από σκάφη στη θάλασσα.


Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση λογισμικό αυτά τα υποβρύχια ρομπότ θα μετακινούνται σε ρεύματα στις θαλάσσιες ζώνες όπου το ράφι παγωμένου γλυκού νερού συναντά το αλμυρό νερό του ωκεανού και τη στεριά. Αυτές οι ζώνες είναι αδιαπέραστες ακόμη και από τα δορυφορικά σήματα.Ο στόχος είναι η λήψη δεδομένων απευθείας στη διεπαφή τήξης πάγου-ωκεανού,λένε οι επιστημοναςει για το κλίμα.Τα ρομπότ θα καταγράφουν συνεχώς δεδομένα από κάτω από τον πάγο για έως και ένα χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των εποχιακών διακυμάνσεων, προτού απελευθερωθούν για να παρασυρθούν πίσω στις ανοιχτές θάλασσες και να μεταδώσουν τα σήματα μέσω δορυφόρου.

( Naftemporiki.gr )







10.Η έκρηξη ενός άστρου είναι ένα δραματικό γεγονός. Η έκρηξη ενός άστρου είναι ένα δραματικό γεγονός, αλλά τα υπολείμματα που αφήνει πίσω του το
ΕΚΡΗΞΗ  ΑΣΤΡΟΥ
άστρο μπορεί να είναι ακόμα πιο δραματικά. Μια νέα μεσαία υπέρυθρη εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA δίνει ένα εκπληκτικό παράδειγμα.








Δείχνει το κατάλοιπο σουπερνόβα Κασσιόπη Α (Cas A), που δημιουργήθηκε από μια αστρική έκρηξη πριν 340 χρόνια από τη σκοπιά της Γης. Το Cas A είναι το νεότερο γνωστό κατάλοιπο από ένα εκρηκτικό, τεράστιο άστρο στον γαλαξία μας, γεγονός που το καθιστά μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για το πώς συμβαίνουν τέτοια σουπερνόβα.

Η Κασσιόπη Α (Cas A) είναι κατάλοιπο σουπερνόβα που βρίσκεται περίπου 11.000 έτη φωτός από τη Γη στον αστερισμό της Κασσιόπης. Εκτείνεται περίπου 10 έτη φωτός. Αυτή η νέα εικόνα χρησιμοποιεί δεδομένα από το Mid-Infrared Instrument (MIRI) του Webb για να αποκαλύψει το Cas A με νέο φως.






11.Πυραμίδιον του Αμενχοτέπ.

Οι αληθινές πυραμίδες ,τουλάχιστον οι μεγαλύτερες, σε αντίθεση με τις πυραμίδες στην Αίγυπτο είχαν
ΠΥΡΑΜΙΔΙΟΝ
στην κορυφή μια ειδική πέτρα που ονομάζεται "πυραμίδιον", ή μερικές φορές μια πέτρα, η οποία ήταν η ίδια μια μικρογραφία πυραμίδα. Έφερε τη δομή της πυραμίδας σε ένα σημείο στην ίδια γωνία και τις ίδιες αναλογίες με το κύριο σώμα.






Η αρχαία αιγυπτιακή λέξη για το πυραμίδιο, που μπορούσε επίσης να κάθεται στην κορυφή ενός οβελίσκου, ήταν ben-benet, που πήρε το όνομά της από την ιερή πέτρα Benben που φυλάσσεται στον ναό της Ηλιούπολης, το παλαιότερο κέντρο της αίρεσης του ήλιου στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια του Παλαιού Βασιλείου, ήταν συνήθως φτιαγμένοι από διορίτη, γρανίτη ή πολύ λεπτό ασβεστόλιθο ο οποίος στη συνέχεια κάλυπτε χρυσό ή ηλεκτρικό. 19η Δυναστεία, βασιλεία του Ραμσή Β' 1279-1213 π.Χ.


12.Το Μεγάλο Νεφελώματος  της  Καρίνας .



Ενα μήκος 50 τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων (33 τρις μίλια ή 5 έτη φωτός) του δυτικού τοίχου στο
ΝΕΦΕΛΩΜΑ  ΚΑΡΙΝΑΣ
Νεφέλωμα Καρίνα, όπως παρατηρείται με προσαρμοστικές οπτικές στο Νότιο τηλεσκόπιο Gemini. Αυτό το ορεινό τμήμα του νεφελώματος αποκαλύπτει μια σειρά από ασυνήθιστες δομές,συμπεραριλαμβανο-
μένης μιας μακράς σειράς παράλληλων κορυφογραμμών που θα μπορούσαν να παραχθούν από ένα μαγνητικό πεδίο, ένα αξιοσημείωτο σχεδόν τέλεια ομαλό κύμα και θραύσματα που φαίνεται να βρίσκονται στη διαδικασία να αποκοπούν από ένα δυνατός άνεμος. 




Υπάρχουν επίσης στοιχεία για ένα τζέτ υλικού που εκτοξεύτηκε από ένα νεοσχηματισμένο αστέρι. Η εξαιρετική λεπτομέρεια που φαίνεται στην εικόνα οφείλεται εν μέρει σε μια τεχνολογία γνωστή ως adaptive optics, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια δεκαπλάσια βελτίωση στην ανάλυση των παρατηρήσεων της ερευνητικής ομάδας.Το Διεθνές Παρατηρητήριο Διδύμων αποτελείται από δίδυμα οπτικά/υπέρυθρα τηλεσκόπια διαμέτρου 8,1 μέτρων που βρίσκονται σε δύο από τις καλύτερες τοποθεσίες παρατήρησης στον πλανήτη.


Το Νότιο τηλεσκόπιο Δίδυμων βρίσκεται σε ένα βουνό στις Άνδεες της Χιλής που ονομάζεται Cerro Pachón, όπου πολύ ξηρός αέρας και αμελητέα νεφελώδης κάλυψη καθιστούν αυτή την άλλη μια κύρια τοποθεσία τηλεσκοπίου. Και τα δύο τηλεσκόπια Gemini έχουν σχεδιαστεί για να διαπρέπουν σε μια μεγάλη ποικιλία οπτικών και υπέρυθρων δυνατοτήτων. Ενσωματώνοντας τεχνολογίες όπως η προσαρμοστική οπτική με οδηγό λέιζερ και η φασματοσκόπηση πολλαπλών αντικειμένων, οι αστρονόμοι στη συνεργασία Gemini εξερευνούν το σύμπαν σε άνευ προηγουμένου βάθος και λεπτομέρεια.







13.Οι Σουμέριοι της Μεσοποταμίας.



Περίπου 5000 χρόνια πριν, οι Σουμεριοι, που ζούσαν στην αρχαία Μεσοποταμία (σύγχρονο Ιράκ),
SEXAGSIMAL  ΣΥΣΤΗΜΑ
έφεραν επανάσταση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και μετράμε τον χρόνο. Ανέπτυξαν ένα εξελιγμένο αριθμητικό σύστημα βασισμένο στον αριθμό 60, γνωστό ως "sexagesimal" σύστημα. Αυτό το μοναδικό σύστημα οδήγησε στη διαίρεση μιας ώρας σε 60 λεπτά και ενός λεπτού σε 60 δευτερόλεπτα, έννοιες που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα.






Η ανάγκη των Σουμερίων για ακριβή χρονομέτρηση καθοδηγήθηκε από την αγροτική κοινωνία τους. Τα ακριβή ημερολόγια ήταν απαραίτητα για τη φύτευση και τη συγκομιδή των καλλιεργειών. Χρειάζονταν επίσης να συντονίσουν τις πολύπλοκες θρησκευτικές τελετές και τις διοικητικές τους δραστηριότητες.Για να βοηθήσουν στη μέτρηση του χρόνου τους, οι Σουμέριοι σημείωσαν σημαντική πρόοδο στην αστρονομία. Παρατήρησαν τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων και χρησιμοποίησαν αυτή τη γνώση για να δημιουργήσουν ένα σεληνιακό ημερολόγιο με 12 μήνες, το οποίο ευθυγραμμίστηκε στενά με τις αγροτικές περιόδους

Η διαίρεση της ημέρας σε 24 ώρες, κάθε ώρα σε 60 λεπτά, και κάθε λεπτό σε 60 δευτερόλεπτα ήταν ένα μνημειώδες επίτευγμα. Αυτοί οι διαχωρισμοί δεν ήταν αυθαίρετοι, αλλά σχεδιάστηκαν για να είναι πρακτικοί και εύκολα διαιρεμένοι, αντανακλώντας την προηγμένη κατανόηση των μαθηματικών από τους Σουμεριανούς.Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση του χρόνου είχε βαθύ αντίκτυπο στους μεταγενέστερους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Βαβυλώνιων, των Ελλήνων και των Ρωμαίων, που υιοθέτησαν και ανέπτυξαν περαιτέρω το σύστημα των "Σουμε".


Η κληρονομιά του συστήματος χρονομέτρησης των Σουμερίων είναι εμφανής στα σύγχρονα ρολόγια και ημερολόγιά μας, καταδεικνύοντας τη διαρκή επιρροή της εφευρετικότητάς τους στην καθημερινότητά μας.





14.Αρχαίοι επιστήμονες Ελληνες.


Μήπως πρεπει να μαθουν οι Ελληνες ότι: Δημόκριτος, Πυθαγόρας, Ηράκλειτος διατύπωσαν απόλυτα τη
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

θεωρία της Πυρηνικής Φυσικής και της Ειδικής Σχετικότητος, ενοποιώντας σε ενιαίους μαθηματικούς τύπους τον Ηλεκτρισμό, την Βαρύτητα, τον Μαγνητισμό, την Αστρονομία, και τα Ασθενή Ρεύματα Πυρήνων Ατόμων.

Μήπως πρέπει να μάθουν οι Έλληνες ότι: Οι Αστρονόμοι – Μαθηματικοί, Εύδοξος, Κάλλιπος, Αρίσταρχος, Ευκλείδης, Αρχιμήδης, Κόνων, Ίππαρχος, Κλεομήδης, Απολλώνιος, Πτολεμαίος, θέων, Υπατία, Πάππος, είχαν εξαντλήσει τα όρια της ανθρώπινης νοημοσύνης επιλύοντας "Νοερά χωρίς γραφικη παράσταση" εξισώσεις 12 αγνώστων (δώδεκα εξισώσεις δώδεκα αγνώστων) ενώ το όριο των σημερινών Η/Υ είναι "7 εξισώσεις 7 αγνώστων»". Διότι πρέπει να προβληθούν οι κλεπταποδόχοι αρχαίας γνώσης Κέπλερ, Γαλιλαίος κλπ

Μήπως πρέπει οι έλληνες να γνωρίζουν ότι : Οι Μηχανικοί – Τεχνικοί Ευπαλίνος, Σώστρατος, Ήρων, Ζώσιμος, Καλλίνικος, κατασκεύαζαν τοπογραφικά όργανα τριγωνομετρικής τοπογραφήσεως, αυτόματους μηχανισμούς και όργανα ηλεκτρικών εφαρμογών, διότι πρέπει να προβληθεί ο κλεπταποδόχος Έντισον ως εφευρέτης του ηλεκτρισμού, αν και οι ανωτέρω έλληνες μηχανικοί χρησιμοποιούσαν το Ήλεκτρον (κεχριμπάρι) ως φυσικό συσσωρευτή στατικού ηλεκτρισμού σε τεχνικές εφαρμογές Μήπως πρέπει οι έλληνες να γνωρίζουν ότι:Οι Γεωγράφοι–Εξερευνηταί Σκύλαξ, Πυθέας, Εύδοξος, Στράβων, Παυσανίας, Κοσμάς Ινδικοπλεύστης, Εκαταίος, είχαν χαρτογραφήσει όλη την επιφάνεια του πλανήτη, διότι πρέπει να μάθουν οι έλληνες ότι η Ατλαντίδα και η Αμερικανική Ήπειρος ανήκαν διοικητικά στους Δελφούς, ενώ η Ασία ανήκε διοικητικά στις Σάρδεις, με κεντρικό συντονιστή το Απολλώνειο Κέντρο Δήλου, στο οποίο οι Υπερβόρειοι Έλληνες (Βόρεια Σιβηρία) έστελναν ως ένδειξη αναγνώρισης "κάθε έτος, εκλεκτά σιτηρά", μέσω των Ελλήνων Αριμασπών και Ισσηδόνων και Μασαγετών Κεντρικής και Νοτίας Σιβηρίας. Μήπως πρέπει οι έλληνες να γνωρίζουν ότι οι Έλληνες Ιατροί, Γαληνός, Κέλσος, Ηρακλείδης ,
ΑΝΑΞΙΜΑΝΤΡΟΣ

Ηρόφιλος, Πραξαγόρας, Αγνοδίκη, Κτηρίας, Ιπποκράτης, Εριβιώτης, προέβαιναν σε ιάσεις "εξισορροπήσεως ηλεκτρομαγνητικών ρευστών του σώματος" ρυθμίζοντας την αλκαλικότητα και την οξύτητα των οργάνων. Ότι προέβαιναν σε ιάσεις με χρήση "αριστερόστροφων αμινοξέων" (αντιβιοτικών) λαμβανόμενων από φυτά, γνωρίζοντας πλήρως ότι μόνον τελευταία ανεκάλυψε η μοριακή βιολογία, για την δράση–αντίδραση των αριστερόστροφων αμινοξέων με τα δεξιόστροφα αμινοξέα (πρωτεΐνες οργανισμώ.





Μήπως πρέπει οι έλληνες να μάθουν ότι τα σύμβολα "Αριστεροστροφη Σβάστικα" και "Δεξιοστροφη Σβάστικα" ήταν σύμβολα φυσικής και μαθηματικών, με τα οποία οι Έλληνες Πυθαγόρας και Δημόκριτος και Αρίσταρχος εξέφραζαν δεξιόστροφους και αριστερόστροφους πυρήνες ατόμων, πλανήτες, ηλιακά συστήματα, γαλαξίες και συμπαντικούς τομείς συνόλων γαλαξιών. Πριν από 2500 χρόνια ο Ιπποκράτης έκανε εγχειρήσεις στον εγκέφαλο και στην καρδιά.Παρά τα σχεδόν ανύπαρκτα μέσα της εποχής του,ο Ιπποκράτης πραγματοποιούσε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Εκείνος και οι μαθητές του, αντιμετώπιζαν με επιτυχία περιστατικά της ορθοπεδικής, της καρδιοχειρουργικής και της βασικής χειρουργικής. Ακόμα και επεμβάσεις στο ανθρώπινο κρανίο πραγματοποιούσε ο Ιπποκράτης, όπως διαβάζουμε σε αρκετά από τα έργα του.


Εκτός από την ίδια την επέμβαση, ο Ιπποκράτης έδινε μεγάλη σημασία στην προετοιμασία του ασθενούς και του χειρουργείου.Στο έργο του "Κατ’ιατρείον", περιγράφει αναλυτικά πώς πρέπει να ετοιμάζεται ο ασθενής πριν την επέμβαση, πώς αποστειρώνονται τα εργαλεία, πως διαμορφώνεται ο χώρος, αλλά και πώς χρησιμοποιείται το τεχνητό και το φυσικό φως κατά την επέμβαση.

Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο Ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης.Οι αναλύσεις DNA έδειξαν ότι κάθε χάπι ήταν ένα μείγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο."


Για πρώτη φορά έχουμε, πια, φυσικά στοιχεία όσων περιέχονται στα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων γιατρών Διοσκουρίδη και Γαληνού", δήλωσε ο Αλέν Τουγουέιντ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το New Scientist.






15.Βέγας, το πέμπτο λαμπρότερο αστέρι στον ουρανό.

Ένα αστέρι 150 τρισεκατομμύρια μίλια από τη Γη θα λάμπει σαν μια εκπληκτική μπλε κουκίδα

ΒΕΓΑΣ
στον νυχτερινό ουρανό όλο τον μήνα Μάιο, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία.Πρόκειται για τον Βέγα, το πέμπτο λαμπρότερο αστέρι στον ουρανό, αν και βρίσκεται πολύ μακρυά από τη Γη. Τον Μάιο, είναι ορατός με γυμνό μάτι, ακόμη και μέσα από το έντονο φως του φεγγαριού.Στην Ελλάδα είναι ορατός τα καλοκαιρινά βράδια μέχρι και τον Νοέμβριο.



Το αστέρι ηλικίας 450 εκατ. ετών θα είναι ορατό στο νότιο ημισφαίριο έως και τέσσερις ώρες μετά τα μεσάνυχτα ενώ από το μεσαίο και βόρειο ημισφαίριο νωρίς το πρωί.Θα εμφανιστεί στο βόρειο ημισφαίριο κάτω από τον ορίζοντα μέχρι τα μέσα του βραδιού και θα ανατέλλει τέσσερα λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα καθώς ο πλανήτης μας ταξιδεύει γύρω από τον ήλιο.Ενώ ο Βέγας είναι ορατός στον νυχτερινό ουρανό κάθε καλοκαίρι, μπορεί να είναι περισσότερο γνωστός στη λαϊκή κουλτούρα ως η προέλευση ενός εξωγήινου μηνύματος.



Ο Βέγας είναι ο φωτεινότερος αστέρας της Λύρας και ο δεύτερος σε φωτεινότητα ολόκληρου του βόρειου ημισφαιρίου της ουράνιας σφαίρας με τον Αρκτούρο και πέμπτος λαμπρότερος σε όλη την ουράνια σφαίρα. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 25 ετών φωτός ενώ, μαζί με τον Σείριο και τον Αρκτούρο είναι τα λαμπρότερα αστέρια στη γειτονιά του Ήλιου.Ο Βέγας είναι ένας από τους καλύτερα μελετημένους αστέρες μετά τον Ήλιο. Παρά το ότι ο Βέγας δεν είναι γίγαντας αστέρας, έχει απόλυτο μέγεθος 0,58. Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είναι 37 φορές λαμπρότερος από τον Ήλιο και 2,5 φορές λαμπρότερος από τον Σείριο.


Είναι εύκολα ορατός τα καλοκαιρινά βράδια μέχρι και τον Νοέμβριο, περνά από το ζενίθ στην κεντρική Ελλάδα και αποτελεί τη βορειοδυτική κορυφή του λεγόμενου "Θερινού Τριγώνου" και τον φωτεινότερο αστέρα του τριγώνου αυτού.Οι άλλοι αστέρες είναι ο Ντενέμπ και ο Αλτάιρ.Ο Βέγας υπήρξε ο πρώτος αστέρας που φωτογραφήθηκε, στις 16 Ιουλίου 1850, και ο πρώτος αστέρας του οποίου φωτογραφήθηκε το φάσμα, το 1872.



Επιπλέον, οι αστρονόμοι τον χρησιμοποιούν για να μάθουν για τα ηλιακά συστήματα που βρίσκονται στα πρώτα στάδια του σχηματισμού τουςΤο 2013, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν στοιχεία για μια ζώνη αστεροειδών που περιβάλλει το άστρο, όπως αυτή που περιβάλλει τον ήλιο. Εάν επιβεβαιωθεί, ο Βέγας είναι πιθανό να έχει ένα ηλιακό σύστημα που περιέχει βραχώδεις πλανήτες παρόμοιους με τη Γη ή τον Άρη.


Στο δικό μας σύστημα, η ζώνη αστεροειδών πέρα από την τροχιά του Άρη διατηρείται από τη βαρύτητα βραχωδών πλανητών και γίγαντες αερίων όπως ο Δίας και ο Κρόνος. Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι ο Βέγας μπορεί να έχει αρκετούς μη ανιχνευμένους πλανήτες ακόμα και στο μέγεθος του Δία.





16.Η Μεγαλιθική Λεωφόρος Hartashen.

Η Μεγαλιθική Λεωφόρος Hartashen, κρυμμένη βαθιά στο τραχύ έδαφος της Αρμενίας,
ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ  ΛΕΩΦΟΡΟΣ
είναι ένα από τα ξεχασμένα αρχαία θαύματα του κόσμου. Πιστεύεται ότι είναι 6.000 έως 8.000 ετών, αυτή η μυστηριώδης τοποθεσία αποτελείται από πανύψηλους πέτρινους μονόλιθους, σχολαστικά ευθυγραμμισμένους σε όλο το τοπίο.





Ήταν τελετουργικό μονοπάτι; Αρχαίο παρατηρητήριο; Ο πραγματικός σκοπός του παραμένει μυστήριο.Σε αντίθεση με το Stonehenge ή άλλες διάσημες τοποθεσίες, το Hartashen έχει ξεφύγει από τα φώτα της δημοσιότητας της αρχαιολογίας, τα μυστικά του εξακολουθούν να είναι θαμμένα κάτω από το έδαφος.


Οι πανύψηλες πέτρες, που στέκονται φρουροί πάνω από το τοπίο, υπονοούν έναν ξεχασμένο πολιτισμό με μια εξελιγμένη αντίληψη του χώρου και της τελετουργίας. Ωστόσο, παρά την ηλικία και την πιθανή σημασία του, το Hartashen παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεσκαμμένο και ανεξερεύνητο.





17.Αντικείμενο 3000 ετών δείχνει αρχαίο αστροναύτη που έφτασε σε διαστημόπλοιο στη Γη.


Ένα τεχνούργημα 3000 ετών που μοιάζει με διαστημόπλοιο είναι ένα από τα πιο διάσημα
αντικείμενα που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν το γεγονός της άφιξης αρχαίωνεξωγήινων στη Γη. Ο Zecharia Sitchin ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τράβηξε την προσοχή σε αυτό, έχοντας ανακαλύψει το τεχνούργημα στην Τουρκία το 1973.Αυτό το μυστηριώδες πέτρινο τεχνούργημα μοιάζει απίστευτα με πύραυλο με μοντέρνους κινητήρες, στον οποίο εμφανίζεται ένας άνδρας να κάθεται με διαστημική στολή. 





Θα μπορούσε να είναι η απόλυτη απόδειξη για τους αρχαίους θεωρητικούς αστροναύτες ότι τα αλλόκοσμα όντα επισκέφτηκαν τη Γη στο μακρινό παρελθόν.Σύμφωνα με τον Sitchin, το τεχνούργημα βρέθηκε σε μια πόλη που ονομάζεται Tushpa, το σημερινό Toprakkale όχι μακριά από τη λίμνη Van.Τον 9ο αιώνα π.Χ., η Τούσπα ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου του Ουράρτου. Το βασίλειο της Ουραρτίας, γνωστό και ως Βασίλειο της Εποχής του Σιδήρου ή το Βασίλειο του Βαν, βρισκόταν κοντά στη λίμνη Βαν στα Αρμενικά υψίπεδα.


Ο Sitchin έγραψε στο βιβλίο του "The Earth Chronicles Expeditions" ότι το τεχνούργημα βράχου είναι ένα γλυπτό μοντέλο που μοιάζει με διαστημικό όχημα. Έχει μήκος 23 cm, ύψος 9,5 cm και πλάτος 8 cm. Ανέφερε επίσης ότι στο πίσω μέρος του αντικειμένου υπήρχε ένας κινητήρας εξάτμισης που περιβάλλεται από τέσσερις μικρές μηχανές εξάτμισης. Ο πυραυλάκατος έχει χώρο για πιλότο αλλά δυστυχώς έλειπε το κεφάλι του πιλότου.Περιγράφει επίσης ότι ο πιλότος κάθεται στη διαστημική κάψουλα με τα πόδια του λυγισμένα προς το στήθος. Φοράει μια πιεστική στολή που καλύπτει πλήρως το σώμα του.

Επί του παρόντος, αυτό το τεχνούργημα 3000 ετών φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης.





18.Οι επιστήμονες εντόπισαν για πρώτη φορά αόρατο ηλεκτρικό πεδίο γύρω από τη Γη.




Ένα αόρατο, αδύναμο ενεργειακό πεδίο τυλιγμένο γύρω από τον πλανήτη μας Γη επιτέλους
ΠΛΑΝΗΤΗΣ  ΓΗ
εντοπιστηκε και μετρήθηκε.
Ονομάζεται αμφιπολικό πεδίο, ένα ηλεκτρικό πεδίο που υποτέθηκε για πρώτη φορά πριν από 60 χρόνια και η ανακάλυψή του θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μελετάμε και κατανοούμε τη συμπεριφορά και την εξέλιξη του όμορφου, διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου μας.






Οποιοσδήποτε πλανήτης με ατμόσφαιρα θα πρέπει να έχει ένα αμφιπολικό πεδίο.Τώρα που επιτέλους το μετρήσαμε, μπορούμε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πώς έχει διαμορφώσει τον πλανήτη μας καθώς και άλλους με την πάροδο του χρόνου,λένε οι επιστήμονες της NASA.Η Γη δεν είναι απλώς μια σταγόνα βρωμιάς που κάθεται αδρανής στο διάστημα. Περιβάλλεται από κάθε είδους χωράφια. Υπάρχει το πεδίο βαρύτητας. Δεν γνωρίζουμε πολλά για τη βαρύτητα , ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πόσο πανταχού παρούσα είναι, αλλά χωρίς τη βαρύτητα δεν θα είχαμε πλανήτη.



Η βαρύτητα βοηθά επίσης να διατηρείται η ατμόσφαιρα άνετη στην επιφάνεια.Υπάρχει επίσης το μαγνητικό πεδίο , το οποίο δημιουργείται από το περιστρεφόμενο, αγώγιμο υλικό στο εσωτερικό της Γης, μετατρέποντας την κινητική ενέργεια στο μαγνητικό πεδίο που περιστρέφεται προς το διάστημα. Αυτό προστατεύει τον πλανήτη μας από τις επιδράσεις του ηλιακού ανέμου και της ακτινοβολίας, και επίσης βοηθά στο να μην φυσάει η ατμόσφαιρα.




Ο Βόρειος Πόλος της Γης, όπως φαίνεται από το Endurance. Οι ραβδώσεις στον ουρανό είναι από λάμψη φακού.Το 1968, οι επιστήμονες περιέγραψαν ένα φαινόμενο που δεν μπορούσαμε να παρατηρήσουμε μέχρι την εποχή του διαστήματος. Διαστημικό σκάφος που πετούσε πάνω από τους πόλους της Γης εντόπισε έναν υπερηχητικό άνεμο σωματιδίων που διαφεύγουν από την ατμόσφαιρα της Γης.



Η καλύτερη εξήγηση για αυτό ήταν ένα τρίτο, ηλεκτρικό ενεργειακό πεδίο.Ονομάζεται αμφιπολικό πεδίο και είναι ένας παράγοντας χάους. Αντιμετωπίζει τη βαρύτητα και απομακρύνει τα σωματίδια στο διάστημα.Αλλά δεν μπορέσαν ποτέ να το μετρήσουν αυτό πριν γιατί δεν είχαν την τεχνολογία. Έτσι, κατασκευάσαμε τον πυραυλικό σκάφος Enduance για να αναζητήσουμε αυτή τη μεγάλη αόρατη δύναμη.



21.Μια πολύ μακρά,μαύρη δομή εμφανίζεται στο φεγγάρι.
31/8/24.


Μια πολύ μακρά,μαύρη δομή που εμφανίζεται στις εικόνες της NASA στο φεγγάρι βρέθηκε από
ΜΑΥΡΗ  ΔΟΜΗ
UfΟ κυνηγούς.Σε μια σαγηνευτική ανατροπή στη σεληνιακή εξερεύνηση, οι κυνηγοί UFO εντόπισαν μια αινιγματική και ασυνήθιστα μακριά μαύρη δομή στη Σελήνη, όπως αποκαλύπτεται στις εικόνες της NASA. Αυτή η ανακάλυψη έχει πυροδοτήσει ένα κύμα εικασιών και ίντριγκας, συγχωνεύοντας τις σφαίρες της εξερεύνησης του διαστήματος και των φαινομένων UFO. Η δομή, που αποτυπώθηκε σε σεληνιακές φωτογραφίες είναι υψηλής ανάλυσης.

Η μυστηριώδης μαύρη δομή παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από κυνηγούς UFO που ανέλυσαν σχολαστικά τις πρόσφατες εικόνες της NASA από την επιφάνεια της Σελήνης. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές βελτίωσης εικόνας, απομόνωσαν και μεγέθυναν το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό, αποκαλύπτοντας ένα μακρύ,σκούρο σχήμα που ξεχωρίζει στο σεληνιακό έδαφος. Οι ακριβείς διαστάσεις και η εμφάνιση της δομής έχουν προκαλέσει μια ποικιλία θεωριών σχετικά με τη φύση και την προέλευσή της.

Η δομή εμφανίζεται ως ένα κομψό,επίμηκες σχήμα που εκτείνεται σε ένα τμήμα της επιφάνειας της Σελήνης.Το σκούρο χρώμα του έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον γύρω ελαφρύτερο σεληνιακό ρεγόλιθο, καθιστώντας το ένα επίκεντρο ενδιαφέροντος. Οι εικόνες καταγράφηκαν από το Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της NASA, το οποίο χαρτογραφούσε την επιφάνεια της Σελήνης με μεγάλη λεπτομέρεια.Οι ευθείες άκρες και το σταθερό πλάτος της δομής υποδηλώνουν ένα επίπεδο γεωμετρικής ακρίβειας που είναι ασυνήθιστο για φυσικούς σεληνιακούς σχηματισμούς. Αυτό οδήγησε ορισμένους παρατηρητές να υποθέσουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα και όχι ένα γεωλογικό χαρακτηριστικό.

Η εμφάνιση της μαύρης δομής έχει οδηγήσει σε μια αναταραχή θεωριών και εικασιών. Αυτά κυμαίνονται από επιστημονικές εξηγήσεις έως πιο εικασιακές ιδέες που αφορούν εξωγήινες επιρροές.Οι βασικές θεωρίες περιλαμβάνουν: 1.Φυσικός γεωλογικός σχηματισμός:Μερικοί ερευνητές προτείνουν ότι η δομή θα μπορούσε να είναι ένας φυσικός γεωλογικός σχηματισμός, όπως ένας σωλήνας λάβας ή μια σκιά που δημιουργείται από μια γεωλογική ανωμαλία. Η επιφάνεια της Σελήνης είναι γνωστή για τα ποικίλα και μερικές φορές αινιγματικά χαρακτηριστικά της, τα οποία μερικές φορές μπορεί να μοιάζουν με ανθρωπογενή αντικείμενα. 2.Αρχαίο εξωγήινο τεχνούργημα:Μια πιο εντυπωσιακή θεωρία προτείνει ότι η δομή θα μπορούσε να είναι ένα τεχνούργημα που άφησε ένας αρχαίος εξωγήινος πολιτισμός. Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας υποστηρίζουν ότι η ακριβής και ομοιόμορφη φύση της δομής δείχνει την προηγμένη τεχνολογία, πιθανώς από εξωγήινα όντα που επισκέφτηκαν ή κατοικούσαν τη Σελήνη στο μακρινό παρελθόν. 3.Εξωγήινη βάση:Μια άλλη εικαστική θεωρία υποστηρίζει ότι η δομή μπορεί να είναι μέρος μιας εξωγήινης βάσης ή εγκατάστασης. Αυτή η ιδέα πηγάζει από την πεποίθηση ότι η Σελήνη θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως στρατηγική τοποθεσία για προηγμένους πολιτισμούς, παρέχοντας ένα πλεονέκτημα ή μια βάση πόρων για διαστρικές δραστηριότητες. 4.Εσφαλμένη αναγνώριση ή τεχνούργημα:Οι επικριτές προειδοποιούν ότι η δομή μπορεί να είναι εσφαλμένη αναγνώριση ή τεχνούργημα της διαδικασίας απεικόνισης. Ζητήματα όπως η παραμόρφωση της εικόνας, τα τεχνουργήματα συμπίεσης ή ακόμα και οι οπτικές ψευδαισθήσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να ευθύνονται για την εμφάνιση της δομής.

Η ανακάλυψη της μαύρης δομής στη Σελήνη έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο για την εξερεύνηση του διαστήματος όσο και για τη μελέτη των φαινομένων των UFO. Οι βασικές πτυχές περιλαμβάνουν: 1.Η ασυνήθιστη εμφάνιση της δομής έχει προκαλέσει εκκλήσεις για περαιτέρω επιστημονική
ΕΜΦΑΝΙΣΗ  ΜΑΥΡΗ
έρευνα. Οι ερευνητές και οι διαστημικές υπηρεσίες μπορούν να πραγματοποιήσουν πρόσθετες αναλύσεις για να προσδιορίσουν εάν η δομή είναι φυσικός σχηματισμός ή ανωμαλία που απαιτεί προσεκτικότερη εξέταση. 2.Το εύρημα έχει προκαλέσει σημαντικό δημόσιο ενδιαφέρον και κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη γοητεία με την εξερεύνηση της Σελήνης και τη δυνατότητα αποκάλυψης κρυφών πτυχών του ηλιακού μας συστήματος.

3.Η ανακάλυψη θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές σεληνιακές αποστολές και τις προσπάθειες εξερεύνησης. Λεπτομερείς αποστολές που στοχεύουν στη διερεύνηση της δομής θα μπορούσαν να δώσουν πιο οριστικές απαντήσεις και να βελτιώσουν την κατανόησή μας για τη γεωλογία και την ιστορία της Σελήνης.

Εμφάνιση μιας πολύ μεγάλης, μαύρης δομής στη Σελήνη στις εικόνες της NASA έχει αιχμαλωτίσει την προσοχή του κόσμου, συνδυάζοντας τα πεδία της εξερεύνησης του διαστήματος και της έρευνας για τα UFO. Είτε πρόκειται για φυσικό γεωλογικό σχηματισμό, για τεχνούργημα ενός προηγμένου πολιτισμού ή για εσφαλμένη αναγνώριση, η δομή εγείρει ενδιαφέροντα ερωτήματα και απαιτεί περαιτέρω έρευνα. Καθώς οι επιστήμονες και οι ερευνητές εμβαθύνουν σε αυτή τη μυστηριώδη ανακάλυψη, η αναζήτηση απαντήσεων συνεχίζεται, υποσχόμενη να αποκαλύψει περισσότερα για το αινιγματικό παρελθόν της Σελήνης και τη θέση μας στον κόσμο.



22.Σε παρακολουθούν !

Υπάρχει μια θεωρία που εξετάζεται εδώ και χρόνια αλλά επί του παρόντος είναι πολύ δύσκολο να
ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ
αποδειχθεί ή να διαψευσθεί.Και ίσως μια από τις πιο τρομακτικές θεωρίες για τους "εξωγήινους". Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, άλλες φυλές μας παρακολουθούν από την πρώτη μας ύπαρξη ή για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και πάντα. Άλλοτε επεμβαίνουν, άλλοτε όχι.





Όταν πάμε πολύ ψηλά, παίρνουν προφυλάξεις. Πόσο τρομακτικό δεν είναι αυτό; Αλλά μπορεί να έχετε μια ερώτηση: "Λοιπόν γιατί δεν το έχουμε δει μια φορά;" . Ωστόσο, να θυμάστε ότι αν ένας αγώνας έχει φτάσει στο επίπεδο να μπορεί να μας παρακολουθεί από απόσταση, π.χ. επιτύχει διαπλανητικά ταξίδια, είναι ανώτερο από εμάς. Τεχνολογικά, μπορεί να είναι αόρατα, αόρατα στα συστήματά μας ή ακόμα πιο τρομακτικά, δεν μπορούμε να τα παρατηρήσουμε γιατί μπορεί να βρίσκονται σε άλλη διάσταση! Μπορεί να σας φανεί ως θεωρία συνωμοσίας ή μπορεί να φαίνεται εύλογο.Αλλά θυμηθείτε,το Σύμπαν είναι πολύ μεγάλο. Και ό,τι κι αν γίνει, είμαστε ακόμα στην αρχή του δρόμου.Το σύμπαν μπορεί μερικές φορές να είναι ακόμα πιο εκπληκτικό από τη φαντασία μας!





23.Πυθαγόρας,Έλληνας φιλόσοφος της Σάμου.





Ο Πυθαγόρας, ήταν σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός
ΠΥΘΑΓΟΡΙΟΣ 
Ο ΣΑΜΙΟΣ
είχε επίσης βαθιά ενδιαφέροντα στη μουσική και τη θεραπευτική της διάσταση. Θεωρούσε ότι η μουσική έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να επηρεάσει την ψυχή και το σώμα του ανθρώπου. 










Για τον Πυθαγόρα, η μουσική ήταν συνδεμένη με τις μαθηματικές αναλογίες και τις αρμονίες του κόσμου. Πίστευε ότι οι διαφορετικοί ήχοι και οι μουσικές κλίμακες μπορούσαν να επηρεάσουν τη συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων και να συμβάλλουν στην πνευματική τους ισορροπία. Επιπλέον, η θεραπεία μέσω της μουσικής (γνωστή και ως "μουσικοθεραπεία") ήταν μια πτυχή που θεωρούσε σημαντική, καθώς η αρμονία της μουσικής μπορούσε να φέρει γαλήνη στο πνεύμα και να ενισχύσει τη σωματική υγεία. 


Οι Πυθαγόρειοι επέμεναν ότι οι ήχοι και οι μελωδίες, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, μπορούν να θεραπεύσουν όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή.Η σύνθεση της μουσικής με μαθηματικές αναλογίες ήταν κεντρική στη φιλοσοφία του Πυθαγόρα, και αυτό το σύνθετο σύστημα πεποιθήσεων γύρω από τη μουσική, τα μαθηματικά και τη θεραπεία αντηχεί μέχρι σήμερα σε πολλές σύγχρονες θεραπείες και πρακτικές.

Το αγαλμα του είναι στο Πυθαγόριο της νήσου Σάμου.





24.Αρχαίες ζωγραφιές σπηλαίων.




Πρόσφατη ανακάλυψη στην ινδική περιοχή Hoshangabad στο Madhya Pradesh αποκάλυψε
ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΠΗΛΑΙΩΝ
αρχαίες ζωγραφιές σπηλαίων που αλλάζουν την κατανόησή μας για την προϊστορική ανθρώπινη αλληλεπίδραση με άλλα επίγεια όντα.Αυτοί οι πίνακες ηλικίας 10.000 ετών που βρέθηκαν στην περιοχή Charama στην περιοχή Kanker, Chhattisgarh, απεικονίζουν εξωγήινη ζωή και αυτό που φαίνεται να είναι UFO.









Μια ιδιαίτερη ανακάλυψη είναι μια συλλογή σπηλαίων που λειτουργούν σαν αρχαίο ημερολόγιο. Αυτές οι εικόνες σχετίζονται με προηγούμενες εξελίξεις αυτών των εξωγήινων όντων και πιθανώς προβλέπουν μελλοντικές επισκέψεις. Το ημερολόγιο προτείνει ημερομηνίες που θα μπορούσαν να αντιστοιχούν στα έτη 2030 και 2046. Αν και οι ακριβείς ημερομηνίες εξακολουθούν να είναι αβέβαιες λόγω της δυσκολίας των αρχαίων συμβόλων.




Οι ιθαγενείς πίστευαν από καιρό στους μύθους για τους "λαούς Rohela", τα ουράνια όντα που έπαιρναν τους χωρικούς και τους μετέφεραν γνώση και τεχνολογία πριν εξαφανιστούν.Αυτή η ανακάλυψη απηχεί τη θεωρία των αρχαίων αστροναυτών, η οποία υποθέτει ότι τα εξωγήινα όντα επηρέασαν τους πρώιμους ανθρώπινους πολιτισμούς.


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτές οι συναντήσεις μπορεί να ενέπνευσαν μυθολογίες και πρώιμες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως λεπτομερείς περιγραφές ιπτάμενων μηχανών ή αεροσκαφών που βρέθηκαν.
(Huseyin Boyar)






25.Το χαμένο νησί: Μια αλλαγή παραδείγματος στην ιστορική ερμηνεία.




Ο φιλόσοφος Πλάτωνας, που θεωρείται ένας από τους διαπρεπείς στοχαστές της ιστορίας,
TO  ΧΑΜΕΝΟ
ΝΗΣΙ
αντιμετώπισε σημαντικές συλλογές από τους συγχρόνους του προς το τελευταίο μέρος της καριέρας του.Αυτή η περιφρόνηση τον οδήγησε να παραιτηθεί από το φιλόδοξο σχέδιό του για μια τριλογία με επίκεντρο ένα κρυπτικό νησί. Γεννιέται το ερώτημα! Γιατί οι Έλληνες, ένας πολιτισμός που φημίζεται για την αφήγηση του, τον Πλάτωνα με δέρμα; 










Στους διαλόγους του "Τίμαιος" και ο ημιτελής "Κριτιάς", ο Πλάτων αφηγείται μια ιστορία που μεταδόθηκε στον Αθηναίο πολιτικό Σόλωνα από Αιγύπτιους ιερείς, η οποία είχε μεταδοθεί σε διάστημα 200 ετών. Αυτή η αφήγηση μιλούσε για ένα "Μεγάλο Νησί" δίπλα στους "Πυλώνες του Ηρακλή", γνωστό ως Ατλαντίδα ή Γη του Άτλαντα. Ενώ οι σύγχρονοι του Πλάτωνα ήταν εξοικειωμένοι με τα βουνά του Άτλαντα στο σύγχρονο Μαρόκο, δεν βρήκαν στοιχεία για ένα τέτοιο νησί σε γειτνίαση, οδηγώντας σε εκτεταμένο σκεπτικισμό.



Ο Πλάτωνας υπέθεσε ότι η Ατλαντίδα υπήρχε πριν από 9.000 χρόνια μέχρι την εποχή του Σόλωνα, περίπου πριν από 11.500 χρόνια. Αυτός ο ισχυρισμός αντιμετωπίστηκε με χλεύη για σχεδόν δύο χιλιετίες. Πολυάριθμες σύγχρονες προσπάθειες για τον εντοπισμό της Ατλαντίδας έχουν προτείνει τοποθεσίες που κυμαίνονται από τη Σαρδηνία έως την Ινδονησία. Ωστόσο, πρόσφατα ευρήματα προσδίδουν αξιοπιστία στην αφήγηση του Πλάτωνα.



Μια πρωτοποριακή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο "Nature" το 2015 αποκάλυψε ένα εκτεταμένο αρχαίο ποτάμιο σύστημα στη Δυτική Σαχάρα, συγκεκριμένα τον ποταμό Tamanrasset, που διέσχιζε μεταξύ των βουνών Άτλαντας και της Μαυριτανίας. Αυτός ο ποταμός, που έρεε από περίπου 14.500 έως 7.000 χρόνια πριν, θα μπορούσε να περικλείει μια ξηρά, χαρακτηρίζοντάς την ως «νησί» με κλασικά ελληνικά κριτήρια.Οι δορυφορικές εικόνες έχουν επίσης αποκαλύψει δύο διακριτούς γεωλογικούς σχηματισμούς κατά μήκος της τροχιάς του ποταμού, που ευθυγραμμίζονται στενά με τις περιγραφές του Πλάτωνα για την Ατλαντίδα. 



Ο θόλος Semsiyat και η δομή Richat παρουσιάζουν τον σχηματισμό ομόκεντρου δακτυλίου που περιγράφεται στους διαλόγους του. Αυτές οι ανακαλύψεις υπονοούν ότι η ιστορία που αφηγήθηκαν οι Αιγύπτιοι ιερείς στον Σόλωνα και στη συνέχεια καταγράφηκε από τον Πλάτωνα, μπορεί πράγματι να βασίζεται σε πραγματικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά.


Αυτές οι αποκαλύψεις προκαλούν μια επανεκτίμηση της κατανόησής μας για την αρχαία ιστορία, εγείροντας βαθιές έρευνες σχετικά με τους πολιτισμούς που θα μπορούσαν να έχουν αφηγηθεί γεγονότα από περισσότερα από 10.000 χρόνια πριν. Η αφήγηση της Ατλαντίδας μπορεί να δικαιολογεί μια συνολική επανεκτίμηση, μεταμορφώνοντας έτσι την οπτική μας για τους πρώιμους ανθρώπινους πολιτισμούς.





26.Οι δακτύλιοι του Κρόνου ετοιμάζονται να κρυφτούν από τους ανθρώπους




Εξαιρουμένου του γαλάζιου βόλου του ηλιακού μας συστήματος, της Γης, οι περισσότεροι
ΔΑΚΤΥΛΙΟΙ  ΤΟΥ
ΚΡΟΝΟΥ
συμφωνούν ότι ομορφότερος πλανήτης είναι ο Κρόνος με τα εντυπωσιακά του δαχτυλίδια. Ο Κρόνος έχει επτά δακτυλίους που αποτελούνται από αμέτρητα κομμάτια πάγου. Το φως της δημοσιότητας βλέπει εκ νέου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης μια ανακοίνωση που είχε κάνει η NASA για τον Κρόνο και τα υπέροχα δαχτυλίδια του. 










Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία σε λίγους μήνες οι δακτύλιοι του Κρόνου θα εξαφανιστούν από την θέα των ανθρώπων στο ηλιακό μας σύστημα.Για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι οι δακτύλιοι σχηματίστηκαν την ίδια εποχή με τον Κρόνο. Η αποστολή Cassini που μελέτησε για περίπου 14 χρόνια τον Κρόνο και τους δορυφόρους του κατέγραψε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων και εικόνων από τους δακτυλίους του πλανήτη προσφέροντας ένα πλήθος νέων στοιχείων για να μπορέσουν οι επιστήμονες να βρουν την ηλικία και την προέλευση των δακτυλίων.




Η πιο πρόσφατη σχετική μελέτη αναφέρει ότι οι δακτύλιοι του Κρόνου είναι πολύ νεότεροι σε ηλικία από τον ίδιο τον πλανήτη και προσδιορίζεται σε όχι περισσότερο από 400 εκατομμύρια χρόνια, ενώ ο ίδιος ο Κρόνος έχει ηλικία περίπου 4,5 δισεκατομμύρια έτη. Οι μεγαλύτεροι έχουν πάχος λίγων μέτρων αλλά έκταση που φτάνει τα 140 χιλιάδες χλμ. Όσον αφορά την ύπαρξη τους οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο ότι είναι προϊόν συγκρούσεων δορυφόρων του Κρόνου χωρίς να είναι ξεκάθαρο σε πόσες φάσεις τέτοιων συγκρούσεων σχηματίστηκαν οι δακτύλιοι στη σημερινή τους μορφή.



Η NASA ανακοίνωσε ότι η ανθρωπότητα θα μπορεί να βλέπει τους δακτυλίους του Κρόνου για λίγο ακόμη αφού η τροχιά του πλανήτη θα φέρει τους δακτυλίους σε μια κλίση τέτοια που θα τους εξαφανίσει από την ορατότητα του γήινου παρατηρητή. Από το 2025 ως το 2032 οι δακτύλιοι θα παραμένουν αόρατοι από τη Γη και στη συνέχεια θα επανεμφανιστούν για περίπου 29 χρόνια όταν η κλίση τους θα αλλάξει ξανά.





27.Δακτυλιωμένος Γίγαντας Ποσειδώνας πάγου .




Ο γίγαντας με δακτυλιοειδή πάγο Ποσειδώνας βρίσκεται κοντά στο κέντρο αυτής της αιχμηρής
ΠΛΑΝΗΤΗΣ 
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
σχεδόν υπέρυθρης εικόνας από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Ο αμυδρός και μακρινός κόσμος είναι ο πιο μακρινός πλανήτης από τον Ήλιο, περίπου 30 φορές πιο μακριά από τον πλανήτη Γη. Αλλά στην εκπληκτική θέα Webb, η σκοτεινή και φάντασμα εμφάνιση του πλανήτη οφείλεται στο ατμοσφαιρικό μεθάνιο που απορροφά το υπέρυθρο φως.













Σύννεφα μεγάλου υψομέτρου που φτάνουν πάνω από το μεγαλύτερο μέρος του μεθάνιο που απορροφά τον Ποσειδώνα εύκολα ξεχωρίζουν στην εικόνα όμως. Επικάλυψη με παγωμένο άζωτο, ο μεγαλύτερος φεγγάρι του Ποσειδώνα ο Τρίτωνας είναι φωτεινότερος από τον Ποσειδώνα στο αντανακλώμενο ηλιακό φως, που φαίνεται στο πάνω αριστερά να σπορ τις χαρακτηριστικές ακίδες περίθλασης του τηλεσκοπίου Webb.


Μαζί με τον Τρίτωνα, επτά από τα 14 γνωστά φεγγάρια του Ποσειδώνα μπορούν να αναγνωριστούν στο οπτικό πεδίο. Οι αμυδροί δακτύλιοι του Ποσειδώνα χτυπάνε σε αυτό το διαστημικό πλανητικό πορτρέτο. Λεπτομέρειες για το σύνθετο σύστημα δακτυλίων φαίνονται εδώ για πρώτη φορά από τότε που το διαστημόπλοιο Voyager 2 τον Αύγουστο του 1989.





28.Αστροναύτης καταγράφει μυστηριώδη έκρηξη.




Αστροναύτης καταγράφει μυστηριώδη έκρηξη πάνω από τη Γη και ζητά τη «βοήθεια του κοινού»
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ
ΕΚΡΗΞΗ
για να μάθει τι ήταν.Στη φωτογραφία εικονίζεται η λάμψη της έκρηξης που κατέγραψε ο αστροναύτης από τον ISS.To συμβάν καταγράφηκε στον ουρανό πάνω από το Κάιρο.Οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) καταγράφουν στον ελεύθερο χρόνο τους φωτογραφίες και βίντεο της Γης και συνήθως αποτυπώνονται διάφορα ατμοσφαιρικά και άλλα φαινόμενα που είναι εντυπωσιακά κοιτάζοντας τα από το Διάστημα. 






Ο αστροναύτης της NASA Μάθιου Ντομινίκ που αποτελεί μέλος του τωρινού πληρώματος του ISS καταγράφοντας κατέγραφε εικόνες της Γης με την κάμερα του όταν έκανε ξαφνικά στον ορίζοντα μια ξαφνική έντονη λάμψη η οποία μοιάζει με κάποιου είδους έκρηξη.


Αναζήτησε απαντήσεις για το τι μπορεί να είναι και μια απάντηση που έλαβε ήταν ότι μπορεί να πρόκειται για την αποκαλούμενη "πύρινη βολίδα", ένα θραύσμα μετεωρίτη που καίγεται στη γήινη ατμόσφαιρα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.


Όμως ο Ντομινίκ δεν έχει πειστεί πλήρως από αυτή την εκδοχή και αποφάσισε να κάνει μια ανάρτηση στα social media ζητώντας από όποιον μπορεί να του πει τι είναι αυτό που κατέγραψε με την κάμερα του όταν ο ISS περνούσε πάνω από Κάιρο.


Οπότε η σκυτάλη περνάει πλέον στα χέρια των χρηστών του Διαδικτύου και της πολυπληθούς κοινότητας των ερασιτεχνών αστρονόμων και γενικότερα των φίλων του Διαστήματος ενώ φυσικά μπορούν να συμβάλουν και επιστήμονες που θα διατυπώσουν την δική τους άποψη.

Naftemporiki.gr





29.Εξωγήινο πλοίο και σώμα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στο φεγγάρι.




Σε μια εκπληκτική αποκάλυψη, οι αναφορές δείχνουν ότι ένα εξωγήινο σκάφος και ένα εξωγήινο
ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ
ΚΑΙ ΣΩΜΑ
σώμα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στη Σελήνη, προκαλώντας σοκ στην επιστημονική κοινότητα και τροφοδοτώντας εκτεταμένες εικασίες. Αυτή η εκπληκτική ανακάλυψη έχει αναζωπυρώσει συζητήσεις σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και τα μυστήρια που κρύβονται στον πλησιέστερο ουράνιο γείτονά μας.










Η υποτιθέμενη ανακάλυψη έγινε από ερευνητές διαστημικής εξερεύνησης που ισχυρίζονται ότι έχουν αποκαλύψει στοιχεία ενός εγκαταλειμμένου εξωγήινου διαστημικού σκάφους στη σεληνιακή επιφάνεια. Το πλοίο, που περιγράφεται ως ογκώδες και αλλόκοτο σε σχεδιασμό, δεν μοιάζει με τίποτα που έχει ξαναδεί. Σύμφωνα με πηγές, το διαστημόπλοιο φαίνεται να ήταν αδρανές για μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανώς για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια.Δίπλα στο σκάφος των εξωγήινων, βρέθηκε ένα πτώμα,μια εξωγήινη οντότητα της οποίας η προέλευση παραμένει άγνωστη. Αυτή η φιγούρα που μοιάζει με ανθρωποειδές βρέθηκε μέσα στο σκάφος, πυροδοτώντας περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το πώς έφτασε εκεί και τι οδήγησε στην εγκατάλειψή του στη Σελήνη.





Η ανακάλυψη ενός εξωγήινου πλοίου και σώματος στη Σελήνη έχει αφήσει πολλούς να αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για την κατανόησή μας για την εξωγήινη ζωή. Η παρουσία ενός διαστημικού σκάφους υποδηλώνει ότι ευφυής ζωή πέρα ​​από τη Γη μπορεί να έχει επισκεφθεί κάποτε το ηλιακό μας σύστημα και ίσως ακόμη και την ίδια τη Σελήνη.Αυτό το εκπληκτικό εύρημα εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εξωγήινων επισκέψεων. Θα μπορούσε αυτό το εξωγήινο σκάφος να είναι ένα απομεινάρι μιας ξεχασμένης διαστημικής αποστολής από έναν προηγμένο πολιτισμό; Ή μήπως είναι απόδειξη πιο πρόσφατης δραστηριότητας, που δείχνει ότι μπορεί να μην είμαστε μόνοι στο σύμπαν;Οι ειδικοί και οι ερευνητές διερευνούν ήδη μια ποικιλία θεωριών. Κάποιοι προτείνουν ότι το διαστημόπλοιο και το σώμα μπορεί να ανήκουν σε μια τεχνολογικά προηγμένη εξωγήινη φυλή που κάποτε χρησιμοποιούσε τη Σελήνη ως βάση επιχειρήσεων. 




Άλλοι εικάζουν ότι η ανακάλυψη μπορεί να αποκαλύψει ενδείξεις για τα διαστρικά ταξίδια, παρέχοντας πολύτιμες γνώσεις για την τεχνολογία πρόωσης και το μέλλον της εξερεύνησης του διαστήματος.Ενώ η ανακάλυψη του εξωγήινου πλοίου και σώματος έχει συγκεντρώσει την παγκόσμια προσοχή, πολλοί επιστήμονες παραμένουν δύσπιστοι. Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι το διαστημόπλοιο θα μπορούσε να είναι ένας φυσικός σεληνιακός σχηματισμός που παρερμηνεύεται λόγω του ασυνήθιστου σχήματός του. Ομοίως, το σώμα που βρίσκεται μέσα θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα παρεϊδολίας,ένα ψυχολογικό φαινόμενο όπου ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται οικεία σχήματα, όπως πρόσωπα ή σώματα, σε τυχαία μοτίβα ή αντικείμενα.


Παρά αυτές τις αμφιβολίες, η ανακάλυψη δημιουργεί αρκετή ίντριγκα που δικαιολογεί περαιτέρω έρευνα. Οι ερευνητές ζητούν μια πιο λεπτομερή ανάλυση της σεληνιακής τοποθεσίας, με την ελπίδα να χρησιμοποιήσουν προηγμένη τεχνολογία για να εξερευνήσουν το υποτιθέμενο εξωγήινο σκάφος και σώμα σε μεγαλύτερο βάθος.





30.Το φεγγάρι: Ένας κόμβος ανεξήγητων φαινομένων.



Η Σελήνη είναι εδώ και καιρό αντικείμενο ίντριγκας, με πολυάριθμες αναφορές όλα αυτά τα
ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ ΔΟΜΕΣ
ΚΑΙ ΗΧΟΥΣ
χρόνια να υποδηλώνουν ανεξήγητα φαινόμενα στην επιφάνειά της. Από περίεργα φώτα και ανεξήγητες δομές μέχρι περίεργους ήχους, η Σελήνη έχει συχνά συνδεθεί με θεωρίες για εξωγήινη δραστηριότητα.Αυτή η τελευταία ανακάλυψη προσθέτει μόνο στον αυξανόμενο κατάλογο των μυστηρίων που περιβάλλουν το σεληνιακό τοπίο. 







Για χρόνια, επιστήμονες και θεωρητικοί συνωμοσίας υποθέτουν ότι η Σελήνη μπορεί να φιλοξενεί στοιχεία εξωγήινης ζωής. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι η μακρινή πλευρά της Σελήνης θα μπορούσε να κρύβει βάσεις ή απομεινάρια παλαιότερων πολιτισμών, καθώς παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη.Καθώς ο κόσμος παλεύει με τις συνέπειες αυτής της απίστευτης  ανακάλυψης, διαστημικές υπηρεσίες όπως η NASA και άλλοι διεθνείς οργανισμοί στρέφουν την προσοχή τους στην περαιτέρω εξερεύνηση της Σελήνης. Οι μελλοντικές σεληνιακές αποστολές θα μπορούσαν να δώσουν προτεραιότητα στη διερεύνηση του σκάφους και του σώματος εξωγήινων, χρησιμοποιώντας προηγμένη ρομποτική, προσεδαφίσεις και ρόβερ για να εξετάσουν την τοποθεσία από κοντά.




Το πρόγραμμα Artemis της NASA, το οποίο στοχεύει να επιστρέψει ανθρώπους στη Σελήνη τα επόμενα χρόνια, θα μπορούσε να παίξει κρίσιμο ρόλο στην αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με αυτό το μυστηριώδες εύρημα. Με τεχνολογία αιχμής και τη δυνατότητα κατασκευής σεληνιακών βάσεων, μελλοντικές αποστολές θα μπορούσαν να παρέχουν πρωτοποριακές γνώσεις για την προέλευση του εξωγήινου σκάφους και τα μυστικά που κρύβει.Εάν επιβεβαιωθεί, η ανακάλυψη ενός εξωγήινου πλοίου και σώματος στη Σελήνη θα μπορούσε να έχει βαθιές επιπτώσεις για την ανθρωπότητα. Θα σηματοδοτούσε μια από τις πιο σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις στην ιστορία, δυνητικά αναδιαμορφώνοντας την κατανόησή μας για το σύμπαν και τη θέση μας μέσα σε αυτό.





Η ανακάλυψη θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε προόδους στην τεχνολογία και την εξερεύνηση του διαστήματος, καθώς οι επιστήμονες μελετούν τις μεθόδους κατασκευής και πρόωσης του εξωγήινου σκάφους. Τέτοιες γνώσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για νέες καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερων διαστημικών ταξιδιών και της δυνατότητας διαστρικής εξερεύνησης.Επιπλέον, αυτό το εύρημα θα ανάγκαζε την ανθρωπότητα να επανεξετάσει τις μακροχρόνιες πεποιθήσεις για τη ζωή πέρα ​​από τη Γη. Θα πυροδοτούσε νέες συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα εξωγήινης επαφής και τις συνέπειες της κοινής χρήσης του σύμπαντος με άλλα νοήμονα όντα.


Η ανακάλυψη ενός εγκαταλελειμμένου εξωγήινου πλοίου και σώματος στη Σελήνη έχει γοητεύσει τον κόσμο, αφήνοντας τόσο τους επιστήμονες όσο και τους λάτρεις του διαστήματος ανυπόμονους για απαντήσεις. Είτε αυτό το εύρημα αντιπροσωπεύει απόδειξη εξωγήινης ζωής είτε μια απίστευτη ανωμαλία, είναι σαφές ότι η Σελήνη εξακολουθεί να κρατά πολλά μυστικά.Καθώς οι διαστημικές υπηρεσίες προετοιμάζονται για μελλοντικές σεληνιακές αποστολές, η πιθανότητα ξεκλειδώματος περισσότερων μυστηρίων στη Σελήνη γίνεται όλο και πιο κοντά. Είτε αυτό το εξωγήινο πλοίο και το σώμα είναι απομεινάρια ενός παρελθόντος πολιτισμού ή κάτι άλλο εντελώς, ένα πράγμα είναι βέβαιο - το σύμπαν είναι πολύ πιο μυστηριώδες και θαυμαστό από ό,τι είχαμε ποτέ φανταστεί.




31.Επιστημονικές έρευνες.



Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι όσα άτομα έχουν πλησιάσει τον θάνατο ή "πέθαναν" για
ΓΕΝΕΤΙΚΟΣ  ΚΩΔΙΚΑΣ
λίγο και επανήλθαν, έχουν περισσότερους ενεργούς έλικες του γενετικού κώδικα από τους δύο που είχαν πριν τον "θάνατο" τους.







Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Collier είπε πως η ψυχή όταν επιστρέψει δονείται σε πιο ψηλούς κραδασμούς και εξαναγκάζει το σώμα να προσαρμοστεί, ενεργοποιώντας και άλλους έλικες του DNA. 


Πολλοί άνθρωποι σήμερα έχουν τέσσερις ή έξη ενεργούς έλικες του γενετικού κώδικα.Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν αναβαθμιστεί πνευματικά στα τελευταία χρόνια.





32 .Όλο το Ελληνικό Πάνθεο βρίσκεται στο ηλιακό μας σύστημα.




Πόσα αποδεικτικά στοιχεία χρειάζονται και για αυτό οι 'Ελληνες για να δεχτούν ότι οι
ΔΩΘΕΚΑΘΕΟ
προπατορες μας θεοί του Ολύμπου και όχι ο ερπετοειδής Γιαχβέ;Οι επικυρίαρχοι το γνωρίζουν και γι' αυτό μας έχουν κηρύξει πόλεμο που επιμένουμε στις απόψεις μας.










Οι Ολύμπιοι του Διός: "Μας βλέπετε σαν φανταστικά όντα, που ζουν στα σύνορα της φαντασίας σας. Είμαστε μια άγνωστη σε σας πραγματικότητα. Συμμετέχουμε βοηθώντας τη ροή της ζωής σας, ελπίζοντας σε μια ταχεία πνευματική αφύπνιση και συνειδητοποίηση της αληθινής σας φύσης. 



Σε σας προσβλέπουμε στο μέλλον. Επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε επαφή μαζί σας και να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων σας. Εσείς αρνείστε τη βοήθεια, επιμένοντας στην αυταπάτη των θρησκευτικών μυθευμάτων.






10/9/24                                        ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
                                                     ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  εα (ΠΖ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.