Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

TA ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ **** ΜΑΊ΄ΟΣ - 1/5/24 - 10/5/24

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ











ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ






1.Ο Κόσμος με Ελληνικά ονόματα. 



*Λέγεσαι Αμερική αλλά δεν λέγεσαι Αμερική, καθ ότι ο Αμέρικο Βεσπούτσι  ήταν  βαφτισμένος
Όμηρος. Μικρόν τον φώναζαν Ομέρικο και παραποιήθηκε σε Αμέρικο.

*Η συμπαθέστατη  Γερμανία.  Αυτοί  αποκαλούνται  Deutshland. Το πρώτο συνθετικό είναι το Deus δηλαδή Δίας,  και το  δεύτερο είναι land από την λέξη λας= πέτρα από όπου και το λατομείο. Τουτέστιν η Γερμανία είναι η χώρα του Δία.

*Η φιλτάτη Αγγλία, εκείνο το British που προέρχεται από την λέξη "Βρυτός"  δηλαδή  παρθένος, ήταν η Αγγλία η χώρα με τις πολλές παρθένες. Από αυτού βγαίνει και το Αγγλικό virgin από όπου και η πολιτεία της Αμερικής Virginia προς τιμήν της Βασίλισσας που ήταν παρθένος.

*Ιταλία, είναι "εις άλω", εις την θάλασσαν, πιστεύω πως έχετε δεί πως μπαίνει η Ιταλία ορμητικά μέσα στην Μεσόγειο.

*Ισπανία. Οι ίδιοι λένε την πατρίδα τους Espana, και σωστά  την αποκαλούν  έτσι  αφού η  χώρα λόγω των πολλών βροχών έχει πολλά δάση και ήταν αφιερωμένη στον Έλληνα θεό των δασών Πάνα. Εις τον Πάνα λοιπόν.

*Αίγυπτος, είναι χαρακτηρισμένη έτσι επειδή βρίσκεται υπτίως του Αιγαίου.  Εκεί  θα  βάλουμε έναν τοποτηρητή μιάς και θα ελέγχουμε και την διώρυγα του Διός.

*Οι Άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά και το SUEZ διαβάζεται ως ΖΕΥΣ.

*Η Ινδία. Ο Δίας είχε έναν μονάκριβο αναγνωρισμένον γυιό που τον έλεγαν Ιν. Ο Ιν του Δία.

*Λίγο πιο κεί είναι μία μεγάλη Κινεζική περιοχή που λέγεται Yunnan, δηλαδή Ιωνία.

*Για πάμε και στην Ιαπωνία που εύκολα διαβάζεται, η Άπω Ιωνία".

*Ολόκληρη η Ήπειρος Ασία πήρε το όνομά της από τον αδελφό της Εκάβης ¨Άσιο που σκότωσε στην Τροία ο Αίας ο Τελαμώνιος .

*Η Ευρώπη πήρε το όνομά της από την μεγαλομάτα Ευρώπη, του  Αγήνορα και της Τηλεφάεσσας εγγονής του Ποσειδώνα.Η Ευρώπη ηταν η κόρη του Αγηνόρα, βασιλιά της Φοινίκης.Το όνομα της
Φοινίκης, ίσως σημαίνει «ανοιχτομάτα» (ευρύς +ωψ) ή προέρχεται από την ακκαδική λέξη erebu (δύω).

*Φιλιππίνες, Πολυνησία, Ιρλανδία ( εκ τής Ίριδος), Δανία  (εκ τών Δαναών, Ποσει- Δα-ών). 

*Γαλλία εκ τού Γαλάτη γυιού τού Ηρακλέους καί πολλά άλλα...

*Ακόμη καί η κατάληξις "στάν" εις όλα τά κράτη τής Ανατολής είναι εκ τού Ίστημι καί παραπέ- μπει εις αυτό πού στέκεται ως Κράτος. 



Ελληνικά όλα και ου χί ελληνοποιημένα εξ  ελληνολάγνων, όσον κι εάν τούς Πονάει. Τό παραδέ- χθησαν άπαντες εκ τής υφηλίου.Totum grecorum est  "Τ'άπαντα είναι τών Ελλήνων".

*Κικέρων:"Ο κόσμος είναι η διαστελλομένη Ελλάς.  Η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος  κόσμος".

*Βίκτωρ Ουγκώ:Η Ελλάδα είναι μία παγκοσμιότητα γεωγραφική και ιστορική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να την γνωρίσουμε και να την αναγνωρίσουμε.

Η Ιστορία μας.

(Anastasia Basta)





2. Μητρικό σκάφος 



Αυτή η φωτό του ήλιου ανέβηκε στην ομάδα "Galactic Counsil of Lightworkers". Kαι  γράφει το
ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ
εξής ο άνθρωπος που την ανέβασε."Μόλις τράβηξαν μία φωτογραφία τον ήλιο  και μπέρδεψαν τις  ρυθμίσεις σε  ένα I-Phone και  έτσι  βγήκε.  Αυτή είναι μία 100%  αληθινή  φωτο  που τράβηξα στις  28/4/24. Ο καθένας  ας  βγάλει τα συμπερασματά του !!



Τι  είναι  αυτό  που βλέπουμε;  Ενα  τεράστιο  τσιπ   κυκλωμα;  Η  μήπως  βλέπουμε  πολιτείες  και κοσμοδρόμια;  Εάν θυμάστε  έχουμε  μιλήσει για κοσμοδρόμιο  στο κοντινό  παρελθόν  εντός του  ήλιου. Οπως  έχουμε  πει ότι ο ήλιος καίει όταν οι ακτίνες του εισέρχονται στην ατμόσφαιρα μας.



Που βρίσκεται η αλήθεια τελικά;
Στον κόσμο του Μάτριξ, η εκεί έξω;
Εδωσα  επιπλέον "κοντράστ"  στην εικόνα  χαμηλώνοντας  και άλλο τ ον φωτισμό για να  φανεί ακόμα καλύτερα αυτό που ακριβώς υπάρχει εκεί.

Φοίβος Μουσιγέτης.








3.Ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας για την επιστροφή του Απόλλωνα.
 



Πυθία υπήρξε στην εποχή  του μεγάλου Αλεξάνδρου και  Πυθία υπήρξε στην εποχή του  αυτοκρά- τορα Ιουλιανού το 362 μ.Χ. Έζησε 6 αιώνες η Πυθία; Φυσικά και όχι.  Η Πυθία  στην αρχαιότητα δεν  ήταν όνομα αλλά  τίτλος. Όποια ιέρεια  είχε τις μαντικές  ικανότητες να τελέσει τα  μυστήρια και και τα βαθιά μυστικά της μύησης τότε μπορούσε να γίνει Πυθία. Μίνωας, Ηρακλής κτλ. ήταν τίτλοι όπως σήμερα ο στρατηγός, διευθυντής, πρωθυπουργός κτλ.
ΘΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

Εννοείται ότι το 362 μ.Χ.υπήρχε ακόμα η Πυθία και το Μαντείο των Δελφών.  Επειδή  δεν  είχαν  ξεκινήσει  ακόμα οι  διωγμοί  κατά  των Ελλήνων απο τους χριστιανούς  και ούτε είχε  βγει ακόμα  διάταγμα  να κλείσουν,όλοι οι Ελληνικοί ναοί και φιλοσοφικές σχολές.   Εκείνη την  εποχή  ήταν αυτοκράτορας ο  Ιουλιανός ο οποίος ήταν φιλέλλη- νας και γιαυτό τον λόγο τον ονόμασαν παραβάτη.Δολοφονήθηκε στις 26 Ιουνίου 363 μ.Χ. ένα χρόνο μετά απο τον τελευταίο χρησμό.




Ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας λέει:"Έστ’ ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται" Δηλαδή,θα έρθει η μέρα που ο Φοίβος θα επιστρέψει  και θα μείνει για  πάντα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι  θα έρθει ο  Θεός  να  μας  σώσει  και εμείς  θα καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια; Όχι βέβαια. Αυτό σημαίνει ότι μετά που θα τελειώσει η σκοτεινή εποχή ο άνθρωπος απο μόνος του θα δραπε - τεύσει απο το σπήλαιο του Πλάτωνα βγάζοντας απο πάνω του την λήθη και τον εγωισμό του. 




Η επιστροφή του Απόλλωνα συμβολίζει  την επιστροφή της  νόησης των ανθρώπων, το φως, την επιστροφή της γνώσης και  του πολιτισμού.  Είναι  μεταφορική  έννοια  ο χρησμός που πολλοί το έχουν μπερδέψει. Μετά απο τόσους αιώνες σκοταδισμού και  ψέματος εμείς τα τελευταία  χρόνια ψάχνουμε  την  αλήθεια  που  αυτό  σημαίνει ότι ήδη  έχει  ξεκινήσει  η  αντίστροφη  μέτρηση της επιστροφής του Απόλλωνα. Αυτό γίνεται αργά και σταθερά. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει απο την μια μέρα στην άλλη.  Θέλει χρόνο  να ξυπνήσει  ο κόσμος  όπως ο ναρκομανής  που θέλει χρόνο για να κάνει απεξάρτηση απο τα ναρκωτικά. 



Είναι και η νέα  εποχή του  Υδροχόου  που μπαίνουμε γι΄αυτό η  αλήθεια  βγαίνει  σιγά - σιγά στην επιφάνεια. Παρόλο που οι εκπρόσωποι της παλαιάς εποχής του ιχθύ βάζουν τόσα ψέματα ανάμεσα στην αλήθεια, με τον καιρό  θα εξαφανιστούν επειδή  τελειώνει ο  χρόνος τους και  η επιρροή των ιχθύων.  Είμαστε  ακόμα στην  μετάβαση γι΄αυτό  είναι μπερδεμένα.Οι  θεοί είναι  οντότητες  που τους έπλασαν οι Έλληνες σε ανθρώπινοι μορφή.  Προτιμώ αυτούς  παρά τους άλλους  που  έκαναν τους ανθρώπους σε θεούς και αγίους.

Επανελληνισμός των Ελλήνων.






4.Εκπληκτικό αστέρι Betelgeuse !




Το αστέρι Betelgeuse είναι ένα κόκκινο υπεργίγαντα που βρίσκεται στον αστερισμό  του  Ωρίωνα,
περίπου  600  έτη   φωτός  από  εμάς. Είναι αυτή η έκρηξη επικίν - δυνη για τη  ζωή  στη  Γη;  Οποιοδήποτε   σωματίδιο   προκύπτει από την έκρηξη του Betelgeuse θα μπορούσε να σταματήσει στην ηλιόσφαιρα και θα έπαιρνε εκατομμύρια χρόνια για να φτάσει, με αυτή  τη  διαστημική  περιοχή  υπό  την  επιρροή  του  Ήλιου  να καλύπτει όλους τους πλανήτες, θα ήταν αρκετά ισχυρό για να τους εκτρέψει.

        


               

Θα το δούμε ποτέ στη ζωή μας;  Ίσως ναι, ίσως κανένας Betelgeuse  δεν θα  μπορούσε να εκραγεί σαν σουπερνόβα οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ σήμερα και των επόμενων 100 χιλιάδων ετών. Είναι πραγματικά  περίπλοκο  να  αποκαλύψεις  με ακρίβεια τι συμβαίνει ακριβώς  μέσα  στο  τεράστιο αστέρι. Προς το παρόν,το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να παρακολου- θούμε.





5.Ο βόρειος πόλος του Ηλίου.




Ο βόρειος πόλος του Ηλίου, φωτό απο την NASA. Καμιά αμφιβολία ότι είναι κούφιος και  κρύος
εσωτερικά? Από εκεί βγαίνουν τα διαστημόπλοια που περνάνε με τα Stargates. 



Ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς (125 - 180 μ.Χ.) είχε απόλυτο  δίκιο ! Οι αστρονόμοι πιστοί στις εντολές των λαγουμιών τους μας λένε μόνο βλακείες για να μην αποκαλυφθεί η πραγματική φυσική.

 




6.Τα σημάδια στον ουρανό έγιναν πραγματικότητα. 



Ένα από τα πολύ περίεργα και ακατανόητα φαινόμενα  των τελευταίων χρόνων ήταν  τα σύννεφα 
ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟΝ
ΟΥΡΑΝΟ
του ουράνιου τόξου,τα οποία φαίνονται σχεδόν συνεχώς στον ουρα- νό.Από καιρό σε καιρό,τέτοια σύννεφα εμφανίζονταν πάντα, φυσικά, συνήθως  πριν  από  τους  σεισμούς,   αλλά  τώρα  υπάρχουν  πολλά παράξενα σύννεφα και είναι σχεδόν αδύνατο να εξηγηθεί το  φαινό- μενο με μια  θεωρία.  Το  θαύμα  έχει   ήδη  περιγράφει  με  τον όρο "νυχτερινό  ουράνιο   τόξο",  ο  οποίος,  φυσικά,  δεν  εξηγείται  με κανέναν τρόπο το νέο φαινόμενο.






Τα σχόλια υποδηλώνουν τα  κόλπα των εξωγήινων που  κρύβονται στα  σύννεφα  και  πιτσιλίζουν πκάτι εκεί από καιρό σε καιρό.  Είναι πιθανό ότι μια ισχυρή πηγή  φωτός ή  άλλη  ραδιοεκπομπή  από ένα UFO πέρασε μέσα από σταγόνες συμπυκνώματος νερού   στην ατμόσφαιρα σαν  από  ένα πρίσμα και παρήγαγε μια τέτοια ουρά. Μια  άλλη θεωρία  προτείνει  κάποια  πιο  μακρινή  πηγή  φωτός, την οποία ακόμη και οι δορυφόροι δείχνουν από καιρό σε καιρό.Μια τέτοια πηγή φωτός θα μπορούσε να είναι το δεύτερο φεγγάρι,για παράδειγμα.





Τέλος, μια άλλη θεωρία προτείνει μια εκτόξευση ύλης από τον Nibiru,όπως ένας δίσκος προσαύ- ξησης, αλλά μόνο ένας πολύ μικρός.Δηλαδή,ο Nibiru εκτοξεύει κάποια ουσία, η ουσία εισέρχεται στην ατμόσφαιρά μας και καίγεται, σχηματίζοντας  μερικές  φορές περίεργα ουράνια τόξα. Έτσι, υπάρχουν όλο και περισσότερα παράξενα πράγματα στον κόσμο,  αλλά και  λιγότερες  εξηγήσεις. Και θα μπορούσε κανείς να πει κάτι σαν"θα υπάρξουν όλο και περισσότερα θαύματα στο μέλλον" έτσι ολοκληρώνουμε συνήθως τις κριτικές μας για το τρελοκομείο που δημιουργείται στον κόσμο. κόσμο. 




Θα υπάρχουν όλο και περισσότερα θαύματα στο μέλλον. Αλλά  ακόμη και  εμείς δεν  μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι ο κόσμος θα είχε μια  τέτοια παγκόσμια  θεραπεία για μια πανδημία και ότι  θα γινόταν τόσο γρήγορα. Η ίδια παγκόσμια δυναμική  θα συμβεί τα επόμενα 3,5 χρόνια και οι ατμο- σφαιρικές ανωμαλίες αποτελούν μόνο μέρος της. Όπως είναι γραμμένο στο Ευαγγέλιο του Λουκά, τότε τα πράγματα θα είναι κάπως έτσι:

* Όταν δείτε την Ιερουσαλήμ περικυκλωμένη από στρατεύματα, τότε να ξέρετε ότι πλησιάζει η ερήμωσή της.

* Τότε όσοι είναι στην Ιουδαία ας φύγουν στα βουνά. Και όποιος είναι στην πόλη, να βγαίνει από αυτήν,και όποιος είναι στη γύρω περιοχή να μην μπαίνει σε αυτήν,γιατί αυτές είναι οι μέρες της εκδίκησης, για να εκπληρωθούν όλα όσα είναι γραμμένα.

* Αλoίμονο σε αυτές που είναι έγκυες και σε αυτές που θηλάζουν εκείνες τις ημέρες. Διότι θα υπάρξει μεγάλη καταστροφή στη γη και οργή σε αυτόν τον λαό.

* Και θα πέσουν από την κόψη του σπαθιού, και θα αιχμαλωτιστούν μεταξύ όλων των εθνών. και η Ιερουσαλήμ θα ποδοπατηθεί από τους Εθνικούς μέχρι να εκπληρωθούν οι καιροί των Εθνών.

* Και θα υπάρξουν σημεία στον ήλιο και στη σελήνη και στα αστέρια, και στη γη θα υπάρξει απελπισία των εθνών και σύγχυση. και η θάλασσα θα βρυχηθεί και θα αγανακτήσει.

*Ανθρωποι θα λιποθυμήσουν από τον φόβο και την προσμονή των καταστροφών που θα έρθουν στον κόσμο, γιατί οι δυνάμεις των ουρανών θα κλονιστούν.






7.Η Ζώνη Κάιπερ με τα αμέτρητα παγωμένα ουράνια σώματα.



Καθώς κοιτάζουμε τον νυχτερινό ουρανό,αναρωτιόμαστε για τα μυστήρια που  κρύβει το διάστη- 
ΖΩΝΗ  ΚΑΙΠΕΡ
μα. Ένα από αυτά  τα μυστήρια  είναι  η  ύπαρξη  ενός  πιθανού 9ου  πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα. Και αν αναρρωτιέστε μα καλά, 9 δεν είναι οι πλανήτες; η απάντηση λυπούμαστε αλλά είναι όχι.Οκτώ είναι οι πλανήτες καθώς από το 2006 και  μετά ο Πλούτωνας  έπαψε να θεωρείται πλανήτης από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση εξαιτίας στην αλλαγή του ορισμού,  τι θεωρείται πλανήτης και έτσι ο  Πλού - τωνας πλέον θεωρείται νάνος πλανήτης.



Τι είναι ο 9ος Πλανήτης;Ο λεγόμενος "9ος πλανήτης" αναφέρεται σε έναν υποθετικό, πραγματικά τεράστιο πλανήτη που πιστεύεται από κάποιους επιστήμονες ότι κρύβεται στα βάθη του  ηλιακού μας συστήματος, πολύ πέρα της τροχιάς του Πλούτωνα (ναι τον νάνο πλανήτη πλέον) υπόθεση για την  ύπαρξή του βασίζεται σε  μαθηματικά μοντέλα και  παρατηρήσεις  των τροχιακών  κινήσεων κινήσεων  άλλων αντικειμένων του ηλιακού  μας συστήματος  που έγιναν  πριν 10 χρόνια, το 2014, όταν δύο αστρονόμοι από το California Institute of Technology (Caltech),  ο Mike  Brown   και  ο Konstantin Batygin, παρουσίασαν στοιχεία που υποστήριζαν την ύπαρξη ενός τέτοιου πλανήτη.



Ονομάζεται  επίσης  και  Planet X,  από τον άγνωστο Χ  επειδή  δε γνωρίζουμε αν  υπάρχει. Γιατί κάποιοι πιστεύουν στην ύπάρξη του, ενώ  άλλοι όχι;  Η υπόθεση  της  ύπαρξης  του  9ου  πλανήτη βασίζεται σε  ασυνήθιστα μοτίβα  στις τροχιές  μικρών παγωμένων αντικειμένων  στη  ζώνη  του Κάιπερ,ένα μέρος που περιβάλει το ηλιακό  συστήματο, και  αποτελείται από παγωμένα σώματα. 


Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η  καλύτερη  εξήγηση για  αυτά τα  μοτίβα είναι  η  βαρυτική επίδραση ενός μεγάλου, μακρινού πλανήτη.Ωστόσο,  η ύπαρξη του  9ου πλανήτη  παραμένει  υπό αμφισβήτηση επειδή δεν έχει γίνει ακόμη απευθείας  παρατήρηση.  Κάποιοι  υποστηρίζουν ότι οι ανωμαλίες  στις τροχιές  μπορεί  να  εξηγηθούν μέσω άλλων  μηχανισμών, όπως  συσσωρευμένες μικροβαρυτικές επιδράσεις από πολλά μικρότερα αντικείμενα.



Αν υπάρχει, γιατί δεν τον έχουμε δει ακόμα;Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι  πολυεπίπεδη. Πρώτον, αν ο 9ος πλανήτης υπάρχει, είναι  πιθανό να  βρίσκεται σε τεράστια  απόσταση  από  τον Ήλιο, κάνοντάς τον εξαιρετικά δύσκολο να παρατηρηθεί με τα σύγχρονα τηλεσκόπια.Η απόσταση αυτή θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλη που ο πλανήτης λαμβάνει ελάχιστο ηλιακό φως,  με απο -  τέλεσμα να είναι σχεδόν αόρατος στα οπτικά τηλεσκόπια.


Εκτιμάται οτι μία περιστροφή του  πλανήτη γύρω από τον  ήλιο ίσως  διαρκεί  10.000  με  20.000 χρόνια.Επιπλέον, ο πιθανός τομέας αναζήτησης είναι τεράστιος  και η αναζήτηση  απαιτεί  σημα - ντικούς πόρους και χρόνο. Οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν τεχνικές υποσχόμενες  περιοχές, αλλά  η διαδικασία είναι σαν να ψάχνεις μια βελόνα στα άχυρα.




8.Διαστημικός Σταθμός της Κίνας.




Το πλήρωμα Shenzhou-17 προσγειώνεται με επιτυχία στη Βόρεια Κίνα. Οι τρεις αστροναύτες της
ΠΛΗΡΩΜΑ SHEZHOU
αποστολής διαστημικής πτήσης Shenzhou-17 της Κίνας επέστρεψαν στη Γη στις 30/4/24,αφού ολοκλήρωσαν την εξάμηνη αποστολή τους στον διαστημικό σταθμό Tiangong  και διενήργησαν περιστροφή σε τροχιά με το νεοαφιχθέν πλήρωμα Shenzhou-18Η κάψουλα επιστρο- φής του Shenzhou17,που μεταφέρει τους αστροναύτες Tang Hongbo Hongbo, Tang Shengjie και Jiang Xinlin, προσγειώθηκε στο σημείο προσγείωσης Dongfeng  στην  Αυτόνομη  Περιοχή της  βόρειας  Κίνας στις 17:46  Ώρα  Πεκίνου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Επανδρωμένου Διαστήματος της Κίνας.




Από τη στιγμή που η αποστολή τους στον κινεζικό διαστημικό σταθμό ξεκίνησε τον  περασμένο Οκτώβριο,το τρίο έγινε μάρτυρας της άφιξης του διαστημικού σκάφους  Tianzhou-7 ολοκλήρω- σαν δύο δραστηριότητες εξωοχημάτων,  πραγματοποίησαν  84 πειράματα  σε τροχιά με περισσό- τερα από 200 δείγματα που έχουν παραχθεί και έχουν φέρει πίσω πάνω από 400 δείγματα υλικών που ανακτήθηκαν μετά την έκθεση τους στο διάστημα έξω από το εργαστήριο του σταθμού.



Κατά τη  διάρκεια  του  δεύτερου  διαστημικού  περίπατου  τους,  οι  αστροναύτες  Shenzhou-17 ολοκλήρωσαν τις εργασίες επισκευής των ηλιακών πάνελ του πυρήνα του διαστημικού σταθμού, που είχαν υποστεί μικρές  ζημιές από  διαστημικά  συντρίμμια. Αυτό  σηματοδότησε  την  πρώτη αποστολή  επισκευής  της Κίνας. Την Κυριακή παρέδωσαν τον έλεγχο του διαστημικού σταθμού Tiangong στο πλήρωμα του Shenzhou-18 που έφτασε τις πρώτες ώρες της Παρασκευής.

Shenzhou-17 Πλήρωμα:
Hongbo Tang: Διοικητής
Shengjie Tang:  Ειδικός Αποστολής
Xinlin Jiang: Ειδικός Αποστολής





9.Η  σκοτεινή  πλευρά  της  Σελήνης





Παρά τις επιτυχημένες αποστολές της ΝASA στη Σελήνη, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι έχουν
ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ

παραμείνει πολύ λίγο χρόνο πάνω στον φυσικό δορυφόρο  της Γης. Συνολικά, οι δώδεκα  αστροναύτες του προγράμματος  "Απόλλων" παρέμειναν στην επιφάνεια της Σελήνης  αθροιστικά περίπου δέκα ημέρες, ενώ βρέθηκαν εκτός σεληνακάτου μόλις 80 ώρες.Προφανώς σε τόσο σύντομο χρόνο απλώς πήραν μία ιδέα με τους κινδύνους της επιβίωσης εκεί.






Η προοπτική παραμονής στη Σελήνη για μεγαλύτερο διάστημα έχει ενισχυθεί, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ  δεσμεύθηκε  ότι ο  άνθρωπος  θα ξαναπατήσει  εκεί  μέχρι  το  2024. Ταυτόχρονα,  η Κίνα προγραμματίζει την πρώτη της επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη μέσα στην επόμενη δεκαετία. Είναι αναγκαίο, λοιπόν,  οι επιστήμονες  να αξιολογήσουν  προσεκτικά τους κινδύνους.Η  Σελήνη μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα για τους  γήινους επισκέπτες  της.  Οταν  οι  αστροναύτες  του προγράμματος "Απόλλων"  πάτησαν στην  επιφάνειά  της,  η σκόνη  κόλλησε  στις  στολές  τους, έγδαρε τις μάσκες τους, έκανε τα  μάτια τους  να  δακρύσουν. Η σκόνη  της  περιέχει  θραύσματα αλάτων πυριτίου, που είναι λεπτά σαν άμμος, αλλά κόβουν σαν γυαλί. 



Αυτό ακριβώς τα καθιστά τοξικά. Οι αστροναύτες του μέλλοντος, που θα παραμένουν επί μακρόν στη Σελήνη,προφανώς θα εισπνέουν  πολύ  χρόνο την επικίνδυνη  σκόνη.  Μάλιστα μία πρόσφατη μελέτη υποδεικνύει ότι η μακρά έκθεση σε αυτή μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες, όπως  είναι η βρογχίτιδα και ο καρκίνος.Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η  Σελήνη είναι σαν μία  έρημος, ενώ στην πραγματικότητα  μοιάζει  περισσότερο  με ωκεανό.  Διαθέτει  μία  κυματιστή  επιφάνεια. Αν προσθέσει κανείς και την ισχυρή αντίθεση φωτός-σκότους,  είναι σαφές  ότι τα μάτια  του αστρο - ναύτη μπορούν να παραπλανηθούν.


Ακόμα και ένας απλός περίπατος μπορεί να κρύβει κινδύνους.  Πρόσφατη  μελέτη  απέδειξε  ότι η Σελήνη έχει έντονη τεκτονική δραστηριότητα, κάτι που πρέπει να θεωρείται μάλλον κακή είδηση για τις μελλοντικές μας αποικίες εκεί. Επίσης,  ο ύπνος  είναι  μάλλον  δύσκολος  στο  φεγγάρι. Τα βιολογικά μας ρολόγια ρυθμίζονται με την έκθεση στο ηλιακό φως, καθώς τη  μέρα διαδέχεται η νύχτα κάθε 24 ώρες. Στη Σελήνη αυτή η αλλαγή συμβαίνει κάθε  28 ημέρες.  Είναι  βέβαιο  ότι  ο κιρκαδικός ρυθμός των αστροναυτών διαταράσσεται.Στη Γη η έλλειψη ύπνου προκαλεί διανόη - τική σύγχυση.  Στο φεγγάρι  είναι απλά  επικίνδυνη,  καθώς οι  νυσταγμένοι αστροναύτες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.



Τέλος, όπως αποδείχθηκε από μετρήσεις που πραγματοποίησε η NASA, κάθε  αστροναύτης, που βρίσκεται εκτός  της  προστατευτικής  ατμόσφαιρας  της Γης  και  του  μαγνητικού  της  πεδίου, εκτίθεται σε κοσμική ακτινοβολία, κατά περίπου διακόσιες φορές υψηλότερη από αυτή της Γης. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι αστροναύτες του μέλλοντος. 
Ακόμα  και  στον Διεθνή  Διαστημικό  Σταθμό,  που βρίσκεται  κοντά στη  Γη  και  είναι  σχετικά προστατευμένος, τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι υψηλά. Μακροπρόθεσμα η κοσμική ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει τις διανοητικές λειτουργίες και να οδηγήσει σε άνοια, έκπτωση της μνήμης, άγχος, κατάθλιψη και αναποφασιστικότητα, αλλά και να προκαλέσει καρκίνο. 





10.Nεφέλωμα της Αλογοκεφαλής



Το νεφέλωμα της Αλογοκεφαλής κεντρίζει το ενδιαφέρον των αστρονόμων όχι μόνον λόγω του ιδιαίτερου σχήματός του, αλλά και επειδή αποτελεί εργοστάσιο παραγωγής νέων άστρων στον γαλαξία μας.

ΝΕΦΕΛΩΜΑ  ΤΗΣ
ΑΛΟΓΚΕΦΑΛΗΣ











11.Δομή Richat, το «Μάτι της Σαχάρας».



Η  δομή   Richat  είναι  μια  μοναδική  γεωλογική   δομή  που   βρίσκεται   στην  έρημο   Σαχάρα  στη
ΜΑΤΙ ΤΗΣ 
ΣΑΧΑΡΑΣ


Μαυριτανία, κοντά στο Ouadane. Η δομή, η οποία έχει  διάμετρο  σχεδόν 50 χλμ., έχει τραβήξει την  προσοχή  από τις  πρώτες διαστημικές  αποστολές επειδή σχηματίζει ένα σπάνιο φινιστρίνι στη μονότονη έκταση της ερήμου.


Με το πέρασμα των χρόνων και της έρευνας, οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι η δομή Richat δεν είναι τίποτα άλλο από  το τμήμα  ενός  αντικλινικού  θόλου που διαβρώθηκε εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

https://www.muyinteresante.com








12.Nova και Πλανητικό Νεφέλωμα.




Το αστρικό σύστημα "GK Per" είναι γνωστό ότι σχετίζεται μόνο με δύο από τα τρία νεφελώματα
ΑΣΤΡΙΚΟ
ΣΥΣΤΗΜΑ
που απεικονίζονται. Σε απόσταση 1500 ετών φωτός,  η Nova Persei 1901  (GK Persei) ήταν η δεύτερη πλησιέστερη nova που έχει καταγραφεί. 


Στο κέντρο βρίσκεται ένας λευκός νάνος, ο πυρήνας ενός πρώην άστρου σαν τον Ήλιο. Περιβάλλεται  από  το  κυκλικό  νεφέλωμα  Firework,  αέριο  που εκτινάχθηκε από θερμοπυρηνική έκρηξη  στην επιφάνεια του λευκού  νάνου "nova"όπως καταγράφηκε το 1901.





Το κόκκινο λαμπερό αέριο που  περιβάλλει το  νεφέλωμα  "Firework"  είναι η  ατμόσφαιρα  που περιβάλλει το κεντρικό  αστέρι.  Αυτό το  αέριο  εκδιώχθηκε  πριν το nova  και  εμφανίζεται  ως διάχυτο πλανητικό νεφέλωμα. Το αμυδρό γκρι αέριο που διατρέχει είναι διαστρικός κύκλος που φαίνεται να περνάει τυχαία. 


Το 1901, η nova του GK Per έγινε πιο φωτεινή από τον Betelgeuse.Ομοίως, το  star system T CrB αναμένεται  να  εκραγεί  σε nova  αργότερα  φέτος, αλλά  δεν  ξέρουμε  πότε  ακριβώς ούτε  πόσο φωτεινό θα γίνει.





13.Η αθέατη πλευρά της Σελήνης.





Για  πρώτη  φορά παρουσιάζουν την αθέατη πλευρά της Σελήνης  όπως πραγματικά είναι και όχι
ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ
ρεσουσαρισμένη όπως τη δείχνει η NASA για να κρύψει την μεγάλη αλήθεια. 

Ο μυστηριώδης  κρατήρας  Αρίσταρχος διαμέτρου 40 χιλιομέτρων και τα τείχη που τον περιβάλλουν.




Είναι  το πιό φωτεινό σίγμα  της Σελήνης για τους  παρατηρητές από  τη Γη με τηλεσκόπιο.Αυτό οφείλεται στα εκτινασσόμενα υλικά που βρίσκονται γύρω του και που ανακλούν το ηλιακό φως.





14.Συγκρότημα Nibiru.





3 Μαΐου 2024-Idaho- 9πμ μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν το συγκρότημα Nibiru με το ίδιο
NIBIRU
το Nibiru να τοποθετείται εκεί που επιλέγω γύρω από τον Ήλιο. 


Με την τεχνολογία Zetas να λυγίζει τις ακτίνες φωτός κάνοντας όλα αυτά δυνατά.




Εικάζουμε ότι μια μικρή κλίση του σκάφους που χρησιμοποιήθηκε για να φέρει το Nibiru στο επίκεντρο, χρειάζεται να γίνει μόνο για τοποθέτηση.





15.Οι αστρονόμοι ανιχνεύουν περισσότερες ηλιακές κηλίδες.




Λόγω της προσέγγισης του Hercolubus είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι αστρονόμοι ανιχνεύουν
ΟΛΑ ΘΑ ΚΑΟΥΝ
περισσότερες ηλιακές κηλίδες, κάποιες από αυτές  κάνουν εκρήξεις  στελνο - ντας στους πλανήτες και φυσικά στη Γη μας ηλιακές ακτίνες με πολύ υψηλή ακτινοβολία, που όχι μόνο αλλοιώνουν το κλίμα και επηρεάζουν τον ανθρω - πινο ψυχισμό, αλλά το  κάνουν σταδιακά περιστροφή του άξονα της Γης  και ως αποτέλεσμα οι θάλασσες θα αλλάξουν κρεβάτι.Αυτό δεν είναι προφητεία, ούτε γεγονός που καθορίζεται από μαντεία ή κάτι τέτοιο, μιλάμε για  νόμους της ουράνιας  μηχανικής.  Αν  δεν υπήρχε  ουράνια  μηχανική,  ολόκληρο το σύμπαν θα κατέληγε σε μια καταστροφή.





Tο ίδιο πράγμα που συνέβη όταν βυθίστηκε η Ατλαντίδα, είναι το ίδιο με αυτό που συνέβη όταν συνέβη η Παγκόσμια  πλημμύρα  (που οι περισσότεροι θεωρούν θρησκευτικό θρύλο).  Όχι,  όχι αγαπητέ  αναγνώστη,  δεν  είναι  θρησκευτικός  θρύλος,  είναι  πραγματικά,  κυκλικά,  κοσμικά, ουράνια γεγονότα. Ακριβώς  όπως στην ήπειρο  του Ατλαντικού  υπήρχε μια επιλεγμένη φυλή, η οποία χρησίμευσε ως βάση ή πυρήνας για τον σχηματισμό αυτής της πέμπτης εναέριας φυλής, η οποία σήμερα κατοικεί διεστραμμένη στις πέντε ηπείρους, έτσι και από αυτές τις φορές σχηματίζεται ένας πυρήνας για την έκτη φυλή.





Ακριβώς όπως οι Ατλαντιοι ποτέ  δεν πίστεψαν τον Man ú Vayvasvata  ότι είχαν  έρθει οι τέλειες στιγμές, και την παραμονή της  μεγάλης  καταστροφής  διασκέδασαν,  παντρεύτηκαν,  ήπιαν και έφαγαν, την επόμενη μέρα ήταν πτώματα.Δυστυχώς αυτό που έρχεται τώρα,ούτε θα το πιστέψουν όλοι.Η Γη αυτή τη στιγμή στενάζει, αγωνιώδης. Όλα δείχνουν καταστροφή  και  μακροπρόθεσμα θα καταλήξει σε τρομερό κατακλυσμό. 


Όταν βλέπουμε τον  ήλιο  να  ανατέλλει, όλο και  περισσότερο  προς τον Σεπτέβριον του  2024, θα ξέρουμε ότι ο χρόνος λήξης είναι πιο κοντά και θα μας οδηγήσει στην καταστροφή. Ως εκ τούτου, ας γίνει γνωστό μια και καλή, ότι η Άρια φυλή, που σήμερα κατοικεί διεστραμμένα την επιφάνεια της Γης,θα καταστραφεί.Από όλα αυτά που βλέπετε,ούτε οι στάχτες δεν θα μείνουν.Όλα θα καούν και όλα θα θαφτούν στο βυθό των θαλασσών





16.Το φάντασμα της Κασσιόπης!





Ίσως γνωρίζετε τον αστερισμό της Κασσιόπης ως το μεγάλο W στον νυχτερινό ουρανό. Το μεσαίο
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ
ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ
αστέρι σε αυτό το W ονομάζεται Gamma Cass.  Αυτό το αστέρι  είναι ένα εξαιρετικά ζεστό και φωτεινό κοντινό αστέρι, μόλις 550 έτη φωτός από τη γη. 




Η ακτινοβολία του  άστρου  κάνει πολλά  στη γύρω  γειτονιά του, φωτίζει μεγάλα σύννεφα υδρογόνου και φυσάει  σκόνη για να δημιουργήσει  αυτό το νεφέλωμα στην εικόνα, γνωστό ως το φάντασμα της Κασσιόπης.





Το ίδιο το φάντασμα είναι ένα πυκνό σύννεφο σκόνης και επίσης ένα φωτεινό σύννεφο υδρογόνου άλφα. Είναι πολύ φωτεινό και συχνά στέκεται μόνο του με ένα πέπλο φάντασμα στις περισσότερες αστροφωτογραφίες. Αλλά σε αυτή τη φωτογραφία μπορούμε να δούμε πιο καθαρά ότι περιέχεται μέσα σε ένα μεγάλο εκτεταμένο νεφέλωμα υδρογόνου.




17.Ιερή βιβλιοθήκη των Δελφών.




Στους Δελφούς  υπήρχε τεράστια  γνώση και φυλάσσοταν  στην  Ιερή  βιβλιοθήκη των  Δελφών,η
ΔΕΛΦΟΙ
οποία πρώτα λεηλατήθηκε από τους Ρωμαίους, για αυτό και  πολλά από τα βιβλία αυτά βρίσκονται σήμερα στις απρόσιτες βιβλιοθήκες του Βατικανού. Αργότερα ότι είχε απομείνει πυρπολύθηκε από τους οπαδούς  του  Γιαχβε  που  κατεδάφισαν  τη   βιβλιοθήκη  και  έτσι γύρισαν την ανθρωπότητα πίσω στην πνευματική παρακμή και τον σκοταδισμό .





Μαζί με την Ιερή βιβλιοθήκη υπήρχε στους Δελφούς και η  Ιερή  Τεχνολογία  πού  χειρίζονταν  το ιερατειο των Δελφών, και η οποία τεχνολογία σε πολλά σημεία έχει άντιγραφεί,και μελετάται από τη σημερινή επιστημονική τεχνολογία, η οποία  προσπαθεί να την κατανοήσει  και να την αναπα - ράγει. Οι  Ιεροφάντες  ήταν  υπεύθυνοι  για την πιστή  τήρηση  των  ιερών  τελετουργιών  και  οι Αθάνατοι του Διός, για το χειρισμο των ιερών όπλων, όταν εμφανιζόταν κίνδυνος όπως έγινε στην περίπτωση των Περσών και των Γαλατών .



Ολα αυτά τα ιερά όπλα τα έκρυψαν οι Ιεροφάντες και οι Μύστες για να μην πέσουν στα χέρια των Ρωμαίων μετά την  κατάκτηση της Ελλάδας από αυτούς. Αυτά τα όπλα περιμένουν τους  Μυστα - γωγούς για την ανάσυρση τους !!!   Η  Ιερή  τεχνολογία  των  Δελφών  χρησιμοποιούντα  για  την προστασία των Ιερών,και γιά αυτό οι Δελφοί δεν διέθεταν ποτέ ένοπλη φρουρά.

"Ο Φοίβος επέστρεψε και είναι εδώ και θα μείνει για πάντα" !!   

(Γιώργος Πουσουλίδης)






18.Τεράστια μητρικά σκάφοι (UFO Motherships)




Πρόκειται  για  δύο   Στόλους  των   20  και  24   Πλειάδεια   Σκαφη.  Υπάρχουν  δύο  τεράστια Motherships (μητρικά) 1800 μίλια πάνω.  Τα Motherships είναι ακίνητα και το καθένα έχει  16 επιβάτες.  


Υπάρχουν 2-3 επιβάτες σε όλα τα Crafts.  Υπάρχουν πολλά φώτα μέσα και γύρω από κάθε Craft.  Αυτό που είναι ορατό είναι να επιτρέπεται η προβολή από πρόθεση.
 

Αλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό - 28 Απριλίου 2024.






19.Eνα κοντινό κόκκινο νάνο αστέρι.




Το  διαστημικό τηλεσκόπιο James  Webb  της NASA  απεικόνισε  την  εσωτερική  λειτουργία ενός
KOΚΚΙΝΟ  ΑΣΤΕΡΙ
σκονισμένου δίσκου που περιβάλει ένα κοντινό κόκκινο νάνο αστέρι. Αυτές οι  παρατηρήσεις  αντιπροσωπεύουν  την πρώτη  φορά  που ο παλαιότερα γνωστός δίσκος έχει απεικονιστεί σε αυτά  τα υπέρυθρα μήκη κύματος φωτός.Παρέχουν επίσης ενδείξεις για τη σύνθεση του δίσκου. 





Αυτές οι δύο εικόνες είναι του σκονισμένου δίσκου συντριμμιών γύρω από το AU Mic,ένα κόκκινο νάνο αστέρι που βρίσκεται 32 έτη  φωτός μακριά στο  νότιο  αστερισμό  Μικροσκόπιο. Οι επιστή- μο χρησιμοποίησαν την κάμερα του Webb's Near-Infrared Camera (NIRCam) για να μελετήσουν το AUMic.Ο κορωνογράφος του NIRCam,ο οποίος εμπόδισε το έντονο φως του κεντρικού άστρου επέτρεψε στην ομάδα να μελετήσει την περιοχή πολύ κοντά στο αστέρι. 




Η θέση του αστεριού, που είναι καλυμμένη, επισημαίνεται με μια λευκή, γραφική παράσταση στο κέντρο κάθε εικόνας.Η περιοχή που μπλοκάρεται από τον κορωνογράφο φαίνεται με διακεκομένο κύκλο.




20.Η Σελήνη δεν έχει απλά νερό αλλά… πάρα πολύ νερό!





Μία πολύ μεγάλη  ανακάλυψη   ανακοίνωσαν Ινδοί  επιστήμονες  καθώς  φαίνεται  ότι  η Σελήνη  
ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
διαθέτει πολύ μεγάλα αποθέματα νερού που σημαίνει ότι στο μέλλον θα μπορούν  να  συντηρηθούν αποικίες  με μεγάλους πληθυσμούς.Το νερό δεν χρησιμεύει μόνο για πόση, που έτσι κι αλλιώς είναι απαραί- τητη για την επιβίωση των ανθρώπων,αλλά επιτρέπει και την παρα- γωγή οξυγόνου.  Η διάσπαση του νερού δημιουργεί  και  παραγωγή υδρογόνου. 



Όπως είναι γνωστό το υδρογόνο θα είναι το καύσιμο του μέλλοντος,που σημαίνει ότι η Σελήνη θα δίνει τη δυνατότητα και για διαστημικές  αποστολές προς τον Άρη κι άλλους πλανήτες. Επίσης η Σελήνη  θα παίξει πρωταρχικό ρόλο  στα μεγάλα διαστημικά ταξίδια καθώς  λόγω της  ασθενούς βαρύτητας οι διαστημικές αποστολές από εκεί  θα είναι πολύ λιγότερο κοστοβόρες.Η  Σελήνη και ο  Άρης   θεωρούνται  οι  πρώτοι  διαστημικοί  στόχοι  της  Ανθρωπότητας   καθότι  μπορούν   να προσφέρουν άφθονες πρώτες ύλες.





Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας,η ποσότητα του υπόγειου πάγου σε βάθος των πρώτων μέτρων  είναι  πέντε έως  οκτώ φορές  μεγαλύτερη  από αυτή που  καταγράφεται  στην επιφάνεια. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μεγάλα αποθέματα πάγου νερού σε κρατήρες στη Σελήνη.Αντίστοιχη δήλωση έκαναν ειδικοί του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας. Σύμφωνα με τα  αποτελέ- σματα της έρευνας,η ποσότητα του υπόγειου πάγου σε βάθος των πρώτων μέτρων είναι πέντε έως οκτώ φορές μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται στην επιφάνεια και στους δύο πόλους.



Η γεώτρηση στη Σελήνη για τη δειγματοληψία ή την εξόρυξη αυτού του πάγου θα είναι επομένως υψίστης σημασίας για μελλοντικές αποστολές και μακροπρόθεσμη ανθρώπινη παρουσία, ανέφερε η δημοσιευμένη  έρευνα. Η  έκθεση  αναφέρει  επίσης ότι,  σύμφωνα με υποθέσεις, η  περιοχή  του υδάτινου πάγου στη  βόρεια  πολική  περιοχή της  Σελήνης  ίναι διπλάσια  από ό,τι στη νότια!  Οι επιστήμονες είπαν επίσης ότι η μελέτη υποστηρίζει την υπόθεση ότι η κύρια πηγή τέτοιου πάγου είναι η απελευθέρωση αερίου κατά τη διάρκεια του ηφαιστείου κατά την ιμβριακή περίοδο.






21.Τι θα συμβεί στη Γη όταν ο Ηλιος πεθάνει;





Θα  μπορέσουν  η   Γη  και  οι  άλλοι  πλανήτες  να ξεφύγουν  από  τον  Ηλιο  ή  θα  εξαφανισθουν;
ΗΛΙΟΣ
Απάντηση στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να δώσει μελέτη.  Το ηλιακό μας σύστημα και τα πάντα μέσα σε  αυτό,συμπεριλαμβανομένης και  της  Γης, θα έχουν  πολύ  διαφορετική   όψη  όταν  ο  Ηλιος  πεθάνει. Θα  μπορέσουν,  όμως,  η  Γη   και  οι  άλλοι  πλανήτες να  ξεφύγουν από  το  Ηλιο  ή  θα  εξαφανιστούν;  Ο  Ηλιος  καίει  υδρογόνο  στον πυρήνα του, αλλά μόλις  αυτό εξαντληθεί, θα διασταλεί  και θα γίνει ερυθρός γίγαντας,  πριν καταλήξει  λευκός νάνος.  Αυτή  θα  είναι  η τελική κατάσταση των άστρων όταν έχουν κάψει όλα τα καύσιμα. 






Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Ηλιος θα συνθλίψει   και θα  καταπιεί τους εσωτερικούς πλανήτες, Ερμή και Αφροδίτη. Η Γη, ακόμα και αν ζήσει  περισσότερο  από  το άστρο της, τον Ηλιο, δυστυχώς και πάλι δεν θα είναι κατοικήσιμη. Θα μπορούσε όμως να τα πάει καλύτερα συγκριτικά με ορισμένα από τα φεγγάρια του Δία, τα οποία,   σύμφωνα  με την ερευνη - τική ομάδα, θα μπορούσαν να μετατοπιστούν και να κομματιαστούν,  καθώς ο Ηλιος  θα εξαντλεί την ενέργειά του.Για να καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά  για το  πώς  μπορεί  να  μοιάζει το ηλιακό μας  σύστημα σε 5 δις. χρόνια τώρα,  οι  ερευνητές  μελέτησαν  τι  συμβαίνει σε πλανητικά συστήματα, όπως το δικό μας, όταν τα αστέρια που τα φιλοξενούν γίνονται λευκοί νάνοι.




Η μελέτη των λευκών νάνων είναι χρήσιμη,  επειδή  προσφέρει  εικόνα για  διάφορες πτυχές  του σχηματισμού και της εξέλιξης των άστρων. Οι ερευνητές  ήθελαν  να μάθουν τι συμβαίνει  στους αστεροειδείς, στα φεγγάρια  και  στους πλανήτες  που  περνούν  κοντά  από  λευκούς  νάνους, και διαπίστωσαν ότι η τύχη αυτών των σωμάτων είναι  πιθανό να  είναι εξαιρετικά  βίαιη  και  κατα - στροφική.Το αν η Γη μπορεί  απλώς να απομακρυνθεί αρκετά γρήγορα πριν ο Ηλιος προλάβει να την κάψει δεν είναι σαφές, αλλά αν το κάνει και  πάλι θα χάσει  την ατμόσφαιρα  και τον  ωκεανό της και δεν θα είναι πολύ ωραίο μέρος για να ζει κανείς.Tα θλιβερά νέα είναι ότι η Γη πιθανότατα απλώς θα καταβροχθιστεί από έναν διαστελλόμενο Ηλιο, πριν γίνει λευκός νάνος.




Αν ο πλανήτης μας καταβροχθιστεί από τον Ηλιο μαζί με  την Αφροδίτη  και  τον  Ερμή, αυτό  θα άφηνε τον Αρη και τους τέσσερις γίγαντες αερίων, Δία, Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα, σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο, που θα έχει γίνει λευκός νάνος.  Την ίδια  ώρα, οι επιζώντες αστεροειδείς  και τα μικρότερα φεγγάρια πιθανότατα  θα  διαλυθούν και  θα γίνουν  σκόνη  πριν πέσουν  στο  νεκρό αστέρι.Eνώ πιστεύουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο  με  τις μελέτες  μας, η  μοίρα  αυτών  των συστημάτων είναι πολύ πιο πολύπλοκη από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.





22.Ο Σείριος το λαμπρότερο αστέρι.




Ο Σείριος είναι το λαμπρότερο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό με φαινόμενο μέγεθος 1,47. Βρίσκε- 
ΣΕΙΡΙΟΣ
ται στον αστερισμό του Μεγ.Κυνός Το όνομά του  σημαίνει "φωτεινός" Αν και με γυμνό οφθαλμό διακρίνεται ένα αστέρι,στην πραγματικότητα Είναι  διπλό  άστρο, αποτελούμενο  από  ένα  "λευκό  αστέρα"  κύριας  ακολουθίας  φασματικού  τύπο  A1V  και ένα  λευκό  νάνο  φασματικού τύπου DA2. Βρίσκεται 8,6 έτη φωτός από τη Γη, όπως προσδιορίστηκε από τον δορυφόρο Ίππαρχος και είναι ένα από τα κοντινότερα αστέρια. Ο Σείριος πλησιάζει σταδιακά το Ηλιακό Σύστημα,  και έτσι η λαμπρό- τητα του θα αυξάνεται για τα επόμενα 60.000 χρόνια.Μετά η απόσταση θα αρχίσει να μεγαλώνει, αλλά ο Σείριος  θα εξακολουθήσει να είναι το λαμπρότερο αστέρι στον γήινο ουρανό για τα επόμενα 210.000 χρόνια.






Ο Σείριος Α έχει περίπου δύο  φορές μεγαλύτερη  μάζα από  τον Ήλιο  και έχει  απόλυτο  μέγεθος 1,42. Είναι 25 φορές φωτεινότερος από τον Ήλιο, αλλά είναι πολύ λιγότερο φωτεινός από άλλους λαμπρούς αστέρες, όπως ο Κάνωπος και ο Ρίγκελ. Το σύστημα έχει ηλικία ανάμεσα στα 200  και 300 εκατομμύρια έτη. Αρχικά αποτελείτο από δύο γαλάζιους αστέρες. Ο Σείριος Β, ο οποίος είχε μεγαλύτερη μάζα, κατανάλωσε τα καύσιμά του  και έγινε  ένα  ερυθρός  γίγαντας  πριν  χάσει  τα εξωτερικά στρώματα και γίνει λευκός νάνος πριν 120 εκατομμύρια χρόνια.Ο  Σείριος είναι ορατός από σχεδόν όλη τη Γη τους χειμερινούς μήνες (για το Βόρειο ημισφαίριο, εκτός αν ο παρατηρητής βρίσκεται βορειότερα από τις 73 μοίρες). Μαζί με τον Πρόκυνα και τον Μπετελγκέζ σχηματίζουν ένα φωτεινό τρίγωνο που έχει την ανεπίσημη ονομασία «Χειμερινό τρίγωνο»




Ιστορία: Ο Σείριος ήταν γνωστός στους αρχαίους  Αιγύπτιους ως  Σοπντέτ  (στα ελληνικά Σῶθις),
ΣΕΙΡΙΟΣ 1
μια θεοποιημένη μορφή  αστεριού,  και καταγράφεται στα παλαιότερα αστρονομικά  αρχεία.  Κατά  τη  διάρκεια  του   Μέσου  Βασιλείου, οι Αιγύπτιοι βάσιζαν το ημερολόγιο  στην  ηλιακή ανατολή του  Σείριου, την ημέρα που  ο Σείριος  γινόταν  ορατός  ακριβώς πριν  την ανατολή  του  Ήλιου, αφ΄ότου είχε  απομακρυνθεί  αρκετά  από  τη λάμψη  του. Αυτό συνέβαινε λίγο πριν τις ετήσιες  πλημμύρες  του  Νείλου  και  το θερινό ηλιοστάσιο, μετά από 70  ημέρες απουσίας  από  τον  νυχτερινό ουρανό.  Αυτή η περίοδος  των  70 ημερών  συμβόλιζε το πέρασμα της Ίσιδας και του Όσιρι στον κάτω κόσμο. Για τους αρχαίους Έλληνες, η ηλιακή ανατολή  του  Σείριου  σηματοδοτούσε  τον  καυτό καιρό  του καλοκαιριού, τον οποίο ονόμαζαν κυνικά καύματα ή κυνικές ημέρες. 




Οι κάτοικοι της νήσο Κέας  πραγματοποιούσαν θυσίες  στον Μέγα  Κύνα και τον  Σείριο  ώστε να φέρει δροσερούς  ανέμους  και περίμεναν  την ανατολή  του  Σείριου  το καλοκαίρι για να  κάνουν προβλέψεις για το μέλλον. Αν φαινόταν καθαρά  ήταν καλός  οιωνός  ενώ αν φαινόταν  ομιχλώδης  και αχνός ήταν κακός οιωνός. Νομίσματα που βρέθηκαν στο νησί  και χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα  παριστάνουν  σκύλους  ή αστέρια  με ακτίνες,  υποδηλώνοντας  τη  σημασία  του  Σείριου. Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος από την Αλεξάνδρεια χαρτογράφησε τον ουρανό στο 7ο και 8ο βιβλίο της "Αλμαγέστης", στα οποία  χρησιμοποίησε τον Σείριο ως τον  κεντρικό μεσημβρινό της  σφαίρας. Επίσης, τον απεικόνισε ως έναν από τους έξι  κόκκινους  αστέρες. Οι  άλλοι  πέντε  είναι  αστέρες φασματικής τάξης Κ και Μ, όπως ο Αρκτούρος και ο Μπετελγκέζ.




Ο Σείριος και ο συνοδός του Σείριος Β΄ όπως φωτογραφήθηκαν από το Hubble το 2003.Το 1844 ο Γερμανός μαθηματικός και αστρονόμος  Φρίντριχ  Μπέσελ , παρατηρώντας την ιδία  κίνηση του αστέρα,  πρότεινε πως ο Σείριος  αποτελεί στην πραγματικότητα ένα διπλό αστέρα.Πράγματι, το 1862 ο αστρονόμος Alvan Graham Clark, ανακάλυψε ένα  δεύτερο αστέρα, ο οποίος  αναφέρεται ως Σείριος B. Ο αστέρας που είναι ορατός από τη Γη αποκαλείται συχνά και  Σείριος A. Τα  δύο αστέρια βρίσκονται σε τροχιά μεταξύ τους, με περίοδο περίπου 50 έτη και σε μέση απόσταση  20 AU (αστρονομικές μονάδες). Παρόλα αυτά η μυθολογία αναφέρει τον Σείριο ως τριπλό αστέρα.



Ο Σείριος Β ήταν ο πρώτος λευκός νάνος που ανακαλύφθηκε.Το γεγονός αυτό σήμαινε παράλληλα πως ο αστέρας αυτός ήταν μεγαλύτερης μάζας από το Σείριο Α, καθώς εξελίχθηκε νωρίτερα πέρα από την κύρια ακολουθία.





23.Η Ζώνη Κάιπερ.



Η Ζώνη Κάιπερ  είναι  ένα  τεράστιο,  παγωμένο βασίλειο στο περιθώριο του ηλιακού  μας 
ΖΩΝΗ ΚΑΙΠΕΡ
 πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα. Αυτή η περιοχή σε σχήμα  "ντόνατ" είναι γεμάτη με εκατομμύρια αντικείμενα που έχουν απομείνει  από τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος, που αποτελείται  κυρίως από παγωμένους πάγους όπως μεθάνιο και αμμωνία.




Είναι   ένας   θησαυρός   αγωμένων   κόσμων,   περιλαμβανομένων   πλανητών   νάνων   όπως  ο  Πλούτωνας,  και πιστεύεται  ότι είναι  η πηγή πολλών  κομητών μικρής περιόδου  που γυρίζουν γύρω από τον Ήλιο.




24. Ο ζωοδότης θεός Ηλιος-Απόλλων.



Οι Ολύμπιοι του Διός:  "Η θεωρία  των  επιστημόνων σας  ότι  το  κέντρο  του  Ήλιου  είναι  μια
ΗΛΙΟΣ  ΑΠΟΛΛΩΝ
κόλαση  πυρός  και θερμοκρασίας  πολλών  εκατομμυρίων  βαθμών Κελσίου, είναι μια λάθος εκτίμηση που οφείλεται  στα ελλειπή απο-  τελέσματα των ερευνών τους, λόγω της μεγάλης απόστασης και των ατελειών των οργάνων παρατήρησης του Ήλιου.




Όμως η σημαντικότερη  αιτία των  εσφαλμένων ενδείξεων των  επιστημονικών οργάνων παρατή - ρησης, οφείλεται στους δικούς μας επηρεασμούς, για να μην μπορούν οι επιστήμονες της Γαίας να έχουν σαφή γνώση της κατάστασης του εσωτερικού του Ήλιου με πιθανότητα να εντοπίσουν ή να υποψιαστούν την δική μας παρουσία στο εσωτερικό του. 




Δεν θέλαμε να διαπιστώσουν την μεγάλη αλήθεια, ότι ο Ήλιος είναι μια κοίλη σφαίρα,  μέσα στην οποία ναυλοχούν οι αρμάδες των σκαφών μας. Ο Ήλιος είναι ένα αέρινο σώμα που λειτουργεί σαν διάφανη Κρυστάλλινη Σφαίρα με  πυρακτωμένο  περίβλημα  και είναι  κενός στο  εσωτερικό του.
Την αποστολή διαμόρφωσης του δικού σας Ήλιου σε γιγάντια πύρινη σφαίρα, ανέλαβε και έφερε εις πέρας αυτός τον οποίον εσείς αποκαλείτε θεόν Απόλλωνα, όταν η "Ανωτέρα Τάξη Συμμάχων" της Λύρας είχε επιφορτισθεί από την Κραταιά Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας με την ευθύνη του εποικισμού της Γαίας, πριν εκατομμύρια χρόνια. 


Ο Ήλιος,  στο αρχικό  του μέγεθος, ήταν πολύ  μικρότερος, αλλά με τεχνολογικήν επέμβαση  στο εσωτερικό του,ωθήσαμεν όλη την διάπυρη  μάζα του κέντρου του  προς την περιφέρεια, το πάχος της οποίας είναι 200.000 χλμ και η ακτίνα του κενού χώρου που σχηματίστηκε στο εσωτερικό του είναι 500.000 χλμ.Οι επιστήμονες της Γαίας θεωρούν τις ηλιακές  κηλίδες περιοδικά φυσικά φαι - νόμενα. Είναι Μαύρες Οπές τις οποίες δημιουργούμε, ώστε με τις διεργασίες λειτουργίας τους να συντηρούμε  αφ' ενός  τις  διεργασίες   της  φωτεινής  επιφάνειας  του Ήλιου  και  αφ' ετέρου  να δημιουργούμε παράθυρα στο φωτεινό πύρινο περίβλημα κενά χωροχρόνου, για τις μετακινήσεις των σκαφών μας από και προς το κέντρο του. 



Δια μέσου των ηλιακών κηλίδων βλέπουμε όχι μόνον το ηλιακό σας σύστημα,αλλά και ολόκληρο  τον Γαλαξία.Η θερμοκρασία στο εσωτερικό κενό του Ήλιου είναι όντως μεγάλη, αλλά μικρότερη της θερμοκρασίας της επιφάνειας του.  Η  θερμοκρασία  αυτή  ακτινοβολείται  προς  τα  έξω  με γιγαντιαία μαγνητικά  ρεύματα.  Η διαφορά  αυτών των  θερμοκρασιών με  δική μας  διαχείριση δημιουργεί στο εσωτερικό του Ήλιου όχι μόνον φαινόμενα αντιβαρύτητας, αλλά και συνθήκες 5ης διάστασης, που είναι μια κατάσταση ακατανόητη από τον γήινο άνθρωπο.



Στην πραγματικότητα ο Ήλιος είναι ένας κοσμικός  δίαυλος  που συνδέει τους  κόσμους  μας, τον δικό μας με τον δικό σας και  την Γαία  με τον  Γαλαξία  σας,  αποτελεί  την  πύλη  των  ουρανίων δυνάμεων προς την Γαία. Συνδέει τον υπερβατικό με τον ορατό κόσμο, τον αόρατο με τον φανερό, τον  πραγματικό  με  τον  φανταστικό.    Χρησιμοποιούμε  συνειδητά  την  ενέργεια   του   και  το εσωτερικό του για την εκπλήρωση της αποστολής μας.Από τις τεχνητές βάσεις στο εσωτερικό του κυβερνάται ο Ήλιος από υψηλές οντότητες, οι οποίες ανήκουν καθ' ολοκληρίαν στην ακολουθίαν αυτού που εσείς αποκαλείτε θεόν Απόλλωνα.."
(Γεράσιμος Καλογεράκης)





25.Εκπληκτικές εικόνες στο εσωτερικό του Ήλιου.




Εκπληκτικές  εικόνες  αποκαλύπτουν τα  απόκοσμα  φαινόμενα  στο  εσωτερικό  του  Ήλιου.  Tο
ΗΛΙΑΚΗ ΒΡΟΧΗ
απόκοσμο  τοπίο  του  Ήλιου  με  λεπτομέρειες  που  δεν  έχουν  την δυνατότητα να  δουν συχνά οι  επιστήμονες αλλά  και  οι  φίλοι  του Διαστήματος παρουσιάζει  ένα εντυπωσιακό  βίντεο  ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός  Διαστήματος  (ESA). Τις εικόνες κατέγραψε το ευρω - ευρωπαϊκό  διαστημικό  ηλιακό παρατηρητήριο  Solar Orbiter  και ανάμεσα στα άλλα αποκαλύπτει  φαινόμενα  όπως η  αποκαλούμενη "ηλιακή βροχή", τα στεμματικά βρύα και κώνους αερίου που ύψους δέκα χιλιάδων χλμ.




Οι επιστήμονες λένε ότι οι παρατηρήσεις  της σύνθετης δυναμικής της επιφάνειας του Ήλιου  θα μπορούσαν  να  βοηθήσουν  στην επίλυση  του  ερωτήματος  γιατί η  ατμόσφαιρα  του ήλιου είναι τόσο πιο ζεστή από την επιφάνειά του,ένα μακροχρόνιο παράδοξο στην ηλιακή φυσική.Οι φωτει- νότερες περιοχές έχουν θερμοκρασία  περίπου ένα εκατομ. βαθμούς  Κελσίου  ενώ  το  ψυχρότερο σκουρόχρωμης  απόχρωσης  υλικό που  πέφτει έχει  θερμοκρασία  κάτω από  τους  δέκα  χιλιάδες βαθμούς Κελσίου. Το βίντεο υπογραμμίζει τα λεπτά μοτίβα που μοιάζουν με δαντέλα  στον Ήλιο, τα οποία ονομάζονται στεμματικά βρύα. 



Αυτές οι δομές εμφανίζονται γύρω από τη βάση μεγάλων σταματικών βρόχων μαγνητικού πεδίου. Στον ορίζοντα κώνους αερίου, γνωστούς ως ηλιακά αγκάθια , φτάνουν  από τη χρωμόσφαιρα του ήλιου σε ύψη περίπου δέκα χιλιάδων χλμ.Στο κέντρο του οπτικού πεδίου, είναι ορατή  μια μικρή σε σχέση  με άλλες ηλιακές εκρήξεις  (εκλάμψεις)  η οποία παρόλα αυτά έχει μέγεθος τέτοιο στο οποίο θα μπορούσε να χωρέσει μέσα ένας πλανήτης σαν τη Γη. 


Η βροχή αποτελείται από συστάδες πλάσματος υψηλότερης πυκνότητας που πέφτουν πίσω προς τον  Ήλιο  υπό την επίδραση της  βαρύτητας.  Είναι  πραγματικά  υπέροχο  όταν  το  βλέπεις   να συμβαίνει. Βλέπεις βροχές γύρω από ηλιακές εκλάμψεις.




26.Τεράστιο  ωκεανός που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της Γης.



Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο  ωκεανό που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της Γης,αυτή
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
η πρωτοποριακή ανακάλυψη όχι  μόνο ρίχνει  φως  στη  γεωλογική  σύσταση της  Γης,  αλλά  εγείρει  επίσης  ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με τον κύκλο του νερού στον πλανήτη. Πάνω που  νομίζαμε ότι είχαμε χαρτογραφήσει τις τεράστιες εκτάσεις των ωκεανών της Γης,  οι επιστήμονες  έκαναν  μια  πρωτοποριακή  ανακάλυψη, έναν κολοσσιαίο ωκεανό κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη. Αυτή η κρυμμένη δεξαμενή νερού, που ανακαλύφθηκε πριν από μια δεκαετία, το 2014, παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στον κόσμο, θαμμένη σε βάθος πάνω από 643 χιλιόμετρα μέσα στον μανδύα της Γης.




Φανταστείτε ένα υδάτινο σώμα τρεις φορές μεγαλύτερο από όλες τις θάλασσες μαζί, φωλιασμένο κάτω από τα πόδια μας. Χάρη στις αξιοσημείωτες ιδιότητες ενός  μπλε ορυκτού  που  ονομάζεται "ringwoodite",  αυτός ο υπόγειος ωκεανός  διέφευγε της ανίχνευσης  μέχρι  τα τελευταία  χρόνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες  αυτό το εκπληκτικό  εύρημα αμφισβητεί  προηγούμενες  θεωρίες σχετικά με την προέλευση του νερού της Γης,υποδηλώνοντας ότι αντί να φτάσουν μέσω κομητών, οι ωκεανοί μας μπορεί να έχουν προέλθει από το  εσωτερικό του ίδιου του  πλανήτη. Γεωφυσικός που συμμετείχε στην ανακάλυψη, περιγράφει τον ringwoodite ως σφουγγάρι,  ικανό να παγιδεύει τεράστιες ποσότητες νερού μέσα στην κρυσταλλική του δομή. Υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο στην κρυσταλλική   δομή  του  ringwoodite  που  του  επιτρέπει  να  προσελκύει  το  υδρογόνο  και  να παγιδεύει το νερό.


Πώς όμως οι επιστήμονες αποκάλυψαν αυτόν τον κρυμμένο ωκεανό; Ο Jacobsen και η ομάδα του χρησιμοποίησαν  ένα  δίκτυο  2.000  σεισμομέτρων  για  να  αναλύσουν τα  σεισμικά  κύματα  που δημιουργήθηκαν από περισσότερους από 500 σεισμούς. Αυτά τα  κύματα,  που αντηχούσαν  μέσα από τα στρώματα της Γης, παρείχαν κ ρίσιμες πληροφορίες για τη  σύνθεση του  εσωτερικού του πλανήτη.Μετρώντας την ταχύτητα των σεισμικών κυμάτων που περνούν μέσα από διαφορετικούς τύπους πετρωμάτων, οι ερευνητές εντόπισαν περιοχές όπου τα κύματα επιβραδύνονταν.


Αυτή η πρωτοποριακή ανακάλυψη όχι  μόνο  ρίχνει φως στη  γεωλογική σύσταση  της Γης, αλλά εγείρει επίσης ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με τον κύκλο του νερού  στον πλανήτη. Αυτός ο υπόγειος ωκεανός μπορεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των τεράστιων αποθεμάτων υγρού νερού  στην  επιφάνεια της  Γης.  Επιτέλους  βλέπουμε ε νδείξεις για έναν  κύκλο  νερού σε ολόκληρη τη Γη, ο οποίος  μπορεί να  βοηθήσει  στην ε ξήγηση της  τεράστιας  ποσότητας  υγρού νερού στην επιφάνεια του κατοικήσιμου πλανήτη μας. 





27.Ομάδα Γαλαξιακής Ομοσπονδίας.



Χαιρετίσματα σε όλες και όλους: Αγαπητά  μέλη  του  γαλαξία  μας!  Αυτή  τη  στιγμή  βιώνουμε 
διαστρικές αναταράξεις που  μας εμποδίζουν  να  κοινοποιήσουμε  νέο περιεχόμενο  και   να μεταφράσουμε  ορισμένες  δημοσιεύσεις  όπως   ίσως   έχετε   παρατηρήσει. Ευθυγραμμίζουμε  τα  αστέρια μας  για  να  αποκαταστήσουμε  την κοσμική αρμονία στο διαδικτυακό μας σύμπαν.




Σας  ευχαριστούμε  για  την υπομονή   σας  καθώς  πλοηγούμαστε  μέσα  από  αυτά  τα  ψηφιακά νεφέλωμα.Μόλις ευθυγραμμιστούν ξανά οι αστερισμοί, θα επιστρέψουμε σε εσάς με νέους ορίζο - ντες για να εξερευνήσουμε μαζί.Είθε τα αστέρια να λάμψουν το δρόμο μας με αγάπη και φως και ειρήνη σε κάθε καρδιά.


Ο Kennie Junior Kennedy και οι πρεσβευτές του.






28.Πόλεις και Ιερά της Ελλάδας σε Διάταξη των Άστρων και των Αστερισμών.




Ποιός σήκωσε τα μάτια του στον Ουρανό και δεν ένοιωσε μέσα του το μυστηριώδες κάλεσμα των
άστρων;Οι πόλεις και τα ιερά της Ελλάδας είναι τοποθετημένα σε διάταξη που  συμφωνεί  απόλυτα με την διάταξη  των άστρων  και των αστερισμών.   Η διαδρομή προς κάθε ιερό τόπο περιελάμβανε το πέρασμα από πολλά μέρη.Τα σημεία κλειδιά που  ακολουθούσε αυτός ο τελετουργικός χορός φαίνεται πως βρίσκονταν σε προκά - θορισμένες  με ακρίβεια αποστάσεις,   όπως  για  παράδειγμα  οι μεσαιωνικές στάσεις του "Σταυρού". 





Τα δίκτυα αυτών των σημείων – κλειδιών που σημάδευαν τις πορείες,από το ένα προσκύνημα στο άλλο. Θεωρούνταν ότι  έπρεπε να παραμένουν  αναλλοίωτα και αιώνια, τόσο  όσο και  τα αστέρια. Πραγματική η πορεία που ακολουθούσε ο προσκυνητής ήταν βασισμένη στην κίνηση των άστρων και στο περίγραμμα των αστερισμών και  ζωδιακών.  Για παράδειγμα, η διαδρομή που  περνούσε από Τεγέα, Ελευσίνα,Ναό Αφαίας Αθηνάς, Ναό Ποσειδώνος Σουνίου, Αθήνα, αντανακλά το σχήμα του αστερισμού της παρθένου, ενώ η πορεία από ιερό σε ιερό στην περιοχή του Μαραθώνα αντα - νακλά το σχήμα του αστερισμού του Σκορπιού.




Για τους αρχαίους Έλληνες, κατόχους της προκατακλυσμιαίας , τα αστέρια  αντανακλούσαν  και
συμβόλιζαν  την  αιώνιο  ρυθμική  τάξη. Τη  διαβεβαίωση  ότι  ο κόσμος είναι μια  δημιουργία  με συνοχή και νόημα  και όχι  κάτι που έγινε τυχαία,όπως προσπαθεί να μας  πείσει τους  δυο  τελευ - ταίους αιώνες η επιστήμη, που αντικατέστησε προοδευτικά τη θρησκεία, ως αιχμή δόρατος της εκάστοτε εξουσίας. 




Η,με απόλυτα γεωμετρικά σχήματα, γεωγραφική κατανομή των ιερών τόπων στην επιφάνεια του ελλαδικού χώρου είχε αυτόν ακριβώς το σκοπό να δώσει στην ανθρώπινη κλίμακα το ανάλογο της ουράνιας τάξης,για την εκμετάλλευση στο έπακρο όχι μόνο του δυναμικού της γης,αλλά και αυτής της κοσμικής ενέργειας. Αυτό  φαίνεται  από  τον  συγκεκριμένο  προσανατολισμό  που  είχαν  τα διάφορα ιερά.ώστε να παρέχουν συγκε­κριμένες πληροφορίες  ως προς  την ευεργετική  επίδραση του Ηλίου, της Σελήνης, των πλανητών και των άστρων.







Για παράδειγμα, ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου,απαραίτητος για τον προσανατολισμό  των ναυτικών,είναι γνωστός και με άλλα ονόματα όπως "Καρότσα Κιβωτός και Καράβι" ονόματα και έννοιες που διατηρήθηκαν και στην χριστιανική παράδοση.  Η σύλληψη  της  ιδέας  του  ναού  ήταν το ανακλώμενο  είδωλο  αυτού  του ουράνιου  καραβιού, τοποθετημένου επάνω στη γη.Στο ναό είχε αποδοθεί μονιμότητα  και  αμετάβλητη  υπό - σταση  όπως αυτή των  αστερισμών,  επειδή  θεωρήθηκε το  κατάλληλο πρότυπο  των αιωνίων μυστηρίων της  Γαίας και  όλης της δημιουργίας που συμβολι­ζόταν από τον Πολικό αστέρα, τον επί χιλιετίες φίλο οδηγό των θαλασσοπόρων Ελλήνων.









29.Σείριος το μητρικό μας αστέρι.





Η τροχιά του Σείριου αναπαριστάνεται   στο  κηρύκειο  του  Ερμή . Το  στέμμα είναι ο Σείριος με
ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ
ΣΕΙΡΙΟΥ
κέντρο τον ηλιακό κύκλο . Ολα  αυτά έχουν  την ίδια μορφή με τον ανθρώπινο γενετικό  κώδικα  DNA   όπου ή   περιελιγμένοι   κλώνοι  αποκρυπτογραφούν αυτόν που έφτιαξε το πρόγραμμα της ζωής του ανθρώπου.




Ο σημερινός  άνθρωπος  δεν γνωρίζει  τίποτα  για  την τετάρτη διάσταση την οποία γνώριζαν οι αρχαίοι Ελληνες,   καθώς και τα κενά και στρεβλώσεις που παρουσιάζει ο χώρος και ο χρόνος, φαινόμενα που εκδηλώνονται με προϋποθέ- στο τρίγωνο των Βερμούδων.




Εκεί βρίσκεται ο μυστηριώδης δίαυλος επικοινωνίας Γης -Σειρίου όπου ο χρόνος και η μάζα είναι χωρίς νόημα,αφού τα κοσμικά ταξίδια διαρκούν απειροελάχιστο χρόνο,κατάσταση ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου.


Την 21 Ιουνίου  στον  Παρθενώνα, το φως του Σειρίου φώτιζε το άγαλμα της θεάς Αθηνάς.Όλα τα μαντεία του κόσμου και όλοι οι ναοί είναι προσανατολισμένοι  προς τον Σείριο. Ο Σείριος ερεθίζει την ορμητικότητα αναπαραγωγής των ζώων, και δημιουργεί τα μαργαριτάρια . Επί  των  ημερών μας ξύλα που κόβονται όταν ο Σείριος μεσουρανεί  δεν σαπίζουν.





30.Τι θα συμβεί αν μια καρφίτσα χτυπήσει τη Γη με την ταχύτητα του φωτός; 




Θα προκαλούσε έκρηξη μεγαλύτερη από  οποιασδήποτε πυρηνικής  βόμβας. Μπορείτε να  φαντα-
ΠΥΡΗΝΙΚΗ  ΒΟΜΒΑ  
στείτε τι θα συνέβαινε εάν μία καρφίτσα από σίδερο βάρους μόλις 1 γραμμαρίου χτυπούσε τη Γη από το Διάστημα έχοντας αναπτύξει την ταχύτητα του φωτός; Προσομοίωση του καναλιού "Astro Kobi" στο YouTube δείχνει τι θα μπορούσε να συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση με ένα βίντεο που κόβει  την ανάσα.  Το  συγκεκριμένο  κανάλι,  που ασχολείται με την επιστήμη, υπολόγισε μέσω μιας ψηφιακής προσω- μοίωσης τι θα γίνει αν μια καρφίτσα από σίδηρο και με βάρος μόλις  1 γραμ.χτυπήσει την Γη  με το 99.9999% της ταχύτητας του φωτός.





Βάσει των  υπολογισμών,  όταν η  καρφίτσα  χτυπήσει  τον πλανήτη  Γη από το Διάστημα με  την ταχύτητα του φωτός, θα έχει κινητική ενέργεια που ισούται με τρεις βόμβες "Τσαρ", τις ρωσικές θερμοπυρηνικές  βόμβες  που είναι  το  μεγαλύτερο  πυρηνικό  όπλο  που  έχει πυροδοτήσει  ποτέ. Συγκεκριμένα, η καρφίτσα σε μία τέτοια περίπτωση  θα παρήγαγε 201 εκατομ. Joules ενέργειας. Αυτό σίγουρα θα άφηνε  κρατήρα, που θα  ήταν  μικρότερος  από  αυτούς που  αφήνουν μεγάλοι αστεροειδείς, όμως θα ήταν αρκετά μεγάλος για να προκαλέσει την καταστροφή ενός σημαντικού τμήματος του πλανήτη, καθώς και ανθρώπινες απώλειες. Η έκρηξη δηλαδή θα ήταν μεγαλύτερη από αυτή οποιασδήποτε πυρηνικής βόμβας.



Βέβαια  όλα  αυτά   είναι  πλήρως   θεωρητικά,   άλλωστε   αδύνατο  να  ταξιδέψει   ύλη   με   το 99.9999%  της ταχύτητας του  φωτός,  οπότε  δεν χρειάζεται  να ανησυχούμε  μήπως βρεθεί  στο Διάστημα μια καρφίτσα κάποιου εξωγήινου πολιτισμού.  Σίγουρα  όμως είναι  διασκεδαστικό να μπορούμε να υπολογίσουμε τι θα συνέβαινε, ενώ μας δίνει  μια εικόνα για το τι μπορεί  να κάνει κάτι που ταξιδεύει με τόσο μεγάλες ταχύτητες.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με την προσομοίωση.

 https://www.youtube.com/watch?v=Xnd4gtAK5l8



10/5/24                      ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
                                    ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα (ΠΖ)